Dům dětí a mládeže Blovice, Tyršova 807, Blovice Tel.: Časopis. Duben 2012 CHOBOTNICE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Dům dětí a mládeže Blovice, Tyršova 807, 336 01 Blovice Tel.: 371 522 159 www.ddm-blovice.cz. Časopis. Duben 2012 CHOBOTNICE"

Transkript

1 Dům dětí a mládeže Blovice, Tyršova 807, Blovice Tel.: Časopis Duben 2012 CHOBOTNICE

2 Výherci z minulého čísla: Markéta Hlůžková (2. A, ZŠ Blovice) Eliška Kosnarová (4.B, ZŠ Blovice) Petr Bárta (7.A, ZŠ Blovice) Výherci obdrží věcné ceny, které si mohou vyzvednout v DDM Blovice. Příští číslo vyjde v pondělí 5. května 2012 Uzávěrka v úterý 28. dubna 2012

3 Velikonoční pro kluky Upletl jsem pomlázku, je hezčí než z obrázku, všechny holky, které znám, navštívím a vymrskám, než mi dají vajíčko, vyplatím je maličko. Velikonoční pro holky Kropenatá slepička snesla bílá vajíčka, obarvím je, vymaluji, všechny chlapce podaruji, pentličky si nastříhám, na pomlázku jim je dám.

4 Velikonoční tradice v zahraničí Ve Spojených státech jsou velikonoční svátky náboženským svátkem, takže mnoho amerických rodin mimo návštěvy kostela se schází kolem zdobení velikonočních vajíček v sobotu večer a jejich lovu v neděli ráno. Podle dětských pohádek byla vajíčka během noci přinesena Velikonočním zajíčkem a poschovávaná po domě a zahradě, aby počkala na děti, až se probudí. Důvod, proč by to měl zajíček dělat, se vysvětluje jen zřídka. V Anglii tradičně ženy přivazují muže k židlím a za propuštění požadují peníze. V Norsku je, kromě lyžování v horách a malování vajíček, tradicí řešení vražd. Všechny velké televizní stanice vysílají kriminální a detektivní příběhy, jako je například Hercule Poirot nebo příběhy od Agathy Christie. Také noviny otiskují články, ze kterých mohou čtenáři zkusit odvodit, kdo je pachatelem. Samozřejmě také vychází mnoho knih. Dokonce i krabice od mléka bývají potištěny příběhy s vraždami. Ukrajinský velikonoční chléb pascha je tradičně pečen v několika různých velikostech, pro každého člena rodiny a jeden velký pro celou rodinu. Pascha je zdobená různými ornamenty osmiramennými kříži, věnci, květinami a ptáčky z téhož těsta. I tímto se liší od ruské kuliči neozdobeného chleba politého sněhem z bílků. Pro pečení paschy se používají speciálně vytvořené keramické formy, v mnoha domácnostech se využívají i různě široké hrnce. Paschu pečeme v pecích, na velký pátek.

5 Velikonoční symboly u nás Velikonoční pomlázka. Podle tradice ze 14.století manželé a milenci šlehali své milé manželky a milenky. Ten kdo časně ráno nevstal, byl polit studenou vodou v posteli. Uplést pomlázku měl v té době každý Na konec pomlázky se vplétá barevná stuha. V pozdějších dobách tedy všichni muži a děti vstávali na Velikonoční pondělí časně zrána, aby vyšli na koledu. Obcházeli sousedství a šlehali děvčata, aby byly příští rok zdravé a stále mladé. Velikonoční vajíčka Jako první zavedli pravděpodobně Egypťané. Nejstarší nalezená zrobená kraslice je podle vědců stará neuvěřitelných 2300 let. Vajíčka dostávali koledníci za odříkání hezké koledy. Velikonoční vajíčka musela být plná a barevná. Velikonoční zajíček Symbol je převzatý z Německa. Mnoha lidem asi přijde zvláštní, proč právě zajíček rozdává velikonoční vajíčka. Původ této tradice najdeme v historii, kdy byl zajíc často vídán u lidských obydlí a hledal potravu. Dalším vysvětlením může být také fakt, že lidé dříve, když upekli chleba ve tvaru zajíčka, dávali doprostřed vejce. Ne vždycky vajíčka přináší Velikonoční zajíček. Ve středních Čechách nadělovala liška, jinde zase slepička či dokonce skřivanek. Velikonoční beránek je další z Velikonočních tradic. Je symbolem člena Božího stáda, o něž se stará jejich pastýřžidovský Bůh. Beránek je již od středověku známý jako obřadní pokrm. My se dnes můžeme jenom domnívat, zda si lidé mohli dovolit opravdové beránčí maso, které bylo v té době velice drahé, nebo zda pojídali.pouze pečivo ve tvaru beránka. Dnes se pečivo ve tvaru beránka peče každým dokem na Velikonoce v mnoha rodinách.

6 Jméno a příjmení Škola a třída Barvy napsané odpovídající pastelko

7 11. března 2012 se taneční skupiny UFO dance company, Shock a Safira zúčastnily semifinále taneční soutěže Děti fitness v Chebu. A protože jsou všechny naše tanečnice velmi šikovné, krásné a nadmíru talentované přivezli jsme si dvě první a jedno druhé místo. No samozřejmě nesmím zapomenout na ufounky, které si mimo to přivezli ještě telefonní číslo na kluky z ostatních souborů a jelikož to byla jejich první soutěž, doufám že i mnoho zkušeností. Pokračování našeho úspěšného startu proběhne v květnu v Praze, ve Sparta Aréně, kde se koná finále soutěže Děti fitness. Tak nám držte palce ať i tam vystoupíme na stupínek vítězů Všem našim tanečnicím děkujeme a jsme rádi že tancují právě u nás. Všechny Vaše vedoucí:-*

8 Tyršova 807, Blovice pořádá týdenní putovní tábor KŘÍŽEM KRÁŽEM ČESKÝM RÁJEM Termín: Cena: 1800,- Kč až 2000,- Kč (cena bude upřesněna po vyjádření ubytovatele) Přihlášky: Zájemci se mohou předběžně hlásit v DDM Blovice osobně nebo na tel. č , (Šárka Fialová)

9 Topinka na houby Potřebujete: několik půlkrajíců chleba, šalotku ( tak jednu malou na každou topinku), hříbky (nejlépe z lesa, ale dají se najít i v supermarketu), husí, případně jiné sádlo, pár bylinek ze zahrádky, sůl, pepř., malinko drceného česneku, kmín, petrželku 1.) Připravte si topinky. Na pánvi rozehřejte sádlo a vhoďte do něj trochu bylinek, aby topinky voněly. Pak přidejte chleba a pečte topinky, které budou jenom zlaté. Neděláte kremaci, ale super předkrm. Hotové topinky vyndejte na ubrousek a vysajte z nich zbytečný tuk, aby to váš žlučník vůbec přežil. 2.) Druhé kolo začína stejně na pánev sádlo a do něj teď najemno nakrájenou šalotku a trochu tymiánu. Cibuli jen lehce opečte, aby zesklovatěla. Pak přisypte houby nakrájené na větší kusy. Jestli máte hříbky čerstvé, budou se dělat trochu déle než borci, které jste našli už loni a nechali je na čekat na svou chvíli v mrazáku. Ti budou raz dva. 3.) Jakmile jsou hříbky ve formě, krásně voní, jsou měkké a chutnají přímo božsky, tak už jenom doladíte solí, pepřem a trochou česneku, případně i kmínu. Pak houbovou směs navršíte na topinku, posype nasekanou petrželkou a trochou pepře a můžete s tím mezi lidi. Urvou vám ruce.

