HŘÍDELE. Tyto výrobky se stupňovitým osazením jsou kované na bucharech s rázovou energií kj.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "HŘÍDELE. Tyto výrobky se stupňovitým osazením jsou kované na bucharech s rázovou energií kj."

Transkript

1 HŘÍDELE Taforge a.s. nabízí širokou škálu ocelových hřídelí nejrůznějších tvarových řešení ve velkém rozsahu hmotností. Svým zákazníkům nabízíme komplexní řešení jejich požadavků od návrhu výkovků, přes výrobu nářadí, vlastní výrobu výkovků a jejich tepelné zpracování až po třískové opracování. Vnější průměr hřídelí může být od 30 do 120 mm s maximální délkou 900 mm. Tyto výrobky se stupňovitým osazením jsou kované na bucharech s rázovou energií kj. V současné době vyrábíme více než dvě stě druhů hřídelí. Výkovky dodáváme nejen pro automobilovou výrobu, ale i do ostatních průmyslových odvětví (zemědělská technika, stavební stroje a zařízení, manipulační technika, popřípadě železniční doprava).

2 KROUŽKY Taforge a.s. vyrábí různé druhy kroužků. Svým zákazníkům nabízíme komplexní řešení a zařízení, manipulační technika, popřípadě železniční doprava). jejich požadavků od návrhu výkovků, přes výrobu nářadí, vlastní výrobu výkovků a jejich tepelné zpracování až po třískové opracování. Dodáváme je nejen pro automobilovou výrobu, ale i do ostatních průmyslových odvětví (zemědělská technika, stavební stroje Vnější průměr kroužků může být max. 500 mm. Výška kroužků až 250 mm. Kroužky volně kované umíme do rozměru 500 mm s omezením váhy výkovku do 75 kg. Vyrábíme nejen kroužky kované, ale i zakružované (ohýbané a odporově svařované).

3 OJNICE Taforge a.s. svým zákazníkům nabízí komplexní řešení jejich požadavků od návrhu výkovků, přes výrobu nářadí, vlastní výrobu výkovků a jejich tepelné zpracování až po třískové opracování. Sortiment těchto výkovků je značně rozmanitý a dodáváme je nejen pro automobilovou výrobu, ale i do ostatních průmyslových odvětví (zemědělská technika, stavební stroje a zařízení, manipulační technika, popřípadě železniční doprava). Průměr vstupního materiálu může být u ojnic až 100 mm. Tyto výrobky jsou kované na lisech o tvářecí síle kn z předkovku vyrobeného příčným válcováním. V současné době vyrábíme desítku druhů těchto výkovků.

4 OZUBENÁ KOLA Taforge a.s. vyrábí ozubená kola z legované nebo uhlíkové oceli. Svým zákazníkům nabízí komplexní řešení jejich požadavků od návrhu výkovků, přes výrobu nářadí, vlastní výrobu výkovků a jejich tepelné zpracování až po třískové opracování. Vnější průměr těchto výkovků může být v rozsahu od 50 do 400 mm. Tyto výrobky jsou kované na kolenových lisech o tvářecí síle kn. V současné době vyrábíme více než sto druhů kol. ostatních průmyslových odvětví (zemědělská technika, stavební stroje a zařízení, manipulační technika, popřípadě železniční doprava).

5 PÁKY ŘÍZENÍ A VIDLICE Taforge a.s. nabízí komplexní řešení výroby výkovků pák a vidlic. Řešení u nás začíná návrhem výkovků, a pokračuje přes výrobu nářadí až po vlastní výrobu výkovků včetně jejich tepelného zpracování. Páky a vidlice jsme schopni nabízet včetně třískového opracování. Maximální délka těchto výkovků je cca 700 mm. Tyto výrobky jsou kované na bucharech s rázovou energií kj. V současné době vyrábíme více než sto druhů vidlic a pák řízení. ostatních průmyslových odvětví (zemědělská technika, stavební stroje a zařízení, manipulační technika, popřípadě železniční doprava).

6 PĚCHOVANÉ VÝKOVKY Taforge a.s. nabízí svým zákazníkům ocelové pěchované výkovky. S ohledem na široký rozsah technologických možností můžeme vyrábět pěchované výkovky od malých hmotností (např. různé typy šroubů) až hmotnosti největší (např. hřídele pro těžké stavební stroje). Maximální rozměr pěchované části 200 mm a délkou výkovku až mm. Tyto výrobky jsou kované na vodorovných lisech s tvářecí silou kn. V současné době vyrábíme cca tři desítky druhů pěchovaných výkovků. ostatních průmyslových odvětví (zemědělská technika, stavební stroje a zařízení, manipulační technika, popřípadě železniční doprava).

7 ROTAČNÍ VÝKOVKY Taforge a.s. vyrábí rotační výkovky z legované nebo uhlíkové oceli od 0,5 kg do 60 kg. Svým zákazníkům nabízíme komplexní řešení jejich požadavků od návrhu výkovků, přes výrobu nářadí, vlastní výrobu výkovků a jejich tepelné zpracování až po třískové opracování. Vnější průměr těchto výkovků může být v rozsahu od 50 do 400 mm. Tyto výrobky jsou kované na kolenových lisech o tvářecí síle kn. V současné době vyrábíme více než dvě stě druhů rotačních výkovků. ostatních průmyslových odvětví (zemědělská technika, stavební stroje a zařízení, manipulační technika, popřípadě železniční doprava).

8 ROTAČNÍ VÝKOVKY II Taforge a.s. vyrábí ozubená kola z legované nebo uhlíkové oceli. Svým zákazníkům nabízíme komplexní řešení jejich požadavků od návrhu výkovků, přes výrobu nářadí, vlastní výrobu výkovků a jejich tepelné zpracování až po třískové opracování. Vnější průměr těchto výkovků může být v rozsahu od 50 do 400 mm. Tyto výrobky jsou kované na kolenových lisech o tvářecí síle kn. V současné době vyrábíme desítku ozubených kol. ostatních průmyslových odvětví (např. doprava a železniční doprava, zemědělství, stavebnictví).

9 ŠROUBY Taforge a.s. vyrábí kované šrouby a šroubky různé délky a průměrů. Specializujeme se na šrouby s vysoce dynamickými parametry (vysoce pevný skrut, ohyb a střih). Tyto šrouby se používají např. jako kolové šrouby, šrouby na kotoučové brzdy, kotevní a nástrojové šrouby nebo na smontování sestav (hlav, válců a motorů). Hmotnost těchto výkovků se pohybuje od 0,1 kg až do 50 kg a délka od 20 mm až do 500 mm. Tyto výrobky jsou kované na vřetenových lisech nebo vodorovných lisech (pěchovačkách). Hotové výkovky jsme schopni opracovat nejrůznějšími povrchovými úpravami (válcování, KTL, ). V současné době vyrábíme cca šedesát druhů šroubů. ostatních průmyslových odvětví (např. doprava a železniční doprava, zemědělství, stavebnictví).

