Kreativně přemýšlet kreativně jednat

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Kreativně přemýšlet kreativně jednat"

Transkript

1 Kreativně přemýšlet kreativně jednat Knihovny současnosti 2015 Libuše Nivnická Olomouc Statutární město Brno finančně podporuje Knihovnu Jiřího Mahena v Brně, příspěvkovou organizaci.

2

3 Kreativně přemýšlet kreativně jednat Kreativní Brno - Mapování kreativních průmyslů v Brně, Kreativní centrum Brno, Káznice Charakteristika lokality ( historická, urbanistická, sociální) Kreativní centrum Brno a knihovna v káznici Bez vize, odvahy a vytrvalosti to nejde Začni zde jdi kamkoliv

4 Kreativně přemýšlet kreativně jednat Studie proveditelnosti /2014 V rámci práce se tým projektu zaměřil na tyto oblasti: Mapování kulturních a kreativních odvětví v Brně a v Jihomoravském kraji Příprava prostoru káznice Navržení provozního a finančního modelu

5 Kreativně přemýšlet kreativně jednat BRNO A KREATIVNÍ ODVĚTVÍ Brno má cca obyvatel, z toho tvoří čtvrtinu lidí studenti. V Brně pracuje zhruba lidí v kreativním průmyslu, což v zaměstnanosti Brna činí 9,4 % obyvatel a téměř čtvrtinu z celé ČR Zdroj: Institut umění a Magistrát města Brno

6 Kreativně přemýšlet kreativně jednat Projekt Kreativní centrum Brno je součástí Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje a Koncepce ekonomického rozvoje města Brna. Cílem je podpořit lidi působící v kreativních profesích a umožnit jim, aby se realizovali. Přinese to prospěch nejen jim, ale pomůže to i pozitivnímu rozvoji města a kraje.

7 Kreativně přemýšlet kreativně jednat Záměrem projektu Kreativního centra je vznik inkubátoru pro začínající podnikatele v tzv. kreativních průmyslech. Centrum by mělo poskytnout fyzický prostor pro kreativní tvůrce, poradenství, workshopy a konzultace zaměřené na kreativní profese, ale také místo pro prezentaci tvůrčího procesu i vytvořených děl, případně jejich prodej..

8 Kreativně přemýšlet kreativně jednat Cílem není do sebe uzavřená komunita kreativců, ale naopak komunitně-kulturní centrum přístupné veřejnosti.

9 Kreativně přemýšlet kreativně jednat výsledky mapování Literatura a knižní trh v Brně Hlavní aktéři brněnské literární a knižní scény : čtenáři autoři nakladatelé knihovny knihkupci, distributoři

10 Kreativně přemýšlet kreativně jednat Knihovny představují kulturně-vzdělávací instituce, které zaujímají důležité postavení v celoživotním studiu a neformálním vzdělávání všech věkových skupin.

11 Kreativně přemýšlet kreativně jednat Role knihoven sahá i do sociální oblasti knihovny zprostředkovávají vzdělání a kulturu i ekonomicky slabší skupině obyvatel.

12

13 Kreativně přemýšlet kreativně jednat Charakteristika lokality Historïe: 1645, byl Cejl vypálen a zdevastován Švédy industrializace první manufaktury a nové podniky.

14 Kreativně přemýšlet kreativně jednat textilní průmysl - Rakouský Manchester, na který se postupem času nabalovala také ostatní průmyslová odvětví, jakými bylo např. plynárenství či teplárenství. od začátku 20. století také místem s mnohonárodnostním charakterem st. - problémové území - Brněnský Bronx blizkost centra - perspektivní co se týče rozvoje.

15 Kreativně přemýšlet kreativně jednat Projekt Revitalizace Staré Ponávky komplexní studie řešící revitalizaci vodního toku Staré Ponávky s vazbou na přeměnu této části města.

16 Kreativně přemýšlet kreativně jednat Dokumentace řeší úpravu náhonu... vytvoření komorního prostoru pro pobyt na nábřeží se stromy, přístupem k náhonu a možností posezení.

17 Kreativně přemýšlet kreativně jednat Historie káznice Základní kámen a stavba byla dokončena o osm let později. Do roku 1786 sirotčinec. Poté budovy sloužily původně zamýšlenému účelu věznice do r cca 8 000m2

18 Knihovna v káznici wish list

19 Knihovna v káznici wish list Pro Kreativní centrum KJM volí nový model, jež v sobě kombinuje pobočku, komunitní centrum a místo, kde budou nabízeny nové služby připravené na míru nejen dané lokalitě.

20 Knihovna v káznici wish list Ve spolupráci s ostatními aktéry projektu plánuje rozvíjet tvořivý potenciál talentovaných lidí a přispívat k rozvoji kreativních odvětví v Brně.

21 Knihovna v káznici wish list KJM současně ve své činnosti věnuje zvláštní pozornost nejrůznějším skupinám osob z citlivých oblastí a sociálně znevýhodněným spoluobčanům, přičemž právě tato zkušenost představuje ojedinělý vklad do projektu, který je lokalizován v části města, jejíž obyvatelé jsou více než jiní ohroženi sociokulturním vyloučením.

22 Knihovna v káznici wish list Zcela novými službami, pro něž je prostředí kreativního centra ideálním místem, a které zde KJM plánuje jsou Artotéka, Open Air Library a Self Servis Area

23 Knihovna v káznici wish list Artotéka Posláním artotéky je prohlubovat estetické cítění, přispívat k estetické výchově uživatelů a podporovat začínající umělce.

24 Knihovna v káznici wish list Akviziční prací KJM, spoluprací s výtvarníky tvořícími přímo v Kreativním centru tak bude vytvořena živá kolekce současného umění v Brně

25 Knihovna v káznici wish list Součástí by bylo také Art Info centrum prezentace děl z oblasti nových médií inkubátor nových médií. výstavy, přednášky, výtvarných dílen, workshopy aj. kavárna

26 Knihovna v káznici wish list Open Air Library Knihovna jako součást utváření a oživení veřejného prostoru

27 Knihovna v káznici wish list Open Air Library Koncept spočívá v posílení sociální soudržnosti, vytvoření otevřeného prostoru pro setkávání lidí, oživení opuštěného prostoru a vytvoření jeho komunitního života.

28 Knihovna v káznici wish list Inspirace

29 Knihovna v káznici wish list Open Air Knihovna Místo: Magdeburg, Německo Investor: City of Magdeburg Department of Building and Construction, Bürgerverein Salbke-Fermersleben-Westerhüsen e.v Autor: KARO Architekten ve spolupráci s Architektur+Netzwerk Projekt: 2005, model 2008 Realizace: 2009 Plocha: 488 m 2

30 Knihovna v káznici wish list Dalším možným rozměrem je začlenění veřejných knihovnických a informačních služeb do revitalizovaných technických památek a brownfields.

31 Knihovna v káznici wish list Propojení s cyklotrasami, vazba na Open Air knihovnu - tzv. cykločtení oddechové a informační místo pro cyklisty.

