Postup při podávání stížností Nasloucháme Jednáme Zlepšujeme

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Postup při podávání stížností Nasloucháme Jednáme Zlepšujeme"

Transkript

1 Complaints Procedures Czech Postup při podávání stížností Nasloucháme Jednáme Zlepšujeme

2

3 Úvod Ačkoliv dělá personál, který o vás pečuje, vše pro poskytnutí řádné a včasné léčby a péče, občas se nějaká chyba vyskytne. Nicméně plně zastáváme názor, že pokud nějaký důvod ke stížnosti vyvstal, je třeba jej uznat, dát věci rychle do pořádku a z této zkušenosti se poučit. Vaše problémy prošetříme v co nejkratší době, a to s povolanými osobami zodpovědnými za vaší péči. Účelem této příručky je informovat vás o tom, jak postupovat, pokud si z nějakého důvodu budete stěžovat na péči v některé z nemocnic v rámci Newcastle Upon Tyne Hospitals NHS Foundation Trust, nebo ústavů veřejného zdraví Newcastle Hospitals Community Health, a popisuje postup podání stížnosti, který je nyní stejný pro všechna zařízení NHS (národní zdravotní služby), jakož i pro místní orgán oddělení péče pro dospělé (Local Authority Adult Services Departments). Nemocnice a přidružené služby, na které se vztahují informace v tomto letáku: The Freeman Hospital (Nemocnice Freeman) The Royal Victoria Infirmary (Nemocnice Royal Victoria) The Newcastle Dental Hospital (Zubní klinika Newcastle) The Centre for Ageing and Vitality (Centrum stárnutí a vitality) dříve Všeobecná nemocnice Newcastle (Cherryburn, Cragside a Wallington Wards, jednotka péče v Belsay, centrum pro diabetiky, atd.) Northern Genetics Life The (Centrum genetiky) Newcastle Fertility Life (Centrum plodnosti ) Newcastle Hospitals Community Health (Ústav veřejného zdraví Newcastle) (všechny veřejné služby, např. pečovatelská služba, domácí návštěvy lékaře, podiatrie, fyzioterapie, atd.) Informace obsažené v tomto letáku jsou na požádání k dispozici v různých jazycích a formátech. Obraťte se, prosím, na oddělení péče o pacienty na tel. čísle

4 Kde prvotní stížnost podat? Zodpovědný personál Pokud je to možné, měli byste se vždy obrátit na někoho, jehož se váš problém bezprostředně týká, například na lékaře, zdravotní sestru nebo pracovníka příjmu. V mnoha případech lze záležitost vyřešit okamžitě. Poradenská a zprostředkovatelská služba pro pacienty (PALS) Své obavy možná budete chtít sdělit raději někomu, kdo není do vaší péče přímo zapojen. Poradenská a zprostředkovatelská služba pro pacienty (PALS) se zaměřuje na poradenství a podporu pro pacienty, jejich rodiny a ošetřovatele, poskytuje informace o službách NHS, vyslechne vaše obavy, návrhy nebo požadavky, a pomáhá vaší jménem problémy rychle řešit. Tato služba je důvěrná, můžete se obrátit na bezplatnou telefonní linku na čísle: nebo poslat zprávu na tel. číslo: či na northoftynepals@nhct.nhs.uk Nejste-li s výsledkem po jednání s PALS spokojeni, mohou vám rovněž pomoci podat s vaším souhlasem odvolání k odboru péče o pacienty, který se vaší stížností bude dále zabývat. Budete-li potřebovat, může vám poradenské centrum Independent Complains (ICA) podat informace o možnostech využití nezávislých právních služeb při projednávání vaší stížnosti. ICAS můžete kontaktovat na bezplatné telefonní lince , nebo prostřednictvím Podání stížnosti přímo u ústavu Stížnost lze podat ústně, písemně nebo elektronicky.

5 Potřebuje-li poradit s tím, jak žádost podat nebo si přejete podat žádost ústně, pak kontaktujte oddělení péče o pacienty telefonicky na číslech nebo O stížnosti bude vytvořen písemný záznam a před zahájením vyšetřování vám bude zaslána kopie tohoto záznamu k jeho odsouhlasení. Chcete-li podat stížnost písemně, napište prosím na adresu: Sir Leonard Fenwick, CBE Chief Executive, Newcastle Upon Tyne Hospitals NHS Foundation Trust, Headquarters, The Freeman Hospital, High Heaton, Newcastle Upon Tyne, NE7 7DN K podání stížnosti v elektronické podobě prosím zašlete podrobnosti em na adresu patient.relations@nuth.nhs.uk Je třeba poskytnout osobní údaje pacienta, včetně celého jména, data narození a telefonického kontaktu. Kdo si může stěžovat? Každý kdo využívá nebo v minulosti využil služeb a péče sítě nemocnic Newcastle Hospitals, nebo ústavů veřejného zdraví Newcastle Hospitals Community Health. Na přání pacienta může stížnost jeho jménem podat i příbuzný nebo blízký přítel, nicméně bude zapotřebí písemného souhlasu pacienta (plná moc) k poskytování osobních údajů třetím stranám. Jedná-li se o zemřelého, dětského pacienta nebo pacienta neschopného podat stížnost osobně vzhledem k fyzickým nedostatkům nebo nezpůsobilosti ve smyslu zákona o duševním zdraví z roku 2005, může být stížnost podána zastupující osobou. Jak rychle stížnost podat? Je důležité podat stížnost co nejdříve po události. Běžně se projednávají pouze ty stížnosti, které:

6 jsou podány nejpozději do 12 měsíců po události, nebo jsou podány během 12 měsíců po uvědomění si události, jež je předmětem stížnosti.

7

8 Na základě rozhodnutí ústavu mohou být tyto časové lhůty prodlouženy, je-li zřejmé, že stěžovatel má pádný důvod k nesplnění těchto termínů, a za předpokladu, že lze efektivně a spravedlivě veškeré náležitosti prošetřit. Co mohu od ústavu očekávat? V případě podání písemné stížnosti se s vámi během tří pracovních dní od jejího obdržení spojí člen týmu pro vyřizování stížností. Budete mít možnost nám sdělit, zda upřednostňujete písemnou odpověď nebo telefonický rozhovor se zodpovědným členem personálu. Jednání zahrnuje také odsouhlasení časového rámce k odpovědi na vaší písemnou stížnost. Po tomto jednání vám bude zaslán potvrzovací dopis. Není-li možné se s vámi spojit telefonicky, bude vám zaslána zpráva s potvrzení o obdržení vaší stížnosti a se stanovením časového rámce pro její vyřízení. V případě ústní stížnosti s vámi pracovník týmu pro vyřizování stížností kromě záznamu osobních údajů ještě projedná, zda upřednostňujete písemnou odpověď nebo telefonický rozhovor zodpovědného člena týmu, a také odsouhlasí časový rámec. Následně po tomto rozhovoru vám bude zaslán potvrzovací dopis se záznamem jednání, a to za účelem ověření správnosti a úplnosti zaznamenaných údajů. Bude třeba jej podepsat a zaslat zpět, vyšetřování události bude zahájeno po doručení záznamu na oddělení péče o pacienty.

