Lidl si pokácel reputaci hned po vstupu na český trh v roce 2003

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Lidl si pokácel reputaci hned po vstupu na český trh v roce 2003"

Transkript

1 KDYŽ MLUVÍ PENÍZE

2 video

3 Lidl si pokácel reputaci hned po vstupu na český trh v roce 2003

4

5

6

7

8 Lidl byl průkopník navýšení platů zaměstnanců v provozu Březen 2017: Navýšení platů o 25 % Nástupní mzda zaměstnanců na prodejně Kč. Březen 2018 Navýšení o dalších 20 % HP 28 tisíc korun. Po dvou letech práce 30 tisíc Kč.

9 Lidl byl průkopník navýšení platů zaměstnanců v provozu Březen 2017: Navýšení platů o 25 % Nástupní mzda zaměstnanců na prodejně Kč. Březen 2018 Navýšení o dalších 20 % HP 28 tisíc korun. Po dvou letech práce 30 tisíc Kč.

10 Dopady navýšení platů v Lidlu Zlepšení vnímání značky

11 Dopady navýšení platů v Lidlu Konečně si z nich někdo uvědomil, že se za to nedalo žít.

12 Dopady navýšení platů v Lidlu Že já se na to nevykašlu a nejdu dělat do Lidlu na kasu. (x učitelek a učitelů i zdravotních sestřiček)

13 Dopady navýšení platů v Lidlu Oslí hlava zůstala po nějakou dobu konkurenci.

14 Jde o prachy!

15

16 Poučení: zvýšit platy

17 Je to ale jen o tom?

18 Co vám chci říct o pracovní motivaci modrých límečků Jak moc je v těchto profesích alfa a omega všeho částka na výplatní pásce. Jak moc hrají roli další faktory. Které to jsou a proč se jim věnovat.

19 Jak moc je plat důležitý?

20 Jak moc je plat důležitý? Velmi!

21 Existuje výše platu, po níž už nejsou peníze další motivací?

22 Existuje výše platu, po níž už nejsou peníze další motivací?

23 Existuje výše platu, po níž už nejsou peníze další motivací? Spíše se netýká modrých límečků.

24 Existují rozdíly ve vnímání přidání o 5 tisíc korun, když je to z 18 na 23 tisíc Kč X z 32 na 37 tisíc Kč. z 18 na 23 tisíc Kč X z 32 na 37 tisíc Kč.

25 Pracující chudoba vnímá jako extrémní rozdíl každou stovku navíc.. z 18 na 23 tisíc Kč X

26 Neznamená to, že by dobře placený modrý límeček s platem 30+ tisíc měsíčně nevnímal jako příliš lákavou konkurenční nabídku, když je o několik stovek či dokonce tisícovek vyšší.. z 18 na 23 tisíc Kč

27 Scénáře, které jsou ve světě modrých límečků málo obvyklé. Muž (25 let) dělá 200 hodin měsíčně za plat odpovídající úvazku 0,2. Chce nabrat odborné zkušenosti a posunout se do pozice, kdy bude dostávat plný plat.

28 Scénáře, které jsou ve světě modrých límečků málo obvyklé. Muž (25 let) dělá 200 hodin měsíčně za plat odpovídající úvazku 0,2. Chce nabrat odborné zkušenosti a posunout se do pozice, kdy bude dostávat plný plat. (začínající lékař ve fakultní nemocnici před první atestací (pár let nazpět))

29 Scénáře, které jsou ve světě modrých límečků málo obvyklé. Vysokoškolsky vzdělaná žena (35 let), které do průměrného platu chybí pěkných pár tisíc. Má psychicky náročnou práci, na kterou se musí připravovat téměř každodenně i doma. Svou profesi cítí jako poslání.

30 Scénáře, které jsou ve světě modrých límečků málo obvyklé. Vysokoškolsky vzdělaná žena (35 let), které do průměrného platu chybí pěkných pár tisíc. Má psychicky náročnou práci, na kterou se musí připravovat téměř každodenně i doma. Svou profesi cítí jako poslání. (učitelka na střední škole)

31 Scénáře, které jsou ve světě modrých límečků obvyklé. I svářeči, co berou 50 tisíc měsíčně, jsou schopní jít ke konkurenci, kde je o 5 korun na hodinu víc. (HR manažerka ze strojírenské firmy)

32 Studie s. Rondo: Co českým zaměstnancům v práci nejvíce vadí?

33 Studie s. Rondo: Ke změně práce české zaměstnance nejvíce motivuje vyšší finanční ohodnocení (56,5 %)

34 Studie s. Rondo: Ke změně práce české zaměstnance nejvíce motivuje vyšší finanční ohodnocení (56,5 %)

35 Peníze jsou velmi důležité, ale nejsou všechno.

36 Podle čeho se lidé rozhodují o svém zaměstnavateli?

37 Tyto aspekty jsou (do velké míry) viditelné zvenku.

38 Tyto aspekty jsou (obvykle) nejsou viditelné zvenku.

39 Faktory firemní kultury

40 Faktory firemní kultury: příklad Dibaq a. s.

41 Lidl a jeho firemní hodnoty Efektivita Dynamika Férovost Lidskost

42 Lidl a jeho firemní hodnoty Dnes je s firemními hodnotami (a s tím, co přesně v praxi znamenají) seznámen každý nový zaměstnanec při nástupním dni. Před 2 lety celá řada workshopů napříč republikou, kde byly firemní hodnoty představeny a diskutovalo se o jejich použití v praxi.

43 Lidl a vedení na úrovni prodejen Lidé sice kvůli značce přijdou, ale zůstanou nebo odejdou především kvůli svému nadřízenému. Zuzana Holá, mluvčí Lidl ČR

44 Lidl a jeho firemní hodnoty Vedoucím pracovníkům vštěpovány zásady vedení, a to pomocí pěti principů: otevřená komunikace rozvoj zaměstnanců efektivita a dynamika důvěra a férovost zodpovědnost a osobní přístup každého vedoucího.

45 Lidl a jeho firemní hodnoty Vedoucím pracovníkům vštěpovány zásady vedení, a to pomocí pěti principů: otevřená komunikace rozvoj zaměstnanců efektivita a dynamika důvěra a férovost zodpovědnost a osobní přístup každého vedoucího.

46 Lidl a zkrácené úvazky V Lidlu umožňují práci lidem (často ženám), kteří by si plný úvazek nemohli dovolit. Úvazek na 30 hodin týdně přinese nástupní mzdu 21 tisíc korun.

47 Lidl a zkrácené úvazky V Lidlu umožňují práci lidem (často ženám), kteří by si plný úvazek nemohli dovolit. Úvazek na 30 hodin týdně přinese nástupní mzdu 21 tisíc korun.

