TELESKOPY LIGHTBRIDGE. LIGHTBRIDGE TELESZKÓPOK Útmutató a gyors kezdéshez TELESKOPY LIGHTBRIDGE. Stručný průvodce nastavením

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "TELESKOPY LIGHTBRIDGE. LIGHTBRIDGE TELESZKÓPOK Útmutató a gyors kezdéshez TELESKOPY LIGHTBRIDGE. Stručný průvodce nastavením"

Transkript

1 CZ HU PL TELESKOPY LIGHTBRIDGE Stručný průvodce nastavením LIGHTBRIDGE TELESZKÓPOK Útmutató a gyors kezdéshez TELESKOPY LIGHTBRIDGE Skrócona instrukcja obsługi Modely: / Modellek: / Modele: 7680 Meade LightBridge 0" F/ Dobsonian Telescope 768 Meade LightBridge " F/ Dobsonian Telescope 768 Meade LightBridge 6" F/. Dobsonian Telescope VÝSTRAHA! Teleskop Meade nikdy nepoužívejte k přímému pozorování Slunce! Při pohledu na Slunce nebo do jeho blízkého okolí dojde k okamžitému a nevratnému poškození oka. Poškození oka je často bezbolestné, takže pozorovateli se nedostane žádného varování, že k němu dochází, dokud není příliš pozdě. Dalekohled tedy neotáčejte směrem ke Slunci nebo do jeho blízkého okolí. Do dalekohledu ani hledáčku se nedívejte, když je v pohybu. Děti by měly dalekohled používat výhradně pod dohledem dospělé osoby. FIGYELMEZTETÉS! Soha ne nézzen a napba a Meade teleszkópon keresztül! Ha az eszközzel a napba vagy annak közelébe néz, azzal maradandó károsodás keletkezhet a szemében. A károsodás gyakran nem okoz fájdalmat, így a megfigyelést végző nem is értesül róla, hogy a szeme megsérült, egészen addig, amikor már túl késő. Ne irányítsa a teleszkópot a nap felé vagy annak közelébe. Mozgás közben ne nézzen a teleszkópba vagy a keresőbe. A gyermekek mindig felügyelet mellett végezzék a megfigyeléseket. OSTRZEŻENIE! Nigdy nie używaj teleskopu Meade do obserwacji Słońca! Patrzenie prosto w Słońce lub obok niego powoduje natychmiastowe i nieodwracalne uszkodzenie wzroku. Uszkodzenie wzroku przebiega często bezboleśnie, więc obserwator nie jest świadomy zagrożenia do czasu gdy jest już za późno. Nie kieruj teleskopu na Słońce lub obok niego. Nie spoglądaj przez teleskop lub szukacz, gdy są w ruchu. Dzieci powinny prowadzić obserwacje tylko pod nadzorem dorosłych Meade Instruments 7 Hubble, Irvine, CA 968 Preklad / Fordította / Tłumaczenie: Levenhuk, Inc. 9-D East th Ave. Tampa, FL 6 USA 07 Levenhuk, Inc. All rights reserved.

2 Konstrukční prvky teleskopu LightBridge / A LightBridge teleszkóp jellemzői / Budowa teleskopu LightBridge a 6 CZ. Okulár. Sestava okulárového výtahu. Přední část OTA (sestava optického tubusu). Horní aretační šrouby nosné konstrukce (). Nosníky () 6. Dolní aretační šrouby nosné konstrukce () 7. Elevační ložisko 8. Zadní část OTA 9. Postranní panely podstavce () 0. Čelní panel podstavce. Kruhové desky podstavce (). Patky (). a) Ostřicí šroub. b) Doostřovací šroub (pouze modely 6"). Aretační šroub ostření a šroub úpravy napětí. Držák okulárů," a " 6. Zasouvací trubice 7. Křídlatý šroub 8. Větrák 9. Sada baterií větráku (vložka) 0. Šroub pro seřízení kolimace (). Pojistný šroub kolimace () HU 9 0. Szemlencse. Fókuszállító szerelvény. Elülső OTA (optikaitubus-szerelvény). Felső tartóelem szorítógombjai (). Tartóelemek () 6. Alsó tartóelem szorítógombjai () 7. Magassági csapágy 8. Hátulsó OTA 9. Oldalsó takarólemezek () 0. Elülső takarólemezek. Kör alakú takarólemezek (). Lábak (). a) Fókuszállító gomb b) Finomfókusz-szabályozó gomb (kizárólag 6"-os modellek esetében). A fókuszállító szorító- és feszességszabályzó gombjai.,"-os és "-os szemlencse tartó 6. Kihúzható tubus 7. Kézzel állítható csavar 8. Ventilátor 9. Ventilátor elemkészlete (betét) 0. Párhuzamosságot beállító csavar (). Párhuzamosságot beállító szorítócsavar () Základna tubusu se zrcadlem A tükör tubusának alapja Podstawa tubusu ze zwierciadłem PL 9 Sestava okulárového výtahu Fókuszállító szerelvény Zespół szukacza Okular. Zespół szukacza. Przedni tubus optyczny (zespół tubusu optycznego). Górne pokrętła blokujące kratownicę (). Pręty kratownicy () 6. Dolne pokrętła blokujące kratownicę () 7. Łożysko w osi wysokości 8. Tylny tubus optyczny 9. Boczne panele podstawy () 0. Przedni panel podstawy. Okrągłe płyty podstawy (). Stopka (). a) Pokrętło ustawiania ostrości b) Precyzyjne pokrętło ustawiania ostrości (tylko modele 6"). Pokrętła blokady ostrości i regulacji obciążenia. Uchwyt na okular," i " 6. Tubus wysuwany 7. Śruba radełkowana 8. Wentylator 9. Zasobnik baterii wentylatora (wstawka) 0. Śruba kolimacyjna (). Śruba blokująca kolimację () a b POZNÁMKA: Při montáži dalekohledu budete potřebovat křížový šroubovák a /" nebo nastavitelný klíč. Toto nářadí není součástí sady. MEGJEGYZÉS: Egy Phillips csavarhúzóra és egy /"-os vagy állítható csavarkulcsra lesz szüksége a teleszkóp összeállításához. A fenti eszközöket a készlet nem tartalmazza. UWAGA: Do złożenia teleskopu niezbędne są śrubokręt Phillips i klucz /" bądź klucz regulowany. Narzędzia te nie są dołączone do zestawu.

3 . Sestavení podstavce / Az alap összeállítása / Montaż podstawy ) Slícujte jeden z postranních panelů (9) s čelním panelem podstavce (0). Zašroubováním dvou černých upevňovacích šroubů spojte panely dohromady. Šrouby utáhněte pevně, ale s citem. Totéž opakujte s druhým postranním panelem. ) Illessze az egyik oldalsó takarólemezt (#9) az elülső takarólemezhez (0). Fűzze át a két fekete csatlakoztató csavart a két lemez rögzítéséhez. Húzza meg a csavarokat, amíg azok kellően szorosan nem tartanak. Ismételje meg a második oldalsó takarólemezzel. ) Ustaw jeden z bocznych paneli podstawy (9) odpowiednio względem przedniego panelu podstawy (0). Wkręć dwie czarne śruby mocujące, aby unieruchomić panele. Dokręć śruby do oporu. W ten sam sposób zamontuj drugi panel boczny. ) Otočte panely podstavce na jejich bok. Slícujte kruhovou desku podstavce () se 7 předvrtanými otvory s panely. Do podstavce zašroubujte 6 černých šroubů, jak je znázorněno zde. Ujistěte se, že strana se zápustnými otvory na podstavci směřuje dolů. ) Fordítsa a takarólemezeket az oldalukra. Illessze a hét darab furattal ellátott, kör alakú takarólemezt () a takarólemezekhez. Fűzze be a hat darab csavart a takarólemezbe az ábra alapján. Ellenőrizze, hogy a takarólemeznek a süllyesztett furatokkal rendelkező oldala nézzen az alj felé. Zapuštění na této straně podstavce / Süllyesztett bemélyedés az oldalsó takarólemezen / Otwory w płycie podstawy ) Ułóż panele boczne na boku. Ustaw okrągłą płytę podstawy () z 7 wstępnie wywierconymi otworami odpowiednio względem paneli bocznych. Wkręć 6 czarnych śrub w podstawę jak pokazano na zdjęciu. Upewnij się, że strona, po której znajdują się otwory, jest skierowana w dół. ) Zasuňte středové ložiskové pouzdro do sedmého (středového) otvoru kruhového podstavce. Přiložte druhý kruhový podstavec, který obsahuje tři teflonové podložky (prst ukazuje na podložku). ) Csúsztassa a központi csapágyperselyt a kör alakú takarólemez hetedik (központi) furatába. Illessze az előbbiekhez a másik kör alakú takarólemezt, amely három teflonbetéttel rendelkezik (az ujj a betétre mutat). ) Wsuń tulejkę łożyska środkowego w 7. (środkowy) otwór okrągłej płyty podstawy. Odpowiednio ustaw drugą okrągłą płytę podstawy posiadającą trzy teflonowe podkładki (wskazane na zdjęciu palcem).