32 Knihovna v káznici wish list Příležitost pro mladé tvůrce pro vytvoření architektonického návrhu včetně využití netradičních materiálů Dále je zde možnost začlenění chráněných dílen a zaměstnání handicapovaných občanů.

33 Knihovna v káznici wish list Živá knihovna S ohledem na historii místa bude nezbytné dodržovat v každém kroku návaznost na jeho paměť a reflektovat ji ve svých aktivitách. Programy těžící ze zkušeností lidí spjatých s historií objektů V rámci této činnosti se nabízí spolupráce s ostatními paměťovými institucemi a participace na systematickém uchování vzpomínek pamětníků.

34 Knihovna v káznici wish list Self Servis Area Dostupnost knihovny 24 hodin vyhrazené samoobslužné části navazující na venkovné prostory Opena Air Library

35 Knihovna v káznici wish list Projekt KJM zahrnuje i možnost vybudování prostor pro dočasné ubytování umělců, přednášejících, VIP hostů apod., což by znamenalo umocnění výjimečnosti tohoto prostředí a zážitků v něm.

36 Kreativně přemýšlet kreativně jednat Kancelář Strategie města : Protože vznik kreativního centra by byl velkým zásahem do této čtvrti a zároveň jde o velký projekt, jehož příprava bude ještě několik let trvat, měla by zatím káznice ožívat postupně v režimu dočasného provozu, kdy alespoň přes letní měsíce by se tu mohly konat některé akce.

37 Kreativně přemýšlet kreativně jednat Kancelář Strategie města V roce 2020 má být hotová brněnská káznice v centru Nejde o uzavřený prostor pro partu vyvolených umělců a týmů, jde spíše o prostor, který je otevřený komukoli. Dokonce je žádoucí, aby zde byly aktivity, jako třeba přednášky, workshopy, knihovny, které návštěvníky opakovaně na tato místa přivedou.

38 Kreativně přemýšlet kreativně jednat Kancelář Strategie města Jednou z nových myšlenek jsou například půjčovny uměleckých děl, kde by si člověk půjčil nějaký umělecký artefakt domů podobně jako knihu, nebo by mohly být lákadlem například různé design shopy.

39 Kreativně přemýšlet kreativně jednat Kancelář Strategie města : Kreativní centra mohou stmelovat komunity ve městech, stírat mezigenerační rozdíly. Dají šanci handicapovaným lidem a vytvoří i zázemí pro seberozvoj lidí, kteří dělají práci, jež je nebaví, či přežívají na úřadech práce. Cílem našeho projektu je nabídnout prostor a podporu tvůrčím lidem, a snížit tak jejich odliv z Brna. Vznik Kreativního centra Brno bude citlivým impulzem k revitalizaci deprivovaného území města."

40 Kreativně přemýšlet kreativně jednat Aktuálně 2015 : byli jmenování členové Řídící skupiny projektu Kreativní centrum Brno pokračuje monitoring potenciálních stakeholderů aktulaizace wish listů schůzky zájmových skupin schůzky zájmových skupin. jednorázové aktivity schválení financování sanace cca 10 mil. Kč 3/ prostor pro výstavní sál, divadelní sál a prostor pro diskuze Statuární město Brno - podání projektu OP PIK ( )

41 Kreativně přemýšlet kreativně jednat Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR: Všechny nynější výzvy se zaměřením na kulturní a kreativní průmysly a digitální ekonomiku budou znovu vypsány na jaře nebo v létě Nově vznikající průmysly, specificky kulturní a kreativní průmysly a digitální ekonomika, jsou prioritou. spx?idsekce=

42 Kreativně přemýšlet kreativně jednat Bez vize, odvahy a vytrvalosti to nejde. Začni zde jdi kamkoliv

43 Začni zde jdi kamkoliv

44 Děkuji za pozornost. Libuše Nivnická Statutární město Brno finančně podporuje Knihovnu Jiřího Mahena v Brně, příspěvkovou organizaci.

OD KREATIVNÍHO CENTRA KE KREATIVNÍMU BRNU

OD KREATIVNÍHO CENTRA KE KREATIVNÍMU BRNU OD KREATIVNÍHO CENTRA KE KREATIVNÍMU BRNU 28. 2. 2018 VIZE Záměrem projektu Kreativní centrum Brno je vytvořit z pozdně-barokního objektu centrum podpory tvůrčích profesí poskytnutím soukromých pracovních

Více

KNIHOVNA KOMUNITNÍ CENTRUM. nského kraje SROP 3.2. Praha, prosinec 2005 Helena Gajdušková

KNIHOVNA KOMUNITNÍ CENTRUM. nského kraje SROP 3.2. Praha, prosinec 2005 Helena Gajdušková KNIHOVNA JAKO KOMUNITNÍ CENTRUM Grantové schéma Zlínsk nského kraje SROP 3.2 Praha, prosinec 2005 Helena Gajdušková Město Vsetín srdce Valašska (podhůří Beskyd, krásná příroda, bohatý folklór, blízko hranic

Více

Novelizace Metodického pokynu a standardu pro RF. V. Pillerová, Národní knihovna ČR Liberec, Workshop pro metodiky,

Novelizace Metodického pokynu a standardu pro RF. V. Pillerová, Národní knihovna ČR Liberec, Workshop pro metodiky, Novelizace Metodického pokynu a standardu pro RF V. Pillerová, Národní knihovna ČR Liberec, Workshop pro metodiky, 18.10.2018 3 nové body Úloha knihovny pověřené výkonem regionálních funkcí Úloha zřizovatele

Více

PŘÍLEŽITOST PRO MĚSTO A REGION. PROTEBElive super! zážitky. MEANDR OHŘE - DESIGN PARK 2025 Kdo chce něčeho dosáhnout, myslí na cíl, ne na překážky.

PŘÍLEŽITOST PRO MĚSTO A REGION. PROTEBElive super! zážitky. MEANDR OHŘE - DESIGN PARK 2025 Kdo chce něčeho dosáhnout, myslí na cíl, ne na překážky. ! PŘÍLEŽITOST PRO MĚSTO A REGION PROTEBElive super! zážitky MEANDR OHŘE - DESIGN PARK 2025 Kdo chce něčeho dosáhnout, myslí na cíl, ne na překážky. PROTEBElive PROTEBElive PROTEBElive PŘÍNOS DESIGN PARKU

Více

1. Programový rámec IROP

1. Programový rámec IROP 1. Programový rámec IROP Integrovaný regionální operační program (IROP) umožňuje přerozdělit finanční prostředky prostřednictvím 4 Opatření CLLD: Grafické znázornění struktury programového rámce IROP Programový

Více

Innovation and Business Park. ICEC Šlapanice, a.s.