9 Co mohu udělat, pokud nejsem s odpovědí spokojen? Nejste-li s prvotní odpodědí na vaší stížnost spokojeni, je vám k projednání dalších možností k dispozici pracovník týmu vyřizování stížností, a to na tel. číslech nebo Pokud jste s výsledky jednání a řešení na místní úrovni i nadále nespokojeni, můžete o přezkoumání vaší stížnosti a odpovědi ústavu požádat veřejného ochránce práv u Parliamentary and Health Services (PHSO). Učinit byste tak měli do 12 měsíců od vaší stížnosti. Vezměte, prosím, na vědomí, že veřejný ochránce práv (PHSO) se bude přezkoumáním vaší stížnosti zabývat pouze za předpokladu, že jste o prošetření stížnosti a vyřešení vašeho případu již dříve zažádali přímo u ústavu NHS, a kde toto nebylo možné. Další podrobnosti o službě veřejného ochránce práv (PHSO) naleznete na stránkách Telefonní číslo Stížnosti týkající se služeb poskytovaných více než jednou organizací Všechny pobočky NHS a místní organizace služeb sociální péče mají povinnost při prošetřování stížnosti a poskytování souhrnných informací, kde je to vhodné, spolupracovat. Podobná opatření platí pro stížnosti týkající se nezávislých zařízení, které poskytují služby NHS na smluvním základě mimo nemocnice, například praktických lékařů, optiků nebo lékárníků. V takovém případě budete informováni, která instituce bude prošetření koordinovat a poskytne k vaší stížnosti souhrnné vyjádření. K jednání s těmito organizacemi bude zapotřebí vašeho souhlasu, pokud jste ho ještě neposkytli.

10 Jaký typ problémů ústav prošetřuje? Ústav bude reagovat na všechny stížnosti ohledně služeb poskytovaných v našich nemocnicích, ambulancích, střediscích veřejného zdraví, a domácí zdravotnické péče, bude-li k tomu mít souhlas pacienta. Budeme reagovat také na jakoukoliv stížnost týkající se rozhodnutí ústavu o neposkytnutí služeb. Nicméně vaší stížnost nebudeme schopni prošetřit, pokud:- se vaše stížnost týká výhradně péče poskytované nemocnicí nebo poliklinikou, které spadají do jiné sítě; jste zaměstnancem ústavu a uvedené skutečnosti se vztahují k vaší pracovní smlouvě; se vaše stížnost týká zdravotní péče poskytované v soukromém zařízení, které není financované NHS; se vaše stížnost zabývá záležitostí, která byla předmětem stížnosti již v minulosti, a která již byla vyřešena; se vaše stížnost týká údajného nedodržení zákona o svobodném přístupu k informacím z roku 2000; se vaše stížnost týká události vyžadující prošetření odborným disciplinárním orgánem.

11 Adresa a telefonní číslo ústavu: Výkonný ředitel Sir Leonard Fenwick, CBE, Chief Executive Newcastle upon Tyne Hospitals NHS Foundation Trust Headquarters: Freeman Hospital, High Heaton, Newcastle upon Tyne NE7 7DN Telefon: (0191) Vedoucí odboru péče o pacienty Patient Relations Manager Newcastle upon Tyne Hospitals NHS Foundation Trust Headquarters, Freeman Hospital, Complaints Department (Level 1), High Heaton Newcastle upon Tyne NE7 7DN Telefon: (0191) Další užitečné kontakty, adresy a telefonní čísla: Veřejný ochránce práv The Parliamentary and Health Service Ombudsman Millbank Tower, Millbank, London, SW1P 4QP Telefon: Poradenská a zprostředkovatelská služba pro pacienty (PALS) Bezplatná telefonická linka: Independent Complaints Advocacy (ICA) (Nezávislé právní služby v oblasti stížností) Bezplatná telefonická linka

12 NHS England (Národní zdravotnická služba) Complaints Manager (vedoucí oddělení stížností) Nursing & Quality Directorate (ošetřovatelství a řízení kvality) Cumbria, Northumberland, Tyne & Wear Area Team NHS England Waterfront 4 Riverside Newburn Newcastle upon Tyne NE15 8NY Závěrem Máme zájem dozvědět se, když není něco v pořádku, abychom pro vás mohli dát věci rychle do pořádku a mohli se z vašich zkušeností poučit, jak naše služby pro ostatní zlepšit. Jako organizace si přejeme vyzvat pacienty a jejich návštěvníky k tomu, aby se vyjádřili k veškerým aspektům poskytnutých služeb a poskytli nám informace o tom, jak učinit jejich pobyt v zařízeních sítě nemocnic Newcastle upon Tyne Hospitals NHS Trust příjemnějším zážitkem (včetně služeb poskytovaných v rámci veřejných středisek). Abychom vám pomohli se lépe vyjádřit, najdete v příloze tohoto letáku krátký dotazník Jen 2 minuty. Dotazník můžete odeslat interní poštou týmu péče o pacienty. Budete-li potřebovat poradit při vyplňování, požádejte, prosím, personál. Každý návrh bude brán vážně a bude-li to možné, ihned zpracován. Případně nás můžete kontaktovat prostřednictvím internetových stránek ústavu, a jakékoliv připomínky, pochvaly, problémy nebo stížnosti zaslat em na adresu patient.relations@nuth.nhs.uk

13 Jen 2 minuty Sdělte nám váš názor Oblast, které se týká váš komentář: RVI Centrum stárnutí a vitality Vstupní prostory kterého centra?... Freeman Zubní klinika Jiné... (prosím upřesněte) Byla vaše zkušenost s ústavem v něčem obzvláště dobrá? Je něco, co dle vašeho názoru třeba zlepšit? Děkujeme Dotazník prosím odevzdejte oddělení péče o pacienty, 1. patro, nemocnice Freeman.

