OBRAZOVÁ PŘÍLOHA. 1. Cyril a Anna Jochovi se synem Karlem přibližně v roce Rodinný archiv.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "OBRAZOVÁ PŘÍLOHA. 1. Cyril a Anna Jochovi se synem Karlem přibližně v roce Rodinný archiv."

Transkript

1 OBRAZOVÁ PŘÍLOHA Rodinné fotografie Jochových 1. Cyril a Anna Jochovi se synem Karlem přibližně v roce Rodinný archiv. 2. František Joch roku Rodinný archiv. 3. Fotografie tovaryšů na zkušební práci v Klatovech roku První zprava František Joch. Rodinný archiv.

2 Dílna Jochových a výroba modrotisku 4. František Joch pod upoutávkou na svůj podnik, foceno před rokem Rodinný archiv. 5. Rodinný dům Jochových, v němž byla umístěna modrotisková dílna, foceno po roce Nad střechou čelní budovy vyčnívá první patro barvírny. Rodinný archiv. Následující fotografie původní dílny Jochových byly pravděpodobně pořizovány pracovníky ÚLUVu, byly tedy zhotoveny v letech Škrobení plátna na elektrické škrobičce. Rodinný archiv. 7. Tiskárna s tiskařským stolem a šašíjou umístěná v prvním patře budovy. Rodinný archiv.

3 8. Tisk modrotisku rohovou formou, František Joch ml. Rodinný archiv. 9. Tisk přes šablonu, tentýž. Rodinný archiv. 10. Sušení modrotisku na latách v prvním patře budovy. Při práci František Můčka. Rodinný archiv. 11. Barvení modrotisku v kulatých kypách Josefem Gerstbergerem. Rodinný archiv.

4 12. Praní hotového modrotisku a odkapávání mokré látky na koníkách. Rodinný archiv. 13. Mandlování modrotisku. Rodinný archiv. 14. Mandlování modrotisku, detail. VMP Rožnov pod Radhoštěm. Archiv ÚLUV. Vzorníková kniha modrotisku, inv. č Foto Klára Binderová, Mandlování látky Františkem Jochem za pomoci kalandru, jenž nahradil starý mandl. Rodinný archiv.

5 16. Pohled na dílnu od vstupních dveří, v levé zdaní části místnosti je umístěn vchod do barvírny, fotografie byla zhotovena po roce Rodinný archiv. Nová budova postavená ÚLUVem v roce Tiskařský stůl, tisk přes šablonu Františkem Jochem ml. VMP Rožnov pod Radhoštěm. Fotoarchiv ÚLUV. Dokumentační karty modrotisku, inv. č Foto Klára Binderová, Šašíja. Modrotisková dílna Jochových ve Strážnici. Foto Klára Binderová, 2011.

6 19. Uložení modrotiskových forem. Modrotisková dílna Jochových ve Strážnici. Foto Klára Binderová, Uložení modrotiskových šablon. Modrotisková dílna Jochových ve Strážnici. Foto Klára Binderová, Sušení potiského plátna na latách. Modrotisková dílna Jochových ve Strážnici. Foto Klára Binderová, Barvení modrotisku v kypách. Modrotisková dílna Jochových ve Strážnici. Foto Klára Binderová, 2011.

7 23. Pračka na praní obarveného modrotisku. Modrotisková dílna Jochových ve Strážnici. Foto Klára Binderová, , 25. Skládačka určená k odměření a poskládání hotového modrotisku po metrech. Modrotisková dílna Jochových ve Strážnici. Foto Klára Binderová, , 27. Modrotisková šicí dílna. Modrotisková dílna Jochových ve Strážnici. Foto Klára Binderová, 2011.

8 Nákresy modrotiskové dílny Jochových ve Strážnici 28. Dílna před rokem Nákres a popis Sáva Joch, ) Obytný pokoj 2) Průjezd 3) Ložnice 4) Tiskárna a) šašíja b) tiskařský stůl c) formy 5) Kuchyň a sušárna modrotisku 6) Komora 7) Barvírna a) kypy 8) Kotel 9 10) Nádoby na praní 11) Studna 12) Mandl 13) Ruční pohon na mandl 14) Zařízení na navíjení a převíjení plátna 15) Škrobička 16) Záchod 17) Kanál 18) Dvůr

9 29. Dílna po roce 1940, přízemí. Nákres a popis Sáva Joch, ) Obytný pokoj, od roku 1948 obchod a) pult b) regály na modrotiskovou metráž 2) Průjezd 3) Ložnice 4) Obytný pokoj 5) Kuchyň, po roce 1948 obytný pokoj 6) Obchod, po roce 1948 kuchyň 7) Barvírna a) Kypy 8) Parní kotel 9 13) Nádoby na praní 14) Kotel na páru 15) Studna 16) Mandl na elektrický pohon 17) Zařízení na navíjení a převíjení plátna na elektrický pohon 18) Odstředivka 19) Škrobička 20) Pračka 21) Kotel na vaření popu 22) Záchod 29) Kanál

10 30. Dílna po roce 1940, první patro. Nákres a popis Sáva Joch, ) Sušárna 24) Kamna 25) Tiskárna 26) Šašíja 27) Tiskařský stůl 18) Kamna 31. Barvírna postavená v roce Nákres a popis Sáva Joch, ) Barvírna 2) Kypy

11 32. Současná dílna fungující v rámci Arima. Nákres a popis Sáva Joch, 2011.

12 Tiskárna a barvírna 1) Palety pro metráž připravenou k tisknutí 2) Tiskařské stůly 3) Šašíja 4) Laty pro sušení potištěné metráže 5) Kotle na vaření škrobu a popu 6) Škrobička 7) Fixační lis 8) Stůl na odkládání lisované metráže 9) Regály na formy 10) Paleta na naškrobenou a lisovanou metráž 11) Ruční skládačka hotové metráže 12) Stůl na odložení potištěné metráže 13) Kypy a) nádoba pro přípravu indigového roztoku 14) Stůl na odložení zabarvené metráže 15) Nádoba na vodu zásobující pračku, k praní je využívána odpadová voda vzniklá při výrobě destilované vody, která je nalévána do žehliček šicí dílny 16) Pračka 17) Káď s vodou určená k přepírání modrotisku 18) Odstředivka 19) Laty na sušení hotového modrotisku 20) Stůl na odkládání hotové metráže Modrotisková šicí dílna 1) Stůl na střihání modrotiskových výrobků 2) Jednojehlový šicí stroj 3) Obnitkovací šicí stroj 4) Stůl na žehlení 5) Skříň na ukládání materiálu 6) Regál na ukládání materiálu Obchod 1) Pult 2) Regály pro nabízené výrobky 3) Stůl Sklad 1) Stůl 2) Regály na ukládání zboží

13 Srovnání ručně vyrobeného modrotisku s tzv. falešným modrotiskem, látkou vzhledově podobnou modrotisku, ale zdobenou pozitivním tiskem 33. Charakteristický otisk onzece na modrotiskové metráži. Modrotisková dílna Jochových ve Strážnici. Foto Klára Binderová, Bílá látka pozitivně tištěná modrým vzorem. Majetek Michaely Kouřilové, Brno. Foto Klára Binderová, Rubová strana modrotisku. V místech, kde pop prosákl až na rubovou stranu, se látka neobarvila. Modrotisková dílna Jochových ve Strážnici. Foto Klára Binderová, Rubová strana modře potištěné látky. Domácnost Michaely Kouřilové, Brno. Foto Klára Binderová, 2011.

