Technická dokumentace

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Technická dokumentace"

Transkript

1 Technická dokumentace Příloha č. 1 výzvy k podání nabídek 1.1 Předpoklady Cílem této VZ je doplnění stávajícího informačního systému VIRTUOS o nové funkcionality, a to jak provozní, tak legislativní. Nejzásadnější je vznik Základních registrů ( napojení tohoto systému na ně. Vytvoření obecného rozhraní stávajícího systému pro aplikace třetích stran, které do budoucna mohou rozšířit portfolio funkcionalit systému VIRTUOS. V neposlední řadě doplnit funkcionality spisové služby o funkcionality, které se v rámci životního cyklu ukázaly jako vhodné doplnění stávajícího stavu. Popis stávajícího stavu VIRTUOS je systém, který poskytuje služby zajištující větší kvalitu komunikace občanů s úřady samosprávy a to jak v oblasti čistě samosprávné, tak i v oblasti přeneseného výkonu státní správy. Jeho hlavní součástí jsou moduly: Elektronická spisová služba Rezervace času Životní situace Elektronické podání Elektronická úřední deska 1.2 Popis předmětu plnění Funkční specifikace řešení 1) Obecné rozhraní rozhraní na bázi WS/SOAP, které umožní stávající moduly rozšířit o další moduly aplikací třetích stran na základě technické dokumentace, která bude součástí řešení. 2) Integrace na základní registry (egon rozhraní ISZR) napojení na vystavené rozhraní ISZR, které přenáší tyto informace: referenční údaje vedené v jednotlivých ZR ostatní údaje vedené v jednotlivých ZR provozní údaje související se systémy ZR údaje uvedené ve spolupracujících IAS egon rozhraní ISZR je dostupné prostřednictvím KIVS případně internetu. Informace o přístupu k rozhraní jsou uvedeny v samostatném dokumentu umístěném na webu správy SZR. URL jednotlivých rozhraní jsou uvedena v Katalogu egon služeb, který je dostupný na stejném místě.

2 3) Aktualizace připojení JIP/KAAS přes SSO PK díky změně přístupu k ověřování JIP/KAAS je nutné změnit stávající proceduru a technologii ověřování uživatelů. Požadováno je připojení přes SSO PK, které tyto záležitosti řeší obecně pro všechny systémy PK. 4) Rozvoj spisové služby o tyto funkcionality: Šanony - Až dosud byly k dispozici spisy jako nejvyšší objekt pro seskupování písemností, zatímco řada organizací používá s výhodou šanony (zejména na větších úřadech). Zavedení šanonů požadováno několika většími zákazníky Galatea. Bude i zde platit princip, že písemnost bude maximálně v jednom spise, zatímco spis může být ve více šanonech. Možnost bude vypínatelná, aby pro menší zákazníky nebyl narušen princip jednoduchosti. Složky spisu - Na přání bude možno větší spisy strukturovat složkami. Nové kontakty - Nové kontakty zavedou nad každý kontakt dvě entity: organizace a osoba, takže úřad bude jedna entita, osoba druhá, zároveň budou kontakty jednoduše importovatelné z jiných zdrojů a integrovatelné WS UIRADR. Administrátor kontaktů na profilu - Tato úprava umožní mnohem větší možnost ovlivnění množiny kontaktů pro každou organizaci. Vyčlenění této role pro každého zákazníka výrazně zvýší uživatelský komfort Spisové znaky - dosud měli uživatelé spisové služby k dispozici jednotnou sadu spisových znaků ve smyslu příslušné vyhlášky. To nemuselo vyhovovat a v praxi ani nevyhovovalo některým specifickým organizací. Navržená úprava zahrnuje vytvoření typizovaných sad spisových plánů a navíc jejich administraci silami každé jednotlivé organizace. Import kontaktů umožnit u každého zákazníka individuálně importovat kontakty (přesně řečeno skupiny kontaktů) z libovolného zdroje dostupného danému zákazníkovi Technická specifikace řešení Požadované řešení vyžaduje již použitou technologii a zabezpečení, která je implementována v současné verzi systému VIRTUOS. Přesná specifikace je uvedena v technické dokumentaci systému VIRTUOS. Standardní požadavky na dodávané řešení: data o umožnit klasifikaci dat (bezpečnostní) o umístění dat (intranet PK) o historizace dat (možnost vrátit je v čase) o řešení zálohy/obnovy/havárie požadavek na 2 prostředí (test a produkce) Integrační vazby Integrace na základní registry. Základní registry jsou jedním ze základních pilířů egovernmentu (elektronické veřejné správy). Hlavním cílem je ulehčit občanům, firmám a dalším subjektům styk s veřejnou správou, tj. minimalizovat počet návštěv na úřadech a využít možností technologií 21. století pro on-line přístupy odkudkoli a kdykoli. Současně musí veřejná správa zajistit bezpečnou, efektivní a transparentní výměnu přesných a aktuálních (tzv. referenčních) údajů. Integrace samotného systému na obecné rozhraní WS, které umožní doplnit tento systém dalšími moduly, které nemusí být přímo součástí systémového jádra VIRTUOS, ale budou jeho funkcionalitu doplňovat.

3 1.2.4 Bezpečnostní specifikace řešení Standardní požadavky na dodávané řešení: autentizace přístupu uživatelů SSO PK centrální autorizace a řízení přidělování oprávnění řešení zranitelností o zadavatel bude příležitostně kontrolovat zranitelnost řešení o dodavatel provede opravy nalezených problémů z bezpečnostních skenů v rámci údržby (v definovaných časech o pokud opakovaný externí test zranitelnosti zjistí, že problémy nebyly odstraněny, zaplatí dodavatel smluvní pokutu (odpovídající nákladům na test, např. 100 tisíc Kč) Požadavky na logování KÚPK: dodržet standardy legislativy eviduje se: o vstup uživatele do systému (příp. opuštění) o změny oprávnění o změny konfigurace o změny vybraných dat o přístup k vybraným datům systémy musí dodržet strukturu logování nebo dodat "slovník" událostí 1.3 Harmonogram řešení Termíny jsou uvedeny v týdnech podepsání smlouvy = D analýza, zpracování prováděcí dokumentace = D+4 implementace testovacího prostředí = D+10 migrace testovacích dat = D+12 testování = D akceptace testovacího provozu = D+17 implementace testovacího prostředí = D+18 migrace produktivních dat = D+19 spuštění pilotního provozu, zvýšená podpora = D školení = D akceptace, předání systému a ostrý provoz + běžná podpora a údržba = D Požadavky na školení proškolení všech aktivních uživatelů systému spisové služby VIRTUOS. Dle rozsahu změn od původní funkcionality rozdělení do několika skupin a rozdílných destinací, dle geografického rozložení uživatelů. Příručka + e-learningový kurz 1.5 Požadavky na migraci dat Data budou ponechána v současném stavu a dle dokumentace stávajícího řešení. Nové funkcionality budou zapracovány v rozsahu a dle stávajících invencí a bezpečnost v rozsahu stávající dokumentace.