Innovation and Business Park. ICEC Šlapanice, a.s. Záměr. revitalizace areálu realizace projektu výstavby kombinované high-tech a podnikatelské zóny, zaměřené na vyšší přidanou hodnotu Současný stav Východiska. špatné komunikační napojení areálu bezprostřední

Více

Podnikatelský inkubátor Kunovice Panský dvůr

Podnikatelský inkubátor Kunovice Panský dvůr Podnikatelský inkubátor Kunovice Panský dvůr Využití brownfieldů pro rozvoj obcí Konference 29. 10. 2013, Hodonín Mgr. Ivana Majíčková Charakteristika projektu V centru města Kunovice stál rozsáhlý areál

Více

Pracovní verze K veřejnému připomínkovému řízení (30.8.2014 19.9.2014)

Pracovní verze K veřejnému připomínkovému řízení (30.8.2014 19.9.2014) Pracovní verze K veřejnému připomínkovému řízení (30.8.2014 19.9.2014) 1 4.2. Návrh konkrétních opatření Fungující systém sociálních, doprovodných a navazujících služeb v území 1.1. Zvýšit kapacitu a efektivitu

Více

Strategický cíl 1 Sociálně soudržné, živé a kulturní město (lidé)

Strategický cíl 1 Sociálně soudržné, živé a kulturní město (lidé) Sociálně soudržné, živé a kulturní město (lidé) Kulturní a živé město se silnými lokálními komunitami, které nabízí podmínky pro demografickou reprodukci, kvalitní vzdělávání založené na inovativním a

Více

HUDBA 07. JE OZNAČENA JEDNA VELKÁ KULTURNÍ AKCE, POMOCÍ KTERÉ SE BRNO PRODÁ VENKU (BENÁTKY - KARNEVAL, CANNES - FILM.FESTIVAL APOD.

HUDBA 07. JE OZNAČENA JEDNA VELKÁ KULTURNÍ AKCE, POMOCÍ KTERÉ SE BRNO PRODÁ VENKU (BENÁTKY - KARNEVAL, CANNES - FILM.FESTIVAL APOD. HUDBA 07. JE OZNAČENA JEDNA VELKÁ KULTURNÍ AKCE, POMOCÍ KTERÉ SE BRNO PRODÁ VENKU (BENÁTKY - KARNEVAL, CANNES - FILM.FESTIVAL APOD.) 14 29. MĚSTO PODPORUJE NEZŘIZOVANOU SCÉNU 14 10. MĚSTO PŘITAHUJE ZAHRANIČNÍ

Více

Sociální inovace v knihovnách

Sociální inovace v knihovnách Sociální inovace v knihovnách Knihovny pro komunity Pardubice, 25.10.2017 Asistence při hledání zaměstnání systematické vzdělávání nezaměstnaných, koučink přípravy životopisu a žádání o práci, práce s

Více

Audit rodina a zaměstnání

Audit rodina a zaměstnání Audit rodina a zaměstnání Ing. Libuše Nivnická Praha 4.10.2011 www.kjm.cz Statutární město Brno finančně podporuje Knihovnu Jiřího Mahena v Brně, příspěvkovou organizaci. Obsah Představení knihovny Od

Více

Naplňování koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina

Naplňování koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina Naplňování koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina Podpora mladých rodin, pomoc rodičům a dětem se obecně řadí mezi hlavní priority Kraje Vysočina. Kraj Vysočina průřezově podporuje vznik a zachování

Více

Koncepce rozvoje knihoven v České republice na léta s výhledem do roku 2025 Informace o přípravě

Koncepce rozvoje knihoven v České republice na léta s výhledem do roku 2025 Informace o přípravě Knihovny ve virtuálním prostředí Výstavba knihoven, podpora infrastruktury ICT v knihovnách Knihovny jako otevřená vzdělávací, kulturní, komunitní a kreativní centra Systém hodnocení a marketing veřejných

Více

Mapování kulturních a kreativních průmyslů v Olomouci. Radek Palaščák, 9. 12. 2015, úsek vnějších vztahů, Rektorát Univerzity Palackého

Mapování kulturních a kreativních průmyslů v Olomouci. Radek Palaščák, 9. 12. 2015, úsek vnějších vztahů, Rektorát Univerzity Palackého Mapování kulturních a kreativních průmyslů v Olomouci podnět k mapovaní oblasti vzešel z univerzitního prostředí: dojednána podpora a spolupráce s politickou reprezentací města i magistrátními odbory zejm.

Více

Revitalizace Staré Ponávky: Principy a zásady řešení a jejich průmět do území. Revitalizace vodních toků v urbanizovaném prostoru Plzeň 13. 4.

Revitalizace Staré Ponávky: Principy a zásady řešení a jejich průmět do území. Revitalizace vodních toků v urbanizovaném prostoru Plzeň 13. 4. Revitalizace Staré Ponávky: Principy a zásady řešení a jejich průmět do území Revitalizace vodních toků v urbanizovaném prostoru Plzeň 13. 4. 2011 Revitalizace Staré Ponávky Revitalizace Staré Ponávky

Více

Strategie ITI Olomoucké aglomerace Nové dotační příležitosti pro podnikatele Olomouckého kraje

Strategie ITI Olomoucké aglomerace Nové dotační příležitosti pro podnikatele Olomouckého kraje Strategie ITI Olomoucké aglomerace Nové dotační příležitosti pro podnikatele Olomouckého kraje 8. 3. 2017 Jitka Gregorová Vymezené území Olomoucká aglomerace je tvořena třemi jádry, mezi kterými je úzká

Více

Tematické oblasti MAP Chomutovsko

Tematické oblasti MAP Chomutovsko Tematické oblasti MAP Chomutovsko (výstupy z dosavadních strategických a analytických materiálů ve srovnání s tématy MŠMT) Ustavující jednání Partnerství MAP Chomutovsko, 16.3.2016 Dostupné aktuální analytické

Více

XIII. setkání starostů a místostarostů Jihomoravského kraje, Prof. PhDr. Tomáš Kubíček, Ph.D.

XIII. setkání starostů a místostarostů Jihomoravského kraje, Prof. PhDr. Tomáš Kubíček, Ph.D. XIII. setkání starostů a místostarostů Jihomoravského kraje, 22. 3. 2018 Prof. PhDr. Tomáš Kubíček, Ph.D. Moravská zemská knihovna v Brně Druhá největší knihovna v ČR. Zřízena Ministerstvem kultury ČR.

Více

VEŘEJNÉ KNIHOVNY: tradiční místa občanského vzdělávání Jak využít tradici pro dnešní výzvy?

