Návod k instalaci opakovače DECT signálu



Podobné dokumenty
CL 7100 Bezdrátová sluchátka

Návod k obsluze.

Návod k použití kamery Mobius Action Cam Wide angle lens

Gigaset C610 IP / IM-Ost cs / A31008-M2312-R601-1-TE43 / title.fm /

Návod na instalaci a použití ACT IP Phone P160S pro službu viphone break

N720 DECT IP. Multicell System. Pruvodce planovanim a merenim

Gigaset A160/A260/A165/A265 česky

A580 IP KBA / IM-OST CS / A31008-M2013-R601-3-TE43 / title.fm / rsion 4, 16.0 e V

GSM BRÁNA VT 10 verze 5.0 a vyšší

DSL-G684T Bezdrátový ADSL2+ směrovač Návod k použití

Model č. KX-TGP500 B61. Model č. KX-TGP550

LT-32A60BU LT-32A60SU LT-26A60BU LT-26A60SU

Mars 11. dálkový startér motoru s externím ovládáním NÁVOD K MONTÁŽI

elektr onický kombinovaný ter mostat OTD objednací číslo 2016 čidlo vnitřní prostorové + podlahové délky 2,2m rozsah nastavení

Návod na montáž, obsluhu a zapojení ZDROJ PG CZ verze 1.1

NÁVOD K POUŽITÍ. OCS 409 Mini hlavní stanice

10-TI KANÁLOVÝ BEZDRÁTOVÝ PØIJÍMAÈ

SPIN11 KCE verze SNA1/A

Návod na montáž, obsluhu a zapojení ZDROJ PG 500. CZ verze 1.0

GSM MODUL VT 20. Manuál

Zapojení do provozu Přijímač: Vysílačová základna:

Průvodce nastavením telefonu Siemens OpenStage 20 S

UNIVERZÁLNÍ BLUETOOTH KLÁVESNICE

Lenovo IdeaPad Flex 10

Návod k použití CECH-2104A CECH-2104B

ČESKY. Návod k použití. Taking internet telephony a step further

EMDR-10. Raychem. Řídicí jednotka. Česká Republika Raychem HTS s.r.o. Novodvorská Praha 4 Telefon: Fax:

VIA-DU-20. Řídicí jednotka. Česká Republika Raychem HTS s.r.o. Novodvorská Praha 4 Telefon: Fax:

DIGITÁLNÍ SYSTÉM 1082

Záznamník naměřených hodnot teploty EBI 310. Obj. č.: Obsah Strana

Transkript:

Návod k instalaci opakovače DECT signálu Gigaset DECT repeater 2.0 / Gigaset opakovač DECT signálu 2.0 Opakovač DECT signálu slouží pro rozšíření pokrytí bezdrátového signálu DECT telefonů Gigaset, v případě, že je stávající signál nedostačující např. ve vzdálené místnosti nebo v jiném patře budovy. V tomto návodu naleznete postup pro zapojení opakovače a jeho nastavení před prvním použitím s telefonem Gigaset C610 IP nebo Gigaset C530 IP a sluchátky C610H nebo C530H. Opakovač funguje i s dalšími typy DECT telefonů a sluchátek, pro další informace o podporovaných telefonech a funkcích navštivte WWW stránky výrobce www.gigaset.com/cs_cz/podpora. Plánování umístění Pro optimální pokrytí je potřeba najít vhodné místo pro opakovač tak, aby měl dobrý příjem signálu ze základnové stanice a zároveň pokryl svým signálem další prostory. Na použitém místě musí být dostupná elektrická zásuvka 230 V. Opakovač je možné uchytit také na zeď. Vhodné místo pro opakovač naleznete nejlépe použitím sluchátka a sledováním úrovně signálu, příp. také kvality probíhajícího hovoru. Místo by nemělo být zastíněno překážkami jako silné zdi, kovové konstrukce (radiátory apod.) nebo pokovená okna a mělo by být v dostatečné vzdálenosti od jiných elektronických přístrojů jako WiFi routery, Hi-Fi zařízení či počítače. Minimální vzdálenost od základnové stanice nebo jiného opakovače je 10 m. Dosah signálu základny i opakovače je cca 50 m v budovách a cca 300 m v otevřeném prostoru, vždy však záleží na místních podmínkách. V dosahu jednoho opakovače lze provozovat max. 2 sluchátka. V případě potřeby používání více sluchátek (max. 6) nebo pokrytí většího prostoru, je nutné zakoupit a nastavit další opakovač. K základnové stanici Gigaset C610 IP je možné připojit max. 6 opakovačů, každý z nich musí komunikovat přímo se základnovou stanicí. K základnové stanici Gigaset C530 IP je možné připojit max. 2 opakovače. V případě potřeby zapojení více než dvou opakovačů (max. 6) k základně Gigaset C530 IP je nutno nejprve vypnout interní šifrování hovorů.

