Systém zajišťování oprav bytů a domů v rámci ZELENÉ HORA, stavebního bytového družstva, Žďár nad Sázavou I. Základní rozdělení oprav

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Systém zajišťování oprav bytů a domů v rámci ZELENÉ HORA, stavebního bytového družstva, Žďár nad Sázavou I. Základní rozdělení oprav"

Transkript

1 Směrnice č. 95/2007 Systém zajišťování oprav bytů a domů v rámci ZELENÉ HORA, stavebního bytového družstva, Žďár nad Sázavou I. Základní rozdělení oprav Základní rozdělení oprav (prováděných na bytovém fondu v majetku ZELENÉ HORY, stavebního bytového družstva dále jen družstva a vlastníků jednotek) podle způsobu financování a určení subjektu, který je povinen opravu zajistit, vyplývá z obecně závazných právních předpisů zejm. z.č. 183/2006 (stavební zákon), Stanov družstva, uzavřených Smluv o obstarávání správy bytového domu a pozemku, stanov jednotlivých společenství vlastníků a prohlášení vlastníka. Stanovy družstva: - Čl. 35 Stanov družstva popisuje zodpovědnost družstva a nájemců bytů při zajišťování a financování oprav bytových objektů v majetku družstva - Odst. 2 čl. 35 stanov družstva přehled společných částí družstevních domů nebo domů s družstevními byty Smlouva o obstarávání správy bytového domu a pozemku: - V rozsahu stanoveném tímto dokumentem Stanovy společenství vlastníků: - V rozsahu stanoveném tímto dokumentem Prohlášení vlastníka: - V rozsahu stanoveném tímto dokumentem U společenství vlastníků se přiměřeně použijí ustanovení této směrnice s přihlédnutím k obecně závazným právním předpisům, prohlášení vlastníka budovy, smlouvě o obstarávání správy domu uzavřené se společenstvím, stanovám společenství a k platně přijatým rozhodnutím kompetentních orgánů společenství. Zástupcem domu pro účely této směrnice se rozumí předseda či jiný člen samosprávy, pověřený předseda samosprávy, člen statutárního orgánu společenství vlastníků apod. 1. Opravy společných částí a zařízení domu hrazené z prostředků družstva (z vytvořené dlouhodobé zálohy na opravy a údržbu domu): Do rozsahu tohoto pojmu jsou zahrnuty opravy, výměny a rekonstrukce stavebních prvků, konstrukcí a součástí domů, jejichž podrobná specifikace je provedena v článku 35 Stanov družstva.

2 Opravy společných částí domu jsou zpravidla realizovány po zajištění přístupu přes prostory netvořící bytové jednotky ani jejich příslušenství. Pouze část oprav a výměn zařízení obsaženého v pojmu společné části a zařízení domu (hrazených družstvem) může být realizována výhradně po zajištění přístupu do bytové jednotky nebo jejího příslušenství. Nájemce bytu je povinen umožnit provedení potřebných zásahů na těchto součástech bytového objektu. Podle charakteru a rozsahu lze tyto opravy rozdělit do 4 skupin: a) opravy menšího rozsahu do ,-Kč nebo do 500,-Kč na 1 b.j. u domů do 20-ti b.j. b) střední opravy - rozsah ,-Kč nebo od 501,- Kč na 1 b.j. do 2.000,-Kč na 1 b.j. u domů do 20-ti b.j. c) velké a generální opravy - rozsah nad ,-Kč nebo nad 2.000,-Kč na 1 b.j. u domů do 20-ti b.j. d) havarijní opravy Postup při zajišťování jednotlivých druhů oprav hrazených z vytvořené dlouhodobé zálohy na opravy a údržbu domu: a) Opravy menšího rozsahu Zajišťuje příslušný zástupce bytového domu prostřednictvím osob, s nimiž má družstvo či společenství vlastníků uzavřeny dohody o pracovní činnosti, zástupce domu nebo jiná pověřená osoba tyto jednoduché práce přebírá a podpisem příslušných výkazů o provedené práci dává družstvu souhlas k jejich proplacení. Je-li v bytovém domě ustanoven pověřený pracovník družstva, zajišťuje provádění jednoduchých oprav v rámci své činnosti tato osoba. Zástupce domu může zajištění oprav tohoto charakteru objednat u příslušného technika družstva s tím, že družstvo zajistí provedení potřebných prací dodavatelským způsobem, respektive se může dohodnout předem s technikem družstva i na přímém objednání této opravy, provedené práce zpravidla přebírá od dodavatele družstvo (není-li převzetí dohodnuto jiným způsobem). b) Střední opravy Na základě požadavků zástupců domů nebo učiněného zjištění techniků družstva (případně podnětu bydlících - nájemců) zajišťuje tyto opravy výhradně družstvo. Při výběru dodavatele a volbě příslušné technologie opravy družstvo přihlíží k případným návrhům a požadavkům zástupce domu. Před realizací tohoto typu opravy nemusí dojít k uzavření smlouvy o dílo - dodací a garanční podmínky musí být dohodnuty a potvrzeny na písemné objednávce. Provedené práce přebírá od dodavatele technik družstva. V případě zájmu se může zúčastnit přejímacího aktu předem dohodnutý zástupce domu.

3 Tento druh oprav může být rovněž zajištěn po projednání a odsouhlasení podmínek svépomocnou formou. Provedené opravy od svépomocných pracovníků přebírá technik družstva (není-li dohodnut jiný postup). c) Velké a generální opravy Návrhy na provedení oprav tohoto charakteru předkládá organizačně-provozní úsek družstva (technik), příslušný zástupce domu, či vyplynuly-li z rozhodnutí kompetentního orgánu společenství, příp. servisní firma příslušného zařízení (výtahy, bojlery, výměníky, systémy STA atd.). Výběr zhotovitele prací (dodavatele) je zpravidla prováděn na základě výběrového (poptávkového) řízení. Zástupce domu může navrhnout dodavatele prací dle svého uvážení a rovněž může vyslat svého zástupce k probíhajícímu výběrovému řízení či jednání o podmínkách dodávek s firmami zapojenými do příprav velkých oprav. Konečné rozhodnutí o zhotoviteli díla (GO nebo velké opravy) přísluší bytovému družstvu, resp. společenství vlastníků, které s vybranou firmou uzavře písemnou smlouvu, zástupce domu se může v případě jejího zájmu seznámit s návrhem či konečným zněním smlouvy o dílo připravené k potvrzení smluvními stranami. Odborný dozor nad prováděním prací zhotovitelem provádí technik družstva nebo družstvem k tomuto účelu najatá právnická či fyzická osoba s odbornou způsobilostí (osoba k tomuto účelu pověřená nebo uvedená v uzavřené smlouvě o dílo). O postupu provádění díla je zhotovitelem zpravidla veden stavební deník (zjednodušený stavební deník) nebo je průběžně pořizována fotodokumentace technik družstva provádí do deníku záznamy o provedených kontrolách stavby nebo pořizuje fotodokumentaci. Kontrola staveb a případné pořízení zápisu do deníku musí být provedeny zejména po dokončení fází díla, které budou zakryty dalšími prvky a které budou mít rozhodující vliv na jeho celkovou kvalitu a životnost. Stavební deník je zhotovitelem zpravidla veden nebo fotodokumentace technikem družstva je pořizována zpravidla u následujících oprav: G.O. střešního pláště s dodatečným zateplením, sanace a zateplení obvodového pláště bytových domů (panelových i zděných), opravy balkonů klasickou technologií s položením dlažby do podkladního betonu na hydroizolaci, nahrazení zavěšených balkonů přistavěnými betonovými balkony, G.O. vodovodních, plynovodních a kanalizačních přípojek. Provedené práce za družstvo přebírá osoba k tomuto účelu pověřená nebo uvedená v uzavřené smlouvě o dílo, převzetí se může zúčastnit pověřený zástupce příslušné samosprávy s právem uplatnit opodstatněné námitky k předávanému dílu. d) Havarijní opravy

