Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost"

Transkript

1 U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost číslo 44 ze dne 26. listopadu 2012 ke specifickým kritériím oblastí podpory 1.2 a 3.3 pro výběr individuálních projektů Operačního programu Praha Konkurenceschopnost Společný monitorovací výbor operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost I. schvaluje specifická kritéria oblastí podpory 1.2 a 3.3 pro výběr individuálních projektů Operačního programu Praha Konkurenceschopnost, uvedené v příloze tohoto usnesení II. ukládá 1. předsedovi Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost zajistit zapracování specifických kritérií pro výběr projektů Operačního programu Praha Konkurenceschopnost do Operačního manuálu Operačního programu Praha Konkurenceschopnost 2. předsedovi Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost zajistit informování veřejnosti a potenciálních příjemců o specifických kritériích pro výběr projektů Operačního programu Praha Konkurenceschopnost Ing. Eva Vorlíčková předsedkyně SMV

2 ZMĚNY V KRITÉRIÍCH OPPK Návrh úpravy specifických kritérií v oblasti podpory 1.2 a 3.3 a jeho zdůvodnění pro 9. zasedání Společného monitorovacího výboru OPPA a OPPK dne příloha usnesení č. 44 PRAHA&EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Návrh změny specifických kritérií oblasti podpory 1.2 a 3.3 strana 1 (celkem 7)

3 KRITÉRIA HODNOCENÍ VĚCNÉ KVALITY PRO 11. A DALŠÍ VÝZVY SPECIFICKÁ PRO OBLAST PODPORY 1.2 Specifická kritéria v oblasti podpory Efektivita veřejné správy a e-government 1.1 Počet elektronických podání k městské správě Vysoký = 3 body Přiměřený = 2 body Nízký = 1 bod Projekt neumožní žádná nová elektronická podání k městské správě = 0 bodů. a) Počet el. podání je přiměřený a reálný b) Počet el. podání je nízký nebo nereálně stanovený (hodnotitel v obou případech navrhne přiměřenou hodnotu) c) Projekt neumožní žádná nová elektronická podání k městské správě Pozn.: hodnocení bude založeno na expertním posouzení nastavení tohoto indikátoru žadatelem v závislosti na konkrétních agendách, které žadatel bude elektronizovat a celkovém kontextu aktivit projektu a žadatele. Návrh změny specifických kritérií oblasti podpory 1.2 a 3.3 strana 2 (celkem 7)

4 1.2 Počet Nové, plně elektronizované agendy veřejné správy Vysoký = 3 body Přiměřený = 2 body Nízký = 1 bod Projekt nezavádí elektronizaci žádných agend veřejné správy = 0 bodů.. a) Popis elektronizovaných agend je konkrétní. Je prokazatelně doložena potřebnost (např. průzkumem) elektronizace a efektivní využití agend b) Popis elektronizovaných agend je konkrétní. Je popsána, ale není prokazatelně doložena potřebnost elektronizace a efektivní využití agend c) Popis elektronizovaných agend není konkrétní. Potřebnost elektronizace není prokazatelně doložena a existuje pochybnost o efektivnosti využití nebo projekt nezavádí elektronizaci žádných agend veřejné správy Pozn.: hodnocení bude založeno na expertním posouzení kvality, potřebnosti a efektivnosti elektronizace konkrétních agend zvolených žadatelem v indikátoru Počet nových plně elektronizovaných agend veřejné správy. 1.3 Zvýšení počtu občanů využívajících nově zřízenou službu pro kontakt s veřejnou správou. Projekt dokládá detailní, jasně zdokumentovaný statistický průzkum zájmu o nově zřízenou službu a kvalifikovaný odhad počtu budoucích uživatelů. Tento počet je průměrný/vysoký vzhledem k celkové finanční náročnosti projektu Byl proveden základní průzkum zájmu o nově zřízenou službu a hrubý odhad počtu budoucích uživatelů. Tento počet je průměrný/vysoký vzhledem k celkové finanční náročnosti projektu Odhad budoucího zájmu o vytvořenou službu je nízký, nedostatečně objasněn či podpořen daty, či není žadatelem vůbec specifikován. Návrh změny specifických kritérií oblasti podpory 1.2 a 3.3 strana 3 (celkem 7)

5 1.4 Projekt je zaměřen na zrychlení/zefektivnění přístupu občanů a veřejné správy k informacím, projekt toto jasně dokládá (5 bodů) Z předložené dokumentace jasně vyplývá, že projekt výrazně urychluje/přispívá k zefektivnění přístupu občanů a veřejné správy k informacím. Dokumentace uvádí konkrétní obsah těchto informací, zdůvodnění potřeby jejich přístupu a z toho plynoucí přínos pro občany/veřejnou správu Na základě informací v projektové žádosti je možné předpokládat, že projekt bude mít pozitivní vliv na přístup občanů a veřejné k informacím. Žadatel toto jasně nedoložil, míra či forma zefektivnění je pouze nastíněna (obecně popsána) Projekt má minimální či žádný vliv na zrychlení/zefektivnění přístupu občanů a veřejné správy k informacím, či tento vliv žadatel nijak nedoložil 1.5 Projekt prokazatelně zajišťuje přenos/přínos toku informací mezi občany a veřejnou správou. Z předložené dokumentace jasně vyplývá, že projekt zprostředkuje přenos/tok informací mezi občany a veřejnou správou, včetně specifikace technického zajištění a obsahu daného toku Na základě předložené dokumentace je možné předpokládat, že projekt bude mít pozitivní vliv na přenos/tok informací mezi občany a veřejnou správou. Žadatel toto doložil pouze rámcově, obsah informačního toku není jasný či tento tok není významným přínosem pro občany/veřejnou správu Projekt nezajišťuje tok informací mezi občany a veřejnou správou, či žadatel toto nijak nedoložil 2. Inovativní charakter z hlediska použité technologie a nabídka nových ICT produktů či služeb občanům Návrh změny specifických kritérií oblasti podpory 1.2 a 3.3 strana 4 (celkem 7)