14 The Newcastle upon Tyne Hospitals NHS Foundation Trust Headquarters, The Freeman Hospital High Heaton Newcastle upon Tyne NE7 7DN Tel: Revize v březnu 2015 Datum další revize v březnu 2018 Potts Print (UK). Apr 2015 NFH/164

Hodnocení při přijetí do nemocnice

Hodnocení při přijetí do nemocnice l Hodnocení při přijetí do nemocnice (Paragraf 2 Zákona o duševním zdraví z 1983) Svit budoucnosti 1. Jméno pacienta 2. Jméno osoby zodpovědné za vaši péči (váš zodpovědný lékař ) 3. Název nemocnice a

Více

Informační služba pro pacienty

Informační služba pro pacienty Informace pro Vás co potřebujete vědět Tento leták vysvětluje, jaké informace o Vás uchováváme, proč to děláme a jak se k nim dostanete Informační služba pro pacienty Vaše záznamy uchováváme v tajnosti

Více

Systém CPA (Care Programme Approach, Programový přístup k péči)

Systém CPA (Care Programme Approach, Programový přístup k péči) Systém CPA (Care Programme Approach, Programový přístup k péči) care plan Co je systém CPA? Systém CPA Plan Programovému přístupu k péči se jinak říká také systém CPA. Systém CPA se stará o to, abyste

Více

Tato příbalová informace vysvětluje, jak National Health Service (NHS), práce v

Tato příbalová informace vysvětluje, jak National Health Service (NHS), práce v National Health Service Tato příbalová informace vysvětluje, jak National Health Service (NHS), práce v UK. Národní zdravotní služba poskytuje zdravotní péči ve Velké Británii a je financován zdanění.

Více

Rodinná skupina včasné intervence při psychóze ( Early Intervention in Psychosis = EIP) Terapie a podpora pro rodiny, které mají zkušenost s psychózou

Rodinná skupina včasné intervence při psychóze ( Early Intervention in Psychosis = EIP) Terapie a podpora pro rodiny, které mají zkušenost s psychózou Rodinná skupina včasné intervence při psychóze ( Early Intervention in Psychosis = EIP) Terapie a podpora pro rodiny, které mají zkušenost s psychózou Informační leták 2 Kdo je v rodinné skupině? Jsme

Více

STÍŽNOSTI. Dětská psychiatrická nemocnice Opařany. Verze 4.00 Působnost: DPN Opařany Skartační znak: A 10

STÍŽNOSTI. Dětská psychiatrická nemocnice Opařany. Verze 4.00 Působnost: DPN Opařany Skartační znak: A 10 STÍŽNOSTI S13 Stížnosti Platnost od: Zpracovala: Schválila: 1. 9. 2016 Ing. Tatjana Nagyová náměstkyně pro personalistiku a kvalitu prim. MUDr. Iva Hodková ředitelka DPN Verze 4.00 Působnost: DPN Opařany

Více

Standard č. 7. Stížnost na kvalitu, nebo způsob poskytování Terénní osobní asistence

Standard č. 7. Stížnost na kvalitu, nebo způsob poskytování Terénní osobní asistence Standard č. 7 Stížnost na kvalitu, nebo způsob poskytování Terénní osobní asistence Terénní osobní asistence má stanovené vnitřní předpisy, které upravují podání, řešení stížnosti. 1. Definice stížnosti

Více

Zákon o svobodě informací z roku Váš průvodce. Informační služba pro pacienty

Zákon o svobodě informací z roku Váš průvodce. Informační služba pro pacienty Zákon o svobodě informací z roku 2000 Váš průvodce Informační služba pro pacienty Co je to Zákon o svobodě informací? (ZSI) Tento zákon dává lidem všeobecné právo prohlédnout si zaznamenané informace,

Více

Standard č. 7. Stížnosti na kvalitu, nebo způsob poskytovaní Terénní odlehčovací služby

Standard č. 7. Stížnosti na kvalitu, nebo způsob poskytovaní Terénní odlehčovací služby Standard č. 7 Stížnosti na kvalitu, nebo způsob poskytovaní Terénní odlehčovací služby Terénní odlehčovací služby mají stanovené vnitřní předpisy, které upravují podání, řešení stížnosti. 1. Definice stížnosti:

Více

Reklamační řád. 1. Obecné informace

Reklamační řád. 1. Obecné informace Reklamační řád ING Bank N.V. zastoupená v České republice prostřednictvím své pobočky v Praze (dále jen Banka ), pro retailové bankovní produkty ING Konto, ING Termínované vklady, ING Investice a ING Fondy

Více

VII / Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby

VII / Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby DS Světlo STANDARDY KVALITY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 2016 DOMOV PRO SENIORY SVĚTLO DRHOVLE 44, 397 01 PÍSEK IČO: 70869812 ZŘIZOVATEL JIHOČESKÝ KRAJ U ZIMNÍHO STADIONU 1952/2 370 76 ČESKÉ BUDĚJOVICE VII / Stížnosti

Více

Centrum pobytových a terénních sociálních služeb Zbůch. Pravidla pro podávání a vyřizování stížností nebo připomínek

Centrum pobytových a terénních sociálních služeb Zbůch. Pravidla pro podávání a vyřizování stížností nebo připomínek Centrum pobytových a terénních sociálních služeb Zbůch Pravidla pro podávání a vyřizování stížností nebo připomínek Veškeré stížnosti a připomínky jsou posuzovány jako podnět ke zlepšení poskytovaných

Více

Reklamační řád. 1. Obecné informace

Reklamační řád. 1. Obecné informace Reklamační řád ING Bank N.V. zastoupená v České republice prostřednictvím své pobočky v Praze (dále jen Banka ), pro retailové bankovní produkty ING Konto, ING Termínované vklady, ING Investice a ING Fondy

Více

Pravidla pro vyřizování stížností na kvalitu nebo způsob poskytovaných sociálních služeb

Pravidla pro vyřizování stížností na kvalitu nebo způsob poskytovaných sociálních služeb Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Vnitřní předpis směrnice č. 110/2011 Pravidla pro vyřizování stížností na kvalitu nebo způsob poskytovaných sociálních služeb I. Obecná ustanovení 1. Poskytovatel

Více

Přezkoumání: Mgr. B. Kamasová manažerka kvality Účinnost: Schválení: Ing. M. Hlatký vedoucí zařízení Verze: 01

Přezkoumání: Mgr. B. Kamasová manažerka kvality Účinnost: Schválení: Ing. M. Hlatký vedoucí zařízení Verze: 01 STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Nahrazuje: Dokument Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby ze dne 1. 7. 2011 Proces Jméno a příjmení Funkce Podpis Domov

Více

7. Kvalita poskytování sociální služby Podávání a vyřizování stížností, evaluační systém

7. Kvalita poskytování sociální služby Podávání a vyřizování stížností, evaluační systém 7. Kvalita poskytování sociální služby Podávání a vyřizování stížností, evaluační systém 1. Stížnost může podat každá osoba (zákonný zástupce), které je poskytována sociální služba. 2. O právu podat stížnost

Více

STANDARD č. 13 Vyřizování a podávání stížností

STANDARD č. 13 Vyřizování a podávání stížností STANDARD č. 13 Vyřizování a podávání stížností 1. Stížnost, podnět, připomínka Stížností se rozumí takové podání na orgán sociálně-právní ochrany, které přináší kritiku a očekávání nápravy či opatření.

Více

Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně-Chrlicích Chrlické nám.2, 643 00 Brno. Standard č.

Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně-Chrlicích Chrlické nám.2, 643 00 Brno. Standard č. Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně-Chrlicích Chrlické nám.2, 643 00 Brno Standard č. 7 Pobytová služba Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Standard

Více

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název zařízení: Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 15 Poskytovaná služba: Domov se zvláštním režimem, identifikátor služby: 8568124

Více

Domov pro seniory Krč Sulická 1085/ Praha 4 - Krč SQ 7/2014. Název: Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby

Domov pro seniory Krč Sulická 1085/ Praha 4 - Krč SQ 7/2014. Název: Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Domov pro seniory Krč Sulická 1085/53 142 00 Praha 4 - Krč SQ 7/2014 Název: Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Vydání č: Výtisk č: Počet stran: Platnost: 1. 6. 2014 Účinnost:

Více

Občanská poradna Nymburk, o. s. člen Asociace občanských poraden registrovaný poskytovatel sociální služby. Směrnice č. 7

Občanská poradna Nymburk, o. s. člen Asociace občanských poraden registrovaný poskytovatel sociální služby. Směrnice č. 7 Občanská poradna Nymburk, o. s. člen Asociace občanských poraden registrovaný poskytovatel sociální služby Směrnice č. 7 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Úvod Občanská poradna

Více

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Obsah ÚVOD... 2 1. Vysvětlení základních pojmů... 2 2. Kdo může podnět, připomínku, stížnost podat... 2 3. Jak se dozvědět o možnosti podat

Více

POSTUPY PŘI PODÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ V ZAŘÍZENÍ

POSTUPY PŘI PODÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ V ZAŘÍZENÍ POSTUPY PŘI PODÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ V ZAŘÍZENÍ Obsah: 1) PRAVIDLA A POSTUP PŘI PODÁVÁNÍ STÍŽNOSTÍ. 2) EVIDENCE A LHŮTA VYŘÍZENÍ STÍŽNOSTÍ. 3) MONITORING A ANALÝZA. 4) ZÁVĚREČNÉ USTANOVENÍ Touto

Více

SOL VYŘIZOVÁNÍ A PODÁVÁNÍ STÍŽNOSTÍ. STANDARD č. 14

SOL VYŘIZOVÁNÍ A PODÁVÁNÍ STÍŽNOSTÍ. STANDARD č. 14 SOL STANDARD č. 14 VYŘIZOVÁNÍ A PODÁVÁNÍ STÍŽNOSTÍ Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc při Dětském centru R. A. Dvorského 1710 544 01 Dvůr Králové nad Labem provozované Sdružením ozdravoven a

Více

Centrum pro pomoc obětem

Centrum pro pomoc obětem Centrum pro pomoc obětem Respondeo, o. s. registrovaný poskytovatel sociální služby Směrnice č. 7 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Jméno a příjmení, funkce Podpis Datum Vypracovala:

Více

PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby

PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Pečovatelská služba Heřmanův Městec PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Stížnosti jsou důležitá poselství o spokojenosti s poskytovanou službou. Je to důležitý

Více

PNTS. Hlášení pojistné události

PNTS. Hlášení pojistné události PNTS Hlášení pojistné události Naší snahou je, aby vyřízení pojistné události proběhlo hladce a v co nejkratším možném termínu. Pokud vznikne událost, která by mohla založit Váš nárok na pojistné plnění,

Více

Respondeo, o. s. člen Asociace občanských poraden registrovaný poskytovatel sociální služby. Směrnice č. 7

Respondeo, o. s. člen Asociace občanských poraden registrovaný poskytovatel sociální služby. Směrnice č. 7 Respondeo, o. s. člen Asociace občanských poraden registrovaný poskytovatel sociální služby Směrnice č. 7 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Jméno a příjmení, funkce Podpis Datum

Více

Standard č. 7. Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociálních služeb

Standard č. 7. Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociálních služeb SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Domov pro seniory U Kostelíčka Pardubice Štrossova 357, 530 03 Pardubice tel.: 466 613 176 www.ssmpce.cz e-mail: kostelicek@ssmpce.cz Standard č. 7 Stížnosti na kvalitu nebo

Více

Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně - Chrlicích

Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně - Chrlicích Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně - Chrlicích Domov pro osoby se zdravotním postižením Standard č. 7 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Standard

Více

PODNĚTY A STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

PODNĚTY A STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PODNĚTY A STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Informovanost uživatelů Na úvodní schůzce s klíčovým pracovníkem je uživatel/zájemce seznámen se způsobem podávání podnětů a stížností

Více

NEMOCNICE POČÁTKY, s.r.o.

NEMOCNICE POČÁTKY, s.r.o. NEMOCNICE POČÁTKY, s.r.o. Havlíčkova 206, 394 64 Počátky Název: Evidenční značka: VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ, OZNÁMENÍ, PODNĚTŮ A EVIDENCE PODĚKOVÁNÍ OD OBČANŮ A ORGANIZACÍ SM-NP-5-2015 Identifikace: Nahrazuje:

Více

Šetření a evidence stížností

Šetření a evidence stížností Vnitřní předpis Oblastní nemocnice Kladno, a.s. Číslo: VP 010 Vydání: 3 nemocnice Středočeského kraje Datum kontroly: 20.2.2018 Výsledek: aktualizace Šetření a evidence stížností Účinnost dokumentu od:

Více

Intervenční centrum Nymburk

Intervenční centrum Nymburk Intervenční centrum Nymburk Občanská poradna Nymburk, o. s. registrovaný poskytovatel sociální služby Směrnice č. 7 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Jméno a příjmení, funkce

Více

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Denní stacionář Odlehčovací služba Sociální rehabilitace ambulantní Sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením

Více

DOMOV PRO SENIORY, Kabelíkova 3217/14a, 750 02 Přerov. Pravidla pro podávání a vyřizování stížností

DOMOV PRO SENIORY, Kabelíkova 3217/14a, 750 02 Přerov. Pravidla pro podávání a vyřizování stížností DOMOV PRO SENIORY, Kabelíkova 3217/14a, 750 02 Přerov Pravidla pro podávání a vyřizování stížností Obsah Úvod 2 Přijímání stížností: 2 Evidence stížností: 4 Vyřizování stížností: 5 1 Úvod Možnost stěžovat

Více

STANDARD č. 7 STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

STANDARD č. 7 STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Domov poklidného stáří Vejprnice Baculus o.p.s., IČ: 26997355 Tylova 999, Vejprnice, PSČ 330 27 Tel.: 377 815 111, E-mail: info@baculus.cz; www.baculus.cz STANDARD č. 7 STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB

Více

Zdravotnické služby ve Walesu

Zdravotnické služby ve Walesu Zdravotnické služby ve Walesu Pokud jste zrovna dorazili do Walesu nebo se pokoušíte obdržet více informací o velšských zdravotnických službách, mohou vám pomoci následující informace. Co je NHS? NHS (National