10 Velikonoční turnaj ve floorballe Ředitelka DDM Blovice a ředitelka ZŠ Blovice vyhlašují V. ročník turnaje třídních kolektivů ve floorballe O pohár ředitelky DDM a ZŠ. Turnaj je vyhlášen pro třídní týmy tříd, které nastupují v počtu 1 brankář + 4 hráči v poli. Tým tedy tvoří 4 hráči v poli + může být tým doplněn o 1 náhradníka nejvýše tady 6 hráčů v týmu. Není podminkou, aby tým tvořili jen chlapci, zapojit se mohou i dívky, jak tomu bylo i v minulých ročnících. Turnaj se bude konat v pátek 4. května 2012 ( ředitelské volno) od 8:00 hod. v tělocvičně ZŠ. Co musíte udělat, abyste se mohli turnaje zúčastnit: - spolu se svou třídní paní učitelkou / učitelem vybrat 4 hráče + náhradníka a vyplnit přiloženou přihlášku, kterou vám paní učitelka / učitel podepíše. Odevzdat vyplněnou přihlášku v kanceláři ZŠ nebo přímo DDM Blovice. - Zvolit si svého kapitána týmu, kterého označíte na přihlášce písmenem C - Vymyslet smysluplný název vašeho týmu - Přihlási se nejpozději do 30. dubna 2012 Přihláška na turnaj tříd ve florballe Třída Název týmu Hráč Hráč Hráč Náhradník Podpis třídního učitele:

11 Počtářský úkol Zeptejte se při vhodné příležitosti (třeba na setkání matematiků), kdo z přítomných se považuje za nejlepšího počtáře. Odvážlivci pak řekněte, ať pozorně poslouchá, a začněte s hádankou: "Ve vlaku jede 348 cestujících. V Plzni 83 cestujících vystoupí a 24 nastoupí..." Teď udělejte přestávku a vyčkejte, než si Vaši posluchači v čele se svým výborným matikářem propočtou, kolik to vlastně ve vlaku jede lidí. Když si viditelně oddechnou, že daný početní úkol zvládli, se zcela nevinným výrazem se jich zeptejte, kolikrát vlak zastavil... Jasnovidec Bezostyšně se chvástejte tím, že umíte číst myšlenky a vidíte do budoucnosti. Po mnoha pošklebcích Vašich kamarádů a známých přejděte k odvetě. Vezměte do ruky 3 mince a jednu z nich uchopte tak, aby ji všichni viděli, a pak ji položte do dlaně najbližšího přihlížejícího se slovy: "Dávám Vám tuhle minci, pevně ji sevřete v dlani." Až toto provedete, uchopte druhou minci a se stejnými slovy ji předejte dalšímu přihlížejícímu. Když uchopíte třetí minci, beze slov se obraťte k dalšímu divákovi. Pokud je alespoň trochu normální, natáhne ruku s otevřenou dlaní... a vy s triumfálním úsměvem všem oznámíte: "Teď kupříkladu vím, že tento divák si myslí, že dostane minci." Gumové sušenky Není nad to nabídnout kamarádům nebo známým něco na zub. Kdo by neměl rád sušenky! A ještě k tomu s oříškočokoládovou náplní. A když už tak leží opuštěné na stole, stěží někdo odolá, aby aspon jednu neochutnal. A to je ta pravá chvíle pro Vás: Předem do náplně "vpašujte" tenký proužek tuhého papíru nebo gumy a pak už se jen pohodlně usaďte, abyste si vychutnali komediální výstup Vašich kamarádů. Úspěch zaručen.

12

Velikonoční novinky pro Vaše rodinky. Školní rok 2011/2012 číslo 3 webové stránky naší MŠ: msts.estranky.cz

Velikonoční novinky pro Vaše rodinky. Školní rok 2011/2012 číslo 3 webové stránky naší MŠ: msts.estranky.cz Velikonoční novinky pro Vaše rodinky Školní rok 2011/2012 číslo 3 webové stránky naší MŠ: msts.estranky.cz Velikonoce jsou nejvýznamnějším svátkem křesťanské církve, který je spojen s památkou umučení

Více

Dům dětí a mládeže Blovice, Tyršova 807, 336 01 Blovice Tel.: 371 522 159 www.ddm-blovice.cz. Časopis CHOBOTNICE

Dům dětí a mládeže Blovice, Tyršova 807, 336 01 Blovice Tel.: 371 522 159 www.ddm-blovice.cz. Časopis CHOBOTNICE Dům dětí a mládeže Blovice, Tyršova 807, 336 01 Blovice Tel.: 371 522 159 www.ddm-blovice.cz Časopis CHOBOTNICE Březen 2013 Tradiční a možná i netradiční velikonoční zvyky Škaredá středa V tento den se

Více

Dům dětí a mládeže Blovice, Tyršova 807, 336 01 Blovice Tel.: 371 522 159 www.ddm-blovice.cz. Časopis CHOBOTNICE

Dům dětí a mládeže Blovice, Tyršova 807, 336 01 Blovice Tel.: 371 522 159 www.ddm-blovice.cz. Časopis CHOBOTNICE Dům dětí a mládeže Blovice, Tyršova 807, 336 01 Blovice Tel.: 371 522 159 www.ddm-blovice.cz Časopis CHOBOTNICE Březen 2012 Chobotnice pro vás našla básničku od Natálie Čačíkové Dětská sněženka Maminko,

Více

Jarní příloha školního oka

Jarní příloha školního oka Jarní příloha školního oka Svátek jara Velikonoce či pascha jsou nejvýznamnější křesťanský svátek, který je oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista. K tomu podle křesťanské víry došlo třetího dne po jeho

Více

2. číslo Zpravodaj Únor Domov. Srdce v dlaních

2. číslo Zpravodaj Únor Domov. Srdce v dlaních 2. číslo Zpravodaj Únor 2018 Domov Srdce v dlaních V měsíci březnu narozeniny slaví: 1. března Josef Černoch 5. března Bohumila Makalová 7. března Božena Pokoráková 9. března Marie Zernerová 22. března

Více

Dům dětí a mládeže Blovice Tyršova 807, 336 01 Blovice Tel.: 371 522 159 www.ddm-blovice.cz. Časopis CHOBOTNICE

Dům dětí a mládeže Blovice Tyršova 807, 336 01 Blovice Tel.: 371 522 159 www.ddm-blovice.cz. Časopis CHOBOTNICE Dům dětí a mládeže Blovice Tyršova 807, 336 01 Blovice Tel.: 371 522 159 www.ddm-blovice.cz Časopis CHOBOTNICE Březen 2010 Rok utekl jako voda a máme tady zase RUBIKON. Těšíte se? Určitě ano. Mnozí pátráte

Více

2. velikonoční vydání školního časopisu Lusk!

