6. ročník Krajské konference o podpoře interaktivní výuky Krouna, Program:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "6. ročník Krajské konference o podpoře interaktivní výuky Krouna, 18.10.2012 Program:"

Transkript

1 6. ročník Krajské konference o podpoře interaktivní výuky Krouna, Program: Registrace účastníků Úvod a zahájení konference přestávka blok náslechových hodin a workshopů v učebnách blok náslechových hodin a workshopů v učebnách blok náslechových hodin a workshopů v učebnách blok náslechových hodin a workshopů v učebnách Finále soutěže o nejlepší interaktivní výukový materiál pro Smart Board Hlasování - výsledek soutěže Ukončení konference Dodržujte, prosím, stanovený počet osob a začátky jednotlivých bloků.

2 UČEBNA č. 11 č. 23 č. 25 č. 26 č. 27 č. 37 Č. 46 Velký sál MŠ 1. BLOK :10 Netestujte, protože musíte, ale protože to pomáhá! Dušan Slovák Výtvarná výchova (7. ročník) Mgr. Věra Novotná Anglický jazyk (9. ročník) Helena Boušková Český jazyk (6. ročník) Mgr. Petr Schmied Český jazyk (3. ročník) Mgr. Miloslava Peňázová Přírodopis (8. ročník) Mgr. Roman Tlapák Matematika (5. ročník) 2. BLOK 10:20 11:05 Interaktivní svět Nakladatelství Fraus Dušan Slovák Český jazyk (1. ročník) Mgr. Věra Novotná Jak na cizí jazyky nejen s interaktivní tabulí Mgr. Roman Kopecký Občanská výchova + Dějepis (7. ročník) Mgr. Petr Schmied Prvouka (3. ročník) Mgr. Miloslava Peňázová Chemie (9. ročník) Mgr. Jitka Urbanová Vlastivěda (5. ročník) 3. BLOK 11:15 12:00 Zapojte žáky 2. atraktivně (pokročilé) Mgr. Petra Chotěborská Zapojte žáka 2. atraktivním DUMem (zač.) Mgr. Vladimíra Navrátilová Probuďte zájem vašich žáků o přírodní vědy s PASCO Mgr. Iva Loužecká Konzultace bez dětí Mgr. Miloslava Peňázová Učte přírodní vědy atraktivně aneb interaktivní nápady nejen do hodin matematiky Mgr. Eva Holá Snadné a rychlé ověření znalostí žáků Klub ředitelů 1 Klub ředitelů 2 Klub ředitelů 3 Využití interaktivní tabule v MŠ není žádná věda 4. BLOK 12:05 12:50 Zapojte žáky 1. atraktivně (pokročilé) Mgr. Zuzana Pohlová Zapojte žáka 1. atraktivním DUMem (zač.) Mgr. Vladimíra Navrátilová Každý sám a přesto ve skupině (digitální třída) Mgr. Eva Holá Konzultace bez dětí 13:00 14:00 Finále soutěže o nejlepší interaktivní výukový materiál pro Smart Board 14:00 14:30 Hlasování - výsledek soutěže 14:30 15:00 Závěr Konference

3 1. Blok náslechů a workshopů: 9:25 10:10 Netestujte, protože musíte, ale protože to pomáhá! (workshop) Učebna:č. 11, lektor: Dušan Slovák Tvořte efektivně vlastní úlohy, sestavujte testy a jejich vyhodnocení dle vlastní potřeby s nástrojem FlexiTest. Naučte se využívat jednoduché filtrování dle potřebných kritérií, objektivní srovnání žáků, rychlé prověření problematiky, sledování jednotlivce i celé třídy. K testování můžete využívat i hlasovátka SMART Response. Výtvarná výchova 7. ročník (náslechová hodina) Třída: č. 23, vyučující: Mgr. Věra Novotná Přijďte se inspirovat, jak lze využít interaktivní tabuli ve výuce výtvarné výchovy. Anglický jazyk 8. ročník (náslechová hodina) Třída: č. 25, vyučující: Helena Boušková Přijďte se podívat na zapojení žáků při výuce anglického jazyka pomocí jazykové laboratoře Robotel a dalších technologií. Výuka cizích jazyků je zábavná a velice efektivní. Český jazyk 6. ročník (náslechová hodina) Třída: č. 26, vyučující: Mgr. Petr Schmied Během hodiny budete mít možnost shlédnout výuku jazykové výchovy, problematiku hlásek, slov a gramatiky. Využity budou kromě interaktivní tabule také nástroje Lesson Activitvy Toolkit a vizualizér. Český jazyk 3. ročník (náslechová hodina) Třída: č. 27, vyučující: Mgr. Miloslava Peňázová Během hodiny českého jazyka se můžete podívat, jak lze využít prvky interaktivní výuky na prvním stupni základní školy a inspirovat se, jakým způsobem lépe zapojit žáky do výuky. Chemie 9. ročník (náslechová hodina) Třída: č. 37, vyučující: Mgr. Jitka Urbanová Chemické sloučeniny a vazby interaktivně a zábavně! Během hodiny budou probírány sloučeniny uhlíku, k tomu bude využita práce s Lesson Activity Toolkit. Matematika 5. ročník (náslechová hodina) Třída: č. 46, vyučující: Aritmetika, hmotnost a jednotky jednoduše pomocí interaktivní tabule a nástrojů Lesson Activity Toolkit! Klub ředitelů I. Třída: Velký sál Přijďte probrat témata a sdílet své zkušenosti týkající se otázky úspor, které lze investovat do ICT na školách, internetové telefonie, změn dodavatelů energií nebo úspor při tisku a kopírování. Využití interaktivní tabule v MŠ není žádná věda (náslechová hodina) I u předškoláků má využití interaktivní tabule smysl.

4 2. Blok náslechů: 10:20 11:05 Interaktivní svět Nakladatelství Fraus (workshop) Učebna:č. 11, lektor: Dušan Slovák Výuka 21. století neznamená pouze výklad látky, ale představuje vzájemnou provázanost výukového procesu mezi učitelem, žákem a rodičem. Pro realizaci moderní výuky připravujeme a vyvíjíme řadu materiálů představíme interaktivní učebnici druhé generace s možností vkládat vlastní materiály a zároveň tvorbu vlastních interaktivních materiálů. Představíme i novinku - portál flexibooks.cz Pokud chcete získat interaktivní učebnici ZDARMA pro své žáky, tak navštivte tento seminář. Český jazyk 1. ročník (náslechová hodina) Třída: č. 23, vyučující: Mgr. Věra Novotná Přijďte se podívat na hodinu čtení v 1. ročníku základní školy s kolektivním logopedickým cvičením pod vedením zkušené logopedky. Přesvědčte se o možnosti využití interaktivní tabule i ve speciálních hodinách logopedie. Jak na cizí jazyky nejen s interaktivní tabulí (workshop) Učebna:č. 25, lektor: Mgr. Roman Kopecký Přijďte se inspirovat, jak snadno zapojit žáka do výuky cizích jazyků s pomocí interaktivní výuky. Cizí jazyky jsou součástí každodenního života, motivujte žáky k jejich studiu zajímavou výukovou hodinou. Občanská výchova + Dějepis 7. ročník (náslechová hodina) Třída: č. 26, vyučující: Mgr. Petr Schmied Ústředním tématem této náslechové hodiny bude státní svátek 28. října.látka bude obohacena cvičením s Lesson Activity Toolkit. Prvouka 3. ročník (náslechová hodina) Třída: č. 27, vyučující: Mgr.Miloslava Peňázová Měření teploty dnes již neznamená pouze využití běžného teploměru. V hodině prvouky budou využity nejen nástroje Lesson Activity Toolkit, ale také čidlo PASCA a software SPARK, které dohromady hodinu ozvláštní a žáci jsou do výuky více zapojeni. Vlastivěda 5. ročník (náslechová hodina) Třída: č. 46, vyučující: V hodině vlastivědy se můžete podívat na využití hlasovacího systému SMART Response, který umožňuje ověřit znalosti žáků rychle a efektivně, navíc můžete ukládat výsledky žáků a porovnávat je během celého jejich studia. Klub ředitelů II. Třída: Velký sál Podělte se v diskuzi o své zkušenosti se změnou legislativy a problémy z praxe.

