I for ač í příručka TĚHOTENSTVÍ - )AMĚSTNÁNÍ A SOCIÁLNÍ DÁVKY ??? Projekt "Podpora uži atelů drog při uplat ě í a trhu prá e"

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "I for ač í příručka TĚHOTENSTVÍ - )AMĚSTNÁNÍ A SOCIÁLNÍ DÁVKY ??? Projekt "Podpora uži atelů drog při uplat ě í a trhu prá e""

Transkript

1 Iforačí příručka TĚHOTENSTVÍ - )AMĚSTNÁNÍ A SOCIÁLNÍ DÁVKY??? Projekt "Podpora užiatelů drog při uplatěí a trhu práe" Teto projekt je iaoá Eropský soiálí fode - Operačí prograe lidské zdroje a zaěstaost

2 S těhotestí se pojí spousta zě - jak osoí žiotě že a její rodi, tak její praoí žiotě. )áko je astae tak, že žeu a její rostouí iiko hráí. V této rožure se pokusíe zodpoědět ejčastější otázk, které těhoté že souislosi s praí a soiálíi dákai ohou apadat. KDY O TĚHOTENSTVÍ ŘÍCT ŠÉFOVI??? O těhotestí řít séu adřízeéu ze zákoa usíš - otázkou je: kd? selský rozu i odoré člák říkají, že s to ěla řít o ejdříe po té, kd áš těhotestí gekologe potrzeé a lastíš "těhoteskou průkazku" sděleí jiého stau hráíš see sau i zaěstaatele - dááš zaěstaateli čas a zě, které se s těhotestí a tý odhode a ateřskou dooleou pojí záskok, ožý předčasý odhod kůli zdraotí proléů, raí eolosi, častější asee, apod.

3 JAKÁ MÁŠ, JAKO TĚHOTNÁ ŽENA, PRÁVA A POVINNOSTI??? Je doré, kdž si astuduješ sá práa a poiosi praoě práí ztahu a podík soiálíh dáek, které udeš poírat. )de je ýčet zákoa Hlaa., oddíl., paragraf a dále, zákoa č. /, zákoík práe platé zěí Oeě: esíš praoat pod zeí při těžě erostů a koáat těžké auálí práe Těhotá žea v zaěstáí: esíš ýt zaěstáa praei, které podle lékařského posudku ohrožují tvé těhoteství - jedá se o apř. radioakií zářeí osluha ultrazuku, práe laoratoříh s heikáliei, práe e zdraotití záhraářka, práe se zířat, apod. Převedeí a jiou prái - pokud koááš ohrožujíí zaěstáí, je zaěstaatel poie tě přeést a jiou prái- apř. ěit očí sě za deí.

4 Praoví esty a přeložeí těhotestí + při péči o dítě ladší let + jsi saožiitelka pečujíí o dítě do let ěku - zaěstaatel tě ůže slat a praoí estu io té dliště pouze s tý souhlase Rozvázáí praovího poěru ěhe těhotestí a při péči o dítě ladší ež rok i ůže zaěstaatel zrušit praoí poěr pouze těhto případeh: pokud jsi praooě odsouzea za úslý trestý či pokud jsi porušila praoí kázeň zlášť hruý způsoe Úprava praoví doy - požádáš-li ěhe těhotestí o zkráeí eo jiou úprau sé praoí do, usí i zaěstaatel hoět - eráí-li tou ážé proozí důod ěhe těhotestí a při péči o dítě ladší ež rok esíš koáat prái přesčas TIP: Pokud áš poit, že zaěstaatel s teou ejedá fér, ůžeš se oráit a jakoukoli očaskou poradu.

5 DO KDY MŮŽEŠ PRACOVAT BĚHEM TĚHOTENSTVÍ??? Běhe těhotestí ůžeš praoat klidě až do porodu, pokud heš a svou prái zvládáš. )aěstaatel eá práo po toě hít, as odešla a ateřskou, pokud eheš. Peěžitá Poo Mateřstí = PPM = ateřská, je toje práo - e poiost. Pokud zaěstaatel á ale poit, že sou prái ezládáš, ůže i ařídit, as šla a lékařské šetřeí a pokud lékař dá posudek, že s eěla praoat, ůže i zaěstaatel poručit odejít a ateřskou dooleou i ez tého souhlasu. Máš práo ze zákoa odejít a PPM ejdříe od. týde před teríe porodu - de si určíš saa. Lékařská ěda doporučuje praoat ejdéle do. týde těhotestí. V této doě tůj oěhoý ssté, dýhaí ssté a ěkteré další orgá usí podáat ejšší ýko. Nejíe jsou zaíže páteř, klou, sal. Posledí da ěsíe těhotestí je doa, kd s ěla odpočíat kdkoli poííš úau, připraoat se a porod a sou adházejíí ateřskou roli.

6 KDY MŮŽEŠ ODEJÍT ) PRÁCE BĚHEM TĚHOTENSTVÍ??? pokud áš zdraotí koplikae trduí řiha, otok klouů a kočei, etréí olesi zad, etréí úau, úporé zraeí, etréí přiíráí a áze, apod. a sou prái přestaeš zládat, ůžeš požádat sého gekologa eo prakikého lékaře, a i apsal eshopeku, a odházíš a eoeskou - a tz. rizikové těhoteství saozřejě se sížeý příje pokud eáš ýrazé zdraotí prolé, ůžeš požádat apř. o zkráeou eo zěěou praoí dou iz od: Jaká á práa a poiosi pokud se zaěstáí eííš doře pshik áročé zaěstáí, je zaěstaatel poie tě přeést a jiou prái, kde se udeš íit lépe posledí ožosí je odejít z práe a eplaeé olo ez ároku a zdu, eo rozázat praoí poěr TIP: Pokud áš poit, že prauješ a "rizikoé praoiši" ale ejsi si jistá, ůžeš zajít a Krajskou hgieikou staii a zeptat se, zda se jedá či ejedá o riziko. Na toto základě tě lékař ůže poslat a eoeskou, ale také eusí, záleží a ě.

7 JAK JE TO S PŘESTUPEM ) PRÁCE NA MATEŘSKOU??? Je to tak, že des už si zařizuješ še saa - zaěstaatel i akorát dá potřeé papír, jako zápočtoý list, potrzeí o déle praoího poěru, a další. Je doré kouikoat s praoíke persoálího odděleí zaěstáí, kde prauješ. S potřeýi papír si ásledě zajdeš a ÚP, kde si řídíš dák, o které žádáš - ať je to PPM eo rodičoský příspěek. CO OTCOVSTVÍ??? Pokud jsi daá, tůj ažel se autoaik poažuje za ote dítěte a je ede jeho rodé listě. Pokud jsi soodá, usíš zajít a atriku, kde uedeš jéo ote sého dítěte - ote pak ásledě plí žiitelskou roli - ať jako tůj parter, eo rái plaeí ýžiého alietů. Pokud eheš určit ote dítěte, eusíš, ale je doré si uědoit, jak těžkou roli udeš ít - podstatě euedeš ikoho, jako spolužiitele dítěte.

8 JAKÉ "PAPÍRY" MUSÍ RODIČE PRO SVÉ DÍTĚ VYŘÍDIT??? Každý čloěk á sé rodé číslo a sůj rodý list, který se dáá a přiděluje a atrie. PŘED PORODEM U aželů: řizujete jako rodiče se sýi očaskýi průkaz a tz. Prohlášeí rodičů o olě jéa dítěte, které oa podepíšete V případě eaželského dítěte s ote dítěte: je potřea oiiálě uzat otostí dítěte - k tou a atrie plíte )ápis o určeí otovství dítěte s podpis oou rodičů - k řízeí je utý očaský průkaz a těhoteská průkazka dále plíte Prohlášeí o jéu dítěte, které oa podepíšete V případě eaželského dítěte ez ote dítěte: doložíš sůj rodý list + Prohlášeí o jéu dítěte, kde stačí tůj podpis

9 Rozedeá žea: doložíš sůj rodý list + rozodoý rozsudek případě že se dítě arodilo do dů od rozodu, je potřea ještě doklad o otostí dítěte eo aopak popřeí otostí ýalého ažela Odoělá žea doložíš úrtí list ažela + doklad o otostí či popřeí otostí pokud se dítě arodilo do dů od záiku aželstí PO PORODU Ní á dítě sé rodé číslo + rodý list. Dále je uté dítě zaregistroat a zdraotí pojišťoě - podle zákoa je pojištěé u té pojišťo, jako jeho atka de porodu. Registrae je poiá do dů po arozeí dítěte - potřea je rodý list dítěte + eidečí list, který dá přío pojišťoa.

10 JAK JE TO SE SOCIÁLNÍMI DÁVKAMI A DOVOLENÝMI PO PORODU DÍTĚTE??? PPM - peěžitá poo v ateřství = ateřská dovoleá trá týdů po porodu dítěte, týdů při arozeí íe děí při porodu a ateřskou se astupuje ejčastěji. -. týdů před teríe porodu - kokrétí de si určíš saa ýše dák se počítáá z té zd - jedá se o % deího ěřoaího základu podíkou dosažeí této dák je, as praoala odáděla a eoeské pojištěí posledíh leteh alespoň kaledáříh dí do do pojištěí se započítáá i studiu a středí, šší odoré eo soké škola - studiu ale usí ýt úspěšě ukočeo pokud eáš odpraoaý příslušý počet dí, a PPM eáš árok - astupuje i tak roou Rodičovský příspěvek Při prái ačero a tuto dáku edosáheš, protože eodádíš peíze a eoeské pojištěí!