4 ) Zasuňte středové ložiskové pouzdro do zápustného otvoru spodní desky. Na středové ložiskové pouzdro nasuňte tři díly válečkového ložiska: Nejprve desku válečkového ložiska, pak samotné válečkové ložisko a pak druhou desku válečkového ložiska. Horní stranu sestavy desky podstavce položte na středové ložiskové pouzdro: Na stavěcím šroubu umístěte na obě strany podložky válečkového ložiska dvě podložky. Stavěcí šroub prostrčte přes horní desku podstavce do středového ložiskového pouzdra a ručně utáhněte. Na spodní desce je uchycena matice. ) Helyezze a központi csapágyperselyt az alaplemez süllyesztett furatába. Csúsztassa a három görgőscsapágyat a központi csapágypersely fölé: Elsőként a görgőscsapágy-lemezt, majd magát a görgőscsapágyat, majd a második görgőscsapágy-lemezt. Helyezze a takarólemez felső részét a központi csapágypersely fölé. Az állítógomb csavarján helyezzen el egy-egy alátétet a görgőscsapágy alátétjének mindkét oldalán. Csúsztassa át az állítócsavart a felső takarótáblán keresztül a központi csapágyperselybe, majd kézzel húzza meg. Egy anyacsavar van rögzítve az alsó lemezre.. Válečkové ložisko. Středové ložiskové pouzdro. Stavěcí šroub. Podložky. Desky válečkového ložiska. Görgőscsapágy. Központi csapágypersely. Állítócsavar. Alátétek. Görgőscsapágylemezek. Łożysko wałeczkowe. Tulejka łożyska środkowego. Śruba regulacji. Podkładki. Tarcze łożyska wałeczkowego ) Wsuń tulejkę łożyska środkowego w otwór płyty podstawy. Nasuń tarcze łożyska wałeczkowego na tulejkę łożyska środkowego. Najpierw nasuń pierwszą tarczę, później samo łożysko wałeczkowe, a następnie drugą tarczę. Załóż górną część zespołu płyty postawy na tulejkę łożyska środkowego. Umieść podkładki po obu stronach łożyska wałeczkowego i wkręć śrubę pokrętła regulacji. Wsuń śrubę przez górną płytę podstawy do tulejki łożyska środkowego i dokręć ręką. Załóż nakrętkę od spodu. ) Pak ke spodnímu panelu připevněte patky. Každou patku umístěte do správné polohy a přišroubujte ji malým upevňovacím šroubkem. Utahujte napevno, ale s citem. ) Ezt követően csatolja a három lábat az alsó lemezhez. A rögzítésükhöz illessze (az alaphoz) a lábakat, majd csavarjon be kis méretű csatlakoztató csavart a lábakba. Húzza meg, amíg az kellően szorosan nem tart. ) Zamocuj stopki do płyty dolnej. Prawidłowo ustaw stopki i w każda wkręć małą śrubę mocującą, utrzymującą stopki w miejscu. Dokręć do oporu. 6) Vyzkoušejte volnost pohybu kruhových desek. Měly by se pohybovat snadno. V opačném případě je pomocí šroubováku utáhněte nebo uvolněte, přitom držte upevňovací matici na druhém konci šroubu, aby se neprotáčela. 6) Mozgassa meg a kör alakú lemezeket. Könnyen mozdíthatónak kell lenniük. Amennyiben nem így van, húzza vagy lazítsa meg a őket egy csavarhúzó segítségével, közben pedig a csavar másik végénél tartsa helyén a csatlakoztató anyacsavart. 6) Spróbuj obrócić okrągłe płyty podstawy względem siebie. Powinny przesuwać się bez oporu. Jeśli tak nie jest, dokręć lub poluzuj je za pomocą śrubokręta, cały czas przytrzymując nakrętkę mocującą po drugiej stronie śruby.

5 . Montaż tubusu / A tubus összeszerelése / Montaż tubusu ) Podstavec postavte na patky. Vložte zadní část OTA (8) do podstavce. Ujistěte se, že elevační ložiska přesně zapadnou do otvorů na bočních panelech podstavce. Ujistěte se, že šev na tubusu směřuje k čelnímu panelu. Ze zrcadla nadzvednutím sundejte ochrannou krytku. ) Fordítsa a lemezeket a talpukra. Helyezze a hátulsó OTA elemet (8) az alapba. Ellenőrizze, hogy a magassági csapágy biztosan illeszkedik az alap oldalsó takarólemezeinek nyílásába. Ellenőrizze, hogy a tubus szegélye az elülső takarólemez irányába nézzen. Távolítsa el a porvédőt a tükörről. ) Ustaw podstawę na stopkach. Umieść tylny tubus OTA (8) na podstawie. Upewnij się, że łożyska w osi wysokości pasują do otworów w panelach bocznych podstawy. Upewnij się, że spoina na tubusie jest skierowana w stronę panelu przedniego. Zdejmij osłonę przeciwpyłową ze zwierciadła.. Šev. Čelní panel. Ochranný kryt. Szegély. Elülső takarólemez. Porvédő. Spoina. Panel przedni. Osłona przeciwpyłowa ) Uvolněte tři dolní aretační šrouby nosné konstrukce (6). Do drážek vložte jednotlivé nosníky (). Aretační šrouby utáhněte. ) Lazítsa meg a három alsó tartóelem szorítógombját (6). Helyezze a tartóelemeket () a megfelelő nyílásokba. Húzza meg a tartóelemek szorítógombjait. ) Poluzuj trzy dolne pokrętła blokujące kratownicę (6). Umieść wszystkie pręty kratownicy () w wyznaczonych szczelinach. Dokręć pokrętła kratownicy.. Aretační šrouby. Nosník. Drážky. Tartóelemek szorítógombjai. Tartóelem. Nyílások. Pokrętła kratownicy. Pręt kratownicy. Szczeliny ) Povolte šroub () na horní straně každého nosníku. Vložte tubus sekundárního zrcadla () do otvorů v horní části každého nosníku. Aretační šrouby utáhněte. Ujistěte se, že šev na tubusu směřuje k čelnímu panelu. ) Lazítsa meg a tartóelemek tetején található gombokat (). Helyezze a másodlagos tükör tubusát () a tartóelemek tetején található nyílásokba. Húzza meg a tartóelemek szorítógombjait. Ellenőrizze, hogy a tubus szegélye az elülső takarólemez irányába nézzen. ) Poluzuj pokrętła () w górnej części prętów kratownicy. Umieść tubus ze zwierciadłem wtórnym () w szczelinach w górnej części prętów kratownicy. Dokręć pokrętła kratownicy. Upewnij się, że spoina na tubusie jest skierowana w stronę panelu przedniego.

