POKRÝVAČSKÉ A KLEMPÍŘSKÉ PRÁCE.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "POKRÝVAČSKÉ A KLEMPÍŘSKÉ PRÁCE."

Transkript

1 STŘEŠNÍ KRYTINY POKRÝVAČSKÉ A KLEMPÍŘSKÉ PRÁCE

2

3 STŘEŠNÍ KRYTINY TVOŘÍ VRCHNÍ VODOTĚSNOU ČÁST STŘEŠNÍHO PLÁŠTĚ, KTERÝ CHRÁNÍ OBJEKTY PROTI DEŠTI, SNĚHU, PRACHU, KOUŘI A DALŠÍM ATMOSFÉRICKÝM VLIVŮM. POKRÝVAČSKÉ PRÁCE ZAHRNUJÍ PRÁCE S KLADENÍM STŘEŠNÍCH KRYTIN NA VŠECH TYPECH STŘECH (PLOCHÝCH, ŠIKMÝCH, STRMÝCH). Z HLEDISKA FUNKCE MAJÍ KRYTINY VYHOVOVAT PŘEDEVŠÍM TĚMTO POŽADAVKŮM: PEVNOST NEPROPUSTNOST TRVANLIVOST ODOLNOST PROTI OHNI NÍZKÁ HMOTNOST HLADKÝ POVRCH ÚMĚRNÁ POŘIZOVACÍ CENA A NÁKLADY NA ÚDRŽBU ESTETICKÝ VZHLED

4 PRO VOLBU KRYTINY JSOU DŮLEŽITÁ I TATO HLEDISKA: NADMOŘSKÁ POLOHA MÍSTA STAVBY MÍSTNÍ KLIMATICKÉ POMĚRY ČISTOTA OVZDUŠÍ SKLON STŘECHY POŽADOVANÁ FUNKCE / DRUH OBJEKTU / KONSTRUKCE NOSNÉ ČÁSTI STŘECHY A STŘEŠNÍHO PLÁŠTĚ ARCHITEKTONICKÉ POŽADAVKY PODLE POUŽITÝCH HMOT ROZEZNÁVÁME KRYTINY: Z ORGANICKÝCH MATERIÁLŮ (DOŠKOVÉ ZE SVAZKŮ SLÁMY, DŘEVĚNÉ KRYTINY ŠINDELOVÉ) Z TAŠEK (PÁLENÉ, BETONOVÉ, SKLENĚNÉ) BŘIDLIC Z PLASTŮ A POPLASTOVANÝCH PLECHŮ ZE ŽIVIČNÝCH HMOT (ASFALTOVÉ, BITUMENOVÉ) PLECHOVÉ Z VLÁKNOCEMENTU

5 Z ORGANICKÝCH MATERIÁLŮ (DOŠKOVÉ ZE SVAZKŮ SLÁMY, DŘEVĚNÉ KRYTINY ŠINDELOVÉ)

6 Z TAŠEK (PÁLENÉ, BETONOVÉ, SKLENĚNÉ)

7 BŘIDLICOVÁ KRYTINA

8 Z PLASTŮ A POPLASTOVANÝCH PLECHŮ

9 ZE ŽIVIČNÝCH HMOT (ASFALTOVÉ, BITUMENOVÉ)

10 PLECHOVÉ KRYTINY

11 Z VLÁKNOCEMENTU /,,ETERNIT /

12 KRYTINY DLE ČSN DĚLÍME: SKLÁDANÉ / PRO ŠIKMÉ STŘECHY / POVLAKOVÉ / ZEJMÉNA PRO PLOCHÉ STŘECHY / JEDNÍM Z NEJDŮLEŽITĚJŠÍCH POŽADAVKŮ JE SKLON STŘEŠNÍ ROVINY. PRO JEDNOTLIVÉ DRUHY KRYTIN JSOU PŘEDEPSÁNY NEBO DOPORUČENY NEJMENŠÍ SKLONY KRYTINY.

13

14

15 TAŠKOVÁ KRYTINA OSAZOVÁNÍ TAŠEK TAŠKY SE POKLÁDAJÍ NA LAŤOVÁNÍ, KTERÉ PROBÍHÁ PO CELÉ DÉLCE STŘEŠNÍ ROVINY A JEJICH ROZTEČ ZÁVISÍ NA ROZMĚRECH TAŠEK A JE SHODNÁ S KRYCÍ DÉLKOU TAŠKY. MINIMÁLNÍ PRŮŘEZ LATÍ MUSÍ BÝT 30X50 MM A KONTRALATÍ SE STANOVÍ NA ZÁKLADĚ POŽADAVKŮ NA VĚTRACÍ PRŮŘEZ, MIN. VŠAK 50X30 MM (LÉPE 50X50 MM). TAŠKY SE V HORIZONTÁLNÍ SPÁŘE STYKUJÍ PŘESAHEM, PROTI HNANÉMU DEŠTI JE U DRÁŽKOVÝCH TAŠEK JEDNODUCHÁ NEBO DVOJITÁ VODNÍ DRÁŽKA. VE VERTIKÁLNÍM SMĚRU SE TAŠKY STYKUJÍ PŘESAHEM S JEDNODUCHOU NEBO DVOJITOU DRÁŽKOU, PŘEKRYTÍM V NADVÝŠENÍM (PREJZ), NEBO NATUPO S POLOŽENÍM PŘEDCHOZÍ VRSTVY (BOBROVKA). JEDNOTLIVÉ TAŠKY SE NA LATĚ OSAZUJÍ NASUCHO A V PŘÍPADECH VYSTAVĚNÍ NADMĚRNÉMU, NEBO U VYŠŠÍCH SKLONŮ (NAD 45 ), JE NUTNÉ KAŽDOU TŘETÍ TAŠKU KOTVIT (NAPŘ. POMOCÍ MĚKKÉHO VÁZACÍHO DRÁTU, KTERÝ SE PROVLÉKNE ZÁVĚSNÝM OČKEM NA TAŠCE A OMOTÁNÍM SE ZAJISTÍ PROTI VYTAŽENÍ A DRUHÝ KONEC SE OPATŘÍ OČKEM A PŘIBIJE SE K LATI) U SKLONŮ NAD 60 JE NUTNÉ KOTVIT KAŽDOU TAŠKU. PŘI JAKÉMKOLIV SKLONU SE MECHANICKY PŘICHYCUJÍ VŠECHNY OKRAJOVÉ A OKAPOVÉ TAŠKY. UKLÁDÁNÍ KRYTINY DO MALTY SE PROVÁDÍ JEN U KRYTINY Z PREJZŮ, KTERÉ SE DNES POUŽÍVÁ JEN REKONSTRUKCE PAMÁTKOVÝCH OBJEKTŮ.

16 ZPŮSOBY KRYTÍ STŘEŠNÍCH TAŠEK JEDNODUCHÉ - NEJČASTĚJI POUŽÍVANÉ, JEDNOTLIVÉ TAŠKY SE K SOBĚ PŘISAZUJÍ NA TUBO NEBO SPOJUJÍ POMOCÍ DRÁŽEK NA OKRAJI TVAROVKY DVOJITÉ - POUŽÍVÁ SE U BOBROVEK, POKLÁDÁNÍ JE PROVÁDĚNO VE DVOU VRSTVÁCH, PŘIČEMŽ PRVNÍ VRSTVA SE ULOŽÍ OBDOBNĚ JAKO V PŘEDCHOZÍM PŘÍPADĚ A DRUHÁ VRSTVA TAKTÉŽ JEN S POSUNUTÍM O PŮL TAŠKY

17

18 JEDNODUCHÁ TAŠKOVÁ KRYTINA

19 DVOJITÁ TAŠKOVÁ KRYTINA

20 KRYTINA Z DRÁŽKOVÝCH TAŠEK PROVÁDÍ SE JAKO TAŽENÁ NEBO TLAČENÁ. TATO KRYTINA VELMI DOBŘE TĚSNÍ A POKLÁDÁ SE V JEDNÉ VRSTVĚ NA LAŤOVÁNÍ. TAŽENÉ TAŠKY SE PO OBVODU KLADOU NASUCHO. TATO KRYTINA NENÍ VHODNÁ DO OBLASTÍ SE ZVÝŠENÝM SPADEM POPÍLKU. RAŽENÉ TAŠKY SE KLADOU NA STŘIH, NASUCHO PODÉL OBVODU STŘECHY SE VYTVÁŘÍ RÁM Z TAŠEK KDE JE KAŽDÁ PEVNĚ KOTVENÁ. TATO KRYTINA JE VHODNÁ DO NADMOŘSKÉ VÝŠKY 400 M N. M. PŘÍKLAD TAŽENÉ A RAŽENÉ DRÁŽKOVÉ TAŠKY (A - TAŽENÁ, B - RAŽENÁ)

21

22 KRYTINA Z TAŠEK BOBROVEK BOBROVKA JE TRADIČNÍ HLADKÁ STŘEŠNÍ TAŠKA VYRÁBĚNÁ TAŽENÍM. TAŠKOU JE MOŽNÉ VYKRÝVAT I OBLÉ TVARY NA STŘEŠE. DODÁVÁ SE KULATÝM NEBO SEGMENTOVÝM ŘEZEM. BĚŽNÉ ROZMĚRY PRVKU JSOU 180 X 380 MM. JEDNODUCHÉ KRYTÍ SE POUŽÍVÁ JEN VÝJIMEČNĚ NA ZVLÁŠTNÍ PŘÁNÍ PAMÁTKÁŘŮ (BEZPEČNÝ SKLON OD 40 ). NEJČASTĚJI NEPOUŽÍVÁ DVOJITÉ KRYTÍ, KTERÉ ZABRÁNÍ ZATÉKÁNÍ DEŠŤOVÉ VODY DO INTERIÉRU (BEZPEČNÝ SKLON OD 30 ).