5 3. Blok náslechů a workshopů: 11:25 12:00 Zapojte žáky 2. atraktivně (pokročilé), (workshop) Učebna:č. 11, lektor: Mgr. Petra Chotěborská Už ovládáte základní nástroje autorského programu SMART Notebook a tvoříte vlastní digitální učební materiály? Inspirujte se novinkami, které přináší nová verze autorského programu SMART Notebook 11. Naučte se tvořit vlastní flashové animace, pracovat s rozšířenými možnostmi multimédií i tabulek a vytvářejte atraktivnější, přehlednější DUMy. Zapojte žáka 2. atraktivně (začátečník), (workshop) Učebna:č. 25, lektor: Mgr. Vladimíra Navrátilová Používáte SMART Board krátce a chcete se dozvědět více a inspirovat se? Ukážeme Vám tipy a triky, dozvíte se pravidla tvorby vašich DUMů s novou verzí autorského programu SMART Notebook 11, který nabízí celou řadu dalších nástrojů. Probuďte zájem vašich žáků o přírodní vědy s PASCO, (workshop) Učebna:č. 26, lektor: Mgr. Iva Loužecká, DiS. Chcete vzbudit v žácích hlubší zájem v oblasti přírodních věd? Přijďte si vyzkoušet nástroje PASCO, které efektivní cestou podporují přírodovědnou gramotnost vašich žáků. Při experimentování v odborných učebnách nebo výuce v terénu snadno odhalíte zákonitosti přírody. Učte přírodní vědy atraktivně aneb interaktivní nápady nejen do hodin matematiky (workshop) Učebna:č. 37, lektor: Mgr. Eva Holá Připravte pro své žáky zajímavou hodinu z oblasti přírodních věd a umožněte jim zábavně poodhalit zákonitosti přírody v každodenním životě. Využijte k tomu nejen interaktivní tabuli, ale zařaďte i systém PASCO, který je ideální nejen pro výuku v odborných učebnách, ale i v terénu. Snadné a rychlé ověření znalostí vašich žáků (začátečník), (workshop) Učebna:č. 46, lektor: Nezdržujte se vytvářením písemných testů, ověřte si znalosti svých žáků rychle a jednoduše. Tímto způsobem hodnocení oživíte hodiny, zvýšíte a udržíte pozornost žáků, získáte okamžité výsledky, které můžete archivovat. Přijďte a nechte se zapojit do praktických ukázek převážně z matematiky a anglického jazyka. Klub ředitelů 3 Třída: Velký sál Jak se vyvíjí výuka v 21. století? Vidíte pod pojmem testování pouze povinné prověrky pro žáky? Jaký je vztah žáků k přírodním vědám? Přijďte debatovat o těchto tématech. V rámci workshopu Vám budou představeny také výhody portálu na němž naleznete mnoho užitečných informací, kvalitních DUMů a zajímavých článků.

6 4. Blok náslechů a workshopů: 12:05 12:50 Zapojte žáky 1. atraktivně (pokročilé), (workshop) Učebna:č. 11, lektor: Mgr. Zuzana Pohlová Už ovládáte základní nástroje autorského programu SMART Notebook a tvoříte vlastní digitální učební materiály? Inspirujte se novinkami, které přináší nová verze autorského programu SMART Notebook 11. Naučte se tvořit vlastní flashové animace, pracovat s rozšířenými možnostmi multimédií i tabulek a vytvářejte atraktivnější, přehlednější DUMy. Zapojte žáka 1. atraktivním DUMem (začátečník), (workshop) Učebna:č. 25, lektor: Mgr. Vladimíra Navrátilová Používáte SMART Board krátce a chcete se dozvědět více a inspirovat se? Ukážeme Vám tipy a triky, dozvíte se pravidla tvorby vašich DUMů s novou verzí autorského programu SMART Notebook 11, který nabízí celou řadu dalších nástrojů. Každý sám a přesto ve skupině (digitální třída), (workshop) Učebna: č. 26, lektor: Mgr. Eva Holá Přijďte se inspirovat jak zapojit žáky i s jejich vlastními počítači nebo tablety ve SMART digitální třídě, kde můžete lépe řídit práci ve skupině, zadávat, kontrolovat a vyhodnocovat jednotlivé úkoly a ověřovat znalosti. Kromě monitorování práce žáka na dálku, můžete do výuky zapojit také rodiče.

Představení 5 finalistů soutěže o nejlepší interaktivní materiál pro SMART Board Ukončení konference s losováním o ceny

Představení 5 finalistů soutěže o nejlepší interaktivní materiál pro SMART Board Ukončení konference s losováním o ceny Program: 7 8 10 8 9 25 10 9 10 20 05 10 11 15 00 11 12 05 50 12 12 Registrace účastníků Úvod a zahájení konference 1. blok náslechů (12 osob) a (25-50 osob) 2. blok náslechů a 3. blok náslechů a 4. blok

Více

Krouna 7. 10. 2015. Anglický jazyk, 8.ročník, jazyková laboratoř Robotel, H. Boušková učebna 25

Krouna 7. 10. 2015. Anglický jazyk, 8.ročník, jazyková laboratoř Robotel, H. Boušková učebna 25 7:30 8:30 Registrace účastníků 8:30 9:10 Zahájení konference hlavní sál Krouna 7. 10. 2015 9:25 10:10 Výběr z náslechových hodin a workshopů (1) 9:25 9:45 Náslechové hodiny (20 min) Český jazyk, 3. ročník,

Více

Oběd (školní jídelna) Klub ředitelů (neomezeno)

Oběd (školní jídelna) Klub ředitelů (neomezeno) Program: 8 30 9 00 Registrace účastníků 9 00 9 30 Úvod a zahájení konference 9 40 10 00 1. blok náslechů v učebnách s probíhající výukou (10 účastníků) 10 10 10 30 2. blok náslechů v učebnách s probíhající

Více

SMART Klub aneb setkání uživatelů interaktivních tabulí

SMART Klub aneb setkání uživatelů interaktivních tabulí SMART Klub aneb setkání uživatelů interaktivních tabulí Program: 8 30 9 00 Registrace účastníků, občerstvení 9 00 9 25 Zahájení SMART Klubu 9 25 9 45 Jak na DUMy Krok za krokem 9 40 10 00 1. blok náslechů