2. velikonoční vydání školního časopisu Lusk! 2. velikonoční vydání školního časopisu Lusk! Milí žáci a žákyně, toto číslo vám přináší velikonoční tradice a zvyky různých zemí, hádanky, komiks Speciální agent i pohled na Velikonoce očima vašich spolužáků,

Více

Příští číslo vyjde ve středu 6. dubna 2016

Příští číslo vyjde ve středu 6. dubna 2016 Výherci z minulého čísla: Nela Knoflíčková (ZŠ Blovice, 3.A) Barbora Havlíčková (ZŠ Blovice, 4.A) Vojtěch Hrobařík (ZŠ Blovice, 2.B) Výherci obdrží věcné ceny, které si mohou vyzvednout v DDM Blovice.

Více

Dům dětí a mládeže Blovice, Tyršova 807, 336 01 Blovice Tel.: 371 522 159 www.ddm-blovice.cz. Časopis CHOBOTNICE

Dům dětí a mládeže Blovice, Tyršova 807, 336 01 Blovice Tel.: 371 522 159 www.ddm-blovice.cz. Časopis CHOBOTNICE Dům dětí a mládeže Blovice, Tyršova 807, 336 01 Blovice Tel.: 371 522 159 www.ddm-blovice.cz Časopis CHOBOTNICE Říjen 2011 TŘÍDNÍ UČITEL 1. Třídní učitel má pravdu. 2. Třídní učitel má vždy pravdu. 3.

Více

Dobrý den! V dnešních novinkách z bistra Denní Menu Koníček bychom Vás rádi seznámili s historií i současností Velikonoc.

Dobrý den! V dnešních novinkách z bistra Denní Menu Koníček bychom Vás rádi seznámili s historií i současností Velikonoc. DMK Novinky Dobrý den! V dnešních novinkách z bistra Denní Menu Koníček bychom Vás rádi seznámili s historií i současností Velikonoc. Velikonoce jsou v současnosti nejvýznamnějším křesťanským svátkem,

Více

Obecní knihovna Blížkovice číslo/2019

Obecní knihovna Blížkovice číslo/2019 Obecní knihovna Blížkovice IV. číslo/2019 Velikonoce se blíží!!! Už se na ně těšíte? Já jsem o nich od paní knihovnice slyšel, ale nedokáži si je úplně představit. Budu si muset asi na ně až do 22. dubna

Více

BAREVNÝ SPORTOVNÍ TÝDEN

BAREVNÝ SPORTOVNÍ TÝDEN NESTŮJ! POJĎ SE PŘIDAT, MÁŠ PRÁVO MÍT KAMARÁDY! Základní školy v Děčíně: ZŠ Školní, ZŠ Dr. Miroslava Tyrše a ZŠ Vojanova spolu s Domem dětí a mládeže Teplická, Děčín IV Okresní radou AŠSK Děčín, BK Děčín

Více

Česká kuchyně na zdravý způsob

Česká kuchyně na zdravý způsob 13 Česká kuchyně na zdravý způsob aneb jak udělat z jídla vysoce kalorického jídlo nízkoenergetické? Pokud se rozhodnete, že budete hubnout, většinou vás napadne slůvko dieta a s tím spojený nepříjemný

Více

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Velikonoční kvíz ověřuje znalosti z prezentace o Velikonocích.

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Velikonoční kvíz ověřuje znalosti z prezentace o Velikonocích. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0514 Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblast České svátky, vy_32_inovace_ma_36_19 Autor Mgr. Kateřina

Více

Děti a Velikonoce. Martina D. Moriscoová

Děti a Velikonoce. Martina D. Moriscoová 0 Děti a Velikonoce Martina D. Moriscoová 1 Velikonoce Kdy bude první jarní úplněk, vědí nejen hvězdáři, ale vědí to i ti, kdo počítají kalendáře. My, co nemáme v hlavě ani hvězdy ani matematiku, víme

Více

F L O R B A L propozice okresního kola starších chlapců 8. 9. tříd - chlapci

F L O R B A L propozice okresního kola starších chlapců 8. 9. tříd - chlapci Okresní rada Asociace školních sportovních klubů ČR Chomutov, Dům dětí a mládeže Chomutov, Základní škola Chomutov, Akademika Heyrovského, Školní sportovní klub při 12. ZŠ Chomutov F L O R B A L propozice

Více

F L O R B A L. Předejte učitelům TV a předsedům ŠSK

F L O R B A L. Předejte učitelům TV a předsedům ŠSK Termín konání: Místo konání: Celostátní soutěž ve florbalu žáků základních škol pro školní rok 2011 2012 vyhlášená Asociací školních sportovních klubů České republiky ve spolupráci s Nestlé Česko s.r.o

Více

ZELENINOVÝ MIX Z GRILU

ZELENINOVÝ MIX Z GRILU ZELENINOVÝ MIX Z GRILU Ingredience mořská sůl 1 špetka pepř mletý 1 špetka olivový olej extra panenský 140 ml rajče 8 ks červená paprika 2 ks žlutá paprika 2 ks čekanka 2 ks houby shitake 500 g lilek 4

Více

Velikonoční pečení. Ing. Miroslava Teichmanová

Velikonoční pečení. Ing. Miroslava Teichmanová Velikonoční pečení Ing. Miroslava Teichmanová Tento materiál vznikl v projektu Inovace ve vzdělávání na naší škole v rámci projektu EU peníze středním školám OP 1.5. Vzdělání pro konkurenceschopnost..

Více

3. ročník mezinárodního vánočního turnaje v Plzni

3. ročník mezinárodního vánočního turnaje v Plzni Pozvánka na basketbalový turnaj 3. ročník mezinárodního vánočního turnaje v Plzni Termín: 26. 28. 12. 2014 (pátek až neděle) Centrem místa konání: Městská sportovní hala Plzeň, Úslavská 75 Kategorie: U10

Více

Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte.

Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte. ZÁKLADNÍ RECEPTY NA TĚSTO Křehké těsto na paštiky 1,5 kg mouky 15 g soli 250 g másla nebo sádla 3/8 l vody Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte.

