SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST ŠKOLICÍ STŘEDISKA II

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST ŠKOLICÍ STŘEDISKA II"

Transkript

1 SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST ŠKOLICÍ STŘEDISKA II Naše politika vztahu ke klientovi je založena na sdílení rizika. Pokud jsme neúspěšní při získání grantu, platíte nám pouze symbolický paušál. Ten pokrývá některé z našich nákladů vzniklých zpracováním žádosti. Náš zájem na Vašem úspěchu je proto oboustranný a vzájemně motivující. Na dalších stranách naleznete: a. bližší informace o uvedené výzvě b. přehled našich referencí Veškeré detaily uvedené v tomto dokumentu jsou orientační a vycházejí z podmínek předcházejících výzev. Uvedené informace se mohou změnit. Předmět nabídky 1. Příprava a podání projektové žádosti o dotaci Vypracování vlastní dotační žádosti Vypracování projektové dokumentace včetně podnikatelského záměru, CBA a dalších povinných i nepovinných příloh Komunikace s koordinátorem programu Další služby s ohledem na typ projektu. 2. Dotační řízení a administrace projektu Metodická podpora věcného i finančního řízení projektu pro zajištění souladu realizace projektu s dotačními pravidly Zpracování informací o stavu realizace projektu a přehledu uskutečněných výdajů projektu, povinné publicity a výběrových řízeních Vyplnění a odeslání monitorovacích zpráv, včetně závěrečné zprávy Zpracování případných žádostí o změnu projektu a metodická podpora při případných kontrolách projektu. 3. Realizace a administrace výběrových řízení Metodická podpora ve všech fázích procesu zadání zakázek Příprava zadávací dokumentace Příprava vzorových podkladů pro jednání výběrových komisí Elektronická archivace všech dokumentů souvisejících s výběrovými řízeními v elektronických systémech poskytovatele dotace. Neváhejte nás kontaktovat pro další bezplatnou telefonickou konzultaci či upřesnění naší nabídky služeb. Za tým Grant Advisor, Martin Dítě, jednatel OP PIK - ŠKOLÍCÍ STŘEDISKA II Cílem programu je rozvoj nové a využití stávající infrastruktury pro vzdělávání a rozvoj lidských zdrojů v podnikatelském sektoru s možností využití této infrastruktury pro potřeby odborné přípravy v počátečním technickém vzdělávání. O NÁS Dotační poradenství v roce 1999 jsme se stali první společnost na trhu poskytující komplexní dotační služby ve všech oblastech podpory a od té doby jsme aktivně napomohli k čerpání desítek miliard korun v rámci národních i evropských programů. Reference Vybrané reference našich projektů během naší 14leté poradenské historie naleznete níže. V rámci výzev OPPI dosahujeme téměř 100% úspěšnosti. Ing. Martin Dítě jednatel mobil: m.dite@grantadvisor.cz GRANT ADVISOR, spol. s r.o. IČ: DIČ: CZ Kancelář: Vrchlického sad Brno URL:

2 OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST PO 2 ŠKOLÍCÍ STŘEDISKA Sumář programu Program je zaměřen na výstavbu, pořízení a rekonstrukce školících center, modernizaci prostor pro vzdělávání a pořízení vybavení školících prostor včetně školících pomůcek a pořízení vzdělávacích programů. Žadateli jsou malé a střední podniky. Na co lze žádat Výstavba nových školících center Rekonstrukce stávajících školících center Pořízení vybavení školících prostor nábytek, IT vybavení, praktické školící pomůcky atd. Pořízení vzdělávacích programů V rozsahu křížového financování je v rámci podporovaného projektu umožněna podpora vzdělávání zaměstnanců a zaměstnavatelů příslušného podniku. Na co nelze žádat Pořízení, výstavba či rekonstrukce prostor, které ke školení a vzdělávání slouží jen částečně (např. část dne slouží místnost ke školení a část dne slouží pro výrobu či administrativní činnost) Pořízení vybavení, které ke školení a vzdělávání slouží jen částečně (např. nákup IT techniky, na které se realizuje školení a jinak slouží pro administrativní/výrobní účely žadatele) Realizace vzdělávacích aktivit mimo rámec křížového financování Pořízení pozemků a budov. Indikátory Z úrovně projektů budou příjemcem podpory povinně vykazovány a naplňovány všechny následující indikátory: a) Povinné k výběru: Celkový počet účastníků. b) Povinné k naplnění: Nové kapacity pro školení a odborné vzdělávání MSP. Kdo může žádat Malé a střední podniky. Hodnocení projektů Agentura Czechinvest dle kritérií přijatelnosti (binární ANO/NE) Hodnotitelé dle výběrových kritérií a posudků (2 interní hodnotitelé) Souhrnný výběr projektů provede výběrová komise Na základě závěru výběrové komise vydá rozhodnutí o poskytnutí dotace řídící orgán OP PIK, tj. poskytovatel dotace (Ministerstvo průmyslu a obchodu).

3 Model hodnocení jednokolový. Metodika bodování Kritéria pro hodnocení jsou rozdělena na pět základních částí: Binární (vylučovací) kritéria Připravenost žadatele k realizaci projektu (hodnotící kritérium, max. 15 bodů) Potřebnost a relevance projektu (hodnotící kritérium, max. 60 bodů) Hospodárnost rozpočtu (hodnotící kritérium, max. 18 bodů) Specifická kritéria (hodnotící kritérium, max. 7 bodů). Pokud projekt předložený žadatelem o dotaci získá v části Binární kritéria alespoň jedno záporné hodnocení, bude projekt z dalšího hodnocení vyřazen jako nepřijatelný. Projekt může získat maximálně 100 bodů. Minimální počet bodů potřebných pro naplnění kritérií programu a schválení projektu je 60. Výše dotace a oprávněné výdaje Způsobilé výdaje: Za způsobilé výdaje jsou považovány tyto náklady: Dlouhodobý hmotný majetek (rekonstrukce, výstavba či odstranění staveb, inženýrské sítě, inženýrská činnost, projektová dokumentace související se stavebními úpravami, hardware a sítě, technické zařízení, ostatní stroje a zařízení nezbytné pro zajištění vzdělávání). Poskytovatel bude v rámci pořízení stavebních prací považovat tyto za způsobilé pouze do úrovně hodnoty cen stavebních prací dle katalogů ÚRS pro daný rok, v němž byla podána Plná žádost projektu. V této souvislosti je příjemce povinen k Plné žádosti předložit podrobný naceněný položkový rozpočet stavebních prací plánovaných k realizaci v rámci projektu. Pokud cena za stavební práce bude vyšší, než uvádějí normativy pro ocenění stavebních prací (ÚRS), budou tyto výdaje kráceny na hodnotu odpovídající normativům Dlouhodobý nehmotný majetek (školicí programy, software a data). Výdaje na pořízení dlouhodobého nehmotného majetku jsou způsobilé za předpokladu, že tento dlouhodobý nehmotný majetek splňuje následující podmínky: o musí být využíván výlučně v místě realizace projektu uvedeném v Podmínkách poskytnutí dotace, o musí se jednat o majetek nový (dosud neodepisovaný), o musí se jednat o odepisovatelná aktiva zařazená do majetku Příjemce podpory a evidovaná po dobu 5 let od data ukončení realizace projektu, o musí být pořízen od třetích stran nespřízněných s kupujícím za tržních podmínek, o poskytovatel bude v rámci pořízení dlouhodobého nehmotného majetku považovat tyto za způsobilé pouze do úrovně hodnoty cen obvyklých na trhu (v případě, kde se nejedná o unikátní technologie a je možné provést porovnání obvyklých cen na trhu). Drobný hmotný a nehmotný majetek. Poskytovatel bude v rámci pořízení drobného hmotného a nehmotného majetku považovat tyto za způsobilé pouze do úrovně hodnoty cen obvyklých na trhu Služby školitelů (pouze v případě křížového financování). Poskytovatel bude v rámci služeb školitelů považovat tyto za způsobilé pouze do úrovně hodnoty cen obvyklých na trhu.

