ELEKTRONICKÉ BRZDOVÉ SYSTÉMY V PROVOZU - VÝVOJ DIAGNOSTICKÝCH METOD A ZAŘÍZENÍ, VÝZKUM VLIVU ADHEZNÍCH VLASTNOSTÍ PNEUMATIK. EVIDENČNÍ ČÍSLO PROJEKTU:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ELEKTRONICKÉ BRZDOVÉ SYSTÉMY V PROVOZU - VÝVOJ DIAGNOSTICKÝCH METOD A ZAŘÍZENÍ, VÝZKUM VLIVU ADHEZNÍCH VLASTNOSTÍ PNEUMATIK. EVIDENČNÍ ČÍSLO PROJEKTU:"

Transkript

1 ELEKTRONICKÉ BRZDOVÉ SYSTÉMY V PROVOZU - VÝVOJ DIAGNOSTICKÝCH METOD A ZAŘÍZENÍ, VÝZKUM VLIVU ADHEZNÍCH VLASTNOSTÍ PNEUMATIK. Tento projekt byl přijat ve veřejné soutěži Ministerstva dopravy České republiky ve výzkumu a vývoji v rámci Národního programu výzkumu (ZPRÁVA ZA ROK 2005) EVIDENČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: 1F44G/038/150 Cíl projektu: Vyvinout a ověřit zařízení a programové vybavení pro kontrolu vozidel s EBS v provozu. Stanovit význam vlivu adhezních vlastností pneumatik na chování vozidla při brzdění.získat a zpracovat podklady pro jednání v komisích EU a EHK OSN. Doba řešení: PŘÍJEMCE DOTACE ÚSTAV SILNIČNÍ A MĚSTSKÉ DOPRAVY a.s. (IČ: ) Türkova 1001, Praha 4 Statutární zástupce - předseda přestavenstva Ing. Jan Zeman ODPOVĚDNÝ ŘEŠITEL Ing. Jan Beneš

2 SKUTEČNOST ZA UPLYNULÉ OBDOBÍ V průběhu roku 2005 bylo pokračováno v řešení dílčích cílů podle časového harmonogramu. Práce byly zaměřeny především na splnění dílčích cílů DC 003 a DC 007, které byly v roce 2005 ukončeny. Dále byly zahájeny práce na rozpracování dílčích cílů DC 004, DC 005, DC 006 a DC 008. Z nich nejvíce práce bylo věnováno DC měření adhezních vlastností pneumatik viz. příloha č. 3 této zprávy. ČASOVÝ POSTUP PRACÍ Časový postup prací je plněn podle plánu. AKTIVITY USKUTEČNĚNÉ Číslo aktivity A403 Název (cíl)aktivity Výběr množiny kontrolovaných dat přenášených přes rozhraní EBS, kontrola odezvy systému na různé kombinace přenášených hlášení, z kterých lze odvodit správnost funkce EBS. Zahájení aktivity Ukončení aktivity Skutečné Indikátory dosažení (dílčí výsledky) Získání základní množiny dat rozhodných pro správnou funkci konkrétního systému EBS. Skutečné prostředky ověření (dílčích výsledků) Uvedení výsledků v dílčí zprávě, včetně výsledků z konkrétních měření. Kdo se na řešení aktivity podílel Zařízení pro snímání údajů přenášených přes rozhraní EBS. Vlastní souprava vozidel s EBS (tažné a přípojné vozidlo). Na řešení této etapy se podílí celý řešitelský tým. Číslo aktivity A407 Název (cíl)aktivity Stanovení výběrového vzorku pneumatik pro ověřování adhezních vlastností. Zahájení aktivity

3 Ukončení aktivity Skutečné Indikátory dosažení (dílčí výsledky) Výběr a pořízení konkrétního souboru pneumatik na kterých bude experimentálně ověřována metoda pro zjišťování adhezních vlastností pneumatik a měření vlivu těchto vlastností na chování vozidla při brzdění. Skutečné prostředky ověření (dílčích výsledků) Popis v dílčí zprávě o řešení projektu. Kdo se na řešení aktivity podílel Katalogy výrobců, zkušenosti s různými druhy pneumatik. Na řešení této etapy se podílí odpovědný řešitel a případně odborník z oboru v rámci služeb. Číslo aktivity A508 Název (cíl)aktivity Měření vlivu adhezních vlastností pneumatik na chování vozidla při brzdění. Zahájení aktivity Ukončení aktivity Skutečné Indikátory dosažení (dílčí výsledky) Získání dostatečného množství podkladů z provedených opakovaných měření adhezních vlastností různých pneumatik. Skutečné prostředky ověření (dílčích výsledků) Průběžné uvádění výsledků měření formou tabulek a grafů, v technických protokolech. Kdo se na řešení aktivity podílel Na řešení této dílčí etapy se podílí celý řešitelský tým a jeden odborník z oboru pneumatik a adheze. ZPRÁVA O DOSAŽENÍ VÝSTUPU Dílčí cíl DC003: Výběr množiny kontrolovaných dat přenášených přes rozhraní EBS, kontrola odezvy systému na různé kombinace přenášených hlášení, z kterých lze odvodit správnost Byly zpracovány požadavky na mezivozidlovou komunikaci, pro různé kombinace spojení (provedení brzdových systémů) vozidel. Přitom se vycházelo z podkladů zpracovaných v roce 2004 (technický protokol ÚSMD 4743/2005), které byly rozšířeny a upraveny na základě opakovaně prováděných kontrol rozhraní ISO 7638.

4 Výsledky jsou uvedeny v příloze této periodické zprávy (technický protokol ÚSMD 5152/2006), a budou využity jako hlavní podklady při vývoji a stavbě diagnostického zařízení. Dílčí cíl DC007: Stanovení výběrového vzorku pneumatik pro ověřování adhezních vlastností. Soubor rozměrů pneumatik ke zkouškám adheze byl stanoven na základě rozboru nejčastěji používaných rozměrů pneumatik, podle katalogových údajů o vyráběných vozidlech. Výsledky tohoto rozboru jsou uvedeny v protokolu ÚSMD č. 4760/2005, který je uveden jako příloha č. 1 periodické zprávy 2004 projektu 1F44L/039/150. Při projednávání zprávy byly konstatovány vysoké materiální náklady na pořízení souboru zkušebních pneumatik, včetně obtížnosti zajištění variant různých výrobců a proto byl soubor omezen pouze na snadněji zajistitelné pneumatiky Continental. Dále bylo provedeno upřesnění rozměrů tak, aby bylo možno snáze zajistit disková kola pro dané rozměry pneumatik. Přehled definitivního souboru zkušebních pneumatik je uveden v tabulce přílohy č. 2 této zprávy.

5 ÚSTAV SILNIČNÍ A MĚSTSKÉ DOPRAVY, a.s. pověřená zkušebna Ministerstvem dopravy České republiky (dle zákona č. 56/2001 Sb.) Typová zkušebna - zkušebna vozidel Klíčany strana 1 z 13 T e ch n i c k ý p r o t o k o l č / 2006 Test kompatibility spojení vozidel s EBS. počet příloh : 0 zpracoval : Ing. Jan Beneš (jméno, podpis) výtisk číslo : datum vystavení protokolu : vedoucí zkušebny : Ing. Roman Váca (jméno, podpis) Skutečnosti uvedené v tomto technickém protokolu se týkají pouze konkrétního popisovaného předmětu. Bez písemného souhlasu zkušebny se nesmí tento technický protokol reprodukovat jinak než celý. ÚSTAV SILNIČNÍ A MĚSTSKÉ DOPRAVY, a.s. Türkova 1001, Praha 4, zapsaný u Městského soudu v Praze, oddíl B, vložka 1967 IČO: , DIČ: CZ bankovní spojení: Komerční banka Praha 4, č. účtu / 0100 pracoviště Praha 4 - Chodovec: Türkova 1001, Praha 4, tel.: , fax: pracoviště Klíčany: Klíčany, Vodochody tel.: , fax: pracoviště České Budějovice: Homole 245, České Budějovice, tel.:

6 Technický protokol č.: 5152/2006 strana 2 z ÚVOD Tento technický protokol předkládá návrhy postupů automatických testů kontroly kompatibility spojení vozidel vybavených EBS systémy. Jedná se o osnovu postupů vytvořenou pro tvorbu programů pro simulátory elektrické části brzdového systému vozidla. Návrh zahrnuje postupy nejenom pro dnes povolené provedení EBS systémů v tzv. hybridním provedení, ale i postupy pro systémy bez vzduchového ovládacího vedení, kdy je veškeré ovládání realizováno elektrickým ovládacím vedením. Testy jsou rozděleny pro motorová vozidla - tahače a pro přípojná vozidla. Dále se dělí podle provedení systému vozidla, se kterým má být kontrolované vozidlo spojeno. 2. NÁVRH TESTŮ TEST - A Test kompatibility spojení tahače s přípojným vozidlem (ISO 7638 a ISO 11992) Tahač vybavený dvojím ovládacím vedením, s tím, že elektrický ovládací signál generuje 1 elektrickým okruhem Ověření kompatibility tahače spojeného s přípojným vozidlem vybaveným EBS systémem s elektrickým i vzduchovým ovládacím vedením, nebo pouze elektrickým ovládacím vedením: - kontrola rozhranní - připojením vzduchového a elektrického ovládacího vedení - kontrola přítomnosti předepsaných hlášení (EBS 11 a EBS 12, příp. RGE 11): ( - informace o generování elektrického ovládacího signálu (EBS 12, byt 3, bity 1+2, nastaveny na 00b) - informace o existenci vzduchového ovládacího vedení (EBS 12, byt 3, bity 5+6, nastaveny na 01b) - požadovaná hodnota provozní brzdy (EBS 11, byty 3+4, s hodnotou ležící v intervalu 0d d) - kontrola nepřítomnosti ostatních zakázaných hlášení - doba ověření musí trvat min. 10 s