14 Proměna v užívání stejných modrotiskových motivů 37. Modrotisková krojová zástěra s tištěným bílým a světle modrým vzorem z Korytnice u Ružomberoku z druhé poloviny 19. století. Převzato z: Stránská, Drahomíra: Vzory lidových modrotisků. Český lid 6, 1951, č. 1 2, s Modrotisková taška tvořící součást sortimentu dílny Jochových. Modrotisková dílna Jochových ve Strážnici. Foto Klára Binderová, Motiv rozšířený v první polovině 20. století na Spiši a v Liptově a používaný pravděpodobně na povlečení. Převzato z: Vydra, Josef: Ľudová modrotlač na Slovensku. Bratislava: Tvar, 1954, obr. č Modrotiskový polštář tvořící součást sortimentu dílny Jochových. Modrotisková dílna Jochových ve Strážnici. Foto Klára Binderová, 2011.

15 Práce strážnické dílny na zakázku usilující podle svých možností o co největší přiblížení se přinesené předloze. Příklad slimákových zástěr z Uherskohradišťska a kopaničářského fěrtochu. 41. Originální slimáková zástěra. Elektronická korespondence zákaznice Jany Burešové s firmou Arimo, Zástěra zhotovená na zakázku Bordurový vzor bylo nutno vybrat z forem vlastněných dílnou Jochových. Modrotisková dílna Jochových ve Strážnici. Foto Jitka Binderová, Fotografie demonstruje užití parožkového vzoru z dílny Jochových na novém kopaničářském fěrtochu. Rodinný archiv.

16 Použití modrotisku 44. Pantlový vzor na modrotiskové krojové sukni. Vlastnictví Emílie Mikulové z Radošovců. Foto Jitka Binderová, Otčenáškový vzor na krojové sukni z Kopčan. Převzato z: Baxa, Peter (ed.): Kopčany. Turistický sprievodca. Kopčany: Obec Kopčany, 2010, s chodcov v Mokrém Háji. Vzor na sukni tančící ženy pravděpodobně představuje tradiční motiv Jochových č. 21. Převzato z: obr. č. 8. cit Uplatnění modrotisku na většinou vlastnoručně šitých oděvech rodiny Jochovy 47. Pracovní zástěra s tradičním vzorem. Jochových dubový list. Rodinný archiv. 48. Vlevo modrotisková sukně s tradičním vzorem Jochových č. 19, vpravo modrotiskové šaty se vzorem dle návrhu Arnoštky Eberhardové. Rodinný archiv.

17 49. Dětské šaty, vzor dle návrhu Arnoštky Eberhardové. Rodinný archiv. 50. Dětské šaty, vzor dle návrhu Arnoštky Eberhardové. Rodinný archiv. 51. Sváteční modrotiskové šaty, vzor dle návrhu Arnoštky Eberhardové. Rodinný archiv. 52. Modrotiskové plavky, vpravo. Rodinný archiv.

18 53. Šaty ušité v té době z nového modelu ubrusu. Vlastnictví manželů Marie a Sávy Jochových ze Strážnice. Foto Klára Binderová Modrotiskové kraťasy s laclem šité dětskými členy rodiny. Vlastnictví manželů Marie a Sávy Jochových ze Strážnice. Foto Klára Binderová Vlastní modrotisková tvorba 55. Vzor modrotiskových šatů vytvořen Klárou Binderovou. Vlastnictví Kláry Binderové ze Strážnice. Foto Klára Binderová, Kalhotový kostým ušitý z rifloviny obrácené rubovou stranou nahoru a modrotisku se vzorem vlastní tvorby. Jedná se o absolventskou práci Kristýny Vavříkové na SOS oděvní ve Strážnici v roce Spojitost obou materiálů, rifloviny i modrotisku, je spatřována v indigovém barvivu. Archiv firmy Arimo.

19 57. Šaty Arnoštky Eberhardové jí samou navržené i zhotovené. Vlastnictví Arnoštky Eberhardové z Uherského Hradiště. Foto Klára Binderová, Šaty Arnoštky Eberhardové jí samou navržené i zhotovené. Vlastnictví Arnoštky Eberhardové z Uherského Hradiště. Foto Klára Binderová, Výstavy modrotisku 59. Výstava celoživotního dílna návrhářky Arnoštky Eberhardové konaná ve Strážnici v roce Na fotografii panel podávající údaje o práci návrhářky. Rodinný archiv. 60. Módní přehlídka modelů navržených Arnoštkou Eberhardovou tvořící součást výstavy celoživotního dílna této výtvarnice. Rodinný archiv.

20 61. Výstava konaná v Táboře u příležitosti udělení titulu Nositele tradice lidové výroby Františku Jochovi v roce Rodinný archiv. 62. Výstava konaná u příležitosti stého výročí založení modrotiskové dílny Jochových v Uherském Hradišti v roce Rodinný archiv. 63. Foto ze zahájení putovní výstavy Homo faber v Muzaionu Národního muzea v Praze v roce Panel představuje modrotiskařskou práci Františka Jocha. Fotodokumentace NÚLK. 64. Putovní výstava Homo faber v Muzaionu Národního muzea v Praze v roce Produkty modrotiskové dílny Jochových ze Strážnice. Fotodokumentace NÚLK.

1. Název statku navrhovaného k zápisu do Seznamu: Technologie výroby modrotisku. 2. Periodicita projevu statku:

1. Název statku navrhovaného k zápisu do Seznamu: Technologie výroby modrotisku. 2. Periodicita projevu statku: Návrhový a evidenční list nemateriálního statku tradiční lidové kultury k zápisu do Seznamu nemateriálních statků tradiční lidové kultury České republiky A. IDENTIFIKACE NAVRHOVANÉHO STATKU 1. Název statku

Více

NABÍDKA PRODEJE BYTOVÉ JEDNOTKY 1049/3 v domě č.p. 1049 Litvínov Horní Litvínov popis a fotodokumentace

NABÍDKA PRODEJE BYTOVÉ JEDNOTKY 1049/3 v domě č.p. 1049 Litvínov Horní Litvínov popis a fotodokumentace NABÍDKA PRODEJE BYTOVÉ JEDNOTKY 1049/3 v domě č.p. 1049 Litvínov Horní Litvínov popis a fotodokumentace Bytová jednotka 1049/3 je umístěna ve 2.NP budovy, její západní části a v 1.PP budovy. Byt vytváří

Více

WWW.NAVRHYBYDLENI.CZ PREZENTACE PATROVÉHO RODINNÉHO DOMU S OBYTNÝM PODKROVÍM A KRYTÝM STÁNÍM PRO AUTOMOBIL

WWW.NAVRHYBYDLENI.CZ PREZENTACE PATROVÉHO RODINNÉHO DOMU S OBYTNÝM PODKROVÍM A KRYTÝM STÁNÍM PRO AUTOMOBIL PREZENTACE PATROVÉHO RODINNÉHO DOMU S OBYTNÝM PODKROVÍM A KRYTÝM STÁNÍM PRO AUTOMOBIL 0.4 0.5 0.6 0.7 0.1 0.3 0.2 LEGENDA MÍSTNOSTÍ: 0.1 VSTUP 2,64m² 0.2 ŠATNA 4,16m² 0.3 KOUPELNA 4,94m² 0.4 PRACOVNA 9,36m²

Více

Více za méně každý den!

