Elektronická stravenkářka

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Elektronická stravenkářka"

Transkript

1 1 Elektronická stravenkářka Osazení HW a nastavení SW Příslušenství + vybavení. Od VIS (KRO): Box TSD s vyvedenými kabely pro LAN, 230V a USB, klíčky a rozdvojka 230V Tiskárna pokladních dokladů + 1x celá rolka papíru a 1x zbytek pro prvotní otestování, Nástavec k tiskárně TM-T70 Volitelně: UPS + upravený (krátký) napájecí kabel pro ní (zásuvka 230V x IEC 13) Vlastní: Šroubovák s nástavcem pro 7mičku matku Silný ruce Montáž: V 99% bude už konzole pro pokladní tiskárnu / UPS namontována na zdi a budou osazeny a funkční zásuvky pro 230V a LAN. Pokud tomu tak není, je třeba si vzít k ruce MKL pro Elektronickou stravenkářku a zařídit se podle něj, každopádně výsledek by měl vypadat jako na obrázku vlevo:

2 2 Tiskárna Epson TM-T70: Přihrádka pro tiskárnu je už od VIS nastavena na správnou výšku a tiskárnu stačí do konzole pouze usadit a zajistit aretací pomocí účka. K tiskárně TM-T70xx v případě použití v boxu pro tiskárnu pokladních dokladů (pro TSD) se dodává Nástavec k tiskárně TM-T70. Ten se jednoduše nasune do otvoru pro papír. Nástavec ve dvířkách drží i při otevření a zakládání papíru. Papír se při zakládání musí protáhnout.

3 3 V případě, že šuplík z jakéhokoliv důvodu nastaven není, je třeba jej spolu s tiskárnou nastavit a osadit dle následujícího postupu: Možnosti jsou dvě buď vnitřkem konzole, nebo dvířky. Přičemž výsledek vypadá jako na obrázku dole. Pro výškové nastavení šuplíku je ideální spustit poličku na doraz a přitáhnout upevňovací matičky. Bočně se tiskárna musí vycentrovat tak, aby šlo otvírat tiskárnu. Po zavření dvířek musí tiskárna s nástavcem přiléhat k dvířkům. Primárně je ale nutné, aby po nasazení nástavce na tiskárnu a zavření dvířek konzole byla štěrbina nástavce uprostřed otvoru. Po celkovém ukotvení je nutné vyzkoušet, že stravenky z tiskárny nezapadávají mezi tiskárnu a dvířka konzole. Pokud ano, je třeba tiskárnu ještě přitlačit k dvířkům konzole.

4 4 Výšku šuplíku je možné nastavit pomocí šroubů resp. matek uvnitř konzole tady se opravdu hodí ten šroubovák z úvodu Pokud máme tiskárnu tam, kde ji chceme mít, provedeme finální aretaci pomocí účka.

5 5 Osazení UPS: UPS vložíme do konzole tak, aby zapínací tlačítko i diody byly směrem k dvířkám a UPS se dala vypínat/zapínat bez nutnosti předchozí demontáže osazeného Boxu. viz. obrázek..

6 6 Zapojení jednotlivých komponent: V tuto chvíli je pravý čas osadit na konzoli samotný BOX a pokračovat: a) Pokud součástí dodávky není UPS: Součástí výbavy je rozdvojka, takže ji použijeme a do jednoho výstupu připojíme zdroj od tiskárny a po zavěšení Boxu do druhé zásuvky napájení od něj. Pozor na to, že se Box po zapojení di zásuvky 230V zapne a je třeba ho zase rychle klíčkem vypnout, protože start v tuto chvíli ještě není žádoucí. b) Pokud je osazena UPS: Do zásuvky zapojíme kabel (speciální krátký) pro napájení UPS, do jednoho zálohovaného (černého) výstupu potom prodlužovačku a do ní napájení tiskárny a po zavěšení Boxu i napájení od něj. Zdroj od tiskárny můžeme nechat ležet na UPS je to pro něj asi nejvhodnější místo. Pokračujeme zapojením LAN z Boxu do připravené zásuvky, napájecího kabelu a USB kabelu do tiskárny. Tím máme vše zapojeno (zatím není vhodné osazovat konzoli předním čelem ani Box aretovat v náklonu) a Box zapneme. (a než naběhne, uděláme celkovou fotodokumentaci včetně umístění jednotlivých prvků uvnitř konzole a posléze uložíme na server).

7 7 Reálné foto konzole s osazeným objednávacím Boxem (zde s externí čtečkou) Nastavení: (sítě) Po prvotním startu Boxu a funkčním zapojení zásuvky pro LAN se po nabootování objeví dotaz Windows na zvolení typu sítě zde je důležité zvolit JAKOUKOLIV JINOU NEŽ VEŘEJNOU! pozn: zvolením sítě jako veřejné se Box stane nedostupným/neviditelným z jakéhokoliv jiného PC v síti a není tedy funkční ani komunikace pomocí VNC. Změnu na jiný typ sítě lze provést pomocí Centra síťových připojení a sdílení dlouhým dotykem na ikoně sítě a nebo pomocí přítele na telefonu skrze TV (ten je stále funkční). Pokud jsme překvapeni tím, že zákazník má svá PC v doméně, tak máme minimálně 3 možnosti: 1. nejjednodušší - namapovat síťovou složku - pravé tlačítko myši na Tento počítač / Připojit síťovou jednotku -> vybrat S: a zadat cestu ke složce VIS do kanceláře (např. \\kancelar\vis$). Po přidání zadat síťové uživateské jméno a heslo, které používá vedoucí pro přihlášení do svého PC / domény a zaškrtneme že se nastavení má pamatovat. Toto řešení má nevýhodu, že pokud se změní vedoucí, přestane toto mapování fungovat také. 2. stejný postup jako 1 ale s tím rozdílem, že si od správce sítě necháme vytvořit doménové uživatelské jméno a heslo pro Box a pro tohoto uživatele se povolí všechna práva pro manipulaci s adresářem VIS v kanceláři. Toto je čistější řešení než nejpracnější - necháme si vygenerovat uživatelský účet a heslo a toto nastavíme přímo na Boxu (tj, přidání do domény) a víceméně znovu nastavení a instalace všeho - jen pro fajnšmejkry.

