Dinion XF kamery řady LTC 0610 a LTC Návod k instalaci 15-bitová digitální barevná kamera

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Dinion XF kamery řady LTC 0610 a LTC Návod k instalaci 15-bitová digitální barevná kamera"

Transkript

1 Dinion XF kamery řady LTC 0610 a LTC 0485 CZ Návod k instalaci 15-bitová digitální barevná kamera

2

3 Dinion XF Návod k instalaci CZ 3 Bezpečnostní výstrahy Nebezpečí Symbol blesku s ukončením ve tvaru šípu v rovnostranném trojúhelníku upozorňuje uživatele, že uvnitř přístroje jsou neizolovaná místa s nebezpečným napětím. Velikost napětí na takovýchto místech představuje riziko úrazu elektrickým proudem. Varování Symbol vykřičníku v rovnostranném trojúhelníku upozorňuje uživatele, že v literatuře dodávané s přístrojem jsou uvedeny důležité instrukce týkající se používání a údržby (oprav) přístroje. Výstraha Nesnímejte kryt (nebo zadní stěnu) přístroje - snížíte tak riziko úrazu elektrickým proudem. Uvnitř nejsou žádné části opravitelné nebo nastavitelné uživatelem. Veškeré opravy přenechejte kvalifikovaným servisním pracovníkům. Důležité bezpečnostní pokyny 1. Přečtěte si tento návod. 2. Návod uschovejte. 3. Dbejte všech upozornění a varování. 4. Řiďte se všemi pokyny uvedenými v návodu. 5. Nepoužívejte přístroj v blízkosti vody. 6. Přístroj čistěte pouze suchou tkaninou. 7. Nezakrývejte žádné větrací otvory. Přístroj nainstalujte podle pokynů výrobce.

4 Dinion XF Návod k instalaci CZ 4 8. Neinstalujte přístroj do blízkosti zdrojů tepla, jako jsou radiátory, topná tělesa, kamna nebo jiné přístroje vyzařující teplo (včetně zesilovačů). 9. Ochranná funkce nulování nesmí být narušena. Přístroj může být vybaven zástrčkou s otvorem pro ochranný kolík. Z bezpečnostních důvodů lze tento typ zástrčky zasunout pouze do odpovídajícího typu zásuvky (tj. do zásuvky s ochranným kolíkem). Pokud do vaší zásuvky zástrčku přístroje nelze zapojit, obraťte se na elektroinstalatéra a nechejte zásuvku vyměnit. 10. Síťová šňůra by měla být vedena tak, aby po ní nebylo možno šlapat a aby předměty umístěné na nebo vedle šňůry nezpůsobily její přiskřípnutí. Věnujte zvláštní pozornost zásuvkám, zástrčkám a místu, ve kterém síťová šňůra vychází z přístroje. 11. Používejte pouze výrobcem doporučené příslušenství. 12. Během bouřky od přístroje odpojte všechny kabely. Kabely dále odpojte, pokud přístroj nebudete delší dobu používat. 13. Veškeré opravy přenechejte kvalifikovaným servisním pracovníkům. Pokud je přístroj jakkoliv poškozen, například při poškození síťové šňůry nebo zástrčky, polití tekutinou či vniknutí cizího předmětu, vystavení dešti či vlhkosti nebo pádu na zem, je nutný servisní zásah. Ten je také nutný jestliže přístroj nepracuje správně. 14. Elektroinstalace budovy musí zahrnovat síťový vypínač odpojující všechny póly s mezenou mezi kontakty jednotlivých pólů alespoň 3 mm. Varování Přístroj nevystavujte dešti ani vlhkosti - předejdete tak možnosti vzniku požáru nebo úrazu elektrickým proudem. Na přístroj také nestavte předměty naplněné vodou, jako například vázy.

5 Dinion XF Návod k instalaci CZ 5 Úvod Dinion XF je výkonná inteligentní barevná kamera pro systémy průmyslové televize. Disponuje 15-bitovým digitální zpracování signálu zaručujícím vynikající kvalitu obrazu při všech světelných podmínkách. Kamera Dinion XF se snadno instaluje a je ihned připravena k použití. Je nejvhodnější volbou všude tam, kde má scéna náročné světelné podmínky. Funkce kamery zahrnují: Tři předem naprogramované provozní režimy Potlačení šumu, věrné podání barev Adaptivní optimalizaci dynamického rozsahu Obousměrnou komunikaci po koaxiálním kabelu Bilinx Synchronizace externím generátorem (Genlock) včetně synchronizace subnosnou Zdokonalenou detekci pohybu v obraze Přehled typových čísel Typové číslo LTC 0610/10 LTC 0610/20 LTC 0610/50 LTC 0610/60 Standard PAL NTSC PAL NTSC Napájecí napětí 24 Vst nebo 12 Vss 230 Vst 50 Hz 110 Vst 60 Hz CCD prvek 1/2'' Typové číslo LTC 0485/10 LTC 0485/20 LTC 0485/50 LTC 0485/60 Standard PAL NTSC PAL NTSC Napájecí napětí 24 Vst nebo 12 Vss 230 Vst 50 Hz 110 Vst 60 Hz CCD prvek 1/3'' Výstraha Před instalací zkontrolujte, zda napětí, jímž kameru hodláte napájet, odpovídá jejímu jmenovitému napájecímu napětí.

6 Dinion XF Návod k instalaci CZ 6 Vybalení Přístroj vybalujte a zacházejte s ním opatrně. Dodávka obsahuje: Kameru Dinion XF Kryt CCD snímače Rezervní konektor objektivu (zástrčka, male) Tento návod Poznámka Pokud se přístroj zdá být poškozen při přepravě, zabalte jej zpět do originálního obalu a oznamte tuto skutečnost přepravci nebo dodavateli.

7 Dinion XF Návod k instalaci CZ 7 Zapojení Napájení Verze napájené malým napětím Verze napájené ze sítě Pro verze napájené malým napětím: Svorky podržte otevřené šroubovákem (při zapojování nezáleží na polaritě). Použijte lanko o průřezu 0,4 až 1,5 mm2 nebo plný vodič o průřezu 0,15 až 1,5 mm 2 a odstraňte z něj izolaci v délce asi 10 mm. Kompozitní video

8 Dinion XF Návod k instalaci CZ 8 Synchronizace Y/C Pin Konektor Y/C 1 GND Y (Zem Y) 2 GND C (Zem C) 3 Y 4 C

9 Dinion XF Návod k instalaci CZ 9 Konektor Alarm Pin Konektor Alarm 1 Zem 2 Alarm in (vstup) 3 Kontakt 1 výstupního relé 4 Kontakt 2 výstupního relé Max. průměr lanka nebo plného vodiče je 0,35 až 0,7 mm (průřez 0,1 až 0,4 mm 2 ) Výchozí stav relé: n.o. (v klidu rozepnuté), bez poplachu Zatížitelnost výstupního poplachového relé (Alarm): Max. napětí 30 Vst nebo +40 Vss. Max. proud 0,5 A trvale, 10 VA. Poplachový vstup (Alarm in): TTL logika, +5V nominální, +40 Vss max., vstup se stejnosměrnou vazbou s pull-up rezistory 22 kiloohmů na +3,3 V Poplachový vstup (Alarm in): konfigurovatelný jako aktivní při nízké nebo vysoké úrovni Maximální povolené napětí mezi zemí kamery a kterýmkoliv z kontaktů relé je 42 V. Montáž objektivu Na tuto kameru lze použít objektivy s montáží C i CS. Pro dosažení nejlepší kvality obrazu doporučujeme objektivy s DC řízením clony. Kamera detekuje automaticky typ použitého objektivu a příslušně upraví své pracovní parametry. Ke kameře je přiložen rezervní konektor pro objektiv (male, zástrčka). Výstraha Při použití objektivu s montáží C předejděte poškození CCD snímače: ještě před nasazením objektivu otáčejte "červeným" kroužkem nastavení zadní ohniskové délky proti směru hodinových ručiček až se zastaví (viz "Nastavení zadní ohniskové délky"). Objektivy vážící více než 0,5 kg musí mít samostatnou podpěru.

10 Dinion XF Návod k instalaci CZ 10 Pin Objektiv s video Objektiv s DC řízením clony řízením clony 1 Napájení (11,5 V,±0,5, Tlumení- (Damp-) 50 ma max.) 2 Nepoužito Tlumení+ (Damp+) 3 Video signál 1 Všš, Buzení+ (Drive+) 1 kiloohm 4 Zem Buzení- (Drive-) Poznámka Pokud je na konektoru objektivu detekován zkrat, objeví se na monitoru (on-screen display, OSD) zpráva o poruše "LENS SHORT CIRCUIT". Obvody objektivu se automaticky odpojí, čímž se zabrání jejich případnému poškození. Odpojte konektor objektivu a zkontrolujte zapojení jeho jednotlivých kontaktů.

11 Dinion XF Návod k instalaci CZ 11 Nastavení zadní ohniskové délky Pro dosažení optimální ostrosti obrazu jak při silném osvětlení, tak i za šera, nastavte zadní ohniskovou délku. Použijte unikátní funkci "Lens Wizard" (viz "Pokročilé nastavení", Advanced Set-up). Ta umožňuje zaostřovat při maximálním otevření clony, což zaručí, že sledované předměty budu v obraze vždy zcela ostré. Při nastavování zadní ohniskové délky objektivu s proměnnou ohniskovou vzdáleností Vari Focus musí být obraz ostrý jak při širokém úhlu záběru, tak i při záběru s velkým přiblížením, a to při zaostření na blízké i vzdálené předměty. Při nastavování zadní ohniskové délky objektivu s transfokátorem (zoom) zkontrolujte, zda je sledovaný předmět v obraze ostrý v celém transfokačním rozsahu objektivu. Nastavení zadní ohniskové délky: 1. Otevřete posuvná dvířka na boku kamery. 2. Uvolněte tlačítko zajištění zadní ohniskové délky. 3. Podle potřeby otočte kroužkem nastavení zadní ohniskové délky. 4. Nastavenou zadní ohniskovou délku opět zajistěte.