Více

problém s Vaší... můžeme Vám pomoct Vaše stížnost a ombudsman ZDARMA FÉROVĚ PRO KAŽDÉHO

problém s Vaší... můžeme Vám pomoct Vaše stížnost a ombudsman ZDARMA FÉROVĚ PRO KAŽDÉHO problém s Vaší... Vaše stížnost a ombudsman můžeme Vám pomoct ZDARMA FÉROVĚ PRO KAŽDÉHO O ombudsmanovi Pokud nejste spokojeni s něčím, co Vám provedla finanční instituce, můžete se obrátit na Službu finančního

Více

PRAVIDLA PRO PODÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ

PRAVIDLA PRO PODÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ PRAVIDLA PRO PODÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ na kvalitu nebo způsob poskytování sociálních služeb Místo realizace: Domov Bílá Opava Závaznost pro: Domov se zvláštním režimem Platnost od: 01. 06. 2014 Nespokojený

Více

EVIDENCE STÍŽNOSTÍ NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

EVIDENCE STÍŽNOSTÍ NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY EVIDENCE STÍŽNOSTÍ NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY I. Vymezení pojmů Stížností je vyjádřena nespokojenost stěžovatelů s poskytovanými službami. Stížnost není pracovníky pojímána jako

Více

Obsah. Vnitřní předpis Reklamační řád. Název: REKLAMAČNÍ ŘÁD

Obsah. Vnitřní předpis Reklamační řád. Název: REKLAMAČNÍ ŘÁD Název: REKLAMAČNÍ ŘÁD Vnitřní předpis č.: 10/2015 Obsah: Přílohy: Určena: Všem zaměstnancům a pracovníkům (VZ/PPZ) Consilior s.r.o. Vv Vytvořil: JUDr. Lumír Schejbal compliance officer Schválil: Tomáš

Více

OMBUDSMANA PRO ZDRAVÍ PRÁVO PRO: PACIENTY ZDRAVOTNÍKY ZDRAVOTNICKÁ ZAŘÍZENÍ

OMBUDSMANA PRO ZDRAVÍ PRÁVO PRO: PACIENTY ZDRAVOTNÍKY ZDRAVOTNICKÁ ZAŘÍZENÍ K A N C E L Á Ř OMBUDSMANA PRO ZDRAVÍ PRÁVO PRO: PACIENTY ZDRAVOTNÍKY ZDRAVOTNICKÁ ZAŘÍZENÍ www.ombudsmanprozdravi.cz ochrance@ombudsmanprozdravi.cz Národní 11, 110 00 Praha 1 Hlavním důvodem, proč vznikla

Více

VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ, PŘIPOMÍNEK A NÁMĚTŮ V DOMOVĚ PRAMEN V MNICHOVĚ

VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ, PŘIPOMÍNEK A NÁMĚTŮ V DOMOVĚ PRAMEN V MNICHOVĚ DOZP Pramen, příspěvková organizace IČ: 711 753 26 Mnichov 142, 353 01 Mariánské Lázně Tel.: 354 692 134, e-mail: pramen.mnichov@tiscali.cz STANDARD č. 7 VNITŘNÍ PŘEDPIS č. 19: VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ, PŘIPOMÍNEK

Více

Co je považováno orgánem sociálně právní ochrany dětí za stížnost?

Co je považováno orgánem sociálně právní ochrany dětí za stížnost? Orgán sociálně právní ochrany dětí má zpracovány pravidla pro podávání, vyřizování a evidenci stížností v podobě srozumitelné pro všechny klienty Orgán sociálně právní ochrany informuje klienty a další

Více

Centrum pomoci pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. Kochova 1185, Chomutov 430 12 IČO 27270955 tel. 474 332 816 mobil 606 156 714

Centrum pomoci pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. Kochova 1185, Chomutov 430 12 IČO 27270955 tel. 474 332 816 mobil 606 156 714 Směrnice č. 26 Název směrnice: O podávání a vyřizování stížností Stížností se rozumí projev nespokojenosti klienta nebo jiné osoby s poskytovanou sociální službou nebo způsobem jak je poskytována (např.

Více

Plánovaná zdravotní péče v Evropě pro občany lothianského regionu

Plánovaná zdravotní péče v Evropě pro občany lothianského regionu Plánovaná zdravotní péče v Evropě pro občany lothianského regionu Úvod Tento leták vysvětluje, na jakou finanční náhradu můžete mít nárok, jestliže máte trvalé bydliště v lothianském regionu (správní oblasti

Více

Vnitřní předpis č. 7. Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování služby sociální rehabilitace ve firmě Ergotep d.i.

Vnitřní předpis č. 7. Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování služby sociální rehabilitace ve firmě Ergotep d.i. Vnitřní předpis č. 7 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování služby sociální rehabilitace ve firmě Ergotep d.i. Vypracovala: Mgr. Lenka Pokorná Schválil: Bc. Petr Herynek Účinnost od: 1. 9. 2016 Vnitřní

Více

Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel Hlavní město Praha

Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel Hlavní město Praha Standard č. 7 SMĚRNICE Verze 9 - zkrácená k podávání a vyřizování připomínek, podnětů, stížností, oznámení a petic osob, kterým jsou poskytovány sociální služby Tato Směrnice k podávání a vyřizování připomínek,

Více

POKYN POSTUPY PODÁVÁNÍ STÍŽNOSTÍ A ODVOLÁNÍ V PROGRAMU QUALIFOR

POKYN POSTUPY PODÁVÁNÍ STÍŽNOSTÍ A ODVOLÁNÍ V PROGRAMU QUALIFOR POKYN POSTUPY PODÁVÁNÍ STÍŽNOSTÍ A ODVOLÁNÍ V PROGRAMU QUALIFOR ZÁKLADNÍ INFORMACE Program QUALIFOR je program skupiny SGS akreditovaný FSC. SGS je mezinárodní společnost, která se specializuje na nezávislé

Více

Reklamační řád. ING Bank N. V., organizační složka, pro produkty ING Konto a ING Fondy (dále jen Reklamační řád)

Reklamační řád. ING Bank N. V., organizační složka, pro produkty ING Konto a ING Fondy (dále jen Reklamační řád) Reklamační řád ING Bank N. V., organizační složka, pro produkty ING Konto a ING Fondy (dále jen Reklamační řád) 1. Obecné informace 1.1. Reklamační řád blíže upravuje postupy a procesy související s podáváním

Více

STÍŽNOST, PŘIPOMÍNKA, PODNĚT PRO ZLEPŠENÍ KVALITY

STÍŽNOST, PŘIPOMÍNKA, PODNĚT PRO ZLEPŠENÍ KVALITY STÍŽNOST, PŘIPOMÍNKA, PODNĚT PRO ZLEPŠENÍ KVALITY 1. Proč jsou stížnosti důležité? Stížnosti, podněty a připomínky jsou pro Domov odpočinku ve stáří důležitá poselství o spokojenosti a o tom, zda služba

Více

Reklamační řád BH Securities a.s.