6 . Vložení okuláru a připevnění hledáčku s červeným terčem / A szemlencse beillesztése és a vöröspontos kereső csatlakoztatása / Mocowanie okularu i szukacza Red Dot ) Celá sestava by se měla snadno pohybovat nahoru a dolů a ze strany na stranu. ) A szerelvénynek könnyen mozdíthatónak kell lennie fel-le, valamint oldalsó irányba is. ) Cały zespół powinien płynnie przesuwać się w górę i w dół i obracać na boki. ) Chcete-li vložit deluxe okulár ", uvolněním šroubu na držáku demontujte ze sestavy okulárového výtahu držák okuláru o průměru," (). Do okulárového výtahu zasuňte " okulár a utáhněte jej aretačním šroubem. ) Amennyiben be kívánja illeszteni a deluxe "-os szemlencsét, a tartó kézzel állítható csavarjának meglazításával távolítsa el a fókuszállítóból a,"-os szemlencsetartót (). Csúsztassa be a "-os szemlencsét a fókuszállítóba, majd húzza meg a szemlencsét egy szorítócsavarral. ) Jeśli chcesz zamontować " okular deluxe, zdemontuj uchwyt okularu," () z zespołu szukacza, luzując śrubę radełkowaną uchwytu. Umieść okular " w tubusie ogniskującym i dokręć śrubę blokującą okular.. Držák okuláru. Křídlatý šroub držáku. Szemlencsetartó. Szemlencsetartó kézzel állítható csavarja. Uchwyt okularu. Śruba radełkowana uchwytu ) Montáž hledáčku s červeným terčem. Zasuňte držák do drážky na hledáčku. Dodaným šestihranným klíčem utáhněte dva inbusové šrouby. Držák hledáčku zasuňte do otvoru v horní části OTA. Zasouvejte jej shora (do otvoru jde vložit pouze z této strany). Utáhnutím křídlatého šroubu držák hledáčku upevněte. Teleskop je nyní připraven dělat vám průvodce při prohlídce noční oblohy! ) A vöröspontos kereső összeállítása. Csúsztassa a tartókonzolt a vöröspontos keresőtávcső hornyai fölé. Húzza meg a két hatlapfejű csavart a készletben található csavarkulccsal. Csúsztassa a vöröspontos kereső tartókonzolját az OTA elem tetején található nyílásba. Csúsztassa be a teteje felől (csak ebből az irányból fogja tudni becsúsztatni). Húzza meg a kézzel állítható csavarokat a vöröspontos kereső tartókonzoljának rögzítéséhez. A teleszkóp készen áll ahhoz, hogy végigvezesse Önt az első éjszakai megfigyelésén! ) Zamocuj szukacz Red Dot. Wsuń wspornik w rowek szukacza Red Dot. Dokręć dwie śruby sześciokątne za pomocą klucza sześciokątnego dołączonego do zestawu. Wsuń wspornik szukacza Red Dot w szczeliną w górnej części tubusu optycznego. Wsuwaj od góry (tylko od tej strony da się wsunąć wspornik w szczelinę). Dokręć śrubę radełkowana, aby unieruchomić wspornik szukacza Red Dot. Teleskop jest teraz gotowy do zabrania Cię w podróż przez nocne niebo! 6. Drážka. Šroub s inbusovou hlavou. Držák. Horní strana. Křídlatý šroub. Horony. Hatlapfejű csavar. Tartókonzol. Felső vég. Kézzel állítható csavar. Rowek. Śruba sześciokątna. Wspornik. Górny koniec. Śruba radełkowana

TELESKOPY INFINITY 60 a 70 MM Stručný průvodce nastavením. INFINITY 60 és 70 MM-ES TELESZKÓPOK Útmutató a gyors kezdéshez

TELESKOPY INFINITY 60 a 70 MM Stručný průvodce nastavením. INFINITY 60 és 70 MM-ES TELESZKÓPOK Útmutató a gyors kezdéshez CZ HU PL TELESKOPY INFINITY 60 a 70 MM Stručný průvodce nastavením INFINITY 60 és 70 MM-ES TELESZKÓPOK Útmutató a gyors kezdéshez TELESKOPY INFINITY 60 i 70 MM Skrócona instrukcja obsługi Modely: / Modellek:

Více

TELESKOPY INFINITY 80, 90 a 102 MM Stručný průvodce nastavením. INFINITY 80, 90 és 102 MM-ES TELESZKÓPOK Útmutató a gyors kezdéshez

TELESKOPY INFINITY 80, 90 a 102 MM Stručný průvodce nastavením. INFINITY 80, 90 és 102 MM-ES TELESZKÓPOK Útmutató a gyors kezdéshez CZ HU PL TELESKOPY INFINITY 80, 90 a 02 MM Stručný průvodce nastavením INFINITY 80, 90 és 02 MM-ES TELESZKÓPOK Útmutató a gyors kezdéshez TELESKOPY INFINITY 80, 90 i 02 MM Skrócona instrukcja obsługi Modely:

Více

HVĚZDÁŘSKÉ DALEKOHLEDY STARNAVIGATOR NG Rychlý průvodce nastavením. STARNAVIGATOR NG TELESZKÓPOK Útmutató a gyors kezdéshez

HVĚZDÁŘSKÉ DALEKOHLEDY STARNAVIGATOR NG Rychlý průvodce nastavením. STARNAVIGATOR NG TELESZKÓPOK Útmutató a gyors kezdéshez CZ HU PL HVĚZDÁŘSKÉ DALEKOHLEDY STARNAVIGATOR NG Rychlý průvodce nastavením STARNAVIGATOR NG TELESZKÓPOK Útmutató a gyors kezdéshez TELESKOPY STARNAVIGATOR NG Skrócona instrukcja obsługi Modely: / Modellek:

Více

TELESKOPY LX90. LX90 TELESZKÓPOK Útmutató a gyors kezdéshez TELESKOPY LX90. Stručný průvodce nastavením. Skrócona instrukcja obsługi

TELESKOPY LX90. LX90 TELESZKÓPOK Útmutató a gyors kezdéshez TELESKOPY LX90. Stručný průvodce nastavením. Skrócona instrukcja obsługi CZ HU PL TELESKOPY LX90 Stručný průvodce nastavením LX90 TELESZKÓPOK Útmutató a gyors kezdéshez TELESKOPY LX90 Skrócona instrukcja obsługi Modely: / Modellek: / Modele: 7694 Meade LX90 8" F/0 ACF Telescope

Více

TELESKOPY LX200 ACF. LX200 ACF TELESZKÓPOK Útmutató a gyors kezdéshez TELESKOPY LX200 ACF. Stručný průvodce. Skrócona instrukcja obsługi

TELESKOPY LX200 ACF. LX200 ACF TELESZKÓPOK Útmutató a gyors kezdéshez TELESKOPY LX200 ACF. Stručný průvodce. Skrócona instrukcja obsługi CZ HU PL TELESKOPY LX200 ACF Stručný průvodce LX200 ACF TELESZKÓPOK Útmutató a gyors kezdéshez TELESKOPY LX200 ACF Skrócona instrukcja obsługi Modely: / Modellek: / Modele: 71713 Meade LX200 8" F/10 ACF

Více

HVĚZDÁŘSKÉ DALEKOHLEDY ETX OBSERVER Rychlý průvodce nastavením. ETX OBSERVER TELESZKÓPOK Útmutató a gyors kezdéshez

HVĚZDÁŘSKÉ DALEKOHLEDY ETX OBSERVER Rychlý průvodce nastavením. ETX OBSERVER TELESZKÓPOK Útmutató a gyors kezdéshez CZ HU PL HVĚZDÁŘSKÉ DALEKOHLEDY ETX OBSERVER Rychlý průvodce nastavením ETX OBSERVER TELESZKÓPOK Útmutató a gyors kezdéshez TELESKOPY ETX OBSERVER Skrócona instrukcja obsługi Modely: / Modellek: / Modele:

Více

Dobsonovy teleskopy LightBridge Plus s nosnou trubicí

Dobsonovy teleskopy LightBridge Plus s nosnou trubicí CZ Návod k použití Dobsonovy teleskopy LightBridge Plus s nosnou trubicí Modely: 72629 Meade LightBridge Plus 10" Reflector Telescope 72630 Meade LightBridge Plus 12" Reflector Telescope 72631 Meade LightBridge

Více

PARALAKTICKÁ MONTÁŽ CORONADO EQ S POHONEM OSY REKTASCENZE Stručný průvodce. CORONADO EQ ÁLLVÁNY R.A. HAJTÓMŰVEL Útmutató a gyors kezdéshez

PARALAKTICKÁ MONTÁŽ CORONADO EQ S POHONEM OSY REKTASCENZE Stručný průvodce. CORONADO EQ ÁLLVÁNY R.A. HAJTÓMŰVEL Útmutató a gyors kezdéshez CZ HU PL PARALAKTICKÁ MONTÁŽ CORONADO EQ S POHONEM OSY REKTASCENZE Stručný průvodce CORONADO EQ ÁLLVÁNY R.A. HAJTÓMŰVEL Útmutató a gyors kezdéshez MONTAŻ CORONADO EQ Z NAPĘDEM RA Skrócona instrukcja obsługi

Více

NÁVOD K OBSLUZE Model # Inspire 70AZ Model # Inspire 80AZ Model # Inspire 100AZ

NÁVOD K OBSLUZE Model # Inspire 70AZ Model # Inspire 80AZ Model # Inspire 100AZ NÁVOD K OBSLUZE Model #22401- Inspire 70AZ Model #22402- Inspire 80AZ Model #22403- Inspire 100AZ OBSAH BALENÍ 1. Tělo teleskopu 2. Hledáček 3. 20mm okulár 4. Zenitový hranol 5. Ostření 6. Škála ostření

Více

C ESKY 4 MAGYAR 6 POLSKI 8 SLOVENSKY 10

C ESKY 4 MAGYAR 6 POLSKI 8 SLOVENSKY 10 SY C ESKY 4 MAGYAR 6 POLSKI 8 SLOVENSKY 10 C ESKY Jak promazat šicí stroj Upozornění! Vždy před mazáním šicího stroje zařízení vypněte a odpojte z elektrické sítě. 1 Vždy používejte mazací olej. 1. Jemně

Více

Výstraha: Pokud je teleskop umístěn na klínu bez připevnění ke stativu, bude se klín silně převažovat a teleskop se může převrhnout.