48 Lidl a nový přístup k zázemí

49 Lidl a nový přístup k zázemí

50 Lidl a nový přístup k zázemí

51 Lidl a nový přístup k zázemí

52 Lidl a jiný přístup k náplni práce

53 Hodnocení Lidlu na VímVíc.cz

54 Hodnocení Lidlu na VímVíc.cz

55 Hodnocení Albertu na VímVíc.cz

56 Kaufland a snaha o změnu Kaufland výrazně zvýšil platy. Od 1. června 2018 o 24 % Minimální mzda asistenta prodeje na plný úvazek 24 tisíc Kč, v Praze 26 tisíc Kč. Zvýšená podpora krátkých úvazků

57 Kaufland a snaha o změnu: komunikační specialisti Zároveň zavedli pozici specialistů na komunikaci mezi lidmi v provozu a managementem prodejen. Právě nesoulad mezi těmito úrovněmi je často příčinou největší frustrace. Zatím jich je 5 a mají své spádové oblasti. Jsou v terénu, ptají se zaměstnanců, jsou mediátory požadavků, řešiteli problémů

58 Kaufland a snaha o změnu: komunikační specialisti Větší spokojenost zaměstnanců a nárůst počtu uchazečů je patrný již nyní." Změna vnímání Kauflandu navenek jako zaměstnavatele se může projevit naplno třeba až za 2 až 3 roky. Viera Úriková, HR ředitelka Kaufland ČR

59 Jiné přístupy: JUTA a.s.

60 Jiné přístupy: JUTA a.s. textilka ze Dvora Králové, JUTA a.s. začala v roce 2015 s bezúročnými půjčkami zaměstnancům

61 Jiné přístupy: JUTA a.s. Je jim půjčena určitá částka s tím, že peníze uvolníme přímo na účty věřitelů, popřípadě exekutorů. Tím je tedy ten dluh vyrovnán, věc je vyřízena a náš zaměstnanec potom splácí Jutě formou srážky ze mzdy. Hana Zaplatílková, právnička JUTA a.s. (pro Čro, 2015)

62 Jiné přístupy: JUTA a.s.

63 Jiné přístupy: JUTA a.s.

64 Jiné přístupy: JUTA a.s.

65 Jiné přístupy: JUTA a.s.

66 Jiné přístupy: JUTA a.s.

67 Jiné přístupy: JUTA a.s.

68 Jiné přístupy: JUTA a.s.

69 Jiné přístupy: JUTA a.s.

70 Jiné přístupy: IFE

71 Jiné přístupy: IFE Prošla vlastní obměnou přístupu k zaměstnancům s pomocí společnosti BrandBakers.

72 Jiné přístupy: IFE Setkání vedení se zaměstnanci, kde se skutečně diskutuje a odpovídá na dotazy. Zrušení variabilní složky platů IFE, všem dali horní hranici jako fixní.

73 Jiné přístupy: IFE Podpora mistrů. Přeměna nástupního procesu. Buddy program pro začínající zaměstnance. Kurzy finanční gramotnosti pro zaměstnance.

74 Jiné přístupy: IFE

75 Jiné přístupy: IFE I svářeči, co berou 50 tisíc měsíčně, jsou schopní jít ke konkurenci, kde je o 5 korun na hodinu víc. (HR manažerka Veronika Pudilová ze s. IFE)

76 Jiné přístupy: IFE Někteří se z nich ale vrátili, protože jim v jiné firmě neseděla firemní kultura. Neplatilo to, na čem se domluvili.

77 Jiné přístupy: IFE Setkání vedení se zaměstnanci, kde se skutečně diskutuje a odpovídá na dotazy. Zrušení variabilní složky platů IFE, všem dali horní hranici jako fixní.

78 Randstat Employer Brand Survey 2017: top pracovní priority pro muže a ženy

79

80 Aon Trendy V motivovanosti a spokojenosti zaměstnanců:

81 Aon Trendy v motivovanosti a spokojenosti zaměstnanců: Motivovanost modrých límečků zaostává Průměrná míra motivovanosti na českém trhu je 54 %, u bílých límečků to je 58 % U modrých límečků je v ČR činí jen 40 %.

82 I mileniál může dělat skladníka ve šroubárně

83 Aon Trendy v motivovanosti a spokojenosti zaměstnanců: Generace Y V mezigeneračním srovnání nižší míra motivovaných a vyšší míra nemotivovaných. Méně často cítí k tomu, že by je firma inspirovala k tomu, aby odváděli dobrou práci. Větší nespokojenost s vedením (nevěří v efektivitu vedení, ani v to, že dělá dobrá rozhodnutí).

84 Slušný plat je prekvizita, aby vás někdo bral vážně. Důraz na firemní hodnoty, představení firemní kultury i adeptům o práci, ohledy na život lidí mimo práci, snaha, aby lidé dělali práci dobře a bavila je to vše by měly začít komunikovat i výrobní firmy a obecně společnosti s ne-kancelářskými pozicemi.

85 video

Tisková zpráva České asociace sester, o.s. Sněm předsedkyň a předsedů Luhačovice 1.11.2008

Tisková zpráva České asociace sester, o.s. Sněm předsedkyň a předsedů Luhačovice 1.11.2008 Tisková zpráva České asociace sester, o.s. Sněm předsedkyň a předsedů Luhačovice 1.11.2008 Česká asociace sester již několik měsíců upozorňuje na nedostatek sester i zdravotnických asistentů v českém zdravotnictví.

Více

Ostrava ZKUŠENOSTI SE ZÍSKÁVÁNÍM TALENTŮ PRO INVESTORY V MSK KRAJI

Ostrava ZKUŠENOSTI SE ZÍSKÁVÁNÍM TALENTŮ PRO INVESTORY V MSK KRAJI 6.6.2017 Ostrava ZKUŠENOSTI SE ZÍSKÁVÁNÍM TALENTŮ PRO INVESTORY V MSK KRAJI AGENDA 1. Aktuální trendy na trhu práce v České republice 2. Trh práce v MSK kraji 3. Mzdový průzkum 4. Průzkum benefitů AKTUÁLNÍ

Více

Co by mělo HR přinést do byznysu Vnímání přidané hodnoty HR manažerů očima jejich hlavních zákazníků. O průzkumu... 20 otázek 30 generálních ředitelů a ředitelek > 100 milionů obratu ročně > 100 zaměstnanců

Více

DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ. Účast na šetření: 593 zaměstnavatelů Zpracováno: 577 dotazníků

DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ. Účast na šetření: 593 zaměstnavatelů Zpracováno: 577 dotazníků DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ Účast na šetření: 593 zaměstnavatelů Zpracováno: 577 dotazníků 7% 4% 5% 15% 43% 26% do 19 20-49 50-99 100-199 200-499 500 a více FIRMY PODLE ODVĚTVÍ I. odvětví počet % školství 80 13,9