7 Technický protokol č.: 5152/2006 strana 3 z 13 - kontrola automatického opakování jednotlivých hlášení - změření % odchylky času opakování zprávy, která musí být pro: - jednotlivé hlášení v intervalu % -průměr v intervalu % - kontrola normální funkce provozní brzdy: - nouzová a parkovací brzda odbrzděna, klíček zapalování/startování je zapojen: -při odbrzděné provozní brzdě musí být současně: - ve vzduchovém ovládacím vedení 0 kpa - v elektrickém ovládacím vedení 0 kpa (0d) -při plně zabrzděné provozní brzdě musí být současně: - ve vzduchovém ovládacím vedení kpa - v elektrickém ovládacím vedení kpa (3280d d) - kontrola funkce červeného výstražného světla na datový požadavek přípojného vozidla (simulátor vysílá EBS 22 byt 2, bity 3+4, nastaveny na 01b) - kontrola funkce žlutého výstražného světla na požadavek přípojného vozidla, cestou pólu č.5 - kontrola ovládání brzd přípojného vozidla parkovací brzdou tahače: ( ) - pakliže parkovací brzda tahače ovládá současně i brzdy přípojného vozidla, musí to být vzduchovým ovládacím vedením (dobrovolně i elektrickým ovládacím vedením) - kontrola signalizace poruchy elektrického ovládacího vedení (porucha jednoho vodiče datového vedení): -při poruše elektrického ovládacího vedení se musí aktivovat žlutý výstražný signál tahače (pozor nejedná se o aktivaci této signalizace přípojným vozidlem, i když to není zakázané, proto se pro kontrolu musí zajistit trvalé odpojení pólu č. 5 rozhraní ISO 7638)

8 Technický protokol č.: 5152/2006 strana 4 z 13 TEST - B Tahač vybavený dvojím ovládacím vedením, s tím, že elektrický ovládací signál generuje 2 elektrickými okruhy Ověření kompatibility tahače spojeného s přípojným vozidlem vybaveným EBS systémem s elektrickým i vzduchovým ovládacím vedením, nebo pouze elektrickým ovládacím vedením: - kontrola rozhranní - připojením vzduchového a elektrického ovládacího vedení - kontrola přítomnosti předepsaných hlášení (EBS 11 a EBS 12, příp. RGE 11): - informace o generování elektrického ovládacího signálu (EBS 12, byt 3, bity 1+2, nastaveny na 01b) - informace o existenci vzduchového ovládacího vedení (EBS 12, byt 3, bity 5+6, nastaveny na 01b) - požadovaná hodnota provozní brzdy (EBS 11, byty 3+4, s hodnotou ležící v intervalu 0d d) - kontrola nepřítomnosti ostatních zakázaných hlášení: - doba ověření musí trvat min. 10 s - kontrola automatického opakování jednotlivých hlášení - změření % odchylky času opakování zprávy, která musí být pro: - jednotlivé hlášení v intervalu % -průměr v intervalu % - kontrola normální funkce provozní brzdy: - nouzová a parkovací brzda odbrzděna, klíček zapalování/startování je zapojen: -při odbrzděné provozní brzdě musí být současně: - ve vzduchovém ovládacím vedení 0 kpa - v elektrickém ovládacím vedení 0 kpa (0d) -při plně zabrzděné provozní brzdě musí být současně: - ve vzduchovém ovládacím vedení kpa - v elektrickém ovládacím vedení kpa (3280d d)

9 Technický protokol č.: 5152/2006 strana 5 z 13 - nouzová a parkovací brzda odbrzděna, klíček zapalování/startování je odpojen: -při odbrzděné provozní brzdě musí být současně: - ve vzduchovém ovládacím vedení 0 kpa - v elektrickém ovládacím vedení 0 kpa (0d) -při plně zabrzděné provozní brzdě musí být současně: - ve vzduchovém ovládacím vedení kpa - v elektrickém ovládacím vedení kpa (3280d d) - kontrola funkce červeného výstražného světla na datový požadavek přípojného vozidla (simulátor vysílá EBS 22 byt 2, bity 3+4, nastaveny na 01b) - kontrola funkce žlutého výstražného světla na požadavek přípojného vozidla, cestou pólu č.5 - kontrola ovládání brzd přípojného vozidla parkovací brzdou tahače: - pakliže parkovací brzda tahače ovládá současně i brzdy přípojného vozidla, musí to být vzduchovým ovládacím vedením (dobrovolně i elektrickým ovládacím vedením) - pakliže tahač generuje zprávu EBS 12, byt 3, bity 1+2, nastavenou na 01b, musí ovládat parkovací brzda tahače brzdy přípojného vozidla navíc: -při zapnutém klíčku zapalování/startování, elektrickým ovládacím vedením -při vypnutém klíčku zapalování/startování, vypouštěním plnící větve - kontrola funkce brzdění přípojného vozidla vypouštěním plnící větve na žádost přípojného vozidla: - pakliže přípojné vozidlo vysílá zprávu EBS 22 byt 4, bity 3+4, nastavenou na 01b, musí provozní brzda tahače ovládat brzdy přípojného vozidla vypuštěním plnící větve - pakliže dojde k přerušení datového přenosu musí provozní brzda tahače ovládat brzdy přípojného vozidla vypuštěním plnící větve - kontrola zásoby elektrické energie pro elektrický ovládací signál: -i při odpojení zdroje elektrické energie musí být funkční elektrický ovládací signál pro 20 plných zabrzdění přípojného vozidla, trvajících 20 s, mezi nimiž je doba odbrzdění 5 s (20 s EBS 11, byty 3+4 nastaveny na 3280d d, 5 s nastaveny na 0d, 20s EBS.) - kontrola signalizace poruchy elektrického ovládacího vedení (porucha jednoho vodiče datového vedení): -při poruše elektrického ovládacího vedení se musí aktivovat žlutý výstražný signál tahače (pozor nejedná se o aktivaci této signalizace přípojným vozidlem, i když to není zakázané, proto se pro kontrolu musí zajistit trvalé odpojení pólu č. 5 rozhraní ISO 7638)

10 Technický protokol č.: 5152/2006 strana 6 z 13 TEST - C Tahač vybavený pouze elektrickým ovládacím vedením Ověření kompatibility tahače spojeného s přípojným vozidlem vybaveným EBS systémem s elektrickým i vzduchovým ovládacím vedením, nebo pouze elektrickým ovládacím vedením: - kontrola rozhranní - připojením elektrického ovládacího vedení - kontrola přítomnosti předepsaných hlášení (EBS 11 a EBS 12, příp. RGE 11): - informace o generování elektrického ovládacího signálu (EBS 12, byt 3, bity 1+2, nastaveny na 01b) - informace o existenci vzduchového ovládacího vedení (EBS 12, byt 3, bity 5+6, nastaveny na 00b) - požadovaná hodnota provozní brzdy (EBS 11, byty 3+4, s hodnotou ležící v intervalu 0d d) - kontrola nepřítomnosti ostatních zakázaných hlášení: - doba ověření musí trvat min. 10 s - kontrola automatického opakování jednotlivých hlášení - změření % odchylky času opakování zprávy, která musí být pro: - jednotlivé hlášení v intervalu % -průměr v intervalu % - kontrola normální funkce provozní brzdy: - nouzová a parkovací brzda odbrzděna, klíček zapalování/startování je zapojen: -při odbrzděné provozní brzdě musí být v elektrickém ovládacím vedení hodnota tlaku 0 kpa (0d) -při plně zabrzděné provozní brzdě musí být v elektrickém ovládacím vedení hodnota tlaku kpa (3280d d) - nouzová a parkovací brzda odbrzděna, klíček zapalování/startování je odpojen: -při odbrzděné provozní brzdě musí být v elektrickém ovládacím vedení hodnota tlaku 0 kpa (0d) -při plně zabrzděné provozní brzdě musí být v elektrickém ovládacím vedení hodnota tlaku kpa (3280d d) - kontrola funkce červeného výstražného světla na datový požadavek přípojného vozidla (simulátor vysílá EBS 22 byt 2, bity 3+4, nastaveny na 01b)

