P r o s i n e c / 9 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Vážené dámy, vážení pánové,

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "www.tpa-horwath.cz P r o s i n e c 2 0 1 1 1 / 9 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Vážené dámy, vážení pánové,"

Transkript

1 P r o s i n e c / 9 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat prosincové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech z oblasti daní a účetnictví. Věříme, že uvedené příspěvky budou pro Vás přínosem a budete je číst se zájmem. V posledním letošním čísle Vám představíme hlavně novinky pro rok 2012, které zahrnují zejména zřízení Speciálního finančního úřadu, dále pak postup při uplatňování režimu tuzemského reverse charge ve stavebnictví a naleznete zde také informace o souběhu funkcí ve statutárních orgánech. Krátce Vám představíme naši novou společnost, která se bude zabývat správou nemovitostí. Přečíst si můžete také o novele zákoníku práce a o novele zákona o přeměnách. Novele zákona o přeměnách byl věnován workshop,,regulační prostředí pro fúze a akvizice, který se konal s našimi specialisty dne 11. listopadu 2011 na Vysoké škole ekonomické v Praze. Tradičně připojujeme mzdový a daňový kalendář s důležitými termíny na měsíce prosinec 2011 a leden Rádi bychom Vám touto cestou popřáli za skupinu TPA Horwath klidné prožití vánočních svátků, hodně štěstí, zdraví a úspěšné vykročení do nového roku. S úctou Rostislav Kuneš Partner TPA Horwath TPA Horwath Mánesova Praha 2 Tel.: Fax: horwath@tpa-horwath.cz Poskytované služby Audit Daňové poradenství Mezinárodní daňové plánování Transferové ceny Podnikové poradenství Poradenství při nákupech a prodejích společností Due diligence Přeměny a strukturování transakcí Oceňování a znalecká činnost Vedení účetnictví IFRS poradenství Účetní a ekonomické poradenství Finanční reporting Vedení mezd Fondy kvalifikovaných investorů Účetní a daňové vzdělávání Obsah 1 Přichází Specializovaný finanční úřad 2 Režim tuzemského reverse charge ve stavebnictví Souběh funkcí statutárních orgánů změny od Daň z nemovitostí zpevněné plochy pozemků 5 Novinky v zákoníku práce 5 6 Novela zákona o přeměnách 6 7 Nová společnost TPA Horwath FM s.r.o. 8 9 Z dění v TPA Horwath Nezapomeňte zaplatit mzdový a daňový kalendář

2 P r o s i n e c Přichází Specializovaný finanční úřad Od vznikne Specializovaný finanční úřad, který bude mít sídlo v Praze. Mimo Prahu bude mít Specializovaný finanční úřad šest dislokovaných pracovišť, a to v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Ostravě, Plzni, a Ústí nad Labem. Zaměstnanci dislokovaných pracovišť budou zejména dnešní pracovníci oddělení specializovaných kontrol místních finančních úřadů, kteří se dnes zaměřují na velké subjekty. Vznikem Specializovaného finančního úřadu dojde k zániku specializovaných útvarů ve městech Jihlava, Karlovy Vary, Liberec, Olomouc a Zlín. Specializovaný finanční úřad bude příslušným zejména pro Velké daňové poplatníky, kterými se rozumí: právnické osoby založené za účelem podnikání, které dosáhly obratu více než 2 miliardy Kč; banky, pojišťovny, zajišťovny, spořitelní a úvěrní družstva, pobočky zahraničních bank pojišťoven a zajišťoven. Ke změně příslušnosti těchto Velkých daňových poplatníků dojde rozhodnutím finančního úřadu, a to k datu stanoveném v rozhodnutí. Ke změnám příslušnosti bude docházet postupně, přibližně od konce února Daňová přiznání k dani silniční za rok 2012 či daňová přiznání k dani z přidané hodnoty za poslední zdaňovací období roku 2011 tak budou patrně ještě podávána k dnešním místně příslušným finančním úřadům. Je však velmi pravděpodobné, že daňová přiznání k dani z příjmu právnických osob za zdaňovací období kalendářního roku 2011 budou Velkými daňovými poplatníky podávána již Specializovanému finančnímu úřadu. Specializovaný finanční úřad bude spravovat všechny daně, mimo daní, u nichž může být místně příslušných více finančních úřadů, jako je daň z nemovitostí a daň z převodu nemovitostí. Od data změny příslušnosti budou Velcí daňoví poplatníci podávat svá daňová přiznání či hlášení (mimo daňové přiznání k dani z nemovitosti a dani z převodu nemovitosti) Specializovanému finančnímu úřadu, a to na kterékoliv z jeho pracovišť. Velcí daňoví poplatníci si budou moci zvolit místo, kde bude uložen jejich písemný daňový spis, a to v rámci pracovišť Specializovaného finančního úřadu (Praha, Brno, České Budějovice, Hradec Králové, Ostrava, Plzeň a Ústí nad Labem). Důležitou skutečností však bude, že daňových kontrol se budou účastnit pracovníci z různých pracovišť. Záměrem je nejen předávání informací a zkušeností, ale i zbourání regionálních vazeb poplatníků a finančních úřadů. Typování daňových přiznání či hlášení a vyměření daně by mělo probíhat na příslušných pracovištích Specializovaného finančního úřadu. Z jednotlivých pracovišť Specializovaného finančního úřadu budou realizovány též daňové kontroly či místní šetření. Pro další informace kontaktujte Jiřího Slavkovského, jiri.slavkovsky@tpahorwath.cz.

3 P r o s i n e c Režim tuzemského reverse charge ve stavebnictví 2012 Pro uklidnění všech, kdo musí řešit otázku uplatňování DPH ve stavebnictví, zveřejnilo GFŘ Informaci k uplatňování režimu tuzemského reverse charge v této oblasti. Režim tuzemského reverse charge v podstatě znamená, že dodavatel vystavuje faktury bez DPH. DPH odvádí, příp. současně nárokuje odběratel formou samovyměření, která je plátcům DPH již dlouho známa z oblasti přeshraničních obchodů. Obecně je třeba připomenout, že režim se dotýká pouze transakcí s místem plnění v tuzemsku, uskutečněných mezi plátci DPH, a to v rámci jejich ekonomické činnosti. To znamená, že režim nedopadá na soukromé osoby, ani na případy, kdy odběratelem je sice podnikatel, plátce DPH, rodinný dům je ale stavěn výlučně pro potřeby jeho bydlení. Jedná-li se o účely smíšené, např. rodinný dům využívaný jako kancelář a bydliště současně, režim tuzemského reverse se naopak uplatní, a to na celé plnění. Soukromé využití se zohlední pouze na straně odběratele, který sice odvede DPH z celé částky přijaté faktury, nicméně nárok na odpočet daně uplatní pouze v poměrné výši. Jako u ostatních případů tuzemského reverse, i zde platí pro dodavatele i odběratele povinnost vést předepsanou evidenci a tuto zasílat současně s podáním daňového přiznání na finanční úřad v elektronické podobě. Základní otázkou asi vždy zůstane, na která plnění se režim vztahuje a na která nikoli. Dle znění zákona se musí jednat o stavební a montážní práce vymezené v kódech CZ CPA. Ne všechny činnosti, které na první pohled se stavebnictvím úzce souvisejí, do těchto kódů spadají. Informace vyjmenovává např. instalace, opravy a údržba průmyslových klimatizačních a chladících zařízení, beton připravený k lití, pronájem lešení nezahrnující jeho postavení a demontáž, architektonické a inženýrské služby; technické zkoušky a analýzy a další. Na takové činnosti, jsou-li samostatným plněním, tedy režim tuzemského reverse charge nelze aplikovat. Režim se bude používat až od Dojde-li tedy k situaci, kdy dodavatel v roce 2011 obdržel zálohu a odvedl DPH dle zákona, při dokončení projektu a fakturaci v roce 2012 uplatní nový režim pouze na vzniklý rozdíl, tj. z celkového základu daně za zdanitelné plnění a základu daně z přijaté úplaty. Pro bližší informace z této oblasti neváhejte kontaktovat Michaelu Strnadovou, e- mail: michaela.strnadova@tpa-horwath.cz. 3 Souběh funkcí statutárních orgánů změny od V důsledku diskusí na téma souběhu výkonu funkcí statutárních orgánů byly připraveny legislativní změny, které mají odstranit stávající rozdíly mezi jednotlivými typy smluvních vztahů a z nich vyplývajících odměn (mzda, odměna jednatele, odměna člena představenstva). Sociální zabezpečení Dne by měla nabýt účinnosti novela zákona č. 187/2006 Sb. o nemocenském pojištění a dalších zákonů, která přináší podstatné změny pro jednatele a členy statutárních orgánů společností.