11 PORODNÉ je dáka, která se počítáá z příju rodi / rodičk žádat o i ůžeš podat ÚP praáku árok áš, pokud hraie příjů rodiě, která kaledáří čtrtleí, e které se dítě arodilo, usí ýt ižší ež,ásoek žiotího iia rodi áleží žeě, která porodila sé prví eo druhé živé dítě. pokud žea, která dítě porodila, zeřela, splila podík ároku a porodé a dáka jí eo jié osoě ela plaea, á a porodé árok ote dítěte áleží rodiě pouze dvakrát, a to uď a prí, eo druhé žiě arozeé dítě ýše je staoea peou částkou a čií Kč a prví dítě

12 RODIČOVSKÝ PŘÍSPĚVEK = RODIČOVSKÁ DOVOLENÁ aazuje a PPM pokud jsi poírala zaěstaatel je poie posktout i eo téu parteroi oti dítěte a aši žádost rodičoskou dooleou - e šak déle ež do let ěku dítěte a rodičoskou dooleou ůžeš astoupit t eo ote dítěte tuto dáku ůže čerpat kterýkoli z rodičů. )áleží, jak se dohodete. To je rozdíl oproi ateřské dooleé, která přísluší pouze žeě elkoě se pláí Kč - částka se přerozdělí a ěsíe - pláí se ejdéle do roků ěku dítěte - ěsíčí částka se počítá z průěré ěsíčí zd rodičů dítěte - ejíe lze čerpat Kč po dou ěsíů, ejéě po dou ěsíů - pokud jste rodiče, kteří eají příje, udete poírat ěsíčě ejíe Kč po dou ěsíů, ejéě po dou ěsíů ěsíčí ýši příspěku lze průěhu ěit

13 Přivýdělek a ateřské eo rodičovské dovoleé Pokud jsi před ástupe a ateřskou dooleou epodikala, ůžeš s í průěhu ateřské začít a podikáí si přiděláat. O peěžitou poo ateřstí epřijdeš. Při poíráí rodičoského příspěku si ůžeš přiděláat. Výše ýdělku eí ijak oezea. Podíkou je elodeí péče o dítě - potoka usí hlídat jiá dospělá osoa péči o dítě si usíš zařídit kroě jeslí, školek jide - užít aičk, teičk, případě ěkoho jiého shopého a hlídáí. Děi ladší dou let je ožé dát aiálě a hodi ěsíčě do jeslí eo jiého podoého zařízeí. Pro starší děi už toto oezeí eplaí. V doě, kd jsi těhotá či a ateřské dooleé či kdž je už a rodičoské dooleé doě, po kterou ohla atka čerpat ateřskou dooleou, áte zláští ohrau a trhu práe. Mio jié Vá zaěstaatel eůže dát ýpoěď z důodu, že se o či jeho část přeisťuje.

14 PŘÍDAVEK NA DÍTĚ jde o základí, dlouhodoou dákou, posktoaou rodiá s děti ěla poáhat krýt áklad spojeé s ýhoou a ýžiou ezaopatřeýh děí árok á ezaopatřeé dítě, které žije rodiě, jejíž příje je ižší ež,ásoek částk žiotího iia rodi - posuzuje se příje rodi za předhozí kaledáří rok za příje se poažuje i rodičoský příspěek, ýžié šak e Přídaek je pláe e třeh ýšíh podle ěku ezaopatřeého dítěte. dítě do let - Kč, dítě od do let - Kč, dítě od do let - Kč. O přídak a děi požádej a předepsaé foruláři a úřadu práe. K žádosi je uté předložit doklad o příju apř. potrzeí zaěstaatele, u rodičoského příspěku česté prohlášeí.

15 NÁVRAT DO )AMĚSTNÁNÍ )aěstaatel je povie i jako těhoté žeě při odhodu a ateřskou dooleou držet praoí ísto e irě/orgaizai do let věku tvého dítěte. Vráíš-li se do zaěstáí ihed po skočeí ateřské dovoleé, je zaěstavatel povie zařadit tě a tvé původí praoví ísto a praoviště, tzv. a původí židli. Neí-li to ožé proto, že tato práe odpadla eo praoiště lo zrušeo, usí tě zaěstaatel zařadit podle praoí slou. Nárok ráit se a sojí půodí židli á i zaěstae - ote po skočeí rodičoské dooleé, kterou čerpal rozsahu do, jaké je žea opráěa čerpat ateřskou dooleou. Když se vraíš po rodičovské dovoleé zpět do práe, eáš árok a to, ays yl/a zařazea a své původí ísto, tzv. svojí původí židli. Máš však árok a to, ay yl/a zařaze/a a ísto, které odpovídá tvojí praoví slouvě. )áleží ted a to, jak široe je praoí slouě deioá druh práe, kterou áš koáat.

16 Pokud se vraíš do práe po ateřské a rodičovské dovoleé, áš árok a to, ays yl/a přidělea a prái v rozsahu praoví slouvy. Např. pokud áš uzavřeou praoví slouvu a 4 hod/ týdě, eůže tě zaěstavatel uit k tou, ays praoval/a pouze hod/týdě. Stejě tak tě eůže uit ke zěě praoí slou uzařeé a dou eurčitou a slouu a dou určitou. )aěstavatel je povie i jako zaěstakyi/i poskytout rodičovskou dovoleou v rozsahu, v jaké o i požádáš; ejsi povie/a čerpat rodičovskou dovoleou v elku. Je tedy ožé, ays rodičovskou dovoleou ukočil/a v roe dítěte a ásledě o í zova požádal/a ve leteh dítěte. Také je ožé, ay se rodiče dítěte a rodičovské dovoleé střídali, a to i víekrát, apř. po půl roe. V průěhu ateřské dovoleé a PPM, ůžeš pro sého zaěstaatele praovat a základě dohody o provedeí práe či dohody o praoví čiosi, přičež druh práe usí ýt odlišý od druhu práe, který vykoáváš v praoví poěru. Žádý zaěstavatel ale esí zaěstat žeu v odoí šesiedělí.

17 Uvažuješ-li o dřívější ávratu a trh práe ež po třeh leteh rodičovské dovoleé, saž se PŘEDEM dohodout se zaěstavatele, že si vezeš rodičovskou dovoleou kratší, apř. ěsíů a pak se doluvíte dále, jestli astoupíš eo ještě e. )aěstaatel eá práo tě uit k dříějšíu áratu do práe. T áš práo přede si dohodout dříější árat z rodičoské dooleé, a případě, že se rozhodeš sé rozhoduí zěit, tak a rodičoské dooleé setrat a do práe dříe eastoupit. Měj ale a paěi složitou situai zaěstaatele, který za tee ajíá po dou rodičoské dooleé praoí sílu a dou určitou. Rodičoskou dooleou při sé áratu do práe ůžeš přerušit a případě potře se k í opět aráit.

18 DÍTĚ A MATEŘSKÁ ŠKOLKA MŠ V odoí kole. roku dítě začíá potřeoat rsteík. Někd jde do školk dítě i dří, záleží a rodičíh a a to, jak dlouho se rozhodou zůstat a rodičoské dooleé a jak to iačě zládají. Ve ětšiě rodi je ěžé, že jede z rodičů hodí do práe a dítě to í, kdž se doa zače luit o to, že půjde do práe i druhý z rodičů, je doré se zíit, že dítě půjde do ateřské škol. Pak se stačí při proháze projít kole ateřské škol a zaést řeč a to, o se ta dělá. A dítě ástup do školk a prí odpoutáí od rodičů lépe zládlo, je doré začít tréoáí rái rodi. )apojit aičk, tet, záé. Do MŠ dítě ělo astoupit ejpozději pěi leteh. Jiak ohlo ít prolé při ástupu do škol. V MŠ se aučí házet s ostatíi děti, praoat kolekiu a respektoat autoritu učitele. Terí zápisu do ateřskýh škol se koá okle duu a kětu. Iforae ajdeš ětšiou již úoru a eoýh strákáh školk eo ěsta. V posledí doě ýají školk plé, proto je lepší podáat íe přihlášek.

19 TIPY NA )ÁVĚR Kdž se i a rodičoské dooleé arodí další dítě, začíá ateřská a posléze i rodičovská dovoleá ěžet zovu s ladší dítěte. )aěstavatel je i adále povie držet praoí ísto, a to až do věku tří let ladšího dítěte. Pokud jsi astupoala a ateřskou či rodičoskou dooleou jako ezaěstaá, eo i skočil praoí poěr a dou určitou, zvaž, zda a kdy se zaeviduješ jako uhazečka o zaěstáí a úřadu práe. Můžeš tak udělat už doě poíráí rodičoského příspěku. )ároeň se i ude pláet podpora ezaěstaosi, a kterou udeš ít e ětšiě případů árok. Podpora se však vypláí pouze šest ěsíů. Pokud si eudeš jistá před árate do práe, ůžeš užít ěkteré ze sdružeí či projektů úřadů práe, které poáhají usadit ástup zpět do zaěstáí po ateřské či rodičoské dooleé. Pořádají se růzé seiáře a kurz, které i poůžou usadit árat do práe. Neoj se zeptat ás, případě a úřadě práe popřípadě hledej a iteretu.