Více

Setkání učitelů Sušického regionu ROZVRH NÁSLECHŮ

Setkání učitelů Sušického regionu ROZVRH NÁSLECHŮ Program: Setkání učitelů Sušického regionu 8 30 9 00 Registrace účastníků, občerstvení 9 00 9 50 Úvod a zahájení konference ve Smetanově sále Gymnázia v Sušici 10 00 10 20 1. blok náslechů v učebnách s

Více

AV MEDIA, a.s. Moderní technologie ve výuce přináší užitek a radost_zajištění školení. Specifikace jednotlivých školení

AV MEDIA, a.s. Moderní technologie ve výuce přináší užitek a radost_zajištění školení. Specifikace jednotlivých školení AV MEDIA, a.s. Moderní technologie ve výuce přináší užitek a radost_zajištění školení Specifikace jednotlivých školení 1 2 A1 (KA1) - Google cloud a tablety ve škole (Google) A1(KA1) Od tištěné učebnice

Více

3. ročník celostátní konference Digitální technologie ve výuce - praktické využití ve školách

3. ročník celostátní konference Digitální technologie ve výuce - praktické využití ve školách 3. ročník celostátní konference Digitální technologie ve výuce - praktické využití ve školách Součástí konference je v letošním roce finálové kolo 4. ročníku soutěže DOMINO a přehlídka finálových prací

Více

KANTOR IDEÁL Vzdělávání a podpora pedagogických pracovníků ZŠ a SŠ při integraci ICT do výuky. registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/51.

KANTOR IDEÁL Vzdělávání a podpora pedagogických pracovníků ZŠ a SŠ při integraci ICT do výuky. registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/51. KANTOR IDEÁL Vzdělávání a podpora pedagogických pracovníků ZŠ a SŠ při integraci ICT do výuky registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/51.0023 Inspirace pro výuku s ICT & výhody mentoringu Mgr. Štěpánka Baierlová

Více

Základní škola Jílové u Prahy 2014

Základní škola Jílové u Prahy 2014 * Základní škola Jílové u Prahy 2014 * 50 počítačů ve třídách jako učitelské, v kabinetech, kancelářích, včetně 7 notebooků, v družině a školním klubu jsou k dispozici dětem * 2 počítačové učebny 1. 24

Více

Závěrečná monitorovací zpráva zhodnocení projektu

Závěrečná monitorovací zpráva zhodnocení projektu Závěrečná monitorovací zpráva zhodnocení projektu Cílem projektu bylo prostřednictvím nových metod a nástrojů docílit zlepšení stavu vzdělávání na naší škole, a to prostřednictvím zkvalitnění a zefektivnění

Více

Věrnostní program pro školy na portále VeŠkole.cz

Věrnostní program pro školy na portále VeŠkole.cz Věrnostní program pro školy na portále VeŠkole.cz Pilotní verze věrnostního programu probíhá od 17. 10. 2011 do 10. 1. 2012 Nahrávejte DUMy na portál, sbírejte body jako škola, proměňte body za hodnotné

Více

VYUŽITÍ MODERNÍCH INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VE VZDĚLÁVÁNÍ

VYUŽITÍ MODERNÍCH INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VE VZDĚLÁVÁNÍ VYUŽITÍ MODERNÍCH INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VE VZDĚLÁVÁNÍ Mgr. Miroslav Ulrich OPVK CZ.1.07/1.3.12/04.0015 1 Cíle Cílem přednášky je ukázat příklady, jak lze v dnešní době využít moderní informační technologie

Více

ICT - plán. Stávající stav. Celkový stav počtu žáků ke dni 16. 9. 2011

ICT - plán. Stávající stav. Celkový stav počtu žáků ke dni 16. 9. 2011 ICT - plán Stávající stav Celkový stav počtu žáků ke dni 16. 9. 2011 Počet tříd Počet žáků z toho postižení žáci celkem dívky celkem dívky Celkem 28 616 331 27 8 z toho 1.stupeň 16 406 226 15 4 1. ročník

Více

SMARTER Training & Consulting, s.r.o. Pracujeme s novými technologiemi_dodávka ICT. Specifikace jednotlivých školení

SMARTER Training & Consulting, s.r.o. Pracujeme s novými technologiemi_dodávka ICT. Specifikace jednotlivých školení SMARTER Training & Consulting, s.r.o. Pracujeme s novými technologiemi_dodávka ICT Specifikace jednotlivých školení 1 2 A1 (KA1) - Google cloud a tablety ve škole (Google) A1(KA1) Od tištěné učebnice k

Více

Kurz B1.1. Internet jako zdroj informací

Kurz B1.1. Internet jako zdroj informací Kurz B1.1 Internet jako zdroj informací V první části budou účastníci dle vlastních zkušeností vyhledávat a systematicky třídit a zpracovávat informace v běžně dostupných kancelářských aplikacích. Druhá

Více

Workshopy (kolegové pro kolegy) Věra Voršilková Gymnázium F. X. Šaldy Liberec září 2008

Workshopy (kolegové pro kolegy) Věra Voršilková Gymnázium F. X. Šaldy Liberec září 2008 Workshopy (kolegové pro kolegy) Věra Voršilková Gymnázium F. X. Šaldy Liberec září 2008 DVPP velké množství kolegů na seminářích a konferencích problém předávání poznatků ostatním 1. fáze v rámci komise

Více

Místní akční plán rozvoje vzdělávání. Zpracování agregovaných dat z dotazníků

Místní akční plán rozvoje vzdělávání. Zpracování agregovaných dat z dotazníků Místní akční plán rozvoje vzdělávání Zpracování agregovaných dat z dotazníků Základní školy ORP Votice 2 Priorizace oblastí podpory OP řediteli ORP Votice 1. Rozvoj infrastruktury školy, vč. rekonstrukcí

Více

Nabídka pro učitele a žáky základních a středních škol

Nabídka pro učitele a žáky základních a středních škol Nabídka pro učitele a žáky základních a středních škol Nabídka přednášek, seminářů, témat projektů na: http://www.mff.cuni.cz/verejnost/fs Fakultní školy Aktuality Nabídka přednášek, seminářů, témat pro

Více

Školní vzdělávací program Základní škola Olomouc, Heyrovského 33, příspěvková organizace

Školní vzdělávací program Základní škola Olomouc, Heyrovského 33, příspěvková organizace 4 Učební plán Školní vzdělávací program 4.1 Forma vzdělávání: Denní - běžné třídy 4.1.1 Celkové dotace - přehled Vzdělávací oblast Předmět 1. stupeň Dotace 1. 1. 2. 3. 4. 5. stupeň Jazyk a jazyková komunikace

Více

IČO: 63788152, www.zskopernikova.cz PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. Číslo výzvy: 21 Žádost o finanční podporu z OPVK IP oblasti podpory 1.4 Číslo prioritní osy: 7.