12 Dinion XF Návod k instalaci CZ 12 Montáž kamery Kameru lze uchytit shora nebo zespoda. Spodní montážní závit je izolovaný od elektrické země. Při sledování venkovní scény doporučujeme použít objektiv s DC řízením clony. Výstraha Nemiřte kameru/objektiv přímo na slunce.

13 Dinion XF Návod k instalaci CZ 13 Pokročilé nastavení Za normálních okolností bude kamera Dinion XF dodávat optimální obraz bez nutnosti jakýchkoliv dalších nastavení. Pro určité zvláštní okolnosti jsou ovšem k dispozici další možnosti pokročilých nastavení. Kamera má dvě hlavní menu: menu Mode (režim) a menu Installer (instalace). V menu Mode můžete zvolit jeden ze tří předem naprogramovaných provozních režimů. Ty jsou předprogramované již při dodání kamery, ale můžete je podle vlastních preferencí změnit. Volbu a nastavení funkcí pro zlepšení kvality obrazu pro každý z provozních režimů provedete v menu Mode. Pokud s výsledkem změny nebudete spokojeni, můžete vždy obnovit výchozí nastavení daného režimu z výroby. Kamera nabízí i menu Installer, v němž se nastavují parametry při instalaci. Funkce v menu Mode i Installer lze volit přímo nebo v dalších submenu sloužících k podrobnějšími nastavení kamery. Vstup do menu a pohyb v nich Pro pohyb ve strukturách různých menu slouží pět tlačítek, která jsou umístěna pod bočním panelem kamery. Pro vstup do menu nastavení stiskněte tlačítko Menu/Select (uprostřed). Na obrazovce monitoru (OSD) se objeví hlavní menu. K pohybu v něm použijte tlačítka šipek. Pokud je aktivní komunikační linka Bilinx, tlačítka na kameře nelze k ovládání použít. Bilinx dokonce můžete nastavit i tak, aby tlačítka ovládání na kameře zůstala zablokovaná i tehdy, jestliže Bilinx kameru právě aktivně neovládá. Tak můžete zabránit změnám nastavení kamery osobami, které k tomu nemají oprávnění.

14 Dinion XF Návod k instalaci CZ 14 Struktura menu

15 Dinion XF Návod k instalaci CZ 15

16 Dinion XF Návod k instalaci CZ 16 Tipy pro práci s menu Použití 5 ovládacích tlačítek Tlačítko Nahoru Tlačítko Menu/ Select (výběr) Tlačítko Doleva Tlačítko Doprava Tlačítko Dolů Pro vstup do menu nebo přechod do následujícího či předchozího menu stiskněte tlačítko Menu/výběr. Menu instalace Installer zobrazíte stiskem tlačítka Menu/výběr na asi 1,5 sekundy. K pohybu nahoru či dolů v menu slouží tlačítka šipek nahoru nebo dolů. Mezi nabízenými možnostmi můžete volit tlačítky šipek doleva nebo doprava. Ta také slouží k nastavování parametrů. Pokud jste právě v menu, dvojím stiskem tlačítka Menu/výběr rychle po sobě obnovíte výchozí nastavení dané položky z výroby. Všechna menu najednou můžete z kteréhokoliv menu zavřít volbou položky Exit a podržením tlačítka Menu/ výběr stisknutého tak dlouho, až menu z obrazovky zmizí.

17 Dinion XF Návod k instalaci CZ 17 Menu Mode (režim) MODE 1, 2, 3 Volba provozního režimu ALC Volba submenu Zvolte pro vstup do menu řízení úrovně video signálu ENHANCE Volba submenu Zvolte pro vstup do menu funkcí pro vylepšení obrazu COLOR Volba submenu Zvolte pro vstup do menu pro nastavení barev BLC ON, OFF Pro zapnutí kompenzace protisvětla (BLC) Volba submenu zvolte ON Zvolte pro vstup do menu kompenzace protisvětla (BLC) VMD OFF, SIL, OSD Zapnutí detekce pohybu v obraze (Video Volba submenu Motion Detection) a volba tichého režimu SIL (silent, potichu) nebo OSD (při pohybu v obraze se zobrazí on-screen zpráva) Zvolte pro vstup do menu VMD MODE ID 10 znakový řetězec Editovatelné jméno zvoleného pracovního režimu DEFAULTS Volba submenu Návrat všech nastavení zvoleného režimu na výchozí hodnoty z výroby Opuštění menu Submenu ALC (automatické řízení úrovně) ALC LEVEL Nastavení výstupní úrovně videosignálu SHUTGAIN Volba submenu Zvolte pro vstup do menu nastavení závěrky a zisku (Shutter a Gain) PEAK Nastavení poměru mezi špičkovou a střední AVERAGE úrovní video signálu ALC SPEED Slow (pomalá), Nastavení rychlosti zpětnovazební smyčky Medium (střední), řízení úrovně video signálu Fast (rychlá) Opuštění menu

18 Dinion XF Návod k instalaci CZ 18 Submenu ALC --> Shutter / GAIN SHUTTER AES, FL, FIXED AES - Automatická závěrka nastaví při použití objektivu s ručně nastavitelnou clonou optimální čas expozice. FL - Režim s potlačeným blikáním zabrání interferenci se světelnými zdroji (doporučujeme pouze ve spojení s objektivy s video nebo DC řízením clony) FIXED - Umožňuje použití definovaného expozičního času DEFSHUT 1/60 (1/50), 1/100, Je k dispozici pouze při nastavení SHUTTER 1/120, 1/250, 1/500, na AES. Dokud to osvětlení scény dovolí, bude 1/1000, 1/2000, se kamera pokoušet dodržet zvolený expoziční 1/5000, 1/10K čas. (1/10.000) FIX SHUT 1/60 (1/50), 1/100, Je k dispozici pouze při nastavení SHUTTER 1/120, 1/250, 1/500, na FIXED. Použije se zvolený expoziční čas. 1/1000, 1/2000, 1/5000, 1/10K (1/10.000) SENSUP OFF, 2x, 3x,..., 10x Volba faktoru, kterým se zvýší citlivost kamery. GAIN AGC, FIXED V režimu AGC kamera automaticky nastavuje zisk na nejnižší možnou hodnotu potřebnou pro udržení dobré kvality obrazu V režimu FIXED se zisk nastaví na předdefinovanou hodnotu a nebude záviset na konkrétní scéně MAXGAIN 0, 1, Je k dispozici pouze v režimu automatického řízení zisku AGC. Nastavení maximální hodnoty, které zisk při provozu AGC může dosáhnout. FIXGAIN 0, 1, Je k dispozici pouze v režimu pevného zisku FIXED. Nastavení zisku. NIGHTSENSE OFF, FORCED, Nightsense(tm) zvýší citlivost kamery při AUTO slabém osvětlení. V režimu AUTO se při slabém osvětlení kamera automaticky přepne do černobílého režimu s vyšší citlivostí. V nuceném režimu FORCED bude vysoká citlivost zapnuta trvale a obraz také bude trvale černobílý. Návrat do menu ALC

19 Dinion XF Návod k instalaci CZ 19 Poznámka Při aktivním nastavení SENS UP nebo NIGHTSENSE se v obraze může objevit obrazový šum nebo bílé body. Jde o normální chování kamery. SENS UP v obraze dále může způsobit rozmazání pohybujících se předmětů. Pokud je GAIN nastaveno na FIXED, nelze NIGHTSENSE aktivovat. Jestliže je NIGHTSENSE aktivní, všechny položky menu týkající se barev jsou neaktivní a nelze do nich vstupovat. Submenu Enhance (funkce pro zlepšení obrazu) AUTO BLACK ON, OFF Režim Autoblack automaticky zvýší rozlišitelnost podrobností obrazu. BLK LEVEL -50,... 0, Nastavení úrovně černé mezi 0 a přibližně 110 mv. Nulová poloha posuvného ovladače odpovídá nastavení úrovně černé z výroby. CONTOUR Nastavení ostrosti obrazu. Hodnota 0 odpovídá výchozímu nastavení. DNR AUTO, OFF V režimu AUTO kamera automaticky snižuje úroveň šumu v obraze. To ovšem může způsobit mírné rozmazání pohybujících se předmětů v obraze. XF-DYN OFF, LOW, MID, V režimu XF-DYN kamera automaticky HIGH optimalizuje kontrast obrazu. Návrat do menu MODE Submenu Color (nastavení barev) WHITE ATW, MANUAL, ATW: Automatické nastavování vyvážení bílé BALANCE AWB HOLD pro optimální podání barev za všech okolností. AWB HOLD: Zamezí další vyvažování bílé a zachová jeho aktuální nastavení. V režimu MANUAL můžete zisky Red (červená), Green (zelená) a Blue (modrá) nastavit manuálně na zvolenou hodnotu. WB SPEED Slow (pomalá), Nastavení rychlosti automatického vyvážování Medium (střední), bílé. Fast (rychlá)

