Pokračujte kliknutím na tlačítko Next.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pokračujte kliknutím na tlačítko Next."

Transkript

1 Potvrzovací okno Pokud jsou tyto informace správné, klikněte myší na tlačítko Yes. Pokud tyto informace NEJSOU správné, klikněte myší na tlačítko No a obraťte se na administrátora. Pokyny 1/11 Vítejte v pokynech Tyto pokyny vás provedou několika okny, která vám pomohou zorientovat se v prostředí počítačových testů. Budete mít možnost vyzkoušet si každou z funkcí, než ji použijete v bodovaných otázkách. Získáte informace, jak používat myš a různé části obrazovky. Pokyny můžete procházet po dobu uvedenou v okénku Time remaining v pravém horním rohu. Během samotné zkoušky bude na obrazovce podobné okénko. V levém horním rohu je okénko, v němž se uvádí, u které ze série otázek (nebo v tomto případě u kterého z oken pokynů) se právě nacházíte. Další prvky na obrazovce jsou popsány dále v pokynech.

2 2/11 Používání myši Kurzor na obrazovce se pohybuje, když pohybujete myší po povrchu. Ačkoli může mít různé tvary, obvykle se jedná o šipku, jak je zobrazeno vlevo. Chcete-li na něco ukázat myší, přesuňte kurzor na požadovanou položku. Chcete-li na danou položku kliknout, ukažte na ni a poté stiskněte a rychle uvolněte levé tlačítko myši. Vyzkoušejte si: 1. Položte ruku lehce na myš a pohybujte s ní. Všimněte si, že se kurzor pohybuje stejně jako vaše ruka. 2. Ukažte na správnou odpověď (A) ve vzorové otázce níže a klikněte. Můžete kliknout na kterékoli místo v odpovědi. Všimněte si, že prázdné kolečko vedle odpovědi, kterou jste zvolili, je nyní vyplněné. Vzorová otázka A. Správná odpověď В. Nesprávná odpověď 3/11 Posouvání se mezi jednotlivými otázkami zkoušky Pomocí myši se posouváte od jedné otázky zkoušky ke druhé. Tlačítka se nachází ve spodní části obrazovky. Chcete-li se vrátit zpět, klikněte na tlačítko Previous. Chcete-li se posunout dále, klikněte na tlačítko Next.

3 4/11 Označování otázek, k nimž se chcete později vrátit Vaše skóre závisí na počtu správně zodpovězených otázek, proto je ve vašem zájmu odpovědět na všechny otázky. Pokud si nejste svou odpovědí jistí, můžete si danou otázku označit, a budete-li mít dostatek času, vrátit se k ní později. Chcete-li určitou otázku označit, klikněte na tlačítko Mark. Chcete-li označení určité otázky zrušit, klikněte na tlačítko Marked. Toto tlačítko se objeví pouze v případě, že jste otázku označili. Zrušte označení otázky, když jste spokojení se zvolenou odpovědí. Pokud zapomenete označení otázky zrušit, nic se neděje. Při bodování se nijak nerozlišuje mezi označenými a neoznačenými otázkami. Otázku můžete rovněž ponechat nezodpovězenou (nedokončenou). Na označené a nedokončené otázky budete upozorněni v přehledu otázek, který se na obrazovce objeví před ukončením zkoušky, a bude-li vám zbývat dostatek času, můžete se k těmto otázkám vrátit. 5/11 Používání funkce rolování Pokud se otázka nevejde na jednu obrazovku, objeví se rolovací lišta. Rolovací lišty mohou být vodorovné nebo svislé. Chcete-li se pomalu posouvat obsahem obrazovky, klikněte na šipku na rolovací liště, která ukazuje daným směrem. Pro přesun k předchozí nebo následující obrazovce klikněte na rolovací lištu nad nebo pod běžcem.

4 6/11 Otázky s možností výběru z několika odpovědí Tento test obsahuje otázky s výběrem z několika odpovědí. Chcete-li ve zkoušce vybrat odpověď na otázku s výběrem z několika odpovědí, klikněte na svou odpověď myší. Vyzkoušejte si výběr odpovědi u následující vzorové otázky: 1. Vyberte odpověď. Všimněte si, že prázdné kolečko vedle odpovědi, kterou jste zvolili, je nyní vyplněné. U každé otázky můžete vybrat pouze jednu odpověď. 2. Chcete-li odpověď změnit, vyberte jinou možnost. Vzorová otázka Jaké je hlavní město USA? A. New York, NY B. Washington, DC C. Chicago, IL D. Los Angeles, CA 7/11 Zvýrazňování textu Během zkoušky můžete v jednotlivých pasážích a otázkách zvýrazňovat text, k němuž by podle vás mohlo být důležité se v průběhu zkoušky vrátit. Zvýraznění zůstane zachováno po celou dobu zkoušky, dokud se nerozhodnete jej odstranit. Pro zvýraznění textu podržte levé tlačítko myši a táhněte kurzor přes požadovaný text. Klikněte na tlačítko Highlight, které se objeví pod vybraným textem. Chcete-li zvýraznění odstranit, umístěte kurzor na zvýrazněný text a klikněte levým tlačítkem myši. Upozorňujeme, že zvýraznění nelze použít u možných odpovědí. Vyzkoušejte si

5 8/11 Přeškrtávání textu Během této zkoušky máte k dispozici funkci přeškrtávání, která vám pomůže vizuálně vyřadit možné odpovědi, jimiž se nechcete dále zabývat. Přeškrtnutí zůstane zachováno po celou dobu zkoušky, dokud se nerozhodnete jej odstranit. Pro přeškrtnutí možnosti na ni klikněte pravým tlačítkem myši. Chcete-li přeškrtnutí odstranit, klikněte na danou možnost znovu pravým tlačítkem myši. Chcete-li přeškrtnutou možnost vybrat jako svou odpověď, klikněte na ni levým tlačítkem myši. Přeškrtnout můžete libovolný počet možností. 9/11 Přehled otázek Na konci zkoušky uvidíte posouvatelný přehled všech otázek. Tento seznam obsahuje čísla všech otázek a uvádí, zda jste dané otázky označili, protože se k nim chcete vrátit, dokončili nebo vynechali. Chcete-li si otázky znovu projít, klikněte na tlačítko Review All. Přesunete se k první otázce. Kliknutím na tlačítko Next se přesunete k další otázce. Můžete rovněž dvakrát kliknout na číslo otázky na seznamu, pokud se chcete přesunout ke konkrétní otázce. Chcete-li se vrátit k označeným otázkám, klikněte na tlačítko Review Marked. Přesunete se k první označené otázce. Kliknutím na tlačítko Next se přesunete k další označené otázce. Chcete-li se vrátit k nedokončeným otázkám, klikněte na tlačítko Review Incomplete. Přesunete se k první nedokončené otázce. Kliknutím na tlačítko Next se přesunete k další nedokončené otázce.