4 Způsobilými výdaji nejsou: DPH, pokud je příjemce podpory plátcem DPH Výdaje vzniklé nebo uhrazené před datem přijatelnosti projektu Splátky půjček a úvěrů Sankce a penále Stavební práce zasahující mimo vnější část budovy, ve které bude umístěno školicí středisko (úpravy pozemků, příjezdová komunikace, parkovací plochy, oplocení), kromě nezbytných přípojek kanalizace, vodovodů, elektřiny, plynu či dalších nezbytných médií Výdaje na nákup pozemků a budov Předměty dekorativní povahy, vybavení nádobím a dalšími drobnými věcmi (např. fixy, lampičky atd.) Výdaje na nákup know-how Výdaje na pořízení e-learningu Výdaje na záruky, pojištění, úroky, bankovní poplatky, kursové ztráty, celní a správní poplatky Leasing. Finanční kritéria: Plánovaná alokace výzvy mil. Kč Forma podpory - dotace Minimální výše dotace tis. Kč Maximální výše dotace - 5 mil. Kč Intenzita podpory projektů MSP zaměřených na výstavbu a pořízení nových případně rekonstrukce stávajících školících center, modernizace prostor pro vzdělávání, pořízení vybavení školících prostor včetně školících pomůcek, vzdělávacích programů, které jsou nezbytné k zahájení činnosti, je maximálně 50 % způsobilých výdajů. V případě podpory vzdělávání zaměstnanců a zaměstnavatelů v rámci křížového financování nesmí intenzita podpory vzdělávacího projektu přesáhnout: 50 % způsobilých výdajů pro malé podniky, max. 100 tis. Kč 50 % způsobilých výdajů pro střední podniky, max. 200 tis. Kč. Specifika a omezení Cílové území: Území České republiky, mimo území hl. m. Prahy Rozhodující pro posouzení místní přijatelnosti není sídlo žadatele, ale skutečné místo realizace projektu = skutečné místo dopadu realizovaného projektu z hlediska jeho přínosů do příslušného regionu Prioritně hospodářsky problémové regiony a území s vysokou mírou nezaměstnanosti Projekt bude posuzován také z hlediska své případné vazby na integrovanou strategii v rámci tzv. integrované územní investice ( ITI ) realizované v ČR v letech v následujících metropolitních oblastech: Praha, Brno, Ostrava, Plzeň, aglomerace Ústecko Chomutovská, Olomoucká a Hradecko Pardubická. Žadatel v žádosti uvede, zda předkládaný projekt vychází z některé z uvedených schválených integrovaných strategií (pro účely dalšího sledování ze strany Řídícího orgánu OP PIK).

5 Využití školícího centra ((počet dnů školení za rok / počet pracovních dnů)*100 %) činí po dobu udržitelnosti projektu ode dne ukončení realizace projektu alespoň 30 % pokud poskytovatel dotace nerozhodne jinak. Harmonogram: Zahájení příjmů žádostí o podporu: 05/2016 Ukončení příjmu žádostí o podporu: 09/2016. Doba realizace projektu nesmí překročit 3 roky od data vydání Rozhodnutí, a to i v případě, že je nárokována část financována v rámci doplňkového křížového financování. Podporovaná odvětví SEKCE B Těžba a dobývání Ostatní těžba a dobývání. SEKCE C Zpracovatelský průmysl Výroba potravinářských výrobků Výroba nápojů Výroba textilií Výroba oděvů Výroba usní a souvisejících výrobků Zpracování dřeva, výroba dřevěných, korkových, proutěných a slaměných výrobků, kromě nábytku (s výjimkou pilařské výroby a impregnace dřeva u zemědělských podnikatelů CZ-NACE 16.1) Výroba papíru a výrobků z papíru Tisk a rozmnožování nahraných nosičů Výroba chemických látek a chemických přípravků Výroba základních farmaceutických výrobků a přípravků Výroba pryžových a plastových výrobků Výroba ostatních nekovových minerálních výrobků Výroba základních kovů, hutní zpracování kovů; slévárenství Výroba kovových konstrukcí a kovodělných výrobků, kromě strojů a zařízení Výroba počítačů, elektronických a optických přístrojů a zařízení Výroba elektrických zařízení Výroba strojů a zařízení j. n. Výroba motorových vozidel (kromě motocyklů), přívěsů a návěsů Výroba ostatních dopravních prostředků a zařízení Výroba nábytku Ostatní zpracovatelský průmysl Opravy a instalace strojů a zařízení. SEKCE E Zásobování vodou; činnosti související s odpadními vodami, odpady a sanacemi Shromažďování, sběr a odstraňování odpadů, úprava odpadů k dalšímu využití. SEKCE F Stavebnictví

6 Výstavba budov Inženýrské stavitelství Specializované stavební činnosti. SEKCE G Velkoobchod a maloobchod; opravy a údržba motorových vozidel Velkoobchod (kromě motorových vozidel), pouze 46.3, 46.4, 46.5 Maloobchod (kromě motorových vozidel), pouze 47.3, a SEKCE H Doprava a skladování Pozemní a potrubní doprava (CZ-NACE podniku, který provozuje silniční nákladní dopravu pro cizí potřebu, nebude poskytnuta podpora de minimis vyšší než EUR). SEKCE J Informační a komunikační činnosti Vydavatelské činnosti Činnosti v oblasti filmů, videozáznamů a televizních programů, pořizování zvukových nahrávek a hudební vydavatelské činnosti Telekomunikační činnosti Činnosti v oblasti informačních technologií Informační činnosti. SEKCE M Profesní, vědecké a technické činnosti Právní a účetnické činnosti Činnosti vedení podniků, poradenství v oblasti řízení Architektonické a inženýrské činnosti, technické zkoušky a analýzy Výzkum a vývoj Průzkum trhu a veřejného mínění Ostatní profesní, vědecké a technické činnosti. SEKCE N Administrativní a podpůrné činnosti Činnosti související se zaměstnáním. SEKCE S Ostatní činnosti Opravy počítačů a výrobků pro osobní potřebu a převážně pro domácnost.