Reklamační řád BH Securities a.s. Reklamační řád BH Securities a.s. F13_Reklamační řád_1.1.11ml.doc 1 z 7 OBSAH Článek 1 Účel předpisu...3 Článek 2 Úvodní ustanovení...3 Článek 3 Reklamace zákazníka...3 Článek 4 Stížnost zákazníka...3

Více

7. STÍŽNOSTI NA KVALITU SLUŽEB POSKYTOVANÝCH V CENTRU DENNÍCH SLUŽEB

7. STÍŽNOSTI NA KVALITU SLUŽEB POSKYTOVANÝCH V CENTRU DENNÍCH SLUŽEB 7. STÍŽNOSTI NA KVALITU SLUŽEB POSKYTOVANÝCH V CENTRU DENNÍCH SLUŽEB Článek I. Základní ustanovení 1.1. Tato směrnice upravuje způsob přijímání a vyřizování podnětů, připomínek a stížností ke kvalitě služeb

Více

Čl. 1 Stížnost na kvalitu nebo způsob poskytování sociálních služeb. Čl. 2 Kdo může podat stížnost

Čl. 1 Stížnost na kvalitu nebo způsob poskytování sociálních služeb. Čl. 2 Kdo může podat stížnost Vnitřní pravidla pro podávání a vyřizování stížností Poskytovatel: Město Raspenava, název zařízení: Sociální služby, Frýdlantská 532, Raspenava druh služby: Pečovatelská služba Čl. 1 Stížnost na kvalitu

Více

Pravidla pro podávání a vyřizování stížností

Pravidla pro podávání a vyřizování stížností Ústav sociální péče pro mládež Domečky Jiráskova 1612, 516 01 Rychnov nad Kněžnou Název dokumentu : Pravidla pro vyřizování stížností Číslo dokumentu : 30 Platnost od : 1.1.2013 Ruší se platnost dokumentu

Více

2. Důvod a způsob založení povinného subjektu, podmínky a principy, za kterých provozuje svoji činnost

2. Důvod a způsob založení povinného subjektu, podmínky a principy, za kterých provozuje svoji činnost 1. Úplný název povinného subjektu Nejvyšší státní zastupitelství 2. Důvod a způsob založení povinného subjektu, podmínky a principy, za kterých provozuje svoji činnost Nejvyšší státní zastupitelství bylo

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD SPOLEČNOSTI PARTNERS FINANCIAL SERVICES, A.S.

REKLAMAČNÍ ŘÁD SPOLEČNOSTI PARTNERS FINANCIAL SERVICES, A.S. REKLAMAČNÍ ŘÁD SPOLEČNOSTI PARTNERS FINANCIAL SERVICES, A.S. Reklamační řád společnosti Partners Financial Services, a.s. se sídlem Praha 4, Türkova 2319/5b, PSČ 14900, IČ 276 99 781, zapsané v obchodním

Více

PRAVIDLA PRO VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

PRAVIDLA PRO VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY CENTRUM SOCIÁLNÍ PÉČE MĚSTA ŽAMBERK Albertova 357, 564 01 Žamberk tel.: 465 617 101,465 617 105, 465 617 111, e-mail: penzion.zamberk@tiscali.cz, petra.rysava@tiscali.cz Vnitřní pravidla č. 1/2008 PRAVIDLA

Více

Směrnice č. OS - 5/2013 Podávání a evidence stížností

Směrnice č. OS - 5/2013 Podávání a evidence stížností Směrnice č. OS - 5/2013 Podávání a evidence stížností Provozovatel: PRIVAMED Healthia s.r.o. Kotíkovská 19, P L Z E Ň Masarykova nemocnice v Rakovníku Dukelských hrdinů 200/II, Rakovník Účel: Účelem této

Více

Pravidla k přijímání a vyřizování stížností, připomínek a podnětů

Pravidla k přijímání a vyřizování stížností, připomínek a podnětů Domov pro seniory Trutnov, R. Frimla 936, 541 01 Trutnov, IČO 70153906 Pravidla k přijímání a vyřizování stížností, připomínek a podnětů Uživatel domova pro seniory Trutnov, zaměstnanec, rodinný příslušník,

Více

PRAVIDLA PRO PODÁVÁNÍ STÍŽNOSTÍ

PRAVIDLA PRO PODÁVÁNÍ STÍŽNOSTÍ Sociální služby Města Opočna Tyršova 686, 51773 Opočno Směrnice ORG 6 /2014 PRAVIDLA PRO PODÁVÁNÍ STÍŽNOSTÍ Obsah: Čl. 1 Čl. 2 Čl. 3 Čl. 4 Čl. 5 Čl. 6 Čl. 7 Definice pojmů Náležitosti stížnosti Způsob

Více

Standard č. 7. Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociálních služeb Odlehčovací služba

Standard č. 7. Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociálních služeb Odlehčovací služba SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Domov pro seniory U Kostelíčka Pardubice Štrossova 357, 530 03 Pardubice tel.: 466 613 176 www.ssmpce.cz e-mail: kostelicek@ssmpce.cz Standard č. 7 Stížnosti na kvalitu nebo

Více

Pravidla pro vyřizování stížností a reklamací

Pravidla pro vyřizování stížností a reklamací 1. Úvodní ustanovení 1.1. Klientem se rozumí fyzická osoba, která je se společností ve smluvním vztahu, jednala o uzavření smluvního vztahu nebo byla ve smluvním vztahu. 1.2. Reklamací se rozumí podání

Více

IČ : ID datové schránky : cyx2qb5 Kniha přání a stížností K-centrum Liberec

IČ : ID datové schránky : cyx2qb5 Kniha přání a stížností K-centrum Liberec www.mostknadeji.eu IČ : 631 25 137 ID datové schránky : cyx2qb5 Kniha přání a stížností K-centrum Liberec Most k naději pomáháme lidem založeno v roce 1995 Zřizovatel vybraných protidrogových center v

Více

Vaše stížnost a ombudsman

Vaše stížnost a ombudsman Vaše stížnost a ombudsman O úřadu ombudsmana Úřad finančního ombudsmana může zasáhnout v případě, že jste si stěžovali na finanční instituci, ale nejste s řešením Vaší situace spokojeni. Využití našich

Více

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY I. PRAVIDLA VYŘIZOVÁNÍ PODNĚTŮ, PŘIPOMÍNEK, STÍŽNOSTÍ PRO UŽIVATELE SLUŽBY 1) Obecná ustanovení MENS SANA o.s. má stanovena pravidla pro vyřizování podnětů,

Více

Pravidla pro podání a vyřizování stížností

Pravidla pro podání a vyřizování stížností Pravidla pro podání a vyřizování stížností Úvod Řešení stížností v organizaci je velmi důležitým prvkem pro zvyšování kvality poskytovaných činností a pro ochranu práv uživatelů. Stížnosti, připomínky