8 8 (Tiskárny) Tiskárna je standardně předinstalovaná, v případě potřeby je možné ovladač odinstalovat přes Ovládací panely, samoinstalační balíček je uložen v C:\BoxTSD\Install\Epson\. Příprava aplikace v kanceláři Před zprovozněním je třeba nastavit aplikaci v kanceláři, ze které si Box bere některá nastavení: - V rejstříky - nastavení parametrů - povolit el. stravenkářku - Nastavení manipulačního poplatku - Akce- přihlášky odhlášky - nastavení parametrů - man. poplatek - U jednotlivých strávníků z rejstříku povolit el. str. - Nástroje / Automatické akce zde je nutné zkontrolovat, že AA archivace má vyplněnou stanici (název PC v kanceláři) - Nástroje / Automatické akce musí existovat akce BOX Přepnutí obrazovky (pokud ne, tak zkopírovat z př. dat), typ spuštění SPM a stanice BOX - Nástroje / Automatické akce pro Elektronickou stravenkářku musí existovat akce Automat el.stravenkářka typ spuštění PM a stanice Název PC v kanceláři - Nástroje / Terminály zde je třeba vydefinovat terminál č. 89 Identifikátor v Boxu TSD, port COM3, adresa 240, Použití Box, typ Identifikátor/otvírač a stanice BOX - Stáhnout poslední opravy z netu V případě chybějících AA a terminálu je možné je doimportovat (jsou na Boxu v Provis\import) Konfigurace aplikace v Boxu (Nastavení dat. Oblasti) Z kanceláře se přes VNC připojíme k Boxu (heslo je 86222), spojení rovnou uložíme na plochu včetně hesla a čeká na nás výběr datové oblasti. K tomu slouží ikona Konfigurace DAT. OBL. Zde po vybrání Seznam dat. oblastí zadáme do řádky SERVER cestu k datům na PC v kanceláři (např: \\JIDELNA- PC\VIS$\PROVIS\DATA\, nebo případně namapovanou složku S:\PROVIS\DATA\ a vpravo v kolonce Pristup u datové oblasti TEST vyplníme D (u dat. oblasti SERVER necháme prázdné). Následně vše uložíme (ctrl+w) a ukončíme aplikaci. (Nastavení ES) Spustíme program (ikona Provis.exe), zkontrolujeme že máme nastavenou dat. oblast z kanceláře (ctrl+f1) a pokračujeme nastaveními: a) V akci S_AKC_OBJ_BOX - nastavit zobrazení el. stravenkářky ANO b) Změnu stavu v terminálech. V akci pro Box je přednastavená akce pro změnu stavu v terminálu pro terminály TS8x, a akce pro změnu stavu je přednastavená pro ID zápisu 1, takže v 80% není třeba nic měnit. c) Akce pro Box viz a), domluvit se s obsluhou na nastavení odřádkování stravenky viz. poznámky na konci návodu, defaultně nastaveno na 1 (cca 1480 stravenek). Nastavení času vypnutí, vypínací čip.

9 9 d) Nástěnka na Box je velmi vhodné nastavit nějaký obrázek, v adresáři C:\BoxTSD\Provis\Import\Box je jeden pěkný obrázek (pozor, ta samá složka ( import\box s obrázky musí být i na hl. stanici). Dále je možné do textu popsat co je třeba pro funkci ES. Případně nastavit v AA Nástěnka na box. Finish: e) Nastavení pro ES zde zkusíme vytisknout kód abychom ověřili že tiskárna tiskne (zkoušíme a školíme na zbytku papíru který je dodáván s tiskárnou). Vyplníme ovou adresu jídelny. Jinak tiskárna pro tisk stravenek je pojmenovaná ES -> ta vede do WIN, nastavuje se jenom v aplikaci na Boxu. Vybereme Zdroj informace pro Box (nejčastěji 3), jakým způsobem se bude testovat zda v tiskárně dochází papír (Testem tiskárny x Počítáním vytištěných stravenek pozor na to, že program bere pouze první řádek). U tiskáren Epson TM-T70xx doporučujeme použít test tiskárny. Pozor na to, že Odřádkování v tomto nastavení se vztahuje pouze na vytištění denního kódu a ne na samotné stravenky to se nastavuje v akci pro Box! f) Pokud zákazník chce, nastavíme kolik stravenek je zdarma a od kolikáté je již účtován Manipulační poplatek Pokud máme vše nastaveno, odzkoušíme si na nějakém pokusném uživateli tisk náhradní stravenky, objednávání atd.. a) Zaaretujeme Box v požadovaném náklonu b) Osadíme přední stranu konzole c) Vložíme do tiskárny nový kotouč d) Ještě jednou otestujeme objednávání i tisk náhradní stravenky (+ ověření že se změnil stav ve výdejním terminálu) e) Foto na památku Ideální scénář který je nutné dodržet! : Po spuštění Boxu (pomocí Wake on Lan resp. pomocí programu WakeUp viz konfigurace sítě) a automatickém nabootování Windows se (pomocí SpustProvisu) spustí Provis, který sám bez dalšího zásahu naběhne do dialogu pro objednávání stravy. Vypnutí Boxu proběhne pomocí přiděleného vypínacího čipu popřípadě pomocí ikony VNC kde bude stačit pouze zmáčknout ESC. Volitelně lze nastavit pomocí AA, že se Box má spouštět sám při spuštění programu v kanceláři a vypínat buď pomocí AA a nebo sám v určitou hodinu (dřívější vypnutí přes VNC nebo čipem je stále možné). Poznámky: Nejvhodnější kotouče do tiskárny jsou 80x80x12 - samozřejmě termo (dodává i VIS). Kolik je z jednoho kotouče vlastně stravenek v závislosti na nastaveném odřádkování: při odřádkování tisku 0 je dálka stravenky 4,7 cm, t.j cca 1700 ks/kotouč při odřádkování tisku 1 je dálka stravenky 5,4 cm, t.j cca 1480 ks/kotouč při odřádkování tisku 2 je dálka stravenky 5,9 cm, t.j cca 1350 ks/kotouč při odřádkování tisku 3 je dálka stravenky 6,4 cm, t.j cca 1250 ks/kotouč standardně přednastavené odsazení je 1.

10 10 Jako na každém jiném Boxu je nutné nastavit Překreslování obrazovky pomocí Automatický Akcí. Pozor na to, že automatické akce se při polosíťovém provozu berou z hlavní stanice tj. z aplikace kde jsou DATA. Aplikaci na boxu spouštíme v dávkovém režimu. S parameterem D při spuštění programu (Provis.exe D). Doporučujeme zapnout test pozastavení při startu (Servis/Nastavení/Test pozastavení) stačí nastavit na libovolné stanici a uložit Globálně. Nastavení ES i Nástěnky je uloženo v datech, je možné je tedy měnit z programu v kanceláři ŠJ.