VEŘEJNÉ KNIHOVNY: tradiční místa občanského vzdělávání Jak využít tradici pro dnešní výzvy? VEŘEJNÉ KNIHOVNY: tradiční místa občanského vzdělávání Jak využít tradici pro dnešní výzvy? KONFERENCE KNIHOVNY SOUČASNOSTI 2012 Pardubice, 13.9.2012 Mgr. Petr Čáp Občanské vzdělávání Demokracie se opírá

Více

Vítáme Vás. Veřejné setkání v rámci přípravy Kulturního plánu města Děčín

Vítáme Vás. Veřejné setkání v rámci přípravy Kulturního plánu města Děčín Vítáme Vás Veřejné setkání v rámci přípravy Kulturního plánu města Děčín 2014 2020 17.1. 2014,Louny 28. dubna 2014 Dům dětí a mládeže, Děčín Součást projektu Sociální a institucionální podmíněnost rozvoje

Více

ORLICKO V ROCE Pracovní verze. 4. Stanovení cílů a jejich priorizace

ORLICKO V ROCE Pracovní verze. 4. Stanovení cílů a jejich priorizace ORLICKO V ROCE 2020 Pracovní verze K veřejnému připomínkovému řízení Na základě analýzy území, založené na studiu jeho sociálních, ekonomických a environmentálních charakteristik a poznatcích potřeb, přání

Více

Evropské fondy na MPSV ČR

Evropské fondy na MPSV ČR Evropské fondy na MPSV ČR Ing. Vladimír Kváča, Ph.D. vrchní ředitel sekce fondů EU Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Olomouc 25.7.2012 MPSV a evropské fondy 2007-2013 MPSV je v období 2007 2013:

Více

Strategie podpory kulturních a kreativních průmyslů. Datum, místo Ing. Josef Praks

Strategie podpory kulturních a kreativních průmyslů. Datum, místo Ing. Josef Praks Strategie podpory kulturních a kreativních průmyslů Datum, místo Ing. Josef Praks Představení projektu Název projektu: Strategie rozvoje a podpory KKP Financování: OP Zaměstnanost / Prioritní osa 4. Efektivní

Více

Zápis z I. jednání. Pracovní skupiny Cestovní ruch

Zápis z I. jednání. Pracovní skupiny Cestovní ruch Zápis z I. jednání Pracovní skupiny Cestovní ruch Nepomuk, 15.7. 2014 Dokument obsahuje to, co jsme na setkání identifikovali a potvrdili jako problémy/potřeby v oblasti cestovního ruchu na území působnosti

Více

Pro koho je studie ekonomického dopadu vhodná?

Pro koho je studie ekonomického dopadu vhodná? Pro koho je studie ekonomického dopadu vhodná? Ekonomické dopady generuje každá organizace i každý jednotlivec, lze je tedy spočítat pro jakýkoli subjekt. Ve světě bývají studie ekonomického dopadu zpracovávány

Více

Strategické dokumenty JMK

Strategické dokumenty JMK Strategické dokumenty JMK Koncepční dokumenty Jihomoravského kraje a jejich vzájemné vazby Dílčí koncepce Dlouhodobý záměr vzdělávání a vzdělávací soustavy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb Koncepce

Více

INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM

INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Deinstitucionalizace sociálních služeb za účelem sociálního začleňování a zvýšení uplatnitelnosti na trhu práce Deinstitucionalizací služeb se transformuje institucionální péče v péči komunitní. Řízeně

Více

Podpora kultury na úrovni EU Kulturní a kreativní průmysly. Eva Žáková

Podpora kultury na úrovni EU Kulturní a kreativní průmysly. Eva Žáková Podpora kultury na úrovni EU Kulturní a kreativní průmysly Eva Žáková EU a kultura čl. 167 Lisabonské smlouvy podpora kultury do agendy EU začleněna v rámci Maastrichtské smlouvy (1992) podpora kultury

Více

2008-2010 PŘÍLOHA 3: PROVÁZANOST OPATŘENÍ PRIORIT PROGRAMU S VYBRANÝMI KONCEPCEMI A PLÁNY KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE

2008-2010 PŘÍLOHA 3: PROVÁZANOST OPATŘENÍ PRIORIT PROGRAMU S VYBRANÝMI KONCEPCEMI A PLÁNY KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Program rozvoje Královéhradeckého 2008-2010 I. Priorita Podnikání a zaměstnanost Priority / opatření PRK A) Podpora stávajících firem jako stabilizujícího prvku regionální ekonomiky a zaměstnanosti 1.

Více

ARCHITEKTONICKÁ OVĚŘOVACÍ STUDIE BUDOUCÍHO VYUŽITÍ OBJEKTU LIEBIEGOVA PALÁCE U Tiskárny 81, Liberec 09/2014

ARCHITEKTONICKÁ OVĚŘOVACÍ STUDIE BUDOUCÍHO VYUŽITÍ OBJEKTU LIEBIEGOVA PALÁCE U Tiskárny 81, Liberec 09/2014 ARCHITEKTONICKÁ OVĚŘOVACÍ STUDIE BUDOUCÍHO VYUŽITÍ OBJEKTU LIEBIEGOVA PALÁCE U Tiskárny 81, Liberec 09/2014 RUPRECHTICE BEDŘICHOV SITUACE ŠIRŠÍCH VZTAHŮ S výstaviště LIDOVÉ SADY BEDŘICHOV Severočeské muzeum

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: 6. 12. 2017 bod programu: 17 věc: Rozdělení finančních prostředků v oblasti kultury v roce 2018 instituce každoročně podporované důvod předložení: Zákon

Více

Nové vedení Domu umění města Brna

Nové vedení Domu umění města Brna Nové vedení Domu umění města Brna Tisková konference 19 03 (2013) v 11 h Dům umění města Brna Malinovského nám. 2 Od 1. března 2013 vede Dům umění města Brna jeho dlouhodobá spolupracovnice, kurátorka

Více

Technologické Inovační Centrum. Setkání firem Leteckého klastru,

Technologické Inovační Centrum. Setkání firem Leteckého klastru, Technologické Inovační Centrum Setkání firem Leteckého klastru, 28.04.2016 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SPOLEČNOSTI Technologické inovační centrum s.r.o. Vavrečkova 5262, 760 01 Zlín Společníci: Univerzita Tomáše

Více

Koncepce rozvoje Příspěvkové organizace

Koncepce rozvoje Příspěvkové organizace Koncepce rozvoje Příspěvkové organizace Knihovna Karla Hynka Máchy v Litoměřicích 1/7 Obsah: I. Analýza stávajícího stavu II. SWOT analýza III. Vize (rozvoj knihovny do roku 2020) IV. Závěr 2/7 I. Analýza

Více

Využití institutu veřejná zakázka při nákupu dokumentů v KJM Brno

Využití institutu veřejná zakázka při nákupu dokumentů v KJM Brno Využití institutu veřejná zakázka při nákupu dokumentů 14. června 2012 22. akviziční seminář Ostrava Ing. Libuše Nivnická, Mgr. Eva Janišová www.kjm.cz Statutární město Brno finančně podporuje Knihovnu

Více

Strategie regionálního rozvoje optikou místní ekonomiky

Strategie regionálního rozvoje optikou místní ekonomiky Strategie regionálního rozvoje 2021+ optikou místní ekonomiky 1 Strategie regionálního rozvoje jako nástroj regionální politiky Resortní strategie Krajské strategie SRR ČR 21+ Integrované strategie v území

Více

Operační programy na revitalizace brownfields období 2014 2020. ARR Agentura regionálního rozvoje, spol. s r.o. Ing. Jana Davidová

