CL 7100 Bezdrátová sluchátka

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "CL 7100 Bezdrátová sluchátka"

Transkript

1 CL 7100 Bezdrátová sluchátka Úvod Bezdrátová sluchátka CL7100 mohou být využívána, jak lidmi kteří nemají v pořádku sluch, tak lidmi s normálním sluchem. Tato sluchátka mohou být použita k poslechu televize, nebo dalších audio zařízení. Používáním sluchátek CL7100 získáte poslech vysílaných pořadů bez rušivých zvuků z okolí. Tento typ bezdrátových sluchátek využívá pro přenos signálu z vysílače do sluchátek signál 2,3 MHz na bázi infračerveného světla. Varování: Toto zařízení může produkovat zvuk o vysoké hladině akustického tlaku za účelem pomoci lidem s narušeným sluchem. Vysoká hladina zvuku však může způsobit poškození sluchu lidem s normálním slyšením. Pro ně se doporučuje, aby si sluchátka před nasazením nastavili na nízkou hlasitost a teprve po zahájení poslechu slyšitelnost sluchátek upravili pro sobě vyhovující hlasitost poslechu.

2 Obsah balení:

3

4 (1)Základová stanice pro přenos signálu / nabíječka

5 (2)Sluchátka Poznámka: V závislosti na zakoupeném modelu může být uvnitř balení jedny nebo dvě sluchátka. Základová stanice je však v balení vždy jen jedna. (3) Napájení (AC - DC adaptér, V) (4) RCA (červený a bílý DIN) pro 3,5 mm audio kabel (5) Náhradní náušníky pro sluchátka v počtu 1+1 (6) 3.7V/200mAH baterie nabíjecí z lithiového polymeru (Li-Pol). Je součástí sluchátek. Upozornění: 1) Tento typ baterie je schopen vydržet v provozu mnoho let a není nutno jej proto vyměňovat. 2) Doporučujeme tyto baterie před prvním použitím sluchátek nabíjet minimálně po dobu 2 hodin.

6 3) Umístěte sluchátka do nabíječky základové stanice. Ujistěte se, že kontrolní červené LED světlo svítí. Jakmile je baterie nabitá, LED kontrolka se vypne a přestane svítit. Levá nabíjecí pozice / Pravá nabíjecí pozice Kontrolky nabíjení 4) Sluchátka mohou být umístěna v nabíjecí přihrádce delší dobu, u tohoto typu baterie nehrozí přebití. Upozornění ohledně používání baterie Nepokoušejte se změnit nebo odebrat baterii Neházejte ji do ohně Držte ji v dosahu dětí Nezkratujte nabíjecí svorky ve spodní části sluchátek Poznámka: Série CL7100 je nabízena ve dvou provedeních, viz níže. Tento instrukční manuál popisuje oba modely provedení. 1) CL7100 bezdrátový sluchátkový systém s použitím pro jednu osobu. 2) Extra bezdrátová sluchátka Instalace

7 Není součástí balení.

8 (1) Připojte napájení základny, dle obrázku.. (2) Základna s nabíječkou musí být připojena k audio výstupu televize, audio zařízení, satelitního přijímače, DVD nebo VCR přehrávače, atd. Při použití RCA kabelu se na výstup těchto zařízení musí použít červený a bílý konektor. Viz obrázek. V případě nutnosti se mohou použít scart adaptéry (nejsou součástí dodávky). Pro propojení používejte pouze červené a bílé označené konektory. Poznámka: Pokud je systém současně připojen ke kabelovému nebo satelitnímu zařízení a k DVD nebo VCR přehrávači je nutné vypnout to zařízení, které není používáno. (3) Připojení k digitálnímu konvertoru ( DAC ) Připojte digitální audio výstup z televizoru nebo audio zařízení na DAC pomocí vhodného kabelu (optický nebo koaxiální kabel). Pak použijte dodaný typ RCA kabelu pro připojení z červených a bílých výstupních svorek DAC pro napojení na audio vstup základové stanice. POZNÁMKA: Pokud si přejete užívat tento systém pro poslech TV a CL7100 je ztlumen, aby nerušil ostatní, audio výstup televize musí být nastaven jako fixní. Správné nastavení fixního audio výstupu vaší televize by mělo být uvedeno v manuálu vaší TV. Umístění CL7100 Infračervený signál potřebuje nepřerušené spojení přenos signálu mezi základovou stanicí a sluchátky. Proto umístěte zařízení tak, aby nic nepřerušovalo infračervený signál. Ten může být blokován například stěnami bytu, dveřmi, nábytkem, tiskovinami apod. Během správné funkce zařízení svítí infračervené diody. POZNÁMKA: Pokud není na audio vstupu základové stanice audio signál, přenos se automaticky vypne a modrá dioda zhasne. Jakmile dojde k obnovení zvukového signálu, modrá dioda se opět rozsvítí a zařízení začne znovu přenášet signál do sluchátek.