9X Objednací box GRANDE BC40 9X Objednací box BIANCO BC40 (s tiskárnou)

9X Objednací box GRANDE BC40 9X Objednací box BIANCO BC40 (s tiskárnou) 9X0-025311 Objednací box GRANDE BC40 9X0-025331 Objednací box BIANCO BC40 (s tiskárnou) Popis Objednací box Grande, slouží ve stravovacích systémech k objednávání stravy na období. Obsahuje počítač s dotykovým

Více

Evidence majetku a Windows 8

Evidence majetku a Windows 8 Evidence majetku a Windows 8 S novými počítači se u uživatelů objevuje operační systém Windows 8. Provoz programu Evidence majetku na takovém počítači je možná dvěma způsoby. A. Provoz evidence majetku

Více

Konfigurace Windows 7

Konfigurace Windows 7 Konfigurace Windows 7 Klíčové pojmy: Uživatelská a systémová konfigurace, UAC, Rodičovská kontrola. Uživatelská konfigurace Vzhled Grafické rozhraní Aero Nabízí průhlednost, 3D efekty Zvyšuje nároky na

Více

9X Objednací box ALTRO BC30 9X Objednací box SENSO BC30

9X Objednací box ALTRO BC30 9X Objednací box SENSO BC30 9X0-025310 Objednací box ALTRO BC30 9X0-025330 Objednací box SENSO BC30 Popis Objednací box Altro slouží ve stravovacích systémech k objednávání stravy na období. Obsahuje počítač s dotykovým kapacitním

Více

Po přihlášení do Osobní administrativy v Technologie a jejich správa vybereme položku Certifikáty bezdrátové sítě (Eduroam).

Po přihlášení do Osobní administrativy v Technologie a jejich správa vybereme položku Certifikáty bezdrátové sítě (Eduroam). Import certifikátů Prvním krokem je vygenerování a import kořenového a uživatelského certifikátu obdobně jako u sítě Eduroam. Pokud již máte certifikáty importované z Eduroam, tuto část návodu vynechte.

Více

Po přihlášení do Osobní administrativy v Technologie a jejich správa vybereme položku Certifikáty bezdrátové sítě (Eduroam).

Po přihlášení do Osobní administrativy v Technologie a jejich správa vybereme položku Certifikáty bezdrátové sítě (Eduroam). IMPORT CERTIFIKÁTŮ Prvním krokem je vygenerování a import kořenového a uživatelského certifikátu obdobně jako u sítě Eduroam. Pokud již máte certifikáty importované z Eduroam, tuto část návodu vynechte.

Více

KOMUNIKACE PC DAT 400/500. přes USB programem INOVATION

KOMUNIKACE PC DAT 400/500. přes USB programem INOVATION KOMUNIKACE PC DAT 400/500 přes USB programem INOVATION O programu Inovation Umožňuje konfigurovat analogově/digitální převodník DAT400/500 dálkovým ovládáním, přes PC a sériové rozhraní RS232 nebo přes

Více

Instalace propojení dotykového PANELu a SYSTÉMU pomocí Ethernetu (náhrada propojení USB kabelem)

Instalace propojení dotykového PANELu a SYSTÉMU pomocí Ethernetu (náhrada propojení USB kabelem) Instalace propojení dotykového PANELu a SYSTÉMU pomocí Ethernetu (náhrada propojení USB kabelem) Propojení panelu a řídicího systému pomocí adaptéru LANTRONIX (převod z USB na lokální síť Ethernet) se

Více

TACHOTel manuál 2015 AURIS CZ

TACHOTel manuál 2015 AURIS CZ TACHOTel manuál 2 TACHOTel Obsah Foreword I Úvod 0 3 1 Popis systému... 3 2 Systémové... požadavky 4 3 Přihlášení... do aplikace 5 II Nastavení aplikace 6 1 Instalace... a konfigurace služby ATR 6 2 Vytvoření...

Více

Instalace Microsoft SQL serveru 2012 Express

Instalace Microsoft SQL serveru 2012 Express Instalace Microsoft SQL serveru 2012 Express Podporované OS Windows: Windows 7, Windows 7 Service Pack 1, Windows 8, Windows 8.1, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2008 R2 SP1, Windows Server 2012,

Více

Návod na nastavení bezdrátového routeru Asus WL-520g Deluxe v režimu klient

Návod na nastavení bezdrátového routeru Asus WL-520g Deluxe v režimu klient Návod na nastavení bezdrátového routeru Asus WL-520g Deluxe v režimu klient Příprava k nastavení Příprava k nastavení Ethernet port routeru označený 1 spojíme UTP kabelem s ethernetovým portem počítače.

Více

Dropbox postup instalace a návod pro uživatele

Dropbox postup instalace a návod pro uživatele Obsah Pozn.: postup zprovoznění služby Dropbox musíme provést v uvedeném pořadí kapitol 1. a 2. 1. Instalace služby Dropbox na počítač 2. Nastavení Chytrého zálohování v SW VIS 3. Návod pro uživatele 4.

Více

Instalace a první spuštění Programu Job Abacus Pro

Instalace a první spuštění Programu Job Abacus Pro Instalace a první spuštění Programu Job Abacus Pro Pro chod programu je nutné mít nainstalované databázové úložiště, které je připraveno v instalačním balíčku GAMP, který si stáhnete z našich webových

Více

Návod na stažení a instalaci programu Statistica. Návod na prodloužení programu Statistica. Upgrade z verze ENG 13 na 13.2

Návod na stažení a instalaci programu Statistica. Návod na prodloužení programu Statistica. Upgrade z verze ENG 13 na 13.2 Návod na stažení a instalaci programu Statistica. Návod na prodloužení programu Statistica Upgrade z verze ENG 13 na 13.2 Časté chyby a jejich řešení Odinstalace programu Statistica Návod na stažení a

Více

Návod na nastavení klienta pro připojení k WiFi síti SPŠE Brno

Návod na nastavení klienta pro připojení k WiFi síti SPŠE Brno Návod na nastavení klienta pro připojení k WiFi síti SPŠE Brno V Brně dne 20.září 2009 Bc. Jiří Žiška, Ing. Jan Šafář 1. Obecná konfigurace autentizace osob K autentizaci jakéhokoliv bezdrátového klienta

Více

Odemykací systém firmy Raab Computer

Odemykací systém firmy Raab Computer Odemykací systém firmy Raab Computer Systém RaabKey se používá pro otevírání dveří bez klíčů - pomocí bezkontaktních čipových klíčenek - čipů. Po přiblížení čipu ke čtečce na vzdálenost cca 3 až 5 cm dojde

Více

TC-502L. Tenký klient

TC-502L. Tenký klient TC-502L Tenký klient Popis přístroje Tenký klient s kompletní podporou pro připojení do systémů Windows 7, Vista, Windows 2008, Windows 2003, Windows XP Pro, Linux servery. Disponuje 1x rozhraním LAN 10/100,

Více

Instalace SW VIS z internetu - Opakovaná instalace, instalace upgrade

Instalace SW VIS z internetu - Opakovaná instalace, instalace upgrade Instalace SW VIS z internetu - Opakovaná instalace, instalace upgrade Opakovanou instalací SW VIS rozumíme instalaci do adresáře, který již obsahuje starší instalaci programu VIS. Většinou se provádí ze

Více

TC-502L TC-60xL. Tenký klient

TC-502L TC-60xL. Tenký klient TC-502L TC-60xL Tenký klient Popis přístroje Tenký klient TC-502L s kompletní podporou pro připojení do systémů Windows 7, Vista, Windows 2008, Windows 2003, Windows XP Pro, Linux servery. TC-604 navíc

Více

František Hudek. červen ročník

František Hudek. červen ročník VY_32_INOVACE_FH17_WIN Jméno autora výukového materiálu Datum (období), ve kterém byl VM vytvořen Ročník, pro který je VM určen Vzdělávací oblast, obor, okruh, téma Anotace František Hudek červen 2013

Více

9X Objednací terminál UNO držák nástěnný nakloněný k TC20 (UNO)

9X Objednací terminál UNO držák nástěnný nakloněný k TC20 (UNO) 9X0-024330 Objednací terminál UNO + 711-901109 držák nástěnný nakloněný k TC20 (UNO) Popis Objednací terminál UNO slouží ve stravovacích systémech k objednávání stravy na období. Obsahuje počítač s dotykovým

Více

Nastavení klientských stanic pro webové aplikace PilsCom s.r.o.

