POLYMED medical CZ NABÍDKA NEINVAZIVNÍ VENTILACE. v í c e n a w w w. p o l y m e d. e u

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "POLYMED medical CZ NABÍDKA NEINVAZIVNÍ VENTILACE. v í c e n a w w w. p o l y m e d. e u"

Transkript

1 NABÍDKA NEINVAZIVNÍ VENTILACE

2 Zvlhčování jako standard péče... Tepelné zvlhčování je prospěšné při poskytování dechové podpory a to i během NIV kdy se má často za to, že zvlhčování není potřeba, protože nejsou přemostěny horní cesty dýchací. Dýchání studeného a suchého medicínského plynu ochuzuje sliznici o teplo a vlhkost. Navíc pacienti na NIV dýchají při mnohem větších tlacích a vyšších průtocích než normálně. Tyto podmínky mohou mít za následek vysušování dýchacích cest, což může způsobit zánět a překrvení. nosní 31 o C, 31 mg/l, 96% RH ústní 27 o C, 20 mg/l, 75% RH 22 o C, 7 mg/l 37 o C, 44 mg/l, 100% RH Při přirozeném dýchání se vzduch ohřeje a zvlhčí v horních cestách dýchacích dříve než vstoupí do dolních cest dýchacích. Zdravý člověk vdechuje okolní vzduch (22 o C, 28% RH), který ohřívá a zvlhčuje na průměrných: 31 o C, 96% RH při dýchání nosem do doby kdy dosáhne hltanu. 27 o C, 75% RH při dýchání ústy do doby kdy dosáhne hltanu. Tím je zajištěno, že vzduch je při vstupu do plic ohřátý na teplotu těla při 100% RH. Je důležité aby ohřívání a zvlhčování vzduchu bylo zajištěno i při vysokých tlacích a průtocích během NIV. Podle AARC (Americal Association for Respiratory Care) Zvlhčování je doporučeno u každého pacienta na invazivní mechanické ventilaci. Aktivní zvlhčování je doporučeno pro NIV. Pasivní zvlhčování (HME) není doporučeno pro NIV.

3 Komplikace související s pacientem na NIV Vysušování dýchacích cest Dýchací cesty jsou lemovány buňkami epitelu s řasinkami, které přenášejí hlen a cizí částice ven z plic směrem k hrdlu. Tato samočistící funkce plic, tzv. mukociliární clearance, může být v důsledku ztráty vody zpomalena po pouhých 30 minutách dýchání suchého vzduchu. Snížení tepla a vlhkosti v dýchacích cestách může způsobit vyschnutí sliznice, která se stane lepkavou, což potlačí odstraňování částic. Vysoké úniky spojené s netěsností Netěsnost masek, která je u NIV běžná, zvyšuje průtok podávaného plynu. Tato netěsnost zvyšuje ztráty vlhkosti z dýchacích cest. Vysoká dechová frekvence Pacienti na NIV mají často krátké dechy a dýchají rychle. Rychlá dechová frekvence v kombinaci s vysokými tlaky a průtoky NIV vedou ke zvýšené ztrátě vlhkosti z horních cest dýchacích. Dýchání ústy snižuje dechovou práci Mnoho pacientů na NIV má dýchací obtíže a dýchají ústy. Při ústním vdechování je plyn v horních cestách dýchacích o 4 o C chladnější a obsahuje o 11 mg/l méně vody než kdyby byl vdechován nosem. Nedostatečné zvlhčování může způsobit pacientům na NIV obtíže a může mít vážné následky. Symptomy nedostatečného zvlhčování Vysušená ústa a nos, popraskané rty. Bolavý, suchý a zanícený krk a zvýšený odpor dýchacích cest. Překrvení nosní sliznice. Neschopnost vykašlat sekret. Obtíže s polykáním a mluvením, otok jazyka. Zahuštěný sekret, snížení mukociliární clearance, v extrémních případech vedoucí ke tvorbě shluku sekretu. Zvýšená bronchokonstrikce, omezení průtoku plynu do plic a zvýšená dechová práce.

4 Přínosy tepelného zvlhčování Snižuje vysušování dých. cest Zlepšuje odstraňování sekretu Snižuje dýchací odpor Zvyšuje komfort a toleranci Více efektivní NIV Snižuje vysušování dýchacích cest Dosažení základní vlhkosti (31 o C, 100% RH v hltanu) při NIV minimalizuje vysušování dýchacích cest. Vysušování nosu a úst během NIV může vést k zánětu sliznici a zhoršenému komfortu pacienta. Suché dýchací cesty mohou vyvolat bronchokonstrikci, zejména u pacientů s astma nebo COPD. Tepelné zvlhčování udržuje dýchací cesty zvlhčené. Zlepšuje odstraňování sekretu Tepelné zvlhčování snižuje poškození mukociliárního systému, udržuje clearance sekretu a minimalizuje zvýšení odporu vzduchu. Bylo zjištěno, že pacienti na CPAP s použitím tepelného zvlhčování mají rychlejší frekvenci pohybu řasinek, než pacienti bez zvlhčení. Další studie zjistila, že suchý plyn způsobuje poškození buněk epitelu včetně řasinek již po jedné hodině. Snižuje dýchací odpor Snížení konstrikce dýchacích cest a zlepšení clearance sekretu ukazuje, že tepelné zvlhčování snižuje odpor dýchacích cest a tím snižuje dechovou práci. Zlepšuje komfort pacienta a toleranci léčby Odhaduje se, že až 70% pacientů na NIV pociťuje nepříznivé účinky vysušování dýchacích cest. Z těchto pacientů má 14% velké obtíže s tolerancí NIV. NIV více efektivní Studie ukázaly, že vyšší tolerance NIV a častější používání NIV více hodin denně jsou důležité určující faktory pro úspěch nebo selhání terapie pro akutní i chronické pacienty na NIV. Tepelný zvlhčovač MR 850

5 Tepelný zvlhčovač MR 850 je určen ke zvlhčení a ohřátí vdechované směsi. Cílem je poskytnout optimální vlhkost pro invazivní ventilaci, neinvazivní ventilaci, oxygenoterapii a NHF. Snadné nastavení s jednoduchým ovládáním a snadno čitelným displejem. Klinicky založený systém alarmů. Kompatibilní s dýchacími okruhy F&P. TIP: Pro neinvazivní masky vždy používejte na tepelné základně MR850 režim neinvazivní masky. Reg. číslo Název P Tepelná základna MR 850 P Držák pro umístění na tyč P Držák pro umístění na eurolištu P Vyhřívací adaptér MR806, single P Vyhřívací adaptér MR900, duál P Dýchací teplotní sonda-duál,rt úhel 1.85m Řada neinvazivních masek FREEMOTION od společnosti Fisher&Paykel je navržena pro podání zvlhčených dýchacích plynů během neinvazivní ventilace.

