Představení 5 finalistů soutěže o nejlepší interaktivní materiál pro SMART Board Ukončení konference s losováním o ceny

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Představení 5 finalistů soutěže o nejlepší interaktivní materiál pro SMART Board Ukončení konference s losováním o ceny"

Transkript

1 Program: Registrace účastníků Úvod a zahájení konference 1. blok náslechů (12 osob) a (25-50 osob) 2. blok náslechů a 3. blok náslechů a 4. blok náslechů a 50 Oběd (školní jídelna) Představení 5 finalistů soutěže o nejlepší interaktivní materiál pro SMART Board Ukončení konference s losováním o ceny Dodržujte, prosím, stanovený počet osob a začátky jednotlivých bloků.

2 ROZVRH NÁSLECHŮ A WORKSHOPŮ učebna 1. blok náslechů / blok náslechů / 10: blok náslechů / blok náslechů / :00-14:15 14: uč. 11 workshop - FRAUS: FlexiLearn - partner pro Vaši výuku workshop - FRAUS: FlexiLearn - partner pro Vaši výuku workshop - SMART novinky lektor: Mgr. Dušan Slovák lektor: Mgr. Dušan Slovák učitel: Mgr. Veronika Biskupová uč. 23 náslech - Matematika geometrie (2. roč.) náslech - Vlastivěda (4. roč.) náslech - Přírodověda (4. roč.) workshop - Využití inetarktivní tabule ve výuce v MŠ Registrace účastníků - předsálí Úvod a zahájení konference - hlavní sál uč. 25 uč. 26 uč. 27 uč. 37 uč. 46 učitel: Mgr. Věra Novotná náslech - Anglický jazyk (7. roč.) Beniačová náslech - Anglický jazyk (8. roč.) učitel: Martina Nováková učitel: Martina Nováková náslech - Český jazyk (9. roč.) náslech - Fyzika (6. roč.) učitel: Mgr. Petr Schmied učitel: Mgr. Petr Schmied workshop - Využití žákovských netbooků ve výuce lektor: Mgr. Veronika Biskupová workshop - Experimenty a měření v přírodních vědách na ZŠ lektor: Mgr. Iva Loužecká, DiS. náslech - Matematika (5. roč.) Žežulková náslech - Český jazyk (3. roč.) učitel: Mgr. Miloslava Peňázová workshop - Experimenty a měření v přírodních vědách na ZŠ lektor: Mgr. Iva Loužecká, DiS. workshop - Konzultace bez dětí lektor: Mgr. Lenka Žežulková Beniačová workshop - Jak využít digitální hlasování ve výuce lektor: AV MEDIA workshop - Interaktivní výuka krok za krokem - DUMy a autorská práva lektor: Mgr. Iva Loužecká, DiS. náslech - Prvouka (3. roč) učitel: Mgr. Miloslava Peňázová náslech - Chemie (8. roč) učitel: Mgr. Jitka Urbanová náslech - Český jazyk (4. roč.) Žežulková lektor: Petra Petrová workshop - Interaktivní výuka krok za krokem - Tvorba DUMů s použitím Lesson Activity Toolkit lektor: AV MEDIA workshop - Konzultace bez dětí lektor: Mgr. Lenka Beniačová workshop - Klub ředitelů: EU peníze školám - otázky a odpovědi lektor: Mgr. Josef Kyncl + hosté MŠMT Ukázky soutěžních prací, hlasování, vyhodnocení - hlavní sál závěr konference Velký sál workshop - Inspirace pro interaktivní výuku, nápady, tipy a triky - v humanitních předmětech workshop - Inspirace pro interaktivní výuku, nápady, tipy a triky - na 1. stupni workshop - Inspirace pro interaktivní výuku, nápady, tipy a triky - v matematice a přírodních vědách lektor: AV MEDIA lektor: AV MEDIA lektor: AV MEDIA Oběd Oběd (školní jídelna)

3 ANOTACE NÁSLECHŮ A WORKSHOPŮ 1. Blok náslechů a workshop - FlexiLearn - partner pro Vaši výuku Lektor: Mgr. Dušan Slovák - Nakladatelství FRAUS V rámci toho workshopu vám představíme nástroje FlexiLearnu. Ukážeme si aktivní práci s interaktivní učebnicí určenou pro učitele i žáky. Vyzkoušíme si různé formy testování a tvorbu vlastních materiálů do výuky. Workshop završíme ukázkou moderní formy komunikace v rámci třídy i celé školy. Přijďte se inspirovat. náslech - Matematika geometrie (2. roč.) učitel: Mgr. Věra Novotná ZŠ a MŠ Krouna náslech - Anglický jazyk (7. roč.) učitel: Martina Nováková - ZŠ a MŠ Krouna náslech - Český jazyk (9. roč.) učitel: Mgr. Petr Schmied - ZŠ a MŠ Krouna workshop - Využití žákovských netbooků ve výuce Lektor: Mgr. Veronika Biskupová - AV MEDIA, a.s., konzultantka pro vzdělání Workshop Vám ukáže koncepční práci učitele a zapojení žákovských netbooků v kombinaci s interaktivní tabulí SMART Board do výuky. Na praktických ukázkách si představíme základní technické parametry, sdílení plochy učitele či žáků, rozesílání souborů, práci žáků ve skupinách a jejich testování v digitální podobě. Přijďte se nechat inspirovat a vyzkoušet si práci v digitální třídě. workshop - Experimenty a měření v přírodních vědách na ZŠ Lektor: Mgr. Iva Loužecká, DiS. - AV MEDIA, a.s., konzultantka pro vzdělání Přírodovědné předměty jsou pro mnohé žáky pouze nudnou a statickou hodinou, kde si ve většině případů zapisují jen nezajímavé informace, které se nedají ověřit. Dodejme atraktivnost výuce pomocí interaktivních pomůcek, které nám umožní zjistit okamžité výsledky z různých měření a experimentů v přírodních vědách. Účastníci workshopu se seznámí s digitálním systémem PASCO, který má potenciál zefektivnit vaši práci v jednotlivých přírodovědných hodinách, projektovém vyučování nebo při výuce v terénu. náslech - Matematika (5. roč.) Žežulková - ZŠ a MŠ Krouna workshop - Inspirace pro interaktivní výuku, nápady, tipy a triky - v humanitních předmětech Jak využívat SMART Board skutečně interaktivně? Současně s novými tipy a triky se dozvíte základní pravidla, která je potřeba respektovat při tvorbě digitálních učebních materiálů do výuky humanitních předmětů. Tvořte zajímavě a efektivně s pomocí autorského programu SMART Notebook.

