Jméno: půda. vegetace uhlí. zemní plyn



Podobné dokumenty
Jméno: Příroda se jako neustále mění, probíhají v ní.. Voda, vypařuje se. nebo, vzduch se a vzniká.. Rostliny mění svůj v průběhu roku,

HRANICE STÁTU ČR A EVROPA pracovní list. Jméno: 1. a) Červeně obtáhni hranice České republiky.

Jméno: jejich TOVIŽ. Rostliny produkují KÍLSYK,

ročník 7. č. 19 název

ročník 7. č. 26 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat změny v přírodě vyvolané člověkem a objasnit jejich důsledky ročník 9. č.

ročník 7. č. 29 název

PLETIVA, TKÁNĚ pracovní list. Jméno: 1. Na linku napiš, co k čemu patří. TKÁŇ

ročník 9. č. 24 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P porovnat vnější a vnitřní stavbu rostlinného těla a znát funkce jednotlivých částí těla rostlin

ročník 7. č. 36 název

ročník 7. č. 22 název

očekávaný výstup ročník 7. č. 13 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P porovnat vnější a vnitřní stavbu rostlinného těla a znát funkce jednotlivých částí těla rostlin

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P vysvětlit podstatu jednoduchých potravních řetězců v různých ekosystémech ročník 9. č.

liška, medvěd, kos, zajíc, kůň, ovce, koza, štika

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P znát význam hospodářsky důležitých rostlin a způsob jejich pěstování ročník 7. č.

Jméno: Plazi patří k vyšším obratlovcům. Nepotřebují ke svému vývoji vodní prostředí.

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P rozlišit jednotlivé skupiny živočichů a znát hlavní zástupce ročník 8. č. 2 název

ročník 8. č. 10 název

Jméno: 1. Červenou pastelkou obtáhni hranice států severní Evropy. Modrou pastelkou doplň názvy moří a oceánů.

ročník 7. č. 23 název

Projevy a chování obratlovců

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P rozlišit základní systematické skupiny rostlin a znát jejich zástupce ročník 7. č.

ročník 6. č. 14 název

ročník 7. č. 28 název

ročník 7. č. 21 název

Jméno: - patří sem např. bakterie - jsou vývojově nejstaršími buňkami - jsou menší a jednodušší

očekávaný výstup ročník 9. č. 11 název

povrch, členitost a pohoří

ročník 6. č. 11 název

Nejdelší řekou Evropy je.

očekávaný výstup ročník 9. č. 15 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat stavbu orgánů a orgánových soustav lidského těla a jejich funkce ročník 8. č.

Jméno: Obojživelníci jsou, kteří jsou. vývojově na přechodu mezi způsobem života ve a na.. U nás žijí především ve, na a v, v blízkosti vodních

ŽIVÁ A NEŽIVÁ PŘÍRODA

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň Z určit zeměpisnou polohu a rozlohu České republiky a její sousední státy ročník 6. č.

A D K F N E Z L R H M A J F M G C I V R É T W N D K Á O L D U

Jméno: Vylušti slovo napsané morseovkou a napiš ho na volný řádek.

Martina Bábíčková, Ph.D

Jméno: 1. Vyznač barevně správnou odpověď, správné odpovědi. Kde stavěli feudálové (vyšší šlechta, knížata, králové) své hrady?

STÁTY JIŽNÍ EVROPY pracovní list. Jméno: V jižní Evropě vznikaly v minulosti první evropské civilizace.

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P porovnat vnější a vnitřní stavbu živočichů a vysvětlit funkce jednotlivých orgánů ročník 8. č.

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P získat základní vědomosti o přírodě a přírodních dějích ročník 6. č. 3 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P znát význam hospodářsky důleţitých rostlin a způsob jejich pěstování ročník 7. č.

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat změny v přírodě vyvolané člověkem a objasnit jejich důsledky ročník 9. č.

ročník 8. č. 13 název

ročník 6. č. 17 název

očekávaný výstup ročník 7. č. 11 název

Horniny a nerosty DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL VY_32_INOVACE_MAN-02-03_PRD-4. autor. Mgr. Lenka Maňasová. vzdělávací oblast Člověk a jeho svět

Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova

ročník 7. č. 27 název

ročníku očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň Z rozumět základní geografické, topografické a kartografické terminologii ročník 8.

