Pardubice, březen Příloha smlouvy o dílo SmP-čištění uzavřené dne

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pardubice, březen 2012. Příloha smlouvy o dílo SmP-čištění uzavřené dne 11. 1. 2010"

Transkript

1 Příloha smlouvy o dílo SmP-čištění uzavřené dne PLÁN ČIŠTĚNÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA PARDUBICE ROK 2012 Pardubice, březen 2012

2 Služby města Pardubic a.s., v souladu se smlouvou o dílo uzavřenou se Statutárním městem Pardubice ze dne , zpracovaly tento plán čištění města na rok Jeho součástí je tabulková příloha, která má celkem 17 stran. I. Rozsah úklidu města Pardubice Součástí tohoto plánu je tabulková část se seznamem ulic, chodníků, vnitrobloků, cyklostezek, podchodů a nadchodů města Pardubic včetně jejich výměry a s uvedením technologie a četnosti úklidu. Celkový roční rozsah čištění, dle jednotlivých činností a jednotkové ceny dle uzavřené smlouvy o dílo, sumarizuje níže uvedená tabulka: činnost výkon/m/m² cena/m/m²/ks jednotka celkem bez DPH metení vozovek ,43 m metení chodníků ,74 m strojní čištění s odtahem vozidel ,00 m BČK ,00 m² mytí chodníků ,50 m podchody ,25 m cyklostezky ,74 m likvidace plevele ,00 m² splachování vozovek ,41 m čištění košů dešťových vpustí 1x ročně ks Rezerva * celkem Kč bez DPH celkem Kč vč. DPH *Rezerva je vytvořena k pokrytí mimořádných úkonů, zejména likvidace autohavárií, živelné pohromy, mimořádné úklidy apod. Čerpání rezervy podléhá schválení odboru dopravy. II. Zodpovědnost a pravomoci Služby města Pardubic a.s. zodpovídají za realizaci čištění města v rozsahu tohoto schváleného plánu čištění. Změny a doplňky k plánu čištění ze strany objednatele, tedy Statutárního města Pardubice, budou akceptovány pouze pokud budou předány v dostatečném časovém předstihu a písemnou formou. Organizace jednotlivých činností je v pravomoci Služeb města Pardubic a.s. O plánované konkrétní realizaci úklidu bude objednatel informován v závěru týdne na týden následující. Samotná realizace čištění bude koordinována tak, aby v plánu čištění navržená technologie a četnost úklidu v jednotlivých lokalitách byla v průběhu roku realizována a přizpůsobena aktuálnímu stavu znečištění.

3 Za organizaci a provedení jednotlivých činností odpovídají: vedoucí divize ÚK: Ing. Oto Doležal tel vedoucího provozu ČI: Luděk Sůra tel účetní divize: Alena Klemová tel K provádění kontroly a součinnosti jsou zmocněni dle smlouvy o dílo: za objednatele: Ing. Pavel Bureš za zhotovitele: Ing. Oto Doležal III. Způsob čištění a technologický postup Úklid města bude prováděn těmito způsoby (činnostmi): 1) Strojní čištění vozovek 2) Strojní čištění chodníků 3) Mytí komunikací 4) Blokové čištění komunikací 5) Strojní čištění komunikací s dopravním značením 6) Likvidace plevele 7) Úklid podchodů, nadchodů a lávek 8) Mimořádné úklidy 1) STROJNÍ ČIŠTĚNÍ VOZOVEK Strojní čištění vozovek zametacími vozidly je prováděno s ohledem na klimatické podmínky celoročně zejména v ranních a nočních směnách (od nedělního večera do sobotního rána). V zimním období (jedná se především o měsíce prosinec, leden a únor) bude tato činnost zvlášť prováděna s ohledem na klimatické podmínky. Zametací vozidla provádějí strojní metení komunikací dle plánu čištění a operativního řízení. Metení komunikací, pokud je to technicky možné, se přizpůsobuje svozu komunálního odpadu. Strojní čištění vozovek zametacími vozidly se dále používá při úklidu po dopravních nehodách a jiných haváriích na území města. technologie úklidu: Vozidlo se spuštěnou zametací nástavbou se pohybuje, dle míry znečištění a členitosti metené plochy, optimální rychlostí 3-6 km/hod, s otáčkami sací turbíny ot/min a sběrem nečistot 70 gr/m2. Šíře záběru metení je 210 cm, metený úsek je po dobu práce zkrápěn. Technologie je vhodná pro dlouhé, mírně znečištěné úseky vozovek bez překážek (zaparkovaných aut atd.), je schopná ošetřit i více znečištěné úseky postupným odebíráním nečistot se zvýšenou četností metení při dodržení optimálních parametrů technologického procesu metení.

4 Při silném znečištění vozovek je úklid prováděn opakovaným průjezdem techniky. Mimořádné úklidy v zimním období listopad březen při teplotě do 5 C. použitá technika: MB Atego s nástavbou Schmidt na metení a sběr nečistot CityCat 5000 specielní zařízení na metení a sběr nečistot 2) STROJNÍ ČIŠTĚNÍ CHODNÍKŮ Zametací vozidla provádějí strojní metení chodníků, cyklistických stezek (CS) a vybraných komunikací "starého města". Dle znečištění se provádí vyčištění odpadků vysátím z kovových skruží okolo stromů v ulicích Smilova, Sladkovského, Jahnova, Hronovická, Sakařova, Na Třísle a Palackého, dále na náměstí Republiky a Pernštýnském náměstí (bez demontáže těchto skruží). technologie úklidu: Vozidlo se spuštěnou zametací nástavbou se pohybuje, dle míry znečištění a členitosti metené plochy, optimální rychlostí 1-3 km/hod., přičemž dochází k metení, zkrápění a odsávání nečistot. Šířka záběru je 140 cm. Úklid chodníků, cyklostezek, úzkých členitých komunikací, dále při odstraňování malých hromad listí bez velkých nečistot (větví apod.) a při mimořádných úklidech v zimním období při teplotě do +5 C. použitá technika: Bucher a Schmidt speciální chodníkové zametací stroje na metení a sběr nečistot 3) MYTÍ KOMUNIKACÍ Práce kropících vozidel probíhá v období od dubna do listopadu a je řízena operativně s ohledem na klimatické podmínky a dále dle potřeby. Kropící vozidla provádějí splachování a mytí vozovek a mytí chodníků. Mytí chodníků je prováděno v ranních hodinách tak, aby minulo vysokou frekvenci pohybu občanů v denních hodinách. Provádí se v období, kdy teplota neklesne pod +5 C. a) technologie splachování vozovek: Vozidlo s naplněnou kropící nástavbou se pohybuje optimální rychlostí dle míry znečištění a povahy vozovky (s obrubou, bez obruby), s optimálně nastaveným úhlem trysek a tlakem vody provádí mytí komunikací. Běžné splachování vozovek. Odstraňování následků havárií. Při BČK a čištění s odtahem. Kropení vozovek při vysokých teplotách v letních měsících.