4 2. Blok náslechů a workshop - FlexiLearn - partner pro Vaši výuku Lektor: Mgr. Dušan Slovák - Nakladatelství FRAUS V rámci toho workshopu vám představíme nástroje FlexiLearnu. Ukážeme si aktivní práci s interaktivní učebnicí určenou pro učitele i žáky. Vyzkoušíme si různé formy testování a tvorbu vlastních materiálů do výuky. Workshop završíme ukázkou moderní formy komunikace v rámci třídy i celé školy. Přijďte se inspirovat. náslech - Vlastivěda (4. roč.) Beniačová - ZŠ a MŠ Krouna náslech - Anglický jazyk (8. roč.) učitel: Martina Nováková - ZŠ a MŠ Krouna náslech - Fyzika (6. roč.) učitel: Mgr. Petr Schmied - ZŠ a MŠ Krouna náslech - Český jazyk (3. roč.) učitel: Mgr. Miloslava Peňázová - ZŠ a MŠ Krouna workshop - Experimenty a měření v přírodních vědách na ZŠ Lektor: Mgr. Iva Loužecká, DiS. - AV MEDIA, a.s., konzultantka pro vzdělání Přírodovědné předměty jsou pro mnohé žáky pouze nudnou a statickou hodinou, kde si ve většině případů zapisují jen nezajímavé informace, které se nedají ověřit. Dodejme atraktivnost výuce pomocí interaktivních pomůcek, které nám umožní zjistit okamžité výsledky z různých měření a experimentů v přírodních vědách. Účastníci workshopu se seznámí s digitálním systémem PASCO, který má potenciál zefektivnit vaši práci v jednotlivých přírodovědných hodinách, projektovém vyučování nebo při výuce v terénu. workshop - Konzultace bez dětí lektor: Mgr. Lenka Žežulková - ZŠ a MŠ Krouna Tento workshop Vám umožní v klidu se individuálně ptát vyučujících na jejich zkušenosti, případně se poradit o možnostech využití SMART Notebooku, vizualizéru, hlasovacích zařízení nebo jiných technologií SMART ve výuce. Rada nebo pomoc lektora Vám může ušetřit spoustu času vlastního hledání. Prodiskutovat budete moci i tématiku způsobů a postupů zapojení SMART technologií do výuky. workshop - Inspirace pro interaktivní výuku, nápady, tipy a triky - na 1. Stupni Jak využívat SMART Board skutečně interaktivně? Současně s novými tipy a triky se dozvíte základní pravidla, která je potřeba respektovat při tvorbě digitálních učebních materiálů pro výuku na 1. Stupni ZŠ. Tvořte zajímavě a efektivně s pomocí autorského programu SMART Notebook. 3. Blok náslechů a workshop - SMART novinky Lektor: Mgr. Veronika Biskupová - AV MEDIA, a.s., konzultantka pro vzdělání

5 Na mezinárodní konferenci o vzdělávacích technologiích BETT bylo opět uvedeno na trh mnoho SMART novinek. Patří k nim interaktivní tabule SMART Board 880, která mimo jiné podporuje systém multidotyk a ovládání gesty. Dále Vám představíme dokumentovou kameru podporující smíšenou realitu nebo nový systém hlasování SMART Response. Odhalte nové možnosti a nástroje v aktuální verzi programu SMART Notebook (verzi 10.8), která také podporuje práci s 3D objekty. náslech - Přírodověda (4. roč.) Beniačová - ZŠ a MŠ Krouna workshop - Jak využít digitální hlasování ve výuce Účastníci workshopu budou seznámeni s možností sbírat a zaznamenávat žákovy odpovědi digitálně s okamžitým vyhodnocením pomocí SMART Response. Ve workshopu budou interaktivně (se zapojením účastníků) předvedeny praktické ukázky s využitím hlasovacího a odpovědního systému během výuky. workshop - Interaktivní výuka krok za krokem - DUMy a autorská práva Lektor: Mgr. Iva Loužecká, DiS. - AV MEDIA, a.s., konzultantka pro vzdělání Řešíte při tvorbě digitálních učebních materiálů autorská práva? Chcete se dozvědět více informací, například, ve kterých případech není porušen autorský zákon ČR, kde najít volně dostupné zdroje nebo informace pro správné citace? Potom právě pro Vás je určen tento workshop. náslech - Prvouka (3. roč) učitel: Mgr. Miloslava Peňázová - ZŠ a MŠ Krouna náslech - Chemie (8. roč) učitel: Mgr. Jitka Urbanová - ZŠ a MŠ Krouna náslech - Český jazyk (4. roč.) Žežulková - ZŠ a MŠ Krouna workshop - Inspirace pro interaktivní výuku, nápady, tipy a triky - v matematice a přírodních vědách Jak využívat SMART Board skutečně interaktivně? Současně s novými tipy a triky se dozvíte základní pravidla, která je potřeba respektovat při tvorbě digitálních učebních materiálů do výuky přírodních věd a matematiky. Tvořte zajímavě a efektivně s pomocí autorského programu SMART Notebook. 4. Blok náslechů a workshop - Využití interaktivní tabule ve výuce v MŠ Lektor: Petra Petrová - Městská policie hl.m. Prahy, Dětské dopravní hřiště Interaktivní výuka s pomocí interaktivní tabule SMART Board je postupně realizována také v mateřských školách. Využijte autorského programu SMART Notebook a vytvářejte zajímavé a efektivní digitální učební materiály i pro nejmenší žáky. V tomto workshopu uvidíte praktické ukázky vytvořených materiálů pro výuku v mateřské škole. workshop - Interaktivní výuka krok za krokem - Tvorba DUMůl s použitím Lesson Activity Toolkit

6 Připravené flashe Lesson Activity Toolkit nabízí interaktivní tabule SMART Board v autorském softwaru SMART Notebook. Dozvíte, jak v několika minutách připravit interaktivní cvičení pro zapojení žáků na 1. stupni. Výukové objekty tímto způsobem umí vyrobit každý pedagog, a to velmi rychle a snadno, a dají se použít jako výstupy pro projekty ESF. workshop - Konzultace bez dětí Beniačová - ZŠ a MŠ Krouna Tento workshop Vám umožní v klidu se individuálně ptát vyučujících na jejich zkušenosti, případně se poradit o možnostech využití SMART Notebooku, vizualizéru, hlasovacích zařízení nebo jiných technologií SMART ve výuce. Rada nebo pomoc lektora Vám může ušetřit spoustu času vlastního hledání. Prodiskutovat budete moci i tématiku způsobů a postupů zapojení SMART technologií do výuky. workshop - Klub ředitelů: EU peníze školám - otázky a odpovědi lektor: Mgr. Josef Kyncl ředitel ZŠ a MŠ Krouna + hosté MŠMT Na jaké věci se zaměřit při realizaci projektu? Co a jak sledovat s ohledem na monitorovací zprávy? Otázky a odpovědi na ně se dozvíte v Klubu ředitelů.