20 Dinion XF Návod k instalaci CZ 20 RED zisk V režimech ATW a ABW HOLD: nastavení zisku červené tak, aby se dosáhlo optimálního podání bílé. BLUE zisk V režimech ATW a ABW HOLD: nastavení zisku modré tak, aby se dosáhlo optimálního podání bílé. RED GREEN Plné manuální řízení jednotlivých složek BLUE barevného obrazu pro optimální podání bílé. SAT -15,... 0, Nastavení barevné sytosti obrazu. Volbou -15 získáte černobílý obraz Návrat do menu MODE Submenu Back Light Compensation (BLC, kompenzace protisvětla) BLC ON, OFF Kompenzace protisvětla. Při zapnutí "ON" je úroveň jasu optimalizována podle zvolené části obrazu. Předměty mimo zvolenou oblast mohou být podexponované nebo naopak přeexponované (jedná se o normální stav). BLC LVL -15,... 0, BLC LEVEL slouží k nastavení poměru mezi zvolenou oblastí BLC a jejím okolím. AREA Volba submenu Zvolte pro vstup do menu oblasti kompenzace protisvětla BLC (viz Volba oblasti) Návrat do menu MODE Volba oblasti Pro nastavení oblasti kompenzace protisvětla BLC (nebo detektoru pohybu VMD) zvolte v menu BLC (nebo VMD) položku AREA. Po vstupu do menu AREA se zobrazí aktuálně nastavená oblast a její horní levý roh bude blikat. Tlačítky šipek Nahoru, Dolů, Doleva a Doprava můžete blikajícím rohem obrazu pohybovat. Stiskem tlačítka Select se blikající kurzor přesune do opačného rohu, se kterým nyní můžete pohybovat. Dalším stiskem Select oblast zafixujete a opustíte menu Area.

21 Dinion XF Návod k instalaci CZ 21 Submenu Video Motion Detection (VMD, detektor pohybu v obraze) VMD OFF, SIL, OSD Při zapnuté detekci pohybu v obraze (Video Motion Detection) a zjištění pohybu může kamera generovat tiché SIL (silent) nebo OSD (on-screen zpráva) poplachy. AREA 1, 2, 3, 4 Volba submenu Můžete nastavit 4 oblasti citlivé na pohyb (na každý režim MODE). Pro vstup do menu nastavení oblasti stiskněte SELECT. ACTIVE ON, OFF Volbou YES můžete každou z oblastí individuálně aktivovat. MOTION Indikátor vynulujete Indikuje největší zjištěný pohyb ve zvolené stiskem SELECT oblasti. SENS Tlačítky Doleva/Doprava nastavíte citlivost detekce pohybu SENSitivity. Pohyby nad tuto úroveň spustí poplach. Návrat do menu MODE Poznámka Pokud se oblasti detekce pohybu překrývají, je pohyb detekován pouze v oblasti s nejnižším pořadovým číslem. Submenu Defaults (výchozí nastavení) MODE Zvolte pro obnovení výchozích nastavení. Objeví DEFAULTS se obrazovka pro potvrzení vaší volby. Po resetu režimu trvá kameře optimalizace obrazu asi 5 sekund. Návrat do menu MODE

22 Dinion XF Návod k instalaci CZ 22 Nastavení při instalaci Menu Instalace (Installer) LENS WIZARD Volba submenu Zvolte pro optimalizaci kombinace kamery a objektivu I/O Volba submenu Zvolte pro přístup k funkcím vstupů/výstupů I/O SYNC Volba submenu Zvolte pro přístup k funkcím synchronizace CAMERA ID Volba submenu Zvolte pro vstup do menu jména kamery ID DEFAULTS Volba submenu Návrat všech nastavení na počáteční hodnoty z výroby Opuštění menu Submenu instalace objektivu (Lens Wizard) LENS TYPE AUTO, MANUAL, V režimu AUTO kamera automaticky detekuje DCIRIS, VIDEO typ použitého objektivu, další volby slouží k jejímu nucenému přepnutí do zvoleného režimu. DETECTED Pokud je detekce typu objektivu LENS TYPE nastavena na AUTO, zobrazí se zde typ detekovaného objektivu. SET BACK FOCUS NOW Zvolte pro nucené plné otevření clony objektivu. Po zaostření zadní ohniskové délky zůstane sledovaný předmět správně zaostřený při silném i slabém osvětlení. SET LVL (Pouze objektivy s video řízením clony.) Potenciometrem úrovně signálu na objektivu musíte indikátor úrovně nastavit do střední polohy - dosáhnete tak nejlepších výsledků. Návrat do menu INSTALL Postup při nastavování objektivu s DC řízením clony: 1. Uvolněte tlačítko zajištění zadní ohniskové délky. 2. Vstupte do menu Lens Wizard. 3. V menu je zvýrazněna položka SET BACK FOCUS NOW. 4. Podle potřeby otočte kroužkem nastavení zadní ohniskové délky. 5. Nastavenou zadní ohniskovou délku opět zajistěte. 6. Opusťte menu.

23 Dinion XF Návod k instalaci CZ 23 Postup při nastavování objektivu s ručně nastavitelnou clonou: 1. Uvolněte tlačítko zajištění zadní ohniskové délky. 2. Zcela otevřete clonu objektivu. 3. Podle potřeby otočte kroužkem nastavení zadní ohniskové délky. 4. Nastavenou zadní ohniskovou délku opět zajistěte. Postup při nastavování objektivu s video řízením clony: 1. Uvolněte tlačítko zajištění zadní ohniskové délky. 2. Vstupte do menu Lens Wizard. 3. V menu je zvýrazněna položka SET BACK FOCUS NOW. 4. Podle potřeby otočte kroužkem nastavení zadní ohniskové délky. 5. Nastavenou zadní ohniskovou délku opět zajistěte. 6. V menu zvolte položku SET LVL. Objeví se pruh LEVEL. 7. Namiřte kameru na scénu, kterou bude za provozu nejčastěji zabírat. 8. Potenciometrem na objektivu nastavte úroveň video signálu tak, aby byl pruh LEVEL ve střední poloze. 9. Opusťte menu. Poznámka U objektivů s video řízením clony dosáhnete nejlepších výsledků, když bude potenciometr špičkové/střední hodnoty (peak/average) na objektivu nastaven do krajní polohy střední nebo špičkové hodnoty tak, aby odpovídala nastavení poměru špičkové/střední hodnoty v menu MODE x ALC. Submenu instalace vstupů/výstupů (Install I/O) SYNC IN 75 Ohm, HIGH Jestliže externí synchronizační signál přivedený na vstup synchronizace není zakončen jinde, zvolte 75 Ohm. COMM ON, OFF Pokud zvolíte OFF, je komunikace Bilinx vypnuta. SYNC Volba submenu Zvolte pro přístup k funkcím synchronizace CABLE OFF, DEFAULT, Kompenzace kabelu umožňuje vedení signálu COMP RG59, COAX 12, koaxiálním kabelem dlouhým až 1000 metrů COAX 6 bez nutnosti použití zesilovačů. Pro dosažení optimálních výsledků v tomto menu zvolte typ použitého koaxiálního kabelu a pokud jej neznáte, zvolte DEFAULT. COMP LEVEL 0, 1, Nastavení úrovně kompenzace kabelu. ALARM Volba submenu Návrat do menu INSTALL

24 Dinion XF Návod k instalaci CZ 24 Submenu instalace vstupů/výstupů --> Alarm (Install I/O --> Alarm) ACTIVE NONE, HIGH, LOW Volba aktivního stavu poplachového vstupu. _HIGH odpovídá aktivní vysoké úrovni, _LOW pak aktivní nízké úrovni. Spínání poplachů vypnete volbou NONE. ACTION NONE, MODE1, Volba provozního režimu, do kterého kamera MODE2, MODE3 přejde po aktivaci poplachového vstupu. ALARM OUT VMD, REMOTE Přejete-li si, aby výstupní poplachové relé spínalo při zjištění pohybu v obraze, zvolte VMD.Volbou REMOTE toto výstupní relé zpřístupníte vzdáleným komunikačním zařízením. Návrat do menu I/O Submenu instalace synchronizace (Install Sync) SYNC INTERNAL, LINE Pro autonomní provoz kamery zvolte LOCK, HV LOCK, INTERNAL (interní synchronizace). Pro GENLOCK zavěšení na kmitočet napájecího napětí zvolte LINE LOCK. Pro synchronizaci signálem přivedeným na vstup externí synchronizace zvolte HV LOCK a pro zavěšení na subnosnou zvolte GENLOCK. DETECTED SYNC Zobrazí aktuálně používaný režim synchronizace kamery. VPHASE 0, 2, Nastavení fázového posunu snímkového kmitočtu (v režimu synchronizace sítí LINE LOCK a pokud je detekován platný síťový kmitočet). HPHASE -25,..., 0, Nastavení fázového posunu řádkového kmitočtu (v režimu externí synchronizace EXT LOCK a pokud je detekován platný vstupní signál). SUB PHASE 0, 2, Nastavení fázového posunu sub-nosné (v režimu externí synchronizace EXT LOCK a pokud je detekována platná sub-nosná). Návrat do menu INSTALL Poznámka Pokud na kameru není přiveden signál, na který by se mohla zavěsit, nelze k položkám menu VPHASE, HPHASE a SUB-PHASE přistupovat.

