Výroční zpráva ZD Klučov-Lhota, družstvo za rok 2013

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výroční zpráva ZD Klučov-Lhota, družstvo za rok 2013"

Transkript

1 Výroční zpráva ZD Klučov-Lhota, družstvo za rok 2013 Představení firmy : Název fy: ZD Klučov - Lhota, družstvo Sídlo fy: Klučov 52, okr. Třebíč, PSČ IČ: Právní forma: Družstvo Zápsáno do OR u Kraj. Soud Brno, oddíl Dr. XXXVI vl. 2000, zapsáno Statutární orgán: Představenstvo ve složení: Předseda představenstva: Místopředseda: Členové: Svoboda Miroslav Šťáva Rudolf Malach Jaroslav Ing. Palát Zdeněk Pekárková Marie Šumpelová Milada Teplan Rostislav 1. Vznik a historie firmy Družstvo bylo založeno schválením rady ONV v Třebíči dne Právní poměry v družstvu upravují stanovy družstva přizpůsobené úpravě družstva přeměněného podle 765 odst. 1 obchodního zákoníku a 9 odst. 6, písm. a) zákona č. 42/1992 sb. Přijaté na členské schůzi de , včetně dalších, členskou schůzí schválených dodatků.

2 2. Členská základna K mělo družstvo celkem 186 členů, ktří disponují 616 hlasy V průběhu roku ukončilo členství včetně úmrtí 2 členi Byli přijati 4 noví členi K mělo družstvo celkem 188 členů, ktří disponují 618 hlasy 3. Stav pracovních sil: K pracovalo v družstvu 42 stálých zaměstnanců. V průběhu kalendářního roku rozvázali prac.poměr nebo odešeli do důchodu dva pracovníci a šest nových pracovníků bylo přijato do pracovního poměru. K pracovalo v družstvu 46 stálých zaměstnanců. V období od minulé VČS do konce roku 2013 zaměstnanec. odešel do důchodu jeden Průměrná měsíční mzda v roce 2013 na přepočteného pracovníka činila ,- Kč a byla o 500,-Kč vyšší než v roce Na sezonní a mimořádné práce jsou využívání brigádníci z řad důchodců a studentů.

3 Zpráva z činnosti představenstva Představenstvo ZD Klučov-Lhota, družstvo se od poslední členské schůze sešlo šestkrát. Do většiny jednání se promítaly věci majetkové. Vypořádání majetkových podílů nečlenů. Převody majetku a členství. Dohody o vypořádání vypořádacích podílů s dědici, proběhlo ve třech případech Projednávalo dva případy ukončení členství. Schválilo přijetí čtyř nových členů. Vzhledem k proběhlé digitalizaci v katastru obcí Lipník a Dolní Vilémovice a tedy dokončené digitalizaci všech katastrů, kde působíme se řešily nové nájemní smlouvy na pozemky s výší nájmu až 2000,- za ha. V souvislosti s pozemky se řešily i výpovědi z nájmu. Zde jsme se snažili jednat s vlastníkem o zrušení výpovědi a podepsání nové nájemní smlouvy. V roce 2013 byly z našeho užívání vydány zemědělské pozemky o výměře 10,41 ha. Odkup pozemků Byl samostatným úkolem, který po stanovení podmínek přeneslo představenstvo na vedení družstva. Vzhledem k situaci, kdy byly vlastníkům zemědělských pozemků v okolí doručovány různými společnostmi nabídky na odkup půdy, rozhodlo představenstvo o zahájení kroků k okamžitému odkupu všech pozemků, které vlastníci hodlají prodat. V rámci této akce, byl vyřízen úvěr 5 milionů a další, (ten až letos) s podporou úroků z úvěru z PGRLF. Úvěr na pozemky je ručen nakoupenými a našimi pozemky. Doposud se nám podařilo odkoupit 61,98 ha pozemků. V současné době vlastníme 160 ha pozemků a odkup pozemků, pokud má někdo zájem prodat pozemek družstvu, pokračuje. Představenstvo schválilo individuální přístup k řešení kupních a nájemních smluv. Průběžně bylo seznamováno s provozními údaji jako je příprava, zajištění a průběh sezonních prací, dosaženými výsledky v rostlinné výrobě. Stavem v chovu a výsledky v živočišné výrobě. Stavem a provozuschopností mechanizace. Další činností v souvislosti s řízením družstva. Představenstvo dále schválilo nákup:

4 -Cisterny Annaburger 18m 3 za cenu ,- vrámci dotačního titulu snižování vypouštění emisí amoniaku s dotací 49%. - Krmného vozu Storti typ-haski za ,- leasing do roku 2016 Následující technika byla zaplacena z vlastních prostředků: - Traktoru CASE Puma IH 160 HP s náhradními kultivačními koly, za cenu ,- Kč. - Shrnovač Kverneland Vario - Žací stroj Kverneland - Elektrocentrála a zametací zařízení Investice do staveb a rekonstrukcí staveb byly směrovány do: -Stavba přístřešek na telata, pro ustájení telat do 3 měsíců. Zpevnění komunikací- betonová vozovka mezi OMD III a kravínem, dále betonová vozovka a připojení k hnojišti pod halami OMD I, a OMD II. Větrací štěrbina ve střeše OMD I u jalovic. V obou halách OMD rekonstrukce osvětlení a instalace ventilace vzduchu. -Hlavní stavební investicí dokončenou předáním a kolaudací 28. Června 2013 byla Bioplynová stanice Klučov, která byla v ve zkušebním provozu od S tím související oplocení střediska, tak jak je k dnešnímu dni vybudováno kolem BPS a silnice. Příprava plochy a umístění kontejnerového skladu olejů je v rozestavěné fázi. Provedení průzkumných vrtů, v rámci koncepce zabezpečení napájecí vody- toto téma mám zahrnuto dále ve výroční zprávě. Dále schválilo výstavbu panelové plochy prozatím dokončena část o velikosti 30X 50 m a prodloužení teplovodu Další majetkové záležitosti: Prodej silážního žlabu v Ostašově. Schválena smlouva o věcném břemeni, na základě které povinný Jiří Dobrovolný a Jan Řezníček umožňují oprávněnému ZD Klučov-Lhota, družstvo provozovat sítě vodovodní, kanalizační, elektro a topení a to jak nové v souvislostí BPS, tak v minulosti již vybudované.

5 Schválilo vzájemný zápočet ceny (jako stejné hodnoty) dodávaného tepla do budovy Dobrovolných, a ceny (jako stejné hodnoty) za pronájem pozemků v majetku Dobrovolný- Řezníček užívaných na středisku Lhota družstvem ZD Klučov-Lhota. Schválilo provedení inventury za rok 2013 a vyřazení majetku. Dle pravidel pro udělování chválilo prémie za rok 2013 a navýšení mezd pro rok Dále se představenstvo zabývalo: naturáliemi a jejich cenou. Prodejem obědů,pravidly pro dotování jejich ceny. Situací a kontrolami v ochraně bezpečnosti a zdraví při práci. Požární bezpečností. Dodržováním zásad správné zemědělské praxe. Otázkou životního prostředí v oblasti odpadů, ovzduší, vodního hospodářství a věcí souvisejících. Schválilo: příspěvek ,- Kč pro Římskokatolickou farnost v Lipníku na instalaci topných panelů. Výdej ochranných prostředků. Zájezd na výstavu,,země živitelka. Vážené družstevnice vážení družstevníci, dámy a pánové. Uplynulý rok 2013 s sebou nesl spoustou změn v legislativě, které bylo nutné řešit hned nebo připravovat k řešení pro letošní rok. Promítlo se do naší práce například upřesnění majetkových poměrů v evidenci nemovitostí po digitalizaci, které, spolu se změnou výše nájmu, nás přimělo, sestavit a uzavřít s vlastníky nové smlouvy o pronájmu pozemků. Digitalizace měla dopad i na přiznání k dani z nemovitostí, kde jsme řešili nejen vlastnictví družstva, ale snažili se pomoci i vlastníkům a pronajímatelům v podání přiznání. I když většina se řešila letos v lednu, část se připravovala již vloni. Vzhlede ke změnám po digitalizaci se zpřehlednila situace v identifikaci parcel, s čímž jsme začali řešit náhradní užívání pozemků a jejich vzájemný zápočet.

6 V tom musíme nadále pokračovat. -- Časté změny a úpravy v nařízeních a zákonech v oblasti životního prostředí, welfare zvířat a veteriny, bezpečnosti práce a požární ochrany a následné kontroly jsou běžnou praxí. Velkou změnou a velkým zásahem do zákonů je od letošního roku platný Občanský zákoník a Zákon o obchodních korporacích. Vzhledem k nim jsme řešili změnu stanov a související smlouvy o DČV a DMÚ. -- O tom budeme hovořit samostatně při projednávání změny stanov. Tyto změny všechny THP nevyjímaje zaměstnávaly mimo rámec běžných prací po celý rok. Nic méně bych si dovolil zhodnotit, že pro nás rok 2013 byl příznivý a úspěšný. A to jak po stránce ekonomické s kladným výsledkem hospodaření tedy vytvořeným ziskem ,- Kč. Tak po stránce výrobní, jak bude uvedeno ve zprávách výrobních středisek. Stejně tak i z hlediska pokračování záměru budovat, prozatím tedy středisko Lhotě. V tomto záměru byla v rámci uceleného systému zpevněných ploch vybudována komunikace mezi OMD III a kravínem, dále komunikace pod OMD I a OMD II včetně napojení na hnojné koncovky těchto stájí a zpevněná plocha u silážního žlabu, s možností využití především pro uložení senáže. Pro ustájení telat do tří měsíců bude sloužit stavba přístřešku situovaná v místě původního výběhu OMD III. Zde spolu s uložením panelů a úpravou povrchu kolem kravínu je dokončen další úsek plochy a části střediska. Vlastní zásobování užitkovou vodou je úkol, který probíhá a po vybudování tří zdrojů bude nadále pokračovat. Částečně se dá zhodnotit krátká doba provozování vlastních zdrojů, dosaženým výsledek úspory necelých 10% v odběru v veřejného vodovodu a víc jak 6% na nákladech. Rozdíl výše úspory vody oproti úspoře nákladů je dán roční změnou sazby za vodu. Veliký kus práce na těchto stavbách odvedli naši pracovníci dílen a stavební skupiny. Stavby a akce v oblasti zlepšení životního prostředí jsou prozatím více méně připravovány ve fázi záměru. Postupně bude docházet k jejich realizaci, stejně jako je tomu u skladového hospodářství oleje, které je ve fázi rozestavěnosti. Největší akcí kolaudovanou vloni koncem června byla BPS, uvedená do zkušebního provozu již Očekávání výsledků jejího provozu bylo splněno především dosažením devadesáti sedmi celých šestnácti setin procenta