6 2.1 Projekt využívá nové* technologie a jeho výstupem jsou nové produkty a služby ICT; Projekt (1) využívá nové technologie a jeho výstupem jsou již existující* produkty a služby ICT či (2) využívá již existující technologie a jeho výstupem jsou nové produkty a služby ICT Projekt (1) využívá nové technologie, ale jeho výstupem jsou běžné* produkty či služby ICT či (2) využívá běžné technologie a jeho výstupem jsou nové produkty a služby ICT; Projekt využívá existující technologie a jeho výstupem jsou existující produkty a služby ICT; Projekt (1) využívá existující technologie a jeho výstupem jsou běžné produkty a služby ICT nebo (2) využívá běžné technologie a jeho výstupem jsou existující produkty a služby ICT; Projekt využívá běžné technologie a jeho výstupem jsou běžné produkty a služby ICT. Novou technologií se rozumí zcela nová technologie, kdy v současné době na trhu neexistuje obdobná služba, která by tuto technologii využívala. Existující technologií se rozumí moderní technologie, která se již v současné době v určitých odvětvích / regionech v omezené míře využívá, Běžnou technologií se rozumí technologie s minimální měrou inovace, která je běžně využívána v drtivé většině odvětví / regionech. Nové produkty a služby jsou takové, které nejsou v současné době vůbec nabízeny. Existující produkty a služby jsou takové, které jsou v současné době v určité míře nabízeny. Projekt rozšiřuje jejich využití do oblastí, kde jejich nabídka chybí či není dostatečná, nebo je nějakou formou upravuje či nabízí alternativní využití. Běžné produkty a služby jsou takové, které jsou v současnosti již ve velké míře nabízeny a využívány. Projekt svým výstupem nepřidává výraznou hodnotu. 3. Rozvoj sítě vysokorychlostního připojení domácností, MSP a veřejných prostranství 3.1. Podíl domácností, MSP či veřejných prostranství nově připojených k vysokorychlostnímu internetu ve vztahu k ploše nově zasíťovaného území. 30 % (včetně) a více = 5 bodů od 20 % (včetně) do 30% = 3 body od 5 % (včetně) do 15% = 2 body pod 5 % či projekt nevytváří žádná nová připojení k vysokorychlostnímu internetu = 0 bodů Návrh změny specifických kritérií oblasti podpory 1.2 a 3.3 strana 5 (celkem 7)

7 3.1. Naplnění indikátoru Počet domácností připojených vysokorychlostním přístupem k internetu. Vysoký ( nad 1500 ) Přiměřený ( nad 500 do 1500 včetně) Nízký (nad 100 do 500 včetně) Projekt není zaměřen rozvoj sítí vysokorychlostního připojení domácností/ nemá nastaven indikátor/ nebo je indikátor velmi nízko nastaven, tj. do 100 domácností včetně Pozn.: hodnocení bude vycházet z expertního posouzení Nastavení indikátoru Vybudovaná místa veřejného přístupu k internetu Pozn.: v rámci projektu budou vybudována místa veřejného přístupu k internetu (indikátor Vybudovaná místa veřejného přístupu k internetu ) KRITÉRIA HODNOCENÍ VĚCNÉ KVALITY PRO 11. A DALŠÍ VÝZVY SPECIFICKÁ PRO OBLAST PODPORY 3.3 Specifická kritéria v oblasti podpory Míra naplnění indikátoru Nárůst obratu podniku 1.1 Projekt do 3 roku let po fyzickém ukončení přinese růst výkonnosti podniku (např. zvýšení tržby) nad průměrem indikátor, tj nad 20 % 1.2 Projekt do 3 roku let po fyzickém ukončení přinese růst výkonnosti podniku v rozsahu 11- nad 10 % do 20 % včetně 1.3 Projekt do 3 roku let po fyzickém ukončení přinese růst výkonnosti podniku v rozsahu 6- nad 5 % do 10 % včetně 1.4 Projekt do 3 roku let po fyzickém ukončení přinese růst výkonnosti podniku v rozsahu 0- do 5 % včetně 2. Pracovní příležitosti Počet nově vytvořených pracovních míst a Počet vytvořených hrubých pracovních míst pro znevýhodněné skupiny 2.1 Projekt zajišťuje pracovní příležitosti v rozsahu 0 7 (za 1 osobu s problémovým umístěním na trhu práce 2 body, za ostatní 1 bod přičemž maximální počet bodů je 7) 3. Inovační charakter 3.1 Výstup projektu (výrobek, služba nebo proces) má velmi dobrou inovační úroveň, která je včetně konkrétních kontrolních postupů dostatečně popsána v dokumentaci Návrh změny specifických kritérií oblasti podpory 1.2 a 3.3 strana 6 (celkem 7)

8 3.2 Inovační hodnota výstupu projektu (výrobek, služba nebo proces) je pouze průměrná, popř. avizovaná výrazná inovační hodnota není v projektu jednoznačně popsaná 3.3 Inovační hodnota výstupu projektu existuje, ale je minimální. 2.4 Inovační hodnota projektu není prokázána 4. Jak projekt reaguje na situaci na trhu/v oblasti činnosti žadatele 4.1 Uvedení nového výrobku, služby nebo procesu, které vede k otevření nových trhů, je specifikován přínos pro hl. m. Prahu 4.2 Rozšíření portfolia výrobku, služby nebo zlepšení kvality výrobků, které rozšíří stávající tržní segment, je specifikován přínos pro Prahu 4.3 Pasivní reakce na situaci na trhu (udržení tržního podílu, náhrada zastarávajících produktů). Projekt bude obsahovat stávající tržní segment, je specifikován přínos pro Prahu 4.4 Projekt neuvádí vazbu na situaci na trhu, není specifikován přínos pro Prahu 5. Strategie řízení a rozvoje ICT ve firmě 5.1 Žadatel poskytl popisy strategie řízení a strategie rozvoje ICT; dokumenty na sebe navazují, projekt plně realizuje záměry strategie rozvoje ICT. 5.2 Žadatel poskytl pouze popis strategie rozvoje ICT a projekt ji prokazatelně naplňuje. 5.3 Nedoložena žádná strategie rozvoje ICT v podniku. 6. Plusové kritérium 6.1 Projekt zajišťuje pracovní příležitosti pro osoby s problémovým umístěním na trhu práce 6.1 Projekt zajišťuje pracovní příležitosti ve VaV (indikátor Počet vytvořených pracovních míst VaV) Jedno pracovní místo = 2 body. 6.2 Projekt podporuje rozvoj cestovního ruchu 6.3 Bonus za CZ-NACE 62(činnosti v oblasti výpočetní techniky) 6.4 Projekt bude realizován na specifickém území (tj. na revitalizovaném území, v památkové zóně, památkově chráněném objektu atd. nebo na sídlišti) Finanční zdraví -Hodnotí se poměr vlastního kapitálu k aktivům celkem, 6.5 hodnocení založeno na speciální metodice, zdroji dat jsou finanční výkazy doložené žadatelem Návrh změny specifických kritérií oblasti podpory 1.2 a 3.3 strana 7 (celkem 7)