20 Kotaktí etru s teréí prograe Břela Stroořadí, Břela Telefoí číslo: eail: arora.jaoa@harita.z htp://.haritarela.z/kako/.faeook.o/projekt.kackobreclav oteíraí doa: Po - Pá : - : Iforačí příručka zikla rái projektu "Podpora užiatelů drog při uplatěí a trhu práe."

JIHOMORAVSKÝ KRAJ Krajský úřad Jiho ora ského kraje Žerotí o o á ěstí 3, Brno

JIHOMORAVSKÝ KRAJ Krajský úřad Jiho ora ského kraje Žerotí o o á ěstí 3, Brno JIHOMORAVSKÝ KRAJ Krajský úřad Jihooraského kraje Žerotíoo áěstí 3, 601 82 Brno Váš dopis z.: Ze dne: 09.08.2016 Č. j.: JMK 142120/2016 Sp. zn.: S-JMK 123119/2016 OKP Vřizuje: Krásá Telefon: 541 651 233

Více

Správa katastru e ovitostí po 1. lednu 2014

Správa katastru e ovitostí po 1. lednu 2014 Správa katastru e ovitostí po 1. lednu 2014 Karel Šte el Konference ISSS 2015 13. dubna 2015 Z ě y vyvola é ový o ča ský záko íke a katastrál í záko e Materiál í publicita platí od. led a )akládá eřej

Více

ŠKOLENÍ ŘIDIČŮ

ŠKOLENÍ ŘIDIČŮ ŠKOLENÍ ŘIDIČŮ Novi k a z ě k.. v hláška č. / S. a záko č. / S. Co se ě í? Nová v hláška č. / S. provádějí í pravidla a poze í h ko u ika í h s úči ostí od. led a ruší a ahrazuje v hlášku č. / S. upravují

Více

1 Identifikace případové studie

1 Identifikace případové studie EVALUACE DOPADŮ A DOBRÉ PRAXE OP L)) NA )ÁKLADĚ PŘÍPADOVÝCH STUDIÍ A JEJICH META-ANALÝ)Y PŘÍPADOVÁ STUDIE: zhodoeí příosů projektu PŘÍLEŽITOST PRO MLADÉ DO LET 1 Identifikace případové studie 1.1 Idetifikačí

Více

Postup při rezerva i a uzavře í s louvy o u ytová í

Postup při rezerva i a uzavře í s louvy o u ytová í Všeo e é o hod í pod í ky Všeo e á usta ove í T to šeo e é o hod í pod í k dále je VOP platí pro postup při uza írá í s lou o ubytování a upravují obecná práva a povinnosti mezi ubytovaným (dále jen klient

Více

Dokáže e využít ož ostí digitál ího katastru e ovitostí?

Dokáže e využít ož ostí digitál ího katastru e ovitostí? Dokáže e využít ož ostí digitál ího katastru e ovitostí? Konference ISSS 2017. du a Pl ě í Ko ep e digitaliza e katastru Ko ep e la přijata ro e Digitalizace popis ý h údajů katastru V udo á í o ého i

Více

VÝSLEDKY DOTA)NÍKOVÉHO ŠETŘENÍ K HODNOCENÍ PŘÍVĚTIVOSTI A OTEVŘENOSTI ÚŘADŮ OBCÍ S RO)ŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ

VÝSLEDKY DOTA)NÍKOVÉHO ŠETŘENÍ K HODNOCENÍ PŘÍVĚTIVOSTI A OTEVŘENOSTI ÚŘADŮ OBCÍ S RO)ŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ VÝSLEDKY DOTA)NÍKOVÉHO ŠETŘENÍ K HODNOCENÍ PŘÍVĚTIVOSTI A OTEVŘENOSTI ÚŘADŮ OBCÍ S RO)ŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ I g. Mgr. Da id Slá a ředitel od oru strategi kého roz oje a koordi a e eřej é sprá y Ministerstvo

Více

Jaké pokladní zařízení mohu použít pro Elektronickou evidenci tržeb?

Jaké pokladní zařízení mohu použít pro Elektronickou evidenci tržeb? Jaké pokladní zařízení mohu použít pro Elektronickou evidenci tržeb? Se z eřejňo á í ko krét í h t pů hod ý h poklad í h zaříze í, popř. SW Fi a č í sprá a epočítá, a a i tak či it e ůže, a edělala rekla

Více

Národ í katalog otevře ých dat veřej é správy

Národ í katalog otevře ých dat veřej é správy Národ í katalog otevře ých dat veřej é správy I g. Duša Chlapek, Ph.D. 1 Mgr. Martin Nečaský, Ph.D. 1 Mgr. To áš Kroupa 2 Mgr. Jiří Kár ík 2 1 V soká škola eko o i ká Praze 2 Ministerstvo vnitra Co jsou

Více

í í ž á ů č ř í Íý ú ě é íč ě áčě ěř Í á ě čč áď ě á ý ý ěš é ú ě í é š ě í ž ří ě é šá ě ý á ě á é á ě é č Í í ě á ě ě é š Í á á Í Í ž á í á š š řě ě ř á Ž ě Í í í čí š á š ě ý ží č á ě í í š ě í ý á

Více

Citlivé údaje v GDPR. 20. ISSS 2017 Hrade Králové Vít Zvá ove

Citlivé údaje v GDPR. 20. ISSS 2017 Hrade Králové Vít Zvá ove Citlivé údaje v GDPR 20. ISSS 2017 Hrade Králové Vít Zvá ove Stávají í regulač í rá e ú luva Rad Evrop č. a o hra u oso se zřetele a auto atisova é zpra ová í oso í h dat ; č. 115/2001 Sb. m. s.): y í

Více

é á í ů ů ů ů ž š áž š í ě ě ěž Ž ěž é ě č ě Ří í ří ý á ď ě Í Ý ó í řá á í é í é é ň č č á ň í é ý á ř ě č á ě š ř á é ďá ř ř á ý š á í ý ří ý Ž ď ř ě ý ů ží ě ú ě ú ů ř í Íá í í ú é í š ř ě ř ě á ř úř

Více

1 Identifikace případové studie

1 Identifikace případové studie 1 Identifikace případové studie PŘÍPADOVÁ STUDIE: zhodoeí příosů projektu PRACÍ K NÁPRAVĚ 1.1 Idetifikačí údaje projektu Název projektu PRACÍ K NÁPRAVĚ Číslo projektu CZ.1.04/2.1.01/74.00113 Oblast podpory

Více

v České repu li e? Jiří Večer ík, Marti a M síková a Petr Matějů Ko fere e Lidský kapitál a i vesti e do vzdělá í

v České repu li e? Jiří Večer ík, Marti a M síková a Petr Matějů Ko fere e Lidský kapitál a i vesti e do vzdělá í Ko pete e: h ějí í člá ek ve v světle í zdové difere ia e v České repu li e? Jiří Večer ík, Marti a M síková a Petr Matějů Ko fere e Lidský kapitál a i vesti e do vzdělá í V soká škola fi a č í a správ

Více

Ú š šť ž Č Č Č Ž ž š š ž ž š š ď ď Č š š ž š š š Ú š š š š ď š š ď ž š š ď š ů ď ď š Í Ž ů ů ů ů ů š š Ú Í Í ť š š š š ž ů š š š š Ž ž ďš š š Íš Ž š Č š ž Ý ď š Ž š ď ť ž É š š Í š Ž š Č ž ď š Ň ž š óó

Více

PaedDr. Jindřich Marek: Prapor z žižkovského muzea

PaedDr. Jindřich Marek: Prapor z žižkovského muzea Č Í Í í Ý Ú Á Ý ž É Í ď Ý É š ř í Ž Í íž š Ó Ž Ř ř É ř Ó ý ý ý ř Ó É ý ě Ó ř í É í č Ž Ťů Ó č Ž ď ě ů ř Ú ť Ř É Ť ř ě ú ů É ú ý ů š šší Ó ě ů ý Ú č č ě ď É É ř í í ú É úí Ť í Ž ňě ď ť íč Í í š úš ě í ě

Více

á ší í ž í Í á í ž í á ě í á á í í ě á é í í íž ó ó áš í á í ú é á á š í ě ě ží á í ě ě é š é ě é í ú é á í í Í á š é í í ě š í ž é í ě á š í š ěš á áž é á Č ě š Č ě šší Í ě ž í áš í í Ž é ž Ž ě á í ě

Více

á ě í á á á ě í é ě Í í á á č é í Ý á ťí á í í ěč é í í í í ě ď ěč ť í ě á č ž é é á í í í ť ť í č ť é éý ž í ě é š í ě Ó ž á šší á Ď š é ě ď é á Ý ěč á ě ť áž ěč á ě ň ž ř í ť í ě á í ěč ď í Ů Ů é ě é

Více

í á ž é ř ě í é á Ž ú ů í ú ř č í ů ř ý ř ýí ř ž í ř ý ř č í í ř ň Š ř í é š á í é ú čí Í ří ě šííř áž ří š ě Š í ý á á ď á é ě Í á ý ů ří ě á é á ěž