6 Nabídka zahrnuje ventilované a neventilované celoobličejové masky a ventilované nosní masky. Všechny masky jsou navrženy pro maximální toleranci léčby pacientem s výjimečným komfortem. Celoobličejové masky FREEMOTION obsahují těsnící polštářek pod bradu, díky kterému vyhovují většímu rozsahu tvarů a velikostí obličeje v porovnání s tradičními polštářky pod rty. Řada ventilovaných celoobličejových masek RT040 obsahuje 15 malých ventilačních otvorů nad oblastí nosu. Tyto otvory poskytují lepší eliminaci CO 2 z masky a jsou významně tišší než klasické výdechové porty. Polstrovaná čelní opěrka Pomáhá pohodlnému upnutí masky. Přednastavené popruhy Speciální design zabraňuje masce sklouznout dolů. Vestavěné porty Pro měření tlaku. Pro měření CO 2. Těsnící polštářek Flexifit Snižuje tlak na kořen nosu. Pohodlný, měkký a flexibilní. Udržuje celistvost utěsnění. Dvojitě otočné kolínko Zajišťuje flexibilitu polohování a pohyb pacienta. Kluzák GLIDER Unikátní systém uchycení masky poskytuje volnost pohybu. Minimalizovaný mrtvý prostor Zlepšuje výplach CO 2 a snižuje jeho zpětné vdechování. Těsnící polštářek pod bradu Navržen pro maximální komfort pacienta. Maska FREEMOTION RT040 Celoobličejová ventilovaná maska pro neinvazivní ventilátory s jednohadicovým okruhem.

7 Technické parametry: Určeno pro neinvazivní ventilátory. (BiPAP Vision, V60) Obsahuje antiasfyktický ventil. Ventilovaná maska. (Nevyžaduje výdechový port.) Provozní tlak 3 25 cmh 2 O Mrtvý prostor < 218 cm 3 Určeno pro použití na jednoho pacienta po dobu 7 dní. Reg. číslo P P P Název Maska FreeMotion RT040, S Maska FreeMotion RT040, M Maska FreeMotion RT040, L Určeno pro okruh RT 319. Maska FREEMOTION RT043 Celoobličejová maska pro neinvazivní ventilátory s jednohadicovým okruhem a CPAP generátory.

8 Technické parametry: Určeno pro neinvazivní ventilátory. (BiPAP Vision, V60) Obsahuje antiasfyktický ventil. Neventilovaná maska. (Vyžaduje výdechový port.) Provozní tlak 3 25 cmh 2 O Mrtvý prostor < 255 cm 3 Určeno pro použití na jednoho pacienta po dobu 7 dní. Reg. číslo P P P Název Maska FreeMotion RT043, S Maska FreeMotion RT043, M Maska FreeMotion RT043, L Určeno pro okruh RT 319 (NIV) nebo RT 201 (CPAP) Maska FREEMOTION RT041 Celoobličejová maska pro invazivní ventilátory s neinvazivním režimem a dvojhadicovým okruhem.

9 Technické parametry: Určeno pro invazivní ventilátory. (Evita, Servo-i) Provozní tlak 5 25 cmh 2 O Mrtvý prostor < 255 cm 3 Určeno pro použití na jednoho pacienta po dobu 7 dní. Reg. číslo P P P Název Maska FreeMotion RT041, S Maska FreeMotion RT041, M Maska FreeMotion RT041, L Určeno pro okruh RT 380 Evaqua2. Maska FREEMOTION RT042 Nosní ventilovaná maska pro neinvazivní ventilátory s jednohadicovým okruhem.

10 Technické parametry: Určeno pro neinvazivní ventilátory. (BiPAP Vision, V60) Ventilovaná maska. (Nevyžaduje výdechový port.) Provozní tlak 3 25 cmh 2 O Mrtvý prostor < 90 cm 3 Určeno pro použití na jednoho pacienta po dobu 7 dní. Reg. číslo P Název Maska nosní FreeMotion RT042, Standard Určeno pro okruh RT 319. Dýchací okruh RT319

11 Zvlhčující jednohadicový okruh s výhřevnou inspirační větví určený pro pro neinvazivní ventilátory. Obsahuje výhřevnou inspirační hadici, samodoplňující komoru, filtr, výdechový port. Délka 1,5 m. Pro použití s tepelnou základnou F&P MR 850. Nízký odpor k průtoku pro neinvazivní ventilátory. Úrovně IPAP a EPAP jsou dosaženy přesně a okamžitě. Ideální výkon okruhu s ideálním tlakem. Spirálová technologie výhřevného vlákna pomáhá snižovat kondenzaci v měnícím se prostředí konzistentní distribucí tepla v celém okruhu. Reg. číslo P Název Dýchací okruh BiPAP RT319 Dýchací okruh RT380

12 Zvlhčující dvojhadicový okruh s duálním výhřevem inspirační a expirační hadice a revoluční technologií Evaqua2 určený pro invazivní ventilátory. Délka 1,5 m. Obsahuje výhřevnou inspirační hadici, výhřevnou expirační hadici, samodoplňující komoru, filtr. Pro použití s tepelnou základnou F&P MR 850. Určeno pro použití na jednoho pacienta po dobu 14 dní. Systém EVAQUA 2 Menší kondenzace než kdykoliv předtím... Stěna inspirační hadice Mimo okruh Studený vzduch Technologie Microcell vytváří izolační štít mezi vnějším studeným vzduchem a vodní párou uvnitř. Technologie Evaqua umožňuje vlhkosti volně se šířit ven z dýchacího okruhu. Evaqua je propustná pouze pro vodní páru, plyny zachovává utěsněné a tím snižuje transfer patogenů. Microcell nepropustný izolant Uvnitř okruhu Vodní pára Stěna exspirační hadice Vodní pára Mimo okruh Vodní pára Uvnitř okruhu Reg. číslo Název P Dýchací okruh dospělý EVAQUA 2 RT380 Dýchací okruh RT201

13 Zvlhčující jednohadicový okruh s výhřevnou inspirační větví určen pro CPAP generátory. Obsahuje výhřevnou inspirační hadici, samodoplňující komoru. Neobsahuje PEEP ventil. Pro použití s tepelnou základnou F&P MR 850. Reg. číslo n/a Název Dýchací okruh CPAP RT201 TIP: Při podání léků pomocí mikronebulizace zapojte mikronebulizátor do okruhu co nejblíže NIV masce.