Nastavení klientských stanic pro webové aplikace PilsCom s.r.o. Nastavení klientských stanic pro webové aplikace PilsCom s.r.o. Obsah 1. Obecné informace...1 2. Internetový prohlížeč...1 3. Nastavení kompatibilního zobrazení...1 4. Nastavení důvěryhodných serverů...2

Více

EvMO postup při instalaci

EvMO postup při instalaci EvMO2017 - postup při instalaci 1 Program EvMO2017 je distribuován v přenosné verzi. Obsahuje datové a systémové soubory. Pro jeho komfortní zprovoznění byl vytvořen jednoduchý instalační program. Ten

Více

Instalace. Návod na instalaci a licencování ESI[tronic] 2.0. 1. Spuštění instalace z DVD ESI[tronic] 2.0 DVD 1 - soubor Setup.exe. 4.

Instalace. Návod na instalaci a licencování ESI[tronic] 2.0. 1. Spuštění instalace z DVD ESI[tronic] 2.0 DVD 1 - soubor Setup.exe. 4. Instalace 1. Spuštění instalace z DVD ESI[tronic] 2.0 DVD 1 - soubor Setup.exe 2. Volba jazyka 4. Volba země 3. Povolení migrace 5. Odsouhlasení licence Jen při první instalaci na PC, kde je již nainstalován

Více

1. Obecná konfigurace autentizace osob. 2. Konfigurace klienta Windows Vista

1. Obecná konfigurace autentizace osob. 2. Konfigurace klienta Windows Vista 1. Obecná konfigurace autentizace osob K autentizaci jakéhokoliv bezdrátového klienta k bezdrátové síti ISS-COP v Brně je nutné nastavit následující parametry. SSID pro učitele: ISSCOP_V1 SSID pro studenty:

Více

Instalace Linuxu Ubuntu v programu VirtualBox

Instalace Linuxu Ubuntu v programu VirtualBox Instalace Linuxu Ubuntu 12.04 v programu VirtualBox Příprava instalace Stisknout Nový Stisknout další 24.5.2012 1 z 22 Vyplnit Název, v našem příkladu Ubuntu 12.04 Zvolit Operační systém, v našem případě

Více

MS WINDOWS UŽIVATELÉ

MS WINDOWS UŽIVATELÉ uživatelské účty uživatelský profil práce s uživateli Maturitní otázka z POS - č. 16 MS WINDOWS UŽIVATELÉ Úvod Pro práci s počítačem v operačním systému MS Windows musíme mít založený účet, pod kterým

Více

Instalace SQL 2008 R2 na Windows 7 (64bit)

Instalace SQL 2008 R2 na Windows 7 (64bit) Instalace SQL 2008 R2 na Windows 7 (64bit) Pokud máte ještě nainstalovaný MS SQL server Express 2005, odinstalujte jej, předtím nezapomeňte zálohovat databázi. Kromě Windows 7 je instalace určena také

Více

9X Objednací terminál DUO

9X Objednací terminál DUO 9X0-024340 Objednací terminál DUO Popis Objednací terminál DUO slouží ve stravovacích systémech k objednávání stravy na období. Obsahuje počítač s dotykovým kapacitním LCD monitorem o úhlopříčce 10 pro

Více

Návod pro připojení do pevné sítě na kolejích, učebnách a v kancelářích Univerzity Pardubice

Návod pro připojení do pevné sítě na kolejích, učebnách a v kancelářích Univerzity Pardubice Návod pro připojení do pevné sítě na kolejích, učebnách a v kancelářích Univerzity Pardubice Česká verze Verze 1.5 Březen 2010 Informační centrum Univerzita Pardubice Obsah Obsah... 1 Windows XP... 2 Windows

Více

Nastavení programu pro práci v síti

Nastavení programu pro práci v síti Nastavení programu pro práci v síti Upozornění: následující text nelze chápat jako kompletní instalační instrukce - jedná se pouze stručný návod, který z principu nemůže popsat všechny možné stavy ve vašem

Více

Návod pro připojení do sítě (LAN) pomocí kabelu pro MS Windows VISTA

Návod pro připojení do sítě (LAN) pomocí kabelu pro MS Windows VISTA Návod pro připojení do sítě (LAN) pomocí kabelu pro MS Windows VISTA 1. Úvod Nezbytné kroky než se připojíte 2. Jak si vytvořit heslo 3. Nastavení připojení k LAN pro Windows VISTA 4. Kontakt v případě

Více

Reprodukce tohoto návodu k obsluze, nebo jeho části, v jakékoli formě bez předchozího písemného svolení společnosti DEGA CZ s.r.o. je zakázána.

Reprodukce tohoto návodu k obsluze, nebo jeho části, v jakékoli formě bez předchozího písemného svolení společnosti DEGA CZ s.r.o. je zakázána. NÁVOD K OBSLUZE KONFIGURACE Konfigurační software DEGA CONFIG ISO 9001:2008 Quality Management Systems Systéme de Qualité www.sgs.com Obsah str. 2 / Technické požadavky str. 2 / Návod k použití str. 3

Více

MANUÁL MOBILNÍ APLIKACE GOLEM PRO OPERAČNÍ SYSTÉM ANDROID 4.X A VYŠŠÍ

MANUÁL MOBILNÍ APLIKACE GOLEM PRO OPERAČNÍ SYSTÉM ANDROID 4.X A VYŠŠÍ MANUÁL MOBILNÍ APLIKACE GOLEM PRO OPERAČNÍ SYSTÉM ANDROID 4.X A VYŠŠÍ 1 OBSAH 1.Popis... 3 2.Ovládání aplikace...3 3.Základní pojmy... 3 3.1.Karta...3 3.2.Čtečka...3 3.3.Skupina...3 3.4.Kalendář...3 3.5.Volný

Více

Interface LPG / CNG Bluetooth. Instrukce k instalaci a konfiguraci zařízení v1.0 cz. U rozhraní bluetooth není instalace ovladače potřebná.