10 TVAROVĚ SLOŽITÉ VÝKOVKY Taforge a.s. svým zákazníkům nabízí komplexní řešení jejich požadavků od návrhu výkovků, přes výrobu nářadí, vlastní výrobu výkovků a jejich tepelné zpracování až po třískové opracování. Tyto výkovky jsou vyráběné kombinovaně na vodorovných lisech s tvářecí silou kn a vřetenových lisech o síle kn nebo na parních bucharech. V této kategorii vyrábíme výkovky plné nebo duté, bez otvoru, s otvory, s přímou nebo lomenou dělící plochou, s různým počet ohybů a zalomení a velikosti úhlů natočení. ostatních průmyslových odvětví (zemědělská technika, stavební stroje a zařízení, manipulační technika, popřípadě železniční doprava).

11 VOLNÉ VÝKOVKY Taforge a.s. nabízí širokou škálu volných výkovků až do váhy 150 kg. Svým zákazníkům nabízíme komplexní řešení jejich požadavků od návrhu výkovků, přes výrobu nářadí, vlastní výrobu výkovků a jejich tepelné zpracování až po třískové opracování. Jsme schopni vyrobit volné výkovky až do váhy 150 kg různých tvarů např. kola, kroužky, kříže, hřídele atd. Volné výkovky jsou kovány strojním kováním. Vysoká kvalita těchto výkovků se odvíjí od zkušeností a umu našich kovářů. Touto technologií jsou vyráběny výkovky v kusových a velmi malých sériích. Slouží především pro podporu výzkumu a vývoje na straně zákazníka, vzorková a testovací řízení nebo pro specifické potřeby našich zákazníků.

Strojírensko-metalurgická skupina ODLITKY A VÝKOVKY. Ocelové odlitky Litinové odlitky Zápustkové výkovky

Strojírensko-metalurgická skupina ODLITKY A VÝKOVKY. Ocelové odlitky Litinové odlitky Zápustkové výkovky Strojírensko-metalurgická skupina ODLITKY A VÝKOVKY Ocelové odlitky Litinové odlitky Zápustkové výkovky SLÉVÁRNY A KOVÁRNA Naši slévárenskou a kovárenskou produkci zajišťují dvě slévárny a jedna kovárna

Více

TVÁŘENÍ. Objemové a plošné tváření

TVÁŘENÍ. Objemové a plošné tváření TVÁŘENÍ Objemové a plošné tváření Základní druhy tváření Tváření beztřískové zpracování kovů. Objemové tváření dojde k výrazné změně tvaru a zvětšení plochy původního polotovaru za studena nebo po ohřevu.

Více

ZPRÁVA Z PRŮMYSLOVÉ PRAXE

ZPRÁVA Z PRŮMYSLOVÉ PRAXE ZPRÁVA Z PRŮMYSLOVÉ PRAXE Číslo projektu Název projektu Jméno a adresa firmy Jméno a příjmení, tituly studenta: Modul projektu CZ.1.07/2.4.00/31.0170 Vytváření nových sítí a posílení vzájemné spolupráce

Více

1-beran 2-stůl 3-stojan (rám) 4-klika 5-ojnice 6-setrvačník 7-tvářené těleso 1,4,5-klikový mechanismus

1-beran 2-stůl 3-stojan (rám) 4-klika 5-ojnice 6-setrvačník 7-tvářené těleso 1,4,5-klikový mechanismus MECHANICKÉ LISY Mechanické lisy patří mezi nejvíce používané tvářecí stroje. Jejich nevýhodou je největší tvářecí síla, které dosáhnou až těsně u dolní úvrati (DÚ). Lis může být zatížen pouze tak velkou

Více

MIROSLAV HOLČÁK viceprezident metalurgie tel.: +420 585 073 100 e-mail: metalurgie@unex.cz

MIROSLAV HOLČÁK viceprezident metalurgie tel.: +420 585 073 100 e-mail: metalurgie@unex.cz MANAGEMENT KAREL KALNÝ generální ředitel tel.: +420 585 072 000 e-mail: ceo@unex.cz JIŘÍ MAŠEK viceprezident strojírenství tel.: +420 585 073 106 e-mail: strojirenstvi@unex.cz ZDENĚK TUŽIČKA ředitel výroby

Více

Dovolte, abychom Vám stručně představili naši společnost Gyrus, s.r.o.

Dovolte, abychom Vám stručně představili naši společnost Gyrus, s.r.o. nástrojárna, kovoobrábění Šumice 90, 687 31 IČO: 253 12 090 DIČ: CZ 253 12 090 Dovolte, abychom Vám stručně představili naši společnost Gyrus, s.r.o. Firma Gyrus, s.r.o. se zabývá konstrukcí a výrobou

Více

Základy stavby výrobních strojů Tvářecí stroje I ROZDĚLENÍ TVÁŘECÍCH STROJŮ

Základy stavby výrobních strojů Tvářecí stroje I ROZDĚLENÍ TVÁŘECÍCH STROJŮ ROZDĚLENÍ TVÁŘECÍCH STROJŮ ROZDĚLENÍ TVÁŘECÍCH STROJŮ Podle způsobu práce -lisy ( na materiál je působeno silou na určité dráze) -buchary (na materiál působí rázovou silou) -rotační stroje (působí na materiál

Více

Strojírensko-metalurgická skupina PROFIL FIRMY. Těžební technika Těžké strojírenství Odlitky a výkovky

Strojírensko-metalurgická skupina PROFIL FIRMY. Těžební technika Těžké strojírenství Odlitky a výkovky Strojírensko-metalurgická skupina PROFIL FIRMY Těžební technika Těžké strojírenství Odlitky a výkovky TRADICE KVALITA FLEXIBILITA Strojírensko-metalurgická skupina UNEX je světově uznávaný výrobce kolesových

Více

KOVÁNÍ. Polotovary vyráběné tvářením za tepla

KOVÁNÍ. Polotovary vyráběné tvářením za tepla Poznámka: tyto materiály slouží pouze pro opakování STT žáků SPŠ Na Třebešíně, Praha 10; s platností do r. 2016 v návaznosti na platnost norem. Zákaz šíření a modifikace těchto materiálů. Děkuji Ing. D.

Více

Český výrobce řetězových. a ozubených převodů. Řetězy. Řetězová kola. Ozubené hřebeny Ozubená kola. Řemenice Řemeny.