11 Technický protokol č.: 5152/2006 strana 7 z 13 - kontrola funkce žlutého výstražného světla na požadavek přípojného vozidla, cestou pólu č.5 - kontrola ovládání brzd přípojného vozidla parkovací brzdou tahače: - pakliže parkovací brzda tahače ovládá současně i brzdy přípojného vozidla, musí to být: -při zapnutém klíčku zapalování/startování, elektrickým ovládacím vedením -při vypnutém klíčku zapalování/startování, vypouštěním plnící větve - kontrola funkce brzdění přípojného vozidla vypouštěním plnící větve na žádost přípojného vozidla: - pakliže přípojné vozidlo vysílá zprávu EBS 22 byt 4, bity 3+4, nastavenou na 01b, musí provozní brzda tahače ovládat brzdy přípojného vozidla vypuštěním plnící větve - pakliže dojde k přerušení datového přenosu musí provozní brzda tahače ovládat brzdy přípojného vozidla vypuštěním plnící větve - kontrola zásoby elektrické energie pro elektrický ovládací signál: -i při odpojení zdroje elektrické energie musí být funkční elektrický ovládací signál pro 20 plných zabrzdění přípojného vozidla, trvajících 20 s, mezi nimiž je doba odbrzdění 5 s (20 s EBS 11, byty 3+4 nastaveny na 3280d d, 5 s na 0d, 20s EBS.) - kontrola signalizace poruchy elektrického ovládacího vedení (porucha jednoho vodiče datového vedení): -při poruše elektrického ovládacího vedení se musí aktivovat žlutý výstražný signál tahače (pozor nejedná se o aktivaci této signalizace přípojným vozidlem, i když to není zakázané, proto se pro kontrolu musí zajistit trvalé odpojení pólu č. 5 rozhraní ISO 7638)

12 Technický protokol č.: 5152/2006 strana 8 z 13 Ověření automatického zabrzdění tahače při nekompatibilitě spojení (k tahači bylo připojeno přípojné vozidlo vybavené pouze vzduchovým ovládacím vedením, ABS systém): - kontrola automatického zabrzdění tahače a současného rozsvícení červeného výstražného světla, když se spojí s přípojným vozidlem vybaveným pouze ABS systémem (bez elektrického ovládacího vedení): - po zapnutí klíčku, na stojícím vozidle, je ukostřen pól č. 5 rozhraní ISO 7638 a není navázána datová komunikace s přípojným vozidlem (ani jedním z vodičů datového vedení) Poznámka k volbě testů A, B, a C: - mezi testy A a B je možné automatické přepínání podle obsahu zprávy EBS 12, byt 3, bity 1+2: - 00b = test A - 01b = test B - test C je možné rovněž zvolit automaticky a to v případě když je následující obsah hlášení: - EBS 12, byt 3, bity 1+2, nastaveny na 01b, a současně - EBS 12, byt 3, bity 5+6, nastaveny na 00b

13 Technický protokol č.: 5152/2006 strana 9 z 13 TEST - D Test kompatibility spojení přípojného vozidla s tahačem (ISO 7638 a ISO 11992) Přípojné vozidlo vybavené dvojím ovládacím vedením (hybridní): Základní část testu ověření kompatibility přípojného vozidla spojeného s tahačem vybaveným EBS systémem s elektrickým i vzduchovým ovládacím vedením, který generuje elektrický ovládací signál 2, nebo 1 elektrickým okruhem: Nastavení simulátoru: EBS 12, byt 3, bity 1+2, nastaveny na 00b, nebo na 01b EBS 12, byt 3, bity 5+6, nastaveny na 01b - kontrola rozhranní - připojením vzduchového a elektrického ovládacího vedení - automatický test po uvedení pod napětí: - červeným signálem, datovou cestou - žlutým světlem, pólem č. 5 rozhraní ISO kontrola přítomnosti předepsaných hlášení: (EBS 21, EBS 22 a EBS 23, RGE 21, RGE 22 a RGE 23) - požadavek na červený signál (EBS 22, byt 2, bity 3+4) - kontrola nepřítomnosti ostatních zakázaných hlášení, doba ověření musí trvat min. 10 s - kontrola automatického opakování jednotlivých hlášení - změření % odchylky času opakování zprávy, která musí být pro: - jednotlivé hlášení v intervalu % -průměr v intervalu % - kontrola normální funkce provozní brzdy: -při současném elektrickém i vzduchovém ovládání - pouze při elektrickém ovládání - pouze při vzduchovém ovládání

14 Technický protokol č.: 5152/2006 strana 10 z 13 - kontrola přednostního užití elektrického ovládacího signálu: (pro hodnoty elektrického ekvivalentu tlaku 500 kpa, 350 kpa a 200 kpa) - vzduchový signál vyšší jak elektrický o 150 kpa, s následným snížením pod úroveň elektrického signálu o 150 kpa - vzduchový signál nižší jak elektrický o 150 kpa, s následným zvýšením nad úroveň elektrického signálu o 150 kpa - elektrický signál vyšší jak vzduchový o 150 kpa, s následným snížením pod úroveň vzduchového signálu o 150 kpa - elektrický signál nižší jak vzduchový o 150 kpa, s následným zvýšením nad úroveň vzduchového signálu o 150 kpa - kontrola automatického použití neporušeného ovládacího vedení (velký rozdíl mezi tlaky, nebo chybová hlášení, nebo ztráta signálu): - vzduchový signál vyšší jak elektrický o 150 kpa, s následným přerušením elektrického signálu (konec komunikace) - vzduchový signál vyšší jak elektrický o 150 kpa, s následným nastavením hlášení EBS 11, byty 3+4 na d (chyba) - vzduchový signál vyšší jak elektrický o 150 kpa, s následným nastavením hlášení EBS 11, byty 3+4 na d (hodnota není k dispozici) - vzduchový signál nižší jak elektrický o 150 kpa, s následným přerušením elektrického signálu (konec komunikace) - vzduchový signál nižší jak elektrický o 150 kpa, s následným nastavením hlášení EBS 11, byty 3+4 na d (chyba) - vzduchový signál nižší jak elektrický o 150 kpa, s následným nastavením hlášení EBS 11, byty 3+4 na d (hodnota není k dispozici) - vzduchový signál vyšší než elektrický signál o 250 kpa a více - kontrola funkce automatické brzdy: - funkce automatické brzdy není potlačena - funkce automatické brzdy je potlačena, ověřit funkci při: -přerušení komunikace - snížení zásoby energie - kontrola přítomnosti vzduchového ovládacího signálu: -při hodnotě elektrického ekvivalentu vyššího jak 1 bar a trvajícího více jak 1s: - žlutý výstražný signál prostřednictvím pólu č. 5, když není k dispozici vzduchový signál

15 Technický protokol č.: 5152/2006 strana 11 z 13 Pokračování testu ověření kompatibility přípojného vozidla spojeného s tahačem vybaveným EBS systémem pouze s elektrickým ovládacím vedením, který generuje elektrický ovládací signál 2 elektrickými okruhy: Nastavení simulátoru: EBS 12, byt 3, bity 1+2, nastaveny na 01b EBS 12, byt 3, bity 5+6, nastaveny na 00b - kontrola funkce automatické brzdy: - funkce automatické brzdy (pokles tlaku v plnící větvi) není potlačena - funkce automatické brzdy je potlačena, ověřit funkci při: -přerušení datové komunikace - snížení zásoby energie - tlaku vzduchu

16 Technický protokol č.: 5152/2006 strana 12 z 13 TEST - E Přípojné vozidlo vybavené pouze elektrickým ovládacím vedením: Základní část testu ověření kompatibility přípojného vozidla spojeného s tahačem vybaveným EBS systémem pouze s elektrickým ovládacím vedením, který generuje elektrický ovládací signál 2 elektrickými okruhy: Nastavení simulátoru: EBS 12, byt 3, bity 1+2, nastaveny na 01b - kontrola rozhranní - připojením elektrického ovládacího vedení - automatický test po uvedení pod napětí: - červeným signálem, datovou cestou - žlutým světlem, pólem č. 5 rozhraní ISO kontrola přítomnosti předepsaných hlášení: (EBS 21, EBS 22 a EBS 23, RGE 21, RGE 22 a RGE 23) - požadavek na červený signál (EBS 22, byt 2, bity 3+4) - požadavek na brzdění vypouštěním plnící větve (EBS 22, byt 3, bity 3+4) - kontrola nepřítomnosti ostatních zakázaných hlášení, doba ověření musí trvat min. 10 s - kontrola automatického opakování jednotlivých hlášení - změření % odchylky času opakování zprávy, která musí být pro: - jednotlivé hlášení v intervalu % -průměr v intervalu % - kontrola normální funkce provozní brzdy - kontrola funkce automatické brzdy: - funkce automatické brzdy není potlačena - funkce automatické brzdy je potlačena, ověřit funkci při: -přerušení komunikace - snížení zásoby energie

17 Technický protokol č.: 5152/2006 strana 13 z 13 Pokračování testu ověření kompatibility přípojného vozidla spojeného s tahačem vybaveným EBS systémem pouze s elektrickým ovládacím vedením, který generuje elektrický ovládací signál 1 elektrickým okruhem: Nastavení simulátoru: EBS 12, byt 3, bity 1+2, nastaveny na 00b - kontrola funkce automatického zabrzdění přípojného vozidla při nekompatibilním spojení s tahačem, když: -tahač negeneruje elektrický ovládací signál 2 elektrickými okruhy (EBS 12,byt3, bity 1+3, nastaveny na 00b) -přípojné vozidlo navíc požaduje žlutý výstražný signál prostřednictvím pólu č. 5