4 P r o s i n e c Odměny jednatelů, odměny členů statutárních orgánů vyplácené např. na základě smlouvy o výkonu funkce budou zakládat účast na důchodovém i nemocenském pojištění se stejnými pravidly jako u zaměstnanců (u jednatelů je dosud účast na důchodovém pojištění podmíněna výší měsíční odměny Kč, nemocensky pojištěni nejsou; členové statutárních orgánů momentálně nejsou důchodově ani nemocensky pojištěni). Sociální zabezpečení jednatelů a členů představenstev (důchodové a nemocenské pojištění) tak bude shodné se sociálním zabezpečením zaměstnanců v pracovním poměru, zároveň bude odměna jednatele či člena představenstva vyplácená např. na základě smlouvy o výkonu funkce zatížena stejnými odvody jako mzda zaměstnance (tj. 6,5 % ze strany zaměstnance, 25 % ze strany zaměstnavatele). S ohledem na tuto změnu upozorňujeme, že společnost je povinna výše uvedené osoby, které dosud nebyly přihlášeny k důchodovému a nemocenskému pojištění, přihlásit u příslušné Správy sociálního zabezpečení, a to nejpozději do s účinností od Daň z příjmů právnických osob Novela zákona o daních z příjmů s předpokládanou účinností od umožňuje uplatnit odměny členů statutárních orgánů a dalších orgánů právnických osob jako daňové náklady, stejně jako je tomu již nyní u odměn jednatelů. Obchodní zákoník Novela obchodního zákoníku, vyhlášená ve Sbírce zákonů pod č.351/2011 Sb. dne umožňuje od uzavření platného pracovního poměru (např. na výkon funkce ředitele) s osobami, které jsou jednateli či členy představenstva. Odpovědnost těchto osob vůči společnosti (zprostředkovaně i vůči věřitelům) se nebude řídit zákoníkem práce, ale obchodním zákoníkem. Pro bližší informace z této oblasti neváhejte kontaktovat Lenku Polanskou, lenka.polanska@tpa-horwath.cz. 4 Daň z nemovitostí zpevněné plochy pozemků Jak jsme již uvedli v Newsletteru 08/2011 dnem nabývá účinnosti novela zákona o dani z nemovitostí. Těžiště novely spočívá ve změně sazby daně u ostatních pozemků a doplnění nových ustanovení zavádějící pojem tzv. zpevněné plochy pozemků. Ze znění novely vyplývá, že dochází k podstatné změně u stávajících kategorií pozemků ostatní plochy a zastavěné plochy a nádvoří. Novela z nich nově vyčleňuje zpevněné plochy pozemků a ukládá jim odlišný právní osud na dani z pozemků, než ostatním pozemkům stejné kategorie. Zpevněnou plochu pozemků s odlišným osudem zdanění charakterizuje, že je: pozemkem nebo jeho částí v m 2, evidovaným v katastru nemovitostí jako ostatní plocha nebo zastavěná plocha a nádvoří;

5 P r o s i n e c pozemkem, jehož povrch je zpevněn stavbou podle stavebního zákona bez svislé nosné konstrukce; pozemkem, který je užívaný k podnikatelské činnosti nebo v souvislosti s ní. Aby šlo o zpevněnou plochu pozemků, musí být tyto charakteristiky splněny současně. V případě, že daňový subjekt eviduje tyto zpevněné plochy pozemků, má povinnost podat daňové přiznání k dani z nemovitostí na zdaňovací období Daňové přiznání se podává v běžném termínu (tj. k ) na novém formuláři, který bude zveřejněn koncem roku Aby mohla být stanovena daň z nemovitostí ve správné výši, doporučujeme ještě nyní prověřit správnost zápisů uvedených v katastru nemovitostí tak, aby k byly v souladu se skutečností. Pro bližší informace z této oblasti neváhejte kontaktovat Jana Sošku, jan.soska@tpa-horwath.cz. 5 Novinky v zákoníku práce Od vstupuje v účinnost rozsáhlá novela zákoníku práce, která upravuje řadu známých procesů mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem. Některé z nich si Vám dovolujeme krátce představit. Nově je v zákoníku práce upraveno odstupné pro zaměstnance při ukončení pracovního poměru. Zaměstnancům, jejichž pracovní poměry skončily z organizačních důvodů, bude příslušet odstupné takto: pokud jejich pracovní poměr trval méně než 1 rok, mají nárok na odstupné ve výši jednonásobku jejich průměrného výdělku; pokud jejich pracovní poměr trval více než 1 rok a méně než 2 roky, má nárok na odstupné ve výši dvojnásobku jejich průměrného výdělku; pokud jejich pracovní poměr trval 2 roky a více, mohou si nárokovat odstupné ve výši trojnásobku jejich průměrného výdělku. Další změny se týkají dohod o provedení práce. Od ledna 2012 platí, že: maximální rozsah konaných prací u jednoho zaměstnavatele činí 300 hodin za kalendářní rok; musí být stanoven vznik a ukončení dohody; úhrnná odměna z dohody u téhož zaměstnavatele přesahující Kč měsíčně podléhá zdanění a odvodům pojistného na sociální i zdravotní pojištění; pokud dohoda podléhá odvodům pojistného, vzniká nárok na náhradu mzdy při pracovní neschopnosti, s tím souvisí i oznamovací povinnost zaměstnavatele vůči ČSSZ a zdravotním pojišťovnám; zaměstnavatel má povinnost vydat při skončení dohody Potvrzení o zaměstnání.

6 P r o s i n e c O dalších novinkách Vás budeme informovat v dalším čísle našeho Newsletteru. Případné otázky je připravena odpovědět Jana Vítková, jana.vitkova@tpa-horwath.cz. 6 Novela zákona o přeměnách Dnem vstoupí v platnost novela zákona o přeměnách, která byla zveřejněna jako zákon č. 355/2011 Sb. Tato novela přináší významné změny, které se v oblasti účetnictví týkají ustanovení o rozhodném dnu. Spolu s novelou zákona o přeměnách vstupuje v účinnost i novela zákona o účetnictví. Následovat budou i účetní podzákonné předpisy. Podrobněji Vás budeme informovat v dalších číslech našeho Newsletteru. 7 Nová společnost TPA Horwath FM s.r.o. Rádi bychom Vás informovali, že naše skupina se od rozroste o novou společnost TPA Horwath FM s.r.o. Ta bude nabízet kompletní servis týkající se správy nemovitostí a rozšíří tak portfolio našich služeb u nemovitostních klientů. Jsme přesvědčeni, že pro klienty bude zajímavá kombinace správy nemovitostí s našimi dalšími produkty, zejména s vedením účetnictví a daňovým poradenstvím. TPA Horwath FM vzniká jako joint venture mezi TPA Horwath a společností Green Lions, zastoupené panem Jakubem Zadákem, která s sebou přináší dlouholeté zkušenosti se správou nemovitostí. Odpovědnými partnery a jednateli společnosti budou pan Jakub Zadák, paní Jana Vítková a pan Petr Karpeles. Jakub Zadák Jana Vítková Petr Karpeles mgrzadak@greenlions.cz jana.vitkova@tpa-horwath.cz petr.karpeles@tpa-horwath.cz Věříme, že spojení našich dosavadních služeb s facility managementem přispěje k celkovému růstu a úspěchu skupiny TPA Horwath.