Více

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016)

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) DRAZÍ SPOLUŽÁCI Vítejte ve ŠKOLNÍCH NOVINÁCH. Zde se budete dozvídat novinky, které se staly nebo se budou teprve dít. Věříme, že se Vám budou líbit. Redaktorem

Více

Cvičná prezentace. Společný postup tvorby prezentace v MS PowerPoint 2003

Cvičná prezentace. Společný postup tvorby prezentace v MS PowerPoint 2003 Cvičná prezentace Společný postup tvorby prezentace v MS PowerPoint 2003 č. 12 název anotace očekávaný výstup druh učebního materiálu druh interaktivity Cvičná prezentace - společný postup tvorby prezentace

Více

DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA 2015 / 2016

DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA 2015 / 2016 DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA 2015 / 2016 DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA Děvčata a chlapci, končí naše desetiměsíční spolupráce. Poznali jste řadu nových kuchařských nástrojů a přístrojů, seznámili se se spoustou nových receptů

Více

V úterý OTEVŘENO DO 13,00 HOD. ŠKOLENÍ PRVNÍ POMOCI

V úterý OTEVŘENO DO 13,00 HOD. ŠKOLENÍ PRVNÍ POMOCI DOBRÝ DEN! Tento program na duben byl sestaven na základě individuálních plánů, současných možností centra a nadcházejících Velikonočních svátků. Program je orientační, JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ

Více

Hermelín v županu - fantazie!!!

Hermelín v županu - fantazie!!! Hermelín v županu - fantazie!!! na 10 kusů: 2 balení listového těsta, 5 hermelínů nebo stříbrňáků (fantastický je pikantní Vltavín), 20 plátků šunky, kečup, 1 vejce na potření, sezamové semínko. Z jednoho

Více

Dům dětí a mládeže Blovice Tyršova 807, 336 01 Blovice Tel.: 371 522 159 www.ddm-blovice.cz. Časopis CHOBOTNICE

Dům dětí a mládeže Blovice Tyršova 807, 336 01 Blovice Tel.: 371 522 159 www.ddm-blovice.cz. Časopis CHOBOTNICE Dům dětí a mládeže Blovice Tyršova 807, 336 01 Blovice Tel.: 371 522 159 www.ddm-blovice.cz Časopis CHOBOTNICE Březen 2015 Březnová básnička BŘEZEN Dagmar Vysoká Když se březen vydaří, je to krásné předjaří.

Více

ŽEBÍRKA V MEMPHISKÉM STYLU

ŽEBÍRKA V MEMPHISKÉM STYLU ŽEBÍRKA V MEMPHISKÉM STYLU Ingredience sůl 20 g paprika sladká mletá červená 70 g hnědý cukr 18 g pepř černý mletý 18 g vepřová žebírka 3 ks kajenský pepř 1 špetka utřený česnek 1 špetka sušená hořčice

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

Co nás čeká v měsíci BŘEZNU?

Co nás čeká v měsíci BŘEZNU? Co nás čeká v měsíci BŘEZNU? 8.3. bowling v Ústí nad Orlicí projekt Kniha je náš kamarád, každý z nás ji má moc rád 15.3. návštěva knihovny v Kostelci nad Orlicí 18.3. Matematický klokan pro 2. 5. Ročník

Více

Velikonoce I. Základní škola Kladno, Vašatova 1438 VY_32_INOVACE_PRV_490

Velikonoce I. Základní škola Kladno, Vašatova 1438 VY_32_INOVACE_PRV_490 VY_32_INOVACE_PRV_490 S2 Velikonoce I. Autor: Irena Paulová, Mgr. Použití: 2. ročník Datum vypracování:10. 3. 2013 Datum pilotáže: 21. 3. 2013 Metodika: Žáci si společně s učitelem prohlížejí prezentaci,

Více

Dům dětí a mládeže Blovice Tyršova 807, Blovice Tel.: Časopis CHOBOTNICE

Dům dětí a mládeže Blovice Tyršova 807, Blovice Tel.: Časopis CHOBOTNICE Dům dětí a mládeže Blovice Tyršova 807, 336 01 Blovice Tel.: 371 522 159 www.ddm-blovice.cz Časopis CHOBOTNICE Únor březen 2011 Jak jde život v kroužcích, tak i vedoucí zaznamenali Stále běhá po klubovně

Více

CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV. ročník 4 číslo 4 duben 2011 TERÉNNÍ SLUŽBY CHARITY NOVÝ HROZENKOV SE PŘESTĚHUJÍ DO KAROLINKY.

CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV. ročník 4 číslo 4 duben 2011 TERÉNNÍ SLUŽBY CHARITY NOVÝ HROZENKOV SE PŘESTĚHUJÍ DO KAROLINKY. CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV ročník 4 číslo 4 duben 2011 TERÉNNÍ SLUŽBY CHARITY NOVÝ HROZENKOV SE PŘESTĚHUJÍ DO KAROLINKY. Začátek měsíce dubna znamená pro Charitu Nový Hrozenkov velké stěhování.

Více

KÝ T. ...animacní VELIKONOCE NA HORÁCH ZELENÝ ČTVRTEK

KÝ T. ...animacní VELIKONOCE NA HORÁCH ZELENÝ ČTVRTEK ZELENÝ ČTVRTEK 11:00 12:30 Travňáci Zasejeme jarní osení a nazdobíme veselými obličeji ětský svět 12:30 14:00 Odpočinek u pohádky Poklidné promítání pohádek ětský svět 14:00 15:00 Veselá kuřátka Vyrábíme

Více

Studené předkrmy. Teplé předkrmy. Saláty. Chuťovky. Polévky. Bezmasá jídla

Studené předkrmy. Teplé předkrmy. Saláty. Chuťovky. Polévky. Bezmasá jídla Studené předkrmy 120g Domácí srnčí paštika s brusinkami, chléb 75,- 100g Uzený pstruh s lehkým bramborovým salátem 75,- Teplé předkrmy 120g Husí játra po myslivecku, česneková topinka 75,- Vaječná omeleta

Více

Dům dětí a mládeže Blovice, Tyršova 807, 336 01 Blovice Tel.: 371 522 159 www.ddm-blovice.cz. Časopis CHOBOTNICE

Dům dětí a mládeže Blovice, Tyršova 807, 336 01 Blovice Tel.: 371 522 159 www.ddm-blovice.cz. Časopis CHOBOTNICE Dům dětí a mládeže Blovice, Tyršova 807, 336 01 Blovice Tel.: 371 522 159 www.ddm-blovice.cz Časopis CHOBOTNICE Březen 2014 Pro chytré hlavičky BŘEZEN Březen je podle gregoriánského kalendáře třetí měsíc

Více

Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast Autor Ročník 3. Obor CZ.1.07/1.5.00/34.0514 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT České svátky, vy_32_inovace_ma_36_18

Více

Steaky, kotlety a žebírka

Steaky, kotlety a žebírka Steaky, kotlety a žebírka Oheň a byly stvořeny jeden pro druhého. A tady máte vše, co ke grilování potřebujete: od šťavnatých steaků a žebírek, všech druhů tmavého masa, marinád, kořenicích směsí a chuťovek,