Více za méně každý den! Tričko s dlouhým rukávem, dívčí nebo chlapecké, s motivy, různé vzory a barvy, 2-7 let 249,- 89,- Sada pro malého hasiče: hasičský vůz s délkou cca. 50 cm, dvě figurky a hasičská přilba v sadě Plyšový

Více

8. PERSPEKTIVY LIDOVÝCH TECHNOLOGIÍ

8. PERSPEKTIVY LIDOVÝCH TECHNOLOGIÍ HOMO FABER 8. PERSPEKTIVY LIDOVÝCH TECHNOLOGIÍ Celosvětové globalizační tendence vedly v r. 1989 25. generální konferenci UNESCO k vydání dokumentu Doporučení k ochraně tradiční a lidové kultury, v němž

Více

...SVĚT PATŘÍ NÁM... DĚLÁME DOMOV ÚTULNĚJŠÍ ALE POTŘEBUJEME PRO SEBE PROSTOR

...SVĚT PATŘÍ NÁM... DĚLÁME DOMOV ÚTULNĚJŠÍ ALE POTŘEBUJEME PRO SEBE PROSTOR ...SVĚT PATŘÍ NÁM... ALE POTŘEBUJEME PRO SEBE PROSTOR DĚLÁME DOMOV ÚTULNĚJŠÍ POKOJ, KTERÝ ROSTE SE MNOU ŠIROKÁ POSTEL O ROZMĚRU LŮŽKA 0 00 CM PSACÍ STŮL % 0.- 99.- DĚTSKÝ VARIABILNÍ PROGRAM CARIBA dub

Více

Běžné Oděvy č Blůza Bunda bez podšívky letní Bunda péřová nebo s kož. vložkou

Běžné Oděvy č Blůza Bunda bez podšívky letní Bunda péřová nebo s kož. vložkou Běžné Oděvy č.1 příplatek 15% číslo Sortiment Cena Kč/ks do 24 hodin 01 Blůza 125 144 02 Bunda bez podšívky letní 150 173 03 Bunda péřová nebo s kož. vložkou 310 357 04 Bunda s podšívkou zimní 185 213

Více

Směrnice: Pravidla pro udělení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Zlínského kraje

Směrnice: Pravidla pro udělení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Zlínského kraje Směrnice: Pravidla pro udělení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Zlínského kraje V návaznosti na usnesení Rady Zlínského kraje 0483/R12/11 ze dne 13. června 2011, kterým byl zřízen titul a schválen

Více

Knínice vjezd do návesní silnicovky ve směru od Boskovic. Foto Jiří Pokorný, 2010.

Knínice vjezd do návesní silnicovky ve směru od Boskovic. Foto Jiří Pokorný, 2010. Knínice vjezd do návesní silnicovky ve směru od Boskovic. Foto Jiří Pokorný, 2010. Městečko. Vpravo je socha sv. Jana Nepomuckého, v pozadí vpravo za lípou je č.p. 112. Foto Jiří Pokorný, 2010. 160 Severozápadní

Více

9 Sušírna ovoce (boční pohled, severní strana), Rožnov pod Radhoštěm, Dolní Paseky, Pod Bačovým vrchem č. p Foto M. Čopfová 2007.

9 Sušírna ovoce (boční pohled, severní strana), Rožnov pod Radhoštěm, Dolní Paseky, Pod Bačovým vrchem č. p Foto M. Čopfová 2007. 9 Sušírna ovoce (boční pohled, severní strana), Rožnov pod Radhoštěm, Dolní Paseky, Pod Bačovým vrchem č. p. 241. Foto M. Čopfová 2007. 10 Detail datace s iniciálami nad dveřmi do sklípku pod sušírnou,

Více

VÝPRODEJ STĚHUJEME SE. OC Olympia, Srbická NE:

VÝPRODEJ STĚHUJEME SE. OC Olympia, Srbická NE: TEPLICE PO OC Olympia, Srbická 464 - E: 9.00-21.00 VÝPRODEJ STĚHUJEME SE abídka platí od 22. 3. do 5. 4. 2018 nebo do vyprodání zásob pouze v prodejně ASKO - ÁBYTEK Teplice, a to - pokud není u konkrétního

Více

Valentýnská nabídka a daleko více!

Valentýnská nabídka a daleko více! Valentýnská nabídka a daleko více! Medvídek ve valentýnském svetříku, daruj jej milované osobě Valentýnské voňavé svíčky, různé druhy 42,- Dekorativní váza se stuhou a kovovým srdíčkem Sada 2 skleniček

Více

Příloha č. 1 Foto č. 1: Milada Veselá (rozená Erbenová) a František Veselý

Příloha č. 1 Foto č. 1: Milada Veselá (rozená Erbenová) a František Veselý Příloha č. 1 Foto č. 1: Milada Veselá (rozená Erbenová) a František Veselý Foto č. 2, 3, 4: průhled do bytu rodiny Veselých v roce 1919 (foto vpravo: za dveřmi portrét Charlotty G. Masarykové); rodinný

Více

Zadání a pokyny k vypracování maturitní práce z Navrhování

Zadání a pokyny k vypracování maturitní práce z Navrhování INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA ŽIVNOSTENSKÁ, PLZEŇ, ŠKROUPOVA 13 Škroupova 13, 301 00 Plzeň, 377 235 389 Obor vzdělání: 82 41 M/07 Modelářství a návrhářství oděvů Třída: 4 MO Školní rok: 2013/2014 Zkušební

Více

AKTUALIZOVANÉ VYDÁNÍ III/2010

AKTUALIZOVANÉ VYDÁNÍ III/2010 AKTUALIZOVANÉ VYDÁNÍ III/2010 DEKORATIVNÍ PANELY P1 materiál fólie min. rozměr max. rozměr váha MDF bez omezení * 396 x 404 mm 2.500 x 1200 mm 11 kg / m 2 P2 Sledujeme trendy moderní bytové architektury

Více

Při rekonstrukci se našel prostor na pracovní kout

Při rekonstrukci se našel prostor na pracovní kout Při rekonstrukci se našel prostor na pracovní kout Bez ohledu na to, zda máme byt v paneláku, v nové výstavbě, či ve starším zděném domě, jedním z nejčastějších problémů, se kterými se v menších bytech

Více

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1281-365/2013

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1281-365/2013 - 1 - ZNALECKÝ POSUDEK č. 1281-365/2013 o odhadu ceny obvyklé rodinného domu č.p. 93 a příslušenství na pozemku p.č. st. 69/5 a pozemku p. č. st. 69/5 a, v k.ú. Vřesovice u prostějova, obci Vřesovice,