7 P r o s i n e c Z dění v TPA Horwath Dne 11. listopadu 2011 se konal na Vysoké škole ekonomické workshop s názvem Regulační prostředí pro fúze a akvizice. Jeho cílem bylo rozebrat novelu zákona o přeměnách ve vazbě na účetní a znalecké souvislosti. Společnost TPA Horwath posílila tým vystupujících dvěma lektory. Jedním z nich byla partnerka TPA Horwath Jana Skálová, která přednesla příspěvek na účetní souvislosti rozhodného dne při fúzích. Dalším vystupujícím byl Tomáš Podškubka, soudní znalec a senior manažer TPA Horwath Valuation Services, jehož příspěvek seznámil účastníky s výsledky analýzy znaleckých posudků, které byly uloženy do sbírky listin rejstříkového soudu pro účely vkladů či přeměn. Bližší informace a prezentace vystupujících najdete na webové adrese: 9 Nezapomeňte zaplatit mzdový a daňový kalendář PROSINEC pondělí 12. spotřební daň splatnost daně za říjen 2011 (mimo spotřební daň z lihu) čtvrtek 15. čtvrtletní nebo pololetní záloha na daň daň silniční záloha na daň za říjen a listopad 2011 úterý 20. sociální pojištění zdravotní pojištění měsíční odvod pojistného na sociální zabezpečení za zaměstnance a zaměstnavatele za listopad 2011 měsíční odvod pojistného na zdravotní pojištění za zaměstnance a zaměstnavatele za říjen 2011 měsíční odvod úhrnu sražených záloh na fyzických osob ze závislé činnosti a z funkčních požitků splatnost daně za říjen 2011 (pouze spotřební daň z lihu) úterý 27. spotřební daň daň z přidané hodnoty energetické daně daňové přiznání za listopad 2011 daňové přiznání k uplatnění nároku na vrácení spotřební daně z topných olejů, zelené nafty a ostatních (technických) benzinů za listopad 2011 (pokud vznikl nárok) daňové přiznání a daň za listopad 2011 souhrnné hlášení za listopad 2011 daňové přiznání a splatnost daně z plynu, pevných paliv a elektřiny za listopad 2011

8 P r o s i n e c LEDEN pondělí 2. odvod daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně za listopad 2011 pondělí 9. spotřební daň splatnost daně za listopad 2011 (mimo spotřební daň z lihu) pátek 20. sociální pojištění zdravotní pojištění měsíční odvod pojistného na sociální zabezpečení za zaměstnance a zaměstnavatele za prosinec 2011 měsíční odvod pojistného na zdravotní pojištění za zaměstnance a zaměstnavatele za prosinec 2011 měsíční odvod úhrnu sražených záloh na fyzických osob ze závislé činnosti a z funkčních požitků úterý 24. spotřební daň splatnost daně za listopad 2011 (pouze spotřební daň z lihu) středa 25. daň z přidané hodnoty energetické daně spotřební daň zákonné pojištění zaměstnavatele biopaliva daňové přiznání a daň za 4. čtvrtletí a za prosinec 2011 souhrnné hlášení za 4. čtvrtletí a prosinec 2011 daňové přiznání a splatnost daně z plynu, pevných paliv a elektřiny za prosinec 2011 daňové přiznání za prosinec 2011 daňové přiznání k uplatnění nároku na vrácení spotřební daně z topných olejů, zelené nafty a ostatních (technických) benzinů za prosinec 2011 (pokud vznikl nárok) odvod zákonného pojištění zaměstnavatele proti pracovnímu úrazu a nemoci z povolání na 1. čtvrtletí 2012 hlášení dle 3a odst. 6 zákona č. 86/2002 Sb. úterý 31. daň silniční daňové přiznání a daň za rok 2011 daň z nemovitostí daňové přiznání (úplné) nebo dílčí daňové přiznání na rok 2012 odvod daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně za prosinec 2011

9 P r o s i n e c TPA Horwath Notia Audit s.r.o. TPA Horwath Notia Tax s.r.o. Mánesova 28 Mánesova Praha Praha 2 IČO: IČO: Městský soud v Praze, Městský soud v Praze, Oddíl C, vložka Oddíl C, vložka Číslo osvědčení 80 KAČR TPA Horwath Valuation Services s.r.o. TPA Horwath Corporate Finance s.r.o. Mánesova 28 Mánesova Praha Praha 2 IČO: IČO: Městský soud v Praze, Městský soud v Praze, Oddíl C, vložka Oddíl C, vložka Informace, uvedené v tomto dokumentu, jsou pouze informativní a mají obecný charakter. V případě, že se je rozhodnete aplikovat v praxi, doporučujeme předchozí konzultaci s odborníkem, při které budou zváženy všechny aspekty konkrétního případu. Tento dokument nenahrazuje odborné poradenství, a proto TPA Horwath nemůže nést žádnou odpovědnost za případné škody, které by vznikly v důsledku aplikace informací zde uvedených. Jestliže si nepřejete dostávat naše informační materiály, napište nám na horwath@tpa-horwath.cz.

S r p e n / 6 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Vážené dámy, vážení pánové,

S r p e n / 6 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Vážené dámy, vážení pánové, S r p e n 2 0 1 1 1 / 6 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat srpnové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech z oblasti daní a účetnictví. Věříme, že

Více

www.tpa-horwath.cz Břez e n 2 0 1 1 1 / 6 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Vážené dámy, vážení pánové,

www.tpa-horwath.cz Břez e n 2 0 1 1 1 / 6 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Vážené dámy, vážení pánové, Břez e n 2 0 1 1 1 / 6 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat březnové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech z oblasti daní a účetnictví. Věříme, že

Více

zdravotní pojištění - splatnost zálohy na zdravotní pojištění OSVČ za prosinec 2010

zdravotní pojištění - splatnost zálohy na zdravotní pojištění OSVČ za prosinec 2010 DAŇOVÝ KALENDÁŘ 2011 LEDEN pondělí 10. - splatnost daně za listopad 2010 (mimo z lihu) - splatnost zálohy na OSVČ za prosinec 2010 pátek 14. - podání výkazu intrastat za prosinec 2010 (papírová forma -

Více

- daňové přiznání za prosinec 2012

- daňové přiznání za prosinec 2012 DAŇOVÝ KALENDÁŘ LEDEN středa 9. - splatnost daně za listopad 2012 (mimo spotřební daň z lihu) pondělí 21. čtvrtek 24. - splatnost daně za listopad 2012 (pouze spotřební daň z lihu) pátek 25. - daňové přiznání

Více

benzinů za prosinec 2014 (pokud vznikl nárok)

benzinů za prosinec 2014 (pokud vznikl nárok) DAŇOVÝ KALENDÁŘ LEDEN 1/9/2015 - spotřební daň - splatnost daně za listopad 2014 (mimo spotřební daň z lihu) 1/20/2015 - daň z příjmů - měsíční odvod úhrnu sražených záloh na daň z příjmů fyzických osob

Více

DAŇOVÝ KALENDÁŘ. - podání žádosti o provedení ročního zúčtování správcem daně

DAŇOVÝ KALENDÁŘ. - podání žádosti o provedení ročního zúčtování správcem daně DAŇOVÝ KALENDÁŘ LEDEN 9.1.2015 - spotřební daň - splatnost daně za listopad 2014 (mimo spotřební daň z lihu) 20.1.2015 - daň z příjmů - měsíční odvod úhrnu sražených záloh na daň z příjmů fyzických osob