18 Příloha č. 2 Stanovení výběrového vzorku pneumatik pro ověřování adhezních vlastností Soubor rozměrů pneumatik ke zkouškám adheze byl stanoven na základě rozboru nejčastěji používaných rozměrů pneumatik, podle katalogových údajů o vyráběných vozidlech. Výsledky tohoto rozboru jsou uvedeny v protokolu ÚSMD č. 4760/2005, který je uveden jako příloha č. 1 periodické zprávy 2004 projektu 1F44L/039/150. Při projednávání zprávy byly konstatovány vysoké materiální náklady na pořízení souboru zkušebních pneumatik, včetně obtížnosti zajištění variant různých výrobců a proto byl soubor omezen pouze na snadněji zajistitelné pneumatiky Continental. Dále bylo provedeno upřesnění rozměrů tak, aby bylo možno snáze zajistit disková kola pro dané rozměry pneumatik. Definitivně stanovený soubor rozměrů pneumatik ke zkouškám adheze je uveden v následující tabulce: Tabulka - konečný výběrový souboru pneumatik Pořadí Rozměr pneu Výrobce Druh přepravy Montáž-Užití 1 265/70 R 17,5 LSR Continental Regionální Řídící náprava 2 265/70 R 17,5 XZA 2 Michelin Regionální Řídící náprava 3 265/70 R 17,5 Good Year Regionální Všeobecné 4 265/70 R19,5 HSR Continental Regionální Řídící náprava 5 435/50 R19,5 Good Year Regionální Všeobecné 6 12 R 22,5 HSR Continental Regionální Všeobecné 7 295/80 R 22,5 HSL Continental Dálková přeprava Všeobecné 8 385/55 R 22,5 HSR 1 Continental Regionální Řídící náprava 9 385/55 R 22,5 HDU Continental Regionální Hnací náprava /55 R 22,5 HTR 1 Continental Regionální Přívěs

PŘÍLOHA č.1 UKÁZKA DIDAKTICKÉHO TESTU PRO STUDENTY 1. ROČNÍKŮ VYBRANÝCH Z VÝUKOVÉHO CD - ROM

PŘÍLOHA č.1 UKÁZKA DIDAKTICKÉHO TESTU PRO STUDENTY 1. ROČNÍKŮ VYBRANÝCH Z VÝUKOVÉHO CD - ROM PŘÍLOHA č.1 UKÁZKA DIDAKTICKÉHO TESTU PRO STUDENTY 1. ROČNÍKŮ VYBRANÝCH Z VÝUKOVÉHO CD - ROM DIDAKTICKÝ TEST PRO STUDENTY 1. ROČ. 1. Kolo se skládá z těchto částí: a) hlava kola, disk kola, ráfek kola,

Více

TECHNICKÝ PROTOKOL č. Ověření shody vlastností ostatního zvláštního vozidla kategorie R s technickými požadavky stanovenými vyhláškou č. 341/2002 Sb.

TECHNICKÝ PROTOKOL č. Ověření shody vlastností ostatního zvláštního vozidla kategorie R s technickými požadavky stanovenými vyhláškou č. 341/2002 Sb. Ověření shody vlastností ostatního zvláštního vozidla kategorie R s technickými požadavky stanovenými Objednavatel: Výrobce: PRINOTH AG/SPA, Brennerstraße 34, I-39049 Sterzing/Vipiteno, Italy Název a typ:

Více

Konvenční vzduchotlakové brzdové systémy užitkových vozidel

Konvenční vzduchotlakové brzdové systémy užitkových vozidel Konvenční vzduchotlakové brzdové systémy užitkových vozidel Zaměření : tažná a přípojná vozidla, autobus brzdové soustavy dle EHK č. 13 rozdělení, popis označení přístrojů a přípojů dle příslušných norem

Více

Mezinápravová spojka Haldex 4. generace zajišťuje pohon všech kol u nového modelu Superb 4x4 (od KT 36/08) a u modelu Octavia Combi 4x4

Mezinápravová spojka Haldex 4. generace zajišťuje pohon všech kol u nového modelu Superb 4x4 (od KT 36/08) a u modelu Octavia Combi 4x4 EZINÁPRAVOVÁ SPOJKA HALDEX 4. GENERACE ezinápravová spojka Haldex 4. generace ezinápravová spojka Haldex 4. generace zajišťuje pohon všech kol u nového modelu Superb 4x4 (od KT 36/08) a u modelu Octavia

Více

Kontrola technického ho stavu brzd. stavu brzd

Kontrola technického ho stavu brzd. stavu brzd Kontrola technického ho stavu brzd Kontrola technického ho stavu brzd Dynamická kontrola brzd Základní zákon - Zákon č. 56/001 Sb. o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích v platném znění

Více

TECHNICKÝ PROTOKOL č. Ověření shody vlastností zvláštního vozidla kategorie SPT s technickými požadavky stanovenými vyhláškou č. 341/2002 Sb.

TECHNICKÝ PROTOKOL č. Ověření shody vlastností zvláštního vozidla kategorie SPT s technickými požadavky stanovenými vyhláškou č. 341/2002 Sb. TECHNICKÝ PROTOKOL č. Ověření shody vlastností zvláštního vozidla kategorie SPT s technickými požadavky stanovenými vyhláškou č. 341/2002 Sb. Objednavatel: PEKASS, a. s. Přátelství 987, Praha 10 Výrobce:

Více

Automobilový zabezpečovací systém SPY13

Automobilový zabezpečovací systém SPY13 Automobilový zabezpečovací systém SPY13 Uživatelská příručka Obsah Tlačítka dálkového ovladače... 2 Funkce zabezpečovacího systému... 2 Aktivace a deaktivace zabezpečení, spuštění poplachu...2 Dočasné

Více

(Nelegislativní akty) NAŘÍZENÍ

(Nelegislativní akty) NAŘÍZENÍ 23.1.2015 L 17/1 II (Nelegislativní akty) NAŘÍZENÍ NAŘÍZENÍ KOMISE V PŘENESENÉ PRAVOMOCI (EU) 2015/68 ze dne 15. října 2014, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 167/2013, pokud

Více

OPERACE PROVÁDĚNÉ PŘI POPRODEJNÍM SERVISU : VNĚJŠÍ OSVĚTLENÍ - SIGNALIZACE

OPERACE PROVÁDĚNÉ PŘI POPRODEJNÍM SERVISU : VNĚJŠÍ OSVĚTLENÍ - SIGNALIZACE S pomocí diagnostického přístroje je možno číst následující závady : Čtení závad Závady inteligentní jednotky (BSI) Závada činnosti stropního světla (vpředu/vzadu) Závada činnosti směrového světla vzadu

Více

ÚSTAV PRO VÝZKUM MOTOROVÝCH VOZIDEL s.r.o. TECHNICKÁ ZPRÁVA. Stanovení převodu řízení

ÚSTAV PRO VÝZKUM MOTOROVÝCH VOZIDEL s.r.o. TECHNICKÁ ZPRÁVA. Stanovení převodu řízení TÜV Süddeutschland Holding AG www.uvmv.cz Lihovarská 12, 180 68 Praha 9 Pověřená zkušebna MDS-ČR; Homologační zkušebna E8/C; Autorizovaná osoba 213; Notifikovaná osoba ES 1018; Akreditovaná zkušební laboratoř

Více

Služby pro zařízení vysokého napětí. Spolehlivé sledování stavu zařízení

Služby pro zařízení vysokého napětí. Spolehlivé sledování stavu zařízení Služby pro zařízení vysokého napětí Spolehlivé sledování stavu zařízení Strategie údržby Jaký přístup je nejlepší? Údržba dle skutečného stavu zařízení Údržba založená na průběžném monitorování funkce

Více

TECHNICKÝ PROTOKOL č. Ověření shody vlastností zvláštního vozidla kategorie SPT s technickými požadavky stanovenými vyhláškou č. 341/2002 Sb.

TECHNICKÝ PROTOKOL č. Ověření shody vlastností zvláštního vozidla kategorie SPT s technickými požadavky stanovenými vyhláškou č. 341/2002 Sb. TECHNICKÝ PROTOKOL č. Ověření shody vlastností zvláštního vozidla kategorie SPT s technickými požadavky stanovenými vyhláškou č. 341/2002 Sb. Objednavatel: MANATECH CZ, s. r. o. Vosmíkova 900, 396 01 Humpolec

Více

SMĚRNICE. SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY 2009/66/ES ze dne 13. července 2009 o mechanismu řízení kolových zemědělských a lesnických traktorů

SMĚRNICE. SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY 2009/66/ES ze dne 13. července 2009 o mechanismu řízení kolových zemědělských a lesnických traktorů 1.8.2009 Úřední věstník Evropské unie L 201/11 SMĚRNICE SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY 2009/66/ES ze dne 13. července 2009 o mechanismu řízení kolových zemědělských a lesnických traktorů (kodifikované

Více

Modernizace odbavovacího a informačního systému MHD v Hradci Králové II.