V rozsahu křížového financování je v rámci podporovaného projektu umožněna podpora vzdělávání zaměstnanců a zaměstnavatelů příslušného podniku.

V rozsahu křížového financování je v rámci podporovaného projektu umožněna podpora vzdělávání zaměstnanců a zaměstnavatelů příslušného podniku. Souhrn programu Program je zaměřen na výstavbu, pořízení a rekonstrukce školících center, modernizaci prostor pro vzdělávání a pořízení vybavení školících prostor včetně školících pomůcek a pořízení vzdělávacích

Více

Z úrovně projektů budou příjemcem podpory povinně vykazovány a naplňovány všechny následující indikátory:

Z úrovně projektů budou příjemcem podpory povinně vykazovány a naplňovány všechny následující indikátory: Souhrn programu Program je zaměřen na projekty, jejichž realizací dojde k rekonstrukci brownfieldu na podnikatelský objekt (revitalizace plochy pro vlastní podnikání, rekonstrukce objektu). Žadateli jsou

Více

Z úrovně projektů budou příjemcem podpory povinně vykazovány a naplňovány všechny následující indikátory 2 :

Z úrovně projektů budou příjemcem podpory povinně vykazovány a naplňovány všechny následující indikátory 2 : Souhrn programu Cílem této výzvy programu Technologie pro mikropodniky je podpora zvyšování počtu realizovaných nových podnikatelských záměrů začínajících mikropodniků přispívajících k rozvoji regionů

Více

Z úrovně projektů budou příjemcem podpory povinně vykazovány a naplňovány všechny následující indikátory 1 :

Z úrovně projektů budou příjemcem podpory povinně vykazovány a naplňovány všechny následující indikátory 1 : Souhrn programu Program Marketing podporuje pořízení služeb pro malé a střední podniky zaměřených na mezinárodní konkurenceschopnost usnadňující vstup na zahraniční trhy. Podporované aktivity Usnadnění

Více

Zásobování vodou; činnosti související s odpadními vodami, odpady a sanacemi

Zásobování vodou; činnosti související s odpadními vodami, odpady a sanacemi Potenciál SEKCE C Zpracovatelský průmysl 19 10 Výroba potravinářských výrobků 20 13 Výroba textilií 2 14 Výroba oděvů 15 Výroba usní a souvisejících výrobků 16 Zpracování dřeva, výroba dřevařských, korkových,

Více

Nízkouhlíkové technologie 2015

Nízkouhlíkové technologie 2015 Nízkouhlíkové technologie 2015 Příjem žádostí je červen - září 2015. Podporované aktivity: Zavádění inovativních technologií v oblasti nízkouhlíkové dopravy (elektromobilita silničních vozidel), pilotní

Více

Tab. H.2 Ekonomické subjekty podle převažující činnosti CZ-NACE ve Středočeském kraji a jeho okresech k

Tab. H.2 Ekonomické subjekty podle převažující činnosti CZ-NACE ve Středočeském kraji a jeho okresech k Celkem 328 029 25 049 22 260 35 261 22 365 16 429 24 149 27 311 23 723 47 894 41 630 30 045 11 913 v tom: A Zemědělství, lesnictví a rybářství 14 706 1 901 933 1 084 929 1 006 1 245 1 048 1 193 1 464 1

Více

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST ÚSPORY ENERGIE

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST ÚSPORY ENERGIE SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST ÚSPORY ENERGIE Naše politika vztahu ke klientovi je založena na sdílení rizika. Pokud jsme neúspěšní při získání

Více

Z úrovně projektů budou příjemcem podpory povinně vykazovány a naplňovány všechny následující indikátory:

Z úrovně projektů budou příjemcem podpory povinně vykazovány a naplňovány všechny následující indikátory: Souhrn programu Program je zaměřen na snížení energetické náročnosti podnikatelského sektoru. Podporována bude modernizace a rekonstrukce rozvodů, zavádění systémů měření a regulace, snižování energetické

Více

šíření znalostí dle Rámce společenství pro státní podporu výzkumu, vývoje a inovací, a dále podnikatelské subjekty s výzkumnými kapacitami.

šíření znalostí dle Rámce společenství pro státní podporu výzkumu, vývoje a inovací, a dále podnikatelské subjekty s výzkumnými kapacitami. Souhrn programu Program Spolupráce je mimo jiné zaměřen na podporu klastrů (kolektivní výzkum, sdílená infrastruktura, internacionalizace klastru, rozvoj klastrové organizace). Podporované aktivity Kolektivní

Více

Název položky Rostlinná a živočišná výroba, myslivost a související čin.

Název položky Rostlinná a živočišná výroba, myslivost a související čin. POPIS ČÍSELNÍKU Kód: BA0051 NACE rev.2 Název: Klasifikace ekonomických činností CZ-NACE Charakteristika: Klasifikace ekonomických činností odpovídající druhé úrovni, tj. oddílům Klasifikace ekonomických

Více

OP PIK Nemovitosti Výzva 1

OP PIK Nemovitosti Výzva 1 OP PIK Nemovitosti Výzva 1 Cílem programu Nemovitosti je usnadňovat malým a středním podnikatelům modernizaci zastaralých, prostorově a technicky nevyhovujících budov pro provádění podporovaných ekonomických

Více

Oprávněnými žadateli jsou podnikatelské subjekty a organizace pro výzkum a šíření znalostí.

Oprávněnými žadateli jsou podnikatelské subjekty a organizace pro výzkum a šíření znalostí. Souhrn programu Program je zaměřen na realizaci průmyslového výzkumu 1 a experimentálního vývoje 2, včetně účasti na mezinárodních projektech průmyslového výzkumu a vývoje. Oprávněnými žadateli jsou podnikatelské

Více

Program. Regionální úvěr RPZ. pro malé a střední podnikatele ve Zlínském kraji (s platností od 1.7.2011)

Program. Regionální úvěr RPZ. pro malé a střední podnikatele ve Zlínském kraji (s platností od 1.7.2011) Program Regionální úvěr RPZ pro malé a střední podnikatele ve Zlínském kraji (s platností od 1.7.2011) Program je realizován podle Nařízení Komise (ES) č. 1998/2006 ze dne 15. prosince 2006 o použití článků

Více

RUČENÍ PRO ZAČÍNAJÍCÍ PODNIKATELE (ručení za provozní i investiční úvěry)

RUČENÍ PRO ZAČÍNAJÍCÍ PODNIKATELE (ručení za provozní i investiční úvěry) RUČENÍ PRO ZAČÍNAJÍCÍ PODNIKATELE (ručení za provozní i investiční úvěry) Vyhlašovatel programu ručení: CEJIZA, s. r. o., se sídlem Žerotínovo nám. 3/5, 602 00 Brno, IČ 28353242, www.cejiza.cz. Tento program

Více

JAKÉ JSOU ZÁKLADNÍ PODMÍNKY FINANCOVÁNÍ

JAKÉ JSOU ZÁKLADNÍ PODMÍNKY FINANCOVÁNÍ NÁZEV DOTAČNÍHO TITULU Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Program: Služby infrastruktury - výzva II Cíl výzvy: Zkvalitňovat služby podpůrné inovační infrastruktury, která povede

Více

POTENCIÁL ZAVEDENÍ NEBO ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PRO VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A INOVAČNÍ AKTIVITY V PODNIKU NA CO LZE DOTACI ZÍSKAT?