Více

DAŇOVÝ KALENDÁŘ 2015 LEDEN

DAŇOVÝ KALENDÁŘ 2015 LEDEN pátek 9. splatnost daně za listopad 2014 (mimo spotřební daň z lihu) úterý 20. podání hlášení k záloze na pojistné na důchodové za prosinec 2014 a splatnost zálohy na důchodové pondělí 26. splatnost daně

Více

LEDEN pondělí 10. spotřební daň - splatnost daně za listopad 2010 (mimo spotřební daň z lihu)

LEDEN pondělí 10. spotřební daň - splatnost daně za listopad 2010 (mimo spotřební daň z lihu) Daňový kalendář pro rok 2011 LEDEN pondělí 10. - splatnost daně za listopad 2010 (mimo z lihu) čtvrtek 20. - měsíční odvod úhrnu sražených záloh na fyzických osob ze závislé činnosti a z funkčních požitků

Více

daň z příjmů měsíční odvod úhrnu sražených záloh na daň z příjmů fyzických osob ze závislé

daň z příjmů měsíční odvod úhrnu sražených záloh na daň z příjmů fyzických osob ze závislé daňový kalendář LEDEN středa 9. spotřební daň splatnost daně za listopad 2012 (mimo spotřební daň z lihu) pondělí 21. čtvrtek 24. spotřební daň splatnost daně za listopad 2012 (pouze spotřební daň z lihu)

Více

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Červenec 2012 1 / 7. Vážené dámy, vážení pánové,

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Červenec 2012 1 / 7. Vážené dámy, vážení pánové, Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Červenec 2012 1 / 7 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat červencové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech

Více

LEDEN pondělí 2. pondělí 9. - odvod daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně za listopad 2011. - daň z příjmů

LEDEN pondělí 2. pondělí 9. - odvod daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně za listopad 2011. - daň z příjmů Daňový kalendář LEDEN 2. 9. - odvod vybírané srážkou podle zvláštní sazby za listopad 2011 - spotřební daň - splatnost za listopad 2011 (mimo spotřební daň z lihu) úterý 24. - spotřební daň 25. - měsíční

Více

SKYPE: PODNIKATELCZ!! E: PRESS@PODNIKATEL.CZ

SKYPE: PODNIKATELCZ!! E: PRESS@PODNIKATEL.CZ Daňový kalendář Leden pondělí 10. splatnost daně za listopad 2010 (mimo z lihu) čtvrtek 20. měsíční odvod úhrnu sražených záloh na fyzických osob ze závislé činnosti a z úterý 25. splatnost daně za listopad

Více

- daňové přiznání a daň za únor 2011 souhrnné hlášení za únor 2011. - daňové přiznání a splatnost daně z plynu, pevných paliv a elektřiny za únor 2011

- daňové přiznání a daň za únor 2011 souhrnné hlášení za únor 2011. - daňové přiznání a splatnost daně z plynu, pevných paliv a elektřiny za únor 2011 Daňový kalendář pro rok Daňový kalendář pro rok LEDEN 10. ÚNOR 9. 21. 28. BŘEZEN biopaliva - splatnost za listopad 2010 (mimo z lihu) - měsíční odvod úhrnu sražených záloh na fyzických osob ze závislé

Více

DAŇOVÝ KALENDÁŘ PRO ROK 2014

DAŇOVÝ KALENDÁŘ PRO ROK 2014 DAŇOVÝ KALENDÁŘ PRO ROK Yveta Novotná vedení účetnictví LEDEN ČTVRTEK 9. spotřební daň splatnost daně za listopad 2013 (mimo spotřební daň z lihu) PONDĚLÍ 20. pojistné podání hlášení k záloze na pojistné

Více

www.tpa-horwath.cz D u b e n 2 0 1 1 1 / 6 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Vážené dámy, vážení pánové,

www.tpa-horwath.cz D u b e n 2 0 1 1 1 / 6 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Vážené dámy, vážení pánové, D u b e n 2 0 1 1 1 / 6 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat dubnové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech z oblasti daní a účetnictví. Věříme, že

Více

DAŇOVÝ KALENDÁŘ LEDEN

DAŇOVÝ KALENDÁŘ LEDEN DAŇOVÝ KALENDÁŘ LEDEN čtvrtek 9. spotřební daň splatnost daně za listopad 2013 (mimo spotřební daň z lihu) pondělí 20. pojistné podání hlášení k záloze na pojistné na důchodové spoření za prosinec 2013

Více

ZÁKONNÉ LHŮTY PRO PLACENÍ DANÍ 2016

ZÁKONNÉ LHŮTY PRO PLACENÍ DANÍ 2016 ZÁKONNÉ LHŮTY PRO PLACENÍ DANÍ 2016 LEDEN 2016 Pondělí 11. 1. splatnost daně za listopad 2015 (mimo spotřební daň z lihu) Středa 20. 1. ze závislé činnosti za prosinec 2015 Pojistné - důchodové spoření

Více

Daňový kalendář pro rok 2018

Daňový kalendář pro rok 2018 Daňový kalendář pro rok 2018 Daňový kalendář pro LEDEN 2018 02.01.2018 z příjmů odvod daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně za listopad 2017 09.01.2018 spotřební splatnost daně za listopad 2017

Více

------------------------------------------------------------------------------------------------------ DUBEN 2014

------------------------------------------------------------------------------------------------------ DUBEN 2014 LEDEN 2014 čtvrtek 9.1.2014 spotřební daň splatnost daně za listopad 2013 (mimo spotřební daň z lihu) pondělí 20.1.2014 pojistné podání hlášení k záloze na pojistné na důchodové za prosinec 2013 a splatnost

Více

11.ledna spotřební daň - splatnost daně za listopad 2009 (mimo spotřební daň z lihu)

11.ledna spotřební daň - splatnost daně za listopad 2009 (mimo spotřební daň z lihu) LEDEN 11ledna spotřební daň - splatnost daně za listopad 2009 (mimo spotřební daň z lihu) 20ledna daň z příjmů 25ledna spotřební daň - splatnost daně za listopad 2009 (pouze spotřební daň z lihu) 25ledna

Více

Daňový kalendář. 3. březen (pondělí) 10. březen (pondělí) 11. březen (úterý) 14. březen (pátek ) 17. březen (pondělí) 18.

Daňový kalendář. 3. březen (pondělí) 10. březen (pondělí) 11. březen (úterý) 14. březen (pátek ) 17. březen (pondělí) 18. Daňový kalendář 3. březen (pondělí) Daň z příjmů Podání vyúčtování daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně za zdaňovací období 2007 10. březen (pondělí) Pojistné na důchodové zabezpečení a příspěvek

Více

Daňový kalendář 2016 Zdroj: Finanční správa

Daňový kalendář 2016 Zdroj: Finanční správa Daňový kalendář Zdroj: Finanční správa Daňový kalendář pro LEDEN 11.01. spotřební daň: splatnost daně za listopad 2015 (mimo spotřební daň z lihu) 20.01. daň z příjmů: měsíční odvod úhrnu sražených záloh

Více

LEDEN pondělí 10. spotřební daň splatnost daně za listopad 2010 (mimo spotřební daň z lihu) čtvrtek 20. daň z příjmů měsíční odvod úhrnu sražených

LEDEN pondělí 10. spotřební daň splatnost daně za listopad 2010 (mimo spotřební daň z lihu) čtvrtek 20. daň z příjmů měsíční odvod úhrnu sražených LEDEN pondělí 10. spotřební daň splatnost daně za listopad 2010 (mimo spotřební daň z čtvrtek 20. úterý 25. spotřební daň splatnost daně za listopad 2010 (pouze spotřební daň z daňové přiznání za prosinec