í á ž é ř ě í é á Ž ú ů í ú ř č í ů ř ý ř ýí ř ž í ř ý ř č í í ř ň Š ř í é š á í é ú čí Í ří ě šííř áž ří š ě Š í ý á á ď á é ě Í á ý ů ří ě á é á ěž í á ž é ř ě í é á Ž ú ů í ú ř č í ů ř ý ř ýí ř ž í ř ý ř č í í ř ň Š ř í é š á í é ú čí Í ří ě šííř áž ří š ě Š í ý á á ď á é ě Í á ý ů ří ě á é á ěž éú Í ř ý ří č ý Á á í é ý ř á é é á á í ří á áš í á

Více

íž í ě é á ří ž í é á í í éž š ě ž ě ú í í íší ří í á ý ě áší ě í ě čá í ě š é é í áš í á č é čá ří ď ďí ř á š ř á ř ě ě ž ý ě íší ě ě žáďá ž á í ž ě

íž í ě é á ří ž í é á í í éž š ě ž ě ú í í íší ří í á ý ě áší ě í ě čá í ě š é é í áš í á č é čá ří ď ďí ř á š ř á ř ě ě ž ý ě íší ě ě žáďá ž á í ž ě š áš ř é ř ě ý ě ě é ý ářů š í ů ý Ú á á ří č á í ě á ě ř ě í ř ý ě í žá á é ř ří á ěř í žá č š ě é ě ě ř ář é á Šú é č á ý í ž ř ě ý ě ší á ý í ží á ě ý ě í ď íč é ě ř á í ě á í ě ří č ý é ý é ě é í á

Více

1 Identifikace případo é studie

1 Identifikace případo é studie PŘÍPADOVÁ STUDIE: zhodoeí příosů projektu KATALOG SLUŽEB MĚSTSKÉHO ÚŘADU SOKOLOV A SYSTÉM ŘÍ)ENÍ RI)IK 1 Identifikace případoé studie 1.1 Idetifikačí údaje projektu Název projektu KATALOG SLUŽEB MĚSTSKÉHO

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY. prodá ají ího, je prá i kou oso ou či oso ou, jež jed á při o jed á í z oží rá i s é pod ikatelské

OBCHODNÍ PODMÍNKY. prodá ají ího, je prá i kou oso ou či oso ou, jež jed á při o jed á í z oží rá i s é pod ikatelské OBCHODNÍ PODMÍNKY Mobile Creative Solutions s.r.o. 1. OBECNÁ USTANOVENÍ.. T to o hod í pod í k o hod í společ osti Mo ile Creati e Solutio s s.r.o., společ ost s ruče í o eze ý, z ikla d e... V o hod í

Více

OBECNÁ PRAVIDLA Barva

OBECNÁ PRAVIDLA Barva OBECNÁ PRAVIDLA Barva Počet Ročík Forma hráčů Žlutý 2 1. 7. 2010 a ladší přehazovaá Oražový 2 1. 7. 2009 a ladší eplyulý Červeý 2 1. 7. 2008 a ladší plyulý prstový Zeleý 3 1. 7. 2007 a ladší plyulý Modrý

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 OSNOVA 1. Práví předpisy 2. Přijímací řízeí 3. Termíy 4. Hodoceí uchazečů 5. Rozhodutí 6. Další kola přijímacího řízeí 7. Zápisový lístek 8. Jedoté přijímací zkoušky

Více

Metoda datových obalů DEA

Metoda datových obalů DEA Metoda datoých obalů DEA Model datoých obalů složí ro hodoceí techické efektiit rodkčích jedotek ssté a základě elosti stů a ýstů. Protože stů a ýstů ůže být íce drhů, řadí se DEA ezi etod icekriteriálího

Více

Ministerstva vnitra. Konference ISSS 2018 duben 2018

Ministerstva vnitra. Konference ISSS 2018 duben 2018 I for ač í ka paň a odelo é situa e k pro le ati e o hra y oso í h údajů Ministerstva vnitra Konference ISSS 2018 duben 2018 Přehled i for ač í ka pa ě )áklade i for ač í ka pa ě je eustále aktualizo a

Více

ě ý é Ú í í ě ý á ž ď á ě á ě ě í á í á ě ý á ď ž í í á í ďá á ž á í ů é ž í é ý á í á š á š ý á ú é ž í é é ú ě é é í í á á é í ě í ě ý á á í í ě ý ě á á á í š ý ů á á í ů ů á í Č ě á á á í ý á í Ý á

Více

é á é á í í í í š é é á š ž í ě ě ší á ú éá é á ž Íí č Í ě á í í í č áí é á č é é é í í í í á á Í á ď čí ášé í Ů ž Íáž í ěč í á ž á í áď ě ě š ě ž čá

é á é á í í í í š é é á š ž í ě ě ší á ú éá é á ž Íí č Í ě á í í í č áí é á č é é é í í í í á á Í á ď čí ášé í Ů ž Íáž í ěč í á ž á í áď ě ě š ě ž čá á é ě é ď é á í é í é ě á ě é ťí ď ť ť í í í á á ě Í č í č éí á á í č í ď ť ě é ď é á í č š é íť á Úč č í á ěť í č é ťí ž í á á í í é í á á ěť í ě á é í ť í ď é á í á á č í ď í ž í á á í ě í ď ě í Ó í

Více

9. Racionální lomená funkce

9. Racionální lomená funkce @ 9. Rcioálí loeá fukce Defiice: Nechť P je poloická fukce -tého stupě... ) ( P kde R... A echť Q je poloická fukce -tého stupě... ) ( Q kde R... Rcioálí loeá fukce R je dá podíle ) ( ) ( ) ( Q P R pro

Více

š í é í í í ě ě ší í ž é Ť ší í ž ď ť ě č ě Ť ě é é í ž ě Í é é é é č é í í ť ť í š č ě í í é í ě Íí íě Ť š č š Ů í ž Ů ž ší žďú š í ě Ů ď š í í í ě Í

š í é í í í ě ě ší í ž é Ť ší í ž ď ť ě č ě Ť ě é é í ž ě Í é é é é č é í í ť ť í š č ě í í é í ě Íí íě Ť š č š Ů í ž Ů ž ší žďú š í ě Ů ď š í í í ě Í Ťí é ěď ě ě č ě ě ě Ť ší ž ě ž š é é é ě í ď ě é é íš ě Íí ž š í Ťí ě í ž ě ě ě ž Í í éž č ď é í ě é é ě é ď í é í ž ě é č ě é é í č ť ť é í ž í ě ě ě í ě š í ěš é é í ž ť ž č í í č ě ú ě é é í Ů ž ě ě

Více

Výroč í zpráva H- at, o.p.s.

Výroč í zpráva H- at, o.p.s. Výročí zpráva H-at, o.p.s. 4 HejnéHo metoda - Zasloužená radost Z poznávání O HejnéHO metodě Hejného metoda je vyvíjena od 40. let 20. století, kdy Vít Hejný začal zkoumat, proč děti, které bez problémů

Více

Lucie Koubek.. )áložka Revize. Tlačítko Pravopis a gramatika v levém horním rohu. 2015 www.luciekoubek.cz

Lucie Koubek.. )áložka Revize. Tlačítko Pravopis a gramatika v levém horním rohu. 2015 www.luciekoubek.cz Pokud se ojíte, že i tak ě o přehléd ete, ůžete užít tohoto postupu:. )áložka Revize. Tlačítko Pravopis a gramatika v levém horním rohu 14 . čte í vě ujte se te h i ký záležitoste )a ěřte se a: diakritiku

Více

Jaké osobní údaje zpracováváme a jak je získáváme? K jaký účelů oso í údaje zpra ovává e, po jakou do u a o ás k tomu opravňuje?

Jaké osobní údaje zpracováváme a jak je získáváme? K jaký účelů oso í údaje zpra ovává e, po jakou do u a o ás k tomu opravňuje? OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ I. O sah a účel doku e tu 1. V to to doku e tu jsou o saže i for a e týkají í se o hra oso í h údajů posk t utý h á ště ík e o ý h strá ek www.seznamseonline.cz, https://logport.visionsoft.cz,

Více

Váš istrovský Plá a. úspěch

Váš istrovský Plá a. úspěch Váš istrovský Plá a úspěch Kopezačí plá 1 Váš istrovský plá a úspěh/)ačíáe )da si hete přivdělat pár stovek dolarů ěsíčě eo si přejete velký, 7 ístý reziduálí příje, který avžd zěí váš život, SevePoit

Více

Či ost katastrál í h úřadů po digitaliza i katastrál í h ap

Či ost katastrál í h úřadů po digitaliza i katastrál í h ap Či ost katastrál í h úřadů po digitaliza i katastrál í h ap Konference ISSS 2016. du a Základ í íl ) ě it aktuál í stav, kd katastr e ovitostí si e do ře slouží k o hra ě práv vlast íků a ezpeč osti realit

Více

Spokoje ost o yvatel Jiho oravského kraje s či ostí orgá ů Jiho oravského kraje OBSAH METODOLOGIE VÝSLEDKY PRŮZKUMU PANEL BOOK KONTAKTY

Spokoje ost o yvatel Jiho oravského kraje s či ostí orgá ů Jiho oravského kraje OBSAH METODOLOGIE VÝSLEDKY PRŮZKUMU PANEL BOOK KONTAKTY Spokoje ost o yvatel Jiho oravského kraje s či ostí orgá ů Jiho oravského kraje OBSAH METODOLOGIE VÝSLEDKY PRŮZKUMU PANEL BOOK KONTAKTY 2 METODOLOGIE Té a průzku u: Realizátor: Vý ěr respo de tů: Typ otázek:

Více

Hlavní druhy ochrany proti malwaru. Antivir Firewall AntiSpyware ZDRAVÝ ROZUM!