Přehled vzdělávacích materiálů

EU - PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/

Jméno: Jihovýchodní Evropa patří k nejméně hospodářsky rozvinutým oblastem.

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň Z znát přírodní podmínky ČR, popsat povrch a jeho členitost - uvést hlavní údaje o rozmístění obyvatelstva

Jméno: Ke státům střední Evropy patří i OKSEČ. Dále pak OKCEMĚN, OKSUOKAR, OKSRACÝVŠ, OKSLOP, OKSNJETŠNETCHIL, OKSNEVOLS, OKSRAĎAM.

Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova

Samohlásky a souhlásky pracovní list Jméno a příjmení:

ročník 9. č. 26 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P rozlišit důsledky vnitřních a vnějších geologických dějů ročník 9. č. 25 název

ročník 9. č. 13 název

Jméno: Polsko Německo Itálie Slovensko Česká republika. Maďarsko Rusko Rakousko Srbsko Španělsko

ročník 7. č. 11 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat stavbu orgánů a orgánových soustav lidského těla a jejich funkce ročník 8. č.

Závěrečná práce z prvouky

ročník 9. č. 23 název

ročník 6. č. 12 název

3) Napiš dny v týdnu podle čísel: ) Napiš čtyři jehličnaté stromy: 16) Napiš 3 dobré lidské vlastnosti:

ročník 6. č. 15 název

LES Ročník: 6. Vzdělávací oblast.: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Přírodopis

Významové souvislosti slov pracovní list Jméno a příjmení: koza kráva ovce lev kůň. cibule pomeranč mrkev zelí paprika

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P poznat kladný a záporný vliv člověka na životní prostředí ročník 9. č. 36 název

NEŽIVÁ PŘÍRODA. Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se složkami neživé přírody a jejich tříděním.

očekávaný výstup ročník 9. č. 18 název

ročník 9. č. 27 název

očekávaný výstup ročník 8. č. 4 název

Jméno: Rostliny se vyskytují všude. Rostliny jsou pouze malé. Rostliny vyrábí vodu. Rostliny slouží jako potrava.

Přírodniny a výrobky. vše co nás obklopuje dělíme na přírodniny, suroviny a výrobky

Název materiálu: SKLADBA PODMĚT A PŘÍSUDEK základní skladební dvojice VY_32_INOVACE_S1_ČJ20_1

Jméno: Podle obrázků odhadni, kteří plazi létali a kteří byli predátory. Zapiš na linku.

Jméno: Střední Evropa se skládá České republiky, Německa, Polska, Slovenska, Rakouska, Švýcarska, Maďarska a Lichtenštejnska.

ročník 9. č. 22 název

ročník 8. č. 10 název

ročník 7. č. 16 název

ročník 7. č. 15 název

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat stavbu orgánů a orgánových soustav lidského těla a jejich funkce ročník 8. č.

VÝUKOVÝ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat stavbu orgánů a orgánových soustav lidského těla a jejich funkce ročník 9. č.

Jméno: 1. Na mapě světa obtáhni hranice Evropy červenou pastelkou a urči světové strany.

Pracovní list Jméno: = = = = = = = = = = = =

očekávaný výstup Člověk a příroda 2. stupeň P popsat vznik a vývin jedince ročník 8. č. 14 název

Identifikátor materiálu EU: PRIR - 35

Základní škola Karviná Nové Město tř. Družby 1383

Vladislav Jagellonský, Ludvík Jagellonský

Šablona č ZEMĚPIS. Biomy polární a mírný pás

ročník 9. č. 19 název

PRŮVODNÍ LIST k nově vytvořenému / inovovanému učebnímu materiálu

ročník 9. č. 30 název

Transkript:

č. 2 název Živá a neživá příroda anotace V pracovních listech žáci získávají základní vědomosti o živé a neživé přírodě. Testovou i zábavnou formou si prohlubují znalosti na dané téma. Součástí pracovního listu je i správné řešení. očekávaný výstup ZV LMP Člověk a příroda 2. stupeň P získat základní vědomosti o přírodě a přírodních dějích druh učebního materiálu Pracovní list druh interaktivity Aktivita ročník 6.