9 Použití 1. Ujistěte se, že je základna pro přenos signálu správně připojena na zdroji napájení. Používejte přiložený adaptér. 2. Používejte sluchátka tak, aby přední strana sluchátek směřovala směrem k základně. 3. Zapněte sluchátka pomocí otočného ovladače zapínání/vypínání/zesílení zvuku umístěného s tímto symbolem. 4. Otočným kolečkem ovladače tónové volby nastavte požadovanou úroveň tónu frekvenci, jak vám nejlépe vyhovuje. 5. Pro vyrovnání rozdílů ve slyšitelnosti jednotlivých stran (pravá/levá) sluchátek (balance) použijte šroubek ve spodní straně sluchátek. 6. Pokud je potřeba, vložte mikrofon do mikrofonního vstupu sluchátek nebo vstupu základové stanice. (není součástí balení) 7. Na stejný výstup sluchátek lze propojit mobilní telefon pomocí konektoru typu jack o velikosti 3,5 mm. 8. Pokud uložíte sluchátka do nabíjecího prostoru základny, ujistěte se, že sluchátka správně sedí v nabíječce pevně a že světlo nabíjení svítí.

10 Bezpečnost při práci se zařízením, údržba a péče o CL7100 Tento sluchátkový systém je vyvinut pro práci v síti V. Zařízení nemá integrován interní vypínač. K vypnutí zařízení tedy dojde vyjmutím AC adaptéru ze zásuvky síťového napájení. Čistěte sluchátka a náušníky sluchátek pravidelně jemnou látkou a teplou vodou s přídavkem detergentu na umývání náušníků. Náušníky umývejte až po sejmutí ze sluchátek. Udržujte zařízení mimo horké prostředí. Tedy nepokládejte je na kamna, a na zařízení, která do sebe kumulují teplo. Opravy tohoto zařízení musí provádět kvalifikovaný personál.

11 Řešení problémů se zařízením Zvuk není čistý (rušení) Zkontrolujte připojení k základové stanici. Ujistěte se, že LED kontrolky svítí. Zkontrolujte přenosovou trasu, zda je volná - nepřerušována. Zařízení nestavte na okno, nebo ke zdroji rušení signálu. Zkontrolujte, zda je audio kabel propojen do analogového (RCA) audio výstupu na TV, nebo kabelového či satelitního zařízení. Zkontrolujte si, zda audio kabel NENÍ propojen na výstupní digitální audio jack. Ujistěte se, zda síťový adaptér, který je určen pro toto zařízení, není náhodou omylem napojen na jinou techniku. Ujistěte se, že audio kabel je propojen s konektorem typu jack na základové stanici. LED diody informující o funkci zařízení na základové stanici nesvítí. Zkontrolujte, zda je adaptér napojen na správnou napájecí síť. Prověřte propojení CL7100 s 12 V konektorem typu jack. Když jsou sluchátka usazena v nabíjecí kolébce základové stanice, kontrolka správného nabíjení nesvítí. Překontrolujte usazení sluchátek, pokud je potřeba usaďte je k nabití do druhé nabíjecí kolébky. Ujistěte se, že nabíječka je správně propojena s napájecím zařízením.