25 Dinion XF Návod k instalaci CZ 25 Submenu instalace ID (Install ID) CAMERA ID Zadejte jméno kamery tvořené 16 znaky. Tlačítka Vlevo/Vpravo slouží k pohybu v řetězci. Tlačítky Nahoru/Dolů pak zvolíte znak. Obrazovku editace jména kamery opustíte stiskem SELECT. ID POS OFF, TOP, BOT Pokud si přejete zobrazit jméno kamery CAMERA ID v levém horním rohu obrazu, zvolte TOP. Pro levý dolní roh zvolte BOT. Při otevřených OSD menu se jméno kamery nezobrazuje. Návrat do menu INSTALL Submenu výchozích hodnot (Defaults) ALL DEFAULTS Zvolte pro obnovení výchozích nastavení z výroby. Objeví se obrazovka pro potvrzení vaší volby. Po resetu režimu trvá kameře optimalizace obrazu asi 5 sekund. Návrat do menu MODE Komunikace pro ovládání kamery Tato kamera je vybavena koaxiálním komunikačním transceiverem (vysílačem-přijímačem). Ve spojení s VP-CFGSFT ji lze nastavovat dálkově, přes koaxiální kabel. Vzdáleně můžete přistupovat ke všem menu, což znamená, že kameru můžete plně ovládat. Při této komunikaci je také možné vypnout tlačítka umístěná přímo na kameře. Aby se předešlo ztrátě komunikace s nainstalovanou kamerou, je při jejím dálkovém ovládání NEPŘÍSTUPNÁ položka COMMUNICATION ON/ OFF. K této funkci můžete přistupovat pouze přes tlačítka na kameře.

26 Dinion XF Návod k instalaci CZ 26 Technické parametry Verze s CCD snímači 1/2'' Typové číslo LTC 0610/10 LTC 0610/20 LTC 0610/50 LTC 0610/60 Standard PAL NTSC PAL NTSC Aktivních pixelů 752 x x x x 492 Jmenovité 24 Vst nebo 12 Vss 230 Vst 50 Hz, (/50) napájecí napětí Vst (50/60 Hz) 110 Vst 60 Hz, (/60) Vss Rozsah: Vst ±10% 50/60 Hz Minimální 0,23 lx osvětlení 0,095 lx (s NightSense) Verze s CCD snímači 1/3'' Typové číslo LTC 0485/10 LTC 0485/20 LTC 0485/50 LTC 0485/60 Standard PAL NTSC PAL NTSC Aktivních pixelů 752 x x x x 492 Jmenovité 24 Vst nebo 12 Vss 230 Vst 50 Hz, (/50) napájecí napětí Vst (50/60 Hz) 110 Vst 60 Hz, (/60) Vss Rozsah: Vst ±10% 50/60 Hz Minimální < 0,4 lx osvětlení < 0,15 lx (s NightSense) Všechny verze Snímací prvek Rozlišení Interline CCD (s meziřádkovým přenosem) 480 TV řádků Odstup signál-šum > 50 db Video výstup 1 Všš, 75 ohmů Y/C výstup Y: 1 Všš C: 0,3 Všš Synchronizace Volitelná interní, sub-nosnou (Genlock), externím signálem (HVlock) nebo síťovým kmitočtem (Line Lock) Závěrka Volitelná: automatická elektronická AES (1/60 (1/50) až 1/ ), režim s potlačením blikání Flickerless, pevný čas Fixed NightSense On (zapnuto), Off (vypnuto), Auto (automaticky)

27 Dinion XF Návod k instalaci CZ 27 Všechny verze Sens Up Auto black AGC XF-DYN DNR Contour BLC Vyvážení bílé Barevná sytost Montáž objektivu Zvýšení citlivosti nastavitelné od OFF do 10x Automatické řízení úrovně černé volitelně On (zapnuto), Off (vypnuto) Automatické řízení zisku AGC volitelně On (zapnuto) nebo Off (vypnuto) (0 db). Maximální úroveň volitelná až na hodnotu 28 db Volitelná úroveň automatického rozšíření dynamického rozsahu Automatické filtrování šumu volitelně ON (zapnuto) nebo OFF (vypnuto) Volitelná úroveň zvýšení ostrosti obrazu Kompenzace protisvětla BLC volitelně On (zapnuta) nebo Off (vypnuta) Automatické K (s režimem AWB hold a manuálním režimem) Nastavitelná od černobílého obrazu (0%) až k 133% sytosti Kompatibilní s montáží C a CS ALC objektiv Automatická detekce objektivu s Video nebo DC řízením clony Odběr < 5 W Rozměry 58 x 66 x 122 mm (V x Š x D) bez objektivu Hmotnost 450 g bez objektivu Uchycení na stativ Dole (izolovaný) a nahoře 1/4'' 20 UNC Provozní teplota -20 C až 50 C Ovládání On-screen display (OSD) s ovládáním soft-tlačítky

28 Dinion XF Návod k instalaci CZ 28 Příslušenství Napájecí transformátory TC Vst, 60 Hz - 24 Vst, 30 VA TC120PS 120 Vst, 60 Hz - 15 Vss, 9 VA TC220PSX Vst, 50/60 Hz - 24 Vst, 30 VA TC220PS Vst, 50/60 Hz - 15 Vss, 9 VA Box rozhraní VP-CFGSFT Box komunikačního rozhraní Bilinx a software

29 Bosch Security Systems, s.r.o. Pod Višňovkou 35/ Praha 4 Tel: , 234 Fax: Bosch Security Systems Práva změny dat bez oznámení vyhrazena. Vytištěno v České republice

Dinion XF kamery Den/Noc řady LTC 0620 a LTC 0495. Návod k instalaci 15bitová digitální barevná kamera Den/Noc

Dinion XF kamery Den/Noc řady LTC 0620 a LTC 0495. Návod k instalaci 15bitová digitální barevná kamera Den/Noc Dinion XF kamery Den/Noc řady LTC 0620 a LTC 0495 CZ Návod k instalaci 15bitová digitální barevná kamera Den/Noc CZ BEZPEČNOSTNÍ VÝSTRAHY Nebezpečí Symbol blesku s ukončením ve tvaru šípu v rovnostranném

Více

ŘADY LTC 0435 a LTC 0455 BAREVNÉ KAMERY

ŘADY LTC 0435 a LTC 0455 BAREVNÉ KAMERY www.philipscsi.com www.philipscsi.cz ŘADY LTC 0435 a LTC 0455 BAREVNÉ KAMERY NÁVOD K INSTALACI DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY VÝSTRAHA NEBEZPEČÍ ÚRAZU ELEKTRICKÝM PROUDEM. NEOTVÍRAT! Symbol blesku s ukončením

Více

ŘADY LTC 0335 a LTC 0355 ČERNOBÍLÉ KAMERY

ŘADY LTC 0335 a LTC 0355 ČERNOBÍLÉ KAMERY www.philipscsi.com www.philipscsi.cz ŘADY LTC 0335 a LTC 0355 ČERNOBÍLÉ KAMERY NÁVOD K INSTALACI DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY VÝSTRAHA NEBEZPEČÍ ÚRAZU ELEKTRICKÝM PROUDEM. NEOTVÍRAT! Symbol blesku s ukončením

Více

Dinion XF kamery řady LTC 0510 a LTC 0385. Návod k instalaci 15-bitová digitální černobílá kamera

Dinion XF kamery řady LTC 0510 a LTC 0385. Návod k instalaci 15-bitová digitální černobílá kamera Dinion XF kamery řady LTC 0510 a LTC 0385 CZ Návod k instalaci 15-bitová digitální černobílá kamera Dinion XF Návod k instalaci CZ 3 Bezpečnostní výstrahy Nebezpečí Symbol blesku s ukončením ve tvaru

Více

Analog Menus. Dinion 4000 AN. Stručný návod k použití

Analog Menus. Dinion 4000 AN. Stručný návod k použití Analog Menus Dinion 4000 AN cs Stručný návod k použití Nabídky pro analogové kamery Setup menu cs 3 1 Setup menu Stisknutím středového tlačítka ovladače zpřístupníte nabídku SETUP. Set Menu Stisknutím

Více

Dotykový 8" LCD monitor s HDMI 869GL80NP/C/T

Dotykový 8 LCD monitor s HDMI 869GL80NP/C/T Dotykový 8" LCD monitor s HDMI 869GL80NP/C/T Bezpečnost 1. Používejte prosím pouze adaptér přiložený jako příslušenství. 2. Nevystavujte tento výrobek přímému slunečnímu světlu, teplu nebo vlhku. 3. Nepoužívejte

Více

Kamera CNB BBM-21/25/27F. Instalační manuál Návod k použití

Kamera CNB BBM-21/25/27F. Instalační manuál Návod k použití Kamera CNB BBM-21/25/27F Návod k použití Děkujeme, že jste si zakoupili kameru CNB. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením. Důležité poznámky k bezpečnosti 1.

Více

DD-HR131KFP. Vykřičník v trojúhelníku upozorňuje uživatele na operace vyžadující zvýšenou opatrnost a dodržování pokynů uvedených v návodu.

DD-HR131KFP. Vykřičník v trojúhelníku upozorňuje uživatele na operace vyžadující zvýšenou opatrnost a dodržování pokynů uvedených v návodu. DD-HR131KFP 1. Bezpečnostní poučení Doporučujeme důkladně přečíst následující upozornění před instalací a manipulací s kamerou. Předejdete tak možným rizikům a úrazům. Upozornění: Neotvírejte kryt kamery.