4 1.6 Požadavky na dokumentaci V rámci plnění bude dodána tato dokumentace prováděcí dokumentace provozní dokumentace bezpečnostní dokumentace systémová příručka uživatelská příručka popis řešení havárií školicí dokumentace Provozní dokumentace bude zpracována minimálně v rozsahu, definovaném pro ISVS v zákonu o ISVS a jeho prováděcích předpisech (zákon č. 365/2000 Sb. a vyhl. č. 529/2006 Sb., v platném znění). Prováděcí dokumentace bude sloužit jako podklad pro implementaci řešení, bude zpracována v tomto minimálním rozsahu: schémata o síťová o datová o aplikační vč. integrace popis procesu nasazení aplikace vč. zpřesněného harmonogramu popis procesu migrace dat požadavky na součinnost v průběhu implementace a pilotního provozu návrh školení uživatelů návrh akceptačních testů popis údržby Popis řešení havárií bude zpracován v míře podrobnosti, použitelné pro zařazení do celkového plánu zotavení z havárie (Disaster Recovery Plan) KÚPK. 1.7 Požadavky na pilotní provoz se zvýšenou podporou Zvýšenou podpora produktivního provozu je určena po dobu dvou měsíců od instalace do produktivního prostředí. Podpora je definována jak po stránce uživatelské a aplikační, tak také po stránce metodické. Pro napojení na aplikace třetích stran bude definice podpory integračních nástrojů definována vždy před každou další integrací dohodu mezi zadavatelem, dodavatelem systému VIRTUOS a dodavatelem integračního modulu. 1.8 Požadavky na údržbu Údržba systému bude zachována v rozsahu stávající provozní smlouvy o podpoře systému VIRTUOS, která je uzavřena s dodavatelem a PK. 1.9 Podmínky akceptace Podmínky akceptace budou dohodnuty na základě testovacích scénářů během implementace a dle seznamu hlášení na Helpline systému VIRTUOS, kde nesmí být nevyřešena žádná z kritických vad a seznam drobných vad nepřevyšuje číslo 5.

5 1.10 Popis vstupů s čím mohou uchazeči do nabídky počítat SW prostředí o servery - W2K8 R2, SQL2K8 R2 Std o zajištěné aktualizace po dobu života aplikace o pokud bude dodán jiný SW, pak musí být zahrnut do soutěžní ceny a dodrženy podmínky: zajištění všech potřebných licencí po dobu života aplikace zajištění údržby (aktualizace) a podpory po dobu života aplikace školení pro administrátory HW prostředí o je využívána virtualizace (VMWare vsphere) o max přidělená virtuální RAM 8GB o max přidělený prostor úložiště 2TB o max počet SQL strojů v DMZ 1 SQL Server v intranetu 1 SQL server o max přidělený výkon vcpu 4x 3GHz o zajištěná údržba HW po dobu života aplikace (NBD) o pokud chce uchazeč dodat vlastní stroje, pak je musí zahrnout do soutěžní ceny a dodržet podmínky (nutno nadefinovat): max. volný prostor (počet U v racku) max. kw napájení max. chladící výkon zajištění stejné úrovně údržby po dobu života HW zaškolení obsluhy Bezpečnost infrastruktury o Firewall o endpoint ochrana (Symantec) o sledování síťového provozu o MS Active Directory o ověřování SSO o opakované testy zranitelnosti o centrálně řízené logování Přístup dodavatele k infrastruktuře o fyzický přístup - běžně v pracovní době, po dohodě lze výjimečně domluvit rozšířený režim (noci, víkendy), pokud to projekt vyžaduje fyzický přístup k serverům (pokud byly součástí dodávky) možnost připojit notebooky dodavatele do sítě KÚPK o možnost vzdáleného přístupu přes VPN na stroje, vyhrazené na projekt (dodat informace o našich požadavcích) o oprávnění admin práva k serverům, vyhrazeným pro projekt admin přístup k databázi, nikoli k serveru (DB stroj typicky sdílený = přístupný z konzole na jiném stroji) Součinnost zadavatele o maximální součinnost v hodinách 40 člověkohodin

Smlouva o dílo Rozvoj stávajícího informačního systému VIRTUOS SMLOUVA O DÍLO

Smlouva o dílo Rozvoj stávajícího informačního systému VIRTUOS SMLOUVA O DÍLO SMLOUVA O DÍLO uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku podle 536 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku, ve znění pozdějších předpisů a podle zákona č. 121/2000 Sb. (autorský zákon), ve

Více

Katalog služeb a procesů města Sokolov A. Popis současné praxe práce s procesy B. Vytvoření a implementace Katalogu služeb a procesů města Sokolov

Katalog služeb a procesů města Sokolov A. Popis současné praxe práce s procesy B. Vytvoření a implementace Katalogu služeb a procesů města Sokolov Katalog služeb a procesů města Sokolov Cílem je vytvořit a zavést do běžné praxe úřadu komplexní Katalog služeb a procesů města Sokolov. Součástí předmětu plnění je: A. Popis současné praxe práce s procesy

Více

TECHNICKÉ POŽADAVKY NA NÁVRH, IMPLEMENTACI, PROVOZ, ÚDRŽBU A ROZVOJ INFORMAČNÍHO SYSTÉMU

TECHNICKÉ POŽADAVKY NA NÁVRH, IMPLEMENTACI, PROVOZ, ÚDRŽBU A ROZVOJ INFORMAČNÍHO SYSTÉMU zadávací dokumentace TECHNICKÉ POŽADAVKY NA NÁVRH, IMPLEMENTACI, PROVOZ, ÚDRŽBU A ROZVOJ INFORMAČNÍHO SYSTÉMU Stránka 1 z 6 Obsah 1. Specifikace požadavků webové stránky... 4 2. Specifikace technických

Více

Příloha č. 2 ke smlouvě. Rozsah a podmínky provozní podpory

Příloha č. 2 ke smlouvě. Rozsah a podmínky provozní podpory Příloha č. 2 ke smlouvě Rozsah a podmínky provozní podpory Předmět smlouvy v části Provozní podpora zahrnuje zejména: A) Technickou, uživatelskou a administrativní správu a provozní podporu APV IS ROS

Více

Informace ke stavu celoměstsk xxx

Informace ke stavu celoměstsk xxx Informace ke stavu celoměstsk stského xxx projektu SO-001 V Praze dne 28.05.2003 Josef Sedláček Program Stav projektu SO-001 10 (cíle, stav, výstupy, legislativa) Nasazení produktů na ÚMČ Prahy 5 (podmínky,