IČO: 63788152, www.zskopernikova.cz PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. Číslo výzvy: 21 Žádost o finanční podporu z OPVK IP oblasti podpory 1.4 Číslo prioritní osy: 7. Základní škola s rozšířenou výukou výtvarné výchovy Teplice, Koperníkova 2592 IČO: 63788152, www.zskopernikova.cz PROJEKTOVÝ ZÁMĚR Číslo operačního programu: Název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání

Více

Škola Základní škola Stříbrná Skalice Třída1. třída Školní rok 2013-2014

Škola Základní škola Stříbrná Skalice Třída1. třída Školní rok 2013-2014 Škola Základní škola Stříbrná Skalice Třída1. třída Školní rok 213-214. 1. 2. Od 6:55 Od 7:45 Od 8:4 Od 9:4 Od 1:35 Od 11:3 Od 12:2 Od 13:15 Od 14:1 Od 15:5 Předměty podle Do 7:4 Do 8:3 Do 9:25 Do 1:25

Více

3. Učební plán (od počínaje primou a kvintou)

3. Učební plán (od počínaje primou a kvintou) 3. Učební plán (od 1.9.2018 počínaje primou a kvintou) 3.1. Celkový nižší stupeň Vzdělávací oblasti (obory) ŠVP RVP Matematika a její aplikace 18 + 4 15 Matematika 18 + 4 0 Informační a komunikační technologie

Více

MODERNÍ ZPŮSOB VÝUKY NABÍDKA ŘEŠENÍ PRO VAŠI ŠKOLU

MODERNÍ ZPŮSOB VÝUKY NABÍDKA ŘEŠENÍ PRO VAŠI ŠKOLU MODERNÍ ZPŮSOB VÝUKY NABÍDKA ŘEŠENÍ PRO VAŠI ŠKOLU Jaro 2015 INTERAKTIVNÍ TABULE Interaktivní tabule SMART Board přináší zatraktivnění výuky ve školách. Žáci mohou dotykem ovládat aplikace a zapisovat

Více

Plán ICT, Základní škola Svitavy, nám. Míru 73 rok 2014-2015

Plán ICT, Základní škola Svitavy, nám. Míru 73 rok 2014-2015 Plán ICT, Základní škola Svitavy, nám. Míru 73 rok 2014-2015 Způsob dosažení cílového stavu v oblasti ICT dle metodického pokynu MŠMT č.j. 27 419/2004-55. Cílový stav pro tento rok je definován obsahem

Více

STRUČNÝ POPIS E LEARNINGOVÝCH KURZŮ

STRUČNÝ POPIS E LEARNINGOVÝCH KURZŮ STRUČNÝ POPIS E LEARNINGOVÝCH KURZŮ A) KURZY ZAMĚŘENÉ NA METODIKU DISTANČNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ A E LEARNINGU. Metodika on line vzdělávání E learning v distančním vzdělávání B) KURZY ZAMĚŘENÉ NA PRAVIDLA VEDENÍ

Více

S ICT ve výuce to umíme_dodávka dodatečného software

S ICT ve výuce to umíme_dodávka dodatečného software TECHNICKÉ PODMÍNKY NABÍDKY pro nabídku na veřejnou zakázku S ICT ve výuce to umíme_dodávka dodatečného software Druh zadávacího řízení: Otevřené nadlimitní řízení na dodávky dle 27 zákona č.137/2006 Sb.,

Více

Školní vzdělávací program Základní škola Olomouc, Heyrovského 33, příspěvková organizace. 6. roč.

Školní vzdělávací program Základní škola Olomouc, Heyrovského 33, příspěvková organizace. 6. roč. 4 Učební plán 4.1 Forma vzdělávání: Denní - běžné třídy 4.1.1 Celkové dotace - přehled Vzdělávací oblast Předmět 1. stupeň Dotace 1. 2. 3. 4. 5. 1. roč. roč. roč. roč. roč. stupeň Jazyk a jazyková komunikace

Více

VYUŽITÍ ICT V ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVĚ. Mgr. Eva Jiříková, CSc.

VYUŽITÍ ICT V ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVĚ. Mgr. Eva Jiříková, CSc. VYUŽITÍ ICT V ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVĚ Mgr. Eva Jiříková, CSc. ICT /INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE/ Soubor prostředků, nástrojů, prostředí a postupů na PC, které využíváme na podporu učení, komunikace

Více

A1 Marketingové minimum pro posílení výchovy k podnikavosti (8h)

A1 Marketingové minimum pro posílení výchovy k podnikavosti (8h) A1 Marketingové minimum pro posílení výchovy k podnikavosti (8h) 2.1 Základy marketingové strategie (2,5h) Učitelé se seznámí se základní marketingovou terminologií a s možnými cestami rozvoje firmy. V

Více

KITTV PedF UK TÉMATA BAKALÁŘSKÝCH PRACÍ pro školní rok 2010/2011

KITTV PedF UK TÉMATA BAKALÁŘSKÝCH PRACÍ pro školní rok 2010/2011 KITTV PedF UK TÉMATA BAKALÁŘSKÝCH PRACÍ pro školní rok 2010/2011 PRO STUDENTY OBORU Informační a komunikační technologie se zaměřením na vzdělávání Algoritmizace a programování v Imagine Tvorba a ověření

Více

Vyučovací předmět Matematika V 3., 4., 5., 6. a 9. ročníku je tento předmět posílen o jednu hodinu týdně.

Vyučovací předmět Matematika V 3., 4., 5., 6. a 9. ročníku je tento předmět posílen o jednu hodinu týdně. III. Učební plán 1. Učební plán pro třídy a skupiny s rozšířenou výukou anglického jazyka Poznámky k učebnímu plánu Vyučovací předmět Český jazyk Tento předmět je posílen o jednu hodinu v 1., 2., 3., 5.,

Více

Vyučovací 1. 2. 3. 4. 5. Celkem. Prvouka 2 2 2 - - 6 Přírodověda - - - 1 2 3 Vlastivěda - - - 2 1 3 Hudební výchova 1 1 1 1 1 5 Výtvarná výchova

Vyučovací 1. 2. 3. 4. 5. Celkem. Prvouka 2 2 2 - - 6 Přírodověda - - - 1 2 3 Vlastivěda - - - 2 1 3 Hudební výchova 1 1 1 1 1 5 Výtvarná výchova 4. UČEBNÍ PLÁN 4.1 UČEBNÍ PLÁN - 1. stupeň Vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace Matematika a její aplikace (20) Informační a komunikační technologie (1) Člověk a jeho svět (12) Umění a kultura

Více

POSUDEK VEDOUCÍHO BAKALÁŘSKÉ PRÁCE

POSUDEK VEDOUCÍHO BAKALÁŘSKÉ PRÁCE UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE PEDAGOGICKÁ FAKULTA Katedra informačních technologií a technické výchovy POSUDEK VEDOUCÍHO BAKALÁŘSKÉ PRÁCE Jméno a příjmení autora: Lukáš Valenta Studijní program: B7507 Specializace

Více

TVORBA UČEBNÍCH POMŮCEK POMOCÍ INTERAKTIVNÍ TABULE SMART BOARD MGR. ANNA MARTINKOVÁ, PHD.

TVORBA UČEBNÍCH POMŮCEK POMOCÍ INTERAKTIVNÍ TABULE SMART BOARD MGR. ANNA MARTINKOVÁ, PHD. TVORBA UČEBNÍCH POMŮCEK POMOCÍ INTERAKTIVNÍ TABULE SMART BOARD MGR. ANNA MARTINKOVÁ, PHD. OSTRAVA, LEDEN 2010 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.