POLYMED medical CZ. NABÍDKA Tepelné zvlhčování při invazivní ventilaci

POLYMED medical CZ. NABÍDKA Tepelné zvlhčování při invazivní ventilaci NABÍDKA Tepelné zvlhčování při invazivní ventilaci Jak zmenšit hlenové zátky v dýchacích cestách? Jak rychleji odvyknout pacienta od ventilátoru? Jak ochránit mukociliární clearance? Obranyschopnost dýchacích

Více

Unikátní NIV masky FreeMotion TM od společnosti Fisher&Paykel

Unikátní NIV masky FreeMotion TM od společnosti Fisher&Paykel 5 Unikátní NIV masky FreeMotion TM od společnosti Fisher&Paykel 6 Masky jsou navrženy pro maximální toleranci pacienta. Obsahují unikatní systém uchycení masky kluzák GLIDER. Masky RT00 obsahují 5 ventilačních

Více

POLYMED medical CZ. NABÍDKA NASAL HIGH FLOW Vysoký průtok nosní kanylou. v í c e n a w w w. p o l y m e d. e u

POLYMED medical CZ. NABÍDKA NASAL HIGH FLOW Vysoký průtok nosní kanylou. v í c e n a w w w. p o l y m e d. e u NABÍDKA NASAL HIGH FLOW Vysoký průtok nosní kanylou Cílem je optimalizovat spontánní dýchání... Jednoduché nastavení teploty a průtoku Ergonomický design kanyly Optiflow pro pohodlné podávání vysokých

Více

Technické možnosti. oxygenoterapie v. intenzivní péči. MUDr. David Krch KARIM FNOL

Technické možnosti. oxygenoterapie v. intenzivní péči. MUDr. David Krch KARIM FNOL Technické možnosti oxygenoterapie v intenzivní péči MUDr. David Krch KARIM FNOL zvlhčování vdechované směsi systémy s nízkým průtokem vdechované směsi systémy s vysokým průtokem vdechované směsi Fyziologie

Více

Oxygenoterapie, CPAP, high-flow nasal oxygen

Oxygenoterapie, CPAP, high-flow nasal oxygen Oxygenoterapie, CPAP, high-flow nasal oxygen Pavel Dostál Klinika anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny Universita Karlova v Praze, Lékařská fakulta v Hradci Králové Fakultní nemocnice Hradec

Více

DOPORUČENÍ PRO POUŽITÍ NEINVAZIVNÍ VENTILAČNÍ PODPORY (NIVP) [KAP. 8.3] Sekce intenzivní pneumologie ČPFS MUDr. Jan Chlumský, Ph.D.

DOPORUČENÍ PRO POUŽITÍ NEINVAZIVNÍ VENTILAČNÍ PODPORY (NIVP) [KAP. 8.3] Sekce intenzivní pneumologie ČPFS MUDr. Jan Chlumský, Ph.D. DOPORUČENÍ PRO POUŽITÍ NEINVAZIVNÍ VENTILAČNÍ PODPORY (NIVP) [KAP. 8.3] Sekce intenzivní pneumologie ČPFS MUDr. Jan Chlumský, Ph.D., za Sekci intenzivní pneumologie 1 (za Sekci intenzivní péče v pneumologii

Více

D Pomůže vám v náročných situacích Dräger Oxylog VE300

D Pomůže vám v náročných situacích Dräger Oxylog VE300 D-12984-2017 Pomůže vám v náročných situacích Dräger Oxylog VE300 02 DRÄGER OXYLOG VE300 D-12729-2017 D-12866-2017 Nešetřili jsme úsilím šetřili jsme vás OBSTOJÍ I V NÁROČNÝCH SITUACÍCH Jsou situace, kdy

Více

Dräger Savina 300 Příslušenství a spotřební materiál

Dräger Savina 300 Příslušenství a spotřební materiál Dräger Savina 300 Příslušenství a spotřební materiál Důležitou součástí sortimentu výrobků Savina 300 je příslušenství a spotřební materiál, testované na kompatibilitu, které urychlí a zjednoduší váš každodenní

Více

Globální respirační insuficience kazuistika

Globální respirační insuficience kazuistika Globální respirační insuficience kazuistika Radovan Uvízl Klinika anestezie, resuscitace a intenzivní medicíny LF UP a FN Tvorba a ověření e-learningového prostředí pro integraci výuky preklinických a

Více

Dýchací hadice s pacientským ventilem jednorázová

Dýchací hadice s pacientským ventilem jednorázová Popis produktu a návod k použití Dýchací hadice s pacientským ventilem jednorázová WM 28110 OBSAH 1 Popis přístroje... 4 1.1 Účel... 4 1.2 Oblast použití... 4 2 Bezpečnostní instrukce... 4 3 Připojení...

Více

Význam dechové rehabilitace u nemocných se spinální svalovou atrofií

Význam dechové rehabilitace u nemocných se spinální svalovou atrofií Význam dechové rehabilitace u nemocných se spinální svalovou atrofií Mgr. Kateřina Neumannová, Ph.D., odborná asistentka Katedry fyzioterapie, Fakulta tělesné kultury, Univerzita Palackého, Olomouc U pacientů

Více

Oxylog VE300 Emergency a transportní ventilace

Oxylog VE300 Emergency a transportní ventilace Oxylog VE300 Emergency a transportní ventilace D-128-2017 Jednoduchý a uživatelsky přívětivý přístroj Dräger Oxylog VE300 je zkonstruován tak, aby obstál v podmínkách záchranné služby ještě před příjezdem

Více

Dýchací hadice s pacientským ventilem jednorázová

Dýchací hadice s pacientským ventilem jednorázová Popis produktu a návod k použití Dýchací hadice s pacientským ventilem jednorázová WM 28110 OBSAH 1 Popis přístroje... 4 1.1 Účel... 4 1.2 Oblast použití... 4 2 Bezpečnostní instrukce... 4 3 Připojení...

Více

SPECIFIKA FYZIOTERAPIE U KRITICKY NEMOCNÝCH PO CHIRURGICKÝCH VÝKONECH

SPECIFIKA FYZIOTERAPIE U KRITICKY NEMOCNÝCH PO CHIRURGICKÝCH VÝKONECH SPECIFIKA FYZIOTERAPIE U KRITICKY NEMOCNÝCH PO CHIRURGICKÝCH VÝKONECH Mgr. Kožešníková Lucie MUDr. Eduard Havel, Ph.D. Rehabilitační klinika FN a LF UK Hradec Králové, přednostka doc. MUDr. E. Vaňásková,

Více

Neprůchodnost nosních dutin U DĚTÍ. Péče o zdraví bez kompromisů

Neprůchodnost nosních dutin U DĚTÍ. Péče o zdraví bez kompromisů Neprůchodnost nosních dutin U DĚTÍ Péče o zdraví bez kompromisů ÚVOD Cílem této brožury je předat informace týkající se neprůchodných nosních dutin u dětí, jejich výskyt a vliv na kvalitu života. Dále

Více

dýchání je základní lidská potřeba kyslík je nezbytný pro život po vstupu do organismu se váže na hemoglobin a ten jej roznáší po celém těle jeho

dýchání je základní lidská potřeba kyslík je nezbytný pro život po vstupu do organismu se váže na hemoglobin a ten jej roznáší po celém těle jeho Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Název školy: Střední zdravotnická škola a Obchodní akademie, Rumburk, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0649

Více

Mgr. Šárka Vopěnková Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou VY_32_INOVACE_01_3_18_BI1 DÝCHACÍ SOUSTAVA

Mgr. Šárka Vopěnková Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou VY_32_INOVACE_01_3_18_BI1 DÝCHACÍ SOUSTAVA Mgr. Šárka Vopěnková Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou VY_32_INOVACE_01_3_18_BI1 DÝCHACÍ SOUSTAVA DÝCHACÍ SOUSTAVA Buňky živočišného organismu získávají energii pro životní děje: převážně z biologických

Více

Dräger X-plore 5500 Celoobličejová maska

Dräger X-plore 5500 Celoobličejová maska Dräger X-plore 5500 Celoobličejová maska V chemickém, kovozpracovatelském i automobilovém průmyslu, při stavbě lodí, v rámci dodavatelských řetězců i při recyklaci: Celoobličejová maska Dräger X-plore

Více

Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy, Pražská 38 b

Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy, Pražská 38 b Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy, Pražská 38 b Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název: Dýchací soustava Téma: Základy biologie orgánové soustavy člověka Autor: Mgr.