Více

Technická dokumentace

Technická dokumentace Příloha č.1 výzvy Technická dokumentace k veřejné zakázce malého rozsahu Obsah Technická dokumentace... 1 Předmět zadání k podání cenové nabídky:... 3 Dodávka a služby budou zahrnovat:... 3 Specifikace

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

TECHNICKÁ SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Příloha č. 3 k č.j. MV-159754-3/VZ-2013 Počet listů: 7 TECHNICKÁ SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Nové funkcionality Czech POINT 2012 Popis rozhraní egon Service Bus Centrální Místo Služeb 2.0 (dále jen CMS

Více

zákonem, váže k subjektu (dodavateli, příp. subdodavateli) nikoliv k osobám u něj zaměstnaným, a slouží k prokázání zkušeností dodavatele.

zákonem, váže k subjektu (dodavateli, příp. subdodavateli) nikoliv k osobám u něj zaměstnaným, a slouží k prokázání zkušeností dodavatele. Č.j.: 1921/2014-RSL Dodatečná informace č. 2 k zadávacím podmínkám nadlimitní veřejné zakázky na služby Zpracování e-learningu a webového portálu, Evidenční číslo ve VVZ: 485319 Zadavatel obdržel dne 16.

Více

Výzva na podání nabídek na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva na podání nabídek na veřejnou zakázku malého rozsahu Výzva na podání nabídek na veřejnou zakázku malého rozsahu Dodávka 2 ks serveru a 1 ks diskového pole pro virtuální desktopy ID zakázky: P16V00000464 Datum: 22.11.2016 Vyřizuje: Mgr. Radek Vojkůvka, Odbor

Více

1.1. Správa a provozní podpora APV ROS, HW ROS a základního SW

1.1. Správa a provozní podpora APV ROS, HW ROS a základního SW Příloha č. 4 - Specifikace a informace o předmětu veřejné zakázky Předmětem veřejné zakázky je řízení projektu, správa a údržba programového vybavení pro informační systém Základní Registr osob (dále rovněž

Více

Technická dokumentace

Technická dokumentace Příloha č. 1 k veřejné zakázce malého rozsahu Technická dokumentace Obsah 1 Předpoklady... 3 1.1 Účel... 3 1.2 Přínosy pro uživatele... 3 2 Popis předmětu plnění... 3 2.1 Funkční specifikace řešení...

Více

Komunikace se Základními registry v prostředí MČ Praha 7

Komunikace se Základními registry v prostředí MČ Praha 7 3.4.2013 Komunikace se Základními registry v prostředí MČ Praha 7 Komplexní řešení od firmy GORDIC Ing. Radomír Botek, MČ Praha 7 1. Pracovníci MČ Praha 7 pracující v IS GINIS : Pracují s daty ISZR pomocí

Více

Cesta k jednotnému komunikačnímu prostředí českého egovermentu

Cesta k jednotnému komunikačnímu prostředí českého egovermentu Cesta k jednotnému komunikačnímu prostředí českého egovermentu 2013 Pavel Křižanovský pkrizano@cisco.com Customer Solution Architect Cisco Systems 2011 2013 Cisco and/or its affiliates. All rights reserved.

Více

SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ ČESKÉ REPUBLIKY. Základní registry a eidas

SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ ČESKÉ REPUBLIKY. Základní registry a eidas ČESKÉ REPUBLIKY Základní registry a eidas Mikulov, 6. 9. 2016 Základní registry základ propojeného datového fondu Mikulov 4. září 2012 20 000 000 transakcí Celkem připojeno 1 159 AIS 15. Ledna 2013 100

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

TECHNICKÁ SPECIFIKACE PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY TECHNICKÁ SPECIFIKACE PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Příloha č. 1 Zajištění funkcionality "Internetové kontaktní místo veřejné správy Czech POINT" 1. Obecná informace Projekt Czech POINT (dále i CzP) v současné

Více

CHARAKTERISTIKA VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

CHARAKTERISTIKA VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Příloha č. 1 CHARAKTERISTIKA VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Veřejná zakázka Poskytování služeb outsourcingu Zadavatel: Nemocnice Český Krumlov a.s., sídlem: Český Krumlov, Horní Brána 429, PSČ 381 27 IČ: 260 95 149 DIČ:

Více

Příloha č. 2A Zadávací dokumentace k Veřejné zakázce Dodávka technologického řešení pro Geoportál

Příloha č. 2A Zadávací dokumentace k Veřejné zakázce Dodávka technologického řešení pro Geoportál Konkrétní specifikace poptávaného technologického vybavení Servery základní přehled: Příloha č. 2A P.č. název účel OS CPU (počet RAM HDD jader) 1 WEB1 firewall, reverzní proxy není součástí dodávky 4 8

Více

Integrační modul REX. pro napojení elektronické spisové služby e-spis LITE k informačnímu systému základních registrů

Integrační modul REX. pro napojení elektronické spisové služby e-spis LITE k informačnímu systému základních registrů Integrační modul REX pro napojení elektronické spisové služby e-spis LITE k informačnímu systému základních registrů www.i.cz Czech Republic Aktualizováno: 23. 11. 2012 1 Preambule Tento dokument popisuje

Více

KATALOG SLUŽEB NÁSLEDNÉ PODPORY

KATALOG SLUŽEB NÁSLEDNÉ PODPORY KATALOG SLUŽEB NÁSLEDNÉ PODPORY Společnost WEBCOM a. s. Vám nabízí kompletní pokrytí Vašich požadavků na zajištění služeb technické podpory Microsoft Dynamics přesně podle Vašich potřeb a v požadovaném

Více

1. Integrační koncept

1. Integrační koncept Příloha č. 2: Technický popis integrace 1. Integrační koncept Z hlediska koncepčního budování Smart Administration na Magistrátu města Mostu je možno hovořit o potřebě integrace tří úrovní systémové architektury

Více

Zakázka Vnitřní integrace úřadu v rámci PROJEKTU Rozvoj služeb egovernmentu ve správním obvodu ORP Rosice

Zakázka Vnitřní integrace úřadu v rámci PROJEKTU Rozvoj služeb egovernmentu ve správním obvodu ORP Rosice Zakázka Vnitřní integrace úřadu v rámci PROJEKTU Rozvoj služeb egovernmentu ve správním obvodu ORP Rosice Příloha č. 1 Výzvy k podání nabídky a k prokázání splnění kvalifikace na realizaci veřejné zakázky

Více

Příloha č. 3: Technické zadání zakázky Instalace a služby pro technologické centrum MÚ Pohořelice

Příloha č. 3: Technické zadání zakázky Instalace a služby pro technologické centrum MÚ Pohořelice Příloha č. 3: Technické zadání zakázky Instalace a služby pro technologické centrum MÚ Pohořelice Účelem veřejné zakázky je vybudování, provoz a údržba infrastruktury pro provozování aplikací a služeb

Více

Příloha č. 1. Informační systém pro Městskou policii Česká Lípa. Specifikace požadavků minimálního plnění pro IS MP

Příloha č. 1. Informační systém pro Městskou policii Česká Lípa. Specifikace požadavků minimálního plnění pro IS MP Příloha č. 1 Informační systém pro Městskou policii Česká Lípa Specifikace požadavků minimálního plnění pro IS MP 1. Způsob prokázání splnění požadavků minimálního plnění 1.1. Zadavatel požaduje, aby uchazečem

Více

Příloha č. 1. Informační systém pro Městskou policii Česká Lípa (II.) Specifikace požadavků minimálního plnění pro IS MP a integrační vazby

Příloha č. 1. Informační systém pro Městskou policii Česká Lípa (II.) Specifikace požadavků minimálního plnění pro IS MP a integrační vazby Příloha č. 1 Informační systém pro Městskou policii Česká Lípa (II.) Specifikace požadavků minimálního plnění pro IS MP a integrační vazby 1. Způsob prokázání splnění požadavků minimálního plnění 1.1.