4 Jedná se o takový technický stav zařízení, vybavení či instalace domu a bytu, v jehož důsledku by mohlo dojít k zásadnímu ohrožení nebo poškození majetku družstva, nájemců bytů a k ohrožení bezpečí, zdraví či životů občanů. Havárii je nutno řešit neodkladně, odborně. Za ukončený havarijní zásah je považováno provedení takového úkonu, kterým se zabrání v možnosti vzniku dalších majetkových škod a předejde se ohrožení zdraví nájemců bytů (bydlících). Vlastní oprava technického prvku, jehož selhání havárii způsobilo, je řešena zpravidla až následně, t.j. po stanovení rozsahu potřebné opravy, dohodnutí technologického postupu a způsobu financování potřebného zásahu s bytovým družstvem a samosprávou domu. Jedná-li se o havarijní stav zařízení na společné části bytového domu vzniklý či zjištěný v pracovní době družstva, uplatňuje zástupce domu či člen družstva, který vznik havarijního stavu zjistil, odstranění závady u techniků družstva. Jedná-li se o havarijní stav prvku spadajícího do rozsahu zařízení či vybavení bytu, uplatňuje nájemce řešení situace u příslušné firmy provádějící odstraňování havárií nebo může požádat techniky družstva o zprostředkování nutného zásahu. Při vzniku či zjištění výskytu havarijní situace na instalaci nebo zařízení mimo pracovní dobu pracovníků družstva, zajišťuje provedení zásahu člen družstva nebo zástupce domu u firem, se kterými je družstvo dohodnuto na řešení havarijních situací v době pracovního volna (seznamy příslušných firem s telefonními čísly jsou zpravidla zveřejňovány v informačních bulletinech družstva a jsou uvedeny na internetových stránkách družstva). K řešení vzniklé havarijní situace mimo pracovní dobu pracovníků družstva může člen družstva nebo zástupce výboru samosprávy požádat telefonicky dispečink firmy PAMEX s.r.o. (smluvní partner družstva pro řešení havárií v době pracovního volna). Havarijní situaci je možno vyřešit svépomocnou formou nebo prostřednictvím nájemců, se kterými má družstvo uzavřené dohody o pracovní činnosti na provádění příslušných řemeslných prací. 2. Opravy a údržba družstevního bytu hrazené nájemcem bytu členem družstva Do rozsahu tohoto pojmu je zahrnut rozsah oprav a výměn stavebních prvků, konstrukcí a veškerého zařízení tvořícího součást bytu. Za opravy v bytě jsou považovány všechny zásahy spojené s provedením údržby (opravy, údržby, výměny) těch prvků a konstrukcí, které nejsou zahrnuty do společných částí domu. Tyto prvky jsou zpravidla přístupné a opravitelné z místností tvořících konkrétní bytovou jednotku nebo její příslušenství. Družstvo může na základě požadavku člena a po dohodnutí podmínek zprostředkovat nájemci provedení potřebného zásahu prostřednictvím svých partnerů (firem, se kterými družstvo obvykle spolupracuje), avšak do přímých vztahů mezi dodavatele a nájemce bytu družstvo nevstupuje.

5 Před realizací specifických oprav v bytě, při nichž může dojít k negativnímu ovlivnění společných částí a zařízení domu, je nájemce bytu povinen projednat s družstvem postup a způsob provedení prací. a) Výměna radiátorů: Dle Stanov družstva (čl.35) je povinností člena-nájemce bytu mimo jiné zajišťovat na vlastní náklady opravy a výměny radiátorů (otopných těles) nacházejících se ve vytápěných místnostech bytů. Před provedením opravy nebo výměny bytového radiátoru je nájemce bytu s vybavením otopných těles rozdělovači topných nákladů povinen dohodnout s družstvem postup přemístění poměrového měřidla Hlavní zásady postupu při výměně radiátorů jsou tedy tyto: navrhnout a instalovat otopná tělesa (radiátory) odbornou firmou či osobou ovládající problematiku vytápění za dodržení podmínek vydaných družstvem pro tento úkon; jakýkoliv zásah a manipulaci s prvky otopné soustavy ve společných částech budovy (kromě řešení havarijních situací) provádět pouze po seznámení se s provozními podmínkami systému vytápění objektu; použít tělesa s výkonem stejným, jaký byl původním projektem pro danou místnost navržen respektive i nižším, a to s ohledem na provedené zateplení domu či výměnu oken; použít radiátor s hydraulickými vlastnostmi obdobnými, jaké měl prvek původní; použít těleso takového typu, který je schválen pro systém rozdělování nákladů na dodávku tepla pro byty používaný v družstvu; příslušenství radiátoru (zejména radiátorové kohouty) volit s vlastnostmi stejnými či obdobnými, jaké měly prvky původní (včetně nastavení předregulace); v případě používání poměrových měřidel pro rozdělování nákladů na vytápění domu mezi jednotlivé byty dohodnout s družstvem termín provedení demontáže a zpětné montáže IRTN na nová otopná tělesa. Zásady jsou určeny nájemcům družstevních bytů, doporučeny k respektování vlastníkům bytů spravovaných družstvem a rovněž firmám provádějícím výměny radiátorů v bytech. b) Výměna bytových rozvodů vody a kanalizace: Před provedením oprav, úprav a změn na bytových rozvodech vody a kanalizace je povinen nájemce toto oznámit družstvu. Zásah do společných částí těchto rozvodů je zakázán, ve výjimečných případech lze na základě předchozí dohody provést úpravu i těchto částí rozvodů. Před provedením oprav, úprav a změn na bytových rozvodech vody, při nichž dojde k manipulaci s poměrovými vodoměry nebo bytovou částí rozvodů před těmito poměrovými měřidly, je nájemce bytu povinen dohodnout postup

6 provedení záznamu stavu vodoměrů před zásahem a po jeho ukončení, resp. provedení nového zajištění měřidla plombou. c) Výměna rozvodů elektroinstalace a plynu: Před provedením oprav, úprav či změn na bytových rozvodech elektroinstalace či plynu je nájemce povinen toto oznámit družstvu. Po dokončení prací je nutné předložit družstvu revizní zprávu. 3. Zásady pro rozhodování o opravách na domech a) Opravy, modernizace či rekonstrukce, jejichž průměrný náklad na jeden byt přesahuje částku ,-Kč, musí být předem projednány s nájemci bytů a to buď formou projednání na členské schůzi, nebo formou písemné podpisové ankety. Takovouto akci lze pak realizovat pouze v případě, že se k ní kladně vyjádří více jak 50 % nájemců. b) Výše uvedený souhlas většiny nájemců není třeba v případě, jedná-li se o odstranění havarijního stavu domu nebo jeho části. c) Má-li dojít v domě ke změně dosud užívaného systému poskytovaných služeb (např. změna vytápění, zavedení kabelové televize a pod.), nebo ke změně účelu užívání společných částí domu, je třeba ke schválení takovéto změny souhlasu alespoň 75% nájemců. Tento souhlas však není nutný v případě, kdy povinnost realizovat související opatření vyplývá z obecně platných předpisů nebo z rozhodnutí vnějšího kontrolního orgánu. d) U oprav a rekonstrukcí dle bodu 1. b),c) musí vždy proběhnout výběrové řízení na dodavatele dle čl. IV. II. Zásady objednávání oprav 1. Požadavky na opravy v domě předkládá bytovému družstvu písemně či elektronickou poštou formou objednávky zástupce domu. Drobné opravy mohou uvedení zástupci domu objednat u techniků družstva i telefonicky. 2. V případě náhlých poruch může zástupce domu objednat opravu na družstvu telefonicky nebo doručením u. 3. U havarijních oprav může tyto objednat i člen-nájemce a to pouze v případě, že se mu nepodaří spojit se zástupcem domu. Technik družstva nejpozději do tří pracovních dnů informuje příslušného zástupce domu o realizované opravě. III. Hlášení oprav technikům družstva V pracovní době družstva, tj. pondělí, úterý, čtvrtek od 6.00 do hod., ve středu od 6.00 do hod a v pátek od 6.00 do hod. lze hlásit požadavky na opravy u techniků družstva /tel. číslo /.