6 10/11 Ukončení zkoušky Jak ukončit jednotlivé části zkoušky Po dokončení jednotlivých částí zkoušky klikněte na tlačítko End Section, kterým se přesunete k části následující. Upozorňujeme, že jakmile kliknete na tlačítko End Section, NEBUDETE se moci k předchozí části vrátit. Jak ukončit zkoušku Po dokončení poslední části zkoušky klikněte na tlačítko End Exam, kterým ukončíte zkoušku. Upozorňujeme, že jakmile kliknete na tlačítko End Exam, NEBUDETE se moci vrátit k žádné z částí zkoušky. 11/11 Konec pokynů Toto je konec pokynů. Zbývá-li vám čas, můžete si pokyny znovu projít klikáním na tlačítko Previous, které vás vždy vrátí o jedno okno zpět. Hodně štěstí ve zkoušce. Klikněte na tlačítko End.

7 Úvodní okna 1/6 Vítejte v počítačových testech s otázkami s možností výběru z několika odpovědí, které organizuje úřad EPSO a jménem úřadu EPSO zajišťuje Prometric. Všechny testové otázky v rámci každého testu jsou hodnoceny stejným počtem bodů. Za chybné odpovědi se body neztrácí. Upozorňujeme, že po dokončení počítačových testů nedostanete výtisk otázek, vašich odpovědí ani bodů. Úřad EPSO vás bude o získaných bodech informovat ve lhůtě stanovené v pokynech pro uchazeče, jež jsou přiloženy ke zvacímu dopisu, který vám byl zaslán prostřednictvím účtu EPSO. PŘEJEME VÁM HODNĚ ŠTĚSTÍ V TESTECH. PRO ZAHÁJENÍ TESTU KLIKNĚTE NA TLAČÍTKO NEXT. 2/6 TEST A VERBÁLNÍ UVAŽOVÁNÍ V JAZYCE 1 Čas a počet otázek jsou stanoveny v oznámení o výběrovém řízení. Tento test se skládá z textových pasáží, po nichž následuje několik tvrzení. Vaším úkolem je vyhodnotit, které ze čtyř uvedených tvrzení je s ohledem na daný text nejpravdivější. Upozorňujeme, že u každé otázky je vždy správná pouze jedna odpověď a že touto správnou odpovědí je tvrzení, které je nejpravdivější s ohledem na informace uvedené v textu. Budete muset pracovat rychle a přesně. U některých otázek může být do jisté míry pravdivá většina tvrzení. Vaším úkolem je uvést, které tvrzení je podle vás s ohledem na daný text nejpravdivější. Musíte používat informace uvedené v textu, nikoli své případné předchozí znalosti. 3/6 PŘESTÁVKA Pokud chcete, můžete nyní využít stanovený čas pro nepovinnou přestávku. Hodiny v pravém horním rohu obrazovky ukazují, kolik času vám na přestávku zbývá. Pokud si přejete začít s dalším testem zkoušky dříve, než čas vyprší, stiskněte tlačítko END. Jakmile vyprší stanovený maximální čas, zkouška bude pokračovat dalším testem. Nezapomeňte se vrátit včas!

8 4/6 TEST В NUMERICKÉ UVAŽOVÁNÍ V JAZYCE 1 Čas a počet otázek jsou stanoveny v oznámení o výběrovém řízení. Tento test se skládá z řady grafů/tabulek, po nichž následuje text a pět možných odpovědí. Vaším úkolem je vypočítat správný výsledek. K dispozici je kalkulačka. Upozorňujeme, že u každé otázky je vždy správná pouze jedna odpověď. Budete muset pracovat rychle a přesně. U některých otázek s většími grafy/tabulkami může být nutné se nejprve posunout na stránce dolů, abyste viděli všechny možné odpovědi. Musíte používat informace uvedené v textu, nikoli své případné předchozí znalosti. 5/6 TEST C Test abstraktního myšlení Čas a počet otázek jsou stanoveny v oznámení o výběrovém řízení. V tomto testu jsou použity obrazce k hodnocení vaší schopnosti abstraktního myšlení. Každá otázka sestává z řady obrazců, mezi nimiž je určitý logický vztah nebo které jsou seřazeny podle určitého pravidla. Při čtení obrazců postupujte zleva doprava. Vaším úkolem je vybrat do této řady další obrazec. U každé otázky máte na výběr několik možností. Správná je vždy pouze jedna varianta. Kliknutím označte variantu, kterou považujete za správnou. Pro zobrazení příkladu klikněte na NEXT

9 6/6 Test abstraktního myšlení Příklad Z uvedených variant vyberte obrazec, který by v uvedené řadě následoval. Poté kliknutím označte Vámi zvolenou variantu zobrazenou níže. Správným řešením tohoto příkladu je varianta C. PRO ZAHÁJENÍ TESTU klikněte na NEXT

ESLC Testový program Pokyny pro studenty (CZ)

ESLC Testový program Pokyny pro studenty (CZ) ESLC Testový program Pokyny pro studenty (CZ) Obsah 1 ÚVOD 3 2 VYPRACOVÁNÍ TESTŮ 3 2.1 Přihlášení 3 2.2 Zkouška zvuku pro Poslechový test 5 2.3 Vypracování testu 5 3 Informace k testovým úkolům 7 3.1 Poslechové

Více

Vítejte ve Výukovém Průvodci Zkouškou IIA (CBT-Počítačové Testování): Čeština

Vítejte ve Výukovém Průvodci Zkouškou IIA (CBT-Počítačové Testování): Čeština Používání Zobrazení v Označení pro Průvodci Zkouškou IIA (CBT-Počítačové Testování): Čeština Tento výukový průvodce je určen pro kandidáty, kteří budou skládat jeden z počítačových testů (CBT) IIA v testovacím

Více

Zlepšování kvality dat zločinců EU

Zlepšování kvality dat zločinců EU Zlepšování kvality dat zločinců EU REFERENČNÍ NÁSTROJ NÁVODPRO UŽIVATELE ERIC (European Request Information Capture - Evropská Žádost ozachycení Informací) je referenčním nástrojem určeným na pomoc asistovat

Více

Úvod do email systému

Úvod do email systému Úvod do email systému Základní informace Toto emailové prostředí je rozloženo do tří hlavních částí - rámců. Levý rámec zobrazuje aktuálně přihlášené složky. V pravé části strany se realizuje veškerá činnost

Více

Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT. Kurz MS Excel kurz 2. Inovace a modernizace studijních oborů FSpS (IMPACT) CZ.1.07/2.2.00/28.

Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT. Kurz MS Excel kurz 2. Inovace a modernizace studijních oborů FSpS (IMPACT) CZ.1.07/2.2.00/28. Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT Kurz MS Excel kurz 2 1 Obsah Práce s listy v MS Excel 2010... 4 Výběr (volba) listu... 4 Skrýt/zobrazit listy... 5 Klik na záložky... 5 Skrýt list (využítí pásu

Více

2. Najeďte si kurzorem myši do pravého spodního rohu k symbolu malého černého čtverečku kurzor myši se změní na černý nitkový kříž.

2. Najeďte si kurzorem myši do pravého spodního rohu k symbolu malého černého čtverečku kurzor myši se změní na černý nitkový kříž. 1.1.1 ROZBALOVACÍ SEZNAMY Program MS Excel usnadňuje uživatelům práci tím, že obsahuje již připravené seznamy často používaných textů, např. měsíce v roce, dny v týdnu apod. K příslušnému seznamu se dostanete

Více

Základní uživatelský manuál služby WMS Drive

Základní uživatelský manuál služby WMS Drive Základní uživatelský manuál služby WMS Drive Uživatelský manuál Obsah Uživatelský manuál Obsah 2 Webový klient Základní prostředí 3 Webový klient Oblíbené položky 4 Webový klient Upload souborů 5 Webový

Více

Ovládání Open Office.org Calc Ukládání dokumentu : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Uložit jako.

Ovládání Open Office.org Calc Ukládání dokumentu : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Uložit jako. Ukládání dokumentu : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Uložit jako. Otevře se tabulka, v které si najdete místo adresář, pomocí malé šedočerné šipky (jako na obrázku), do kterého

Více

aplikační software pro práci s informacemi

aplikační software pro práci s informacemi INFORMATIKA aplikační software pro práci s informacemi ZARÁŽKY Pracovní list pro žáky Vytvořila: RNDr. Ivanka Dvořáčková 2013 ZARÁŽKY TABULÁTORŮ pracovní list Zarážky tabulátoru umožňují umístit text na

Více

Cesta po Evropské unii Cesta za poznáním. Jak hrát tuto hru?

Cesta po Evropské unii Cesta za poznáním. Jak hrát tuto hru? Cesta po Evropské unii Cesta za poznáním Jak hrát tuto hru? 0. Úvod... 4 1. Zahájení hry... 4 2. Výběr úrovně... 4 3. Výběr země... 6 4. Cestování po vybrané zemi... 6 4.a. Hra s kameny... 7 4.b. Kvíz...

Více

Administrace webu Postup při práci

Administrace webu Postup při práci Administrace webu Postup při práci Obsah Úvod... 2 Hlavní menu... 3 a. Newslettery... 3 b. Administrátoři... 3 c. Editor stránek... 4 d. Kategorie... 4 e. Novinky... 5 f. Produkty... 5 g. Odhlásit se...

Více

ipodatelna Uživatelská příručka

ipodatelna Uživatelská příručka Uživatelská příručka 1 Obsah Obsah 1 I Úvod 2 II Práce s aplikací 3 III Podání 4 1 Nové podání... 5 IV Informace o Uživateli 11 V Podatelna 13 1 Přijmout... a odmítnout podání 13 2 Seznam... došlých podání

Více

y v TimeMakeru

y v TimeMakeru E-Maily v TimeMakeru Jakákoliv komunikace od externího uživatele (uživatele, který nemá TimeMaker) anebo pro něj. Po doručení se objeví ve Vašem Souhrnném Inboxu. Vždy se pozná podle znaku @ v adrese,

Více

Osnova, hlavní a vnořené dokumenty

Osnova, hlavní a vnořené dokumenty Osnova, hlavní a vnořené dokumenty 912 K čemu slouží osnova dokumentu Osnovu lze použít pro zobrazení struktury dokumentu, ale také například pro přesouvání bloků textu nebo změnu úrovně nadpisů. Strukturu

Více

POZOR!!! INSTALACE POD WINDOWS 200 / XP / VISTA PROBÍHÁ VE DVOU ETAPÁCH A JE NUTNÉ DOKON

POZOR!!! INSTALACE POD WINDOWS 200 / XP / VISTA PROBÍHÁ VE DVOU ETAPÁCH A JE NUTNÉ DOKON Program SK2 Připojení adaptérusk2 k počítači Propojte svůj počítač pomocí přiloženého propojovacího USB kabelu s adaptérem SK2. SK2 v prostředí Windows 2000 - XP - Vista - po propojení počítače s adaptérem

Více

Systém pro podávání připomínek a námitek ke konceptu Územního plánu hl. m. Prahy

Systém pro podávání připomínek a námitek ke konceptu Územního plánu hl. m. Prahy Systém pro podávání připomínek a námitek ke konceptu Územního plánu hl. m. Prahy Uživatelská podpora aplikace po - pá 9:00-15:00 tel.: 2 3600 5045, 2 3600 5096, 2 3600 5695 email: up_pripominky@urm.mepnet.cz

Více

JLR EPC. Rychlý průvodce. Obsah. Czech Version 2.0. Průvodce krok za krokem Průvodce obrazovkami

JLR EPC. Rychlý průvodce. Obsah. Czech Version 2.0. Průvodce krok za krokem Průvodce obrazovkami JLR EPC Rychlý průvodce Obsah Průvodce krok za krokem.....2-7 Průvodce obrazovkami.....8-11 Czech Version 2.0 JLR EPC Rychlý průvodce 1. Zadání žádosti Potíže s přihlášením? Otevřete svůj prohlížeč a přejděte

Více

E-learningový modul popis ovládacích prvků návod na úspěšné absolvování kurzu

E-learningový modul popis ovládacích prvků návod na úspěšné absolvování kurzu E-learningový modul popis ovládacích prvků návod na úspěšné absolvování kurzu 1) Takto vypadá prostředí modulu. V horní části se nachází téma modulu.(obr.č.1 bod 1) Níže jsou uvedeny názvy podtémat. (obr.č.1

Více

Pokyny pro žáky k testování písemné zkoušky na počítači

Pokyny pro žáky k testování písemné zkoušky na počítači Pokyny pro žáky k testování písemné zkoušky na počítači Posadíte se na určené místo v počítačové učebně, kde již předtím správce zkoušky spustil určený internetový prohlížeč s IP adresou zkouškového serveru.