7 (97,16%) z maximálního množství výroby el. energie. Což pro nás znamenalo tržbu za prodej ,- Kč. a za podporu ,- Kč, celkem ,- ((RV)) Uplynulý rok 2013 přinesl nestejné klimatické podmínky pro fáze vegetačního období jednotlivých druhů plodin. Zatím co pro ozimy byl rokem dobrým, kukuřice se nevydařila. Chladné a vlhké počasí v květnu a červnu mělo příznivý vliv na obiloviny a řepku, ale negativně se projevilo v první fázi růstu kukuřice, kterou následně zdecimovaly sucha v červenci. -- Jak uslyšíte ve zprávě agronoma a máte doloženo přílohou na stolech, podařilo se dosáhnout velice dobrých výsledků v obilovinách s prům. výnosem 6,20 t/ha, především u pšenice ozimé 6,53 t/ha a u řepky 3,7t/ha dále u sklizeně pícnin v první seči---všechny údaje jsou k dispozici na stole---. Nižší tržby za výrobky RV oproti roku 2012, byly způsobeny nižšími výkupními cenami. Celkové tržby produkce RV činí ,-Kč. -- Nutno ještě připomenout, že produkcí RV nejsou jen realizované tržby, ale i výroba krmení pro ŽV, od loňska navýšenou také pro BPS. Vzhledem k posledním dvěma neúspěšným rokům pro výrobu kukuřice a bioplynkou a spotřebovanému předzásobení z předešlých let, bude nutné pokračovat v osetí 380 ha plochy kukuřicí. Živočišná výroba se na tržbách podílela především výrobou mléka realizovaným množstvím litrů za ,- Kč. Prodejem býků, vyřazených krav. Celková tržba za výrobky ŽV je ,- Kč. Dojnice -výroba mléka celkem litrů, užitkovost za laktaci litrů, užitkovost na 1KD 21,07 litrů, prům. realizační cena 8,75 Kč, dotace na 1 l mléka 1,16 Kč, náklady na 1l mléka 8,91 Kč., zisk 0,74 Kč/l, průměr. Telata do stáří tří měsíců- přírůstek 0,69 kg/kd, celkový přírůstek kg. Jalovice přírůstek 0,80 kg/kd, celkový přírůstek kg.

8 Býci- přírůstek 1,06 kg/kd, celkový přírůstek kg. V loňském roce jsme v ŽV chovali v průměru 412 ks dojnic, 121 ks telat do 3 měsíců stáří, 327 ks chovných jalovic, 234 ks býků na výkrm a jednoho plemenného býka. Celkem v průměru 1095 ks zvířat. Narodilo se 458 ks telat. Ekonomika družstva Naše družstvo v roce 2013 těžilo z pokračující příznivé situace v zemědělském sektoru a hlavně se v ekonomice družstva výrazně projevilo provozování bioplynové stanice. Z důvodu nižší výměry tržních plodin na úkor kukuřice pro bioplynovou stanici a mírně nižších prodejních cen, nám poklesly tržby v rostlinné výrobě o více jak 4 mil. kč. V roce 2013 činily tržby za prodej výrobků rostlinné výroby ,- kč. Prodali jsme t pšenice při průměrné ceně kč/t a 717 t řepky za pruměrnou cenu kč/t. Rovněž v živočišné výrobě jsme oproti předchozímu roku zaznamenali pokles tržeb a to o téměř 1,5 mil. kč. Prodali jsme 132 ks býků, což bylo o 107 ks méně než v předchozím roce. Průměrná cena v roce 2013 činila 45,99 kč/kg a oproti předchozímu roku klesla o téměř 4 kč/kg. Mléka jsme prodali litrů, což bylo méně přibližně o 50 tis. litrů, ovšem při nižším stavu dojnic jsme dosáhli zlepšení užitkovosti o téměř jeden litr na den a kus. Výsledná užitkovost na jednu dojnici v roce 2013 byla 21,07 l/den. Novou položkou v tržbách družstva se stala tržba za prodej elektrické energie, kterou vyrábíme v bioplynové stanici. Výrobu elektřiny jsme spustili v prosinci 2012 a brzy se nám podařilo najet na plný výkon. Celkově jsme v roce 2013 vyrobili kwh. Z toho jsme prodali do sítě kwh za ,- kč. Na zelený bonus jsme uplatnili kwh za což jsme obdrželi podporu ve výši ,- kč. Ještě jsme dostali ,- kč jako podporu za decentrální výrobu elektrické energie. Za služby družstvo utržilo celkem ,- kč, což bylo převážně za prodej obědů. Celkové tržby družstva v roce 2013 činily ,- kč a byly o ,- kč nižší oproti předchozímu roku. Kromě tržeb z prodeje výrobků a služeb se staly našim dalším významným příjmem dotace a podpory. Pro rok 2013 to byly následující položky. Některé

9 částky nejsou úplně přesné, protože jsme do dnešního dne nedostali rozhodnutí : Dotace SAPS ,- kč ( dotace z EU na plochu ) AgroEnviro ,- kč (travní porosty, meziplodiny) Podpora dojnic ,- kč Zemědělské pojištění ,- kč Ostatní dotace ,- kč Vratka spotřební daně ,- kč Podpora úroků ,- kč Zelený bonus ,- kč Decentrální výroba ,- kč CELKEM ,- kč Celkové výnosy družstva tvoří kromě tržeb a dotací ještě položky jako je změna stavu zásob, aktivace, ostatní provozní výnosy, finanční či mimořádné výnosy. Výnosy družstva dosáhli v roce 2013 hodnoty ,- kč. Náklady družstva dosáhly výše ,- kč. Nejvyšší nákladovou položkou jsou materiálové náklady, celkem ,- kč, potom mzdové a osobní náklady ,- kč a odpisy hmotného majetku, které byly ,- kč. Podrobnější rozbor nákladů je uveden v materiálech, které máte k dispozici na stole. Porovnáním výnosů a nákladů dostaneme hospodářský výsledek, který má za rok 2013 hodnotu ,- kč po zdanění. V rozvahových ukazatelých se nám zvýšila hodnota dlohodobého majetku na tis. Kč. Zde se promítla dofakturace bioplynové stanice a nákup pozemků. Družstvo v loňském roce nakoupilo pozemky v hodnotě tis. kč. Nákupní cena činila 100 tis./ha. Hodnota našich zásob se vlivem většího množství siláže zvýšila o 3 mil. na tis. Kč. Krátkodobé pohledávky evidujeme ve výši tis. Kč a krátkodobý finanční majetek ve výši tis. Kč. Pasiva tvoří vlastní kapitál ve výši ,- kč a cizí zdroje v hodnotě tis. kč. Nejvyšší položku v cizích zdrojích tvoří úvěry. K jsme měli 5 úvěrů, ze kterých zbývalo splatit tis. kč. Jedná se o uvěr na BPS, silážní žlab, manipulátor, krmný vůz a na pozemky. Dále družstvo k evidovalo dlohodobé závazky ve výši tis. kč a krátkodobé závazky ve výši tis. kč.

10 Vypořádání majetkových podílů V uplynulé roce jsme nově začali vypořádávat čtyři osoby a jeden majetkový nárok jsme vypořádali po dohodě jednorázově ve výši 9 079,- kč. V loňském roce nás stálo majetkové vypořádání ,- kč, což je oproti dvěma předchozím rokům pokles asi o 200 tis. kč. V roce 2014 bychom podle uzavřených dohod měli vyplatit 575 tis. kč. Rostlinná výroba Pro rostlinnou výrobu začíná hospodářký rok již na podzim předchozího roku zakládáním porostů ozimých plodin. Ozimou řepku jsme seli srpna 2012 na výměře 220 ha, hořčici jako meziplodinu na 114 ha, ozimý ječmen na 71 ha, ozimé žito na senáž na 69 ha, pšenici ozimou na 402 ha. Podzimní práce jsme zakončili 30. Listopadu 2012 rozmetaním hnoje a zimní orbou. Všechny ozimé obiloviny a řepky vzešly dobře a do zimy šly ve velmi dobrém stavu. Na podzim roku 2012 panovalo příznivé počasí s pravidelným přídělem srážek. Zima roku 2013 byla velmi dlouha a nesmírně bohatá na sníh., zvláště ve druhé polovině března a začátku dubna. Sníh na polích ležel do 10.dubna. Se setím jařin jsme začali až 16.dubna setím jarního ječmene na výměře 27 ha. Dále následoval hrách na 27 ha, hrachové směsky s podsevem vojtěšky a jetele na 64 ha a triticale jarního na 23,5 ha. Pro potřebu kuchyně, členů a zaměstnanců družstva jsme zasázeli 3,5 ha brambor. Se setím kukuřice jsme začali 24. dubna a do 1. května jsme jí zaseli na 350 ha. Zbývající kukuřici jsme seli 23. května po sklizní ozimého žita na senáž. Celkem jsme kukuřici zaseli na 398 ha. Celý květen a červen panovalo spíše chladnější a srážky velmi bohaté počasí. Za květen a červen spadlo téměř 250 mm srážek. Počasí v květnu a červnu svědčilo ozimým obilovinám řepce, ale bylo krajně nepříznivé pro kukuřici, která prakticky nerostla. Vlhké počasí mělo také příznivý vliv na velmi dobrých výnosech objemných krmiv. Sklizeň senáží jsme zahájili senážováním ozimého žita. Senážování prvních sečí vojtěšek, jetelů a travních směsí proběhlo od Sklizeň prvních sečí sena probíhalo od Od jsme

11 senážovali druhé seče vojtěšek, jetelotrav a hrachových směsek. Pak následovala sklizeň triticale jarního na senáž. Po chladném a vlhkém květnu a červnu přišel nesmírně teplý a suchý červenec. Toto počasí svědčilo obilovinám a řepce při rovnoměrném dozrávání. Nadměrné teplo a sucho však mělo téměř katastrofální vliv na kukuřice, ta horších pozmcích téměř uschla. Žně jsme zahájili sklizní ozimého ječmene, dále plynule probíhala sklizěň řepky, pšenice a jarního ječmene. Počasí žním přálo, proto jsme všechny žňové práce prováděli vlastními prostředky. Žňové práce jsme dokončili Veškeré obilí a řepku jsme sklidili ve velmi dobré kvalitě. Též výnosy byly velmi dobré. 12. září jsme začali se sklizní kukuřice na siláž. Zde se bohužel negativně projevilo pro kukuřici zcela nevhodné počasí téměř po celou dobu vegetace. Některé rostliny byly zcela bez klasů. Sklizeň jsme dokončili naštěstí před příchdem prvních mrazíků 5. října. Veškerá siláž byla uskladněna v nových silážních žlabech ve Lhotě. S podzimními pracemi, spojenými se založením porostů na příští rok jsme začali setím ozimé řepky. Do jsme jí zaseli na 215 ha. Dále následovalo setí hořčice na meziplodinu na 114 ha, ozimého ječmene na 78 ha, ozimé pšenice na 403 ha. Setí jsme ukončili 28. října osetím 70 ha žita na senáž. Veškeré ozimé plodiny vzešli velmi dobře a na podzim byly v dobrém stavu. Při podzimních pracích jsme dle možnosti nitrátové směrnice maximálně využívali na hnojení digestát z bioplynové stanice. Podzimní práce jsme ukončili 19. listopadu rozmetáním hnoje a zimní orbou. Počasí v roce 2013 bylo velmi nevyrovnané. Po dlouhé a na sníh bohaté zimě, následoval chladný a na srážky bohatý květen a červen. Léto bylo velmi teplé a suché. Záčátkem října přišly první mrazíky. Po nich následoval teplý podzim, který trval prakticky do konce roku Uhrn srážek za rok 2013 činil 608 mm, z toho od ledna do června spadlo 380 mm.