Český výrobce řetězových. a ozubených převodů. Řetězy. Řetězová kola. Ozubené hřebeny Ozubená kola. Řemenice Řemeny. Řetězy Řetězová kola Ozubené hřebeny Ozubená kola Řemenice Řemeny Zakázková výroba Český výrobce řetězových Doplňkový sortiment a ozubených převodů MORAVIA ŘETĚZY český výrobce řetězových a ozubených převodů

Více

ZPRÁVA Z PRŮMYSLOVÉ PRAXE

ZPRÁVA Z PRŮMYSLOVÉ PRAXE ZPRÁVA Z PRŮMYSLOVÉ PRAXE Číslo projektu Název projektu Jméno a adresa firmy Jméno a příjmení, tituly studenta: Modul projektu CZ.1.07/2.4.00/31.0170 Vytváření nových sítí a posílení vzájemné spolupráce

Více

ZPRÁVA Z PRŮMYSLOVÉ PRAXE

ZPRÁVA Z PRŮMYSLOVÉ PRAXE ZPRÁVA Z PRŮMYSLOVÉ PRAXE Číslo projektu Název projektu Jméno a adresa firmy Jméno a příjmení, tituly studenta: Modul projektu CZ.1.07/2.4.00/1.0170 Vytváření nových sítí a posílení vzájemné spolupráce

Více

Skupina oborů: Hornictví a hornická geologie, hutnictví a slévárenství (kód: 21)

Skupina oborů: Hornictví a hornická geologie, hutnictví a slévárenství (kód: 21) Kovář strojní (kód: 21-015-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Hornictví a hornická geologie, hutnictví a slévárenství (kód: 21) Týká se povolání: Kovář strojní Kvalifikační

Více

TEMATICKÉ OKRUHY PRO OPAKOVÁNÍ K MATURITNÍ ZKOUŠCE

TEMATICKÉ OKRUHY PRO OPAKOVÁNÍ K MATURITNÍ ZKOUŠCE strana: 1/5 TEMATICKÉ OKRUHY PRO OPAKOVÁNÍ K MATURITNÍ ZKOUŠCE Název předmětu u maturitní zkoušky: Strojnictví Studijní obor: 23-44-L/001 Mechanik strojů a zařízení Školní rok: 2012 2013 Témata: 1. Výroba

Více

PROFIL SPOLEČNOSTI VÝROBNÍ PORTFOLIO TRŽNÍ SEGMENTY / REFERENCE KONTAKT SVAŘOVANÉ DÍLY

PROFIL SPOLEČNOSTI VÝROBNÍ PORTFOLIO TRŽNÍ SEGMENTY / REFERENCE KONTAKT SVAŘOVANÉ DÍLY ODLITKY VÝKOVKY PROFIL SPOLEČNOSTI VÝROBNÍ PORTFOLIO TRŽNÍ SEGMENTY / REFERENCE KONTAKT SVAŘOVANÉ DÍLY STROJÍRENSKO-METALURGICKÁ SPOLEČNOST PROFIL FIRMY TRADICE KVALITA - FLEXIBILITA Rok založení: 1949

Více

Přednáška č.8 Hřídele, osy, pera, klíny

Přednáška č.8 Hřídele, osy, pera, klíny Fakulta strojní VŠB-TUO Přednáška č.8 Hřídele, osy, pera, klíny HŘÍDELE A OSY Hřídele jsou obvykle válcové strojní součásti umožňující a přenášející rotační pohyb. Rozdělujeme je podle: 1) typu namáhání

Více

POHYBOVÉ KLUZNÉ ŠROUBY trapézové, pilové, ACME

POHYBOVÉ KLUZNÉ ŠROUBY trapézové, pilové, ACME POHYBOVÉ KLUZNÉ ŠROUBY trapézové, pilové, ACME KSK Precise Motion, a.s. Vždy máme řešení! Profily pohybových závitů Závit lichoběžníkový rovnoramenný TRAPÉZOVÝ (Tr) dle ČSN 01 4050, DIN 103 Standardně

Více

PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI

PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI LISOVÁNÍ A DRÁŽKOVÁNÍ Rondely, statorové plechy, rotorové plechy a lisovací nástroje. Výroba rondelů, statorových a rotorových plechů: Naší specializací je výroba statorových a

Více

ŠABLONY INOVACE OBSAH UČIVA. Označení STT Mel. 1. 20. Zpracování kovů tvářením za tepla a za studena. Interaktivní program na výměnném disku

ŠABLONY INOVACE OBSAH UČIVA. Označení STT Mel. 1. 20. Zpracování kovů tvářením za tepla a za studena. Interaktivní program na výměnném disku ŠABLONY INOVACE OBSAH UČIVA Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/34. 0185 Moderní škola 21. století Číslo a název šablony III/2 klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název vzdělávací

Více

Profil společnosti. www.pilsensteel.cz

Profil společnosti. www.pilsensteel.cz Profil společnosti www.pilsensteel.cz Vážení obchodní partneři, Již od dob Emila Škody ctíme kvalitu, tradici, stabilitu, dynamiku a odpovědnost. Proto jsme dosáhli a stále dosahujeme úspěchu v celosvětovém

Více

Vývoj použití materiálů v automobilovém průmyslu

Vývoj použití materiálů v automobilovém průmyslu Vývoj použití materiálů v automobilovém průmyslu V roce 1996 bylo u některých aut použito až 110 kg Al/auto, v roce 2015 by toto množství mělo dosáhnout až 250 nebo 340 kg s nebo bez započítání plechů

Více

13.otázka. Tváření za tepla

13.otázka. Tváření za tepla Tváření za tepla 1. Princip tváření 2. Vliv teploty na deformaci materiálu (textura, zotavení, rekrystalizace, překrystalizace) 3. Tvářecí teplota a ohřev materiálu 4. Způsoby tváření za tepla a. Válcování

Více

MIROSLAV HOLČÁK viceprezident metalurgie tel.: +420 585 073 100 e-mail: metalurgie@unex.cz

MIROSLAV HOLČÁK viceprezident metalurgie tel.: +420 585 073 100 e-mail: metalurgie@unex.cz MANAGEMENT KAREL KALNÝ generální ředitel tel.: +420 585 072 000 e-mail: ceo@unex.cz JIŘÍ MAŠEK viceprezident strojírenství tel.: +420 585 073 106 e-mail: strojirenstvi@unex.cz ZDENĚK TUŽIČKA ředitel výroby

Více

Schéma stroje (automobilu) M #1

Schéma stroje (automobilu) M #1 zapis_casti_stroju_hridele08/2012 STR Ba 1 z 6 Části strojů Schéma stroje (automobilu) M #1 zdroj pohybu - elektrický nebo spalovací H #2 válcové části pro přenos otáčivého pohybu S #3 spojují, příp. rozpojují

Více

MIROSLAV HOLČÁK viceprezident metalurgie tel.: +420 585 073 100 e-mail: metalurgie@unex.cz

MIROSLAV HOLČÁK viceprezident metalurgie tel.: +420 585 073 100 e-mail: metalurgie@unex.cz MANAGEMENT KAREL KALNÝ generální ředitel tel.: +420 585 072 000 e-mail: ceo@unex.cz JIŘÍ MAŠEK viceprezident strojírenství tel.: +420 585 073 106 e-mail: strojirenstvi@unex.cz ZDENĚK TUŽIČKA ředitel výroby

Více

Testovací otázky II. ročník STT

Testovací otázky II. ročník STT Mezi normalizované polotovary nepatří a ) výkovek ozubeného kola z konstrukční oceli b ) tyč průřezu U válcovaná za tepla c ) tažený ocelový drát kruhového průřezu Mezi normalizované polotovary patří a

Více

Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/ HŘÍDELE A ČEPY

Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/ HŘÍDELE A ČEPY Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 4.1.Hřídele a čepy HŘÍDELE A ČEPY Hřídele jsou základní strojní součástí válcovitého tvaru, která slouží k