Více

Zprovoznění vybraných částí systému PROXIO pro zefektivnění vnitřních procesů odboru dopravy ÚMČ Praha 8

Zprovoznění vybraných částí systému PROXIO pro zefektivnění vnitřních procesů odboru dopravy ÚMČ Praha 8 PŘÍLOHA Č. 1: Specifikace předmětu plnění SPECIFIKACE PŘEDMĚTU PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ZPROVOZNĚNÍ VYBRANÝCH ČÁSTÍ SYSTÉMU PROXIO PRO ZEFEKTIVNĚNÍ VNITŘNÍCH PROCESŮ ODBORU DOPRAVY ÚMČ PRAHA 8" 1. Stávající

Více

Technická dokumentace

Technická dokumentace Příloha č. 1 výzvy Technická dokumentace Technická dokumentace Veřejná zakázka malého rozsahu Obsah 1 Předpoklady... 3 1.1 Účel... 3 1.2 Přínosy pro uživatele... 3 1.3 Cílové skupiny uživatelů systému...

Více

Seznámení s přípravou platformy pro zajištění služeb dodávaní dokumentů včetně MVS: ZÍSKEJ

Seznámení s přípravou platformy pro zajištění služeb dodávaní dokumentů včetně MVS: ZÍSKEJ Seznámení s přípravou platformy pro zajištění služeb dodávaní dokumentů včetně MVS: ZÍSKEJ Konference 14. 9. 2017 Luboš Chára, NTK lubos.chara@techlib.cz Jak to začalo a proč nová platforma 2010 - rozhodnutí

Více

e-sbírka a e-legislativa Obchodní podmínky Ministerstvo vnitra odbor koncepce, architektury a projektů IKT

e-sbírka a e-legislativa Obchodní podmínky Ministerstvo vnitra odbor koncepce, architektury a projektů IKT e-sbírka a e-legislativa Obchodní podmínky Ministerstvo vnitra odbor koncepce, architektury a projektů IKT e-sbírka a e-legislativa veřejné zakázky I. Vybudování systému e-sbírka a e-legislativa II. Verifikace

Více

Elektronizace správních řízení a jejich příprava na základní registry

Elektronizace správních řízení a jejich příprava na základní registry Odůvodnění nadlimitní veřejné zakázky Elektronizace správních řízení a jejich příprava na základní registry podle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění a v souladu

Více

Zadavatel: Česká republika Český statistický úřad Na padesátém 81/3268 100 82 Praha 10 Strašnice IČO: 00025593

Zadavatel: Česká republika Český statistický úřad Na padesátém 81/3268 100 82 Praha 10 Strašnice IČO: 00025593 Zadavatel: Česká republika Český statistický úřad Na padesátém 81/3268 100 82 Praha 10 Strašnice IČO: 00025593 Veřejná zakázka: VZ004 ICT Dodávka a obnova ICT v rámci projektu Redesign statistického informačního

Více

Příloha č. 1. k zadávací dokumentaci veřejné zakázky VYBUDOVÁNÍ IT INFRASTRUKTURY. Technická specifikace

Příloha č. 1. k zadávací dokumentaci veřejné zakázky VYBUDOVÁNÍ IT INFRASTRUKTURY. Technická specifikace Příloha č. 1 k zadávací dokumentaci veřejné zakázky VYBUDOVÁNÍ IT INFRASTRUKTURY Technická specifikace Zpracovatel: Ivo Šicner, odbor vnitřní správy MěÚ Jindřichův Hradec Březen 2015. Registrační číslo

Více

MĚSTO LITVÍNOV Náměstí Míru č. p. 11; 436 91 Litvínov zastoupené starostou města Mgr. Milanem Šťovíčkem

MĚSTO LITVÍNOV Náměstí Míru č. p. 11; 436 91 Litvínov zastoupené starostou města Mgr. Milanem Šťovíčkem MĚSTO LITVÍNOV Náměstí Míru č. p. 11; 436 91 Litvínov zastoupené starostou města Mgr. Milanem Šťovíčkem VYHLAŠUJE v souladu s 6 zákona č. 137/2006 Sb., a Pravidel pro zadávání zakázek malého rozsahu schválených

Více

Důvěryhodná výpočetní základna v prostředí rozsáhlých IS státní správy

Důvěryhodná výpočetní základna v prostředí rozsáhlých IS státní správy Důvěryhodná výpočetní základna v prostředí rozsáhlých IS státní správy Petr Řehoř, S.ICZ a.s. 25. září 2014 1 Důvěryhodná výpočetní základna Vlastní metodika pro návrh a implementaci počítačové infrastruktury

Více

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. 4

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. 4 Zadavatel: Sídlem: Česká republika Ministerstvo zemědělství Těšnov 17, 117 05 Praha 1 Česká republika Název veřejné zakázky: OBNOVA CENTRÁLNÍ HW INFRASTRUKTURY V DATOVÉM CENTRU Evidenční číslo veřejné

Více

Seznámení s přípravou platformy pro zajištění služeb dodávaní dokumentů včetně MVS: ZÍSKEJ

Seznámení s přípravou platformy pro zajištění služeb dodávaní dokumentů včetně MVS: ZÍSKEJ Seznámení s přípravou platformy pro zajištění služeb dodávaní dokumentů včetně MVS: ZÍSKEJ Celostátní seminář Regionální funkce knihoven 2017 Pardubice 25. - 26. 10. 2017 Luboš Chára, NTK lubos.chara@techlib.cz

Více

Příloha č. 1. Náležitosti nabídky a návrh funkčnosti Interaktivního manažerského modulu (IMM)

Příloha č. 1. Náležitosti nabídky a návrh funkčnosti Interaktivního manažerského modulu (IMM) Příloha č. 1 Náležitosti nabídky a návrh funkčnosti Interaktivního manažerského modulu (IMM) Nabídka musí zahrnovat následující prvky: Návrh architektury softwaru; Vývoj softwaru a realizaci služeb rozhraní

Více

Jste připojeni k základním registrům?