Více

PŘÍLOHA: Učební plány

PŘÍLOHA: Učební plány PŘÍLOHA: Učební plány PŘÍLOHA: Učební plán 1. Celkový 1. stupeň Vzdělávací oblasti (obory) ŠVP RVP Matematika a její aplikace 20 + 4 20 Matematika 20 + 4 0 Jazyk a jazyková komunikace 44 + 3 44 Anglický

Více

Konference UČÍME PRE ŽIVOT Místo: Kysucké Nové Město Datum: Záštita konference: Dr. h. c. Prof. Ing. Ferdinand Devínsky, DrSc. pred

Konference UČÍME PRE ŽIVOT Místo: Kysucké Nové Město Datum: Záštita konference: Dr. h. c. Prof. Ing. Ferdinand Devínsky, DrSc. pred Konference UČÍME PRE ŽIVOT Místo: Kysucké Nové Město Datum: 27. 3. 29. 3. 2009 Záštita konference: Dr. h. c. Prof. Ing. Ferdinand Devínsky, DrSc. predseda výboru NR SR pre vzdelanie, mládež, vedu a šport.

Více

Základní škola Opava, Slezského odboje 5, příspěvková organizace. Učební plán pro ZŠS RT od 2010 /2011

Základní škola Opava, Slezského odboje 5, příspěvková organizace. Učební plán pro ZŠS RT od 2010 /2011 Vzděl. Obl. Učební plán pro ZŠS RT od 2010 /2011 ROČNÍK Vzděl. Obory 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Rozumová výchova 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 30 Člověk a Řečová komunikace výchova 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 20 Člověk

Více

Projekt METODIK ÚVODNÍ DOTAZNÍK PRO UČITELE I.

Projekt METODIK ÚVODNÍ DOTAZNÍK PRO UČITELE I. Projekt METODIK ÚVODNÍ DOTAZNÍK PRO UČITELE I. Úvodní informace: Tento dotazník se snaží zmapovat současný stav činnosti předmětových komisí a předmětových metodiků na ZŠ v Ústeckém kraji. Dotazník je

Více

získala dne 15.10.2013 AKREDITACI k provádění vzdělávacích programů v rámci DVVP č.j.: MSMT 42173/2013-1-967

získala dne 15.10.2013 AKREDITACI k provádění vzdělávacích programů v rámci DVVP č.j.: MSMT 42173/2013-1-967 Obchodní akademie, Sokola Tůmy 12, 737 01 Český Těšín, příspěvková organizace získala dne 15.10.2013 AKREDITACI k provádění vzdělávacích programů v rámci DVVP č.j.: MSMT 42173/2013-1-967 O které kurzy

Více

22. základní škola Plzeň, Na Dlouhých 49, příspěvková organizace telefon 378 028 731

22. základní škola Plzeň, Na Dlouhých 49, příspěvková organizace telefon 378 028 731 22. základní škola Plzeň, Na Dlouhých 49, příspěvková organizace telefon 378 028 731 Zpráva o použití prostředků na další vzdělávání pedagogických pracovníků (DVPP) ve vztahu k plánu personálního rozvoje

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání vydán dne

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání vydán dne Základní škola a Mateřská škola Benešov nad Ploučnicí, příspěvková organizace IZO 600076211 Dodatek č. 1 ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání vydán dne 1. 9. 2007 Úprava ŠVP pro školní rok

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Dana Pražáková

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Dana Pražáková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Dana Pražáková Kdo a co můţe ţádat: Oprávněný žadatel: základní škola se sídlem mimo hl. město Praha Jedna ZŠ může podat pouze 1 projekt Maximální možná částka

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ. Základní škola praktická s.r.o Krušnohorská 1570 Teplice. Školní rok 2013/2014

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ. Základní škola praktická s.r.o Krušnohorská 1570 Teplice. Školní rok 2013/2014 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ Základní škola praktická s.r.o Krušnohorská 1570 Teplice Školní rok 2013/2014 Zpracovala:Mgr. Irena Novotná OBSAH 1. Úvod 2. Cíl minimálního preventivního

Více

Obecná priorita A15: Zvyšování kompetencí pedagogických pracovníků v oblasti cizích jazyků

Obecná priorita A15: Zvyšování kompetencí pedagogických pracovníků v oblasti cizích jazyků KLÍČOVÉ TÉMA ROZVOJ VÝUKY CIZÍCH JAZYKŮ A. Potřeby s nejvyšší důležitostí Obecná priorita A15: Zvyšování kompetencí pedagogických pracovníků v oblasti cizích jazyků Obecný cíl A15.1: Dosáhnout zvýšení

Více

ICT plán školy pro období 2012-2014

ICT plán školy pro období 2012-2014 ICT plán školy pro období 2012-2014 Škola: Základní škola Ostrava, Gebauerova 8, příspěvková organizace IČO: 70933901 tel/fax: 596 134 328 E-mail: zsgebauerova@seznam.cz www: http://www.zsgebauerova.cz/

Více

ŘEŠENÍ PROJEKTOVÝCH ÚLOH S MODELOVÁNÍM A SIMULACÍ ZAŘÍZENÍ A PROCESŮ VE VÝUCE

ŘEŠENÍ PROJEKTOVÝCH ÚLOH S MODELOVÁNÍM A SIMULACÍ ZAŘÍZENÍ A PROCESŮ VE VÝUCE Projekt: ŘEŠENÍ PROJEKTOVÝCH ÚLOH S MODELOVÁNÍM A SIMULACÍ ZAŘÍZENÍ A PROCESŮ VE VÝUCE Úvodní seminář SOUHRNNÉ INFORMACE O PROJEKTU Název operačního programu: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název prioritní

Více

zákl disp zákl disp zákl disp zákl disp zákl disp zákl disp

zákl disp zákl disp zákl disp zákl disp zákl disp zákl disp Učební plány školního vzdělávacího programu Naše škola Učební plán 1. stupně 2013-2016 zákl disp zákl disp zákl disp zákl disp zákl disp zákl disp Ročník 2 2 3 3 4 4 5 5 ŠVP ŠVP RVP Vzdělávací oblast (obor)

Více

PROJEKT ZKVALITNĚNÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ V OBLASTI UDRŽITELNÉHO ROZVOJE NA ŠKOLÁCH JIHOČESKÉHO KRAJE REG. Č.: CZ.1.07/1.3.06/04.