Instalace a nastavení Příprava základnové stanice Gigaset C610 IP Z menu připojeného sluchátka nejprve nastavte základnovou stanici. Bez této změny nelze opakovač připojit. Nastavení Eco Mode volby ECO Mode a ECO Mode+ vypnout Nastavení System volba Repeater Mode zapnout (vypne se interní šifrování hovorů) Příprava základnové stanice Gigaset C530 IP Nastavení základnové stanice Gigaset C530 IP se provede automaticky při připojení opakovače. Dokud je opakovač připojen, toto nastavení nelze změnit. Nastavení Eco DECT volba Maximální dosah bude zapnuta a volba Žádné záření vypnuta. V případě potřeby připojení více než dvou opakovačů vypněte před připojením prvního opakovače interní šifrování hovorů Nastavení Systém volba Sifrování vypnout Připojení opakovače k základnové stanici V těsné blízkosti základny zapojte opakovač do napájení. Opakovač se automaticky nastaví po dobu 5 minut do režimu vyhledávání. V tomto režimu levá LED dioda na opakovači bliká 2x za sekundu. Na základnové stanici nastavte také režim vyhledávání, pro telefony Gigaset C610 IP nebo C530 IP stiskněte po dobu min. 3 sekund tlačítko na základně. Ujistěte se, že v dosahu není žádná jiná základnová stanice DECT v režimu vyhledávání. Opakovač se automaticky přihlásí k základně. Levá LED na opakovači se rozsvítí nepřerušovaně. Pokud se spárování nepodaří a levá LED nesvítí trvale, postup párování opakujte. Režim vyhledávání můžete na opakovači kdykoliv znovu zapnout stisknutím tlačítka na přístroji opakovače po dobu 10 sekund. Opakovač přemístěte na cílové místo a znovu zapojte do napájení. Levá LED musí stále svítit nepřerušovaně. Pokud bliká, opakovač nemá dostatečný signál ze základny a je třeba najít vhodnější (bližší) umístění. Připojení sluchátek Pro první použití sluchátka v dosahu opakovače je potřeba sluchátko nejprve přihlásit. Sluchátko v místě, kde již není signál základnové stanice, ale pouze signál opakovače, vypněte a opět zapněte. Sluchátko se automaticky nastaví pro používání s opakovačem a můžete jej běžně používat. Opakovač podporuje také tzv. handover, mezi jednotlivými oblastmi pokrytí je možné přecházet i během hovoru bez přerušení spojení. Připojení sluchátka zopakujte pro každé sluchátko a každý použitý opakovač. Na jednom opakovači lze současně používat max. 2 sluchátka.

Tipy pro používání Kontrola dostupnosti signálu opakovače Pokud chcete ověřit pokrytí signálem opakovače, použijte následující postup: Na opakovači stiskněte tlačítko a držte jej cca 20 sekund, dokud se nerozsvítí pravá LED. Na sluchátku stiskněte a chvíli podržte tlačítko pro příjem hovoru (zelené sluchátko). Pokud je sluchátko v dosahu signálu z opakovače, ozve se každých 2,5 s ze sluchátka tón. Po skončení kontroly opět stiskněte a cca 20 sekund držte tlačítko na opakovači. Pravá LED zhasne a tón ze sluchátka se přestane ozývat. Při použití opakovače se základnovou stanicí Gigaset C530 IP je zachováno šifrování hovorů a také je možné využít hovory s vyšší kvalitou zvuku (HD Voice). Indikace stavu opakovače LED diodami Levá LED nesvítí odpojeno napájení nebo neúspěšná registrace po 5 minutách svítí trvale základna registrována a má dostatečný signál bliká nedostatečný signál základny bliká 2x za sekundu připraveno pro automatickou registraci = vyhledávání základny Pravá LED nesvítí žádný provoz prostřednictvím opakovače bliká 1x za 3 sekundy jedno přihlášené sluchátko bliká 2x za 3 sekundy dvě přihlášená sluchátka svítí trvale základnová stanice není připravena pro funkci opakovače Další informace Pro informace o bezpečném používání, odpovědnosti výrobce za vady a technické údaje využijte originální návod výrobce, který naleznete vytištěný v balení opakovače nebo na WWW stránkách výrobce www.gigaset.com/cs_cz/podpora.