5 použitá technika: MB Axor s kropicí nástavbou b) technologie splachování chodníků: 1) pomocí hadice - vozidlo se pohybuje optimální rychlostí vedle chodníku a obsluha pomocí hadice provádí splachování prachu a smetí z chodníku ke krajnici vozovky. tento způsob je vhodný k mytí dlouhých úseků tam, kde podél umývaných chodníků stojí minimum překážek použitá technika: MB Axor s kropicí nástavbou 2) pomocí Multicar vozidlo vybavené kropicí nástavbou a mycími tryskami se pohybuje optimální rychlostí po chodníku a nečistoty splachuje pod obrubu na silnici mytí úzkých krátkých úseků s překážkami použitá technika: Multicar M 26 s kropicí nástavbou 4) BLOKOVÉ ČIŠTĚNÍ KOMUNIKACÍ Blokové čištění komunikací je prováděno v určených oblastech města, kde nelze zajistit běžné strojní čištění komunikací. Sedm dní před blokovým čištěním komunikací (dále jen BČK) je na určených komunikacích umístěno dopravní značení pro přechodnou úpravu provozu ( Zákaz zastavení ) s dodatkovou tabulí s upozorněním pro řidiče, ve který den a v jakém časovém rozmezí bude blokové čištění komunikace prováděno. BČK je prováděno na základě podmínek stanovených v Rozhodnutí Magistrátu města Pardubic - odboru dopravy, ze dne (MmP/83542/2010 OD2) a Stanovení přechodné úpravy provozu na pozemních komunikacích v Pardubicích, ze dne (MmP83547/2010/OD ODaPk). BČK se provádí v období od března do listopadu, od pondělí do pátku, se začátkem odtahu od 05:00 hod. Vlastní BČK je zahájeno od 06:00 hodin, pokud není uvedeno jinak. V období října a listopadu je BČK prováděno ve vybraných lokalitách, jako úklid před zimním obdobím, jehož součástí je i odstranění již spadaného listí. Nad rámec pevného rozpisu je prováděn úklid oblouků křižovatek, úklid refýží. Denní doba ukončení BČK je závislá na míře znečištění komunikací, počasí a dále na dopravní situaci.

6 Před a při blokovém čištění komunikací jsou prováděny především tyto činnosti: 1) seznámení občanů s termíny blokového čištění uvedenými v Harmonogramu čištění komunikací prostřednictvím Radničního zpravodaje a webových stránek 2) aplikace prostředku na likvidaci plevele 14 dnů před termínem BČK 3) rozmístění dopravního značení pro přechodnou úpravu provozu 7 dnů před zahájením BČK 4) upozornění občanů na termín provádění blokového čištění komunikací formou letáků v lokalitách s větší četností parkování vozidel 5) případné rozmístění doplňujícího dopravního značení před vlastním započetím úklidových prací 6) provedení případných odtahů vozidel 7) strojní odstranění velkých nánosů pod obrubou agresivním kartáčem umístěným na zametacím vozidle 8) ruční a strojní seškrábání nánosů pod a nad obrubou včetně odstranění přilehlé zeleně a vyčištění chodníků (pomocí křovinořezů a fukarů) 9) vyčištění prostoru pod kovovou skruží okolo stromů 10) umytí chodníků a vozovky 11) strojní dočištění vozovky zametacím vozidlem 12) vysypání košů kanálových vpustí - bude provedeno 1x za 3 roky 13) úklid a odvoz dopravního značení pro přechodnou úpravu provozu použitá technika: MB Atego odtahový vůz Avia odtahový vůz Multicar se zařízením na čištění kanál. vpustí Multicar s válcovým koštětem Kia sklápěčka na odvoz nečistot Dále je využívána při BČK další technika pro metení a splachování vozovek. V roce 2012 bude prováděno blokové čištění dle harmonogramu s denním rozpisem ulic. Ve výjimečných případech (oprava či výstavba pozemní komunikace, uzavření, objížďka apod.) bude se souhlasem Odboru dopravy MmP provedena změna či přesun termínu BČK jednotlivých ulic. 5) ČIŠTĚNÍ KOMUNIKACÍ S ODTAHEM VOZIDEL Čištění komunikací s odtahem vozidel (dále jen ČKSO) je prováděno v určených ulicích města, kde nelze zajistit běžné strojní čištění vozovek zejména z důvodu trvalého parkování vozidel. Sedm dní před ČSKO je na určených komunikacích umístěno dopravní značení pro přechodnou úpravu provozu ( Zákaz zastavení ) s dodatkovou tabulí s upozorněním pro řidiče, ve který den a v jakém časovém rozmezí bude blokové čištění komunikace prováděno.

7 ČSKO je prováděno na základě podmínek stanovených v Rozhodnutí Magistrátu města Pardubic - odboru dopravy, ze dne (MmP/83542/2010 OD2) a Stanovení přechodné úpravy provozu na pozemních komunikacích v Pardubicích, ze dne (MmP 83547/2010/OD ODaPk). ČSKO se provádí v období od března do listopadu, od pondělí do pátku, se začátkem odtahu od 08:00 hod. Vlastní ČSKO je zahájeno od 08:00 hodin, pokud není uvedeno jinak. Před a při ČSKO jsou prováděny především tyto činnosti: 1) seznámení občanů s termíny čištění uvedenými v Harmonogramu čištění komunikací prostřednictvím Radničního zpravodaje a webových stránek 2) aplikace prostředku na likvidaci plevele 14 dnů před termínem ČSKO 3) rozmístění dopravního značení pro přechodnou úpravu provozu 7 dnů před zahájením čištění 4) upozornění občanů na termín provádění čištění komunikací formou letáků v lokalitách s větší četností parkování vozidel případné rozmístění doplňujícího dopravního značení před vlastním započetím čištění 5) provedení případných odtahů vozidel 6) strojní odstranění velkých nánosů pod obrubou agresivním kartáčem umístěným na zametacím vozidle 7) strojní dočištění vozovky zametacím vozidlem 8) umytí vozovky 9) úklid a odvoz dopravního značení pro přechodnou úpravu provozu V roce 2012 bude prováděno čištění komunikací s odtahem dle harmonogramu s denním rozpisem ulic. Ve výjimečných případech (oprava či výstavba pozemní komunikace, uzavření, objížďka apod.) bude se souhlasem Odboru dopravy MmP provedena změna či přesun termínu ČSKO jednotlivých ulic. 6) LIKVIDACE PLEVELE Likvidace plevele se provádí v lokalitách, kde je prováděno Blokové čištění komunikací. V centru města a v historickém středu města je postřik prováděn na všech plochách dle potřeby, dle klimatických podmínek v období od dubna do konce září. technologie likvidace plevele: Na zelenou rostlinu je aplikován mechanickým postřikovačem přípravek, který je namíchán v předepsaném poměru. Likvidace plevele je zahájena při optimálních klimatických a vegetačních podmínkách, postřik se neprovádí za deštivého počasí. použitá technika: Multicar M26 s nástavbou na postřik ruční a automatické postřikovače

8 7) ÚKLID PODCHODŮ, NADCHODŮ A LÁVEK Dle míry znečištění se provádí čištění podchodů, nadchodů a lávek. Tato služba zahrnuje ruční zametání a sběr drobných odpadů, včetně odvozu a likvidace těchto odpadů, včetně strojního umytí hadicí a provedení desinfekce horizontální plochy. Služba je prováděna celoročně a nezahrnuje čištění bočních stěn od graffiti, opravy podhledů, čištění kanalizace, apod. 8) MIMOŘÁDNÉ ÚKLIDY V rámci úklidu města se celoročně provádí i úklid nad rámec činností uvedených v předchozích kapitolách tohoto harmonogramu. Jedná se zejména o: - úklid po různých haváriích a živelných pohromách - úklid po různých slavnostech, společenských a městských akcích pořádaných Magistrátem města Pardubic - úklid na zvláštní písemné objednávky a požadavky Odboru dopravy V Pardubicích dne Ing. Lea Tomková ředitelka společnosti SmP a.s. Ing. Vladimír Bakajsa vedoucí odboru dopravy MmP

9

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE v zadávacím řízení Letní a zimní údrţba komunikací a chodníků v MČ Brno Černovice podle ustanovení 85 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Název zakázky: Letní a zimní

Více

PLÁN LETNÍ ÚDRŽBY KOMUNIKACÍ MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE

PLÁN LETNÍ ÚDRŽBY KOMUNIKACÍ MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE PLÁN LETNÍ ÚDRŽBY KOMUNIKACÍ MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE 2018 Obsah 1. Úvod a základní předpisy... 3 2. Organizační zabezpečení LÚK... 4 3. Technologické předpisy pro jednotlivé činnosti LÚK... 5 4. Seznam

Více

Plán zimní údržby pro místní komunikace města Hlinska a jeho přilehlé místní částí (Chlum, Srní, Čertovina, Blatno, Kouty)

Plán zimní údržby pro místní komunikace města Hlinska a jeho přilehlé místní částí (Chlum, Srní, Čertovina, Blatno, Kouty) Plán zimní údržby pro místní komunikace města Hlinska a jeho přilehlé místní částí (Chlum, Srní, Čertovina, Blatno, Kouty) textová část Plán zimní údržby je vypracován pro místní komunikace, jejichž vlastníkem

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Příloha č.1.2. zadávací dokumentace NÁZEV VEŘEJNÉ ZAKÁZKY: Údržba veřejných komunikací,chodníků a příslušenství na území města Šumperka Zadávací dokumentace 1.2.2. rozsah,četnost a náročnost prací Podklad

Více

KALKULAČNÍ VZOREC - MODEL ÚDRŽBA ZELENĚ

KALKULAČNÍ VZOREC - MODEL ÚDRŽBA ZELENĚ 1 KALKULAČNÍ VZOREC - MODEL ÚDRŽBA ZELENĚ 2 3 4 5 6 7 Názvy požadovaných služeb ÚKLID PLOCH: ZAMETÁNÍ (práce + odvoz a likvidace veškerého odpadu) KOSENÍ: Kosení ploch včetně pohrabání - rovina a svah

Více

PLÁN ZIMNÍ ÚDRŽBY Statutárního města Pardubice

PLÁN ZIMNÍ ÚDRŽBY Statutárního města Pardubice Příloha smlouvy o dílo SmP-zimní údržba uzavřené dne 11. 1. 2010 PLÁN ZIMNÍ ÚDRŽBY Statutárního města Pardubice 2013-2014 Zpracovatel : Služby města Pardubic a.s. Konzultant a editor : Odbor dopravy MmP

Více

Předběžný odborný odhad nákladů na jednotku výkonu údržbových prací na silnicích II. a III. třídy ve vlastnictví Karlovarského kraje

Předběžný odborný odhad nákladů na jednotku výkonu údržbových prací na silnicích II. a III. třídy ve vlastnictví Karlovarského kraje Předběžný odborný odhad nákladů na jednotku výkonu údržbových prací na silnicích II. a III. třídy ve vlastnictví ÚDRŽBOVÉ PRÁCE KČ/MJ 001 Zpracování plánu zimní údržby 0,00 Kč 100 Zajištění sjízdnosti

Více

TABULKA JEDNOTKOVÝCH CEN JEDNOTLIVÝCH PRACÍ

TABULKA JEDNOTKOVÝCH CEN JEDNOTLIVÝCH PRACÍ TABULKA JEDNOTKOVÝCH CEN JEDNOTLIVÝCH PRACÍ Názvy požadovaných služeb Jednotka Cena za jednotku (v Kč) Úklid ploch Běžná údržba ploch veřejné zeleně Zametání svah od 1:5 do 1:2 svah od 1:2 do 1:1 Vyhrabání

Více

Dodatek č. 1 Smlouvy o poskytování služeb (Služby svozu a odstraňování odpadu)

Dodatek č. 1 Smlouvy o poskytování služeb (Služby svozu a odstraňování odpadu) Dodatek č. 1 Smlouvy o poskytování služeb (Služby svozu a odstraňování odpadu) číslo smlouvy objednatele: D 1015/00049/15 číslo smlouvy poskytovatele: SmP O 1/2016 uzavřené mezi smluvními stranami podle

Více

I. Schválení programu jednání (pro 4, proti -, zdrž -)

I. Schválení programu jednání (pro 4, proti -, zdrž -) SEZNAM PŘIJATÝCH USNESENÍ ZPRACOVANÝ NA ZÁKLADĚ OVĚŘENÉHO ZÁPISU Z 2. ŘÁDNÉHO JEDNÁNÍ RADY MĚSTSKÉHO OBVODU PARDUBICE III (2. řádné jednání Rady městského obvodu Pardubice III se uskutečnilo dne 16. prosince

Více

Čištění a zimní údržba komunikací ve městě Teplice na období od do Smluvní strany

Čištění a zimní údržba komunikací ve městě Teplice na období od do Smluvní strany RÁMCOVÁ SMLOUVA O DÍLO č. 051/ODŽP/2016 Čištění a zimní údržba komunikací ve městě Teplice na období od 1.4.2016 do 31.3.2020 1. Smluvní strany Objednatel: Statutární město Teplice Sídlo: nám. Svobody

Více

šířka cca 2.000 mm, pneumatické řízení zdvihání kartáčů, vychýlení kartáčů a zdvihání a spouštění sací trubice.

šířka cca 2.000 mm, pneumatické řízení zdvihání kartáčů, vychýlení kartáčů a zdvihání a spouštění sací trubice. Společnost Trilety provozuje výrobu silničních čistících strojů už 50 let a kromě toho i speciálních čistících strojů do tunelů. Zametací stroje vyrábí s kapacitou od 1,5 do 10m³, které se upevňují na

Více

STOP PRACHU lokalita Bílina

STOP PRACHU lokalita Bílina lokalita Bílina 1 Úvodní slovo Společnost Revitrans, a.s. vznikla v polovině roku 2013, sloučením fúzí společností SD Autodoprava, a.s. a SD Rekultivace, a.s. V tomto roce začala naše společnost poskytovat

Více

ÚS TŘI KŘÍŽE DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ

ÚS TŘI KŘÍŽE DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ ÚS Tři Kříže, Dopravní řešení - 1 - ÚS TŘI KŘÍŽE DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ ÚS Tři Kříže, Dopravní řešení - 2 - IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE NÁZEV: ÚS Tři Kříže, DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ STUPEŇ: Studie MÍSTO: Neštěmice OBJEDNATEL:

Více

NAŘÍZENÍ Č. 2/2016, KTERÝM SE MĚNÍ NAŘÍZENÍ Č. 1/2014 O PLACENÉM STÁNÍ NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH

NAŘÍZENÍ Č. 2/2016, KTERÝM SE MĚNÍ NAŘÍZENÍ Č. 1/2014 O PLACENÉM STÁNÍ NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH Statutární město Pardubice Rada města Pardubic NAŘÍZENÍ Č. 2/2016, KTERÝM SE MĚNÍ NAŘÍZENÍ Č. 1/2014 O PLACENÉM STÁNÍ NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH Rada města Pardubic vydala dne 29.2.2016, na základě zmocnění

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA DOPRAVNÍHO ZNAČENÍ

TECHNICKÁ ZPRÁVA DOPRAVNÍHO ZNAČENÍ Akce: Bernartice projekt svislého dopravního značení TECHNICKÁ ZPRÁVA DOPRAVNÍHO ZNAČENÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE A) Označení akce Bernartice projekt svislého dopravního značení B) Objednatel dopravního řešení

Více

Letovice. Silnice I/43, II/365 a III/3744 Okružní křižovatka a přilehlé úseky. I/43 směr Svitavy

Letovice. Silnice I/43, II/365 a III/3744 Okružní křižovatka a přilehlé úseky. I/43 směr Svitavy Silnice I/43, II/365 a III/3744 Okružní křižovatka a přilehlé úseky okružní křižovatka + upravený úsek I/43 směr Svitavy I/43 směr Brno Letovice 1. Celková situace Sledovaná čtyřramenná okružní křižovatka

Více

Stavební rozpočet. Druh stavby: Začátek výstavby: Projektant: nodum atelier-na,s.r.o.