23

24

25 KRYTINA Z PREJZŮ PREJZEM SE NAZÝVÁ DVOJICE PRVKŮ - KORÝTKO (HÁK) A KŮRKA (PREJZ). STYKOVÁNI SE PROVÁDÍ PŘEKRYTÍM DVOU KORÝTEK V NADVÝŠENI, VE SVISLÉ SPÁŘE KŮRKOU. VODOROVNÉ SPOJE JSOU PROVÁDĚNY PŘESAHEM. JE TO TYPICKÁ (A DNES TAKÉ JEDINÁ) KRYTINA, KTERÁ SE KLADE DO MALTY. UPLATŇUJE SE ZEJMÉNA U PAMÁTKOVÝCH OBJEKTŮ. POKLÁDKA JE VELMI PRACNÁ A NÁROČNÁ NA ŘEMESLNOU ZRUČNOST A ZKUŠENOST, A PROTO JI JE NUTNO VŽDY SVĚŘIT ODBORNÉ FIRMĚ. NAPROSTO NUTNÁ JE SPOLUPRÁCE TESAŘE A KLEMPÍŘE. NEJNÁROČNĚJŠÍ JE ROZMĚŘENI KRYTINY A ROZLAŤOVÁNI STŘEŠNÍHO PLÁŠTĚ, PROTOŽE KAŽDÝ DETAIL MUSÍ BÝT UKONČEN KŮRKOU.

26 PREJZOVÁ KRYTINA (1 - KROKEV, 2 - STŘEŠNÍ LAŤ, 3 - KORÝTKO, 4 - KŮRKA, 5 - HŘEBENOVÁ LAŤ, 6 - POKRÝVAČSKÁ MALTA, 7 - HŘEBENÁČ)

27 BŘIDLICOVÁ KRYTINA KRYTINOVÉ DESKY SE VYRÁBĚJÍ Z PŘÍRODNÍ BŘIDLICE, S VYVRTANÝMI OTVORY PRO HŘEBÍKY, NEBO SE OTVORY PROVÁDĚJÍ NA STAVBĚ. DESKY SE POUŽÍVAJÍ PRO KRYTINU I NA OBKLAD SVISLÝCH STĚN. PŘÍRODNÍ BŘIDLICE SE PŘIBÍJÍ NA BEDNĚNÍ NEBO LAŤOVÁNÍ, A TO DIAGONÁLNĚ V ŘADÁCH OD JEDNOHO DOLNÍHO ROHU. BŘIDLICE PŘESAHUJE 60 AŽ 100 MM, PODLE SKLONU STŘECHY. MATERIÁL JE URČEN VĚTŠINOU PRO OPRAVY PAMÁTKOVÝCH OBJEKTŮ.

28

29

30 PLECHOVÁ KRYTINA KRYTINA Z PLECHOVÝCH ŠABLON SE DĚLÁ NA STŘECHÁCH S MINIMÁLNÍM SKLONEM 30. PODKLADEM KRYTINY JE VĚTŠINOU BEDNĚNÍ, KTERÉ JE DOPLNĚNO O POJISTNOU HYDROIZOLACI. ŠABLONY Z POZINKOVANÉHO PLECHU: ŠABLONY SE UPEVŇUJÍ K PODKLADU VE VRCHOLECH POZINKOVANÝMI HŘEBÍKY SE DVĚMA PODLOŽKAMI, JEDNOU PŘÍTLAČNOU (PLECHOVOU) A DRUHOU TĚSNÍCÍ Z PVC. PŘESAH ŠABLON JE 100 AŽ 150 MM VE SMĚRU SPÁDU. HŘEBEN SE PŘEKRÝVÁ PLECHOVÝMI HŘEBENÁČI. PŘESAHUJÍ SE MIN. O 100 MM A PŘIBÍJEJÍ SE STEJNĚ JAKO ŠABLONY. KRYTINA Z HLINÍKOVÝCH ŠABLON: JE TO KRYTINA VHODNÁ PRO RODINNÉ DOMY A REKREAČNÍ OBJEKTY. VÝHODOU TÉTO KRYTINY JE DLOUHÁ ŽIVOTNOST A JE-LI SPRÁVNĚ PROVEDENA, I MINIMÁLNÍ ÚDRŽBA.

31 HLINÍKOVÝ PLECH MĚDĚNÝ PLECH NEREZOVÁ OCEL POZINKOVANÝ PLECH PŘÍRODNÍ NEBO S POVRCHOVOU ÚPRAVOU TITANZINKOVÝ PLECH CORTEN

32 PLASTOVÉ KRYTINY SE VYRÁBĚJÍ VE FORMĚ ŠABLON, DESEK NEBO ROLÍ. PLASTOVÉ KRYTINY SE VYRÁBÍ BUĎ RECYKLACÍ PLASTŮ (VÝHODA JE NIŽŠÍ CENA) NEBO VÝROBOU Z NOVÝCH NEPOUŽITÝCH MATERIÁLŮ (PLASTŮ) JAKO JSOU PVC, POLYKARBONÁT, POLYESTER, POLYETYLEN, ATD... PLASTOVÉ ŠABLONY SE VYRÁBĚJÍ JAKO IMITACE BŘIDLICE, DŘEVĚNÝCH DOŠKŮ A JINÝCH KRYTIN VE FORMĚ ŠABLON. VÝHODA JE NIŽŠÍ CENA A HMOTNOST OPROTI KLASICKÝM ŠABLONÁM. PLASTOVÉ KRYTINY, KTERÉ PROPOUŠTĚJÍ SVĚTLO SE Z VÝHODOU DAJÍ POUŽÍT JAKO PROSVĚTLENÍ INTERIÉRŮ (NEVYTÁPĚNÝCH PROSTOR) JAKO DOPLNĚK K JINÝM KRYTINÁM, NEBO JAKO KRYTINA NA PERGOLY, ALTÁNY, AUTOMOBILOVÁ STÁNÍ ATD.. PROTO SE OZNAČUJÍ JAKO TZV. SVĚTLOPROPUSTNÉ PLASTOVÉ KRYTINY. PVC PLASTOVÉ KRYTINY - VYNIKAJÍ SVÝMI NÍZKÝMI POŘIZOVACÍMI NÁKLADY A SNADNOU MONTÁŽÍ. PVC DESKY JSOU VELMI EFEKTIVNÍ A EKONOMICKÉ ŘEŠENÍ TAM, KDE POTŘEBUJEME KRÝT PŘED VNĚJŠÍM PROSTŘEDÍM ZA STÁLÉHO PŘÍSTUPU SVĚTLA. POLYKARBONÁTOVÉ PLASTOVÉ KRYTINY - VYSOCE KOEXTRUDOVANÁ UV OCHRANA ZVYŠUJE KVALITU A ŽIVOTNOST PC KRYTINY A MATERIÁL SE STÁVÁ VYSOCE MECHANICKY ODOLNÝM. ODOLÁVÁ PŮSOBENÍ ZÁSAD I KYSELIN. JE VŠAK TŘEBA SE VYVAROVAT PŮSOBENÍ ROZPOUŠTĚDEL. POLYESTEROVÉ(PES)PLASTOVÉ KRYTINY - U PES DESEK JE SKELNÉ VLÁKNO NAHRAZENO EFEKTIVNĚJŠÍM A ÚČELNĚJŠÍM NYLONOVÝM.DŮKAZEM SPOLEHLIVOSTI A DLOUHÉ ŽIVOTNOSTI JSOU DO DNES FUNKČNÍ STŘECHY ZE SKLOLAMINÁTOVÝCH DESEK. VELKOU VÝHODOU JE TEPLOTNÍ A MATERIÁLOVÁ STÁLOST, PEVNOST A CHEMICKÁ ODOLNOST.