Více

PRAKTICKÉ ASPEKTY FLEXIBILNÍCH FOREM PRÁCE. Hana Salačová Svobodová

PRAKTICKÉ ASPEKTY FLEXIBILNÍCH FOREM PRÁCE. Hana Salačová Svobodová PRAKTICKÉ ASPEKTY FLEXIBILNÍCH FOREM PRÁCE Hana Salačová Svobodová Flexibilní formy práce zkrácený pracovní úvazek ( 78 až 80 ZP) nejčastěji 20 hod. za týden (4 hod./den) nebo 30 hod. za týden (6 hod./den)

Více

PROFIL KOUČE ALEXANDRA KNOBLOCHOVÁ. "Směr, jakým vítr vane sice nezměníte, ale zcela jistě můžete změnit směr svých plachet"

PROFIL KOUČE ALEXANDRA KNOBLOCHOVÁ. Směr, jakým vítr vane sice nezměníte, ale zcela jistě můžete změnit směr svých plachet PROFIL KOUČE ALEXANDRA KNOBLOCHOVÁ "Směr, jakým vítr vane sice nezměníte, ale zcela jistě můžete změnit směr svých plachet" Změna je život, K Lesu 345, 142 00 Praha 4, tel: +420777 350 612, PROFIL KOUČE

Více

VÝZNAM KOMPETENCÍ PRO UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ NA TRHU PRÁCE

VÝZNAM KOMPETENCÍ PRO UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ NA TRHU PRÁCE VÝZNAM KOMPETENCÍ PRO UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ NA TRHU PRÁCE HANA KRBCOVÁ ředitelka divize personalistika ČEZ, a. s., viceprezidentka People Management Fora Kompetence pro život, Konírna Poslanecké sněmovny

Více

Nesoulad mezi nabídkou a poptávkou na trhu práce ve Zlínském kraji. Vypracovala Mgr. Miriam Majdyšová

Nesoulad mezi nabídkou a poptávkou na trhu práce ve Zlínském kraji. Vypracovala Mgr. Miriam Majdyšová Nesoulad mezi nabídkou a poptávkou na trhu práce ve Zlínském kraji Vypracovala Mgr. Miriam Majdyšová uchazeči v evidenci celkem 40 000 37 000 34 000 31 000 28 000 25 000 22 000 19 000 16 000 13 000 Vývoj

Více

Zaměstnávání osob se zdravotním postižením

Zaměstnávání osob se zdravotním postižením Zaměstnávání osob se zdravotním postižením Hana Potměšilová 7. února 2013 Zákonná úprava 2 Ústava Souběh invalidního důchodu s výdělečnou činností Zákon 435/2004 Sb. o zaměstnanosti ( ZoZ ) část III. 67-84

Více

CO ZVYŠUJE ENGAGEMENT ZAMĚSTNANCŮ A PROČ JE TAK DŮLEŽITÝ?

CO ZVYŠUJE ENGAGEMENT ZAMĚSTNANCŮ A PROČ JE TAK DŮLEŽITÝ? CO ZVYŠUJE ENGAGEMENT ZAMĚSTNANCŮ A PROČ JE TAK DŮLEŽITÝ? Dale Carnegie Training Bílá kniha Copyright 2012 Dale Carnegie & Associates, Inc. All rights reserved. driveengagement_101512_wp DŮLEŽITOST LIDÍ

Více

To vše odděleně! Přitom mají stejný cíl: spokojeného zákazníka.

To vše odděleně! Přitom mají stejný cíl: spokojeného zákazníka. Firmy investují nemalé prostředky do posílení loajality zákazníků, zjišťování jejich spokojenosti a vnímání značky. Další prostředky směřují do výběru a motivace zaměstnanců, tréninků a školení, do průzkumů

Více

MAP PLÁN VZDĚLÁVACÍCH AKTIVIT, ÚNOR ČERVEN 2017

MAP PLÁN VZDĚLÁVACÍCH AKTIVIT, ÚNOR ČERVEN 2017 MAP PLÁN VZDĚLÁVACÍCH AKTIVIT, ÚNOR ČERVEN 2017 TERMÍN a MÍSTO NÁZEV KURZU LEKTOR STRUČNÝ OBSAH 21. 2. 2017 27. 2. 2017 15:30 17:30 28. 2. 2017 8. 3. 2017 14:30 16:00 14. 3. 2017 Mentor začínajících pedagogů

Více

Vliv prorodinné strategie a rovnováhy pracovního a soukromého života na spokojenost a angažovanost zaměstnanců DPD CZ

Vliv prorodinné strategie a rovnováhy pracovního a soukromého života na spokojenost a angažovanost zaměstnanců DPD CZ Vliv prorodinné strategie a rovnováhy pracovního a soukromého života na spokojenost a angažovanost zaměstnanců DPD CZ OBSAH Představení DPD CZ Od personální práce k prorodinně orientované firemní kultuře

Více

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Liberci Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec leden únor březen duben květen červen červenec srpen září říjen listopad prosinec 2016 Obsah: 1. Nezaměstnanost

Více

Management jako motor motivovanosti

Management jako motor motivovanosti Management jako motor motivovanosti Ján Debnár, Aon Hewitt Tereza Jungwirthová, Aon Hewitt Aon Hewitt Česká republika a Slovensko Performance, Reward & Talent 1 Co se dozvíme? Jaká je situace na našich

Více

INOVACE VÝUKY V ZŠ DOLNÍ BŘEŽANY

INOVACE VÝUKY V ZŠ DOLNÍ BŘEŽANY PROJEKTOVÝ ZÁMĚR OPVK (oblast 1.4) VYKUK PATRON ZŠ A MŠ DOLNÍ BŘEŽANY INOVACE VÝUKY V ZŠ DOLNÍ BŘEŽANY Příjemce: ZŠ a MŠ Dolní Břežany 1 1) IDENTIFIKACE PŘEDKLADATELE PROJEKTU Název: ZŠ a MŠ Dolní Břežany

Více

HLAVNÍ VÝSTUPY SETKÁNÍ

HLAVNÍ VÝSTUPY SETKÁNÍ Národní setkání lidí se zkušeností s chudobou a sociálním vyloučením Praha, hotel Krystal 15. 16. 4. 2010 HLAVNÍ VÝSTUPY SETKÁNÍ Závěrečná konference k Evropskému roku 2010 Praha, 10. 12. 2010 1. národní

Více

Siemens, s.r.o. Spokojenost na obou stranách

Siemens, s.r.o. Spokojenost na obou stranách Titelmasterformat durch Klicken bearbeiten Siemens, s.r.o. Spokojenost na obou stranách Monika Boržíková, HR Business Partner, Talent Acquistion Manager 4.2.2015, Praha Page 1 Obsah prezentace - Společnost