Interface LPG / CNG Bluetooth. Instrukce k instalaci a konfiguraci zařízení v1.0 cz. U rozhraní bluetooth není instalace ovladače potřebná. Interface LPG / CNG Bluetooth ProjektTECH Instrukce k instalaci a konfiguraci zařízení v1.0 cz U rozhraní bluetooth není instalace ovladače potřebná. (párovací kód: 1234) 1. Požadavky na hardware : - PC

Více

Instalace ThinPrint RDP v počítači klienta s operačním systémem Windows (x86 nebo x64)

Instalace ThinPrint RDP v počítači klienta s operačním systémem Windows (x86 nebo x64) 1 Vzdálený tisk Stažení instalace ThinPrint RDP v počítači klienta Aplikace ThinPrint je určena pouze pro klienty služby PREMIER outsurcing. Pro interní použití na lokálních sítích Vašich serverů je aplikace

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA II

Nastavení telefonu T-Mobile MDA II Nastavení telefonu T-Mobile MDA II Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA II, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile

Více

Návod pro připojení do sítě (LAN) pomocí kabelu pro MS Windows XP

Návod pro připojení do sítě (LAN) pomocí kabelu pro MS Windows XP Návod pro připojení do sítě (LAN) pomocí kabelu pro MS Windows XP 1. Úvod Nezbytné kroky než se připojíte 2. Jak si vytvořit heslo 3. Nastavení připojení k LAN pro Windows XP 4. Kontakt v případě potíží

Více

Nastavení e-mailového klienta NEOFEMA s.r.o. server Slunečnice

Nastavení e-mailového klienta NEOFEMA s.r.o. server Slunečnice Nastavení e-mailového klienta NEOFEMA s.r.o. server Slunečnice - 1 - Obsah Outlook 2003... - 3 - Outlook 2007... - 5 - Outlook 2010... - 10 - Outlook Express... - 12 - Windows Live Mail... - 16 - Mozilla

Více

Informační manuál PŘIPOJENÍ K WIFI ČZU (zaměstnanci)

Informační manuál PŘIPOJENÍ K WIFI ČZU (zaměstnanci) Informační manuál PŘIPOJENÍ K WIFI ČZU (zaměstnanci) ODBOR INFORMAČNÍCH A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ Středisko správy HW a SW 1 Nastavení hesla v Intranetu Po přihlášení do intranetu klikněte na Personália

Více

Návod k obsluze IP kamery Zoneway. IP kamery jsou určené pro odbornou montáž.

Návod k obsluze IP kamery Zoneway. IP kamery jsou určené pro odbornou montáž. Návod k obsluze IP kamery Zoneway. IP kamery jsou určené pro odbornou montáž. Obsah 1 Úvod... 1 2 Návod pro připojení do webového rozhraní... 1 2.1 Připojení kamery k WiFi síti... 4 2.2 Postup nastavení

Více

Nastavení klientských stanic pro webové aplikace PilsCom s.r.o.

Nastavení klientských stanic pro webové aplikace PilsCom s.r.o. Nastavení klientských stanic pro webové aplikace PilsCom s.r.o. Obsah 1. Obecné informace... 1 2. Internetový prohlížeč... 1 3. Nastavení kompatibilního zobrazení... 1 4. Nastavení důvěryhodných serverů...

Více

Konfigurace PPPoE připojení v OS Microsoft Windows Vista

Konfigurace PPPoE připojení v OS Microsoft Windows Vista Konfigurace PPPoE připojení v OS Microsoft Windows Vista Předmluva Tento návod slouží k nastavení připojení k síti Internet prostřednictvím služby Internet ONE, která využívá připojování pomocí protokolu

Více

OBSAH. Stránka 1 z 11 INSTALACE THINPRINT RDP V POČÍTAČI KLIENTA STAŽENÁ Z WEBU WWW.PREMIER.CZ... 2

OBSAH. Stránka 1 z 11 INSTALACE THINPRINT RDP V POČÍTAČI KLIENTA STAŽENÁ Z WEBU WWW.PREMIER.CZ... 2 Stránka 1 z 11 OBSAH INSTALACE THINPRINT RDP V POČÍTAČI KLIENTA STAŽENÁ Z WEBU WWW.PREMIER.CZ... 2 INSTALACE THINPRINT RDP V POČÍTAČI KLIENTA S 64BIT. OPERAČNÍM SYSTÉMEM... 6 DALŠÍ NASTAVENÍ (SPOLEČNÁ

Více

Rychlý průvodce instalací

Rychlý průvodce instalací Rychlý průvodce instalací Wireless Super-G BroadBand Multimedia Router NetPassage 28G Hotspot Potřebné příslušenství pro provozování Hotspotu Router Tiskárna USB klávesnice 1. WAN port pro připojení RJ45

Více

Ross-Tech HEX-NET VCDS VCDS-Mobile VCDS-Cloud TM

Ross-Tech HEX-NET VCDS VCDS-Mobile VCDS-Cloud TM Ross-Tech HEX-NET VCDS VCDS-Mobile VCDS-Cloud TM Návod pro rychlé zprovoznění www.pc-autodiagnostika.cz Obsah Software... Propojovací kabel HEX-NET AP režim... 4 Propojovací kabel HEX-NET pokročilé nastavení...

Více

.NET Framework verze 3.5... 4 Program pro připojení ke vzdálené ploše (RDC) verze 7.1... 5

.NET Framework verze 3.5... 4 Program pro připojení ke vzdálené ploše (RDC) verze 7.1... 5 Obsah Přístup k serveru ČMIS Kancelář Online... 2 Úvod... 2 Uživatelé s operačním systémem Windows XP musí nainstalovat:... 2 Uživatelé s operačním systémem Windows Vista musí nainstalovat:... 4.NET Framework

Více

1. Terminálová aplikace. 2. Instalace. 3. Nastavení. HARRACHOV CARD Instalace, nastavení a používání terminálové aplikace

1. Terminálová aplikace. 2. Instalace. 3. Nastavení. HARRACHOV CARD Instalace, nastavení a používání terminálové aplikace 1. Terminálová aplikace Kartový systém Harrachov Card sestává ze 3 částí: - Veřejných webových stránek na adrese www.harrachovcard.cz, kde mohou zákazníci i poskytovatelé najít informace o systému, zobrazit

Více

Použití bankovních terminálů s programem TRIFID

Použití bankovních terminálů s programem TRIFID Použití bankovních terminálů s programem TRIFID V Lokální konfiguraci je nutno nastavit typ snímače: v okně parametrů případně vybrat port nebo zda má terminál tiskárnu nebo ne. Pokud terminál tiskárnou