33 KRYTINY VYRÁBĚNÉ RECYKLACÍ PLASTŮ CHARAKTERISTIKA KRYTIN VYRÁBĚNÝCH RECYKLACÍ PLASTŮ TYTO PLASTOVÉ KRYTINY JSOU VYRÁBĚNY ZEJMÉNA RECYKLACÍ PLASTŮ Z AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU, KABELOVÝCH IZOLACÍ, PET LAHVÍ. VLASTNOSTI STŘEŠNÍ KRYTINY Z RECYKLOVANÝCH PLASTŮ TENTO MATERIÁL JE VYSOCE ODOLNÝ JAK POVĚTRNOSTNÍM VLIVŮM, TAK I MECHANICKÉMU POŠKOZENÍ A SVÝMI VLASTNOSTMI ZNEMOŽŇUJE UCHYCENÍ A RŮSTU MECHŮ. RECYKLOVANÉ PLASTY, JIŽ JEDNOU OŠETŘENÉ PRO VENKOVNÍ POUŽITÍ SE ZNOVU PŘI VÝROBĚ KRYTIN ZUŠLECHŤUJÍ BARVIVY, UV STABILIZÁTORY A PLNIVY. MIMO JINÉ TYTO KRYTINY TLUMÍ HLUK, ODOLÁVAJÍ SLUNCI, VĚTRU, KRUPOBITÍ, MRAZU A NÁHLÝM ZMĚNÁM TEPLOT. SVĚTLOPROPUSTNÉ PLASTOVÉ KRYTINY CHARAKTERISTIKA SVĚTLOPROPUSTNÝCH PLASTOVÝCH KRYTIN SVĚTLOPROPUSTNÉ PLASTOVÉ KRYTINY SE VYRÁBĚJÍ Z RŮZNÝCH DRUHŮ MATERIÁLŮ (POLYESTERU, PVC, POLYKARBONÁTU, SKLOLAMINÁTU) KRYTINY VYRÁBĚNÉ Z PLASTŮ

34 VLÁKNOCEMENTOVÁ KRYTINA ETERNIT JE OBECNĚ ZAŽITÝ NÁZEV VLÁKNOCEMENTOVÉ STŘEŠNÍ KRYTINY, KTERÉ SE POKLÁDAJÍ NA STŘECHY VE FORMĚ ŠABLON RŮZNÝCH ROZMĚRŮ A TVARŮ. ETERNIT SE VYRÁBÍ UŽ 80 LET. VYNIKÁ SVOU OSOBITOSTÍ PŘI PROVÁDĚNÍ STŘECH A FASÁD. PRODUKTY A SYSTÉMOVÁ ŘEŠENÍ JSOU ŠETRNÉ K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ, INOVATIVNÍ A VHODNÉ PRO RŮZNÉ APLIKACE - AŤ UŽ VE VILOVÉ ZÁSTAVBĚ, V HALÁCH NEBO VE VELKÝCH BUDOVÁCH PRO KANCELÁŘE, OBCHODNÍ A VEŘEJNÁ VYBAVENÍ. ROZMANITOST CELÉHO SYSTÉMU SE HODÍ JAK PRO TRADIČNÍ, TAK I PRO MODERNÍ STAVBY.

35

36 BITUMENOVÉ STŘEŠNÍ ŠINDELE CHARAKTERISTIKA BITUMENOVÝCH ŠINDELŮ TYTO ŠINDELE SE VYRÁBÍ Z ASFALTOVÝCH PÁSŮ S VLOŽKOU. VYSEKÁVÁNÍM SE VYRÁBĚJ RŮZNÉ TVARY. ASFALTOVÉ ŠINDELE SE SKLÁDAJÍ ZE SKELNÉ NOSNÉ VLOŽKY, TECHNOLOGICKY UPRAVENÉHO ASFALTU A KAMENNÉHO POSYPU. BITUMENOVÉ ŠINDELE JSOU K DISPOZICI V RŮZNÝCH CENOVÝCH ALE I KVALITATIVNÍCH ÚROVNÍCH. NĚKTERÉ TYPY ŠINDELŮ JSOU SAMOLEPÍCÍ. VLASTNOSTI BITUMENOVÝCH ŠINDELŮ PŘEDNOSTMI BITUMENOVÝCH ŠINDELŮ JSOU NÍZKÁ HMOTNOST, TVAROVÁ FLEXIBILITA A NÍZKÉ DOPORUČENÉ SKLONY(OD 15 ). PŘI POKLÁDCE ŠINDELŮ JE NUTNO POD ŠINDELE PROVÁDĚT PODKLADNÍ PÁS, VÝROBCI DOPORUČUJÍ SYSTÉMOVÁ ŘEŠENÍ DLE SVÉHO VÝROBNÍHO PROGRAMU. POUŽITÍ BITUMENOVÝCH ŠINDELŮ ASFALTOVÝ ŠINDEL SE HODÍ K ZASTŘEŠENÍ NOVÝCH I HISTORICKÝCH STAVEB, ALTÁNKŮ ATD.

37

38 ODVODNĚNÍ STŘECH

39 ODVODNĚNÍ STŘECH MUSÍ BÝT NAVRŽENO TAK,ABY BYL ZAJIŠTĚN ODTOK DEŠŤOVÉ VODY DO VNITŘNÍCH NEBO VNĚJŠÍCH ODPADŮ. DEŠŤOVÉ ODPADY,KTERÉ NEÚSTÍ NA VEŘEJNOU KOMUNIKACI NEBO VEŘEJNÝ PROSTOR, MOHOU BÝT VYVEDENY NA UPRAVENÝ TERÉN. OBJEKTY SE ŠIKMÝMI / STRMÝMI / STŘECHAMI V OBLASTECH NAD 600 M NAD MOŘEM MOHOU BÝT ODVODNĚNY VNĚ BEZ STŘEŠNÍCH ŽLABŮ, VODA STÉKÁ Z OKAPŮ PŘÍMO NA UPRAVENÝ TERÉN. PŘI ODVODNĚNÍ STŘECHY BEZ STŘEŠNÍCH ŽLABŮ MÁ BÝT ŠÍŘKA VYLOŽENÍ OKAPU MIN. 900 MM.

40 SKLON ŽLABŮ A ÚŽLABÍ MINIMÁLNÍ SKLON: ŽLABY PODOKAPNÍ A NÁSTŘEŠNÍ 1 : 200 = 0,5 % ŽLABY NADŘÍMSOVÉ 1 :150 = 0,66 % ŽLABY MEZISTŘEŠNÍ A ZAATIKOVÉ 1 : 100 = 1 %

41

42

43 Okapový systém 1. Žlabové čelo 2. Žlab 3. Žlabový roh 4. Žlabová spojka 5. Žlabová spojka 6. Žlabový kotlík 7. Žlabový kout 8. Koleno 9. Svodová roura 10. Objímka roury 11. Výtokové koleno

44

45

46 Lapač splavenin,, geiger

47 Odvod dešťové vody vsakem přes retenční nádrže a vsakovací koše

48

49

50

51

10. stavitelství. Úvod do pozemního. Střechy. Zakreslování střešních konstrukcí.

10. stavitelství. Úvod do pozemního. Střechy. Zakreslování střešních konstrukcí. Úvod do pozemního stavitelství 10. Střechy. Zakreslování střešních konstrukcí. Střechy - ploché (obdobněřešeny např. terasy) - šikmé - strmé Nosné konstrukce střech - krovy - vazníkové konstrukce - bezvazníkové

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE SLOŽENÍ MATERIÁLU VZHLED SKLADOVÁNÍ LIKVIDACE ODPADŮ

ZÁKLADNÍ INFORMACE SLOŽENÍ MATERIÁLU VZHLED SKLADOVÁNÍ LIKVIDACE ODPADŮ ZÁKLADNÍ INFORMACE Krytina Eternit je vyráběna v souladu s evropskou harmonizovanou normou EN 492: Vláknocementové desky a tvarovky, která stanovuje požadavky na vláknocementové desky pro střešní krytinu

Více

Sada 2 Klempířská technologie 30. Skládaná střešní krytina

Sada 2 Klempířská technologie 30. Skládaná střešní krytina S t ř e d n í š k o l a s t a v e b n í J i h l a v a Sada 2 Klempířská technologie 30. Skládaná střešní krytina Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284

Více

ZASTŘEŠENÍ BUDOV 1. Sklonité střechy

ZASTŘEŠENÍ BUDOV 1. Sklonité střechy Pozemní stavitelství ZASTŘEŠENÍ BUDOV 1. Sklonité střechy Ing. Jana Pexová 01/2009 Doporučená a použitá literatura Normy ČSN: ČSN 73 4301 Obytné budovy ČSN EN 1991-1 (73 00 35) Zatížení stavebních konstrukcí

Více

BH02 Pozemní stavitelství

BH02 Pozemní stavitelství BH02 Pozemní stavitelství Zastřešení budov B) Ploché střechy Střecha = nosná střešní konstrukce + střešní plášť (nenosná konstrukce - 1 a více) Dle sklonu střechu dělíme na -plochá (sklon 1 až 5 )- ČSN