Stavební rozpočet. Druh stavby: Začátek výstavby: Projektant: nodum atelier-na,s.r.o. Stavební rozpočet Název stavby: Park sanatoria v Jablunkově obnova zpevněných ploch Doba výstavby: Objednatel: Sanatorium Jablunkov, a.s. Druh stavby: Začátek výstavby: Projektant: nodum atelier-na,s.r.o.

Více

Výzva k podání nabídky do zadávacího řízení

Výzva k podání nabídky do zadávacího řízení Výzva k podání nabídky do zadávacího řízení Vážená paní, Vážený pane, Jako zástupce zadavatele - Statutární město Brno, Dominikánské náměstí 196/1, 601 67 Brno, Městská část Brno Černovice, IČ: 44992785

Více

Jak získat příspěvek ze SFDI. na opatření zvyšující bezpečnost dopravy Ministerstvo dopravy, 23. října 2015 Ing. Karel Havlíček

Jak získat příspěvek ze SFDI. na opatření zvyšující bezpečnost dopravy Ministerstvo dopravy, 23. října 2015 Ing. Karel Havlíček Jak získat příspěvek ze SFDI na opatření zvyšující bezpečnost dopravy Ministerstvo dopravy, 23. října 2015 Ing. Karel Havlíček Příspěvkové programy I. Příspěvky na zvyšování bezpečnosti II. Příspěvky na

Více

Nařízení města Česká Skalice č. 4/2010. nařízení města Česká Skalice

Nařízení města Česká Skalice č. 4/2010. nařízení města Česká Skalice MĚSTO ČESKÁ SKALICE tř. T.G.Masaryka 80, 552 03 Česká Skalice Nařízení města Česká Skalice č. 4/2010 Rada města Česká Skalice vydává v souladu s ustanovením 27 odst. 5 a 6 zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE V Písku dne 01.06.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 25.06.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Dodatek ke smlouvě mezi městem Písek a Městskými službami Písek s.r.o. NÁVRH USNESENÍ Rada města Dodatek

Více

PLÁN LETNÍ ÚDRŽBY KOMUNIKACÍ A CHODNÍKŮ MĚSTA DUCHCOV NA OBDOBÍ 2018

PLÁN LETNÍ ÚDRŽBY KOMUNIKACÍ A CHODNÍKŮ MĚSTA DUCHCOV NA OBDOBÍ 2018 PLÁN LETNÍ ÚDRŽBY KOMUNIKACÍ A CHODNÍKŮ MĚSTA DUCHCOV NA OBDOBÍ 2018 Připravil: Kontroloval: Ing. Renata Lejčková Vladimír Šimek, jednatel Plán letní údržby města Duchcova je zpracován na základě aktuálních

Více

Odůvodnění veřejné zakázky

Odůvodnění veřejné zakázky Odůvodnění veřejné zakázky Úklid komunikací ve správě města Nový Bor dle ustanovení 156 zákona 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách ve znění platném od 01.04.2012 (dále jen ZVZ ) Zadavatel Název Město Nový

Více

Usnesení R/597/2009 (pro 4, proti -, zdrž. -) Usnesení R/598/2009 (pro 4, proti -, zdrž. -)

Usnesení R/597/2009 (pro 4, proti -, zdrž. -) Usnesení R/598/2009 (pro 4, proti -, zdrž. -) SEZNAM PŘIJATÝCH USNESENÍ ZPRACOVANÝ NA ZÁKLADĚ OVĚŘENÉHO ZÁPISU Z 44. ŘÁDNÉHO JEDNÁNÍ RADY MĚSTSKÉHO OBVODU PARDUBICE III (44. řádné jednání Rady městského obvodu Pardubice III se uskutečnilo dne 10.12.2009)

Více

Metodika výpočtu environmentálních přínosů projektů zaměřených na snížení resuspenze tuhých znečišťujících látek do ovzduší vlivem dopravy pro LIX.

Metodika výpočtu environmentálních přínosů projektů zaměřených na snížení resuspenze tuhých znečišťujících látek do ovzduší vlivem dopravy pro LIX. Metodika výpočtu environmentálních přínosů projektů zaměřených na snížení resuspenze tuhých znečišťujících látek do ovzduší vlivem dopravy pro LIX. výzvu 1. Jednoznačně definovat lokalitu (komunikaci),

Více

NAŘÍZENÍ Č. 1/2019, Čl. 1 Předmět úpravy

NAŘÍZENÍ Č. 1/2019, Čl. 1 Předmět úpravy Statutární město Pardubice Rada města Pardubic NAŘÍZENÍ Č. 1/2019, KTERÝM SE MĚNÍ NAŘÍZENÍ Č. 1/2014 O PLACENÉM STÁNÍ NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH NA ÚZEMÍ MĚSTA PARDUBIC, VE ZNĚNÍ NAŘÍZENÍ Č. 2/2016, Č. 6/2016

Více

Smlouva o dílo. uzavřená dle 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník), v platném znění

Smlouva o dílo. uzavřená dle 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník), v platném znění Smlouva o dílo uzavřená dle 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník), v platném znění Ruční případně strojní čištění komunikací a veřejného prostranství na území

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE RADA MĚSTA

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE RADA MĚSTA STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE RADA MĚSTA CENÍK PLACENÉHO STÁNÍ NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH Rada města Pardubic se usnesla dne 24.02.2009 podle 102 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), v platném

Více

Magistrát města Kladna ADRESA: A.Feřteková. Pov.č. T-3/2006-ODaS ROZHODNUTÍ

Magistrát města Kladna ADRESA: A.Feřteková. Pov.č. T-3/2006-ODaS ROZHODNUTÍ Odbor dopravy a služeb ADRESA PRACOVIŠTĚ: Odbor dopravy a služeb nám. 17. listopadu 2840 272 52 DORUČOVACÍ ADRESA: nám. Starosty Pavla 44 272 52 ADRESA: Vaše zn.: Č. jednací: ODaS/666/16/280 Vyřizuje:

Více

úklidu do kontrolního archu umístěného na nástěnce u vstupních dveří s dodatkem GÚ.

úklidu do kontrolního archu umístěného na nástěnce u vstupních dveří s dodatkem GÚ. Příloha č.1: Specifikace úklidových činností: Obsah přílohy: 1. Úklid společných prostor A) úklid společných prostor domů B) společné prostory generální úklid C) společné prostory úklid chodeb u sklepních

Více

TECHNICKÉ ZABEZPEČENÍ NEMOCNICE DOPRAVNĚ PROVOZNÍ ŘÁD IV-Ř-01

TECHNICKÉ ZABEZPEČENÍ NEMOCNICE DOPRAVNĚ PROVOZNÍ ŘÁD IV-Ř-01 Strana : 1 / 16 TECHNICKÉ ZABEZPEČENÍ NEMOCNICE IV-Ř-01 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ ŘÁD Zpracoval funkce datum jméno / podpis Ing. Petr Třetina vedoucí dopravy 10.2.2014 Ověřil za SM manažer kvality 10.2.2014 Ing.

Více

Příloha č. 1 Nařízení města č. 2/2011. Plán zimní údržby komunikací. v Mnichově Hradišti a místních částech č. 1/2011

Příloha č. 1 Nařízení města č. 2/2011. Plán zimní údržby komunikací. v Mnichově Hradišti a místních částech č. 1/2011 Příloha č. 1 Nařízení města č. 2/2011 Plán zimní údržby komunikací v Mnichově Hradišti a místních částech č. 1/2011 1 Specifikace činností zimní údržby plán zimní údržby Úkolem zimní údržby místních komunikací

Více

Odůvodnění veřejné zakázky

Odůvodnění veřejné zakázky Odůvodnění veřejné zakázky zadávané dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen ZVZ ). Veřejná zakázka Název: Svoz a likvidace odpadů Druh veřejné zakázky: služby Zadávací

Více

Plán zimní údržby městyse Nový Hrozenkov

Plán zimní údržby městyse Nový Hrozenkov Plán zimní údržby městyse Nový Hrozenkov Obsah a členění: I. Úvod II. Plán zimní údržby III. Kontakty IV. Opatření V. Schvalovací doložka I. Úvod Plán byl zpracován v souladu se: - zákonem č. 13/1997 Sb.