Více

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Srpen 2012 1 / 6. Vážené dámy, vážení pánové,

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Srpen 2012 1 / 6. Vážené dámy, vážení pánové, Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Srpen 2012 1 / 6 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat srpnové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech

Více

středa 9. spotřební daň splatnost daně za listopad 2012 (mimo spotřební daň z lihu)

středa 9. spotřební daň splatnost daně za listopad 2012 (mimo spotřební daň z lihu) www.sovastudio.cz info@sovastudio.cz DAŇOVÝ KALENDÁŘ LEDEN středa 9. spotřební daň splatnost daně za listopad 2012 (mimo spotřební daň z lihu) pondělí 21. čtvrtek 24. spotřební daň splatnost daně za listopad

Více

DAŇOVÝ KALENDÁŘ 2017 Zdroj: Finanční správa

DAŇOVÝ KALENDÁŘ 2017 Zdroj: Finanční správa DAŇOVÝ KALENDÁŘ 2017 Zdroj: Finanční správa Daňový kalendář pro LEDEN 2017 02.01.2017 daň z příjmů: odvod daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně za listopad 2016 09.01.2017 spotřební daň: splatnost

Více

Daňový kalendář pro rok 2017

Daňový kalendář pro rok 2017 Daňový kalendář pro rok 2017 LEDEN 2. ledna odvod daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně za listopad 2016 9. ledna 20. ledna 24. ledna 25. ledna splatnost daně za listopad 2016 (mimo z lihu) měsíční

Více

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Ř í j e n / 7 Vážené dámy, vážení pánové,

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Ř í j e n / 7 Vážené dámy, vážení pánové, Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat říjnové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech z oblasti daní a účetnictví. Věříme, že uvedené příspěvky budou

Více

Daňový kalendář pro LEDEN 2016

Daňový kalendář pro LEDEN 2016 Daňový kalendář pro LEDEN 2016 11.01.2016 spotřební daň: splatnost daně za listopad 2015 (mimo spotřební daň z 20.01.2016 daň z příjmů: měsíční odvod úhrnu sražených záloh na daň z příjmů 20.01.2016 pojistné:

Více

DAŇOVÝ KALENDÁŘ. daň z příjmů měsíční odvod úhrnu sražených záloh na daň z příjmů fyzických osob ze závislé

DAŇOVÝ KALENDÁŘ. daň z příjmů měsíční odvod úhrnu sražených záloh na daň z příjmů fyzických osob ze závislé DAŇOVÝ KALENDÁŘ LEDEN spotřební daň splatnost daně za listopad 2015 (mimo spotřební daň z lihu) pojistné podání hlášení k záloze na pojistné na důchodové spoření za prosinec 2015 a splatnost zálohy na

Více

www.tpa-horwath.cz L i s t o p a d 2 0 1 1 1 / 7 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Vážené dámy, vážení pánové,

www.tpa-horwath.cz L i s t o p a d 2 0 1 1 1 / 7 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Vážené dámy, vážení pánové, L i s t o p a d 2 0 1 1 1 / 7 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat listopadové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech z oblasti daní a účetnictví. Věříme,

Více

Daňový kalendář pro rok 2013

Daňový kalendář pro rok 2013 Daňový kalendář pro rok 2013 Jiří Pokorný ový poradce Heliova 270/15, 460 01 Liberec LEDEN 08.01. - zdravotní - záloha OSVČ za prosinec 2012 09.01. - spotřební - splatnost daně za listopad 2012 (mimo spotřební

Více

Daňový kalendář Seznam daní - LEDEN A-Z účtárna, s.r.o ČTVRTEK. splatnost daně za listopad 2015 (pouze spotřební daň z lihu)

Daňový kalendář Seznam daní - LEDEN A-Z účtárna, s.r.o ČTVRTEK. splatnost daně za listopad 2015 (pouze spotřební daň z lihu) Daňový kalendář 2016 Seznam daní - LEDEN 2016 11.01. splatnost daně za listopad 2015 (mimo z lihu) 20.01. měsíční odvod úhrnu sražených záloh na 20.01. pojistné podání hlášení k záloze na pojistné na důchodové

Více

DAŇOVÝ KALENDÁŘ 2019

DAŇOVÝ KALENDÁŘ 2019 DAŇOVÝ KALENDÁŘ LEDEN středa 9. spotřební daň splatnost daně za listopad 2018 (mimo spotřební daň z lihu) neděle 20. pondělí 21. čtvrtek 24. spotřební daň splatnost daně za listopad 2018 (pouze spotřební

Více

spotřební daň splatnost daně za prosinec 2016 (mimo spotřební daň z lihu)

spotřební daň splatnost daně za prosinec 2016 (mimo spotřební daň z lihu) Leden 02.01. daň z příjmů odvod daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně za listopad 2016 09.01. spotřební daň splatnost daně za listopad 2015 (mimo spotřební daň z lihu) 20.01. daň z přidané hodnoty

Více

daň z příjmů měsíční odvod úhrnu sražených záloh na daň z příjmů fyzickýchosob ze závislé činnosti a z funkčních požitků

daň z příjmů měsíční odvod úhrnu sražených záloh na daň z příjmů fyzickýchosob ze závislé činnosti a z funkčních požitků LEDEN středa 9. pondělí 21. čtvrtek 24. pátek 25. čtvrtek 31. ÚNOR pondělí 11. pátek 15. středa 20. pondělí 25. spotřební daň splatnost daně za listopad 2012 (mimo spotřební daň z lihu) spotřební daň splatnost

Více

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Leden 2013 1 / 1 0. Vážené dámy, vážení pánové,

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Leden 2013 1 / 1 0. Vážené dámy, vážení pánové, Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Leden 2013 1 / 1 0 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat lednové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, které Vás informuje o zajímavostech

Více

Daňový kalendář pro rok 2014

Daňový kalendář pro rok 2014 Daňový kalendář pro rok 2014 Jiří Pokorný ový poradce Heliova 270/15, 460 01 Liberec LEDEN 08.01. záloha OSVČ za prosinec 2013 09.01. spotřební splatnost daně za listopad 2013 (mimo spotřební z lihu) 20.01.

Více

www.tpa-horwath.cz Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Č e r v e n 2 0 1 1 1 / 7 Vážené dámy, vážení pánové,

www.tpa-horwath.cz Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Č e r v e n 2 0 1 1 1 / 7 Vážené dámy, vážení pánové, Č e r v e n 2 0 1 1 1 / 7 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat červnové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech z oblasti daní a účetnictví. Věříme,

Více

www.tpa-horwath.cz L e d e n 2 0 1 2 1 / 9 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Vážené dámy, vážení pánové,

www.tpa-horwath.cz L e d e n 2 0 1 2 1 / 9 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Vážené dámy, vážení pánové, Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat lednové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, informující o novinkách z oblasti daní a účetnictví. Věříme, že většina článků bude pro Vás přínosem

Více

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Květen 2012 1 / 7. Vážené dámy, vážení pánové,

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Květen 2012 1 / 7. Vážené dámy, vážení pánové, Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Květen 2012 1 / 7 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si vám zaslat květnové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který vás informuje o zajímavostech

Více

Daňový kalendář pro rok 2012

Daňový kalendář pro rok 2012 Daňový kalendář pro rok 2012 Jiří Pokorný daňový poradce Heliova 270/15, 460 01 Liberec LEDEN 02.01. - daň z příjmů - odvod daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně za listopad 2011 09.01. - zdravotní

Více

Seznam souvisejících právních předpisů...18

Seznam souvisejících právních předpisů...18 Obsah Seznam souvisejících právních předpisů...18 1 Daně...24 1.1 Daň z příjmů fyzických osob obecně...24 1.1.1 Dílčí základy...24 1.1.2 Výdaje (náklady) u jednotlivých dílčích základů...28 1.1.3 Procentní

Více

LEDEN. - daň z příjmů. - daň z nemovitostí ÚNOR

LEDEN. - daň z příjmů. - daň z nemovitostí ÚNOR LEDEN pondělí 2. pondělí 9. pátek 20. úterý 24. sazby daně za listopad 2011 - splatnost daně za listopad 2011 (mimo spotřební příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a z - splatnost daně za listopad

Více

Úterý 24.1. - spotřební daň - splatnost daně za listopad 2011 (pouze spotřební daň z lihu) Středa 25.1.