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost (podle čl. 4, ost. 7 Jednacího řádu Společného monitorovacího výboru OPPA a OPPK procedurou

Více

PŘÍLOHA E PROJEKTOVÉ PŘÍRUČKY

PŘÍLOHA E PROJEKTOVÉ PŘÍRUČKY PŘÍLOHA E PROJEKTOVÉ PŘÍRUČKY OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - KONKURENCESCHOPNOST HODNOTÍCÍ KRITÉRIA VERZE 1.7 7. 1. 2014 Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a EU Investujeme do vaší budoucnosti KRITÉRIA

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost (podle čl. 4, ost. 7 Jednacího řádu Společného monitorovacího výboru OPPA a OPPK procedurou

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost číslo 51 ze dne 22. srpna 2013 ke změně Operačního programu Praha Konkurenceschopnost

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost číslo 20 ze dne 2. prosince 2009 ke Kritériím pro výběr projektů Operačního programu

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost číslo 3 ze dne 5. prosince 2007 ke Kritériím pro výběr projektů Operačního programu Praha

Více

Monitorovacího výboru Operačního programu Praha pól růstu ČR

Monitorovacího výboru Operačního programu Praha pól růstu ČR U S N E S E N Í Monitorovacího výboru Operačního programu Praha pól růstu ČR číslo 22 ze dne 3. listopadu 2016 k projednání aktualizace kritérií pro prioritní osu 1 (SC 1.1, aktivita 1.1.2) Operačního

Více

Příloha č.2 - Výběrová kritéria

Příloha č.2 - Výběrová kritéria Příloha č.2 - Výběrová kritéria Program INOVACE-inovační projekty Výzva č. I Dělení výběrových kritérií Pro každý projekt existují tyto typy kritérií: I. Binární kritéria - kritéria typu ANO/NE. Aby projekt

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost číslo 4 ze dne 5. prosince 2007 ke Kritériím pro výběr projektů Operačního programu Praha

Více

Příloha č. 2 - Výběrová kritéria

Příloha č. 2 - Výběrová kritéria Příloha č. 2 - Výběrová kritéria Program INOVACE - Inovační projekt, Výzva č. IV - prodloužení Dělení výběrových kritérií Pro kaţdý projekt existují tyto typy kritérií: I. Binární kritéria - kritéria typu

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost číslo 12 ze dne 3. prosince 2008 k Evaluačnímu plánu Operačního programu Praha Konkurenceschopnost

Více

Hodnotící tabulka. Kritérium 1 platné od: Schváleno usnesením MV: č. 098/MV13/11. Kritérium 2 platné od:

Hodnotící tabulka. Kritérium 1 platné od: Schváleno usnesením MV: č. 098/MV13/11. Kritérium 2 platné od: Příloha č. 3 Hodnotící tabulka Kritéria pro výběr projektů předkládaných v rámci prioritní osy 2 Podpora prosperity regionu, dílčí oblasti podpory 2.1.2 Rozvoj infrastruktury sociálních služeb. Pro výzvu

Více

Program INOVACE II - Kritéria pro výběr projektu

Program INOVACE II - Kritéria pro výběr projektu Program INOVACE II - Kritéria pro výběr projektu Pro každý projekt jsou tyto typy kritérií: A) Musí být splněno kritéria typu ANO/NE pokud všechna tato kritéria nejsou splněna, projekt nepostupuje dále.

Více

Adresa: Na Františku 32 Kontaktní osoba: Ing. Pavel Knopp 110 15 Praha 1 Telefon: 224 853 465 Fax:

Adresa: Na Františku 32 Kontaktní osoba: Ing. Pavel Knopp 110 15 Praha 1 Telefon: 224 853 465 Fax: Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky na projekt z programu veřejných zakázek ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích pro potřeby státní správy BETA Předkladatel - garant

Více

IROP. Mgr. Richard Hubl Úřad Regionální rady Jihovýchod

IROP. Mgr. Richard Hubl Úřad Regionální rady Jihovýchod IROP Mgr. Richard Hubl Úřad Regionální rady Jihovýchod Jsme na dotacích závislí? Podpořené projekty ROP JV a podpora brownfieldů Osa 2 Podpora udržitelného cestovního ruchu Celkem podpořeno 4 projektů

Více

Kritéria pro hodnocení 1. výzvy programu podpory SLUŽBY INFRASTRUKTURY/OP PIK

Kritéria pro hodnocení 1. výzvy programu podpory SLUŽBY INFRASTRUKTURY/OP PIK Příloha č. 4 Kritéria pro hodnocení 1. výzvy programu podpory SLUŽBY INFRASTRUKTURY/OP PIK Kritéria pro hodnocení jsou rozdělena na pět základních částí (A-E) doplněné o kritéria dle konkrétní aktivity

Více

Příprava programového období 2014-2020. Ing. Daniela Nohejlová

Příprava programového období 2014-2020. Ing. Daniela Nohejlová Příprava programového období 2014-2020 Ing. Daniela Nohejlová Evropský fond pro regionální rozvoj Evropské strukturální a investiční fondy 2014 2020 Hlavní východiska příprav programového období 2014-20

Více

Podpora rozvoje podnikání v operačních programech 2014-2020

Podpora rozvoje podnikání v operačních programech 2014-2020 Podpora rozvoje podnikání v operačních programech 2014-2020 Operační programy 2014-2020 Odlišnosti nastavení budoucího období: Prostředky EU priority Tematická koncentrace Zkušenosti široká strategie,

Více

Téma: 02 Příprava a prezentace projektu v rámci OPPI 11.03.2009

Téma: 02 Příprava a prezentace projektu v rámci OPPI 11.03.2009 Vysoká škola finanční a správní, o. p. s. Katedra ŘPPE Estonská 500, 101 00 Praha 10 Téma: 02 Příprava a prezentace projektu v rámci OPPI 11.03.2009 1 Obsah přednášky Operační program průmysl a inovace

Více

7 let ROP JV. 7 let IROP? Mgr. Richard Hubl Úřad Regionální rady Jihovýchod

7 let ROP JV. 7 let IROP? Mgr. Richard Hubl Úřad Regionální rady Jihovýchod 7 let ROP JV 7 let IROP? Mgr. Richard Hubl Úřad Regionální rady Jihovýchod Jsme na dotacích závislí? Závěrečné výzvy programového období 2007 2013 Podpořené projekty ROP JV a podpora brownfieldů Osa 2