Více

PLÁN LETNÍ ÚDRŽBY KOMUNIKACÍ A CHODNÍKŮ MĚSTA DUCHCOV NA OBDOBÍ 2019

PLÁN LETNÍ ÚDRŽBY KOMUNIKACÍ A CHODNÍKŮ MĚSTA DUCHCOV NA OBDOBÍ 2019 PLÁN LETNÍ ÚDRŽBY KOMUNIKACÍ A CHODNÍKŮ MĚSTA DUCHCOV NA OBDOBÍ 2019 Připravil: Kontroloval: Ing. Renata Lejčková Vladimír Šimek, jednatel Plán letní údržby města Duchcova je zpracován na základě aktuálních

Více

HARMONOGRAM ÚKLIDOVÝCH PRACÍ

HARMONOGRAM ÚKLIDOVÝCH PRACÍ Příloha č. 6 HARMONOGRAM ÚKLIDOVÝCH PRACÍ Zadavatel: Právní forma zadavatele: Domov Sluníčko, Ostrava-Vítkovice, příspěvková organizace 331-Příspěvková organizace IČ zadavatele: 70631832 Sídlo zadavatele:

Více

četnost 245 m2 zametání 1m2 0,4 1 zametání 98 7/týden 2989 paušál

četnost 245 m2 zametání 1m2 0,4 1 zametání 98 7/týden 2989 paušál SV. KLIMENT jednotková cena za za Úklid 1187 m2 sběr odpadků a psích exkrementů 1m2 0,09 1 sběr 106,83 7/týdně 3258,315 paušál 65,4 m2 seč na 5 cm 1m2 1,2 1 měsíc 78,48 5 cm 235,44 paušál záhony trvalek

Více

SMLOUVA O DÍLO uzavřená v souladu s ustanoveními 631 656 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník

SMLOUVA O DÍLO uzavřená v souladu s ustanoveními 631 656 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník SMLOUVA O DÍLO uzavřená v souladu s ustanoveními 631 656 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník Objednatelem: Společenství pro dům č.p. 703, Praha 9 - Letňany sídlo : Zlonická 703/2, 190 00 Praha 9 -Letňany

Více

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE podle ustanovení 85 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále rovněž jen zákon či zákon o veřejných zakázkách ) 1. Název zakázky Nakládání s komunálním

Více

Letní a zimní údrţba komunikací a chodníků v MČ Brno Černovice nové vyhlášení

Letní a zimní údrţba komunikací a chodníků v MČ Brno Černovice nové vyhlášení Zadávací dokumentace pro nadlimitní veřejnou zakázku na sluţby zadanou v užším řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění. Letní a zimní údrţba komunikací a chodníků v MČ

Více

úhel vyklápění cca 50, pneumaticky spouštěná mřížka na listí. Provedení s odváděním použitého vzduchu vrchem.

úhel vyklápění cca 50, pneumaticky spouštěná mřížka na listí. Provedení s odváděním použitého vzduchu vrchem. Společnost Trilety provozuje výrobu silničních čistících strojů už 50 let a kromě toho i speciálních čistících strojů do tunelů. Zametací stroje vyrábí s kapacitou od 1,5 do 10m³, které se upevňují na

Více

Technická dokumentace zakázky

Technická dokumentace zakázky Název veřejné zakázky: Příloha č.1.2. zadávací dokumentace-textová část Údržba ploch a prvků veřejné zeleně na území města Šumperka Technická dokumentace zakázky 1.2.2. četnost a náročnost prací Podklad

Více

NAŘÍZENÍ Č. 1/2014 O PLACENÉM STÁNÍ NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH VE ZNĚNÍ NAŘÍZENÍ Č. 2/2016, Č. 6/2016, Č. 2/2017 A Č. 1/2019

NAŘÍZENÍ Č. 1/2014 O PLACENÉM STÁNÍ NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH VE ZNĚNÍ NAŘÍZENÍ Č. 2/2016, Č. 6/2016, Č. 2/2017 A Č. 1/2019 Statutární město Pardubice Rada města Pardubic NAŘÍZENÍ Č. 1/2014 O PLACENÉM STÁNÍ NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH VE ZNĚNÍ NAŘÍZENÍ Č. 2/2016, Č. 6/2016, Č. 2/2017 A Č. 1/2019 Rada města Pardubic se usnesla

Více

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY 1. Výstražné dopravní značky SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY Příloha č. 3 k vyhlášce č. 30/2001 Sb. A 1a Zatáčka vpravo A 1b Zatáčka vlevo A 2a Dvojitá zatáčka, první vpravo A 2b Dvojitá zatáčka, první vlevo A

Více

Modernizace dálnice D1

Modernizace dálnice D1 Zbyněk Stanjura, ministr dopravy David Čermák, generální ředitel ŘSD Modernizace dálnice D1 10. dubna 2013 D1 nutnost modernizace Nejstarší dálnice v ČR, která je již za hranicí životnosti Dlouhodobé úvahy

Více

Dodatek č. 1 smlouvy o dílo SmP - údržba komunikací

Dodatek č. 1 smlouvy o dílo SmP - údržba komunikací Dodatek č. 1 smlouvy o dílo SmP - údržba komunikací uzavřené mezi smluvními stranami dne 11. 1. 2010 (dále též: smlouva ) podle 536 a násl. zákona 513/1991 Sb., ve znění platném ke dni uzavření smlouvy

Více

2. Zemní práce NAKLADAČ UNC Bězné stavební práce Katrování, paletizační vidle, kombinovaná lopata, vidle s přidržováním podkop

2. Zemní práce NAKLADAČ UNC Bězné stavební práce Katrování, paletizační vidle, kombinovaná lopata, vidle s přidržováním podkop SLUŽBY A TECHNIKA 1. Doprava MULTICAR 25 (valník i sklápěč) PIAGGIO (valník) ZETOR PROXIMA 8441 (vč. vlečky) NOSIČ KONTEJNERŮ MAN NR 13 V Za 1 km Nakládka-vykládka Prostoje MALOTRAKTOR TK 14 (vč. vlečky)

Více

Technická správa města Žatec, s. r. o. Čeradická 1014, Žatec ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA 4Q 2016

Technická správa města Žatec, s. r. o. Čeradická 1014, Žatec ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA 4Q 2016 Technická správa města Žatec, s. r. o. Čeradická 1014, 438 01 Žatec ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA 4Q 2016 Žatec, leden 2017 Obsah: 1. Úvod 2. Základní informace o společnosti 3. Složení statutárních orgánů 4. Činnost

Více

Čištění a zimní údržba komunikací a úklid a oprava autobusových zastávek

Čištění a zimní údržba komunikací a úklid a oprava autobusových zastávek Název veřejné zakázky: Čištění a zimní údržba komunikací a úklid a oprava autobusových zastávek Nadlimitní významná veřejná zakázka na sjednání rámcové smlouvy dle 89 zákona zadávaná v otevřeném řízení