12 Podnikatelský záměr na rok 2014 RV V rostlinné výrobě budeme v roce 2014 hospodařit na celkové výměře 1494,15 ha zemědělské půdy. Z této výměry je 1358,70 ha orné půdy a 135,45 ha trvalých travních porostů. Na orné púdě budeme pěstovat 500 ha obilovin, při předpokládaném výnosu 5t/ha sklidíme 2500 t zrna. Z této výměry bude 403 ha pšenice ozimé, s předpokládaným výnosem 5,1 t/ha sklidíme 2055 tun. Z 97 ha ozimého a jarního ječmene při výnosu 4,6 t/ha 445 tun. Řepka ozimá je zasetá na 215 ha, při předpokládaném výnosu 3t/ha sklidíme 650 tun. Ze 6,6 ha hrachu sklidíme 20 tun. Pro zabezpečení krmivové základny pro skot a substrátové složky pro bioplynovou stanici budeme pěstovat 380 ha kukuřice. Z této plochy vyrobíme tun siláže. Na 70 ha budeme pěstovat ozimé žito a na 18 ha jarní triticále, z této výměry sklidíme 1400 tun senáže pro bioplynovou stanici. Na senáž pro skot budeme pěstovat na 59 ha hrachovou směsku. Na 102 ha budeme pěstovat vojtěško- jetelo- travní směsky a 48 ha travní směsky na orné půdě na senáž. Ze 135,45 ha luk sklidíme při výnosu 3t/ha 400 tun sena. Na 4,24 ha budeme pěstovat brambory pro potřeby členů a zaměstnanců družstva. V živočišné výrobě Budeme v roce chovat jen skot. Dosáhneme kusů průměrného stavu dojnic od kterých, při průměrné užitkovosti litrů na dojnici a rok vyrobíme celkem litrů mléka při nákladech do 8,90 Kč na 1 litr prodaného mléka. Z tohoto vyrobeného množství dodáme do mlékárny litrů mléka. Odstavíme minimálně 450 telat a dosáhneme u nich přírůstku minimálně 0,73 kg na den. U jalovic se bude denní přírůstek pohybovat

13 v doporučeném optimálním rozmezí 0,80-0,85 kg na den. Ve výkrmu býků neklesne průměrný přírůstek pod 1 kg za den. BPS dosáhnout minimálně 97 % účinnosti výroby elektrické energie z maximálního možného množství. Dodržet maximální denní spotřebu siláže a senáže 16 tun Zamýšlené stavby a strojní vybavení V rámci finančních možností plánujeme v roce 2014 se zaměřit na rekonstrukce staveb, stavebních úprav, technologie staveb vesměs nějakým způsobem započatých a pořídit část nutného strojního vybavení, doporučuje ve svém podnikatelském záměru představenstvo družstva členské schůzi ke schválení. 1. rozšířit zpevněnou plochu pro uskladnění senáže 2. Dokončit betonovou plochu se sklady olejů 3. Pokračovat na stavbách pro zabezpečení vlastních zdrojů užitkové vody, včetně vodovodních řadů a technologie 4. Provést celkovou rekonstrukci OMD v rozsahu výměny stávajícího hrazení a technologie ustájení rozšířit do přípravny. Akci řešit na dotace v rámci dotačního titulu modernizace zem. podniků 5. Přestavět přístavek pro ustájení telat v kravínu pro ustájení telat. 6. Nákup traktoru MF Dyna VT HP 7. Nákup dvou zásobníků směsi 8. Nákup kartáče pro čištění ploch 9. Dokončení přístavku pro telata 10. Dokončení oplocení a vjezdové brány u siláž. Žlabu 11. Prodloužení elektrického vedení k vjezdové báně u žlabu 12. Nákup obloukové haly a panelů pro garážování traktorů na středisku Lhota 13. Nákup auta pro rozvoz obědů

14 Účetní závěrka za rok 2013 Vážené družstevnice, vážení družstevníci, vážení zaměstnanci Nyní Vás seznámím s účetní závěrkou za rok 2013 Celkové výkony družstva ( tzn. tržby z prodeje výrobků a služeb, změna stavu zásob a aktivace ) činily Výkonová spotřeba Přidaná hodnota Osobní náklady Daně a poplatky Odpisy dlouhodobého nehmotného a hmotného majetku Tržby z prodeje dlouhodobého majetku a materiálu Zůstatková cena prodaného majetku a materiálu Ostatní provozní výnosy Ostatní provozní náklady Provozní výsledek hospodaření Prodané cenné papíry a vklady Výnosy z dlouhodobého finančního majetku Výnosy z krátkodobého finančního majetku Náklady z přecenění cenných papírů Výnosové úroky Nákladové úroky Ostatní finanční výnosy Ostatní finanční náklady Finanční výsledek hospodaření Daň z příjmu za běžnou, ( splatná + odložená ) Mimořádné výnosy Mimořádné náklady Mimořádný výsledek hospodaření Výsledek hospodaření za účetní období tis. kč tis. kč tis. kč tis. kč 890 tis kč tis. kč tis. kč tis. kč tis. kč tis. kč tis kč 0 tis. kč 0 tis. kč 0 tis. kč 678 tis. kč 0 tis.kč tis. kč 263 tis. kč 63 tis. kč tis. kč tis. kč 0 tis. kč 0 tis. kč 0 tis. kč ,91 kč Tento zisk navrhuje představenstvo družstva rozdělit následovně : částku ,05 kč převést do nedělitelného fondu družstva částku ,00 kč rozdělit mezi členy družstva jako podíl na zisku zbytek tj ,86 kč převést do rezervního fondu družstva který slouží na pokrytí případných budoucích ztrát. Účetní závěrku za rok 2013 jsme dle zákona nemuseli mít ověřenou auditorem, proto jsme nevyužili služeb auditorské firmy, nicméně účetní závěrka byla konzultována s daňovým poradcem. Děkuji za pozornost

15 Zpráva kontrolní komise za rok 2013 Vážení družstevníci, vážené dámy a pánové, kontrolní komise v roce 2013 sledovala činnost představenstva, hospodaření družstva, nakládání s družstevním majetkem, dodržování předpisů bezpečnosti práce a ochrany zdraví při práci a ochrany životního prostředí na pracovištích a v objektech družstva. Kontrolní komise se pravidelně zúčastňovala zasedání představenstva družstva. Kontrolní komise překontrolovala plnění úkolů usnesení a podnikatelského záměru schváleného na loňské výroční členské schůzi a konstatuje, že úkoly dané představenstu a vedení družstva byly splněny, nebo se průběžně plní. V roce 2013 kontrolní komise nešetřila žádný závažnější případ. Začátkem letošního roku se kontrolní komise zúčastnila inventur. Při nich jsme kontrolovali stav finančních prostředků v pokladně a na účtu družstva, stav závazků a pohledávek, stav hmotného majetku, počet hospodářských zvířat, stav nedokončené výroby v rostlinné výrobě a evidenci prostředků ve vlastnictví družstva. Při inventarizaci jsme zjistili, že veškeré hodnoty jsou shodné s účetními doklady a skutečným stavem. Kontrolní komise dále projednala účetní uzávěrku za rok 2013 a doporučuje dnešní výroční členské schůzi, aby přijala usnesení, ve kterém bude schválení účetní uzávěrky za rok 2013 a rozhodnutí o rozdělení zisku. Na závěr svého vystoupení Vám jménem kontrolní komise přeji hodně zdraví, pohody a pracovních a osobních úspěchů v letošním roce.

16 Schválení auditora pro ověření účetní závěrky za rok 2014 Vzhledem k tomu, že účetní závěrku za rok 2014 bude družstvo muset mít ze zákona ověřenou auditorem, kontaktovalo družstvo auditora Ing. Pavla Hejtmánka, který provede ověření příští účetní závěrky. Cena za audit byla stanovena dohodou ve výši 45 tisíc kč. Aby bylo ověření příští účetní závěrky platné, měla by dle zákona č.93/2009 o auditorech, naše dnešní výroční schůze schválit vybraného auditora. Konsolidace prostředků ve fondech družstva V majetku družstva se v položce vlastní kapitál vyskytuje několik fondů. Jedná se o kapitálový fond, nedělitelný fond, rezervní fond a o ostatní fondy, které jsou ještě účetně dále rozčleněny na další položky. Tvorbu a použití některých z těchto položek vlastního kapitálu v minulosti výslovně reguloval zákon, ostatní byly vytvořeny na základě stanov a rozhodnutím členské schůze do nich byly převedeny části zisku. O prostředcích v těchto fondech rozhodovala vždy členská schůze. Ekonomicky patří fondy mezi vlastní zdroje financování podniku, nepředstavují ovšem konkrétní majetkovou složku nacházející se ve firmě, vyjadřují pouze hodnotu, která je v nich vázána. Současný stav fondů v družstvu je následující : V kapitálovém fondu družstva jsou vázány prostředky ve výši Jedná se o : Kapitálový fond vytvořený ze zisku Nesplacené části závazků z transformace Majetek nalezený jako přebytek při inventuře ,19 kč ,89 kč ,30 kč ,00 kč V nedělitelné fondu družstva jsou vázány prostředky ve výši ,95 kč Jedná se o : Počáteční stav vzniklý při transformaci ,00 kč Povinné doplňování ze zisku ,95 kč 10 % z členských vkladů při vypořádání ,00 kč V rezervním fondu družstva jsou vázány prostředky ve výši Jedná se o : Rezervní fond ze zisku V ostatních fondech družstva jsou vázány prostředky ve výši Jedná se o : FKSP Cenové vyrovnání při výdeji majetku v rámci restitucí Restituční rezerva ,00 kč ,00 kč ,94 kč ,05 kč ,82 kč ,07 kč Od 1.ledna 2014 byl obchodní zákoník nahrazen zákonem o obchodních korporacích, který již neupravuje tvorbu a nakládání s prostředky v žádném fondu družstva a je tudíž na družstvu, jaké fondy bude mít a jak s nimi bude nakládat. Pravidla upravují stanovy. V souvislosti s těmito změnami navrhuje představenstvo družstva provést následující účetní operace v rámci vlastního kapitálu družstva. Prostředky z kapitálového fondu převést v plné výši do rezervního fondu. Rovněž položku Cenové vyrovnání při výdeji majetku v rámci restitucí převést do rezervního fondu, protože tato položka zrušením pokynu D-108 Ministerstva financí již ztratila svůj význam a nepoužívá se. Z položek nedělitelného fondu přeúčtovat zpět do základního kapitálu Počáteční stav vzniklý při transformaci družstva a zbývající dvě položky sloučit do jednoho nedělitelného fondu. V rámci ostatních fondů zachovat FKSP a prozatím ještě i Restituční rezervu. Do rezervního fondu přeúčtovat i prostředky vázané na účtu nerozdělený zisk z minulých let ve výši ,06 kč.