7 Technik družstva je povinen: vést písemný přehled požadavků na opravy hrazené z prostředků domu, na základě kterých objednává jednotlivé práce od dodavatelských organizací, a ověřovat termín realizace (dokončení) zadaných prací, poskytovat informace nájemcům o firmách, u nichž mohou objednat provedení oprav, výjimečně zprostředkovat v případě požadavku nájemce opravu v bytě a to s přihlédnutím k charakteru závady či věku a schopnostem nájemce. IV. Zásady organizování výběrového řízení 1. Výběrové řízení je organizováno vždy na akce nad 50 tis. Kč (není-li stanoveno jinak) a u malých objektů i na opravy s předpokládanými nižšími náklady, které mají co do věcného rozsahu charakter zásadních resp. generálních oprav. 2. Výběrové řízení je veřejné, tj. má možnost se jako dodavatel přihlásit jakákoliv firma. 3. Zveřejnění záměru provádí družstvo. Zástupci domu mohou sami jednat s potenciálními dodavateli, kteří se na základě jejich požadavku zapojí do výběrového řízení předložením písemné nabídky tak, jak je uvedeno níže. 4. Zájemci o provedení prací předloží své návrhy v termínu uvedeném v nabídce, přitom nabídka bude předána na družstvu v zalepené obálce a bude obsahovat minimálně tyto základní údaje: - stručný technický popis navrženého řešení - cenu dodávky - záruční podmínky - reference. 5. Vlastní výběrové řízení proběhne v určený den na družstvu, kdy za přítomnosti zástupců domu (samosprávy či pověřených nájemců) eventuálně představenstva družstva či technické komise dojde k otevření obálek. Do 14 dnů pak provede komise posouzení návrhů a předloží předsedovi představenstva družstva návrh dodavatele prací. Ve sporných případech rozhodne o výběru dodavatele představenstvo. 6. K nabídkám předloženým mimo probíhající výběrové řízení nebude přihlíženo a tyto nebudou do posuzování zahrnuty. 7. Při výběru zhotovitele lze přihlédnout k tomu, zda některý z dodavatelů zajišťuje pro potřeby družstva drobné a havarijní opravy.

8 V. Poměrové měření pro rozúčtování nákladů na vytápění objektu mezi konečné potřebitele - nájemce bytů (vlastníky bytů) V rámci družstva je používán výhradně jeden systém poměrového měření pro rozúčtování nákladů na vytápění objektu mezi konečné spotřebitele. Rozúčtovací systém je zpracován a používán v souladu s platnou legislativou. V případě požadavků samospráv na provádění vyúčtování nákladů na vytápění dle údajů získaných měřením v jednotlivých bytech zajišťuje družstvo instalaci rozdělovačů topných nákladů dodaných firmou COOP THERM s.r.o. Jindřichův Hradec. Pro stanovení nákladů na vytápění bytů jsou využívány výsledky zjištěné odečtem indikátorů instalovaných na otopných tělesech v jednotlivých bytech a výpočtová metoda s použitím korekcí od firmy COOP THERM s.r.o. Jindřichův Hradec. O rozdělení celkových nákladů na vytápění na základní a spotřební složku rozhodne představenstvo družstva. VI. Opravy a údržba družstevního bytu užívaného nájemcem nečlenem družstva Práva a povinnosti nájemce, který není členem družstva (čl. 32 stanov družstva), při opravách a údržbě družstevního bytu a hrazení nákladů s tím spojených, se řídí obecně závaznými právními předpisy zejména 2257 odst. 2 občanského zákoníku a nařízení vlády ČR č. 308/2015 Sb. v platných zněních. VII. Směrnice č. 95/2007 byla schválena představenstvem SBD ZELENÁ HORA ve Žďáře nad Sázavou dne ; změna schválena , aktualizace směrnice byla schválena představenstvem družstva dne 9. března 2010, č. usn. 26/40/2010. Změna směrnice formou nového úplného znění byla schválena představenstvem dne , č. usn..

Systém zajišťování oprav bytů a domů v rámci SBD ZELENÁ HORA, Žďár nad Sázavou I. Základní rozdělení oprav

Systém zajišťování oprav bytů a domů v rámci SBD ZELENÁ HORA, Žďár nad Sázavou I. Základní rozdělení oprav Směrnice č. 95/2007 Systém zajišťování oprav bytů a domů v rámci SBD ZELENÁ HORA, Žďár nad Sázavou I. Základní rozdělení oprav Základní rozdělení oprav (prováděných na bytovém fondu v majetku SBD Zelená

Více

Organizační směrnice S - 311

Organizační směrnice S - 311 Název směrnice: Organizační směrnice S - 311 Výběrová řízení Počet stran: Počet příloh: 4 Dodatek č.: Zpracoval: Ing. Polomský, Ing. Šebesta, JUDr. Adamec Vydal: 100 Schválil: představenstvo SBD NH Dne:

Více

Směrnice k používání a provozu měřičů teplé užitkové vody, studené vody a tepla a k rozúčtování spotřeby a nákladů na tepelnou energii

Směrnice k používání a provozu měřičů teplé užitkové vody, studené vody a tepla a k rozúčtování spotřeby a nákladů na tepelnou energii Směrnice k používání a provozu měřičů teplé užitkové vody, studené vody a tepla a k rozúčtování spotřeby a nákladů na tepelnou energii Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 1.2.2018 1.2.2018 2 Dne:

Více

Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 1.1.2015 1.1.2015 0

Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 1.1.2015 1.1.2015 0 Směrnice k používání a provozu měřičů teplé užitkové vody, studené vody a tepla a k rozúčtování spotřeby a nákladů na tepelnou energii v souladu s vyhláškou č. 372/01 Sb. Datum platnosti: Datum účinnosti:

Více

Směrnice k používání a provozu měřičů teplé užitkové vody, studené vody a tepla a k rozúčtování spotřeby a nákladů na tepelnou energii

Směrnice k používání a provozu měřičů teplé užitkové vody, studené vody a tepla a k rozúčtování spotřeby a nákladů na tepelnou energii Čl.1 Společenství vlastníků (dále jen SVJ) ve spolupráci se Správcem zajišťuje instalaci poměrových měřičů teplé užitkové vody (dále TUV), studené vody (dále SV) a rozdělovačů topných nákladů (dále RTN)

Více

Směrnice k provádění údržby bytového fondu a stanovení úhrad za opravy.

Směrnice k provádění údržby bytového fondu a stanovení úhrad za opravy. Směrnice k provádění údržby bytového fondu a stanovení úhrad za opravy. Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 1.4.2019 1.4.2019 1 Dne: 11..2019 Dne: 18..2019 1 / 5 Čl.1 Dlouhodobá záloha na opravy a

Více

Směrnice k provádění údržby bytového fondu a stanovení úhrad za opravy.

Směrnice k provádění údržby bytového fondu a stanovení úhrad za opravy. Směrnice k provádění údržby bytového fondu a stanovení úhrad za opravy. Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 12.6.2014 12.6.2014 0 Dne: 15.4.2014 Dne: 12.6.2014 1 / 5 Čl.1 Dlouhodobá záloha na opravy

Více

Organizační směrnice č. 2/2014 PRAVIDLA PRO TVORBU A ČERPÁNÍ DLOUHODOBÉ ZÁLOHY NA OPRAVY A ÚDRŽBU DRUŽSTEVNÍCH BYTŮ A DRUŽSTEVNÍCH NEBYTOVÝCH PROSTORŮ

Organizační směrnice č. 2/2014 PRAVIDLA PRO TVORBU A ČERPÁNÍ DLOUHODOBÉ ZÁLOHY NA OPRAVY A ÚDRŽBU DRUŽSTEVNÍCH BYTŮ A DRUŽSTEVNÍCH NEBYTOVÝCH PROSTORŮ Organizační směrnice č. 2/2014 PRAVIDLA PRO TVORBU A ČERPÁNÍ DLOUHODOBÉ ZÁLOHY NA OPRAVY A ÚDRŽBU DRUŽSTEVNÍCH BYTŮ A DRUŽSTEVNÍCH NEBYTOVÝCH PROSTORŮ 1. Předmět úpravy 1.1 Směrnice navazuje na organizační

Více

SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU.

SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU. SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU. Podle příslušných ustanovení obchodního zákoníku, zejména ustanovení 566 a 575 a ve smyslu zákona č.72/1994sb. v platném znění, kterým se upravují některé

Více

Rozvoj, stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, Opava

Rozvoj, stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, Opava Rozvoj, stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, 747 05 Opava 553 780 700 epodatelna@rozvojsbd.cz www.rozvojsbd.cz Obsah: ZPRAVODAJ 1. Vyúčtování služeb

Více

Bytové družstvo Juraje Jánošíka, Jánošíkova Hradec Králové. Směrnice pro služby spojené s užíváním bytu a jejich vyúčtování č.