Více

Demo Version of PDF Splitter Merger

Demo Version of PDF Splitter Merger Svitavská nemocnice, a. s. Kollárova 643/7, 568 25 Svitavy Kdo je oprávněn stížnost podat? JAK POSTUPOVAT PŘI PODÁNÍ STÍŽNOSTI Kdokoli, kdo je nespokojen s poskytovanými zdravotními službami ve Svitavské

Více

Standard č. 14 Vyřizování a podávání stížností Kritérium

Standard č. 14 Vyřizování a podávání stížností Kritérium Standard č. 14 Vyřizování a podávání stížností Kritérium 14a Pověřená osoba má písemně zpracována a zveřejněna pravidla pro podávání, vyřizování a evidenci stížností na kvalitu nebo způsob poskytování

Více

Směrnice č. 13/2012. Pravidla pro vyřizování podnětů, připomínek a stížností na kvalitu nebo způsob poskytování sociálních služeb

Směrnice č. 13/2012. Pravidla pro vyřizování podnětů, připomínek a stížností na kvalitu nebo způsob poskytování sociálních služeb LUXOR Poděbrady poskytovatel sociálních služeb Směrnice č. 13/2012 Pravidla pro vyřizování podnětů, připomínek a stížností na kvalitu nebo způsob poskytování sociálních služeb - 1 - Každá stížnost je motivem

Více

Vnitřní předpis pro pacienty Endokrinologického ústavu

Vnitřní předpis pro pacienty Endokrinologického ústavu Vnitřní předpis pro pacienty Endokrinologického ústavu Vážení pacienti, snahou všech členů zdravotnického týmu je co nejdříve, přitom citlivě, ohleduplně a s porozuměním, Vám pomoci k dosažení a upevnění

Více

Gymnázium Hostivice, příspěvková organizace Komenského 141, Hostivice tel: , IČ: Informace o škole

Gymnázium Hostivice, příspěvková organizace Komenského 141, Hostivice tel: , IČ: Informace o škole Informace o škole 1. Údaje o jmenování ředitelky školy do funkce V souladu s dikcí 166 odst. 2 zákona 561/2004 Sb., školský zákon, na základě výsledku konkurzního řízení, jmenoval Krajský úřad dne 1. 1.

Více

Vnitřní předpis č. 7. Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování služby sociální prevence rané péče ve Středisku rané péče v Pardubicích o.p.s.

Vnitřní předpis č. 7. Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování služby sociální prevence rané péče ve Středisku rané péče v Pardubicích o.p.s. IČ: 26600285 E-mail: stredisko@ranapece-pce, web: www.ranapece-pce.cz Vnitřní předpis č. 7 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování služby sociální prevence rané péče ve Středisku rané péče v Pardubicích

Více

Informační kniha, reklamační řád

Informační kniha, reklamační řád Informační kniha, reklamační řád Seznam informací k nahlédnutí Vážený kliente, v rámci našich služeb Vám rádi poskytneme veškeré informace, které považujete za důležité. V případě Vašeho zájmu se prosím

Více

DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY příspěvková organizace Velké Hamry 600 IČ:

DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY příspěvková organizace Velké Hamry 600 IČ: DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY příspěvková organizace 468 45 Velké Hamry 600 IČ: 712 200 03 STANDARD Č. 7 STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB SQ: 7 Metodikou se řídí: všichni pracovníci

Více

VS - SAS - 7/14 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby

VS - SAS - 7/14 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Vnitřní směrnice VS - SAS - 7/14 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi 7a) Poskytovatel má písemně zpracována vnitřní pravidla pro

Více

Krajský úřad Libereckého kraje

Krajský úřad Libereckého kraje odbor zdravotnictví Postup při vyřizování stížností dle zákona č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování (zákon o zdravotních službách), ve znění pozdějších předpisů 1) POJEM

Více

Město Adamov Rada města Adamova Pod Horkou 2, 679 04 Adamov Pravidla pro přijímání a vyřizování stížností a petic vnitřní předpis č.

Město Adamov Rada města Adamova Pod Horkou 2, 679 04 Adamov Pravidla pro přijímání a vyřizování stížností a petic vnitřní předpis č. Město Adamov Rada města Adamova Pod Horkou 2, 679 04 Adamov Pravidla pro přijímání a vyřizování stížností a petic vnitřní předpis č. 4/2007 Článek 1 Úvod 1.1. Účelem tohoto vnitřního předpisu je stanovit

Více

Help-in, obecně prospěšná společnost 792 01 Bruntál, U Rybníka 4 SMĚRNICE PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ V SOCIÁLNÍ PORADNĚ

Help-in, obecně prospěšná společnost 792 01 Bruntál, U Rybníka 4 SMĚRNICE PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ V SOCIÁLNÍ PORADNĚ Help-in, obecně prospěšná společnost 792 01 Bruntál, U Rybníka 4 SMĚRNICE PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ V SOCIÁLNÍ PORADNĚ (výtisk č.1 - sídlo) Zpracoval: vedoucí služby Vydal: Mgr.Jana Hančilová

Více

SM_906 rev.00. Vyřizování stížností ve FNKV FAKULTNÍ NEMOCNICE KRÁLOVSKÉ VINOHRADY

SM_906 rev.00. Vyřizování stížností ve FNKV FAKULTNÍ NEMOCNICE KRÁLOVSKÉ VINOHRADY FAKULTNÍ NEMOCNICE KRÁLOVSKÉ VINOHRADY S MĚRNICE SM_906 rev.00 Vyřizování stížností ve FNKV Datum vydání: 11.06.2013 Datum účinnosti: 14.06.2013 Doba platnosti: Bez omezení, revize 1x ročně Vazba na akreditační

Více

Ochrana osobních údajů (GDPR)

Ochrana osobních údajů (GDPR) Ochrana osobních údajů (GDPR) Prohlášení o ochraně osobních údajů v Nemocnici Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze (dále jen NMSKB ) Nařízení Evropského parlamentu a Rady o ochraně osobních

Více

Připomínkou je potom drobná kritika, pojmenování nedostatku či dílčí nespokojenost.

Připomínkou je potom drobná kritika, pojmenování nedostatku či dílčí nespokojenost. Metodický pokyn č. 7/2017 Stížnost na kvalitu nebo způsob poskytování služeb Služba: DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM Organizace: Centrum sociálních služeb Znojmo, příspěvková organizace Vypracoval: sociální

Více

VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ, NÁVRHŮ A PŘIPOMÍNEK

VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ, NÁVRHŮ A PŘIPOMÍNEK VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ, NÁVRHŮ A PŘIPOMÍNEK Připomínku, návrh a stížnost může každý, kdo v Dětském centru Veská (ve Veské, v Holicích, v Pardubicích) žije, pracuje, chodí na návštěvy nebo jinak spolupracuje.