Více

Hokejový turnaj. Kolín Turnaj pro děti narozené r a mladší

Hokejový turnaj. Kolín Turnaj pro děti narozené r a mladší Hokejový turnaj Kolín 9. 11. 2013 Turnaj pro děti narozené r. 2006 a mladší Propozice turnaje Turnaje se účastní celkem 8 družstev: 1. SC Kolín A 2. SC Kolín B 3. HC Dukla Jihlava A 4. HC Dukla Jihlava

Více

Banánové lívance NA 10 KUSŮ. Ingredience. Postup. 2 zralé banány 2 střední vejce 2 lžíce mandlové mouky

Banánové lívance NA 10 KUSŮ. Ingredience. Postup. 2 zralé banány 2 střední vejce 2 lžíce mandlové mouky Banánové lívance NA 10 KUSŮ 2 zralé banány 2 střední vejce 2 lžíce mandlové mouky Banány rozmačkáme vidličkou, poté postupně přimícháme vejce a mouku. Ze vzniklého těsta tvoříme malé lívance, které smažíme

Více

***************************************** ***************************************** Územní organizace Svazu diabetiků Rožnov pod Radhoštěm DIA SERVIS

***************************************** ***************************************** Územní organizace Svazu diabetiků Rožnov pod Radhoštěm DIA SERVIS Územní organizace Svazu diabetiků Rožnov pod Radhoštěm DIA SERVIS ČÍSLO 1 LEDEN 2010 Každý rok končí vánočními svátky. Svátky klidu a uklidnění mysli, rozjímání, vzpomínání na dětství, na dárečky pod vánočním

Více

VY_32_INOVACE_12_VELIKONOCE_35

VY_32_INOVACE_12_VELIKONOCE_35 VY_32_INOVACE_12_VELIKONOCE_35 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu: Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Číslo projektu:cz.1.07/1.4.00/21.2400

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ

VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ Velikonoce jsou nejdůležitějšími křesťanskými svátky a zároveň oslavou probouzející se jarní přírody a nového života. A tak jsme si vyzdobili celou třídu, abychom probudili

Více

Infolisty. Domova pro seniory Písečná

Infolisty. Domova pro seniory Písečná Infolisty Domova pro seniory Písečná Co nám přinesl měsíc březen Jedeme v tom společně Také letos jsme první březnový den odstartovali celorepublikový projekt na podporu aktivizace klientů v domovech pro

Více

Búřil. Venku sněží doma hřeje a my se u okna na zimu smějeme. Rýma kašel nás nezdolá počkáme si až jaro zavolá.

Búřil. Venku sněží doma hřeje a my se u okna na zimu smějeme. Rýma kašel nás nezdolá počkáme si až jaro zavolá. Búřil Venku sněží doma hřeje a my se u okna na zimu smějeme. Rýma kašel nás nezdolá počkáme si až jaro zavolá. U našeho krbíčku tam kde máme spoustu čajíčku. Langrová Fičí fouká fujavice, V lednu půjdu

Více

Správná životospráva školáka

Správná životospráva školáka Správná životospráva školáka Co je správná životospráva Správná životospráva zahrnuje dostatečnou pohybovou aktivitu a vyvážený pestrý jídelníček. Kvalitní strava je v dětském věku velice důležitá k zajištění

Více

ZŠ Praha 3, Cimburkova 18/600 ALMANACH. 2. pololetí 2018

ZŠ Praha 3, Cimburkova 18/600 ALMANACH. 2. pololetí 2018 ZŠ Praha 3, Cimburkova 18/600 ALMANACH 2. pololetí 2018 V čem jsme všichni stejní a v čem se lišíme? Odkud pocházíme? Různé kultury ve společnosti Vzájemná tolerance V čem jsme všichni stejní a v čem se

Více

Habermaaß-hra 3389A /4521N. Počítání s piráty (mini verze)

Habermaaß-hra 3389A /4521N. Počítání s piráty (mini verze) CZ Habermaaß-hra 3389A /4521N Počítání s piráty (mini verze) Počítání s piráty mini verze Vzdělávací hra pro 2 až 4 piráty ve věku od 6 do 99 let. Obsahuje variantu pro jednoho hráče. Autor: Wolfgang Dirscherl

Více

VAŘÍME S REGIONÁLNÍ POTRAVINOU

VAŘÍME S REGIONÁLNÍ POTRAVINOU vyhlašuje krajskou gastronomickou soutěž určenou středním školám na území Plzeňského kraje VAŘÍME S REGIONÁLNÍ POTRAVINOU vyhlášené v rámci projektu PLZEŃSKÝ KRAJ PODPORUJE REGIONÁLNÍ POTRAVINY Odborný

Více

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Lilkové karbanátky Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Ingredience vejce 1-2 kusy cibule 1 kus lilek 1 kus česnek 2 stroužky podle potřeby mletý pepř strouhanka kari

Více

Seminář Guláše v mnoha variacích

Seminář Guláše v mnoha variacích Seminář Guláše v mnoha variacích Přednášející: Jan Pípal Executive Chef Grandhotel Pupp Karlovy Vary, a.s. Kuchař roku 2003/2004 Člen představenstva Pražské a středočeské pobočky AKC ČR Jan Davídek Executive

Více

DVOUDENNÍ HOKEJOVÝ TURNAJ ELÉVŮ O PUTOVNÍ POHÁR STAROSTY MĚSTA CHRUDIMI

DVOUDENNÍ HOKEJOVÝ TURNAJ ELÉVŮ O PUTOVNÍ POHÁR STAROSTY MĚSTA CHRUDIMI DVOUDENNÍ HOKEJOVÝ TURNAJ ELÉVŮ O PUTOVNÍ POHÁR STAROSTY MĚSTA CHRUDIMI Termín: 15. - 16. března 2014 (sobota - neděle) Začátek turnaje: v sobotu 15. 3. v 08:00 hod., konec turnaje: v neděli 16. 3. v cca

Více

MDŽ v Hynčicích 30. dubna pálení čarodejnic

MDŽ v Hynčicích 30. dubna pálení čarodejnic 4/2011 MDŽ v Hynčicích Psal se 5. březen 2011, kdy se konala na sále kulturního domu oslava MDŽ, ve spolupráci OÚ. Vystupovaly zde děvčata z Broumova pod vedením p. Hovorkové. Jejich vystupování bylo velmi

Více

Pokyny k sepsání jídelníčku

Pokyny k sepsání jídelníčku Pokyny k sepsání jídelníčku měl byste zaznamenat vše co sníte a vypijete během 2 všedních (po-pá) a 1 víkendového dne (so+ne) obecné zásady: jídelníček zapisujte průběžně nejlépe hned poté, co něco sníte

Více

Oběd i večeře. Španělský ptáček. Španělský ptáček. Tip

Oběd i večeře. Španělský ptáček. Španělský ptáček. Tip 4 plátky roštěné 2 vejce 2 lžíce plnotučné hořčice (používám ji nejraději) 1 lžíce bylinek 1 větší vuřt nebo klobása 1 kyselá okurka špalíček pórku 3 lžíce oleje 150 g slaniny do základu 1 velká nakrájená