Více

Soustružení složitých vnějších válcových ploch s osazením

Soustružení složitých vnějších válcových ploch s osazením Hrubování Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 Soustružení složitých vnějších válcových ploch s osazením Cílem je odebrat co nejvíce materiálu za

Více

Univerzální profilovací linky

Univerzální profilovací linky 1 Univerzální profilovací linky Rovnací zařízení Podavač Odvíjecí buben Hydraulický lis Kontrola smyčky Vevádění plechu Rychlovýměnné kazety Linku navrhneme podle Vašich potřeb konstrukce a výroba na míru

Více

1 TVÁŘENÍ. Tváření se provádí : klidným působením sil (válcováním, lisováním), rázem (kování za studena a za tepla).

1 TVÁŘENÍ. Tváření se provádí : klidným působením sil (válcováním, lisováním), rázem (kování za studena a za tepla). 1 TVÁŘENÍ Mechanické zpracování kovů, při kterém se působením vnějších sil mění tvar předmětů, aniž se poruší materiál dochází k tvalému přemisťování částic hmoty. Tváření se provádí : klidným působením

Více

C Transportní a upínací přípravky

C Transportní a upínací přípravky A Vodicí sloupkové stojánky B Broušené desky a lišty C Transportní a upínací přípravky D Vodicí prvky E Přesné díly F Pružiny Šroubové, talířové, plynové a polyuretanové, pružinové a distanční jednotky

Více

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Tváření. Název: Návrh zápustky. Ing. Kubíček Miroslav. Autor: Číslo: VY_32_INOVACE_20 06 Anotace:

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Tváření. Název: Návrh zápustky. Ing. Kubíček Miroslav. Autor: Číslo: VY_32_INOVACE_20 06 Anotace: Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Název: Téma: Autor: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tváření Návrh zápustky Ing. Kubíček Miroslav Číslo:

Více

F = 0, 6 S k K (pozor na jednotky při dosazování)

F = 0, 6 S k K (pozor na jednotky při dosazování) KAPACITNÍ VÝPOČTY Na základě stanovení příslušného typu tvářecího stroje je nutné určit či ověřit jeho velikost. Velikost stroje je možné v prvém přiblížení stanovit na základě diagramů výrobců tvářecích

Více

POLOTOVARY VYRÁBĚNÉ TVÁŘENÍM ZA TEPLA

POLOTOVARY VYRÁBĚNÉ TVÁŘENÍM ZA TEPLA POLOTOVARY VYRÁBĚNÉ TVÁŘENÍM ZA TEPLA Obsah: 1) Teorie tváření 2) Druhy mřížek 3) Vady mřížek 4) Mechanismus plastické deformace 5) Vliv teploty na plastickou deformaci 6) Způsoby ohřevu materiálu 7) Stroje

Více

TVAROVÉ SPOJE HŘÍDELE S NÁBOJEM POMOCÍ PER, KLÍNŮ A DRÁŽKOVÁNÍ

TVAROVÉ SPOJE HŘÍDELE S NÁBOJEM POMOCÍ PER, KLÍNŮ A DRÁŽKOVÁNÍ TVAROVÉ SPOJE HŘÍDELE S NÁBOJEM POMOCÍ PER, KLÍNŮ A DRÁŽKOVÁNÍ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál

Více

Obráběcí stroje řady 2013-10. www.bow.cz

Obráběcí stroje řady 2013-10. www.bow.cz Obráběcí stroje řady 2013-10 www.bow.cz Vážení zákazníci, v katalogu, který držíte v ruce, naleznete přehled nabízených výrobků nové řady. Tato řada zahrnuje v praxi odzkoušené stolní i robustní vrtačkofrézky,

Více

15.10 Zkrácený klikový mechanismus

15.10 Zkrácený klikový mechanismus Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Tematická oblast Předmět Druh učebního materiálu Anotace Vybavení, pomůcky Ověřeno ve výuce dne, třída Střední průmyslová škola strojnická Vsetín

Více

VÝROBNÍ MOŽNOSTI TECHNOLOGICKÉ ZÁKLADNY PSP ENGINEERING

VÝROBNÍ MOŽNOSTI TECHNOLOGICKÉ ZÁKLADNY PSP ENGINEERING PSP Engineering a.s. VÝROBNÍ MOŽNOSTI TECHNOLOGICKÉ ZÁKLADNY PSP ENGINEERING výroba podle dokumentace zákazníka náhradní díly velkorozměrové rotační části velkorozměrové ozubení strojní obrábění svařování

Více

OBRÁBĚNÍ A MONTÁŽ. EduCom. doc. Dr. Ing. Elias TOMEH e-mail: elias.tomeh@tul.cz Technická univerzita v Liberci

OBRÁBĚNÍ A MONTÁŽ. EduCom. doc. Dr. Ing. Elias TOMEH e-mail: elias.tomeh@tul.cz Technická univerzita v Liberci Tento materiál vznikl jako součást projektu EduCom, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. doc. Dr. Ing. Elias TOMEH e-mail: elias.tomeh@tul.cz Technická univerzita

Více

Tvarový druh Technologické hledisko

Tvarový druh Technologické hledisko VOLBA ÚCHYLEK ROZMĚRŮ A TVARŮ Úchylky rozměrů a tvarů zahrnují: úchylky rozměrů přesazení otřep prohnutí Mezní úchylky a tolerance rozměrů výkovků se stanoví podle stupně přesnosti výkovku z největších

Více

Okruhy pro závěrečnou zkoušku oboru - karosář školní rok 2016/2017 (teorie)

Okruhy pro závěrečnou zkoušku oboru - karosář školní rok 2016/2017 (teorie) 1. Ruční zpracování kovů Měření a orýsování materiálu Pilování Řezání kovů Stříhání Sekání Probíjení Vrtání a zahlubování Vyhrubování a vystružování Řezání závitů Rovnání a ohýbání Nýtování Broušení Okruhy

Více

Opakovací MATURITNÍ OTÁZKY Z PŘEDMĚTU TECHNOLOGIE ŠKOLNÍ ROK OBOR STROJNICTVÍ, ZAMĚŘENÍ PPK ZKRÁCENÉ POMATURITNÍ STUDIUM 1.

Opakovací MATURITNÍ OTÁZKY Z PŘEDMĚTU TECHNOLOGIE ŠKOLNÍ ROK OBOR STROJNICTVÍ, ZAMĚŘENÍ PPK ZKRÁCENÉ POMATURITNÍ STUDIUM 1. Opakovací MATURITNÍ OTÁZKY Z PŘEDMĚTU TECHNOLOGIE ŠKOLNÍ ROK 2016-2017 OBOR STROJNICTVÍ, ZAMĚŘENÍ PPK ZKRÁCENÉ POMATURITNÍ STUDIUM 1. Stavba kovů krystalografické mřížky, polymorfie Fe diagram tuhého roztoku

Více

09 Zpracování plechu. quantum WBS 135 Kvalitní multifunkční svěrák s nožním pedálem pro bezpečné a rychlé upínání.

09 Zpracování plechu. quantum WBS 135 Kvalitní multifunkční svěrák s nožním pedálem pro bezpečné a rychlé upínání. 09 Ruční stolní lis Univerzální svěrák Pákové nůžky na plech Ruční ohýbačky plechu Ruční zakružovačky plechu Elektrické zakružovačky plechu Signovačky 09 quantum WBS 135 Kvalitní multifunkční svěrák s

Více

HISTORIE.