Modernizace odbavovacího a informačního systému MHD v Hradci Králové II. VYSVĚTLENÍ ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Č. 8 dle 98 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek k nadlimitní sektorové veřejné zakázce na dodávky s názvem: Modernizace odbavovacího a informačního systému

Více

13 ) Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 167/

13 ) Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 167/ Strana 2650 Sbírka zákonů č. 235 / 2017 Částka 86 235 VYHLÁŠKA ze dne 27. července 2017, kterou se mění vyhláška č. 341/2014 Sb., o schvalování technické způsobilosti a o technických podmínkách provozu

Více

1 BRZDY A BRZDNÁ ZAŘÍZENÍ AUTOMOBILŮ

1 BRZDY A BRZDNÁ ZAŘÍZENÍ AUTOMOBILŮ 1 BRZDY A BRZDNÁ ZAŘÍZENÍ AUTOMOBILŮ Brzdná zařízení automobilů je možno rozdělit na : Brzdové soustavy mají rozhodující vliv na bezpečnost jízdy automobilu. Zpomalovací soustavy ústrojí, sloužící ke zmírňování

Více

Konstrukční kancelář. Ing. Luboš Skopal.

Konstrukční kancelář. Ing. Luboš Skopal. Ověření shody vlastností zvláštního vozidla kategorie S P s technickými požadavky stanovenými vyhláškou č. 341/2002 Sb. Objednavatel: Výrobce: Název a typ: KOTTE Landtechnik, 49597 Rieste, Germany Výrobní

Více

Certifikační laboratoř OIS

Certifikační laboratoř OIS České vysoké učení technické v Praze, Fakulta dopravní Certifikační laboratoř OIS nástroj pro certifikaci zařízení OIS Ing. Milan Sliacky Fakulta dopravní ČVUT v Praze Workshop v rámci VDO 2014, Praha,

Více

NOUZOVÉ A PORUCHOVÉ STAVY

NOUZOVÉ A PORUCHOVÉ STAVY NOUZOVÉ A PORUCHOVÉ STAVY Nouzové dobíjení baterie 24V Pokud dojde k vybití startovací baterie 24V a baterie 48V je plně nabita, lze z displeje strojvedoucího povolit dobíjení baterie 24V z baterie 48V

Více

GPS Monitor. Zbyněk Filip

GPS Monitor. Zbyněk Filip GPS Monitor Zbyněk Filip GPS Monitor Systém je určen k zabezpečení motorových vozidel s on-line přenosem přesné polohy vozidla a poplachových a provozních hlášení prostřednictvím mobilních sítí GSM. Systém

Více

Ověřovací provoz nových technologií organizování a provozování drážní dopravy - č. 4/2006 Zpracovatel: Zusková 9722 32392 zuskova@gr.cd.

Ověřovací provoz nových technologií organizování a provozování drážní dopravy - č. 4/2006 Zpracovatel: Zusková 9722 32392 zuskova@gr.cd. Č.j.: Věc: České dráhy a.s. Generální ředitelství Nábřeží Ludvíka Svobody 1222, Praha 1, 110 15 IČ: 70994226 Zápis v obchodním rejstříku u Městského soudu v Praze pod spisovou značkou oddíl B, vložka 8039

Více

Konstrukční kancelář. Ing. Luboš Skopal.

Konstrukční kancelář. Ing. Luboš Skopal. TECHNICKÝ PROTOKOL č. Ověření shody zařízení pro vnější osvětlení a světelnou signalizaci zvláštního vozidla kategorie SS Objednavatel: PEKASS, a. s. Přátelství 987, Praha 10 Výrobce: HORSCH LEEB AS, GmbH,

Více

PROJEKT ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST. Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ PŘEDMĚT TECHNOLOGIE OPRAV

PROJEKT ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST. Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ PŘEDMĚT TECHNOLOGIE OPRAV PROJEKT ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/02.0010 PŘEDMĚT TECHNOLOGIE OPRAV Obor: Autotronik Ročník: 2.ročník Zpracoval: Mgr. Rostislav Juřička PROJEKT ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST

Více

Vyhl.355/2006 (novela 163/2017)

Vyhl.355/2006 (novela 163/2017) Vyhl.355/2006 (novela 163/2017) o stanovení způsobu a podmínek registrace, provozu, způsobu a podmínek testování historických a sportovních vozidel a způsobu a podmínek testování silničního vozidla, které

Více

TECHNICKÝ PROTOKOL č. Ověření shody vlastností zvláštního vozidla kategorie SS s technickými požadavky stanovenými vyhláškou č. 341/2002 Sb.

TECHNICKÝ PROTOKOL č. Ověření shody vlastností zvláštního vozidla kategorie SS s technickými požadavky stanovenými vyhláškou č. 341/2002 Sb. Ověření shody vlastností zvláštního vozidla kategorie SS s technickými požadavky stanovenými vyhláškou č. 341/2002 Sb. Objednavatel: PEKASS, a. s. Přátelství 987, Praha 10 Výrobce: HORSCH LEEB AS, GmbH,

Více

tel.:

tel.: 220780 ELEKTRONICKÝ REGULÁTOR PRO KOTLE NA PRINCIPU OHŘEVU VODOY Elektronický regulátor kontroly provozní teploty vody je zařízení, které řídí spínání čerpadla topného systému a ovládá třícestný ventil

Více

Varianta 1 tlačítko v tažném vozidle s ovládáním přes PIN12 (světelná zásuvka), zapojené na Super AUX

Varianta 1 tlačítko v tažném vozidle s ovládáním přes PIN12 (světelná zásuvka), zapojené na Super AUX Dodatečná zástavba funkce pomoci při rozjezdu u systémů Haldex EB+ použitím vstupu Super AUX (Gen2/3), popř. všeobecného vstupu (GPI) prostřednictvím tlačítka U vozidel se zvedací nápravou a brzdovým systémem

Více

EBS D. Příloha 1 Brzdové schema nápravové návěsy 4S/2M, resp. 2S/2M s PREV a 2-cestným ventilem

EBS D. Příloha 1 Brzdové schema nápravové návěsy 4S/2M, resp. 2S/2M s PREV a 2-cestným ventilem EBS D 8. Příloha 4 8. EBS D Příloha Brzdové schema 84 700 929 0 3-nápravové návěsy 4S/2M, resp. 2S/2M s PREV a 2-cestným ventilem 42 Příloha Brzdové schema 84 700 948 0 EBS D 8. 3-nápravové návěsy 4S/2M,

Více

(Nelegislativní akty) NAŘÍZENÍ

(Nelegislativní akty) NAŘÍZENÍ 21.4.2012 Úřední věstník Evropské unie L 109/1 II (Nelegislativní akty) NAŘÍZENÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 347/2012 ze dne 16. dubna 2012, kterým se provádí nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.

Více

1. Úvod. Obr. C1 Souprava před stanicí technické kontroly STK Dekra Automobil a.s. Brno

1. Úvod. Obr. C1 Souprava před stanicí technické kontroly STK Dekra Automobil a.s. Brno VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY ÚSTAV SOUDNÍHO INŽENÝRSTVÍ INSTITUTE OF FORENSIC ENGINEERING ANALÝZA JÍZDY OSOBNÍHO VOZIDLA S PŘÍVĚSEM PŘÍLOHA DIPLOMOVÉ PRÁCE ČÁST C PRŮBĚH

Více

Bohuslav Doležal DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY OBSAH: 1.TECHNICKÁ ČÁST 2.VÝKRESOVÁ ČÁST. Urbánkova 617, Moravské Budějovice , tel.

Bohuslav Doležal DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY OBSAH: 1.TECHNICKÁ ČÁST 2.VÝKRESOVÁ ČÁST. Urbánkova 617, Moravské Budějovice , tel. Bohuslav Doležal Urbánkova 617, Moravské Budějovice 676 02, tel. 720108727 AKCE: Elektrické ovládání oken v tělocvičně ZŠ Havlíčkova, Moravské Budějovice Místo stavby: Havlíčkova ul. 933, Mor. Budějovice

Více

INFORMATIVNÍ TECHNICKÁ SPECIFIKACE PŘÍVĚS SPECIÁLNÍ KONTEJNEROVÝ PV 18

INFORMATIVNÍ TECHNICKÁ SPECIFIKACE PŘÍVĚS SPECIÁLNÍ KONTEJNEROVÝ PV 18 INFORMATIVNÍ TECHNICKÁ SPECIFIKACE PŘÍVĚS SPECIÁLNÍ KONTEJNEROVÝ PV 18 VYDÁNO : 24..2013 OBSAH URČENÍ PRODUKTU... 3 TECHNICKÝ POPIS... 3 PODVOZEK... 4 POJEZDOVÝ VOZÍK... 4 TAKTICKO - TECHNICKÁ DATA...

Více

Přílohy: Vzory souhlasu zaměstnavatele s použitím soukromého motorového vozidla k pracovní cestě

Přílohy: Vzory souhlasu zaměstnavatele s použitím soukromého motorového vozidla k pracovní cestě Obec Hostín se sídlem: Obecní úřad Hostín, Hostín 56, 277 32 Byšice, IČ: 00510556 tel.: 315 696 480, e-mail: obecniurad@hostin.cz, http://www.hostin.cz Směrnice č. 02/2019 kterou se stanovují pravidla

Více

Základní dokumentace k provozu Podvozků EKP 023 a EKP 031 Umístěných v hlavním trezoru ČNB v Praze

Základní dokumentace k provozu Podvozků EKP 023 a EKP 031 Umístěných v hlavním trezoru ČNB v Praze Základní dokumentace k provozu Podvozků EKP 023 a EKP 031 Umístěných v hlavním trezoru ČNB v Praze Aktualizované vydání Leden 2012 Zpracoval: Schválil: 23.1.2012 24.1.2012 Ing. Petr Jambura J.E.S. spol.