Více

Projekt nízkoenergetické obytné zóny Ejpovice Návrh rodinných domů Ecomodula s.r.o. Modula S

Projekt nízkoenergetické obytné zóny Ejpovice Návrh rodinných domů Ecomodula s.r.o. Modula S Projekt nízkoenergetické obytné zóny Ejpovice Návrh rodinných domů Ecomodula s.r.o. Modula S Typ domu: Modula S Počet místností: 2+kk Zastavěná plocha: 53,89 m2 Podlahová plocha: 45,60 m2 Čistá obytná

Více

Hodnoticí standard. Modistka (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Modistka (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Modistka (kód: 31-038-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Textilní výroba a oděvnictví (kód: 31) Týká se povolání: Modistka Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná způsobilost

Více

Od 17. ledna 2018

Od 17. ledna 2018 www.kik.cz Od 17. ledna 2018 Napínací prostěradla Rozměry: cca 90 100 200 cm + 25 cm, každý kus Soupravy povlečení z mikrovlákna Rozměry povlaku na přikrývku: cca 140 200 cm, rozměry povlaku na polštář:

Více

Kvalitní nízkoenergetické domy

Kvalitní nízkoenergetické domy Kvalitní nízkoenergetické domy Nabízíme řešení pro každého. EVROPSKÁ KVALITA NĚMECKÝ DOZOR ČESKÁ VÝROBA D.E.E.D., a. s., Dvorská 161, 503 11 Hradec Králové tel.: 495 051 111 / fax: 495 051 113 / e-mail:

Více

SILŮVSKÝ KROJ. Zástěrka fěrtoch byla světlé barvy, jednoduchý střih.

SILŮVSKÝ KROJ. Zástěrka fěrtoch byla světlé barvy, jednoduchý střih. SILŮVSKÝ KROJ POPIS PŮVODNÍHO KROJE Základ kroje je tvořen ze 2 až 3 oděvních součástí. Po staletí se kroj zdobil různými doplňky a detaily, kterými se odlišoval dle jednotlivých krajů, jejich bohatství

Více

Zhotovování sukní, halenek a šatů (31-001-H)

Zhotovování sukní, halenek a šatů (31-001-H) Projekt UNIV 2 KRAJE Proměna škol v centra celoživotního učení PROGRAM DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Zhotovování sukní, halenek a šatů (31-001-H) Copyright: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 1. Identifikační

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1652/96/17 o ceně nemovitosti čp.30 a pozemků p.č.st.46, p.č.st.47, p.č.9/1, p.č.9/2 v k.ú. Ježov, obec Ježov, okres Hodonín

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1652/96/17 o ceně nemovitosti čp.30 a pozemků p.č.st.46, p.č.st.47, p.č.9/1, p.č.9/2 v k.ú. Ježov, obec Ježov, okres Hodonín ZNALECKÝ POSUDEK č. 1652/96/17 o ceně nemovitosti čp.30 a pozemků p.č.st.46, p.č.st.47, p.č.9/1, p.č.9/2 v k.ú. Ježov, obec Ježov, okres Hodonín Objednavatel znaleckého posudku: Účel znaleckého posudku:

Více

Hodnoticí standard. Úpravy a opravy oděvů (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Úpravy a opravy oděvů (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Úpravy a opravy oděvů (kód: 31-009-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Textilní výroba a oděvnictví (kód: 31) Týká se povolání: Výrobce oděvů a kusových výrobků Kvalifikační

Více

Udržitelný rozvoj v průmyslových prádelnách

Udržitelný rozvoj v průmyslových prádelnách Leonardo da Vinci Project Udržitelný rozvoj v průmyslových prádelnách Modul 2 Technologická zařízení Kapitola 5 Sušení prádla Modul 2 Technologická zařízení Kapitola 5 Sušení prádla 1 Obsah Rozdíly v sušících

Více

Lomnice nad Popelkou 21

Lomnice nad Popelkou 21 Lomnice nad Popelkou 21 Název objektu Šlechtova svobodárna čp. 1032 Adresa Letná čp. 1032 Lomnice nad Popelkou K. ú./ parcela č. Architekt Stavitel Lomnice nad Popelkou/st. p. č. 1251 Čeněk Musil František

Více

Hodnoticí standard. Stříhání oděvů (střihová služba) (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Stříhání oděvů (střihová služba) (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Stříhání oděvů (střihová služba) (kód: 31-008-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Textilní výroba a oděvnictví (kód: 31) Týká se povolání: Výrobce oděvů a kusových výrobků

Více

Vzory symbolů hasičského záchranného sboru. Velký znak Hasičského záchranného sboru České republiky

Vzory symbolů hasičského záchranného sboru. Velký znak Hasičského záchranného sboru České republiky Teze návrhů prováděcích právních předpisů k provedení 53 návrhu zákona o Hasičském záchranném sboru České republiky. k provedení 53 písmeno a) návrhu zákona Vzory symbolů hasičského záchranného sboru Velký

Více

Znalecký posudek č. 250-03-2016

Znalecký posudek č. 250-03-2016 Znalecký posudek č. 250-03-2016 o obvyklé ceně nemovité věci pozemku parcelní číslo St. 7/1 (součástí je stavba: Vrbička č.p.13, bydlení), rodinného domu č.p. 13, pozemku parcelní číslo St. 7/2 včetně

Více

Prahu vyměnili za dům na venkově, kde si plní své sny

Prahu vyměnili za dům na venkově, kde si plní své sny Prahu vyměnili za dům na venkově, kde si plní své sny Na chalupě u prarodičů v jižních Čechách, v malé vesničce poblíž Strakonic, trávila Marie víkendy a prázdniny už jako dítě. Po svatbě s Viktorem sem

Více

Výrobce oděvů a kusových výrobků

Výrobce oděvů a kusových výrobků Zhotovování sukní, halenek a šatů (kód: 31-001-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Textilní výroba a oděvnictví (kód: 31) Povolání: Výrobce oděvů a kusových výrobků Doklady

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA OSELCE. Maturitní práce. Téma: Model dobového nábytku M 1:2 (vlastní návrh) OSELCE 2010/2011

STŘEDNÍ ŠKOLA OSELCE. Maturitní práce. Téma: Model dobového nábytku M 1:2 (vlastní návrh) OSELCE 2010/2011 STŘEDNÍ ŠKOLA OSELCE Obor: 82-51-L/006 Uměleckořemeslné zpracování dřeva práce truhlářské Předmět: Odborný výcvik Maturitní práce Téma: Model dobového nábytku M 1:2 (vlastní návrh) Výrobek: Lidová skříň

Více

Radek Sládeček: Malé a krásné. Domov 67

Radek Sládeček: Malé a krásné. Domov 67 TŘI PROJEKTY Radek Sládeček: Malé a krásné Bydlení na několika desítkách metrů čtverečních přináší mnohé peripetie a zdánlivě nepohodlný život, kdy zakopáváte o cokoli, co se vám zrovna nachomýtne do cesty.