HISTORIE. HISTORIE 1995 1998 1999 2002 2009 2015 Jsme dynamickou, rychle se vyvíjející společností prioritou je spokojený zákazník individuální a vysoce profesionální přístup 1995 Rodinná firma s 8 zaměstnanci v

Více

2016 ERNST LEOPOLD s. r. o.

2016 ERNST LEOPOLD s. r. o. 1698 Arnošt Leopold z Gellhornu založil blanenské hamry 1896 Železárny součástí společnosti Breitfeld Daněk 1766 Blanenský statek včetně železáren přebírá rod Salmů 1927 Fúze s koncernem Českomoravská

Více

HISTORIE KOVU OPRAVDU ROZUMÍME ROSTEME DÍKY VAŠIM NÁROKŮM! Optimont 2000 s.r.o.

HISTORIE KOVU OPRAVDU ROZUMÍME ROSTEME DÍKY VAŠIM NÁROKŮM! Optimont 2000 s.r.o. HISTORIE 1995 1995 Rodinná firma s 8 zaměstnanci v pronajatých prostorech, zabývající se zakázkovou výrobou konstrukčních prvků instalační techniky s exportem do zahraničí. 1998 Stavba první vlastní firemní

Více

KATALOG VÝROBKŮ Z GRANITU.

KATALOG VÝROBKŮ Z GRANITU. KATALOG VÝROBKŮ Z GRANITU www.sometcz.com Obsah Profil společnosti Somet CZ s.r.o. PROFIL SPOLEČNOSTI 3 POPIS GRANITU 4 VÝROBKY Z GRANITU 5-7 MĚŘÍCÍ STOJÁNKY 8-9 STOJANY POD GRANITOVÉ DESKY 10 STOJANY

Více

SUM ODRY s r.o. strojírenství údržba - montáže

SUM ODRY s r.o. strojírenství údržba - montáže Výroba jednoúčelových strojů a zařízení Repase, modernizace, generální opravy strojů a výrobních linek Výroba strojírenských dílů Výroba dílů na soustružnických automatech Strojírenská zakázková výroba

Více

FCW LEHKÁ VODOROVNÁ VYVRTÁVAÈKA ŠKODA

FCW LEHKÁ VODOROVNÁ VYVRTÁVAÈKA ŠKODA FCW LEHKÁ VODOROVNÁ VYVRTÁVAÈKA ŠKODA PØEDSTAVENÍ STROJE FCW ŠKODA MACHINE TOOL a.s. pokračuje ve více než 100leté tradici výroby přesných obráběcích strojů. Na základě výsledků situační analýzy, podporované

Více

PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI

PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI LISOVÁNÍ A DRÁŽKOVÁNÍ Rondely, statorové plechy, rotorové plechy a lisovací nástroje. Výroba rondelů, statorových a rotorových plechů: Naší specializací je výroba statorových a

Více

Studentská 1402/2 461 17 Liberec 1 tel.: +420 485 353 006 cxi.tul.cz. Technologická zařízení

Studentská 1402/2 461 17 Liberec 1 tel.: +420 485 353 006 cxi.tul.cz. Technologická zařízení Technologická zařízení Oddělení prototypových technologií a procesů 3D tiskárna Objet Connex 500 Systém od firmy Objet je určen pro výrobu rozměrných a přesných modelů. Maximální rozměry modelů: 490 x

Více

Prezentace společnosti AMEKAN s.r.o.

Prezentace společnosti AMEKAN s.r.o. Prezentace společnosti AMEKAN s.r.o. Společnost AMEKAN s.r.o. je výrobně-obchodní společnost, která zabezpečuje dodávky výrobků a služeb v oblasti strojírenství. Jsme schopni pružně reagovat na potřeby

Více

VTC-40. Japonská stolová vertikální frézovací, vrtací a závitovací centra s kuželem vel. 40 OBRÁBĚCÍ STROJE

VTC-40. Japonská stolová vertikální frézovací, vrtací a závitovací centra s kuželem vel. 40 OBRÁBĚCÍ STROJE OBRÁBĚCÍ STROJE Japonská stolová vertikální frézovací, vrtací a závitovací centra s kuželem vel. 40 VTC-40 VTC-40a VTC-40b Rychloposuvy 48 m.min -1 Výměna nástroje 1,2 s Synchronizované závitování při

Více

NOVINKA. Rolničkové vedení C-Rail. Vozíky C-Rail. Kolejnice C-Rail. Nerezové provedení. Vodicí systémy

NOVINKA. Rolničkové vedení C-Rail. Vozíky C-Rail. Kolejnice C-Rail. Nerezové provedení. Vodicí systémy NOVINKA Rolničkové vedení Vozíky Kolejnice Nerezové provedení Vodicí systémy Technická specifikace Lineární rolničkové vedení typu nabízí jednoduché a ekonomicky výhodné řešení lineárních posuvů pro lehká

Více

Skupina oborů: Hornictví a hornická geologie, hutnictví a slévárenství (kód: 21) Týká se povolání: Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3

Skupina oborů: Hornictví a hornická geologie, hutnictví a slévárenství (kód: 21) Týká se povolání: Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Kovář strojní (kód: 21-015-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Hornictví a hornická geologie, hutnictví a slévárenství (kód: 21) Týká se povolání: Kovář Kvalifikační úroveň

Více

Řetězový program. válečkové řetězy

Řetězový program. válečkové řetězy Řetězový program válečkové řetězy Válečkové řetězy - řetězový základ Válečkové řetězy představují nejběžnější typ kloubového řetězu. Vyrábíme a dodáváme ucelený sor ment válečkových řetězů ve všech rozměrech

Více

Aplikace. zákaznická řešení TOX PRESSOTECHNIK. TOX -Clinching Spojování. Montáž. Zalisování. Nýtování. Děrování. Značení. Upínání. Lisování.

Aplikace. zákaznická řešení TOX PRESSOTECHNIK. TOX -Clinching Spojování. Montáž. Zalisování. Nýtování. Děrování. Značení. Upínání. Lisování. Aplikace TOX -Clinching Spojování Montáž Zalisování TOX PRESSOTECHNIK zákaznická řešení Nýtování Děrování Značení Upínání Lisování Ohýbání TOX -Systémová řešení Modulární pohony TOX -Powerpackage energeticky

Více

TOS Čelákovice Slovácké strojírny, a.s. Stankovského 1892 250 88 Čelákovice Česká republika

TOS Čelákovice Slovácké strojírny, a.s. Stankovského 1892 250 88 Čelákovice Česká republika ČELÁKOVICE GPS: 50 9'49.66"N; 14 44'29.05"E TOS Čelákovice Slovácké strojírny, a.s. Stankovského 1892 250 88 Čelákovice Česká republika Tel.: +420 283 006 229 Tel.: +420 283 006 217 Fax: +420 283 006 226

Více

Oblasti použití. prvky zadržovacích systému. řadící prvky. prvky pro manipulační systémy. prvky pro torzní omezovače. uzavírací elementy.

