Oblastní charita Trutnov

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Oblastní charita Trutnov"

Transkript

1 ní charita Trutnov církevní právnická osoba IČ: Dřevařská 339, Trutnov Telefon: Fax: pomoc osobám sociálně slabým, zdravotně postiženým a seniorům Královehradecký kraj 22. února 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace má akreditovaný projekt Michaela. Přínosem projektu je zkvalitnění života, zmírnění osamělosti a integraci do společnosti klientů ní charity Trutnov, tak i dalších přijímajících organizací: Barevné domky Hejnice Občanské sdružení Malý princ, agentura pro komplexní péči o zdravotně postižené RIAPS Trutnov Stacionář Domov sv. Josefa Žireč Domov pro seniory Trutnov Domov s pečovatelskou službou Trutnov Klub vozíčkářů Trutnov Bukovina o.s. Krkonošský curlingový klub Trutnov a další Dobrovolníci jsou převážně středoškoláci, pomáhají klientům s volnočasovými aktivitami, pomáhají při pořádání různých kulturních, společenských, sportovních anebo charitativních akcích. Organizačně i časově odlehčují pečující rodině nebo instituci - doprovodné dobrovolné aktivity. Dobrovolníci jsou pojištěni, proškoleni a je s nimi uzavřena smlouva.

2 ní charita Trutnov církevní právnická osoba IČ: Dřevařská 339, Trutnov Telefon: Fax: pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volním čase Královehradecký kraj 22. února 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace má akreditovaný projekt Štěpán. Posláním je pomoci s vytvářením smysluplných volnočasových aktivit v zařízeních pro děti a mládež, doučování, pomoc s adaptací a integrací dětí mezi vrstevníky, preventivně působit proti sociálnímu vyloučení dětí a mládeže a eliminovat patosociální chování. Pomoc dobrovolníků při organizaci výletů, kulturních nebo sportovních akcí apod. Dobrovolníci působí jako v ní charitě Trutnov, tak i v dalších přijímajících organizacích: Mateřské centrum Karolínka, o.s. Most k životu o.p.s. Mateřská školka speciální, Na Struze 124, Trutnov RIAPS Shelter a další Dobrovolníci jsou většinou středoškoláci, jsou vyškoleni, pojištěni a je s nimi sepsaná smlouva.

3 Likvidace lepry - TB církevní právnická osoba IČ: Josefská 43/4, Praha 1 Telefon: , Fax: --- LL@likvidacelepry.cz prezident@lividacelepry.cz o udělení pomoc při uskutečňování rozvojových programů Indie 22. února 2013 Č.j.: MV /OP-2012 Organizace má akreditovaný projekt Dobrovolník v Phulpahari. Jedná se o vysílání dobrovolníků do nemocnice v Phulpahari, oblast Midnapore, stát West Bengál, který zde bude pomáhat s provozem nemocnice pomoc při sepisování žádostí o podporu u negramotných pacientů, příprava besed apod. Dobrovolník není lékařským personálem ani zdravotníkem. Dobrovolník bude řádně proškolen, pojištěn, bude mu poskytnuto specializované školení, další kurzy apod. S dobrovolníkem je sepsána smlouva.

4 Slezská diakonie církevní právnická osoba IČ: Na Nivách 7, Český Těšín Telefon: Fax: o udělení pomoc osobám zdravotně postiženým, seniorům a pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase krátkodobá, Moravskoslezský kraj 21. února 2013 Č.j.: MV /OP-2012 Organizace má akreditovaný projekt: Dobrovolnický program Slezské diakonie Dobrovolníci v nemocnici. Organizace vysílá dobrovolníky do dvou zdravotnických zařízení: Nemocnice Třinec, p.o. Sdružen zdravotnické zařízení Krnov, p.o. Dobrovolnici musí být starší 18 let, jsou proškoleni, pojištěni a je s nimi sepsaná smlouva. Náplní dobrovolníků je pokrytí volnočasových aktivit klientů nemocnice, příprava výtvarných dílen, doprovod na akce, pomoc s ručními pracemi, předčítání apod. Rozsah a obsah služby vychází primárně z potřeb a motivů dobrovolníků samotných. Přínosem pro pacienty nemocnic je udržování sociální kontaktu, zajišťování prevence jejich sociální izolace apod. Dobrovolníci působí v odděleních ošetřovatelské péče, u sociálních lůžek, v dětském oddělení a na interně.

5 ní charita Uherský Brod církevní právnická osoba IČ: Mariánské náměstí 13, Uherský Brod Telefon: Fax: o udělení pomoc osobám sociálně slabým, zdravotně postiženým, seniorům, pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase a pomoc při pořádání kulturních sbírkových akcí krátkodobá, Uherský Brod 27. března 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace má akreditovaný projekt: Dobrovolnictví v ní charitě Uherský Brod. Posláním je umožnit osobám, které mají zájem dobrovolně a bez národku na odměnu poskytnout pomoc, podporu, čas a energii lidem, kteří takovou pomoc potřebují, tuto činnost koordinovat. Cílem je pak zprostředkovat a koordinovat dobrovolnickou činnost v zařízeních ní charity Uherský Brod. Dobrovolníci pomáhají ke zkvalitňování poskytovaných služeb organizace. Předčítají klientů, chodí s nimi na procházky, pomáhají s vyplněním volného času. Dále pomáhají např. v Terapeutické dílně, doprovází klienty na různé akce. Zároveň dobrovolníci pomáhají při jednorázových aktivitách Tříkrálová sbírka, vánoční besídky, charitní ples, pečení cukroví ). Dobrovolnici jsou proškoleni, pojištěni a je s nimi sepsaná smlouva.

6 ní charita Uherský Brod církevní právnická osoba IČ: Mariánské náměstí 13, Uherský Brod Telefon: Fax: o udělení pomoc při přírodních, ekologických nebo humanitárních katastrofách krátkodobá, Česká republika 27. března 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace je součástí Arcidiecézní charity Olomouc, která má podepsanou Dohodu o poskytnutí plánované pomoci na vyžádání s Hasičským záchranným sborem Zlínského kraje. Dobrovolníci by v případě nutnosti byli aktivní podporou probíhající humanitární pomoci a to zejména při manuální pomoci distribuce drobné materiální pomoci, odklízení naplavenin, plnění pytlů pískem, evidenci poskytované pomoci, rozvoj do postižených obcí apod. Dobrovolníci budou proškoleni, pojištěni a bude s nimi uzavřená smlouva.

7 Diakonie ČCE středisko Rolnička církevní právnická osoba IČ: Mrázkova 700/III, Soběslav Telefon: Fax: Pomoc osobám sociálně slabým, zdravotně postiženým, seniorům a pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase Jihočeský kraj 29. března 2013 Č.j.: MV-24062/OP-2013 Organizace má akreditovaný projekt Kamarád pro volný čas. Cílem projektu je zlepšení kvality života dětí, dospělých a seniorů s postižením žijících v okrese Tábor a jejich integrace do společnosti a dále seznámení mladých lidí studentů středních škol na Táborsku s problematikou dětí a dospělých lidí s mentálním a kombinovaným postižením a dobrovolnictvím. Dobrovolnictví také sleduje podporu rodinám, ulehčení péče o člena rodiny s postižením, rozšířením povědomí o dobrovolnictví na Táborsku. Má za cíl prostřednictvím dobrovolníka trávit volný čas s klienty. Dobrovolníci pracují s dětmi, dospělými a seniory s mentálním, zdravotním a kombinovaným postižením. Dobrovolníci jsou těmto lidem významným pomocníkem a kamarádem, Podílí se na vymýšlení společného programu, doprovází klienty na vycházky, pomáhají překonávat bariéry prostorové i sociální. Dobrovolníci dochází do rodin klientů, či do chráněného bydlení.

8 Občanské sdružení ADRA občanské sdružení IČ: Klikatá 1238/5, Praha 5 Telefon: , Fax: adra@adra.cz o udělení pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase Jihočeský kraj 28. března 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace má akreditovaný projekt: program Pět P. Sociálně preventivní volnočasový program je ve určen dětem od 6 do 15 let, jejichž rodiče (zákonní zástupci) se zařazením do programu souhlasí. Dítě se schází jednou týdně na 2 3 hodiny s dobrovolníkem, který musí být starší 18ti let, projít psychologickými testy a zúčastnit se speciálního výcviku, školení. Dobrovolníky jsou převážně studenti. Dobrovolníci tráví s dítětem volný čas návštěvy kina, hřišť apod. Organizace je členem Asociace Pět P. Dobrovolníci jsou vyškoleni a pojištěni, je s nimi uzavřená smlouva.

9 Dobrovolnické centrum, o.s. občanské sdružení IČ: Prokopa Diviše 5, Ústí nad Labem Telefon: Fax: pomoc při péči o zachování kulturního dědictví a pomoc při pořádání kulturních akcí Ústecký kraj 12. července 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace má akreditovaný projekt : Dobrovolnická služba v muzeu a knihovně. Organizace bude vysílat dobrovolníky do organizací: Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem, příspěvková organizace Collegium Bohemikum, o.p.s. Muzeum města Ústí nad Labem Dobrovolníci se budou podílet na zájmových a doplňkových službách přijímajících organizací v rámci dlouhodobé služby. Budou pro svou práci náležitě vyškoleni se zaměřením na hlavní činnost přijímajících organizací a svůj výkon služby. Dobrovolníci se mohou podílet na průzkumech vedených směrem k uživatelům služeb přijímajících organizací, budou zpracovávat různé dotazníky, mohou být doprovodem koordinátora či jiného pracovníka knihovny v rámci přednášek pro veřejnost, především škol. Dále se mohou podílet na zajišťování různých kulturních akcí, připravovat podklady pro tiskové mediální výstupy, mohou pomáhat při zajišťování odborných přednášek. Mohou se podílet na základní informační službě v rámci prostor, výstav apod., mohou se podílet na přípravě a zabezpečení výstav, zabezpečení distribuce muzejních publikací, v rámci administrace a dokumentace sbírek apod.

10 Pobočka Diakonie církve bratrské v Kladně církevní právnická osoba IČ: Víta Nejedlého 1503, Kladno Telefon: Fax: --- info@zabradlikladno.cz pomoc nezaměstnaným, osobám sociálně slabým, zdravotně postiženým, seniorům, příslušníkům národnostních menšin, imigrantům, osobám po výkonu trestu odnětí svobody, osobám trpícím domácím násilím, pomoci při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase, pomoc při pořádání charitativních akcí i krátkodobá Kladno 15. července 2013 Č.j.: MV OP-2013 Organizace má akreditovaný projekt : Dobrovolně člověku člověkem. Organizace využívá dobrovolníky pro svou vlastní potřebu, pro svůj vlastní výše uvedený projekt, kdy pomáhá lidem v nepříznivé sociální situaci, lidem, kteří jsou ohroženi chudobou a sociálním vyloučením nebo se již v tomto stavu nacházejí. Dobrovolníci např. doprovází klienty k lékaři, na úřady, povídají si s nimi, tráví s nimi volný čas. Dále pomáhají pří charitativní pomoci jako např. vánoční pohoštění, celodenní sportovní akce apod. Organizace má cca 5 dobrovolníků, které si vybírá, školí a pojišťuje.