Více

První kroky s aplikací ActivInspire

První kroky s aplikací ActivInspire První kroky s aplikací ActivInspire Výukový program 1 Otevření předváděcího sešitu 1. Klikněte na tlačítko Hlavní nabídka. 2. Klikněte na položku Soubor. 3. Klikněte na položku Otevřít. 4. Vyhledejte umístění

Více

Up & Down opce. Manuál. Obsah

Up & Down opce. Manuál. Obsah Up & Down opce Manuál Obsah 1 Přihlášení do platformy... 2 2 Rozhraní platformy... 4 2.1 Změna modulu z Forex na Opce... 4 2.2 Market Watch... 5 2.3 Up-Down Opce... 9 2.4 Okno Obchodního portfólia... 11

Více

ADDRESS BOOK VÍTEJTE V NÁVODU K ADRESÁŘI TALK FUSION

ADDRESS BOOK VÍTEJTE V NÁVODU K ADRESÁŘI TALK FUSION ADDRESS BOOK VÍTEJTE V NÁVODU K ADRESÁŘI TALK FUSION Díky možnosti nepřetržitého přístupu do centra videokomunikace můžete své video e-maily posílat kdykoliv chcete. video e-maily v několika snadných krocích.

Více

Návod na zadávání nabídky na stránkách www.imalina.cz a orientace v administračním prostředí partnera krok za krokem. Je to jednoduché!

Návod na zadávání nabídky na stránkách www.imalina.cz a orientace v administračním prostředí partnera krok za krokem. Je to jednoduché! Návod na zadávání nabídky na stránkách www.imalina.cz a orientace v administračním prostředí partnera krok za krokem. Je to jednoduché! V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat. Jsme Vám

Více

Průvodce aktualizací systému Windows 8.1 krok za krokem

Průvodce aktualizací systému Windows 8.1 krok za krokem Průvodce aktualizací systému Windows 8.1 krok za krokem Instalace a aktualizace systému Windows 8.1 Aktualizujte prostředí BIOS, aplikace, ovladače a spusťte službu Windows Update Vyberte typ instalace

Více

Formuláře. Téma 3.2. Řešený příklad č Zadání: V databázi formulare_a_sestavy.accdb vytvořte formulář pro tabulku student.

Formuláře. Téma 3.2. Řešený příklad č Zadání: V databázi formulare_a_sestavy.accdb vytvořte formulář pro tabulku student. Téma 3.2 Formuláře Formuláře usnadňují zadávání, zobrazování, upravování nebo odstraňování dat z tabulky nebo z výsledku dotazu. Do formuláře lze vybrat jen určitá pole z tabulky, která obsahuje mnoho

Více

Windows RT 8.1 Update Step-by-Step Guide

Windows RT 8.1 Update Step-by-Step Guide Windows RT 8.1 Update Step-by-Step Guide Aktualizace Windows RT na verzi Windows RT 8.1 Nainstalováním nejnovějších aktualizací Windows zajistěte, aby byl počítač s Windows RT v aktuálním stavu Zjištění

Více

Jakodemknouta nahrát námořní mapy. Do navigace Garmin?

Jakodemknouta nahrát námořní mapy. Do navigace Garmin? Jakodemknouta nahrát námořní mapy BlueChartAtlantic Do navigace Garmin? Nejprve je potřeba vytvořit uživatelský účet a zaregistrovat vaši navigaci. 1. Na internetu otevřete stránku: my.garmin.com 2. Zvolte:

Více

Proces editace JOSM. Tato příručka může být stažena jako josm_more-about-josm_en.odt or josm_more-aboutjosm_en.pdf

Proces editace JOSM. Tato příručka může být stažena jako josm_more-about-josm_en.odt or josm_more-aboutjosm_en.pdf Proces editace JOSM Tato příručka může být stažena jako josm_more-about-josm_en.odt or josm_more-aboutjosm_en.pdf Zkontrolováno 12.7.2015 V předchozí části jste nainstalovali JOSM a začali kreslit své

Více

Převod na 2. pololetí

Převod na 2. pololetí Převod na 2. pololetí Funkce pro převod na 2. pololetí je součástí systému SAS od verze 5.12, kdy byla v SASu zavedena evidence žáků po pololetích. Umožňuje převést třídy a žáky z 1. do 2. pololetí. Nová

Více

Tvorba článků na knihožroutu: Slovo úvodem... 2 Přihlášení... 3 Tvorba tabulky... 5 Vložení obrázků... 8 Vložení hypertextového odkazu...

Tvorba článků na knihožroutu: Slovo úvodem... 2 Přihlášení... 3 Tvorba tabulky... 5 Vložení obrázků... 8 Vložení hypertextového odkazu... Tvorba článků na knihožroutu: Slovo úvodem... 2 Přihlášení... 3 Tvorba tabulky... 5 Vložení obrázků... 8 Vložení hypertextového odkazu... 9 Slovo úvodem Editaci článků provádějte v prohlížeči MOZILLA FIREFOX!

Více

POKYNY k vyplnění ELEKTRONICKÉ EVIDENCE FORMULÁŘŮ Registrací sportovních oddílů ČOS (EEFo RSO)

POKYNY k vyplnění ELEKTRONICKÉ EVIDENCE FORMULÁŘŮ Registrací sportovních oddílů ČOS (EEFo RSO) POKYNY k vyplnění ELEKTRONICKÉ EVIDENCE FORMULÁŘŮ Registrací sportovních oddílů ČOS (EEFo RSO) Aplikaci najdete na adrese https://sokol.ols.cz, která slouží k online registraci sportovního oddílu v rámci

Více

CEMEX Go. Faktury. Verze 2.1

CEMEX Go. Faktury. Verze 2.1 Faktury Verze 2. Faktury Ve snaze inovovat a zlepšovat zkušenosti našich zákazníků společnost CEMEX vytvořila integrované digitální řešení, které vám umožní správu vaší obchodní činnosti v reálném čase.