Oblasti použití. prvky zadržovacích systému. řadící prvky. prvky pro manipulační systémy. prvky pro torzní omezovače. uzavírací elementy. S.2 Oblasti použití S.3 Nejlepší spojení S.4 Tváření za studena S.6 Lisovací technika S.7 Vstřikování plastů S.8 Třískové dohotovení Oblasti použití závěsné dveřní prvky prvky zadržovacích systému řadící

Více

ArcelorMittal Engineering Products Ostrava ArcelorMittal Service Group. BD East Workshops. Slévárna

ArcelorMittal Engineering Products Ostrava ArcelorMittal Service Group. BD East Workshops. Slévárna ArcelorMittal Engineering Products Ostrava ArcelorMittal Service Group BD East Workshops Slévárna ArcelorMittal Engineering Products Ostrava Vedení společnosti ArcelorMittal Engineering Products Ostrava

Více

Střední průmyslová škola strojnická Vsetín. 15.20 Kinematické mechanismy - řešení, hodnocení

Střední průmyslová škola strojnická Vsetín. 15.20 Kinematické mechanismy - řešení, hodnocení Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Tematická oblast Předmět Druh učebního materiálu Anotace Vybavení, pomůcky Střední průmyslová škola strojnická Vsetín CZ.1.07/1.5.00/34.0483 Ing.

Více

Kuželová pouzdra Metrické

Kuželová pouzdra Metrické Kuželová pouzdra Metrické 1008 1210 Díra kg PouzdroHřídele 9 0.13 3 x 1.4 3 x 1.8 10 0.13 3 x 1.4 3 x 1.8 11 0.12 4 x 1.8 4 x 2.5 12 0.12 4 x 1.8 4 x 2.5 14 0.11 5 x 2.3 5 x 3.0 15 0.11 5 x 2.3 5 x 3.0

Více

ZPRÁVA Z PRŮMYSLOVÉ PRAXE

ZPRÁVA Z PRŮMYSLOVÉ PRAXE ZPRÁVA Z PRŮMYSLOVÉ PRAXE Číslo projektu Název projektu Jméno a adresa firmy Jméno a příjmení, tituly studenta: Modul projektu CZ.1.07/2.4.00/31.0170 Vytváření nových sítí a posílení vzájemné spolupráce

Více

42 28XX nízko středně legované oceli na odlitky odlévané jiným způsobem než do pískových forem 42 29XX vysoko legované oceli na odlitky

42 28XX nízko středně legované oceli na odlitky odlévané jiným způsobem než do pískových forem 42 29XX vysoko legované oceli na odlitky Oceli na odlitky Oceli třídy 26: do 0,6 % C součásti elektrických strojů, ložiska vozidel, armatury a součásti parních kotlů a turbín, na součásti spalovacích motorů Oceli tříd 27 a 28: legovány Mn a Si,

Více

UPÍNACÍ HROTY ČSN ISO 298 ( ) DIN 806

UPÍNACÍ HROTY ČSN ISO 298 ( ) DIN 806 UPÍNACÍ HROTY ČSN ISO 298 (24 3310) DIN 806 Upínací hroty slouží k upínání obrobků na obráběcích strojích nebo kontrolních přístrojích. Hroty velikosti Mk = 1 5 jsou celé kaleny na tvrdost HRC 58 62. U

Více

OSVĚŽENÍ NA TRHU DODAVATELŮ

OSVĚŽENÍ NA TRHU DODAVATELŮ OSVĚŽENÍ NA TRHU DODAVATELŮ Nabízíme spolupráci při zajištění Vašich potřeb v oblasti dodávek valivých ložisek, pojistných kroužků, gufer, klínových řemenů apod.. Nabízíme kompletní sortiment ložisek do

Více

MECHANICKÉ PŘEVODOVKY S KONSTANTNÍM PŘEVODOVÝM POMĚREM

MECHANICKÉ PŘEVODOVKY S KONSTANTNÍM PŘEVODOVÝM POMĚREM MECHANICKÉ PŘEVODOVKY S KONSTANTNÍM PŘEVODOVÝM POMĚREM Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v

Více

Univerzální CNC soustruhy řady SU

Univerzální CNC soustruhy řady SU Univerzální CNC soustruhy řady SU Jde o nejnovější produkt s dílny M-MOOS s.r.o. Tato série soustruhů řady heavy duty je kompletně montována v České republice. Jde o skutečně tuhé a těžké CNC soustruhy,

Více

10 ŠŇŮRY - LANA - TKANIČKY

10 ŠŇŮRY - LANA - TKANIČKY 10 ŠŇŮRY - LANA - TKANIČKY ŠŇŮRY Fyzikální, mechanické a pevnostní parametry šňůr jsou závislé na druhu a typu použitého materiálu a způsobu provedení [stáčení, pletení]. Společnost DAJPP s. r. o. vyrábí

Více

Řetězy pro stroje na pásovém podvozku

Řetězy pro stroje na pásovém podvozku Řetězy pro stroje na pásovém podvozku Řetězy v rozsahu rozteče článků od 90 mm do 350 mm, pro veškeré stroje pro zemní práce, těžbu i zemědělské a speciální stroje. Široký výběr nemazných řetězů, utěsněných,

Více

KN-40V. Japonská stolová a paletová vertikální frézovací, vrtací a závitovací centra s kuželem vel. 40 OBRÁBĚCÍ STROJE

KN-40V. Japonská stolová a paletová vertikální frézovací, vrtací a závitovací centra s kuželem vel. 40 OBRÁBĚCÍ STROJE OBRÁBĚCÍ STROJE Japonská stolová a paletová vertikální frézovací, vrtací a závitovací centra s kuželem vel. 40 KN-40V KN-40Va-500S KN-40Va-500S-2API KN-40Va-1200 KN-40Va-2000 KN-40Vb-500S KN-40Vb-500S-2API

Více

Základy stavby výrobních strojů Tvářecí stroje I

Základy stavby výrobních strojů Tvářecí stroje I STANOVENÍ SIL A PRÁCE PŘI P I TVÁŘEN ENÍ Většina výpočtů pro stanovení práce a sil pro tváření jsou empirické vzorce, které jsou odvozeny z celé řady experimentálních měření. Faktory, které ovlivňují velikost

Více

Druhy ocelí, legující prvky

Druhy ocelí, legující prvky 1 Oceli druhy, použití Ocel je technické kujné železo s obsahem maximálně 2% uhlíku, další příměsi jsou křemík, mangan, síra, fosfor. Poslední dva jmenované prvky jsou nežádoucí, zhoršují kvalitu oceli.