Bytové družstvo Juraje Jánošíka, Jánošíkova Hradec Králové. Směrnice pro služby spojené s užíváním bytu a jejich vyúčtování č. Bytové družstvo Juraje Jánošíka, Jánošíkova 644 500 03 Hradec Králové Směrnice pro služby spojené s užíváním bytu a jejich vyúčtování č. 6/2019 Tato směrnice je vyhotovena v souladu s ustanoveními stanov

Více

SMĚRNICE č. 1/2014. Postup při zadávání stavebních prací, služeb a dodávek

SMĚRNICE č. 1/2014. Postup při zadávání stavebních prací, služeb a dodávek ORLOVAN, bytové družstvo Energetiků 640, Orlová - Lutyně SMĚRNICE č. 1/2014 Postup při zadávání stavebních prací, služeb a dodávek Kontrolou pověřen: vedoucí technického úseku Touto směrnicí se upravuje

Více

Hlavní úkoly pro volební období

Hlavní úkoly pro volební období Hlavní úkoly pro volební období 2017 2021 1. Zajistit vyrovnané hospodaření družstva v jednotlivých letech Díky výraznému poklesu úrokových sazeb dochází k nízkému zhodnocení finančních prostředků družstva,

Více

Údržba, opravy, modernizace, rekonstrukce bytů, bytových jednotek, domů, prostorů sloužících podnikání

Údržba, opravy, modernizace, rekonstrukce bytů, bytových jednotek, domů, prostorů sloužících podnikání Městský úřad Šternberk Vydání/změna: 2/0 List číslo: 1/8 INSTRUKCE Údržba, opravy, modernizace, rekonstrukce bytů, bytových jednotek, domů, prostorů sloužících OBSAH : 1. ÚVOD A CÍL 2. OBLAST POUŽITÍ 3.

Více

VNITŘNÍ PŘEDPIS VÝBORU. čl.1. Odměny volených orgánů SVJ

VNITŘNÍ PŘEDPIS VÝBORU. čl.1. Odměny volených orgánů SVJ VNITŘNÍ PŘEDPIS VÝBORU čl.1 Odměny volených orgánů SVJ 1) Náklady na odměny volených orgánů SVJ jsou hrazeny ze záloh vlastníků a to podílem určeným stanovami. 2) Jednotliví členové volených orgánů mají

Více

Vnitřní organizační řád Bytového družstva Boloňská 304, Praha 15

Vnitřní organizační řád Bytového družstva Boloňská 304, Praha 15 Vnitřní organizační řád Bytového družstva Boloňská 304, Praha 15 Bytové družstvo Boloňská 304, Praha 15 (dále jen BDB 304 ) vydává na základě usnesení členské schůze ze dne 20. května 2014 tento organizační

Více

Nabídka na správu domu a pozemku pro společenství vlastníků a poskytování s tím souvisejících služeb

Nabídka na správu domu a pozemku pro společenství vlastníků a poskytování s tím souvisejících služeb Nabídka na správu domu a pozemku pro společenství vlastníků a poskytování s tím souvisejících služeb 1. Základní údaje o společnosti: Správa majetkového portfolia Praha 3 a.s. se sídlem Olšanská 2666/7,

Více

Směrnice č. 04/2010. Představenstva Okresního stavebního bytového družstva Louny,

Směrnice č. 04/2010. Představenstva Okresního stavebního bytového družstva Louny, Okresní stavební bytové družstvo Louny 438 01 Žatec, Studentská 2628. IČO 00005797, DIČ CZ 00005797, zapsáno v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ústí n/l. v oddílu DrXXVI, vložka 319. Směrnice

Více

Část I. Všeobecná ustanovení

Část I. Všeobecná ustanovení Stavební bytové družstvo Vítkovice Daliborova 54,709 71, Ostrava - Mariánské Hory IČO 00 05 08 06, zapsáno u KS v Ostravě, OR oddíl Dr XXII, vložka 8 DIČ CZ00050806 Vnitrodružstevní směrnice č. 1/2017

Více

Rozvoj stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, 747 05 Opava. 1. Vyúčtování služeb a provozu domu za rok 2013

Rozvoj stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, 747 05 Opava. 1. Vyúčtování služeb a provozu domu za rok 2013 Rozvoj stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu U Cukrovaru 1282/9, 747 05 Opava 553 780 700 E-mail: epodatelna@rozvojsbd.cz FAX 553 732 965 http: www.rozvojsbd.cz Obsah: 1. Vyúčtování

Více

Organizační směrnice č. 3/07 POMĚROVÉ MĚŘENÍ SPOTŘEBY TEPLA A VODY V DOMÁCNOSTECH

Organizační směrnice č. 3/07 POMĚROVÉ MĚŘENÍ SPOTŘEBY TEPLA A VODY V DOMÁCNOSTECH Organizační směrnice č. 3/07 POMĚROVÉ MĚŘENÍ SPOTŘEBY TEPLA A VODY V DOMÁCNOSTECH Úvod Směrnice upravuje vztahy mezi družstvem a členy nájemci družstevních bytů, členy vlastníky bytů, nečleny vlastníky

Více

Vnitřní organizační řád Bytového družstva Boloňská 304, Praha 15

Vnitřní organizační řád Bytového družstva Boloňská 304, Praha 15 Vnitřní organizační řád Bytového družstva Boloňská 304, Praha 15 Bytové družstvo Boloňská 304, Praha 15 (dále jen BDB 304 ) vydává na základě usnesení členské schůze ze dne 23.5.2018 tento organizační

Více

Rozvoj, stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, Opava

Rozvoj, stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, Opava Rozvoj, stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, 747 05 Opava 553 780 700 epodatelna@rozvojsbd.cz www.rozvojsbd.cz Obsah: ZPRAVODAJ 1. Úvodní slovo předsedy

Více

A. Úvodní ustanovení

A. Úvodní ustanovení ZELENÁ HORA stavební bytové družstvo Žďár nad Sázavou Směrnice č. 43/1996 Zajištění vyúčtování spotřeby teplé a studené vody a dodávek tepla pro vytápění Na základě přijetí zákona č.458/2000 Sb.(Zákon

Více

P R O H L Á Š E N Í V L A S T N Í K A o vymezení jednotek podle ustanovení 4 zákona č. 72/1994 Sb., ve znění pozdějších předpisů I.

P R O H L Á Š E N Í V L A S T N Í K A o vymezení jednotek podle ustanovení 4 zákona č. 72/1994 Sb., ve znění pozdějších předpisů I. Strana 1 (celkem 21) P R O H L Á Š E N Í V L A S T N Í K A o vymezení jednotek podle ustanovení 4 zákona č. 72/1994 Sb., ve znění pozdějších předpisů I. VLASTNÍK Družstvo Něvská 687/688 IČ: 265 03 581

Více

Zápis z jednání shromáždění. konaného dne 24. května 2006 v 18 hod.

Zápis z jednání shromáždění. konaného dne 24. května 2006 v 18 hod. Zápis z jednání shromáždění Společenství vlastníků jednotek domu Bochovská 560, 561, 562, 563 a 564 se sídlem Praha 5, Jinonice, Bochovská 564/7 konaného dne 24. května 2006 v 18 hod. v posluchárně č.