Hlavní druhy ochrany proti malwaru. Antivir Firewall AntiSpyware ZDRAVÝ ROZUM! Antiviry Hlavní druhy ochrany proti malwaru Antivir Firewall AntiSpyware ZDRAVÝ ROZUM! Jak ojo at proti irů Mějte nainstalovaný kvalitní antivirový program Udržujte antivirový systém aktualizovaný (databázi

Více

ZPRAVODAJ. Jestřabí Lhota. Úvodník pana starosty ČTVRTLETNÍK 2016 ČÍSLO 2 ZDARMA. Váže í spoluo ča é, čte áři )pra odaje.

ZPRAVODAJ. Jestřabí Lhota. Úvodník pana starosty ČTVRTLETNÍK 2016 ČÍSLO 2 ZDARMA. Váže í spoluo ča é, čte áři )pra odaje. ZPRAVODAJ Jestřabí Lhota ČTVRTLETNÍK 2016 ČÍSLO 2 ZDARMA DOČTETE SE: Zprávy z obecního úřadu Úvodník pana starosty Okénko pana místostarosty Plán kulturních akcí Knihovna Co se v obci událo Co se v obci

Více

Smlouva o zajiště í želez ič í oso í dopravy ezikrajský i vlaky

Smlouva o zajiště í želez ič í oso í dopravy ezikrajský i vlaky Smlouva o zajištěí železičí osoí dopravy ezikrajskýi vlaky uzavřeá íže uvedeého de, ěsíe a roku v souladu s ustaoveíi zákoa č. / S., o krajíh krajské zřízeí, ve zěí pozdějšíh předpisů dále je krajské zřízeí

Více

í ň š ř ú í í ář á í ář ě ě í é é ě é í í ě ě é á é ř í á í ášé ů ž é á á í ě í á ě á ž ě ř é á ý ž í čá á ý í á í é é á ý ě č č ý á á í áš ě é é ě á

í ň š ř ú í í ář á í ář ě ě í é é ě é í í ě ě é á é ř í á í ášé ů ž é á á í ě í á ě á ž ě ř é á ý ž í čá á ý í á í é é á ý ě č č ý á á í áš ě é é ě á ÚČ É ŘÍ Ě Č Í Č Í Í čá í ř á ý í í á ě ě š é á í á ž é é ě í ří ě ě á í č ž é í á ř íč ů ě á í ě ě ší ý č í í ý í ů í á ý ý í č í ů čá í á ý í í ě í í í ě ř č í ř í á í é ě ě ě ěž ř í š ě á ě í í é ář

Více

Í ž š Ě Í š Ď Ť Í Ó ú ž š Ť š ž ž Ť Ť ž ž Ď Ď š š š š Ť ž ž š ž ň ž Ť š Ť ž š š š Ť ž ž ň š ž ž ž š ž ú ň š Ť Ť Ť Ť ž Í Ť ž ň ž š Ť Ť š š ž ň ž ň Ť ž š ž ž ž ž Ť Ť Í ž Š Í Í Ě Í Ř É É Í Ě ž ž ň š Ž ž ž

Více

Algebraický výraz je číselný výraz s proměnou. V těchto výrazech se vyskytují vedle reálných čísel také proměnné. Například. 4a 4,5x + 6,78 7t.

Algebraický výraz je číselný výraz s proměnou. V těchto výrazech se vyskytují vedle reálných čísel také proměnné. Například. 4a 4,5x + 6,78 7t. ročík - loeý lgebrický výrz, lieárí rovice s ezáou ve jeovteli Loeý lgebrický výrz Lieárí rovice s ezáou ve jeovteli Doporučujee žáků zopkovt vzorce tpu ( + pod úprvu výrzu souči Loeý výrz Číselé výrz

Více

City Dashboard ěsto v číslech

City Dashboard ěsto v číslech Co je City Dashboard? City Dash oard je ko ept ko u ika e ěsta/úřadu s eřej ostí. Cit Dash oard je ko ple í služ a s expertizou porade ský h společ ostí. Cit Dash oard je soft are aplika e pro pro oz i

Více

Metodi ký ávod pro kontrolu výko u spisové služ vede é prostřed i tví ESSS

Metodi ký ávod pro kontrolu výko u spisové služ vede é prostřed i tví ESSS Metodi ký ávod pro kontrolu výko u spisové služ vede é prostřed i tví ESSS zkuše osti po ro e apliková í Jan Frk jan.frk@mvcr.cz Vznik etodi kého ávodu Iniciovalo CNZ o.s. Realizoval OAS Ministerstva vnitra

Více

é ž ú ú ú ú ý řěč ř ú úč ú š ďá ě č ó ř á úč ě š á žíš řě ě á ó Žíš ě é č é ě ší ěžší ú ě ě ší áč é ž á ý ř š í čě ší č ú ú á é ě é š á ú á á á í ř í

é ž ú ú ú ú ý řěč ř ú úč ú š ďá ě č ó ř á úč ě š á žíš řě ě á ó Žíš ě é č é ě ší ěžší ú ě ě ší áč é ž á ý ř š í čě ší č ú ú á é ě é š á ú á á á í ř í ář ě ě ý ť Í š ý ýť á í í ň á í č í ý ý ý ý č á č áč í á ť ě ě é á í í ý ř á ší ě ě ší í á ý á ě ší á í č ě é šš č í á í ší ř ě ář Í í ň čá í á ř í é á í ěř š ář í é á á é é ů š á í é ě é ý á ý ú á é á

Více

MĚSTO LOVOSICE. číslo: 34/2018. Město Lovosi e. I g. Mila e Dia e, Ph.D., starostou ěsta IČ: Svaz těles ě postiže ý h, z.s.

MĚSTO LOVOSICE. číslo: 34/2018. Město Lovosi e. I g. Mila e Dia e, Ph.D., starostou ěsta IČ: Svaz těles ě postiže ý h, z.s. MĚSTO LOVOSICE Veřej opráv í s louva o poskyt utí ei vestič í dota e z rozpočtu ěsta Lovosi e z dotač ího progra u PODPORA SOUVISEJÍCÍCH SLUŽEB PRO ROK 2018 pro orga iza e zapoje é v ko u it í plá ová

Více

Národ í plá rozvoje sítí ové ge era e. Luděk S h eider

Národ í plá rozvoje sítí ové ge era e. Luděk S h eider Národ í plá rozvoje sítí ové ge era e ISSS, Hrade Králové Nástroje podpor výstav vysokorychl. sítí Rozlišuje e dva základ í ástroje us adňují í výstav u v sokor hlost í h sítí elektro i ký h ko u ika í

Více

í é é á š ě í ý ž ď í é žřá čí ř é č í čí á ř á čí é á á á ž ď ř ú ě á í ý ž á ř š í ž ě á š ř ý ř á č í ř á ď ě á á í ě í á ďí é ď ř í č ř ž ř á é č

í é é á š ě í ý ž ď í é žřá čí ř é č í čí á ř á čí é á á á ž ď ř ú ě á í ý ž á ř š í ž ě á š ř ý ř á č í ř á ď ě á á í ě í á ďí é ď ř í č ř ž ř á é č ť ď ě ý Ž ý Ž ě ř šá ú é ě é žč ě á ó ž á ě č ď ě ž ří šě í á Ž é á ě č é é ě ě é ě ě ž žě ě řě ě ý á í ě ď ě á ž é á ě ý č ě áú ě á ýž ě ý ú í á ž č ř á ěž ěžš ž ó ě é á ř ě ř ě ž ě á ý í ý š ší á ě ší

Více

ř í ší é ě é ří č é č é é š í ě é é á č ý á é ř ě ý ů é é ó ó í ě ěá í ž ě ší ž é á ó ě í ří é é ě ů Ť é ř ý á ě ší ý ž é á í žň á ý é ž í á á ří ž š

ř í ší é ě é ří č é č é é š í ě é é á č ý á é ř ě ý ů é é ó ó í ě ěá í ž ě ší ž é á ó ě í ří é é ě ů Ť é ř ý á ě ší ý ž é á í žň á ý é ž í á á ří ž š ř í ší é ě é ří č é č é é š í ě é é á č ý á é ř ě ý ů é é ó ó í ě ěá í ž ě ší ž é á ó ě í ří é é ě ů Ť é ř ý á ě ší ý ž é á í žň á ý é ž í á á ří ž š Í ě í š í é í čá í š ý ó ý í ř ě ě ý ř ě ší é ý ý ě

Více

ELEKTRONICKÉ RECEPTY NOVĚ A POVINNĚ

ELEKTRONICKÉ RECEPTY NOVĚ A POVINNĚ erecept 1 ELEKTRONICKÉ RECEPTY NOVĚ A POVINNĚ I g. Re ata Golasíko á, I g. Petr Kou ký ISSS, Hrade Králo é,. du a erecept součas ý stav 2 Součas ý stav elektro i ká preskrip e fu guje a ázi do ro ol osti

Více

)EMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD. Data a služ y )e ě ěři kého úřadu pro stát í správu a sa osprávu

)EMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD. Data a služ y )e ě ěři kého úřadu pro stát í správu a sa osprávu )EMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Data a služ y )e ě ěři kého úřadu pro stát í správu a sa osprávu Ja a Vol á ISSS, Hrade Králové 5. 4. 2016 Přehled ezplat ě poskytova ý h produktů Na základě podepsa é s louv posk tuje

Více

katastru e o itostí ČR Jiří Poláček

katastru e o itostí ČR Jiří Poláček Služ i for ač ího s sté u katastru e o itostí ČR Jiří Poláček Obsah prezentace Přehled služe )kuše osti s o ě za ede ý i služ a i Pro oz í statistik Připra o a é o i k Strá ka 2 On-line Geoportál ETL 3

Více

é éž á ó ý ě č ě í ž é é š é í é š ě ě í é í ú úž ú é ž ě ž ď ý ý řě ě ě á š á š ř ý ďá ě ě ě ú Ž ý ť ě ž řěčí ě ž í šě š ž ř ř ěř ďá ó ř š Žá ě í ě ý

é éž á ó ý ě č ě í ž é é š é í é š ě ě í é í ú úž ú é ž ě ž ď ý ý řě ě ě á š á š ř ý ďá ě ě ě ú Ž ý ť ě ž řěčí ě ž í šě š ž ř ř ěř ďá ó ř š Žá ě í ě ý Í Í Ý í í í ě ý á é í á ř č é á ý á ý ň ó š á č ě é ř ř čí é ú č ž é š á é á í á ř č Č á č ě š ě á í ď š á ř é í é ě á í čá ď Í ěč é é ěř é ě ší ě á í é žď á á š ř čí é š ě ž ýš á í é ě á ď ř ě í é á ú

Více

j k k k i k k k k k j k j j j j ij i k k jk k k jk k j j i

j k k k i k k k k k j k j j j j ij i k k jk k k jk k j j i 1.Stá-la Mat-a od-ho-dla-ně v sl-zách ve- dle ří-že Pá-ně, na te-rém Syn e-í pněl. Je- í du-š v hoř-ém lá-ní slí-če - nou, bez sm-lo - vá-ní do hlu-bn meč o-te - vřel. a f d b f Copyrght by

Více

Tento materiál vznikl díky Operačnímu programu Praha Adaptabilita CZ.2.17/3.1.00/33254

Tento materiál vznikl díky Operačnímu programu Praha Adaptabilita CZ.2.17/3.1.00/33254 Evropský socálí fod Prh & EU: Ivestuee do vší udoucost eto terál vkl díky Operčíu progru Prh dptlt CZ..7/3..00/3354 Mžerské kvtttví etody II - předášk č. - eore her eore her 96 vo Neu, Morgester kldtelé

Více

š ý é á ě ý ěž é á áž íž š í á š íř á ší ř í ě ž é ž š ř í í ě ž á á íž č í ě í í ě á í á č ž á ý ě š ť ř ů ý ř í é á ž í éč é í č ý á ň á í ž ě á í ž

š ý é á ě ý ěž é á áž íž š í á š íř á ší ř í ě ž é ž š ř í í ě ž á á íž č í ě í í ě á í á č ž á ý ě š ť ř ů ý ř í é á ž í éč é í č ý á ň á í ž ě á í ž Š Í Ř Ě É Í Ř Á Ř Á Í É á ý á ý í é á í ž č í é ř ý č í í í ý žš ě á í é í ě í í ě é á ž š č í í ů á č é á š ú ž í ř á í á é í úč ý ěšé í í é á ř é íú é í ů ří š í á í ří š á ě í í š ř í ž í ě á ž é ě

Více

č š š ř ř Í ů č Ě Á Š ŠÁ Ř Ď É Í Ě Í Í čí ž ě č é č ě ý Ž ř ě č ý ě ý ý ř ě š ý ě ť ý é é ě ě é ě é ř é ř Ť ě š ě ž ě é ě é é ů ě é ř ú ý ý é ěř ý ý š ý ý ž é é š ý š ě ý ř ř ř ě š ý ě ý ý ř ě é Ž é é

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY STANOVENÍ PŘECHODNÉ ÚPRAVY PROVOZU NA POZEMNÍ KOMUNIKACI

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY STANOVENÍ PŘECHODNÉ ÚPRAVY PROVOZU NA POZEMNÍ KOMUNIKACI Maděra a Šípek spol. s r.o. Kluk 116 9 Podě rady Spis. z ačka: 4471/2018 V řizuje: Ja a Šul ová Tel.: +420 327 300 131 E-mail: sulcova@meucaslav.cz Datum: 28.11.2018 VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY

Více

pro o last Šluk ovska

pro o last Šluk ovska MAS Český sever a spolupra ují í orga iza e zapoje é v procesu ko u it ího plá ová í so iál í h služe a aktivit a úze í Šluk ovsko, které je tvoře o 8 o e i dále je KPPSSŠ Návrh KPSSŠ yl realizová v rá

Více

Rá o á dohoda na pořizo á í li e í a podpory k produktů Cisco Systems a sou isejí ích služe

Rá o á dohoda na pořizo á í li e í a podpory k produktů Cisco Systems a sou isejí ích služe Rá o á dohoda na pořizo á í li e í a podpory k produktů Cisco Systems a sou isejí ích služe Číslo dohody Objednatele: MV-143141-222/OKB-2015 Číslo dohody Dodavatele 1: C170202 Číslo dohody Dodavatele 2:

Více

přísluš ý h fu k í Uži atele rá i jeho jed á í uži atelské prostředí E-shopu, sídle Dukelská třída, Pražské před ěstí Hrade Králo é ;

přísluš ý h fu k í Uži atele rá i jeho jed á í uži atelské prostředí E-shopu, sídle Dukelská třída, Pražské před ěstí Hrade Králo é ; OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO E-SHOP Vzáje á prá a a po i osti Uži atele a Pro ozo atele, zej é a prá a a po i osti z iklé z Kup í s lou, se řídí tě ito o hod í i pod í ka i dále je "Obchodní podmínky"). 1 Definice.

Více

EKOLOGICKÉ A JINÉ BARIÉRY DALŠÍHO ROZVOJE ODV TVÍ HUTNICTVÍ ŽELEZA. Konference Vladimír Toman

EKOLOGICKÉ A JINÉ BARIÉRY DALŠÍHO ROZVOJE ODV TVÍ HUTNICTVÍ ŽELEZA. Konference Vladimír Toman EKOLOGICKÉ A JINÉ BARIÉRY DALŠÍHO ROZVOJE ODV TVÍ HUTNICTVÍ ŽELEZA Konference 11. 12. 9. 2014 Vladimír Toman Problematika kapacit výrob oceli Nárůst nadbytečných kapacit: Sv t + 359 mil.t, z toho Asie

Více

Žť í Ž é Ě ý ň é Ť í

Žť í Ž é Ě ý ň é Ť í á á á ě ě ý ů ě ě Žť í Ž é Ě ý ň é Ť í Á Ž ř Í ě í ě í ě ď š ě í í í í š ť ž áů ě á í í ě í ý ž ě ě š š ě á á í ž ú ší ůí á áť é í é č ří ě ž ě ě č í íž ší ě á á Í ř Í ě ř č ě á š Íá Í á ú Í š á ř é í

Více

ý á ó íž á ýř č Č á ě č ř ú é ě é é ó ý ž ý ďúč ý á ě ý ž í ó ě ě š á áš í ý í ř á é á š á ó ě čí č ě á í ž á á Ž š á ě ž ř á č é š ě é ě ř ř š ší É š ěž ý ří ý ř š ý š ý ěý š ý ý ý ž č ř č ó ř ě í ř í

Více

ý í á á š ě é í š íž á á ě š š ě ě á ě é ř é ž čá é ž ř í ř í í á č í š á í š ř í é ě š ž í ý é ě í í í á ř é ě ě ší ž ů ý á ě š é číš ě á ú ě í á í ě

ý í á á š ě é í š íž á á ě š š ě ě á ě é ř é ž čá é ž ř í ř í í á č í š á í š ř í é ě š ž í ý é ě í í í á ř é ě ě ší ž ů ý á ě š é číš ě á ú ě í á í ě Í Á Í Ý Á Ú Ř Č Í Í č ř á ý š á ý í í č í í ě í ž ě í č í á í í í í č í í á í ěž ě á í č í ěř í é ýš ý á á ě í í š ů í á í ů č í ž í ž í áš ě ě á é ě á í é š í é ř é á é á í á ě ž áž í ý č á í ž ý ě ší

Více

VŠEOBECNÝ ÚVOD K PAŽÍCÍM KONSTRUKCÍM

VŠEOBECNÝ ÚVOD K PAŽÍCÍM KONSTRUKCÍM VŠEOBECNÝ ÚVOD K PAŽÍCÍM KONSTRUKCÍM Tento studijní materiál vznikl za podpory: Rozvojové projekty MŠMT Rozvojové projekty mladých týmů RPMT 2016 Ing. Jan Faltýnek 1/24 Program I. Paží í ko struk e - úvod

Více

Projekt reprezenta e DP na o do í verze

Projekt reprezenta e DP na o do í verze Projekt reprezenta e DP na o do í 7-8 2.3 verze Mgr. Jan Srb Projekt repreze ta e DP v hází z hlav í h ílů tohoto Ol pijského klu, ož je účast a OH 2020 v Tokiu a v tvoře í kvalit ího širokého tý u ju