12 Technické a provozní údaje: Základní specifikace: Frekvence: 2,3 MHz Modulace: Infračervený přenos, mono Přibližný dosah: 55 m2 Rozsah zvuku: Hz Hlasitost: 70 db Auto On/Off Sluchátka: Maximální hladina akustického tlaku: 120 db Baterie: Nabíjecí typu Li-Po, 3,7V/200mAh Doba provozu na jedno nabití: cca 10 hodin Váha: g Základová stanice pro přenos signálu: Audio konektor: RCA kabel Napájení: DC 12V, 500mA Váha: cca 171 g Velikost: 4,8 x 10,5 x 15,4 cm Provedení restartu zařízení: V případě výpadku zařízení z důvodů elektrického výboje, nebo jiné poruchy stiskněte malé tlačítko umístěné na spodní části základové stanice a podržte je stisknuté po dobu asi jedné sekundy. Zařízení by po tomto zásahu mělo naběhnout na normální provoz.

13 Prohlášení o shodě. Geemarc Telecom SA tímto prohlašuje, že tento výrobek je v souladu se základními požadavky a dalším příslušnými ustanoveními Rádio telekomunikačními předpisy dle 1999/5 EEC. Toto prohlášení o shodě je možné ověřit na Informace o likvidaci Tyto informace o likvidaci elektrických a elektronických zařízení jsou v souladu se směrnicemi EU a dalších evropských zemí. Tento symbol na produktu, nebo na jeho balení znamená, že toto zařízení nepatří do domovního odpadu. Vložte jej do specializovaných kontejnerů určených pro sběr elektrických a elektronických zařízení. Pro další informace o recyklaci tohoto produktu můžete požádat příslušný úřad zabývající se sběrem domovního odpadu, nebo se obraťte o radu tam, kde jste zařízení zakoupili. Technická a obchodní podpora zákazníka: Pro další informace o tomto produktu navštivte prosím naše webové stránky: nebo prodejce : Unie neslyšících Brno, o.s. Palackého třída Brno tel, fax: mob:

Zapojení do provozu Přijímač: Vysílačová základna:

Zapojení do provozu Přijímač: Vysílačová základna: Zapojení do provozu Přijímač: 1. Tlačítko mikrofonu pro poslech zvuku v místnosti 2. 3,5 mm audio výstup typ jack 3. Mikrofon 4. Ovládání hlasitosti 5. Indikace napájení 6. Posuvník vypnutí/zapnutí 7.

Více

Výrobce nemůže být zodpovědný za škodu, která byla způsobena používáním Crescendo 50 v rozporu s níže uvedenými bezpečnostními pokyny.

Výrobce nemůže být zodpovědný za škodu, která byla způsobena používáním Crescendo 50 v rozporu s níže uvedenými bezpečnostními pokyny. Poskytovatel služeb pro sluchově postižené Palackého tř.114, vchod z ulice Kollárova 9, 612 00 Brno Telefon: 541245321, sms 775576120 nebo 725605216 Email: polacek@pomuckyproneslysici.cz, unb@cmjn.cz Návod

Více

Návod k obsluze. www.jabra.com

Návod k obsluze. www.jabra.com Jabra PRO 920 Návod k obsluze www.jabra.com Obsah 1. VÍTEJTE...4 2. PŘEHLED VÝROBKU...5 2.1 OBSAH BALENÍ...5 2.2 SCHÉMA NÁHLAVNÍ SOUPRAVY...6 2.3 DOPLŇKY PRO NOŠENÍ...7 2.4 SCHÉMA ZÁKLADNY...8 2.5 VOLITELNÉ

Více

Gigaset C610 IP / IM-Ost cs / A31008-M2312-R601-1-TE43 / title.fm / 20.4.11

Gigaset C610 IP / IM-Ost cs / A31008-M2312-R601-1-TE43 / title.fm / 20.4.11 Gratulujeme Koupí zařízení Gigaset jste si zvolili značku plně oddanou trvale udržitelnému rozvoji. Balení tohoto produktu je ekologické. Pokud chcete vědět víc, navštivte stránku www.gigaset.com. Bezpečnostní

Více

Model č. KX-TPA50 B61. Děkujeme Vám, že jste si zakoupili výrobek značky Panasonic.