Více

Směrnice č.2/2014. Úvodní ustanovení. Čl. 1 Předmět úpravy

Směrnice č.2/2014. Úvodní ustanovení. Čl. 1 Předmět úpravy Okresní stavební bytové družstvo Havlíčkův Brod Jihlavská 564, 580 01 Havlíčkův Brod tel. ústředna: 569 430 920 fax: 569 430 949 e-mail: osbdhb@osbdhb.cz Směrnice č.2/2014 O nájemném z družstevních bytů

Více

Směrnice 1/2017. Pravidla Stavebního bytového družstva v Jeseníku pro zadávání zakázek v hodnotě vyšší, než ,-- Kč (dále jen Pravidla )

Směrnice 1/2017. Pravidla Stavebního bytového družstva v Jeseníku pro zadávání zakázek v hodnotě vyšší, než ,-- Kč (dále jen Pravidla ) Směrnice 1/2017 Pravidla Stavebního bytového družstva v Jeseníku pro zadávání zakázek v hodnotě vyšší, než 300.000,-- Kč (dále jen Pravidla ) Část I. Úvodní ustanovení 1. Významnou součástí správních služeb

Více

Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154, Pelhřimov

Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154, Pelhřimov Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154, 393 01 Pelhřimov Zásady pro určení nájemného z bytů a nebytových prostorů, záloh na plnění poskytovaná s užíváním bytů a nebytových prostorů a jejich vyúčtování

Více

Město Kopřivnice. vyhlašuje 7. výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci INTEGROVANÉHO PLÁNU ROZVOJE MĚSTA OBYTNÁ ZÓNA KOPŘIVNICE JIH

Město Kopřivnice. vyhlašuje 7. výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci INTEGROVANÉHO PLÁNU ROZVOJE MĚSTA OBYTNÁ ZÓNA KOPŘIVNICE JIH Město Kopřivnice vyhlašuje 7. výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci INTEGROVANÉHO PLÁNU ROZVOJE MĚSTA OBYTNÁ ZÓNA KOPŘIVNICE JIH 1. Identifikace výzvy Opatření 2.1. Regenerace bytového

Více

SMĚRNICE č. 7/2005. Rozhodující pro stanovení postupu je předpokládaná výše ceny jednotlivé zakázky.

SMĚRNICE č. 7/2005. Rozhodující pro stanovení postupu je předpokládaná výše ceny jednotlivé zakázky. ORLOVAN, městské bytové družstvo Energetiků 640, Orlová - Lutyně SMĚRNICE č. 7/2005 Postup při zadávání stavebních prací, služeb a dodávek Schválena: shromážděním delegátů dne 8. 6. 2006 Nabývá účinnosti:

Více

Z p r á v a - představenstva o činnosti SBD Štýřice v Brně, Jílová 41

Z p r á v a - představenstva o činnosti SBD Štýřice v Brně, Jílová 41 Z p r á v a - představenstva o činnosti SBD Štýřice v Brně, Jílová 41 Představenstvo družstva předkládá zprávu o činnosti za funkční období od 21. května 2014 do dnešního dne tj. do 24. června 2015. 1.

Více

NÁVRH Statut rezervního fondu Okresního stavebního bytového družstva (dále jen družstva)

NÁVRH Statut rezervního fondu Okresního stavebního bytového družstva (dále jen družstva) NÁVRH Statut rezervního fondu Okresního stavebního bytového družstva (dále jen družstva) Statut fondu pro financování investičních výdajů, zejména rekonstrukcí a modernizací bytových domů a jejich příslušenství

Více

Údrţba, opravy, modernizace, rekonstrukce bytŧ, bytových jednotek, domŧ, nebytových prostorŧ

Údrţba, opravy, modernizace, rekonstrukce bytŧ, bytových jednotek, domŧ, nebytových prostorŧ Městský úřad Šternberk Vydání/změna:1/1 List číslo: 1/8 Údrţba, opravy, modernizace, rekonstrukce bytŧ, bytových jednotek, domŧ, nebytových prostorŧ OBSAH : 1. ÚVOD A CÍL 2. OBLAST POUŢITÍ 3. DEFINICE

Více

Článek I. Předmět úpravy

Článek I. Předmět úpravy Směrnice č.2/2011 O nájemném z bytů pořízených v družstevní bytové výstavbě a úhradách za plnění poskytovaná s užíváním těchto bytů Článek I. Předmět úpravy (1) Tato směrnice upravuje: a) nájemné v bytech

Více

Rozvoj, stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, Opava

Rozvoj, stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, Opava Rozvoj, stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, 747 05 Opava Obsah: 553 780 700 epodatelna@rozvojsbd.cz www.rozvojsbd.cz ZPRAVODAJ 1. Úvodní slovo předsedy

Více

O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU A POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB PŘI UŽÍVÁNÍ BYTU.

O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU A POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB PŘI UŽÍVÁNÍ BYTU. S M L O U V A O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU A POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB PŘI UŽÍVÁNÍ BYTU. Vlastníci bytů a nebytových jednotek Jméno a příjmení : datum nar. číslo jednotky, ulice, č.p., obec, PSČ

Více

Název : Vyúčtování nákladů za plnění poskytovaná s užíváním bytu (atelieru, garáže, garážového stání) v bytových domech (dále jen služby)

Název : Vyúčtování nákladů za plnění poskytovaná s užíváním bytu (atelieru, garáže, garážového stání) v bytových domech (dále jen služby) Průkopník, stavební bytové družstvo, Brno, Foltýnova 1 V N I T R O D R U Ž S T E V N Í I N S T R U K C E č. 10/16 Název : Vyúčtování nákladů za plnění poskytovaná s užíváním bytu (atelieru, garáže, garážového

Více

Společenství Zd. Štěpánka 1787 zapsané v obchodním rejstříku, vedeném Krajským soudem v Ostravě, vložka S 5292 IČ: 27782255

Společenství Zd. Štěpánka 1787 zapsané v obchodním rejstříku, vedeném Krajským soudem v Ostravě, vložka S 5292 IČ: 27782255 Společenství Zd. Štěpánka 1787 zapsané v obchodním rejstříku, vedeném Krajským soudem v Ostravě, vložka S 5292 IČ: 27782255 Zásady upravující poskytování plnění spojených s užíváním bytů a postup při určování

Více

Výzva č k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva č k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu Veslařská 56, 637 00 Brno Výzva č.32013046 k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu Statutární město Brno, městská část Brno Jundrov, Veslařská 56, 637 00, Brno v souladu se zákonem č. 137/2006

Více

Specifikace TSDI. 2. Účelem této veřejné zakázky je zabezpečení zdárné kompletní realizace stavby Pavilonu Farmacie II.

Specifikace TSDI. 2. Účelem této veřejné zakázky je zabezpečení zdárné kompletní realizace stavby Pavilonu Farmacie II. Příloha č. 1 Zadávací dokumentace Počet listů: 5 Specifikace TSDI přesná specifikace předmětu plnění, všech souvisejících úkonů a dílčích plnění TSDI podlimitní veřejné zakázky Pavilon Farmacie II - TSDI

Více

Zásady. pro stanovení nájemného a rozúčtování cen služeb v bytech a nebytových prostorách v majetku družstva aktualizované znění.

Zásady. pro stanovení nájemného a rozúčtování cen služeb v bytech a nebytových prostorách v majetku družstva aktualizované znění. Zásady pro stanovení nájemného a rozúčtování cen služeb v bytech a nebytových prostorách v majetku družstva aktualizované znění Základní pojmy 1. Nájemným se rozumí cena za užívání pronajatého družstevního

Více

Zásady. I. Základní ustanovení. II. Vymezení pojmů

Zásady. I. Základní ustanovení. II. Vymezení pojmů Zásady postupu při prodeji bytů a bytových domů v majetku Města Horažďovice Zastupitelstvo města Horažďovice schválilo svým usnesením č. 22 dne 1. 12. 2008 tyto Zásady postupu při prodeji bytů a bytových

Více

a) Roční účetní závěrka za rok 2014.

a) Roční účetní závěrka za rok 2014. 3. Projednání a schválení Roční účetní závěrky za rok 2014 a návrhu Rozpočtu SVJ na rok 2015. a) Roční účetní závěrka za rok 2014. Účetní závěrka za rok 2014 byla předána pověřenému vlastníkovi správcem

Více

SVORNOST, stavební bytové družstvo Ztracená 2647/16, Kroměříž

SVORNOST, stavební bytové družstvo Ztracená 2647/16, Kroměříž SVORNOST, stavební bytové družstvo Ztracená 2647/16, 767 01 Kroměříž S M Ě R N I C E pro stanovení výše nájemného z bytů a nebytových prostorů pořízených v družstevní bytové výstavbě a úhrad za plnění

Více

Směrnice o úhradách za plnění poskytovaná s užíváním bytů v domě spravovaném společenstvím vlastníků. Článek 1 předmět úpravy