Více

Dům dětí a mládeže Blovice Tyršova 807, 336 01 Blovice Tel.: 371 522 159 www.ddm-blovice.cz. Časopis CHOBOTNICE

Dům dětí a mládeže Blovice Tyršova 807, 336 01 Blovice Tel.: 371 522 159 www.ddm-blovice.cz. Časopis CHOBOTNICE Dům dětí a mládeže Blovice Tyršova 807, 336 01 Blovice Tel.: 371 522 159 www.ddm-blovice.cz Časopis CHOBOTNICE Květen červen 2011 Karel Hynek Mácha Máj Byl pozdní večer první máj večerní máj byl lásky

Více

Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Horní Česká 15, Znojmo. EU peníze školám. Inovace výuky v PrŠ Horní Česká

Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Horní Česká 15, Znojmo. EU peníze školám. Inovace výuky v PrŠ Horní Česká Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu: Šablona číslo/název: Zpracoval: Předmět: Název

Více

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Každé pondělí až čtvrtek je otevřen klub v DPS Dlouhá 636, Krupka vždy od 13,00 do 17,00 hodin. Možnost využití dvou počítačů včetně připojení na internet,

Více

ročník 10. číslo 3 jaro 2012/13

ročník 10. číslo 3 jaro 2012/13 ročník 10. číslo 3 jaro 2012/13 vydává: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 A je to tu! S blížícím se jarem k nám pomalu, ale jistě dorazily Velikonoce. Svátky, na které se všichni

Více

Habermaaß-hra 8679A /4716N. Hrad Strašidlákov karetní hra

Habermaaß-hra 8679A /4716N. Hrad Strašidlákov karetní hra CZ Habermaaß-hra 8679A /4716N Hrad Strašidlákov karetní hra Hrad Strašidlákov karetní hra Roztřesená hra pro 2-4 malé duchy ve věku 4 do 99 let. Autoři: Kai Haferkamp & Markus Nikisch Ilustrace: Sabine

Více

VÝUKA JAZYKŮ ZÁJMOVÁ ČINNOST ORGANIZACE 1. ROČNÍKU DESATERO PRO PRVŇÁČKY

VÝUKA JAZYKŮ ZÁJMOVÁ ČINNOST ORGANIZACE 1. ROČNÍKU DESATERO PRO PRVŇÁČKY VÝUKA JAZYKŮ Od třetí třídy začíná výuka cizího jazyka. Angličtinu mohou děti navštěvovat i v kroužku, který na naší škole probíhá v odpoledních hodinách. Od 7. ročníku vyučujeme 2. cizí jazyk ( Nj, Fj,

Více

Jídelníček: Týden 1. Snídaně: Ovesná kaše s mandlemi a skořicí, smažená vejce a cup cakes. Snídaně: Banánové lívance s tvarohovou náplní

Jídelníček: Týden 1. Snídaně: Ovesná kaše s mandlemi a skořicí, smažená vejce a cup cakes. Snídaně: Banánové lívance s tvarohovou náplní Cesta do plavek Jídelníček Týden 1 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 1 den 1 pondělí den 5 pátek Snídaně: Jahodová omeleta Oběd: Hovězí hamburger Večeře: Kuřecí maso

Více

Francouzská kuchyně Zapečená cibulová polévka

Francouzská kuchyně Zapečená cibulová polévka Cibule 1kg Máslo 100g Bílé víno 0,5L Bageta 1ks Strouhaný sýr 200g Vejce 1ks Sůl, pepř, bobkový list, tymián Francouzskákuchyně Zapečenácibulovápolévka Polévka - Cibuli nakrájíme na tenké proužky a orestujeme

Více

Příští číslo vyjde v pondělí 6. dubna 2009

Příští číslo vyjde v pondělí 6. dubna 2009 Výherci z minulého čísla: Jana Hellerová (ZŠ Blovice, 3.A) Lucie Mašková (ZŠ Blovice, 4.B) Karolína Kuželová (ZŠ Blovice, 5.C) Výherci obdrží věcné ceny, které si mohou vyzvednout v DDM Blovice Příští

Více

DDM Kamarád Třemošná vyhlašuje 15. ročník soutěže v Plzeňském kraji pod záštitou KÚ PK a MŠMT ČR a 1. ročník finále ČECH v Plzni

DDM Kamarád Třemošná vyhlašuje 15. ročník soutěže v Plzeňském kraji pod záštitou KÚ PK a MŠMT ČR a 1. ročník finále ČECH v Plzni patronka soutěže Lilian Sarah Fischerová druhá Česká vícemiss 2007 DDM Kamarád Třemošná vyhlašuje 15. ročník soutěže v Plzeňském kraji pod záštitou KÚ PK a MŠMT ČR a 1. ročník finále ČECH v Plzni Vyhlašovatelem

Více

Práce jen pro OZP Úřad práce

Práce jen pro OZP Úřad práce CESTA ZA PRACÍ Tady můžete najít důležité informace, která se týkají pracovní smlouvy. Pokud některým slovům nerozumíte, požádejte někoho, komu věříte, aby Vám při čtení pomohl. Když hledáte práci, měli

Více

Pokud nám zbude náplň, můžeme dát doprostřed talíře.

Pokud nám zbude náplň, můžeme dát doprostřed talíře. Jablkové škebličky 1 porce 100 g Listové těsto 400 g Mouka na vyválení 40 g Jablka 1 kg Cukr 100 g Skořice 2 g Vejce na potření 2 ks Cukr moučka 200 g Vanilkový cukr 2 ks Nastrouháme jablka, smícháme s

Více

Habermaaß-hra 4646. Chutná nebo nechutná?

Habermaaß-hra 4646. Chutná nebo nechutná? CZ Habermaaß-hra 4646 Chutná nebo nechutná? Chutná nebo nechutná? Hra podporující exekutivní funkce pro 2 4 hráče ve věku od 4 do 99 let. Využívá Fex-efekt na zvýšení stupně obtížnosti hry. Autoři: Markus

Více

okres Plzeň-jih, Nádražní 722, Stod

okres Plzeň-jih, Nádražní 722, Stod okres Plzeňjih, Nádražní 722, 33301 ROZVRH ZÁJMOVÝCH ÚTVARŮ na školní rok 2016/2017 www.ddmstod.cz mddmstod@volny.cz Pondělí 1 Angličtina 2 Bosu pro děti + taneční rytmika Zálesák 3 16.30 4 Angličtina

Více

TECHNOLOGICKÝ LIST Č. 4. Selský chléb

TECHNOLOGICKÝ LIST Č. 4. Selský chléb TECHNOLOGICKÝ LIST Č. 4 Selský chléb SLOŽENÍ voda, droždí, cukr, hladká mouka, sůl a kmín výživové hodnoty na 100 g: 1,63 g tuky, 50,77 g sacharidy, bílkoviny 8,26 g, vláknina 4,288 g, vápník 97,172 mg,

Více

Steaky II. Entrecote. Tagliatta z hovězího flanku s rukolou a parmazánovými chipsy. Steak z hovězího entrecotu se sotýrovanými houbami

Steaky II. Entrecote. Tagliatta z hovězího flanku s rukolou a parmazánovými chipsy. Steak z hovězího entrecotu se sotýrovanými houbami Steaky II. Entrecote Tagliatta z hovězího flanku s rukolou a parmazánovými chipsy Steak z hovězího entrecotu se sotýrovanými houbami Gratinované smetanové brambory Maková panna cotta se švestkovou omáčkou

Více

100 g Domácí zvěřinová paštika s rozpečenou bagetkou 68,- Kč (kančí, dančí, srnčí maso, sádlo, smetana, divoké koření, brusinky) 1,3,7.