Více

SEZNAM PRACÍ - DROBNÉ OPRAVY NA VEŘEJNÉM PROSTRANSTVÍ

SEZNAM PRACÍ - DROBNÉ OPRAVY NA VEŘEJNÉM PROSTRANSTVÍ SEZNAM PRACÍ - DROBNÉ OPRAVY NA VEŘEJNÉM PROSTRANSTVÍ Položka MJ Počet MJ Cena bez DPH/MJ Cena celkem OPLOCENÍ, ZÁBRADLÍ Oprava oplocení svařováním včetně spojovacího materiálu hod 30 Oprava oplocení včetně

Více

TECHNICKÉ SLUŽBY Lipník nad Bečvou, příspěvková organizace, Za porážkou 1142, 751 31 Lipník nad Bečvou. Výroční zpráva o činnosti za rok 2 0 1 1

TECHNICKÉ SLUŽBY Lipník nad Bečvou, příspěvková organizace, Za porážkou 1142, 751 31 Lipník nad Bečvou. Výroční zpráva o činnosti za rok 2 0 1 1 TECHNICKÉ SLUŽBY Lipník nad Bečvou, příspěvková organizace, Za porážkou 1142, 751 31 Lipník nad Bečvou Výroční zpráva o činnosti za rok 2 0 1 1 Lipník nad Bečvou 11. února 2012 Popis činnosti organizace

Více

Odbor majetku města. Část MK Ke Koryčce ke garážím pod Bílou Horou - 940 m2, nový povrch MK asfaltový beton AB tl. 50 mm - bližší specifikace viz níže

Odbor majetku města. Část MK Ke Koryčce ke garážím pod Bílou Horou - 940 m2, nový povrch MK asfaltový beton AB tl. 50 mm - bližší specifikace viz níže MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE Odbor majetku města Příloha č. 1 Specifikace veřejné zakázky malého rozsahu na akci: Oprava povrchu místních komunikací - realizace akce Místo akce : místní komunikace

Více

Příloha č. 3. Seznam nejdůležitějších svislých a vodorovných dopravních značek pro dopravní výchovu dětí

Příloha č. 3. Seznam nejdůležitějších svislých a vodorovných dopravních značek pro dopravní výchovu dětí Příloha č. 3 Seznam nejdůležitějších svislých a vodorovných dopravních značek pro dopravní výchovu dětí 3.1. Výstražné dopravní značky (v závorkách je uvedeno staré označení dopravního značení) "Zatáčka

Více

OPRAVA MK ul. FORTŇA. Technická zpráva

OPRAVA MK ul. FORTŇA. Technická zpráva OPRAVA MK ul. FORTŇA Stavba: OPRAVA MK ul. FORTŇA Místo stavby: Archlebov, k.ú. Archlebov, Jihomoravský kraj Investor: Obec Archlebov, 696 33 Archlebov 2, IČ : 00284751 Stupeň: Projektant: DSP Ing. Jindřich

Více

Přídavná nářadí pro komunální a zimní údržbu 2015

Přídavná nářadí pro komunální a zimní údržbu 2015 Přídavná nářadí pro komunální a zimní údržbu 2015 Rapid Technic AG, Industriestrasse 7, CH-8956 Killwangen Tel.: +41 (0)44 743 11 11, Fax: +41 (0)44 743 14 18 www.rapid-technic.cz Nářadí pro zimní údržbu

Více

OPRAVA MK ul. PUSTÝ. Technická zpráva

OPRAVA MK ul. PUSTÝ. Technická zpráva OPRAVA MK ul. PUSTÝ Stavba: OPRAVA MK ul. PUSTÝ Místo stavby: Archlebov, k.ú. Archlebov, Jihomoravský kraj Investor: Obec Archlebov, 696 33 Archlebov 2, IČ : 00284751 Stupeň: Projektant: DSP Ing. Jindřich

Více

Ceník služeb je určen pro zakázky menšího rozsahu (do 100m.)!!! Na zakázky většího rozsahu Vám rádi vyhotovíme cenovou nabídkou s výraznou slevou!!!

Ceník služeb je určen pro zakázky menšího rozsahu (do 100m.)!!! Na zakázky většího rozsahu Vám rádi vyhotovíme cenovou nabídkou s výraznou slevou!!! ČIŠTĚNÍ KANALIZACE V ROZSAHU DO 50 M Čištění kanalizace do DN 200mm Čištění kanalizace DN 201-300mm Čištění kanalizace nad DN 300 a více ČIŠTĚNÍ KANALIZACE V ROZSAHU 51-100 M Čištění kanalizace do DN 200mm

Více

PLÁN ZIMNÍ ÚDRŽBY MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ

PLÁN ZIMNÍ ÚDRŽBY MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ PLÁN ZIMNÍ ÚDRŽBY MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ Městské části Praha - Běchovice pro zimní období od 1.11.2017 do 31.3. 2018 schváleno usnesením rady městské části číslo 5/090/17 dne 15.11.2017 OBSAH A Základní ustanovení

Více

Podlahový mycí stroj s odsáváním Step-on B 95 RS Bp Pack

Podlahový mycí stroj s odsáváním Step-on B 95 RS Bp Pack Podlahový mycí stroj s odsáváním Step-on B 95 RS Bp Pack Step on podlahový mycí stroj s odsáváním třídy 95 l s gelovými bateriemi s nenáročnou údržbou a pracovní šířkou 60 až 75 cm. Nejlepší přehled, technika

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE RADA MĚSTA

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE RADA MĚSTA STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE RADA MĚSTA CENÍK PLACENÉHO STÁNÍ NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH Rada města Pardubic se usnesla dne 21.02.2012 podle 102 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), v platném

Více

TENET ŠPINDLERŮV MLÝN - BEDŘICHOV PRŮVODNÍ ZPRÁVA VEDOUCÍ PROJEKTANT ING. MILAN MARX ING. MILAN MARX

TENET ŠPINDLERŮV MLÝN - BEDŘICHOV PRŮVODNÍ ZPRÁVA VEDOUCÍ PROJEKTANT ING. MILAN MARX ING. MILAN MARX VEDOUCÍ PROJEKTANT ING. MILAN MARX ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT ING. MILAN MARX VYPRACOVAL ING. MILAN MARX TENET spol. s r.o. ARCHITEKTONICKÝ ATELIÉR Horská 64 541 01 TRUTNOV Č.ZAKÁZKY 150085 DATUM 04. 2015 FORMÁT

Více

Písemná výzva k podání nabídek

Písemná výzva k podání nabídek Písemná výzva k podání nabídek dle 38 odst. 4. zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách v platném znění na zakázku Údržba komunikací včetně součástí a příslušenství mimo veřejného osvětlení Zadavatel:

Více

Zadávací dokumentace k veřejné zakázce

Zadávací dokumentace k veřejné zakázce Zadávací dokumentace k veřejné zakázce Veřejný zadavatel: Město Varnsdorf, Nám. E. Beneše 470, 40747 Varnsdorf, IČ 00261718, tel. +420 412 372 241 profil zadavatele: https://www.vhodne-uverejneni.cz/profil/00261718

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Veřejný zadavatel Statutární město Děčín Statutární zástupce: Mgr. Marie Blažková, primátorka města Sídlo: Mírové náměstí 1175/5, 405 38 Děčín IV IČ: 00261238 DIČ: CZ00261238 nezapsáno

Více

Čl. 1 Předmět nařízení

Čl. 1 Předmět nařízení MĚSTO OSTROV Nařízení města č. 2/2016, o zabezpečení zmírňování závad ve schůdnosti a sjízdnosti místních komunikací a průjezdných úseků silnic v zimním období a o vymezení úseků místních komunikací, na

Více

LAVIČKY PRŮMYSLOVÁ ZÓNA Z 11

LAVIČKY PRŮMYSLOVÁ ZÓNA Z 11 LAVIČKY PRŮMYSLOVÁ ZÓNA Z 11 ÚZEMNÍ STUDIE DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ 01. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Objednatel: Zhotovitel: MATULA, projekce dopravních staveb Ing. Jiří Matula Datum: říjen 2011 2 Obsah 1. Úvod 2. Vztah lokality