Model č. KX-TPA50 B61. Děkujeme Vám, že jste si zakoupili výrobek značky Panasonic. Instalační příručka Přídavný bezdrátový telefon Model č. KX-TPA50 B61 Děkujeme Vám, že jste si zakoupili výrobek značky Panasonic. Toto zařízení je doplňkový mikrotelefon kompatibilní s následujícími řadami

Více

Návod k instalaci opakovače DECT signálu

Návod k instalaci opakovače DECT signálu Návod k instalaci opakovače DECT signálu Gigaset DECT repeater 2.0 / Gigaset opakovač DECT signálu 2.0 Opakovač DECT signálu slouží pro rozšíření pokrytí bezdrátového signálu DECT telefonů Gigaset, v případě,

Více

DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT. Návod k použití

DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT. Návod k použití DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT Návod k použití Cz Děkujeme Vám za zakoupení digitální jednooké zrcadlovky Nikon. Abyste mohli plně využít všech vlastností fotoaparátu, přečtěte si důkladně celý návod k obsluze a

Více

A580 IP KBA / IM-OST CS / A31008-M2013-R601-3-TE43 / title.fm / 16.2.11 1.2005 9 rsion 4, 16.0 e V

A580 IP KBA / IM-OST CS / A31008-M2013-R601-3-TE43 / title.fm / 16.2.11 1.2005 9 rsion 4, 16.0 e V 1 2 Bezpečnostní pokyny Pozor: Před použitím si důkladně přečtěte bezpečnostní informace a návod k použití na CD. Vysvětlete svým dětem jejich obsah a možná nebezpečí při používání telefonu. > Používejte

Více

LT-32A60BU LT-32A60SU LT-26A60BU LT-26A60SU

LT-32A60BU LT-32A60SU LT-26A60BU LT-26A60SU РУССКИЙ POLSKI ČESKY MAGYAR ROMANIAN БЪЛГАРСКИ LT-32A60BU LT-32A60SU LT-26A60BU LT-26A60SU ШИРОКОЭКРАННЫЙ ЦВЕТНОЙ ТЕЛЕВИЗОР PANORAMICZNY TELEWIZOR LCD ŠIROKOÚHLÝ LCD MONITOR SZÉLESVÁSZNÚ LCD-KIJELZŐ TV

Více

12 související výrobky EMP-Centauri PROFI CLASS návod k použití 1/003342 A MS9/4PIU-5 MS9/6PIU-5 MS9/8PIU-5 MS9/10PIU-5 MS9/12PIU-5 MS9/16PIU-6

12 související výrobky EMP-Centauri PROFI CLASS návod k použití 1/003342 A MS9/4PIU-5 MS9/6PIU-5 MS9/8PIU-5 MS9/10PIU-5 MS9/12PIU-5 MS9/16PIU-6 12 související výrobky EMP-Centauri PROFI CLASS návod k použití 1/003342 A MS9/4PIU-5 MS9/6PIU-5 MS9/8PIU-5 MS9/10PIU-5 MS9/12PIU-5 MS9/16PIU-6 MS9/20PIU-6 MS9/26PIU-6 13 kontakt EMP-Centauri s.r.o. 5.

Více

Gigaset A160/A260/A165/A265 česky

Gigaset A160/A260/A165/A265 česky 1 Gigaset A160/A260/A165/A265 česky Přenosná část pro A260/A265 Přenosná část pro A160/A165 Základna bez hlasového záznamníku 14 5 1 Stav nabití akumulátoru 2 Interní číslo přenosné části 3 Dialogová tlačítka

Více

Uživatelská příručka Přenosný bezdrátový reproduktor MD-12

Uživatelská příručka Přenosný bezdrátový reproduktor MD-12 Uživatelská příručka Přenosný bezdrátový reproduktor MD-12 1.1. vydání CS Uživatelská příručka Přenosný bezdrátový reproduktor MD-12 Obsah Bezpečnost 3 Začínáme 4 Informace o tomto příslušenství 4 Tlačítka