Více

Dokument: Směrnice pro stavební úpravy v bytových jednotkách v domě Haškova 5-15, Příloha 1

Dokument: Směrnice pro stavební úpravy v bytových jednotkách v domě Haškova 5-15, Příloha 1 Dokument: Směrnice pro stavební úpravy v bytových jednotkách v domě Haškova 5-15, Příloha 1 Jde o prohlášení Převodce (Nový domov SBD) o tom co je převedeno na Nabyvatele (člen SBD), do jeho vlastnictví

Více

Šetříme na společných nákupech

Šetříme na společných nákupech Šetříme na společných nákupech Stylové pruhované triko, pánské, v šedé barvě, M-XXL 1 Dámský top na ramínka s indiánským potiskem 179,- 219,- Pánské kraťasy s bočními kapsami, modré nebo béžové, M-XL Ležérní

Více

UMĚNÍ VELKOMORAVSKÉ ŘÍŠE

UMĚNÍ VELKOMORAVSKÉ ŘÍŠE UMĚNÍ VELKOMORAVSKÉ ŘÍŠE Výtvarné umění zahrnuje složku 1. monumentální (kamenná církevní architektura, freska) 2. užitou (zlatnictví, kovářství) ARCHITEKTURA Mikulčická trojlodní bazilika Velkomoravský

Více

Národní technické muzeum Archiv Národního technického muzea. Holub Karel

Národní technické muzeum Archiv Národního technického muzea. Holub Karel Národní technické muzeum Archiv Národního technického muzea Holub Karel (1870-1939) Prozatímní inventární seznam NAD č. 165 evidenční pomůcka č. 64 Šmrha K. Praha Karel Holub byl vzorem pro Vejvaru v

Více

ZS 2016/ BYDLENÍ BYT JAKO FUNKČNÍ PROSTOR. Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY. 1 Bydlení 2

ZS 2016/ BYDLENÍ BYT JAKO FUNKČNÍ PROSTOR. Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY. 1 Bydlení 2 ZS 2016/ BYDLENÍ Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY BYT JAKO FUNKČNÍ PROSTOR 1 ZÁKLADNÍ POJMY BYT soubor místností, popřípadě jedna obytná místnost, který svým stavebně technickým uspořádáním a vybavením splňuje

Více

KONVERZE A DOSTAVBA PIVOVARU V SEDLCI U KUTNÉ HORY DIPLOMOVÁ PRÁCE FA ČVUT ZS 2011/2012 15114 ÚSTAV PAMÁTKOVÉ PÉČE

KONVERZE A DOSTAVBA PIVOVARU V SEDLCI U KUTNÉ HORY DIPLOMOVÁ PRÁCE FA ČVUT ZS 2011/2012 15114 ÚSTAV PAMÁTKOVÉ PÉČE KONVERZE A DOSTAVBA PIVOVARU V SEDLCI U KUTNÉ HORY DIPLOMOVÁ PRÁCE FA ČVUT ZS 2011/2012 15114 ÚSTAV PAMÁTKOVÉ PÉČE Vypracoval: Vojtěch Listík Vedoucí práce: prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa Konzultant:

Více

Archeologické haptické výstavy v Národním muzeu. Petra Belaňová Národní muzeum petra_belanova@nm.cz

Archeologické haptické výstavy v Národním muzeu. Petra Belaňová Národní muzeum petra_belanova@nm.cz Archeologické haptické výstavy v Národním muzeu Petra Belaňová Národní muzeum petra_belanova@nm.cz Doteky pravěku a antiky I. 1992, Historická budova Národního muzea, autoři: M. Dufková, V. Matoušek, J.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O OBVYKLÉ CENĚ NEMOVITOSTI

ZNALECKÝ POSUDEK O OBVYKLÉ CENĚ NEMOVITOSTI ZNALECKÝ POSUDEK O OBVYKLÉ CENĚ NEMOVITOSTI č. 590/2010 Ocenění bytové jednotky č. 1565/1 zapsaná na listu vlastnictví LV č. 4896, v budově č.p. 1564 a 1565, zapsané na LV č. 2414, stojící na pozemcích

Více

DODATEK č. 1 KE ZNALECKÉMU POSUDKU

DODATEK č. 1 KE ZNALECKÉMU POSUDKU DODATEK č. 1 KE ZNALECKÉMU POSUDKU číslo 1688-27/15 NEMOVITÁ VĚC: Pozemek parc.č. 558, jehož součástí je rodinný dům č.p. 25, pozemek parc.č. 559 Katastrální údaje : Kraj Jihomoravský, okres Brno-venkov,

Více

Výběrové řízení A3296

Výběrové řízení A3296 Informační memorandum Výběrové řízení A3296 prodej výrobního a skladového areálu vč. 6 bytů v centru Kadaně, okres Chomutov Poštovní 24, 432 01 Kadaň Obsah Úvod... 3 Předmět výběrového řízení... 3 Katastrální

Více

RODINNÉ DOMY 47 MODERNÍCH RODINNÝCH DOMŮ

RODINNÉ DOMY 47 MODERNÍCH RODINNÝCH DOMŮ RODINNÉ DOMY 47 MODERNÍCH RODINNÝCH DOMŮ TYPOVÉ DOMY DEKHOME VÝBĚR DOMU Volba vhodného a plně vyhovujícího domu je s jistotou jednou ze starostí z kategorie těch příjemných. Na druhou stranu se však

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA ROUDNICE NAD LABEM, Jungmannova 660, PSČ Poptávkové řízení

ZÁKLADNÍ ŠKOLA ROUDNICE NAD LABEM, Jungmannova 660, PSČ Poptávkové řízení Poptávkové řízení Název zakázky: Vybavení školy nábytkem pro Základní školu Roudnice nad Labem, Jungmannova 660, okres Litoměřice Datum vyhlášení zakázky: 20. 5. 2016 Název zadavatele: Základní škola Roudnice

Více

Luxusní byt 8+2, 371 m2 v Praze - Hradčanech

Luxusní byt 8+2, 371 m2 v Praze - Hradčanech Luxusní byt 8+2, 371 m2 v Praze - Hradčanech Ev. č. Cena Poznámka k ceně 092-101-300283 15 000 000 CZK nejnižší podání Fotografie Popis Ukazatel energetické náročnosti budovy Energetická náročnost budovy

Více

PREZENTACE NÁVRH DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ BYTU ANNA DVOŘÁKOVÁ

PREZENTACE NÁVRH DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ BYTU ANNA DVOŘÁKOVÁ PREZENTACE NÁVRH DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ BYTU ANNA DVOŘÁKOVÁ ÚVOD Vážená paní Nováková, otevíráte návrh možných dispozičních úprav vašeho bytu. Zamyšlení nad kvalitním řešením dispozice daného prostoru patří

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3999-15/2015

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3999-15/2015 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3999-15/2015 O ceně nemovitých věcí, tj. stavební parcely č.443 o výměře 387m 2 včetně součásti pozemku tj. rodinného domu čp.206, a pozemku p.č.905/46 zahrada o výměře 128m2, vše v

Více

STĚHUJEME SE VYPRODÁVÁME

STĚHUJEME SE VYPRODÁVÁME TEPLICE PO OC Olympia, Srbická 464 - NE: 9.00-21.00 STĚHUJEME SE VYPRODÁVÁME Nabídka platí od 19. 4. do 3. 5. 2018 nebo do vyprodání zásob pouze v prodejně ASKO - NÁBYTEK Teplice, a to - pokud není u konkrétního