11 Lékořice, o.s. občanské sdružení IČ: Pod Slovany 4/1977, Praha 2-Nové Město, Telefon: , Fax: pomoc osobám zdravotně postiženým Česká republika 24. července 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Posláním programu Dobrovolníci v nemocnicích je přispívat ke zlepšení psychosociálních podmínek pacientů během hospitalizace a k celkovému zlepšení atmosféry i prostředí nemocnice. Program je realizován v rámci Fakultní Thomayerovy nemocnice a Fakultní nemocnice Královské vinohrady. Dobrovolníci působí v rámci zdravotnického zařízení, v přímém kontaktu s pacienty, rodinnými příslušníky a personálem. Dobrovolníci přispívají k naplňování kritérií zvyšování kvality péče o pacienty. Nově se dobrovolníci zapojují také jako pomocníci při speciálních činnostech jako je Trénink paměti nebo aktivizační Kluby Lékořice. Dobrovolníci v rámci akreditovaného programu vykonávají např. tyto činnosti: Společník u lůžka, individuální kontakty s pacienty, vedení zájmových kroužků pro pacienty, dospělé i děti, doprovod při vycházkách, realizaci výtvarných a hudebních dílen, při realizaci akcí pro děti (Dětský den, Mikulášská nadílka) apod. DC Lékořice eviduje v průměru 110 dobrovolníků pro pravidelnou dlouhodobou docházku 1x týdně na 1-3 hodiny. Dalších cca 150 dobrovolníků je registrováno pro jednorázové akce a výpomoc.

12 Domácí hospic Vysočina, o.p.s. (Hospicové hnutí Vysočina, o.s.) obecně prospěšná společnost IČ: Žďárská 610, Nové Město na Moravě Telefon: Fax: --- o udělení pomoc osobám zdravotně postiženým a seniorům kraj Vysočina 15. července 2013 Č.j.: MV /OP-2013 nebo programu: Organizace má akreditovaný projekt Dobrovolnický program HHV, Ročně vyšle cca 50 dobrovolníků do přijímajících organizací, které jsou v rámci poskytování zdravotních a sociálních služeb: Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace Dům klidného stáří, Žďár nad Sázavou Domov pro seniory Mitrov Domov pro seniory Lesnov Nemocnice Jihlava Dobrovolníci se věnují klientům těchto organizací v rámci jejich volnočasových aktivit, dále je doprovázejí na procházce apod. Dobrovolníci nedoprovázejí klienty v rámci hospicové péče. Dobrovolnici jsou vyškoleni, pojištěni a je s nimi uzavřená smlouva.

13 Domek pro preventivní programy zaměřené na děti, mládež a jejich rodiny (DOMEK) občanské sdružení IČ: Česká 4789, Zlín Telefon: Fax: m.forgacova@seznam.cz pomoc při péči děti, mládež a rodiny v jejich volném čase Zlínský kraj 17. července 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace má akreditovaný projekt Program Pět P. Sociálně preventivní volnočasový program je ve určen dětem od 6 do 15 let, jejichž rodiče (zákonní zástupci) se zařazením do programu souhlasí. Dítě se schází jednou týdně na 2 3 hodiny s dobrovolníkem, který musí být starší 18ti let, projít psychologickými testy a zúčastnit se speciálního výcviku, školení. Dobrovolníky jsou převážně studenti. Dobrovolníci tráví s dítětem volný čas návštěvy kina, hřišť apod. Dobrovolníci jsou pojištěni. Organizace program uskutečňuje v rámci krajského města Zlína. Organizace je členem Asociace Pět P.

14 META o.s. Sdružení pro příležitosti mladých migrantů občanské sdružení IČ: Ječná ulice 546/17, Praha 1 Telefon: Fax: Webová adresa: Číslo rozhodnutí o udělení info@meta-os.cz pomoc imigrantům Hl. m. Praha a Středočeský kraj 17. července 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Cílem projektu je rozvíjení sítě dobrovolníků, kteří jsou s klienty sdružení (mladí migranti dlouhodobě žijící v České republice) v pravidelném kontaktu a jsou jim nápomocni při řešení problémů vyplývajících z jejich sociálního a právního postavení, neznalosti českého prostředí, vzdělávacího systému či obtížné dostupností informací. Vytvoření funkční sítě v návaznosti na odborné (sociální) pracovníky sleduje dlouhodobý cíl, kterým je usnadnění a zkvalitnění procesu integrace mladých migrantů do české společnosti. V současnosti tvoří většinu dobrovolníků studenti vysokých škol. Kromě studentů se do programu zapojují také pracující mladí lidé. Do dobrovolnických aktivit zaměřených na pomoc v kanceláři se mohou zapojit mladí ve věku od 15 let, s klienty pracují pouze dobrovolníci starší 18let. Aktivity dobrovolníků: a) doučování b) příprava na přijímací zkoušky c) asistence klientů neodborné úkony, např. vyhledání informací na internetu, zvyšování PC gramotnosti, doprovod apod. d) volnčasové aktivity a diskusní skupiny kulturní a sportovní akce, diskuse na dané téma, kdy je i přítomen odborník e) pomoc v organizaci drobná pomoc s administrativou.

15 FOKUS Vysočina občanské sdružení IČ: května 365, Havlíčkův Brod Telefon: Fax: pomoc nezaměstnaným, osobám sociálně slabým, zdravotně postiženým, seniorům, pomoc pří péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase, pomoc při ochraně zlepšování životního prostředí, pomoc při péči o zachování kulturního dědictví, při pořádání kulturních nebo sbírkových a charitativních akcí pro osoby výše uvedené i krátkodobá kraj Vysočina a Pardubický kraj 15. července 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace má akreditovaný projekt Manažerská akreditace služby. Cílem projektu je zaštítit programy dobrovolnických center FOKUS Vysočina a zprofesionalizovat sytém nabídky činnosti a zájmu o dobrovolnickou službu. Organizace dobrovolníky vybírá, školí, uzavírá pojištění a smlouvy o výkonu služby, poskytuje informaci o činnosti centra, vydává publikace, semináře a vysílá dobrovolníky do přijímajících organizací, tak aby již s tímto neměly žádné náklady: Přijímajícími organizacemi jsou: FOKUS Vysočina Psychiatrická léčebna Havlíčkův Brod Domov b. Bronislavy Domov důchodů Humpolec, Domov pro seniory Havlíčkův Brod Domov pro seniory Pelhřimov Domov seniorů Drachtinka Hlinsko Město Přibyslav Pečovatelská služba Přibyslav Sociální služby města Havlíčkův Brod Nemocnice Pelhřimov Centrum pro zdravotně postižené Kraje Vysočina, pracoviště Pelhřimov Občanské sdružení Zvoneček Domov seniorů Drachtinka Hlinsko CDS Motýl

16 SONS obl. Pobočka Pelhřimov ní Charita Pelhřimov ní charita Nové Hrady u Skutče Kulturní zařízení města Pelhřimov Městská knihovna Krajská knihovna Vysočiny O.s. Zelené Srdce Středisko ekologické výchovy Mravenec O.s. Hodina H Hlinečánek mateřské centrum Dlaň životu, o.p.s. Centrum Jana XXIII. Dětský domov Nová Ves u Chotěboře Dobrovolníci s klienty vyplňují jejich volný čas před. čtením, malování, hraním společenských her, doprovody do knihoven, výlety, pomocí při tvorbě a realizací tématických a motivačních programů, pomocí při zajišťování jednorázových kulturních akcí a zábavných programů.

17 Arkáda sociálně psychologické centrum občanské sdružení IČ: Husovo nám. 2/4, Písek Telefon: Fax: pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase Jihočeský kraj 15. července 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace má akreditovaný projekt Program Pět P. Sociálně preventivní volnočasový program je ve určen dětem od 6 do 15 let, jejichž rodiče (zákonní zástupci) se zařazením do programu souhlasí. Dítě se schází jednou týdně na 2 3 hodiny s dobrovolníkem, který musí být starší 18ti let, projít psychologickými testy a zúčastnit se speciálního výcviku, školení. Program nabízí pomoc dětem mládeže, které sice nepatří do profesionální péče, ale jejich životní dráha je již narušena nějakým sociálním či zdravotním problémem. Dobrovolníky jsou převážně středoškolští studenti. Dobrovolníci tráví s dítětem volný čas návštěvy kina, hřišť apod. Dobrovolníci jsou pojištěni. Organizace je členem Asociace Pět P.

18 Futra občanské sdružení IČ: Lesní 818, Orlová Telefon: Fax: pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase Orlová 5. června 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace má akreditovaný projekt Program Pět P. Sociálně preventivní volnočasový program je ve určen dětem od 6 do 15 let, jejichž rodiče (zákonní zástupci) se zařazením do programu souhlasí. Dítě se schází jednou týdně na 2 3 hodiny s dobrovolníkem, který musí být starší 18ti let, projít psychologickými testy a zúčastnit se speciálního výcviku, školení. Program nabízí pomoc dětem mládeže, které sice nepatří do profesionální péče, ale jejich životní dráha je již narušena nějakým sociálním či zdravotním problémem. Dobrovolníky jsou převážně středoškolští studenti. Dobrovolníci tráví s dítětem volný čas návštěvy kina, hřišť apod. Dobrovolníci jsou pojištěni. Organizace je členem Asociace Pět P.

19 Arkáda sociálně psychologické centrum občanské sdružení IČ: Husovo nám. 2/4, Písek Telefon: Fax: pomoc nezaměstnaným, osobám sociálně slabým, zdravotně postiženým, seniorům, osobám po výkonu trestu odnětí svobody, osobám drogově závislým a osobám trpícím domácím násilím Jihočeský kraj 11. září 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace má akreditovaný projekt Linka důvěry. Linka důvěry je k dispozici každý pracovní den od hod. Telefonní číslo je: Dobrovolníci zajišťují provoz linku od hod a o svátcích. Dobrovolníci jsou vyškoleni ve vedení rozhovoru s člověkem, který pláče, není schopen vyjádřit své pocity, mlčí nebo naopak není k zastavení. Cílem je stabilizovat klientův stav, vyslechnout ho, podpořit a posílit sebevědomí a zprostředkovat pomoc odborníka. Povinností dobrovolníka je i zúčastnit se individuálních či skupinových supervizí a dál se vzdělávat. Organizace má v současnosti stabilizovaný tým vyškolených dobrovolníků. Někteří z dobrovolníků již byli oceněni cenou Křesadlo. Dobrovolníci jsou pojištěni. Akreditace pro oblast služby pomáhá zvyšovat povědomí o potřebnosti práce dobrovolníků v sociální oblasti. Cílem organizace je rozšiřovat služby Linky důvěry pro potřebnou veřejnost.