Více

Uživatelská příručka Nokia 208

Uživatelská příručka Nokia 208 Uživatelská příručka Nokia 208 2.1. vydání CS Psst... Tato příručka není všechno... Pokyny v této uživatelské příručce vycházejí z nejnovější dostupné verze softwaru. Pokud v přístroji nemáte software

Více

mytab 10 Návod mytab 10 NÁVOD Děkujeme, za nákup tabletu mytab. Tento návod je určen pro základní seznámení se službami a funkcemi tabletu mytab.

mytab 10 Návod mytab 10 NÁVOD Děkujeme, za nákup tabletu mytab. Tento návod je určen pro základní seznámení se službami a funkcemi tabletu mytab. mytab 10 NÁVOD Děkujeme, za nákup tabletu mytab. Tento návod je určen pro základní seznámení se službami a funkcemi tabletu mytab. Bez předchozího písemného souhlasu společnosti myphone nesmí být žádná

Více

Návod na montáž, obsluhu a zapojení ZDROJ PG 1000. CZ verze 1.1

Návod na montáž, obsluhu a zapojení ZDROJ PG 1000. CZ verze 1.1 Návod na montáž, obsluhu a zapojení ZDROJ PG 1000 CZ verze 1.1 OBSAH BEZPEČNOSTNÍ PODMÍNKY... 3 PÉČE O AKUMULÁTORY... 3 1 Základní informace o užití a vlastnostech, popis zařízení... 4 1.1 Obecný popis...

Více

Návod na montáž, obsluhu a zapojení ZDROJ PG 500. CZ verze 1.0

Návod na montáž, obsluhu a zapojení ZDROJ PG 500. CZ verze 1.0 Návod na montáž, obsluhu a zapojení ZDROJ PG 500 CZ verze 1.0 OBSAH BEZPEČNOSTNÍ PODMÍNKY... 3 PÉČE O AKUMULÁTORY... 3 1 Základní informace o užití a vlastnostech, popis zařízení... 4 1.1 Obecný popis...

Více

SPIN11 KCE verze SNA1/A

SPIN11 KCE verze SNA1/A SPIN11 KCE verze SNA1/A Elektromechanický pohon pro pro výklopná vrata s horním vedením křídla, výklopná vrata s kloubovým výklopným mechanismem a pro sekční vrata Optimálního výkonu lze dosáhnout pouze

Více

Roomba. Robotický vysavač. Série 700 Příručka majitele

Roomba. Robotický vysavač. Série 700 Příručka majitele Roomba Robotický vysavač Série 700 Příručka majitele Vážený majiteli vysavače Roomba, děkujeme, že jste si vybral robotický vysavač nové generace irobot Roomba. Vstupujete tak do vybrané společnosti, která

Více

MOBILNÍ KLIMATIZACE APD-9CR APD-12CR APD-12HR s funkcí topení

MOBILNÍ KLIMATIZACE APD-9CR APD-12CR APD-12HR s funkcí topení MOBILNÍ KLIMATIZACE APD-9CR APD-12CR APD-12HR s funkcí topení NÁVOD K POUŽITÍ V tomto návodu najdete mnoho užitečných rad o tom, jak používat a udržovat vaše klimatizační zařízení. Několik jednoduchých

Více

Uživatelská příručka Nokia 225 Dual SIM

Uživatelská příručka Nokia 225 Dual SIM Uživatelská příručka Nokia 225 Dual SIM 1.1. vydání CS Uživatelská příručka Nokia 225 Dual SIM Obsah Bezpečnost 3 Začínáme 4 Tlačítka a části 4 Vložení SIM karty, baterie a paměťové karty 4 Nabíjení baterie

Více

PROVOZNÍ NÁVODY UPS PROTECT C.R PROTECT C. 1000 R (S) PROTECT C. 2000 R (S) PROTECT C. 3000 R (S) PROTECT C. 6000 R

PROVOZNÍ NÁVODY UPS PROTECT C.R PROTECT C. 1000 R (S) PROTECT C. 2000 R (S) PROTECT C. 3000 R (S) PROTECT C. 6000 R PROVOZNÍ NÁVODY UPS PROTECT C.R PROTECT C. 1000 R (S) PROTECT C. 2000 R (S) PROTECT C. 3000 R (S) PROTECT C. 6000 R 2 Děkujeme Vám za zakoupení UPS PROTECT C.R od firmy AEG Power Solutions. V tomto návodu