Více

Vzdělávací modul Kybernetická bezpečnost

Vzdělávací modul Kybernetická bezpečnost Vzdělávací modul Kybernetická bezpečnost Vzdělávací kurz pro vedoucí pracovníky a management, zejména ředitele, finanční ředitele a další decision makery Tento modul je financován jako projekt v rámci

Více

Ž ň ů ň ů ů Í Ň Č Á ů ů ů ň Ž Ž Ž ň ň ň Ž ů Í Š Ž ů ó ů ď ů ů ň ď ů ň ň Í ď Í ů Ž Í Í Ž ň ů ů ů ů Í ň Á Íť ň ů ň Ž ů ť ň Ó Ó ň ů ň ň Í ň Í ň ů ů ň ň Ž ň ň ĚŽÍ Í Í Ž Ž Í ó Ž Š ď Š Č Ž Ž Ž Ž ó Ž Ž ÍŽ ď ď

Více

ž í ý á í á ř í í é á ý ě ž á í ří é ý í ž č ý ě ý éšíř á š á ž á í ě ý ě č é ž í é á ž ří ž í í á á ě í ý ě í í čí ý č é ýš íč á é í é šňů é é á í á

ž í ý á í á ř í í é á ý ě ž á í ří é ý í ž č ý ě ý éšíř á š á ž á í ě ý ě č é ž í é á ž ří ž í í á á ě í ý ě í í čí ý č é ýš íč á é í é šňů é é á í á É í č é á í ž ář í ý ý á í íž ě á ý é í ě í í ž ý ý ý ý ž ě ř ý á í í ý í á é ž Č é á á á á ě č é í é ší č é é č š ř á é č í ě í č č á é ě ž á í ý ř ř í ř í ž é ě é í ž ů á í í ě š é ř é ý ý Č Č é á ůč

Více

ě ú í ř ě é í š š š ď á š š ě í Í é é í ý í ě ý á ý ě ý š š š š š Í í ž í áě é ě ó úá ě ú á é á ěš Á ř ď ř ú í á í í ě í ř í í ý úř í í á ě ý í úř š ů

ě ú í ř ě é í š š š ď á š š ě í Í é é í ý í ě ý á ý ě ý š š š š š Í í ž í áě é ě ó úá ě ú á é á ěš Á ř ď ř ú í á í í ě í ř í í ý úř í í á ě ý í úř š ů á ě ý í ě í ý ý í ú í í řá ě í řá ř ď Ř Í ý íí Ř Á Áš Í Í ú ě ď ú í í řá ě í í ř á í úř ň ří š ý í á ú í á á í í řá íá ě í ě ší ř á í á í ě š ý á í í á ííá ě í ší ř á á í ř í ď í ú ď í ú í ďú Í í Íí Í

Více

)a ezpeče í aktiv v ISSS 2015. Igor Št erka

)a ezpeče í aktiv v ISSS 2015. Igor Št erka )a ezpeče í aktiv v aplikač í h systé e h ISSS 2015 Hrade Králo é,.. Igor Št erka Legislativa ČR )áko o Ky er eti ké ezpeč osti )áko č. / S. Pro ádě í předpis.go ert. z )áko o o hra ě oso í h údajů )áko

Více

Posouze í de ího osvětle í

Posouze í de ího osvětle í Posouze í de ího osvětle í Distri uč í a skladova í e tru - ka elář Místo realiza e: Zadavatel: )pra ovatel posouze í: Stupeň dokumentace: DSP -1- . ÚVOD Před ěte tohoto posudku je vyhod o e í úrov ě de

Více

Jak efektiv ě a tra spare t ě řídit Strategi kého plá u využití součas é infrastruktury úřadu

Jak efektiv ě a tra spare t ě řídit Strategi kého plá u využití součas é infrastruktury úřadu Jak efektiv ě a tra spare t ě řídit ěsto o e v du hu Strategi kého plá u rozvoje ěsta o e s využití součas é infrastruktury úřadu Strategi ký plá rozvoje ěsta je důležitý ástroje pro říze í ěsta Města

Více

č Á š ý íš í ý ý č í ě ů í ů í ž Č í á ž ý č í ý í í á Čí í ů á ť í íží ž č ří ú ě í á á í č ší í ě ž č í áš ý á ř ů í ěž ů ž ě ž ě ý č ů š ý ůž í ž í í ý č ř ší ý á ž ž ě č í í ý č ů žžó ší í í ó á á

Více

Standardy, postupy, pravidla a praktiky publikace a katalogizace

Standardy, postupy, pravidla a praktiky publikace a katalogizace Standardy, postupy, pravidla a praktiky publikace a katalogizace oteřeýh dat eřejé sprá Ig. Duša Chlapek, Ph.D., Mgr. Martin Nečaský, Ph.D., Mgr. Mihal Kuáň, M. A., Mgr. Toáš Kroupa, Mgr. Jiří Kárík, Ministerstvo

Více

í ě ý ě ý á ů ě ší á ž á ý á ž ý č ě ě á ý ě ě ě á ž é é ě ř á ů š ý ů ě é í í í č í í ě ř ý é ě ě ě é ě á í á č ý í ří ž ě ý á í č í í í ří í ý á í ž

í ě ý ě ý á ů ě ší á ž á ý á ž ý č ě ě á ý ě ě ě á ž é é ě ř á ů š ý ů ě é í í í č í í ě ř ý é ě ě ě é ě á í á č ý í ří ž ě ý á í č í í í ří í ý á í ž Ě ĚŠŤ É ří á ý í á ý í Í á í ší ý ň í á ý í čí á ě í ěšé á ě ž ě ť á á ú í é ý ý á ž á ý í á í í š ě í í ří á ž ě ší č é šíř í í ě í í é í ďá á í č ě í á í ý á í ř í á á ž ď á á é í ř á ý í č ý ů č š í

Více

Po prohlíd e střel i a ostat í h prostor střele kého areálu, l sprá ě aplá o á a za čas

Po prohlíd e střel i a ostat í h prostor střele kého areálu, l sprá ě aplá o á a za čas Hod o e í let í Ol piád dětí a ládeže (LODM) 2015 - sporto í střel a Ve dnech 14.-.. se zhostil plzeňský kraj (PK) pořádá í let í Ol piád dětí a ládeže a l to již sed ý roč ík této, a popularitě, edializa

Více

é ě á é í í é ě é Íó á á í šíč ý á ě ý ř ý ř ší í š é ř é ří á ě á ě š ř ř í ř ů č é á í ó á š ů Ž ě ý ů čí š á Ž ý ý ě í é é á ž ý éž ě í Ž í ý ů ě ě

é ě á é í í é ě é Íó á á í šíč ý á ě ý ř ý ř ší í š é ř é ří á ě á ě š ř ř í ř ů č é á í ó á š ů Ž ě ý ů čí š á Ž ý ý ě í é é á ž ý éž ě í Ž í ý ů ě ě á Ží ř í ř é Í č é á č é í í ý í ž á š š á žá ý é š ř ě é ěž š ě ě é ó ř š í í í í í ě é á á í í í í í í ž ý ž ě ň í ů čí á ř ý č é é é á é Ž Ž ář ě ší é řá í áž í í ď í ž é ř ší í ó ž é á é ý ý Š Ž í

Více

Í í Ó Ť á í íě Ť ě á í Ť Ť é á í ší á í š ě í ě é Ť Č š Ť á í š á é á ě Ť á Ž ě ě š áťů á á á ě á Ž ě á ší á Ž í ž í á é Íí š í á ě ž Ž ě ší éí Ž í í

Í í Ó Ť á í íě Ť ě á í Ť Ť é á í ší á í š ě í ě é Ť Č š Ť á í š á é á ě Ť á Ž ě ě š áťů á á á ě á Ž ě á ší á Ž í ž í á é Íí š í á ě ž Ž ě ší éí Ž í í é é á é Ííž é ž ě Ů ž é Ťí ě é é ě á á á á é í é á í í á ě é ší ě á é í í ě é á ě ě í é Ť é ě í ší ší á Ťí í é ě ě š ě ší Ť Ííž í Ť é í á é í ě éá ě á í é í á Ž á é í ŤíŽ í é ě ě ší é ť š Ť á í š ť Ž ě

Více

Ministerstvo v restartu

Ministerstvo v restartu Ministerstvo v restartu Konference ISSS Hrade Králo é,.. I g. Zde ěk Ada e, CISM Mi isterst o ze ědělst í ČR Mi isterstvo ze ědělství ČR Ústřed í orgá stát í sprá pro ze ědělst í, od í hospodářst í, potra

Více

Kontroly a opravy špat ý h dat v RÚIAN. Jiří For á ek

Kontroly a opravy špat ý h dat v RÚIAN. Jiří For á ek Kontroly a opravy špat ý h dat v RÚIAN Jiří For á ek Obsah prezentace Úvod O sah RÚIAN a zdroje úvod ího apl ě í Úze í ide tifika e a adres Ko trol í a rozdílové sestav Co ás trápí při správě RÚIAN? Ko