6. ročník Krajské konference o podpoře interaktivní výuky Krouna, 18.10.2012 Program:

6. ročník Krajské konference o podpoře interaktivní výuky Krouna, 18.10.2012 Program: 6. ročník Krajské konference o podpoře interaktivní výuky Krouna, 18.10.2012 Program: 7 30 8 30 Registrace účastníků 8 30 9 10 Úvod a zahájení konference 9 10 9 25 přestávka 9 25 10 10 1. blok náslechových

Více

Setkání učitelů Sušického regionu ROZVRH NÁSLECHŮ

Setkání učitelů Sušického regionu ROZVRH NÁSLECHŮ Program: Setkání učitelů Sušického regionu 8 30 9 00 Registrace účastníků, občerstvení 9 00 9 50 Úvod a zahájení konference ve Smetanově sále Gymnázia v Sušici 10 00 10 20 1. blok náslechů v učebnách s

Více

SMART Klub aneb setkání uživatelů interaktivních tabulí

SMART Klub aneb setkání uživatelů interaktivních tabulí SMART Klub aneb setkání uživatelů interaktivních tabulí Program: 8 30 9 00 Registrace účastníků, občerstvení 9 00 9 25 Zahájení SMART Klubu 9 25 9 45 Jak na DUMy Krok za krokem 9 40 10 00 1. blok náslechů

Více

Oběd (školní jídelna) Klub ředitelů (neomezeno)

Oběd (školní jídelna) Klub ředitelů (neomezeno) Program: 8 30 9 00 Registrace účastníků 9 00 9 30 Úvod a zahájení konference 9 40 10 00 1. blok náslechů v učebnách s probíhající výukou (10 účastníků) 10 10 10 30 2. blok náslechů v učebnách s probíhající

Více

Krouna 7. 10. 2015. Anglický jazyk, 8.ročník, jazyková laboratoř Robotel, H. Boušková učebna 25

Krouna 7. 10. 2015. Anglický jazyk, 8.ročník, jazyková laboratoř Robotel, H. Boušková učebna 25 7:30 8:30 Registrace účastníků 8:30 9:10 Zahájení konference hlavní sál Krouna 7. 10. 2015 9:25 10:10 Výběr z náslechových hodin a workshopů (1) 9:25 9:45 Náslechové hodiny (20 min) Český jazyk, 3. ročník,

Více

3. ročník celostátní konference Digitální technologie ve výuce - praktické využití ve školách

3. ročník celostátní konference Digitální technologie ve výuce - praktické využití ve školách 3. ročník celostátní konference Digitální technologie ve výuce - praktické využití ve školách Součástí konference je v letošním roce finálové kolo 4. ročníku soutěže DOMINO a přehlídka finálových prací

Více

KANTOR IDEÁL Vzdělávání a podpora pedagogických pracovníků ZŠ a SŠ při integraci ICT do výuky. registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/51.

KANTOR IDEÁL Vzdělávání a podpora pedagogických pracovníků ZŠ a SŠ při integraci ICT do výuky. registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/51. KANTOR IDEÁL Vzdělávání a podpora pedagogických pracovníků ZŠ a SŠ při integraci ICT do výuky registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/51.0023 Inspirace pro výuku s ICT & výhody mentoringu Mgr. Štěpánka Baierlová

Více

AV MEDIA, a.s. Moderní technologie ve výuce přináší užitek a radost_zajištění školení. Specifikace jednotlivých školení

AV MEDIA, a.s. Moderní technologie ve výuce přináší užitek a radost_zajištění školení. Specifikace jednotlivých školení AV MEDIA, a.s. Moderní technologie ve výuce přináší užitek a radost_zajištění školení Specifikace jednotlivých školení 1 2 A1 (KA1) - Google cloud a tablety ve škole (Google) A1(KA1) Od tištěné učebnice

Více

Věrnostní program pro školy na portále VeŠkole.cz

Věrnostní program pro školy na portále VeŠkole.cz Věrnostní program pro školy na portále VeŠkole.cz Pilotní verze věrnostního programu probíhá od 17. 10. 2011 do 10. 1. 2012 Nahrávejte DUMy na portál, sbírejte body jako škola, proměňte body za hodnotné

Více

okres Mladá Boleslav, Palackého 278, Bakov nad Jizerou

okres Mladá Boleslav, Palackého 278, Bakov nad Jizerou 1. Základní údaje o škole 1.1škola název školy Základní škola Bakov nad Jizerou, okres Mladá Boleslav adresa školy Palackého 278, Bakov nad Jizerou 29401 právní forma IČO 70994994 IZO 102 326 614 identifikátor

Více

Základní škola Jílové u Prahy 2014

Základní škola Jílové u Prahy 2014 * Základní škola Jílové u Prahy 2014 * 50 počítačů ve třídách jako učitelské, v kabinetech, kancelářích, včetně 7 notebooků, v družině a školním klubu jsou k dispozici dětem * 2 počítačové učebny 1. 24

Více

Workshopy (kolegové pro kolegy) Věra Voršilková Gymnázium F. X. Šaldy Liberec září 2008

Workshopy (kolegové pro kolegy) Věra Voršilková Gymnázium F. X. Šaldy Liberec září 2008 Workshopy (kolegové pro kolegy) Věra Voršilková Gymnázium F. X. Šaldy Liberec září 2008 DVPP velké množství kolegů na seminářích a konferencích problém předávání poznatků ostatním 1. fáze v rámci komise

Více

Kurz B1.1. Internet jako zdroj informací

Kurz B1.1. Internet jako zdroj informací Kurz B1.1 Internet jako zdroj informací V první části budou účastníci dle vlastních zkušeností vyhledávat a systematicky třídit a zpracovávat informace v běžně dostupných kancelářských aplikacích. Druhá

Více

Konference UČÍME PRE ŽIVOT Místo: Kysucké Nové Město Datum: Záštita konference: Dr. h. c. Prof. Ing. Ferdinand Devínsky, DrSc. pred

Konference UČÍME PRE ŽIVOT Místo: Kysucké Nové Město Datum: Záštita konference: Dr. h. c. Prof. Ing. Ferdinand Devínsky, DrSc. pred Konference UČÍME PRE ŽIVOT Místo: Kysucké Nové Město Datum: 27. 3. 29. 3. 2009 Záštita konference: Dr. h. c. Prof. Ing. Ferdinand Devínsky, DrSc. predseda výboru NR SR pre vzdelanie, mládež, vedu a šport.