PROJEKT ZKVALITNĚNÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ V OBLASTI UDRŽITELNÉHO ROZVOJE NA ŠKOLÁCH JIHOČESKÉHO KRAJE REG. Č.: CZ.1.07/1.3.06/04. PROJEKT ZKVALITNĚNÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ V OBLASTI UDRŽITELNÉHO ROZVOJE NA ŠKOLÁCH JIHOČESKÉHO KRAJE REG. Č.: CZ.1.07/1.3.06/04.0018 P r o j e k t j e f i n a n c o v á n z E v r o p s k

Více

Tvorba elektronických učebnic. na VOŠ, SOŠ a SOU Kopřivnice

Tvorba elektronických učebnic. na VOŠ, SOŠ a SOU Kopřivnice projekt CZ.1.07/1.1.7/03.0127 Tvorba elektronických učebnic Tvorba elektronických učebnic na VOŠ, SOŠ a SOU Kopřivnice Jiří Sumbal VOŠ, SOŠ a SOU Kopřivnice Z obsahu vystoupení stručné představení projektu

Více

EU peníze školám. Základní škola Jablunkov, Lesní 190, příspěvková organizace. Žadatel projektu: 2 834 891Kč

EU peníze školám. Základní škola Jablunkov, Lesní 190, příspěvková organizace. Žadatel projektu: 2 834 891Kč Základní škola Jablunkov, Lesní 190, příspěvková organizace P R O J E K T O V Ý Z Á M Ě R EU peníze školám Žadatel projektu: Název projektu: Název operačního programu: Prioritní osa programu: Název oblasti

Více

ZMĚNY VE ŠKOLNÍM VZDĚLÁVACÍM PROGRAMU

ZMĚNY VE ŠKOLNÍM VZDĚLÁVACÍM PROGRAMU ZÁKLADNÍ ŠKOLA, PRAHA 8, ŽERNOSECKÁ 3 Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Škola pro život zpracovaný podle RVP ZV ZMĚNY VE ŠKOLNÍM VZDĚLÁVACÍM PROGRAMU Č. j.: 26-OSD/06/2015 Rozdělení žáků

Více

okres Mladá Boleslav, Palackého 278, Bakov nad Jizerou

okres Mladá Boleslav, Palackého 278, Bakov nad Jizerou 1. Základní údaje o škole 1.1škola název školy Základní škola Bakov nad Jizerou, okres Mladá Boleslav adresa školy Palackého 278, Bakov nad Jizerou 29401 právní forma IČO 70994994 IZO 102 326 614 identifikátor

Více

NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH KURZŮ

NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH KURZŮ NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH KURZŮ v rámci projektu "Nové výukové metody a využití informačních technologií při realizaci školního vzdělávacího programu na základních a středních školách Jihočeského kraje registrační

Více

Elektronická média ve výuce

Elektronická média ve výuce Elektronická média ve výuce Svět nabírá na obrátkách, vývoj technologií člověk stačí sledovat už jen tak tak ve svém vlastním oboru. Ve školství bychom měli tyto technologie nejen sledovat, ale navíc i

Více

IV/1 Individualizace výuky pro rozvoj matematické gramotnosti žáků středních škol

IV/1 Individualizace výuky pro rozvoj matematické gramotnosti žáků středních škol IV/1 Individualizace výuky pro rozvoj matematické gramotnosti žáků středních škol Číslo klíčové aktivity Název klíčové aktivity IV/1 Individualizace výuky pro zvýšení efektivity rozvoje matematické gramotnosti

Více

Evropská spolupráce v oblasti informačních technologií ve vzdělávání

Evropská spolupráce v oblasti informačních technologií ve vzdělávání Evropská spolupráce v oblasti informačních technologií ve vzdělávání Barbora Grečnerová barbora.grecnerova@naep.cz Pavla Šabatková pavla.sabatkova@naep.cz Dům zahraničních služeb (DZS) www.dzs.cz Příspěvková

Více

oblasti předměty 1.roč. 2.roč. 3.roč. 4.roč. 5.roč. součet 46 Český jazyk a lit komunikace

oblasti předměty 1.roč. 2.roč. 3.roč. 4.roč. 5.roč. součet 46 Český jazyk a lit komunikace Učební plán 1. stupeň 1. - 5. ročník oblasti předměty 1.roč. 2.roč. 3.roč. 4.roč. 5.roč. součet Jazyk a jazyková 46 Český jazyk a lit. 6 8 7 8 8 37 komunikace Cizí jazyk (AJ) 3 3 3 9 25 Matematika 5 5

Více

Kurz DVPP. Žádost o akreditaci DVPP Vzdělávací program,,dobrodružné výpravy za přírodovědnými pokusy na ZŠ

Kurz DVPP. Žádost o akreditaci DVPP Vzdělávací program,,dobrodružné výpravy za přírodovědnými pokusy na ZŠ Kurz DVPP Žádost o akreditaci DVPP Vzdělávací program,,dobrodružné výpravy za přírodovědnými pokusy na ZŠ Vzdělávací program,,dobrodružné výpravy za přírodovědnými pokusy na ZŠ Pořadové číslo: 20 1. Název

Více

Plán ICT. Školní rok 2014/2015. ZŠ a MŠ Řečany nad Labem

Plán ICT. Školní rok 2014/2015. ZŠ a MŠ Řečany nad Labem Plán ICT Školní rok 2014/2015 ZŠ a MŠ Řečany nad Labem 1 Údaje o škole Kritérium ICT standard Stávající stav Vyhovuje stávající stav ICT standardu žáků ve škole - 205 - z toho 1. stupeň - 125 - z toho

Více

3. jednání pracovní skupiny ředitelů škol projektu MAP vzdělávání v ORP města Tišnova. termín

3. jednání pracovní skupiny ředitelů škol projektu MAP vzdělávání v ORP města Tišnova. termín 3. jednání pracovní skupiny ředitelů škol projektu MAP vzdělávání v ORP města Tišnova termín 28. 11. 2016 13.00-16.00 Předpokládaný program jednání: 1. Zahájení, úvodní slovo, představení vize, představení

Více

Pořadové číslo: 6. 1. Název vzdělávacího programu: Počítač ve výuce chemie

Pořadové číslo: 6. 1. Název vzdělávacího programu: Počítač ve výuce chemie Pořadové číslo: 6 1. Název vzdělávacího programu: Počítač ve výuce chemie 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah vychází z modulu SIPVZ a rozšiřuje

Více

KATALOG PRODUKTŮ A SLUŽEB

KATALOG PRODUKTŮ A SLUŽEB KATALOG PRODUKTŮ A SLUŽEB 2011 PPŠ INSTITUT CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PŘEROV, s.r.o. PALACKÉHO 1380/19, 750 02 PŘEROV TEL: 581 259 138 MOBIL: 606 045 111, 724 972 133 E-MAIL: pps@ppsinstitut.cz http://www.ppsinstitut.cz

Více

Základní škola Merklín, okres-plzeň-jih Školní 249, 334 52 MERKLÍN

Základní škola Merklín, okres-plzeň-jih Školní 249, 334 52 MERKLÍN Základní škola Merklín, okres-plzeň-jih Školní 249, 334 52 MERKLÍN Tel. 377912116 * email: zsmerklin@volny.cz * web.telecom.cz/zsmerklin Zpravodaj pro rodiče č.31 únor 2008 Vážení rodiče, dnešní zpravodaj

Více

Žádné vyučovací předměty 2. stupně nejsou integrované, ale vzdělávací obsah v rámci předmětů jednotlivých oblastí je sladěn.