Více

Envis LIMS Klient distribučního portálu

Envis LIMS Klient distribučního portálu LIMS - Klient distribučního portálu Stručný návod k obsluze Envis LIMS Klient distribučního portálu Stručný návod k obsluze Tento stručný návod k obsluze je zkrácenou verzí návodu k obsluze Klienta distribučního

Více

Instalace MS SQL Server Express a MS SQL Server Management Express

Instalace MS SQL Server Express a MS SQL Server Management Express Instalace MS SQL Server Express a MS SQL Server Management Express Následující kroky popisují instalaci SQL serveru 2005 Express. Důležitá nastavení jsou popsána u jednotlivých obrázků. Jednotlivé kroky

Více

Popis instalace programu OCEP (DEMOVERZE i ostrá verze)

Popis instalace programu OCEP (DEMOVERZE i ostrá verze) Popis instalace programu OCEP (DEMOVERZE i ostrá verze) Proces instalace probíhá automaticky. V jednotlivých krocích se instalují všechny aktuálně potřebné programy. To se liší podle operačního systému

Více

Novinky v programu Stravné 4.49

Novinky v programu Stravné 4.49 Novinky v programu Stravné 4.49 Kontrolní program (S44901/10) před uzávěrkou měsíce můžeme spustit kontrolní program, který provede kontroly dat a pokud se vyskytnou nějaké chyby, tak nás na ně upozorní.

Více

Instalace SW VIS z internetu - Nová instalace. Spuštění instalačního programu. Podrobný popis nové instalace SW VIS

Instalace SW VIS z internetu - Nová instalace. Spuštění instalačního programu. Podrobný popis nové instalace SW VIS Instalace SW VIS z internetu - Nová instalace Novou instalací SW VIS rozumíme instalaci do adresáře, která doposud neobsahuje žádnou starší instalaci programu VIS. V naprosté většině případů se jedná o

Více

- PC musí být připojené v lokální síti - je bezpodmínečně nutné, aby aplikace Outlook nebyla aktivní)

- PC musí být připojené v lokální síti - je bezpodmínečně nutné, aby aplikace Outlook nebyla aktivní) (CETIN) INSTALACE nové verze aplikace Entrust (ESP Entrust Security Provider) (určeno k šifrování souborů a podepisování souborů a zabezpečení e-mailu (šifrování, podpis), aplikace umožňuje současné použití

Více

VPN tunel mezi zařízením ZyXEL ZyWALL a IPSec VPN klientem ZyXEL

VPN tunel mezi zařízením ZyXEL ZyWALL a IPSec VPN klientem ZyXEL VPN tunel mezi zařízením ZyXEL ZyWALL a IPSec VPN klientem ZyXEL Úprava pro mobilního uživatele Mobilní uživatel, je někdo, kdo cestuje a připojuje se na různých neznámých místech, Proto nikdy neznáme

Více

IM Instalace síťové verze SprutCAM. 1Nastavení serveru Vlastní instalace serveru...2 3Nastavení uživatelského počítače...

IM Instalace síťové verze SprutCAM. 1Nastavení serveru Vlastní instalace serveru...2 3Nastavení uživatelského počítače... IM 13.001 Instalace síťové verze Obsah 1Nastavení serveru... 1 2Vlastní instalace serveru...2 3Nastavení uživatelského počítače...6 1 Nastavení serveru 1. Informace o licencích jsou vloženy do licenčního

Více

Vzdálené připojení do sítě UP pomocí VPN

Vzdálené připojení do sítě UP pomocí VPN Vzdálené připojení do sítě UP pomocí VPN Služba VPN umožňuje vstoupit do počítačové sítě UP téměř z každého místa na světě stejně plnohodnotně, jako by se uživatel nacházel v prostorách UP. Je tím umožněn

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. IP kamerový systém. Aplikace v češtině pro tablety a telefony:

NÁVOD K POUŽITÍ. IP kamerový systém.   Aplikace v češtině pro tablety a telefony: NÁVOD K POUŽITÍ Aplikace v češtině pro tablety a telefony: IP kamerový systém SW pro instalaci v PC s OS Windows můžete stáhnout zde: goo.gl/ma16zv www.slkamery.cz Video-návod k prvnímu připojení kamery:

Více

Návod pro programovatelný ovladač

Návod pro programovatelný ovladač Návod pro programovatelný ovladač Dálkáč Makro 6 Stars Začínáme Pro programování ovladače je zapotřebí mít připojený ovladač do USB portu počítače kabelem USB/mini USB a spustit SW na programování. SW

Více

Naším cílem je Vaše spokojenost...

Naším cílem je Vaše spokojenost... Vážení zákazníci, Naším cílem je Vaše spokojenost... blahopřejeme Vám, že jste se rozhodli pro nákup nové telefonní ústředny řady ATEUS - NETSTAR od českého výrobce 2N TELEKOMUNIKACE a.s. Současně Vás

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA II

Nastavení telefonu T-Mobile MDA II Nastavení telefonu T-Mobile MDA II Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA II, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile

Více

Univerzální rezervační systém. Uživatelská příručka

Univerzální rezervační systém. Uživatelská příručka Univerzální rezervační systém Uživatelská příručka Obsah I. Instalace... 3 II. První spuštění aplikace... 4 III. Hlavní okno aplikace... 5 IV. Nastavení aplikace... 6 1. Přidání místností... 6 2. Uživatelské

Více

1. Úvod Uživatelé Přístupový systém Konfigurace systému 14

1. Úvod Uživatelé Přístupový systém Konfigurace systému 14 ELEKTRO-FA. PAVELEK, s.r.o. Ostravská 54, Opava 9 74770. Obsah 1. Úvod 1 1.1. Přihlášení do aplikace Synapp 1 1.2. Nástěnka 2 2. Uživatelé 3 2.1. Nový uživatel 3 2.2. Změna údajů uživatele 4 2.2.1 Změna

Více

Lokality a uživatelé

Lokality a uživatelé Administrátorský manuál TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. Třebohostická 987/5 100 00 Praha 10 tel.: 234 052 111 fax.: 234 052 999 e-mail: ttc@ttc.cz http://www.ttc-telekomunikace.cz Datum vydání: 15.října 2013

Více

Android TV Box UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Android TV Box UŽIVATELSKÝ MANUÁL Android TV Box UŽIVATELSKÝ MANUÁL Úvod Vážený zákazníku, jsme rádi, že jste si zvolili služby naší digitální MAZANÉ TELEVIZE od firmy BACKER COMPUTER s. r. o. Android TV box je moderní zařízení, které

Více

Rozbalení. Připojení napájecího kabelu. Prvotní nastavení zařízení

Rozbalení. Připojení napájecího kabelu. Prvotní nastavení zařízení Rozbalení Při rozbalování krabice od EET boxu si nejdřív zkontrolujte všechny požadované položky potřebné k provozu (Asus ZenPad včetně kabeláže, hliníkový stojánek a mobilní tiskárna). Připojení napájecího