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UČITEL

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UČITEL VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UČITEL INFORMAČNÍ SYSTÉM PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLU LOŠTICE Radek ZIMMERMANN Obsah 1 Úvod... 3 2 Přístup... 3 3 Přihlášení do systému... 4

Více

Manuál na pořízení technické změny pomocí webové kalkulačky. Verze 1.2

Manuál na pořízení technické změny pomocí webové kalkulačky. Verze 1.2 Manuál na pořízení technické změny pomocí webové kalkulačky Verze 1.2 2 Obsah 1. Úvod.. 3 1.1. Základní informace 3 1.2. Spuštění kalkulačky. 3 1.3. Přehled možných úprav 4 2. Sestavení technické změny.

Více

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz DODATEK č. 1 20.1.2012 OBSAH OBSAH... 48 C. PRÁCE SE SYSTÉMEM... 49 C.1 ÚVODNÍ OBRAZOVKA PO PŘIHLÁŠENÍ... 49 C.2 NASTAVENÍ VLASTNÍCH ÚDAJŮ... 50 a. Nastavení Uživatele... 50 b. Nastavení Systému... 51

Více

Převod na nový školní rok

Převod na nový školní rok Převod na nový školní rok Funkce pro převod na nový školní je součástí systému SAS od jeho počátku. Umožňuje převést třídy a žáky ze školního roku, který končí, do dalšího školního roku. Před tím, než

Více

CGMesky. Rozšiřující služba

CGMesky. Rozšiřující služba CGMesky Rozšiřující služba Návod Dokumentace Poslední aktualizace: 15.7.2015 CGMesky Služba CGMesky umožňuje odesílat textové SMS zprávy přímo z prostředí Vašeho programu. Rychle a efektivně můžete informovat

Více

PŘÍKAZ K ZADÁNÍ SEPA PLATBY V APLIKACI MULTICASH KB

PŘÍKAZ K ZADÁNÍ SEPA PLATBY V APLIKACI MULTICASH KB V rámci instalace MultiCash KB je SEPA modul její součástí od poloviny roku 2010 (v3.21 a vyšší). Dodavatel softwaru (fy. MD Praha) doporučuje minimálně verzi 3.22 a vyšší. Pokud máte verzi nižší, kontaktujte

Více

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace.

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Profesis on-line 20.1.2015 Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace (včetně

Více

Pokyny pro zájemce o doškolovací kurzy

Pokyny pro zájemce o doškolovací kurzy Pokyny pro zájemce o doškolovací kurzy Doškolovací kurz pro pojišťovací zprostředkovatele a samostatné likvidátory pojistných událostí připravila Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group (dále

Více

Jednoduchý pomocník pro aplikaci Elektronická příloha č. 2 EP2W EP2 Workspace

Jednoduchý pomocník pro aplikaci Elektronická příloha č. 2 EP2W EP2 Workspace 1. Obecné informace... 1 2. Žádost o přílohu č. 2... 2 3. Vyplnění a odeslání přílohy č. 2 k podpisu do VZP... 3 4. Podpis a odeslání přílohy č. 2 do VZP... 4 4.1 Podepsání jednotlivého dokumentu... 4

Více

Instalační a uživatelská příručka

Instalační a uživatelská příručka Instalační a uživatelská příručka 1304 Aplikace MESIresults je určena pro použití s automatickým zařízením měření indexu kotníkových tlaků (ABPI MD). Při použití USB kabelu může být zařízení ABPI MD připojeno

Více

JEDNODUCHÝ PRŮVODCE STRÁNKAMI www.dedra.cz

JEDNODUCHÝ PRŮVODCE STRÁNKAMI www.dedra.cz JEDNODUCHÝ PRŮVODCE STRÁNKAMI www.dedra.cz Pomocí tohoto jednoduchého průvodce se budete lépe orientovat na našich internetových stánkách a bez problémů využívat výhod nového automatického objednávkového

Více

Obsah. Přidání nové trasy Název trasy Výběr jazyka Náklady. Doporučení

Obsah. Přidání nové trasy Název trasy Výběr jazyka Náklady. Doporučení Obsah Přidání nové trasy Název trasy Výběr jazyka Náklady Štítky Doporučení Časové rozmězí Termíny Délka Dodatečné náklady Popis Mapa Tvorba a editace bodů Název bodu Multimédia Obrazy Audio a Video Synchronizace

Více

Průvodce pro přenos dat

Průvodce pro přenos dat Průvodce pro přenos dat (pro tonometr OMRON M6 Comfort IT a OMRON M3 IT) 1)Před prvním použití se musíte nejdříve zaregistrovat. 2)Přejděte na webovou stránku: http://bi-link.omron.com/home/landing 3)Zde

Více

2017 CARAT "New design"

2017 CARAT New design 2017 CARAT "New design" Stručný průvodce verzí CARAT New Design Tato příručka poskytuje informace o základech programu CARAT New Design. Další podrobné informace jsou k dispozici na úvodní stránce online

Více

Zápis průběžné klasifikace do školního evidenčního programu BAKALÁŘI (s vystavením klasifikace na webu pro rodiče)

Zápis průběžné klasifikace do školního evidenčního programu BAKALÁŘI (s vystavením klasifikace na webu pro rodiče) Zápis průběžné klasifikace do školního evidenčního programu BAKALÁŘI (s vystavením klasifikace na webu pro rodiče) 1/ Klikni levým tlačítkem myši na ikonu Zápis známek (nebo ikona Evidence) v adresáři

Více

Novinky v programu. LogiKal VERZE 7 ČERVEN 2010. Newsletter Verze 7 Strana 1

Novinky v programu. LogiKal VERZE 7 ČERVEN 2010. Newsletter Verze 7 Strana 1 Novinky v programu LogiKal VERZE 7 ČERVEN 2010 Newsletter Verze 7 Strana 1 OBSAH NOVÉ UŽIVATELSKÉ PROSTŘEDÍ... 4 Úvodní strana... 4 Správa zakázek... 5 Centrum zakázky... 6 Zadávání prvků... 7 SPRÁVA ZAKÁZEK...