Žádné vyučovací předměty 2. stupně nejsou integrované, ale vzdělávací obsah v rámci předmětů jednotlivých oblastí je sladěn. Učební plán Obsah vzdělávacích oblastí, které vymezuje rámcový vzdělávací program, je realizován prostřednictvím jednotlivých předmětů. Předměty lze jednoduše dělit do 3 základních skupin: povinné předměty

Více

VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH A ZÁKLADNÍCH ŠKOL MAP vzdělávání Tišnovsko

VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH A ZÁKLADNÍCH ŠKOL MAP vzdělávání Tišnovsko VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH A ZÁKLADNÍCH ŠKOL MAP vzdělávání Tišnovsko Hlavní oblasti podporované z OP Podpora inkluzivního / společného vzdělávání Podpora rozvoje čtenářské pregramotnosti

Více

Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno, příspěvková organizace

Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno, příspěvková organizace Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno, příspěvková organizace Hybešova 15, 602 00 Brno IČ: 60555980 DIČ: CZ60555980 Nabídka vzdělávacích programů pro SŠ

Více

a MSMT-1903/ _094 Aktivizační metody ve výuce (český jazyk a literatura)

a MSMT-1903/ _094 Aktivizační metody ve výuce (český jazyk a literatura) Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno, příspěvková organizace Hybešova 15, 602 00 Brno IČ: 60555980 DIČ: CZ60555980 Nabídka vzdělávacích programů pro SŠ

Více

2. ročník. 3. ročník. Český jazyk Anglický jazyk Inf. a kom. technolog.- Informatika

2. ročník. 3. ročník. Český jazyk Anglický jazyk Inf. a kom. technolog.- Informatika Úprava č. 3 4. Učební plán (úpravy modře, změny zvýrazněny žlutě) 4.1 Učební plán pro 1. stupeň 1. stupeň Vzdělávací oblasti Vzdělávací obory 1. 2. 3. 4. 5. ŠVP RVP Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk

Více

Učební plán pro ročník ZŠ Sever

Učební plán pro ročník ZŠ Sever Učební plán pro 1. 5. ročník ZŠ Sever Vzdělávací oblast (šk. rok 2008/2009-2012/2013) Ročník Předmět 1. 2. 3. 4. 5. Min. čas.dotace Dispon. hodiny Jazyková komunikace Český jazyk 8+1 7+1 8+1 6+2 6+1 35

Více

reg. č. CZ.1.07/1.3.05/11.0019 Blanka Kozáková a Jiří Sumbal Krajské zařízení pro DVPP a informační centrum, Nový Jičín, p. o.

reg. č. CZ.1.07/1.3.05/11.0019 Blanka Kozáková a Jiří Sumbal Krajské zařízení pro DVPP a informační centrum, Nový Jičín, p. o. Projekt Perspektiva 2010 reg. č. CZ.1.07/1.3.05/11.0019 Projekt Perspektiva grantový projekt z Moravskoslezského krajevpraxi Blanka Kozáková a Jiří Sumbal Krajské zařízení pro DVPP a informační centrum,

Více

Střední průmyslová škola Emila Kolbena Rakovník, příspěvková organizace. Školní vzdělávací program pro obor M/01 Elektrotechnika

Střední průmyslová škola Emila Kolbena Rakovník, příspěvková organizace. Školní vzdělávací program pro obor M/01 Elektrotechnika Střední průmyslová škola Emila Kolbena Rakovník, příspěvková organizace Školní vzdělávací program pro obor 26-41-M/01 Elektrotechnika Automatizace a systémy řízení dodatek č. 2 platný od 1.9.2016 Strana

Více

Zákla l dní í škola l,, M ati t c i e škols l ké 3, České B udě d jo j vic i e

Zákla l dní í škola l,, M ati t c i e škols l ké 3, České B udě d jo j vic i e Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice Propojení cizího jazyka a předmětu na základní škole Cíle projektu Rozpracování metodiky CLIL do praxe ZŠ Matematika v angličtině pro 4.-9.ročník Výtvarná

Více

Vyučovací předmět Český jazyk Na prvním stupni je posílen o 1 hodinu v 1., 2., 4., 5. třídě a o 2 hodiny ve 3. třídě.

Vyučovací předmět Český jazyk Na prvním stupni je posílen o 1 hodinu v 1., 2., 4., 5. třídě a o 2 hodiny ve 3. třídě. III. Učební plán 1. Učební plán 1. stupeň Poznámky k učebnímu plánu pro 1. stupeň Vyučovací předmět Český jazyk Na prvním stupni je posílen o 1 hodinu v 1., 2., 4., 5. třídě a o 2 hodiny ve 3. třídě. Vyučovací

Více

Občanství - občan obce (demokracie, volby) Metodický list

Občanství - občan obce (demokracie, volby) Metodický list Občanství - občan obce (demokracie, volby) Metodický list skupinová práce s interaktivní tabulí - demokracie přímá a nepřímá praktické cvičení - volby materiály ke kopírování - hlasovací lístek Obecné

Více

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3 Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3 Ředitelka školy Mgr. Romana Studýnková podá ucelenou informaci o studiu na Gymnáziu Jana Blahoslava a Střední pedagogické škole

Více

Kritéria pro hodnocení žáků v jednotlivých předmětech

Kritéria pro hodnocení žáků v jednotlivých předmětech Základní škola a mateřská škola Josefa Kubálka Všenory, příspěvková organizace tel.: 257 710 131, 257 711 241, e-mail: reditelna@skolavsenory.cz IČO 72052635, www.skolavsenory.cz Karla Majera 370, 252

Více

Představení projektového záměru:

Představení projektového záměru: Představení projektového záměru: (pracovní název) Vzdělávací systém pedagogů základního a středního školství Plzeňského kraje pro získání nezbytných ICT kompetencí v oblasti aplikace moderních informačních

Více

David Flesar, Nová škola. Pavel Milota. Martin Pešek a Mgr. Jaroslav Bis - TEV Pardubice s.r.o., ActivPartner pro Východní Čechy a Vysočinu

David Flesar, Nová škola. Pavel Milota. Martin Pešek a Mgr. Jaroslav Bis - TEV Pardubice s.r.o., ActivPartner pro Východní Čechy a Vysočinu Užijte si ukázku interaktivní výuky s mnohokrát oceněným SW ActivInspire v kombinaci s interaktivní tabulí ActivBoard, systémem dvou per ActivArena a odpovědními systémy ActiVote a ActivExpression. Na

Více

Možnosti e-learningu v IS MU a ukázky tvorby multimediálních učebnic

Možnosti e-learningu v IS MU a ukázky tvorby multimediálních učebnic Možnosti e-learningu v IS MU a ukázky tvorby multimediálních učebnic Ľuboš Kohút etech@fi.muni.cz Filip Daněk servistech@fi.muni.cz Jitka Daňková servistech@fi.muni.cz Projekt Hlavní cíle projektu: tvorba

Více

UČEBNÍ PLÁNY PLATNÉ OD 1. ZÁŘÍ 2018

UČEBNÍ PLÁNY PLATNÉ OD 1. ZÁŘÍ 2018 UČEBNÍ PLÁNY PLATNÉ OD 1. ZÁŘÍ 2018 ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ PILNÁ VČELKA, OD 1. 9. 2018 PRO 1. STUPEŇ Vzdělávací Vzdělávací obor Předmět 1. r 2. r 3. r 4. r 5. r Disponibilní

Více

Lidské skupiny - moji vrstevníci Metodický list

Lidské skupiny - moji vrstevníci Metodický list Lidské skupiny - moji vrstevníci Metodický list práce s interaktivní tabulí a do sešitů - rozlišení vrstevníků ve skupině lidí, definice pojmu vrstevník práce do sešitů - moji vrstevníci námět pro domácí

Více

Žádné vyučovací předměty 2. stupně nejsou integrované, ale vzdělávací obsah v rámci předmětů jednotlivých oblastí je sladěn.