Více

Instalační manuál. Průmyslová kamera s vysokým rozlišením. Specifikace:

Instalační manuál. Průmyslová kamera s vysokým rozlišením. Specifikace: ICC-2560 Instalační manuál Průmyslová kamera s vysokým rozlišením Před vlastní instalací si prosím dobře pročtěte tento manuál a uschovejte ho. Vlastnosti: Sony 1/3 CCD s vysokým rozlišením 600 TVL Software

Více

Vnitřní DOME HD-SDI kamera VD102SFHD-IR

Vnitřní DOME HD-SDI kamera VD102SFHD-IR Návod k zařízení: Vnitřní DOME HD-SDI kamera VD102SFHD-IR Bezpečnostní upozornění: Před instalací si pozorně přečtěte instrukce. Používejte pouze bezpečné a schválené napájecí zdroje správné polarity a

Více

LTC 0485 Barevné kamery DinionXF

LTC 0485 Barevné kamery DinionXF Video LTC 0485 Barevné kamery DinionXF LTC 0485 Barevné kamery DinionXF www.boschsecritysystems.cz 15bitová technologie DSP XF-dynamika Komnikace po koaxiálním kabel BILINX NightSense Výchozí závěrka Vysoce

Více

Vysokorychlostní polohovací systém

Vysokorychlostní polohovací systém CCTV Vysokorychlostní polohovací systém Vysokorychlostní polohovací systém Otáčení až o 100 za sekundu, souvislé otáčení o 360 Naklánění až o 40 za sekundu, v rozsahu 90 až +40 Možnost volby různých kombinací

Více

LTC 0498 Kamera Dinion2X Den/Noc

LTC 0498 Kamera Dinion2X Den/Noc CCTV LTC 0498 Kamera Dinion2X Den/Noc LTC 0498 Kamera Dinion2X Den/Noc Dvacetibitová technologie zpracování obrazu Snímací prvek CCD s širokým dynamickým rozsahem Dynamický modul s inteligentní kompenzací

Více

Popis videotelefonu a kamerové jednotky: Videotelefon. Dveřní kamerová jednotka. Montáž: Videotelefon

Popis videotelefonu a kamerové jednotky: Videotelefon. Dveřní kamerová jednotka. Montáž: Videotelefon Popis videotelefonu a kamerové jednotky: Videotelefon 1. Obrazovka 2. Tlačítko pro příjem hovoru 3. Tlačítko vyvolání obrazu z dveřní jednotky 4. Tlačítko pro uvolnění dveřního zámku 5. Tlačítko Interkomu

Více

Kamera YIGO YG-MI216W

Kamera YIGO YG-MI216W Kamera YIGO YG-MI216W Varování Abyste zabránili požáru nebo riziku elektrického rázu, nevystavujte jednotku dešti nebo vlhkosti. Symbol trojúhelníku s vykřičníkem: tento symbol upozorňuje uživatele na

Více

Od 1/60(1/50) do 1/100,000(1/110,000) sec ON/OFF přepínač

Od 1/60(1/50) do 1/100,000(1/110,000) sec ON/OFF přepínač 2 Obsah dodávky : Kamera CPC313 Konektor pro autoiris objektiv Montážní klíč typu Inbus Uživatelský manuál 1x 1x 1x 1x Technická specifikace kamery CP313: MODEL CP313 Snímací prvek 1/3 meziřádkového přenosu

Více

MI Video rozhraní pro vozidla Renault. Přepínání mezi jednotlivými vstupy a ovládání přehrávání

MI Video rozhraní pro vozidla Renault. Přepínání mezi jednotlivými vstupy a ovládání přehrávání MI-1250 Video rozhraní pro vozidla Renault Tento adaptér (rozhraní) umožňuje zobrazit RGB signál o vysokém rozlišení, AV signál z externího zdroje (například DVD přehrávače) a video signál z kamery při

Více

VNITŘNÍ DOME KAMERA VS-D210SNH-2 PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ

VNITŘNÍ DOME KAMERA VS-D210SNH-2 PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ VNITŘNÍ DOME KAMERA VS-D210SNH-2 PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ PŘED ZAPOJENÍM PŘÍSTROJE SI, PROSÍM, NEJPRVE PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TUTO PŘÍRUČKU Bezpečnostní upozornění Chraňte kameru před deštěm a vlhkostí.

Více

IC 1000fgr. TFT LCD monitor s úhlopříčkou 10 palce (25,4 cm) Uživatelská příručka

IC 1000fgr. TFT LCD monitor s úhlopříčkou 10 palce (25,4 cm) Uživatelská příručka IC 1000fgr TFT LCD monitor s úhlopříčkou 10 palce (25,4 cm) Uživatelská příručka Upozornění Úpravy přístroje provedené bez souhlasu výrobce mohou vést k poškození přístroje a v tomto případě nelze uplatnit

Více

MI Video rozhraní pro vozidla Rover a Jaguar (od roku 2011)

MI Video rozhraní pro vozidla Rover a Jaguar (od roku 2011) MI-1255 Video rozhraní pro vozidla Rover a Jaguar (od roku 2011) Tento adaptér (rozhraní) umožňuje zobrazit RGB signál o vysokém rozlišení, AV signál z externího zdroje (například DVD přehrávače) a video

Více

FLEXIDOME corner 9000 IR

FLEXIDOME corner 9000 IR FLEXIDOME corner 9000 IR VCN-9095 cs Stručný návod k použití Obsah 3 Obsah 1 Konfigurace 5 1.1 Nabídky 5 1.1.1 Nabídky nejvyšší úrovně 5 1.1.2 Procházení nabídek 6 1.2 Předdefinované režimy 7 1.3 Přepínání

Více

LTC 0495 Kamery DinionXF Den/Noc

LTC 0495 Kamery DinionXF Den/Noc Video LTC 0495 Kamery DinionXF Den/Noc LTC 0495 Kamery DinionXF Den/Noc www.boschsecritysystems.cz 15bitová DSP technologie DINION Vysoká citlivost Mechanicky odnímatelný infračervený filtr pro noční provoz

Více

Barevná kamera DEN/NOC MANUÁL

Barevná kamera DEN/NOC MANUÁL Barevná kamera DEN/NOC MANUÁL VLASTNOSTI Horizontální rozlišení 530 TV ádk Horizontální rozlišení 530 TV ádk je dosaženo kvalitním CCD ipem Sony s 410 000 pixely, který nabízí jasný, stabilní obraz bez

Více

Testovací Kamera & Video Boreskop Provozní Manuál

Testovací Kamera & Video Boreskop Provozní Manuál Testovací Kamera & Video Boreskop Provozní Manuál Před uvedením tohoto přístroje do provozu si velmi pečlivě přečtěte důležité bezpečnostní informace, které součástí obsahu tohoto provozního manuálu. Obsah..

Více

MI Video rozhraní pro vozidla Hyundai a Kia

MI Video rozhraní pro vozidla Hyundai a Kia MI-1252 Video rozhraní pro vozidla Hyundai a Kia Tento adaptér (rozhraní) umožňuje zobrazit RGB signál o vysokém rozlišení, dva vstupy AV signálu z externích zdrojů (například DVD přehrávače) a video signál

Více

MI1308 Video rozhraní pro vozidla Volvo s displejem 5

MI1308 Video rozhraní pro vozidla Volvo s displejem 5 MI1308 Video rozhraní pro vozidla Volvo s displejem 5 Toto rozhraní (adaptér) umožňuje zobrazit RGB signál z navigačního systému, AV signál a video signál z kamery při couvání na 5 displeji ve vozidlech

Více

MOBILNÍ MONITOROVACÍ SYSTÉM PRO ZPĚTNÝ POHLED CR 47500 CR 47700. Antala Staška 33, 142 00 Praha 4 Tel.: 241 441 441 www.micronix.

MOBILNÍ MONITOROVACÍ SYSTÉM PRO ZPĚTNÝ POHLED CR 47500 CR 47700. Antala Staška 33, 142 00 Praha 4 Tel.: 241 441 441 www.micronix. MOBILNÍ MONITOROVACÍ SYSTÉM PRO ZPĚTNÝ POHLED CR 47500 CR 47700 Antala Staška 33, 142 00 Praha 4 Tel.: 241 441 441 www.micronix.cz TFT LCD Barevný Monitor ELC-700 (7 TFT LCD MONITOR) slouží jako systém

Více

F-OS-685Y. Barevná CCD kamera (stropní provedení)

F-OS-685Y. Barevná CCD kamera (stropní provedení) F-OS-685Y Barevná CCD kamera (stropní provedení) Úvod Děkujeme, že jste si koupili tento výrobek. V tomto návodu je zmíněno více typů CCD kamer a jejich vlastností. Tyto kamery jsou vybaveny CCD a DSP

Více

Multi-dotykový 10,1" LCD monitor s HDMI FA1012-NP/C/T

Multi-dotykový 10,1 LCD monitor s HDMI FA1012-NP/C/T Multi-dotykový 10,1" LCD monitor s HDMI FA1012-NP/C/T Drazí zákazníci Uživatelský manuál Děkujeme, že jste si vybrali náš TFT LCD monitor. Tento výrobek obsahuje integrované obvody, má nízkou spotřebu

Více

SHC-735. představte si Dokonalý obraz kdykoliv, kdekoliv SAMSUNG TECHWIN

SHC-735. představte si Dokonalý obraz kdykoliv, kdekoliv SAMSUNG TECHWIN Obrovský výkon za hranicemi představivosti Dokonalé snímky přesahující možnosti přirozeného osvětlení představte si Dokonalý obraz kdykoliv, kdekoliv od společnosti Samsung Techwin je kamera se zabudovaným

Více

VDC 485 a VDN 495 Kamery FlexiDome XF a FlexiDomeDN s kopulovým krytem

VDC 485 a VDN 495 Kamery FlexiDome XF a FlexiDomeDN s kopulovým krytem CCTV VDC 485 a VDN 495 Kamery FlexiDome XF a FlexiDomeDN s kopulovým krytem VDC 485 a VDN 495 Kamery FlexiDome XF a FlexiDomeDN s kopulovým krytem Vysoce kompaktní kryt s mechanickou odolností a odolností

Více

NÁVOD TV modulátor TERRA MT41, MT47, MT57 ( používejte s originálním návodem)

NÁVOD TV modulátor TERRA MT41, MT47, MT57 ( používejte s originálním návodem) NÁVOD TV modulátor TERRA MT41, MT47, MT57 ( používejte s originálním návodem) Popis výrobku TV modulátor MT41 je určen pro vytvoření televizních kanálů G / K / I / L / M / N / Austrálie norem v UHF pásem.

