Vyjádření. k žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti DIAMO, státní podnik odštěpný závod GEAM

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vyjádření. k žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti DIAMO, státní podnik odštěpný závod GEAM"

Transkript

1 Vyjádření k žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti DIAMO, státní podnik odštěpný závod GEAM V Praze,

2 Zadavatel: Krajský úřad kraje Vysočina, odbor životního prostředí, Žižkova 16, Jihlava IČ: Kontakt: Zpracovatel: CENIA, česká informační agentura životního prostředí Úsek pro agenturní činnosti Kodaňská 10, Praha 10 IČ: Kontakt: Č.j.: 5709/CEN/06 Schválil: RNDr. Jan Prášek, ředitel úseku pro agenturní činnost Kontroloval: Bc. Jiří Valta Vypracoval: Ing. Lenka Sazamová Archivní výtisk č. 1 CENIA, česká informační agentura životního prostření, 2006 Strana 2 (celkem 17)

3 Obsah 1 PŘEDMĚT VYJÁDŘENÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ POPIS ZAŘÍZENÍ A PŘÍMO SPOJENÝCH ČINNOSTÍ STANOVISKO K ŽÁDOSTI NÁVRH ZÁVAZNÝCH PODMÍNEK PROVOZU PODLE 13 ODST. 4 ZÁKONA Č. 76/2002 SB EMISNÍ LIMITY, OPATŘENÍ NA OCHRANU OVZDUŠÍ, VODY A PROTI HLUKU A SOUVISEJÍCÍ MONITORING OPATŘENÍ K VYLOUČENÍ RIZIK MOŽNÉHO ZNEČIŠŤOVÁNÍ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A OHROŽOVÁNÍ ZDRAVÍ ČLOVĚKA POCHÁZEJÍCÍCH ZE ZAŘÍZENÍ PO UKONČENÍ JEHO ČINNOSTI PODMÍNKY PŘI NAKLÁDÁNÍ S ODPADY PODMÍNKY ZAJIŠŤUJÍCÍ OCHRANU ZDRAVÍ ČLOVĚKA, ZVÍŘAT A OCHRANU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PODMÍNKY PRO HOSPODÁRNÉ VYUŽÍVÁNÍ SUROVIN A ENERGIE OPATŘENÍ PRO PŘEDCHÁZENÍ HAVÁRIÍM OPATŘENÍ PRO PROVOZ TÝKAJÍCÍ SE SITUACÍ ODLIŠNÝCH OD PODMÍNEK BĚŽNÉHO PROVOZU, PŘI KTERÝCH MŮŽE VZNIKNOUT NEBEZPEČÍ OHROŽENÍ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ NEBO ZDRAVÍ ČLOVĚKA ZPŮSOB MONITOROVÁNÍ EMISÍ A PŘENOSŮ, PŘÍPADNĚ TECHNICKÝCH OPATŘENÍ (METODIKA MĚŘENÍ, FREKVENCE, VEDENÍ ZÁZNAMŮ) OPATŘENÍ K ZAJIŠTĚNÍ VYSOKÉ ÚROVNĚ OCHRANY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ JAKO CELKU POSTUP VYHODNOCOVÁNÍ PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ VYPOŘÁDÁNÍ SE STANOVISKY A PŘIPOMÍNKAMI ÚČASTNÍKŮ ŘÍZENÍ POROVNÁNÍ S NEJLEPŠÍMI DOSTUPNÝMI TECHNIKAMI (BAT) DOKUMENTY POUŽITÉ K POROVNÁNÍ ZAŘÍZENÍ S BAT SOUHRNNÉ POROVNÁNÍ S BAT ODŮVODNĚNÍ STANOVISKA K ŽÁDOSTI SEZNAM ZKRATEK A LEGISLATIVY SEZNAM POUŽITÉ LEGISLATIVY...17 Strana 3 (celkem 17)

4 1 Předmět vyjádření 1.1 Identifikační údaje provozovatele zařízení Název zařízení Skládka TKO Bukov Provozovatel zařízení DIAMO, státní podnik odštěpný závod GEAM (adresa sídla) Dolní Rožínka IČ Kategorie dle přílohy č. 1 zákona 5.4 skládky, které přijímají více než 10 t denně nebo mají č. 76/2002 Sb. celkovou kapacitu větší než t, s výjimkou skládek inertního odpad Umístění zařízení Kraj Vysočina, obec Bukov, katastrální území Bukov na Moravě, parcelní čísla 1003/2, 1003/2, 1003/13, 1003/14, 1003/17, 1003/ Popis zařízení a přímo spojených činností Skládka leží cca 300 m severně od obce Bukov na úbočí menšího vrchu v zářezu vytvořeného Bukovským potokem poblíž silnice II/385 směr Tišnov - Nové Město na Moravě. Skládka se nachází v areálu bývalého hlubinného dolu Bukov a využívá některá jeho bývalá zařízení. Z důlní činnosti v areálu zůstala v provozu dekontaminační stanice důlních vod. Ukládání odpadů se postupně vzdaluje od obce Bukov dále k severu. Řízená skládka odpadů Bukov (S-OO3) je určena zejména pro ukládání směsného komunálního odpadu a odpady kategorie O. Skládka je kromě vlastního těsněného tělesa skládky vybavena obslužným zařízením při vstupu do areálu (vrátnice, váha, kontrolní plocha, oklepový rošt, garáž kompaktoru), obslužnými komunikacemi, oplocením, osvětlením areálu ap. Při patě skládky je jímka průsakových vod a čerpací stanice. Po ukončení provozu skládky provozovatel plánuje zneškodňování bioplynu v kokosokompostovém filtru. a) Technické a technologické jednotky podle přílohy č. 1 zákona č. 76/2002 Sb.: Skládka etapa I., II., III: - skupina S - ostatní odpad, podskupina S-OO3 skládka nebo sektory skládky určené pro ukládání odpadů kategorie ostatní odpad včetně odpadů s podstatným obsahem organických biologicky rozložitelných látek, odpadů, které nelze hodnotit na základě jejich vodného výluhu, a odpadů z azbestu za podmínek stanovených v 7 vyhlášky č. 294/2005 Sb. Na skládku mohou být přijaty pouze odpady, jejichž vodný výluh nepřekračuje v žádném z ukazatelů limitní hodnoty výluhové třídy číslo IIa, uvedené v příloze č. 2 k vyhlášce č. 294/2005 Sb.; - zvláště velký zdroj znečišťování ovzduší dle vyhlášky č. 356/2002 Sb.; - zařízení k odstraňování odpadů ukládání v úrovni nebo pod úrovní terénu, kód D1; - celková projektovaná kapacita I. etapy je m 3, II. etapy je m 3, III. etapy je m 3, - předpokládané množství ukládaných odpadů cca t/rok. Strana 4 (celkem 17)