17 U S N E S E N Í Z výroční členské schůze ZD Klučov-Lhota, družstva, se sídlem Klučov 52, okr. Třebíč, IČO: konané dne v Dolních Vilémovicích 1) Výroční členská schůze schvaluje: a) Zpráva o činnosti představenstva družstva od poslední členské schůze b) výroční zprávu o hospodaření družstva za rok 2013 c) podnikatelský záměr na rok 2014 d) řádnou účetní závěrku za rok 2013 e) návrh na rozdělení zisku za rok 2013 f) zprávu kontrolní komise družstva za rok 2013 g) vnitřní mzdový předpis h) auditora a jeho odměnu pro rok 2014 i) konsolidaci prostředků ve fondech družstva j) stanovy ZD Klučov-Lhota, družstvo 2) Výroční členská schůze odsouhlasila a bere na vědomí: a) řádnou účetní závěrku za rok 2013 b) Rozdělení zisku vytvořený zisk ve výši ,91 Kč bude rozdělen takto: částku ,05 kč převést do nedělitelného fondu družstva částku ,00 kč rozdělit mezi členy družstva jako podíl na zisku zbytek tj ,86 kč převést do rezervního fondu družstva který slouží na pokrytí případných budoucích ztrát. c) Uzavření nových nájemních smluv. d) Uzavření smluv o dalším členském vkladu a další majetkové účasti

18 3) Výroční členská schůze ukládá a) představenstvu a vedení družstva pokračovat v úsporách nákladů, v zavádění úsporných opatření a ve vyřazování nepotřebných technologií z evidence a jejich prodej případně likvidaci b) hospodářskému vedení družstva využívat v maximální míře dotace dle platných dotačních titulů c) Představenstvu a vedení družstva pokračovat v rozvoji družstva zejména plněním podnikatelského záměru V Dolních Vilémovicích dne zapisovatel :.. ověřovatelé :.. předsedající : ověřovatelé :..

19 Příloha č.1 k výroční zprávě za rok 2013 SPOTŘEBA materiálu,energie a služeb Spotřeba nakoupených osiv a sadby Spotřeba hnojiv a chemických ochr.prostředků Spotřeba krmiv Spotřeba náhradních dílů Spotřeba pohonných hmot Ostatní spotřeba celkem nakoupený materiál Náklady na nakoupenou el.energii Spotřeba vody Spotřeba plynu celkem spotřeba energií Služby celkem TRŽBY za výrobky a služby Tržba za pšenici Tržba za ječmen ozimý Tržba za řepku Tržba ostatní výrobky RV Tržba za výrobky RV celkem Tržba za mléko Tržba za býky Tržba ostatní výrobky ŽV Tržba za výrobky ŽV celkem Tržba z prodeje vyřazených krav Tržba za služby celkem VYBRANNÉ UKAZATELE SPOTŘEBY Spotřeba nafty za podnik celkem za rok Spotřeba v kč porovnání s předch.rokem 15.46% 0.65% 2.60% 13.00% Spotřeba v litrech porovnání s předch.rokem -1.17% % -4.96% 15.38% Průměr kč/l vrácená spotř.daň

20 Spotřeba nafty za podnik v litrech po měsících leden únor březen duben květen červen červenec srpen září říjen listopad prosinec CELKEM porovnání s předch.rokem -1.17% % -4.96% 15.38% Nakoupená elektrická energie v kwh celkem za podnik * 2013 ** Spotř. v kwh porovnání s předch.rokem % % 8.05% % Spotř. v kč porovnání s předch.rokem -7.71% % -6.57% % Prům. kč/kwh * od prosince 2012 jsme spotřebovávali el.energii převážně vyrobenou v naší BPS. ( nakoupená kwh, vlastní kwh ) ** v roce 2013 jsme ve středisku Lhota spotřebovávali el.energii vyrobenou v naší BPS, pouze při výpadku stanice jsme odebírali el.energii ze sítě ( 3231 kwh ). Do ceny nakupované el.energie je započítána paušální platba za pronájem výkonu, platba za regulované služby a příspěvek na obnovitelné zdroje energie. Ve středisku Dolní Vilémovice jsme el.energii nakupovali ze sítě ( kwh ). ( nakoupená celkem kwh, vlastní kwh ) Spotřeba vody v kč celkem za podnik Spotř. v m porovnání s předch.rokem 3.56% 6.77% -9.24% Spotř. v kč porovnání s předch.rokem 8.86% 11.23% -6.16% Prům. kč/m Rostislav Teplan, ekonom

21 Příloha č.2 k výroční zprávě za rok 2013 Živočišná výroba 2013 V loňském roce jsme v živočišné výrobě v průměru chovali 412ks dojnic, 121 ks telat do 3 měsíců stáří, 327 ks chovných jalovic, 234 ks býků na výkrm a jednoho plemenného býka. To je celkem průměrně 1095 ks zvířat. Dojnice Prodej mléka v l Výroba mléka v l Užitkovost za laktaci Užitkovost na 1KD 18,94 20,22 21,07 Tržba za mléko O realizační cena 8,62 7,97 8,75 Dotace na 1l ml 1,31 0,97 1,16 Náklady na 1l mléka 8,79 8,38 8,91 Zisk v Kč /l 1,13 0,56 0,74 O stav krav narozeno telat Telata do stáří 3 měs. přírůstek v kg/kd 0,770 0,604 0,690 celkový přírůstek kg Jalovice přírůstek v kg /KD 0,840 0,930 0,800 celkový přírůstek v kg Býci přírůstek v kg/kd 0,97 1,16 1,06 celkový přírůstek v kg

22 Plán na rok 2014 Dojnice: - náklad na 1 l mléka pod 9,00Kč užitkovost 7600 l/ks/rok a více stav krav ks Býci: Jalovice: Telata: přírůstek více jak 1 kg/den přírůstek 0,80 0,85 kg/den přírůstek 0,75 kg/den a více

23 Příloha č.3 k výroční zprávě za rok 2013 Rostlinná výroba v roce 2013 ZD Klučov-Lhota, družstvo hospodařilo v roce 2013 na celkové výměře 1504,56 ha zemědělské půdy. Z této výměry bylo 1369,04 ha orné půdy a 135,52 ha trvalých travních porostů. Na této výměřě jsme sklidili: Plodina Výměra v ha Sklizeno tun Výnos t/ha Pšenice ozimá ,53 ječmen ozimý ,90 Ječmen jarní ,8 4,73 Triticale jarní Obiloviny celkem ,8 6,20 Hrách ,50 Řepka ,22 3,70 Pro zabezpečení krmiva pro skot a bioplynovou stanici bylo vyrobeno: Kukuřice na siláž ,4 Senáž žito ozimé ,5 Senáž triticale jarní 21, ,16 Z objemných krmiv bylo z první seč sklizeno 1830 t senáže ve složení: Vojtěško-jetelo-trávní směs Jetelo-travní směs Dočastné travní směsy na orné půdě Trávy z trvalých travních porostů 542 t 188 t 468 t 632 t Z hrachových směsek a druhých sečí 1202 t senáže ve složení : Vojtěško-jetelo-travní směs Jetelo-travní směs Hrachová směs 340 t 47 t 815 t Dále bylo vyrobeno z trvalých travních porostů 350 t sena Pro potřeby kuchyně, členů a zaměstnanců jsme na 3,5 ha pěstovali brambory

24 Příloha č.4 k výroční zprávě za rok 2013 Bioplynová stanice Elektrický výkon 2x250 kwh motor Scania-Schnell, tepelný výkon 2x232 kwh. Bioplynová stanice byla uvedena do provozu V lednu 2013 již jela na plný výkon. Během první poloviny roku 2013 byly za chodu stanice odstraňovány drobné provozní závady. Bioplynová stanice byla zkolaudována Provozní údaje za rok 2013 : Celková ( svorková ) výroba el.energie ( tj. 97,16 % z maximálně možného množství ) Prodej do sítě El.energie, na kterou jsme dostali podporu zelený bonus kwh kwh kwh Elektrickou energii jsme dodávali firmě E.ON Energie, a.s. za cenu 1,165 kč/kwh, tržba za prodej el.energie činila ,- kč. Od firmy OTE, a.s. ( operátor trhu s el.energií ) jsme za rok 2013 obdrželi podporu za výrobu el.energie z obnovitelných zdrojů ( tzv. zelený bonus ) a podporu za decentrální výrobu v celkové výši ,- kč. Spotřeba substrátu v BPS za rok 2013 : Siláž Senáž Hnůj t t t Vybrané nákladové ukazatele za rok 2013 : Spotřeba substrátu ( siláž, senáž, hnůj ) v tis. kč Spotřeba mazadel a paliv ( oleje, LTO ) Servis BPS, technologický dozor 436 Odpisy Zaplacené úroky z úvěrů Pojištění 103 Osobní náklady spojené s pracemi na BPS 523

25 Příloha č.5 k výroční zprávě za rok 2013 Středisko mechanizace v roce 2013 Opravářský úsek se šesti opraváři o jedním elektrikářem zabezpečoval provozuschopnost mechanizačních prostředků,strojů a technologických zařízení pro všechna střediska.tito pracovníci byli v průběhu sezóny využíváni i k obsluze přidělené techniky.v listopadu odešel jeden opravář do důchodu.opravy mechanizačních prostředků se prováděly průběžně dle potřeb rostlinné a živočišné výroby.hlavní náplní práce opravářů byla příprava strojů na sezonní práce,technické kontroly,výstavba přístřešku pro odchov telat a především zajištění oprav okamžitých provozních závad. Mechanizační prostředky využívané v roce traktorů 6 sběracích vozů 5 automobilů 2 krmné vozy 6 čelních nakladačů 3 branosmyky 1 autojeřáb 1 diskér 1 buldozer 2 pluhy šestiradličné 1 kompresor 2 podmítače 3 obilní kombajny 3 secí stroje 1 vysokozdvižný vozík 4 rotační sekačky 2 nakladače 2 obraceče 1 přepravník balíků 2 shrnovače 1 autovlek 2 lisy 20 přívěsů 2 postřikovače 6 návěsů 1 mulčovač 1 nosič nástaveb 2 zastýlací vozy 2 kontejnerové podvozky 2 hladké vály 2 rozmetadla Annarburger 1 hrubé vály 2 rozmetadla Amazone 2 Cambridge vály 2 fekály 2 zametače 1 elektrocentrála 2 čistící linky obilovin mechanizační zařízení v ŽV a RV Stavby a mechanizace pořízené v roce 2013 Výstavba přístřešku pro telata u OMD III,oprava cest mezi kravínem a OMD III,cesty u koncových uložišť hnoje OMD I a II.Dále bylo provedeno prosvětlení hal kravínu,omd I a II.Na střechu haly OMD I byla umístěna větrací šťerbina.v halách OMD I a II proběhla výměna nevyhovujícího osvětlení a montáž ventilátorů.na seníku II byl vybudován větrací tunel. Došlo k zakoupení těchto strojů: zametací zařízení Broomate 2.4m krmný vůz Storti Husky elektrocentrála M-Watt 850 traktor Case Puma IH 160 shrnovač Kverneland Vario sekačka Kverneland technologie dopravy vody cisterna Annaburger Pavel Sýkora mechanizátor