Výstraha: Pokud je teleskop umístěn na klínu bez připevnění ke stativu, bude se klín silně převažovat a teleskop se může převrhnout. CZ HU PL KLÍN MEADE X-WEDGE Stručný průvodce nastavením MEADE X-WEDGE Útmutató a gyors kezdéshez KLIN MEADE X-WEDGE Skrócona instrukcja obsługi Modely: / Modellek: / Modele: 789 Meade X-Wedge Tento klín

Více

- hledáček, hranol. - stativ s odkládací plochou. 102mm MAK

- hledáček, hranol. - stativ s odkládací plochou. 102mm MAK OBSAH BALENÍ - teleskop - 25mm okulár - hledáček, hranol - stativ s odkládací plochou - 10mm okulár - krytka 102mm MAK - krytka teleskopu 120mm Newton -držák baterií VAROVÁNÍ Nikdy se nedívejte přímo do

Více

C1 / C3 lifecycle rotopedy 1. KONTAKTNÍ INFORMACE MONTÁŽ... 2 SEZNAM SOUČÁSTEK... 2 PRŮVODCE MONTÁŽÍ... 3

C1 / C3 lifecycle rotopedy 1. KONTAKTNÍ INFORMACE MONTÁŽ... 2 SEZNAM SOUČÁSTEK... 2 PRŮVODCE MONTÁŽÍ... 3 POKYNY K MONTÁŽI OBSAH 1. KONTAKTNÍ INFORMACE... 2 2. MONTÁŽ... 2 SEZNAM SOUČÁSTEK... 2 PRŮVODCE MONTÁŽÍ... 3 1 1. KONTAKTNÍ INFORMACE VÝHRADNÍ ZASTOUPENÍ V ČR: CZECH FITNESS GROUP, S.R.O Jankovcova 1037/49

Více

PLYNOVÝ GRIL MONTÁŽNÍ NÁVOD CZ. Maxim Island

PLYNOVÝ GRIL MONTÁŽNÍ NÁVOD CZ. Maxim Island PLYNOVÝ GRIL MONTÁŽNÍ NÁVOD CZ Maxim Island SCHÉMA SOUČÁSTÍ Maxim Island Tento diagram má sloužit jako pomocník k identifikaci jednotlivých součástí pro případ, že bude potřeba některou z nich vyměnit.

Více

Podstavec na stůl/zeď Arlo Baby stručná příručka

Podstavec na stůl/zeď Arlo Baby stručná příručka Podstavec na stůl/zeď Arlo Baby stručná příručka 1 Vítejte Děkujeme, že jste si vybrali podstavec na stůl/zeď Arlo Baby. Začít můžete snadno. Dlouhá tyč Krátká tyč Základna kamery a držák (šroub pro ruční

Více

Sada osvětlení LED Sekačka Greensmaster řady Flex 1800/2100 a eflex 1800/2100

Sada osvětlení LED Sekačka Greensmaster řady Flex 1800/2100 a eflex 1800/2100 Form No. 3399-948 Rev C Sada osvětlení LED Sekačka Greensmaster řady Flex 1800/2100 a eflex 1800/2100 Číslo modelu 04293 Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité upozornění, poučka 65

Více

Držák projektoru. se zápustnou montáží

Držák projektoru. se zápustnou montáží Držák projektoru Univerzální stropní držák Projektoru se zápustnou montáží se zápustnou montáží Uživatelská příručka www.optoma.com Model: OCM818W-RU/OCM818B-RU DŮLEŽITÉ POZNÁMKY Děkujeme vám za váš nákup

Více

PŘÍRUČKA PRO OBSLUHU

PŘÍRUČKA PRO OBSLUHU Model ODS-300 Henny Penny Pojízdná nádoba na použitý olej ODS-300.02 ODS-300.03 (Czech) FM07-698-B 11-22-10 (Přeložené dokumenty jsou k dispozici na CD uvnitř návodu) PŘÍRUČKA PRO OBSLUHU ZÁRUKU ZAREGISTRUJTE

Více

TANK-02 příručka ke stavebnici

TANK-02 příručka ke stavebnici TANK-02 příručka ke stavebnici http://www.hobbyrobot.cz PRO VAŠI BEZPEČNOST Stavebnice není vhodná pro děti mladší 6 let! Stavebnice obsahuje drobné plastové a kovové díly. Nesmí být proto ani uložena

Více

DRŽÁK SAT PARABOLY. nebo jiného anténního přijímače MONTÁŽNÍ NÁVOD NÁVOD K POUŽITÍ

DRŽÁK SAT PARABOLY. nebo jiného anténního přijímače MONTÁŽNÍ NÁVOD NÁVOD K POUŽITÍ DRŽÁK SAT PARABOLY nebo jiného anténního přijímače MONTÁŽNÍ NÁVOD NÁVOD K POUŽITÍ Výrobek je určen k montáži na rám plastového okna. Měl by být používán výhradně k účelu upevnění SAT paraboly či jiného

Více

Přehled tlačítek / A gombok jelentése

Přehled tlačítek / A gombok jelentése Přehled tlačítek / A gombok jelentése Přístroj zapnut A készülék be van kapcsolva Přístroj vypnut A készülék ki van kapcsolva Trvale svítí Folyamatos jelzés Bliká Villogó jelzés Tlačítko pro kávu (velký

Více

Domácí posilovač číslo výr: 1164 CZ

Domácí posilovač číslo výr: 1164 CZ Domácí posilovač číslo výr: 1164 CZ 1.Nasuňte nožní kryt (oválný) (40) na konec přední, centrální a zadní stabilizační základny (2). 2.Namontujte stabilizační základnu (2) a protizdvižnú desku (3) do hlavní

Více

VSF1-MB STOLNÍ ELEKTRICKÁ LIŠTA MONTÁŽNÍ NÁVOD

VSF1-MB STOLNÍ ELEKTRICKÁ LIŠTA MONTÁŽNÍ NÁVOD Vý robce: Dovozce: P rodejce: Eubiq Pte.L td NORDSTAHL spol. s r.o. PRODIX s.r.o. 9 Joo Koon Crescen t Mudroňova 59 Unhošťská 507 SINGAPORE 629025 811 03 Brat islava 27201 Kladno www.eubiq.com www.eubiq.sk

Více

EXPLORASCOPE 60AZ, 70AZ, 80AZ, 114AZ

EXPLORASCOPE 60AZ, 70AZ, 80AZ, 114AZ ŘADA TELESKOPŮ EXPLORASCOPE EXPLORASCOPE 60AZ, 70AZ, 80AZ, 114AZ Objednací číslo CELESTRON: #22100, 22101, 22102, 22103 Objednací číslo HAMA: 28215900, 28215910, 28215920, xxxx NÁVOD K POUŽITÍ EXPLORASCOPE

Více

4. Osa Z. 4. Osa Z. Návod na sestavení osy Z. Written By: Dozuki System manual.prusa3d.com Page 1 of 16

4. Osa Z. 4. Osa Z. Návod na sestavení osy Z. Written By: Dozuki System manual.prusa3d.com Page 1 of 16 4. Osa Z Návod na sestavení osy Z. Written By: Dozuki System 2016 manual.prusa3d.com Page 1 of 16 Step 1 Potřebné nářadí 13/17mm stranové klíče 3.6mm plochý šroubovák Malé kombinované kleště 2.5 and 1.5mm

Více

4. Osa Z. 4. Osa Z. Written By: Dozuki System manual.prusa3d.com Page 1 of 18

4. Osa Z. 4. Osa Z. Written By: Dozuki System manual.prusa3d.com Page 1 of 18 4. Osa Z Written By: Dozuki System 2017 manual.prusa3d.com Page 1 of 18 INTRODUCTION 2017 manual.prusa3d.com Page 2 of 18 Step 1 Potřebné nářadí 13/17mm stranové klíče 3.6mm plochý šroubovák Malé kombinované

Více

Návod pro sestavení ST-SV1. Stojan pro klávesy

Návod pro sestavení ST-SV1. Stojan pro klávesy Návod pro sestavení ST-SV1 Stojan pro klávesy Upozornění před manipulací Než začnete pracovat se stojanem, mějte na paměti následující: Chcete-li sestavit stojan, je nezbytná přítomnost dvou osob. Vypadnutí

Více

Kezelési útmutató Návod pro obsluhu

Kezelési útmutató Návod pro obsluhu Kezelési útmutató Návod pro obsluhu A készülék üzembehelyezése előtt olvassa el ezt az útmutatót és a biztonsági előírásokat! ečtěte si tento návod a bezpečnostní pokyny před uvedením přístroje do provozu!