5 b) Technické a technologické jednotky mimo rámec přílohy č. 1 zákona č. 76/2002 Sb. Kontrolní plocha na přivážené odpady Garáž kompaktoru Jímka průsakových vod c) Přímo spojené činnosti Příjem a evidence odpadu Nakládání s odpady Hutnění odpadu Nakládání s průsakovými vodou Monitoring Rekultivace 2 Stanovisko k žádosti Na základě Vašeho požadavku, č.j. KUJI6958/2006, ze dne , jsme posoudili žádost o vydání IP společnosti DIAMO, státní podnik odštěpný závod GEAM, pro zařízení Skládka TKO Bukov a doporučujeme vydat rozhodnutí o IP za níže navržených závazných podmínek provozu zařízení. 3 Návrh závazných podmínek provozu podle 13 odst. 4 zákona č. 76/2002 Sb. 3.1 Emisní limity, opatření na ochranu ovzduší, vody a proti hluku a související monitoring Ovzduší Tabulka 1 Emisní zdroj a termíny dosažení závazného emisního limitu Emisní zdroj Skládka - zvláště velký zdroj znečišťování ovzduší Bioaktivní filtrační jednotka (biooxidační filtry) 2 Látka nebo ukazatel Pachové látky Povrchová koncentrace metanu Jednotka Navrhovaný limit OUER/m 3 limit platný v době měření 1 % 0,5 Povrchové koncentrace metanu v těsném kontaktu materiálu filtru za bezvětří 1 příloha č. 2 vyhlášky č. 356/2002 Sb. 2 Provoz biooxidačních filtrů musí být pravidelně kontrolován nejméně 4 x ročně. Termín dosažení limitů: od data nabytí právní moci IP Strana 5 (celkem 17)

6 3.1.2 Voda Vzhledem k tomu, že nedochází k vypouštění odpadních vod do recipientu nestanovujeme emisní limity. Pozn.: V případě odvozu odpadních vod na ČOV provádět chemickou analýzu vod v rozsahu stanoveném provozovatelem ČOV Hluk Provoz skládky bude zabezpečen tak, aby byly dodrženy hlukové hladiny stanovené nařízením vlády č. 148/2006 Sb. 3.2 Opatření k vyloučení rizik možného znečišťování životního prostředí a ohrožování zdraví člověka pocházejících ze zařízení po ukončení jeho činnosti 1) 6 měsíců před ukončením provozu jednotlivých etap skládky či jiného zařízení předložit KÚ KV OŽPZ aktuální projektovou dokumentaci rekultivace, která bude v souladu s ČSN v aktuálním znění. 2) Následnou péči o skládku zajistit z vlastních prostředků a prostředků finanční rezervy nejméně po dobu 30 let. Po ukončení provozu monitorovat zařízení dle PŘ uzavřené skládky, který bude schválen KÚ KV. 3.3 Podmínky při nakládání s odpady 1) Provoz vést v souladu s odsouhlaseným PŘ zařízení Skládka TKO Bukov (dále jen PŘ ) a k odstranění přijímat pouze odpady uvedené v PŘ. 2) Dodržovat postupy přejímky odpadů do zařízení v souladu s přílohou č. 1 vyhlášky č. 294/2005 Sb. 3) Kromě aktivní plochy musí být zbylá část skládkového tělesa překryta biologicky aktivním materiálem (viz bod 8.5 ČSN v aktuálním znění) o mocnosti cca 0,15 m. V případě jeho nedostatku může být biologicky aktivní materiál nahrazen odpadem k TZS či inertním materiálem. 4) Do PŘ doplnit/pozměnit v termínu před vydáním rozhodnutí o vydání IP tato ustanovení: z Přílohy Seznam odpadů, které je možno přijímat k uložení na skládce, pokud splňují přejímací podmínky vyjmout odpady katalogový čísel: Suroviny nevhodné ke spotřebě nebo zpracování Fotografický film a papír obsahující stříbro nebo sloučeniny stříbra Odpadní materiál z otryskávání neuvedený pod číslem Vyřazená zařízení neuvedená pod čísly až Alkalické baterie Kabely neuvedené pod číslem Stabilizovaný odpad neuvedený pod číslem Strana 6 (celkem 17)

7 Solidifikovaný odpad neuvedený pod číslem Vitrifikovaný odpad, do kap. 5.4 doplnit odst. 1 a 2 přílohy č. 3 vyhlášky č. 294/2005 Sb., 3.4 Podmínky zajišťující ochranu zdraví člověka, zvířat a ochranu životního prostředí 1) Veškeré manipulační plochy, kde se nakládá s látkami závadnými vodám, zabezpečit tak, aby nedošlo k úniku těchto látek do vod povrchových, podzemních nebo geologického prostředí. 2) Bioplyn vznikající ve skládkovém tělese jímat a využívat nebo zneškodňovat. Použitá technologie odplynění musí být v souladu s normou ČSN v aktuálním znění. 3) Provoz vést v souladu s odsouhlaseným PŘ zvláště velkého zdroje znečišťování ovzduší podle 17 odst. 2 písm. g) zákona o ochraně ovzduší. 3.5 Podmínky pro hospodárné využívání surovin a energie 1) Odpady, využívané k vytvoření rekultivační vrstvy nad těsnící vrstvou, musí splňovat podmínky bodu 1 přílohy č. 11 vyhlášky č. 294/2005 Sb. 2) Pro zvlhčování tělesa skládky přednostně využívat průsakových vod čerpaných z jímky průsakových vod. Teprve při jejich nedostatku a technologické potřebě je možno použít užitkovou vodu. 3.6 Opatření pro předcházení haváriím 1) Místa ohrožená výbuchem vybavit příslušnými značkami se symbolem nebezpečí. V celém areálu je zakázáno kouřit a manipulovat s otevřeným ohněm. 2) Hladiny průsakové vody v jímkách udržovat na takové úrovni, aby v případě zvýšené produkce průsakových vod v důsledku přívalových srážek nebo dlouhotrvajícího deště nedošlo k přetečení a znečištění geologického prostředí, podzemních a povrchových vod. Tato úroveň bude vyznačena na vodoměrné lati v jímce a zapsána v provozním řádu. 3) Při rozšiřování skládky o nové etapy zajistit spolehlivé navázání těsnících systémů jednotlivých etap. To platí jak pro zřizování skládky, tak pro její uzavírání. Celistvost fólie je nutno po položení drenážních nebo krycích vrstev zkontrolovat (například pomocí geoelektrického měření). 4) Pohonné hmoty, oleje a další látky pro provoz a údržbu mechanismů na skládce zabezpečit proti nežádoucím únikům, které by mohly ohrozit kvalitu podzemních, povrchových vod nebo geologického prostředí. 5) Pro všechny druhy těsnění skládek je nepřípustné, aby vozidla přivážející odpady a mechanismy pro jejich rozhrnování a hutnění pojížděla přímo po povrchu těsnícího nebo vnitřního drenážního systému. Strana 7 (celkem 17)