Více

T850 KVADRÁTOR BAREVNÝ HK-404

T850 KVADRÁTOR BAREVNÝ HK-404 T850 KVADRÁTOR BAREVNÝ HK-404 I. Návod k obsluze 1.Úvod: Děkujeme Vám, že jste si zakoupili náš nový výrobek, barevný digitální kvadrátor, který je vybaven mnoha kvalitními funkcemi. Návod popisuje vlastnosti

Více

RYK-2W49L4VF/2W83L4VF

RYK-2W49L4VF/2W83L4VF VENKOVNÍ CCD KAMERA S IR PŘISVĚTLENÍM RYK-2W49L4VF/2W83L4VF PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ PŘED ZAPOJENÍM PŘÍSTROJE SI NEJPRVE PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TUTO PŘÍRUČKU! Bezpečnostní upozornění Instalaci přístroje

Více

MCDVR31H. Mini DVR s vestavěnou HD kamerou a displejem. Uživatelský manuál

MCDVR31H. Mini DVR s vestavěnou HD kamerou a displejem. Uživatelský manuál MCDVR31H Mini DVR s vestavěnou HD kamerou a displejem Uživatelský manuál Kamera je ideální pro záznam provozu v autě nebo pro jiný mobilní záznam. Zařízení ukládá obraz na SD karty do kapacity 32GB. Rozlišení

Více

Plena Výkonové zesilovače

Plena Výkonové zesilovače Plena Výkonové zesilovače Návod k instalaci a obsluze LBB 1930 LBB 1935 LBB 1938 Pravidla bezpečnosti 1. Přečtěte si návod - Před uvedením přístroje do provozu si přečtěte všechna bezpečnostní upozornění

Více

MITSUBISHI. Návod k obsluze. Barevná videokamera CCD-430EW. spol. s r.o. Tento návod je volným překladem originální anglické verze.

MITSUBISHI. Návod k obsluze. Barevná videokamera CCD-430EW. spol. s r.o. Tento návod je volným překladem originální anglické verze. MITSUBISHI Návod k obsluze Barevná videokamera CCD-430EW spol. s r.o. Tento návod je volným překladem originální anglické verze. Obsah Obsah 1. Upozornění před používáním... 1 2. Vlastnosti a funkce...

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL AUDIO PARTNER s.r.o.

UŽIVATELSKÝ MANUÁL AUDIO PARTNER s.r.o. UŽIVATELSKÝ MANUÁL DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY VÝSTRAHA NEBEZPEČÍ ELEKTRICKÉHO ŠOKU, NEOTVÍREJTE SYMBOL BLESKU SE ŠIPKOU V ROVNOSTRANNÉM TROJÚHELNÍKU SLOUŽÍ K UPOZORNĚNÍ UŽIVATELE NA PŘÍTOMNOST NEIZOLOVANÉHO

Více

DIGITÁLNÍ POKOJOVÝ TERMOSTAT AVANSA Návod k použití

DIGITÁLNÍ POKOJOVÝ TERMOSTAT AVANSA Návod k použití DIGITÁLNÍ POKOJOVÝ TERMOSTAT AVANSA 2003 Návod k použití OBECNÁ UPOZORNĚNÍ Prostorový termostat AVANSA 2003 je vhodný pro ovládání většiny kotlů prodávaných v České republice. Může být snadno připojen

Více

Instalační manuál ke kamerám řady BOXxxxx

Instalační manuál ke kamerám řady BOXxxxx Instalační manuál ke kamerám řady BOXxxxx Upozornění Manipulace Zabraňte vniknutí vody nebo jiné kapaliny do kamery. V opačném případě hrozí nebezpečí zničení kamery a/nebo úrazu elektrickým proudem. Nikdy

Více

T2210HD/T2210HDA 21,5" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka

T2210HD/T2210HDA 21,5 širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka T2210HD/T2210HDA 21,5" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka Obsah Obsah balení...3 Instalace... 4 Připojení monitoru k počítači... 4 Nastavení monitoru... 5 Funkce tlačítek a indikátoru... 5 Seznam

Více

Černá skříňka se dvěma kamerami určená k záznamu jízdy vozidla

Černá skříňka se dvěma kamerami určená k záznamu jízdy vozidla Černá skříňka se dvěma kamerami určená k záznamu jízdy vozidla Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby Obsah Funkce kamery... 1 Popis kamery

Více

Rollei Profesionální odpalovač blesků 2.4G Pro Canon a Nikon

Rollei Profesionální odpalovač blesků 2.4G Pro Canon a Nikon Rollei Profesionální odpalovač blesků 2.4G Pro Canon a Nikon Uživatelská příručka www.rollei.cz Začínáme Popis zařízení 1. Gumová krytka 2. Micro USB port 3. Skupina B 4. Skupina A / Nastavení vlastní

Více

VENKOVNÍ IR KAMERA VS-1132NSNH-2LL PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ

VENKOVNÍ IR KAMERA VS-1132NSNH-2LL PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ VENKOVNÍ IR KAMERA VS-1132NSNH-2LL PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ PŘED ZAPOJENÍM PŘÍSTROJE SI, PROSÍM, NEJPRVE PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TUTO PŘÍRUČKU Bezpečnostní upozornění Dodržte předepsané provozní podmínky

Více

EN-DVI20-32 / EN-DVI20-82 EN-DVJ30-32 / EN-DVJ30-82

EN-DVI20-32 / EN-DVI20-82 EN-DVJ30-32 / EN-DVJ30-82 VENKOVNÍ IR DOME KAMERA EN-DVI20-32 / EN-DVI20-82 EN-DVJ30-32 / EN-DVJ30-82 PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ PŘED ZAPOJENÍM PŘÍSTROJE SI, PROSÍM, NEJPRVE PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TUTO PŘÍRUČKU Bezpečnostní upozornění

Více

Uživatelský manuál Kamera do auta

Uživatelský manuál Kamera do auta Uživatelský manuál Kamera do auta Upozornění Výrobek nevystavujte přímému slunečnímu záření nebo zdrojům tepla. Může být poškozen kryt nebo vnitřní součástky. Před vložením nebo vyjmutím paměťové karty

Více

BS-100 BS

BS-100 BS BS-100 1 2010-2-25 Upozornění Bezpečnostní rady Před použitím přístroje si pečlivě přečtěte všechny informace v tomto návodu. Možnosti využití 1. Kontrola vnitřních částí různých strojů, kde není za normálních

Více

Kamera do auta DFS-J510

Kamera do auta DFS-J510 Uživatelská příručka Kamera do auta DFS-J510 2018-09-18 Představení produktu 1)TF Slot 2)NAHORU 3)MENU 4)DOLŮ 5)mikrofon 6)Reset 7)Power 8)HOLD 9)Mode 10)OK 11)USB 12)HDMI výstup Popis prvků TF Slot TF

Více

SETUP MENU SHUTTER + AGC WHITE BAL PICT ADJUST PRIVACY CAMERA ID LANGUAGE CAMERA RESET SHUTTER / AGC AUTO MANUAL

SETUP MENU SHUTTER + AGC WHITE BAL PICT ADJUST PRIVACY CAMERA ID LANGUAGE CAMERA RESET SHUTTER / AGC AUTO MANUAL Návod k zařízení Kamera barevná venkovní Vision VN7XEH s IR přísvitem Základní parametry: Snímací čip: TV norma: Rozlišení: IR Přísvit : Objektiv: Min. osvětlení: Vyvážení bílé: Napájecí napětí: Spotřeba:

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Intelligent Solar Charge Controller Uživatelská příručka Před použitím si přečtěte tento návod. Obsah 1. Informace o výrobku 3 2. Instalace 4 3. Provoz 5 4. Závady a jejich odstranění 10 5. Technická data

Více

T2200HD/T2200HDA 21,5" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka

T2200HD/T2200HDA 21,5 širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka T2200HD/T2200HDA 21,5" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka Obsah Obsah balení...3 Instalace... 4 Připojení monitoru k počítači... 4 Připojení monitoru k sít ovému napájení... 4 Nastavení monitoru...