Více

ednášky Osnova přednp Základní pojmy Kvalifikace osob Bezpečná činnost na EZ 10. OBSLUHA A PRÁCE NA EZ Doc. Ing. Stanislav Kocman, Ph.D.

ednášky Osnova přednp Základní pojmy Kvalifikace osob Bezpečná činnost na EZ 10. OBSLUHA A PRÁCE NA EZ Doc. Ing. Stanislav Kocman, Ph.D. 10. OBSLUHA A PRÁCE NA EZ Doc. Ing. Stanislav Kocman, Ph.D. 2. 2. 2009, Ostrava Stýskala, 2002 Osnova přednp ednášky Základní pojmy Kvalifikace osob Bezpečná činnost na EZ Základní pojmy Obsluha elektrického

Více

1/14 Číslo protokolu: csob cr 4764

1/14 Číslo protokolu: csob cr 4764 1/14 DEKRA CZ a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 ÚDAJE O VOZIDLE Tovární značka (výrobce): VIN: Max. výkon (kw): Typ karoserie: Datum

Více

ČOS 254002 2. vydání ČESKÝ OBRANNÝ STANDARD ELEKTRICKÉ PROPOJENÍ TAŽNÝCH A PŘÍPOJNÝCH VOZIDEL

ČOS 254002 2. vydání ČESKÝ OBRANNÝ STANDARD ELEKTRICKÉ PROPOJENÍ TAŽNÝCH A PŘÍPOJNÝCH VOZIDEL ČESKÝ OBRANNÝ STANDARD ELEKTRICKÉ PROPOJENÍ TAŽNÝCH A PŘÍPOJNÝCH VOZIDEL (VOLNÁ STRANA) 2 ČESKÝ OBRANNÝ STANDARD ELEKTRICKÉ PROPOJENÍ TAŽNÝCH A PŘÍPOJNÝCH VOZIDEL Základem pro tvorbu tohoto standardu byly

Více

Modernizace odbavovacího a informačního systému MHD v Hradci Králové II.

Modernizace odbavovacího a informačního systému MHD v Hradci Králové II. VYSVĚTLENÍ ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Č. 6 dle 98 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek k nadlimitní sektorové veřejné zakázce na dodávky s názvem: Modernizace odbavovacího a informačního systému

Více

AS3..., AS7..., ERV3... DATA

AS3..., AS7..., ERV3... DATA Systémy pro užitková vozidla Product DATA AS..., AS7..., ERV... Č. dokumentu Y0 (Rev. 00) Leden 07 PD-07-000 Funkce Rozvaděč přívěsu přenáší brzdný požadavek řidiče na provozní brzdy návěsu. V případě

Více

HLAVA I SILNIČNÍ VOZIDLO V PROVOZU 36

HLAVA I SILNIČNÍ VOZIDLO V PROVOZU 36 HLAVA I SILNIČNÍ VOZIDLO V PROVOZU 36 (1) Na pozemních komunikacích lze provozovat pouze takové silniční vozidlo, které je technicky způsobilé k provozu na pozemních komunikacích podle tohoto zákona. (2)

Více

Protokol o atestačním řízení

Protokol o atestačním řízení Atestační středisko: ADA, s. r. o. pověření k výkonu atestací MI ČR reg. č. 3 rozhodnutím č. j. 3/2001 A ze dne 11.10.2001, se sídlem Čermákova 28, 625 00 Brno adresa pro poštovní styk Sokolská 725, 664

Více

Systém jednotných zkušebních metodik KM - A - KMENOVÁ METODIKA SILNIČNÍCH VOZIDEL. s - SCHVALOVÁNÍ PŘESTAVBY VOZIDEL KATEG. M a N NA POHON CNG

Systém jednotných zkušebních metodik KM - A - KMENOVÁ METODIKA SILNIČNÍCH VOZIDEL. s - SCHVALOVÁNÍ PŘESTAVBY VOZIDEL KATEG. M a N NA POHON CNG 1 Zpracovatel ÚVMV s.r.o. Systém jednotných zkušebních metodik KM A/29.s KM - A - KMENOVÁ METODIKA SILNIČNÍCH VOZIDEL 29 - POHON NA STLAČENÝ ZEMNÍ PLYN s - SCHVALOVÁNÍ PŘESTAVBY VOZIDEL KATEG. M a N NA

Více

V Y H L Á Š K A edm t úpravy Registrace historického vozidla

V Y H L Á Š K A edm t úpravy Registrace historického vozidla V Y H L Á Š K A ze dne 29. června 2006 o stanovení způsobu a podmínek registrace, provozu, způsobu a podmínek testování historických a sportovních vozidel Ministerstvo dopravy (dále jen ministerstvo )

Více

Zpráva zpracovaná na základě

Zpráva zpracovaná na základě Zpráva zpracovaná na základě PROTOKOLU č 11410/2014 o zkoušce palivového kondicionéru Boogie Energy Pill společnostní DEKRA CZ a.s. pověřenou zkušebnou Ministerstva dopravy ČR podle zákona č. 56/2001 Sb.

Více

podvozek 1 Podvozek k dostavbě 8 2 Podvozek k dostavbě 8 4

podvozek 1 Podvozek k dostavbě 8 2 Podvozek k dostavbě 8 4 POHON / VÝŠKA PODVOZKU / ROZVOR NÁPRAV (rozměry v dm) Podvozek k dostavbě Podvozek k dostavbě 6 2 Podvozek k dostavbě 6 4 Podvozek k dostavbě 8 2,5 RAPDT-GR Podvozek k dostavbě,5,5 64,5 RADDT-GR 53 53

Více

TITULNÍ LIST PERIODICKÉ ZPRÁVY 2005 PROJEKTU WA Z04 Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky

TITULNÍ LIST PERIODICKÉ ZPRÁVY 2005 PROJEKTU WA Z04 Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky Stránka č. 1 z 21 TITULNÍ LIST PERIODICKÉ ZPRÁVY 2005 PROJEKTU WA-031-05-Z04 Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky WA-031-05-Z04 PRINCIPY A PRAVIDLA ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ Principy a pravidla územního

Více

3) [2 b.] Řidič při vjíždění na pozemní komunikaci z místa ležícího mimo pozemní komunikaci musí:

3) [2 b.] Řidič při vjíždění na pozemní komunikaci z místa ležícího mimo pozemní komunikaci musí: B-28082006-113149-00001 ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: B 1 z 7 1) [2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: a) Na všech pozemních komunikacích a též na polích, loukách a v lesích. b) Jen

Více

Obsah 1 Úvod Oprávnění k obsluze Základní funkce zařízení KBS Automatická výluka kontroly bdělosti...

Obsah 1 Úvod Oprávnění k obsluze Základní funkce zařízení KBS Automatická výluka kontroly bdělosti... Obsah 1 Úvod... 4 1.1 Oprávnění k obsluze... 4 1.2 Základní funkce zařízení KBS06... 4 1.3 Automatická výluka kontroly bdělosti... 4 2 Skladba a začlenění zařízení KBS06 do vozidla... 5 3 Rozhraní zařízení

Více

(Ne)daleká budoucnost technologie tachografů. 53.konference ČKS

(Ne)daleká budoucnost technologie tachografů. 53.konference ČKS (Ne)daleká budoucnost technologie tachografů 53.konference ČKS Vývoj legislativy EU Nařízení EHS č. 3821/1985 příloha I analogový tachograf Nařízení ES č. 2135/1998 příloha IB digitální tachograf Nařízení

Více

Vyhláška č. 355/2006 Sb.

Vyhláška č. 355/2006 Sb. Vyhláška č. 355/2006 Sb. Vyhláška je uvedena v aktualizovaném znění, jak vyplývá ze změn provedených vyhláškou č. 144/2012 Sb. Poslední změny, vyplývající z vyhlášky č. 144/2012 Sb., platné od 10. května

Více

Projekt č. TA02030435

Projekt č. TA02030435 České vysoké učení technické v Praze, Fakulta dopravní Projekt č. TA02030435 Technická podpora a metody pro ověřování interoperability odbavovacích a informačních systémů ve veřejné dopravě Rok 2013 Ing.

Více

Příloha 4 Příklady provedení brzdových zařízení. 1. Přestavovače. 1.1 Obecná ustanovení

Příloha 4 Příklady provedení brzdových zařízení. 1. Přestavovače. 1.1 Obecná ustanovení Příloha 4 Příklady provedení brzdových zařízení 1. Přestavovače 1.1 Obecná ustanovení 1.1.1 Ruční přestavovače jsou umístěny na obou stranách vozidla. Musí být dobře viditelné a snadno přístupné; u hnacích

Více

Praktické úlohy- 2.oblast zaměření

Praktické úlohy- 2.oblast zaměření Praktické úlohy- 2.oblast zaměření Realizace praktických úloh zaměřených na dovednosti v oblastech: Měření specializovanými přístroji, jejich obsluha a parametrizace; Diagnostika a specifikace závad, měření

Více

Pohony s tříbodovým signálem

Pohony s tříbodovým signálem Datový list Pohony s tříbodovým signálem bez bezpečnostní funkce SU, SD s bezpečnostní funkcí (pružina nahoru/dolů) SD s bezpečnostní funkcí mající certifikaci EN 4597 (pružina dolů) Popis Servopohony

Více

1/9 Číslo protokolu: csob cr 730

1/9 Číslo protokolu: csob cr 730 1/9 DEKRA Automobil a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 ČSOB Leasing, a.s. Na Pankráci 310/60 140 00 Praha 4 INFORMACE O VOZIDLE Datum

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce:

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ NERATOVICE Školní 664, 277 11 Neratovice, tel.: 315 682 314, IČO: 683 834 95, IZO: 110 450 639 Ředitelství školy: Spojovací 632, 277 11 Neratovice tel.:

Více

Směrnice pro provoz vozidla ZJ SDH Střeň č. 1/2017

Směrnice pro provoz vozidla ZJ SDH Střeň č. 1/2017 Směrnice pro provoz vozidla ZJ SDH Střeň č. 1/2017 Pro zajištění řádného a bezpečného provozu vozidla Zásahové jednotky Sboru dobrovolných hasičů Střeň vydává zastupitelstvo obce Střeň směrnici pro provoz.