Více

Návod pro demontáž a montáž terminálu TK6x

Návod pro demontáž a montáž terminálu TK6x Terminál TK60; TK62 Potřebné nářadí Malý plochý šroubovák (stačí i příborový nůž) Menší křížový šroubovák (PH1; > 80mm) Popis TK60; TK62 slouží ve stravovacích systémech jako terminál pro objednávání na

Více

Novinky v programu Stravné 4.56

Novinky v programu Stravné 4.56 Novinky v programu Stravné 4.56 Barevné odlišení přihlášky i odhlášky z jiné stanice v pokladním dialogu Pokud si strávník provádí změnu objednávky stravy jinde než v kanceláři (objednací box, internet,

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. IP kamerový systém. Aplikace pro tablety a telefony: SW pro instalaci v PC můžete stáhnout zde:

NÁVOD K POUŽITÍ. IP kamerový systém.   Aplikace pro tablety a telefony: SW pro instalaci v PC můžete stáhnout zde: NÁVOD K POUŽITÍ Aplikace pro tablety a telefony: IP kamerový systém www.slkamery.cz SW pro instalaci v PC můžete stáhnout zde: https://uloz.to/!kvhw8rsuaksf/cmsklient-rar 1 1. První připojení kamery Vložení

Více

Vzdálené ovládání dotykového displeje IDEC HG3G pomocí routeru VIPA TM-C VPN

Vzdálené ovládání dotykového displeje IDEC HG3G pomocí routeru VIPA TM-C VPN Vzdálené ovládání dotykového displeje IDEC HG3G pomocí routeru VIPA TM-C VPN Vzdálené ovládání dotykového displeje IDEC HG3G pomocí routeru VIPA TM-C VPN Abstrakt Tento aplikační postup je ukázkou jak

Více

Instalace systému Docházka 3000 na operační systém ReactOS Zdarma dostupné kompatibilní alternativě k systému Windows

Instalace systému Docházka 3000 na operační systém ReactOS Zdarma dostupné kompatibilní alternativě k systému Windows Instalace systému Docházka 3000 na operační systém ReactOS Zdarma dostupné kompatibilní alternativě k systému Windows Tento návod popisuje možnost provozovat Docházku 3000 pod zdarma dostupným operačním

Více

Network Video Recorder Uživatelský manuál

Network Video Recorder Uživatelský manuál Network Video Recorder Uživatelský manuál Naskenujte QR kód a klikněte na odkaz pro více informací. NVR Lite & Pro Series QSG NVR Ultra Series QSG Toolbox: http://www.dahuasecurity.com/tools.html 1 Vítejte

Více

1. POSTUP INSTALACE A KONTROLA NASTAVENÍ MICROSOFT SQL SERVERU 2005 EXPRESS:

1. POSTUP INSTALACE A KONTROLA NASTAVENÍ MICROSOFT SQL SERVERU 2005 EXPRESS: 1. POSTUP INSTALACE A KONTROLA NASTAVENÍ MICROSOFT SQL SERVERU 2005 EXPRESS: Ověřte prosím následující nastavení (tento postup se může nepatrně lišit podle operačního systému Vašeho pc). Pro lepší viditelnost

Více

Instrukce pro vzdálené připojení do učebny 39d

Instrukce pro vzdálené připojení do učebny 39d Instrukce pro vzdálené připojení do učebny 39d Každá skupina má k dispozici jedno sdílené připojení, prostřednictvím kterého se může vzdáleně připojit do učebny 39d a pracovat na svých semestrálních projektech

Více

2.1.2 V následujícím dialogovém okně zvolte Instalovat ze seznamu či daného umístění. stiskněte tlačítko Další

2.1.2 V následujícím dialogovém okně zvolte Instalovat ze seznamu či daného umístění. stiskněte tlačítko Další Autodiagnostika ROBEKO Diagnostický kabel VAG1 VAGR1 Instalace pro operační systémy Windows 1. Úvod : Před použitím kabelu je nutné nejprve nainstalovat příslušné ovladače v operačním systému Vašeho počítače.

Více

INFORMACE. Postup vytvoření virtuálního PC. Zpracoval: Ing. Emil Kajer Datum vydání: 2010-05-27

INFORMACE. Postup vytvoření virtuálního PC. Zpracoval: Ing. Emil Kajer Datum vydání: 2010-05-27 ÚČETNICTVÍ ORGANIZAČNÍCH KANCELÁŘÍ KOMPLEXNÍ SYSTÉM PRO VEDENÍ ÚČETNICTVÍ www.okuok.cz INFORMACE Postup vytvoření virtuálního PC Zpracoval: Ing. Emil Kajer Datum vydání: 2010-05-27 Zkratky v textu : "PTM"=

Více

P2P IPCAM IP 01 Uživatelská příručka

P2P IPCAM IP 01 Uživatelská příručka P2P IPCAM IP 01 Uživatelská příručka IP -01 P2P manuál Poznámka: Obrázky jsou pouze orientační. 1.Instalace Hardware 1.1 Otevřete balení kamery a jako první nainstalujte WiFi antenna na kameru 1.2 Vložte

Více

Návod pro demontáž a montáž Objednací místo na období Identifikátor s klávesnicí

Návod pro demontáž a montáž Objednací místo na období Identifikátor s klávesnicí Identifikátor s klávesnicí IK30, pro ovládání a identifikaci strávníka na objednávacím místě Potřebné nářadí Menší křížový šroubovák (PH1; > 80mm) Střední plochý šroubovák Popis Identifikátor s klávesnicí

Více

Fides Software Storage Administrator

Fides Software Storage Administrator Trade FIDES, a.s. Fides Software Storage Administrator 1.0.2.0 (aktualizace - 7/2014) Popis programu Manuál správce systému 2 Fides Software Storage Administrator manuál správce Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Popis

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. IP kamerový systém.

NÁVOD K POUŽITÍ. IP kamerový systém. NÁVOD K POUŽITÍ IP kamerový systém www.slkamery.cz 1 Aplikace pro tablety a telefony: Kompletní obsah CD se SW pro instalaci v PC můžete stáhnout zde: http://uloz.to/xaufpwhg/swkam-rar 2 1. Nastavení kamery

Více

Připojení systémů CNC 8x9 DUAL do sítí pomocí protokolu TCP/IP (Platí od verze panelu 40.31)

Připojení systémů CNC 8x9 DUAL do sítí pomocí protokolu TCP/IP (Platí od verze panelu 40.31) Připojení systémů CNC 8x9 DUAL do sítí pomocí protokolu TCP/IP (Platí od verze panelu 40.31) A) Nastavení v řídicím systému: CNC 836.KNF V souboru CNC836.KNF je třeba mít správně nastavené tyto parametry:

Více

Postup instalace síťové verze Mount Blue

Postup instalace síťové verze Mount Blue Postup instalace síťové verze Mount Blue Instalace na serveru 1. Stáhněte si instalační balíček pro server ze stránek Mount Blue na adrese: http://www.mountblue.cz/download/mountblue-server-setup.exe 2.