Více

S.01 NÁVRH UMÍSTĚNÍ STAVBY. Zastavěná plocha II. Budovy - cca 396,1 m2 Obestavěný prostor II. Budovy - cca 5783 m3

S.01 NÁVRH UMÍSTĚNÍ STAVBY. Zastavěná plocha II. Budovy - cca 396,1 m2 Obestavěný prostor II. Budovy - cca 5783 m3 Admin. budova 21 park. míst 22 park. míst Bytový dům pro seniory Bytový dům pro seniory: Zastavěná plocha I. Budovy - cca 868,3 m2 Obestavěný prostor I. Budovy - cca 12677 m3 Skutečná kapacita bytového

Více

2 cm 36 šestiúhelník. 1 šitíčko. Patchworkový top měří před sestavením cca 11 28 cm

2 cm 36 šestiúhelník. 1 šitíčko. Patchworkový top měří před sestavením cca 11 28 cm Výrobky Šitíčko 61 Šití na cestách je daleko snazší, když víte, že máte všechny potřebné pomůcky bezpečně uložené na jednom místě. Spíchněte si toto malé šitíčko a uložte je do svého cestovního šití. Díky

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. číslo 27/2013. Odhad obvyklé ceny nemovitosti. (předmětu nedobrovolné dražby) Číslo orientační:

ZNALECKÝ POSUDEK. číslo 27/2013. Odhad obvyklé ceny nemovitosti. (předmětu nedobrovolné dražby) Číslo orientační: EURODRAŽBY.CZ a.s. ZNALECKÝ POSUDEK číslo 27/2013 Odhad obvyklé ceny nemovitosti (předmětu nedobrovolné dražby) Předmět ocenění: 1.1 Rodinný dům - bez nebytových prostor Stávající Číslo popisné: 100 Na

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4030-46/2015

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4030-46/2015 ZNALECKÝ POSUDEK č. 4030-46/2015 O ceně bytové jednotky č.985/43 zapsané v KN na LV č.7881, vymezené v bytovém domě čp.985 zapsaném v KN na LV č.6042, stojící na pozemku p.č.st.3742,zapsaném na LV č.6042,

Více

Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám

Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám VY_52_INOVACE_ZBO2_5364HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0883 Název projektu: Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony: V/2 Datum vytvoření:

Více

Korporátní styling firemní oblékání Uniformy Business, office a casual oblečení Společenské, svatební šaty a obleky Dámské a pánské zakázkové

Korporátní styling firemní oblékání Uniformy Business, office a casual oblečení Společenské, svatební šaty a obleky Dámské a pánské zakázkové Business, office a casual oblečení Společenské, svatební šaty a obleky Dámské a pánské zakázkové krejčovství O mně Již dlouhá léta se pohybuji v módě a oděvním průmyslu. Vystudovala jsem oděvní školu

Více

Národní technické muzeum Archiv Národního technického muzea. Moláček Antonín

Národní technické muzeum Archiv Národního technického muzea. Moláček Antonín Národní technické muzeum Archiv Národního technického muzea Moláček Antonín (1863-1901) Prozatímní inventární seznam NAD č. 454 evidenční pomůcka č. 168 Jílek František Praha 1955-1956 Pozůstalost Antonína

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O OBVYKLÉ CENĚ NEMOVITOSTI

ZNALECKÝ POSUDEK O OBVYKLÉ CENĚ NEMOVITOSTI ZNALECKÝ POSUDEK O OBVYKLÉ CENĚ NEMOVITOSTI č. 703/2011 Ocenění nemovitostí: rodinného domu čp. 24 v obci Břasy, část Vranovice, na pozemku st. parc.č. 19 a pozemků st.parc.č. 19 o výměře 593m2 (zastavěná

Více

Nabídka firemní prezentace při 21. konferenci Betonářské dny. Výstava BETON. 26. - 27. listopadu 2014 Kongresové centrum ALDIS Hradec Králové

Nabídka firemní prezentace při 21. konferenci Betonářské dny. Výstava BETON. 26. - 27. listopadu 2014 Kongresové centrum ALDIS Hradec Králové Nabídka firemní prezentace při 21. konferenci Betonářské dny 2014 a Výstava BETON 2014 26. - 27. listopadu 2014 Kongresové centrum ALDIS Hradec Králové DRUHY FIREMNÍ PREZENTACE Partner konference Popis,

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice STAVBY PRO OBCHOD A SLUŽBY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace a

Více

Znalecký posudek obvyklé ceny nemovitosti

Znalecký posudek obvyklé ceny nemovitosti Znalecký posudek obvyklé ceny nemovitosti číslo 3451/316/2013 6 NEMOVITOST: Rodinný dům čp. 5 na pozemku p.č. st. 124 a pozemky p.č. st. 124 a p.č. 1695, to vše v k.ú. Dobré obce Dobré. Adresa nemovitosti:

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č.3617-440/2013

ZNALECKÝ POSUDEK. č.3617-440/2013 ZNALECKÝ POSUDEK č.3617-440/2013 O ceně rodinného domu v Písku, Budějovické Předměstí, Lázeňská č.p.638, včetně příslušenství a pozemků p.č.st.1264, zastavěná plocha a nádvoří, o velikosti 228 m 2 a p.č.1824/5,

Více

/ Pardubický Objekt venkovská usedlost čp. 75 (č. or., č. parc.), jiná lokalizace

/ Pardubický Objekt venkovská usedlost čp. 75 (č. or., č. parc.), jiná lokalizace Evidenční list NÁLEZOVÁ ZPRÁVA OPD č. Lokalita / Obec (část obce) Okres / Kraj Rychnov / obec Krouna / Pardubický Objekt venkovská usedlost čp. 75 (č. or., č. parc.), jiná lokalizace Evidenční číslo kulturní

Více

_ Arbelas plus s.r.o., Kralická 1069/15, Praha 10 - Strašnice _bytový dům Koněvova _ studie interiéru

_ Arbelas plus s.r.o., Kralická 1069/15, Praha 10 - Strašnice _bytový dům Koněvova _ studie interiéru _ Arbelas plus s.r.o., Kralická 069/5, Praha 0 - Strašnice _bytový dům Koněvova _ interiéru ateliér: web / mail: 7.206 _boq architekti s.r.o. _www.boqarchitekti.cz / atelier@boqarchitekti.cz _ing. arch.

Více

...tabulky truhlářské,,novostavba víceúčelového domu a jednoho bytového domu s parkováním v parteru v Přerově - objekt I"

...tabulky truhlářské,,novostavba víceúčelového domu a jednoho bytového domu s parkováním v parteru v Přerově - objekt I VEŠKERÉ KONSRUKCE URČENÉ PRO MONÁŽ RUHLÁŘSKÝCH VÝROBKŮ MUSÍ BÝ PŘED ZAPOČEÍM VÝROBY ĚCHO PRVKŮ PŘEMĚŘENY PŘÍMO NA SAVBĚ, VŠECHNY PRVKY BUDOU PŘED ZAHÁJENÍM JEJICH VÝROBY ROZKRESLENY V DÍLENSKÉ DOKUMENACI,

Více

900 000 Kč. ZNALECKÝ POSUDEK č.6618/28. odhad obvyklé ceny nemovitosti pro účel dražby podle metodiky v Hypoteční bance, a.s.