20 Zajíček na koni občanské sdružení IČ: Doležalova 1045, Praha 9 (korespondenční: Podskalská 29, Praha 2) Telefon: Fax: --- m.sulcova@zajiceknakoni.cz pomoc osobám sociálně slabým, zdravotně postiženým a pomoc při péči o děti, mládež a rodiny jejich volném čase, krátkodobá Česká republika 20. září 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace má akreditovaný projektu: Dobrovolnictví pro Zajíčka na koni. Cílovou skupinou jsou děti a mladí lidé s různými handicapy zdravotními, sociokulturními. Stěžejním programem sdružení jsou individuální nebo skupinové terapeutické jízdy na koních a pobytové programy zimní a letní integrační tábor. Do těchto dvou programů se každoročně zapojuje cca dobrovolníků. Dobrovolníci pomáhají v rámci přípravy i realizace: vodí koně, příprava her, muzikoterapie, arteterapie apod. Dále pomáhají pečovatelům, kteří se na táborech starají o děti, které jsou zde trvale anebo dočasně bez rodičů. Každoročně se koná několik jednodenních akcí určených pro klienty i veřejnost: čarodějnice, svatováclavská jízda apod., a zde pomáhají rovněž dobrovolníci. Dobrovolníci pomáhají v organizaci i s administrativou. Organizace spolupracuje s dalšími organizacemi (Klokánek, Diakonie Praha 4 apod.), jejichž děti se stávají klienty organizace a rovněž jim pomáhají dobrovolníci. Organizace velkou pozornost věnuje odměňování dobrovolníků a jejich motivaci (různé kurzy zdravotní, hipoterapeutické apod.).

21 Křesťanská akademie mladých, o.s. občanské sdružení IČ: Emila Pajurka 142, Frýdlant nad Ostravicí Telefon: Fax: o udělení pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase Česká republika 11. září 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace má akreditovaný projekt Kempy a mládežnické kluby. nebo programu: Cílovou skupinou projektu jsou mladí lidé ve věku od 15 do 25 let. A) Kempy: jedná se o letní 7 až 10 denní anglicko-sportovní kempy, které jsou organizovány přijímajícími organizace ve spolupráci s KAM, dobrovolníci se účastní těchto kempů, kde se zapojují do realizace dílčích částí programu. B) Mládežnické kluby: Někteří dobrovolníci po skončení kempů následně pokračují ve výkonu DS po dobu dalších 3 měsíců, a to v rámci navazujících klubů mládeže. Program je zaměřen převážně na volnočasové aktivity. Organizace využívá především zahraniční dobrovolníky z USA. Dobrovolníci jsou pojištěni, je jim poskytnuto ubytování, stravování, školení, supervize.

22 Hewer občanské sdružení občanské sdružení IČ: Pod Strašnickou vinicí 13/191, Praha 10 Telefon: Fax: Pomoc osobám zdravotně postiženým, seniorům Hl.m. Praha, Středočeský kraj, Královehradecký kraj, Pardubický kraj, Jihomoravský kraj, Plzeňský kraj a Ústecký kraj 11. září 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace má akreditovaný projekt Asistence navíc. Dobrovolníci budou doplňovat práci osobních asistentů klientů organizace. Dobrovolníci budou využívání při volnočasových aktivitách pro seniory (doprovody za kulturou, procházky, předčítání, pomoc s organizací programu výletů či víkendových pobytů apod.). Smyslem práce dobrovolníků je oslabení pocitu osamění a rozveselení znevýhodněných anebo seniorů. Dále budou dobrovolníci pomáhat při benefičních, kulturních anebo propagačních akcí, dále se tříděním archívu organizace apod. Dobrovolníci budou docházet 2x týdně. Dobrovolníci budou proškoleni, pojištěni, bude s nimi uzavřená smlouvy, budou hodnocení. Organizace používá dobrovolníky pouze pro své klienty.

23 Maltézská pomoc, o.p.s obecně prospěšná společnost IČ: Lázeňská 2, Praha 1 Telefon: Fax: --- info@maltezskapomoc.cz o udělení pomoc sociálně slabým a příslušníkům národnostních menšin Hl. m. Praha 11. září 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace má akreditovaný projekt: Dobrovolník pro osoby bez domova. Dobrovolnický program je nadstavbou terénní služby Pomoc lidem v nouzi, která je zaměřená na pomoc lidem sociálně vyloučený, žijícím na samém okraji společnosti.zejména se jedná o lidi bez domova, žijící v provizorních přístřešcích. Zapojení dobrovolníků bude probíhat formou setkávání se s klientem. Doporučená četnost setkání je jednou za týden na 2 hodiny. Dobrovolníci budou zapojeni především během návštěv u hospitalizovaných klientů na odděleních nemocnic, LDN apod. Dobrovolníci budou pojištěni, vyškoleni. Od dobrovolníků bude vyžadován výpis z rejstříku trestů a test na protilátky proti hepatitidě.

24 PoPoledni, o.s. občanské sdružení IČ: Urbanova 1178/24, Praha 4 Telefon: Fax: o udělení popoledni@ .cz Pomoc osobám zdravotně postiženým i krátkodobá Hl. m. Praha 11. září 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace má akreditovaný projekt Dobrovolnické centrum PoPo. Posláním je zkvalitnění života lidí s mentálním či kombinovaným postižením hl. m. Prahy, primárně zaměřeným na obyvatele Domova pro osoby se zdravotním postižením. Dobrovolníci zprostředkovávají klientům smysluplné využití volného času. Dobrovolníci mohou být zapojeni do volnočasových aktivit v Domově anebo mimo Domov, a to přímo s klientem. Dále mohou jednorázově pomáhat při kulturních akcích apod. Organizace dobrovolníky získává, vybírá, uzavírá s nimi smlouvy, školí, pojišťuje, superviduje a vysílá. Dobrovolníkem může být kdokoli, nejčastěji studenti anebo osoby dlouhodobě nezaměstnané.

25 Hestia, o.s. občanské sdružení IČ: Na Poříčí 12, Praha 1 Telefon: Fax: o udělení hestia@hest.cz pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase Česká republika 11. září 2013 Č.j.: MV /OP Organizace má akreditovaný projekt: Program 3G- Tři generace. Cílem je především podpora činnosti mezi generaci 50+ a dětmi. Náplní jejích setkání budou převážně volnočasové aktivity, kterým se společně dítě a dobrovolník věnují, případně doprovod na organizované volnočasvoé aktivity. Dobrovolník se nezapojuje do řešení způsobu výchovy v rodině. Průběžně je program doplňován společenskými volnočasovými aktivitami pro děti i dobrovolníky. Program nabízí dobrovolníky ve věku 50+ rodinám se školními nebo i předškolními dětmi, které nemají své vlastní prarodiče anebo nemají možnost se s nimi pravidelně setkávat, a kteří ociťují nedostatek mezigeneračního vztahu či potřebují pomoc s činnostmi okolo dětí. Dobrovolník se setkává s dítětem min. 6 měsíců, a to 1-2 týdně dle vzájemné dohody. Dobrovolníci jsou proškoleni je s nimi uzavřena smlouva, jsou pojištěni.

26 Dobrovolnické centrum Kladno, o.s. občanské sdružení IČ: Litevská 2720, Kladno Telefon: Fax: - dckladno@dckladno.cz o udělení pomoc osobám sociálně slabým a pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase Kladno 11. září 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace má akreditovaný projekt Program pět P. Program je určen dětem od 5 do 16 let, jejichž rodiče se zařazením do programu souhlasí. Dítě se schází jednou týdně na 2 3 hodiny s dobrovolníkem, který musí být starší 18ti let, projít psychologickými testy a zúčastnit se speciálního výcviku, školení. Dvojice dobrovolník dítě tráví volný čas společnou aktivitou, na které se shodnou, jedná se např. o výlety do přírody, návštěva kina, kulturní akce, sport atd. Vytváří se tak dlouhodobý kamarádský vztah, který je pro děti i dobrovolníky velkým přínosem. Dobrovolníci prochází školením, jsou jim poskytovány supervize, jsou pojištěni a je s nimi uzavřená smlouva.

27 Dobrovolnické centrum Kladno, o.s. občanské sdružení IČ: Litevská 2720, Kladno Telefon: Fax: - dckladno@dckladno.cz pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase Kladno 11. září 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace má akreditovaný projekt Dětský úsměv. Činnost dobrovolníků v tomto programu spočívá v individuální docházce za dětskými klienty do Dětského domova v Kladně a na Stochově. Důraz je kladen na možnost vytvoření a prožití individuálního vztahu dítě dobrovolník. Aktivity dobrovolníky vedou k aktivizací dětí a zlepší kvality jejich života. K činnostem programu patří hry, procházky, vození kočárku, výlety zážitkového charakteru, běžné denní činností- jako je návštěva nákupního centra, jízda vlakem, autobusem apod. Dobrovolníci se také podílí na jednorázových skupinových aktivitách, jako je např. pomoc při pořádání vánočních besídek, dětského dne apod.

28 Dobrovolnické centrum Kladno, o.s. občanské sdružení IČ: Litevská 2720, Kladno Telefon: Fax: - dckladno@dckladno.cz o udělení pomoc seniorům Středočeský kraj 11. září 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace má akreditovaný projekt Senior. nebo programu: Program je určený pro klienty domovů seniorů v Kladně a okolí. Hlavním typem činnosti dobrovolníků jsou individuální návštěvy klientů, kdy si dvojice náplň návštěv určuje sama. Většinou se jedná o předčítání, hraní her, společné vycházky a výlety, návštěva kulturních akcí apod. Dalším typem činnosti jsou skupinové akce, které jsou určeny pro větší počet klientů. Dobrovolníci se podílí na organizování a vedení volnočasových aktivit. Jedná se např. o kroužky trénování paměti, klub tvořivých rukou, PC kroužek apod.

29 Dobrovolnické centrum Kladno, o.s. občanské sdružení IČ: Litevská 2720, Kladno Telefon: Fax: - dckladno@dckladno.cz o udělení pomoc osobám sociálně slabým, zdravotně postiženým, seniorům a pomoci při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase Středočeský kraj 11. září 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace má akreditovaný projekt Pes kamarád. Projekt Pes kamarád je canisterapeutický program, ve kterém působí dobrovolník (canisasistent) a jeho pes. Dobrovolníci dochází do zařízeních a individuálně pracují s klienty zařízení. U seniorů jsou to např. aktivity ke zlepšení jemné motoriky, činnosti stimulující k aktivizaci klientů. U dětských klientů se dobrovolnická pomoc zaměřuje na podporu vývoje i učení. Pes je v tomto případě zdroj podnětů, vzdělávacích her. Dobrovolníci v tomto programu prochází základním školením dobrovolníků, canisteraputickým výcvikem a seminářem. Dobrovolnictví je věkově omezeni spodní hranicí 18ti let.

30 Farní charita Vlašim církevní právnická osoba IČ: Husovo nám. 46, Vlašim (korespondenční: Lidická 1715, Vlašim) Telefon: Fax: o udělení nebo programu: pomoc osobám zdravotně postiženým a seniorům Středočeský kraj 12. září 2013 Č.j.: MV-/OP-2013 Organizace má akreditovaný projekt Společně se seniory. Cílem poskytnout společnost seniorům ve Vlašimi a okolí. Dobrovolníci se seniory čtou, navštěvují kulturní akce, uskutečňují vycházky do přírody apod. Příjemci služby jsou staří lidé žijící v odlehlých místech regionu a na samotách. Dobrovolník je často jediným člověkem, se kterým mají možnost si promluvit. Organizace plánuje vyškolit, pojistit a uzavřít smlouvu s cca 12 dobrovolníky z řad studentů, matek na mateřské či rodičovské dovolené apod. Dobrovolník nesupluje činnost sociálního pracovníka ani práci profesionálů, ale spolupracuje s nimi.