Více

Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205B

Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205B Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205B Úvod Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Kamera do auta HQS-205B je zařízení pro nenáročné uživatele, kterým

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Důležitá bezpečnostní upozornění 1. Přečtěte si tyto pokyny a dodržujte je. 2. Nepoužívejte toto zařízení v blízkosti vody. Přístroj nesmí být vystaven kapající nebo stříkající kapalině

Více

MI1249. Video rozhraní pro vozidla Citroen C5 a Peugeot 508

MI1249. Video rozhraní pro vozidla Citroen C5 a Peugeot 508 MI1249 Video rozhraní pro vozidla Citroen C5 a Peugeot 508 Toto rozhraní (adaptér) umožňuje zobrazit RGB signál, AV signál z externího zdroje (například DVD přehrávače) a video signál z kamery při couvání

Více

Kamera CNB-BBB-31F. Instalační manuál Návod k použití

Kamera CNB-BBB-31F. Instalační manuál Návod k použití Návod k použití Děkujeme, že jste si zakoupili kameru CNB. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením. Důležité poznámky k bezpečnosti 1. Před vlastní instalací

Více

Černobílé video monitory

Černobílé video monitory Černobílé video monitory Návod k použití Řady LTC 2009 LTC 2012 LTC 2017 LTC 2020 Philips Communication & Security Systems 2 Obr. 1 Monitory LTC 2009 a LTC 2012 Obr. 2 Připojení monitorů LTC 2009 a LTC

Více

Vytáhněte LCD monitor opatrně z krabice a přesvědčte se, že je obsah dodávky kompletní

Vytáhněte LCD monitor opatrně z krabice a přesvědčte se, že je obsah dodávky kompletní LCD TFT M2002 OBSAH Bezpečnostní pokyny 1 Základní charakteristika 1 1. Vybalení 1 2. Montáž 2 3. Nastavení monitoru 2 4. Specifikace LCD monitoru 6 5. Řešení problémů 7 6. Dodatek 8 Bezpečnostní pokyny:

Více

PROVOZNÍ INSTRUKCE. VIZIT- M430C je barevný monitor určený pro použití s domovními videotelefony VIZIT řady 300 a 400. SPECIFIKACE PROVOZNÍ PODMÍNKY

PROVOZNÍ INSTRUKCE. VIZIT- M430C je barevný monitor určený pro použití s domovními videotelefony VIZIT řady 300 a 400. SPECIFIKACE PROVOZNÍ PODMÍNKY PROZNÍ INSTRUKCE VIZIT-M430C VIZIT- M430C je barevný monitor určený pro použití s domovními videotelefony VIZIT řady 300 a 400. FUNKCE lbarevný 2,5 TFT LCD lprovoz s kamerou vchodové stanice a další kamerou

Více

NÁVOD K OBSLUZE Video monitorovací systém Sailor SA 6123 Obj. č.: 75 04 54

NÁVOD K OBSLUZE Video monitorovací systém Sailor SA 6123 Obj. č.: 75 04 54 NÁVOD K OBSLUZE Video monitorovací systém Sailor SA 6123 Obj. č.: 75 04 54 Video monitorovací systém Sailor SA 6123 představuje kompletní hlídací zařízení včetně televizoru. Pro individuální použití máte

Více

DVR23 Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka)

DVR23 Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka) DVR23 Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka) Uživatelská příručka Obsah Funkce kamery... 2 Obsah balení... 2 Před spuštěním kamery... 2 Napájení kamery...2 Poloha a montáž kamery...2 Paměťová

Více

FLEXIDOME AN corner 9000

FLEXIDOME AN corner 9000 Video www.boschsecrity.cz 960H Provedení No-Grip pro rohovo montáž zarčje maximální bezpečnost Snímací prvek 960H s mimořádně vysokým rozlišením Sledje celo malo místnost, včetně prostor přímo pod sebo

Více

Špionážní digitální hodiny

Špionážní digitální hodiny Špionážní digitální hodiny Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Naprosto profesionální zpracování, včetně nejmenších detailů Podpora mikro SD karet až po 32GB Doba kontinuálního nahrávání videa až 180

Více

AHD-DVI20-xx / AHD-DVJ30-xx

AHD-DVI20-xx / AHD-DVJ30-xx VENKOVNÍ IR DOME AHD KAMERA EONBOOM AHD-DVI20-xx / AHD-DVJ30-xx PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ PŘED ZAPOJENÍM PŘÍSTROJE SI, PROSÍM, NEJPRVE PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TUTO PŘÍRUČKU Bezpečnostní upozornění Dodržte

Více

ZÁSKOKOVÝ AUTOMAT MODI ZB pro jističe Modeion POPIS K790

ZÁSKOKOVÝ AUTOMAT MODI ZB pro jističe Modeion POPIS K790 ZÁSKOKOVÝ AUTOMAT MODI ZB pro jističe Modeion POPIS Aplikace Záskokový automat se používá k zajištění dodávky elektrické energie bez dlouhodobých výpadků v různých sektorech služeb, průmyslu apod. Automat

Více

Dotykový 10,4" LCD monitor s HDMI FW1042AHT. Uživatelský manuál

Dotykový 10,4 LCD monitor s HDMI FW1042AHT. Uživatelský manuál Dotykový 10,4" LCD monitor s HDMI FW1042AHT 10''/10,4'' multifunkční monitor Uživatelský manuál Drazí zákazníci, abyste zajistili, že vámi zakoupený výrobek bude správně fungovat, přečtěte si nejprve tento

Více

7 Bezsluchátkový barevný dveřní videotelefon

7 Bezsluchátkový barevný dveřní videotelefon Návod k montáži a obsluze 7 Bezsluchátkový barevný dveřní videotelefon MOVETO V-039C Upozornění 1. Před použitím si pozorně přečtěte tento návod, naše výrobky namontujte a používejte podle poskytnutých

Více

iloft videotelefon Uživatelský manuál

iloft videotelefon Uživatelský manuál Uživatelský manuál iloft videotelefon Popis tlačítek Poznámka: obrazovka videotelefonu se rozsvítí v okamžiku vyzvonění od panelu Aktivace hovoru, přijetí hovoru a aktivace režimu nastavení Tlačítko slouží

Více

VDM 3x5 a VDC 4x5 Kamery FlexiDome VF a XT+ s kopulovým krytem

VDM 3x5 a VDC 4x5 Kamery FlexiDome VF a XT+ s kopulovým krytem CCTV VDM 3x5 a VDC 4x5 Kamery FlexiDome VF a XT+ s kopulovým krytem VDM 3x5 a VDC 4x5 Kamery FlexiDome VF a XT+ s kopulovým krytem Modely mírně nárazuvzdorné a nárazuvzdorné Snímací prvek CCD 1/3'' Dokonalá

Více

Bezdrátový pokojový termostat. Flame RF

Bezdrátový pokojový termostat. Flame RF Bezdrátový pokojový termostat Flame RF Pokojový termostat Flame RF slouží k regulaci pokojové teploty na základě nastaveného programu nebo nastaveného topného režimu. Zvyšuje tak teplotní komfort místnosti

Více

PDR3MS 1 KANÁLOVÉ MINI DVR UŽIVATELSKÝ NÁVOD

PDR3MS 1 KANÁLOVÉ MINI DVR UŽIVATELSKÝ NÁVOD 1 KANÁLOVÉ MINI DVR UŽIVATELSKÝ NÁVOD (REV 1.0) OBSAH Obsah...1 Zapojení...2 Dálkový ovladač...4 Instalace paměťové karty...5 Vstup do menu...5 Hlavní menu...6 Záznam...6 Kvalita záznamu...7 Nastavení

Více

EUROSTER 506 návod k použití LOGITRON s.r.o. str 1

EUROSTER 506 návod k použití LOGITRON s.r.o. str 1 EUROSTER 506 návod k použití LOGITRON s.r.o. str 1 Euroster 506 1. ÚVOD Euroster regulátor 506 je navržen tak pro řízení systémů podlahového vytápění elektrického, vodního, plynového apod. Disponuje dvěmi

Více

HD kamera CCD s nočním viděním na DPS. Obj. č.: Obj. č.: Obj. č.: Rozsah dodávky. Připojení a uvedení do provozu

HD kamera CCD s nočním viděním na DPS. Obj. č.: Obj. č.: Obj. č.: Rozsah dodávky. Připojení a uvedení do provozu HD kamera CCD s nočním viděním na DPS Obj. č.: 101 32 66 Obj. č.: 101 32 70 Obj. č.: 101 32 69 Rozsah dodávky Kamera na DPS Kabel s konektorem BNC a s napájecím konektorem Návod k obsluze Připojení a uvedení

Více

FULL HD stolní hodiny s kamerou p, IR

FULL HD stolní hodiny s kamerou p, IR FULL HD stolní hodiny s kamerou - 1080p, IR Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Trvalé napájení kamery přímo ze sítě Dobře ukrytá paměťová karta Profesionální zpracování, špičková kvalita www.spyobchod.cz

Více

Venkovní HD-SDI kamera s IR přísvitem VN6XSFH

Venkovní HD-SDI kamera s IR přísvitem VN6XSFH Návod k zařízení: Venkovní HD-SDI kamera s IR přísvitem VN6XSFH Bezpečnostní upozornění: Před instalací si pozorně přečtěte instrukce. Používejte pouze bezpečné a schválené napájecí zdroje správné polarity

Více

Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205A

Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205A Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205A Úvod Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. HD kamera do auta HQS-205A je špičkové řešení pro náročné uživatele

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (černý), (buk), (stříbrný)

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (černý), (buk), (stříbrný) NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 30 02 24 (černý), 33 02 76 (buk), 33 03 44 (stříbrný) Aktivní superhloubkový reproduktor (anglicky subwoofer ) pro domácí kino nebo divadlo - sice s poměrně malými kompaktními

Více

KS-IF200. FM modulátor. Návod k použití

KS-IF200. FM modulátor. Návod k použití KS-IF200 FM modulátor Návod k použití Děkujeme, že jste si koupili výrobek JVC. Před použitím přístroje si pečlivě přečtěte tento návod k použití a uschovejte ho pro pozdější použití. Ujištění: Přístroj

Více

LTC 2915/91, LTC 2917/91 a LTC 2919/90

LTC 2915/91, LTC 2917/91 a LTC 2919/90 LTC 2915/91, LTC 2917/91 a LTC 2919/90 Na malé fotografii je monitor LTC 2919/90 s nainstalovanou sadou pro montáž do přístrojové skříně (prodává se samostatně). CZ Návod k použití Barevné video monitory

Více

Pozn.: Monostabilní relé přepíná pouze v případě, že je přístroj pod napětím.