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E pro jednání zastupitelstva města dne 27. 9. 2012 Petice - nezavádění parkovací zóny ve vnitrobloku Rumjancevova Předkládá: Lukáš Martin, náměstek

Více

OBEC HRABĚŠICE Hraběšice 50, Hraběšice IČO: Plán zimní údržby. místních komunikací pro období

OBEC HRABĚŠICE Hraběšice 50, Hraběšice IČO: Plán zimní údržby. místních komunikací pro období Plán zimní údržby místních komunikací pro období 2016-2017 1. ÚVOD Úkolem zimní údržby místních komunikací (dále jen komunikace nebo MK) je zmírňování závad ve sjízdnosti a schůdnosti na místních komunikacích

Více

POČTY ZAMĚSTNANCŮ - PRŮMĚRNÝ PŘEPOČTENÝ STAV

POČTY ZAMĚSTNANCŮ - PRŮMĚRNÝ PŘEPOČTENÝ STAV IV. Organizační struktura V. Zpráva o podnikatelské činnosti OBCHODNÍ STRATEGIE Do roku 2007 společnost vstoupila s cílem realizovat tržby převážně vlastními silami, a to jak pro město Liberec především

Více

OZO!!! OZO Ostrava s.r.o., Frýdecká 680/444, 719 00 Ostrava

OZO!!! OZO Ostrava s.r.o., Frýdecká 680/444, 719 00 Ostrava OZO Ostrava s.r.o., Frýdecká 680/444, 719 00 Ostrava Ceník Č. 3 2011 pro města a obce (mimo Statutární město Ostrava). Pravidelný sběr, přeprava a odstraňování směsného komunálního odpadu V cenách je zahrnuto

Více

Metodika výpočtu environmentálních přínosů projektů zaměřených na snížení resuspenze tuhých znečišťujících látek do ovzduší vlivem dopravy

Metodika výpočtu environmentálních přínosů projektů zaměřených na snížení resuspenze tuhých znečišťujících látek do ovzduší vlivem dopravy Metodika výpočtu environmentálních přínosů projektů zaměřených na snížení resuspenze tuhých znečišťujících látek do ovzduší vlivem dopravy 1 1. Jednoznačně definovat lokalitu (komunikaci), na které bude

Více

NAŘÍZENÍ Č. 1/2014 O PLACENÉM STÁNÍ NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH

NAŘÍZENÍ Č. 1/2014 O PLACENÉM STÁNÍ NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH Statutární město Pardubice Rada města Pardubic NAŘÍZENÍ Č. 1/2014 O PLACENÉM STÁNÍ NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH Rada města Pardubic se usnesla dne 18.02.2014 vydat podle 11 odst. 1 a 102 odst. 2 písm. d) zákona

Více

4112 Neinvestiční dotace ze státního rozpočtu Ostatní inv. transfery ze státního rozpočtu - Sběrný dvůr 6,123 Příjmy celkem 48174

4112 Neinvestiční dotace ze státního rozpočtu Ostatní inv. transfery ze státního rozpočtu - Sběrný dvůr 6,123 Příjmy celkem 48174 OBEC HALENKOV NÁVRH ROZPOČTU 2019 Příjmy tis. Kč par., pol. Třída 1 Daňové příjmy rozp. 1111 Daň z příjmů fyzických osob placená plátci 8,000 1112 Daň z příjmů fyzických osob placená poplatníky 200 1113

Více

PLÁN ZIMNÍ ÚDRŽBY MĚSTA NAPAJEDEL pro období od do

PLÁN ZIMNÍ ÚDRŽBY MĚSTA NAPAJEDEL pro období od do PLÁN ZIMNÍ ÚDRŽBY MĚSTA NAPAJEDEL pro období od 14.11.2017 do 15.03.2018 I. Zimní údržba Na základě 42 odstavce 2 Vyhlášky Ministerstva dopravy a spojů č.104/1997 Sb., kterou se provádí zákon o pozemních

Více

C e n í k Technických služeb Havlíčkův Brod

C e n í k Technických služeb Havlíčkův Brod C e n í k Technických služeb Havlíčkův Brod Platný od 1.1.2013 Doplňková činnost : - AVIA - malé kontej. auto/přeprava/ 22,00 /km 4,60 26,60 manipulace 20,00 /0.15 hod 4,20 24,20 zápůjčka kontejneru 40,00

Více

OBEC PETRŮVKA PLÁN ZIMNÍ ÚDRŽBY MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ NA ÚZEMÍ OBCE PETRŮVKA Článek I. Úvod

OBEC PETRŮVKA PLÁN ZIMNÍ ÚDRŽBY MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ NA ÚZEMÍ OBCE PETRŮVKA Článek I. Úvod Článek I. Úvod Úkolem zimní údržby na místních komunikacích je zmírňování závad ve sjízdnosti a ve schůdnosti na místních komunikacích vzniklých zimními povětrnostními vlivy a jejich důsledky a to tak,

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ve smyslu 73 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, v platném znění (dále jen zákon )

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ve smyslu 73 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, v platném znění (dále jen zákon ) Ev. č. 94821/2017 č.j. MUCL/81687/2017 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ve smyslu 73 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, v platném znění (dále jen zákon ) pro nadlimitní veřejnou zakázku na sjednání

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE RADA MĚSTA

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE RADA MĚSTA STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE RADA MĚSTA NAŘÍZENÍ Č. 7/2012 O PLACENÉM STÁNÍ NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH Rada města Pardubic se usnesla dne 17.07.2012 vydat podle 11 odst. 1 a 102 odst. 2 písm. d) zákona č.

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. /2016,

STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. /2016, PRÁVNÍ PŘEDPISY 2016 STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu datum nabytí účinnosti: Magistrát města Brna, Dominikánské

Více

Příloha B Údržba dešťové kanalizace

Příloha B Údržba dešťové kanalizace Příloha B Údržba dešťové kanalizace K odvádění srážkových vod z území SPZ Holešov slouží soustava objektů dešťové kanalizace (specifikovaná v příloze B), tvořená kromě zatrubněných částí (nejsou předmětem

Více

STANISLAV KAWULOK Vendryně 931, 739 94 Tel.: +420 558 334 482 e-mail: projekt@csk-invest.cz A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA STUDIE

STANISLAV KAWULOK Vendryně 931, 739 94 Tel.: +420 558 334 482 e-mail: projekt@csk-invest.cz A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA STUDIE STANISLAV KAWULOK Vendryně 931, 739 94 Tel.: +420 558 334 482 e-mail: projekt@csk-invest.cz A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA STUDIE Ing. Marek Kawulok kontrola Ing. Veronika Siwková zpracovatel Červenec 2011 OBSAH STUDIE:

Více

ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY

ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Magistrát hl. m. Prahy odbor dopravy Jungmannova 29/35 110 00 Praha 1 VÁŠ DOPIS ZNAČKY / ZE DNE NAŠE ZNAČKA VYŘIZUJE / LINKA PRAHA Obj. prací č. 12/2007

Více

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY 1. Výstražné dopravní značky SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY Příloha č. 3 k vyhlášce č. 30/2001 Sb. A 1a Zatáčka vpravo A 1b Zatáčka vlevo A 2a Dvojitá zatáčka, první vpravo A 2b Dvojitá zatáčka, první vlevo A

Více

REKAPITULACE STAVBY CZK ,26. Cena s DPH ,18. Cena bez DPH. Kopernikova Oprava chodníku Kopernikova 1-13 za domy.