POTENCIÁL ZAVEDENÍ NEBO ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PRO VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A INOVAČNÍ AKTIVITY V PODNIKU NA CO LZE DOTACI ZÍSKAT? OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE (OPPI) Výzva č. III: POTENCIÁL ZAVEDENÍ NEBO ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PRO VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A INOVAČNÍ AKTIVITY V PODNIKU NA CO LZE DOTACI ZÍSKAT? Program umožňuje získat

Více

Krajské rozložení podpory podnikového výzkumu a inovací ( ) v high-tech a medium high-tech odvětvích

Krajské rozložení podpory podnikového výzkumu a inovací ( ) v high-tech a medium high-tech odvětvích Krajské rozložení podpory podnikového výzkumu a inovací (2007-2013) v high-tech a medium high-tech odvětvích Miroslav Kostić, Technologické centrum AV ČR Úvod Operační program Podnikání a inovace (dále

Více

Program záruk pro malé a střední podnikatele ZÁRUKA (záruky za úvěry pro malé podnikatele) ve znění platném od 1. 7. 2014

Program záruk pro malé a střední podnikatele ZÁRUKA (záruky za úvěry pro malé podnikatele) ve znění platném od 1. 7. 2014 Program záruk pro malé a střední podnikatele ZÁRUKA (záruky za úvěry pro malé podnikatele) ve znění platném od 1. 7. 2014 Navrhovatel programu: Ministerstvo průmyslu a obchodu (www.mpo.cz) Poskytovatel

Více

Z úrovně projektů budou příjemcem podpory povinně vykazovány a naplňovány všechny následující indikátory 1 :

Z úrovně projektů budou příjemcem podpory povinně vykazovány a naplňovány všechny následující indikátory 1 : Souhrn programu Program Inovace Inovační potenciál podporuje zvýšení technických a užitných hodnot výrobků, technologií a služeb, zvýšení efektivnosti procesů výroby a poskytování služeb, inovace firemních

Více

JAKÉ JSOU ZÁKLADNÍ PODMÍNKY FINANCOVÁNÍ

JAKÉ JSOU ZÁKLADNÍ PODMÍNKY FINANCOVÁNÍ NÁZEV DOTAČNÍHO TITULU Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Program: Obnovitelné zdroje energie I. výzva Cíl výzvy: Podpora výroby a distribuce energie pocházející z obnovitelných

Více

INOSTART program záruk za úvěry začínajícím podnikatelům v Olomouckém a Moravskoslezském kraji

INOSTART program záruk za úvěry začínajícím podnikatelům v Olomouckém a Moravskoslezském kraji INOSTART program záruk za úvěry začínajícím podnikatelům v Olomouckém a Moravskoslezském kraji 1 Úvod... 2 1.1 Právní rámec... 2 1.2 Definice pojmů... 2 2 Cíl programu... 3 3 Podporované aktivity... 3

Více

Program ROZVOJ III. - 1. prodlouţení

Program ROZVOJ III. - 1. prodlouţení Operační program PODNIKÁNÍ A INOVACE Tento program je vyhlášen Ministerstvem Průmyslu a obchodu a administrován agenturou CzechInvest Program ROZVOJ III. - 1. prodlouţení Příjem Registračních ţádostí:

Více

Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK Průmysl 4.0 selským rozumem

Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK Průmysl 4.0 selským rozumem Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK 18. 4. 2018 Průmysl 4.0 selským rozumem Co je ITI? Strategické cíle SC1: Podpora souladu nabídky a poptávky na trhu práce Alokace: 1 077

Více

OTEVŘENÉ A OČEKÁVANÉ VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST

OTEVŘENÉ A OČEKÁVANÉ VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST OTEVŘENÉ A OČEKÁVANÉ VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST První dlouho očekávané výzvy v rámci OP Podnikaní a inovace pro konkurenceschopnost jsou vyhlášeny - nabízíme pomoc s přípravou

Více

MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU

MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU Řídící orgán OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST 2014 2020 Program podpory ŠKOLICÍ STŘEDISKA Obsah 1 Identifikace programu... 3 2 Základní ustanovení...

Více

Podmínky poskytování zvýhodněných regionálních úvěrů pro podnikatele v Jihočeském kraji (s platností od )

Podmínky poskytování zvýhodněných regionálních úvěrů pro podnikatele v Jihočeském kraji (s platností od ) Podmínky poskytování zvýhodněných regionálních úvěrů pro podnikatele v Jihočeském kraji (s platností od 17. 3. 2014) Úvěry pro podnikatele jsou poskytovány na základě Programu zvýhodněných regionálních

Více

Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky

Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Program REVIT Číslo výzvy Název výzvy Datum vyhlášení výzvy 13. 12. 2013 I Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Příjem žádostí 2. 1. 2014 31. 12. 2014

Více

Program OPPIK Služby infrastruktury

Program OPPIK Služby infrastruktury Program OPPIK Služby infrastruktury Prezentace Ing. Petr Porák, vedoucí oddělení implementace PO1 OPPIK Odbor výzkumu, vývoje a inovací, Ministerstvo průmyslu a obchodu Identifikace programu Cíle programu:

Více

Podmínky poskytování zvýhodněných regionálních úvěrů pro podnikatele v Jihočeském kraji (s platností od 20. 3. 2015)

Podmínky poskytování zvýhodněných regionálních úvěrů pro podnikatele v Jihočeském kraji (s platností od 20. 3. 2015) Podmínky poskytování zvýhodněných regionálních úvěrů pro podnikatele v Jihočeském kraji (s platností od 20. 3. 2015) Úvěry pro podnikatele jsou poskytovány na základě Programu zvýhodněných regionálních

Více

ISO Stars EU, s.r.o. Heranova 1542/2, Praha 5 Pracoviště: Ringhofferova 115/1, Praha 5

ISO Stars EU, s.r.o. Heranova 1542/2, Praha 5 Pracoviště: Ringhofferova 115/1, Praha 5 1. 1 Zemědělství, myslivost, lesnictví, rybolov a chov ryb Podpůrné činnosti pro zemědělské a posklizňové činnosti Lesnictví a těžba dřeva 01,02,03 01.6 02 2. 2 Těžba nerostných surovin 05, 06, 07, 08,

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI Rozvoj

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI Rozvoj Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Sekce strukturálních fondů Řídicí orgán OPPI VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI Rozvoj Identifikace výzvy Program Rozvoj Prioritní osa 2 Číslo výzvy