Více

Přidaná hodnota HR očima HR manažerů a CEO

Přidaná hodnota HR očima HR manažerů a CEO Výsledky průzkumu PMF 2015 Přidaná hodnota HR očima HR manažerů a CEO Jana Havlíčková, Preciosa, a.s.; členka představenstva PMF Kateřina Maršíková, Ekonomická fakulta, TUL Síla HR, Praha, Slovanský dům,

Více

Byznys pro společnost - Charta Diverzity Matky a otcové vítáni

Byznys pro společnost - Charta Diverzity Matky a otcové vítáni Byznys pro společnost - Charta Diverzity Matky a otcové vítáni Průzkum realizovaný mezi zaměstnavateli, březen 2019 Stručné shrnutí výsledků Rodiče zejména matky malých dětí zůstávají navzdory nedostatku

Více

Zavedení pozice HR managera ve střední IT firmě. Mgr. Lenka Svrčinová Ing. Jan Ministr Ph.D. Doc. Ing. Josef Fiala, CSc.

Zavedení pozice HR managera ve střední IT firmě. Mgr. Lenka Svrčinová Ing. Jan Ministr Ph.D. Doc. Ing. Josef Fiala, CSc. Zavedení pozice HR managera ve střední IT firmě Mgr. Lenka Svrčinová Ing. Jan Ministr Ph.D. Doc. Ing. Josef Fiala, CSc. Pojem HR Manager a jeho cíle Cíle HR Managera: Naplňovat a utvářet strategii IT firmy

Více

PRODLUŽOVÁNÍ AKTIVNÍHO PRACOVNÍHO ŽIVOTA hrozby, překážky a jejich možná řešení v knihovnách

PRODLUŽOVÁNÍ AKTIVNÍHO PRACOVNÍHO ŽIVOTA hrozby, překážky a jejich možná řešení v knihovnách PRODLUŽOVÁNÍ AKTIVNÍHO PRACOVNÍHO ŽIVOTA hrozby, překážky a jejich možná řešení v knihovnách PROJEKT ESF SPOLEČNÝM POSTUPEM SOCIÁLNÍCH PARTNERŮ K PŘÍPRAVĚ ODVĚTVÍ NA ZMĚNY DŮCHODOVÉHO SYSTÉMU ETAPA II

Více

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Liberci Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec leden únor březen duben květen červen červenec srpen září říjen listopad prosinec 2017 Obsah: 1. Nezaměstnanost

Více

Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeském krajem

Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeském krajem Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeském krajem Na začátku září zahájil Středočeský kraj realizaci projektu Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeském krajem. Díky

Více

PRACOVNÍ SPOKOJENOST A MOTIVACE NELÉKAŘSKÝCH ZDRAVOTNICKÝCH PRACOVNÍKŮ , OLOMOUC, JIŘÍ VÉVODA

PRACOVNÍ SPOKOJENOST A MOTIVACE NELÉKAŘSKÝCH ZDRAVOTNICKÝCH PRACOVNÍKŮ , OLOMOUC, JIŘÍ VÉVODA PRACOVNÍ SPOKOJENOST A MOTIVACE NELÉKAŘSKÝCH ZDRAVOTNICKÝCH PRACOVNÍKŮ 29. 1. 2013, OLOMOUC, JIŘÍ VÉVODA Cíle 1) zjistit osobní zaměstnanecké priority (hodnoty) všeobecných sester (dále VS); 2) jejich

Více

Jak ovlivňují osobní bankroty a exekuce zaměstnanců podniky a jejich náklady

Jak ovlivňují osobní bankroty a exekuce zaměstnanců podniky a jejich náklady Jak ovlivňují osobní bankroty a exekuce zaměstnanců Mgr. Olga Kupec, Ph.D. Přednáška v rámci mezinárodní vědecké konference: Insolvence 2013 konec jedné etapy, začátek další? ČNB Praha čtvrtek 18.dubna

Více

Engagement je konkurenční výhoda

Engagement je konkurenční výhoda AlenA KAzdová Engagement je konkurenční výhoda Téma 8 Téma motivovanost zaměstnanců a jejich engagement ve fi rmách měří každoročně studie aon best employers (nejlepší zaměstnavatelé). zaměstnance s vysokým

Více

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Jablonec nad Nisou

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Jablonec nad Nisou Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Liberci Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Jablonec nad Nisou Leden únor březen duben květen červen červenec srpen září říjen listopad prosinec 2016 Obsah: 1. Nezaměstnanost

Více

KOMBINACE - IT - DO 1 ROKU VE SPOLEČNOSTI. Zaměstnanecký průzkum - ukázka

KOMBINACE - IT - DO 1 ROKU VE SPOLEČNOSTI. Zaměstnanecký průzkum - ukázka KOMBINACE - IT - DO 1 ROKU VE SPOLEČNOSTI Zaměstnanecký průzkum - ukázka SOUHRN SPOKOJENOST NÁVRATNOST 18 respondentů VÝSLEDEK ZA JEDNOTLIVÉ KATEGORIE IDENTIFIKACE 16% 31% 53% ANGAŽOVANOST 9% 1% 71% SPOKOJENOST

Více

NEBRAŇME SE GENDERU!

NEBRAŇME SE GENDERU! 1 GENDER 1.0 Projekt reaguje na současnou situaci na trhu práce tím, že se snaží svými aktivitami snížit rozdíly v postavení žen a mužů. Součástí projektu je provedení genderového auditu na MěÚ Moravský

Více

SDÍLENÁ PRACOVNÍ MÍSTA Projekt METR: Sdílení pracovních míst jako forma mezigeneračního transferu kompetencí mezi pracovníky, reg. č.