Více

Eternit tradiční materiál. pro střechy i fasády

Eternit tradiční materiál. pro střechy i fasády Eternit tradiční materiál pro střechy i fasády Tradice a budoucnost Název Eternit pochází z latinského slova eternitas, což znamená věčnost. Eternit je střešní krytina s více než stoletou tradicí. Díky

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Číslo projektu Číslo materiálu Název školy CZ.1.07/1.5.00/34.0394 VY_32_INOVACE_36_OK_1.01 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Autor Tématický celek Ing. Zdenka

Více

NÁVOD K POKLÁDCE ŽIVIČNÉHO ŠINDELE TEGOLA CANADESE TYP GOTHIK

NÁVOD K POKLÁDCE ŽIVIČNÉHO ŠINDELE TEGOLA CANADESE TYP GOTHIK NÁVOD K POKLÁDCE ŽIVIČNÉHO ŠINDELE TEGOLA CANADESE TYP GOTHIK Úvod Jednoduchá a správná pokládka živičných šindelů TEGOLA CANADESE vyžaduje spojitý, rovný, čistý a suchý podklad. Podklad je tvořen obvykle

Více

Položkový soupis prací a dodávek

Položkový soupis prací a dodávek Díl: 9 Ostatní konstrukce, bourání 4 095,00 1 900-001 Odstranění stávajícího potrubí odvětrání, pod střešním pláštěm m 23,40000 25,00 585,00 Vlastní 9*2,60 23,40000 2 900-002 D+M nové odvětrávací potrubí

Více

Střešní pláště - přehled

Střešní pláště - přehled ČVUT v Praze Fakulta stavební PS01 - POZEMNÍ STAVBY 1 Střešní pláště - přehled doc. Ing. Jiří Pazderka, Ph.D. Katedra konstrukcí pozemních staveb K124 2015/16 Základní rozdělení střech pozemních staveb

Více

BH02 Pozemní stavitelství

BH02 Pozemní stavitelství BH02 Pozemní stavitelství Zastřešení budov A)Krovové soustavy B) Ploché střechy Střecha = nosná střešní konstrukce + střešní plášť (nenosná konstrukce - 1 a více) Dle sklonu střechu dělíme na -plochá (sklon

Více

BALANCE. Velkoformátová posuvná taška

BALANCE. Velkoformátová posuvná taška BALANCE Velkoformátová posuvná taška BALANCE Velkoformátová keramická taška vyvážených proporcí vhodná jak pro velké, tak i menší střešní plochy. Technické údaje Rozměry cca 323 502 mm 100 % Barevná stálost

Více

Střešní pás RDI 3D. Červená klasická RDI 3D 11 Hnědá klasická RDI 3D 12 Pálená klasická RDI 3D 13

Střešní pás RDI 3D. Červená klasická RDI 3D 11 Hnědá klasická RDI 3D 12 Pálená klasická RDI 3D 13 Střešní pás RDI 3D Pás z SBS modifikovaného asfaltu - zejména pro šikmé střechy, - s působivým vzhledem posypu, - s vysokou hydroizolační spolehlivostí, - pro sanace i nové střechy Červená klasická RDI

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH TECHNICKÉ ZPRÁVY: ke stavu střech budovy Mateřská škola Praha 4 - Libuš, Mezi Domy 373

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH TECHNICKÉ ZPRÁVY: ke stavu střech budovy Mateřská škola Praha 4 - Libuš, Mezi Domy 373 TECHNICKÁ ZPRÁVA ke stavu střech budovy Mateřská škola Praha 4 - Libuš, Mezi Domy 373 Obrázek 1: Pohled na ploché střechy F a G 2 u budovy Mateřské školy OBSAH TECHNICKÉ ZPRÁVY: 1. Fotodokumentace 2. Schéma

Více

KLEMPÍŘSKÉ KONSTRUKCE A PRÁCE

KLEMPÍŘSKÉ KONSTRUKCE A PRÁCE KLEMPÍŘSKÉ KONSTRUKCE A PRÁCE Kde se s nimi setkáme Vyskytují se převážně: - na střechách budov - na průčelí budov Kde se s nimi setkáme Střechy budov: - ţlaby - lemy střešních oken - sněhové zachytače

Více

NÁVOD K POKLÁDCE ŽIVIČNÉHO ŠINDELE TEGOLA CANADESE TYP TRADITIONAL

NÁVOD K POKLÁDCE ŽIVIČNÉHO ŠINDELE TEGOLA CANADESE TYP TRADITIONAL NÁVOD K POKLÁDCE ŽIVIČNÉHO ŠINDELE TEGOLA CANADESE TYP TRADITIONAL Úvod Jednoduchá a správná pokládka živičných šindelů TEGOLA CANADESE vyžaduje spojitý, rovný, čistý a suchý podklad. Podklad je tvořen

Více

Doc. Ing. Jan Pašek, Ph.D. Katedra 104, místnost 318

Doc. Ing. Jan Pašek, Ph.D. Katedra 104, místnost 318 Úvod do pozemního stavitelství Doc. Ing. Jan Pašek, Ph.D. jpasek@bivs.cz Katedra 104, místnost 318 Úvod do pozemního stavitelství Předsazené konstrukce Povrchové úpravy stěn a stropů Kompletační konstrukce

Více

ODBORNÉ STANOVISKO. ke stávajícímu stavu šikmých střech Gymnázia v Benešově. Obrázek 1: Poruchy římsy u východní fasády Gymnázia v Benešově

ODBORNÉ STANOVISKO. ke stávajícímu stavu šikmých střech Gymnázia v Benešově. Obrázek 1: Poruchy římsy u východní fasády Gymnázia v Benešově ODBORNÉ STANOVISKO ke stávajícímu stavu šikmých střech Gymnázia v Benešově Obrázek 1: Poruchy římsy u východní fasády Gymnázia v Benešově OBSAH ODBORNÉHO STANOVISKA : 1. Výchozí podklady a předmět odborného

Více

Plochá střešní taška NIBRA F 7

Plochá střešní taška NIBRA F 7 Plochá střešní taška NIBRA F 7 Technická data Plochá střešní taška NIBRA F7 Výrobce Nelskamp (D) Celková délka ~ 57, cm Celková šířka ~ 5,7 cm Střed. krycí délka Střed. krycí šířka ~ 0, cm Spotřeba na

Více

NÁVOD K POKLÁDCE ŽIVIČNÉHO ŠINDELE TEGOLA CANADESE TYP MASTER/MASTER J

NÁVOD K POKLÁDCE ŽIVIČNÉHO ŠINDELE TEGOLA CANADESE TYP MASTER/MASTER J NÁVOD K POKLÁDCE ŽIVIČNÉHO ŠINDELE TEGOLA CANADESE TYP MASTER/MASTER J Úvod Jednoduchá a správná pokládka živičných šindelů TEGOLA CANADESE vyžaduje spojitý, rovný, čistý a suchý podklad. Podklad je tvořen

Více

NÁVOD K POKLÁDCE ŽIVIČNÉHO ŠINDELE TEGOLA CANADESE TYP PRESTIGE TRADITIONAL, ANTIQUE TRADITIONAL

NÁVOD K POKLÁDCE ŽIVIČNÉHO ŠINDELE TEGOLA CANADESE TYP PRESTIGE TRADITIONAL, ANTIQUE TRADITIONAL NÁVOD K POKLÁDCE ŽIVIČNÉHO ŠINDELE TEGOLA CANADESE TYP PRESTIGE TRADITIONAL, ANTIQUE TRADITIONAL Úvod Jednoduchá a správná pokládka živičných šindelů TEGOLA CANADESE vyžaduje spojitý, rovný, čistý a suchý

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1. Střechy materiály střešních krytin vláknocementová střešní krytina.