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A V Ý R O Č N Í Z P R Á V A o hospodaření Agro bílá, a.s. za rok 2013 pro Valnou hromadu akcionářů, konanou dne 25.června 2014 Obsah výroční zprávy: I. Základní identifikační údaje účetní jednotky II. Zveřejňované

Více

Zpráva o podnikatelské činnosti 2014

Zpráva o podnikatelské činnosti 2014 ZEMĚDĚLSKÁ a. s. Opava Kylešovice Bílovecká 167, č. p. 1162 746 06 Opava 6 2014 Ing. Dušan Schreier, předseda představenstva Ing. Jan Pirunčík, místopředseda představenstva Ing. Drahomíra Hertlová, ekonom

Více

Rozbor hospodaření akciové společnosti ZEMASPOL Uherský Brod a.s. U Korečnice 1770, 68801 Uherský Brod k 31.12.2014

Rozbor hospodaření akciové společnosti ZEMASPOL Uherský Brod a.s. U Korečnice 1770, 68801 Uherský Brod k 31.12.2014 Rozbor hospodaření akciové společnosti ZEMASPOL Uherský Brod a.s. U Korečnice 1770, 68801 Uherský Brod k 31.12.2014 V roce 2014podnik obhospodařoval 2468 ha zem půdy, z toho v ekologickém zemědělství 335,98

Více

Zpráva o podnikatelské činnosti 2014

Zpráva o podnikatelské činnosti 2014 Březovská zemědělská, a. s. 747 44 Březová 107, IČO: 64506576 Zpráva o podnikatelské činnosti 2014 Ing. Jan Pirunčík, předseda představenstva Ing. Drahomíra Hertlová, ekonom Místopředseda představenstva

Více

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A Z A R O K 2013

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A Z A R O K 2013 1 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A Z A R O K 2013 Zemědělská společnost Vítějeves a.s. byla zapsána v Obchodním rejstříku vedeného krajským soudem v Hradci Králové dne 14. 6. 1996. Společnost má k 31. 12. 2013

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. za kalendářní rok 2011. Zemědělské obchodní družstvo Brniště 1, PSČ 471 29 IČO: 00119407. V Brništi dne 27. 2.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. za kalendářní rok 2011. Zemědělské obchodní družstvo Brniště 1, PSČ 471 29 IČO: 00119407. V Brništi dne 27. 2. VÝROČNÍ ZPRÁVA za kalendářní rok 2011 Zemědělské obchodní družstvo Brniště 1, PSČ 471 29 IČO: 00119407 V Brništi dne 27. 2. 2012 1) OBECNÉ ÚDAJE 1 a) Údaje z rozvahy, výkazu zisků a ztrát a přílohy k účetní

Více

Zpráva o podnikatelské činnosti 2015

Zpráva o podnikatelské činnosti 2015 Zpráva o podnikatelské činnosti 2015 ZEMĚDĚLSKÁ a. s. Opava Kylešovice Bílovecká 167, č. p. 1162 746 06 Opava 6 V Opavě Kylešovicích 23. 2. 2016 Stránka 1 tis. Kč Rozbor hospodaření za rok 2015 byl zpracován

Více

Zpráva o činnosti společnosti a stavu jejího majetku za rok 2018

Zpráva o činnosti společnosti a stavu jejího majetku za rok 2018 Březovská zemědělská, a. s. 747 44 Březová 107, IČO: 64506576 Zpráva o činnosti společnosti a stavu jejího majetku za rok 2018 Stránka 1 ti.s Kč Účetní závěrka k 31.12.2018, byla dne 25. 2. 2019 ověřena

Více

Zápis. z řádné valné hromady Osecké zemědělské a obchodní společnosti, a.s. v. Oseku u Rokycan, konané dne 23. 6. 2015 od 13 hodin v Oseku č. p.

Zápis. z řádné valné hromady Osecké zemědělské a obchodní společnosti, a.s. v. Oseku u Rokycan, konané dne 23. 6. 2015 od 13 hodin v Oseku č. p. 1 Zápis z řádné valné hromady Osecké zemědělské a obchodní společnosti, a.s. v Oseku u Rokycan, konané dne 23. 6. 2015 od 13 hodin v Oseku č. p. 400 Přítomni: akcionáři a hosté dle prezenční listiny Notář:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 Osecká zemědělská a obchodní společnost a.s. 338 21 Osek u Rokycan 400 DIČ CZ25211943 V Oseku u Rokycan dne 6. března 2014. Obsah výroční zprávy: Základní údaje o firmě Informace

Více

Výroční zpráva o výsledcích hospodaření Zemědělská akciová společnost Nivnice

Výroční zpráva o výsledcích hospodaření Zemědělská akciová společnost Nivnice Výroční zpráva o výsledcích hospodaření Zemědělská akciová společnost Nivnice IČ: 47905891 sídlo: Nivnice, Brodská 624 právní forma: akciová společnost předmět podnikání: zemědělská výroba základní kapitál:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. za kalendářní rok ZOD Brniště a.s Brniště, Jáchymov 1 IČO: V Brništi dne

VÝROČNÍ ZPRÁVA. za kalendářní rok ZOD Brniště a.s Brniště, Jáchymov 1 IČO: V Brništi dne VÝROČNÍ ZPRÁVA za kalendářní rok 2015 ZOD Brniště a.s. 471 29 Brniště, Jáchymov 1 IČO: 00119407 V Brništi dne 31. 3. 2016 1) OBECNÉ ÚDAJE 1 a) Údaje z rozvahy, výkazu zisků a ztrát a přílohy k účetní závěrce

Více

Příloha k účetní závěrce Za účetní období od. 1.1.2014 do 31.12.2014 (sestavená podle 39 vyhlášky č. 500/2002 Sb.)

Příloha k účetní závěrce Za účetní období od. 1.1.2014 do 31.12.2014 (sestavená podle 39 vyhlášky č. 500/2002 Sb.) Příloha k účetní závěrce Za účetní období od. 1.1.2014 do 31.12.2014 (sestavená podle 39 vyhlášky č. 500/2002 Sb.) 1. Základní údaje účetní jednotky 1.1.Identifikace účetní jednotky Obchodní firma : Zemědělská

Více

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A A G R O D R U Ž S T V A V Y Š E T I C E. s e s í d l e m. v P R A V O N Í N Ě. z a r o k 2 0 1 3

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A A G R O D R U Ž S T V A V Y Š E T I C E. s e s í d l e m. v P R A V O N Í N Ě. z a r o k 2 0 1 3 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A A G R O D R U Ž S T V A V Y Š E T I C E s e s í d l e m v P R A V O N Í N Ě z a r o k 2 0 1 3 Struktura půdního fondu ha stav k 1. 3. 2014 Druh Pravonín Vyšetice Celkem podnik

Více

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A Agro Záblatí, a.s se sídlem v Záblatí č. 63, p. Osová Bítýška, PSČ 594 53, IČ: 60 72 83 53, zapsaná v obchod. rejstříku vedeném KS v Brně, v oddíle B, vložce 1447 dne 30.11.1994 V Ý R O Č N Í Z P R Á V

Více

Na nájemném za pozemky bylo v roce 2014 vyplaceno ,- Kč.

Na nájemném za pozemky bylo v roce 2014 vyplaceno ,- Kč. Vážení akcionáři, Dovolte mi, abych Vás seznámil s hospodařením naší akciové společnosti za rok 2014. Naše společnost v současnosti obhospodařuje ve 13-ti katastrech 1.370 ha zem. půdy. Z toho je 944 ha

Více

Zápis. Pořad jednání:

Zápis. Pořad jednání: Zápis z jednání řádné valné hromady akciové společnosti SZP Těšnovice a.s., se sídlem Těšnovice 153, 767 01 Kroměříž, IČ: 4698245, zaps. v obchodním rejstříku u Krajského soudu v Brně sp. zn. B 941, konané

Více

Výroční zpráva o výsledcích hospodaření Zemědělská akciová společnost Nivnice

Výroční zpráva o výsledcích hospodaření Zemědělská akciová společnost Nivnice Výroční zpráva o výsledcích hospodaření Zemědělská akciová společnost Nivnice IČ: 47905891 sídlo: Nivnice, Brodská 624 právní forma: akciová společnost předmět podnikání: zemědělská výroba základní kapitál:

Více

Výroční zpráva za rok 2012 Zemědělská akciová společnost Nivnice

Výroční zpráva za rok 2012 Zemědělská akciová společnost Nivnice Výroční zpráva za rok 2012 Zemědělská akciová společnost Nivnice IČ: 47905891 sídlo: Nivnice, Brodská 624 právní forma: akciová společnost předmět podnikání: zemědělská výroba základní kapitál: 67.948.000,-

Více

ČÁST I / ÚČETNÍ ZÁVĚRKA PODLE ČESKÝCH PŘEDPISŮ

ČÁST I / ÚČETNÍ ZÁVĚRKA PODLE ČESKÝCH PŘEDPISŮ 2) informace o účetních zásadách, metodách oceňování a způsobech odpisování 3) doplňující informace k rozvaze a k výkazu zisku a ztráty je třeba vysvětlit každou významnou položku či skupinu položek, pohledávky

Více

Ekonomika podniku. Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze. Ing. Kučerková Blanka, 2011

Ekonomika podniku. Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze. Ing. Kučerková Blanka, 2011 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Ekonomika podniku Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze Ing. Kučerková Blanka, 2011 Struktura

Více

Struktura nákladů vybraných výrobků rostlinné a živočišné výroby u respondentů s podvojným účetnictvím

Struktura nákladů vybraných výrobků rostlinné a živočišné výroby u respondentů s podvojným účetnictvím Náklady - 2005 Tabulková část A - Struktura nákladů vybraných výrobků rostlinné a živočišné výroby Tabulka A1 Tabulka A2 Tabulka A3 Tabulka A4 Tabulka A5 Tabulka A6 Tabulka A7 Tabulka A8 Tabulka A9 Tabulka

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 ZEMĚDĚLSKÁ SPOLEČNOST DEVĚT KŘÍŽŮ, A.S. ZEMĚDĚLSKÁ DOMAŠOV

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 ZEMĚDĚLSKÁ SPOLEČNOST DEVĚT KŘÍŽŮ, A.S. ZEMĚDĚLSKÁ DOMAŠOV VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 ZEMĚDĚLSKÁ SPOLEČNOST DEVĚT KŘÍŽŮ, A.S. ZEMĚDĚLSKÁ 202 664 83 DOMAŠOV PŘÍLOHY: 1. Výkaz zisků a ztrát 2. Rozvaha 3. Příloha k účetní závěrce 4. Zpráva nezávislého auditora 5.