SDÍLENÁ PRACOVNÍ MÍSTA Projekt METR: Sdílení pracovních míst jako forma mezigeneračního transferu kompetencí mezi pracovníky, reg. č. SDÍLENÁ PRACOVNÍ MÍSTA Projekt METR: Sdílení pracovních míst jako forma mezigeneračního transferu kompetencí mezi pracovníky, reg. č. CZ.1.04/2.2.00/11.00024 metr CHTĚJÍ PRACOVAT JINAK 70 % PREFERUJE FLEXIBILNÍ

Více

ČESKÁ PROVOZNĚ EKONOMICKÁ FAKULTA ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE. Provozně Ekonomická Fakulta. Teze. Diplomová práce

ČESKÁ PROVOZNĚ EKONOMICKÁ FAKULTA ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE. Provozně Ekonomická Fakulta. Teze. Diplomová práce ČESKÁ PROVOZNĚ EKONOMICKÁ FAKULTA ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE Provozně Ekonomická Fakulta Teze Diplomová práce Faktory ovlivňující výkonnost a pracovní zaujetí zaměstnanců Bc. Tomáš Linhart 2003 Cíl

Více

CELKOVÝ VÝSLEDEK - STRUČNÝ PŘEHLED. Zaměstnanecký průzkum - ukázka

CELKOVÝ VÝSLEDEK - STRUČNÝ PŘEHLED. Zaměstnanecký průzkum - ukázka CELKOVÝ VÝSLEDEK - STRUČNÝ PŘEHLED Zaměstnanecký průzkum - ukázka SOUHRN SPOKOJENOST NÁVRATNOST 1022 respondentů VÝSLEDEK ZA JEDNOTLIVÉ KATEGORIE IDENTIFIKACE 13% 26% 61% ANGAŽOVANOST 11% 27% 62% SPOKOJENOST

Více

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Liberci Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec leden únor březen duben květen červen červenec srpen září říjen listopad prosinec 2017 Obsah: 1. Nezaměstnanost

Více

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Liberci Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec leden únor březen duben květen červen červenec srpen září říjen listopad prosinec 2016 Obsah: 1. Nezaměstnanost

Více

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Liberci Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec leden únor březen duben květen červen červenec srpen září říjen listopad prosinec 2017 Obsah: 1. Nezaměstnanost

Více

Dopadová studie Význam obchodu jako zaměstnavatele

Dopadová studie Význam obchodu jako zaměstnavatele Dopadová studie Význam obchodu jako zaměstnavatele Zpracovaná v rámci projektu Posilování bipartitního dialogu v odvětvích číslo projektu: CZ.1.04/1.1.01/02.00013 Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských

Více

ÚVOD. Publikace, Diverzita a pracovní trh ve 21. století, kapitola II. str. 11,

ÚVOD. Publikace, Diverzita a pracovní trh ve 21. století, kapitola II. str. 11, CHARTA DIVERZITY ÚVOD Ve dvacátém prvním století uspějí nebo neuspějí firmy díky svým lidem. Úspěch firem přichází s různorodými, globálně propojenými, vzdělanými a motivovanými zaměstnanci, kteří jsou

Více

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec Úřad práce ČR, krajská pobočka v Liberci Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec leden duben květen červen červenec srpen září říjen listopad prosinec 216 Obsah: 1. Nezaměstnanost a volná pracovní

Více

JAK SPOČÍTAT VÝPLATU. Finanční matematika 20

JAK SPOČÍTAT VÝPLATU. Finanční matematika 20 JAK SPOČÍTAT VÝPLATU Finanční matematika 20 Název školy Gymnázium, Šternberk, Horní nám. 5 Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0218 Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Označení materiálu

Více

Příloha č. 1 Smlouvy o poskytování služeb Zakázka: Vzdělávání zaměstnanců ve firmě Alca plast servis, s.r.o.

Příloha č. 1 Smlouvy o poskytování služeb Zakázka: Vzdělávání zaměstnanců ve firmě Alca plast servis, s.r.o. Příloha č. 1 Smlouvy o poskytování služeb Zakázka: Vzdělávání zaměstnanců ve firmě Alca plast servis, s.r.o. PODROBNÝ ROZSAH PLNĚNÍ Část A VYTVOŘENÍ KOMPETENČNÍCH MODELŮ 1. Tvorba specifických kompetenčních

Více

Diverzita jako konkurenční výhoda v byznysu: Program rovných příležitostí v České spořitelně

Diverzita jako konkurenční výhoda v byznysu: Program rovných příležitostí v České spořitelně Diverzita jako konkurenční výhoda v byznysu: Program rovných příležitostí v České spořitelně Diverzita jako hnací motor ekonomiky ženy tvoří 51 % obyvatelstva (talent pool - zásobárna talentů); 59 % absolventů

Více

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce. Zpráva o situaci na regionálním trhu práce. Olomoucký kraj.

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce. Zpráva o situaci na regionálním trhu práce. Olomoucký kraj. Míra nezaměstnanosti ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát Trhu práce Zpráva o situaci na regionálním trhu práce Olomoucký kraj Září 2012 Graf: Vývoj MN v Olomouckém kraji a ČR

Více

Bezpečí pro rodiče i učitele

Bezpečí pro rodiče i učitele Bezpečí pro rodiče i učitele Jak má vypadat informační politika školy Tomáš Feřtek, EDUin Na co se ptají rodiče Můžu ovlivnit výběr třídního učitele? Co mám dělat, když nesouhlasím s přesazením dítěte

Více

OBLASTI NESPOKOJENOSTI SESTER

OBLASTI NESPOKOJENOSTI SESTER OBLASTI NESPOKOJENOSTI SESTER Univerzita J. E. Purkyně, Fakulta zdravotnických studií, Ústí nad Labem PhDr. Hana Plachá Výběr tématu Důvod výběru: Práce v oboru více jak 35 let Zájem o problematiku profese

Více

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Jablonec nad Nisou

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Jablonec nad Nisou Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Liberci Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Jablonec nad Nisou Leden únor březen duben květen červen červenec srpen září říjen 2016 listopad prosinec Obsah: 1. Nezaměstnanost

Více

Vývoj pracovního trhu

Vývoj pracovního trhu Vývoj pracovního trhu výběr z dat za 1. čtvrtletí 2012 Tomáš Ervín Dombrovský, LMC Vývoj trhu 18 % pozic vhodných pro absolventy (v r. 2008-24 %) Srovnání poptávky a nabídky, vývoj Jobs.cz březen 2012

Více

Základy managementu Řízení lidí. Ing. Ivana Pražanová

Základy managementu Řízení lidí. Ing. Ivana Pražanová Základy managementu Řízení lidí Ing. Ivana Pražanová Historie Lidé na začátku minulého století hlavně nositeli fyzické síly Normy, úkolová mzda, personální agenda metody řízení Postupně se práce stala

Více

SOCIÁLNÍ FÓRUM ÚSTECKÉHO KRAJE

SOCIÁLNÍ FÓRUM ÚSTECKÉHO KRAJE SOCIÁLNÍ FÓRUM ÚSTECKÉHO KRAJE Exekuce a zadluženost v regionu a jejich vliv na sociální statut obyvatel Gabriela Nekolová, DiS. náměstkyně ministryně práce a sociálních věcí předsedkyně HSR-ÚK zástupkyně

Více

Odměňování a benefity pro pokročilé Přednáška pro Letní HR školu

Odměňování a benefity pro pokročilé Přednáška pro Letní HR školu Odměňování a benefity pro pokročilé Přednáška pro Letní HR školu Tomáš Jurčík, Martin Kopecký Srpen 2015 Strategie odměňování LŠ C&B 2 Strategie odměňování: ovlivňující faktory LŠ C&B 3 Celková strategie

Více

EMPIRIA CONSULTING. Představení společnosti. Zásady práce

EMPIRIA CONSULTING. Představení společnosti. Zásady práce Představení společnosti Zaměřujeme se na vzdělávání, poradenství a tréninky v oblasti manažerských a obchodních dovedností, marketingu, výběrů zaměstnanců, rekvalifikačních kurzů i poradenských programů.