Více

NÁVOD K SESTAVENÍ DALEKOHLEDU

NÁVOD K SESTAVENÍ DALEKOHLEDU NÁVOD K SESTAVENÍ DALEKOHLEDU OBSAH BALENÍ 1 tubus dalekohledu 1 hledáček (A) (B) (C) (D) (E) 2 bočnice 1 čelo 1 základna 1 podstava 1 nylonová hlavní azimutální podložka (Sky-Watcher) nebo azimutální

Více

NÁVOD NA POUŽITÍ CZ FABIA DO. centrální zamykání na dálkové ovládání

NÁVOD NA POUŽITÍ CZ FABIA DO. centrální zamykání na dálkové ovládání NÁVOD NA POUŽITÍ CZ FABIA DO centrální zamykání na dálkové ovládání Obsah balení 2x dvou vodičový servomotor 4x táhla 4x sada (4 šrouby, 1x objímka táhla, 1x úchytka) 1x kabelový svazek 2x pět vodičový

Více

Montážní návod TWIN MINIMAL

Montážní návod TWIN MINIMAL potřebné nářadí k montáži gumové kladivo klíč plochý 8mm imbus šroub aku vrtačka vrták do železa Ø7mm HSS křížový šroubovák momentový klíč vodováha 1 2 Kolejnice má předvrtané otvory pro šrouby /ne provrtané/.

Více

Symmetry. 1,83 m a 2,44 m NÁVODY K MONTÁŽI. Nízkoúdržbové kompozitní zábradlí. fiberondecking.com. Výrobce

Symmetry. 1,83 m a 2,44 m NÁVODY K MONTÁŽI. Nízkoúdržbové kompozitní zábradlí. fiberondecking.com. Výrobce Symmetry Nízkoúdržbové kompozitní zábradlí 1,83 m a 2,44 m NÁVODY K MONTÁŽI Výrobce fiberondecking.com Symmetry Návod k montáži zábradlí 1,83 m a 2,44 m Rovné Seznam součástí zábradlí pro část s délkou

Více

Model: DO CF20212 UPOZORNĚNÍ POZOR GARÁŽOVÝ SYSTÉM ULOŽENÍ PŘEDMĚTŮ NA STROP SE ZDVIHACÍM ZAŘÍZENÍM

Model: DO CF20212 UPOZORNĚNÍ POZOR GARÁŽOVÝ SYSTÉM ULOŽENÍ PŘEDMĚTŮ NA STROP SE ZDVIHACÍM ZAŘÍZENÍM Model: DO CF20212 GARÁŽOVÝ SYSTÉM ULOŽENÍ PŘEDMĚTŮ NA STROP SE ZDVIHACÍM ZAŘÍZENÍM UPOZORNĚNÍ Přečtěte a prostudujte si veškerá upozornění a informace přiložené k tomuto zdvihacímu zařízení tak, abyste

Více

NÁVOD K OBSLUZE SKŘÍŇKA NA NÁŘADÍ 712 HFZCAII ZÁRUČNÍ LIST

NÁVOD K OBSLUZE SKŘÍŇKA NA NÁŘADÍ 712 HFZCAII ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na výrobky UNI-MAX je poskytována záruka v délce 24 měsíců od data prodeje dle občanského zákoníku nebo v délce 12 měsíců dle obchodního zákoníku a vztahuje se na prokázané vady materiálu

Více

TAŽENÝ KARTÁČOVÝ SBĚRAČ PROVOZNÍ PŘÍRUČKA

TAŽENÝ KARTÁČOVÝ SBĚRAČ PROVOZNÍ PŘÍRUČKA TAŽENÝ KARTÁČOVÝ SBĚRAČ PROVOZNÍ PŘÍRUČKA BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA Nezapomeňte, že každé silové zařízení může způsobit zranění, pokud je ovládáno nesprávným způsobem nebo pokud uživatel nerozumí tomu, jak

Více

3. Složení extrudérů

3. Složení extrudérů 3. Složení extrudérů Written By: Jakub Dolezal 2017 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 17 Step 1 Identifikace dílů Extruder body MM (nová verze) - Rychlospojky QSM a PTFE trubičky jsou již osazeny z výroby.

Více

4. Osa Z. 4. Osa Z. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com/ Page 1 of 17

4. Osa Z. 4. Osa Z. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com/ Page 1 of 17 4. Osa Z Written By: Josef Prusa 2018 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 17 Step 1 Potřebné nářadí 13/17mm stranové klíče 3,6mm plochý šroubovák Malé kombinované kleště 2,5 a 1,5mm inbusový klíč Step 2 3D vytištěné

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD. Než se pustíte do montáže

MONTÁŽNÍ NÁVOD. Než se pustíte do montáže MONTÁŽNÍ NÁVOD Než se pustíte do montáže POZOR: Vyjměte z krabice všechen obalový material a všechny součástky. Před zahájením montáže se přesvědčte, že je hlavní jistič vypnutý. Předpokládané časové období

Více

Hydraulická souprava motoru otáčení Směrový vrtací stroj 4045 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ

Hydraulická souprava motoru otáčení Směrový vrtací stroj 4045 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Hydraulická souprava motoru otáčení Směrový vrtací stroj 4045 Číslo modelu 133-6318 Form No. 3406-718 Rev A Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité upozornění, poučka 65 Tento výrobek

Více

POWXQ53600T Copyright 2010 VARO www.varo.com

POWXQ53600T Copyright 2010 VARO www.varo.com STOJAN PRO STOLNÍ PILU POWXQ53600T POWXQ5360 CS 1 SEZNAM OBSAHU BALENÍ Odstraňte veškeré balicí materiály. Odstraňte zbývající obaly a přepravní přípravky (jsou-li přítomny). Zkontrolujte úplnost obsahu

Více

DÖRR SATURN 45. Návod k obsluze. Zrcadlový astronomický dalekohled s paralaktickou montáží 114 / 900 mm

DÖRR SATURN 45. Návod k obsluze. Zrcadlový astronomický dalekohled s paralaktickou montáží 114 / 900 mm DÖRR Návod k obsluze SATURN 45 Zrcadlový astronomický dalekohled s paralaktickou montáží 114 / 900 mm Popis částí 2 1. objektiv 1.a krytka objektivu 2. uchycení sekundárního zrcadla 3. hledáček 3.a seřizovací

Více

ZÁRUČNÍ A POZÁRUČNÍ SERVIS ZAJIŠŤUJE:

ZÁRUČNÍ A POZÁRUČNÍ SERVIS ZAJIŠŤUJE: DĚTSKÁ HOUPAČKA LittleKid IN 2054 (SPSW-0170) ZÁRUČNÍ A POZÁRUČNÍ SERVIS ZAJIŠŤUJE: SEVEN SPORT s.r.o. Dělnická 957, 749 01 Vítkov www.insportline.cz servis@insportline.cz VAROVÁNÍ: 1. TATO HOUPAČKA MUSÍ

Více

4. Osa Z. 4. Osa Z. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com Page 1 of 14

4. Osa Z. 4. Osa Z. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com Page 1 of 14 4. Osa Z Written By: Josef Prusa 2016 manual.prusa3d.com Page 1 of 14 Step 1 Potřebné nářadí 13/17mm stranové klíče 3.6mm plochý šroubovák Malé kombinované kleště 2.5 and 1.5mm inbusový klíč Step 2 3D

Více

Stropní ventilátor. Technická podpora:

Stropní ventilátor. Technická podpora: CS Stropní ventilátor VAROVÁNÍ: Tento ventilátor nepoužívejte v jedné místnosti současně s plynem nebo ohněm, pokud nebyl kouřovod za těchto podmínek testován odborně způsobilou osobou. Technická podpora:

Více

5. Extruder. 5. Extruder. Návod na sestavení extruderu. Written By: Dozuki System manual.prusa3d.com Page 1 of 15

5. Extruder. 5. Extruder. Návod na sestavení extruderu. Written By: Dozuki System manual.prusa3d.com Page 1 of 15 5. Extruder Návod na sestavení extruderu Written By: Dozuki System 2016 manual.prusa3d.com Page 1 of 15 Step 1 Potřebné nářadí 2.5, 2 a 1.5mm inbusový klíč Malé kombinované kleště Step 2 3D vytištěné díly

Více

DÖRR. Návod k obsluze. Katadioptrický zrcadlový astronomický dalekohled s paralaktickou montáží EQ3-2 a EQ5 (Doerr Atlas 2000, Orion 200, Sirius 150)

DÖRR. Návod k obsluze. Katadioptrický zrcadlový astronomický dalekohled s paralaktickou montáží EQ3-2 a EQ5 (Doerr Atlas 2000, Orion 200, Sirius 150) DÖRR Návod k obsluze Katadioptrický zrcadlový astronomický dalekohled s paralaktickou montáží EQ3-2 a EQ5 (Doerr Atlas 2000, Orion 200, Sirius 150) A. krytka objektivu A. krytka objektivu B. okulárový

Více

NÁVOD A ÚDRŽBA - MOTÝLKOVÉ KLAPKY I.