REKAPITULACE STAVBY CZK ,26. Cena s DPH ,18. Cena bez DPH. Kopernikova Oprava chodníku Kopernikova 1-13 za domy. REKAPITULACE STAVBY Kód: Kopernikova KSO: CC-CZ: Místo: Český těšín Datum: 9.9.2016 Zadavatel: D Uchazeč: 26949890 D CZ26949890 Projektant: D Poznámka: Cena bez DPH DPH základní snížená 311 424,18 Sazba

Více

Slepý rozpočet stavby

Slepý rozpočet stavby Slepý rozpočet stavby Stavba: 1250 Rekonstrukce balkonů Líšeň Zhotovitel: IČO: DIČ: Objednatel: 60167 Statutární město Brno Dominikánské náměstí 1 Brno IČO: 44992785 DIČ: CZ44992785 Vypracoval: Základ

Více

VÝVOJ DOPRAVNĚ BEZPEČNOSTNÍ SITUACE NA ÚZEMÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE OD 1.1.2014 30.6.2014

VÝVOJ DOPRAVNĚ BEZPEČNOSTNÍ SITUACE NA ÚZEMÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE OD 1.1.2014 30.6.2014 22. ČERVENCE 2014 VÝVOJ DOPRAVNĚ BEZPEČNOSTNÍ SITUACE NA ÚZEMÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE OD 1.1.2014 30.6.2014 Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje V I. pololetí roku 2014 šetřila služba dopravní policie

Více

Kritéria pro hodnocení projektů v rámci Programového rámce IROP SCLLD MAS Stolové hory, opatření 2.1 Udržitelná doprava aktivita Bezpečnost dopravy

Kritéria pro hodnocení projektů v rámci Programového rámce IROP SCLLD MAS Stolové hory, opatření 2.1 Udržitelná doprava aktivita Bezpečnost dopravy Kritéria pro hodnocení projektů v rámci Programového rámce IROP SCLLD MAS Stolové hory, opatření 2.1 Udržitelná doprava aktivita Bezpečnost dopravy Kritéria pro věcné hodnocení projektů (= hodnotící funkce

Více

Ceník služeb je určen pro zakázky menšího rozsahu (do 100m.)!!! Na zakázky většího rozsahu Vám rádi vyhotovíme cenovou nabídkou s výraznou slevou!!!

Ceník služeb je určen pro zakázky menšího rozsahu (do 100m.)!!! Na zakázky většího rozsahu Vám rádi vyhotovíme cenovou nabídkou s výraznou slevou!!! ČIŠTĚNÍ KANALIZACE Cena za Sazba Cena ks 1 500,00 15% 1 725,00 Kč ks 1 800,00 15% 2 070,00 Kč ČIŠTĚNÍ KANALIZACE V ROZSAHU 11-50 M m 150,00 15% 172,50 Kč Čištění kanalizace DN 201-300mm m 180,00 15% 207,00

Více

Město Klobouky u Brna nám. Míru 169/ Klobouky u Brna

Město Klobouky u Brna nám. Míru 169/ Klobouky u Brna Město Klobouky u Brna nám. Míru 169/1 691 72 Klobouky u Brna Obecně závazná vyhláška Města Klobouky u Brna č.3/2011, o zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku a čistoty ulic a jiných veřejných

Více

Plán zininí údržby obce Vidče

Plán zininí údržby obce Vidče Obec Vidče Vidče 96, 756 53 Vidče IČO 00304433, DIČ CZ00304433, tel.: 571 655 011, e-mail: obec@vidce.cz Plán zininí údržby obce Vidče 2016-2017 Plán zimní údržby je zpracován v souladu se zákonem č. 13/

Více

N Á V R H OBEC MOLDAVA, MOLDAVA 113, MOLDAVA PLÁN ZIMNÍ ÚDRŽBY KOMUNIKACÍ

N Á V R H OBEC MOLDAVA, MOLDAVA 113, MOLDAVA PLÁN ZIMNÍ ÚDRŽBY KOMUNIKACÍ OBEC MOLDAVA, MOLDAVA 113, 417 81 MOLDAVA PLÁN ZIMNÍ ÚDRŽBY KOMUNIKACÍ I. Úvod Úkolem zimní údržby je zmírňování závad ve sjízdnosti a schůdnosti na místních a účelových komunikacích, ve vlastnictví obce

Více

NÁVRH VÝDAJŮ ROZPOČTU NA ROK 2015

NÁVRH VÝDAJŮ ROZPOČTU NA ROK 2015 NÁVRH VÝDAJŮ ROZPOČTU NA ROK 2015 11 HOSPODÁŘSTVÍ 2 850,0 - Místní rozhlasy 100,0 - rekonstrukce, rozšíření sítě, uložení vedení do země, běžné opravy, výměna nefunkčních reproduktorů apod. - Opravy, udržování

Více

Z á p i s z 56. schůze Rady městského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kanceláři starosty

Z á p i s z 56. schůze Rady městského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kanceláři starosty Městský obvod Statutární město Pardubice Městský obvod Pardubice I U Divadla 828, 530 02 PARDUBICE Z á p i s z 56. schůze Rady městského obvodu Pardubice I, která se konala dne 12. 12. 2016 v kanceláři

Více

FIEDLER FFK 1810 čelní válcový zametače se sběrnou nádobou

FIEDLER FFK 1810 čelní válcový zametače se sběrnou nádobou FIEDLER FFK 1810 čelní válcový zametače se sběrnou nádobou Tento válcový zametač je určen pro zimní i letní údržbu vozovek, místních komunikací, chodníků a pěších zón. Vzhledem k odlišnostem technologie

Více

Smlouva o poskytnutí služeb č uzavřená dle 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník )

Smlouva o poskytnutí služeb č uzavřená dle 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ) Smlouva o poskytnutí služeb č. 0011882018 uzavřená dle 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ) I. Smluvní strany Služby města Pardubic a.s. se sídlem: Hůrka 1803,

Více

stanovení provozních nákladů na údržbu zrevitalizovaných Tyršových sadů.

stanovení provozních nákladů na údržbu zrevitalizovaných Tyršových sadů. V Pardubicích dne 14. února 2012 č. j.: MmP 7 275/2012 Vážený pane xxxxxxxx, zasílám Vám odpověď na Vaši žádost o poskytnutí informace podanou v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu

Více

SMLOUVA O PROVÁDĚNÍ ÚKLIDOVÝCH SLUŽEB uzavřená dle ustanovení 51 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů

SMLOUVA O PROVÁDĚNÍ ÚKLIDOVÝCH SLUŽEB uzavřená dle ustanovení 51 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů SMLOUVA O PROVÁDĚNÍ ÚKLIDOVÝCH SLUŽEB uzavřená dle ustanovení 51 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů Objednatel: Společenství vlastníků jednotek domu Bechlínská 705, Praha

Více

Řešení dopravy v klidu v lokalitě Škvárovna a v ulici Za Pilou v Českém Brodě. Město Český Brod. Závěrečná zpráva

Řešení dopravy v klidu v lokalitě Škvárovna a v ulici Za Pilou v Českém Brodě. Město Český Brod. Závěrečná zpráva Řešení dopravy v klidu v lokalitě Škvárovna a v ulici Za Pilou v Českém Brodě Město Český Brod Závěrečná zpráva HaskoningDHV Czech Republic, spol. s r.o. září 2018 Obsah ÚVODNÍ KAPITOLA... 3 1.1 DŮVODY

Více

B.1. Souhrnná technická zpráva 05/2015

B.1. Souhrnná technická zpráva 05/2015 Obsah B.1. Popis území stavby... 2 a) Charakteristika stavebního pozemku... 2 b) Výčet provedených průzkumů a podkladů... 2 c) Stávající ochranná a bezpečnostní pásma... 2 d) Poloha vzhledem k záplavovému

Více