Více

Výroční zpráva Zemědělská Klučenice a.s. za rok 2014

Výroční zpráva Zemědělská Klučenice a.s. za rok 2014 Výroční zpráva Zemědělská Klučenice a.s. za rok 14 únor 15 předkládá představenstvo Zemědělská Klučenice a.s. Základní údaje Identifikační údaje Účetní jednotka: Název: Zemědělská Klučenice a.s. Sídlo:

Více

2013 NÁKLADY A VÝNOSY VYBRANÝCH ROSTLINNÝCH A ŽIVOČIŠNÝCH VÝROBKŮ (předběžné výsledky)

2013 NÁKLADY A VÝNOSY VYBRANÝCH ROSTLINNÝCH A ŽIVOČIŠNÝCH VÝROBKŮ (předběžné výsledky) 2013 NÁKLADY A VÝNOSY VYBRANÝCH ROSTLINNÝCH A ŽIVOČIŠNÝCH VÝROBKŮ (předběžné výsledky) Tabulková část Tab. A1/01 Pšenice ozimá Tab. A1/02 Žito Tab. A1/03 Ječmen jarní Tab. A1/04 Oves Tab. A1/05 Tritikále

Více

Praktické zkušenosti s managementem zemědělského podniku

Praktické zkušenosti s managementem zemědělského podniku Praktické zkušenosti s managementem zemědělského podniku v rámci projektu PRV Zefektivnění managementu rodinného podniku (13/018/1310b/164/000697) Ing. Pavel Netrval, Lukrena a.s. 2 Základní informace

Více

O hospodaření společnosti Školní statek Frýdlant, s.r.o. Za rok 2013

O hospodaření společnosti Školní statek Frýdlant, s.r.o. Za rok 2013 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A O hospodaření společnosti Školní statek Frýdlant, s.r.o. Za rok 2013 Červen 2014 Předkládá : Ing. Tomáš Kysilka jednatel společnosti 1 I. Charakteristika společnosti Společnost

Více

ZPRÁVA PŘEDSTAVENSTVA ZS DUBNÉ A.S. PRO VALNOU HROMADU AKCIONÁŘŮ KONANOU DNE 15. KVĚTNA 2015 OD 19,00 HOD V KULTURNÍM DOMĚ V ŽABOVŘESKÁCH

ZPRÁVA PŘEDSTAVENSTVA ZS DUBNÉ A.S. PRO VALNOU HROMADU AKCIONÁŘŮ KONANOU DNE 15. KVĚTNA 2015 OD 19,00 HOD V KULTURNÍM DOMĚ V ŽABOVŘESKÁCH ZPRÁVA PŘEDSTAVENSTVA ZS DUBNÉ A.S. PRO VALNOU HROMADU AKCIONÁŘŮ KONANOU DNE 15. KVĚTNA 2015 OD 19,00 HOD V KULTURNÍM DOMĚ V ŽABOVŘESKÁCH Dámy a pánové, vážení akcionáři, v souladu se stanovami naší a.s.

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2010

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2010 DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE 468 45 VELKÉ HAMRY 600 IČ: 712 200 03 STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCE - JITKA SEMENCOVÁ ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE B/ VYHODNOCENÍ

Více

Výroční zpráva za rok POLABÍ Vysoká a.s. DIČ: CZ Vysoká nad Labem 160. oddíl B, vložka 1781

Výroční zpráva za rok POLABÍ Vysoká a.s. DIČ: CZ Vysoká nad Labem 160. oddíl B, vložka 1781 Výroční zpráva za rok 2015 POLABÍ Vysoká a.s. IČO: 252 901 42 Sídlo společnosti: DIČ: CZ 252 901 42 OR KS Hradec Králové okres Hradec Králové oddíl B, vložka 1781 Ing. Vladimír Tichý předseda představenstva

Více

Výroční zpráva 2008 návrh účetní závěrky a informace pro členy

Výroční zpráva 2008 návrh účetní závěrky a informace pro členy 1.TZ, družstevní záložna Hasskova 22, 674 01 Třebíč Telefon a fax: 568 847 717 IČO: 63 49 25 55, zapsané v obchodním rejstříku Krajského soudu v Brně v odd. Dr, vl. č.2708 Výroční zpráva 2008 návrh účetní

Více

o hospodaření společnosti COOPINVESTA spol. s.r.o. se sídlem ve Zlíně, Budovatelská 4821, PSČ 760 05, za rok 2 0 0 8

o hospodaření společnosti COOPINVESTA spol. s.r.o. se sídlem ve Zlíně, Budovatelská 4821, PSČ 760 05, za rok 2 0 0 8 COOPINVESTA spol. s r.o., Budovatelská 4821, Zlín, PSČ 760 05 ------------------------------------------------------------------------------------------ společnost zapsaná v obchodním rejstříku, vedeném

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011 DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE 468 45 VELKÉ HAMRY 600 IČ: 712 200 03 STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCE - JITKA SEMENCOVÁ ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE Domov

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2016

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2016 DOMOV SLUNEČNÍ DVŮR, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, JESTŘEBÍ 126, 471 61 JESTŘEBÍ, IČ. 48282936 ZASTOUPENÁ ŘEDITELEM ING. PAVLEM KOSEM ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE Domov

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. 1. zemědělské a. s. Chorušice akciové společnosti

VÝROČNÍ ZPRÁVA. 1. zemědělské a. s. Chorušice akciové společnosti VÝROČNÍ ZPRÁVA 1. zemědělské a. s. Chorušice akciové společnosti za rok 2013 Valná hromada se koná 20. 6. 2014 od 13.00 hodin v sále pohostinství ve Velkém Újezdě. Prezence od 12.30 hodin. Program jednání:

Více

Úvod do účetních souvztažností

Úvod do účetních souvztažností Obsah ČÁST I Úvod do účetních souvztažností KAPITOLA 1 Předmět a význam účetnictví...................... 1000 KAPITOLA 2 Regulace účetnictví v České republice.............. 1050 KAPITOLA 3 Harmonizace

Více

POOSLAVÍ Nová Ves, družstvo

POOSLAVÍ Nová Ves, družstvo 25.09.2017 POOSLAVÍ Nová Ves, družstvo Zemědělská praxe kompostování a využití v zemědělské praxi (přínos, technologie, ekonomika) Ing. Lukáš Jurečka Zahájení činnosti září 2014 Roční kapacita 2000 tun

Více

výsledky hospodaření

výsledky hospodaření 48 výsledky hospodaření 49 výnosy a náklady Celkové výnosy společnosti v tis. Kč 2016 Tržby za teplo 1.030.640 Tržby za elektřinu 950.808 Tržby za chlad 11.868 Tržby za ukládání a likvidaci odpadů 57.534

Více

Účetní závěrka ve vybraném podniku

Účetní závěrka ve vybraném podniku Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Obhajoba bakalářské práce s názvem Účetní závěrka ve vybraném podniku Autor: Renata Vyskočilová Vedoucí: Ing. Kristina Kabourková Oponent: Mgr.

Více

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45534276 Obchodní firma VEBA textilní závody a.s.

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45534276 Obchodní firma VEBA textilní závody a.s. Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů IČ 45534276 Obchodní firma VEBA textilní závody a.s. Ulice Přadlácká 89 Obec Broumov PSČ 550 17 E-mail veba@veba.cz Internetová

Více

ke dni 31.12.2012 Bytové družstvo Ciolko 45567 (V tisících Kč,h na 0 des. míst)

ke dni 31.12.2012 Bytové družstvo Ciolko 45567 (V tisících Kč,h na 0 des. míst) . VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu Obchodní firma nebo jiný název účetní jedn. ke dni 31.12.2012 Bytové družstvo Ciolko 45567 (V tisících Kč,h na 0 des. míst) Sídlo nebo bydliště účetní jednotky a

Více

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a. s.

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a. s. Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a. s. Ulice Sokolovská 138 Obec Praha 8 PSČ 186 00 E-mail Internetová adresa Jméno,

Více

Tabulková část informační povinnosti emitentů kótovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a.s.

Tabulková část informační povinnosti emitentů kótovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a.s. Tabulková část informační povinnosti emitentů kótovaných cenných papírů IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a.s. Ulice Sokolovská 138 Obec Praha 8 PSČ 186 00 E-mail Internetová adresa vyhnisova@olympik.cz

Více

5. ČIŠTĚNÍ A FAKTURACE ODPADNÍCH VOD (v tis. m 3 ) 6. VÝVOJ NÁKLADŮ NA VODNÉ, VODU PŘEDANOU A STOČNÉ (v tis. Kč) 7. VÝVOJ POČTU ZAMĚSTNANCŮ

5. ČIŠTĚNÍ A FAKTURACE ODPADNÍCH VOD (v tis. m 3 ) 6. VÝVOJ NÁKLADŮ NA VODNÉ, VODU PŘEDANOU A STOČNÉ (v tis. Kč) 7. VÝVOJ POČTU ZAMĚSTNANCŮ 5. ČIŠTĚNÍ A FAKTURACE ODPADNÍCH VOD (v tis. m 3 ) Voda čištěná 9.139 8.895 8.547 8.699 7.874 90,5 Fakturace - domácnosti - ostatní 1.829 2.935 1.697 2.738 Celkem 4.764 4.435 4.109 3.953 3.904 98,8 1.646

Více

VODOHOSPODÁŘSKÁ SPOLEČNOST VRCHLICE - MALEČ, a.s.

VODOHOSPODÁŘSKÁ SPOLEČNOST VRCHLICE - MALEČ, a.s. Vážení akcionáři, dámy a pánové, vážení hosté, dovolte mi, abych Vás nyní seznámil s činností představenstva, s výsledky hospodaření společnosti, se stavem jejího majetku, s návrhem na rozdělení zisku

Více

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. IČ 12297 Obchodní firma Jihočeské papírny, a. s., Větřní.

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. IČ 12297 Obchodní firma Jihočeské papírny, a. s., Větřní. Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů IČ 12297 Obchodní firma Jihočeské papírny, a. s., Větřní Ulice Obec Větřní PSČ 382 11 E-mail Internetová adresa www.jip.cz Tel.