31 ADRA, o.p.s. obecně prospěšná společnost IČ: Klikatá 1238/5, Praha 5 Telefon: , Fax: adra@adra.cz o udělení pomoc zdravotně postiženým a seniorům Jihomoravský kraj 25. října 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace má akreditovaný projekt: DC ADRA Znojmo Dobrovolníci v sociálních a zdravotních organizacích pro seniory a zdravotně postižené Jihomoravského kraje. nebo programu: Organizace vysílá dobrovolníky do těchto organizaci: Centrum sociálních služeb Znojmo, příspěvková organizace (domovy důchodců, pečovatelská služba a centrum denních služeb) Dobrovolníci klienty přijímající organizace doprovází na různé společenské aktivity, tráví s nimi volný čas, předčítají, poslouchají hudbu apod. Dobrovolníci dochází za klienty cca 1x týdně na 1-3 hodiny. Dobrovolníci nenahrazují zdravotníky či jiný odborný personál. Dobrovolníci jsou vyškoleni a pojištěni, je s nimi uzavřená smlouva.

32 ní charita Kutná Hora církevní právnická osoba IČ: Havířská 403, Kutná Hora Telefon: Fax: pomoc nezaměstnaným, osobám sociálně slabým, osobám zdravotně postiženým, seniorům, příslušníkům národnostních menšin, imigrantům, osobám po výkonu trestu odnětí svobody, pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase a pomoc při pořádání kulturních nebo sbírkových charitativních akcí krátkodobá, Kutná Hora, Čáslav 7. října 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace má akreditovaný projekt Dobrovolníci v charitě. 0blastní charita Kutná Hora patří v regionu k největším neziskovým organizacím v oblasti sociálně humanitárních služeb. Dobrovolníky využívá při činnostech, které směřují k prospěchu celé organizace (dobrovolníci pro tříkrálovou sbírku a na jednorozené akce) i pro činnosti jednotlivých středisek (např. instruktoři v dětských programech, doučování dětí, volnočasové aktivity pro děti, pomocné práce v charitním šatníku). Dobrovolníci tvoří studenti, absolventi škol, důchodci nebo matky na mateřské dovolené, nezaměstnaní. Od roku 2005 vykonávají dobrovolnickou službu v akreditovaném režimu. Dobrovolníci procházejí školením, věnuje se jim koordinátor, mají supervizi, jsou pojištěni a je s nimi uzavřená smlouva.

33 ní charita Kutná Hora církevní právnická osoba IČ: Havířská 403, Kutná Hora Telefon: Fax: o udělení pomoc osobám zdravotně postiženým a seniorům krátkodobá, Kutná Hora, Čáslav, Červený Hrádek, Čáslav 11. října 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace má akreditovaný projekt Dobrovolníci v nemocnících a zařízeních sociálních služeb. Organizace vysílá dobrovolníky do přijímajících organizací: ÚSP Barbora Kutná Hora, Domov důchodců Čáslav, Domov Na Hrádku, Městská nemocnice Čáslav. (Nevysílá do ní nemocnice Kolín a.s.) Jako dobrovolníci působí většinou lidé středního věku a důchodkyně, popř. studenti v rámci kulturních programů. Dobrovolníci jsou většinou společníci pacientů, pomáhají při volnočasových aktivitách, vyrábí rukodělné výrobky pro nemocnici, podílejí se na propagaci a prezentací, sbírají byliny apod. Ročně je zapojeno dobrovolníků v kategorii dobrovolník společník a pomocník a cca 5 dobrovolníků v rámci krátkodobého zajištění kulturních pořadů a 5 dobrovolníků pro podpůrné aktivity (sbírání byli, rukodělné práce apod.). Dobrovolníci jsou pojištěni, proškoleni, je s nimi uzavřena smlouva, věnují se jim koordinátoři.

34 IČ: Amélie, o.s. Občanské sdružení Šaldova 337/15, Praha 8 Telefon: Fax: - kancelar@amelie-os.cz pomoc osobám zdravotně postiženým Hl. m. Praha, Středočeský kraj, Olomoucký kraj 4. října 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace má akreditovaný program: Dobrovolnická program Amelie. Organizace zajišťuje v rámci akreditovaného m programu proškolené a odborně zajištěné dobrovolníky na několik oddělení Onkologických klinik Fakultních nemocnic v Praze a Olomouci. Dobrovolníci rovněž nacházejí uplatnění v Centrech Amélie, kde se věnují klientům a spolupracují na přípravě některých programů. Dobrovolnický program Amélie je specificky svým zaměřením výhradně na oblast onkologie. Vzhledem ke značné psychické zátěži, která je spojena s činností dobrovolníků na onkologických odděleních, je kladen velký důraz na školení začínajících dobrovolníků a na následnou pravidelnou supervizí podporu. Školení i supervize jsou běžnou součástí činnosti všech dobrovolnických center, ale školení dobrovolníků pro oblast onkologie je rozsáhlejší (3-4 dny stráví adepti společně s lektory v areálu onkologického pracoviště). Dobrovolníky jsou studenti, zaměstnaní apod. jsou to ti, které téma onkologického onemocnění zajímá, např. protože mají zkušenost ze svého okolí s tímto onemocnění, anebo svou vlastní.

35 Amalthea, os. Občanské sdružení IČ: Husova 199, Pardubice 3 Telefon: Fax: - amalthea@amalthea.cz o udělení pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase krátkodobá, Pardubický kraj 7. října 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace má akreditovaný projekt: Dobrovolníci v Centru náhradní rodinné péče. Program je nedílnou součástí programu Centra náhradní rodinné péče. Zapojení dobrovolníků do jeho aktivit je významným prvkem zvyšování kvality a efektivity služeb poskytovaných odbornými pracovníky. Dobrovolníci se zapojují do následujících služeb a aktivit: Odpolední klub Podpůrný program Setkání náhradních rodin Dobrovolníci se věnují především volnočasovým aktivitám. Příjemcem činnosti jsou děti v pěstounské/osvojitelské péči, potažmo celé náhradní rodiny, které pocházejí z celého Pardubického kraje. Dobrovolníci jsou většinou studenti. Dobrovolníci je proškoleni, pojištění, jsou s nimi uzavřené smlouva, a je jim poskytována pravidelná supervize.

36 Amalthea, os. Občanské sdružení IČ: Husova 199, Pardubice 3 Telefon: Fax: - amalthea@amalthea.cz pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase Pardubický kraj 7. října 2013 Č.j.: MV OP-2013 Organizace má akreditovaný program: Dobrovolníci pro ohroženou rodinu. Dobrovolníci působí v rámci programu Sanace rodiny. Jeho posláním je poskytovat odbornou pomoc a podporu rodičům z Pardubického kraje při vytváření bezpečného rodinného prostředí, které umožňuje setrvání dítěte v jeho rodině nebo návrat z ústavní péče. Na základě zhodnocení situace a zjištění potřeb rodiny se organizace rozhodne, zda by byl nápomocen svojí činností také dobrovolník. Pomoc dobrovolníka spočívá zejména v nácviku péče o domácnost, pomoc s nácvikem péče o dítě a jeho školní přípravou, podpora posílení dovednosti rodičů, pomoc se zprostředkováním volného času dítěte, podpora začlenění rodiny do komunity apod. Dobrovolníkem může být člověk starší 18 let, který prokáže dostatečné schopnosti pro specifickou práci s ohroženými rodinami. Dobrovolník je proškolen a je mu poskytována pravidelná supervize. Dále je pojištěn a je s ním uzavřená smlouva.

37 ŽIVOT 90 občanské sdružení IČ: Karolíny Světlé 18, Praha 1 Telefon: Fax: sekretariat@zivot90.cz pomoc seniorům dlouhodobé i krátkodobé Česká republika 4. října 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace má akreditovaný projekt: Dobrovolnické centrum ŽIVOTA 90. Cílem projektu je zlepšit psychosociální podmínky seniorů a zdravotně postižených osob prostřednictvím specificky zaměřených krátkodobých a dlouhodobých dobrovolnických programů aktivizačního, edukačního a volnočasového charakteru. Jedná se o programy, které jsou určeny výhradně pro seniory a zdravotně postižené, kteří využívají sociálně zdravotní služby poskytované občanským sdružením ŽIVOT 90. Dobrovolníci se mohou zapojit do následujících činnosti: Pomoc při zajišťování různých akcí ŽIVOTA 90 Pomoc při zajišťování jednoduchý administrativních činností souvisejících s aktivizačními a edukačními aktivitami Aktivní účast na módních přehlídkách Doprovázení seniorů a zdravotně postižených na akcích pořádaných ŽIVOTEM 90 Pomoc při realizaci alternativních terapií jóga apod. Pomoc s realizací edukačních aktivit (jazykové kurzy apod.) Pomoc s realizací výuky na PC Pomoc při organizování společenských setkání v rámci ŽIVOTA 90 apod.

38 Lata-Programy pro ohroženou mládež Občanské sdružení IČ: Senovážné náměstí 24, Praha 1 Telefon: Fax: - info@lata.cz pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase hlavní město Praha, Středočeský kraj 4. října 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace má akreditovaný projekt Ve dvou se to lépe táhne. Program je zaměřený na pomoc ohroženým dětem, mládeži a mladým dospělým ve věku od 13 do 26 let, kteří se ocitli v obtížné sociální situaci, v níž jim hrozí riziko sociálního selhání a sociální exkluze. Projekt je koncipování jako individuální vrstevnická sociální podpora od vyškolených a metodicky vedených dobrovolníků ve věku let. Dobrovolník podporuje klientovy sociální dovednosti, pomáhá mu konstruktivně řešit konflikty, podporuje ho v docházce do školy (zaměstnání), vede ho k odpovědnosti za vlastní chování, případně k náhledu na jeho protispolečenské jednání. Současně umožňuje klientovi zapojit se do akcí konaných v místě jeho bydliště a pomáhá mu tak získat lepší vztah ke komunitě, ve které žije.

39 Rodiče a děti Kadaně, občanské sdružení občanské sdružení IČ: Chomutovská 1619, Kadaň 1 Telefon: Fax: --- radka@kadan.cz o udělení pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volním čase Česká republika 7. října 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace má akreditovaný program Dobrovolníci pro školní přípravu. Hlavním cílem je pomoc dětem s výukovým handicapem na základních a středních školách, a zvládat danou učební látku a tak minimalizovat riziko neúspěchu opakování ročníku, se kterým často souvisí předčasný odchod těchto dětí ze vzdělávacího systému. Program je zaměřen především na děti ze sociokulturně znevýhodněného prostředí (6-15 let), kdy jim organizace nenabízí jen doučováni, ale také přátelství se starším kamarádem (dobrovolníkem), se kterým tráví volný čas. Dobrovolníci musí být starší 15-ti let, jedná se převážně o studenty. Dobrovolníci jsou proškoleni, je jim poskytovaná supervize, je s nimi uzavřená smlouva a jsou pojištěni. Dobrovolníci mají roli podpůrnou a pomocnou, nesnaží se nahradit roli učitelskou, vychovatelskou a rodičovskou. Organizace počítá se zapojením cca 10 dobrovolníků.