Úterý 24.1. - spotřební daň - splatnost daně za listopad 2011 (pouze spotřební daň z lihu) Středa 25.1. Daňový kalendář na rok 2012 LEDEN 2.1. - odvod daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně za listopad 2011 9.1. - splatnost daně za listopad 2011 (mimo spotřební daň z lihu) Pátek 20.1. závislé činnosti

Více

15. březen (úterý) Daň z příjmů Podání vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti za zdaňovací období 2010

15. březen (úterý) Daň z příjmů Podání vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti za zdaňovací období 2010 D aňový kalendář Březen 2011 1. březen (úterý) Podání vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti za zdaňovací období 2010 8. březen (úterý) Pojistné na důchodové zabezpečení a příspěvek na státní politiku

Více

AKTUÁLNĚ Z DAŇOVÉ A ÚČETNÍ LEGISLATIVY. 06_2011 červenec, srpen 2011 OBSAH

AKTUÁLNĚ Z DAŇOVÉ A ÚČETNÍ LEGISLATIVY. 06_2011 červenec, srpen 2011 OBSAH SP Audit, s.r.o. Murmanská 1475 100 00 Praha 10 tel., fax: +420-295560374 tel.: +420-602150252 e-mail: spaudit@spaudit.cz internet: www.spaudit.cz AKTUÁLNĚ Z DAŇOVÉ A ÚČETNÍ LEGISLATIVY 06_2011 červenec,

Více

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Říjen 2012 1 / 7. Vážené dámy, vážení pánové,

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Říjen 2012 1 / 7. Vážené dámy, vážení pánové, Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Říjen 2012 1 / 7 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat říjnové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech

Více

Daňový kalendář 2011

Daňový kalendář 2011 Daňový kalendář 2011 10.01. 20.01. LEDEN zdravotní pojištění záloha za prosinec 2010 splatnost daně za listopad 2010 (mimo sociální pojištění záloha za prosinec 2010 25.01. 31.01. splatnost daně za listopad

Více

Daňový kalendář pro rok 2012

Daňový kalendář pro rok 2012 Daňový kalendář pro rok 2012 Yveta Novotná vedení účetnictví RYCHLOST PRECIZNOST NÍZKÁ CENA LEDEN 2 listopad 2011 9 - spotřební daň - splatnost daně za listopad 2011 (mimo spotřební daň z pátek 20 fyzických

Více

Termíny daňových povinností pro rok 2002

Termíny daňových povinností pro rok 2002 fiscalità daně 13 economicrevue 55 Termíny daňových povinností pro rok 2002 CZ Poznámka ke spotřební dani: Plátci spotřebních daní jsou povinni denně platit zálohy na spotřební daně v případě, že jejich

Více

Daňový kalendář pro rok 2016 Jiří Pokorný daňový poradce Palachova 1391/9a, Liberec

Daňový kalendář pro rok 2016 Jiří Pokorný daňový poradce Palachova 1391/9a, Liberec Daňový kalendář pro rok Jiří Pokorný daňový poradce Palachova 1391/9a, 460 01 Liberec LEDEN 08.01. zdravotní pojištění záloha OSVČ za prosinec 2015 11.01. splatnost daně za listopad 2015 (mimo spotřební

Více

Duben duben (pondělí)

Duben duben (pondělí) Duben 2019 1. duben (pondělí) a) Podání přiznání a zaplacení daně z příjmů za rok 2018 v neprodloužené lhůtě. Zálohy na daň zaplacené v průběhu zdaňovacího období 2018 se započtou na úhradu skutečné daně

Více

Ř í j e n 2 0 0 9. 26. října (pondělí) Spotřební daň: splatnost daně za srpen (mimo spotřební daně z lihu)

Ř í j e n 2 0 0 9. 26. října (pondělí) Spotřební daň: splatnost daně za srpen (mimo spotřební daně z lihu) D aňový kalendář Ř í j e n 2 0 0 9 8. října (čtvrtek) Pojistné na důchodové zabezpečení a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti a pojistné na nemocenské pojištění: záloha na pojistné osob samostatně

Více

Poskytované služby. Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Květen 2013 1 / 8. Vážené dámy, vážení pánové,

Poskytované služby. Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Květen 2013 1 / 8. Vážené dámy, vážení pánové, Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Květen 2013 1 / 8 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat květnové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech

Více

www.tpa-horwath.cz Z áří 2011 1 / 7 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Vážené dámy, vážení pánové,

www.tpa-horwath.cz Z áří 2011 1 / 7 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Vážené dámy, vážení pánové, Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat zářijové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech z oblasti daní a účetnictví. Věříme, že uvedené příspěvky budou

Více

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Březen 2012 1 / 8. Vážené dámy, vážení pánové,

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Březen 2012 1 / 8. Vážené dámy, vážení pánové, Newsletter skupiny TPA Horwath Březen 2012 1 / 8 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat březnové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o novinkách týkajících se daní,

Více

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Listopad / 8. Vážené dámy, vážení pánové,

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Listopad / 8. Vážené dámy, vážení pánové, Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Listopad 2012 1 / 8 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat listopadové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech

Více

LEDEN. pondělí 9. - daň z příjmů. pátek daň z příjmů

LEDEN. pondělí 9. - daň z příjmů. pátek daň z příjmů LEDEN pondělí 2. pondělí 9. pátek 20. úterý 24. daně za listopad 2011 - splatnost daně za listopad 2011 (mimo spotřební daň z závislé činnosti a z funkčních - splatnost daně za listopad 2011 (pouze spotřební

Více

NEWS 4/2011. News č. 4/2011 REFORMNÍ ZÁKONY PŘIPRAVOVANÉ VLÁDOU ČESKÉ REPUBLIKY

NEWS 4/2011. News č. 4/2011 REFORMNÍ ZÁKONY PŘIPRAVOVANÉ VLÁDOU ČESKÉ REPUBLIKY News č. 4/2011 REFORMNÍ ZÁKONY PŘIPRAVOVANÉ VLÁDOU ČESKÉ REPUBLIKY Současná vláda České republiky již od svého ustavení slibovala veřejnos reformu veřejných financí, jejímž cílem by mělo být zejména zastavení

Více

NEWSLETTER V lednovém čísle Newsletteru naleznete následující témata: 1. Novela účetních předpisů pro rok 2014

NEWSLETTER V lednovém čísle Newsletteru naleznete následující témata: 1. Novela účetních předpisů pro rok 2014 V lednovém čísle Newsletteru naleznete následující témata: 1. Novela účetních předpisů pro rok 2014... Strana 1 2. Výroční zpráva... Strana 2 3. Elektronické podávání přiznání k DPH... Strana 3 4. Zrušení

Více

Daňová soustava. Osnova: 1. Zařazení

Daňová soustava. Osnova: 1. Zařazení Daňová soustava Didaktické zpracování učiva pro střední školy Osnova: 1) zařazení 2) struktura daňové soustavy 3) cíle učiva 4) metodické zpracování učiva 5) daň z příjmů FO 6) daň z příjmů PO 7) DPH 1.