8 3.7 Opatření pro provoz týkající se situací odlišných od podmínek běžného provozu, při kterých může vzniknout nebezpečí ohrožení životního prostředí nebo zdraví člověka 1) Při poruše vážního a evidenčního systému nebo neočekávaného výpadku elektrické energie pro jeho provoz vést evidenci v rozsahu a v souladu s požadavky zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech, a jeho prováděcími předpisy. Po opětovném zprovoznění vážního a evidenčního systému neprodleně doplnit chybějící data. 2) Všechny vzniklé havarijní situace zaznamenat v provozním deníku skládky s uvedením: místa havárie; časového údaje o vzniku a době trvání havárie; informované instituce a osoby; data a způsobu provedeného řešení dané havárie. 3.8 Způsob monitorování emisí a přenosů, případně technických opatření (metodika měření, frekvence, vedení záznamů) 1) Podzemní voda Účelem monitorování je sledování možného vlivu zařízení na podzemní vody ve vybraných ukazatelích. Vzorky podzemních vod budou odebírány z vrtů PV-2, PV-4, PV-5, PV-6 (vrt PV-2 bude při realizaci 3. etapy nahrazen novými vrty PV39/1 a PV 39/2) Tabulka 2 Parametr a četnost měření podzemních vod ve vrtech PV-2, PV-4, PV-5, PV-6 (PV39/1 a PV 39/2) parametr změna úrovně hladiny podzemní vody ve vrtech [m] ph, konduktivita, CHSK Cr, NH 4 +, NO 2 -, NO 3 -, PO 4 2-, Cl -, SO 4 2-, Ca, NEL, Hg, Cd, Pb, As, Cu, Cr, Ni, Zn, PCB Vzorky budou odebírány oprávněnou osobou. Způsob odběru vzorků: jednorázový, dynamický odběr. Chemická analýza vzorků bude prováděna akreditovanou laboratoří. 2) Povrchová voda četnost měření během provozu 2 x ročně (jaro, podzim) 2 x ročně (jaro, podzim) Účelem monitorování je sledování možného vlivu zařízení na povrchové vody ve vybraných ukazatelích. Vzorky povrchových vod budou odebírány z těchto odběrných míst: o PB-1 vodoteč Bukovský potok před zaústěním do meliorační strouhy o PB-4 drenáž nad skládkou o PB-13 kanalizace areálu do akumulační nádrže Strana 8 (celkem 17)

9 Tabulka 3 Parametr a četnost rozboru povrchových vod v profilech PB-1, PB-4 a PB-13 parametr ph, konduktivita, CHSK Cr, NH 4 +, NO 2 -, NO 3 -, PO 4 2-, Cl -, SO 4 2-, Ca, NEL, Hg, Cd, Pb, As, Cu, Cr, Ni, Zn, PCB Vzorky budou odebírány oprávněnou osobou. Způsob odběru vzorků: jednorázový Chemická analýza bude prováděna akreditovanou laboratoří. 3) Průsakové vody četnost měření během provozu 2 x ročně (jaro, podzim) Účelem monitorování je sledování rozsahu znečištění průsakové vody ve vybraných ukazatelích vznikající provozem zařízení. Vzorky průsakových vod budou odebírány na vtoku do jímky průsakových vod skládky. Tabulka 4 Parametr a četnost měření průsakové vody parametr úroveň hladiny průsakové vody v jímce množství předaných průsakových vod [m 3 ] ph, CHSK Cr, NH 4 +, SO 4 2-, NEL, Hg, Cd, Pb, As, Cu, Cr, Ni, Zn, PCB Vzorky budou odebírány oprávněnou osobou. Způsob odběru vzorků: jednorázový odběr. Chemická analýza bude prováděna akreditovanou laboratoří. četnost měření během provozu denně při předání na ČOV 2 x ročně 4) Jakost a množství skládkového plynu Účelem monitorování je sledování jakosti a množství skládkového plynu. Tabulka 5 Parametr a četnost měření skládkového plynu parametr CH 4, CO 2, O 2, N 2 (dopočítáním do 100%), atmosférický tlak, teplota četnost měření během provozu 2 x ročně (duben, září) - Monitorování povrchové migrace skládkového plynu bude probíhat na všech etapách skládky, které nejsou napojeny na provozuschopný sběrný systém skládkového plynu za následujících podmínek: Měření musí být prováděno osobou s autorizací dle 15 zákona č. 86/2002 Sb. Kontrola složení skládkového plynu bude prováděna zjišťováním povrchové migrace plynu metodou flux-box (CH 4 ). - Monitoring skládkového plynu bude dále doplněn o měření v jímacích studnách plynu a o měření pomocí zárazných sond. Bude-li provozována čerpací stanice plynu, slouží jako doklad o kvalitě plynu denní zápis z provozního deníku o provozu čerpací stanice plynu. Strana 9 (celkem 17)

10 - Vzorky skládkového plynu budou odebírány v jarním/podzimním období, tj. v období, kdy existují pro mikroorganismy vhodné podmínky k tvorbě skládkového plynu. Venkovní teplota nesmí klesnout pod 5 C. 5) Metan Účelem monitorování je zjištění jakosti a množství emisí metanu. Po stanovení emisního limitu pro metan bude prováděno 1 x za 3 roky měření jeho emisí ze skládky. 6) Pachové látky Účelem monitorování je sledování množství emisí pachových látek. Měření bude prováděno dle platné legislativy. 7) Další monitoring a) Denně sledované ukazatele : úroveň hladiny průsakové vody v jímce - vizuálně, funkčnost technického vybavení skládky - vizuálně. b) Ročně sledované ukazatele: množství odpadů na skládce, dodržování schválené figury skládky a změny tvaru skládkového tělesa dle ČSN kap. 9; vlastní geodetická práce bude realizována dle norem ČSN a ČSN , celistvost fólie pomocí geoelektrického měření při výstavbě etap 1 x ročně (sledovat do doby, než úroveň odpadů dosáhne výšky nejméně 2 m nad horní úrovní těsnění skládky). 8) Vyhodnocení monitoringu Výsledky provedených měření zaznamenávat do provozního deníku, s výjimkou výsledků monitoringu vod, skládkového plynu a stability skládkového tělesa, jejichž výsledky budou uloženy v provozní budově skládky k případné kontrole. Zaznamenány budou časové údaje o provedených pozorováních a měřeních, výsledky pozorování a měření, okolnosti, které mohou výsledky ovlivnit (např. údaje o teplotě, srážkách), a také mimořádné okolnosti, které nastaly v průběhu pozorování nebo měření nebo v období od posledního předchozího pozorování nebo měření. Provozovatel je povinen jedenkrát za rok podávat KÚ KV zprávu o veškerých výsledcích monitorování tak, aby prokázal dodržování podmínek povolení. Výsledky monitoringu podzemních a průsakových vod zasílat Povodí Moravy, s.p., a to do následujícího roku. 3.9 Opatření k zajištění vysoké úrovně ochrany životního prostředí jako celku 1) Zamezit volné ventilaci skládkového plynu. 2) Průběžně činit opatření k omezení pevných úletů odpadů ze zařízení, a to hutněním odpadů, překrýváním, recirkulací průsakové vody, pravidelným sběrem odpadů. 3) Obvodový příkop udržovat v provozuschopném stavu, tj. čistý a nezanesený tak, aby mohl Strana 10 (celkem 17)

11 řádně plnit svoji funkci Postup vyhodnocování plnění podmínek integrovaného povolení 1) Krajskému úřadu předávat do 31. března výsledky monitoringu včetně komentáře a vyhodnocení, vždy za uplynulý kalendářní rok. 2) Opatření vedoucí k hospodárnému využití energie zaznamenávat do provozního deníku zařízení. 3) Každou nezbytnou změnu provozního řádu, zejména změnu plynoucí z plnění závazných podmínek rozhodnutí o vydání IP, zohlednit v příslušném provozním řádu. 4 Vypořádání se stanovisky a připomínkami účastníků řízení KÚ KV, OŽP, byla doručena vyjádření k žádosti o integrované povolení od: KHS, č.j. KHSV-ZR-HOK-488/06-ROH, ze dne nemá připomínek, Povodí Moravy, s.p., č.j. PM007357/ /JP, ze dne Používané mechanizační prostředky musí být v dobrém technickém stavu a musí být dodržována preventivní opatření k zabránění případným úkapům či únikům ropných látek. Zohledněno v Kap. 3.6, bod 4) vyjádření. V souvislosti se zpracováním plánů povodí, sledování změn v povodí a zajištění ochrany, zlepšení stavu a obnovy všech útvarů voda a v souvislosti se zajišťováním a hodnocením povrchových a podzemních vod požadujeme, aby nám byly předávány výsledky monitoringu podzemních a průsakových vod. Výsledky požadujeme zasílat vždy do následujícího roku. Zohledněno v Kap. 3.8, bod 10) vyjádření. ČIŽP, OI Havlíčkův Brod, č.j. 46/OOH/ /HMS, ze dne Připomínky již byly vypořádány a zapracovány do nového PŘ, který byl v rámci doplnění a opravy žádosti rozeslán dopisem od KÚ KV, OŽP, č.j. KUJI/26160/2006, ze dne KÚ KV, OŽP, č.j. KUJI 9188/2008OZP83/2006 Be, ze dne Připomínky již byly vypořádány a zapracovány do nového PŘ, který byl v rámci doplnění a opravy žádosti rozeslán dopisem od KÚ KV, OŽP, č.j. KUJI/26160/2006, ze dne Strana 11 (celkem 17)