Více

Zaměřeno na ochranu dýchacích cest

Zaměřeno na ochranu dýchacích cest SATA air vision 5000 Lakovací pistole I Systémy kelímků I Ochrana dýchacího ústrojí I Filtrační technika I Příslušenství Zaměřeno na ochranu dýchacích cest SATA air vision 5000: Ochrana dýchání je ochranou

Více

3M OH&ES/EMEA. Co jsme ještě nevěděli o OOP aneb aby nás VNN nepřekvapila 1 3M All Rights Reserved.

3M OH&ES/EMEA. Co jsme ještě nevěděli o OOP aneb aby nás VNN nepřekvapila 1 3M All Rights Reserved. Co jsme ještě nevěděli o OOP aneb aby nás VNN nepřekvapila 1 3M 2008. All Rights Reserved. Agenda 1. Systém kontroly 2. Ochrana dýchacích orgánů co je filtrační polomaska 3. Jak můžeme filtrovat bakterie

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0437. Člověk a příroda

CZ.1.07/1.5.00/34.0437. Člověk a příroda GYMNÁZIUM TÝN NAD VLTAVOU, HAVLÍČKOVA 13 Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast CZ.1.07/1.5.00/34.0437 III/2- Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím IVT Člověk a příroda

Více

Weaning T-trial. Renata Černá Pařízková

Weaning T-trial. Renata Černá Pařízková ČSIM 2015 Weaning T-trial Renata Černá Pařízková Klinika anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny Univerzita Karlova v Praze, Lékařská fakulta v Hradci Králové Fakultní nemocnice Hradec Králové

Více

D-46451-2012. Zaměřeno na to podstatné DRÄGER SAVINA 300

D-46451-2012. Zaměřeno na to podstatné DRÄGER SAVINA 300 D-46451-2012 Zaměřeno na to podstatné DRÄGER SAVINA 300 2 Jak Vám může ventilátor pomoci si usnadnit každodenní práci? D-46454-2012 D-11112-2010 Každý den se snažíte poskytovat svým pacientům tu nejlepší

Více

Rekuperační jednotky

Rekuperační jednotky Rekuperační jednotky Vysoká účinnost výměníku účinnosti jednotky a komfortu vnitřního prostředí je dosaženo koncepcí výměníku, v němž dochází k rekuperaci energie vnitřního a venkovního vzduchu a takto

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0437. Člověk a příroda

CZ.1.07/1.5.00/34.0437. Člověk a příroda GYMNÁZIUM TÝN NAD VLTAVOU, HAVLÍČKOVA 13 Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast CZ.1.07/1.5.00/34.0437 III/2- Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím IVT Člověk a příroda

Více

fabian Novorozenecké ventilátory a generátory Infant Flow ncpap

fabian Novorozenecké ventilátory a generátory Infant Flow ncpap fabian Novorozenecké ventilátory a generátory Infant Flow ncpap Technologické inovace pro naše nejmenší pacienty Rozdílný přístup Ventilátory Acutronic Fabian nejsou upravené ventilátory pro dospělé. Pneumatická

Více

TEPELNÁ ČERPADLA ŘADY NTČ invert. měničem dokáže efektivně pracovat s podlahovým topením i vodními fan-coily a radiátory pro ohřev či chlazení.

TEPELNÁ ČERPADLA ŘADY NTČ invert. měničem dokáže efektivně pracovat s podlahovým topením i vodními fan-coily a radiátory pro ohřev či chlazení. TEPELNÁ ČERPADLA ŘADY NTČ invert Tepelné čerpadlo Nelumbo s frekvenčním měničem dokáže efektivně pracovat s podlahovým topením i vodními fan-coily a radiátory pro ohřev či chlazení. RADIÁTORY TEP. ČERPADLO

Více

Katalog produktů. Anestézie

Katalog produktů. Anestézie Katalog produktů Anestézie I 2 I Urologie Injekční technika KAPITOLA VIII Anestézie Zajištění dýchacích cestkyslíková a aerosolová terapie, hadice, odsávací hadice, cévky, dýchací hadice ANESTÉZIE Ventilační

Více

Neinvazivní ventilační podpora u nervosvalových onemocnění

Neinvazivní ventilační podpora u nervosvalových onemocnění Neinvazivní ventilační podpora u nervosvalových onemocnění 11.112017 David Kemlink Neurologická klinika 1. LF UK a VFN Praha Ventilační porucha ve spánku u nervosvalových onemocnění hypoventilace x obstrukční

Více

Léčba kašle v zimním období

Léčba kašle v zimním období » Kašel je účelný obranný mechanismus, který udržuje průchodnost dýchacích cest. Ilike/Fotky&Foto Léčba kašle v zimním období V podzimním a zimním období se u dětí i dospělých častěji vyskytují onemocnění,

Více

Lékařská fakulta v Plzni

Lékařská fakulta v Plzni Lékařská fakulta v Plzni Univerzita Karlova v Praze PROBLEMATIKA ZAJIŠTĚNÍ PRŮCHODNOSTI DÝCHACÍCH CEST A KYSLÍKOVÁ LÉČBA doc. MUDr. Eduard Kasal, CSc. ARK FN Plzeň Stránka 2 Úvod Pomůcky k zajištění průchodnosti

Více

Rekuperace. Martin Vocásek 2S

Rekuperace. Martin Vocásek 2S Rekuperace Martin Vocásek 2S Co je rekuperace? rekuperace = zpětné získávání tepla abychom mohli teplo zpětně získávat, musíme mít primární zdroj bez vnitřního (primárního) zdroje, kterým mohou být vedle

Více

KAPITOLA VIII Anestézie ANESTÉZIE. Zajištění dýchacích cest, kyslíková a aerosolová terapie, hadice, odsávací hadice, cévky, dýchací hadice

KAPITOLA VIII Anestézie ANESTÉZIE. Zajištění dýchacích cest, kyslíková a aerosolová terapie, hadice, odsávací hadice, cévky, dýchací hadice KAPITOLA VIII Anestézie Zajištění dýchacích cest, kyslíková a aerosolová terapie, hadice, odsávací hadice, cévky, dýchací hadice ANESTÉZIE Ventilační okruhy Koaxiální okruh Spojka ventilačních okruhů -