Více

7. UPOZORNĚNÍ NA DAŇOVÉ POVINNOSTI V ROCE 2013

7. UPOZORNĚNÍ NA DAŇOVÉ POVINNOSTI V ROCE 2013 7. UPOZORNĚNÍ NA DAŇOVÉ POVINNOSTI V ROCE 2013 Vážení poplatníci, plátci daní a pojistného dovolte, abychom Vám připomněli daňové povinnosti v roce 2013, které pro Vás vyplývají z jednotlivých zákonů.

Více

Seznam souvisejících právních předpisů...18

Seznam souvisejících právních předpisů...18 Obsah Seznam souvisejících právních předpisů...18 1 Daně... 23 1.1 Daň z příjmů fyzických osob obecně... 23 1.1.1 Dílčí základy... 23 1.1.2 Výdaje (náklady) u jednotlivých dílčích základů... 27 1.1.3 Procentní

Více

Grant Thornton Czech Republic News prosinec 2011

Grant Thornton Czech Republic News prosinec 2011 Grant Thornton Czech Republic News prosinec 2011 Obsah Nařízení EU 282/2011 změna definice DPH provozovny Rozsudek 5 Afs 66/2010-91 uskutečnitelné zdanitelné plnění. Upřesnění komentáře k definici,,stálá

Více

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Březen 2013 1 / 9. Vážené dámy, vážení pánové,

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Březen 2013 1 / 9. Vážené dámy, vážení pánové, Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Březen 2013 1 / 9 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat březnové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech

Více

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Prosinec 2012 1 / 8. Vážené dámy, vážení pánové,

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Prosinec 2012 1 / 8. Vážené dámy, vážení pánové, Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Prosinec 2012 1 / 8 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat prosincové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech

Více

Předmluva Úvod Daňová evidence, její obsah a forma Složky majetku a závazků, jejich ocenění a evidence...

Předmluva Úvod Daňová evidence, její obsah a forma Složky majetku a závazků, jejich ocenění a evidence... Obsah Obsah Předmluva... 9 1. Úvod...11 1.1 Charakteristika daňové evidence...11 1.2 Fyzické osoby, na které se vztahuje povinnost vedení daňové evidence (poplatníci, kteří nejsou účetní jednotkou)...11

Více

Seznam souvisejících právních předpisů...18

Seznam souvisejících právních předpisů...18 Obsah Seznam souvisejících právních předpisů...18 1 Daně... 23 1.1 Daň z příjmů fyzických osob obecně... 23 1.1.1 Dílčí základy... 23 1.1.2 Výdaje (náklady) u jednotlivých dílčích základů... 27 1.1.3 Procentní

Více

DAŇOVÝ KALENDÁŘ PRO ROK 2013 Yveta Novotná vedení účetnictví

DAŇOVÝ KALENDÁŘ PRO ROK 2013 Yveta Novotná vedení účetnictví DAŇOVÝ KALENDÁŘ PRO ROK 2013 Yveta Novotná vedení účetnictví LEDEN út 8. pojištění OSVČ zdravotní - záloha 12/2012 po 9. splatnost (bez daně z lihu) 11/2012 po 21. pojištění OSVČ sociální - záloha 12/2012

Více

7. UPOZORNĚNÍ NA DAŇOVÉ POVINNOSTI V ROCE 2014

7. UPOZORNĚNÍ NA DAŇOVÉ POVINNOSTI V ROCE 2014 7. UPOZORNĚNÍ NA DAŇOVÉ POVINNOSTI V ROCE 2014 Vážení poplatníci, plátci daní a pojistného, dovolte, abychom Vám připomněli daňové povinnosti v roce 2014, které pro Vás vyplývají z jednotlivých zákonů.

Více

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Září 2012 1 / 7. Vážené dámy, vážení pánové,

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Září 2012 1 / 7. Vážené dámy, vážení pánové, Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Září 2012 1 / 7 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat zářijové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech

Více

Téma 5 Zdanění příjmů ze závislé činnosti

Téma 5 Zdanění příjmů ze závislé činnosti Téma 5 Zdanění příjmů ze závislé činnosti Zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, Zákon č. 337/1992 sb., o správě daní a poplatků (od 1. 1. 2011 daňový řád) 5.1 Příjmy ze závislé činnosti = úhrn všech

Více

činnosti příjmů, Zákon č. 337/1992 sb., o správě daní a poplatků

činnosti příjmů, Zákon č. 337/1992 sb., o správě daní a poplatků Téma 4 Zdanění příjmů ze závislé činnosti Zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, Zákon č. 337/1992 sb., o správě daní a poplatků 4.1 Příjmy ze závislé činnosti = úhrn všech příjmů vyplacených zaměstnanci

Více

V dubnovém čísle Newsletteru naleznete následující témata:

V dubnovém čísle Newsletteru naleznete následující témata: V dubnovém čísle Newsletteru naleznete následující témata: 1. Nejčastější chyby v DPH v nájemních smlouvách... Strana 1 2. Daň z nabytí nemovitých věcí... Strana 2 3. Možnost uplatnit daňovou ztrátu při

Více

7. UPOZORNĚNÍ NA DAŇOVÉ POVINNOSTI V ROCE 2016

7. UPOZORNĚNÍ NA DAŇOVÉ POVINNOSTI V ROCE 2016 7. UPOZORNĚNÍ NA DAŇOVÉ POVINNOSTI V ROCE 2016 Vážení poplatníci, plátci daní a pojistného, dovolte, abychom Vám připomněli daňové povinnosti v roce 2016, které pro Vás vyplývají z jednotlivých zákonů.

Více

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Červen 2012 1 / 8

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Červen 2012 1 / 8 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Červen 2012 1 / 8 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat červnové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech

Více

Albánie Bulharsko Česká republika Chorvatsko Maďarsko Polsko Rakousko Rumunsko Slovensko Slovinsko Srbsko

Albánie Bulharsko Česká republika Chorvatsko Maďarsko Polsko Rakousko Rumunsko Slovensko Slovinsko Srbsko V říjnovém čísle Newsletteru naleznete následující témata: 1. Zákonná opatření Senátu schválena... Strana 1 2. Zdanění investičních fondů... Strana 2 3. Jak proti pozdním platbám pohledávek?... Strana

Více

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Srpen 2013 1 / 8

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Srpen 2013 1 / 8 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Srpen 2013 1 / 8 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat srpnové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech

Více

Přednáška č. 10 MZDY A ZAMĚSTNANCI

Přednáška č. 10 MZDY A ZAMĚSTNANCI Přednáška č. 10 MZDY A ZAMĚSTNANCI Pojem mzda, struktura hrubé mzdy Pojistné na SZ a ZP Daň z příjmů ze závislé činnosti Účtování mezd Zálohy, pohledávky a závazky Mzdová evidence 1 Základní mzda Úkolová

Více

daň z příjmů měsíční odvod úhrnu sražených záloh na daň z příjmů fyzických osob ze závislé

daň z příjmů měsíční odvod úhrnu sražených záloh na daň z příjmů fyzických osob ze závislé daňový kalendář LEDEN pátek 9. spotřební daň splatnost daně za listopad 2014 (mimo spotřební daň z lihu) úterý 20. pojistné podání hlášení k záloze na pojistné na důchodové spoření za prosinec 2014 pondělí

Více

Osnovy k rekvalifikačnímu kurzu účetnictví

Osnovy k rekvalifikačnímu kurzu účetnictví Osnovy k rekvalifikačnímu kurzu účetnictví (vyučovací hodina = 5 minut) Poučení o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci 1 Právní úprava účetnictví 2 podstata, význam a funkce účetnictví právní úprava

Více

Daně 1 EKO4 Ing. Pavlína Štréglová. Daně

Daně 1 EKO4 Ing. Pavlína Štréglová. Daně Daně Zákonem stanovená pravidelně opakující se. fyzické nebo právnické osoby do státního.. Tvoří.. příjem do státního rozpočtu Základní rozdělení: 1. Přímé daně 2. Nepřímé daně Přímé daně Vztahují se na

Více

Daňová soustava. Osnova: 2. Struktura daňové soustavy. 1. Zařazení. 3. Cíle: Daňová soustava ostatní položky

Daňová soustava. Osnova: 2. Struktura daňové soustavy. 1. Zařazení. 3. Cíle: Daňová soustava ostatní položky Daňová soustava Didaktické zpracování učiva pro střední školy Osnova: 1) zařazení 2) struktura daňové soustavy 3) cíle učiva 4) metodické zpracování učiva 5) daň z příjmů FO 6) daň z příjmů PO 7) DPH 1.