12 5 Porovnání s nejlepšími dostupnými technikami (BAT) 5.1 Dokumenty použité k porovnání zařízení s BAT zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech, a související prováděcí právní předpisy zákon č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší, a související prováděcí právní předpisy ČSN Skládkování odpadů Základní podmínky pro navrhování a výstavbu skládek ČSN Skládkování odpadů Těsnění skládek ČSN Skládkování odpadů Nakládání s průsakovými vodami ze skládek ČSN /Z1 Skládkování odpadů Odplynění skládek ČSN Skládkování odpadů Uzavírání a rekultivace skládek ČSN Skládkování odpadů Monitorování skládek Směrnice Rady 1999/31/ES O skládkování odpadů Reference dokument on Best Available Techniques for the Waste Treatment Industries, 08/ Souhrnné porovnání s BAT Pro porovnání zařízení s BAT jsme zvolili uplatnění hledisek pro určování nejlepších dostupných technik v souladu s přílohou č. 3 k zákonu č. 76/2002 Sb Použití nízkoodpadové technologie Skládka jako zařízení pro odstraňování odpadů je určena především k odstraňování odpadů jiných původců. V zařízení dochází ke třídění a oddělenému sběru složek vlastního odpadu. Provozem zařízení vznikají následující odpady: - SKO z provozní budovy, včetně jeho N složek, odpady z provozu mechanizace. Hledisko nelze použít Použití látek méně nebezpečných V zařízení se používají motorová nafta a oleje k zabezpečení provozu mechanizace, které nelze v současné době nahradit. Při jejich skladování či manipulaci s nimi jsou dodržována ustanovení PŘ skládky pro předcházení haváriím. Manipulace s těmito prostředky v zařízení je řešena dodavatelsky. Hledisko nelze použít. Strana 12 (celkem 17)

13 5.2.3 Podpora zhodnocování a recyklace látek, které vznikají nebo se používají v technologickém procesu, případně zhodnocování a recyklace odpadu V zařízení jsou pro překryv ukládaného a hutněného odpadu používány kromě zemin i odpady inertního charakteru a odpady schválené k TZS. Vznikající průsaková voda je recirkulována a zajišťuje se tak snížení prašnosti na skládkovém tělese a příznivý průběh metanogenních procesů. Její nadbytečné množství bude odváženo na externí ČOV. Hledisko je plněno Srovnatelné procesy, zařízení či provozní metody, které již byly vyzkoušeny ve světovém měřítku Provoz zařízení je v souladu s používanými technikami v moderních zařízeních tohoto typu v ČR i zahraničí. Hledisko je plněno Technický pokrok a změny vědeckých poznatků a jejich interpretace Zařízení svým provozem a technickým zabezpečením částečně splňuje nejnovější požadavky dané zákonem č. 185/2001 Sb., o odpadech, a jeho prováděcími předpisy, a dále normami ČSN řady , 8032, 8033, 8035, Hledisko je plněno Charakter, účinky a množství příslušných emisí 1) Emise do ovzduší Skládka odpadů je potenciálním zdrojem emisí do ovzduší, vody i geologického prostředí. Proto musí být organizací provozu a technickým zabezpečením tato rizika omezována. a) Skládkový plyn Požadavkem normy ČSN je, aby skládky, které jsou budovány v souladu s ČSN , 8032, ukládají BRO a patří tedy do třídy III dle této normy, měly odplynění již za provozu, respektive u nich nesmí docházet k volné ventilaci plynu. b) Pachové látky Omezení emisí pachových látek se částečně dosahuje hutněním, překryvem ukládaného odpadu a dodržováním kontroly odpadů na vstupu do zařízení (zejména vyloučením silně zapáchajících odpadů). c) TZL a pevné úlety K omezení a vyloučení negativních vlivů TZL a pevných úletů je docilováno hutněním odpadu a rozléváním průsakové vody na těleso skládky pro snížení prašnosti a pravidelným sběrem ulétlých odpadů. Strana 13 (celkem 17)

14 2) Znečištění vody a půdy Pro omezení emisí do vody a půdy je skládka částečně konstruována v souladu s požadavky ČSN Kolem celého tělesa skládky je vybudován obvodový příkop. Těsněný prostor skládky je odvodňován plošným a svodným drenážním systémem do záchytných studen průsakových vod, které jsou umístěny ve skládkovém tělese. Zachycená voda je vracena zpět na těleso skládky a případný přebytek průsakové vody je odváděn do akumulační jímky průsakových vod. Kolem celého tělesa skládky je vybudován obvodový příkop pro zamezení vnikání srážkových vod z okolí skládky. Kvalita podzemní vody je sledována pomocí vrtů umístěných v okolí skládky. 3) Emise hluku Hluk z provozu skládky je omezen provozní dobou zařízení a množstvím provozních hodin mechanizace kompaktoru. Opatření na zlepšení stavu jsou stanovena v kapitole 3. Vyjádření. Hledisko je plněno Datum uvedení nových a existujících zařízení do provozu Skládka: uvedení etapy I do provozu: 1996 uvedení etapy II do provozu: 1999 uvedení etapy III do provozu: předpoklad Doba potřebná k zavedení BAT Nejlepší dostupná technika bude zavedena při splnění podmínek Kap. 3 Vyjádření Spotřeba a druh surovin používaných v technologickém procesu a jejich energetická účinnost Nejedná se o výrobní zařízení. Spotřeba vody pro snížení prašnosti a zajištění optimálního průběhu metanogeneze je zajištěna recirkulací průsakové vody. Spotřeba energií je zanedbatelná. Hledisko je plněno Požadavek prevence a omezení celkových dopadů emisí na životní prostředí a rizik s nimi spojenými na minimum Emise pachových látek, TZL a pevných úletů jsou částečně omezovány hutněním odpadu, překryvem inertním materiálem a rozlivem průsakové vody. Metan, vznikající v tělese skládky, není jímán, v současnosti je biologicky rozkládán v povrchové (aerobní) části skládky. Pro tento účel provozovatel provádí pravidelný překryv povrchu skládky biologicky aktivním materiálem. Po ukončení provozu skládky bude bioplyn zneškodňován v kokosokompostovém filtru. Hledisko je plněno. Strana 14 (celkem 17)