Jste připojeni k základním registrům? Jste připojeni k základním registrům? (PROXIO XR) MARBES CONSULTING s.r.o. Štěpán Kellner MARBES CONSULTING Stručně o společnosti: Společnost byla založena v roce 1997 V počátcích pracovala především na

Více

Město Varnsdorf, nám. E. Beneše 470, 407 47 Varnsdorf, Česká republika SPECIFIKACE

Město Varnsdorf, nám. E. Beneše 470, 407 47 Varnsdorf, Česká republika SPECIFIKACE Město Varnsdorf, nám. E. Beneše 470, 407 47 Varnsdorf, Česká republika SPECIFIKACE VYBUDOVÁNÍ TECHNOLOGICKÉHO CENTRA ORP VARNSDORF část I Pořízení technické infrastruktury pro vybavení Technologického

Více

Specifikace veřejné zakázky: Název veřejné zakázky: Konsolidace IT a nové služby Kolín. Datum uveřejnění: 27. 4. 2015

Specifikace veřejné zakázky: Název veřejné zakázky: Konsolidace IT a nové služby Kolín. Datum uveřejnění: 27. 4. 2015 Specifikace veřejné zakázky: Zadavatel: Město Kolín Sídlo zadavatele: Karlovo náměstí 78, 280 12 Kolín Název veřejné zakázky: Konsolidace IT a nové služby Kolín Způsob zadání: zjednodušené podlimitní řízení

Více

ČMSS: CRM systém pro efektivní práci s klienty

ČMSS: CRM systém pro efektivní práci s klienty Případová studie ČMSS: CRM systém pro efektivní práci s klienty Jak jsme společnosti ČMSS dodali moderní řešení pro řízení vztahů s klienty ČMSS: CRM systém pro efektivní práci s klienty Kvalitní poskytování

Více

PŘÍLOHA C Požadavky na Dokumentaci

PŘÍLOHA C Požadavky na Dokumentaci PŘÍLOHA C Požadavky na Dokumentaci Příloha C Požadavky na Dokumentaci Stránka 1 z 5 1. Obecné požadavky Dodavatel dokumentaci zpracuje a bude dokumentaci v celém rozsahu průběžně aktualizovat při každé

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Zadávací řízení ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Zjednodušené podlimitní řízení podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách v platném znění Předmět veřejné zakázky Manažerský informační systém

Více

DODATEČNÉ INFORMACE Č

DODATEČNÉ INFORMACE Č Na padesátém 81 100 82 Praha 10 DODATEČNÉ INFORMACE Č. 9 K ZADÁVACÍ DOKUMENTACI A ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM NADLIMITNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY S NÁZVEM POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB SPRÁVY A ROZVOJE INFORMAČNÍHO SYSTÉMU ZÁKLADNÍ

Více

PŘÍLOHA Č. 2 RÁMCOVÉ SMLOUVY SEZNAM SLUŽEB A JEJICH CEN 1. Rozložení subjektů Počet počítačů Počet organizací % malé subjekty 100 6200 97 střední subjekty 1000 180 2.5 velké subjekty 10000 30 0.5 Úroveň

Více

Příloha č. 1. Systém webových stránek města Česká Lípa. I. Vymezení předmětu VZ

Příloha č. 1. Systém webových stránek města Česká Lípa. I. Vymezení předmětu VZ Příloha č. 1 Systém webových stránek města Česká Lípa I. Vymezení předmětu VZ 1. Vytvoření grafického návrhu stránek Součástí realizace veřejné zakázky bude vytvoření grafického návrhu vizuálního vzhledu

Více

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM č. 4

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM č. 4 DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM č. 4 Zadavatel: Česká republika Ministerstvo životního prostředí Sídlo: Vršovická 1442/65, 100 10 Praha 10 IČO: 00164801 Jednající: Název veřejné zakázky: Ing.

Více

Řešení problematiky základních registrů

Řešení problematiky základních registrů komplexní řešení informačních systémů www.marbes.cz Řešení problematiky základních registrů ( XR) Pro: Krajský úřad Plzeňského kraje Datum: 24.4.2012 Autor: Jiří Krejnický, Jan Vejskal MARBES CONSULTING

Více

Elektronická podatelna a výpravna České správy sociálního zabezpečení v návaznosti na systém datových schránek

Elektronická podatelna a výpravna České správy sociálního zabezpečení v návaznosti na systém datových schránek Elektronická podatelna a výpravna České správy sociálního zabezpečení v návaznosti na systém datových schránek 8.4.2013 Internet ve státní správě a samosprávě Hradec Králové Petr Oplátek, Simona Rákosová

Více

Státní ICT jak to zvládáme na NKÚ. Jan Mareš

Státní ICT jak to zvládáme na NKÚ. Jan Mareš Státní ICT jak to zvládáme na NKÚ Jan Mareš jan.mares@nku.cz O NKÚ 500 zaměstnanců Audit státních peněz Samostatné ICT oddělení Správa všech zařízení Konzultace pro ostatní oddělení 2 ICT tým Oddělení

Více

Město Dvůr Králové nad Labem náměstí T. G. Masaryka 38, 544 17 Dvůr Králové nad Labem

Město Dvůr Králové nad Labem náměstí T. G. Masaryka 38, 544 17 Dvůr Králové nad Labem Město Dvůr Králové nad Labem náměstí T. G. Masaryka 38, 544 17 Dvůr Králové nad Labem odbor informatiky VÝZVA k předložení nabídky veřejné zakázky na UTM firewall Zadávání zakázky malého rozsahu městem

Více

PAVEZA &EVEZA PRODUKTOVÉ PORTFOLIO ELEKTRONICKÝCH NÁSTROJŮ PRO SPRÁVU VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK

PAVEZA &EVEZA PRODUKTOVÉ PORTFOLIO ELEKTRONICKÝCH NÁSTROJŮ PRO SPRÁVU VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK PAVEZA & PRODUKTOVÉ PORTFOLIO ELEKTRONICKÝCH NÁSTROJŮ PRO SPRÁVU VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK PAVEZA / PAVEZA LIGHT Intranetová aplikace PAVEZA (a její odlehčenější verze PAVEZA LIGHT) jako velmi efektivní elektronický

Více

Příloha č. 6 smlouvy o dílo-požadavky na součinnost

Příloha č. 6 smlouvy o dílo-požadavky na součinnost Příloha č. 6 -Požadavky na součinnost V následující tabulce jsou uvedeny požadavky na součinnost Zadavatele, jejichž splnění je nutným předpokladem pro řádné plnění předmětu této veřejné zakázky. ID 1

Více

Výzva k podání nabídky na plnění zakázky malého rozsahu na dodávku s názvem: Obnova serverové infrastruktury