ŽIVÁ A NEŽIVÁ PŘÍRODA pracovní list Jméno: 1. Příroda se rozděluje na 2 základní části. Příroda živá. neživá. Doplň slova ze závorky na řádky: Živou část přírody tvoří Neživou část přírody tvoří (rostliny, nerosty, půda, horniny, zvířata, voda, vzduch, člověk) 2. Přírodní děje šipkami spoj, co k sobě patří: PŘÍRODNÍ DĚJE OBNOVITELNÉ PŘÍRODNÍ DĚJE NEOBNOVITELNÉ půda kovy voda vegetace uhlí ropa živočichové zemní plyn

3. Červeně zakroužkuj, co patří do přírody živé a zeleně do přírody neživé.

4. Příroda jako celek se neustále mění, probíhají v ní SESTAV SPRÁVNĚ SLOVA. EJĚD ÍNDORÍŘP 5. Vylušti správně tajenku a dostaneš důležitou látku pro život. Tajenka: 5. 6. 3. 2. 1. 4. 1. Zvíře, které mečí je. 2. Slimák má na hlavě. 3. Na stromech na jaře rostou zelené. 4. Lesní zvířátka žijí v. 5. Ryby žijí v. 6. V létě bývají časté.

6. Spoj čarou, co k sobě patří. zajíc hřib papoušek PŘÍRODA ŽIVÁ kopr dřevo písek kopretina sůl perla medvěd kámen PŘÍRODA NEŽIVÁ myš voda železo 7. Nakresli jednu přírodninu živou a jednu přírodninu neživou. 8. Z úlohy č. 3 vybarvi přírodniny živé.

9. Pojmenuj přírodní děje.

ŽIVÁ A NEŽIVÁ PŘÍRODA řešení 1. Příroda se rozděluje na 2 základní části. Příroda živá. neživá. Doplň slova ze závorky na řádky: Živou část přírody tvoří rostliny, zvířata, člověk Neživou část přírody tvoří půda, horniny, nerosty, voda, vzduch (rostliny, nerosty, půda, horniny, zvířata, voda, vzduch, člověk) 2. Přírodní děje šipkami spoj, co k sobě patří: PŘÍRODNÍ DĚJE OBNOVITELNÉ PŘÍRODNÍ DĚJE NEOBNOVITELNÉ půda kovy voda vegetace uhlí ropa živočichové zemní plyn

3. Červeně zakroužkuj, co patří do přírody živé a zeleně do přírody neživé. Červeně zakroužkované: motýl, strom, kytka, les, pes, pták, člověk Zeleně zakroužkované: kaluž, jeskyně, mrak, míč, hrnek, měsíc, slunce, písek, voda, hvězdy, kámen

4. Příroda jako celek se neustále mění, probíhají v ní SESTAV SPRÁVNĚ SLOVA. EJĚD ÍNDORÍŘP PŘÍRODNÍ DĚJE 5. Vylušti správně tajenku a dostaneš důležitou látku pro život. Tajenka: kyslík 1. K O Z A 2. T Y K A D L A 3. L I S T Y 4. L E S E 5. R Y B N Í C Í CH 6. B O U Ř K Y 1. Zvíře, které mečí je. 2. Slimák má na hlavě. 3. Na stromech na jaře rostou zelené. 4. Lesní zvířátka žijí v. 5. Ryby žijí v. 6. V létě bývají časté.

6. Spoj čarou, co k sobě patří. zajíc hřib papoušek PŘÍRODA ŽIVÁ kopr dřevo písek kopretina sůl perla medvěd kámen PŘÍRODA NEŽIVÁ myš voda železo 7. Nakresli jednu přírodninu živou a jednu přírodninu neživou. Samostatná práce žáků 8. Z úlohy č. 3 vybarvi přírodniny živé. Samostatná práce žáků

9. Pojmenuj přírodní děje. SOPKA BOUŘKA LÉTO PODZIM JARO LÉTO