15 Požadavek prevence havárií a minimalizace jejich následků pro životní prostředí Zařízení nespadá do působnosti zákona č. 353/1999 Sb., o prevenci závažných havárií. V rámci provozního řádu jsou popsány možnosti vzniku havárií a opatření pro jejich likvidaci. Předcházení haváriím je docilováno odborným školením pracovníků zařízení, kvalifikovanou údržbou vybavení skládky a jeho pravidelnou kontrolou. Hledisko je plněno. 6 Odůvodnění stanoviska k žádosti Stanovisko k žádosti uvedené v kapitole 2. Vyjádření vychází z celkového zhodnocení žádosti, z porovnání zařízení s nejlepšími dostupnými technikami a z připomínek účastníků řízení a příslušných správních úřadů. Předložená žádost o vydání integrovaného povolení je zpracována dle vyhlášky č. 554/2002 Sb. a obsahuje relevantní informace, potřebné pro vypracování Vyjádření. V souladu s 11odst. 2 zákona č. 76/2002 Sb., v platném znění, byl návrh vyjádření projednán s provozovatelem dne Doporučení k vydání IP je podmíněno splněním závazných podmínek provozu uvedených v Kap. 3 Vyjádření. Strana 15 (celkem 17)

16 7 Seznam zkratek a legislativy AOX BAT BRO ČIŽP OI ČOV D1 HDPE IP KHS KÚ KV OŽP MŽP N / NO NL OO OUER PAU PHM PŘ RL S-OO TKO TNO TOC TZS VOC Adsorbovatelné organické halogeny Nejlepší dostupná technika Biologicky rozložitelný odpad Česká inspekce životního prostředí, oblastní inspektorát Čistírna odpadních vod Odstraňování odpadu ukládání v úrovni nebo pod úrovní terénu Vysokohustotní polyethylen Integrované povolení Krajská hygienická stanice Krajský úřad kraje Vysočina, odbor životního prostředí Ministerstvo životního prostředí Nebezpečné odpady Nerozpuštěné látky Ostatní odpad Pachová jednotka Polyaromatické uhlovodíky Pohonné hmoty Provozní řád Rozpuštěné látky Skládka ostatního odpadu Tuhý komunální odpad (dřívější označení pro dnes užívaný Směsný komunální odpad SKO) Technická norma Celkový organický uhlík Technické zabezpečení skládky Těkavé organické látky Strana 16 (celkem 17)

17 8 Seznam použité legislativy - zákon č. 76/2002 Sb., o integrované prevenci a omezování znečištění, o integrovaném registru znečišťování a o změně některých zákonů (zákon o integrované prevenci), ve znění zákona č. 521/2002 Sb.; - zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů (úplné znění vyhlášeno pod zákonem č. 106/2005 Sb.); - zákon č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší a o změně některých dalších zákonů (zákon o ochraně ovzduší), ve znění zákona č. 521/2002 Sb.; - zákon č. 92/2004 Sb., kterým se mění zákon č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší a o změně některých dalších zákonů (zákon o ochraně ovzduší), ve znění zákona č. 521/2002 Sb.; - zákon č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon); - vyhláška č. 554/2002 Sb., kterou se stanoví vzor žádosti o vydání integrovaného povolení, rozsah a způsob jejího vyplnění; - vyhláška MŽP č. 381/2001 Sb., kterou se stanoví Katalog odpadů, Seznam nebezpečných odpadů a seznamy odpadů a států pro účely vývozu, dovozu a tranzitu odpadů a postup při udělování souhlasu k vývozu, dovozu a tranzitu odpadů (Katalog odpadů); - vyhláška MŽP č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady; - nařízení vlády č. 148/2006 Sb., o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací - vyhláška č. 294/2005 Sb., o podmínkách ukládání odpadů na skládky a jejich využívání na povrchu terénu a změně vyhlášky č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady - vyhláška MŽP č. 356/2002 Sb., kterou se stanoví seznam znečišťujících látek, obecné emisní limity, způsob předávání zpráv a informací, zjišťování množství vypouštěných znečišťujících látek, tmavosti kouře, přípustné míry obtěžování zápachem a intenzity pachů, podmínky autorizace osob, požadavky na vedení provozní evidence zdrojů znečišťování ovzduší a podmínky jejich uplatňování; - ČSN Skládkování odpadů Základní podmínky pro navrhování a výstavbu skládek - ČSN Skládkování odpadů Těsnění skládek - ČSN Skládkování odpadů Nakládání s průsakovými vodami ze skládek - ČSN Skládkování odpadů Odplynění skládek - ČSN Skládkování odpadů Uzavírání a rekultivace skládek - ČSN Skládkování odpadů Monitorování skládek Strana 17 (celkem 17)

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

BM servis a.s. Řízená skládka odpadů S-IO a S-OO Nový stav Integrované povolení čj. MSK 202791/2006 ze dne 25. 5. 2007, ve znění pozdějších změn

BM servis a.s. Řízená skládka odpadů S-IO a S-OO Nový stav Integrované povolení čj. MSK 202791/2006 ze dne 25. 5. 2007, ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Vyjádření. k žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti Valašskokloboucké služby s.r.o.

Vyjádření. k žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti Valašskokloboucké služby s.r.o. Vyjádření k žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti Valašskokloboucké služby s.r.o. V Praze, 19.09.2006 Zadavatel: Krajský úřad Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

28.3.2011 4.3.2015. Právnické osobě SITA CZ a.s. se sídlem Španělská 10/1073, 120 00 Praha 2, Vinohrady, IČ 25638955, se vydává integrované povolení

28.3.2011 4.3.2015. Právnické osobě SITA CZ a.s. se sídlem Španělská 10/1073, 120 00 Praha 2, Vinohrady, IČ 25638955, se vydává integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

R O ZHO D N U T Í. o změně č. 3 integrovaného povolení

R O ZHO D N U T Í. o změně č. 3 integrovaného povolení KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/7052/14 Spis. zn.: ZN/1634/ŽP/14 Počet listů: 9 Počet příloh: 4 Počet listů příloh: 128 Vyřizuje: Mgr.

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 Vysvětlivky 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Rozhodnutí. 3. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen změna IP )

Rozhodnutí. 3. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen změna IP ) KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Spisová zn.: OZP 490/2010 Kle Rozhodnutí Krajský úřad kraje Vysočina,

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

1. Ochrana ovzduší a emisní limity

1. Ochrana ovzduší a emisní limity 1. Ochrana ovzduší a emisní limity 1.1 Emisní limity nejsou stanoveny. Ze zařízení nedochází k vypouštění látek, pro které by byl emisní limit stanoven. 1.2 Integrované povolení se vydává ke změně stavby

Více

1. Ochrana ovzduší a emisní limity

1. Ochrana ovzduší a emisní limity Č. j.: KULK/2685/2003 1. Ochrana ovzduší a emisní limity Emisní limity nejsou stanoveny. Zařízení je zdrojem fugitivních emisí. V daném případě se upouští od měření emisí znečišťujících látek, protože

Více

Odbor rozvoje venkova, zemědělství a životního prostředí R O Z H O D N U T Í. integrované povolení. katastrální území - p.p.č. Druzcov - 552, 543, 587

Odbor rozvoje venkova, zemědělství a životního prostředí R O Z H O D N U T Í. integrované povolení. katastrální území - p.p.č. Druzcov - 552, 543, 587 Krajský úřad Libereckého kraje Odbor rozvoje venkova, zemědělství a životního prostředí Adresátům dle rozdělovníku Liberec 16. října 2007 Sp. Zn. ORVZŽP/136/2007 Č. j. KULK/7224/2007 Vyřizuje: Ing. Petr

Více

Depos Horní Suchá, a.s. Skládka odpadů Solecká Integrované povolení čj. ŽPZ/2802/03/Kl ze dne 17. 9. 2003, ve znění pozdějších změn

Depos Horní Suchá, a.s. Skládka odpadů Solecká Integrované povolení čj. ŽPZ/2802/03/Kl ze dne 17. 9. 2003, ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 1. Identifikace provozovatele

Více

Aktuální znění výrokové části integrovaného povolení čj. MSK 103649/2007 ze dne 30.10.2007, (nabytí právní moci dne 16.11.2007):

Aktuální znění výrokové části integrovaného povolení čj. MSK 103649/2007 ze dne 30.10.2007, (nabytí právní moci dne 16.11.2007): V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 1. Identifikace provozovatele Obchodní firma nebo název/ Titul,

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Vyjádření. k žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti Ecocoal, s.r.o.