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1. Střechy materiály střešních krytin vláknocementová střešní krytina. Číslo projektu Číslo materiálu Název školy CZ.1.07/1.5.00/34.0394 VY_32_INOVACE_10_MY_3.05 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Autor Ing. Zdenka Voňková Tématický

Více

*Volba typu konstrukce zastřešení a jeho tvaru podstatným způsobem ovlivňuje celkový architektonický výraz exteriéru i interiéru budovy

*Volba typu konstrukce zastřešení a jeho tvaru podstatným způsobem ovlivňuje celkový architektonický výraz exteriéru i interiéru budovy * * *Střecha chrání budovu před klimatickými vlivy, především deštěm, sněhem a větrem *Zpravidla plní i tepelně izolační funkci *Na správné funkci střechy závisí i do značné míry životnost celé budovy

Více

Zast ešení budov echa - dle sklonu st echy d líme na - ploché - sklonité šikmé strmé echa - st ešní konstrukce Uspo ádání ešní pláš

Zast ešení budov echa - dle sklonu st echy d líme na - ploché - sklonité šikmé strmé echa - st ešní konstrukce Uspo ádání ešní pláš Zastřešení budov Střecha - dle sklonu střechy dělíme na - ploché (sklon 0 až 5 )- ČSN 731901 - sklonité šikmé (sklon 5 až 45 ) - strmé (sklon 45 až 90 ) Střecha - střešní konstrukce stavební konstrukce

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH TECHNICKÉ ZPRÁVY: ke stavu střech budovy Mateřská škola Praha 4 - Libuš, K Lukám 664

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH TECHNICKÉ ZPRÁVY: ke stavu střech budovy Mateřská škola Praha 4 - Libuš, K Lukám 664 TECHNICKÁ ZPRÁVA ke stavu střech budovy Mateřská škola Praha 4 - Libuš, K Lukám 664 Obrázek 1: Pohled na ploché střechy budovy Mateřské školy OBSAH TECHNICKÉ ZPRÁVY: 1. Fotodokumentace 2. Schéma střech

Více

LEHKÉ STŘEŠNÍ KRYTINY

LEHKÉ STŘEŠNÍ KRYTINY LEHKÉ STŘEŠNÍ KRYTINY XENA Výška prolisu 350 mm 1100 mm 15/20/25 mm 39/44/49 mm 6000 mm 470 mm Min. sklon střechy 12 ROXANA Výška prolisu 1100 mm 15/20/25 mm 39/44/49 mm 6000 mm 520 mm Min. sklon střechy

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1. Střechy materiály střešních krytin asfaltová střešní krytina.

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1. Střechy materiály střešních krytin asfaltová střešní krytina. Číslo projektu Číslo materiálu Název školy CZ.1.07/1.5.00/34.0394 VY_32_INOVACE_9_MY_3.04 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Autor Tématický celek Ing. Zdenka

Více

BRAMAC REVIVA - TECHNICKÉ PODKLADY

BRAMAC REVIVA - TECHNICKÉ PODKLADY BRAMAC REVIVA - TECHNICKÉ PODKLADY Klasický vzhled v moderním provedení Člen MONIER GROUP Velkoformátová krytina Bramac Reviva Povrchová úprava BRAMAC PROTECTOR REVIVA (RE) Velkoformátová betonová taška

Více

Seminář dne 29. 11. 2011 Lektoři: doc. Ing. Jaroslav Solař, Ph.D. doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. SŠSaD Ostrava, U Studia 33, Ostrava-Zábřeh

Seminář dne 29. 11. 2011 Lektoři: doc. Ing. Jaroslav Solař, Ph.D. doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. SŠSaD Ostrava, U Studia 33, Ostrava-Zábřeh Seminář dne 29. 11. 2011 Lektoři: doc. Ing. Jaroslav Solař, Ph.D. doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. SŠSaD Ostrava, U Studia 33, Ostrava-Zábřeh Popularizace a zvýšení kvality výuky dřevozpracujících a stavebních

Více

Šikmé střechy Ing. Marek Novotný, Ph.D. soudní znalec; Ing. Ivan Misar, Ph.D. 537 +420 724 258 500, marek.novotny.izolace@email.cz www.izolace.cz; www.awal.cz 1 2 3 Historické řešení Původní historické

Více

Přednáška 10 Ploché střechy

Přednáška 10 Ploché střechy BH 02 Nauka o pozemních stavbách Přednáška 10 Přednášející: Ing. Radim Kolář, Ph.D. 1. 12. 2014 ÚVOD Ústav pozemního stavitelství 1 ÚVOD ÚVOD Střecha střešní konstrukce odděluje vnitřní (chráněné) prostředí

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice 7. PLOCHÉ STŘEŠNÍ KONSTRUKCE FUNKCE A POŽADAVKY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci

Více

Vápenná jímka opláštění budovy a střecha

Vápenná jímka opláštění budovy a střecha Vápenná jímka opláštění budovy a střecha Jirkov, Jindřiššká - Šerchov POPIS Projekt Rekonstrukce úpravny vody Jirkov řeší novostavbu budovy vápenného hospodářství a objekt vápenné jímky. Společnost HIPOS

Více

Spodní stavba. Hranice mezi v tabulce uvedenými typy hydrofyzikálního namáhání se doporučuje provést přetažením hydroizolace v rozsahu 0,3 m.

Spodní stavba. Hranice mezi v tabulce uvedenými typy hydrofyzikálního namáhání se doporučuje provést přetažením hydroizolace v rozsahu 0,3 m. Spodní stavba Ochrana před pronikání podpovrchové vody (zemní vlhkosti, prosakující vodě a podzemní vodě) do konstrukcí je prováděna převážně povlakovou tj. vodotěsnou hydroizolací a to převážně asfaltovými

Více

DELTA -Střešní program

DELTA -Střešní program DELTA chrání hodnoty. Šetří energii. Zvyšuje komfort. Střešní program Jediný evropský systém pro každou šikmou střechu. Jedinečná ochrana tepelné izolace. Snižuje náklady za energii. Pojistné hyroizolacea

Více

Nové navrhování tříd těsnosti doplňkových hydroizolačních vrstev.

Nové navrhování tříd těsnosti doplňkových hydroizolačních vrstev. Nové navrhování tříd těsnosti doplňkových hydroizolačních vrstev. Spojování a těsnění podstřešních membrán. Jan Rypl, manažer aplikací, tel.: +420 602194045, rypl@juta.cz, www.juta.cz, oficiální člen Řemeslné

Více

F O T O D O K U M E N T A C E

F O T O D O K U M E N T A C E P R O J E K T O V Á N Í, S T A T I K A A D Y N A M I K A S T A V E B, I N Ž E N Ý R S K Á ČINNOST F O T O D O K U M E N T A C E Oprava fasády a střechy tělocvičny ZŠ Lidická Základní škola Lidická 31/18,

Více

ČESKÝ VÝROBCE HLINÍKOVÝCH KRYTIN

ČESKÝ VÝROBCE HLINÍKOVÝCH KRYTIN ČESKÝ VÝROBCE HLINÍKOVÝCH KRYTIN KLEMPÍŘSKÝCH PRVKŮ A OKAPOVÝCH SYSTÉMŮ Certifikovaná firma ISO: 9001:2016 WWW.KERAMET.CZ KERAL STŘEŠNÍ KRYTINA VHODNÁ OD SKLONU 10 KERAL (velkoformátová alukrytová šablona)

Více

NÁVRHU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice

NÁVRHU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice 2. ŠIKMÉ A STRMÉ STŘECHY PRINCIPY NÁVRHU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu

Více

Montážní návod COMAX ALUKRYT

Montážní návod COMAX ALUKRYT Montážní návod COMAX ALUKRYT STŘECHY COMAX Velvary Malostranská 796 27324 Velvary Tel.:+420 315730124 www.strechycomax.cz Str. 1 STŘECHY COMAX, Malovarská 796, 273 24 Velvary 420 Obsah Základní informace

Více

PLECHOVÁ STŘEŠNÍ KRYTINA

PLECHOVÁ STŘEŠNÍ KRYTINA PLECHOVÁ STŘEŠNÍ KRYTINA Plechová střešní krytina SAFÍR, KRON, nebo nově RUBÍN PLUS je moderní střešní krytina s univerzálním použitím. Své příznivce si získává především díky výborným užitným vlastnostem

Více

CEMBRIT. Délka / rozměr Baleni Spotřeba Kč bez DPH Maloplošná krytina Česká šablona - Betternit, hladký povrch 750 ks/pal.

CEMBRIT. Délka / rozměr Baleni Spotřeba Kč bez DPH Maloplošná krytina Česká šablona - Betternit, hladký povrch 750 ks/pal. CEMBRIT Délka / rozměr Baleni Spotřeba Kč bez DPH Maloplošná krytina Česká šablona - Betternit, hladký povrch 750 ks/pal. 10,1 ks/m 2 32,30 400x400 tl. 4mm pro překrytí 85 mm Česká šablona - Betternit,

Více

CENÍK VÝROBKŮ FIRMY BITUWELL POLINEXT 2011 NÁKUPNÍ CENY PRO PRODEJCE. aktuální na stavbě

CENÍK VÝROBKŮ FIRMY BITUWELL POLINEXT 2011 NÁKUPNÍ CENY PRO PRODEJCE. aktuální na stavbě CENÍK VÝROBKŮ FIRMY BITUWELL POLINEXT 011 aktuální na stavbě NÁKUPNÍ CENY PRO PRODEJCE BITUWELL B&W - Dach+Wand s.r.o. Fučíkova 33 CZ - 67 01 Králův Dvůr IČO: 5045971 mob.: 603 891 801 mob.: 603 935 936