Více

Závěrečná monitorovací zpráva zhodnocení projektu

Závěrečná monitorovací zpráva zhodnocení projektu Závěrečná monitorovací zpráva zhodnocení projektu Cílem projektu bylo prostřednictvím nových metod a nástrojů docílit zlepšení stavu vzdělávání na naší škole, a to prostřednictvím zkvalitnění a zefektivnění

Více

ICT - plán. Stávající stav. Celkový stav počtu žáků ke dni 16. 9. 2011

ICT - plán. Stávající stav. Celkový stav počtu žáků ke dni 16. 9. 2011 ICT - plán Stávající stav Celkový stav počtu žáků ke dni 16. 9. 2011 Počet tříd Počet žáků z toho postižení žáci celkem dívky celkem dívky Celkem 28 616 331 27 8 z toho 1.stupeň 16 406 226 15 4 1. ročník

Více

registračníčíslo GP : CZ.1.07/1.1.10/03.0023 rozpočet projektu: 2 692 391,84 Kč zahájení projektu : 1.3.2011 ukončení projektu : 30.6.

registračníčíslo GP : CZ.1.07/1.1.10/03.0023 rozpočet projektu: 2 692 391,84 Kč zahájení projektu : 1.3.2011 ukončení projektu : 30.6. Inovací výukového procesu na Gymnáziu Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci ke zvýšení konkurenceschopnosti žáků ZŠ a SŠ v Jihočeském kraji registračníčíslo GP : CZ.1.07/1.1.10/03.0023 rozpočet projektu:

Více

Školní vzdělávací program Základní škola Olomouc, Heyrovského 33, příspěvková organizace

Školní vzdělávací program Základní škola Olomouc, Heyrovského 33, příspěvková organizace 4 Učební plán Školní vzdělávací program 4.1 Forma vzdělávání: Denní - běžné třídy 4.1.1 Celkové dotace - přehled Vzdělávací oblast Předmět 1. stupeň Dotace 1. 1. 2. 3. 4. 5. stupeň Jazyk a jazyková komunikace

Více

1. Název vzdělávacího programu : Moodle role žáka

1. Název vzdělávacího programu : Moodle role žáka 1. Název vzdělávacího programu : Moodle role žáka 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah vychází z obsahu modulu Využití počítačových sítí ve výuce

Více

Mgr. Lenka Nováková Mgr. Jaroslav Milfait Mgr. Stanislav Srba 9. Odborný garant: Mgr. Jan Žídek 10. Materiální a technické zabezpečení:

Mgr. Lenka Nováková Mgr. Jaroslav Milfait Mgr. Stanislav Srba 9. Odborný garant: Mgr. Jan Žídek 10. Materiální a technické zabezpečení: Pořadové číslo: 2 1. Název vzdělávacího programu: Metodický workshop Zeměpis 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah vychází z činnosti metodického

Více

Pořadové číslo: 6. 1. Název vzdělávacího programu: Počítač ve výuce chemie

Pořadové číslo: 6. 1. Název vzdělávacího programu: Počítač ve výuce chemie Pořadové číslo: 6 1. Název vzdělávacího programu: Počítač ve výuce chemie 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah vychází z modulu SIPVZ a rozšiřuje

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Dana Pražáková

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Dana Pražáková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Dana Pražáková Kdo a co můţe ţádat: Oprávněný žadatel: základní škola se sídlem mimo hl. město Praha Jedna ZŠ může podat pouze 1 projekt Maximální možná částka

Více

Školní vzdělávací program Základní škola Olomouc, Heyrovského 33, příspěvková organizace. 6. roč.

Školní vzdělávací program Základní škola Olomouc, Heyrovského 33, příspěvková organizace. 6. roč. 4 Učební plán 4.1 Forma vzdělávání: Denní - běžné třídy 4.1.1 Celkové dotace - přehled Vzdělávací oblast Předmět 1. stupeň Dotace 1. 2. 3. 4. 5. 1. roč. roč. roč. roč. roč. stupeň Jazyk a jazyková komunikace

Více

ICT plán školy Základní údaje o škole: Stávající stav:

ICT plán školy Základní údaje o škole: Stávající stav: ICT plán školy 2017-2018 Základní údaje o škole: - Název: Základní škola a mateřská škola Bohdalov - Adresa: Bohdalov 205, 592 13 Bohdalov - IČO: 48894231 Základní škola a mateřská škola Bohdalov vydává

Více

VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH A ZÁKLADNÍCH ŠKOL MAP vzdělávání Tišnovsko

VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH A ZÁKLADNÍCH ŠKOL MAP vzdělávání Tišnovsko VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH A ZÁKLADNÍCH ŠKOL MAP vzdělávání Tišnovsko Hlavní oblasti podporované z OP Podpora inkluzivního / společného vzdělávání Podpora rozvoje čtenářské pregramotnosti

Více

ICT plán školy Základní údaje o škole: Stávající stav:

ICT plán školy Základní údaje o škole: Stávající stav: ICT plán školy 2019-2020 Základní údaje o škole: - Název: Základní škola a mateřská škola Bohdalov - Adresa: Bohdalov 205, 592 13 Bohdalov - IČO: 48894231 Základní škola a mateřská škola Bohdalov vydává

Více

EU peníze školám. Základní škola Jablunkov, Lesní 190, příspěvková organizace. Žadatel projektu: 2 834 891Kč

EU peníze školám. Základní škola Jablunkov, Lesní 190, příspěvková organizace. Žadatel projektu: 2 834 891Kč Základní škola Jablunkov, Lesní 190, příspěvková organizace P R O J E K T O V Ý Z Á M Ě R EU peníze školám Žadatel projektu: Název projektu: Název operačního programu: Prioritní osa programu: Název oblasti

Více

Vyučovací 1. 2. 3. 4. 5. Celkem. Prvouka 2 2 2 - - 6 Přírodověda - - - 1 2 3 Vlastivěda - - - 2 1 3 Hudební výchova 1 1 1 1 1 5 Výtvarná výchova

Vyučovací 1. 2. 3. 4. 5. Celkem. Prvouka 2 2 2 - - 6 Přírodověda - - - 1 2 3 Vlastivěda - - - 2 1 3 Hudební výchova 1 1 1 1 1 5 Výtvarná výchova 4. UČEBNÍ PLÁN 4.1 UČEBNÍ PLÁN - 1. stupeň Vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace Matematika a její aplikace (20) Informační a komunikační technologie (1) Člověk a jeho svět (12) Umění a kultura

Více

17.dubna 2013 MODERNÍ VENOVSKÉ MÁLOTŘÍDNÍ ŠKOLY

17.dubna 2013 MODERNÍ VENOVSKÉ MÁLOTŘÍDNÍ ŠKOLY MODERNÍ VENOVSKÉ MÁLOTŘÍDNÍ ŠKOLY LOGO Moderní málotřídky Předkladatel grantového projektu Vysočina Education, školské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb školám,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ICT plán školy

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ICT plán školy 25. základní škola v Plzni, Chválenická 17, příspěvková organizace Zpracovali: Schválil: ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ICT plán školy Mgr. Zdeněk Novák Mgr. Petr Pavel, ředitel školy Pedagogická rada projednala

Více

e. Vztah forem a metod k dosahování kvality a efektivity vzdělávání dospělých (2h)

e. Vztah forem a metod k dosahování kvality a efektivity vzdělávání dospělých (2h) 1. Název vzdělávacího programu: Didaktické principy, formy a metody vyučování a učení dospělých 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace a. Předpoklady a možnosti

Více

TVORBA UČEBNÍCH POMŮCEK POMOCÍ INTERAKTIVNÍ TABULE SMART BOARD MGR. ANNA MARTINKOVÁ, PHD.

TVORBA UČEBNÍCH POMŮCEK POMOCÍ INTERAKTIVNÍ TABULE SMART BOARD MGR. ANNA MARTINKOVÁ, PHD. TVORBA UČEBNÍCH POMŮCEK POMOCÍ INTERAKTIVNÍ TABULE SMART BOARD MGR. ANNA MARTINKOVÁ, PHD. OSTRAVA, LEDEN 2010 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.