Vyjádření. k žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti Ecocoal, s.r.o. Vyjádření k žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti Ecocoal, s.r.o. V Praze, 08.06.2006 Zadavatel: Krajský úřad - Moravskoslezský kraj Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117,

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení č.j.:kulk/7150/2003 ze dne 7. dubna 2003

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení č.j.:kulk/7150/2003 ze dne 7. dubna 2003 Adresátům dle rozdělovníku Liberec 20. června 2006 Č. j.: KULK/5136/2006 Vyřizuje: Ing. Petr Čech Tel.: 485 226 391 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor rozvoje venkova, zemědělství

Více

Právní předpisy v ochraně životního prostředí

Právní předpisy v ochraně životního prostředí Právní předpisy v ochraně životního prostředí zákon č. 17/1992 Sb., o životním prostředí zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny vyhláška č. 395/1992 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení

Více

Vyjádření. k žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti P-D Refractories CZ a.s.

Vyjádření. k žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti P-D Refractories CZ a.s. Vyjádření k žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti P-D Refractories CZ a.s. V Praze, 20.09.2006 Zadavatel: Krajský úřad Pardubického kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Komenského

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

TALPA RPF, s.r.o. Dekontaminační stanice Havířov Integrované povolení čj. MSK 69710/2007 ze dne , ve znění pozdějších změn

TALPA RPF, s.r.o. Dekontaminační stanice Havířov Integrované povolení čj. MSK 69710/2007 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení Adresátům dle rozdělovníku Liberec 23. října 2008 Sp. Zn. ORVZŽP 957/2008 Č. j. KULK/44978/2008 Vyřizuje: Ing. Petr Čech Tel.: 485 226 391 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor rozvoje

Více

Frýdecká skládka a.s. Řízená skládka odpadu Panské Nové Dvory Integrované povolení čj. ŽPZ/2954/03/Kl ze dne , ve znění pozdějších změn

Frýdecká skládka a.s. Řízená skládka odpadu Panské Nové Dvory Integrované povolení čj. ŽPZ/2954/03/Kl ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2013 Rok uvést příslušný

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 Identifikace provozovatele Obchodní firma nebo název/ Titul,

Více

TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY,a.s. Vysoké pece Integrované povolení čj. MSK 97969/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn

TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY,a.s. Vysoké pece Integrované povolení čj. MSK 97969/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. ktuální

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2016 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo

Více

Skládka TKO Chotěboř-Lapíkov (dále jen zařízení )

Skládka TKO Chotěboř-Lapíkov (dále jen zařízení ) Příloha: Úplné znění výrokové části integrovaného povolení č. j. KUJI 6909/03 OZP/Kle-IP pro zařízení Skládka TKO Chotěboř-Lapíkov po provedené 6. změně IP č.j. KUJI 30381/2018 ze dne 17. 4. 2018 V souladu

Více

Rozhodnutí. 4. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen změna IP )

Rozhodnutí. 4. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen změna IP ) KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Spisová zn.: OZP 914/2010 Kle Rozhodnutí Krajský úřad kraje Vysočina,

Více

ENERGETIKA TŘINEC, a.s. Teplárna E2 Integrované povolení čj. ŽPZ/10759/03/Hd/9 ze dne 9.12.2004

ENERGETIKA TŘINEC, a.s. Teplárna E2 Integrované povolení čj. ŽPZ/10759/03/Hd/9 ze dne 9.12.2004 V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Látka nebo ukazatel Emisní limit Termín dosažení. emisní limit bude v souladu s legislativními požadavky platnými v době měření

Látka nebo ukazatel Emisní limit Termín dosažení. emisní limit bude v souladu s legislativními požadavky platnými v době měření 1. Emisní limity 1.1. Ovzduší Skládka zvláště velký zdroj znečišťování ovzduší Tabulka 1 - Emisní zdroj a termín dosažení závazného emisního limitu Emisní zdroj Těleso skládky Látka nebo ukazatel Emisní

Více

KUJI 69601/2009 / /CEN/09 Ing. Škuta

KUJI 69601/2009 / /CEN/09 Ing. Škuta Krajský úřad kraje Vysočina Odbor životního prostředí Žižkova 57 587 33 Jihlava Váš dopis č.j. / ze dne Naše č.j. / značka Vyřizuje / linka Praha / dne KUJI 69601/2009 /16.9.2009 /CEN/09 Ing. Škuta 2.11.2009

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 Vysvětlivky Rok uvést

Více

R o z h o d n u t í. vydává

R o z h o d n u t í. vydává V Praze dne: 2.12.2009 Číslo jednací: 081570/2009/KUSK OŽP/Hra Spisová značka: SZ_081570/2009/KUSK/7 Oprávněná úřední osoba: Bc. Eva Hrabovská dle rozdělovníku R o z h o d n u t í Krajský úřad Středočeského

Více

O Z N Á M E N Í. Skládka S-OO Chotyně II, kompostárna společnosti Gesta a.s. Rynoltice

O Z N Á M E N Í. Skládka S-OO Chotyně II, kompostárna společnosti Gesta a.s. Rynoltice Krajský úřad Libereckého kraje odbor životního prostředí a zemědělství O Z N Á M E N Í Ve smyslu ustanovení 8 odst. 2 zákona č. 76/20021 Sb., o integrované prevenci a omezování znečištění, o integrovaném

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2013 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo

Více

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení. č.j.: KULK/2714/2003 ze dne 11. května 2004

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení. č.j.: KULK/2714/2003 ze dne 11. května 2004 Adresátům dle rozdělovníku Liberec 8. srpna 2011 Sp. Zn. OŽPZ 203/2010 Č. j. KULK 29223/2011 Vyřizuje: Ing. Petr Čech Tel.: 485 226 391 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor životního

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

JATKA KURKA s.r.o. Jatka Otice Integrované povolení čj. MSK /2006 ze dne , ve znění pozdějších změn

JATKA KURKA s.r.o. Jatka Otice Integrované povolení čj. MSK /2006 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Vyjádření. k žádosti o vydání integrovaného povolení Minorec k.s. CENIA, česká informační agentura životního prostředí

Vyjádření. k žádosti o vydání integrovaného povolení Minorec k.s. CENIA, česká informační agentura životního prostředí Vyjádření k žádosti o vydání integrovaného povolení Minorec k.s. CENIA, česká informační agentura životního prostředí Litevská 8/1174, 100 05 Praha 10 tel.: +420 267 225 232 fax: + 420 271 724 306 http://www.cenia.cz

Více

Vyjádření. k žádosti o vydání integrovaného povolení Skládka odpadů Slavičín s.r.o.