Více

Meteokryt COMETEO. inovativní design pro přesnější měření a lepší ochranu před vlivy počasí

Meteokryt COMETEO. inovativní design pro přesnější měření a lepší ochranu před vlivy počasí Meteokryt COMETEO inovativní design pro přesnější měření a lepší ochranu před vlivy počasí přirozeně ventilovaný COMETEO aktivně ventilovaný COMETEO řešení pro zemědělství Dostupné typy COMETEO Profesionální

Více

Jak provádět NIV??? Evidence Based Medicine klinická praxe pro začátečníky a lehce pokročilé. Ivan Herold. ARO Mladá Boleslav

Jak provádět NIV??? Evidence Based Medicine klinická praxe pro začátečníky a lehce pokročilé. Ivan Herold. ARO Mladá Boleslav Jak provádět NIV??? Evidence Based Medicine klinická praxe pro začátečníky a lehce pokročilé Ivan Herold ARO Mladá Boleslav 1 Konflikt zájmů Bez komerčního zájmu na technologiích presentovaných v přednášce

Více

ANESTÉZIE Zajištění dýchacích cest, kyslíková a aerosolová terapie, hadice, odsávací hadice, cévky, dýchací hadice

ANESTÉZIE Zajištění dýchacích cest, kyslíková a aerosolová terapie, hadice, odsávací hadice, cévky, dýchací hadice ANESTÉZIE Zajištění dýchacích cest, kyslíková a aerosolová terapie, hadice, odsávací hadice, cévky, dýchací hadice Ventilační okruhy Koaxiální okruh Spojka ventilačních okruhů - husí krk Filtry Jednorázové

Více

Režim Volume Ventilation Plus

Režim Volume Ventilation Plus Obsah Úvod................................................. 2 Nastavení režimu Volume Ventilation Plus................... 2 Typ dýchání VC+ (režim A/C nebo SIMV).................... 2 Typ dýchání VS (režim

Více

Infekce dýchacích cest V DĚTSTVÍ. Péče o zdraví bez kompromisů

Infekce dýchacích cest V DĚTSTVÍ. Péče o zdraví bez kompromisů Infekce dýchacích cest V DĚTSTVÍ Péče o zdraví bez kompromisů ÚVOD Účelem této příručky je podání informací o hlavních nemocech horních cest dýchacích v dětství a, v souladu s konceptem spojených cest

Více

Bc. Marie Bartoszová FN Brno - KARIM

Bc. Marie Bartoszová FN Brno - KARIM Bc. Marie Bartoszová FN Brno - KARIM Umělá plicní ventilace slouží k podpoře dýchání - korekci respirační insuficience 1. typu porucha transportu plynů na alveokapilárním rozhraní, způsobena postižením

Více

Nyní volně dýchejte. Profesionální systémy pro ochranu dýchacích

Nyní volně dýchejte. Profesionální systémy pro ochranu dýchacích Profesionální systémy pro ochranu dýchacích cest Lakovací pistole I Systémy kelímků I Ochrana dýchacího ústrojí I Filtrační technika I Příslušenství Nyní volně dýchejte Ochrana dýchacích cest je ochranou

Více

Proč a jak si chránit dýchací orgány proti částicím?

Proč a jak si chránit dýchací orgány proti částicím? 1 Proč a jak si chránit dýchací orgány proti částicím? Obsah: Částice Příklady velikosti částic Jak dlouho zůstávají částice v ovzduší? Přirozená obrana našeho organismu Na všechno přirozená obrana těla

Více

Typologie pacientů se spánkovou apnoí. P. Turčáni, Ventilační centrum KNPT FN Brno

Typologie pacientů se spánkovou apnoí. P. Turčáni, Ventilační centrum KNPT FN Brno Typologie pacientů se spánkovou apnoí P. Turčáni, Ventilační centrum KNPT FN Brno Telemedicína Začátek, 60 léta, projekty NASA GPRS (General Packet Radio Service) je služba v GSM síti Telemedicína Domov

Více

Beta 90 FreshAir / Delta 90 FreshAir

Beta 90 FreshAir / Delta 90 FreshAir Beta 90 FreshAir / Delta 90 FreshAir Ochranné svařovací kukly Svařování a výroba se někdy může stát hazardem. Svářeči jsou ohroženi výpary, prachem, radiací z oblouku a hlukem. Je třeba se vyvarovat zdravotních

Více

Energetik v sociálních službách a ve školství

Energetik v sociálních službách a ve školství Energetik v sociálních službách a ve školství Ing. Karel Srdečný Brno 25. 09. 2018 Praha 27. 09. 2018 České Budějovice 23. 10. 2018 Zlín 25. 10. 2018 Dílo bylo zpracováno za finanční podpory Státního programu

Více

Dräger PARAT Únikové kukly

Dräger PARAT Únikové kukly Dräger PARAT Únikové kukly Únikové kukly PARAT byly vyvinuty firmou Dräger ve spolupráci s uživateli s hlavním cílem, zajistit vždy co nejrychlejší a spolehlivý únik z nebezpečného prostředí. Optimální

Více

ENCORE manuální systém pro elektrostatickou aplikaci práškových barev

ENCORE manuální systém pro elektrostatickou aplikaci práškových barev ENCORE manuální systém pro elektrostatickou aplikaci práškových barev Encore Manual System Vynikající výkon lepší kontrola procesu aplikace vysoká opakovatelnost a přesnost vyšší účinnost lepší kvalita

Více

Nová řada masek INOVACE A KOMFORT

Nová řada masek INOVACE A KOMFORT Nová řada masek INOVACE A KOMFORT Obsah Celoobličejová maska Quattro FX... Quattro FX NV... Celoobličejová maska Mirage Quattro... Celoobličejová maska Mirage Liberty... Systém nosních polštářků Nosní

Více

INHALÁTORY KOMPRESOROVÉ

INHALÁTORY KOMPRESOROVÉ INHALÁTORY KOMPRESOROVÉ Inhalace je moderní rychlá, dokonalá a příjemná terapie při dýchacích potížích. Působí do hloubky plic a výsledek zaručuje vysokou účinnost. Inhalovat je snadné, bezpečné, příjemné

Více

Ochrana dýchacích cest

Ochrana dýchacích cest Ochrana dýchacích cest uvex silv-air Poradce pro ochranu dýchacích cest. Čištění. Funkce. uvex Respiratory Expert System Váš poradce při výběru ochrany dýchacích cest a jejích podrobných informací Jako

Více

České vysoké učení technické v Praze Fakulta biomedicínského inženýrství

České vysoké učení technické v Praze Fakulta biomedicínského inženýrství České vysoké učení technické v Praze Fakulta biomedicínského inženýrství Úloha KA02/č. 9: Vliv uživatelem nastavitelných parametrů na chování systémů pacientského simulátoru METI ECS Metodický pokyn pro

Více

OPTIMÁLNÍ VÝKON DÍKY FUNKCI DVOJITÉHO PROUDU. Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart

OPTIMÁLNÍ VÝKON DÍKY FUNKCI DVOJITÉHO PROUDU. Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart OPTIMÁLNÍ VÝKON DÍKY FUNKCI DVOJITÉHO PROUDU Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart převratná inovace Ve vodě chladicích a topných systémů se vždy vyskytují vzduchové bublinky a částečky

Více

uvex silv-air Vynikající komfort nošení ochranných dýchacích polomasek

uvex silv-air Vynikající komfort nošení ochranných dýchacích polomasek uvex silv-air Vynikající komfort nošení ochranných dýchacích polomasek 3D uvex 3D silv-air ochrana dýchacích cest nové dimenze Vysoce funkční ochranné dýchací polomasky s perfektním tvarem vyhovujícím

Více

TOALETA DÝCHACÍCH CEST

TOALETA DÝCHACÍCH CEST TOALETA DÝCHACÍCH CEST Podmínky samočištění DC mají schopnost samočištění: Řasinkový epitel Kašlací reflex Dostatečná výkonnost svalů Zvlhčování vdechovaného vzduchu Toto vše je při UPV zhoršeno či znemožněno.

Více

Anatomie dýchacích cest. Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje

Anatomie dýchacích cest. Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje Anatomie dýchacích cest Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje Leden 2011 Mgr. Jitka Fuchsová Související pojmy: Ventilace = výměna vzduchu

Více

Dräger X-plore 3300 a 3500 Polomaska

Dräger X-plore 3300 a 3500 Polomaska Dräger X-plore 3300 a 3500 Polomaska Dokonalá kombinace Moderní konstrukce a nízká hmotnost poskytují vynikající ochranu a pohodlí. Vyberte si cenově přijatelnou polomasku Dräger X-plore 3300 s nízkými

Více

Úloha pacienta. Úloha lékaře. Komunikace Potřeby. Úloha sestry. Úloha rodiny

Úloha pacienta. Úloha lékaře. Komunikace Potřeby. Úloha sestry. Úloha rodiny Paliativní péče o ventilovaného pacienta Renata Pařízková Klinika anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny Univerzita Karlova v Praze, Lékařská fakulta v Hradci Králové Fakultní nemocnice Hradec

Více

Úvod. Technický popis

Úvod. Technický popis 1Režim kompenzace trubice Úvod Režim kompenzace trubice (TC, Tube Compensation) pro plicní ventilátory 800 Series je vylepšením spontánní ventilace, které napomáhá spontánnímu dýchání pacienta dodáváním

Více

M. Pretl, M. Hobzová, M. Honnerová, J. Lněnička, V. Novák, V Sedlák, J. Vyskočilová, K. Šonka

M. Pretl, M. Hobzová, M. Honnerová, J. Lněnička, V. Novák, V Sedlák, J. Vyskočilová, K. Šonka Indikační kriteria pro léčbu poruch dýchání ve spánku pomocí přetlaku v dýchacích cestách u dospělých Dokument České společnosti pro výzkum spánku a spánkovou medicínu M. Pretl, M. Hobzová, M. Honnerová,

Více

TEPELNÁ ČERPADLA S MĚNIČEM. měničem dokáže efektivně pracovat s podlahovým topením i vodními fan-coily a radiátory pro ohřev či chlazení.

TEPELNÁ ČERPADLA S MĚNIČEM. měničem dokáže efektivně pracovat s podlahovým topením i vodními fan-coily a radiátory pro ohřev či chlazení. TEPELNÁ ČERPADLA S MĚNIČEM Tepelné čerpadlo Nelumbo s frekvenčním měničem dokáže efektivně pracovat s podlahovým topením i vodními fan-coily a radiátory pro ohřev či chlazení. Kvalitní komponenty Bezproblémový

Více

Vážení zákazníci

Vážení zákazníci Vážení zákazníci Právě se Vám dostává do rukou katalog výrobků společnosti TEKLA. Smyslem našeho snažení od chvíle zrodu první výrobní myšlenky, stejně jako během celého dalšího rozvoje značky TEKLA, bylo

Více

Všeobecná fakultní nemocnice v Praze U Nemocnice 499/2, Praha 2, 128 08. Zadávací dokumentace

Všeobecná fakultní nemocnice v Praze U Nemocnice 499/2, Praha 2, 128 08. Zadávací dokumentace Evropský fond pro regionální rozvoj Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Základní údaje zadávací dokumentace k nadlimitní veřejné zakázce na (dodávky vyhlášené v otevřeném řízení dle zákona č. 137/2006

Více

D-63374-2012. Více možností, snazší rozhodování. DRÄGER EVITA V300

D-63374-2012. Více možností, snazší rozhodování. DRÄGER EVITA V300 D-63374-2012 Více možností, snazší rozhodování. DRÄGER EVITA V300 2 Jak mohu dnes přijímat správná rozhodnutí? D-63267-2012 D-63090-2012 Obhajitelná rozhodnutí vyžadují širší spektrum možností Každodenní

Více

3M Masky proti plynům a výparům. www.picha.cz

3M Masky proti plynům a výparům. www.picha.cz Filtrování nebezpečných látek Při práci jste vystaveni četným nebezpečím způsobeným nebezpečnými látkami a sloučeninami. Proto je naprosto nutné zjistit konkrétní rizika v každém pracovním prostředí. Stále

Více

Sebezáchranný filtrační přístroj W 65-2 BL

Sebezáchranný filtrační přístroj W 65-2 BL Sebezáchranný filtrační přístroj W 65-2 BL Filtrační sebezáchranný přístroj MSA AUER FSR W65 2 BL Technická data Rozměry : Výška 160 mm Šířka 100 mm Hloubka 80 mm Váha : s obalem bez obalu 1 150g 730 g

Více

Režim BiLevel a ventilátory 800 Series

Režim BiLevel a ventilátory 800 Series Úvod Režim BiLevel (Obr. 1) pro ventilátory 800 Series je smíšený režim ventilace, který kombinuje parametry řízeného a spontánního dýchání. V režimu BiLevel jsou řízené dechy vždy tlakově řízené a spontánní

Více

Symptomatická terapie ALS Stanislav Voháňka Neurologická klinika FN Brno

Symptomatická terapie ALS Stanislav Voháňka Neurologická klinika FN Brno Symptomatická terapie ALS Stanislav Voháňka Neurologická klinika FN Brno Východiska: ALS je nezvratně progredující, v současné době nevyléčitelné onemocnění vedoucí k ztrátě: Hybnosti Schopnosti přijímat

Více

HX9801 / HX9802 / 9803 Návod k instalaci

HX9801 / HX9802 / 9803 Návod k instalaci ROZMĚRY: 120*80*225 CM ROZMĚRY: 100*80*225 CM ROZMĚRY: 95*95*225 CM 1 Potřebné nástroje (nejsou součástí dodávky) Zkontrolujte, máte-li připravené následující nástroje, k dispozici dostatek suchého místa

Více

Filtroventilační jednotka Clean-air Chemical Ceník 2010

Filtroventilační jednotka Clean-air Chemical Ceník 2010 Filtroventilační jednotka Clean-air Chemical Clean-air Chemical Dual Flow (DF) Filtroventilační jednotka poskytující ochranu proti plynům, parám, částicím ve formě pevných i kapalných aerosolů i proti

Více

D Rozhodnutí pro budoucnost DRÄGER EVITA INFINITY V500

D Rozhodnutí pro budoucnost DRÄGER EVITA INFINITY V500 D-76317-2013 Rozhodnutí pro budoucnost DRÄGER EVITA INFINITY V500 02 Jak můžeme zajistit, abychom byli připraveni i v budoucnu? D-76319-2013 D-76325-2013 Rozhodnutí pro vysoce kvalitní ventilační terapii.