Více

Téma 4: Správa uživatelského přístupu a zabezpečení II. Téma 4: Správa uživatelského přístupu a zabezpečení II

Téma 4: Správa uživatelského přístupu a zabezpečení II. Téma 4: Správa uživatelského přístupu a zabezpečení II Téma 4: Správa uživatelského přístupu a zabezpečení II 1 Teoretické znalosti V tomto cvičení si ukážeme, jak pracovat s místními uživatelskými účty a skupinami pomocí nástroje Správa počítače. Vyzkoušíte

Více

OBSAH IMPLICITNÍ NASTAVENÍ OS WINDOWS VÝCHOZÍ TISKÁRNA. »ProServis Strana: 1

OBSAH IMPLICITNÍ NASTAVENÍ OS WINDOWS VÝCHOZÍ TISKÁRNA. »ProServis Strana: 1 »ProServis Strana: 1 OBSAH Obsah 1 Implicitní nastavení 1 OS Windows 1 Výchozí tiskárna 1 Virtuální PDF tiskárna 2 OS MS DOS 2 Možnosti a nastavení tisku 2 Paralelní tiskárny 2 Síťové tiskárny 3 Síťové

Více

ABRA POS PRINT SERVER

ABRA POS PRINT SERVER ABRA Software a.s. Jeremiášova 1422/7b 15500 Praha 13 IČO 25097563 DIČ: CZ2597563 Zapsal Městský soud v Praze OR odd. B, vložka 4475 ABRA POS PRINT SERVER Dokumentace Aktualizace dokumentu: 15.3.2017 1

Více

Tiskový manažer - Printman

Tiskový manažer - Printman Tiskový manažer - Printman Tiskový manažer je program, který je součástí programu Praktik. Používá se v případě, pokud máte připojenou tiskárnu přes USB port (nebo vaše tiskárna není v seznamu podporovaných

Více

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU PŘIHLÁŠENÍ K E-MAILOVÉMU ÚČTU Pro přihlášení k účtu je třeba do internetového vyhledávače napsat internetovou adresu http://hotmail.com. Po

Více

Návod na instalaci Průběh vlastní instalace Zde pomocí tlačítka Další procházíme jednotlivé body umožňující konfiguraci instalace.

Návod na instalaci Průběh vlastní instalace Zde pomocí tlačítka Další procházíme jednotlivé body umožňující konfiguraci instalace. Návod na instalaci 1. Instalace upgrade 2017.502 Upgrade je možné instalovat až po instalaci a zadání licenčního čísla (nahrání licenční diskety) základní verze 2017.5. Rovněž je nutné mít již před instalací

Více

Instalace programu ProVIS

Instalace programu ProVIS Instalace programu ProVIS Tento program umožňuje instalovat program ProVIS. Umožňuje vybrat, kam se bude instalovat, a jednotlivé součásti instalace. Instalace probíhá v několika krocích. Každý krok má

Více

Jak tisknout osvědčení s fotografiemi svářečů?, Ing. Jan Bureš, 2006-06-06 strana 4 z 10

Jak tisknout osvědčení s fotografiemi svářečů?, Ing. Jan Bureš, 2006-06-06 strana 4 z 10 1 Úvod JAK TISKNOUT OSVĚDČENÍ S FOTOGRAFIEMI SVÁŘEČŮ? Ing. Jan Bureš Úprava programu vychází ze zásady, že svářeče budou fotografovat zkušební komisaři během zkoušky. Z tohoto důvodu je bezpodmínečně nutné,

Více

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Postup přechodu na podporované prostředí Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Obsah Zálohování BankKlienta... 3 Přihlášení do BankKlienta... 3 Kontrola verze

Více

Postup instalace účetního softwaru ABRA G2 verze 5.03.11 pro ČSTV na operačním systému Windows XP

Postup instalace účetního softwaru ABRA G2 verze 5.03.11 pro ČSTV na operačním systému Windows XP Postup instalace účetního softwaru ABRA G2 verze 5.03.11 pro ČSTV na operačním systému Windows XP Postup instalace je vyzkoušen na počítači, který má aplikovánu Aktualizaci Service Pack2 a má zapnuty všechny

Více

POSTUP PŘIPOJENÍ POKLADNÍ TISKÁRNY PRO PRÁCI S ABRA GEN SPUŠTĚNOU NA VZDÁLENÉ PLOŠE

POSTUP PŘIPOJENÍ POKLADNÍ TISKÁRNY PRO PRÁCI S ABRA GEN SPUŠTĚNOU NA VZDÁLENÉ PLOŠE POSTUP PŘIPOJENÍ POKLADNÍ TISKÁRNY PRO PRÁCI S ABRA GEN SPUŠTĚNOU NA VZDÁLENÉ PLOŠE OBSAH 1. ÚVOD... 2 2. TECHNICKÉ POŽADAVKY MIMO SYTÉM ABRA GEN... 2 3. NASTAVENÍ SERVERU VZDÁLENÉ PLOCHY PRO TISK... 3

Více

Kudyšel comfort. Manuál k programu

Kudyšel comfort. Manuál k programu Kudyšel comfort Manuál k programu Program Kudyšel comfort je určen pro obsluhu zařízení kudyšel (gps logeru). Kudyšel je zařízení, které zjišťuje souřadnice GPS a spolu s časovými údaji je ukládá do své

Více

Instalace SW VIS přímo z programu VIS - Opakovaná instalace, instalace upgrade

Instalace SW VIS přímo z programu VIS - Opakovaná instalace, instalace upgrade Instalace SW VIS přímo z programu VIS - Opakovaná instalace, instalace upgrade Opakovanou instalací SW VIS rozumíme instalaci do adresáře, který již obsahuje starší instalaci programu VIS. Většinou se

Více

Novinky v programu Stravné 4.55

Novinky v programu Stravné 4.55 Novinky v programu Stravné 4.55 Tisk potvrzení o uhrazené částce za školné V souladu se Zákonem České národní rady č. 586/1992 Sb. o daních z příjmu a se Zákonem č. 247/2014 Sb. o poskytování služby péče

Více

Novinky v programu Stravné 4.47

Novinky v programu Stravné 4.47 Novinky v programu Stravné 4.47 Nový pokladní dialog (S44701/S) dialog pro přihlášky a odhlášky lze lépe ovládat myší. Umístění: tlačítka kap. 3. Základní činnosti. Pokladní dialog Nastavení stravovacích

Více

Návod na instalaci upgrade

Návod na instalaci upgrade Návod na instalaci upgrade 1. Instalace upgrade 2013.505 Upgrade je možné instalovat až po instalaci a zadání licenčního čísla (nahrání licenční diskety) základní verze 2013.5. Rovněž je nutné mít již

Více