Více

Vzorce. Suma. Tvorba vzorce napsáním. Tvorba vzorců průvodcem

Vzorce. Suma. Tvorba vzorce napsáním. Tvorba vzorců průvodcem Vzorce Vzorce v Excelu lze zadávat dvěma způsoby. Buď známe přesný zápis vzorce a přímo ho do buňky napíšeme, nebo použijeme takzvaného průvodce při tvorbě vzorce (zejména u složitějších funkcí). Tvorba

Více

Postup instalace přídavného modulu pro Aktuální zůstatky (CBA) v programu MultiCash KB (MCC)

Postup instalace přídavného modulu pro Aktuální zůstatky (CBA) v programu MultiCash KB (MCC) Postup instalace přídavného modulu pro Aktuální zůstatky (CBA) v programu MultiCash KB (MCC) 1/6 1. Instalace modulu Na internetových stránkách KB na adrese http://www.mojebanka.cz v sekci Stáhněte si

Více

2D-skicování Tato část poskytuje shrnutí 2D-skicování, které je nezbytné ke tvorbě modelů Solid Works.

2D-skicování Tato část poskytuje shrnutí 2D-skicování, které je nezbytné ke tvorbě modelů Solid Works. 2D-skicování Tato část poskytuje shrnutí 2D-skicování, které je nezbytné ke tvorbě modelů Solid Works. Skici v SolidWorks slouží pro všechny tvorbu načrtnutých prvků včetně následujících: Vysunutí Tažení

Více

K veškerým informacím v systému REACH-IT se snadno dostanete z domovské stránky.

K veškerým informacím v systému REACH-IT se snadno dostanete z domovské stránky. Objevte V tomto stručném průvodci naleznete užitečné informace, které vám pomohou seznámit se s nástrojem REACH-IT a udělat si o něm základní představu. K veškerým informacím v systému REACH-IT se snadno

Více

Up & Down Opce. Manuál. Obsah

Up & Down Opce. Manuál. Obsah Up & Down Opce Manuál Obsah 1 Přihlášení do platformy... 2 2 Rozhraní platformy... 3 2.1 Změna modulu z Forex na Opce... 3 2.2 Market Watch... 4 2.3 Click & Trade okno... 7 2.4 Okno Obchodního portfolia...

Více

Desktopová aplikace pro tvorbu kartografických výstupů

Desktopová aplikace pro tvorbu kartografických výstupů Desktopová aplikace pro tvorbu kartografických výstupů Manuál na tvorbu kartografického výstupu 1. Aplikace po startu 2. Přiblížení na zájmovou oblast www.omapy.cz 3. Přepnutí mód aplikace na editaci www.omapy.cz

Více

Dealer Extranet 3. Správa objednávek

Dealer Extranet 3. Správa objednávek Dealer Extranet 3 Správa objednávek Obsah Zpracování objednávky 3 Vyhledávací pole 4 Konfigurátor 5 Rychlá objednávka 6 Rychlá objednávka náhradních dílů a nestandardních produktů 7 Oblíbené 8 Objednávání

Více

Univerzální rezervační systém. Uživatelská příručka

Univerzální rezervační systém. Uživatelská příručka Univerzální rezervační systém Uživatelská příručka Obsah I. Instalace... 3 II. První spuštění aplikace... 4 III. Hlavní okno aplikace... 5 IV. Nastavení aplikace... 6 1. Přidání místností... 6 2. Uživatelské

Více

IFTER-EQU Instalační manuál

IFTER-EQU Instalační manuál IFTER-EQU Instalační manuál Revize: Únor 2016 1 / 30 Obsah: 1 IFTER EQU Instalace softwaru 1.1 Rychlá instalace 1.1.1 Instalace na jeden počítač 1.1.2 Instalace na více počítačů 1.2 Pokročilá instalace

Více

PDF Split and Merge. Průvodce programem pro práci s PDF

PDF Split and Merge. Průvodce programem pro práci s PDF PDF Split and Merge Průvodce programem pro práci s PDF Obsah Instalace a nastavení programu... 1 Sloučení více PDF do jednoho souboru... 1 Rozdělení PDF... 2 Vizuální reorganizátor... 3 Vizuální průvodce

Více

CitiManager: Stručný návod k přechodu na nový systém pro držitele karet

CitiManager: Stručný návod k přechodu na nový systém pro držitele karet Tento stručný návod vám ukáže: 1. jak postupovat při registraci do CitiManager a) Pouze pro stávající držitele karet, kteří používají online výpisy b) Pouze pro držitele karet, kteří používají papírové

Více

ÚLOHA 6. Úloha 6: Stěžejní body tohoto příkladu:

ÚLOHA 6. Úloha 6: Stěžejní body tohoto příkladu: Úloha 6: Stěžejní body tohoto příkladu: - Definování tabule plechu - Manuální nesting - vkládání - Expert-parametry pro nastavení automatického zpracování - Provedení automatického Expert zpracování -

Více

Gymnázium Ostrava Hrabůvka, příspěvková organizace Františka Hajdy 34, Ostrava Hrabůvka

Gymnázium Ostrava Hrabůvka, příspěvková organizace Františka Hajdy 34, Ostrava Hrabůvka Gymnázium Ostrava Hrabůvka, příspěvková organizace Františka Hajdy 34, Ostrava Hrabůvka Projekt Využití ICT ve výuce na gymnáziích, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.1.07/02.0030 MS Power Point Metodický

Více

Prohlížení a editace externích předmětů

Prohlížení a editace externích předmětů Prohlížení a editace externích předmětů 1. Spuštění modulu Externí předměty 2. Popis prostředí a ovládacích prvků 2.1. Rozbalovací seznamy 2.3. Seznamy 2.3.1. Definice předmětů 2.3.2. Vypsané předměty

Více

Projekty. Úvodní příručka

Projekty. Úvodní příručka Projekty Úvodní příručka Sledování úkolů Sharepointový seznam úkolů je praktický nástroj, který vám pomůže udržet si přehled o všem, co je potřeba v projektu udělat. Můžete přidávat data zahájení a termíny

Více

Použití aplikace OmniPass a čtečky otisku prstů

Použití aplikace OmniPass a čtečky otisku prstů Použití aplikace OmniPass a čtečky otisku prstů Aplikaci OmniPass pro používání čtečky otisku prstů, si můžete stáhnout z tohoto odkazu: Windows Vista 32bit verze www.hardware-software.cz/data/techinfo/soft/omnipass/op_vista_32bit.zip