Operační programy na revitalizace brownfields období 2014 2020. ARR Agentura regionálního rozvoje, spol. s r.o. Ing. Jana Davidová Operační programy na revitalizace brownfields období 2014 2020 ARR Agentura regionálního rozvoje, spol. s r.o. Ing. Jana Davidová Operační programy Program rozvoje venkova (PRV) Operační program životní

Více

Nové centrum pro Libčice nad Vltavou

Nové centrum pro Libčice nad Vltavou Městský dům s náměstím Architektonicko-urbanistická studie Nové centrum pro Libčice nad Vltavou 14. 12. 2016 Městský dům s náměstím Libčice nad Vltavou architektonický atelier Ing. arch. Akad. arch. Petr

Více

Chytrý region. Jednání RSK Hradec Králové

Chytrý region. Jednání RSK Hradec Králové Chytrý region Jednání RSK 16.1.2017 Hradec Králové Kde: Hradec Králové 19. 10. 2016 Konference Chytrý region Příležitosti pro obce a města Účastníci: zástupci obcí a měst a odborná veřejnost Dopolední

Více

Co se umlelo od března 2013 do března 2014? březen 2013 ukončení provozu mlýna vznik nezávislé iniciativy Mlýny městu!, jejímž cílem je vést otevřenou diskusi nad budoucností Automatických mlýnů 23. dubna

Více

Vliv evaluací ESF MPSV na systémové změny

Vliv evaluací ESF MPSV na systémové změny Vliv evaluací ESF MPSV na systémové změny Konference ČES 2019 28. Května 2019, Praha Filip Kučera (oddělení evaluací MPSV) OBSAH Úvod Systémová změna jako: reakce na globální výzvy obecná změna chování

Více

VAZBY STRATEGIE ROZVOJE LIDSKÝCH ZDROJŮ NA JINÉ NÁSTROJE

VAZBY STRATEGIE ROZVOJE LIDSKÝCH ZDROJŮ NA JINÉ NÁSTROJE VAZBY STRATEGIE ROZVOJE LIDSKÝCH ZDROJŮ NA JINÉ NÁSTROJE Projekt Tvorba Strategie a Společného akčního plánu v oblasti rozvoje lidských zdrojů v Libereckém kraji I CZ.1.04/4.1.01/C4.00015 I je financován

Více

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Nad Prahou. Strategická část Listopad 2017

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Nad Prahou. Strategická část Listopad 2017 Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Nad Prahou Strategická část Listopad 2017 Obsah 1. Stanovení cílů a priorit SCLLD......................................... 5 1.1 Stanovení vize strategie..........................................

Více

STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO MÍSTNÍHO ROZVOJE MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO (2023)

STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO MÍSTNÍHO ROZVOJE MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO (2023) STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO MÍSTNÍHO ROZVOJE MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO 2014-2020 (2023) Kulatý stůl starostů Blatnice pod Svatým Antonínkem 15. 1. 2019 Alokace MAS Horňácko a Ostrožsko 100 mil. Kč na období

Více

Multifunkční vzdělávací, komunitní a kulturní centrum. Město Svitavy, T.G. Masaryka 35, 568 02 Svitavy, http://www.svitavy.cz

Multifunkční vzdělávací, komunitní a kulturní centrum. Město Svitavy, T.G. Masaryka 35, 568 02 Svitavy, http://www.svitavy.cz Multifunkční vzdělávací, komunitní a kulturní centrum Město Svitavy, T.G. Masaryka 35, 568 02 Svitavy, http://www.svitavy.cz Multifunkční vzdělávací, komunitní a kulturní centrum fabrika projekt, který

Více

VEŘEJNÉ KNIHOVNY A JEJICH PROSTOR. PhDr. Marie Šedá, PhDr. Vít Richter, Mgr. Vladana Pillerová

VEŘEJNÉ KNIHOVNY A JEJICH PROSTOR. PhDr. Marie Šedá, PhDr. Vít Richter, Mgr. Vladana Pillerová VEŘEJNÉ KNIHOVNY A JEJICH PROSTOR PhDr. Marie Šedá, PhDr. Vít Richter, Mgr. Vladana Pillerová O osudu knihoven v obcích rozhodují ti, kteří tam pracují. Knihovny mají potenciál stát se kulturním centrem,

Více

Pracovní skupina pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Rady vlády pro udržitelný rozvoj

Pracovní skupina pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Rady vlády pro udržitelný rozvoj Pracovní skupina pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Rady vlády pro udržitelný rozvoj 10. listopadu 2016 Zita Kučerová Konference Chytrý region Příležitosti pro obce a města Určena pro zástupce

Více

Problémový okruh č. 1 Kultura a společenský život 2014-2020

Problémový okruh č. 1 Kultura a společenský život 2014-2020 Výstupy z jednání pracovní skupiny MAS Bohumínsko SPOLEČNOST, 6. srpna 2013 od 15,30h v Petrovicích u Karviné Příprava Integrované strategie území MAS Bohumínsko - Strategický pilíř SPOLEČNOST Tento strategický

Více

Nadpis vaší ppt prezentace

Nadpis vaší ppt prezentace Nadpis vaší ppt prezentace Podpora regenerace Podnadpis prezentace brownfieldů v 4.2.2016 Moravskoslezském kraji Barbara Vojvodíková Agentura pro regionální rozvoj ARR Agentura pro regionální rozvoj a.s.

Více

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje regionu Společná CIDLINA PROGRAMOVÝ RÁMEC IROP. Verze č. 2 (03/2018)

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje regionu Společná CIDLINA PROGRAMOVÝ RÁMEC IROP. Verze č. 2 (03/2018) 2015 I n á š k r a j j e k r a j p o h o d y Strategie komunitně vedeného místního rozvoje regionu Společná CIDLINA 2014 2022 PROGRAMOVÝ RÁMEC IROP Verze č. 2 (03/2018) Obsah 1. Programový rámec IROP...