Výzva k podání nabídky na plnění zakázky malého rozsahu na dodávku s názvem: Obnova serverové infrastruktury Datum: 1.10.2015 Evidenční číslo: VZ/29/ÚS/2015 Vyřizuje/linka: Valenta Jan DiS. E-mail: valenta@tsmost.cz Výzva k podání nabídky na plnění zakázky malého rozsahu na dodávku s názvem: Obnova serverové

Více

AIS MČ Praha 3 x Základní registry AIS MČ Praha 3 x Základní registry

AIS MČ Praha 3 x Základní registry AIS MČ Praha 3 x Základní registry Příprava technická část Registrace AIS v IS o ISVS Registrace Agend a činností v RPP AIS Působnostní Získání certifikátu pro AIS Podklady agendový systém Definice vazeb typ případu / agenda, činnost typ

Více

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. 18

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. 18 Zadavatel: MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 4 se sídlem Praha 4, Antala Staška 2059/80b IČO: 00063584 Veřejná zakázka: Zajištění externího správce, tj. outsourcing informačních technologií a služeb Evidenční číslo zakázky:

Více

Centrální přístupový bod k informačním zdrojům resortu Ministerstva zemědělství Portál MZe a Portál eagri

Centrální přístupový bod k informačním zdrojům resortu Ministerstva zemědělství Portál MZe a Portál eagri Centrální přístupový bod k informačním zdrojům resortu Ministerstva zemědělství Portál MZe a Portál eagri Ing. Aleš Kopecký Ing. Martina Tomešová Telefónica O2 Czech Republic Agenda 1. Postup centralizace

Více

1. Správa a provozní podpora APV ROS, HW ROS a základního SW

1. Správa a provozní podpora APV ROS, HW ROS a základního SW Příloha č. 4 k zadávací dokumentaci - Specifikace a informace o předmětu veřejné zakázky Předmětem veřejné zakázky je řízení projektu, správa a údržba programového vybavení pro informační systém Základní

Více

Příloha č. 0963-12-P11

Příloha č. 0963-12-P11 Popis potřeb, které mají být splněním veřejné zakázky naplněny Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky Cílem veřejné zakázky, části 1 (Krajská digitální spisovna a Krajský digitální repozitář) je zajistit

Více

Vysvětlení zadávací dokumentace č. 3

Vysvětlení zadávací dokumentace č. 3 Vysvětlení zadávací dokumentace č. 3 na dotazy možných účastníků VoZP - ZD Zajištění HW a dlouhodobé podpory infrastruktury Intel pro VoZP ČR Dotaz -1 Zadavatel v rámci Zadávací dokumentace používá pojmy

Více

Implementace IPv6. Plán migrace. Příloha č. 1 Migrační plán. NÁZEV ZKRÁCENĚ IPv6. ředitel CEO. IT úsek IT CEO DATE 22.4.2015 VERSION V1.

Implementace IPv6. Plán migrace. Příloha č. 1 Migrační plán. NÁZEV ZKRÁCENĚ IPv6. ředitel CEO. IT úsek IT CEO DATE 22.4.2015 VERSION V1. Příloha č. 1 Migrační plán Implementace IPv6 Plán migrace HLAVIČKA NÁZEV ZKRÁCENĚ IPv6 CEO IT CEO ředitel IT úsek DATE 22.4.2015 VERSION V1.0 HISTORIE ZMĚN datum verze autor popis 01.01.2015 V1.0 ITM Vytvoření

Více

ZÁKLADNÍ REGISTR PRÁVNICKÝCH OSOB, PODNIKAJÍCÍCH FYZICKÝCH OSOB A ORGÁNŮ VEŘEJNÉ MOCI

ZÁKLADNÍ REGISTR PRÁVNICKÝCH OSOB, PODNIKAJÍCÍCH FYZICKÝCH OSOB A ORGÁNŮ VEŘEJNÉ MOCI ZÁKLADNÍ REGISTR PRÁVNICKÝCH OSOB, PODNIKAJÍCÍCH FYZICKÝCH OSOB A ORGÁNŮ VEŘEJNÉ MOCI Aktuální stav implementace ROS k 20. 3. 2012 Konference ISSS Hradec Králové 2012 Ing. Stanislav Palas, Český statistický

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

TECHNICKÁ SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Příloha č. 1 k č.j. MV-159754-3/VZ-2013 Počet listů: 9 TECHNICKÁ SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Nové funkcionality Czech POINT 2012 1. Obecná informace 1.1. Účel veřejné zakázky Projekt Czech POINT v současné

Více

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Číslo jednací zadavatele: 11070/2008-42 I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Příloha číslo 1: Technická specifikace k veřejné zakázce Vytvoření, údržba a rozvoj informačního systému

Více

Doporučeno pro předpokládané využití serveru pro zpracování 2000 dokumentů měsíčně. HW: 3GHz procesor, 2 jádra, 8GB RAM

Doporučeno pro předpokládané využití serveru pro zpracování 2000 dokumentů měsíčně. HW: 3GHz procesor, 2 jádra, 8GB RAM 1. Doporučené SW a HW nároky Doporučeno pro předpokládané využití serveru pro zpracování 2000 dokumentů měsíčně. HW: 3GHz procesor, 2 jádra, 8GB RAM SW: Microsoft Windows 7, Microsoft Windows 8 Microsoft

Více

Marta Bardová Karel Hájek Pavel Odstrčil Roman Kopecký Josef Charvát 11. 11. 2014 Ministerstvo Dopravy. Nová aplikace etesty

Marta Bardová Karel Hájek Pavel Odstrčil Roman Kopecký Josef Charvát 11. 11. 2014 Ministerstvo Dopravy. Nová aplikace etesty Marta Bardová Karel Hájek Pavel Odstrčil Roman Kopecký Josef Charvát 11. 11. 2014 Ministerstvo Dopravy Nová aplikace etesty Úvod Ministerstvo dopravy Důvod projektu nové aplikace etesty Požadavky samotných

Více

Výběrové řízení na. Dodávku virtualizačních technologií a implementačních prací.