40 Dobrovolnické centrum, o.s. občanské sdružení IČ: Prokopa Diviše 5, Ústí nad Labem Telefon: Fax: o udělení pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase Ústecký kraj 7. října 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace má akreditovaný program Kompas. Tento program zahájil svou činnost v roce 2004, kdy v Dobrovolnickém centu vznikla potřeba nabídnout znevýhodněným dětem další a jinou formu pomoci zaměřenou na skupinovou činnost a posilování principů obsažených i v názvu programu, jako jsou KOMunikace, PArtnerství a Spolupráce. Organizace poskytuje tento program jako součást Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi spolu s programem Pět P a terénní sociální prací. V rámci tohoto programu se dva dospělí vyškolení dobrovolníci věnují skupince šesti dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí či s různými handicapy. Skupiny se pravidelně schází každý týden v určený den na 2-3 hodiny po dobu čtyř až pěti měsíců. Cílem a smyslem je nabídnout dětem, pod vedením dvojice dobrovolníků, zábavu a přátelství v malém kolektivu. Naplnit volný čas takovým způsobem, který děti a dobrovolníky osloví, zaujme a podpoří jejich sociální dovednosti. Mohou to být výlety, exkurze, hry, soutěže apod. Dobrovolníky jsou nejčastěji studenti, musí být starší 18 let.

41 Občanské sdružení Okna občanské sdružení IČ: Na Piketě 742/III, Jindřichův Hradec Telefon: Fax: pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase Česká republika 7. října 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Jedná se o znovu akreditovaný program Pět P. Tento program realizuje Občanské sdružení Okna ve spolupráci s Fakultou managementu Vysoké školy ekonomické v Jindřichově Hradci od roku Každoročně má program dvojic, na projektu pracuje koordinátorka, supervizorka a externí spolupráce probíhá s psycholožkou v oblasti diagnostiky dítěte. Program Pět P je sociálně preventivní program pro děti ve věku 6-15 let, kterým by jakýmkoliv způsobem mohl prospět hodnotný vztah s další dospělou osobou dobrovolníkem. Program nabízí pomoc neorganizovaným dětem a mládeži, které v běžném kolektivu těžko hledají kamaráda, často jde o děti s fyzickým nebo mentální handicapem. Cílem je integrovat tyto děti do běžné společnosti a program Pět P jim může pomoci běžným způsobem navazovat přátelské vztahy, naučit se komunikovat, čelit problémům ve skupině. Program funguje na principu přátelského vztahu mezi jedním dítětem a dobrovolníkem. Dvojice spolu tráví 2-3 hodiny volného času týdně různými volnočasovými aktivitami. Dobrovolník je starší 18 let, prošel výcvikem a má zájem a předpoklady pro práci s dětmi.

42 Asociace pomáhající lidem s autismem APLA Praha, Střední Čechy, o.s. občanské sdružení IČ: Brunnerova 1011/3, Praha 17 Telefon: Fax: --- apla@apla.cz o udělení nebo programu: pomoc osobám zdravotně postiženým a pomoci při pořádání kulturních nebo sbírkových charitativních akcí Česká republika 4. října 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace má akreditovaný projekt: Pomáháme, Chceme porozumět. Cílovou skupinou pomoci dobrovolníků jsou lidé se zdravotním postižením, konkrétně s poruchou PAS. Dobrovolníci jsou zapojeni do různých oblastní práce s cílovou skupinou v rámci volnočasových aktivit, výletů, filmového klubu, sportu apod. Pomáhají i při jednorázových aktivitách organizačního rázu. Dále jsou zapojeni i do sociálních služeb (soc. rehabilitace, raná péče apod.), avšak nenahrazují sociálního pracovníka, jen jej vhodně doplňují. Dobrovolníci prochází dlouhodobým školením, je s nimi uzavírána smlouva, jsou pojištění a jsou pod supervizí. Dobrovolníci nejčastěji pochází z řad studentů, organizace plánuje zapojit do své činnosti cca 40 dobrovolníků.

43 profem, o.p.s. obecně prospěšná společnost IČ: Plzeňská 846/66, Praha 5 Telefon: Fax: --- info@profem.cz o udělení pomoc osobám trpícím domácím násilím hl. m. Praha 7. října 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace má akreditovaný projekt: AdvoCats for Women. Organizace vede právní poradenství pro osoby ohrožené domácím násilím. Dobrovolnice působí na lince právní pomoci a v online poradně a zodpovídají telefonické a ové dotazy. Nejde o odbornou právní službu, pouze informační. Organizace má své právničky, které vedou popř. zastupování na soudech apod. Dobrovolníci jsou z řad studentů, kteří u organizace nejprve absolvují stáž. Pokud se během této stáže osvědčí, je jim nabídnuta dlouhodobější spolupráce. Většina dobrovolníků je z řad koncipientek, absolventek VŠ právního směru. Organizace počítá s max. 7 dobrovolnicemi, které jsou pojištěny a je s nimi uzavřena smlouva.

44 profem, o.p.s. obecně prospěšná společnost IČ: Plzeňská 846/66, Praha 5 Telefon: Fax: --- info@profem.cz o udělení pomoc osobám trpícím domácím násilím a pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase Středočeský kraj 7. října 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace má akreditovaný projekt: Primární prevence. V rámci pobočky v Příbrami, kde organizace poskytuje odborné sociální poradenství a provozuje intervenční centrum, bude poskytovat školení o problematice domácího násilí a šikany. Školení bude probíhat v podobě workshopů ve třídách druhého stupně základních škole nebo na středních školách ve Středočeském kraji. Worskshopy bude realizovat koordinátora za podpory 2 dobrovolníků na jedno setkání. Akce bude mít délku dvou vyučovacích hodin, v nichž se účastníci seznámí s představením organizace a dostupnými teoriemi předmětné problematiky, včetně kasuistiky. Dobrovolníci jsou z řad studentů, absolventi stáže. Organizace počítá s cca 7 dobrovolníky, kteří jsou proškoleni, pojištěni a je s nimi uzavřena smlouva.

45 Portimo, o.p.s. obecně prospěšná společnost IČ: Drobného 301, Nové Město na Moravě Telefon: Fax: o udělení pomoc osobám zdravotně postiženým a při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase krátkodobá, Kraj Vysočina 4. října 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace má akreditovaný projekt: Všeobecné dobrovolnictví. Dobrovolníci působí ve službě EZOP Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, ve službě Rané péče a v Sociálně aktivizačních službách pro rodiny s dětmi. Dobrovolníci působí především v rámci volnočasových aktivit, účastní se pobytových akcí, dále se podílí při přípravě jednorázových akcí pro uživatele. Dále působí v rámci podpory rodin s postiženým dítětem volnočasové aktivity. Organizace počítá s cca 20 dobrovolníky, kteří se účastní především doučování, otevřených klubů, jednorázových akcí a podpůrných činností. Dobrovolníky organizace vyhledává z řad studentů, ale I z řad rodičů, seniorů a nezaměstnaných. Organizace je školí, pojišťuje, superviduje a uzavírá s nimi smlouvy.

46 Portimo, o.p.s. obecně prospěšná společnost IČ: Drobného 301, Nové Město na Moravě Telefon: Fax: --- o udělení pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase Kraj Vysočina 4. října 2013 Č.j.: MV /OP-2013 Organizace má akreditovaný projekt: Pět P. Program je určen dětem od 5 do 16 let, jejichž rodiče se zařazením do programu souhlasí. Dítě se schází jednou týdně na 2 3 hodiny s dobrovolníkem, který musí být starší 18ti let, projít psychologickými testy a zúčastnit se speciálního výcviku, školení. Dvojice dobrovolník dítě tráví volný čas společnou aktivitou, na které se shodnou, jedná se např. o výlety do přírody, návštěva kina, kulturní akce, sport atd. Vytváří se tak dlouhodobý kamarádský vztah, který je pro děti i dobrovolníky velkým přínosem. Dobrovolníci prochází školením, jsou jim poskytovány supervize, pojištění a je s nimi uzavřená smlouva.

adra@adra.cz http://www.adra.cz pomoc osobám sociálně slabým, zdravotně postiženým, pomoci při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase

adra@adra.cz http://www.adra.cz pomoc osobám sociálně slabým, zdravotně postiženým, pomoci při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase ADRA, o.p.s. obecně prospěšná společnost IČ: 61388122 Klikatá 1238/90c, 158 00 Praha 5 - Jinonice Telefon: 257 090 641 adra@adra.cz o udělení http://www.adra.cz pomoc osobám sociálně slabým, zdravotně

Více

Sociální agentura, o.p.s.

Sociální agentura, o.p.s. Sociální agentura, o.p.s. obecně prospěšná společnost IČ: 26540495 Varšavská 688/40 400 03 Ústí nad Labem Telefon: 475200094 info@socialniagentua.cz www.socialniagentrua.cz udělení pomoc osobám sociálně

Více

Adorea dobrovolnické centrum Vsetín,o.s.

Adorea dobrovolnické centrum Vsetín,o.s. Adorea dobrovolnické centrum Vsetín,o.s. Naše činnost Medializace a propagace dobrovolnictví Vyhledávání dobrovolníků a jejich výcvik Koordinace dobrovolnictví Spolupráce s přijímajícími organizacemi Realizace

Více

2.5 Příklady dobré praxe: FOKUS Vysočina

2.5 Příklady dobré praxe: FOKUS Vysočina Odborná konference s workshopem Rozvoj dobrovolnictví v ČR 2.5 Příklady dobré praxe: FOKUS Vysočina Andrea Kozojedová, Iveta Krčálová, DiS. FOKUS Vysočina Dobrovolnická centra Web: http://accendo.cz E-mail:

Více

MOŽNOSTI DOBROVOLNICTVÍ V REGIONECH

MOŽNOSTI DOBROVOLNICTVÍ V REGIONECH MOŽNOSTI DOBROVOLNICTVÍ V REGIONECH informace o tématu dobrovolnictví: http://www.hest.cz/ informační portál o dobrovolnictví v ČR všeobecné nabídky dobrovolnictví: http://databaze.dobrovolnik.cz/ široká

Více

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu:

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Modul 5 Sociálně - právní minimum Lekce č. 9 Sociální služby Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Podpora celoživotního vzdělávání pracovníků poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském

Více

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit výzvy 034/03_16_047/CLLD_15_01_271 Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Dobrovolnické centrum, o. s.

Dobrovolnické centrum, o. s. Dobrovolnické centrum, o. s. 2015 Spolek Dobrovolnické centrum vytváří a poskytuje profesionální zázemí dobrovolníkům a propaguje dobrovolnictví jako přirozenou součást života. Rok vzniku: 1999 Jsme nestátní

Více

Podpora lidí s PAS osobní asistencí

Podpora lidí s PAS osobní asistencí Asociace pomáhající lidem s autismem APLA-JM o.s. Podpora lidí s PAS osobní asistencí Ing. Tomáš Dostál Mgr. Pavla Krňávková APLA-JM o.s. Vznik v roce 2002 z iniciativy rodičů dětí s autismem, odborníků

Více

Dobrovolnictví jako cesta k inkluzi Mgr. Eva Urbanovská Mgr. Eliška Vymazalová Dobrovolník je člověk, který si dostatečně věří v tom, že může sám změnit věci, se kterými není spokojen. Je to člověk, který

Více

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Plán rozvoje sociálních služeb se řídí zákony: zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách zákon

Více

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA BLANSKO PRO ROK 2012 Cílová skupina: Senioři Cíl 1 Podpora stávajících služeb Opatření 1.1 Odborné sociální poradenství - Naplněno.