Více

Monitorovacího výboru Operačního programu Praha pól růstu ČR

Monitorovacího výboru Operačního programu Praha pól růstu ČR U S N E S E N Í Monitorovacího výboru Operačního programu Praha pól růstu ČR číslo 14 ze dne 22. dubna 2016 k projednání kritérií výběru projektů v prioritní ose 1 (aktivita 1.1.2, 1.1.3 a 1.2.2) a aktualizaci

Více

Operační program Podnikání a inovace - nástroj podpory podnikatelů z prostředků evropských fondů

Operační program Podnikání a inovace - nástroj podpory podnikatelů z prostředků evropských fondů Operační program Podnikání a inovace - nástroj podpory podnikatelů z prostředků evropských fondů Ing. Petr Očko, Ph.D. ředitel sekce fondů EU, MPO 3. prosince 2013, Praha Strategická orientace OPPI Klíčový

Více

KRITÉRIA PRO HODNOCENÍ 1. VÝZVY K PROGRAMU PODPORY - MARKETING

KRITÉRIA PRO HODNOCENÍ 1. VÝZVY K PROGRAMU PODPORY - MARKETING Příloha č. 4 KRITÉRIA PRO HODNOCENÍ 1. VÝZVY K PROGRAMU PODPORY - MARKETING Metodika bodování Kritéria pro hodnocení jsou rozdělena na pět základních částí: A Binární (vylučovací) kritéria B Připravenost

Více

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Zastupitelstva hlavního města Prahy číslo 29/7 ze dne 14.9.2017 ke schválení projektu ve výzvě č. 40 Operačního programu Praha - pól růstu

Více

PROGRAM SPOLUPRÁCE Klastry II. výzva VÝBĚROVÁ KRITÉRIA pro aktivitu Rozvoj klastru pro subjekty podpořené v I. výzvě Spolupráce klastry

PROGRAM SPOLUPRÁCE Klastry II. výzva VÝBĚROVÁ KRITÉRIA pro aktivitu Rozvoj klastru pro subjekty podpořené v I. výzvě Spolupráce klastry PROGRAM SPOLUPRÁCE Klastry II. výzva VÝBĚROVÁ KRITÉRIA pro aktivitu Rozvoj klastru pro subjekty podpořené v I. výzvě Spolupráce klastry ZÁKLADNÍ ÚDAJE Registrační číslo: Žadatel: Název projektu: Místo

Více

2.1.1 Rozvoj infrastruktury pro vzdělávání, oborová centra, platná pro projekty s celkovými výdaji do 10 mil. Kč včetně.

2.1.1 Rozvoj infrastruktury pro vzdělávání, oborová centra, platná pro projekty s celkovými výdaji do 10 mil. Kč včetně. Příloha č. 3a Hodnotící tabulky Bodová hodnotící kritéria pro výběr projektů předkládaných v rámci prioritní osy podpora prosperity regionu,.1.1 Rozvoj infrastruktury pro vzdělávání, oborová centra, platná

Více

Strategický dokument se v současné době tvoří.

Strategický dokument se v současné době tvoří. Karta projektového okruhu Číslo a název projektového okruhu: Garant karty projektového okruhu: Spolupracující subjekty: 3.9 Elektronizace odvětví: ejustice Ministerstvo spravedlnosti Ministerstvo vnitra

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost číslo 33 ze dne 30. března 2011 ke změně Operačního programu Praha Konkurenceschopnost

Více

Ing. Marian Piecha Ph.D. LLM

Ing. Marian Piecha Ph.D. LLM Ing. Marian Piecha Ph.D. LLM Ředitel odboru podpory MSP 5. května 2016, Praha Zkušenosti MPO s podporou z Evropských strukturálních a investičních fondů již od roku 2004 OP PIK OPPP 2004-2006 Důraz na

Více

Příloha: 6. Indikátory a jejich kvantifikace

Příloha: 6. Indikátory a jejich kvantifikace Přílo: 6 Indikátory a jejich kvantifikace Účinnost: 17.9. 2007 Datum zveřejnění: 14. 9. 2007 Úlohou monitorovacích indikátorů je vyčíslení dosažených efektů poskytnuté finanční pomoci. Pomocí indikátorů

Více

DOPORUČENÁ OSNOVA PODNIKATELSKÉHO ZÁMĚRU. PROGRAM PODPORY MARKETING VÝZVA II Individuální účasti MSP na výstavách a veletrzích

DOPORUČENÁ OSNOVA PODNIKATELSKÉHO ZÁMĚRU. PROGRAM PODPORY MARKETING VÝZVA II Individuální účasti MSP na výstavách a veletrzích Příloha č. 3 Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Sekce fondů EU, VaVaI a investičních pobídek Řídící orgán OP PIK DOPORUČENÁ OSNOVA PODNIKATELSKÉHO ZÁMĚRU PROGRAM PODPORY MARKETING VÝZVA II

Více

Fondy EU programové období Projektový management ve sportu Seminář ke 2. přednášce Mgr. Pavel Mrnuštík

Fondy EU programové období Projektový management ve sportu Seminář ke 2. přednášce Mgr. Pavel Mrnuštík Fondy EU programové období 2014-2020 Projektový management ve sportu Seminář ke 2. přednášce Mgr. Pavel Mrnuštík Dohoda o partnerství Návrh: Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) Národní orgán pro koordinaci

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK)

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) Ministerstvo průmyslu a obchodu 2015 Alokace OP PI 2007-2013 a OP PIK 2014-2020 (ERDF) OP PIK OP PI 4, 331 mld. EUR 3, 12 mld. EUR

Více

Sada hodnotících kritérií OP PPR pro PO 3, specifický cíl 3.3 a PO 4, specifické cíle 4.2 a 4.3

Sada hodnotících kritérií OP PPR pro PO 3, specifický cíl 3.3 a PO 4, specifické cíle 4.2 a 4.3 Přehled jednotlivých kritérií a jejich zařazení do skupin kritérií Skupina kritérií (max. počet bodů) Potřebnost (30) Účelnost (20) Efektivnost a hospodárnost (20) Proveditelnost (25) Název kritéria (max.