900 000 Kč. ZNALECKÝ POSUDEK č.6618/28. odhad obvyklé ceny nemovitosti pro účel dražby podle metodiky v Hypoteční bance, a.s. ZNALECKÝ POSUDEK č.6618/28 odhad obvyklé ceny nemovitosti pro účel dražby podle metodiky v Hypoteční bance, a.s. Předmět ocenění: 1.1 Rodinný dům - bez nebytových prostor Stávající Číslo popisné: 98 Na

Více

Pravidla pro udělení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Olomouckého kraje

Pravidla pro udělení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Olomouckého kraje Pravidla pro udělení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Olomouckého kraje 1. Obecný úvod Území Olomouckého kraje je velmi bohaté na projevy tradiční lidové kultury. Její součást tvoří i tradiční rukodělná

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 258/2017 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 245 ze dne 03.05.2017 Uzavření Dohody o povolení reprodukce a udělení jednorázového reprodukčního práva s hlavním městem Prahou

Více

Předběžná tržní konzultace

Předběžná tržní konzultace Předběžná tržní konzultace ve smyslu ust. 33 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, ve znění pozdějších předpisů Vážení, Dopravní podnik města Brna, a.s., se sídlem Hlinky 64/151, Pisárky,

Více

...OCHRANA OD HLAVY AŽ K PATĚ..

...OCHRANA OD HLAVY AŽ K PATĚ.. ...OCHRANA OD HLAVY AŽ K PATĚ.. Kontaktní údaje: Bohumíra Četyny 3025/13 700 30 Ostrava-Bělský Les Telefon: +420 59 1124 428 Mobil: +420 724 902 430 +420 606 761654 ..RYCHLE A KVALITNĚ.. Přehled nabízených

Více

Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 27/2015

Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 27/2015 Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 27/2015 O obvyklé ceně nemovitosti - rozestavěného objektu rodinného domu na pozemku parc.č. St. 705 s příslušenstvím a pozemků parc.č. St. 705, 180/24 vše v katastrálním

Více

Fakulta architektury ČVUT 2007/2008 2.semestr

Fakulta architektury ČVUT 2007/2008 2.semestr Fakulta architektury ČVUT 2007/2008 2.semestr Základní ateliér Ústav památkové péče a renovací prof. Ing. arch. Bohumil Fanta, Csc. Ing. arch. Jan Kazimour 2. semestr 2007/08 JAN HARCINÍK 1 OBSAH Zadání

Více

Znalecký posudek: ODHAD OBVYKLÉ CENY NEMOVITOSTI

Znalecký posudek: ODHAD OBVYKLÉ CENY NEMOVITOSTI Znalecký posudek: ODHAD OBVYKLÉ CENY NEMOVITOSTI Evidenční číslo znaleckého posudku: 5018 / 2015 Zadání: Odhad obvyklé ceny nemovitostí uvedených jako předmět ocenění Předmět ocenění: - pozemek parc.č.

Více

Prodej bytu formou soutěže Uzávěrka 14.5.2009

Prodej bytu formou soutěže Uzávěrka 14.5.2009 F-real, s.r.o. www.f-real.cz Železná 14 Tel: +420 222 717 886 Praha 1, 110 00 GSM: +420 777 745 037 Prodej bytu formou soutěže Uzávěrka 14.5.2009 Byt 4+1 s terasou, 129 m 2 osobní vlastnictví Studentská

Více

znalec a certifikovaný odhadce Brigádnická 65 621 00 Brno tel./fax: + 602755296 e-mail: svancarova@iol.cz

znalec a certifikovaný odhadce Brigádnická 65 621 00 Brno tel./fax: + 602755296 e-mail: svancarova@iol.cz Znalecký posudek číslo 1950-185/2011 o obvyklé, obecné, tržní hodnotě nemovitostí spoluvlastnický podíl o velikosti ideální 1/8 rodinného domu č. pop. 396 na parc. č. 332/1, garáže bez č. pop. na parc.

Více

Pro potřeby výuky vytvořila Mgr. Lenka Hrubá ZŠ Jindřichův Hradec I, Štítného 121

Pro potřeby výuky vytvořila Mgr. Lenka Hrubá ZŠ Jindřichův Hradec I, Štítného 121 Zaostřeno na historii a Jindřichův Hradec Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/01.0044 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Pro potřeby

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 1 8 1 0 5 6 Moderní kuchyně Copyright

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. číslo 27/2012. Odhad obvyklé ceny nemovitosti. (předmětu nedobrovolné dražby)

ZNALECKÝ POSUDEK. číslo 27/2012. Odhad obvyklé ceny nemovitosti. (předmětu nedobrovolné dražby) ZNALECKÝ POSUDEK číslo 27/2012 EURODRAŽBY.CZ a.s. Odhad obvyklé ceny nemovitosti (předmětu nedobrovolné dražby) 6 NEMOVITOST: Rodinný dům. Adresa nemovitosti: Jevišovice 237 Katastrální údaje : Kraj Jihomoravský,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3975-98/2014

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3975-98/2014 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3975-98/2014 O ceně nemovitých věcí, tj. pozemku p.č.st.96 zastavěná plocha a nádvoří o výměře 926m 2 včetně stavby bydlení čp.142, jež je součástí pozemku p.č.st.96, vše v obci a k.ú.choustníkovo

Více

dobový soulad text foto

dobový soulad text foto dobový soulad V novostavbě rodinného domu se podařilo vkusně zkombinovat kuchyni v shakerském stylu, nábytek z minulého století a současné luxusní zařízení vyrobené na míru. text Šárka Drbohlavová foto

Více

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Moderní kuchyně Copyright Obsah Úvod... 7 1. Trendy v zařizování nových kuchyní... 9 1.1 Co se změnilo... 13 1.2 Volba materiálu... 14 1.3 Soft,

Více

Organizace: ÚP Brno II. 30.5.2014 (10:28:54) Karty majetku

Organizace: ÚP Brno II. 30.5.2014 (10:28:54) Karty majetku Inv. číslo Prefix Druh Typ majetku Stav Název HOM Pořiz. cena Dat. zařazení 20269 07 DDH M Z Pult odkládací 500 4 500,00 01.09.1992 20322 07 DDH M Z Skříň šatní s vložkou 500 4 305,00 01.09.1993 20476

Více

_ Arbelas plus s.r.o., Kralická 1069/15, Praha 10 - Strašnice _bytový dům Koněvova _ studie interiéru

_ Arbelas plus s.r.o., Kralická 1069/15, Praha 10 - Strašnice _bytový dům Koněvova _ studie interiéru _ Arbelas plus s.r.o., Kralická 069/5, Praha 0 - Strašnice _bytový dům Koněvova _ interiéru ateliér: web / mail: 7.06 _boq architekti s.r.o. _www.boqarchitekti.cz / atelier@boqarchitekti.cz _ing. arch.