Vyjádření. k žádosti o vydání integrovaného povolení Skládka odpadů Slavičín s.r.o. Vyjádření k žádosti o vydání integrovaného povolení Skládka odpadů Slavičín s.r.o. V Praze, 2.8.2007 Zadavatel: Krajský úřad Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Tř. Tomáše Bati 21,

Více

Vyjádření. k žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti Synthesia, a.s. V Praze, 3.10.2006

Vyjádření. k žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti Synthesia, a.s. V Praze, 3.10.2006 Vyjádření k žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti Synthesia, a.s.. V Praze, 3.10.2006 Zadavatel: Krajský úřad Pardubického kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Komenského náměstí

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 1. Identifikace provozovatele Obchodní firma nebo název/ Titul,

Více

ENERGETIKA TŘINEC, a.s. Teplárna E2 Integrované povolení čj. ŽPZ/10759/03/Hd/9 ze dne

ENERGETIKA TŘINEC, a.s. Teplárna E2 Integrované povolení čj. ŽPZ/10759/03/Hd/9 ze dne V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

ASOMPO a.s. Skládka S-OO3 Životice u Nového Jičína Integrované povolení čj. MSK 26798/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn

ASOMPO a.s. Skládka S-OO3 Životice u Nového Jičína Integrované povolení čj. MSK 26798/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Rozhodnutí. 3. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 3. změna IP )

Rozhodnutí. 3. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 3. změna IP ) KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Spisová zn.: OZP 573/2009 Kle Rozhodnutí Krajský úřad kraje Vysočina,

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

amoniak Při hmotnostním toku emisí zneč. látky vyšším než 500 g/h nesmí být překročena úhrnná hmotnostní koncentrace 50 mg/m 3 v odpadním plynu

amoniak Při hmotnostním toku emisí zneč. látky vyšším než 500 g/h nesmí být překročena úhrnná hmotnostní koncentrace 50 mg/m 3 v odpadním plynu 1. Emisní limity Ovzduší Velký zdroj znečišťování ovzduší Tabulka č.1 Emisní zdroj Znečišťující látka Emisní limit Četnost měření Zařízení chovu prasat amoniak Při hmotnostním toku emisí zneč. látky vyšším

Více

V Praze dne: dle rozdělovníku Číslo jednací: /2012/KUSK OŽP/VITK Spisová značka: SZ_112416/2012/KUSK/6 Oprávněná úřední osoba:

V Praze dne: dle rozdělovníku Číslo jednací: /2012/KUSK OŽP/VITK Spisová značka: SZ_112416/2012/KUSK/6 Oprávněná úřední osoba: V Praze dne: 19.9.2012 dle rozdělovníku Číslo jednací: 112416/2012/KUSK OŽP/VITK Spisová značka: SZ_112416/2012/KUSK/6 Oprávněná úřední osoba: Ing. Kamil Vitner R o z h o d n u t í Krajský úřad Středočeského

Více

Rozhodnutí. právnické osobě: SOMPO, a.s., Svatovítské náměstí 126, Pelhřimov, IČ (dále jen provozovatel )

Rozhodnutí. právnické osobě: SOMPO, a.s., Svatovítské náměstí 126, Pelhřimov, IČ (dále jen provozovatel ) KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí a zemědělství Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Číslo jednací: KUJI 28468/2014 Spisová zn.: OZP 22/2014

Více

Krajský úřad Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství tř. Tomáše Bati 21 Zlín

Krajský úřad Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství tř. Tomáše Bati 21 Zlín Krajský úřad Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství tř. Tomáše Bati 21 Zlín 761 90 Váš dopis č. j. / ze dne Naše č. j. KUZL45889/2017 03. 07. 2017 \CChI Vyřizuje/linka Praha, dne Ing.

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Zpráva vypracována na základě povinností vyplývajících z integrovaného povolení za rok 2015 příloha č.1 údaje o plnění podmínek integrovaného povolení

Zpráva vypracována na základě povinností vyplývajících z integrovaného povolení za rok 2015 příloha č.1 údaje o plnění podmínek integrovaného povolení Zpráva vypracována na základě povinností vyplývajících z integrovaného povolení za rok 2015 příloha č.1 údaje o plnění podmínek integrovaného povolení Ad 1) Úvod 1. Úvod 2. Monitoring 3. Přílohy Předkladatel:

Více

Frýdecká skládka a.s. Řízená skládka odpadu Panské Nové Dvory Integrované povolení čj. ŽPZ/2954/03/Kl ze dne , ve znění pozdějších změn

Frýdecká skládka a.s. Řízená skládka odpadu Panské Nové Dvory Integrované povolení čj. ŽPZ/2954/03/Kl ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Rozhodnutí. 8. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení v úplném znění IP (dále jen 8. změna IP ) právnické osobě:

Rozhodnutí. 8. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení v úplném znění IP (dále jen 8. změna IP ) právnické osobě: Spisová zn.: OZP 1718/2012 Kle KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Rozhodnutí Krajský úřad Kraje Vysočina,

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo

Více

Vyjádření. k žádosti o vydání integrovaného povolení LIDRONE spol. s r.o.

Vyjádření. k žádosti o vydání integrovaného povolení LIDRONE spol. s r.o. Vyjádření k žádosti o vydání integrovaného povolení LIDRONE spol. s r.o. V Praze, 2.7.2007 Zadavatel: Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Škroupova 18, 306 13 Plzeň IČ:

Více

Rozhodnutí. 9. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 9. změna IP ) právnické osobě:

Rozhodnutí. 9. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 9. změna IP ) právnické osobě: Spisová zn.: OZPZ 468/2015 Kle KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí a zemědělství Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Rozhodnutí Krajský úřad

Více

1. Ochrana ovzduší a emisní limity

1. Ochrana ovzduší a emisní limity 1. Ochrana ovzduší a emisní limity 1. podmínka : dodržet navržené emisní limity Tabulka 1 - Emisní zdroje a termíny dosažení závazného emisního limitu Emisní zdroj Kotelna K 001 - kotel č. K 011, K 012

Více

KOMTERM Morava, s.r.o. Energetika Kopřivnice Integrované povolení čj. MSK 24911/2007 ze dne , ve znění pozdějších změn

KOMTERM Morava, s.r.o. Energetika Kopřivnice Integrované povolení čj. MSK 24911/2007 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

OZO Ostrava s.r.o. Skládka TKO Integrované povolení čj. ŽPZ/2800/03/Kl/1 ze dne , ve znění pozdějších změn

OZO Ostrava s.r.o. Skládka TKO Integrované povolení čj. ŽPZ/2800/03/Kl/1 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

ArcelorMittal Ostrava a.s. Teplárna Integrované povolení čj. MSK 83215/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn

ArcelorMittal Ostrava a.s. Teplárna Integrované povolení čj. MSK 83215/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 Vysvětlivky Rok uvést příslušný rok, za který je zpráva o

Více

Odbor rozvoje venkova, zemědělství a životního prostředí R O Z H O D N U T Í. integrované povolení

Odbor rozvoje venkova, zemědělství a životního prostředí R O Z H O D N U T Í. integrované povolení Krajský úřad Libereckého kraje Odbor rozvoje venkova, zemědělství a životního prostředí Adresátům dle rozdělovníku Liberec 15. října 2007 Sp. Zn. ORVZŽP/197/2007 Č. j. KULK/13648/2007 Vyřizuje: Ing. Petr

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo

Více

ASOMPO a.s. Skládka S-OO3 Životice u Nového Jičína Integrované povolení čj. MSK 26798/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn

ASOMPO a.s. Skládka S-OO3 Životice u Nového Jičína Integrované povolení čj. MSK 26798/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

R O Z H O D N U T Í. o změně č. 5 integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í. o změně č. 5 integrovaného povolení KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/1626/15 Spis. zn.: ZN/519/ŽP/15 Počet listů: 10 Počet příloh: 3 Počet listů příloh: 158 Vyřizuje: Mgr.