100 g Domácí zvěřinová paštika s rozpečenou bagetkou 68,- Kč (kančí, dančí, srnčí maso, sádlo, smetana, divoké koření, brusinky) 1,3,7. Studené předkrmy 150 g Domácí sádlo se škvarkama, cibule, Petřkovický chléb (2ks) 58,- Kč (sádlo na škvaření, sůl, mléko, cibule, chléb) 1,3,7. 100 g Domácí zvěřinová paštika s rozpečenou bagetkou 68,-

Více

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1: Seznam respondentů (tabulka) Příloha č. 2: Ukázka rozhovorů a pozorování (přepis)

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1: Seznam respondentů (tabulka) Příloha č. 2: Ukázka rozhovorů a pozorování (přepis) SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1: Seznam respondentů (tabulka) Příloha č. 2: Ukázka rozhovorů a pozorování (přepis) 2 Příloha č. 1: Seznam všech respondentů a jejich základních charakteristik (tabulka) Jméno

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník září říjen a. Pč - Výzdoba ŠD podzimní zdobení družiny b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin, malba c. Hv - Písně od táborového ohně 2. Literární - Četba

Více

Maso, maso, maso II. Vepřová krkovička na černém pivu. Bramborové rösti. Vepřová panenka ve slanině pečená vcelku s hříbkovou omáčkou

Maso, maso, maso II. Vepřová krkovička na černém pivu. Bramborové rösti. Vepřová panenka ve slanině pečená vcelku s hříbkovou omáčkou Maso, maso, maso II. Vepřová krkovička na černém pivu Bramborové rösti Vepřová panenka ve slanině pečená vcelku s hříbkovou omáčkou Tvarohový mousse s malinovou omáčkou Vepřová krkovička na černém pivu

Více

Příští číslo vyjde ve středu 7. září 2016

Příští číslo vyjde ve středu 7. září 2016 Výherci z minulého čísla: Na tomto místě najdete výherce LUŠŤOVKY Výherci obdrží věcné ceny, které si mohou vyzvednout v DDM Blovice. Příští číslo vyjde ve středu 7. září 2016 Uzávěrka v pondělí 3. října

Více

Jídelníček: Týden 2. Snídaně: Skořicová žemle s kávovým krémem a jahodami. Snídaně: Míchaná vejce s čerstvými bylinkami

Jídelníček: Týden 2. Snídaně: Skořicová žemle s kávovým krémem a jahodami. Snídaně: Míchaná vejce s čerstvými bylinkami Cesta do plavek Jídelníček Týden 2 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 2 den 8 pondělí den 12 pátek Snídaně: Míchaná vejce s čerstvými bylinkami Oběd: Vepřový guláš s

Více

Polévky. Zeleninový bujón. Wontonová polévka (fotografie vpravo) Čistá polévka. Zelená vaječná polévka. Wontonové taštičky

Polévky. Zeleninový bujón. Wontonová polévka (fotografie vpravo) Čistá polévka. Zelená vaječná polévka. Wontonové taštičky Polévky Zeleninový bujón Jednoduchý, čistě zeleninový bujón uvaříte velmi rychle. 4 polévkové lžíce libečku 4 polévkové lžíce celerových listů ½ cibule 1 mrkev sůl a cukr špetka prášku z feferonek trošku

Více

ročník 2012/2013 číslo2 vydáno 19.3.2013 V I N I C K Á

ročník 2012/2013 číslo2 vydáno 19.3.2013 V I N I C K Á V I N I C K Á ročník 2012/2013 číslo2 vydáno 19.3.2013 Vítáme vás u velikonočního vydání Vinické sedmičky. V dnešním vydání se dozvíte mnoho zajímavostí a informací. Naši novináři se usilovně snažili,

Více

RECEPTY SMART NOODLES. www.svet-zdravi.cz

RECEPTY SMART NOODLES. www.svet-zdravi.cz RECEPTY SMART NOODLES Užívejte si italskou kuchyni bez výčitek a kalorií Jedna porce pouze 100 kj u Rychlá a snadná příprava u Hodí se na večeři i jako předkrm u Vhodné pro vegany, vegetariány, celiaky

Více

Vyhlašovatelem soutěže je Občanské sdružení Dívka v Jičíně v Čechách, které je zároveň od roku 2006 organizátorem celostátního finále této soutěže.

Vyhlašovatelem soutěže je Občanské sdružení Dívka v Jičíně v Čechách, které je zároveň od roku 2006 organizátorem celostátního finále této soutěže. patronka soutěže Lilian Sarah Fischerová druhá Česká vícemiss 2007 DDM Kamarád Třemošná a Plzeňská krajská rada dětí a mládeže vyhlašuje 16. ročník soutěže v Plzeňském kraji pod záštitou KÚ PK a MŠMT ČR

Více

KUŘECÍ ŘÍZEČKY S HRANOLKY MINI PASTA BOLOGNESE PÁREČKY S BRAMBOROVOU KAŠÍ HUMMUS BI LAHMI

KUŘECÍ ŘÍZEČKY S HRANOLKY MINI PASTA BOLOGNESE PÁREČKY S BRAMBOROVOU KAŠÍ HUMMUS BI LAHMI Dětské menu DĚTSKÉ MENU KUŘECÍ ŘÍZEČKY S HRANOLKY MINI PASTA BOLOGNESE PÁREČKY S BRAMBOROVOU KAŠÍ Předkrmy Předkrmy HUMMUS HUMMUS BI TAHINI 168Kč Hummus sezamovou tahinou, zlatohnědé cibulky, podávané

Více

McDONALD S CUP - turnaj v minifotbalu ZŠ

McDONALD S CUP - turnaj v minifotbalu ZŠ Největší fotbalový turnaj pro žáky základních škol, několikanásobně oceněný UEFA jako nejlepší projekt grassroots. Ve dvou věkových kategoriích do turnaje každoročně nastupuje téměř 85 tisíc chlapců a