Více

Zabezpečovací systém určený k montáži do nákladních vozidel

Zabezpečovací systém určený k montáži do nákladních vozidel SE545 Zabezpečovací systém určený k montáži do nákladních vozidel Uživatelská příručka 1. Úvod Vážený zákazníku, děkujeme, že jste si zakoupil náš výrobek. Tento zabezpečovací systém představuje velký

Více

Sendvičové panely smykový test výplňového materiálu čtyřbodovým ohybem

Sendvičové panely smykový test výplňového materiálu čtyřbodovým ohybem Sendvičové panely smykový test výplňového materiálu čtyřbodovým ohybem Protokol o zkoušce Výrobce a dodavatel: ISMAT solution, s.r.o. Dolení 184, 411 85 Horní Beřkovice Obchodní rejstřík vedený u Krajského

Více

1/12 Číslo protokolu: havex arval cr 4181

1/12 Číslo protokolu: havex arval cr 4181 1/12 DEKRA CZ a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 ARVAL CZ s.r.o. Na Pankraci 26 140 00 Praha 4 ÚDAJE O VOZIDLE RZ: 4AU5699 VIN: WBA3Y51000GZ92033

Více

Smlouva o poskytnutí služeb s názvem. Zajištění jízdy měřicího vlaku TUDC 2013

Smlouva o poskytnutí služeb s názvem. Zajištění jízdy měřicího vlaku TUDC 2013 Smlouva o poskytnutí služeb s názvem Zajištění jízdy měřicího vlaku TUDC 2013 uzavřená podle 269 odst. (2) zák. č. 513/1991 Sb., Obchodní zákoník, v platném znění (dále jen Smlouva) Číslo Smlouvy Poskytovatele:

Více

Příklady zápisů zjištěných závad podle jednotlivých typů vozidel ADR

Příklady zápisů zjištěných závad podle jednotlivých typů vozidel ADR Příklady zápisů zjištěných závad podle jednotlivých typů vozidel ADR 5.3.1 Označování velkými bezpečnostními značkami 5.3.1.1.1 Velké bezpečnostní značky - označení: neúplné, neodpovídá rozměr 5.3.1.1.1*

Více

1/21 Číslo protokolu: csob banka 304

1/21 Číslo protokolu: csob banka 304 1/21 DEKRA CZ a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 ÚDAJE O VOZIDLE Tovární značka (výrobce): VIN: Max. výkon (kw): Typ karoserie: Datum

Více

4080 Kolový nakladač. Technická data. Údaje motoru. Počet válců Strana: 1 / 9

4080 Kolový nakladač. Technická data. Údaje motoru. Počet válců Strana: 1 / 9 4080 Technická data Údaje motoru Výrobce Perkins Typ motoru 854E-E34TAWF Počet válců 4 Výkon (max.) / volitelně 75/86 (102/117) kw (PS) Při (max.) 2,5 ot./min. Objem válců 3,4 cm³ Kühlmitteltyp voda /

Více

Příloha č. 2 Zadávací dokumentace Technické specifikace

Příloha č. 2 Zadávací dokumentace Technické specifikace Příloha č. 2 Zadávací dokumentace Technické specifikace Vozidlo č. 1 Dopravní prostředek s jednoramenným kloubovým nosičem kontejnerů pohon vozidla 6x4 denní kabina rozvor 3 900 4 200 mm motor Euro 6 min

Více

Maximální výkon 380 hp (279 kw) při 1900 min -1 Maximální točivý moment 1900 Nm v rozmezí min -1 Obsah motoru cm 2

Maximální výkon 380 hp (279 kw) při 1900 min -1 Maximální točivý moment 1900 Nm v rozmezí min -1 Obsah motoru cm 2 PŘÍLOHA A Technická data nákladního vozidla Scania Rozměry vozidla v mm: Přední převis (I) 1511 Rozvor 1-2 (A) 3300 Rozvor 2-3 (B) 1350 Zadní převis (J) 830 Celková délka (G) 7520 Šířka (W) 2550 Výška

Více

Předloha. NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. /..

Předloha. NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. /.. EVROPSKÁ KOMISE D012385/02 PŘEDLOHA verze 3.00 ze dne 10. prosince 2010 Předloha NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. /.. ze dne o požadavcích pro schvalování typu motorových vozidel a jejich přípojných vozidel, pokud

Více

Bytový dům Vrábská 2243 Brandýs nad Labem. 2012-005972-VacL/01. Zkušební laboratoř ATELIER DEK akreditovaná

Bytový dům Vrábská 2243 Brandýs nad Labem. 2012-005972-VacL/01. Zkušební laboratoř ATELIER DEK akreditovaná Zakázka číslo: 2012-005972-VacL/01 Zkušební laboratoř ATELIER DEK akreditovaná Českým institutem pro akreditaci, o.p.s. pod číslem 1565 Protokol o zkoušce Měření zvukové izolace Bytový dům Vrábská 2243

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo: CZ.1.07/1. 5.00/34.0084 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada:

Více

V rámci přípravy výstavby: kontrola veškerých podkladů předaných objednatelem nebo jím pověřenou osobou zhotoviteli stavby;

V rámci přípravy výstavby: kontrola veškerých podkladů předaných objednatelem nebo jím pověřenou osobou zhotoviteli stavby; Krajská správa silnic Libereckého kraje Československé armády 4805/24, 466 05 Jablonec nad Nisou Fakturační adresa je: Liberecký kraj se sídlem: U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 zastoupený: Mgr. Stanislavem

Více

Všeobecné informace o pneumatickém systému

Všeobecné informace o pneumatickém systému Definice V souvislosti s pneumatickým systémem vozidla je důležité znát následující definice a koncepty: Vzduchojem Natlakované vzduchojemy obsahují stlačený vzduchu. Ten se používá v brzdovém systému

Více

ROZKAZ O VÝLUCE č. 45003

ROZKAZ O VÝLUCE č. 45003 SŽDC OŘ Hradec Králové Jízdní řád 2012/2013 V Hradci Králové dne 22.11.2012 Č.j.: 15786/2012-OŘ HKR Zpracovatel: Zdeněk Kříž, hlavní zpracovatel tel.: 972 341 653 e-mail: KrizZ@szdc.cz ROZKAZ O VÝLUCE

Více

Zpráva zpracovaná na základě

Zpráva zpracovaná na základě Zpráva zpracovaná na základě PROTOKOLU č 11410/2014 o zkoušce palivového kondicionéru Boogie Energy Pill společnostní DEKRA CZ a.s. pověřenou zkušebnou Ministerstva dopravy ČR podle zákona č. 56/2001 Sb.

Více

1/9 Číslo protokolu: csob cr 749

1/9 Číslo protokolu: csob cr 749 1/9 DEKRA Automobil a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 ČSOB Leasing, a.s. Na Pankráci 310/60 140 00 Praha 4 INFORMACE O VOZIDLE Datum

Více

MADE TO PROTECT. zabezpečovací systém

MADE TO PROTECT. zabezpečovací systém MADE TO PROTECT zabezpečovací systém zabezpečovací ústředna Váš system může být: drátový bezdrátový hybridní Bezdrátová komunikace na frekvenci 433 MHz: obousměrná s klávesnicí PRF-LCD-WRL a se sirénou

Více

1/18 Číslo protokolu: csob cr 5576

1/18 Číslo protokolu: csob cr 5576 1/18 DEKRA CZ a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 ÚDAJE O VOZIDLE Tovární značka (výrobce): VIN: Max. výkon (kw): Typ karoserie: Datum

Více

ČSN EN Obecné požadavky na řídící systém výtahu

ČSN EN Obecné požadavky na řídící systém výtahu ČSN EN 81-20 Obecné požadavky na řídící systém výtahu EN 81-20 - Elektrická instalace Hlavní vypínač silového obvodu (rozvaděč, silové obvody) Vypínač světelného obvodu klece Osvětlení šachty Výtah ==

Více

KEYWORDS: Truck-trailer combination, Brake systém, Technical status, Convential brake systém, Electronic brake systém, Disc brakes, Drum brakes

KEYWORDS: Truck-trailer combination, Brake systém, Technical status, Convential brake systém, Electronic brake systém, Disc brakes, Drum brakes ABSTRAKT: ExFoS - Expert Forensic Science BRZDĚNÍ JÍZDNÍCH SOUPRAV BRAKING OF TRUCK - TRAILERS Haring Andrej 14 Tématem příspěvku je brzdění jízdních souprav v kritických jízdních situacích a jejich vliv

Více

K ZADÁVACÍ DOKUMENTACI TECHNICKÁ SPECIFIKACE

K ZADÁVACÍ DOKUMENTACI TECHNICKÁ SPECIFIKACE PŘÍLOHA Č.1 K ZADÁVACÍ DOKUMENTACI TECHNICKÁ SPECIFIKACE TECHNICKÁ SPECIFIKACE NÁKLADNÍHO AUTOMOBILU NOSIČ VÝMĚNNÝCH NÁSTAVEB Technické údaje: Vozidlo s nesenými nástavbami musí být v souladu se zákonem

Více

1/16 Číslo protokolu: arval3 cr 10932

1/16 Číslo protokolu: arval3 cr 10932 1/16 DEKRA CZ a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 ARVAL CZ s.r.o. Na Pankraci 26 140 00 Praha 4 ÚDAJE O VOZIDLE RZ: Tovární značka (výrobce):

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č. j. MV-3122-1/PO-PVP-2014 Kódové označení: T-STS-Z Praha 14. ledna 2014 listů: 12 Schvaluje: brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba.....