Více

Výzva v rámci Operačního programu Podnikání a Inovace program ROZVOJ

Výzva v rámci Operačního programu Podnikání a Inovace program ROZVOJ Výzva v rámci Operačního programu Podnikání a Inovace program ROZVOJ Identifikace výzvy: Rozvoj I Prioritní osa 2 Rozvoj firem Správce programu (poskytovatel dotace): Ministerstvo průmyslu a obchodu (dále

Více

Program zvýhodněných regionálních úvěrů pro podnikatele v Jihočeském kraji (s platností od )

Program zvýhodněných regionálních úvěrů pro podnikatele v Jihočeském kraji (s platností od ) Program zvýhodněných regionálních úvěrů pro podnikatele v Jihočeském kraji (s platností od 10. 5. 2018) Základní ustanovení a) Vyhlašovatelem programu je Jihočeský kraj (www.kraj-jihocesky.cz). b) Poskytovatelem

Více

Co se podporuje snižování energetické náročnosti v oblastech

Co se podporuje snižování energetické náročnosti v oblastech Úspory energie 2015 1. Základní informace o dotaci Příjem žádostí Příjem předběžných žádostí je 1. červen 2015 - srpen 2015 Příjem plných žádostí je září 2015 do ledna 2016 Projekt musí být ukončený do

Více

Program 14:00 14:15 Úvodní slovo (Miroslav Janovský, manažer ITI)

Program 14:00 14:15 Úvodní slovo (Miroslav Janovský, manažer ITI) Program 14:00 14:15 Úvodní slovo (Miroslav Janovský, manažer ITI) 14:15 14:30 Harmonogram výzev nositele pro rok 2017 a 2018 (Miroslav Janovský, manažer ITI) 14:30 15:00 Schvalovací proces projektů ITI

Více

NÁZEV DOTAČNÍHO TITULU PODPOROVANÉ AKTIVITY CO LZE FINANCOVAT. Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost

NÁZEV DOTAČNÍHO TITULU PODPOROVANÉ AKTIVITY CO LZE FINANCOVAT. Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost NÁZEV DOTAČNÍHO TITULU Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Prioritní osa 1: Rozvoj výzkumu a vývoje Program: Spolupráce Klastry výzva II Cíl programu: Podpořit rozvoj inovačních

Více

OP PIK Úspory energie Výzva 1

OP PIK Úspory energie Výzva 1 OP PIK Úspory energie Výzva 1 Cílem programu Úspory energie je podpora snížení energetické náročnosti podnikatelského sektoru. Účelem programu je podpora opatření přispívající k úspoře konečné spotřeby

Více

Nízkouhlíkové technologie. říjen 2017, Petr Lukeš

Nízkouhlíkové technologie. říjen 2017, Petr Lukeš Nízkouhlíkové technologie říjen 2017, Petr Lukeš PODPROGRAMY ELEKTROMOBILITA AKUMULACE ENERGIE DRUHOTNÉ SUROVINY ÚPRAVA BIOPLYNU NA BIOMETAN A JEHO VTLÁČENÍ DO SÍTĚ ELEKTROMOBILITA Nízkouhlíkové technologie

Více

OP PIK INOVACE - Inovační projekt

OP PIK INOVACE - Inovační projekt OP PIK INOVACE - Inovační projekt Cílem programu INOVACE je podpora růstu inovačního potenciálu podnikatelského sektoru a udržitelného růstu a rozvoje české ekonomiky Vyhlášení Výzvy, příjem žádostí a

Více

Výzva I programu podpory Technická pomoc

Výzva I programu podpory Technická pomoc MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU Řídící orgán OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST 2014 2020 Výzva I programu podpory Technická pomoc Název programu podpory Prioritní osa operačního

Více

Elektrotechnický průmysl a CzechInvest. Amper, Brno, 2014 Aleš Stavjaňa, Sektorový Manažer pro Elektroniku

Elektrotechnický průmysl a CzechInvest. Amper, Brno, 2014 Aleš Stavjaňa, Sektorový Manažer pro Elektroniku Elektrotechnický průmysl a CzechInvest Amper, Brno, 2014 Aleš Stavjaňa, Sektorový Manažer pro Elektroniku Elektrotechnický průmysl z pohledu CI Tradiční odvětví, přestože neplní titulní stránky Má svou

Více

Projekt Vzdělávejte se pro růst v Olomouckém kraji!

Projekt Vzdělávejte se pro růst v Olomouckém kraji! Projekt Vzdělávejte se pro růst v Olomouckém kraji! CZ.1.04/1.1.00/82.00013 Ing. Naďa Štrýglová (projektový manažer) nada.stryglova@ol.mpsv.cz Bc. Radka Kaštovská (koordinátor projektu) radka.kastovska@ol.mpsv.cz

Více

Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky

Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Program REVIT Číslo výzvy Název výzvy Datum vyhlášení aktualizovaného znění výzvy I Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji 1. 7. 2014 Příjem žádostí

Více

Příloha je nedílnou součástí osvědčení o akreditaci č.: 425/2013 ze dne: 25.7.2013. List 1 z 16

Příloha je nedílnou součástí osvědčení o akreditaci č.: 425/2013 ze dne: 25.7.2013. List 1 z 16 Akreditovaný subjekt podle /IEC 17021:2011: List 1 z 16 1 7 Výroba vlákniny, papíru a výrobků z papíru Výroba výrobků z papíru a lepenky 2 12 Výroba chemických látek, přípravků a chemických vláken Výroba

Více

INFRASTRUKTURA PRO ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ (Školicí střediska II)

INFRASTRUKTURA PRO ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ (Školicí střediska II) INFRASTRUKTURA PRO ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ (Školicí střediska II) Tento program realizuje Prioritu 2 Prostředí pro podnikání a inovace Operačního programu Podnikání a Inovace 2007 2013. 1. Cíl programu

Více

OP PIK Nízkouhlíkové technologie 2. Výzva

OP PIK Nízkouhlíkové technologie 2. Výzva OP PIK Nízkouhlíkové technologie 2. Výzva Cílem programu Nízkouhlíkové technologie je podpora konkurenceschopnosti podniků a udržitelnosti české ekonomiky prostřednictvím zavádění inovativních technologií

Více

OP PIK Aplikace Výzva 1

OP PIK Aplikace Výzva 1 OP PIK Aplikace Výzva 1 Cílem programu Aplikace je získávání nových znalostí potřebných pro vývoj nových produktů, materiálů, technologií a služeb prostřednictvím realizace projektů průmyslového výzkumu

Více

Úspory energie. Informace o programu podpory Výzva II.