Směrnice o úhradách za plnění poskytovaná s užíváním bytů v domě spravovaném společenstvím vlastníků. Článek 1 předmět úpravy Společenství vlastníků Štefánikova 1146,1147,1148,1149 Bohumín Štefánikova 1149 Nový Bohumín IČO: 03242595 Směrnice o úhradách za plnění poskytovaná s užíváním bytů v domě spravovaném společenstvím vlastníků

Více

Obec Dolany SMĚRNICE SMĚRNICE O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU OBCÍ DOLANY. číslo:

Obec Dolany SMĚRNICE SMĚRNICE O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU OBCÍ DOLANY. číslo: Obec Dolany SMĚRNICE NÁZEV: SMĚRNICE O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU OBCÍ DOLANY SPISOVÁ ZNAČKA:. číslo: PLATNÁ OD:. ROZSAH PŮSOBNOSTI: Obec Dolany, její orgány, včetně zřízených organizačních

Více

čl. l Předmět a rozsah úpravy

čl. l Předmět a rozsah úpravy Z Á S A D Y pro stanovení výše nájemného z bytů pořízených v družstevní bytové výstavbě a úhrad za plnění poskytovaná s užíváním bytu a místností nesloužících k bydlení (garáže) (1) Tyto zásady upravují

Více

Směrnice č. 27. Zásady pro stanovení nájemného a pro tvorbu Fondu oprav a údržby (FOÚ)

Směrnice č. 27. Zásady pro stanovení nájemného a pro tvorbu Fondu oprav a údržby (FOÚ) Účetní jednotka: Stavební bytové družstvo Letohrad, Požárníků 791, Letohrad 561 51 Směrnice č. 27 Zásady pro stanovení nájemného a pro tvorbu Fondu oprav a údržby (FOÚ) Příloha č.1 Tiskopis: Plán oprav

Více

Pravidla programové dotace obce Ořechov na obnovu fasády uliční části rodinného nebo bytového domu nacházejícího se na území obce Ořechov pro rok 2019

Pravidla programové dotace obce Ořechov na obnovu fasády uliční části rodinného nebo bytového domu nacházejícího se na území obce Ořechov pro rok 2019 Pravidla programové dotace obce Ořechov na obnovu fasády uliční části rodinného nebo bytového domu nacházejícího se na území obce Ořechov pro rok 2019 Zastupitelstvo obce Ořechov na svém veřejném zasedání

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY V RÁMCI ZADÁNÍ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU: č. 1/2013/RFP

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY V RÁMCI ZADÁNÍ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU: č. 1/2013/RFP VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY V RÁMCI ZADÁNÍ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU: č. 1/2013/RFP Pardubice, tř. Míru oprava, rekonstrukce a přístavba č. p. 60 a 450 generální klíč 1. Základní údaje o zadavateli: Rozvojový

Více

R E K L A M A Č N Í Ř Á D

R E K L A M A Č N Í Ř Á D Jiřího Dimitrova 1619 356 01 Sokolov R E K L A M A Č N Í Ř Á D 0. Obsah 0. OBSAH... 1 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ... 1 1.1. CÍL... 1 1.2. PLATNOST... 2 2. ROZSAH A PODMÍNKY ODPOVĚDNOSTI ZA VADY... 2 2.1 NEDOSTATKY

Více

Výzva k podání nabídky ve veřejné zakázce malého rozsahu podle 12, odst. 6 zákona č. 137/2006 Sb.

Výzva k podání nabídky ve veřejné zakázce malého rozsahu podle 12, odst. 6 zákona č. 137/2006 Sb. Správa majetku města Příbor s.r.o., Freudova 118, 742 58 Příbor V Příboře dne 29.6.2011 Výzva k podání nabídky ve veřejné zakázce malého rozsahu podle 12, odst. 6 zákona č. 137/2006 Sb. Název veřejné zakázky:

Více

Prohlášení vlastníka

Prohlášení vlastníka Prohlášení vlastníka Městská část Praha 10, Vršovická 1429/68, Praha 10 IČ : 00063941 zastoupená Ing. Milanem Richterem, starostou Městské části Praha 10 k smluvnímu jednání oprávněn Mgr. David Ekstein,

Více

PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ

PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ Společenství vlastníků jednotek domu Starobylá 1006, 1007, 1008, Praha 11 PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ kterými se stanoví způsob a režim příspěvků správu domu a služeb spojených s užíváním jednotek a jejich vyúčtování

Více

P R A V I D L A pro rozúčtování služeb spojených s užíváním bytu a nebytových prostor za rok 2014 a následující roky.

P R A V I D L A pro rozúčtování služeb spojených s užíváním bytu a nebytových prostor za rok 2014 a následující roky. Obecně prospěšné bytové družstvo Teplice P R A V I D L A pro rozúčtování služeb spojených s užíváním bytu a nebytových prostor za rok 2014 a následující roky. Pravidla jsou stanovena se zřetelem na předpis

Více

tuto smlouvu o zajišťování správy společných částí domu

tuto smlouvu o zajišťování správy společných částí domu Smlouva o zajišťování správy společných částí domu Podle příslušných ustanovení obchodního zákoníku, zejména ustanovení 566 až 575 a ve smyslu zák.č.72/1994 Sb. ve znění pozdějších předpisů, kterým se

Více

O b s a h Informátoru č. 2/13

O b s a h Informátoru č. 2/13 O b s a h Informátoru č. 2/13 - Usnesení ze schůze Shromáždění delegátů - Termín konání schůze Shromáždění delegátů - Pozvánka na podzimní porady předsedů samospráv - Upozornění předsedů samospráv (formulář

Více

VZ č.j. A-78/2017 Gastrotechnologie pro základní školu - závazný návrh smlouvy SMLOUVA O DÍLO. tel.:

VZ č.j. A-78/2017 Gastrotechnologie pro základní školu - závazný návrh smlouvy SMLOUVA O DÍLO. tel.: SMLOUVA O DÍLO Objednatel: Městská část Praha Ďáblice Sídlo objednatele: Květnová 553/52, 182 00 Praha 8 IČ: 00231266 DIČ: CZ00231266 Osoba oprávněná jednat: Ing. Miloš Růžička, starosta MČ Kontaktní osoba:

Více

NABÍDKA. na dodávku a montáž RTN v objektu bytového domu Dukelských hrdinů 7 v Břeclavi. V Brně dne: 31. 1. 2014

NABÍDKA. na dodávku a montáž RTN v objektu bytového domu Dukelských hrdinů 7 v Břeclavi. V Brně dne: 31. 1. 2014 Okružní 25 638 00 Brno zastoupená generálním ředitelem Ing. Petrem Fajmonem, MBA ve věcech obchodních: Ing. Roman Petrucha vedoucí odboru prodeje tepla IČ: 46347534 DIČ: CZ46347534 zapsána v OR KS v Brně,

Více

NABÍDKA. Pro: SVJ Pod Zámečkem 209-2012, Hradec Králové. Kontakt: Předseda SVJ pan Josef Divecký

NABÍDKA. Pro: SVJ Pod Zámečkem 209-2012, Hradec Králové. Kontakt: Předseda SVJ pan Josef Divecký NABÍDKA Pro: SVJ Pod Zámečkem 209-2012, Hradec Králové Kontakt: Předseda SVJ pan Josef Divecký Veškerá činnost v oblasti rozúčtování nákladů na energie se řídí vyhláškou č.372/2001sb. Ministerstva pro

Více

R E K L A M A Č N Í. I. Obecná ustanovení. II. Rozsah a podmínky odpovědnosti za vady

R E K L A M A Č N Í. I. Obecná ustanovení. II. Rozsah a podmínky odpovědnosti za vady Provoz Rokycany Stehlíkova 131/II 337 01 Rokycany R E K L A M A Č N Í Ř Á D I. Obecná ustanovení jako provozovatel vodovodů a kanalizací pro veřejnou potřebu (dále jen dodavatel ) vydává ve smyslu 36 odst.