Více

Tematická oblast koncepce: XIV. Mládež a média

Tematická oblast koncepce: XIV. Mládež a média Tematická oblast koncepce: XIV. Mládež a média Resort MK Krátkodobý cíl pro roky 2012-2013 Podpora prezentace a propagace zpřístupňování muzejních sbírek. Podpora metodické činnosti a digitalizace prostřednictvím

Více

(e)knihovna Jiřího Mahena v Brně

(e)knihovna Jiřího Mahena v Brně (e)knihovna Jiřího Mahena v Brně Elektronické služby knihoven IV 16. 5. 2017, Zlín Edita Vališová Gabriela Obstová Nabídka elektronických služeb E-knihy volně dostupné e-knihy ke stažení půjčování e-knih

Více

Školy jako centra celoživotního učení: 5. Díl: DV vzdělávání starší generace

Školy jako centra celoživotního učení: 5. Díl: DV vzdělávání starší generace Školy jako centra celoživotního učení: 5. Díl: DV vzdělávání starší generace Mgr. Petr Paníček Garant intervence Rozvoj škol jako center CŽU Účel prezentace Pomoci škole orientovat se v možnostech a podmínkách

Více

Základní charakteristika Agentury CzechInvest

Základní charakteristika Agentury CzechInvest Diskusní setkání Stavebního fóra Brownfieldy v Plzeňském kraji a možnosti jejich financování z OPPI PhDr. Blanka Bendlová Ředitelka regionální kanceláře pro Plzeňský kraj 25. 3. 2009, Hotel Angelo, Plzeň

Více

CzechInvest. Podnikatelské fórum v Ústeckém kraji. Mgr. Jiří Bureš

CzechInvest. Podnikatelské fórum v Ústeckém kraji. Mgr. Jiří Bureš CzechInvest Podnikatelské fórum v Ústeckém kraji Mgr. Jiří Bureš Obsah prezentace Poslání agentury Czechinvest Brownfieldy pro průmyslové využití a jejich investiční potenciál Služby agentury CzechInvest

Více

Možnosti podpory KULTURNÍCH. PRŮMYSLŮ v ČR. a KREATIVNÍCH. Eva Žáková INSTITUT UMĚNÍ 26. 9. 2012. www.kreativniprumysly.cz

Možnosti podpory KULTURNÍCH. PRŮMYSLŮ v ČR. a KREATIVNÍCH. Eva Žáková INSTITUT UMĚNÍ 26. 9. 2012. www.kreativniprumysly.cz Možnosti podpory KULTURNÍCH a KREATIVNÍCH PRŮMYSLŮ v ČR Eva Žáková INSTITUT UMĚNÍ 26. 9. 2012 www.kreativniprumysly.cz PUBLIKACE KULTURNÍ A KREATIVNÍ PRŮMYSLY V ČR Malý domácí trh Menšinový jazyk NEDOSTATEČNÁ

Více

Chytrý region. Královéhradecký kraj 3. jednání Pracovní skupiny RSK 5. dubna 2019

Chytrý region. Královéhradecký kraj 3. jednání Pracovní skupiny RSK 5. dubna 2019 Chytrý region Královéhradecký kraj 3. jednání Pracovní skupiny RSK 5. dubna 2019 Program jednání Dosavadní postup ve zpracování koncepce Chytrého regionu, návrhy realizace od aktérů Návrhy rozpracování

Více

Individuální národní projekt UNIV 2 KRAJE

Individuální národní projekt UNIV 2 KRAJE Individuální národní projekt UNIV 2 KRAJE Projekt, do kterého se škola přihlásila Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské Valašské Meziříčí 19. listopad 2009 Projekt UNIV (1) Výsledky projektu UNIV (1)

Více

SETKÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY ŘEDITELŮ. základních a mateřských škol ORP Tišnova od 9.00 do 15.00

SETKÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY ŘEDITELŮ. základních a mateřských škol ORP Tišnova od 9.00 do 15.00 SETKÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY ŘEDITELŮ základních a mateřských škol ORP Tišnova 30.8.2016 od 9.00 do 15.00 PROGRAM Zahájení, úvodní slovo Město Tišnov informace o školství 9.05-9.25 Představení realizačního

Více

Stav informací k listopadu 2014

Stav informací k listopadu 2014 Stav informací k listopadu 2014 Podpořeno dotací poskytnutou Ministerstvem pro místní rozvoj na realizaci projektu Udržitelný rozvoj venkova prostřednictvím místních akčních skupin. 2 * OP Plánovaná alokace

Více

Stav informací k listopadu 2014

Stav informací k listopadu 2014 Stav informací k listopadu 2014 Podpořeno dotací poskytnutou Ministerstvem pro místní rozvoj na realizaci projektu Udržitelný rozvoj venkova prostřednictvím místních akčních skupin. 2 * OP Plánovaná alokace

Více

Dívčí Kámen. Nabídka na využití prostor zříceniny hradu. platná od 26. 5. 2014 do 31. 12. 2014. Určeno veškerým kulturním vystoupením

Dívčí Kámen. Nabídka na využití prostor zříceniny hradu. platná od 26. 5. 2014 do 31. 12. 2014. Určeno veškerým kulturním vystoupením Nabídka na využití prostor zříceniny hradu Dívčí Kámen platná od 26. 5. 2014 do 31. 12. 2014 Určeno veškerým kulturním vystoupením Foto: Petr Znachoř Nabízíme možnost prezentace uměleckých aktivit v netradičním

Více

7 let ROP JV. 7 let IROP? Mgr. Richard Hubl Úřad Regionální rady Jihovýchod

7 let ROP JV. 7 let IROP? Mgr. Richard Hubl Úřad Regionální rady Jihovýchod 7 let ROP JV 7 let IROP? Mgr. Richard Hubl Úřad Regionální rady Jihovýchod Jsme na dotacích závislí? Závěrečné výzvy programového období 2007 2013 Podpořené projekty ROP JV a podpora brownfieldů Osa 2

Více

Regionální politika a příprava na programové období aktuální informace

Regionální politika a příprava na programové období aktuální informace Regionální politika a příprava na programové období 2014-2020 aktuální informace RNDr. Ivo Ryšlavý Ministerstvo pro místní rozvoj Výchozí situace a rámce přípravy období 2014-2020 - vnější a vnitřní faktory

Více

Aktuální koncepční a metodické dokumenty v knihovnictví

Aktuální koncepční a metodické dokumenty v knihovnictví Aktuální koncepční a metodické dokumenty v knihovnictví Seminář pracovníků profesionálních knihoven Zlínského kraje Uherské Hradiště, 27. dubna 2016 Obsah vybrané aktuální materiály Návrh Koncepce rozvoje

Více

MAS Dolní Morava Náměstí 177, , Lanžhot, IČ: tel: ,

MAS Dolní Morava Náměstí 177, , Lanžhot, IČ: tel: , STRUČNÝ PŘEHLED MOŽNÝCH AKTIVIT A TYPOVÝCH PROJEKTŮ PODPOROVANÝCH V RÁMCI SCLLD MAS DOLNÍ MORAVA PRO OBDOBÍ 2014-2020 INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM CÍRKVE CÍRKEVNÍ ORGANIZACE (Výčet aktivit je

Více

Popis kritéria a způsob hodnocení

Popis kritéria a způsob hodnocení PROGRAMOVÝ RÁMEC: ROZVOJ VENKOVSKÝCH OBCÍ OPATŘENÍ 5: VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ - INVESTICE HODNOCENÍ FORMÁLNÍCH NÁLEŽITOSTÍ A PŘIJATELNOSTI Schválena Prog. výborem MAS dne: Schválena ŘO IROP dne: 12.7.2017

Více

7. listopadu 2014 OPEN UP! KD Peklo MgA. Michaela Mixová, MA Ing. Petr Návrat, MSC.