Více

D100 DualSIM Mobilní telefon pro dvě SIM karty. Podrobný návod k použití

D100 DualSIM Mobilní telefon pro dvě SIM karty. Podrobný návod k použití D100 DualSIM Mobilní telefon pro dvě SIM karty Podrobný návod k použití Obsah Důležité pokyny...3 Váš telefon...5 Vložení SIM karet, pam. karty a baterie...7 Nabíjení baterie...8 Umístění antén...8 Zapnutí

Více

Detekční rám TS1252. Před použitím si pečlivě přečtěte tento manuál.

Detekční rám TS1252. Před použitím si pečlivě přečtěte tento manuál. Před použitím si pečlivě přečtěte tento manuál. Detekční rám TS1252 Základní popis Tento detektor kovů by měl být připojen k ploché podložce (nebo zemi) z nekovového materiálu a jeho dvě desky by měly

Více

Dell Venue Pro 11 5130 Příručka uživatele

Dell Venue Pro 11 5130 Příručka uživatele Dell Venue Pro 11 5130 Příručka uživatele Regulační model: T06G Regulační typ: T06G001 Poznámky, upozornění a varování POZNÁMKA: POZNÁMKA označuje důležité informace, které pomáhají lepšímu využití počítače.

Více

Uživatelská příručka PocketBook SURFpad 3 10,1

Uživatelská příručka PocketBook SURFpad 3 10,1 Uživatelská příručka PocketBook SURFpad 3 10,1 2 Obsah BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 4 VZHLED 7 TECHNICKÉ SPECIFIKACE 8 ZÁKLADNÍ INFORMACE 9 Nabíjení baterie 9 Odblokování zařízení 10 Domovská obrazovka 10 Orientace

Více

Návod k obsluze. Mikrováhy Excellence Plus Modely XP56/XP26 část 1

Návod k obsluze. Mikrováhy Excellence Plus Modely XP56/XP26 část 1 Návod k obsluze Mikrováhy Excellence Plus Modely XP56/XP26 část 1 Popis mikrovah Excellence Plus XP56/XP26 5 8 6 www.mt.com 7 9 XP56 15 14 5 12 F 3 4 10 11 5 METTLER TOLEDO 2 1 3 3 4 F 1 Terminál (podrobnosti

Více

Přijímač digitální satelitní TV s integrovaným dekodérem CryptoWorks. Obrázek se může lišit od skutečného vzhledu výrobku.

Přijímač digitální satelitní TV s integrovaným dekodérem CryptoWorks. Obrázek se může lišit od skutečného vzhledu výrobku. Přijímač digitální satelitní TV s integrovaným dekodérem CryptoWorks CR-FOX CI Návod k obsluze Obrázek se může lišit od skutečného vzhledu výrobku. Děkujeme vám za vaše rozhodnutí k nákupu tohoto výrobku.

Více

N720 DECT IP. Multicell System. Pruvodce planovanim a merenim

N720 DECT IP. Multicell System. Pruvodce planovanim a merenim N720 DECT IP Multicell System Pruvodce planovanim a merenim Obsah Obsah Bezpečnostní pokyny.............................................. 2 Úvod..............................................................

Více

Lenovo IdeaPad Flex 10

Lenovo IdeaPad Flex 10 Lenovo IdeaPad Flex 10 Uživatelská příručka Než začnete používat počítač, přečtěte si bezpečnostní poznámky a důležité rady, které naleznete v přiložených příručkách. Poznámky Před používáním produktu

Více

Návod k použití CECH-2104A CECH-2104B

Návod k použití CECH-2104A CECH-2104B CS Návod k použití Než začnete tento produkt používat, pečlivě si přečtěte veškerou dokumentaci, která k němu náleží, a uschovejte ji pro budoucí potřebu. CECH-2104A CECH-2104B 7015888 VÝSTRAHA 2 Neotvírejte

Více