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. ANALÝZA POTŘEB STUDENTŮ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA Analýza potřeb studentů VŠ uvádí přehled vyhodnocení vybraných otázek z dotazníkového šetření provedeného u studentů VŠ technického

Více

Základy interní komunikace. 31.ledna 2011

Základy interní komunikace. 31.ledna 2011 Základy interní komunikace 31.ledna 2011 CO TO JE INTERNÍ KOMUNIKACE Interní komunikace se zabývá formálním i neformálním předáváním informací uvnitř organizace. Jejím cílem není pouhé zprostředkování

Více

Chceme lékaře? Musíme mít jejich učitele!

Chceme lékaře? Musíme mít jejich učitele! Chceme lékaře? Musíme mít jejich učitele! Prof.MUDr. Aleksi Šedo, DrSc., Děkan 1.LF UK, Předseda Asociace děkanů lékařských fakult ČR mladí nepřicházejí a současní stárnou Absolventi lékařských fakult:

Více

Efektivita III. pilíře - 3 scénáře změn. 5. zasedání Komise pro spravedlivé důchody Ministerstvo práce a sociálních věcí

Efektivita III. pilíře - 3 scénáře změn. 5. zasedání Komise pro spravedlivé důchody Ministerstvo práce a sociálních věcí Efektivita III. pilíře - 3 scénáře změn 5. zasedání Komise pro spravedlivé důchody 28. 6. 2019 Ministerstvo práce a sociálních věcí 1 Závěry minulého jednání neefektivita III. pilíře Třetí pilíř neplní

Více

Řízení pracovního výkonu

Řízení pracovního výkonu Řízení pracovního Možnosti, limity, horizonty Stanislav Háša 22. října 2007 Hlavní oblasti řízení v High Performance Organizaci Řízení pracovního je nutné vnímat nejen jako proces, ale především jako systém,

Více

výstupy pracovních skupin role sociálního pracovníka den 1

výstupy pracovních skupin role sociálního pracovníka den 1 výstupy pracovních skupin role sociálního pracovníka den 1 Role SPk v multidisciplinárním týmu shoda napříč oblastmi Koordinátor Případový manager Mediátor Facilitátor Kontrolor a hodnotitel naplnění výstupů

Více

Zdravotnictví na bedrech žen. MUDr. Eva Klimovičová MUDr. Adam Klimovič Praha, 23. května 2018

Zdravotnictví na bedrech žen. MUDr. Eva Klimovičová MUDr. Adam Klimovič Praha, 23. května 2018 Zdravotnictví na bedrech žen MUDr. Eva Klimovičová MUDr. Adam Klimovič Praha, 23. května 2018 Zdravotní sestry 81 000 Nedostatek zejména u akutních lůžek Správný směr vzdělání v modelu 4 + 1 Zásadní řešení

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita VI.2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti Výukový materiál pro téma VI.2.1 Řemeslná

Více

Platy učitelů. v regionálním školství. Zdroj dat: Statistika MŠMT

Platy učitelů. v regionálním školství. Zdroj dat: Statistika MŠMT Platy učitelů v regionálním školství Zdroj dat: Statistika MŠMT 1 Základní údaje o počtu pracovníků v regionálním školství a jejich průměrných platech v roce 2015 V regionálním školství bylo zaměstnáno

Více

Hodnocení spokojenosti zaměstnanců

Hodnocení spokojenosti zaměstnanců Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Hodnocení spokojenosti zaměstnanců ZPRÁVA ZA ROK 2013 z k r á c e n é v y d á n í v e ř e j n o s t Dotazník hodnocení spokojenosti ze strany zaměstnanců nastavuje

Více

PROBLÉMY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V ČR

PROBLÉMY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V ČR Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, PROBLÉMY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V ČR Erika Konupčíková Plzeň, 6.11.2014 Představení AIVD ČR, o.s. největší sdružení ve vzdělávání dospělých založena v roce 1990

Více

MAPA ŠKOLY PRO ZŠ 2011/12 SOUHRNNÉ VÝSLEDKY PRO RODIČE

MAPA ŠKOLY PRO ZŠ 2011/12 SOUHRNNÉ VÝSLEDKY PRO RODIČE Škola: Obec: Název: EFHO ZŠ, Komenského 163/2 69301 Hustopeče MAPA ŠKOLY PRO ZŠ 2011/12 SOUHRNNÉ VÝSLEDKY PRO RODIČE Tento list se stručným souhrnem výsledků z šetření Mapa školy 2011/12 je určen rodičům

Více

BAROMETR MEZI MEDIKY 2017

BAROMETR MEZI MEDIKY 2017 Zvyšování bezpečnosti, kvality a efektivity ve zdravotnictví Detailní výsledky mezinárodního průzkumu BAROMETR MEZI MEDIKY (STUDENTY 4., 5. A 6. ROČNÍKŮ LÉKAŘSKÝCH FAKULT V ČESKÉ REPUBLICE A NA SLOVENSKU)

Více

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. Číslo výzvy: 21 Žádost o finanční podporu z OP VK - IP oblasti podpory 1.4 - unit costs Číslo prioritní osy: 7.1

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. Číslo výzvy: 21 Žádost o finanční podporu z OP VK - IP oblasti podpory 1.4 - unit costs Číslo prioritní osy: 7.1 PROJEKTOVÝ ZÁMĚR I. Souhrnné informace o projektu Číslo operačního programu: Název operačního programu: Číslo výzvy: 21 CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název výzvy: Žádost o finanční podporu

Více

JAN NOVÁK. Manažerské kompetence. Dynamičnost Cílesměrnost Pečlivost (odpovědnost) -0,59 -0,93

JAN NOVÁK. Manažerské kompetence. Dynamičnost Cílesměrnost Pečlivost (odpovědnost) -0,59 -0,93 HODNOCENÍ Z DEVELOPMENT CENTRA Jméno a příjmení hodnoceného: JAN NOVÁK A. Manažerské kompetence,2 Manažerské kompetence,1 -,2 -,4 Psychická stabilita Dynamičnost Cílesměrnost Pečlivost (odpovědnost) Předvídání

Více

Faktory ovlivňující efektivitu vzdělávání. PhDr. Markéta Šnýdrová, PhD.