NÁVOD A ÚDRŽBA - MOTÝLKOVÉ KLAPKY I. str. 1 kompletní ventil kompletní ruční ovládání kompletní pneumatické ovládání Rozbalení: zkontrolujte obsah balení vyjměte veškerý balící materiál vyčistěte ventil, všechny jeho části a odstraňte veškerý

Více

4. Osa Z. 4. Osa Z. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com Page 1 of 17

4. Osa Z. 4. Osa Z. Written By: Josef Prusa manual.prusa3d.com Page 1 of 17 4. Osa Z Written By: Josef Prusa 2017 manual.prusa3d.com Page 1 of 17 Step 1 Potřebné nářadí 13/17mm stranové klíče 3,6mm plochý šroubovák Malé kombinované kleště 2,5 a 1,5mm inbusový klíč Step 2 3D vytištěné

Více

3. Složení nového extruderu

3. Složení nového extruderu 3. Složení nového extruderu Written By: Dozuki System 2017 manual.prusa3d.com Page 1 of 17 INTRODUCTION 2017 manual.prusa3d.com Page 2 of 17 Step 1 Potřebné nářadí 2.5, 2 a 1.5mm inbusový klíč Malé kombinované

Více

Stojanové rozvaděče ECO a TELCO Montážní návod

Stojanové rozvaděče ECO a TELCO Montážní návod Stojanové rozvaděče ECO a TELCO Montážní návod 1. Schéma a pojmenování částí: horní kryt vertikální montážní lišty horizontální montážní úhelníky zámek čelních dveře 2 nosná kolečka rám boční dveře s ručními

Více

0. Rozebrání tiskárny

0. Rozebrání tiskárny 0. Rozebrání tiskárny Rozebrání tiskárny MK2 a vylepšení na model MK2S pomocí upgrade kitu. Written By: Jakub Dolezal 2018 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 12 Step 1 Příprava tiskárny Ujistěte se, že je tiskárna

Více

Návod k montáži SET SE 6 TRUHLÍKY. Produkt. Gro-Wall SLIM PRO. ID manuálu GRO-WALL SLIM PRO MANUAL_6_PLANTER KIT_APR17

Návod k montáži SET SE 6 TRUHLÍKY.   Produkt. Gro-Wall SLIM PRO. ID manuálu GRO-WALL SLIM PRO MANUAL_6_PLANTER KIT_APR17 Produkt Gro-Wall SLIM PRO ID manuálu MANUAL_6_PLANTER KIT_APR17 GRO-WALL SLIM PRO SET SE 6 TRUHLÍKY Návod k montáži www.gro-wall.eu 2017 Atlantis Corporation Australia Pty Ltd. All Rights Reserved SLOŽENÍ

Více

Šroub M6x20 mm (1) Šroub M5x20 mm (1) Šroub M5x20 mm. Montážní patice

Šroub M6x20 mm (1) Šroub M5x20 mm (1) Šroub M5x20 mm. Montážní patice CZ Stropní/nástěnný držák reproduktoru Solight 1MR1 pokyny k instalaci POZOR Před instalací si přečtěte instalační pokyny. Tento držák reproduktoru je určen pouze k zavěšení malých reproduktorů, které

Více

DRZAKTURNM3 NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUKCJA OBSŁUGI HASZNÁLATI UTASÍTÁS

DRZAKTURNM3 NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE INSTRUKCJA OBSŁUGI HASZNÁLATI UTASÍTÁS DRZAKTURNM3 PLNĚ POLOHOVATELNÝ DRŽÁK NA STĚNU PRO TELEVIZORY LED / LCD PLNE POLOHOVATEĽNÝ DRŽIAK NA STENU PRE TELEVÍZORY LED / LCD UCHWYT ŚCIENNY DO TELEWIZORÓW LED, LCD FORGATHATÓ LED, LCD FALI TARTÓ

Více

7 747 004 223 06/2004 CZ

7 747 004 223 06/2004 CZ 7 747 004 3 06/004 CZ Pro odbornou firmu Montážní návod Výměna dveří u olejových/plynových speciálních kotlů Logano S635 a Logano S735 Před montáží pozorně pročtěte Obsah Všeobecné informace........................................

Více

PLYNOVÝ GRIL GT3B-V MONTÁŽNÍ NÁVOD CZ

PLYNOVÝ GRIL GT3B-V MONTÁŽNÍ NÁVOD CZ 0086 PLYNOVÝ GRIL GT3B-V MONTÁŽNÍ NÁVOD CZ SEZNAM SOUČÁSTEK REF POPIS ČÍSLO POČET 1 Kryt ohniště P0014637FB 1 2 Teploměr P00601484C 1 3 Rukověť krytu P00213040B 1 4 Úchyt rukověti krytu - levý P00307061E

Více

Pojízdný TV držák a příslušenství

Pojízdný TV držák a příslušenství Montážní příručka 9. Nastavení Pojízdný držák a příslušenství +5-10 1200mm 1250mm 1300mm 1350mm 1400mm 1450mm 1500mm 1550mm 1600mm 1650mm Výška panelu je měřena od podlahy. support block Uvolněte šrouby

Více

Levenhuk SkyMatic Dalekohledy

Levenhuk SkyMatic Dalekohledy Levenhuk SkyMatic Dalekohledy Montáž 1. Montáž stativu Vyjměte stativ z balení. Roztáhněte nohy stativu od sebe, rozšířte je do požadované výšky a zajistěte je na místě s LCP šrouby (obrázek 1). Neutahujte

Více

Stropní ventilátor Sulion Handair

Stropní ventilátor Sulion Handair Stropní ventilátor Sulion Handair 072643 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 1. Před montáží ventilátoru a příslušenství odpojte přívod elektřiny, aby nedošlo k poranění elektrickým proudem. 2. Před montáží ventilátoru

Více

Sada světel Sekačky řady Groundsmaster 7200

Sada světel Sekačky řady Groundsmaster 7200 Sada světel Sekačky řady Groundsmaster 7200 Číslo modelu 02841 Výrobní číslo 311000001 a vyšší Form No. 3368-704 Rev A Návod k instalaci Vyjímatelné díly Pro ověření, že byly dodány všechny součásti, použijte

Více

Demontáž Odpojte akumulátor Příručky pro opravu Vymontujte kryt motoru Umístěte přední stranu do servisní pozice. SKODA Superb 1.

Demontáž Odpojte akumulátor Příručky pro opravu Vymontujte kryt motoru Umístěte přední stranu do servisní pozice. SKODA Superb 1. Stránka č. 1 z 8 Příručky pro opravu SKODA SUPERB (3U4) 1.9 TDI Rok výroby: 02/02-03/08, KW/HP: 96/130, Obsah: 1896, Kódy motorů: AWX, AVF, Ty SKODA Superb 1.9 TDi AWX 6 Zpět Varování a doporučení Doporučujeme

Více

Pojízdný TV držák a příslušenství

Pojízdný TV držák a příslušenství 11. Nastavení Montážní příručka Pojízdný držák a příslušenství Povolte závit pro nastavení požadovanéhjo úhlu a poté opět dotáhněte. +5 /-12 + - + - 1200mm 1250mm 1300mm 1350mm 1400mm 1450mm 1500mm 1550mm

Více

FORCE 912G6 Návod pro sadu na vytahování vstřikovačů VW, Audi (TDI & FSI)

FORCE 912G6 Návod pro sadu na vytahování vstřikovačů VW, Audi (TDI & FSI) FORCE 912G6 Návod pro sadu na vytahování vstřikovačů VW, Audi (TDI & FSI) 13 1 2 9 10 12 11 4 5 6 7 8 3 1. Obsah 1. Suvné kladivo 10. Šestihranný adaptér velký 2. Montovací přípravek vstřikovačů 11. Adaptér