Více

ActivConference 2013. Tablet ve výuce

ActivConference 2013. Tablet ve výuce Tablet ve výuce Ročník: 8. Kde: Brno, SOŠ a SOU informatiky a spojů, Čichnova 23 Kapacita sálu: 200 účastníků Kdy: 5. listopadu 2013, od 10:00 do 16:40 h Registrace: www.activboard.cz/activconference Dotazy:

Více

Nabídka pro učitele a žáky základních a středních škol

Nabídka pro učitele a žáky základních a středních škol Nabídka pro učitele a žáky základních a středních škol Nabídka přednášek, seminářů, témat projektů na: http://www.mff.cuni.cz/verejnost/fs Fakultní školy Aktuality Nabídka přednášek, seminářů, témat pro

Více

Pořadové číslo: 7. 1. Název vzdělávacího programu: Didaktická technika se zaměřením na vedoucí pracovníky škol

Pořadové číslo: 7. 1. Název vzdělávacího programu: Didaktická technika se zaměřením na vedoucí pracovníky škol Pořadové číslo: 7 1. Název vzdělávacího programu: Didaktická technika se zaměřením na vedoucí pracovníky škol 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah

Více

Organizace 6. tříd. žáci budou pokračovat ve 3 nebo 4 třídách minimálně 21/22 žáků na třídu rozdělení třídních kolektivů závisí na

Organizace 6. tříd. žáci budou pokračovat ve 3 nebo 4 třídách minimálně 21/22 žáků na třídu rozdělení třídních kolektivů závisí na Organizace 6. tříd žáci budou pokračovat ve 3 nebo 4 třídách minimálně 21/22 žáků na třídu rozdělení třídních kolektivů závisí na přijetí žáků na jiné školy (víceletá gymnázia, sportovní třídy) počtu žáků

Více

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY 5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY Cíle a obsah základního vzdělání budou na naší škole naplňovány v těchto vzdělávacích oblastech. Každá oblast zahrnuje příslušné vzdělávací obory, v kterých

Více

Základní škola a Mateřská škola Starý Kolín, příspěvková organizace, Kolínská 90, 281 23, Starý Kolín

Základní škola a Mateřská škola Starý Kolín, příspěvková organizace, Kolínská 90, 281 23, Starý Kolín ICT PLÁN ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Starý Kolín, příspěvková organizace, Kolínská 90, 281 23, Starý Kolín Záměry školy v oblasti ICT pro období 2013-2015 Hlavní cíle Zefektivnit výuku s využitím

Více

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY .Učební plány:.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY Cíle a obsah základního vzdělání budou na naší škole naplňovány v těchto vzdělávacích oblastech. Každá oblast zahrnuje příslušné vzdělávací obory, v kterých

Více

SMARTER Training & Consulting, s.r.o. Pracujeme s novými technologiemi_dodávka ICT. Specifikace jednotlivých školení

SMARTER Training & Consulting, s.r.o. Pracujeme s novými technologiemi_dodávka ICT. Specifikace jednotlivých školení SMARTER Training & Consulting, s.r.o. Pracujeme s novými technologiemi_dodávka ICT Specifikace jednotlivých školení 1 2 A1 (KA1) - Google cloud a tablety ve škole (Google) A1(KA1) Od tištěné učebnice k

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpo tem eské republiky

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpo tem eské republiky Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpo tem eské republiky Smártík Zpravodaj k projektu Učení může být příjemnou hrou Číslo 2 Úvod Krajská konference o podpoře interaktivní

Více

Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Dolní Bousov , Dolní Bousov, Školní 74 okres Mladá Boleslav

Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Dolní Bousov , Dolní Bousov, Školní 74 okres Mladá Boleslav Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Dolní Bousov 326 396 388, 777 061 727 294 04 Dolní Bousov, Školní 74 okres Mladá Boleslav ICT plán školy Školní rok 2016 2017 Název školy: Základní škola

Více

ICT PLÁN ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE 2013-2015

ICT PLÁN ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE 2013-2015 ICT PLÁN ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE 2013-2015 Identifikační údaje: Základní škola Dambořice, okres Hodonín, příspěvková organizace Dambořice 466, 696 35 IČ: 70995711 Tel. 518 631 130 / 518 631 129 Mail:

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ICT plán školy

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ICT plán školy 25. základní škola v Plzni, Chválenická 17, příspěvková organizace Zpracovali: Schválil: ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ICT plán školy Mgr. Zdeněk Novák Mgr. Eliška Syřínková, ředitelka školy Pedagogická rada projednala

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Vilémov, okres Děčín. Adresa: Vilémov 140. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Vilémov, okres Děčín. Adresa: Vilémov 140. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Vilémov, okres Děčín Adresa: 407 80 Vilémov 140 Identifikátor školy: 600 076 202 Termín konání inspekce: 25. -

Více

Vyučovací předmět Matematika V 3., 4., 5., 6. a 9. ročníku je tento předmět posílen o jednu hodinu týdně.

Vyučovací předmět Matematika V 3., 4., 5., 6. a 9. ročníku je tento předmět posílen o jednu hodinu týdně. III. Učební plán 1. Učební plán pro třídy a skupiny s rozšířenou výukou anglického jazyka Poznámky k učebnímu plánu Vyučovací předmět Český jazyk Tento předmět je posílen o jednu hodinu v 1., 2., 3., 5.,

Více

Místní akční plán rozvoje vzdělávání. Zpracování agregovaných dat z dotazníků

Místní akční plán rozvoje vzdělávání. Zpracování agregovaných dat z dotazníků Místní akční plán rozvoje vzdělávání Zpracování agregovaných dat z dotazníků Základní školy ORP Votice 2 Priorizace oblastí podpory OP řediteli ORP Votice 1. Rozvoj infrastruktury školy, vč. rekonstrukcí

Více

Téma Stručná anotace Počet h o d

Téma Stručná anotace Počet h o d Pořadové číslo: 16 1. Název vzdělávacího programu: Metodický workshop Základy společenských věd 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah vychází z činnosti

Více

Pořadové číslo: Název vzdělávacího programu: Didaktická technika se zaměřením na interaktivní tabuli

Pořadové číslo: Název vzdělávacího programu: Didaktická technika se zaměřením na interaktivní tabuli Pořadové číslo: 5 1. Název vzdělávacího programu: Didaktická technika se zaměřením na interaktivní tabuli 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah modulu

Více

IČO: 63788152, www.zskopernikova.cz PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. Číslo výzvy: 21 Žádost o finanční podporu z OPVK IP oblasti podpory 1.4 Číslo prioritní osy: 7.