Více

HOKEJOVÝ POHÁR JOSEFA VAŠÍČKA

HOKEJOVÝ POHÁR JOSEFA VAŠÍČKA HOKEJOVÉ KLUBY HC LEDEČ N.S. A HC SVĚTLÁ N.S. pořádají 1. ročník dvoudenního hokejového turnaje mladších a starších žáků HOKEJOVÝ POHÁR JOSEFA VAŠÍČKA Získal Stanley Cup, vyhrál mistrovství světa dospělých

Více

Dům dětí a mládeže Blovice, Tyršova 807, 336 01 Blovice Tel.: 371 522 159 www.ddm-blovice.cz. Časopis CHOBOTNICE

Dům dětí a mládeže Blovice, Tyršova 807, 336 01 Blovice Tel.: 371 522 159 www.ddm-blovice.cz. Časopis CHOBOTNICE Dům dětí a mládeže Blovice, Tyršova 807, 336 01 Blovice Tel.: 371 522 159 www.ddm-blovice.cz Časopis CHOBOTNICE Červen 2014 Přijde zajíc do cukrárny a povídá: Jakou máte zmrzlinu? Cukrář na to: jahodovou,

Více

Žebra & křídla. Zapečené chilli nachos. Buffalo křidélka. Crudité s dipem z modrého sýra. Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou

Žebra & křídla. Zapečené chilli nachos. Buffalo křidélka. Crudité s dipem z modrého sýra. Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou Žebra & křídla Zapečené chilli nachos Buffalo křidélka Crudité s dipem z modrého sýra Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou Grilovaná kukuřice Salát Coleslaw Česneková bageta Zapečené chilli nachos

Více

Organizač ní zabezpeč ení š kolního roku 2013/2014

Organizač ní zabezpeč ení š kolního roku 2013/2014 Adresa:, 150 00 Praha 5 Organizač ní zabezpeč ení š kolního roku 2013/2014 Začátek školního roku pondělí 2. září 2013 Konec školního roku pátek 27. června 2014 Prázdniny (nevztahují se na MŠ) podzimní

Více

FINÁLE VÝBĚRY OFS 2014 pásmo - východ ve dnech 13.-14. května 2014 HLUK

FINÁLE VÝBĚRY OFS 2014 pásmo - východ ve dnech 13.-14. května 2014 HLUK FINÁLE VÝBĚRY OFS 2014 pásmo - východ ve dnech 13.-14. května 2014 HLUK Č A S O V Ý P R O G R A M Příjezd: v úterý 13.5 2013 nejpozději do 11:00 hod., hřiště TJ Spartak Hluk. V kabině bude připraveno,

Více

Dům dětí a mládeže Blovice, Tyršova 807, 336 01 Blovice Tel.: 371 522 159 www.ddm-blovice.cz. Časopis CHOBOTNICE

Dům dětí a mládeže Blovice, Tyršova 807, 336 01 Blovice Tel.: 371 522 159 www.ddm-blovice.cz. Časopis CHOBOTNICE Dům dětí a mládeže Blovice, Tyršova 807, 336 01 Blovice Tel.: 371 522 159 www.ddm-blovice.cz Časopis CHOBOTNICE Duben 2013 Dubnové pranostiky První dubnový den se nazývá apríl. Už od 16. století je apríl

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček leden 2015 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem provedeme

Více

Recepty pro týden 25.7.-31.7.

Recepty pro týden 25.7.-31.7. Špenát s čočkovou rýží 100 g celozrnné rýže 3 lžíce červené čočky 1 cibule 100 g čerstvého kozího sýra 1 lžíce řepkového oleje muškátový oříšek 400 g mraženého listového špenátu sůl, pepř Rýži povaříme

Více

Zvonek. Cukrářské práce. 4. číslo školního roku 2011/2012. Školní časopis OU Kunice (Občasník) Redakční rada: žáci oboru vzdělání

Zvonek. Cukrářské práce. 4. číslo školního roku 2011/2012. Školní časopis OU Kunice (Občasník) Redakční rada: žáci oboru vzdělání Zvonek 4. číslo školního roku 2011/2012 Školní časopis OU Kunice (Občasník) Redakční rada: žáci oboru vzdělání Cukrářské práce Absolventský ples Asi nejdůležitější událostí poslední doby byl devatenáctý

Více

Jezte 5-6x denně, po 2-3 hodinách Nemlsejte mezi jídly Jako druhou večeři lze přidat zeleninu, zeleninový salát, atd

Jezte 5-6x denně, po 2-3 hodinách Nemlsejte mezi jídly Jako druhou večeři lze přidat zeleninu, zeleninový salát, atd Jídelníček Pro to, aby člověk snižoval svou váhu, je potřeba snížit energetický příjem potravin a zvýšit energetický výdej pohybem. Optimální je snížit energetický příjem na cca 5000 kj za den (u žen).

Více

co si? dáte katalog výrobků www.masoplana.cz

co si? dáte katalog výrobků www.masoplana.cz kuřecí debrecínka co si? dáte grilovací klobásy párky a klobásy dušená šunka katalog výrobků znáš něco lepšího? já ne! chutě z celého světa www.masoplana.cz nabízíme? A co že to Šunky šunkové speciality

Více

Mladecké noviny ČÍSLO 66 NEPRODEJNÉ

Mladecké noviny ČÍSLO 66 NEPRODEJNÉ Mladecké noviny ČÍSLO 66 PROSINEC NEPRODEJNÉ 12/2015 Vážení spoluobčané, přeji vám všem i vašim blízkým příjemné prožití vánočních svátků, které budou naplněny radostí, štěstím, vnitřní harmonií a pohodou.

Více

Mistrovství ČR družstev mládeže 2013 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS

Mistrovství ČR družstev mládeže 2013 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS Mistrovství ČR družstev mládeže 2013 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS A. Všeobecná ustanovení ROZPIS FINÁLOVÉ ČÁSTI SOUTĚŽE 1. Řídící orgán Sportovně technický úsek sekretariátu ČTS Leoš Fiala, Ing.

Více

Pro přehrání promo videa KLIKNI NA TEXT (nutné připojení k internetu)

Pro přehrání promo videa KLIKNI NA TEXT (nutné připojení k internetu) Pro přehrání promo videa KLIKNI NA TEXT (nutné připojení k internetu) Pod záštitou a s finanční podporou města Bruntál proběhnou BRUNTÁLSKÉ ŠEDESÁTKY O ZUBATOU ŽÁBU Datum konání Sobota 18. srpna 2018 Místo

Více

Svačíš jednou nebo dvakrát denně? ANO NE

Svačíš jednou nebo dvakrát denně? ANO NE Příloha č.1 DOTAZNÍK Ahoj holky a kluci, chci vás poprosit o vyplnění tohoto krátkého dotazníku. Tvoje odpovědi jsou pro mě moc důležité, odpovídej proto,prosím, pravdivě a svoje odpovědi zakroužkuj. Díky!

Více