Úspory energie. Informace o programu podpory Výzva II. Úspory energie Informace o programu podpory Výzva II. Program Úspory energie Výzva II. Program Úspory energie se zaměřuje na snížení energetické náročnosti podnikatelského sektoru. Účelem programu je podpora

Více

NÍZKOUHLÍKOVÉ TECHNOLOGIE Výzva IV. Příručka způsobilých výdajů (Příloha č.2)

NÍZKOUHLÍKOVÉ TECHNOLOGIE Výzva IV. Příručka způsobilých výdajů (Příloha č.2) NÍZKOUHLÍKOVÉ TECHNOLOGIE Výzva IV. Příručka způsobilých výdajů (Příloha č.2) ÚVOD: Tento dokument má sloužit žadatelům o podporu ze strukturálních fondů EU v rámci programu Nízkouhlíkové technologie a

Více

NÍZKOUHLÍKOVÉ TECHNOLOGIE Výzva IV. Příručka způsobilých výdajů (Příloha č.2)

NÍZKOUHLÍKOVÉ TECHNOLOGIE Výzva IV. Příručka způsobilých výdajů (Příloha č.2) NÍZKOUHLÍKOVÉ TECHNOLOGIE Výzva IV. Příručka způsobilých výdajů (Příloha č.2) ÚVOD: Tento dokument má sloužit žadatelům o podporu ze strukturálních fondů EU v rámci programu Nízkouhlíkové technologie a

Více

Inovační vouchery v Olomouckém kraji. Pracovní setkání Inovační vouchery v Olomouckém kraji II. etapa Krajský úřad Olomouckého

Inovační vouchery v Olomouckém kraji. Pracovní setkání Inovační vouchery v Olomouckém kraji II. etapa Krajský úřad Olomouckého Inovační vouchery v Olomouckém kraji Pracovní setkání Inovační vouchery v Olomouckém kraji II. etapa 11. 12. 2013 Krajský úřad Olomouckého Inovační vouchery v Olomouckém kraji II. etapa Inovační voucher

Více

Zaměstnanost sociální podnikání sociální bydlení společenská odpovědnost

Zaměstnanost sociální podnikání sociální bydlení společenská odpovědnost Zaměstnanost sociální podnikání sociální bydlení společenská odpovědnost S-záruka individuální záruka s finančním příspěvkem pro sociální podniky Kongresové centrum ALDIS, Hradec Králové, 11. května 2018

Více

PŘÍLOHA č. 1q) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Pravidla způsobilosti výdajů pro prioritní osu 3 OP VaVpI, číslo výzvy 9.

PŘÍLOHA č. 1q) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Pravidla způsobilosti výdajů pro prioritní osu 3 OP VaVpI, číslo výzvy 9. PŘÍLOHA č. 1q) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Pravidla způsobilosti výdajů pro prioritní osu 3 OP VaVpI, číslo výzvy 9.3 Účinnost od 15. 5. 2015 Verze č. 1.0 Pravidla způsobilosti výdajů pro

Více

Statistické hodnocení čerpání finančních prostředků ze Strukturálních fondů EU subjekty z území Libereckého kraje

Statistické hodnocení čerpání finančních prostředků ze Strukturálních fondů EU subjekty z území Libereckého kraje OBSAH str. Vyhodnocení čerpání ze Strukturálních fondů EU v Libereckém kraji 2 Operační programy 8 52 OP Průmysl a podnikání 8 OP Infrastruktura 16 OP Rozvoj lidských zdrojů 23 OP Rozvoj venkova a multifunkční

Více

Program zvýhodněných regionálních úvěrů pro podnikatele a obce v Jihočeském kraji (s platností od )

Program zvýhodněných regionálních úvěrů pro podnikatele a obce v Jihočeském kraji (s platností od ) Program zvýhodněných regionálních úvěrů pro podnikatele a obce v Jihočeském kraji (s platností od 4. 7. 2016) Základní ustanovení a) Vyhlašovatelem programu je Jihočeský kraj (www.kraj-jihocesky.cz). b)

Více

Podporované ekonomické činnosti (podle CZ-NACE)

Podporované ekonomické činnosti (podle CZ-NACE) Příloha č. 1 Výzvy I - úvěry v programu EXPANZE Podporované ekonomické činnosti (podle CZ-NACE) Část A Oddíl Název Sekce B - Těžba a dobývání 8 Ostatní těžba a dobývání Sekce C - Zpracovatelský průmysl

Více

BROWNFIELD TŘEBÍČ 2015

BROWNFIELD TŘEBÍČ 2015 BROWNFIELD TŘEBÍČ 2015 Petr Ullmann 22. října 2015 Obsah Brownfield x Greenfield Operační Program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Program Nemovitosti (zpracováno podle materiálů Agentury pro

Více

Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů. Program MPO

Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů. Program MPO Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů Program MPO O programu cíl: řešit BF v strukturálně postižených krajích a hospodářsky problémových regionech příjemci dotace: obce, kraje koncoví uživatelé:

Více

Akreditovaný subjekt podle ČSN EN ISO/IEC :2016: QES Cert s.r.o. Jablonecká 322/72, Střížkov, Praha 9

Akreditovaný subjekt podle ČSN EN ISO/IEC :2016: QES Cert s.r.o. Jablonecká 322/72, Střížkov, Praha 9 1. 1 Zemědělství, myslivost, lesnictví, rybolov a chov ryb 02 2. 2 Těžba nerostných surovin 08,09 3. 3 Výroba potravinářských výrobků a nápojů, tabákových výrobků 4. 4 Výroba textilií, textilních a oděvních

Více

ČMZRB produkty pro MSP v roce Praha, 5. května 2016

ČMZRB produkty pro MSP v roce Praha, 5. května 2016 ČMZRB produkty pro MSP v roce 2016 Praha, 5. května 2016 ČMZRB - profil 1992: založení ČMZRB, a.s. Jediný akcionář ČMZRB Česká republika (Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo financí a Ministerstvo

Více

CZ-NACE PROGRAM NEMOVITOSTI

CZ-NACE PROGRAM NEMOVITOSTI Příloha č. 1 část A Oddíl Skupina Název CZ-NACE PROGRAM NEMOVITOSTI Sekce B Těžba a dobývání 8 Ostatní těžba a dobývání Sekce C Zpracovatelský průmysl 1) 10 Výroba potravinářských výrobků 2) 11 Výroba

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) , Brno Mgr. Petra Kuklová

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) , Brno Mgr. Petra Kuklová Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) 28. 2. 2018, Brno Mgr. Petra Kuklová Agentura pro podnikání a inovace (API) Příspěvková organizace s celostátní působností podřízená

Více

INOVACE (ve znění platném od )

INOVACE (ve znění platném od ) Změna: 31.7.2006 INOVACE (ve znění platném od.. 2007) Tento program realizuje Prioritu 1, Oblast intervence 1.3 Inovace, Operačního programu Podnikání a Inovace 2007 2013. Veřejná podpora poskytnutá prostřednictvím

Více

INOSTART program záruk za úvěry začínajícím podnikatelům

INOSTART program záruk za úvěry začínajícím podnikatelům INOSTART program záruk za úvěry začínajícím podnikatelům 1 Úvod... 2 1.1 Právní rámec... 2 1.2 Definice pojmů... 2 2 Cíl programu... 3 3 Podporované aktivity... 3 4 Příjemce podpory... 3 4.1 Příjemce podpory