Více

Metodický manuál (5)

Metodický manuál (5) MAS Moravská cesta (Litovelsko-Pomoraví), o.s. Svatoplukova žadatele 16, Červenka, 784 01 www.moravska-cesta.cz IČO: 270 37 932 Číslo účtu: 1816129389/0800 Metodický manuál (5) Osnova projektu k 2. výzvě

Více

kohezní politiky s ohledem na Operační ředitel sekce fondů EU, výzkumu a vývoje

kohezní politiky s ohledem na Operační ředitel sekce fondů EU, výzkumu a vývoje Udržitelnost a environmentální aspekty kohezní politiky s ohledem na Operační program Podnikání a inovace Ing. Petr Očko, Ph.D. ředitel sekce fondů EU, výzkumu a vývoje Operační program Podnikání a inovace

Více

Podpora podnikatelských projektů z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost

Podpora podnikatelských projektů z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Podpora podnikatelských projektů z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Ing. Ondřej Ptáček odbor inovačního podnikání a investic 22. května 2014, Praha Konference Financování

Více

VÝBĚROVÁ KRITÉRIA PROGRAM SPOLUPRÁCE Technologické platformy 1. výzva

VÝBĚROVÁ KRITÉRIA PROGRAM SPOLUPRÁCE Technologické platformy 1. výzva Příloha č. 5 VÝBĚROVÁ KRITÉRIA PROGRAM SPOLUPRÁCE Technologické platformy 1. výzva ZÁKLADNÍ ÚDAJE Registrační číslo: Žadatel: Název projektu: Místo realizace projektu: Požadovaná částka (dotace): Kč Metodika

Více

I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I VYHLAŠOVATEL ČR - ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM A VÝVOJ PRO INOVACE (DÁLE OP VaVpI ) BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor řízení OP VaVpI vyhlašuje

Více

Kritéria hodnocení. 12/9/6/3 - splněno bez výhrad 8/6/4/2 - splněno s drobnými nedostatky 4/3/2/1 - splněno s vážnými nedostatky.

Kritéria hodnocení. 12/9/6/3 - splněno bez výhrad 8/6/4/2 - splněno s drobnými nedostatky 4/3/2/1 - splněno s vážnými nedostatky. Kritéria hodnocení Č. j. TACR/1-38/2018 Tento dokument obsahuje jednotlivá bodovaná kritéria, podkritéria a skutečnosti (ideální stavy), která budou v rámci jednotlivých kritérií hodnoceny oponentkami

Více

Analýza Integrovaných plánů rozvoje měst

Analýza Integrovaných plánů rozvoje měst Analýza Integrovaných plánů rozvoje měst realizovaných v rámci regionálních operačních programů 5.6.2012 Obsah I.Cíl a metodika zpracování analýzy II.Struktura analýzy III.Shrnutí hlavních výstupů analýzy

Více

Úřad zmocněnce vlády pro Moravskoslezský, Ústecký a Karlovarský kraj

Úřad zmocněnce vlády pro Moravskoslezský, Ústecký a Karlovarský kraj Metodika posouzení souladu záměrů projektů předkládaných do výzev OP VVV - ESF výzva pro vysoké školy Strukturálně postižené regiony a ERDF výzva pro vysoké školy Strukturálně postižené regiony se Strategickým

Více

Hodnotící kritéria programu RRC/07/2015

Hodnotící kritéria programu RRC/07/2015 Příloha č.: 11 Počet stran přílohy: 4 Hodnotící kritéria programu RRC/07/2015 Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2015 (dále jen program ) (schváleno usnesením rady kraje č. /. ze dne 14. 7.

Více

Jednání MV OP VaVpI Operační program Podnikání a inovace POTENCIÁL, PROSPERITA

Jednání MV OP VaVpI Operační program Podnikání a inovace POTENCIÁL, PROSPERITA Jednání MV OP VaVpI Operační program Podnikání a inovace POTENCIÁL, PROSPERITA v Praze dne 1.dubna 2008 Ing. Petr Porák Sekce strukturálních fondů, MPO Cíl programu POTENCIÁL podpora zavádění a zvyšování

Více

Záměr projektu (Osnova studie proveditelnosti)

Záměr projektu (Osnova studie proveditelnosti) Záměr projektu (Osnova studie proveditelnosti) A) Stručný souhrn obsahu projektu 1) Identifikace žadatele 2) Název projektu, odborné zaměření a jeho stručný popis, vč. souhrnu výstupů projektu (uvést hodnoty

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Více

Kritéria pro hodnocení 1. výzvy k programu podpory OP PIK. Inovace

Kritéria pro hodnocení 1. výzvy k programu podpory OP PIK. Inovace Příloha č. 4 Kritéria pro hodnocení 1. výzvy k programu podpory OP PIK Inovace Metodika bodování Kritéria pro hodnocení jsou rozdělena na pět základních částí: A Binární (vylučovací) kritéria B Připravenost

Více

Integrovaný regionální operační program SC 2.2 Sociální podnikání

Integrovaný regionální operační program SC 2.2 Sociální podnikání Integrovaný regionální operační program SC 2.2 Sociální podnikání 26. 1. 2016 Hradec Králové Ing. Michaela Brožová Centrum pro regionální rozvoj České republiky Specifický cíl 2.2 sociální podnikání Specifický

Více

VÝBĚROVÁ KRITÉRIA. PROGRAM ICT V PODNICÍCH 1. výzva

VÝBĚROVÁ KRITÉRIA. PROGRAM ICT V PODNICÍCH 1. výzva Příloha č. 4 VÝBĚROVÁ KRITÉRIA PROGRAM ICT V PODNICÍCH 1. výzva ZÁKLADNÍ ÚDAJE Registrační číslo: Žadatel: Název projektu: Místo realizace projektu (NUTS III okres): Požadovaná částka (dotace): Kč Metodika

Více

Osnova studie proveditelnosti pro projekt zakládání a rozvoje klastrů

Osnova studie proveditelnosti pro projekt zakládání a rozvoje klastrů Osnova studie proveditelnosti pro projekt zakládání a rozvoje klastrů V rámci tohoto dokumentu se předpokládá využití informací a dat, zjištěných v rámci projektu Vyhledávání vhodných firem pro klastry

Více

Elektronizace veřejné správy v budoucí kohezní politice

Elektronizace veřejné správy v budoucí kohezní politice Elektronizace veřejné správy v budoucí kohezní politice Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj VIZE 2014+ 14. listopadu 2012, Praha Obsah 1. Elektronizace a ICT v evropských podmínkách 2. Elektronizace

Více

Dotační příležitosti a příprava na nové dotační období 40. dny malých obcí, Prostějov

Dotační příležitosti a příprava na nové dotační období 40. dny malých obcí, Prostějov Dotační příležitosti a příprava na nové dotační období 40. dny malých obcí, Prostějov Tomáš Vacenovský 31. října 2013 Obsah prezentace Aktuální dotační příležitosti pro obce OP Životní prostředí Norské

Více

Vyšší využívání druhotných surovin v Operačním programu MPO Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OPPIK)