Více

Hodnoticí standard. Oděvní technik technolog (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Oděvní technik technolog (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu Oděvní technik technolog (kód: 31-048-M) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Textilní výroba a oděvnictví (kód: 31) Týká se povolání: Oděvní technik technolog Kvalifikační

Více

vice se o našich výrobcích dozvíte na www.polstrin.cz

vice se o našich výrobcích dozvíte na www.polstrin.cz kolekce 2011 Polstrin Design s.r.o. je český značkový výrobce typového i zakázkového čalouněného nábytku. Nabízíme široký sortiment nejen vlastních designových výrobků, ale i atypických výrobků pro hotelové

Více

Odhad tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) č. 117 / 113 / 2011

Odhad tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) č. 117 / 113 / 2011 Odhad tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) č. 117 / 113 / 2011 Typ nemovitosti Účel ocenění Byt ve vlastnictví bez garáže a bez garážového stání v současném stavu exekuční řízení Předmět ocenění Bytová

Více

Zdena Srnská, kurátorka výstavy Pyšelské muzeum

Zdena Srnská, kurátorka výstavy Pyšelské muzeum K připomenutí toho, že v tomto roce uplyne patnáct let od doby, kdy byla v Pyšelích založena stálá expozice Pyšelského muzea. Již v roce 2008 jsem chtěla uspořádat tuto výstavu. Dostala jsem totiž od své

Více

Národní technické muzeum Archiv Národního technického muzea. Rott František, Ing.

Národní technické muzeum Archiv Národního technického muzea. Rott František, Ing. Národní technické muzeum Archiv Národního technického muzea Rott František, Ing. ((1858) 1921-1979) Inventář NAD č. 689 evidenční pomůcka č. 187 Šťovíček Jan Praha 1997 Ing. František Rott (1902-1983)

Více

Březnové programy ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm

Březnové programy ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm tisková zpráva ze dne 8. března 2016 Březnové programy ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm VALAŠSKÝ ROK 2016 20. 3. 2016, od 10.00 - KVĚTNÁ NEDĚLE v kostele sv. Anny v Dřevěném městečku

Více

PRÁCE S DŘEVEM. Co si vyrobíte: dřevěné ozdoby podle vlastního návrhu POMŮCKY, KTERÉ SI PŘINESETE:

PRÁCE S DŘEVEM. Co si vyrobíte: dřevěné ozdoby podle vlastního návrhu POMŮCKY, KTERÉ SI PŘINESETE: PRÁCE S DŘEVEM Co si vyrobíte: dřevěné ozdoby podle vlastního návrhu tužka a papír (na předlohu) nápad pracovní oděv 40 Kč na materiál KERAMIKA Co si vyrobíte: vánoční svícen pracovní oděv 20 Kč na materiál

Více

Stanovení obvyklé hodnoty nemovitosti

Stanovení obvyklé hodnoty nemovitosti Stanovení obvyklé hodnoty nemovitosti stanovení ceny obvyklé pozemku parc.č st. 513 zastavěná plocha a nádvoří, k.ú. Kudlovice, obec Kudlovice, jehož součástí je stavba č.p. 379 rodinný dům a pozemku parc

Více

Taška přes rameno s polem pro potisk 170x60x190 mm. 150- Kč

Taška přes rameno s polem pro potisk 170x60x190 mm. 150- Kč NOVINKY! Taška přes rameno Taška přes rameno s polem pro potisk 170x60x190 mm 240,- Kč Podsedák Podsedák bílý rozměr 35 x 35 cm 150- Kč Ponožky Bílé sublimační ponožky. Velikost 35/38, 39/42, 43/46. Složení:

Více

Zhotovování pánských plášťů a bund (kód: H)

Zhotovování pánských plášťů a bund (kód: H) Zhotovování pánských plášťů a bund (kód: 31-007-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Textilní výroba a oděvnictví (kód: 31) Týká se povolání: Výrobce oděvů a kusových výrobků

Více

Muzeum dýmek v Proseči

Muzeum dýmek v Proseči Muzeum dýmek v Proseči Materiál mapující vývoj Muzea dýmek v Proseči zejména od roku 2007 po současnost a předkládá možnosti dalšího směřování a rozvoje tohoto dlouhodobého projektu. Stanoviska a návrhy

Více

GASTROTECHNOLOGIE 07.2014 TECHNICKÁ ZPRÁVA

GASTROTECHNOLOGIE 07.2014 TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH: 1. Úvod 2. Charakteristika provozu 3. Popis technologie výroby 4. Doprava a manipulace s materiálem 5. Přehled zaměstnanců 6. Nároky na energie 7. Systém sledování kritických bodů 8. Údržba 9. Hygiena

Více

domy oceněné Dům roku výsledky soutěže POROTHERM DŮM BRICK AWARD

domy oceněné Dům roku výsledky soutěže POROTHERM DŮM BRICK AWARD Dům roku výsledky soutěže POROTHERM DŮM BRICK AWARD Přijměte pozvání na návštěvu do realizovaných rodinných domů, které získaly titul DŮM ROKU 2012 v soutěži POROTHERM DŮM BRICK AWARD. V soutěži realizovaných

Více

CZ.1.07/1.1.16/02.0041 Technické školky Podpora vzdělávání žáků ZŠ v technických a přírodních vědách STAVBY - DOMY

CZ.1.07/1.1.16/02.0041 Technické školky Podpora vzdělávání žáků ZŠ v technických a přírodních vědách STAVBY - DOMY STAVBY - DOMY Pracovní listy a šablony pro METODICKÝ MANUÁL VÝSTUP PROJEKTU CZ.1.07/1.1.16/02.0041 1. MŮJ DŮM PODLAŽÍ NEBO PATRO pracovní list 2. PATRO 3. NADZEMNÍ PODLAŽÍ 1. PATRO 2. NADZEMNÍ PODLAŽÍ

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉHO MUZEA A GALERIE HUSTOPEČE V ROCE 2007

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉHO MUZEA A GALERIE HUSTOPEČE V ROCE 2007 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉHO MUZEA A GALERIE HUSTOPEČE V ROCE 2007 Městské muzeum a galerie Hustopeče (dále jen MMG) je organizační složkou Města Hustopeče a v roce 2007 disponovalo třemi stálými expozicemi

Více

Znalecký posudek číslo S 252/01/2015 6 NEMOVITOST: Podíl ve výši 1/2 na rodinném domě č. p. 33, který je součástí pozemku parc. č. St.

Znalecký posudek číslo S 252/01/2015 6 NEMOVITOST: Podíl ve výši 1/2 na rodinném domě č. p. 33, který je součástí pozemku parc. č. St. Znalecký posudek číslo S 252/01/2015 6 NEMOVITOST: Podíl ve výši 1/2 na rodinném domě č. p. 33, který je součástí pozemku parc. č. St. 15 Adresa nemovitosti: Katastrální údaje: Ostatní stavby: Pozemky:

Více

Vytisknout PDF Smoljanac / Plitvická jezera / Chorvatsko

Vytisknout PDF Smoljanac / Plitvická jezera / Chorvatsko Penzion Natura Vytisknout PDF Smoljanac / Plitvická jezera / Chorvatsko Vážený zákazníku, do tohoto PDF jsou vloženy pouze základní informace o objektu a jeho ubytovacích jednotkách, který Vás zaujal.

Více