Více

ČESKÝ VÝROBCE HLINÍKOVÝCH KRYTIN

ČESKÝ VÝROBCE HLINÍKOVÝCH KRYTIN ČESKÝ VÝROBCE HLINÍKOVÝCH KRYTIN KLEMPÍŘSKÝCH PRVKŮ A OKAPOVÝCH SYSTÉMŮ Certifikovaná firma ISO: 9001:2016 WWW.KERAMET.CZ FALCOVANÁ KRYTINA STŘEŠNÍ KRYTINA VHODNÁ OD SKLONU 5 Falcovaná krytina KERAFalc

Více

SKLADBY ŠIKMÝCH STŘECH

SKLADBY ŠIKMÝCH STŘECH Návrh DHV v souladu s požadavky: Pravidla pro navrhování a provádění střech CKPT Směrnice ČHIS 03 České hydroizolační společnosti Technické podklady výrobců Návrh DHV stanovuje projektant na základě: bezpečný

Více

NÁVOD K POKLÁDCE ŽIVIČNÉHO ŠINDELE TEGOLA CANADESE TYP PRESTIGE ELITE, ELITE ANTIQUE, ELITE GOLD, ELITE STAR

NÁVOD K POKLÁDCE ŽIVIČNÉHO ŠINDELE TEGOLA CANADESE TYP PRESTIGE ELITE, ELITE ANTIQUE, ELITE GOLD, ELITE STAR NÁVOD K POKLÁDCE ŽIVIČNÉHO ŠINDELE TEGOLA CANADESE TYP PRESTIGE ELITE, ELITE ANTIQUE, ELITE GOLD, ELITE STAR Úvod Jednoduchá a správná pokládka živičných šindelů TEGOLA CANADESE vyžaduje spojitý, rovný,

Více

PROVOZNÍ STŘECHY SPODNÍ STAVBY ŠIKMÉ STŘECHY RADONOVÉ ZÁBRANY PLOCHÉ STŘECHY PAROTĚSNÉ ZÁBRANY ASFALTOVÉ HYDROIZOLAČNÍ PÁSY EXCEL BIT

PROVOZNÍ STŘECHY SPODNÍ STAVBY ŠIKMÉ STŘECHY RADONOVÉ ZÁBRANY PLOCHÉ STŘECHY PAROTĚSNÉ ZÁBRANY ASFALTOVÉ HYDROIZOLAČNÍ PÁSY EXCEL BIT PLOCHÉ STŘECHY PROVOZNÍ STŘECHY ŠIKMÉ STŘECHY PAROTĚSNÉ ZÁBRANY SPODNÍ STAVBY RADONOVÉ ZÁBRANY ASFALTOVÉ HYDROIZOLAČNÍ PÁSY EXCEL BIT EXCEL BIT V60 S35 5 C Podkladní hydroizolační pás z oxidovaného asfaltu

Více

Ceník pásek a podstřešních fólií

Ceník pásek a podstřešních fólií Difúzní fólie bez aplikační pásky Datum poslední úpravy: 11.6.2012 Ventia Bronze Ventia Gold Název Popis Rozměr Paleta Mj Ventia Titanium Ventia Platinium Ventia Metal** Vaxo XL Difúzní fólie s aplikační

Více

Isola Ceník Platný od 1. 4. 2012

Isola Ceník Platný od 1. 4. 2012 Isola Ceník Platný od 1. 4. 2012 Kvalita pro Vaši střechu Isola ceník Obsah Strana Isola asfaltové šindele 3 Doplňky pro asfaltové šindele 4 Větráky pro asfaltové šindele 5 TopSec bezpečnostní systém pro

Více

CREATON. Zastřešíme vaši budoucnost. CENÍK vláknocementové krytiny Vláknocementová krytina DACORA a BALTIC

CREATON. Zastřešíme vaši budoucnost. CENÍK vláknocementové krytiny Vláknocementová krytina DACORA a BALTIC CREATON. Zastřešíme vaši budoucnost. CENÍK vláknocementové krytiny 2017 Vláknocementová krytina DACORA a BALTIC HLADKÝ POVRCH Spotřeba ks/m 2 (dle sklonu) kg/1 ks kg/paleta ks/balík ks/paleta modročerná

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1. Střechy materiály střešních krytin pálená střešní krytina.

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1. Střechy materiály střešních krytin pálená střešní krytina. Číslo projektu Číslo materiálu Název školy CZ.1.07/1.5.00/34.0394 VY_32_INOVACE_7_MY_3.02 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Autor Tématický celek Ing. Zdenka

Více

NABÍDKOVÝ ROZPOČET REKAPITULACE ROZPOČTU

NABÍDKOVÝ ROZPOČET REKAPITULACE ROZPOČTU NABÍDKOVÝ ROZPOČET Stavba: Objekt č.p. 200, ulice Slánská v obci Brandýsek - generální oprava střešního pláště Zadavatel: OÚ Brandýsek REKAPITULACE ROZPOČTU Kód Popis Cena celkem bez DPH DPH 21% Cena celkem

Více

Montážní návod COMAX VLNKA

Montážní návod COMAX VLNKA Montážní návod COMAX VLNKA STŘECHY COMAX Velvary Malostranská 796 27324 Velvary Tel.: +420 315730124 www.strechycomax.cz Str. 1 STŘECHY COMAX, Malovarská 796, 273 24 Velvary 420 Obsah Základní informace

Více

D.1.3. Technická zpráva požárně bezpečnostního řešení

D.1.3. Technická zpráva požárně bezpečnostního řešení Zakázka číslo: 2014-002756-RT D.1.3. Technická zpráva požárně bezpečnostního řešení PROJEKT OPRAVY STŘECHY Dokumentace pro provedení stavby Gymnázium Čakovice Náměstí 25.března 100, 196 00 Praha-Čakovice

Více

Pracujte na střeše odborně podle moderních směrnic!

Pracujte na střeše odborně podle moderních směrnic! DELTA chrání hodnoty. Šetří energii. Zvyšuje komfort. Směrnice ZVDH Německý cech pokrývačů Pracujte na střeše odborně podle moderních směrnic! P R E M I U M Směrnice pro použití a pokládku pojistných hydroizolačních

Více

NÁVRH OPRAVY. : Diagnostika stavu střechy bytové budovy č.p. 41, Píšťany. : Povodí Labe s.p., Víta Nejedlého 951, Hradec Králové

NÁVRH OPRAVY. : Diagnostika stavu střechy bytové budovy č.p. 41, Píšťany. : Povodí Labe s.p., Víta Nejedlého 951, Hradec Králové Akce Stavebník : Diagnostika stavu střechy bytové budovy č.p. 41, Píšťany : Povodí Labe s.p., Víta Nejedlého 951, Hradec Králové Zakázkové číslo : 16-568 NÁVRH OPRAVY V Děčíně, březen 2016 Vypracovala

Více

DELTA -FOXX PLUS. Ještě vyšší ochrana díky inovativním lepicím okrajům. rychlá a snadná pokládka

DELTA -FOXX PLUS. Ještě vyšší ochrana díky inovativním lepicím okrajům. rychlá a snadná pokládka DELTA chrání hodnoty. Šetří energii. Zvyšuje komfort. DELTA -FOXX PLUS P R E M I U M Ještě vyšší ochrana díky inovativním lepicím okrajům. Ideální jako vodotěsné podstřeší. Vodotěsné disperzní povrstvení.

Více

ČESKÝ VÝROBCE HLINÍKOVÝCH KRYTIN

ČESKÝ VÝROBCE HLINÍKOVÝCH KRYTIN ČESKÝ VÝROBCE HLINÍKOVÝCH KRYTIN KLEMPÍŘSKÝCH PRVKŮ A OKAPOVÝCH SYSTÉMŮ Certifikovaná firma ISO: 9001:2016 WWW.KERAMET.CZ HLINÍKOVÉ STŘEŠNÍ KRYTINY Přednosti hliníkové střešní krytiny lehká, pevná ověřená

Více

Střešní pás RDI 3D Pás z SBS modifi kovaného asfaltu

Střešní pás RDI 3D Pás z SBS modifi kovaného asfaltu Střešní pás RDI 3D Pás z SBS modifikovaného asfaltu zejména pro šikmé střechy s působivým vzhledem posypu s vysokou hydroizolační spolehlivostí pro sanace i nové střechy Červená klasická RDI 3D 11 Hnědá

Více

BETONOVÉ STŘEŠNÍ TAŠKY

BETONOVÉ STŘEŠNÍ TAŠKY BETONOVÉ STŘEŠNÍ TAŠKY Platí od 1. března 2014 Člen BRAAS MONIER BUILDING GROUP BETONOVÉ STŘEŠNÍ TAŠKY BRAMAC Ochrana moderní surovinou Betonové střešní tašky Bramac jsou vyráběny z vysoce kvalitních surovin:

Více

ORIENTACE VE VÝKRESOVÉ DOKUMENTACI PRO ZHOTOVOVÁNÍ PLECHOVÝCH VÝROBKŮ, ČTENÍ VÝKRESŮ STAVEBNÍCH KLEMPÍŘSKÝCH KONSTRUKCÍ

ORIENTACE VE VÝKRESOVÉ DOKUMENTACI PRO ZHOTOVOVÁNÍ PLECHOVÝCH VÝROBKŮ, ČTENÍ VÝKRESŮ STAVEBNÍCH KLEMPÍŘSKÝCH KONSTRUKCÍ PROGRAM DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ KLEMPÍŘ STAVEBNÍ (36-053-H) OBOR KLEMPÍŘ STAVEBNÍ (36-99-H/09) STUDIJNÍ TEXT K VZDĚLÁVACÍMU MODULU ORIENTACE VE VÝKRESOVÉ DOKUMENTACI PRO ZHOTOVOVÁNÍ PLECHOVÝCH VÝROBKŮ, ČTENÍ

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.7 Základy klempířského minima Kapitola 1

Více

TileTech ROCCA. Royal Revoluce finské technologie. always on top.