Žádné vyučovací předměty 2. stupně nejsou integrované, ale vzdělávací obsah v rámci předmětů jednotlivých oblastí je sladěn. 4. Učební plán Obsah vzdělávacích oblastí, které vymezuje rámcový vzdělávací program, je realizován prostřednictvím jednotlivých předmětů. Předměty lze jednoduše dělit do 3 základních skupin: povinné předměty

Více

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ. Přijímací řízení 2019/2020

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ. Přijímací řízení 2019/2020 DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Přijímací řízení 2019/2020 Struktura setkání Krátké obecné informace o škole Specifika naší školy Přijímací řízení termíny, náležitosti Přijímací zkoušky nanečisto Přijímání do vyšších

Více

Využití ICT ve výuce

Využití ICT ve výuce Název projektu: ICT jako nástroj inovace výuky Reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.00/51.0040 Využití ICT ve výuce Autor: Mgr. Miroslav Půža, Ph.D. Obsah 1 Informační a komunikační technologie ve výuce... 3

Více

Metodika projektu. Základní škola a Mateřská škola Nymburk, Letců R.A.F. 1989, p.o. CZ.1.07/1.2.33/02.0039 Metodika inovativní výuka

Metodika projektu. Základní škola a Mateřská škola Nymburk, Letců R.A.F. 1989, p.o. CZ.1.07/1.2.33/02.0039 Metodika inovativní výuka Základní škola a Mateřská škola Nymburk, Letců R.A.F. 1989, p.o. Metodika projektu CZ.1.07/1.2.33/02.0039 Metodika inovativní výuka 2014 Zpracoval garant projektu Mgr.Radek Procházka s kolektivem Z Š a

Více

Kurz DVPP. Žádost o akreditaci DVPP Vzdělávací program,,dobrodružné výpravy za přírodovědnými pokusy v MŠ

Kurz DVPP. Žádost o akreditaci DVPP Vzdělávací program,,dobrodružné výpravy za přírodovědnými pokusy v MŠ Kurz DVPP Žádost o akreditaci DVPP Vzdělávací program,,dobrodružné výpravy za přírodovědnými pokusy v MŠ Vzdělávací program,,dobrodružné výpravy za přírodovědnými pokusy v MŠ Pořadové číslo: 5 1. Název

Více

Plán dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2016/2017

Plán dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2016/2017 Základní škola Louny, Školní 2426, příspěvková organizace Plán dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2016/2017 Ředitel Základní školy Louny, Školní 2426, příspěvková organizace vydává v souladu

Více

VÝSLEDKY ŘÍZENÝCH ROZHOVORŮ NA ZAPOJENÝCH ŠKOLÁCH

VÝSLEDKY ŘÍZENÝCH ROZHOVORŮ NA ZAPOJENÝCH ŠKOLÁCH VÝSLEDKY ŘÍZENÝCH ROZHOVORŮ NA ZAPOJENÝCH ŠKOLÁCH Během března až května 2013 jsme postupně navštívili všechny zapojené školy. Jedním z účelů návštěvy byly rozhovory ke školním vzdělávacím programům s

Více

PROMETHEAN ACTIVCLASSROOM.

PROMETHEAN ACTIVCLASSROOM. PROMETHEAN ACTIVCLASSROOM. Nic nepotěší učitele víc než pohled na třídu, která je skutečně zaujatá výukou. S jedinečnými výukovými nástroji od společnosti Promethean budete svědky toho, jak děti ve vaší

Více

Splněno ANO/NE/hodnota

Splněno ANO/NE/hodnota část 1 - software pro přípravu interaktivních výukových hodin postavený na aktivní účasti žáků základní specifikace: autorský objektově orientovaný výukový software v českém jazyce s implementovanou galerií

Více

Průvodce programem Digitální škola dneška krajská konference o kreativním prostředí Moravskoslezských škol a soutěžní přehlídka TOPík

Průvodce programem Digitální škola dneška krajská konference o kreativním prostředí Moravskoslezských škol a soutěžní přehlídka TOPík KRAJSKÉ ZAŘÍZENÍ PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ A INFORMAČNÍ CENTRUM, NOVÝ JIČÍN, příspěvková organizace, IČ: 62330403 ředitelství organizace, Štefánikova 7/826, 741 11 Nový Jičín, 595-538-023,

Více

Zapomeňte na tabuli!

Zapomeňte na tabuli! Zapomeňte na tabuli! Další informace Vám rádi poskytneme na: telefonu 274 021 811 e-mailu info@interaktivniucebny.cz nebo navštivte www.interaktivniucebny.cz Výrazná sleva! Ušetříte až 15.000 Kč Všichni

Více

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách PROJEKTOVÝ ZÁMĚR Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Ţadatel projektu: Název projektu: Škola Tobě Název operačního

Více

čtyřleté gymnázium a vyšší stupeň osmiletého gymnázia

čtyřleté gymnázium a vyšší stupeň osmiletého gymnázia DODATEK Č. 1 KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU čtyřleté gymnázium a vyšší stupeň osmiletého gymnázia Proč?... Proč ne? Škola: Ředitelka školy: Mgr. Ivana Vitisková Platnost dokumentu: od 1. 9. 2015 Dodatek

Více

4. UČEBNÍ PLÁN (č.j. 10-1/2011)

4. UČEBNÍ PLÁN (č.j. 10-1/2011) 4. UČEBNÍ PLÁN (č.j. 10-1/2011) 4.1. Učební plán I.stupeň povinná časová dotace RVP 18-22 18-22 22-26 22-26 22-26 118 14 vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace Matematika a její aplikace Informační

Více

2) Organizační zabezpečení školního roku 2014-2015

2) Organizační zabezpečení školního roku 2014-2015 2) Organizační zabezpečení školního roku 2014-2015 I. Charakteristika školy 1. Žáci a) počet žáků 396 1.st. 266 2.st. 130 b) počet tříd 19 z toho 1. stupeň 12 2. stupeň 7 c) počet oddělení školní družiny

Více

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY .Učební plány:.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY Cíle a obsah základního vzdělání budou na naší škole naplňovány v těchto vzdělávacích oblastech. Každá oblast zahrnuje příslušné vzdělávací obory, v kterých

Více

ActivConference 2013. Tablet ve výuce

ActivConference 2013. Tablet ve výuce Tablet ve výuce Ročník: 8. Kde: Brno, SOŠ a SOU informatiky a spojů, Čichnova 23 Kapacita sálu: 200 účastníků Kdy: 5. listopadu 2013, od 10:00 do 16:40 h Registrace: www.activboard.cz/activconference Dotazy:

Více

ICT plán školy Stávající stav ( k 30. listopadu 2012)

ICT plán školy Stávající stav ( k 30. listopadu 2012) ICT plán školy Stávající stav ( k 30. listopadu 2012) Základní škola Dobrá Voda u Českých Budějovic poskytuje ve školním roce 2012/2013 vzdělání 203 žákům. Z uvedeného počtu je 64 žáků druhého stupně ZŠ.

Více

SEZNAM ANOTACÍ. CZ.1.07/1.5.00/34.0527 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_IT3 Úvod do studia počítačových technologií

SEZNAM ANOTACÍ. CZ.1.07/1.5.00/34.0527 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_IT3 Úvod do studia počítačových technologií SEZNAM ANOTACÍ Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Označení sady DUM Tematická oblast CZ.1.07/1.5.00/34.0527 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_IT3 Úvod

Více