IČO: 63788152, www.zskopernikova.cz PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. Číslo výzvy: 21 Žádost o finanční podporu z OPVK IP oblasti podpory 1.4 Číslo prioritní osy: 7. Základní škola s rozšířenou výukou výtvarné výchovy Teplice, Koperníkova 2592 IČO: 63788152, www.zskopernikova.cz PROJEKTOVÝ ZÁMĚR Číslo operačního programu: Název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání vydán dne

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání vydán dne Základní škola a Mateřská škola Benešov nad Ploučnicí, příspěvková organizace IZO 600076211 Dodatek č. 1 ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání vydán dne 1. 9. 2007 Úprava ŠVP pro školní rok

Více

ICT plán školy pro období 2012-2014

ICT plán školy pro období 2012-2014 ICT plán školy pro období 2012-2014 Škola: Základní škola Ostrava, Gebauerova 8, příspěvková organizace IČO: 70933901 tel/fax: 596 134 328 E-mail: zsgebauerova@seznam.cz www: http://www.zsgebauerova.cz/

Více

Pořadové číslo: 4. 1. Název vzdělávacího programu: Počítač ve výuce fyziky

Pořadové číslo: 4. 1. Název vzdělávacího programu: Počítač ve výuce fyziky Pořadové číslo: 4 1. Název vzdělávacího programu: Počítač ve výuce fyziky. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah vychází z modulu SIPVZ a rozšiřuje jeho

Více

2. ročník. 3. ročník. Český jazyk Anglický jazyk Inf. a kom. technolog.- Informatika

2. ročník. 3. ročník. Český jazyk Anglický jazyk Inf. a kom. technolog.- Informatika Úprava č. 3 4. Učební plán (úpravy modře, změny zvýrazněny žlutě) 4.1 Učební plán pro 1. stupeň 1. stupeň Vzdělávací oblasti Vzdělávací obory 1. 2. 3. 4. 5. ŠVP RVP Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk

Více

Pořadové číslo: 7. Téma Stručná anotace Počet h o d

Pořadové číslo: 7. Téma Stručná anotace Počet h o d Pořadové číslo: 7 1. Název vzdělávacího programu: Počítač ve výuce základů společenských věd 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah vychází z modulu

Více

Základní škola a Mateřská škola Staňkovice, okres Louny Postoloprtská 100, 43949 Staňkovice

Základní škola a Mateřská škola Staňkovice, okres Louny Postoloprtská 100, 43949 Staňkovice Základní škola a Mateřská škola Staňkovice, okres Louny Postoloprtská 100, 43949 Staňkovice Zpráva o realizaci projektů, do kterých se Základní škola a Mateřská škola zapojila. Zavedení informačního a

Více

VYUŽITÍ MODERNÍCH INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VE VZDĚLÁVÁNÍ

VYUŽITÍ MODERNÍCH INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VE VZDĚLÁVÁNÍ VYUŽITÍ MODERNÍCH INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VE VZDĚLÁVÁNÍ Mgr. Miroslav Ulrich OPVK CZ.1.07/1.3.12/04.0015 1 Cíle Cílem přednášky je ukázat příklady, jak lze v dnešní době využít moderní informační technologie

Více

Co se realizovalo v přecházejícím roce:

Co se realizovalo v přecházejícím roce: MATEŘSKÁ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRO TĚLESNĚ POSTIŽENÉ, BRNO, KOCIÁNKA 6 ICT plán školy na období od 1. 9. 2012 do 30. 6. 2013 (dle metodického pokynu MŠMT č.j. 30 799/2005-551) Co se realizovalo v přecházejícím

Více

Obecná priorita A15: Zvyšování kompetencí pedagogických pracovníků v oblasti cizích jazyků

Obecná priorita A15: Zvyšování kompetencí pedagogických pracovníků v oblasti cizích jazyků KLÍČOVÉ TÉMA ROZVOJ VÝUKY CIZÍCH JAZYKŮ A. Potřeby s nejvyšší důležitostí Obecná priorita A15: Zvyšování kompetencí pedagogických pracovníků v oblasti cizích jazyků Obecný cíl A15.1: Dosáhnout zvýšení

Více

IV/1 Individualizace výuky pro rozvoj matematické gramotnosti žáků středních škol

IV/1 Individualizace výuky pro rozvoj matematické gramotnosti žáků středních škol IV/1 Individualizace výuky pro rozvoj matematické gramotnosti žáků středních škol Číslo klíčové aktivity Název klíčové aktivity IV/1 Individualizace výuky pro zvýšení efektivity rozvoje matematické gramotnosti

Více

Téma Stručná anotace Počet h o d

Téma Stručná anotace Počet h o d Pořadové číslo: 19 1. Název vzdělávacího programu: Metodický workshop Chemie 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah vychází z činnosti metodického

Více

Interaktivní tabule pokročilé druhy interaktivních cvičení a internetové zdroje pro výuku

Interaktivní tabule pokročilé druhy interaktivních cvičení a internetové zdroje pro výuku Název projektu: ICT jako nástroj inovace výuky Reg. č. projetku: CZ.1.07/1.3.00/51.0040 Interaktivní tabule pokročilé druhy interaktivních cvičení a internetové zdroje pro výuku Autor: Ing. Zdeněk Peichl

Více

Cíl projektu. Číslo výzvy: 21. Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Prioritní osa: 1 Počáteční vzdělávání

Cíl projektu. Číslo výzvy: 21. Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Prioritní osa: 1 Počáteční vzdělávání Číslo výzvy: 21 Základní škola Mistra Jana Husa a Mateřská škola Husinec 384 21 Husinec, Kostnická 227 / IČO 47 258 365 / tel.388 331 234/ E-mail: reditel@zshusinec.cz/ Web: www.zshusinec.cz / Registrační

Více

ICT plán školy Stávající stav ( k 30. listopadu 2012)

ICT plán školy Stávající stav ( k 30. listopadu 2012) ICT plán školy Stávající stav ( k 30. listopadu 2012) Základní škola Dobrá Voda u Českých Budějovic poskytuje ve školním roce 2012/2013 vzdělání 203 žákům. Z uvedeného počtu je 64 žáků druhého stupně ZŠ.