Více

Operační program Podnikání a inovace. Program Potenciál

Operační program Podnikání a inovace. Program Potenciál Operační program Podnikání a inovace Dotační příležitosti pro inovační firmy Ing. Lenka Ondřejová CzechInvest Ostrava 26. 10. 2010 Inovační proces Inovace-ochrana práv průmyslového vlastnictví POTENCIÁL

Více

NÍZKOUHLÍKOVÉ TECHNOLOGIE Výzva III. Příručka způsobilých výdajů (Příloha č.2)

NÍZKOUHLÍKOVÉ TECHNOLOGIE Výzva III. Příručka způsobilých výdajů (Příloha č.2) NÍZKOUHLÍKOVÉ TECHNOLOGIE Výzva III. Příručka způsobilých výdajů (Příloha č.2) ÚVOD: Tento dokument má sloužit žadatelům o podporu ze strukturálních fondů EU v rámci programu Nízkouhlíkové technologie

Více

Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest

Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest Programy podpory podnikáníaktuální výzvy OPPI Agentura CzechInvest 1. 11. 2011 Ing. Lenka Menzelová Regionální projektový manažer pro Královéhradecký kraj Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest

Více

CZ-NACE PROGRAM NEMOVITOSTI REKONSTRUKCE OBJEKTU

CZ-NACE PROGRAM NEMOVITOSTI REKONSTRUKCE OBJEKTU Příloha č. 1 část A CZ-NACE PROGRAM NEMOVITOSTI REKONSTRUKCE OBJEKTU Oddíl Skupina Název Sekce C - Zpracovatelský průmysl 1) 10 Výroba potravinářských výrobků 2) 11 Výroba nápojů 2) 13 Výroba textilií

Více

ČMZRB produkty pro MSP v roce Praha, 7. prosince 2016

ČMZRB produkty pro MSP v roce Praha, 7. prosince 2016 Finanční nástroje pro rozvoj MSP ČMZRB produkty pro MSP v roce 2016 Praha, 7. prosince 2016 Základní údaje o ČMZRB založena v roce 1992 jako specializovaná bankovní instituce na podporu malého a středního

Více

PŘÍLOHA Č. 5 KATEGORIE CZ NACE

PŘÍLOHA Č. 5 KATEGORIE CZ NACE PŘÍLOHA Č. 5 KATEGORIE CZ NACE Část A Kategorie CZ NACE podporované: Oddíl Skupina Název Sekce B Těžba a dobývání 8 Ostatní těžba a dobývání Sekce C - Zpracovatelský průmysl 1) 10 Výroba potravinářských

Více

KATEGORIE CZ NACE. Část A. Kategorie CZ NACE podporované:

KATEGORIE CZ NACE. Část A. Kategorie CZ NACE podporované: Část A Kategorie CZ NACE podporované: KATEGORIE CZ NACE Oddíl Skupina Název Sekce B Těžba a dobývání 8 Ostatní těžba a dobývání Sekce C - Zpracovatelský průmysl 1) 10 Výroba potravinářských výrobků 2)

Více

MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU

MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU Řídící orgán OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST 2014 2020 Program podpory APLIKACE Obsah 1 Identifikace programu... 3 2 Základní ustanovení...

Více

DOTAČNÍ ZPRAVODAJ BRAIN LOGISTICS průvodce podnikatele světem dotací v rámci operačního programu OP PIK

DOTAČNÍ ZPRAVODAJ BRAIN LOGISTICS průvodce podnikatele světem dotací v rámci operačního programu OP PIK Str. 1 z 5 DOTAČNÍ ZPRAVODAJ BRAIN LOGISTICS průvodce podnikatele světem dotací v rámci operačního programu OP PIK Vážení, v rámci Operačního programu podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OPPIK)

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI Marketing

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI Marketing Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Sekce strukturálních fondů Řídicí orgán OPPI VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI Marketing Identifikace výzvy Prioritní osa 6 Program Marketing Individuální

Více

29.02.2008 Brno. Aktuální a připravované výzvy v rámci Operačního programu podnikání a inovace. Mgr. et Mgr. Martin Potůček

29.02.2008 Brno. Aktuální a připravované výzvy v rámci Operačního programu podnikání a inovace. Mgr. et Mgr. Martin Potůček 29.02.2008 Brno Aktuální a připravované výzvy v rámci Operačního programu podnikání a inovace Mgr. et Mgr. Martin Potůček Priority, programy, alokace Operační program Podnikání a inovace Prioritní osa

Více

Program INOVACE INOVAČNÍ PROJEKT (OPPIK, Výzva I.)

Program INOVACE INOVAČNÍ PROJEKT (OPPIK, Výzva I.) Program INOVACE INOVAČNÍ PROJEKT (OPPIK, Výzva I.) Nabízíme Vám jedinečnou příležitost získat ve spolupráci s námi až 45 % dotaci na uvedení výsledků Vašich výzkumných, vývojových a inovačních aktivit

Více

OP PODNIKÁNÍ A INOVACE. OPPI Program POTENCIÁL

OP PODNIKÁNÍ A INOVACE. OPPI Program POTENCIÁL OP PODNIKÁNÍ A INOVACE OPPI Program POTENCIÁL Alokace v Cíli Konvergence Podíl finančních prostředků SF a FS v ČR mezi operační programy pro období 2007-2013 v cíli Konvergence (bez domácího spolufinancování):

Více

Pro: Smart akcelerátor v Jihočeském str. 1 kraji

Pro: Smart akcelerátor v Jihočeském str. 1 kraji Analýza Odvětví v Jihočeském kraji s rostoucím potenciálem Zpracoval: Ing. Filip Šuster suster@jvtp.cz Pro: Smart akcelerátor v Jihočeském str. kraji. listopadu České Budějovice Poslední úprava. března

Více

Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu

Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu Strategické projekty Smart Administration 1. Identifikace výzvy Číslo

Více

Legislativa a nástroje podpory sociálního podnikání. S-záruka individuální záruka s finančním příspěvkem pro sociální podniky

Legislativa a nástroje podpory sociálního podnikání. S-záruka individuální záruka s finančním příspěvkem pro sociální podniky Legislativa a nástroje podpory sociálního podnikání S-záruka individuální záruka s finančním příspěvkem pro sociální podniky Úřad práce ČR, Hradec Králové, 28. 11. 2017 ČMZRB základní údaje Založena 1992;

Více

KRITÉRIA PRO HODNOCENÍ 1. VÝZVY K PROGRAMU PODPORY - MARKETING

KRITÉRIA PRO HODNOCENÍ 1. VÝZVY K PROGRAMU PODPORY - MARKETING Příloha č. 4 KRITÉRIA PRO HODNOCENÍ 1. VÝZVY K PROGRAMU PODPORY - MARKETING Metodika bodování Kritéria pro hodnocení jsou rozdělena na pět základních částí: A Binární (vylučovací) kritéria B Připravenost