Výběrové řízení na. Dodávku virtualizačních technologií a implementačních prací. Výběrové řízení na Dodávku virtualizačních technologií a implementačních prací. 1. Identifikační údaje a základní podmínky výběrového řízení 1.1. Zadavatel (objednatel) BRICADO, s.r.o., se sídlem v Praze

Více

Posilování sociálního dialogu prostřednictvím integrovaného systému podpory spolupráce zástupců zaměstnanců ipodpora II

Posilování sociálního dialogu prostřednictvím integrovaného systému podpory spolupráce zástupců zaměstnanců ipodpora II DODATEČNÉ INFORMACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE: Posilování sociálního dialogu prostřednictvím integrovaného systému podpory spolupráce zástupců zaměstnanců ipodpora II Identifikace zadavatele: Asociace samostatných

Více

Microsoft SharePoint Portal Server 2003. Zvýšená týmová produktivita a úspora času při správě dokumentů ve společnosti Makro Cash & Carry ČR

Microsoft SharePoint Portal Server 2003. Zvýšená týmová produktivita a úspora času při správě dokumentů ve společnosti Makro Cash & Carry ČR Microsoft SharePoint Portal Server 2003 Zvýšená týmová produktivita a úspora času při správě dokumentů ve společnosti Makro Cash & Carry ČR Přehled Země: Česká republika Odvětví: Velkoobchod Profil zákazníka

Více

Odůvodnění veřejné zakázky dle 156 zákona

Odůvodnění veřejné zakázky dle 156 zákona Odůvodnění veřejné zakázky dle 156 zákona Identifikační údaje zadavatele: Úplný název: ČESKÁ REPUBLIKA - ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Sídlo: nábř. Edvarda Beneše 128/4, 118 01 Praha 1 - Malá Strana IČO:

Více

Příloha č. 4 Vnitřní integrace úřadu

Příloha č. 4 Vnitřní integrace úřadu Příloha č. 4 Vnitřní integrace úřadu Cílem vnitřní integrace úřadu je splnění integračních bodů v rámci typizovaného projektu. Integrační body pro vnitřní integraci jsou definovány takto: - Integrační

Více

Migrace virtuálního prostředí VI3 na vsphere. Lukáš Radil, konzultant

Migrace virtuálního prostředí VI3 na vsphere. Lukáš Radil, konzultant Migrace virtuálního prostředí VI3 na vsphere Lukáš Radil, konzultant Agenda Agenda Výchozí stav Agenda Výchozí stav Důvody pro migraci Agenda Výchozí stav Důvody pro migraci Příprava projektu Agenda Výchozí

Více

Základní registry (ISSS, duben 2012) ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt egovernmentu MV ČR

Základní registry (ISSS, duben 2012) ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt egovernmentu MV ČR Základní registry (ISSS, duben 2012) ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt egovernmentu MV ČR Smysl a účel základních registrů Poskytovat bezpečně vybrané právně závazné referenční údaje o definovaných

Více

Odůvodnění veřejné zakázky v souladu s požadavky 156 odst.1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách v platném znění.

Odůvodnění veřejné zakázky v souladu s požadavky 156 odst.1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách v platném znění. Zadavatel : Město Nové Město na Moravě Sídlo: Vratislavovo náměstí 103 592 31 Nové Město na Moravě IČ: 00294900 osoba oprávněná jednat za zadavatele: Michal Šmarda, starosta města Odůvodnění veřejné zakázky

Více

Výzva k podání nabídky a zadávací dokumentace

Výzva k podání nabídky a zadávací dokumentace Výzva k podání nabídky a zadávací dokumentace Tímto se na Vás obracím jménem Sociálních služeb města Pardubic, s výzvou k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu Na dodávku IT techniky. Předmětem

Více

Základní registry (kde jsme, kam směřujeme a jak to na sebe navazuje) ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt egovernmentu MV ČR

Základní registry (kde jsme, kam směřujeme a jak to na sebe navazuje) ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt egovernmentu MV ČR Základní registry (kde jsme, kam směřujeme a jak to na sebe navazuje) ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt egovernmentu MV ČR Smysl a účel základních registrů Poskytovat bezpečně vybrané právně závazné

Více

Praha, 31.3. 2011. Martin Beran

Praha, 31.3. 2011. Martin Beran Datová centra Design studie Praha, 31.3. 2011 Martin Beran martin.beran@simac.cz cz 1 Design studie 2 Implementace virtuálních pracovních stanic na platformě FlexPod + VMWare View 2 Výchozí stav Provozování

Více

VYSVĚTLENÍ / ZMĚNA ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Č. 5

VYSVĚTLENÍ / ZMĚNA ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Č. 5 Zadavatel: Operátor ICT, a.s. se sídlem: Dělnická 213/12, 170 00 Praha 7 IČO: 027 95 281 Veřejná zakázka: Dodávka, podpora a rozvoj SW řešení a mobilní aplikace pro Pražskou turistickou kartu Evidenční

Více

Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / linka Brno

Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / linka Brno 1 Janáčkova akademie múzických umění v Brně Beethovenova 2, 662 15 Brno Tel.: 542591113 Fax : 542591142 E-mail: vinkler@jamu.cz Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / linka Brno R464/11 Ing.

Více

Veřejná zakázka malého rozsahu Rozvoj stávajícího informačního systému VIRTUOS

Veřejná zakázka malého rozsahu Rozvoj stávajícího informačního systému VIRTUOS PLZEŇSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD, odbor informatiky Škroupova 18, 306 13 Plzeň NAŠE ZN.: IT/823/13 VYŘIZUJE: Mgr. Jarmila Pechátová TEL.: +420 377195636 FAX: +420 377195208 E-MAIL: jarmila.pechatova@plzensky-kraj.cz

Více

Odbor informatiky a provozu informačních technologií

Odbor informatiky a provozu informačních technologií POLICEJNÍ PREZIDIUM ČR Odbor informatiky a provozu informačních technologií Příloha č. 1 a) název zakázky, Technická podpora software pro systém NS-VIS a VISMAIL b) předmět a rozsah plnění veřejné zakázky

Více

Požadavky na připojení regionálních/metropolitních sítí do CMS

Požadavky na připojení regionálních/metropolitních sítí do CMS Požadavky na připojení regionálních/metropolitních sítí do CMS Verze 1.00 BDO IT a.s. Poradenství v informačních technologiích IČ: 25 05 66 46 DIČ: CZ 25 05 66 46 Městský soud v Praze, oddíl B, vložka

Více

CESTA K REGISTRŮM. SZR MICHAL PEŠEK Jihlava 29. 2. 2012. neděle, 4. března 12

CESTA K REGISTRŮM. SZR MICHAL PEŠEK Jihlava 29. 2. 2012. neděle, 4. března 12 CESTA K REGISTRŮM SZR MICHAL PEŠEK Jihlava 29. 2. 2012 SZR PŘEDSTAVENÍ 2011 2012 MATICE ODPOVĚDNOSTÍ SZR NÁKUP MAINTENANCE PROVOZ SPRÁVA/ ROZVOJ L1 SUPPORT L2 SUPPORT L3 SUPPORT HOUSING SM SM HW X? X SM

Více

Přechod na virtuální infrastrukturu

Přechod na virtuální infrastrukturu Přechod na virtuální infrastrukturu Tomáš Halman, ANECT a.s. Virtualizace 4. 3. 2009, Praha Obsah prezentace Virtualizace s VMware Infrastructure (obecné přínosy) Případová studie implementace pro dceřinou

Více

Výzva k jednání v jednacím řízení s uveřejněním

Výzva k jednání v jednacím řízení s uveřejněním Výzva k jednání v jednacím řízení s uveřejněním Zadavatel Plzeňský kraj, IČ: 70890366, se sídlem Škroupova 18, 306 13 Plzeň oznamuje svůj úmysl zadat v jednacím řízení s uveřejněním (JŘSU) dle 22 odst.