Faktory ovlivňující efektivitu vzdělávání. PhDr. Markéta Šnýdrová, PhD. Faktory ovlivňující efektivitu vzdělávání PhDr. Markéta Šnýdrová, PhD. Efektivita vzdělávání Nejproblematičtější oblast vzdělávacího procesu Velmi důležitá součást vzdělávacího procesu Mnoho modelů a

Více

Security. v českých firmách

Security. v českých firmách Security v českých firmách Radek Prokeš Local Sales Representative Proč Security Rozvíjející se technologie a trendy Rozložení odpovědí v průzkumu Do zatím nejrozsáhlejšího InFact průzkumu se zapojilo

Více

Zpráva o Digitální cestě k prosperitě

Zpráva o Digitální cestě k prosperitě Zpráva o Digitální cestě k prosperitě Milena Tvrdíková Milena Tvrdíková Katedra aplikované informatiky, VŠB- Technická Univerzita Ostrava Sokolská třída 33. 701 21Ostrava 1 milena.tvrdikova@vsb.cz Ve vyspělých

Více

Podpora neformálních pečovatelů

Podpora neformálních pečovatelů Podpora neformálních pečovatelů Sociální služby efektivně, transparentně, aktivně Praha, 10. března 2015 Parametry projektu od 1. 2. 2014 důvody realizace neexistuje komplexní zmapování potřeb pečujících

Více

P O D T L A K E M A K Č N Í C H N A B Í D E K?

P O D T L A K E M A K Č N Í C H N A B Í D E K? P O D T L A K E M A K Č N Í C H N A B Í D E K? Z d e n ě k S k á l a, R e s e a r c h D i r e c t o r R e t a i l & S h o p p e r, I N C O M A, 24. 11. 2 0 1 0 1. TRENDY: KRIZE, CENY, AKCE 2. PROMOČNÍ

Více

Ekonomika Úvod do světa práce. Ing. Ježková Eva

Ekonomika Úvod do světa práce. Ing. Ježková Eva Ekonomika Úvod do světa práce Ing. Ježková Eva Tento materiál vznikl v projektu Inovace ve vzdělávání na naší škole v rámci projektu EU peníze středním školám OP 1.5. Vzdělání pro konkurenceschopnost..

Více

VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH 2016

VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH 2016 VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH 2016 Alena Kotrbatá 27. 3. 2018, Praha ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 www.czso.cz Obsah Předmět šetření Šetření AES Formální vzdělávání Účast Podoba Motivace

Více

DRUHY ÚVAZKŮ / Flexibilita / Výhody. Aleš Neusar v rámci předmětu Work-life balance

DRUHY ÚVAZKŮ / Flexibilita / Výhody. Aleš Neusar v rámci předmětu Work-life balance DRUHY ÚVAZKŮ / Flexibilita / Výhody Aleš Neusar v rámci předmětu Work-life balance Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/28.0138 Název projektu: Modularizace manažerského a psychologického vzdělávání na Univerzitě

Více

InBáze Berkat, o.s. programy organizace

InBáze Berkat, o.s. programy organizace InBáze Berkat, o.s. programy organizace Činnost kulturních mediátorů Mgr. Eva Dohnalová Vedoucí sociálního oddělení dohnalová@inbaze.cz www.inbaze.cz Informace o organizaci Vznik 2001 pod názvem Občanské

Více

Teorie a praxe slaďování pracovního a soukromého života na pracovišti. Lenka Formánková

Teorie a praxe slaďování pracovního a soukromého života na pracovišti. Lenka Formánková Teorie a praxe slaďování pracovního a soukromého života na pracovišti Lenka Formánková Potřeba slaďování práce a rodiny v ČR Ekonomická aktivita žen o 18%, než u mužů. Rozdíl v platech žen a mužů čtvrtý

Více

Řízení Lidských Zdrojů

Řízení Lidských Zdrojů Katedra Řízení Podniku Řízení Lidských Zdrojů Ing. Miloš Krejčí milos.krejci@mail.vsfs.cz Řízení Lidských Zdrojů 1. Řízení lidských zdrojů jako součást podnikové strategie 2. Řízení Lidských Zdrojů Řízení

Více

PŘÍLOHA č. 1 - Pravidla pro vytvoření a působení Realizačního týmu

PŘÍLOHA č. 1 - Pravidla pro vytvoření a působení Realizačního týmu PŘÍLOHA č. 1 - Pravidla pro vytvoření a působení Realizačního týmu ke SMLOUVĚ O VZÁJEMNÉ SPOLUPRÁCI PŘI REALIZACI PROJEKTU SYSTÉMOVÁ PODPORA ROZVOJE MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE V ČR V RÁMCI ÚZEMÍ SPRÁVNÍCH OBVODŮ

Více

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Liberci Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec leden únor březen duben květen červen červenec srpen září říjen listopad prosinec 2016 Obsah: 1. Nezaměstnanost

Více

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: VI/2 Sada: 2 Číslo

Více

Ing. Michal Čarvaš, MBA Diskuzní setkání Zdravotnictví Praha

Ing. Michal Čarvaš, MBA Diskuzní setkání Zdravotnictví Praha Ing. Michal Čarvaš, MBA Diskuzní setkání Zdravotnictví 2.0 22.2.2017 Praha Pohled teorie na řízení nemocnice. Nemocnice je podnik s určitým sociálním rozměrem (služby obecného hospodářského zájmu). Není

Více

Alternativní nebo normální?

Alternativní nebo normální? Alternativní nebo normální? Koordinace nestandardních úvazků ve standardní organizaci Evropský Sociální Fond Cesta domů,2010 Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti OPPA- zastavení, reflexe, inspirace

Více

Internetový marketing. Využijte naplno marketingový potenciál internetu

Internetový marketing. Využijte naplno marketingový potenciál internetu Internetový marketing Využijte naplno marketingový potenciál internetu Internetový marketing Internet marketing je jedním z druhů propagace, kterým můžete získávat nové zákazníky a budovat značku (branding).