Více

Témata pro zkoušky profilové části maturitní zkoušky. Strojírenství, varianta vzdělávání konstruování s podporou počítače

Témata pro zkoušky profilové části maturitní zkoušky. Strojírenství, varianta vzdělávání konstruování s podporou počítače Témata pro zkoušky profilové části maturitní zkoušky Strojírenství, varianta vzdělávání konstruování s podporou počítače 1. povinná zkouška Stavba a provoz strojů 1. Pružiny 2. Převody ozubenými koly 3.

Více

Témata pro přípravu k praktické maturitní zkoušce z odborných předmětů obor strojírenství, zaměření počítačová grafika

Témata pro přípravu k praktické maturitní zkoušce z odborných předmětů obor strojírenství, zaměření počítačová grafika Témata pro přípravu k praktické maturitní zkoušce z odborných předmětů obor strojírenství, zaměření počítačová grafika Práce budou provedeny na PC pomocí CAD, CAM, Word a vytištěny. Součástí práce může

Více

Ing. Petra Cihlářová. Odborný garant: Doc. Ing. Miroslav Píška, CSc.

Ing. Petra Cihlářová. Odborný garant: Doc. Ing. Miroslav Píška, CSc. Vysoké učení technické v Brně Fakulta strojního inženýrství Ústav strojírenské technologie Odbor obrábění Téma: 7. cvičení - Technologická příprava výroby Okruhy: Volba polotovaru Přídavky na obrábění

Více

Stanovení forem, termínů a témat profilové části maturitní zkoušky oboru vzdělání 23-41-M/01 Strojírenství STROJÍRENSKÁ TECHNOLOGIE

Stanovení forem, termínů a témat profilové části maturitní zkoušky oboru vzdělání 23-41-M/01 Strojírenství STROJÍRENSKÁ TECHNOLOGIE Stanovení forem, termínů a témat profilové části maturitní zkoušky oboru vzdělání 23-41-M/01 Strojírenství STROJÍRENSKÁ TECHNOLOGIE 1. Mechanické vlastnosti materiálů, zkouška pevnosti v tahu 2. Mechanické

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: 4. Frézování TÉMA 4.2 ZÁKLADNÍ DRUHY FRÉZEK A JEJICH OBSLUHA Obor: Mechanik seřizovač Ročník: I. Zpracoval(a): Jiří Žalmánek Střední odborná škola Josefa

Více

JEŘÁBY. Dílenský mobilní hydraulický jeřábek. Sloupový otočný jeřáb. Konzolové jeřáby otočné a pojízdné

JEŘÁBY. Dílenský mobilní hydraulický jeřábek. Sloupový otočný jeřáb. Konzolové jeřáby otočné a pojízdné JEŘÁBY Dílenský mobilní hydraulický jeřábek Pro dílny a opravárenské provozy. Rameno zvedáno hydraulicky ručním čerpáním hydraulické kapaliny. Sloupový otočný jeřáb OTOČNÉ RAMENO SLOUP Sloupový jeřáb je

Více

Pilové kotouče z nástrojové oceli

Pilové kotouče z nástrojové oceli Pilové kotouče z nástrojové oceli 49 Pilové kotouče na dřevo jsou vyráběny z uhlíkové nástrojové oceli 75Cr1 (DIN 1.2003). Do tloušťky těla 3 mm jsou tepelně zpracovány na tvrdost 44 48 HRc a 42 46 HRc

Více

3 Nosníky, konzoly Nosníky

3 Nosníky, konzoly Nosníky Nosníky 3.1 Nosníky Používají se pro uložení vodorovné trubky v sestavách dvoutáhlových závěsů jako např. RH2, RH4 6, SH4 7, sestavách pružinových podpěr VS2 a kloubových vzpěr RS2. Základní rozdělení

Více

1. Standardní katalogové modely pro obvyklé aplikace.

1. Standardní katalogové modely pro obvyklé aplikace. Zubová spojka PRUŽNÁ OCELOVÁ SPOJKA, opracovaná s vysokou přesností, zahrnuje dva ocelové náboje s vnějším čelním ozubením a dva kusy ocelových objímek s vnitřním čelním ozubením. Objímky jsou spojené

Více

SEZNAM TÉMAT K ÚSTNÍ PROFILOVÉ ZKOUŠCE Z TECHNOLOGIE

SEZNAM TÉMAT K ÚSTNÍ PROFILOVÉ ZKOUŠCE Z TECHNOLOGIE SEZNAM TÉMAT K ÚSTNÍ PROFILOVÉ ZKOUŠCE Z TECHNOLOGIE Školní rok: 2012/2013 Obor: 23-44-L/001 Mechanik strojů a zařízení 1. Základní vlastnosti materiálů fyzikální vlastnosti chemické vlastnosti mechanické

Více

TVÁŘENÍ KOVŮ Cíl tváření: dát polotovaru požadovaný tvar a rozměry

TVÁŘENÍ KOVŮ Cíl tváření: dát polotovaru požadovaný tvar a rozměry TVÁŘENÍ KOVŮ Cíl tváření: dát polotovaru požadovaný tvar a rozměry získat výhodné mechanické vlastnosti ve vztahu k funkčnímu uplatnění tvářence Výhody tváření : vysoká produktivita práce automatizace

Více

strany 09-94 SKLÍČIDLA A LíCNÍ DESKY strany 95-146 SILOVÁ SKLÍČIDLA A HYDRAULICKÉ VÁLCE strany 147-194 STROJNÍ A ZÁMEČNICKÉ SVĚRÁKY strany 195-214

strany 09-94 SKLÍČIDLA A LíCNÍ DESKY strany 95-146 SILOVÁ SKLÍČIDLA A HYDRAULICKÉ VÁLCE strany 147-194 STROJNÍ A ZÁMEČNICKÉ SVĚRÁKY strany 195-214 OBSAH SKLÍČIDLA A LíCNÍ DESKY strany 09-94 1 SILOVÁ SKLÍČIDLA A HYDRAULICKÉ VÁLCE strany 95-146 2 STROJNÍ A ZÁMEČNICKÉ SVĚRÁKY strany 147-194 3 FRÉZAŘSKÉ PŘÍSTROJE strany 195-214 4 VDI - NÁSTROJOVÉ DRŽÁKY

Více

HSC obráb ní, tepelné jevy p Definice, popis obráb Nevýhody Otá ky v etena ezné rychlosti pro HSC Strojní vybavení obráb

HSC obráb ní, tepelné jevy p Definice, popis obráb Nevýhody Otá ky v etena ezné rychlosti pro HSC Strojní vybavení obráb HSC, tepelné jevy při Definice, popis Ing. Oskar Zemčík, Ph.D. Základní pojmy Teoretická část Tepelné jevy Vyhodnocení Používané pojmy a odkazy VUT Brno Z anglického překladu vysokorychlostní. Používá

Více

NAŠE PRÁCE JE DEFINOVÁNA PŘÍMOU ODPOVĚDNOSTÍ A DLOUHOLETOU ZKUŠENOSTÍ S DODÁVKAMI DÍLŮ A TECHNOLOGIÍ PRO ZPRACOVÁNÍ NEROSTNÝCH SUROVIN