Více

Plán dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2016/2017

Plán dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2016/2017 Základní škola Louny, Školní 2426, příspěvková organizace Plán dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2016/2017 Ředitel Základní školy Louny, Školní 2426, příspěvková organizace vydává v souladu

Více

ICT PLÁN ŠKOLY NA OBDOBÍ

ICT PLÁN ŠKOLY NA OBDOBÍ ICT PLÁN ŠKOLY NA OBDOBÍ 2009-2011 Základní údaje o škole Název školy : Základní škola Nový Jičín, Komenského 68 Ulice : Komenského 68 PSČ, místo : 741 01 Nový Jičín IČO : 00848328 Tel.: 556 708 124 Email:

Více

ICT plán školy. Základní údaje školy:

ICT plán školy. Základní údaje školy: ICT plán školy ICT plán školy je zpracován podle metodického pokynu MŠMT č. j. 30799/2005-551, který stanovuje Standard ICT služeb ve škole a náležitosti dokumentu ICT plán školy. Plán je zpracován na

Více

Základní škola Příbor, Jičínská 486, okres Nový Jičín. Stručný popis aktivity projektu. Počet žáků

Základní škola Příbor, Jičínská 486, okres Nový Jičín. Stručný popis aktivity projektu. Počet žáků 25.03.2019 DOTAČNÍ PROGRAMY Rok podání žádosti Název projektu, grantu Poskytující organizace Stručný popis aktivity projektu Počet žáků Termín realizace Požadovaná částka Poskytnutá částka Přeměna školního

Více

ICT plán školy. Školní rok web: zsdb.cz

ICT plán školy. Školní rok web: zsdb.cz Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Dolní Bousov 326 396 388, 777 061 727 294 04 Dolní Bousov, Školní 74 okres Mladá Boleslav ICT plán školy Školní rok 2018 2019 Název školy: Základní škola

Více

Plán rozvoje informační a komunikační technologie ve škole (ICT plán školy)

Plán rozvoje informační a komunikační technologie ve škole (ICT plán školy) Základní škola a Mateřská škola Aloise Štěpánka, Dolany, příspěvková organizace 783 16 Dolany č.p. 174 IČ 70983259 Plán rozvoje informační a komunikační technologie ve škole (ICT plán školy) Číslo jednací:

Více

ICT plán školy. Základní údaje školy:

ICT plán školy. Základní údaje školy: ICT plán školy ICT plán školy je zpracován podle metodického pokynu MŠMT č. j. 30799/2005-551, který stanovuje Standard ICT služeb ve škole a náležitosti dokumentu ICT plán školy. Plán je zpracován na

Více

A1 Marketingové minimum pro posílení výchovy k podnikavosti (8h)

A1 Marketingové minimum pro posílení výchovy k podnikavosti (8h) A1 Marketingové minimum pro posílení výchovy k podnikavosti (8h) 2.1 Základy marketingové strategie (2,5h) Učitelé se seznámí se základní marketingovou terminologií a s možnými cestami rozvoje firmy. V

Více

Místní akční plán rozvoje vzdělávání. Dotazníkové šetření MŠMT

Místní akční plán rozvoje vzdělávání. Dotazníkové šetření MŠMT Místní akční plán rozvoje vzdělávání Dotazníkové šetření MŠMT MAP Českolipsko Základní školy V rámci ORP Česká Lípa vyplnilo dotazníkové šetření od MŠMT celkem 100 % Základních škol, což činí 32 organizací.

Více

STRUČNÝ POPIS E LEARNINGOVÝCH KURZŮ

STRUČNÝ POPIS E LEARNINGOVÝCH KURZŮ STRUČNÝ POPIS E LEARNINGOVÝCH KURZŮ A) KURZY ZAMĚŘENÉ NA METODIKU DISTANČNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ A E LEARNINGU. Metodika on line vzdělávání E learning v distančním vzdělávání B) KURZY ZAMĚŘENÉ NA PRAVIDLA VEDENÍ

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ. Základní škola praktická s.r.o Krušnohorská 1570 Teplice. Školní rok 2013/2014

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ. Základní škola praktická s.r.o Krušnohorská 1570 Teplice. Školní rok 2013/2014 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ Základní škola praktická s.r.o Krušnohorská 1570 Teplice Školní rok 2013/2014 Zpracovala:Mgr. Irena Novotná OBSAH 1. Úvod 2. Cíl minimálního preventivního

Více

Plán ICT, Základní škola Svitavy, nám. Míru 73 rok 2014-2015

Plán ICT, Základní škola Svitavy, nám. Míru 73 rok 2014-2015 Plán ICT, Základní škola Svitavy, nám. Míru 73 rok 2014-2015 Způsob dosažení cílového stavu v oblasti ICT dle metodického pokynu MŠMT č.j. 27 419/2004-55. Cílový stav pro tento rok je definován obsahem

Více

Projektová fiše pro velké projekty realizovatelné v rámci programové období EU 2014-2020

Projektová fiše pro velké projekty realizovatelné v rámci programové období EU 2014-2020 Projektová fiše pro velké projekty realizovatelné v rámci programové období EU 2014-2020 A. Nositel projektu A.1 Název nositele projektu Základní škola, Dobrá, okres Frýdek-Místek A.2 Adresa nositele projektu

Více

Gymnázium Pelhřimov se představuje

Gymnázium Pelhřimov se představuje Gymnázium Pelhřimov se představuje Směr jazykový (jazyky na filosofických fakultách, učitelství ) - až 14 hodin výuky ve dvou (nebo třech) cizích jazycích týdně a matematiky ve 4. ročníku pouze 2 hodiny,

Více

NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH KURZŮ

NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH KURZŮ NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH KURZŮ v rámci projektu "Nové výukové metody a využití informačních technologií při realizaci školního vzdělávacího programu na základních a středních školách Jihočeského kraje registrační

Více

ICT plán školy. Školní rok web: zsdb.cz

ICT plán školy. Školní rok web: zsdb.cz Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Dolní Bousov 326 396 388, 777 061 727 294 04 Dolní Bousov, Školní 74 okres Mladá Boleslav ICT plán školy Školní rok 2017 2018 Název školy: Základní škola

Více

ZMĚNY VE ŠKOLNÍM VZDĚLÁVACÍM PROGRAMU

ZMĚNY VE ŠKOLNÍM VZDĚLÁVACÍM PROGRAMU ZÁKLADNÍ ŠKOLA, PRAHA 8, ŽERNOSECKÁ 3 Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Škola pro život zpracovaný podle RVP ZV ZMĚNY VE ŠKOLNÍM VZDĚLÁVACÍM PROGRAMU Č. j.: 26-OSD/06/2015 Rozdělení žáků

Více

Základní škola Bechyně, Školní ulice 293. ICT plán školy 2 0 1 1-2 0 1 3

Základní škola Bechyně, Školní ulice 293. ICT plán školy 2 0 1 1-2 0 1 3 Základní škola Bechyně, Školní ulice 293 ICT plán školy 2 0 1 1-2 0 1 3 Plán školy popisuje současný stav a cíle optimalizace, kterých chce škola dosáhnout v oblasti zlepšení a zkvalitnění hardwarového

Více

Průvodce programem Digitální škola dneška krajská konference o kreativním prostředí Moravskoslezských škol a soutěžní přehlídka TOPík

Průvodce programem Digitální škola dneška krajská konference o kreativním prostředí Moravskoslezských škol a soutěžní přehlídka TOPík KRAJSKÉ ZAŘÍZENÍ PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ A INFORMAČNÍ CENTRUM, NOVÝ JIČÍN, příspěvková organizace, IČ: 62330403 ředitelství organizace, Štefánikova 7/826, 741 11 Nový Jičín, 595-538-023,

Více

Výukový materiál pro projekt Perspektiva 2010 reg. č. CZ.1.07/1.3.05/

Výukový materiál pro projekt Perspektiva 2010 reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ Výukový materiál pro projekt Perspektiva 2010 reg. č. CZ.1.07/1.3.05/11.0019 EU Peníze školám výstupy z diskusního klubu Ivana Machýčková, 2010, 5 str. Diskusního klubu se účastnilo 17 pedagogických pracovníků