Více

ERECEPT AKTUÁLNÍ STAV A PLÁNOVANÝ VÝVOJ DO

ERECEPT AKTUÁLNÍ STAV A PLÁNOVANÝ VÝVOJ DO erecept 1 ERECEPT AKTUÁLNÍ STAV A PLÁNOVANÝ VÝVOJ DO 1. 1. 2018 Ing. Renata Golasíková Praha, Lékařský dům, 3. června 2017 erecept současný stav 2 Současný stav Elektronická preskripce funguje na bázi

Více

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. 16

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. 16 Zadavatel: MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 4 se sídlem Praha 4, Antala Staška 2059/80b IČO: 00063584 Veřejná zakázka: Zajištění externího správce, tj. outsourcing informačních technologií a služeb Evidenční číslo zakázky:

Více

Technická dokumentace veřejné zakázky Systém sběru informací o průjezdu a měření rychlosti vozidel na území Plzeňského kraje

Technická dokumentace veřejné zakázky Systém sběru informací o průjezdu a měření rychlosti vozidel na území Plzeňského kraje Příloha č. 1 Zadávací dokumentace a Smlouvy o dílo Technická dokumentace Technická dokumentace veřejné zakázky Systém sběru informací o průjezdu a měření rychlosti vozidel na území Plzeňského kraje Obsah

Více

Moderní veřejná správa

Moderní veřejná správa Moderní veřejná správa Olomouc 16 17/5 2019 Úřad 21 století Portál občana města Pelhřimov Mgr. Bc. Jan Machyán, tajemník úřadu Město Pelhřimov cesta k modernímu úřadu Město Pelhřimov = město kuriozit a

Více

Příloha č. 3 Smlouvy Součinnost stran při poskytování některých plnění

Příloha č. 3 Smlouvy Součinnost stran při poskytování některých plnění Příloha č. 3 Smlouvy Součinnost stran při poskytování některých plnění Nástroje pro poskytování součinnosti 1.1 Help desk Poskytovatel vytvoří a zajistí službu pro hlášení vad/požadavků/připomínek (dále

Více

Dodatečné informace č. 4

Dodatečné informace č. 4 Dodatečné informace č. 4 k nadlimitní veřejné zakázce Dodávka serverů, diskových polí a dalšího technického vybavení pro Technologické centrum Plzeňského kraje Evidenční číslo ve VVZ: VZ 343877 VZ v E-ZAK:

Více

Krajská digitální spisovna jako sdílená služba

Krajská digitální spisovna jako sdílená služba Zkušenosti z implementace KDS v prostředí kraje Krajská digitální spisovna jako sdílená služba Roman Kratochvíl, ICZ a. s. 8. dubna 2013 Konference ISSS 2013 1 Agenda Rámec projektů krajských digitálních

Více

Registr živnostenského podnikání předchůdce cloudových řešení

Registr živnostenského podnikání předchůdce cloudových řešení Registr živnostenského podnikání předchůdce cloudových řešení Ing. Miloslav Marčan, Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR Ing. Martin Záklasník, PhD., Sales Director T-Systems Czech Republic Deutsche Telekom

Více

V souladu s ustanovením 49 zákona sděluje zadavatel následující dodatečné informace na základě dotazu jednoho z dodavatelů:

V souladu s ustanovením 49 zákona sděluje zadavatel následující dodatečné informace na základě dotazu jednoho z dodavatelů: Dodatečná informace č. 1 pro otevřené nadlimitní řízení dle 27 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů a dle metodiky IOP Název veřejné zakázky Vnitřní integrace úřadu

Více

Realizace datového centra kraje Vysočina Regionální SAN kraje Vysočina

Realizace datového centra kraje Vysočina Regionální SAN kraje Vysočina Realizace datového centra kraje Vysočina Regionální SAN kraje Vysočina Petr Pavlinec, KrÚ kraje Vysočina Březen 2009 Důvody realizace projektu Proč regionální SAN? Rapidně rostoucí požadavky na požadavky

Více

Sdílení a poskytování dat KN. Jiří Poláček

Sdílení a poskytování dat KN. Jiří Poláček Sdílení a poskytování dat KN Jiří Poláček Přehled služeb Datové služby Výměnný formát (SPI, SGI) Skenované katastrální mapy Aplikace a webové služby Dálkový přístup do KN (včetně webových služeb) Nahlížení

Více

Příloha č. 1 zadávací dokumentace - Specifikace předmětu plnění veřejné zakázky

Příloha č. 1 zadávací dokumentace - Specifikace předmětu plnění veřejné zakázky 1 Příloha č. 1 zadávací dokumentace - Specifikace předmětu plnění veřejné zakázky 1. Server a příslušenství Počet kusů 1 Specifikace Procesor: minimálně čtyř jádrový, 2.40 GHz, 12 MB cache Pevný disk:

Více

Data Protection Delivery Center, s. r. o. JEDNODUCHOST, SPOLEHLIVOST a VÝKONNOST. DPDC Protection. zálohování dat

Data Protection Delivery Center, s. r. o. JEDNODUCHOST, SPOLEHLIVOST a VÝKONNOST. DPDC Protection. zálohování dat Data Protection Delivery Center, s. r. o. JEDNODUCHOST, SPOLEHLIVOST a VÝKONNOST zálohování dat DPDC Protection DPDC Protection Jednoduchost, spolehlivost a výkonnost zálohování dat DPDC Protection je

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU Číslo zakázky: 27/2013 Název zakázky: Server pro Městský úřad Předmět zakázky (služba, Dodávka HW včetně instalace SW dodávka, stavební práce)

Více

BEZPEČNÁ SPRÁVA KLÍČŮ POMOCÍ HSM. Petr Dolejší Senior Solution Consultant

BEZPEČNÁ SPRÁVA KLÍČŮ POMOCÍ HSM. Petr Dolejší Senior Solution Consultant BEZPEČNÁ SPRÁVA KLÍČŮ POMOCÍ HSM Petr Dolejší Senior Solution Consultant OCHRANA KLÍČŮ A ZOKB Hlavní termín kryptografické prostředky Vyhláška 316/2014Sb. o kybernetické bezpečnosti zmiňuje: v 17 nástroj

Více

Lekce 9 - Migrace dat

Lekce 9 - Migrace dat Lekce 9 - Migrace dat 1 Cíle lekce...1 2 Co je migrace dat?...1 3 Cíle migrace dat...1 4 Parametry migrace dat...1 5 Procesy migrace dat...2 6 Projekt migrace dat...3 7 Zařazení projektu migrace do projektu

Více