NAŠE PRÁCE JE DEFINOVÁNA PŘÍMOU ODPOVĚDNOSTÍ A DLOUHOLETOU ZKUŠENOSTÍ S DODÁVKAMI DÍLŮ A TECHNOLOGIÍ PRO ZPRACOVÁNÍ NEROSTNÝCH SUROVIN NAŠE PRÁCE JE DEFINOVÁNA PŘÍMOU ODPOVĚDNOSTÍ A DLOUHOLETOU ZKUŠENOSTÍ S DODÁVKAMI DÍLŮ A TECHNOLOGIÍ PRO ZPRACOVÁNÍ NEROSTNÝCH SUROVIN TO VŠE A MNOHEM VÍCE SE ODRÁŽÍ V INDIVIDUÁLNÍM PŘÍSTUPU K POTŘEBÁM

Více

PSC GREEN DRIVE. Hybridní ohraňovací lis T

PSC GREEN DRIVE. Hybridní ohraňovací lis T Hybridní ohraňovací lis 120-450T Představení společnosti Společnost G.A.D.E. S.r.l. byla založena v roce 1980 čtyřmi partnery, kteří dodnes působí ve společnosti. Za více než 30 let působení společnosti

Více

Univerzální frézky. Obráběcí stroje. FPX-25E obj. číslo 25951000. Podstavec pro typy SM, FPX FP-16K. FPX-20E obj. číslo 25000017

Univerzální frézky. Obráběcí stroje. FPX-25E obj. číslo 25951000. Podstavec pro typy SM, FPX FP-16K. FPX-20E obj. číslo 25000017 Univerzální frézky jsou určeny pro širokou škálu běžných i přesných frézovacích operací. Tuhá konstrukce zabezpečuje dostatečnou kvalitu opracování ocelových materiálů, litiny, barevných kovů a dalších

Více

HCW 1000 NOVÝ TYP LEHKÉ HORIZONTKY ŠKODA

HCW 1000 NOVÝ TYP LEHKÉ HORIZONTKY ŠKODA HCW 1000 NOVÝ TYP LEHKÉ HORIZONTKY ŠKODA PŘEDSTAVENÍ STROJE HCW 1000 ŠKODA MACHINE TOOL a.s. pokračuje ve více než 100leté tradici výroby přesných obráběcích strojů. Na základě výsledků situační analýzy

Více

max. 2 500 mm délka 7 000 mm 1 050 mm 6 000 mm 1 000 mm 12 000 mm

max. 2 500 mm délka 7 000 mm 1 050 mm 6 000 mm 1 000 mm 12 000 mm VÝROBNÍ MOŽNOSTI ZÁMEČNICKÁ VÝROBA Veškeré předvýrobní, výrobní a povýrobní procesy jsou popsány v Příručce jakosti a příslušných organizačních normách. Systém managementu jakosti je certifikován dle ČSN

Více

Obsah KAPITOLY. 1 Svařované nerezové trubky 4-6. 2 Čtyřhranné a obdélníkové svařované trubky 7-9. 3 Bezešvé trubky 10-14.

Obsah KAPITOLY. 1 Svařované nerezové trubky 4-6. 2 Čtyřhranné a obdélníkové svařované trubky 7-9. 3 Bezešvé trubky 10-14. KATALOG PRODUKTŮ Obsah KAPITOLY listy 1 Svařované nerezové trubky 4-6 2 Čtyřhranné a obdélníkové svařované trubky 7-9 3 Bezešvé trubky 10-14 4 Duté tyče 15-16 5 Tyčové materiály 17-22 6 Nerezové potrubí

Více

Opakování učiva I. ročníku

Opakování učiva I. ročníku Název a adresa školy: Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace, Praskova 399/8, Opava, 746 01 Název operačního programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5

Více

Přehledový katalog stroje. PRAECISA série PSC GREEN DRIVE Elektrohydraulické ohraňovací lisy G.A.D.E.

Přehledový katalog stroje. PRAECISA série PSC GREEN DRIVE Elektrohydraulické ohraňovací lisy G.A.D.E. Přehledový katalog stroje PRAECISA série PSC GREEN DRIVE Elektrohydraulické ohraňovací lisy G.A.D.E. Vlastnosti a charakteristika ohraňovacích lisů série PSC GREEN DRIVE Ohraňovací lisy G.A.D.E. PRAECISA

Více

Tříbodový závěs traktoru z nekovového materiálu

Tříbodový závěs traktoru z nekovového materiálu Technická fakulta ČZU Praha Autor: Karel Sobotka Semestr: letní 2009 Tříbodový závěs traktoru z nekovového materiálu Úkol Úkolem je vymodelovat v programu Autocad tříbodový závěs traktoru a zpočítat jeho

Více

ŘETĚZOVÁ PILA S PŘÍČNĚ ULOŽENÝM MOTOREM.

ŘETĚZOVÁ PILA S PŘÍČNĚ ULOŽENÝM MOTOREM. CS-1800 Elektrická motorová pila ŘETĚZOVÁ PILA S PŘÍČNĚ ULOŽENÝM MOTOREM. Řětezová pila s příčně uloženým motorem a beznástrojovým napínáním řetězu a automatickým mazáním řetězu. Vhodná pro kutily preferující

Více

COMTES FHT a.s. R&D in metals

COMTES FHT a.s. R&D in metals COMTES FHT a.s. R&D in metals 2 Komplexnost Idea na bázi základního a aplikovaného výzkumu Produkt nebo technologie s novou přidanou hodnotou Simulace vlastností materiálu a technologického zpracování

Více

OCELOVÁ SVODIDLA OMO

OCELOVÁ SVODIDLA OMO DODATEK Č.1/2017 OCELOVÁ SVODIDLA OMO PROSTOROVÉ USPOŘÁDÁNÍ TECHNICKÉ PODMÍNKY VÝROBCE (TPV) Červen 2017 OBSAH 1 ÚVOD, PŘEDMĚT DODATKU A ZPŮSOB JEHO ZPRACOVÁNÍ... 2 4 NÁVRHOVÉ PARAMETRY SVODIDEL A JEJICH

Více

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Tváření. Název: Tváření za tepla, volné kování. Téma: Ing. Kubíček Miroslav.

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Tváření. Název: Tváření za tepla, volné kování. Téma: Ing. Kubíček Miroslav. Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Název: Téma: Autor: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tváření Tváření za tepla, volné kování Ing. Kubíček

Více

Navíjedla. Navíjedla jsou obecně charakterizována tím, že zdvíhací, resp. tažná síla se vyvozuje lanem, které dostává pohyb od bubnu, jejž opásává.

Navíjedla. Navíjedla jsou obecně charakterizována tím, že zdvíhací, resp. tažná síla se vyvozuje lanem, které dostává pohyb od bubnu, jejž opásává. Zdvihadla Pojmem zdvihadla (nebo poněkud přesněji jednoduchá zdvihadla ) rozumíme zdvihací zařízení, členěná dále do těchto tří skupin: zvedáky, kladkostroje, navíjedla. Zdvihadla jsou všeobecně charakterizována

Více