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Domov pro seniory Dubina Pardubice Blahoutova , Pardubice tel.:

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Domov pro seniory Dubina Pardubice Blahoutova , Pardubice tel.: SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Domov pro seniory Dubina Pardubice Blahoutova 646-649, 530 12 Pardubice tel.: 466 262 345 e-mail: dubina@ssmpce.cz Standard č. 7 Pravidla a metodika pro podávání, evidenci

Více

VS - PP - 14/17 Vyřizování a podávání stížností

VS - PP - 14/17 Vyřizování a podávání stížností Vnitřní směrnice VS - PP - 14/17 Vyřizování a podávání stížností Podpora pěstounských rodin 14 a) Pověřená osoba má písemně zpracována a zveřejněna pravidla pro podávání, vyřizování a evidenci stížností

Více

ČÁST 7 STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ PROGRAMŮ

ČÁST 7 STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ PROGRAMŮ OPERAČNÍ MANUÁL ORGANIZACE ČÁST 7 STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ PROGRAMŮ OBSAH 7. Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování programů... 3 7.1 Obecná pravidla... 3 7.2 Osoby pověřené vyřizováním

Více

Městys Lomnice Nám. Palackého 32, Lomnice Druh sociální služby: Pečovatelská služba

Městys Lomnice Nám. Palackého 32, Lomnice Druh sociální služby: Pečovatelská služba Městys Lomnice Nám. Palackého 32, 679 23 Lomnice Druh sociální služby: Pečovatelská služba STANDARD Č. 7 STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Článek 1 ÚVOD 1. Poskytovatel má písemně

Více

MANUÁL PRO ODVOLÁNÍ A STÍŽNOSTI

MANUÁL PRO ODVOLÁNÍ A STÍŽNOSTI MANUÁL PRO ODVOLÁNÍ A STÍŽNOSTI OBSAH ČLÁK NÁZEV STRANA 1 OBECNÉ INFORMACE 2 2 POSTUP PRO ŘEŠENÍ ODVOLÁNÍ 2 2.1 VÝVOJOVÝ DIAGRAM POSTUPU PRO ODVOLÁNÍ 3 3 POSTUP PRO ŘEŠENÍ STÍŽNOSTÍ 4 3.1 VÝVOJOVÝ DIAGRAM

Více

Pravidla pro podávání a vyřizování stížností

Pravidla pro podávání a vyřizování stížností Pravidla pro podávání a vyřizování stížností Výklad pojmů a/ Stěžovatel je uživatel nebo jiná osoba, která si ústní nebo jinou formou stěžuje na služby poskytované Domovem pro seniory (dále jen DPS) ČERVENÝ

Více

Čl. 1 Přijímání stížností

Čl. 1 Přijímání stížností Gymnázium a Střední odborná škola, Moravské Budějovice, Tyršova 365, PSČ 676 19 Směrnice k vyřizování stížností, oznámení a podnětů a vyřizování žádostí o poskytnutí informací doručených Gymnáziu a Střední

Více

PRAVIDLA PRO PODÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ REKLAMACÍ SPOLEČNOSTI WAGAS S.A.

PRAVIDLA PRO PODÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ REKLAMACÍ SPOLEČNOSTI WAGAS S.A. PRAVIDLA PRO PODÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ REKLAMACÍ SPOLEČNOSTI WAGAS S.A. Tato pravidla upravují práva a povinnosti Zákazníka a společnosti WAGAS S.A. (dále jen: WAGAS) spojené s podáváním, vyřizováním a odpovídáním

Více

Nařízení tajemníka č. 9/2014 ze dne

Nařízení tajemníka č. 9/2014 ze dne Městská část Praha 17 - Úřad městské části Praha 17 Nařízení tajemníka č. 9/2014 ze dne 29. 8. 2014 Nařízení upravuje postupy a pravidla pro přijímání a vyřizování petic a stížností došlých orgánům Městské

Více

Informace o zpracování osobních údajů v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27.

Informace o zpracování osobních údajů v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. Informace o zpracování osobních údajů v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 (GDPR) Vážení zákazníci a obchodní partneři, Tento dokument obsahuje základní

Více

ZPŮSOB PODÁVÁNÍ STÍŽNOSTÍ NA SLUŽBU DLUHOVÉ PORADENSTVÍ SAMARITÁN

ZPŮSOB PODÁVÁNÍ STÍŽNOSTÍ NA SLUŽBU DLUHOVÉ PORADENSTVÍ SAMARITÁN ZPŮSOB PODÁVÁNÍ STÍŽNOSTÍ NA SLUŽBU DLUHOVÉ PORADENSTVÍ SAMARITÁN Jako uživatel služby máte právo na to, aby Vám veškeré služby byly poskytovány kvalitně. V případě, že jste s něčím nespokojeni, máte právo

Více

PŘÍRUČKA KLIENTA. www.medicover.cz

PŘÍRUČKA KLIENTA. www.medicover.cz PŘÍRUČKA KLIENTA www.medicover.cz Vážení klienti, velice si ceníme Vašeho zájmu o služby společnosti Medicover a dovolte nám, abychom Vám jako novému klientovi Medicover představili. Medicover je zákaznicky

Více

PRAVIDLA A POSTUPY PRO VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ A REKLAMACÍ (dále jen Reklamační řád )

PRAVIDLA A POSTUPY PRO VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ A REKLAMACÍ (dále jen Reklamační řád ) PRAVIDLA A POSTUPY PRO VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ A REKLAMACÍ (dále jen Reklamační řád ) Cíl vnitřního předpisu Cílem tohoto vnitřního předpisu je zajistit řádný postup pro vyřizování stížností a reklamací ve

Více

POSTUP PRO VYŘIZOVÁNÍ REKLAMACÍ A STÍŽNOSTÍ (REKLAMAČNÍ ŘÁD) 1. Náležitosti reklamace a stížnosti

POSTUP PRO VYŘIZOVÁNÍ REKLAMACÍ A STÍŽNOSTÍ (REKLAMAČNÍ ŘÁD) 1. Náležitosti reklamace a stížnosti POSTUP PRO VYŘIZOVÁNÍ REKLAMACÍ A STÍŽNOSTÍ (REKLAMAČNÍ ŘÁD) Každý klient GE Money Bank, a.s. (dále jen Banka ) má právo vyjádřit svou nespokojenost s poskytovanými bankovními službami, produkty či chováním

Více

Pravidla ochrany osobních údajů

Pravidla ochrany osobních údajů Pravidla ochrany osobních údajů Na základě Nařízení EU 2016/679 (dále jen GDPR) vám sdělujeme informace o zpracování osobních údajů zákazníků, ke kterému dochází v souvislosti s naší obchodní činností.

Více

INFORMAČNÍ LISTINA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

INFORMAČNÍ LISTINA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ INFORMAČNÍ LISTINA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Vážení zákazníci, vážení obchodní partneři, tento dokument obsahuje základní informace o zpracovávání Vašich osobních údajů v naší firmě. Vážíme si toho,

Více