Více

ROZHODNUTÍ. mění v souladu s ustanovením 19a odst.1 zákona o integrované prevenci i n t e g r o v a n é p o v o l e n í

ROZHODNUTÍ. mění v souladu s ustanovením 19a odst.1 zákona o integrované prevenci i n t e g r o v a n é p o v o l e n í *KUCBX00G8VUB* KUCBX00G8VUB O D B O R Ž I V O T N Í H O P R O S T Ř E D Í, Z E M Ě D Ě L S T V Í A L E S N I C T V Í Čj.: KUJCK 64383/2014/OZZL Sp.zn.: OZZL 52826/2014/evja datum: 5. 11. 2014 vyřizuje:

Více

podle 13 odst. 3 zákona o integrované prevenci. Centrum pro nakládání s ostatními odpady SOMA Markvartovice

podle 13 odst. 3 zákona o integrované prevenci. Centrum pro nakládání s ostatními odpady SOMA Markvartovice V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Rozhodnutí. 3. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení. právnické osobě: ADW AGRO, a.s.

Rozhodnutí. 3. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení. právnické osobě: ADW AGRO, a.s. Číslo jednací: KUJI 52479/2010 Spisová zn.: OZP 585/2010 Dob/17 KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Rozhodnutí

Více

Stanice na odstraňování kapalných odpadů aplikace závěrů o BAT

Stanice na odstraňování kapalných odpadů aplikace závěrů o BAT Stanice na odstraňování kapalných odpadů aplikace závěrů o BAT Galuszková Zuzana ČIŽP OI Liberec 11. 6. 2019 Stanice na odstraňování kapalných Kategorie zařízení 5.1 odpadů Zařízení na odstraňování nebo

Více

integrované povolení podle 13 odst. 3 zákona o integrované prevenci.

integrované povolení podle 13 odst. 3 zákona o integrované prevenci. V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 Vysvětlivky Rok uvést

Více

AFEED, a.s. Montovaná výrobna krmných směsí Integrované povolení čj. MSK /2006 ze dne , ve znění pozdějších změn

AFEED, a.s. Montovaná výrobna krmných směsí Integrované povolení čj. MSK /2006 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Krajský úřad Ústeckého kraje

Krajský úřad Ústeckého kraje Krajský úřad Ústeckého kraje odbor životního prostředí a zemědělství Velká Hradební 3118/48 400 02 Ústí nad Labem tel.: +420 475 657 111 fax.: +420 475 200 245 url: www.kr-ustecky.cz Dle rozdělovníku datum:

Více

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik EKO-UNIBAU a.s. Praha Ing. Jaroslav Čech předseda představenstva Ječná č. p. 25 120 00 Praha 2 datum 19. srpna 2008 oprávněná

Více

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 1. Identifikace

Více

Vyjádření. k žádosti o změnu integrovaných povolení společnosti KRKONOŠSKÉ PAPÍRNY a.s.

Vyjádření. k žádosti o změnu integrovaných povolení společnosti KRKONOŠSKÉ PAPÍRNY a.s. Vyjádření k žádosti o změnu integrovaných povolení společnosti KRKONOŠSKÉ PAPÍRNY a.s. V Praze, 22.06.2006 Zadavatel: Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Wonkova

Více

ROZHODNUTÍ. rozhodnutí

ROZHODNUTÍ. rozhodnutí Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik ZPS SLÉVÁRNA, a.s. Třída 3. května 1172 763 02 Zlín, Malenovice datum oprávněná úřední osoba číslo jednací spisová značka 14.

Více

R O Z H O D N U T Í. společnosti Technické služby Mimoň, s.r.o. se sídlem V Lukách 95/IV, PSČ: , Mimoň, s přiděleným IČ

R O Z H O D N U T Í. společnosti Technické služby Mimoň, s.r.o. se sídlem V Lukách 95/IV, PSČ: , Mimoň, s přiděleným IČ Adresátům dle rozdělovníku Liberec 13. března 2006 Spis: KULK 7855/2005 Č. j.: KULK 19615/2006 Vyřizuje: Ing. Petr Beneš Tel.: 485 226 389 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor rozvoje

Více

TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY,a.s. Vysoké pece Integrované povolení čj. MSK 97969/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn

TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY,a.s. Vysoké pece Integrované povolení čj. MSK 97969/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. ktuální

Více

6. listopadu 2013 OŽPZ 865/2013 R O Z H O D N U T Í

6. listopadu 2013 OŽPZ 865/2013 R O Z H O D N U T Í Adresátům dle rozdělovníku ČÍSLO JEDNACÍ OPRÁVNĚNÁ ÚŘEDNÍ OSOBA/LINKA/E-MAIL LIBEREC KULK 51922/2013 Čech/391 6. listopadu 2013 OŽPZ 865/2013 petr.cech@kraj-lbc.cz R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého

Více

R O ZHO D N U T Í. o změně č. 4 integrovaného povolení

R O ZHO D N U T Í. o změně č. 4 integrovaného povolení KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/8223/14 Spis. zn.: ZN/1868/ŽP/14 Počet listů: 11 Počet příloh: 1 Počet listů příloh: 12 Vyřizuje: Mgr.

Více

ČÁST B ÚDAJE O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ČÁST B ÚDAJE O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST B ÚDAJE O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Podmínky integrovaného povolení Stanovené limity (emisní limity, ostatní limity, limitní hodnoty) 1. Ochrana ovzduší - emisní limity, podmínky monitoringu

Více

Požadavky na dodavatele působící v areálech ŠKODA AUTO z hlediska ochrany životního a pracovního prostředí, bezpečnosti a ochrany zdraví při práci

Požadavky na dodavatele působící v areálech ŠKODA AUTO z hlediska ochrany životního a pracovního prostředí, bezpečnosti a ochrany zdraví při práci Požadavky na dodavatele působící v areálech ŠKODA AUTO z hlediska ochrany životního a pracovního prostředí, bezpečnosti a ochrany zdraví při práci PSU Ekologie a pracovní ochrana 01. 08. 2017 1/5 I. Dodržování

Více

Rozhodnutí. 8. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 8. změna IP )

Rozhodnutí. 8. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 8. změna IP ) KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Spisová zn.: OZP 1890/2011 Kle Rozhodnutí Krajský úřad Kraje Vysočina,

Více

K R A J S K Ý Ú Ř A D L I B E R E C K É H O K R A J E U Jezu 642/2a, Liberec 2 odbor životního prostředí a zemědělství R O Z H O D N U T Í

K R A J S K Ý Ú Ř A D L I B E R E C K É H O K R A J E U Jezu 642/2a, Liberec 2 odbor životního prostředí a zemědělství R O Z H O D N U T Í K R A J S K Ý Ú Ř A D L I B E R E C K É H O K R A J E U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 odbor životního prostředí a zemědělství Liberec 28. ledna 2004 Vyřizuje: Ing. Petr Čech Tel.: 485226391 Adresátům dle

Více