Vyšší využívání druhotných surovin v Operačním programu MPO Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OPPIK) Vyšší využívání druhotných surovin v Operačním programu MPO Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OPPIK) Mgr. Viktor Havlice odbor ekologie Evropa 2020 Stěžejním strategickým materiálem pro hospodářskou

Více

Hodnotící tabulky. Příloha č. 3c

Hodnotící tabulky. Příloha č. 3c Příloha č. 3c Hodnotící tabulky Bodová hodnotící kritéria pro výběr projektů předkládaných v rámci prioritní osy 2 podpora prosperity regionu, 2.2.1 Výstavba, revitalizace a modernizace turistické infrastruktury,

Více

Kritéria pro hodnocení 1. výzvy k programu podpory OP PIK ICT a sdílené služby aktivita Zřizování a provoz center sdílených služeb

Kritéria pro hodnocení 1. výzvy k programu podpory OP PIK ICT a sdílené služby aktivita Zřizování a provoz center sdílených služeb Příloha č. 4 Kritéria pro hodnocení 1. výzvy k programu podpory OP PIK ICT a sdílené služby aktivita Zřizování a provoz center sdílených služeb Metodika bodování Kritéria pro hodnocení jsou rozdělena na

Více

XXII. výzva. Žádosti o podporu v rámci prioritní osy 5 jsou přijímány od 16. srpna 2010 do 15. října 2010

XXII. výzva. Žádosti o podporu v rámci prioritní osy 5 jsou přijímány od 16. srpna 2010 do 15. října 2010 XXII. výzva k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Operačního programu Životní prostředí podporovaných z Fondu soudržnosti a Evropského fondu pro regionální rozvoj. Ministerstvo životního prostředí

Více

Příloha č. 7. Specifická subkritéria hodnocení

Příloha č. 7. Specifická subkritéria hodnocení Příloha č. 7 k výzvě č. 05, oblasti podpory 3.2, globálního grantu Podpora nabídky dalšího v Olomouckém kraji II Specifická subkritéria hodnocení 1 Níže je uveden přehled specifických subkritérií, vztahujících

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 56 V 42 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti

Více

4.1 Rozvoj venkova. Hodnocení projektu

4.1 Rozvoj venkova. Hodnocení projektu 4.1 Rozvoj venkova Hodnocení projektu Cíl prezentace 1. Seznámit s procesem hodnocení 2. Představení hodnotících tabulek pro oblast podpory 4.1 Rozvoj venkova Jak bude můj projekt hodnocen? 3 stupně hodnocení:

Více

AKTUÁLNÍ INFORMACE O REGIONÁLNÍM OPERAČNÍM PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA. Bouzov, 8. října 2008

AKTUÁLNÍ INFORMACE O REGIONÁLNÍM OPERAČNÍM PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA. Bouzov, 8. října 2008 AKTUÁLNÍ INFORMACE O REGIONÁLNÍM OPERAČNÍM PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Bouzov, 8. října 2008 STRUČNÁ STATISTIKA Počet předložených projektů 650 (k 17. 9. 2008) Počet schválených projektů 340 Schválená finanční

Více

Nízkouhlíkové technologie

Nízkouhlíkové technologie Příloha č. 3 - Kritéria pro hodnocení Specifického cíle 3.4 Nízkouhlíkové technologie Metodika bodování Kritéria pro hodnocení jsou rozdělena na pět základních částí: A Binární (vylučovací) kritéria B

Více

Příloha č. 1 Výzvy č. 89: Zvýšení kvality řízení, financování a good governance v úřadech územní veřejné správy. Podporujeme vaši budoucnost

Příloha č. 1 Výzvy č. 89: Zvýšení kvality řízení, financování a good governance v úřadech územní veřejné správy. Podporujeme vaši budoucnost Příloha č. 1 Výzvy č. 89: Zvýšení kvality řízení, financování a good governance v úřadech územní veřejné správy Upřesnění výzvy v bodě 3.4 a specifikace podporovaných klíčových aktivit Cílem výzvy je v

Více

Integrovaný regionální operační program SC 2.2 Sociální podnikání

Integrovaný regionální operační program SC 2.2 Sociální podnikání Integrovaný regionální operační program SC 2.2 Sociální podnikání 22. 10. 2015 Hradec Králové Ing. Michaela Brožová Centrum pro regionální rozvoj České republiky Současný stav IROP Projednání PD IROP -

Více

Budoucnost kohezní politiky v letech

Budoucnost kohezní politiky v letech Budoucnost kohezní politiky v letech 2014 + Ing. Radek Pažout Hospodářská komora České republiky Hotel Clarion Praha, 9.12.2010 www.komora.cz Osnova I. Aktuální stav v oblasti SF a názory podnikatelů II.

Více

Podpora výzkumu, vývoje a inovací

Podpora výzkumu, vývoje a inovací Podpora výzkumu, vývoje a inovací Ing. Martin Štícha Ministerstvo průmyslu a obchodu Zkušenosti MPO s operačními programy OPPP 2004-2006 Důraz na rozvojové podpory + počátek inovační podpory OPPI 2007-2013

Více

Evaluační plán ROP SZ na období

Evaluační plán ROP SZ na období EVALUAČNÍ PLÁN Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Severozápad Seznam použitých zkratek ČR DPH EK ES EU NOK OM OP OŘP PSE ROP SZ ROP SZ RR SZ ŘO ŘO ROP SZ ÚRR SZ Česká republika daň z

Více

Závazná osnova projektu. 1. Cíle, věcná náplň a náklady projektu Cíle projektu Věcná náplň projektu. 1.3.

Závazná osnova projektu. 1. Cíle, věcná náplň a náklady projektu Cíle projektu Věcná náplň projektu. 1.3. Závazná osnova projektu Vlastní návrh projektu, který se přikládá k elektronické přihlášce, musí obsahovat všechny následující části, resp. níže požadované informace, které jsou nezbytné pro posouzení

Více

Body za jednotlivá kritéria. Způsob hodnocení. Funkce kritéria. Příslušný hodnotitel. Zdroj informací. 1. Zdůvodnění potřebnosti projektu

Body za jednotlivá kritéria. Způsob hodnocení. Funkce kritéria. Příslušný hodnotitel. Zdroj informací. 1. Zdůvodnění potřebnosti projektu uvede ke každému kritériu jasné a srozumitelné odůvodnění výsledku hodnocení. Kombinovaná kritéria pokud získá žádost o podporu v kombinovaném kritériu, je projekt z procesu hodnocení vyloučen. Název kritéria