Více

2014 ISIN CZ0003501660

2014 ISIN CZ0003501660 Dodatek č. 1 k Prospektu dluhopisů ZONER software, a.s. Dluhopisy s pevným úrokovým výnosem 10 % p. a. v celkové předpokládané jmenovité hodnotě emise 200.000.000 Kč k datu emise nebo v průběhu emisní

Více

Přehled výrobních ukazatelů za rok 2014 (v tisících Kč):

Přehled výrobních ukazatelů za rok 2014 (v tisících Kč): VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2014 název : ZEVERA, a.s. vznik : 17. 2. 1998 sídlo : Horní Radouň 109, okres Jindřichův Hradec, 378 43 Horní Radouň IČ : 25173189 DIČ : CZ 25173189 Akciová společnost ZEVERA, a.s. vznikla

Více

o hospodaření společnosti REAL FLAT spol. s r.o. se sídlem ve Zlíně, Bří Jaroňků 4079, PSČ 762 33 za rok 2008

o hospodaření společnosti REAL FLAT spol. s r.o. se sídlem ve Zlíně, Bří Jaroňků 4079, PSČ 762 33 za rok 2008 REAL FLAT spol. s r.o., Bří Jaroňků 4079, Zlín, PSČ 762 33 ------------------------------------------------------------------------------------------------ společnost zapsaná v obchodním rejstříku, vedeném

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012 DOMOV SLUNEČNÍ DVŮR, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, JESTŘEBÍ 126, 471 61 JESTŘEBÍ, IČ. 48282936 ZASTOUPENÁ ŘEDITELEM ING. PAVLEM KOSEM ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE Domov

Více

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU ke dni 31. prosince 218 ( údaje jsou vyčísleny v celých tisících Kč ) sestavená v souladu se zákonem č. 563/1991 Sb. o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, s

Více

Účetní osnova. Tisknuto dne: 05.10.2015 6:47. Stránka 1. demo. Platné v roce 2015. 062 Podíly v účetních jednotkách pod podstatným vlivem

Účetní osnova. Tisknuto dne: 05.10.2015 6:47. Stránka 1. demo. Platné v roce 2015. 062 Podíly v účetních jednotkách pod podstatným vlivem Platné v roce 2015 050 Poskytnuté zálohy na dlouhodobý majetek 051 Poskytnuté zálohy na dlouhodobý nehmotný majetek 052 Poskytnuté zálohy na dlouhodobý hmotný majetek 053 Poskytnuté zálohy na dlouhodobý

Více

Zemědělské společnosti Dubné a.s. za rok 2014

Zemědělské společnosti Dubné a.s. za rok 2014 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A Zemědělské společnosti Dubné a.s. za rok 2014 Březen/ 2015 OBSAH VÝROČNÍ ZPRÁVY ZA ROK 2014 1. Základní údaje o akciové společnosti 2. Profil společnosti 3. Statutární a dozorčí

Více

ROZVAHA ve zkráceném rozsahu (mikro účetní jednotka) ke dni ( v celých tisících Kč )

ROZVAHA ve zkráceném rozsahu (mikro účetní jednotka) ke dni ( v celých tisících Kč ) Rozvaha podle Přílohy č. 1 vyhlášky č. 500/2002 Sb. Účetní jednotka doručí účetní závěrku současně s doručením daňového přiznání za daň z příjmů 1 x příslušnému finančnímu úřadu ROZVAHA ve zkráceném rozsahu

Více

ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu. ke dni

ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu. ke dni Rozvaha podle Přílohy č. 1 vyhlášky č. 00/2002 Sb. Účetní jednotka doručí účetní závěrku současně s doručením daňového přiznání za daň z příjmů 1 x příslušnému finančnímu úřadu ROZVAHA ve zjednodušeném

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2017

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2017 ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2017 1. INFORMACE DLE OBCHODNÍHO REJSTŘÍKU Obchodní název: Bytové družstvo Mezírka 16 Sídlo: Petruškova 2764/16, 700 30 Ostrava Zábřeh Právní forma: družstvo Datum zápisu: 17.

Více

Příloha k účetní závěrce

Příloha k účetní závěrce Příloha k účetní závěrce Zemědělské družstvo Zlatý potok Sudín 1, 518 01 Bačetín za účetní období od 1.1.2017 do 31.12.2017 přílohu sestavil: Andršová Lenka statutární orgán: Moravec Jiří Příloha k účetní

Více

Návrh účtové osnovy, který vychází z předpisu: Účtová osnova pro podnikatele

Návrh účtové osnovy, který vychází z předpisu: Účtová osnova pro podnikatele Návrh účtové osnovy, který vychází z předpisu: Opatření, kterým se stanoví účtová osnova a postupy účtování pro podnikatele, Ministerstvo financí podle 4 odst. 2 zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve

Více

ke dni IČO 73401

ke dni IČO 73401 Obchodní firma nebo jiný název účetní jedn. Zpracováno v souladu s vyhláškou ROZVAHA Bytové družstvo Příční 10-11 č. 500/2002 Sb. (BILANCE) ke dni 31.12.2013 Sídlo, bydliště nebo místo (v celých tisících

Více

ROZVAHA v plném rozsahu

ROZVAHA v plném rozsahu Minimální závazný výčet informací podle vyhlášky č. 500/00 Sb. Název účetní jednotky BYTOVÉ DRUŽSTVO DELTA Sídlo Chrpová 459 5410 Trutnov ROZVAHA v plném rozsahu ke dni 1.1014 IČ 558567 Označení A K T

Více

ROZVAHA v plném rozsahu

ROZVAHA v plném rozsahu Minimální závazný výčet informací podle vyhlášky č. 500/00 Sb. Název účetní jednotky BYTOVÉ DRUŽSTVO DELTA Sídlo Chrpová 459, Horní Staré Město 5410 Trutnov ROZVAHA v plném rozsahu ke dni 1.1015 IČ 558567

Více

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu. (v celých tisících CZK) a b c 1 2

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu. (v celých tisících CZK) a b c 1 2 Minimální závazný výčet informací podle vyhlášky č. 500/2002 Sb. VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky BREDERODE a.s. za období 01.01.2012 31.12012 (v celých

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2014

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2014 DOMOV SLUNEČNÍ DVŮR, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, JESTŘEBÍ 126, 471 61 JESTŘEBÍ, IČ. 48282936 ZASTOUPENÁ ŘEDITELEM ING. PAVLEM KOSEM ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE Domov

Více

MEZITÍMNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA K 31. ČERVENCI 2015

MEZITÍMNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA K 31. ČERVENCI 2015 MEZITÍMNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA K 31. ČERVENCI 2015 Výkaz o finanční situaci k 31. červenci 2015 Stav k Stav k 31. červenci 2015 31. prosinci 2014 (neauditováno) (neauditováno) AKTIVA () AKTIVA CELKEM 13 234

Více

Majetek. MAJETEK členění v rozvaze. Dlouhodobý majetek

Majetek. MAJETEK členění v rozvaze. Dlouhodobý majetek Majetek Podnikání se bez majetku neobejde, různé druhy podnikání ovlivňují i skladbu a velikost majetku. Základem majetku jsou peníze, za které se nakupují potřebné majetkové části. Rozvaha (bilance) písemný

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2009

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2009 DOMOV SLUNEČNÍ DVUR, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, JESTŘEBÍ 126, 47161 JESTŘEBÍ, IČ: 48282936 ZASTOUPENÁ ŘEDITELEM ING. PAVLEM KOSEM ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE Domov

Více

Výkaz zisku a ztráty - druhové členění v plném rozsahu k (v celých tisících Kč)

Výkaz zisku a ztráty - druhové členění v plném rozsahu k (v celých tisících Kč) Výkaz zisku a ztráty - druhové členění v plném rozsahu k 31.12.2016 (v celých tisících Kč) IČ: 48908754 Název a sídlo účetní jednotky Zemědělské družstvo vlastníků NÝROV Nýrov 87 67972 Kunštát na Moravě

Více

Příloha č. 1 Rozvaha

Příloha č. 1 Rozvaha Příloha č. 1 Rozvaha 2006 2008 Označení AKTIVA Řád Rok a b c 2006 2007 2008 AKTIVA CELKEM 001 67 743 67 596 66 706 0 A. Pohledávky za upsaný vlastní kapitál 002 B. Stálá aktiva (Dlouhodobý majetek) 003

Více

akciová společnost Výroční zpráva za rok

akciová společnost Výroční zpráva za rok 2016 akciová společnost Výroční zpráva za rok OBSAH Stránka 1 Výroční zpráva REDASH, a.s. 2016 I. Profil společnosti základní údaje o emitentovi - - II. Údaje o základním kapitálu III. Údaje o cenných

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011 DOMOV SLUNEČNÍ DVŮR, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, JESTŘEBÍ 126, 47161 JESTŘEBÍ, IČ: 48282936 ZASTOUPENÁ ŘEDITELEM ING. PAVLEM KOSEM ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE Domov

Více

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1 Návrh účtového rozvrhu pro podnikatele

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1 Návrh účtového rozvrhu pro podnikatele SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. Návrh účtového rozvrhu pro podnikatele Účtová třída 0 - Dlouhodobý majetek 0 - Dlouhodobý nehmotný majetek 0 - Zřizovací výdaje 02 - Nehmotné výsledky výzkumu a vývoje 03 - Software

Více

Příloha k účetní závěrce

Příloha k účetní závěrce Příloha k účetní závěrce sestavené společností Chemin a.s. ke dni 31.12.214 v tis. Kč Příloha k účetní závěrce za rok 214 1. Obecné vysvětlivky k rozvaze a výkazu zisku a ztráty Tato příloha k účetní závěrce

Více

Zpráva o hospodaření. Matematického ústavu Slezské univerzity v Opavě. za rok 2000

Zpráva o hospodaření. Matematického ústavu Slezské univerzity v Opavě. za rok 2000 Zpráva o hospodaření Matematického ústavu Slezské univerzity v Opavě za rok 2000 1. Úvod Matematický ústav Slezské univerzity v Opavě vykázal za rok 2000 zisk ve výši 37 tis. Kč. Jedná se o zisk, kterého

Více

Příloha k účetní závěrce

Příloha k účetní závěrce Společnosti Zemědělské družstvo vlastníků Hodíškov Obsah přílohy Podle 39 vyhlášky č. 500/2002 Sb.: 1. Popis účetní jednotky 2. Majetková či smluvní spoluúčast účetní jednotky v jiných společnostech 3.

Více

ROZVAHA. (BILANCE) ke dni ( v celých tisících Kč )

ROZVAHA. (BILANCE) ke dni ( v celých tisících Kč ) Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 500/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA (BILANCE) ke dni 31.12.2007 ( v celých tisících Kč ) IČ 48 90 87 54 Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky

Více

STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO STRAKONICE Heydukova 116, Strakonice, 386 01, tel.: 383 313 711 POZVÁNKA

STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO STRAKONICE Heydukova 116, Strakonice, 386 01, tel.: 383 313 711 POZVÁNKA Strana 1 (celkem 6) STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO STRAKONICE Heydukova 116, Strakonice, 386 01, tel.: 383 313 711 POZVÁNKA Na shromáždění delegátů Stavebního bytového družstva Strakonice, konané ve čtvrtek

Více

ROZVAHA Výkazy byly jako součást přiznání podány elektronicky Central Europe Holding dne: 1.7.2014 a.s. Podací číslo: 4834913 1. 1. 2013 31.12.

ROZVAHA Výkazy byly jako součást přiznání podány elektronicky Central Europe Holding dne: 1.7.2014 a.s. Podací číslo: 4834913 1. 1. 2013 31.12. ROZVAHA Výkazy byly jako součást přiznání podány elektronicky dne: 1.7.2014 Podací : 4834913 Heslo zjištění stavu: 8b989883 Stav podání: vyřízeno otisk podacího razítka k...... 3... 1....... 1... 2......