Více

II. Elektronická pošta

II. Elektronická pošta II. Chceme-li si přečíst poštu, klikneme v levém sloupci na nápis Doručená pošta. Máme před sebou seznam e-mailů seřazených podle data a času přijetí. Pokud máme zapnuto zobrazení náhledu, ve spodní nebo

Více

Stěžejní funkce MS Excel 2007/2010, jejich ovládání a možnosti využití

Stěžejní funkce MS Excel 2007/2010, jejich ovládání a možnosti využití Stěžejní funkce MS Excel 2007/2010, jejich ovládání a možnosti využití Proč Excel? Práce s Excelem obnáší množství operací s tabulkami a jejich obsahem. Jejich jednotlivé buňky jsou uspořádány do sloupců

Více

ANETE, spol. s r.o. MobilKredit

ANETE, spol. s r.o.   MobilKredit ANETE, spol. s r.o. www.anete.com MobilKredit 2016 Obsah 1 Přístup do stravovacího systému pomocí chytrého telefonu... 3 2 Instalace aplikace... 3 3 Uživatel a heslo... 4 3.1 Identifikace uživatele...

Více

Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT. Kurz MS Excel kurz 6. Inovace a modernizace studijních oborů FSpS (IMPACT) CZ.1.07/2.2.00/28.

Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT. Kurz MS Excel kurz 6. Inovace a modernizace studijních oborů FSpS (IMPACT) CZ.1.07/2.2.00/28. Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT Kurz MS Excel kurz 6 1 Obsah Kontingenční tabulky... 3 Zdroj dat... 3 Příprava dat... 3 Vytvoření kontingenční tabulky... 3 Možnosti v poli Hodnoty... 7 Aktualizace

Více

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor Verze: 1.06 Strana: 1 / 17 Návod pro použití Plug-in SMS Operátor 1. Co to je Plug-in modul SMS Operátor? Plug-in modul (zásuvkový modul) do aplikace MS Outlook slouží k rozšíření možností aplikace MS

Více

pro začátečníky pro pokročilé na místě (dle požadavků zákazníka)

pro začátečníky pro pokročilé na místě (dle požadavků zákazníka) Semináře pro začátečníky pro pokročilé na místě (dle požadavků zákazníka) Hotline telefonická podpora +420 571 894 335 vzdálená správa informační email carat@technodat.cz Váš Tým Obsah Obsah... -2- Úvod...

Více

Základní nastavení systému Windows 7

Základní nastavení systému Windows 7 Základní nastavení systému Windows 7 Ing. Miroslava Trusková 2012 1 Dobrý den, vítejte v lekci Systémová nastavení. Dnes si vysvětlíme, jak si přizpůsobit nastavení počítače tak, aby vyhovoval Vašim požadavkům.

Více

Manuál pro vytvoření účtu a práci v systému FLEGIT na rozhraní TRACES NT (pro roli hospodářského subjektu)

Manuál pro vytvoření účtu a práci v systému FLEGIT na rozhraní TRACES NT (pro roli hospodářského subjektu) Manuál pro vytvoření účtu a práci v systému FLEGIT na rozhraní TRACES NT (pro roli hospodářského subjektu) Listopad 2018 Kapitola 1. - Vytvoření účtu Pokud ještě nemáte vytvořen osobní účet EU Login (nebo

Více

VYTVOŘENÍ ÚČTU LG SMART WORLD

VYTVOŘENÍ ÚČTU LG SMART WORLD VYTVOŘENÍ ÚČTU LG SMART WORLD Přihlášení a Registrace Copyright 2012 LG Electronics. All Rights Reserved. 01. Stlačením tlačítka Home na dálkovém ovladači spustíte úvodní obrazovku LG Smart TV. 01A. V

Více

Návod k použití. O 2 TV Nahrávání

Návod k použití. O 2 TV Nahrávání Návod k použití O 2 TV Nahrávání Pomocí Tv Pomocí internetu Pomocí telefonu Pomocí iphone O 2 TV Nahrávání nastavení nahrávání přes internet 1. Úvodní stránka Stránku, kde si můžete nastavit nahrávání,

Více

Příručka. pro uživatele

Příručka. pro uživatele Příručka pro uživatele Příručka pro uživatele Autoři: Jože Mohorko, Marko Malajner, Žarko Čučej Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací (sdělení) odpovídá výlučně

Více

Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN RESEARCH / DATA

Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN RESEARCH / DATA Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN RESEARCH / DATA Modul FADN RESEARCH je určen pro odborníky z oblasti zemědělské ekonomiky. Modul neomezuje uživatele pouze na předpřipravené

Více

Základní vzhled hlavního okna vystihuje obrázek 1.1. Popis jeho hlavních částí označených

Základní vzhled hlavního okna vystihuje obrázek 1.1. Popis jeho hlavních částí označených KAPITOLA 1. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA 1 1 Uživatelská příručka 1.1 Instalace Program nevyžaduje speciální instalaci na Váš počítač. Na počítači ovšem musí být nainstalována podpora pro spouštění aplikací Java

Více

Manuál k ovládání aplikace INFOwin.

Manuál k ovládání aplikace INFOwin. Manuál k ovládání aplikace INFOwin. Základní práce s formuláři je ve všech modulech totožná. Vybereme tedy například formulář Pokladní kniha korunová na kterém si funkce ukážeme. Po zápisech se lze pohybovat

Více

Bakala ř i - manua l. Obsah

Bakala ř i - manua l. Obsah Bakala ř i - manua l Obsah 1 Úvod... 2 2 Osobní údaje... 3 3 Klasifikace... 3 3.1 Průběžná klasifikace... 3 3.2 Pololetní klasifikace... 4 3.3 Výchovná opatření... 4 3.4 Opravné zkoušky... 4 4 Kommens...