Více

Směrnice č. 1/2010 o nájemném z bytů pořízených v družstevní bytové výstavbě a úhradách za plnění poskytovaná s užíváním těchto bytů

Směrnice č. 1/2010 o nájemném z bytů pořízených v družstevní bytové výstavbě a úhradách za plnění poskytovaná s užíváním těchto bytů Stavební bytové družstvo L I A Z Jablonec nad Nisou Směrnice č. 1/2010 o nájemném z bytů pořízených v družstevní bytové výstavbě a úhradách za plnění poskytovaná s užíváním těchto bytů (1) Tato směrnice

Více

SPRÁVA A ÚDRŽBA NEMOVITOSTÍ. nabídka pro:

SPRÁVA A ÚDRŽBA NEMOVITOSTÍ. nabídka pro: ZELENÁ HORA stavební bytové družstvo Brněnská 1146/30 591 01 Žďár nad Sázavou www.sbdzh.cz info@sbdzh.cz tel. 566651911 SPRÁVA A ÚDRŽBA NEMOVITOSTÍ nabídka pro: strana 1 21.9.2011 Obsah: 1 INFORMACE O

Více

Smlouva o dílo - servis vodoinstalace

Smlouva o dílo - servis vodoinstalace Smlouva o dílo - servis vodoinstalace Článek 1 - Smluvní strany 1. společnost: Posíláme poptávky, s. r. o. se sídlem: Šafránkova 3, Praha 5 zastoupená: jednatelem Ing. Martinem Poptávkou IČO: 12345678

Více

Čl. 1. Předmět úpravy

Čl. 1. Předmět úpravy Směrnice Okresního stavebního bytového družstva o nájemném z bytů pořízených v družstevní bytové výstavbě a úhradách za plnění poskytovaná s užíváním těchto bytů Čl. 1 Předmět úpravy 1. Tyto směrnice upravují

Více

Oprava volného bytu č. 4 v domě č.p. 249 v ulici 17.listopadu v Pardubicích

Oprava volného bytu č. 4 v domě č.p. 249 v ulici 17.listopadu v Pardubicích VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY V RÁMCI ZADÁNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU: č. 20/2012/MRFP Oprava volného bytu č. 4 v domě č.p. 249 v ulici 17.listopadu v Pardubicích 1. Základní údaje o zadavateli: Městský

Více

Rozvoj stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, Opava

Rozvoj stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, Opava Rozvoj stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, 747 05 Opava 553 780 700 E-mail: epodatelna@rozvojsbd.cz http: www.rozvojsbd.cz Obsah: 1. Vyúčtování služeb

Více

SMĚRNICE č. 12/2005. Článek 1 Nebytové prostory

SMĚRNICE č. 12/2005. Článek 1 Nebytové prostory ORLOVAN, městské bytové družstvo Energetiků 640, Orlová Lutyně SMĚRNICE č. 12/2005 Nájem nebytových prostorů a užívání společných prostorů v domě Schválena: shromážděním delegátů dne 8. 6. 2006 Nabývá

Více

F O N D O P R A V SMĚRNICE Č. 1/ 2012 STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ

F O N D O P R A V SMĚRNICE Č. 1/ 2012 STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ SMĚRNICE Č. 1/ 2012 PRAVIDLA PRO TVORBU A POUŽITÍ DLOUHODOBÉ ZÁLOHY NA OPRAVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU A PRO ZAJIŠŤOVÁNÍ OPRAV V DOMĚ F O N D O P R A V Valašské

Více

Směrnice č. 102/2011

Směrnice č. 102/2011 Směrnice č. 102/2011 Směrnice o nájemném z bytů pořízených v družstevní bytové výstavbě a úhradách za plnění poskytovaná s užíváním těchto bytů (1) Tato směrnice upravuje Čl. 1 Předmět úpravy a) nájemné

Více

14. LEDNA Představenstvo BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1 STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1

14. LEDNA Představenstvo BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1 STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1 14. LEDNA 2016 Představenstvo BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1 STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1 B U R E Š M A G L I A A D V O K Á T I sídlo: Bělehradská 14, Karlovy Vary, PSČ: 360 01 telefon:

Více

Reklamační řád. Vodovody a kanalizace Vyškov, a.s. Brněnská 410/13, 682 01 Vyškov

Reklamační řád. Vodovody a kanalizace Vyškov, a.s. Brněnská 410/13, 682 01 Vyškov Brněnská 410/13, 682 01 Vyškov Společnost je zapsaná v obchodním rejstříku Krajského soudu v Brně, oddíl B, vložka 1170 IČ: 49454587; DIČ: CZ49454587 Reklamační řád Platný od 1. 8. 2012 Obsah 1 Rozsah

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE. Pravidla pro poskytování peněžních prostředků z Fondu podpory kvality bydlení statutárního města České Budějovice

STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE. Pravidla pro poskytování peněžních prostředků z Fondu podpory kvality bydlení statutárního města České Budějovice STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE Pravidla pro poskytování peněžních prostředků z Fondu podpory kvality bydlení statutárního města České Budějovice ze dne 23. 5. 2016 účinnost ode dne 1. 6. 2016 1 Pravidla

Více

Reklamační řád. Obec Doubravice, Doubravice 155, 544 51 Doubravice. I. Obecná ustanovení

Reklamační řád. Obec Doubravice, Doubravice 155, 544 51 Doubravice. I. Obecná ustanovení Reklamační řád Obec Doubravice, Doubravice 155, 544 51 Doubravice I. Obecná ustanovení obec Doubravice, jako provozovatel Vodárenské Infrastruktury (dále jen dodavatel) zajištující dodávku pitné vody z

Více

SMĚRNICE O NÁJEMNÉM A PŘEDPISU ÚHRAD VLASTNÍKŮ VČETNĚ ROZÚČTOVÁNÍ

SMĚRNICE O NÁJEMNÉM A PŘEDPISU ÚHRAD VLASTNÍKŮ VČETNĚ ROZÚČTOVÁNÍ SMĚRNICE O NÁJEMNÉM A PŘEDPISU ÚHRAD VLASTNÍKŮ VČETNĚ ROZÚČTOVÁNÍ č. 2 029-1115 I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Směrnice stanoví tvorbu a způsob rozúčtování nájemného a cen služeb mezi družstvem a nájemcem, popřípadě

Více

MĚSTO PROSEČ. Směrnice města Proseč o vytvoření a použití účelových prostředků Fondu rozvoje bydlení na území města Proseč. Elektronická verze:

MĚSTO PROSEČ. Směrnice města Proseč o vytvoření a použití účelových prostředků Fondu rozvoje bydlení na území města Proseč. Elektronická verze: MĚSTO PROSEČ Směrnice města Proseč o vytvoření a použití účelových prostředků Fondu rozvoje bydlení na území města Proseč Číslo: S/01/2014 Originál: Kancelář úřadu Elektronická verze: www.mestoprosec.cz

Více

3 Vymezení a rozsah služeb 4 Výše záloh za služby a způsob změny jejich výše 5 Rozúčtování nákladů na služby

3 Vymezení a rozsah služeb 4 Výše záloh za služby a způsob změny jejich výše 5 Rozúčtování nákladů na služby 67 ZÁKON ze dne 19. února 2013, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů a nebytových prostorů v domě s byty Parlament se usnesl na tomto zákoně České

Více

Výše nájemného. IV. Lhůty placení nájemného. 1 Nájemné je pravidelným měsíčním příspěvkem.

Výše nájemného. IV. Lhůty placení nájemného. 1 Nájemné je pravidelným měsíčním příspěvkem. SMĚRNICE NA TVORBU NÁJEMNÉHO Tato směrnice je vyhotovena v souladu se stanovami družstva a zákonem č. 90/2012 Sb., o obchodních korporacích a družstvech I. Předmět směrnice Tato směrnice vymezuje pravidla,

Více

Zápis ze zasedání výboru

Zápis ze zasedání výboru Zápis ze zasedání výboru Datum: 12.12.2006 20:00 Místo jednání: výměník Litoměřická 405/9 Přítomen: Nepřítomen: Robert Stránský Yveta Bravencová Hana Marková Martin Krejčí Markéta Krčová Přizván: pan a

Více

S P R Á V A B Y T O V É H O F O N D U. Ing. Monika Ježková

S P R Á V A B Y T O V É H O F O N D U. Ing. Monika Ježková S P R Á V A B Y T O V É H O F O N D U Ing. Monika Ježková Český Těšín 6, Ostravská 157, PSČ: 735 62, IČ: 73359475 mobil: 775 077 046 e-mail: monika.jezek@seznam.cz kancelář od 1.3.2009: Tovární 1707/33