Více

Zápis. Pořad jednání:

Zápis. Pořad jednání: Zápis z jednání řádné valné hromady akciové společnosti SZP Těšnovice a.s., se sídlem Těšnovice 153, 767 01 Kroměříž, IČ: 4698245, zaps. v obchodním rejstříku u Krajského soudu v Brně sp. zn. B 941, konané

Více

Pololetní zpráva 2004 HVB Bank Czech Republic, a.s. HVB Bank Czech Republic a.s. nám. Republiky 3a/ Praha 1

Pololetní zpráva 2004 HVB Bank Czech Republic, a.s. HVB Bank Czech Republic a.s. nám. Republiky 3a/ Praha 1 Pololetní zpráva 2004 HVB Bank Czech Republic, a.s. HVB Bank Czech Republic a.s. nám. Republiky 3a/2090 110 00 Praha 1 HVB Bank Czech Republic a.s., IČ 64948242, sídlem nám. Republiky 3a/2090, Praha 1

Více

Zpráva představenstva o podnikatelské činnosti společnosti za rok 2017 a o stavu jejího majetku

Zpráva představenstva o podnikatelské činnosti společnosti za rok 2017 a o stavu jejího majetku Zpráva představenstva o podnikatelské činnosti společnosti za rok 2017 a o stavu jejího majetku Vážení akcionáři, představenstvo akciové společnosti Vodovody a kanalizace Břeclav Vám předkládá zprávu o

Více

ROZVAHA (v celých tisících Kč)

ROZVAHA (v celých tisících Kč) Příloha č. 1 Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 5/22 Sb., ve znění pozdějších předpisů ke dni ROZVAHA (v celých tisících Kč) 31.12.21 Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky AGRO Záblatí a.s. IČ

Více

ROZVAHA Obchodní firma nebo jiný. ve zjednodušeném rozsahu. ke dni 31.12.2012 Svojšovická 24 (v celých tisících Kč)

ROZVAHA Obchodní firma nebo jiný. ve zjednodušeném rozsahu. ke dni 31.12.2012 Svojšovická 24 (v celých tisících Kč) Zpracováno v souladu s vyhláškou ROZVAHA Obchodní firma nebo jiný č. 500/2002 Sb., ve znění pozdějších předpisů ve zjednodušeném rozsahu název účetní jednotky (v celých tisících Kč) Bytové družstvo ke

Více

Rozvaha - Aktiva v plném rozsahu v tis. Kč za období

Rozvaha - Aktiva v plném rozsahu v tis. Kč za období Rozvaha Aktiva v plném rozsahu v tis. Kč za období 2002 2007 AKTIVA Účet: 2002 2003 2004 2005 2006 2007 Aktiva celkem 3731 3838 3735 3810 4626 5107 Pohledávky za upsané jmění Stálá aktiva 1549 1549 1549

Více

Brutto Korekce Netto Netto a b c

Brutto Korekce Netto Netto a b c ROZVAHA v plném rozsahu B O R, s.r.o. k 31.12.2010 Choceň, Na Bílé 1231, PSČ 56501 v tis. Kč IČ: 49 28 68 54 Označ. AKTIVA řádek Běžné účetní období Min.úč.obd. Brutto Korekce Netto Netto a b c 1 2 3 4

Více

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA VE ZKRÁCENÉM ROZSAHU

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA VE ZKRÁCENÉM ROZSAHU ÚČETNÍ ZÁVĚRKA VE ZKRÁCENÉM ROZSAHU ke dni 31. prosince 216 ( údaje jsou vyčísleny v celých tisících Kč ) sestavená v souladu se zákonem č. 563/1991 Sb. o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, s vyhláškou

Více

***) nutné porovnat a upravit podle vyhlášky 500/2002, viz FIA-literatura sb174-02.pdf, a 500/2015, viz vyhláška 500-2015.pdf

***) nutné porovnat a upravit podle vyhlášky 500/2002, viz FIA-literatura sb174-02.pdf, a 500/2015, viz vyhláška 500-2015.pdf , který vychází z předpisu: Opatření, kterým se stanoví účtová osnova a postupy účtování pro podnikatele, Ministerstvo financí podle 4 odst. 2 zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění dalších předpisů,

Více

Adresa sídla. Identifikace kontaktní osoby pro informační povinnost. Obsah souboru. Údaje o auditu a auditorovi. Údaje o dalších osobách

Adresa sídla. Identifikace kontaktní osoby pro informační povinnost. Obsah souboru. Údaje o auditu a auditorovi. Údaje o dalších osobách Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů Základní údaje IČ 45192570 Obchodní firma Lázně Teplice nad Bečvou a. s. Ulice Obec Teplice nad Bečvou č.p. 63 PSČ 753 51 E-mail

Více

Obsah. Seznam zkratek některých použitých právních předpisů...xv Seznam ostatních použitých pojmů a zkratek... XVI Předmluva...

Obsah. Seznam zkratek některých použitých právních předpisů...xv Seznam ostatních použitých pojmů a zkratek... XVI Předmluva... Obsah Seznam zkratek některých použitých právních předpisů...................xv Seznam ostatních použitých pojmů a zkratek.......................... XVI Předmluva....................................................

Více

1. Pražská účetní společnost, s. r. o. Účetní závěrka k 31. prosinci 2013

1. Pražská účetní společnost, s. r. o. Účetní závěrka k 31. prosinci 2013 1. Pražská účetní společnost, s. r. o. Účetní závěrka k 31. prosinci 2013 Rozvaha v plném rozsahu k 31.12.2013 v celých tisících Kč 1. Pražská účetní společnost s.r.o. Na Výtoni 1259/12 128 00 Praha 2

Více

Zvyšující se produkce mléka přináší stále větší problémy především v oblasti výživy dojnic a v ekonomice výroby mléka. Ještě před dvěmi lety byla

Zvyšující se produkce mléka přináší stále větší problémy především v oblasti výživy dojnic a v ekonomice výroby mléka. Ještě před dvěmi lety byla AgroKonzulta Žamberk s.r.o. Klostermanova ul. 1258, 564 01 Žamberk Tel.: 465 676767 Fax: 465 676700 E-mail:mikyska@ agrokonzulta.cz E-mail: vyziva@ agrokonzulta.cz Ing. František Mikyska Problémy ve výživě

Více

***) nutné porovnat a upravit podle vyhlášky 500/2002, viz FIA-literatura sb pdf, a 500/2016, viz vyhláška pdf

***) nutné porovnat a upravit podle vyhlášky 500/2002, viz FIA-literatura sb pdf, a 500/2016, viz vyhláška pdf , který vychází z předpisu: Opatření, kterým se stanoví účtová osnova a postupy účtování pro podnikatele, Ministerstvo financí podle 4 odst. 2 zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění dalších předpisů,

Více

ROZVAHA v plném rozsahu

ROZVAHA v plném rozsahu Minimální závazný výčet informací podle vyhlášky č. 500/00 Sb. ROZVAHA v plném rozsahu ke dni 06 (v tis.kč) Název účetní jednotky BYTOVÉ DRUŽSTVO DELTA Sídlo Chrpová 459, Horní Staré Město 540 Trutnov

Více

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu. (v celých tisících Kč) Čís. řád. 1. Tržby za prodej zboží

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu. (v celých tisících Kč) Čís. řád. 1. Tržby za prodej zboží PŘÍLOHA 1 VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu Označ. TEXT (v celých tisících Kč) Čís. řád. 1. Tržby za prodej zboží 01 429 794 484 852 377 846 A. Náklady vynaložené na prodané zboží 02 380 590 476 201

Více

Rozvaha 31.12.10. A. Pohledávky za upsaný základní kapitál 002 0 0 0. B. Dlouhodobý majetek 003 570 545-3 456 567 089 180 669

Rozvaha 31.12.10. A. Pohledávky za upsaný základní kapitál 002 0 0 0. B. Dlouhodobý majetek 003 570 545-3 456 567 089 180 669 Dle vyhlášky MF ČR č.500/2002 Sb. Rozvaha Účetní jednotka doručí v plném rozsahu Název a sídlo účet.jednotky účetní závěrku současně s doručením daňového přiznání na daň z příjmů (v celých tisících Kč)

Více

Příloha k účetní závěrce za rok 2014

Příloha k účetní závěrce za rok 2014 Technické služby Litvínov s.r.o. S.K.Neumanna 1521 436 01 Litvínov IČO 254 238 35 DIČ CZ254 238 35 Příloha k účetní závěrce za rok 2014 Čl. I Obecné údaje 1. Popis účetní jednotky Firma Technické služby

Více

Výkaz zisku a ztráty - druhové členění v plném rozsahu k (v celých tisících Kč)

Výkaz zisku a ztráty - druhové členění v plném rozsahu k (v celých tisících Kč) Výkaz zisku a ztráty - druhové členění v plném rozsahu k 31.12.2014 (v celých tisících Kč) Název a sídlo účetní jednotky Zemědělské družstvo vlastníků NÝROV Nýrov 87 67972 Kunštát na Moravě Označení T

Více

III. Tržby z prodeje dlouhodobého majetku a materiálu III. 1 Tržby z prodeje dlouhodobého majetku

III. Tržby z prodeje dlouhodobého majetku a materiálu III. 1 Tržby z prodeje dlouhodobého majetku Výkaz zisku a ztráty - vertikální analýza TEXT řádku v tis. Kč Celkový obrat = Tržby za prodej zboží + Tržby za prodej vlastních výrobků a služeb A. Náklady vynaložené na prodané zboží 2 B. + Obchodní

Více

ROZVAHA v plném rozsahu ke dni 31.12.2013 ( v celých tisících Kč )

ROZVAHA v plném rozsahu ke dni 31.12.2013 ( v celých tisících Kč ) Rozvaha podle Přílohy č. 1 vyhlášky č. 500/2002 Sb. Účetní jednotka doručí účetní závěrku současně s doručením daňového přiznání za daň z příjmů 1 x příslušnému finančnímu úřadu Rok Měsíc IČ 2013 ROZVAHA

Více

B O R, s.r.o. Na Bílé 1231, PSČ Choceň (tis. Kč) IČ:

B O R, s.r.o. Na Bílé 1231, PSČ Choceň (tis. Kč) IČ: ROZVAHA v plném rozsahu B O R, s.r.o. k 31.12.14 Na Bílé 1231, PSČ 56501 Choceň (tis. Kč) IČ: 49286854 Označ. AKTIVA řádek 31.12.14 Min.úč.obd. Brutto Korekce Netto Netto a b c 1 2 3 4 A K T I V A C E

Více

ROZVAHA v plném rozsahu k... (v celých tis. Kč)

ROZVAHA v plném rozsahu k... (v celých tis. Kč) ROZVAHA v plném rozsahu k... (v celých tis. Kč) označ. AKTIVA řád. Běžné účetní Minulé účetní Brutto Korekce Netto Netto a b c 1 2 3 4 AKTIVA CELKEM (ř.002+003+037+073)=ř.077 001 A. Pohledávky za upsaný

Více