Více

O c hrana d ýc ha cíc h c e st m ask y, p o l o mask y, fil t r y

O c hrana d ýc ha cíc h c e st m ask y, p o l o mask y, fil t r y Květen, 18 O c hrana d ýc ha cíc h c e st m ask y, p o l o mask y, fil t r y FVJ: Filtračně-ventilační jednotka Typ filtru a barevné značení Barva Typ filtru Použití EN 12942:1998+:08 A/NZ 1716:12 vyhovuje

Více

OPTIMÁLNÍ VÝKON DÍKY FUNKCI DVOJITÉHO PROUDU. Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart

OPTIMÁLNÍ VÝKON DÍKY FUNKCI DVOJITÉHO PROUDU. Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart OPTIMÁLNÍ VÝKON DÍKY FUNKCI DVOJITÉHO PROUDU Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart převratná inovace Ve vodě chladicích a topných systémů se vždy vyskytují vzduchové bublinky a částečky

Více

Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1

Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Název: Téma: Autor: Číslo: Anotace: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Soustavy člověka Stavba dýchací soustavy

Více

Dräger X-plore 6570 Celoobličejová maska

Dräger X-plore 6570 Celoobličejová maska Dräger X-plore 6570 Celoobličejová maska Dräger X-plore 6570 je vysoce pohodlná, silikonová celoobličejová maska používaná profesionály pro široké spektrum použití. Je pokračovatelem typu Panorama Nova

Více

Dräger X-plore 6530 Celoobličejová maska

Dräger X-plore 6530 Celoobličejová maska Dräger X-plore 6530 Celoobličejová maska Celoobličejová maska Dräger X-plore 6530 je nástupcem masek Panorama Nova RA a splňuje nejvyšší požadavky na kvalitu, spolehlivost a bezpečné usazení na obličej.

Více

Chronická obstrukční plicní nemoc MUDR.ŠÁRKA BARTIZALOVÁ BARTIZALOVAS@FNPLZEN.CZ

Chronická obstrukční plicní nemoc MUDR.ŠÁRKA BARTIZALOVÁ BARTIZALOVAS@FNPLZEN.CZ Chronická obstrukční plicní nemoc MUDR.ŠÁRKA BARTIZALOVÁ BARTIZALOVAS@FNPLZEN.CZ Nařízení vlády č. 114/2011 Platné od 1.7.2011 Kapitola III, položka 13 Chronická obstrukční plicní nemoc s FEV1/FVC méně

Více

www.msa-medical.cz Katalog vybraných skladových produktů ANESTÉZIE

www.msa-medical.cz Katalog vybraných skladových produktů ANESTÉZIE Katalog vybraných skladových produktů www.msa-medical.cz ANESTÉZIE Objednávky e-mail: sklad@msa-medical.cz Objednávky tel.: +420 543 331 042 Objednávky fax: +420 543 216 345 Konzultace/poradenství: info@msa-medical.cz,

Více

Tropické klima pro zrání Vašich výrobků

Tropické klima pro zrání Vašich výrobků Tropické klima pro zrání Vašich výrobků 93 E E 112 94 Kompaktní malé rozměry Ultrazvukové zvlhčování Ušlechtilé materiály Komfortní ovládání Osvětlení LED Klimatizační jednotka je určena pro využití v

Více

THERMO reflexní tepelná izolace podlah

THERMO reflexní tepelná izolace podlah THERMO reflexní tepelná izolace podlah THERMO reflexní tepelná izolace IZOL Splňuje charakteristiky dle ČSN EN 1264 ENERGETICKY EFEKTIVNÍ IZOLAČNÍ KONSTRUKCE PODLAH +++ THERMO REFLEXNÍ tepelná izolace

Více

DODÁVÁME ŘEŠENÍ PRO NOVOSTAVBY

DODÁVÁME ŘEŠENÍ PRO NOVOSTAVBY DODÁVÁME ŘEŠENÍ PRO NOVOSTAVBY DODÁVÁME ŘEŠENÍ PRO NOVOSTAVBY Řešení izolačních konstrukcí podlah zohledňují doporučení české a evropské normy ČSN EN 1264 / DIN EN 1264 Izolace nad vytápěnými místnostmi

Více

Aktivní radiační štít pro teplotní senzory amatérských meteostanic

Aktivní radiační štít pro teplotní senzory amatérských meteostanic Aktivní radiační štít pro teplotní senzory amatérských meteostanic Problémem mnoha provozovatelů amaterských meteostanic je měření teploty při slunečním svitu. Pokud není telotní senzor dostačně cloněn,

Více

Dýchací ústrojí a fyziologie dýchání

Dýchací ústrojí a fyziologie dýchání Dýchací ústrojí a fyziologie dýchání MUDr.Helena Kazmarová MUDr.Helena Veselská Odborná skupina hygieny ovzduší Centrum hygieny životního prostředí Státní zdravotní ústav h.kazmarova kazmarova@szu.cz http://www.szu.cz/chzp/ovzdusi/index.htm

Více

Variace Dýchací soustava

Variace Dýchací soustava Variace 1 Dýchací soustava 21.7.2014 13:15:44 Powered by EduBase BIOLOGIE ČLOVĚKA DÝCHACÍ SOUSTAVA Dýchací systém Dýchání je děj, při kterém organismus získává a spotřebovává vzdušný kyslík a vylučuje

Více

Dräger X-plore 6300 EPDM/PMMA Celoobličejová maska

Dräger X-plore 6300 EPDM/PMMA Celoobličejová maska Dräger X-plore 6300 EPDM/PMMA Celoobličejová maska Dräger X-plore 6300 je účinná a zároveň ekonomicky výhodná celoobličejová maska určená pro uživatele, kteří se chtějí vyhnout kompromisům ve věci pohodlí

Více

VY_32_INOVACE_11.08 1/8 3.2.11.8 Dýchací soustava Dýchací soustava

VY_32_INOVACE_11.08 1/8 3.2.11.8 Dýchací soustava Dýchací soustava 1/8 3.2.11.8 Cíl popsat stavbu a funkci dýchací soustavy - chápat princip dýchání - charakterizovat jednotlivé části dýchací soustavy - objasnit pojmy plicní ventilace, dechová frekvence, kyslíkový dluh,