Více

Provozní příručka. Tažený provzdušňovač s hnojením 45,4 kg

Provozní příručka. Tažený provzdušňovač s hnojením 45,4 kg Provozní příručka Tažený provzdušňovač s hnojením 45,4 kg POKYNY PRO MONTÁŽ A PROVOZ PRAVIDLA PRO BEZPEČNÝ PROVOZ Každé silové zařízení může způsobit zranění, pokud je ovládáno nesprávným způsobem nebo

Více

www.palis.eu www.palis.cz Dopadová plocha

www.palis.eu www.palis.cz Dopadová plocha www.palis.eu www.palis.cz Dopadová plocha NÁVOD K MONTÁŽI PALIS GYM MODEL 5 Rozbalte stavebnici a zkontrolujte její úplnost. Stavebnice PALIS GYM MODEL 5 obsahuje tyto komponenty: A- 8 ks sloupek 70 x

Více

Inspiron 15. servisní příručka Series. Model počítače: Inspiron Regulační model: P47F Regulační typ: P47F001

Inspiron 15. servisní příručka Series. Model počítače: Inspiron Regulační model: P47F Regulační typ: P47F001 Inspiron 15 3000 Series servisní příručka Model počítače: Inspiron 15 3558 Regulační model: P47F Regulační typ: P47F001 Poznámky, upozornění a varování POZNÁMKA: POZNÁMKA označuje důležité informace, které

Více

Montážní návod. Gardentec Standard

Montážní návod. Gardentec Standard Montážní návod Gardentec Standard Přejeme Vám bohatou úrodu! Instrukce k montáži Vážení zákazníci! Děkujeme Vám za nákup tohoto skleníku. Jeho konstrukce je z profilů širokých 78 mm z galvanizované oceli,

Více

ZÁVAZNÝ BULLETIN č. S VLIVEM NA BEZPEČNOST: EV97-035a SR SPORTSTAR - 035a SR

ZÁVAZNÝ BULLETIN č. S VLIVEM NA BEZPEČNOST: EV97-035a SR SPORTSTAR - 035a SR 1. Postup práce 1.1 Potřebné nářadí Klíč maticový č. 8; 10; 13; 22. Šroubovák Phillips. Štípací kleště. Zlamovací nůž Ruční elektrická vrtačka s vrtáky Nýtovací kleště Ocelová tyč nebo velký šroubovák.

Více

GRIL kotlový na dřevěné uhlí 46cm 97786

GRIL kotlový na dřevěné uhlí 46cm 97786 GRIL kotlový na dřevěné uhlí 46cm 97786 CZ CZ CZ 1 3x 2 1x 3 1x 4 1x 5 1x 6 1x 7 1x 8 9 10 1x 11 12 1x 13 14 1x 1. připevněte podpěry (8) pro nohy grilu (9+15). Připojte nohy (9+15) k ohništi grilu (7)

Více

PLYNOVÝ GRIL MONTÁŽNÍ NÁVOD CZ GTI4S GTI3S GTI4B GTI4ISB

PLYNOVÝ GRIL MONTÁŽNÍ NÁVOD CZ GTI4S GTI3S GTI4B GTI4ISB 0086 PLYNOVÝ GRIL GTI3S GTI4S GTI4B GTI4ISB MONTÁŽNÍ NÁVOD CZ SEZNAM SOUČÁSTEK GTI3S Ref POPIS ČÍSLO POČET Ref POPIS ČÍSLO POČET 1 Kryt ohniště P0014637FD 1 Teploměr P00601471C 1 3 Rukověť krytu P0013040B

Více

Montážní návod posuvně parkovacího systému SLF 300

Montážní návod posuvně parkovacího systému SLF 300 Montážní návod posuvně parkovacího systému 1 1. Montáž kolejnice a parkovacích segmentů Hlavní kolejnice může být kotvena přímo do stropu nebo do odpovídající ocelové nosné konstrukce. Ke spojení kolejnice

Více

Příprava stroje. Demontáž stávajícího motoru. Souprava motoru Válec pro úpravu greenů GreensPro Postup. Demontáž krytu převodovky (model 44912)

Příprava stroje. Demontáž stávajícího motoru. Souprava motoru Válec pro úpravu greenů GreensPro Postup. Demontáž krytu převodovky (model 44912) Souprava motoru Válec pro úpravu greenů GreensPro 1200 Číslo modelu 136-6189 Form No. 3414-747 Rev B Návod k instalaci Vyjímatelné díly Pro ověření, že byly dodány všechny součásti, použijte tabulku níže.

Více

Rychlý návod na sestavení. GSM alarmu EVOLVE Sonix. Rýchly návod na zostavenie GSM alarmu EVOLVE Sonix Sposób na ustawienie. GSM alarmu EVOLVE Sonix

Rychlý návod na sestavení. GSM alarmu EVOLVE Sonix. Rýchly návod na zostavenie GSM alarmu EVOLVE Sonix Sposób na ustawienie. GSM alarmu EVOLVE Sonix CZ SK PL HU Rychlý návod na sestavení GSM alarmu EVOLVE Sonix Rýchly návod na zostavenie GSM alarmu EVOLVE Sonix Sposób na ustawienie GSM alarmu EVOLVE Sonix Gyors útmutató az Evolve SONIX GSM riasztó

Více

UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA

UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Sada pro výměnu brzdy Užitkové vozidlo Twister nebo Workman Číslo modelu 136-1199 Form No. 3407-722 Rev A Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité upozornění, poučka 65 Tento výrobek obsahuje

Více

UŽIVATELSKÝ MANÁL - CZ IN 1979 Veslovací trenažér insportline Ocean

UŽIVATELSKÝ MANÁL - CZ IN 1979 Veslovací trenažér insportline Ocean UŽIVATELSKÝ MANÁL - CZ IN 1979 Veslovací trenažér insportline Ocean 1 OBSAH SPOJOVACÍ MATERIÁL A NÁŘADÍ... 3 MONTÁŽ... 4 DÍLY... 4 KROK 1: Montáž předního nosníku.... 5 KROK 2: Montáž sedla... 5 KROK 3:

Více

SLF 400. Montážní návod harmonikového posuvného systému

SLF 400. Montážní návod harmonikového posuvného systému SLF 400 Montážní návod harmonikového posuvného systému 1. Montáž hlavní kolejnice Hlavní kolejnice může být kotvena přímo do stropu nebo do odpovídající ocelové nosné konstrukce. Pro snadnější montáž Systému

Více

Montáž tuningové sady pro Blade CX /CX2

Montáž tuningové sady pro Blade CX /CX2 Montáž tuningové sady pro Blade CX /CX2 Tento návod Vás provede krok za krokem demontáží původních dílů a následnou montáží tuningové sady mikrovrtulníku Blade CXCX2. Prostudujte si obrazový návod a nachystejte

Více

Y-BIKE Extreme NÁVOD K POUŽITÍ

Y-BIKE Extreme NÁVOD K POUŽITÍ Y-BIKE Extreme NÁVOD K POUŽITÍ DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Upozornění DŮLEŽITÁ OPATŘENÍ: Stejně jako na jiných pojízdných výrobcích i jízda na dětském odrážedle může být riskantní činnost, při které se

Více

ČESKÝ NÁVOD PRO STOLNÍ FOTBÁLEK - D00082

ČESKÝ NÁVOD PRO STOLNÍ FOTBÁLEK - D00082 ČESKÝ NÁVOD PRO STOLNÍ FOTBÁLEK - D00082 Děkujeme, že jste si u nás zakoupili stolní skládací fotbálek. Doufáme, že splní Vaše očekávání a zažijete při hrách spoustu zábavy. Aby fotbálek sloužil tak jak

Více

E3 elektronické sdružené vstřikovače Uvolnění servisního řešení pro E3.24 a E3.27 typu EUI

E3 elektronické sdružené vstřikovače Uvolnění servisního řešení pro E3.24 a E3.27 typu EUI Technická informace NOV 2015 ELEKTRONICKÉ SDRUŽENÉ VSTŘIKOVAČE VYBAVENÍ: TÉMA: 1. ÚVOD E3 elektronické sdružené vstřikovače Uvolnění servisního řešení pro E3.24 a E3.27 typu EUI Informace popisuje nářadí

Více

DORMA AGILE 150 MONTÁŽNÍ NÁVOD varianta montáže na zeď

DORMA AGILE 150 MONTÁŽNÍ NÁVOD varianta montáže na zeď DORMA AGILE 150 MONTÁŽNÍ NÁVOD varianta montáže na zeď Nářadí potřebné pro montáž: vrtačka, vrták pro hmoždinky o průměru 8mm imbusový klíč 4 a 3 mm křížový šroubovák střední velikosti normální šroubovák

Více

NÁVOD NA MONTÁŽ TRENAŽÉRU

NÁVOD NA MONTÁŽ TRENAŽÉRU NÁVOD NA MONTÁŽ TRENAŽÉRU CZ ÚVOD 1 MONTÁŽ RÁMU 3 INSTALACE JEDNOTKY 4 UCHYCENÍ KOLA 5 ODEPNUTÍ KOLA 7 UPOZORNĚNÍ 8 DOPORUČENÍ 8 MONTÁŽ JEDNOTKY 12 Děkujeme, že jste si vybrali trenažér Novo Mag Force.