Více

Platnost od: 1.9.2008. Příručka způsobilých výdajů pro program. Spolupráce - Technologické platformy

Platnost od: 1.9.2008. Příručka způsobilých výdajů pro program. Spolupráce - Technologické platformy Příručka způsobilých výdajů pro program Spolupráce - Technologické platformy Způsobilé výdaje musí být pro projekt nezbytné a musí být definován jasný přínos vynaložených výdajů pro projekt. Jedná se o

Více

Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím integrovaných územních investic (ITI) ITI ostravské aglomerace

Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím integrovaných územních investic (ITI) ITI ostravské aglomerace Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím integrovaných územních investic (ITI) ITI Kritéria formálních náležitostí pro integrované projekty ITI Název kritéria Aspekt

Více

POTŘEBNOST. Body za jednotlivá kritéria. Funkce kritéria. Způsob hodnocení. Příslušný hodnotitel. Zdroj informací

POTŘEBNOST. Body za jednotlivá kritéria. Funkce kritéria. Způsob hodnocení. Příslušný hodnotitel. Zdroj informací Sada hodnoticích kritérií pro prioritní osu 2 OP Praha, specifický cíl 2.1 Energetické úspory v městských objektech dosažené také s využitím vhodných obnovitelných zdrojů energie, energeticky efektivních

Více

Pilotní projekt MPO na podporu začínajících firem formou kapitálových vstupů: seed fond

Pilotní projekt MPO na podporu začínajících firem formou kapitálových vstupů: seed fond Pilotní projekt MPO na podporu začínajících firem formou kapitálových vstupů: seed fond Ing. Petr Očko, Ph.D. ředitel sekce fondů EU, výzkumu a vývoje Leden 2012, Praha Připravujeme pilotní projekt na

Více

ěřice Místní a standardizované ukazatele, vazba na strategický plán

ěřice Místní a standardizované ukazatele, vazba na strategický plán Zdravé město Litoměř ěřice Místní a standardizované ukazatele, vazba na strategický plán Celostátní seminář MÍSTNÍ AGENDA 21 CESTA KE KVALITNÍ OBCI Ústí nad Labem, 10. července 2007 Místní Agenda 21 -

Více

Směrnice pro monitoring a evaluaci - vyhodnocování výsledků monitoringu, interní předpis pro evaluaci SPL

Směrnice pro monitoring a evaluaci - vyhodnocování výsledků monitoringu, interní předpis pro evaluaci SPL 1 MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO Suchá Loz č. p. 72, 687 53 Suchá Loz IČO: 270 15 777 www.masvychodnislovacko.eu MAS VS/ Směrnice č. 13 Směrnice pro monitoring a evaluaci - vyhodnocování výsledků monitoringu, interní

Více

Příloha č. 4 - VÝBĚROVÁ KRITÉRIA Program Rozvoj

Příloha č. 4 - VÝBĚROVÁ KRITÉRIA Program Rozvoj Příloha č. 4 - VÝBĚROVÁ KRITÉRIA Program Rozvoj ZÁKLADNÍ ÚDAJE Výzva č. 2 Registrační číslo: Žadatel: Název projektu: Místo realizace projektu (NUTS III okres): Požadovaná částka (dotace): Kč Metodika

Více

Program meziregionální spolupráce 2014-2020 INTERREG EUROPE

Program meziregionální spolupráce 2014-2020 INTERREG EUROPE Program meziregionální spolupráce 2014-2020 INTERREG EUROPE Karel Hošek tajemník Krajského sdružení MAS Olomouckého kraje Rozšíření území programu Rozpočet (ERDF) INTERREG IVC 2007-2013 321 mil. Technická

Více

Kritéria pro hodnocení 1. výzvy k programu podpory OP PIK Úspory energie

Kritéria pro hodnocení 1. výzvy k programu podpory OP PIK Úspory energie Příloha č. 4 Kritéria pro hodnocení 1. výzvy k programu podpory OP PIK Úspory energie Metodika bodování Kritéria pro hodnocení jsou rozdělena na pět základních částí: A B C D E Binární (vylučovací) kritéria

Více

PŘEDSTAVENÍ OPERAČNÍCH PROGRAMŮ PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST

PŘEDSTAVENÍ OPERAČNÍCH PROGRAMŮ PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj PŘEDSTAVENÍ OPERAČNÍCH PROGRAMŮ PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST NOVÁ RADNICE, MARIÁNSKÉ NÁM. 2 22. 10. 2008 PRAHA V RÁMCI PROGRAMOVÝCH

Více

Podpora digitalizace české ekonomiky

Podpora digitalizace české ekonomiky Podpora digitalizace české ekonomiky MSV Brno 8. 10. 2019 Digitální Česko Ucelená koncepce schválená usnesením vlády ze dne 3. 10. 2018 č. 629 s cílem je řešit digitalizaci komplexně jak z pohledu EU tak

Více

Kritérium. Vazba na cíle výzvy (oblasti podpory OP LZZ) A3 Zhodnocení cílů projektu 40 % 8 % C1 Kompetence žadatele 60 % 6 %

Kritérium. Vazba na cíle výzvy (oblasti podpory OP LZZ) A3 Zhodnocení cílů projektu 40 % 8 % C1 Kompetence žadatele 60 % 6 % Vzdělávac vací projekty financované ESF aneb jak to vidí hodnotitel Věcné hodnocení - úkol pro hodnotitele Základní zásady o Žádosti často obsahují obecné formulace, které je možné interpretovat různě

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 28 V 42 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti

Více

Evropské fondy 2014-2020: Jednoduše pro lidi

Evropské fondy 2014-2020: Jednoduše pro lidi Evropské fondy 2014-2020: Jednoduše pro lidi Priority a možnosti v programovém období 2014-2020 a hlavní změny oproti programovému období 2007-2013 JUDr. Olga Letáčková Náměstkyně ministryně pro místní

Více

Metodika pro kontrolu skutečného množství zpracovaných/separovaných odpadů ve vztahu k plánované kapacitě projektů podávaných v oblasti podpory 4.