Více

NÍZKOUHLÍKOVÉ TECHNOLOGIE Výzva I. Příručka způsobilých výdajů

NÍZKOUHLÍKOVÉ TECHNOLOGIE Výzva I. Příručka způsobilých výdajů NÍZKOUHLÍKOVÉ TECHNOLOGIE Výzva I. Příručka způsobilých výdajů ÚVOD: Tento dokument má sloužit žadatelům o podporu ze strukturálních fondů EU v rámci programu Nízkouhlíkové technologie a pomáhat s orientací

Více

Příloha č. 1: KATEGORIE CZ-NACE VÝZVY I PROGRAMU MARKETING

Příloha č. 1: KATEGORIE CZ-NACE VÝZVY I PROGRAMU MARKETING Příloha č. 1: KATEGORIE CZ-NACE VÝZVY I PROGRAMU MARKETING Část A Oddíl Název Sekce B - Těžba a dobývání 8 Ostatní těžba a dobývání Sekce C - Zpracovatelský průmysl 1) 10 Výroba potravinářských výrobků

Více

-- Představení agentury CzechInvest a výsledků

-- Představení agentury CzechInvest a výsledků Možnosti podpory podnikání se zaměřením na dotace Ing. Hana Matějková Ředitelka regionální kanceláře pro Pardubický kraj agentura CzechInvest 24. září 2009 -- Představení agentury CzechInvest a výsledků

Více

Kritéria pro hodnocení 1. výzvy k programu podpory OP PIK Partnerství znalostního transferu

Kritéria pro hodnocení 1. výzvy k programu podpory OP PIK Partnerství znalostního transferu Příloha č. 4 Kritéria pro hodnocení 1. výzvy k programu podpory OP PIK Partnerství znalostního transferu Metodika bodování Kritéria pro hodnocení jsou rozdělena na pět základních částí: A Binární (vylučovací)

Více

VYMEZENÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ

VYMEZENÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ Příloha č. 1 OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST 2014-2020 ICT A SDÍLENÉ SLUŽBY ZŘIZOVÁNÍ A PROVOZ CENTER SDÍLENÝCH SLUŽEB VÝZVA IV VYMEZENÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ 1 Cílem tohoto vymezení

Více

Dotační programy pro roky 2007-2013 Operační Program Podnikání a Inovace Oblasti podpory:

Dotační programy pro roky 2007-2013 Operační Program Podnikání a Inovace Oblasti podpory: Podpora podnikání Operační Program Podnikání a Inovace Oblasti podpory: podnikání a inovace lidské zdroje a zaměstnanost výzkum a vývoj START Poskytovatel Českomoravská záruční a rozvojová banka, a.s.

Více

Produkty zemědělství, myslivosti a související práce. Produkty lesnictví, těžba dřeva a související práce

Produkty zemědělství, myslivosti a související práce. Produkty lesnictví, těžba dřeva a související práce POPIS ČÍSELNÍKU BA0050 OKEC Odvětvová klasifikace ekonomických činností Odvětvové klasifikace ekonomických činností - česká verze NACE (převzaty položky prvních dvou míst číselníku - hrubé členění). Použití

Více

úsporám OP PIK PO 3 - Hospodárnost

úsporám OP PIK PO 3 - Hospodárnost Brno 20. 6. 2017 1 Hospodárnost Hodnocení hospodárnosti Způsobilé x nezpůsobilé výdaje Na co si dát pozor 2 Hospodárnost Hodnocení hospodárnosti 3 Hodnocení hospodárnosti Hodnocení hospodárnosti kritérium

Více

Výzva v rámci Operačního programu Podnikání a Inovace Program MARKETING

Výzva v rámci Operačního programu Podnikání a Inovace Program MARKETING Výzva v rámci Operačního programu Podnikání a Inovace Program MARKETING Identifikace výzvy: MARKETING I Operační program Podnikání a inovace Správcem programu (poskytovatelem dotace) je Ministerstvo průmyslu

Více

Příručka způsobilých výdajů pro žadatele v programu Školicí střediska

Příručka způsobilých výdajů pro žadatele v programu Školicí střediska Příručka způsobilých výdajů pro žadatele Úvodní poznámka: Příručka způsobilých výdajů pro žadatele v programu ŠKOLICÍ STŘEDISKA vychází z dokumentů: Výzva k předkládání projektů v rámci OPPI (číslo I.),

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj Jakub Černík regionální projektový manažer, Brno 24.2. 2016 Školicí střediska Výzva II

Více

Ministerstvo průmyslu a obchodu

Ministerstvo průmyslu a obchodu Ministerstvo průmyslu a obchodu zveřejnilo první výzvy v Operačním programu Podnikání a inovace pro konkurence schopnost (OPPIK) Již od 1. 6. 2015 je možno podat žádost o dotace na projekty podporující

Více

Představení agentury CzechInvest. Obsah příspěvku agentury CzechInvest

Představení agentury CzechInvest. Obsah příspěvku agentury CzechInvest Obsah příspěvku agentury CzechInvest -- Představení agentury CzechInvest -- Aktuální výzvy OPPI -- Nemovitosti -- Školicí střediska -- Prosperita -- ICT a strategické služby -- Potenciál -- Patent -- Implementace

Více

Kritéria pro hodnocení 1. výzvy k programu podpory OP PIK OZE (Malé vodní elektrárny)

Kritéria pro hodnocení 1. výzvy k programu podpory OP PIK OZE (Malé vodní elektrárny) OZE_Příloha č. 4d Kritéria pro hodnocení 1. výzvy k programu podpory OP PIK OZE (Malé vodní elektrárny) Metodika bodování Kritéria pro hodnocení jsou rozdělena na pět základních částí: A B C D E Binární

Více

MAS Krušné hory - Seminář pro žadatele Výzva IROP č. 6.

MAS Krušné hory - Seminář pro žadatele Výzva IROP č. 6. Seminář pro žadatele 6. Výzva MAS Krušné hory IROP Vznik nových podnikatelských aktivit v oblasti sociálního podnikání I. MěÚ Ostrov, 12.9.2017 od 14,00 hod Zasedačka ve věži 1 Program semináře 1. Seznámení

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj Ing. Hana Rozkopalová regionální projektová manažerka Brno, 18. února 2015 Regionální

Více

Programy podpory pro rok /2018 Odbor vývoje a metodiky

Programy podpory pro rok /2018 Odbor vývoje a metodiky Programy podpory pro rok 2018 06/2018 Odbor vývoje a metodiky 1 Přehled programů 1. EXPANZE (včetně změn k 3. 9.) 2. ÚSPORY ENERGIE 3. ENERG (změny k 3. 9.) 4. M-záruky za revolvingové úvěry 5. Záruka

Více

1. VÝZVA MAS Společná CIDLINA PRV PODPORA PODNIKATELŮ I.

1. VÝZVA MAS Společná CIDLINA PRV PODPORA PODNIKATELŮ I. Společná CIDLINA, z.s. (místní akční skupina - dále také jen MAS ) IČ 26662779 jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Strategie komunitně vedeného místního rozvoje regionu Společná

Více