Více

ORGANIZACE DOBROVOLNICKÉHO PROGRAMU V OBLASTNÍ NEMOCNICI KLADNO

ORGANIZACE DOBROVOLNICKÉHO PROGRAMU V OBLASTNÍ NEMOCNICI KLADNO Metodický pokyn Oblastní nemocnice Kladno, a.s. Číslo MP 012 Vydání 4 nemocnice Středočeského kraje Datum 1.10.2012 1.12.2017 ORGANIZACE DOBROVOLNICKÉHO PROGRAMU V OBLASTNÍ NEMOCNICI KLADNO Platnost dokumentu

Více

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb:

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb: 1. Základní informace o sociálních službách: V lednu roku 2007 vstoupil v platnost zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, který upravuje podmínky poskytování pomoci a podpory fyzickým osobám v nepříznivé

Více

ZO ČSOP Vlašim Oblasti kde můžete pomoci: Kontakt a informace: Dagmar Tlustošová www.csopvlasim.cz

ZO ČSOP Vlašim Oblasti kde můžete pomoci: Kontakt a informace: Dagmar Tlustošová www.csopvlasim.cz ZO ČSOP Vlašim Český svaz ochránců přírody Vlašim je občanské sdružení, které se od roku 1990 věnuje péči o přírodu a krajinu Podblanicka. Věnujeme se praktické ochraně přírody (péči o přírodovědně cenné

Více

pomoc osobám sociálně slabým, zdravotně postiženým, pomoci při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase

pomoc osobám sociálně slabým, zdravotně postiženým, pomoci při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase ADRA, o.p.s. obecně prospěšná společnost IČ: 61388122 Klikatá 1238/90c, 158 00 Praha 5 - Jinonice Telefon: 257 090 641 adra@adra.cz o udělení http://www.adra.cz pomoc osobám sociálně slabým, zdravotně

Více

Seznam žádostí o dotaci pro oblast dobrovolnické služby na rok 2016, které splnily formální požadavky

Seznam žádostí o dotaci pro oblast dobrovolnické služby na rok 2016, které splnily formální požadavky Seznam žádostí o dotaci pro oblast dobrovolnické služby na rok 2016, které splnily formální požadavky Pč. Název organizace Název projektu 1 Adorea-dobrovolnické centrum Vsetín, Dobrovolníci v nemocnici

Více

Název projektu: Komplexní odborná terénní a ambulantní pomoc ohroženým rodinám s dětmi na území města Česká Lípa 8 / / /

Název projektu: Komplexní odborná terénní a ambulantní pomoc ohroženým rodinám s dětmi na území města Česká Lípa 8 / / / Granty 2014 návrh výboru pro sociální politiku mimořádné řízení Poř. č.: 1. Žadatel: Centrum pro zdravotně postižené Libereckého kraje, o. p. s. Zahradní 415/10 Liberec listiny) ze dne: O 485 KS Ústí nad

Více

Osobní asistence (Pardubice) ano Sociální rehabilitace - PC učebna ne Provozní místnost - Setkávání bez bariér ne 53100

Osobní asistence (Pardubice) ano Sociální rehabilitace - PC učebna ne Provozní místnost - Setkávání bez bariér ne 53100 Výsledky dotačnícho řízení z Programu podpory v sociální oblasti na rok Poř. číslo IČ Žadatel dotace Název projektu/účel 1 4253965 ABATAB, spolek pro péči o rodinu Sasanky, sociálně aktivizační služby

Více

Vymezení podporovaných aktivit

Vymezení podporovaných aktivit I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Vymezení podporovaných aktivit pro předkládání žádostí o finanční podporu v rámci globálního grantu Jihomoravského kraje v OP VK Oblast podpory 1.2

Více

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby Zahájení poskyt. služby: září 2001 Nízkoprahové zařízení pro (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby Charakteristika: NZDM je zčásti služba terénní, která se zaměřuje na práci v přirozeném prostředí

Více

Dobrovolnické centrum, o.s.

Dobrovolnické centrum, o.s. Dobrovolnické centrum, o.s. IČ: 70225842 Prokopa Diviše 5, 400 01 Ústí nad Labem Telefon: 475216684 Fax: 475216684 dcul@seznam.cz www.dcul.cz pomoc při péči o zachování kulturního dědictví a pomoc při

Více

NÁVRH PRIORIT A OPATŘENÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP TIŠNOV NA OBDOBÍ 2013-2014

NÁVRH PRIORIT A OPATŘENÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP TIŠNOV NA OBDOBÍ 2013-2014 NÁVRH PRIORIT A OPATŘENÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP TIŠNOV NA OBDOBÍ 2013-2014 SYSTÉMOVÉ PRIORITY Priorita č. 1 Nastavení procesů komunitního plánování sociálních služeb na úrovni ORP Tišnov

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce:

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ NERATOVICE Školní 664, 277 11 Neratovice, tel.: 315 682 314, IČO: 683 834 95, IZO: 110 450 639 Ředitelství školy: Spojovací 632, 277 11 Neratovice tel.:

Více

Strategie podpory rozvoje dobrovolnictví Ústeckého kraje

Strategie podpory rozvoje dobrovolnictví Ústeckého kraje Ústeckého kraje 2019 2020 Dvouletá podpora dobrovolnických center Ústeckého kraje v sociální oblasti Předkládá: RADA dobrovolnických center Ústeckého a Karlovarského kraje (neformální rada, přehled členů

Více

Program Pět P. Marie Forgáčová. koordinátorka programu

Program Pět P. Marie Forgáčová. koordinátorka programu Program Pět P Marie Forgáčová koordinátorka programu Co je to dobrovolnictví? Dobrovolnictví je svobodně zvolená činnost, konaná ve prospěch druhých bez nároku na odměnu. Přirozený projev občanské zralosti.

Více

Rozdělení finančních prostředků ve výši Kč JEDNIČKA PRO ROK 2008 podpora MHMP v sociální oblasti

Rozdělení finančních prostředků ve výši Kč JEDNIČKA PRO ROK 2008 podpora MHMP v sociální oblasti Příloha k usnesení Zastupitelstva MČ číslo U08_0226 ze dne 26. 06 2008: Rozdělení finančních prostředků ve výši 654 000 Kč JEDNIČKA PRO ROK 2008 podpora MHMP v sociální oblasti Č í s l o P r o j e k t

Více

Opatření. 5 4 1 2. Občané ohroženi sociálním vyloučením a etnické

Opatření. 5 4 1 2. Občané ohroženi sociálním vyloučením a etnické Zpráva o naplňování cílů a opatření komunitních plánů v lokalitách Olomouckého kraje za rok 2013 Název komunitního plánu 2. Komunitní plán sociálních služeb města Kojetína na období let 2012-2016 Časová

Více

Raná péče v ČR-preventivní komunitní služba pro rodiny dětí s postižením. Mgr. Pavla Matyášová Společnost pro ranou péči 3. března 2012, Olomouc

Raná péče v ČR-preventivní komunitní služba pro rodiny dětí s postižením. Mgr. Pavla Matyášová Společnost pro ranou péči 3. března 2012, Olomouc Raná péče v ČR-preventivní komunitní služba pro rodiny dětí s postižením Mgr. Pavla Matyášová Společnost pro ranou péči 3. března 2012, Olomouc V ČR raná péče v systému sociálních služeb Raná péče je terénní

Více

Služby sociální péče a služby sociální prevence

Služby sociální péče a služby sociální prevence Služby sociální péče a služby sociální prevence Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů upravuje tyto formy sociálních služeb: Podle typu sociální situace rozlišujeme

Více

Diakonie ČCE středisko Vsetín

Diakonie ČCE středisko Vsetín Diakonie ČCE středisko Vsetín církevní právnická osoba IČ: 73633178 Strmá 34/2, 755 01 Vsetín Telefon: 571 420 617 Číslo rozhodnutí o udělení vsetin@diakonie.cz www.diakonievsetin.cz pomoc osobám sociálně

Více

ZÁMĚRY TKS 2016. charita záměr realizátor cílová skupina. Charitní dům pro seniory Hnojník

ZÁMĚRY TKS 2016. charita záměr realizátor cílová skupina. Charitní dům pro seniory Hnojník ZÁMĚRY TKS 2016 charita záměr realizátor cílová skupina požadovaná částka Charita sv. Alexandra Podpora osob se, vybavenost chráněných dílen chráněné dílny a sociální Charity sv. Alexandra osoby zdravotně

Více

Výroční zpráva "V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza

Výroční zpráva V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza Výroční zpráva 2014 "V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2014 Dobrovolnické centrum

Více

ČÁST 5 - CÍLE A OPATŘENÍ PRACOVNÍ SKUPINA ETNICKÉ MENŠINY: 5.1 Udržení stávajících sociálních služeb terénních a ambulantních

ČÁST 5 - CÍLE A OPATŘENÍ PRACOVNÍ SKUPINA ETNICKÉ MENŠINY: 5.1 Udržení stávajících sociálních služeb terénních a ambulantních ČÁST 5 - CÍLE A OPATŘENÍ PRACOVNÍ SKUPINA ETNICKÉ MENŠINY: Název Cíle: Popis a zdůvodnění Cíle: Na která zjištění z analýz cíl reaguje Seznam opatření, které vedou k naplnění Cíle: 5.1 Udržení stávajících

Více

Ministerstvo vnitra ODBOR PREVENCE KRIMINALITY PRAHA

Ministerstvo vnitra ODBOR PREVENCE KRIMINALITY PRAHA Ministerstvo vnitra ODBOR PREVENCE KRIMINALITY PRAHA Statistický přehled o udělených akreditacích vysílajícím organizacím k výkonu dobrovolnické služby dle zákona č. 198/ Sb., o dobrovolnické službě a

Více

SÍŤ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V OKRESE ZNOJMO PRO ROK 2017

SÍŤ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V OKRESE ZNOJMO PRO ROK 2017 SÍŤ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V OKRESE ZNOJMO PRO ROK Na základě projektu Jihomoravského kraje Podpora plánování rozvoje v Jihomoravském kraji III a v návaznosti na práci Okresního multidisciplinárního

Více

Církevní střední zdravotnická škola s. r. o. Grohova 112/16, Brno. Realizace Terénní osobní asistence

Církevní střední zdravotnická škola s. r. o. Grohova 112/16, Brno. Realizace Terénní osobní asistence Církevní střední zdravotnická škola s. r. o. Grohova 112/16, 602 00 Brno Realizace Terénní osobní asistence 1 TERÉNNÍ OSOBNÍ ASISTENCE Identifikační číslo: 276 818 66 Identifikátor: 66 144 16 Název zařízení:

Více

AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN. DOMINO cz, o. p. s.

AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN. DOMINO cz, o. p. s. AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN DOMINO cz, o. p. s. KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN JE JEDNÍM

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Vyhodnocení dotazníkového šetření Celkem bylo odevzdáno úplně či částečně vyplněných dotazníků Pohlaví Muž % Žena % Věkové složení účastníků nejmladší účastník 8 let nejstarší účastník 8 let % % % 8% 8

Více

Systém sociálních služeb v České republice

Systém sociálních služeb v České republice WORKSHOP ZAMĚŘENÝ NA SYSTÉM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Systém sociálních služeb Otrokovice 10. září 2009 Ing. Alena Havlíková vedoucí oddělení sociálních služeb sociální odbor MěÚ Otrokovice Co rozumíme pod pojmem

Více

Pracovní náplň školního psychologa

Pracovní náplň školního psychologa Pracovní náplň školního psychologa pedagogicko-psychologické poradenství ve škole spolupráci členů školního poradenského pracoviště a jeho komunikaci s vedením školy spolupráci členů školního poradenského

Více

Dobrovolnictví v sociálních službách

Dobrovolnictví v sociálních službách Dobrovolnictví v sociálních službách listopad 2012 Ing. Daniela Lusková Štěpánka Lusková Obsah 1 Úvod... 3 2 Dobrovolnictví obecně... 3 2 Dobrovolnictví externích subjektů vysílající dobrovolníky do sociálních

Více

3.4.1.1 Opatření 1 - Udržení a doplnění pobytových služeb pro seniory

3.4.1.1 Opatření 1 - Udržení a doplnění pobytových služeb pro seniory 3.4.1 PRIORITA: Podpora seniorů - Prachatice 3.4.1.1 Opatření 1 - Udržení a doplnění pobytových služeb pro seniory STRUČNÝ POPIS VÝCHOZÍ SITUACE: V Prachaticích je zajištěna služba domovy pro seniory,

Více

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Zdroj: 1) Webové stránky poskytovatelů 2) Registr poskytovatelů sociálních služeb k datu 16.10.2015 3) Informace od poskytovatelů sociálních

Více

Dotace - I. kolo rok 2008

Dotace - I. kolo rok 2008 Dotace - I. kolo rok 2008 Název organizace Název projektu Dotace v Kč Adorea-dobrovolnické centrum Vsetín, o.s. Pomoc nezaměstnaným, osobám sociálně slabým, zdravotně postiženým, seniorům, příslušníkům

Více

Zákon o dobrovolnické službě. Dobrovolnická služba (a)

Zákon o dobrovolnické službě. Dobrovolnická služba (a) Zákon o dobrovolnické službě číslo 198/2002 Jiři Pstružina PROSPECTUS M2.1.1 Zákon o dobrovolnické službě 1 Dobrovolnická služba (a) Činnost v sociální oblasti (nezaměstnaní, sociálně slabí, zdravotně

Více

ZPRAVODAJ Oblastní charity Žďár nad Sázavou leden-červen 2016

ZPRAVODAJ Oblastní charity Žďár nad Sázavou leden-červen 2016 ZPRAVODAJ Oblastní charity Žďár nad Sázavou leden-červen 2016 Žďár nad Sázavou Vážení představitelé měst, městysů a obcí, předkládám Vám Zpravodaj Oblastní charity Žďár nad Sázavou, obsahující základní

Více

ŽIVOT BEZ BARIÉR, O.S. www.zbb.cz www.facebook.com/zivotbezbarier

ŽIVOT BEZ BARIÉR, O.S. www.zbb.cz www.facebook.com/zivotbezbarier ŽIVOT BEZ BARIÉR, O.S. www.zbb.cz www.facebook.com/zivotbezbarier HISTORIE A SOUČASNOST OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ŽIVOT BEZ BARIÉR Registrace sdružení 10. února 2004 Účel vzniku podpora integrace zdravotně

Více

1 Úvod Azylové domy ( 57) Centra denních služeb ( 45) Denní stacionáře ( 46)... 3

1 Úvod Azylové domy ( 57) Centra denních služeb ( 45) Denní stacionáře ( 46)... 3 Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Azylové domy ( 57)... 3 1.2 Centra denních služeb ( 45)... 3 1.3 Denní stacionáře ( 46)... 3 1.4 Domovy pro osoby se zdravotním postižením ( 48)... 3 1.5 Domovy pro seniory ( 49)...

Více

Možnost financování projektů z OP LZZ prioritní osa 3 v období 2007-2013. Mgr. Ivana Příhonská Praha, 19. října 2011

Možnost financování projektů z OP LZZ prioritní osa 3 v období 2007-2013. Mgr. Ivana Příhonská Praha, 19. října 2011 Možnost financování projektů z OP LZZ prioritní osa 3 v období 2007-2013 Mgr. Ivana Příhonská Praha, 19. října 2011 Sociální integrace a rovné příležitosti Podpora a rozvoj systému sociálních služeb je

Více

Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2013

Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2013 Výroční zpráva 2013 Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2013 Dobrovolnické centrum Pardubice, o. s. je nezisková organizace založená a registrovaná 9. 11. 2010 Ministerstvem vnitra ČR.

Více

PRIORITY PRO CÍLOVOU SKUPINU DĚTI, MLÁDEŽ, RODINA

PRIORITY PRO CÍLOVOU SKUPINU DĚTI, MLÁDEŽ, RODINA PRIORITY PRO CÍLOVOU SKUPINU DĚTI, MLÁDEŽ, RODINA Priorita 1 Opatření 1.1. Rozvoj nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Rozšíření sociální služby nízkoprahové zařízení pro děti a mládež ve Znojmě o

Více

Podpora plánování sociálních služeb a sociální práce na území Olomouckého kraje v návaznosti na zvyšování jejich dostupnosti a kvality

Podpora plánování sociálních služeb a sociální práce na území Olomouckého kraje v návaznosti na zvyšování jejich dostupnosti a kvality Podpora plánování sociálních služeb a sociální práce na území Olomouckého kraje v návaznosti na zvyšování jejich dostupnosti a kvality (Podpora plánování sociálních služeb a sociální práce) Základní údaje

Více

Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka )

Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka ) Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka 2016 2019) Obsah 1) Základní síť sociálních služeb ORP Jablonec nad Nisou... 2 2) Rozdělení sociálních služeb dle

Více

Legislativní rámec dobrovolnické služby. Mgr. Radek Jiránek Ministerstvo vnitra ČR

Legislativní rámec dobrovolnické služby. Mgr. Radek Jiránek Ministerstvo vnitra ČR Legislativní rámec dobrovolnické služby Mgr. Radek Jiránek Ministerstvo vnitra ČR Legislativní rámec zákon č. 198/2002 Sb., o dobrovolnické službě a o změně některých zákonů ve znění pozdějších předpisů

Více

Zápis z výjezdního semináře

Zápis z výjezdního semináře Zápis z výjezdního semináře MANAŽERSKÉHO TÝMU v rámci projektu Společné plánování udržitelné sítě sociálních služeb v Ostravě (CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006590) DATUM: 22. - 23. 3. 2018 MÍSTO KONÁNÍ:

Více

Řeckokatolická charita

Řeckokatolická charita Řeckokatolická charita Výroční zpráva 2009 Charitní služba je založena na respektování, ochraně a rozvíjení přirozených práv každého člověka a na křesťanském pojetí etických hodnot, zakotvených v Písmu

Více

Chcete nahlédnout do života lidí s duševním onemocněním? Tento materiál vznikl za finanční. DOBROVOLNÍCI V DOBRODUŠI Chcete pomáhat? Máte čas?

Chcete nahlédnout do života lidí s duševním onemocněním? Tento materiál vznikl za finanční. DOBROVOLNÍCI V DOBRODUŠI Chcete pomáhat? Máte čas? DOBROVOLNÍCI V DOBRODUŠI Chcete pomáhat? Máte čas? Chcete nahlédnout do života lidí s duševním onemocněním? Tento materiál vznikl za finanční podpory Operačního programu Praha Adaptabilita, který je spolufinancován

Více

Název DT: Schválená částka DT: Sociální služby - Opatření Podpora sociálních služeb ,- Kč ŽADATELÉ: Celkové plánované náklady projektu v Kč

Název DT: Schválená částka DT: Sociální služby - Opatření Podpora sociálních služeb ,- Kč ŽADATELÉ: Celkové plánované náklady projektu v Kč Název DT: Schválená částka DT: Sociální služby - Opatření Podpora sociálních služeb 5 754 000,- Kč ŽADATELÉ: Poř. číslo IČ Příjemce dotace/ žadatel Název projektu/účel Opatření Celkové plánované náklady

Více

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce za jednotlivé oblasti sociální péče

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce za jednotlivé oblasti sociální péče Oblast péče o seniory Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na a služby blízké službám sociálním v roce 2012 - za jednotlivé oblasti sociální péče v Kč Domov pro seniory Severní Terasa, p.o. Aktivizace

Více

Vnitřní předpis ITY z.s. č. 1/2017

Vnitřní předpis ITY z.s. č. 1/2017 Vnitřní předpis č. 1/2017 1. Cíle a předmět činnosti spolku 2. Organizační řád 3. Kompetence pracovníků v sociální službě 4. Práva a povinnosti zaměstnanců 5. Nouzové a havarijních situace 6. Závěrečné

Více

Rodinná pohoda, o.s.

Rodinná pohoda, o.s. Výroční zpráva 2008 Rodinná pohoda, o.s. Se sídlem : Morávkova 35 68201 Vyškov Kancelář: Brněnská 41c 68201 Vyškov Bankovní spojení: 196976514/0300 IČO: 26999030 Kontakt: mobil 605 473 698 E-mail: rodinna.pohoda@centrum.cz

Více

flexibilní mosty v sociálních službách Ponton, občanské sdružení Prezentace činnosti

flexibilní mosty v sociálních službách Ponton, občanské sdružení Prezentace činnosti flexibilní mosty v sociálních službách Ponton, občanské sdružení Prezentace činnosti informace v prezentaci jsou aktuální k 1. 10. 2014 flexibilní mosty v sociálních službách Historie a poslání Ponton

Více

Výpis žádostí ze systému edotace

Výpis žádostí ze systému edotace Výpis žádostí ze systému edotace Název dotačního titulu: dotace na sociální služby (MPSV dofinancování) ID: ZZ01591-01 Identifikátor Žadatel IČO/RČ Název projektu Požadovaná částka ZZ01591.0213 ZZ01591.0214

Více

Čerpání finančních prostředků v projektech ESF Karel Vít

Čerpání finančních prostředků v projektech ESF Karel Vít Čerpání finančních prostředků v projektech ESF Karel Vít ředitel odboru implementace programů ESF, Ministerstvo práce a sociálních věcí Pár čísel úvodem 182,5 26,78 97,5 42,3 280,0 23,8 51,9 (2/3) Náš

Více

Výroční zpráva 2012. PhDr. J. Tošner

Výroční zpráva 2012. PhDr. J. Tošner Výroční zpráva 2012 Dobrovolnictví není oběť, ale přirozený projev občanské zralosti. Přináší konkrétní pomoc tomu, kdo ji potřebuje, zároveň poskytuje dobrovolníkovi pocit smysluplnosti, je zdrojem nových

Více

Správa v oblasti sociálních služeb SOCIÁLNÍ SPRÁVA ZS 2016

Správa v oblasti sociálních služeb SOCIÁLNÍ SPRÁVA ZS 2016 Správa v oblasti sociálních služeb SOCIÁLNÍ SPRÁVA ZS 2016 Co jsou sociální služby? Sociální služby jsou jedním z nástrojů, systémů pomoci lidem, kteří se ocitli ve složité sociální situaci z důvodu: dlouhodobého

Více

Projekt OP RLZ CZ. 04.1.03/2.1.25.2/2306 Začlenění skupin ohrožených sociální exkluzí. ANIMA VIVA o.s.