Více

Silniční kontroly Stav: duben 2012

Silniční kontroly Stav: duben 2012 Silniční kontroly Stav: duben 2012 CZ Silniční kontroly BAG Spolkový úřad pro nákladní dopravu (BAG) vykonává jako samostatný spolkový nadřízený úřad v působnosti Spolkového ministerstva dopravy, výstavby

Více

Sendvičové panely únosnost v osovém tlaku

Sendvičové panely únosnost v osovém tlaku Sendvičové panely únosnost v osovém tlaku Protokol o zkoušce Výrobce a dodavatel: ISMAT solution, s.r.o. Dolení 184, 411 85 Horní Beřkovice Obchodní rejstřík vedený u Krajského soudu v Ústí nad Labem,

Více

EUROPART CZ Školení pro zákazníky 2015. V této brožurce najdete termíny technických školení firmy EUROPART a našich dodavatelů

EUROPART CZ Školení pro zákazníky 2015. V této brožurce najdete termíny technických školení firmy EUROPART a našich dodavatelů Školení pro zákazníky 2015 V této brožurce najdete termíny technických školení firmy EUROPART a našich dodavatelů Slovo úvodem... Vážení zákazníci společnosti EUROPART, také v roce 2015 Vám nabízíme kompaktní

Více

Sendvičové panely únosnost při celoplošném zatěžování

Sendvičové panely únosnost při celoplošném zatěžování Sendvičové panely únosnost při celoplošném zatěžování Protokol o zkoušce Výrobce a dodavatel: ISMAT solution, s.r.o. Dolení 184, 411 85 Horní Beřkovice Obchodní rejstřík vedený u Krajského soudu v Ústí

Více

355_2006_Sb. 355/2006 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 29. června 2006

355_2006_Sb. 355/2006 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 29. června 2006 355/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 29. června 2006 o stanovení způsobu a podmínek registrace, provozu, způsobu a podmínek testování historických a sportovních vozidel Ministerstvo dopravy (dále jen "ministerstvo")

Více

~ádrení. nezávislého. auditora. ke zpusobu úctování a použití poskytnuté dotace od MPSV CR

~ádrení. nezávislého. auditora. ke zpusobu úctování a použití poskytnuté dotace od MPSV CR It4 VALENTA-NOCAR,s.r.o. ~ádrení -MiNlsTEf.1STV ('I.PRACE A soc. CESKE REPUBLIKY n()iate'na. \ 3 j -L~- 2011 veci' nezávislého C.j..IÚtvar: auditora ke zpusobu úctování a použití poskytnuté dotace od MPSV

Více

Modul: Regulační technika

Modul: Regulační technika . Popis modulu ise smart connect KNX Vaillant je komunikační rozhraní umožňující napojit regulaci Vaillant multimatic 700 na řídící systém inteligentní budovy s protokolem KNX. Modul se skládá ze dvou

Více

Volitelné výstupní signály (UF 356) Volitelné výstupní signály. Převrácený signál

Volitelné výstupní signály (UF 356) Volitelné výstupní signály. Převrácený signál Volitelné výstupní signály Volitelné výstupní signály Tento dokument popisuje volitelné výstupní signály, které jsou k dispozici v konektoru C493, pin 8-12 (konektor pro rozšířenou funkcionalitu). Tyto

Více

ROČNÍ PLÁN INTERNÍHO AUDITU A POVĚŘENÉHO AUDITNÍHO SUBJEKTU PRO ROK Počet stran: 10

ROČNÍ PLÁN INTERNÍHO AUDITU A POVĚŘENÉHO AUDITNÍHO SUBJEKTU PRO ROK Počet stran: 10 ROČNÍ PLÁN INTERNÍHO AUDITU A POVĚŘENÉHO AUDITNÍHO SUBJEKTU PRO ROK 2009 VERZE 1.0 PLATNOST A ÚČINNOST OD 6. ÚNOR A 2009 Osobní náklady na pracovníky, kteří se podíleli na činnostech souvisejících s tímto

Více

Rada Evropské unie Brusel 14. června 2016 (OR. en)

Rada Evropské unie Brusel 14. června 2016 (OR. en) Rada Evropské unie Brusel 14. června 2016 (OR. en) Interinstitucionální spis: 2016/0162 (NLE) 9703/16 PRÁVNÍ PŘEDPISY A JINÉ AKTY Předmět: ECO 42 ENT 106 MI 406 UNECE 10 ROZHODNUTÍ RADY o postoji, který

Více

Systém kontrol realizovaných u příjemců. Bc. Petr Onemichl, DiS. 12. června 2014

Systém kontrol realizovaných u příjemců. Bc. Petr Onemichl, DiS. 12. června 2014 Systém kontrol realizovaných u příjemců Bc. Petr Onemichl, DiS. 12. června 2014 Čl. 60 nařízení (ES)1083/2006 a čl. 13 NK (ES)1828/2006 ŘO ověřuje, zda byly spolufinancované produkty dodány a služby poskytnuty

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice STRUKTURA SMLOUVY O DÍLO Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace a podpora

Více

Barevný nákres lokomotivy

Barevný nákres lokomotivy Lokomotiva řady 799 Barevný nákres lokomotivy Technický nákres Popis lokomotivy Mechanická část Lokomotiva je koncipována jako kapotová, se dvěma sníženými a zúženými představky a centrální věžovou kabinou

Více

(Text s významem pro EHP) (Úř. věst. L 17, , s. 1)

(Text s významem pro EHP) (Úř. věst. L 17, , s. 1) 02015R0068 CS 14.10.2016 001.001 1 Tento dokument slouží výhradně k informačním účelům a nemá žádný právní účinek. Orgány a instituce Evropské unie nenesou za jeho obsah žádnou odpovědnost. Závazná znění

Více

BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO PROVOZOVATELE NOSIČE VÝMĚNNÝCH NÁSTAVEB, VÝMĚNNÉ NÁSTAVBY SPOLEČNOSTI DUCOM, S. R. O.

BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO PROVOZOVATELE NOSIČE VÝMĚNNÝCH NÁSTAVEB, VÝMĚNNÉ NÁSTAVBY SPOLEČNOSTI DUCOM, S. R. O. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO PROVOZOVATELE NOSIČE VÝMĚNNÝCH NÁSTAVEB, VÝMĚNNÉ NÁSTAVBY SPOLEČNOSTI DUCOM, S. R. O. Zpracoval: DUCOM spol. s r. o. Verze: 1.01 Tyto bezpečnostní pokyny jsou nedílnou součástí

Více

AUTOMATICKÉ ZAPÍNANÍ SVĚTEL MOTOROVOVÉHO VOZIDLA TSM Zpracoval: Ing. Marek Šimčák Ph.D. Ing. Bc. Miloslav Otýpka

AUTOMATICKÉ ZAPÍNANÍ SVĚTEL MOTOROVOVÉHO VOZIDLA TSM Zpracoval: Ing. Marek Šimčák Ph.D. Ing. Bc. Miloslav Otýpka AUTOMATICKÉ ZAPÍNANÍ SVĚTEL MOTOROVOVÉHO VOZIDLA TSM 1202 Zpracoval: Ing. Marek Šimčák Ph.D. Ing. Bc. Miloslav Otýpka Číslicová technika a praxe Pro řadu praktických aplikací je vhodné analogové obvody

Více

Je rozdíl mezi schválením, autorizací a uvedením do provozu? Kdy se vozidlo registruje?

Je rozdíl mezi schválením, autorizací a uvedením do provozu? Kdy se vozidlo registruje? Je rozdíl mezi schválením, autorizací a uvedením do provozu? Kdy se vozidlo registruje? Drážní úřad Ing. Jiří Hanuš a Ing. Karel Růžička Schválení, autorizace, uvedení do provozu Homologace, kterou v minulosti

Více

1/13 Číslo protokolu: csob cr 3544

1/13 Číslo protokolu: csob cr 3544 1/13 DEKRA CZ a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 ÚDAJE O VOZIDLE Tovární značka (výrobce): VIN: Max. výkon (kw): Typ karoserie: Datum

Více