Více

Inspiron 17. Servisní příručka Series. Model počítače: Inspiron Regulační model: P26E Regulační typ: P26E001

Inspiron 17. Servisní příručka Series. Model počítače: Inspiron Regulační model: P26E Regulační typ: P26E001 Inspiron 17 5000 Series Servisní příručka Model počítače: Inspiron 17 5749 Regulační model: P26E Regulační typ: P26E001 Poznámky, upozornění a varování POZNÁMKA: POZNÁMKA označuje důležité informace, které

Více

ALCOMA a.s , Praha 10, Vinšova 11 - Česká republika REV.:

ALCOMA a.s , Praha 10, Vinšova 11 - Česká republika REV.: typ Návod popisuje sestavení antény a anténního výložníku a montáž na věž, nebo na příhradovou konstrukci s průměrem trubky 42mm až 115 mm. 0,35 m anténa Následující pokyny jsou určeny pouze pro kvalifikované

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD BOX NOMAD ATV TRUNK

MONTÁŽNÍ NÁVOD BOX NOMAD ATV TRUNK MONTÁŽNÍ NÁVOD BOX NOMAD ATV TRUNK Před montáží boxu si pozorně přečtěte tento návod. ROZPIS DÍLŮ KROK č. 1 Box je dodáván včetně upevňovacích U-třmenů (18) pro montáž boxu na nosič zavazadel. Pokud nechcete,

Více

www.ejouda.cz www.opra.cz

www.ejouda.cz www.opra.cz www.ejouda.cz www.opra.cz NÁVOD K MONTÁŽI PALIS GYM MODEL 1 Rozbalte stavebnici a zkontrolujte její úplnost. Stavebnice PALI GYM MODEL 1 obsahuje tyto komponenty: A-4 ks sloupek 70 x 70 x 2226 mm B-1 ks

Více

5B. Složení držáku filamentu (starší verze)

5B. Složení držáku filamentu (starší verze) 5B. Složení držáku filamentu (starší verze) Written By: Jakub Dolezal 2018 manual.prusa3d.com/ Page 1 of 9 Step 1 Příprava dílců: 1. část Tato kapitola popisuje sestavení jednoho kusu držáku cívek filamentu.

Více

R Doporučení pro montáž/demontáž

R Doporučení pro montáž/demontáž R157.32 Doporučení pro montáž/demontáž AUDI: SEAT: SKODA: VOLKSWAGEN: A1, A2 Cordoba IV, Ibiza (III, IV, V) Fabia (FL, II), Roomster, Rapid Polo (VII, VIII, IX), Fox Obj. č. UE 6R0407621E IDENTIFIKACE

Více

TOP DRIVE PŘÍDAVNÉ VZDUCHOVÉ PÉROVÁNÍ

TOP DRIVE PŘÍDAVNÉ VZDUCHOVÉ PÉROVÁNÍ TOP DRIVE PŘÍDAVNÉ VZDUCHOVÉ PÉROVÁNÍ Nabízíme pro tyto typy podvozků: - FIAT, PEUGEOT, CITROEN - FORD - MERCEDES, VOLKSWAGEN - OPEL, RENAULT, NISSAN - IVECO DALŠÍ VARIANTY: ISUZU, LANDROVER, GREAT WALL,

Více

1. BEZPEČNOSTNÍ PRAVDILA

1. BEZPEČNOSTNÍ PRAVDILA POZOR Ochranná třída I: Zařízení má uzemnění: Zemnící drát (žlutá / zelená) musí být zapojen do označené svorky Toto zařízení by mělo být instalováno pouze v místnostech, kde není možný kontakt s vodou

Více

Sada pro soulad s požadavky na označení CE Hnací jednotka Groundsmaster 7200/7210 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ

Sada pro soulad s požadavky na označení CE Hnací jednotka Groundsmaster 7200/7210 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Form No. Sada pro soulad s požadavky na označení CE Hnací jednotka Groundsmaster 7200/7210 Číslo modelu 30240 3397-322 Rev A Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité upozornění, poučka

Více

Inspiron Servisní příručka

Inspiron Servisní příručka Inspiron 17 5000 Servisní příručka Model počítače: Inspiron 17 5767 Regulační model: P32E Regulační typ: P32E001 Poznámky, upozornění a varování POZNÁMKA: POZNÁMKA označuje důležité informace, které pomáhají

Více

ALCOMA a.s , Praha 10, Vinšova 11 - Česká republika REV.:

ALCOMA a.s , Praha 10, Vinšova 11 - Česká republika REV.: typ Návod popisuje sestavení antény a anténního výložníku a montáž na věž, nebo na příhradovou konstrukci s průměrem trubky 42mm až 115 mm. 0,35 m anténa Následující pokyny jsou určeny pouze pro kvalifikované

Více

ABUS TSS550 rozvorový dveřní zámek

ABUS TSS550 rozvorový dveřní zámek ABUS TSS550 rozvorový dveřní zámek Montáž a obsluha dveřního zámku ABUS TSS550 I. Obsah balení II. Všeobecná upozornění III. Možnosti použití TSS550 IV. Nářadí pro montáž V. Nastavení směru uzamykání VI.

Více

NÁVOD NA POUŽITÍ CZ OCTAVIA DO. centrální zamykání na dálkové ovládání

NÁVOD NA POUŽITÍ CZ OCTAVIA DO. centrální zamykání na dálkové ovládání NÁVOD NA POUŽITÍ CZ OCTAVIA DO centrální zamykání na dálkové ovládání Obsah balení 1x kabelový svazek 1x řídící jednotka 2x dvu vodičový servomotor 2x pěti vodičový servomotor 2x dálkový ovladač 4x táhla

Více

Vrtání řad otvorů v systému 32 mm

Vrtání řad otvorů v systému 32 mm č. 04 Vrtání řad otvorů v systému 3 mm A Popis Průmysl stanovuje standardy: řady otvorů se vždy vrtají s roztečí otvorů 3 mm a průměrem otvoru 5 mm nebo 3 mm. Pro tuto rozteč otvorů označovanou také jako

Více

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ. PALIS GYM Captain

NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ. PALIS GYM Captain PALIS GYM Captain Věž s podestou ve výšce 125 cm, 2x věž s podestou ve výšce 140cm s lezecí stěnou skluzavkou a střechou na jedné vyšší věži, se žebříkem na druhé vyšší věži, houpačkový modul Obr. 1 Vyobrazení

Více

objem 24 litrů objem 17 litrů MIKROVLNNÉ TROUBY 17 LITRŮ S INTEGROVANÝM VESTAVNÝM RÁMEČKEM ZÁVĚSNÝ NÁBYTEK

objem 24 litrů objem 17 litrů MIKROVLNNÉ TROUBY 17 LITRŮ S INTEGROVANÝM VESTAVNÝM RÁMEČKEM ZÁVĚSNÝ NÁBYTEK 570 570 Mikrovlnné trouby MIKROVLNKY KOMPAKTNÍ MIKROVLNNÁ TROUBA objem 40 litrů, výška 45 cm 50 365 MIKROVLNNÁ TROUBA S VLASTNÍM RÁMEČKEM objem 24 litrů 4,5 min. 380 570 100 23 547 544 560 550 458 458

Více

Herní stolní počítač Inspiron Servisní příručka

Herní stolní počítač Inspiron Servisní příručka Herní stolní počítač Inspiron Servisní příručka Model počítače: Inspiron 5675 Regulační model: D27M Regulační typ: D27M001 Poznámky, upozornění a varování POZNÁMKA: POZNÁMKA označuje důležité informace,

Více

Návod k sestavení trampolíny. Instrukcja montażu trampoliny

Návod k sestavení trampolíny. Instrukcja montażu trampoliny Návod k sestavení trampolíny Instrukcja montażu trampoliny Gratulujeme Vám k Vašemu novému produktu! Jsme přesvědčeni, ze s ním budete spokojeni. Gratulujemy dokonania dobrego wyboru! Jesteśmy przekonani,

Více