Více

MOBILNÍ ODVLHČOVAČE DEHUMID TECHNICKÁ SPECIFIKACE

MOBILNÍ ODVLHČOVAČE DEHUMID TECHNICKÁ SPECIFIKACE MOBILNÍ ODVLHČOVAČE DEHUMID TECHNICKÁ SPECIFIKACE Komunikační centrum PERFEKTUMGROUP PERFEKTUM Group, s.r.o. CZ 18200 Praha 8, Davídkova 77 Telefon: 286884022 Fax: 226254782 E-mail: info@perfektum.cz Internet:

Více

Mgr. Lucie Slámová. Klinika úrazové chirurgie Spinální jednotka Rehabilitační oddělení

Mgr. Lucie Slámová. Klinika úrazové chirurgie Spinální jednotka Rehabilitační oddělení Mgr. Lucie Slámová Klinika úrazové chirurgie Spinální jednotka Rehabilitační oddělení Spinální trauma Je závažný stav s rozsáhlým dopadem jak na fyzickou tak na psychickou stránku člověka. Důsledkem tohoto

Více

Dýchací křivka. Jiří Moravec. Institut biostatistiky a analýz

Dýchací křivka. Jiří Moravec. Institut biostatistiky a analýz Dýchací křivka Jiří Moravec Obsah Historie spirometrie spirometry Typy křivek a jejich využití Vyhodnocování křivek Automatické vyhodnocování Historie 200 let př.n.l. - Galén, pokus s chlapcem 1681 Borelli,

Více

PŘÍSTROJOVÉ SYSTÉMY. Elektrické rozváděče NN Oteplení v důsledku výkonových ztrát el. přístrojů

PŘÍSTROJOVÉ SYSTÉMY. Elektrické rozváděče NN Oteplení v důsledku výkonových ztrát el. přístrojů PŘÍSTROJOVÉ SYSTÉMY Elektrické rozváděče NN Oteplení v důsledku výkonových ztrát el. přístrojů Vnitřní teplota rozváděče jako důležitý faktor spolehlivosti Samovolný odvod tepla na základě teplotního rozdílu

Více

PEDIATRICKÉ SPOJKY. Adaptéry přímé. Y-kusy úhlové otočné, s hadičkami. Silikonové spojky. Dětský dýchací okruh. autoklávovatelné, mat.

PEDIATRICKÉ SPOJKY. Adaptéry přímé. Y-kusy úhlové otočné, s hadičkami. Silikonové spojky. Dětský dýchací okruh. autoklávovatelné, mat. Adaptéry přímé autoklávovatelné, mat.: PSU port pro teplotní čidlo (7,6mm I.D.) port pro teplotní čidlo (7,6mm I.D.) 9-11 A.D. 9-11 A.D. 9-11 A.D. obj.č. 60-20-703 bal. 10 obj.č. 60-20-713 bal. 10 Y-kusy

Více

Eco V REKUPERAČNÍ JEDNOTKY

Eco V REKUPERAČNÍ JEDNOTKY Eco V REKUPERAČNÍ JEDNOTKY Rekuperační jednotky Firma LG Electronics představuje systém Eco V, rekuperační jednotku, která umožňuje úpravu vzduchu vnitřního prostředí a zvyšuje tak kvalitu ovzduší v místnosti.

Více

HUMIDOR KLIMA PGA-010110

HUMIDOR KLIMA PGA-010110 HUMIDOR KLIMA PGA-010110 0 Obsah HUMIDOR KLIMA PGA-010110 Společnost PERFEKTUM Group, s.r.o. si vyhrazuje právo na změny a tiskové chyby. PERFEKTUMGROUP AIR PERFEKTUM Group, s.r.o. Davídkova 77 18200 Praha

Více

Léčba akutního astmatu

Léčba akutního astmatu Léčba akutního astmatu Akutní astma Exacerbace astmatu (astmatický záchvat, akutní astma) jsou epizody progresivního zhoršení dušnosti, kašle, pískotů či tíže na hrudníku, nebo některé kombinace těchto

Více

PŘÍLOHA Č. 1. Kineziologické vyšetření pacienta na JIP, ARO, JIMP, OCHRIP. PŘ. FBLR/3 str. 1. Příloha 1a

PŘÍLOHA Č. 1. Kineziologické vyšetření pacienta na JIP, ARO, JIMP, OCHRIP. PŘ. FBLR/3 str. 1. Příloha 1a Programy kvality a standardy léčebných postupů Fyzioterapie Kriticky nemocný pacient PŘ. FBLR/3 str. 1 PŘÍLOHA Č. 1 Kineziologické vyšetření pacienta na JIP, ARO, JIMP, OCHRIP Příloha 1a PŘ. FBLR/3 Programy

Více

Oběhová čerpadla R2CE(D) - R4CE(D) s frekvenčním měničem

Oběhová čerpadla R2CE(D) - R4CE(D) s frekvenčním měničem Oběhová čerpadla R2CE(D) - R4CE(D) s frekvenčním měničem Samostatná a zdvojená elektronicky řízená oběhová čerpadla vhodná do topných systémů. Čerpadla jsou dalším krokem v inovativní technologii CPS,

Více

Transkraniální elektrostimulace jako způsob rehabilitace částo nemocných dětí

Transkraniální elektrostimulace jako způsob rehabilitace částo nemocných dětí Transkraniální elektrostimulace jako způsob rehabilitace částo nemocných dětí Abstrakt V tomto článku se poprvé zkoumala účinnost transkraniální elektrické stimulace (TES) v programu rehabilitace dětí

Více

Rekuperace Vaillant Tradice, kvalita, inovace, technická podpora.

Rekuperace Vaillant Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Rekuperace Rekuperace Vaillant Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. centrální rekuperace recovair VAR 260/4 a VAR 360/4 decentrální rekuperace recovair VAR 60/4 recovair VAR 260/4 a VAR 360/4

Více

PÁRA S KVALITOU. Parní zvlhčovač vzduchu s elektrodovým ohřevem Condair EL. Zvlhčování a odpařovací chlazení vzduchu

PÁRA S KVALITOU. Parní zvlhčovač vzduchu s elektrodovým ohřevem Condair EL. Zvlhčování a odpařovací chlazení vzduchu PÁRA S KVALITOU Parní zvlhčovač vzduchu s elektrodovým ohřevem Condair EL Zvlhčování a odpařovací chlazení vzduchu Parní zvlhčovač vzduchu s elektrodovým ohřevem Rozvod páry flexibilní hadicí Condair EL

Více

Dräger X-plore 9000 a PAS X-plore Hadicové dýchací přístroje

Dräger X-plore 9000 a PAS X-plore Hadicové dýchací přístroje Dräger X-plore 9000 a PAS X-plore Hadicové dýchací přístroje Nová řada Dräger X-plore 9000, navržená především pro průmyslové aplikace, poskytuje pohodlnou a spolehlivou ochranu dýchacích cest. Díky prvkům,

Více