Více

AKTUÁLNĚ Z DAŇOVÉ A ÚČETNÍ LEGISLATIVY. 04_2015 květen/červen 2015 OBSAH

AKTUÁLNĚ Z DAŇOVÉ A ÚČETNÍ LEGISLATIVY. 04_2015 květen/červen 2015 OBSAH SP Audit, s.r.o. Murmanská 1475 100 00 Praha 10 tel., fax: +420-295560374 tel.: +420-602150252 e-mail: spaudit@spaudit.cz internet: www.spaudit.cz AKTUÁLNĚ Z DAŇOVÉ A ÚČETNÍ LEGISLATIVY 04_2015 květen/červen

Více

SYSTÉM DANÍ. Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě

SYSTÉM DANÍ. Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě SYSTÉM DANÍ VY_62_INOVACE_FGZSV_PN_9 Sada: Ekonomie Téma: Daně Autor: Mgr. Pavel Peňáz Předmět: Základy společenských věd Ročník: 3. ročník Využití: Prezentace určená pro výklad a opakování Anotace: Prezentace

Více

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Červen 2013 1 / 10

Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Červen 2013 1 / 10 Newsletter skupiny TPA Horwath Česká republika Červen 2013 1 / 10 Vážené dámy, vážení pánové, dovolujeme si Vám zaslat červnové vydání Newsletteru skupiny TPA Horwath, který Vás informuje o zajímavostech

Více

243/2000 Sb. ZÁKON ze dne 29. června 2000

243/2000 Sb. ZÁKON ze dne 29. června 2000 243/2000 Sb. ZÁKON ze dne 29. června 2000 o rozpočtovém určení výnosů některých daní územním samosprávným celkům a některým státním fondům (zákon o rozpočtovém určení daní) Změna: 492/2000 Sb. Změna: 483/2001

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZÁKONA. ze dne 29. června 2000

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZÁKONA. ze dne 29. června 2000 ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZÁKONA č. 243/2000 Sb., o rozpočtovém určení výnosů některých daní územním samosprávným celkům a některým státním fondům (zákon o rozpočtovém určení daní) ze dne 29. června 2000 jak vyplývá

Více

SOCIÁLNÍ A ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ

SOCIÁLNÍ A ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ SOCIÁLNÍ A ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ CVIČENÍ 4 1/ zopakování a teorie SZP 2/ praktické příklady ZDAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ Platba je povinná: pro všechny osoby, které mají trvalé bydliště v ČR pro osoby, které nemají

Více

243/2000 Sb. ZÁKON ze dne 29. června 2000

243/2000 Sb. ZÁKON ze dne 29. června 2000 Systém ASPI - stav k 3.6.2009 do částky 45/2009 Sb. a 18/2009 Sb.m.s. Obsah a text 243/2000 Sb. - poslední stav textu 243/2000 Sb. ZÁKON ze dne 29. června 2000 o rozpočtovém určení výnosů některých daní

Více

pondělí 10. čtvrtek 20. pondělí 17. pondělí 31. čtvrtek 10. pondělí 21.

pondělí 10. čtvrtek 20. pondělí 17. pondělí 31. čtvrtek 10. pondělí 21. Daňový kalendář společnosti ABC, s. r. o. pro rok 2011 Měsíc Popis daně Doporučená lhůta Leden Únor Březen Duben sražených záloh na DPFO* ze DPH (DP** a daň za 4. čtvrtletí 2010) Daň silniční (DP a daň

Více

Ministerstvo financí V. 243/2000 Sb. ZÁKON ze dne 29. června 2000

Ministerstvo financí V. 243/2000 Sb. ZÁKON ze dne 29. června 2000 Ministerstvo financí V. 243/2000 Sb. ZÁKON ze dne 29. června 2000 o rozpočtovém určení výnosů některých daní územním samosprávným celkům a některým státním fondům (zákon o rozpočtovém určení daní) Změna:

Více

7. UPOZORNĚNÍ NA DAŇOVÉ POVINNOSTI V ROCE 2018

7. UPOZORNĚNÍ NA DAŇOVÉ POVINNOSTI V ROCE 2018 7. UPOZORNĚNÍ NA DAŇOVÉ POVINNOSTI V ROCE 2018 Vážení poplatníci a plátci daní, dovolte, abychom Vám připomněli daňové povinnosti v roce 2018, které pro Vás vyplývají z jednotlivých zákonů. Jedná se o

Více

1. Vyhláška k provedení zákonného opatření Senátu o dani z nabytí nemovitých věcí

1. Vyhláška k provedení zákonného opatření Senátu o dani z nabytí nemovitých věcí Přehled aktualit 1. Vyhláška k provedení zákonného opatření Senátu o dani z nabytí nemovitých věcí Dotčené předpisy: zákonné opatření Senátu o dani z nabytí nemovitých věcí (č. 340/2013 Sb.) Prováděcí

Více

7. UPOZORNĚNÍ NA DAŇOVÉ POVINNOSTI V ROCE 2017

7. UPOZORNĚNÍ NA DAŇOVÉ POVINNOSTI V ROCE 2017 7. UPOZORNĚNÍ NA DAŇOVÉ POVINNOSTI V ROCE 2017 Vážení poplatníci a plátci daní, dovolte, abychom Vám připomněli daňové povinnosti v roce 2017, které pro Vás vyplývají z jednotlivých zákonů. Jedná se o

Více

7. UPOZORNĚNÍ NA DAŇOVÉ POVINNOSTI V ROCE 2011

7. UPOZORNĚNÍ NA DAŇOVÉ POVINNOSTI V ROCE 2011 7. UPOZORNĚNÍ NA DAŇOVÉ POVINNOSTI V ROCE Vážení poplatníci a plátci daní, dovolte, abychom Vám připomněli daňové povinnosti v roce, které pro Vás vyplývají z jednotlivých daňových zákonů. Jedná se o tyto

Více

Manažerská ekonomika Daně

Manažerská ekonomika Daně DANĚ (zkouška č. 5) Cíl předmětu Učivo se zaměřuje na komplexní zobrazení daňového systému České republiky a na základní konstrukční prvky a přístupy k přímým a nepřímým daním. Dále jde o objasnění systému

Více

... Trivi Jednoduše. os. Účetní Klient Účetní Klient Faktura, Zálohová FA, Dobropis, Daňový doklad k záloze, pokladní doklady Přijatý/Vydaný

... Trivi Jednoduše. os. Účetní Klient Účetní Klient Faktura, Zálohová FA, Dobropis, Daňový doklad k záloze, pokladní doklady Přijatý/Vydaný Jednoduše pro PRÁVNICKOU osobu Trivi Jednoduše - Vytvoření přiznání k dani z příjmů právnických osob - Účetní závěrka - Zpracování 24 dokladů (rok) - zpracování 48 transakcí na bankovém účtu (rok) Roční

Více

aktualizováno

aktualizováno 1 SOUHRNNÉ HLÁŠENÍ VZOR: Kód plnění 0 - dodání zboží do jiného členského státu osobě registrované k dani v jiném členském státě ( 13 odst. 1 a 2 zákona) 1 - přemístění obchodního majetku plátcem do jiného

Více