TileTech ROCCA. Royal Revoluce finské technologie. always on top. Royal Revoluce finské technologie Střešní krytina Royal. Profil vyrobený finskou technologií, jedinečný ve svém tvaru, funkci a estetice. TileTech Výhody střešní krytiny Royal 6 1 2 1 2 3 3 Profil má výjimečnou

Více

ODBORNÁ SPOLEČNOST ČESKÉHO SVAZU STAVEBNÍCH INŽENÝRŮ SMĚRNICE ČHIS 02: VÝSKYT KALUŽÍ NA POVLAKOVÝCH KRYTINÁCH PLOCHÝCH STŘECH

ODBORNÁ SPOLEČNOST ČESKÉHO SVAZU STAVEBNÍCH INŽENÝRŮ SMĚRNICE ČHIS 02: VÝSKYT KALUŽÍ NA POVLAKOVÝCH KRYTINÁCH PLOCHÝCH STŘECH ODBORNÁ SPOLEČNOST ČESKÉHO SVAZU STAVEBNÍCH INŽENÝRŮ SMĚRNICE ČHIS 02: VÝSKYT KALUŽÍ NA POVLAKOVÝCH KRYTINÁCH PLOCHÝCH STŘECH ZÁŘÍ 2013 Česká hydroizolační společnost, odborná společnosti ČSSI Česká hydroizolační

Více

Technologie pokládky šindelů VEDAFORM

Technologie pokládky šindelů VEDAFORM Technická informace Asfaltový šindel tvar bobrovka (17.8.2006) Technologie pokládky šindelů VEDAFORM Pokládka živičných šindelů vyžaduje vždy čistý, rovný a suchý spojitý podklad. Ten může být tvořen dřevěným

Více

NÁVOD NA MONTÁŽ MODULOVÉ PLECHOVÉ STŘEŠNÍ KRYTINY

NÁVOD NA MONTÁŽ MODULOVÉ PLECHOVÉ STŘEŠNÍ KRYTINY NÁVOD NA MONTÁŽ MODULOVÉ PLECHOVÉ STŘEŠNÍ KRYTINY 01 Montáž okapové hrany V případě prezentovaného řešení střešní konstrukce (po dřívějším přiříznutí okapové hrany), montujeme na délku odpovídající délce

Více

OKAPOVÝ SYSTÉM BRAMAC StabiCor - M (pozinkovaný plech

OKAPOVÝ SYSTÉM BRAMAC StabiCor - M (pozinkovaný plech OKAPOVÝ SYSTÉM BRAMAC StabiCor - M (pozinkovaný plech s ochrannou barevnou vrstvou) StabiCor - P (plně probarvené tvrzené PVC) Platí od 1. ledna 2015 Člen BRAAS MONIER BUILDING GROUP Okapový systém Bramac

Více

střechy Střechy www.staviva.cz

střechy Střechy www.staviva.cz 396 www.staviva.cz Sklony střešních krytin...398 Krytina pálená...402 Krytina betonová...440 Uvedené ceny jsou ceníkové ceny výrobců, na které se vztahují případné individuální slevy nebo smluvní slevy

Více

D.1.1. a) Technická zpráva

D.1.1. a) Technická zpráva Zakázka číslo: 2015-010985-HecL D.1.1. a) Technická zpráva OPRAVA ŠIKMÉ STŘECHY OBJEKTU POLICIE ČR Zjednodušená dokumentace pro opravu střechy Skladová hala při PČR Závodní 386/100 360 06 Karlovy Vary

Více

Technologie pokládky šindelů VEDAFORM

Technologie pokládky šindelů VEDAFORM Technická informace Asfaltový šindel tvar trapézový (SHADOW) (21.10.2004) Technologie pokládky šindelů VEDAFORM Pokládka živičných šindelů vyžaduje vždy čistý, rovný a suchý spojitý podklad. Ten může být

Více

OKAPOVÝ SYSTÉM BRAMAC

OKAPOVÝ SYSTÉM BRAMAC OKAPOVÝ SYSTÉM BRAMAC 41 STABICOR - M Pozinkovaný plech s ochrannou barevnou vrstvou POPIS PRODUKTU Důmyslný spojovací systém bez nutnosti pájení a lepení. Ochrana vůči oděrům a poškrábání při montáži,

Více

Isola Powertekk. Ocelová krytina s profilem tašky. Lehká krytina bez kompromisu. 30 let záruka. Norská kvalita pro Vaši střechu K V A L T A

Isola Powertekk. Ocelová krytina s profilem tašky. Lehká krytina bez kompromisu. 30 let záruka. Norská kvalita pro Vaši střechu K V A L T A Ocelová krytina s profilem tašky Á NORSK Lehká krytina bez kompromisu K V A L I T A 30 let záruka Norská kvalita pro Vaši střechu Á NORSK Snadná cesta k nové střeše K V A 30 let záruka bez jakýchkoliv

Více

BETONOVÉ STŘEŠNÍ TAŠKY

BETONOVÉ STŘEŠNÍ TAŠKY BETONOVÉ STŘEŠNÍ TAŠKY Platí od 1. ledna 2015 Člen BRAAS MONIER BUILDING GROUP BETONOVÉ STŘEŠNÍ TAŠKY BRAMAC Ochrana moderní surovinou Betonové střešní tašky Bramac jsou vyráběny z vysoce kvalitních surovin:

Více

PS 4B cvičení střechy VNITŘNÍ ODVODNĚNÍ

PS 4B cvičení střechy VNITŘNÍ ODVODNĚNÍ VNITŘNÍ ODVODNĚNÍ Ing J.Babánková Strana 1 (celkem 15) 2.3.2015 O D V O D N Ě N Í S T Ř E CH Tvar střechy má zajistit plynulý a rychlý odtok srážkové vody ze střechy do vnitřních nebo vnějších odpadů.

Více

Funkce. Vlastnosti. Balení

Funkce. Vlastnosti. Balení Funkce Vlastnosti Balení Barva Značení Podstřešní k ochraně podstřešních konstrukcí, podstřešních tepelných izolací a podstřešních prostor před vlhkostí z deště a sněhu, před prachem a sazemi a před nepříznivými

Více

Pracujte na střeše odborně podle moderních směrnic!

Pracujte na střeše odborně podle moderních směrnic! DELTA chrání hodnoty. Šetří energii. Zvyšuje komfort. Pracujte na střeše odborně podle moderních směrnic! Směrnice ZVDH Německý cech pokrývačů Směrnice pro použití a pokládku pojistných hydroizolačních

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1. Střechy materiály střešních krytin plastová střešní krytina.

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1. Střechy materiály střešních krytin plastová střešní krytina. Číslo projektu Číslo materiálu Název školy CZ.1.07/1.5.00/34.0394 VY_32_INOVACE_12_MY_3.07 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Autor Tématický celek Ing. Zdenka

Více

Systém doplňků pro hydroizolační materiály a stavební konstrukce

Systém doplňků pro hydroizolační materiály a stavební konstrukce STŘEŠNÍ DOPLŇKY Systém doplňků pro hydroizolační materiály a stavební konstrukce Vpusti, Rohové vpusti, balkónové vpusti, Odvětrávací komínky, Tvarovky: Anténní prostupy, Lapače listí a kamení atd Terasové

Více

ONDUSTEEL A ONDUTECH. lehká ocelová střešní krytina s minerálním granulátem. lehká ocelová střešní krytina s hladkým povrchem.