Více

Směrnice Rady města Česká Kamenice č. 1/2014

Směrnice Rady města Česká Kamenice č. 1/2014 1 Směrnice Rady města Česká Kamenice č. 1/2014 o zadávání veřejných zakázek Městem Česká Kamenice, příspěvkovými organizacemi a dalšími subjekty nakládajícími finančními prostředky z rozpočtu města a jejich

Více

SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK BĚLUŇSKÁ 1840

SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK BĚLUŇSKÁ 1840 SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK BĚLUŇSKÁ 1840 Běluňská 1840/6, 193 00 Praha 9, Ič. 247 57 454 P R A V I D L A o poskytování plnění spojených s užíváním bytů a nebytových prostorů v domě Část 1 I. 1) Pravidla

Více

Cenová nabídka společnosti Profirevit s.r.o. pro Společenství vlastníků Mikulova (89j.) :

Cenová nabídka společnosti Profirevit s.r.o. pro Společenství vlastníků Mikulova (89j.) : Cenová nabídka společnosti Profirevit s.r.o. pro Společenství vlastníků Mikulova 1575-1578 (89j.) : 1. Projektová dokumentace pro revitalizaci svislého obvodového pláště vč. zateplení, náhradu zbylých

Více

Zásady a postupy k zadávání zakázek Městem Turnov verze platná od Zodpovídá: odbor správy majetku

Zásady a postupy k zadávání zakázek Městem Turnov verze platná od Zodpovídá: odbor správy majetku Poř. č.:49.13 MĚSTO TURNOV Antonína Dvořáka 335 Zásady a postupy k zadávání zakázek Městem Turnov verze platná od 1. 2. 2016 Zodpovídá: odbor správy majetku Článek I. Základní vymezení 1) Tato směrnice

Více

Zákon č. 406/2000 Sb. O hospodaření s energiemi. - Montáž měřidel na radiátory 7 odst. 4) písm. a) a b). - Průkaz energetické náročnosti budov 7a

Zákon č. 406/2000 Sb. O hospodaření s energiemi. - Montáž měřidel na radiátory 7 odst. 4) písm. a) a b). - Průkaz energetické náročnosti budov 7a Zákon č. 406/2000 Sb. O hospodaření s energiemi. - Montáž měřidel na radiátory 7 odst. 4) písm. a) a b). - Průkaz energetické náročnosti budov 7a 2 Základní pojmy (1) Pro účely tohoto zákona se rozumí

Více

Rozvoj stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, 747 05 Opava. Opava, září 2014

Rozvoj stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, 747 05 Opava. Opava, září 2014 Rozvoj stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, 747 05 Opava 553 780 700 E-mail: epodatelna@rozvojsbd.cz FAX 553 732 965 http: www.rozvojsbd.cz Obsah: Úvodní

Více

1 Úvodní ustanovení. 2 Vymezení pojmů

1 Úvodní ustanovení. 2 Vymezení pojmů Číslo: Název: 67/2013 Sb. Zákon, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním Ze dne: 19.2.2013 Znění od: 1.1.2016 Částka: 31/2013 Sb. Znění do: Neomezeno Platnost

Více

Výzva k podání nabídek. veřejné zakázky malého rozsahu. (nejedná se o zadávací řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách) s názvem

Výzva k podání nabídek. veřejné zakázky malého rozsahu. (nejedná se o zadávací řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách) s názvem 1 Výzva k podání nabídek veřejné zakázky malého rozsahu (nejedná se o zadávací řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách) s názvem Zajištění technického dozoru stavebníka (TDS) a koordinátora

Více

Zápis ze shromáždění

Zápis ze shromáždění Zápis ze shromáždění Datum konání: 9. 11. 2009 Místo konání: ZŠ Mládežnická Trutnov, budova bývalého kina Program 1. Volba zapisovatele, volba skrutátora, kontrola usnášeníschopnosti 2. Zpráva o činnosti

Více

Pravidla pro rozúčtování nákladů domů SVJ Jilmová 4-10, schválená členskou schůzí dne 21. 06. 2012

Pravidla pro rozúčtování nákladů domů SVJ Jilmová 4-10, schválená členskou schůzí dne 21. 06. 2012 Pravidla pro rozúčtování nákladů domů SVJ Jilmová 4-10, schválená členskou schůzí dne 21. 06. 2012 Výtah elektrická energie hrazeno ve službách dle počtu nahlášených osob v bytové jednotce *). Spotřeba

Více

Směrnice Města Klatov o vytvoření a použití účelových prostředků Fondu rozvoje bydlení na území města Klatov

Směrnice Města Klatov o vytvoření a použití účelových prostředků Fondu rozvoje bydlení na území města Klatov Směrnice Města Klatov o vytvoření a použití účelových prostředků Fondu rozvoje bydlení na území města Klatov Zastupitelstvo města schválilo na svém řádném zasedání dne 10. 2. 2015 usnesením č. 4/VII tuto

Více

MPN 4:2010 SPOLUPRÁCE S ETSI V OBLASTI TECHNICKÉ NORMALIZACE

MPN 4:2010 SPOLUPRÁCE S ETSI V OBLASTI TECHNICKÉ NORMALIZACE ÚŘAD PRO TECHNICKOU NORMALIZACI, METROLOGII A STÁTNÍ ZKUŠEBNICTVÍ METODICKÉ POKYNY PRO NORMALIZACI MPN 4:2010 SPOLUPRÁCE S ETSI V OBLASTI TECHNICKÉ NORMALIZACE Úřad pro technickou normalizaci, metrologii

Více

Centrální zásobování teplem v Napajedlech. Služby pro odběratele společnosti Teplárna Otrokovice

Centrální zásobování teplem v Napajedlech. Služby pro odběratele společnosti Teplárna Otrokovice Centrální zásobování teplem v Napajedlech Služby pro odběratele společnosti Teplárna Otrokovice Centrální zásobování teplem v Napajedlech 12/2012 TOT přebírá rozvody od NBTH 34 předávacích stanic, 2 100

Více

DOMOV správa objektů s.r.o. Správa nemovitostí bytových i nebytových objektů

DOMOV správa objektů s.r.o. Správa nemovitostí bytových i nebytových objektů Založení základní evidence evidence objektů bytů a nebytových prostor evidence pasportů bytů a nebytových prostor evidence ploch místností nebo celkových ploch objektů evidence ploch pro vytápění TUV nastavení

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 Rada městské části. Směrnice o zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Část I Obecná ustanovení

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 Rada městské části. Směrnice o zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Část I Obecná ustanovení Příloha usnesení rady městské části Praha 12 č. 12.22.07 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 Rada městské části Směrnice o zadávání veřejných zakázek malého rozsahu Část I Obecná ustanovení čl. 1 Předmět úpravy a působnost

Více

Jednací řád Stavebního bytového družstva Ústí nad Orlicí

Jednací řád Stavebního bytového družstva Ústí nad Orlicí Jednací řád Stavebního bytového družstva Ústí nad Orlicí Část první Ustanovení o orgánech družstva Čl. l (1) Základní ustanovení o orgánech družstva, zejména jejich složení, úkoly a pravomoci upravují

Více

Zápis ze zasedání výboru

Zápis ze zasedání výboru Zápis ze zasedání výboru Datum: 8.2.2007 20:00 Místo jednání: výměník Litoměřická 405/9 Přítomen: Nepřítomen: Robert Stránský Hana Marková Yveta Bravencová Martin Krejčí Markéta Krčová Přizván: pan a paní

Více

Pojmy. Pro účely této vyhlášky se rozumí

Pojmy. Pro účely této vyhlášky se rozumí Ministerstvo financí po dohodě s Ministerstvem pro místní rozvoj podle ustanovení 13 odst. 4, po dohodě s Českou národní bankou podle ustanovení 16 odst. 3 a podle ustanovení 24 odst. 5 zákona č.218/2000

Více

Na dodávku a montáž RTN v bytovém domě Hybešova 2447/53a, Blansko

Na dodávku a montáž RTN v bytovém domě Hybešova 2447/53a, Blansko NABÍDKA Na dodávku a montáž RTN v bytovém domě Hybešova 2447/53a, Blansko Za Teplárny Brno, a.s., předkládá: Ing. Vlastimil Sucháče, Obchodní ředitel Zpracoval: Martin Brůna, Referent prodeje služeb V

Více