7. listopadu 2014 OPEN UP! KD Peklo MgA. Michaela Mixová, MA Ing. Petr Návrat, MSC. PŘÍPADOVÁ STUDIE KREATIVNÍ INKUBÁTOR PLZEŇ 7. listopadu 2014 OPEN UP! KD Peklo MgA. Michaela Mixová, MA Ing. Petr Návrat, MSC. CÍL KREATIVNÍHO INKUBÁTORU přispět k ekonomickému a sociálnímu rozvoji Plzně

Více

Stručné zhodnocení vlivů na zdraví (HIA) v rámci koncepce

Stručné zhodnocení vlivů na zdraví (HIA) v rámci koncepce Stručné zhodnocení vlivů na zdraví (HIA) v rámci koncepce hodnotitel název koncepce Program rozvoje cyklistické dopravy v LK pro období 28-213 datum zpracování 1. Screening 1.1 Vliv na determinanty Tab.

Více

Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP České Budějovice CZ /0.0/0.0/15_005/

Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP České Budějovice CZ /0.0/0.0/15_005/ Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP České Budějovice CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000021 Společné setkání členů pracovních skupin 19.10.2017 od 15 hodin, ZŠ Matice školské Program: - Informace o plánovaných

Více

Aktivity Agentury pro regionální rozvoj ve prospěch měst a obcí. Jiří Štěpán

Aktivity Agentury pro regionální rozvoj ve prospěch měst a obcí. Jiří Štěpán Aktivity Agentury pro regionální rozvoj ve prospěch měst a obcí Jiří Štěpán 8. 3. 2012 Pro města a obce zajišťujeme Zpracování projektových žádostí Dotační management Strategické plánování Propagaci technických

Více

Sociální inkubátor jako nástroj rozvoje regionální a inovační politiky

Sociální inkubátor jako nástroj rozvoje regionální a inovační politiky Sociální inkubátor jako nástroj rozvoje regionální a inovační politiky Mirka Wildmannová Kurdějov, 15.6.2017 XX. Mezinárodní kolokvium o regionálních vědách 1 Cíl příspěvku Přispět k diskusi o sociálních

Více

6. ROČNÍK SOUTĚŽE O VÝTVARNÉM UMĚNÍ PRO STUDENTY STŘEDNÍCH ŠKOL A GYMNÁZIÍ

6. ROČNÍK SOUTĚŽE O VÝTVARNÉM UMĚNÍ PRO STUDENTY STŘEDNÍCH ŠKOL A GYMNÁZIÍ 6. ROČNÍK SOUTĚŽE O VÝTVARNÉM UMĚNÍ PRO STUDENTY STŘEDNÍCH ŠKOL A GYMNÁZIÍ úvodní dopis téma harmonogram workshopy kontakt Vážené pedagožky a pedagogové, nabízíme Vám a Vašim studentům účast v 6. ročníku

Více

Harmonogram výzev OP VVV: Aktuálně vyhlášené výzvy: OP Výzkum, vývoj a vzdělávání (OP VVV)

Harmonogram výzev OP VVV: Aktuálně vyhlášené výzvy: OP Výzkum, vývoj a vzdělávání (OP VVV) Harmonogram výzev OP VVV: http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy-1/harmonogram-vyzev-op-vvv Aktuálně vyhlášené výzvy: http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy-1/vyhlasene-vyzvy Relevantními výzvami pro FHS

Více

Projekt Společné kulturní centrum městských částí Praha Dolní Počernice a Praha 14

Projekt Společné kulturní centrum městských částí Praha Dolní Počernice a Praha 14 30.6.2007 Projekt Společné kulturní centrum městských částí Praha Dolní Počernice a Praha 14 INFORMAČNÍ MEMORANDUM Projekt Společné kulturní centrum městských částí Praha Dolní Počernice a Praha 14 byl

Více

Seminář pro žadatele k výzvám OP VVV v ITI

Seminář pro žadatele k výzvám OP VVV v ITI Seminář pro žadatele k výzvám OP VVV v ITI 14.3.2017 Nositel ITI Olomoucké aglomerace Program 1. Představení ITI Olomoucké aglomerace a postupů administrace 2. Představení vyhlášené výzvy nositele ITI

Více

Sociální podnikání v zahraničí. Radmila Herzánová

Sociální podnikání v zahraničí. Radmila Herzánová Sociální podnikání v zahraničí Radmila Herzánová Počátky sociálního podnikání v Evropě - Charta sociální ekonomiky ve Francii (1987) Organizace, které nepatří k veřejnému sektoru, mají demokratický způsob

Více

Vzdělávání dospělých v ČR. Jan Brůha Oddělení dalšího vzdělávání MŠMT 21. 5. 2015

Vzdělávání dospělých v ČR. Jan Brůha Oddělení dalšího vzdělávání MŠMT 21. 5. 2015 Vzdělávání dospělých v ČR Jan Brůha Oddělení dalšího vzdělávání MŠMT 21. 5. 2015 1 2 12 Podíl dospělé populace na dalším vzdělávání v ČR a EU v letech 2008 2014 11,4 11 10,8 10,5 10,6 10 9,7 9 9,4 9,3

Více

Integrovaný regionální operační program SC 2.2 Sociální podnikání

Integrovaný regionální operační program SC 2.2 Sociální podnikání Integrovaný regionální operační program SC 2.2 Sociální podnikání 22. 10. 2015 Hradec Králové Ing. Michaela Brožová Centrum pro regionální rozvoj České republiky Současný stav IROP Projednání PD IROP -

Více

Fiche a Opatření ve Strategii MAS Podhorácko Okříšky

Fiche a Opatření ve Strategii MAS Podhorácko Okříšky Fiche a Opatření ve Strategii MAS Podhorácko 30.11. 2016 Okříšky Odkaz na strategii: http://www.podhoracko.eu/vismoonline_actionscrip ts/file.ashx?id_org=200071&id_dokumenty=2297 Odkaz na finanční plán:

Více

úhel POHLEDU MIRKa KAUFMANa FRANTIŠEK KINSKÝ představuje/presents

úhel POHLEDU MIRKa KAUFMANa FRANTIŠEK KINSKÝ představuje/presents FRANTIŠEK KINSKÝ představuje/presents úhel POHLEDU MIRKa KAUFMANa GALERIE KINSKÝ / KOSTELEC NAD ORLICÍ / 15. 6. - 28. 7. 2013 PROJEKT S NÁZVEM ÚHEL POHLEDU SI KLADE ZA CÍL ZMAPOVAT A PŘEDSTAVIT TVORBU

Více

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Mgr. Michal Kalman, Ph.D. 30.4.2015 Cíle programu přispět ke strukturálnímu posunu C R směrem k ekonomice založené: na vzdělané, motivované a kreativní pracovní

Více

VÍTÁNÍ Čeladná

VÍTÁNÍ Čeladná VÍTÁNÍ 6.5.2014 Čeladná ZAHÁJENÍ 6.5.2014 Čeladná Návrh programu Čím déle se budeme věnovat současnosti, tím méně času nám zbyde na budoucnost. 1. VÍTÁNÍ 2. ZAHÁJENÍ 3. SLADĚNÍ 4. PRIORITIZACE 5. SPOLEČNÁ