Pozn.: Monostabilní relé přepíná pouze v případě, že je přístroj pod napětím. Návod k obsluze DIGITÁLNÍ SPÍNACÍ HODINY S JEZDCI Čtěte pozorně všechny instrukce Elektronické časové spínače s programováním denním (Micro D) nebo týdenním (Micro W) k ovládání elektrických zařízení.

Více

Instalační příručka. Barevný monitor LCD

Instalační příručka. Barevný monitor LCD Instalační příručka Barevný monitor LCD SYMBOLY TÝKAJÍCÍ SE BEZPEČNOSTI V této příručce se používají následující symboly. Označují důležité informace. Pečlivě si je přečtěte. VAROVÁNÍ Pokud se informacemi

Více

REGULÁTORY SMART DIAL

REGULÁTORY SMART DIAL REGULÁTORY SMART DIAL Bezdrátový ovladač NÁVODY NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU 1. Popis Ovládací panel Smart Dial umožňuje bezdrátové nastavení teploty a otáček ventilátorů ve vzduchotechnických jednotkách

Více

Uživatelský manuál. FULL HD LED stropní monitor (AUX/HDMI/USB/FM-TX)

Uživatelský manuál. FULL HD LED stropní monitor (AUX/HDMI/USB/FM-TX) FULL (AUX/HDMI/USB/FM-TX) Používání Používání dálkového ovladače Nasměrujte dálkový ovladač na snímač do vzdálenosti přibližně 2m. Vystavení snímače přímému slunečnímu žáření může způsobit dočasnou nefunkčnost

Více

SEH62.1. Spínací hodiny. Siemens Building Technologies HVAC Products SEH62.1

SEH62.1. Spínací hodiny. Siemens Building Technologies HVAC Products SEH62.1 5 243 Spínací hodiny Digitální spínací hodiny jsou určeny pro zapínání a vypínání zařízení nebo regulaci s časovým spínáním. Integrovaný nastavitelný časový spínač Časový spínač jako pomocná funkce Určené

Více

T52WA 15" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka

T52WA 15 širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka T52WA 15" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka Obsah Obsah balení...3 Instalace... 4 Připojení monitoru k počítači... 4 Připojení monitoru k sít ovému napájení... 4 Nastavení monitoru... 5 Funkce

Více

VIDEOTELEFON iloft ( s OSD menu )

VIDEOTELEFON iloft ( s OSD menu ) UŽIVATELSKÝ MANUÁL VIDEOTELEFON iloft ( s OSD menu ) Obsah Programování : uživatelský režim... 3 Nastavení vyzváněcího tónu... 3 Vypnutí zvonění... 4 Uvolnění dveří... 4 Nastavení obrazu a hlasitosti...

Více

Analogové kamery. Obecný instalační manuál. Stasanet s.r.o. Stránka 1

Analogové kamery. Obecný instalační manuál. Stasanet s.r.o. Stránka 1 Analogové kamery Obecný instalační manuál Stasanet s.r.o. Stránka 1 Obecný popis Kompaktní bullet analogové kamery jsou sestavené kamery včetně krytu s konzolou a objektivem, určené pro vnitřní a venkovní

Více

Dinion2X LTC0498 LTC0630. Návod k instalaci

Dinion2X LTC0498 LTC0630. Návod k instalaci Dinion2X LTC0498 LTC0630 cs Návod k instalaci Dinion2X Obsah cs 3 Obsah 1 Bezpečnost 5 1.1 Bezpečnostní opatření 5 1.2 Důležité bezpečnostní pokyny 5 1.3 Zemnění systému a bezpečnostní zemnění 6 1.4 Informace

Více

www.mojenakupy.cz Skrytá kamera v budíku s detekcí pohybu, záznamem na SD kartu a dálkovým ovládáním, typ 6382

www.mojenakupy.cz Skrytá kamera v budíku s detekcí pohybu, záznamem na SD kartu a dálkovým ovládáním, typ 6382 www.mojenakupy.cz Skrytá kamera v budíku s detekcí pohybu, záznamem na SD kartu a dálkovým ovládáním, typ 6382 návod k použití Vážení zákazníci, před použitím kamery si prosím přečtěte tento návod. Základní

Více

1.2 Vzhled a rozměry Materiály a rozměry plášť je vyroben z PC (polykarbonát). Rozhraní z tekutých krystalů je vyrobeno z tvrzeného akrylu.

1.2 Vzhled a rozměry Materiály a rozměry plášť je vyroben z PC (polykarbonát). Rozhraní z tekutých krystalů je vyrobeno z tvrzeného akrylu. 1.1 Specifikace a parametry displeje 36V / 48V napětí; Jmenovitý proud: 10 ma Maximální provozní proud: 30 ma Minimální proud:

Více

Masterline KVM Extender MVX1 návod k obsluze

Masterline KVM Extender MVX1 návod k obsluze Masterline KVM Extender MVX1 návod k obsluze MVX1 s metalickým propojením MVX1 s optickým propojením Dodávka extenderu MVX1 obsahuje: 1x MVX1 / PC 1x MVX1 / Monitor 2x napájecí zdroj 12V/1A 1x DVI kabel

Více

Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563

Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563 Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563 Vlastnosti: Plug-in-Play - Prohlížení digitálních fotografií, sledování filmů a přehrávání hudebních

Více

Anténa digitální televize Návod k použití SDA 210

Anténa digitální televize Návod k použití SDA 210 CZ Anténa digitální televize Návod k použití 6 Anténa digitální televize CZ DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ PODMÍNKY SYMBOL BLESKU UMÍSTĚNÝ V RÁMEČKU TVOŘENÉM ROVNOSTRANNÝM TROJÚHELNÍKEM UPOZORŇUJE UŽIVA- TELE NA

Více

Servopohon pro modulační řízení AME 435

Servopohon pro modulační řízení AME 435 Datový list Servopohon pro modulační řízení AME 435 Popis Moderní konstrukce zahrnuje funkci "vypnutí". Díky této funkci budou servopohony a ventily chráněny proti přetížení, v případě zatížení systému.

Více

Manuál - obsah. Obsah balení. Návod k použití i-spy Tank. i-spy Tank

Manuál - obsah. Obsah balení. Návod k použití i-spy Tank. i-spy Tank Manuál - obsah Obsah... 2 Obsah balení... 2 Zprovoznění tanku... 3 Popis tanku... 3 Ovládací rozhraní... 4 Popis funkcí... 6 Resetování tanku... 7 Instalace baterií... 8 Ovládání tanku... 9 Pohybové ovládání...

Více

AX-3010H. Víceúčelový spínaný napájecí zdroj. Příručka uživatele

AX-3010H. Víceúčelový spínaný napájecí zdroj. Příručka uživatele AX-3010H Víceúčelový spínaný napájecí zdroj Příručka uživatele Tuto příručku přechovávejte na bezpečném místě, abyste do ní mohli kdykoliv nahlédnout. Tato příručka obsahuje důležité bezpečnostní a provozní

Více

DataLab LCD Panelové LCD monitory s dotykovou obrazovkou

DataLab LCD Panelové LCD monitory s dotykovou obrazovkou DataLab LCD Panelové LCD monitory s dotykovou obrazovkou n ě D Tato publikace byla vytvořena ve snaze poskytnout přesné a úplné informace. Společnost Moravské přístroje a.s. nepřejímá žádné záruky týkající

Více

Acer TV10-F. Uživatelská příručka

Acer TV10-F. Uživatelská příručka Acer TV10-F Uživatelská příručka 1 Obsah Bezpečnostní pokyny...2 Obsah balení...3 Dálkový ovladač...4 Pokyny pro instalaci...5 Obsluha televizního modulu...7 Volba vstupu...9 OSD nabídka...9 Teletext...12

Více

BOOK Programovatelný zesilovač

BOOK Programovatelný zesilovač BOOK Programovatelný zesilovač Programovatelný zesilovač BOOK slouží k přímému zesílení DB-T, DAB, FM a analogových signálů v hlavních stanicích menších STA. 1. ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKY Rychlé a jednoduché

Více

Android TV Box UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Android TV Box UŽIVATELSKÝ MANUÁL Android TV Box UŽIVATELSKÝ MANUÁL Úvod Vážený zákazníku, jsme rádi, že jste si zvolili služby naší digitální MAZANÉ TELEVIZE od firmy BACKER COMPUTER s. r. o. Android TV box je moderní zařízení, které

Více

Univerzální mikroprocesorová řídicí jednotka čerpadla

Univerzální mikroprocesorová řídicí jednotka čerpadla Firma TMK sp.j. Września Szosa Witkowska 105 tel./fax +48 61 437 97 www.tmk.com.pl Univerzální mikroprocesorová řídicí jednotka čerpadla MTS 100 Návod k obsluze a instalaci Použití Řídicí jednotka je určena

Více