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY STANOVENÍ PŘECHODNÉ ÚPRAVY PROVOZU NA POZEMNÍ KOMUNIKACI

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY STANOVENÍ PŘECHODNÉ ÚPRAVY PROVOZU NA POZEMNÍ KOMUNIKACI INKA doprav í z ače í Hrade Králové s.r.o. O rá ů íru 58 50 0 Před ěři e ad La e Spis. z ačka: 2409/2018 V řizuje: Ja a Šul ová Tel.: +420 327 300 131 E-mail: sulcova@meucaslav.cz Datum: 13.6.2018 VEŘEJNÁ

Více

Pojem času ve finančním rozhodování podniku

Pojem času ve finančním rozhodování podniku Pojem času ve fiačím rozhodováí podiku 1.1. Výzam faktoru času a základí metody jeho vyjádřeí Fiačí rozhodováí podiku je ovlivěo časem. Peěží prostředky získaé des mají větší hodotu ež tytéž peíze získaé

Více

ą ý ú ý ý ýš Á é š ě é ž ř é é é é ý ú ý ý š ř é é é ě ř ě ů ý é é ý Ž é ř ý Í é ů ů ř ěž é ů š ě ě é š é š é é ř ž Č Č é ř é ě Ę ě ý é š ř é ě ě š ř ů é ě é ę ę ý ý ř ě ř ř é ř ý ů ě ě ě ě ě š ě ě ý ý

Více

š Ž ňš ó ě é ó í ý ť Č ž í ý ě á č š é ů á á š ě š ž ě á ř é ž ú ň í á ě á ú ř é á á íú č ů é č ř é čá á š ě á í á ě ř á ů í ří ě Č ý ý ř í ó íčá é š

š Ž ňš ó ě é ó í ý ť Č ž í ý ě á č š é ů á á š ě š ž ě á ř é ž ú ň í á ě á ú ř é á á íú č ů é č ř é čá á š ě á í á ě ř á ů í ří ě Č ý ý ř í ó íčá é š š Ž ňš ó ě é ó í ý ť Č ž í ý ě á š é ů á á š ě š ž ě á ř é ž ú ň í á ě á ú ř é á á íú ů é ř é á á š ě á í á ě ř á ů í ří ě Č ý ý ř í ó íá é š ě ř ž é í é á í ý šší ž í ř ý ě á ž í ě é é á á í ž ě ý ý á

Více

í í á í í é é Í í í ě č á í í Ž í é á á š í Ťí í Ž Ť č č č é ě č á é í í ě ě Ž č é ě Ů í á Ší č í á é čí í éž ť ě á í ě é č í Ť í í Ť ě Ť č é čá á í Ž

í í á í í é é Í í í ě č á í í Ž í é á á š í Ťí í Ž Ť č č č é ě č á é í í ě ě Ž č é ě Ů í á Ší č í á é čí í éž ť ě á í ě é č í Ť í í Ť ě Ť č é čá á í Ž í í á í í é é Í í í ě č á í í Ž í é á á š í Ťí í Ž Ť č č č é ě č á é í í ě ě Ž č é ě Ů í á Ší č í á é čí í éž ť ě á í ě é č í Ť í í Ť ě Ť č é čá á í Ž é Ťí ž é ě é í é í íž ť Ž č ě í é Ť í ž é áť ď í é

Více

Ý áš á í é ť š í

Ý áš á í é ť š í ří ď ě ě é ř ý ří ý é úř á ú ě ě ř ář í ší ž í ř í í Í ř ý áš ě ů é í ď Í ř ý řá óš í áš í ý í ř š í á á ř ří ž ě ž ď š ě í í í á žá ý á Í ÍŽ Š Á Ó ř č í Í é ž é ž á í á á Ž ř ě ž ú á á č ě ě í ěž á í

Více

Nepředvídané události v rámci kvantifikace rizika

Nepředvídané události v rámci kvantifikace rizika Nepředvídaé událost v rác kvatfkace rzka Jří Marek, ČVUT, Stavebí fakulta {r.arek}@rsk-aageet.cz Abstrakt Z hledska úspěchu vestce ohou být krtcké právě ty zdroe ebezpečí, které esou detfkováy. Vzhlede

Více

š ř ý é č ú ý ř Ó ó ř í ř ě Ž á Í á ší á é ý ě á ň ě ý í ř ě á á í ŘÍ Í Á Ž É Ř É ŘÍŠ ěž á á ě ě ů š ž á í ž ž ě ř č é á ě í ř ž ý í ášé ú ý íž š é í š á ů é é ř é ří ř ž ý á ž ý á é í ý ě á é ž é éž ě

Více

ě Ó ě é Í Ú č Č Ó ě Ó é ě Ú Í č ě ž Č Ý ĚŘ Á Í Ú Í š Ě Í Í č Ý Ť Á Á Č É Á Í Ě Í Í č Š Ě Ř Ě Ý Č Ě É Í Í ě Ě É ě Ě Ž É Ě Č É Ú É Ý Í Í Í Á Ě Í É Ó ě š ĚÚ Í Ó Á Ú Ý Ý š š č Á É Á Ů É É Í š É Ě Á É š Ý É

Více

I tegro a á strategie roz oje MAS

I tegro a á strategie roz oje MAS I tegro a á strategie roz oje MAS Po esk dí pro o do í 4-2020 Veřej é projed á í á rhu 4.9.2014 Projekt Integrovaná strategie rozvoje území v působnosti MAS Pobeskydí je financován Moravskoslezským krajem.

Více

ě č é á í í á í ý í ř í ř č í é č í á á ý č ří é í í á á í íš ý ý ř á á ýš ů é ří á á á ý í í ž ř á ě í í ý ří č éř áší á ě Ž ý ú č é é ó á é ří ž é ě

ě č é á í í á í ý í ř í ř č í é č í á á ý č ří é í í á á í íš ý ý ř á á ýš ů é ří á á á ý í í ž ř á ě í í ý ří č éř áší á ě Ž ý ú č é é ó á é ří ž é ě ř ě ý ú ž ř í í č í á ý í č á í í ě ří š š á í í ů í ží š řá ř ž ě ří í ě í ď á á š š ě š á č á ý š á ý ň ť š ě éžž í á í í ýš í í č é í í ř á á é ž ů š ý í ž ů í é éž ě ě á ž á í ř á ě ř š ě říč á ž ř

Více

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ. vhod é pro provozová í hotelu či pe zio u. Budova č.p. 1, stojí í a par ele č. St. Zastavě á plo ha: m 2

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ. vhod é pro provozová í hotelu či pe zio u. Budova č.p. 1, stojí í a par ele č. St. Zastavě á plo ha: m 2 I for ač í e ora du VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ O jekt o ča ské v ave osti Staré Ho zí vhod é pro provozová í hotelu či pe zio u Budova č.p. 1, stojí í a par ele č. St. Staré Ho zí, Staré Ho zí Zastavě á plo ha: 1.424

Více

č á Č Ě ó č á ů á ě ě é ď Ú č á Č ě ě š č ě í ří á ů š í š í í é ě ů č ě ří č ě ě í ý č á í í á ý á ě í ář š á í á í ň á č é ó í á ě á íč ě á á ě ří č ě í á Č ě á á Ž á ú í ě Č č ý ě ě ď á é á á ě ě

Více

čí ř ý č ř ě č ů ý ý ů Ž Í íř é Ž ý ř Ž ž é ě ů ý č Ž Ž Š ě č Ž č ý ěď Ž ž ě ť Í ř ů ř Ť ří ž ř ř š č ř í í ň í Č ě é ř š í ů é í Ž ů í ů č š ř í ě é í í é ž é ě í í ě ž ů í č é ří ž ý é č í ží ž í é ž

Více

Stanovisko SVJ Vazovova 3228 k dopisu paní Šedivé ze dne

Stanovisko SVJ Vazovova 3228 k dopisu paní Šedivé ze dne V Praze de 27.3 2009 Staovisko SVJ Vazovova 3228 k dopisu paí Šedivé ze de 17.3 2009. V průběhu měsíce úora bylo a ástěce SVJ vyvěšeo ozámeí o pláovaém shromážděí spolu s ávrhem programu a výzvou k vlastíkům

Více

Zpráva o výsledcích. Úřadu pro ochra u hospodářské soutěže

Zpráva o výsledcích. Úřadu pro ochra u hospodářské soutěže Zpráva o výsledcích fi a č ích ko trol za rok 12 Úřadu pro ochra u hospodářské soutěže Vypracoval: Ing. Roman Krupica, I g. Radi Slovák i ter í auditor ředitel EO Datum: 6. 2. 2013 Schválil: Datum: 6.

Více

SMLOUVA NA POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB KIVS - KTS. mezi. Českou repu likou Krajský ředitelství poli ie Moravskoslezského kraje

SMLOUVA NA POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB KIVS - KTS. mezi. Českou repu likou Krajský ředitelství poli ie Moravskoslezského kraje Ce t ál í zadavatel Č.j.: MV-142279-2/KAP-2017 SMLOUVA NA POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB KIVS - KTS mezi Českou repu likou Krajský ředitelství poli ie Moravskoslezského kraje a Českou repu likou Ministerstvem vnitra

Více

-1- Finanční matematika. Složené úrokování

-1- Finanční matematika. Složené úrokování -- Fiačí ateatika Složeé úrokováí Při složeé úročeí se úroky přičítají k počátečíu kapitálu ( k poskytutí úvěru, k uložeéu vkladu ) a společě s í se úročí. Vzorec pro kapitál K po letech při složeé úročeí

Více