ONDUSTEEL A ONDUTECH. lehká ocelová střešní krytina s minerálním granulátem. lehká ocelová střešní krytina s hladkým povrchem. ONDUSTEEL A ONDUTECH lehká ocelová střešní krytina s minerálním granulátem terrakota břidlice hnědá černá červená zelená modrá lehká ocelová střešní krytina s hladkým povrchem terrakota břidlice hnědá

Více

OPRAVA STŘECHY DOMU K. H. BOROVSKÉHO 301, OSEK D1. DOKUMENTACE STAVEBNÍHO OBJEKTU. D1: SO Architektonicko-stavební řešení TECHNICKÁ ZPRÁVA

OPRAVA STŘECHY DOMU K. H. BOROVSKÉHO 301, OSEK D1. DOKUMENTACE STAVEBNÍHO OBJEKTU. D1: SO Architektonicko-stavební řešení TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah dokumentace: A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA C. SITUAČNÍ VÝKRESY D. DOKUMENTACE OBJEKTŮ A TECHNICKÝCH A TECHNOLOGICKÝCH ZAŘÍZENÍ E. DOKLADOVÁ ČÁST 1) Stavební objekty SO OPRAVA STŘECHY

Více

Návrh skladby a tepelnětechnické posouzení střešní konstrukce

Návrh skladby a tepelnětechnické posouzení střešní konstrukce Návrh skladby a tepelnětechnické posouzení střešní konstrukce Objednatel: FYKONY spol. s r.o. Beskydská 552 741 01 Nový Jičín - Žilina Kontaktní osoba: Petr Konečný, mob.: +420 736 774 855 Objekt: Bytový

Více

Fasádní a střešní profily a systémy

Fasádní a střešní profily a systémy CCZ 1000 CZ/09.2011/Redtype Fasádní a střešní profily a systémy CZ s.r.o., S 257 311 040 X 257 311 041 w www.ruukki.cz w www.ruukkistrechy.cz U poptavky@ruukki.com Copyright 2011 Rautaruukki Corporation.

Více

Montážní návod dutinkové desky

Montážní návod dutinkové desky Montážní návod dutinkové desky Příprava konstrukce Před pokládkou dutinkových desek doporučujeme připravit nosnou dřevěnou konstrukci. Krokve musí být kvůli montáži široké min. 60 mm (doporučujeme 80 mm).

Více

Decra PLECHOVÁ STŘEŠNÍ KRYTINA 2018

Decra PLECHOVÁ STŘEŠNÍ KRYTINA 2018 Decra PLECHOVÁ STŘEŠNÍ KRYTINA 2018 2017 Decra PLECHOVÁ STŘEŠNÍ KRYTINA Plechové šablony Decra se vyrábí v Belgii a BRAMAC je jejich oficiálním distributorem pro Českou republiku. Koncepce vysoce kvalitní

Více

Lindab Usnadňujeme výstavbu. Lindab Safety. Bezpečnostní prvky SAFETY pro každou střechu

Lindab Usnadňujeme výstavbu. Lindab Safety. Bezpečnostní prvky SAFETY pro každou střechu Lindab Usnadňujeme výstavbu Lindab Safety Bezpečnostní prvky SAFETY pro každou střechu Lindab Safety Lindab Safety je sortiment použitelný pro všechny běžné typy střech z všeobecně používaných materiálů.

Více

Konstrukční řešení charakteristických detailů

Konstrukční řešení charakteristických detailů Konstrukční řešení charakteristických detailů Spojování fólií FATRAFOL navzájem a s liniovými úchytnými prvky Detail 201: Spoj fólie FATRAFOL v přesazích pásů bez kotvení a v příčném napojení pásů Detail

Více

Montážní návod COMAX TAŠKA

Montážní návod COMAX TAŠKA Montážní návod COMAX TAŠKA Materiál: AlMn0,5Mg0,5 STŘECHY COMAX Velvary Malostranská 796 27324 Velvary Tel.: +420 315730124 www.strechycomax.cz Str. 1 STŘECHY COMAX, Malovarská 796, 273 24 Velvary 420

Více

DOMINO Plochá taška s rovnými liniemi

DOMINO Plochá taška s rovnými liniemi Plochá taška s rovnými liniemi CREATON CZ Značka jedinečných střech 02I03 elegantní kombinace tvaru a funkčních vlastností Všechny engoby jsou dostupné ve vysokém standardu kvality Creaton, s jemným hedvábným

Více

ALPSKÁ TAŠKA CLASSIC STANDARD

ALPSKÁ TAŠKA CLASSIC STANDARD ALPSKÁ TAŠKA CLASSIC STANDARD Ekonomické řešení pro nové stavby i rekonstrukce Člen MONIER GROUP 1 ALPSKÁ TAŠKA CLASSIC STANDARD Alpská taška Classic Standard je charakteristická svým elegantním a symetrickým

Více

Proč se rozhodnout pro TONDACH?

Proč se rozhodnout pro TONDACH? Design 3 Proč se rozhodnout pro TONDACH? kvalitní přírodní pigmenty a náročná technologie vypalování při teplotách na 1 000 C garantují TRVALOST A BEZKONKURENČNÍ BAREVNOU STÁLOST EXTRÉMNÍ ODOLNOST materiálu

Více

BORGA DOPLŇKY spojení plechů Kč/ks Spojovací šroub D14 4,8 x 19 mm 1,70

BORGA DOPLŇKY spojení plechů Kč/ks Spojovací šroub D14 4,8 x 19 mm 1,70 0% 0% trapezy Profilované plechy ELEGANT plech Kč/m 2 krycí šířka 1080 mm 0,45 mm P30 169,- délka vlny 350 mm 0,5 mm P30 189,- výška 26 mm 0,5 mm P30 MAT 214,- Tvarované těsnění Elegant (kč/ks) 34,- plech

Více

DELTA -ALPINA. Extrémní spolehlivost! Svařitelná, difuzně otevřená, pojistná hydroizolace. Splňuje i rakouské a švýcarské normy

DELTA -ALPINA. Extrémní spolehlivost! Svařitelná, difuzně otevřená, pojistná hydroizolace. Splňuje i rakouské a švýcarské normy DELTA chrání hodnoty. Šetří energii. Zvyšuje komfort. DELTA -ALPINA P R E M I U M Extrémní spolehlivost! Svařitelná, difuzně otevřená, pojistná hydroizolace. Pro podstřeší s nejvyššími nároky na spolehlivost.

Více

Rádce Střešní plechy

Rádce Střešní plechy Rádce Střešní plechy 1 Okrajový plech bez vodní drážky postranní ukončení šikmých a plochých střech s použitím asfaltových šindelů vzdálenost okapnice/zeď min. 20 mm připevnění těsnícími šrouby A2/A2 Pomocí

Více

OKAPOVÝ SYSTÉM BRAMAC

OKAPOVÝ SYSTÉM BRAMAC OKAPOVÝ SYSTÉM BRAMAC StabiCor - M (pozinkovaný plech s ochrannou barevnou vrstvou) StabiCor - P (plně probarvené tvrzené PVC) Člen MONIER GROUP Okapový systém Bramac StabiCor - M Pozinkovaný plech s ochrannou

Více

ZATEPLENÍ ŠIKMÉ STŘECHY DVOUPLÁŠŤOVÉ S IZOLACÍ MEZI A POD KROKVEMI, NAPOJENÍ NA OBVODOVÝ PLÁŠŤ

ZATEPLENÍ ŠIKMÉ STŘECHY DVOUPLÁŠŤOVÉ S IZOLACÍ MEZI A POD KROKVEMI, NAPOJENÍ NA OBVODOVÝ PLÁŠŤ min. 50mm min.100 ZATEPLENÍ ŠIKMÉ STŘECHY DVOUPLÁŠŤOVÉ S IZOLACÍ MEZI A POD MI, NAPOJENÍ NA OBVODOVÝ PLÁŠŤ KONTRA 1. VRSTVA IZOLACE ROCKWOOL MEZI MI : 160 mm 40mm 160 50 POZEDNICE 180140mm OKAPNIČKA HYDROIZOLACE

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.7 Základy klempířského minima Kapitola 8

Více

Lindab Usnadňujeme výstavbu. Lindab Safety. Bezpečnostní prvky SAFETY pro každou střechu

Lindab Usnadňujeme výstavbu. Lindab Safety. Bezpečnostní prvky SAFETY pro každou střechu Lindab Usnadňujeme výstavbu Lindab Safety Bezpečnostní prvky SAFETY pro každou střechu Lindab Safety Lindab Safety je sortiment použitelný pro všechny běžné typy střech z všeobecně používaných materiálů.

Více

STŘECHY PLOCHÉ. 08. Základní pojmy. Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava - šablony

STŘECHY PLOCHÉ. 08. Základní pojmy. Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava - šablony S třední škola stavební Jihlava STŘECHY PLOCHÉ 08. Základní pojmy Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava - šablony Ing. Jaroslava Lorencová 2012 Projekt je spolufinancován Evropským sociálním

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 76/6/2017

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 76/6/2017 Vyhotovení č.:.. ZNALECKÝ POSUDEK č. 76/6/2017 Předmět posudku: Posouzení stavebnětechnického stavu kompletní střešní konstrukce ZŠ Meteorologická, Meteorologická 181, Praha 4 Libuš /objekt GAP budova

Více