Více

Informace k převodu na nový školní rok

Informace k převodu na nový školní rok Informace k převodu na nový školní rok Pokud nebudete chtít využívat nové možnosti průvodce přechodem na nový školní rok, které jsou popsány v následující kapitole, pak použijete volbu základní převod

Více

Manuál k e-learningovému vzdělávacímu modulu 1 MODUL HIGH-TECH POTRAVINY. Popularizace zdraví Po.Zdrav (CZ.1.07/3.1.00/37.0104)

Manuál k e-learningovému vzdělávacímu modulu 1 MODUL HIGH-TECH POTRAVINY. Popularizace zdraví Po.Zdrav (CZ.1.07/3.1.00/37.0104) 2013 Manuál k e-learningovému vzdělávacímu modulu 1 MODUL HIGH-TECH POTRAVINY Popularizace zdraví Po.Zdrav (CZ.1.07/3.1.00/37.0104) Obsah OBSAH... 1 ÚVOD... 2 PŘÍRUČKA PRO ADMINISTRÁTORA... 3 1. VYTVOŘENÍ

Více

Postup propojení se zákazníky. Copyright Tungsten Corporation plc 2018

Postup propojení se zákazníky. Copyright Tungsten Corporation plc 2018 Postup propojení se zákazníky Vítejte. Toto video jsme vytvořili, abychom vám ukázali, jak snadné je propojit se se zákazníky prostřednictvím portálu systému Tungsten Network. Služba Propojení se zákazníky

Více

Nastavení stránky : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Stránka. Ovládání Open Office.org Draw Ukládání dokumentu :

Nastavení stránky : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Stránka. Ovládání Open Office.org Draw Ukládání dokumentu : Ukládání dokumentu : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Uložit jako. Otevře se tabulka, v které si najdete místo adresář, pomocí malé šedočerné šipky (jako na obrázku), do kterého

Více

Nápověda pro práci s PPP. Jak vytvořit nabídku?

Nápověda pro práci s PPP. Jak vytvořit nabídku? Nápověda pro práci s PPP Jak vytvořit nabídku? Otevřete si webovou stránku Platformy plánování akcí (PPP): *url* Zvolte jazyk. Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména a hesla. Vyberte ze seznamu

Více

Nápověda k modulu FieryMeasure

Nápověda k modulu FieryMeasure 2015 Electronics For Imaging. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právním upozornění pro tento produkt. 19. března 2015 Obsah 3 Obsah...5 Tisk měřicích stránek...5 Měření měřicí stránky...5

Více

Pro definici pracovní doby nejdříve zvolíme, zda chceme použít pouze informační

Pro definici pracovní doby nejdříve zvolíme, zda chceme použít pouze informační 1. 1 V programu Medicus Komfort a Medicus Profesionál je možné objednávat pacienty v nově přepracovaném objednávacím kalendáři. Volba Objednávky zpřístupňuje možnosti objednávání pacientů, nastavení pracovní

Více

Online komunikační místnost VOSK

Online komunikační místnost VOSK Online komunikační místnost VOSK (VIDEO ONLINE S KONFERENCÍ) verze 2.0 Verze 1.01 srpen 2012 Obsah Co je potřeba k používání systému VOSK? 3 Nastavení zvuku a hlasitosti 3 Instalace Adobe Flash Playeru

Více

Manuál pro uživatele ios *pro aplikaci CONNECTED WATCH

Manuál pro uživatele ios *pro aplikaci CONNECTED WATCH Manuál pro uživatele ios *pro aplikaci CONNECTED WATCH Obsah 1. Jak používat hodinky 2. Párování hodinek s telefonem 1. KROK 1: příprava hodinek pro spárování 2. KROK 2: stáhnutí aplikace Connected Watch

Více

Manuál SW lokalizace problémů a hodnot v dynamické mapě

Manuál SW lokalizace problémů a hodnot v dynamické mapě Manuál SW lokalizace problémů a hodnot v dynamické mapě Přístup na software je přes webovou stránku http://hodnoty.mapovyportal.cz, přes tlačítko Vstup do aplikace nebo přímým odkazem, například ze stránek

Více

Informace o zdroji učebního textu a poučení o jeho užívaní. Petr Broža, Libor Kříž, Roman Kučera, Pavel Nygrýn

Informace o zdroji učebního textu a poučení o jeho užívaní. Petr Broža, Libor Kříž, Roman Kučera, Pavel Nygrýn Informace o zdroji učebního textu a poučení o jeho užívaní Informace o zdroji: Autor: Název díla: Vydavatelství: Petr Broža, Libor Kříž, Roman Kučera, Pavel Nygrýn Microsoft Office 2007 - Průvodce pro

Více

PCB module - příručka pro rychlý start

PCB module - příručka pro rychlý start PCB module - příručka pro rychlý start Obsah Instrukce... 3 Spuštění zařízení... 3 První uvedení zařízení a software do provozu........3 Umístění podkladového materiálu a DPS do stroje...... 4 Nahrávání

Více

Příručka pro práci v systému edoceo

Příručka pro práci v systému edoceo Příručka pro práci v systému edoceo Mgr. Ilona Trojanová Kontakt: 974 818 208 Email: trojanova.ilona@vlada.cz 1. Úvod Cíl dokumentu Seznámení uživatelů se systémem edoceo, základními kroky přihlášení do

Více

Stručný manuál pro webový editor. Ukládáni základních informací, tvorba menu

Stručný manuál pro webový editor. Ukládáni základních informací, tvorba menu Stručný manuál pro webový editor Ukládáni základních informací, tvorba menu Po přihlášení ( zadejte zaslané přihlašovací jméno a heslo ) se Vám zobrazí stránka, kde jsou následující údaje: 1. blok, který

Více

V tomto manuálu získáte informace o postupu:

V tomto manuálu získáte informace o postupu: V tomto manuálu získáte informace o postupu: A. Jak se jako dodavatel registrovat B. Jak se jako dodavatel přihlásím C. Jak podat elektronickou nabídku F. Elektronická komunikace 1 A. Jak se jako dodavatel

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu EU Login a přidání čísla

Více

Uživatelský manuál. pro obsluhu online katalogu na objednávku kazet, tonerů a provozního materiálu

Uživatelský manuál. pro obsluhu online katalogu na objednávku kazet, tonerů a provozního materiálu Uživatelský manuál pro obsluhu online katalogu na objednávku kazet, tonerů a provozního materiálu Obsah 1. Úvod... 4 2. Přihlášení do online katalogu... 5 3. Úvodní strana... 6 3.1. Informační část...

Více

Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN BASIC

Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN BASIC Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN BASIC Modul FADN BASIC je určen pro odbornou zemědělskou veřejnost bez větších zkušeností s internetovými aplikacemi a bez hlubších

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka k registraci a zpracování elektronické žádosti o dotaci v prostředí aplikace Komunikace s občany (RAP) Obsah: 1. Úvod... 1 2. Než začnete vyplňovat elektronickou žádost o dotaci...

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Registrace... 2 1.1. Základní údaje... 3 1.2. Informace o zařízení... 4 1.3. Fotografie... 4 1.4. Platba a podmínky... 5 1.5. Smlouva... 6 2. Přihlášení do

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více