Metodika pro kontrolu skutečného množství zpracovaných/separovaných odpadů ve vztahu k plánované kapacitě projektů podávaných v oblasti podpory 4. Metodika pro kontrolu skutečného množství zpracovaných/separovaných odpadů ve vztahu k plánované kapacitě projektů podávaných v oblasti podpory 4.1 OPŽP Následné sledování udržitelnosti projektů oblasti

Více

Večer s českou chemií 2013

Večer s českou chemií 2013 Večer s českou chemií 2013 Možnosti využití podpory české chemie v oblasti energetické účinnosti ze Strukturálních fondů EU Ing. Petr Očko, Ph.D. Ředitel Sekce fondů EU, MPO ZPĚT NA VRCHOL INSTITUCE, INOVACE

Více

Podpora výzkumu, vývoje a inovací

Podpora výzkumu, vývoje a inovací Podpora výzkumu, vývoje a inovací Ing. Martin Štícha Ministerstvo průmyslu a obchodu Zkušenosti MPO s operačními programy OPPP 2004-2006 Důraz na rozvojové podpory + počátek inovační podpory OPPI 2007-2013

Více

Řešení. Východiska řešení. Rizika

Řešení. Východiska řešení. Rizika Podpora ze strukturálních fondů EU jako významný faktor rozvoje českých podniků Operační program Podnikání a Inovace podpora českým podnikům v průběhu sedmi let nového programovacího období Ing. Pavel

Více

Priority a možnosti v programovém období a hlavní změny oproti programovému období

Priority a možnosti v programovém období a hlavní změny oproti programovému období Priority a možnosti v programovém období 2014-2020 a hlavní změny oproti programovému období 2007-2013 Ondřej Pergl odbor regionální politiky 15. 5. 2015, RSK LBK Evropský fond pro regionální rozvoj Evropské

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 37. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 37. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 37. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH II Přehled

Více

Odborné skupiny (Řídící výbor, manažer IPRM, pracovní skupina)

Odborné skupiny (Řídící výbor, manažer IPRM, pracovní skupina) Integrovaný plán rozvoje města Povinnost sestavení IPRM Důvod tvorby a přínos IPRM Obsah IPRM Odborné skupiny (Řídící výbor, manažer IPRM, pracovní skupina) Aktuální stav rozpracovanosti Komunikace s veřejností

Více

Monitorovacího výboru Operačního programu Praha pól růstu ČR

Monitorovacího výboru Operačního programu Praha pól růstu ČR U S N E S E N Í Monitorovacího výboru Operačního programu Praha pól růstu ČR číslo 27 ze dne 1. prosince 2016 ke kritériím pro výběr operací Operačního programu Praha pól růstu ČR v případě finančních

Více

INOVACE (ve znění platném od )

INOVACE (ve znění platném od ) Změna: 31.7.2006 INOVACE (ve znění platném od.. 2007) Tento program realizuje Prioritu 1, Oblast intervence 1.3 Inovace, Operačního programu Podnikání a Inovace 2007 2013. Veřejná podpora poskytnutá prostřednictvím

Více

12. JEDNÁNÍ PS4 ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE HRADEC KRÁLOVÉ 9. LEDNA 2018

12. JEDNÁNÍ PS4 ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE HRADEC KRÁLOVÉ 9. LEDNA 2018 12. JEDNÁNÍ PS4 ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE HRADEC KRÁLOVÉ 9. LEDNA 2018 PROGRAM JEDNÁNÍ 1) Prezentace projektových záměrů potenciálních žadatelů 2) Aktuální informace k ITI Hradecko-pardubické

Více

Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím integrovaných územních investic (ITI) ITI Pražské metropolitní oblasti

Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím integrovaných územních investic (ITI) ITI Pražské metropolitní oblasti Kritéria pro hodnocení integrovaných projektů realizovaných prostřednictvím integrovaných územních investic (ITI) ITI Pražské metropolitní oblasti Kritéria formálních náležitostí pro integrované projekty

Více

Kritéria hodnocení formálních náležitostí, přijatelnosti a věcného hodnocení projektů v rámci SCLLD SC 4.1 Prostějov venkov o.p.s.

Kritéria hodnocení formálních náležitostí, přijatelnosti a věcného hodnocení projektů v rámci SCLLD SC 4.1 Prostějov venkov o.p.s. Kritéria hodnocení formálních náležitostí, přijatelnosti a věcného hodnocení projektů v rámci SCLLD SC 4.1 Prostějov venkov o.p.s. 2017 2020 Příloha č. 1 vyhlášených výzev Programový rámec IROP, verze

Více

PŘÍLOHA č. 27h) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Komentáře k výběrovým kritériím hodnocení celkové kvality projektu Výzva č. 3.

PŘÍLOHA č. 27h) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Komentáře k výběrovým kritériím hodnocení celkové kvality projektu Výzva č. 3. PŘÍLOHA č. 27h) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Komentáře k výběrovým kritériím hodnocení celkové kvality projektu Výzva č. 3.2 Verze č. 1.0 Účinnost od 15. 5. 2015 Komentáře k výběrovým kritériím

Více

Projekt CzechEkoSystem (Ekosystém pro rizikový kapitál)

Projekt CzechEkoSystem (Ekosystém pro rizikový kapitál) Projekt CzechEkoSystem (Ekosystém pro rizikový kapitál) Ing. Jan Zeman Regionální koordinátor Obsah 1. Náplň projektu 2. Kouč v projektu CzechEkoSystem 3. Poradenské služby 4. Aktuální stav 5. CzechEkoSystem

Více

Název veřejné zakázky: Revitalizace veřejných prostranství, III. etapa

Název veřejné zakázky: Revitalizace veřejných prostranství, III. etapa Odůvodnění veřejné zakázky (podle vyhlášky č. 232/2012 Sb., o podrobnostech rozsahu odůvodnění účelnosti veřejné zakázky a odůvodnění veřejné zakázky (dále jen vyhláška ) Název veřejné zakázky: Revitalizace

Více

OP PODNIKÁNÍ A INOVACE. OPPI Program POTENCIÁL

OP PODNIKÁNÍ A INOVACE. OPPI Program POTENCIÁL OP PODNIKÁNÍ A INOVACE OPPI Program POTENCIÁL Alokace v Cíli Konvergence Podíl finančních prostředků SF a FS v ČR mezi operační programy pro období 2007-2013 v cíli Konvergence (bez domácího spolufinancování):

Více

Budoucnost kohezní politiky v letech

Budoucnost kohezní politiky v letech Budoucnost kohezní politiky v letech 2014 + Ing. Radek Pažout Hospodářská komora České republiky Osnova I. Pohled podnikatelů na stav SF II. Budoucí směřování kohezní politiky v letech 2014 + III. Požadavky

Více

Specifická subkritéria hodnocení

Specifická subkritéria hodnocení Příloha č. 7 k výzvě č. 04, oblasti podpory 3.2, globálního grantu Podpora nabídky dalšího v Olomouckém kraji II Specifická subkritéria hodnocení 1 Níže je uveden přehled specifických subkritérií, vztahujících

Více