Projekt OP RLZ CZ. 04.1.03/2.1.25.2/2306 Začlenění skupin ohrožených sociální exkluzí. ANIMA VIVA o.s. Projekt OP RLZ CZ. 04.1.03/2.1.25.2/2306 Začlenění skupin ohrožených sociální exkluzí ANIMA VIVA o.s. O nás Jsme občanské sdružení ANIMA VIVA o. s., které vzniklo z iniciativy svépomocné organizace rodičů

Více

Přehled poskytovatelů rané péče/intervence (iregistr.mpsv.cz):

Přehled poskytovatelů rané péče/intervence (iregistr.mpsv.cz): Příloha č. 1 Přehled poskytovatelů rané péče/intervence (iregistr.mpsv.cz): Arpida, centrum pro rehabilitaci osob se zdravotním postižením, o.s. s působností v Českých Budějovicích. Formy poskytování sociálních

Více

Člověk v tísni, o.p.s.

Člověk v tísni, o.p.s. Člověk v tísni, o.p.s. Čím se zabýváme Humanitární a rozvojová pomoc (přírodní katastrofy/ Skutečný dárek) Podpora lidských práv (podpora občanské společnosti v zemích s totalitním režimem, filmový festival

Více

Strategická část. stručná verze. k připomínkování

Strategická část. stručná verze. k připomínkování Strategická část stručná verze k připomínkování Vznik strategie, návaznost na ostatní dokumenty Strategická část Komunitního plánování sociálních služeb na území místní akční skupiny Chance in Nature Local

Více

Příloha č. 3 Priority a opatření veřejné finanční podpory města Tišnova pro oblast sociálních služeb na období 2013-2014

Příloha č. 3 Priority a opatření veřejné finanční podpory města Tišnova pro oblast sociálních služeb na období 2013-2014 Priorita č. 1 Opatření 1. 1 Opatření 1. 2 PLÁN VEŘEJNÉ FINANČNÍ PODPORY MĚSTA TIŠNOVA - oblast sociálních služeb 2013 2014 Nastavení procesů komunitního plánování sociálních služeb na úrovni ORP Tišnov

Více

Dobrovolníci v sociálních zařízeních MS kraje 692 134 189 000 občanské sdružení

Dobrovolníci v sociálních zařízeních MS kraje 692 134 189 000 občanské sdružení Strana 1 Neposkytnutí účelových neinvestičních dotací z rozpočtu Moravskoslezského kraje na rok 2005 nestátním neziskovým organizacím poskytujícím na území Moravskoslezského kraje sociální služby seniorům

Více

Občanské sdružení D.R.A.K.

Občanské sdružení D.R.A.K. Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/1, 460 05 Liberec 5 Seminář "Dobrá praxe - IP5, 19.05.2015 Veřejná zakázka č. OLP/136/2014: Zajištění služby sociální prevence sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Projekt ROZVOJ CO ZAPOJENÍM DO PROJEKTU ROZVOJ ZÍSKÁVÁ DĚTSKÝ DOMOV?

Projekt ROZVOJ CO ZAPOJENÍM DO PROJEKTU ROZVOJ ZÍSKÁVÁ DĚTSKÝ DOMOV? Projekt ROZVOJ Náš dětský domov je zapojen do projektu Rozvoj, který realizuje Rozmarýna o.p.s. ve spolupráci s partnerem o.s. SES, SEbe - Spolu v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,

Více

Stanovy Farní charity Prachatice

Stanovy Farní charity Prachatice Stanovy Farní charity Prachatice Farní charita Prachatice je součástí římskokatolické církve. Jejím posláním je služba milosrdné lásky církve lidem v nouzi, a to bez ohledu na jejich rasu, národnost, náboženství

Více

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 01 pro oblast podpory 1.2 - Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita:

Více

INFORMACE O ZAKÁZCE INFORMACE O ZAKÁZCE

INFORMACE O ZAKÁZCE INFORMACE O ZAKÁZCE Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/1, 460 05 Liberec 5 Seminář "Dobrá praxe - IP5, 19.05.2015 Veřejná zakázka č. OLP/136/2014: Zajištění služby sociální prevence sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Příloha č. 1 k usnesení Rady HMP č. 520 ze dne 17. 3. 2015

Příloha č. 1 k usnesení Rady HMP č. 520 ze dne 17. 3. 2015 Příloha č. 1 k usnesení Rady HMP č. 520 ze dne 17. 3. 2015 Rodinná politika 2015 Žadatel/ název žadatele dle evidence IČO Název projektu Evid. číslo Podprogram Granty do 200 000 Kč grantu Alternativa 50+,

Více

Sasanky, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi. Sociální služby pro rodiny s dětmi (program Podpora pro rodinu a dítě)

Sasanky, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi. Sociální služby pro rodiny s dětmi (program Podpora pro rodinu a dítě) Program podpory v sociální oblasti 2017 ŽADATELÉ: Poř. číslo IČ Žadatel dotace Název projektu/účel 1 4253965 ABATAB, spolek pro péči o rodinu Sasanky, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi ne

Více

Celkové plánované náklady projektu v Kč. Požadované prostředky 2. kolo 2015 v Kč. Veřejná podpora de minimis. Schválená dotace v 1.

Celkové plánované náklady projektu v Kč. Požadované prostředky 2. kolo 2015 v Kč. Veřejná podpora de minimis. Schválená dotace v 1. Příloha č. 1 usnesení č. 1 Program podpory v sociální oblasti - 2. kolo 2. kolo kole 2. kole v z kola kolo 1 26647214 Amalthea o.s. Sociální služby pro rodiny s dětmi v programech Podpora pro rodinu a

Více

Poř. číslo IČ Příjemce dotace/ žadatel Název projektu/účel

Poř. číslo IČ Příjemce dotace/ žadatel Název projektu/účel Program podpory v sociální oblasti na Výše finančních prostředků na : Kč 5 758 800,00 Poř. číslo IČ Příjemce dotace/ žadatel Název projektu/účel 1 26647214 Amalthea o.s. Podpora pro rodinu a dítě NE 0

Více

Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Křtiny

Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Křtiny Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Křtiny Od 3. 2. 2014 je v naší škole zřízeno školní poradenské pracoviště, které slouží k poskytování poradenských služeb pro žáky, jejich zákonné zástupce

Více

Příloha č. 1. Manuál pro vykazování ukazatelů v sociálních službách a souvisejících aktivitách ve statutárním městě Opava

Příloha č. 1. Manuál pro vykazování ukazatelů v sociálních službách a souvisejících aktivitách ve statutárním městě Opava Manuál pro vykazování ukazatelů v sociálních službách a souvisejících aktivitách ve statutárním městě Opava 2016 ÚVOD Manuál pro vykazování ukazatelů v sociálních službách a souvisejících aktivitách ve

Více

Projekt OP RLZ CZ. 04.1.03/2.1.25.2/2306 Začlenění skupin ohrožených sociální exkluzí. ANIMA VIVA o.s.

Projekt OP RLZ CZ. 04.1.03/2.1.25.2/2306 Začlenění skupin ohrožených sociální exkluzí. ANIMA VIVA o.s. Projekt OP RLZ CZ. 04.1.03/2.1.25.2/2306 Začlenění skupin ohrožených sociální exkluzí ANIMA VIVA o.s. O nás Jsme občanské sdružení ANIMA VIVA o. s., které vzniklo z iniciativy svépomocné organizace rodičů

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.,o sociálních službách - veřejně garantovaná

SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.,o sociálních službách - veřejně garantovaná SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.,o sociálních službách - veřejně garantovaná Studijní materiál pro účastníky kurzu Osvětový pracovník a konzultant

Více

Sociální a zdravotní služby 2011

Sociální a zdravotní služby 2011 Sociální a zdravotní služby 2011 Hlavní činností Charity ČR je pomoc potřebným na celém území České republiky prostřednictvím zdravotních a sociálních služeb. Tyto služby jsou poskytovány spoluobčanům

Více

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce 2015 - za jednotlivé oblasti sociální péče

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce 2015 - za jednotlivé oblasti sociální péče Oblast péče o seniory Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na Domov pro seniory Dobětice, p.o. Domov pro seniory Dobětice, p.o. Domov pro seniory Severní Terasa, p.o. 20 let s vámi - oslavy 20. výročí

Více

Dobrovolnictví. v programu D-klubu

Dobrovolnictví. v programu D-klubu Dobrovolnictví v programu D-klubu " Dobrovolníci pracují zadarmo proto, protože jsou k nezaplacení." DOBROVOLNICTVÍ A DOBROVOLNÍCI Dobrovolnictví je vědomá, svobodně zvolená činnost ve prospěch těch, kteří

Více

Úvodní slovo. Informace o organizaci

Úvodní slovo. Informace o organizaci Výroční zpráva 2013 Vážení přátelé, Úvodní slovo dostává se Vám do rukou první výroční zpráva obecně prospěšné společnosti Elim Vsetín, o.p.s. Společnost byla založena v roce 2013 s cílem převzetí aktivit,

Více

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 02 pro oblast podpory 1.2 - Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita:

Více

Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10

Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10 Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10 Datum konání: 1. 6. 2016, 13:00 hod-15:15 hod. Místo konání: ÚMČ Praha 10, Vršovická

Více

Regionální projekty ÚP ČR. Praha,

Regionální projekty ÚP ČR. Praha, Regionální projekty ÚP ČR Praha, 12. 9. 2016 Záruky pro mladé 11 RIP Záruky pro mladé v kraji navazující na již realizované projekty Odborné praxe pro mladé do 30 let Cíl projektů: poradenské aktivity

Více

Analýza poskytovaných sociálních služeb ve správním území pro děti ohrožené na výchově a děti obtížně vychovatelné.

Analýza poskytovaných sociálních služeb ve správním území pro děti ohrožené na výchově a děti obtížně vychovatelné. Město Jičín Městský úřad Jičín odbor ch věcí a zdravotnictví Analýza poskytovaných ch služeb ve správním území pro děti ohrožené na výchově a děti obtížně vychovatelné. Pracovní skupina KP pro děti ohrožené

Více

systému péče o ohrožené děti

systému péče o ohrožené děti Seminář pro členy krajských koordinačních skupin k transformaci systému péče o ohrožené děti Transformace a sjednocení Síť služeb Transformace stávajících služeb systému péče o ohrožené děti Benešov 13.

Více

Pilotní kurz lektorů SP CSR

Pilotní kurz lektorů SP CSR Pilotní kurz lektorů SP CSR j Přednášející: doc.phdr.jana Kutnohorská, CSc. Organizace:Ostravská univerzita v Ostravě Název projektu: Sociální pilíř konceptu společenské odpovědnosti (CSR), ve vztahu k

Více

Dobrovolnictví v sociálních službách. Ing. Dagmar Hoferková DC ADRA Ostrava

Dobrovolnictví v sociálních službách. Ing. Dagmar Hoferková DC ADRA Ostrava Dobrovolnictví v sociálních službách Ing. Dagmar Hoferková DC ADRA Ostrava Představení o. s. ADRA Adventist Development and Relief Agency založena vusa vroce 1956 a dnes má zastoupení již ve 125 státech

Více

6. Zařízení sociálních služeb

6. Zařízení sociálních služeb 6. Zařízení sociálních Hlavním smyslem sociálních je zajištění pomoci při péči o vlastní osobu, zajištění stravování, ubytování, pomoci při zabezpečení chodu domácnosti, ošetřování, pomoc s výchovou, poradenství,

Více

Služby na území Mladovožicka

Služby na území Mladovožicka Služby na území Mladovožicka Priority a opatření Priorita 1. Podpora systému poskytovaných služeb 1.1. Zachování stávajících sociálních služeb ve správním obvodu obce s pověřeným obecním úřadem Mladá Vožice

Více