Více

školní vzdělávací program Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání ZŠ a MŠ Cerhenice,okres RVP ZV Základní vzdělávání Naše škola

školní vzdělávací program Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání ZŠ a MŠ Cerhenice,okres RVP ZV Základní vzdělávání Naše škola školní vzdělávací program Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání ZŠ a MŠ Cerhenice,okres Naše škola Základní škola a Mateřská škola Cerhenice, okres Kolín příspěvková organizace Název ŠVP Motivační

Více

ICT plán školy

ICT plán školy ICT plán školy 2016-2018 Zpracoval: Mgr. František Halada koordinátor ICT 1 OBSAH 1. ÚDAJE O ŠKOLE... 3 2. SOUČASNÝ STAV..... 3 3. HLAVNÍ ÚKOLY V OBLASTI ICT DO ROKU 2018. 4 4. VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH

Více

PROJEKT ZKVALITNĚNÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ V OBLASTI UDRŽITELNÉHO ROZVOJE NA ŠKOLÁCH JIHOČESKÉHO KRAJE REG. Č.: CZ.1.07/1.3.06/04.

PROJEKT ZKVALITNĚNÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ V OBLASTI UDRŽITELNÉHO ROZVOJE NA ŠKOLÁCH JIHOČESKÉHO KRAJE REG. Č.: CZ.1.07/1.3.06/04. PROJEKT ZKVALITNĚNÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ V OBLASTI UDRŽITELNÉHO ROZVOJE NA ŠKOLÁCH JIHOČESKÉHO KRAJE REG. Č.: CZ.1.07/1.3.06/04.0018 P r o j e k t j e f i n a n c o v á n z E v r o p s k

Více

Poznámky k učebnímu plánu pro 1. stupeň v běžných třídách/skupinách

Poznámky k učebnímu plánu pro 1. stupeň v běžných třídách/skupinách III. Učební plán 1. Učební plán 1. stupeň Poznámky k učebnímu plánu pro 1. stupeň v běžných třídách/skupinách Vyučovací předmět Český jazyk Na prvním stupni je posílen o 1 hodinu v 1., 2., 4., 5. ročníku

Více

ICT plán školy 2015-2016. Základní údaje o škole: Stávající stav:

ICT plán školy 2015-2016. Základní údaje o škole: Stávající stav: ICT plán školy 2015-2016 Základní údaje o škole: - Název: Základní škola a mateřská škola Bohdalov - Adresa: Bohdalov 205, 592 13 Bohdalov - IČO: 48894231 Základní škola a mateřská škola Bohdalov vydává

Více

*Poznej svou budoucí školu

*Poznej svou budoucí školu 1. Adaptační setkání *Poznej svou budoucí školu 18. 5. 2017 Základní škola Jílové u Prahy *Příspěvková organizace: Základní škola Jílové u Prahy Komenského 365, Jílové u Prahy 254 01 *Zřizovatel školy:

Více

Zadávací dokumentace k výzvě k podání nabídek

Zadávací dokumentace k výzvě k podání nabídek Zadávací dokumentace k výzvě k podání nabídek Číslo zakázky (bude doplněno MŠMT v případě IP, v případě GP ZS) Název programu: Registrační číslo projektu Název projektu: Registrační číslo projektu Název

Více

Didaktické prostředky a pomůcky

Didaktické prostředky a pomůcky Didaktické prostředky a pomůcky Definice Předměty a jevy sloužící k dosažení vytyčených cílů. Prostředky v širokém smyslu zahrnují vše, co vede ke splnění výchovně vzdělávacích cílů. Zajišťují, podmiňují

Více

ICT plán leden 2014 prosinec 2015

ICT plán leden 2014 prosinec 2015 Základní údaje o škole název školy ICT plán leden 2014 prosinec 2015 Základní škola T. G. Masaryka Brodek u Konice Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Brodek u Konice, příspěvková organizace

Více

Základní škola a mateřská škola Špindlerův Mlýn

Základní škola a mateřská škola Špindlerův Mlýn Základní škola a mateřská škola Špindlerův Mlýn 1. Základní údaje o škole... - 2-1.1 škola... - 2-1.2 zřizovatel... - 2-1.3 součásti školy... - 2-1.4 základní údaje o součástech školy... - 2-1.5 Materiálně-technické

Více

MODERNÍ ZPŮSOB VÝUKY NABÍDKA ŘEŠENÍ PRO VAŠI ŠKOLU

MODERNÍ ZPŮSOB VÝUKY NABÍDKA ŘEŠENÍ PRO VAŠI ŠKOLU MODERNÍ ZPŮSOB VÝUKY NABÍDKA ŘEŠENÍ PRO VAŠI ŠKOLU Jaro 2015 INTERAKTIVNÍ TABULE Interaktivní tabule SMART Board přináší zatraktivnění výuky ve školách. Žáci mohou dotykem ovládat aplikace a zapisovat

Více

3. Učební plán (od počínaje primou a kvintou)

3. Učební plán (od počínaje primou a kvintou) 3. Učební plán (od 1.9.2018 počínaje primou a kvintou) 3.1. Celkový nižší stupeň Vzdělávací oblasti (obory) ŠVP RVP Matematika a její aplikace 18 + 4 15 Matematika 18 + 4 0 Informační a komunikační technologie

Více

Téma Stručná anotace Počet h o d

Téma Stručná anotace Počet h o d Pořadové číslo: 13 1. Název vzdělávacího programu: Metodický workshop Dějepis 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah vychází z činnosti metodického

Více

Poradenství EU Komunitární programy Tvorba Digitálních Učebních Materiálů Mobilní učebna - kurzy u V

Poradenství EU Komunitární programy Tvorba Digitálních Učebních Materiálů Mobilní učebna - kurzy u V AKREDITOVANÁ VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE Další Vzdělávání Pedagogických Pracovníků český jazyk pis děje gie o biol zeměpis fyzika angličtina matematika Poradenství EU Komunitární programy Tvorba Digitálních Učebních

Více

Pořadové číslo: 2. 1. Název vzdělávacího programu: Počítač ve výuce německého jazyka

Pořadové číslo: 2. 1. Název vzdělávacího programu: Počítač ve výuce německého jazyka Pořadové číslo: 2. Název vzdělávacího programu: Počítač ve výuce německého jazyka 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah vychází z modulu SIPVZ a rozšiřuje

Více

STRATEGICKÝ RÁMEC 2023 MAP rozvoje vzdělávání MČ Praha 3

STRATEGICKÝ RÁMEC 2023 MAP rozvoje vzdělávání MČ Praha 3 STRATEGICKÝ RÁMEC 2023 MAP rozvoje vzdělávání MČ Praha 3 podklady pro řídící výbor 29.3.2017 Milan Hausner 27.03.2017 Místní akční plán rozvoje vzdělávání MČ Praha 3 Registrační číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005_0000794

Více