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 2006 CITCO Finanční trhy a.s. Deviza pro Váš obchod

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 2006 CITCO Finanční trhy a.s. Deviza pro Váš obchod ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 2006 Deviza pro Váš obchod Obsah Úvodní slovo výkonné ředitelky... 1 Profil společnosti... 2 Vývoj vybraných ekonomických ukazatelů... 4 Nejvýznamnější události roku 2006... 6 Hospodářské

Více

z Vzdělávání ve Finsku

z Vzdělávání ve Finsku Vzdělávání ve Finsku Stupně finského vzdělávacího systému Celodenní péče o děti v předškolním věku (nepovinná) Předškolní vzdělávání (1 rok, povinné) Základní vzdělávání (9 let, povinné) Středoškolské

Více

ZMĚNY NAŘÍZENÍ O NEZABAVITELNÝCH ČÁSTKÁCH Limity současného návrhu a možnosti jeho rozšíření

ZMĚNY NAŘÍZENÍ O NEZABAVITELNÝCH ČÁSTKÁCH Limity současného návrhu a možnosti jeho rozšíření ZMĚNY NAŘÍZENÍ O NEZABAVITELNÝCH ČÁSTKÁCH Limity současného návrhu a možnosti jeho rozšíření V současnosti probíhá debata o navýšení nezabavitelné částky, tedy částky, u níž je garantováno, že musí zůstat

Více

ČEZ NAŠE PRINCIPY V PRAXI

ČEZ NAŠE PRINCIPY V PRAXI ČEZ NAŠE PRINCIPY V PRAXI Elektronická komunikace IIK Grand Prix Účel, za kterým byla práce zpracována V roce 2005 byly ve Skupině ČEZ zavedeny principy kultury orientované na výkon, zaměstnanci ani po

Více

ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI PRO KAŽDÉHO ŽÁKA

ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI PRO KAŽDÉHO ŽÁKA Zápis z jednání pracovní skupiny ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI PRO KAŽDÉHO ŽÁKA v rámci projektu ORP Říčany - Místní akční plány rozvoje vzdělávání II (zkráceně MAP II v ORP Říčany) reg. číslo projektu CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008643

Více

Program podpory podnikání jako nástroj APZ cílený na osoby starší 50ti let. Projekt Social Experimentation for Active Ageing

Program podpory podnikání jako nástroj APZ cílený na osoby starší 50ti let. Projekt Social Experimentation for Active Ageing Program podpory podnikání jako nástroj APZ cílený na osoby starší 50ti let. Projekt Social Experimentation for Active Ageing II. Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity. Praha,

Více

Workshop k výsledkům výzkumu MŠMT, 21.10.2013

Workshop k výsledkům výzkumu MŠMT, 21.10.2013 Mezinárodní výzkum dospělých Workshop k výsledkům výzkumu MŠMT, 21.10.2013 Hana Říhová (rihova@nvf.cz) Národní vzdělávací fond Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem

Více

Průzkum řízení lidských zdrojů v neziskových organizacích DOTAZNÍK

Průzkum řízení lidských zdrojů v neziskových organizacích DOTAZNÍK Průzkum řízení lidských zdrojů v neziskových organizacích DOTAZNÍK Předem Vám děkujeme za vyplnění následující otázek. Věnujte, prosíme, patřičnou pozornost i poznámkám pod zněním otázek. realizační tým

Více

6. Jaký s vidíte největší problém s s italským managementem? " # Jazyková bariéra Odlišná mentalita Rozdílná koncepce zaměření firmy Malý vliv zaměstn

6. Jaký s vidíte největší problém s s italským managementem?  # Jazyková bariéra Odlišná mentalita Rozdílná koncepce zaměření firmy Malý vliv zaměstn Tento dotazník slouží účelu vypracování mé diplomové práce na téma: Vnímání vybraných hledisek kvality života pracovníky podniku střední velikosti ve vztahu k podnikové kultuře. Dotazník je anonymní, nebude

Více

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Jablonec nad Nisou

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Jablonec nad Nisou Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Liberci Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Jablonec nad Nisou Leden únor březen duben květen červen červenec srpen 2016 září říjen listopad prosinec Obsah: 1. Nezaměstnanost

Více

Postoje populace ČR k ekonomické krizi a k předvolebním tématům

Postoje populace ČR k ekonomické krizi a k předvolebním tématům Postoje populace ČR k ekonomické krizi a k předvolebním tématům Vybrané výsledky aktuálního výzkumu Ipsos Tambor pro Zlatou korunu u příležitosti konání VII. Finančního fóra Zlaté koruny Květen 2010 Nobody

Více

ORGANIZAČNÍ PRAVIDLA PRO PRAVIDELNOU ZÁJMOVOU ČINNOST/ KROUŽKY. Mgr. Martin Běhal, Mgr. Petra Koblicová

ORGANIZAČNÍ PRAVIDLA PRO PRAVIDELNOU ZÁJMOVOU ČINNOST/ KROUŽKY. Mgr. Martin Běhal, Mgr. Petra Koblicová ORGANIZAČNÍ PRAVIDLA PRO PRAVIDELNOU ZÁJMOVOU ČINNOST/ KROUŽKY Zpracovali: Schválila: Mgr. Martin Běhal, Mgr. Petra Koblicová Mgr. Petra Koblicová Platnost: od 1. 9. 2018 1 Obsah: 1. Základní ustanovení

Více

FLEXIBILNÍ PRÁCE - ŠANCE PRO ROZVOJ FIREM I ZAMĚSTNANCŮ

FLEXIBILNÍ PRÁCE - ŠANCE PRO ROZVOJ FIREM I ZAMĚSTNANCŮ FLEXIBILNÍ PRÁCE - ŠANCE PRO ROZVOJ FIREM I ZAMĚSTNANCŮ PROJEKT METR (Sdílení pracovních míst jako forma podpory mezigeneračního transferu kompetencí mezi pracovníky CZ.1.04/2.2.00/11.00024) Konference

Více

Nízkoprahové Zaměstnávání. Ing. Mgr. Aleš Herzog, TP SANANIM

Nízkoprahové Zaměstnávání. Ing. Mgr. Aleš Herzog, TP SANANIM Nízkoprahové Zaměstnávání Ing. Mgr. Aleš Herzog, TP SANANIM Program 9.30 10.30 Představení všech zúčastněných a jejich projektů nízkoprahového zaměstnávání. 11.20 12.20 Různé podoby zaměstnávání. Co je

Více

Změny na trhu práce v r. 2013. Jiří Dvořáček

Změny na trhu práce v r. 2013. Jiří Dvořáček Změny na trhu práce v r. 2013 Jiří Dvořáček Nezaměstnanost Zaměstnání na dobu určitou Jak se ve statistikách zaměstnanosti projeví, když skončí pracovní poměr na dobu určitou (pracovníci nejsou propuštěni

Více

PRŮZKUM SPOKOJENOSTI S KVALITOU POSKYTOVANÝCH SLUŽEB

PRŮZKUM SPOKOJENOSTI S KVALITOU POSKYTOVANÝCH SLUŽEB PRŮZKUM SPOKOJENOSTI S KVALITOU POSKYTOVANÝCH SLUŽEB Vážení zákazníci, protože Vám chceme poskytovat kvalitní služby a servisní podporu, zajímá nás, jak jste s jejich poskytovanou kvalitou spokojeni a

Více

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Jablonec nad Nisou

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Jablonec nad Nisou Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Liberci Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Jablonec nad Nisou Leden únor březen duben 2018 květen červen červenec srpen září říjen listopad prosinec Obsah: 1. Nezaměstnanost

Více