Více

EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND

EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PROJEKTY Janáčkovy akademie múzických umění v Brně Konference KULTURA A STRUKTURÁLNÍ FONDY 9. 12. 2005, Praha CHARAKTERISTIKA PROGRAMU Operační program ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ Priorita

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ PRO ORP TIŠNOV. Strategický rámec. Řídící výbor

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ PRO ORP TIŠNOV. Strategický rámec. Řídící výbor MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ PRO ORP TIŠNOV Strategický rámec Řídící výbor 13. 12. 2016 ZÁKLADNÍ INFORMACE O STRATEGICKÉM RÁMCI Struktura Postup tvorby a zapojení aktérů Vize Tematická opatření SWOT-3

Více

Obce - základní subjekty veřejné správy

Obce - základní subjekty veřejné správy Obce - základní subjekty veřejné správy Základní úloha subjektů veřejné správy: zajišťování veřejných statků, které souvisejí - s kvalitou života - se soudržností společnosti - s tvorbou lidského kapitálu

Více

Strategický rámec MAP

Strategický rámec MAP PROJEKT MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ SO ORP PÍSEK Reg.č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000020 Strategický rámec MAP do roku 2023 pro ORP Písek Platná aktuální verze k 8. červnu 2016 Obsah 1 Vize...

Více

KNIHOVNA JAKO KOMUNITNÍ CENTRUM

KNIHOVNA JAKO KOMUNITNÍ CENTRUM KNIHOVNA JAKO KOMUNITNÍ CENTRUM NSZM - SROP 3.2 Helena Gajdušková, Kateřina Janošková Město Vsetín srdce Valašska (podhůří Beskyd, krásná příroda, bohatý folklór, blízko hranic se Slovenskem 30.000 obyvatel

Více

Koncepce prorodinné politiky města Hradce Králové na období

Koncepce prorodinné politiky města Hradce Králové na období Koncepce prorodinné politiky města Hradce Králové na období 2016 2020 schválená usnesením Zastupitelstva města Hradce Králové č. 1017/2016 dne 29. 3. 2016 Hradec Králové věnuje dlouhodobě pozornost vytváření

Více

Aktuální stav jednání o podobě Integrovaného regionálního operačního programu pro období 2014 2020

Aktuální stav jednání o podobě Integrovaného regionálního operačního programu pro období 2014 2020 Aktuální stav jednání o podobě Integrovaného regionálního operačního programu pro období 2014 2020 Mgr. Kateřina Matýšková Ministerstvo kultury Liberec, 10. prosince 2014 Programové období 2014 2020 Strategie

Více

Školy jako centra celoživotního učení: Specifika a tvorba ŠAP

Školy jako centra celoživotního učení: Specifika a tvorba ŠAP Školy jako centra celoživotního učení: Specifika a tvorba ŠAP Mgr. Petr Paníček Garant intervence Rozvoj škol jako center CŽU Požadavky na plánování a realizaci vzdělávání dospělých Specifika projektování

Více

Partnerství pro české brownfieldy - CZ.1.07/2.4.00/17.0033 IDENTIFIKACE BROWNFIELDŮ NEJVÍCE OHROŽUJÍCÍ IMAGE MĚSTA

Partnerství pro české brownfieldy - CZ.1.07/2.4.00/17.0033 IDENTIFIKACE BROWNFIELDŮ NEJVÍCE OHROŽUJÍCÍ IMAGE MĚSTA IDENTIFIKACE BROWNFIELDŮ NEJVÍCE OHROŽUJÍCÍ IMAGE MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM A MOŽNOSTI JEJICH REGENERACE Bc. Michal BAJGART UP v Olomouci, obor Regionální geografie termín praxe: 21.11.-25.11.2011 STATUTÁRNÍ

Více

Co CAMP nabízí? - umělcům a architektům: podílet se v rámci kurátorského dohledu na programu expozic a instalací

Co CAMP nabízí? - umělcům a architektům: podílet se v rámci kurátorského dohledu na programu expozic a instalací Co je CAMP? CAMP [kemp] je zkratka názvu Centra architektury a městského plánování, jehož hlavním posláním je zlepšit současnou podobu veřejné debaty o rozvoji Prahy. CAMP má sloužit nejen architektům,

Více

Vize v oblasti kulturních a kreativních odvětví do roku 2020

Vize v oblasti kulturních a kreativních odvětví do roku 2020 Vize v oblasti kulturních a kreativních odvětví do roku 2020 V roce 2020 se město Ostrava začíná významněji profilovat jako kulturně-technologické město. Prostřednictvím podpory kooperace mezi uměním a

Více

Projekt: Informace o projektech Masarykovy veřejné knihovny Vsetín do strukturálních fondů EU. Praha, Inforum, květen 2005

Projekt: Informace o projektech Masarykovy veřejné knihovny Vsetín do strukturálních fondů EU. Praha, Inforum, květen 2005 Projekt: MASARYKOVA VEŘEJN EJNÁ KNIHOVNA JAKO INSTITUCE KOMUNITNÍCH AKTIVIT A CELOŽIVOTN IVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VE VSETÍNĚ Informace o projektech Masarykovy veřejné knihovny Vsetín do strukturálních fondů

Více

PROGRAMOVÝ VÝBOR MAS BOHUMÍNSKO

PROGRAMOVÝ VÝBOR MAS BOHUMÍNSKO PROGRAMOVÝ VÝBOR MAS BOHUMÍNSKO Strategie komunitně vedeného místního rozvoje území MAS Bohumínsko (SCLLD) 2014-2020 18.4.2016 Projekt Komunitní rozvoj venkova na území MAS Bohumínsko, z.s. je financován

Více

Knihovna Jiřího Mahena v Brně příspěvková organizace. Kobližná 4, Brno. Vnitropodniková směrnice č. 2 / 2013

Knihovna Jiřího Mahena v Brně příspěvková organizace. Kobližná 4, Brno. Vnitropodniková směrnice č. 2 / 2013 Knihovna Jiřího Mahena v Brně příspěvková organizace Kobližná 4, 601 50 Brno Vnitropodniková směrnice č. 2 / 2013 Směrnice upravující jednotný vizuální styl KJM V zájmu vytváření profesionální firemní

Více

Strategie zaměstnanosti Královéhradeckého kraje Hradec Králové

Strategie zaměstnanosti Královéhradeckého kraje Hradec Králové Strategie zaměstnanosti Královéhradeckého kraje 10. 12. 2018 Hradec Králové Program jednání 10:00 10:10 Úvodní informace 10:10 11:00 Pracovní část prioritní oblasti 11:00 11:45 Pracovní část - vize 11:45

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Program Evropské územní spolupráce RAKOUSKO ČESKÁ REPUBLIKA 2014-2020 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Evropské fondy 2014-2020: Jednoduše pro lidi Brno 4.12.2014 Obsah prezentace kohezní politika EU

Více