ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉHO MUZEA A GALERIE HUSTOPEČE V ROCE 2007

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉHO MUZEA A GALERIE HUSTOPEČE V ROCE 2007"

Transkript

1 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉHO MUZEA A GALERIE HUSTOPEČE V ROCE 2007 Městské muzeum a galerie Hustopeče (dále jen MMG) je organizační složkou Města Hustopeče a v roce 2007 disponovalo třemi stálými expozicemi - expozicí dějin města Hustopečí, expozicí Hustopečské trhy, stálou vinařskou expozicí (dále jen SVE) a galerií. Do konce června 2007 bylo součástí MMG i turistické informační centrum (TIC), které je od července 2007 součástí organizační složky Propagace města. Všechny provozní složky MMG se nacházejí v renesančním domě U Synků na Dukelském náměstí č. 23. Provoz MMG: MMG bylo otevřeno celoročně, a to: v září červnu: PO-PÁ 9:00-16:30 hod., NE 14:00-17:00 hod., v červenci srpnu: PO-PÁ 9:00-16:30 hod., SO-NE 10:00-17:00 hod., Vstupné do galerie a stálé expozice činilo 10 Kč (žáci a studenti zdarma), vstup do SVE je volný. Průvodcovství po městě bylo zajištěno pro předem objednané návštěvy. Statistické údaje za rok 2007: Muzeum a galerii navštívilo celkem (z toho 3594 dětí a studentů tj. 62%). Nejvíce navštívenou akcí byla výstava Jarmily Mucha Plockové: Vzácné dědictví (výstava šperků a skla podle předloh Alfonse Muchy). V hromadných výpravách bylo 1441 dětí a 650 dospělých. Platících návštěvníků bylo celkem 1552 (26,8 %). Vernisáží se zúčastnilo 430 osob. Stálou vinařskou expozici navštívilo za účelem prohlídky a degustace celkem návštěvníků. Badatelských návštěv-dotazů se uskutečnilo 60. Výdaje na knižní fond činily v roce 2007 celkem 4164 Kč, počet výpůjček byl 21. Knihovna muzea vlastní 649 knižních jednotek, roční přírůstek činil 68. Sbírkotvorná činnost: Zaměřuje se sběr historických, etnografických a uměleckých předmětů z oblasti Hustopečska. Sbírky jsou rozšiřovány především dary, převody (z MěÚ Hustopeče) a nákupy. Počet evidenčních čísel sbírkových předmětů byl k celkem 600, z toho 57 evidečních čísel bylo zapsáno v roce Počet inventarizovaných evidenčních čísel byl 280.

2 Sbírka pohlednic a fotografií představovala (k ) evidenčních čísel, z toho 404 bylo uloženo do elektronické evidence. Evidence trojrozměrných předmětů je zpracována v elektronické podobě a periodicky (dvakrát ročně: v lednu a v červenci) jsou údaje o změnách ve sbírkových fondech poskytovány pro Centrální evidencí sbírek Ministerstva kultury ČR. Sbírkové předměty vypůjčené do MMG k výstavním účelům: kolekce malovaného nábytku (6 ks) - výpůjčka z Městského muzea v Kloboukách u Brna (pro expozici Hustopečské trhy), gotická truhla - zápůjčka z římsko-katolické farnosti Hustopeče (pro expozici dějin města). Zabezpečení a restaurování sbírek Stálá expozice dějin města, hlavní depozitář a galerie jsou zabezpečeny alarmem a jsou monitorovány (firma Gutmann - Strachotín). V místnostech č. 8 a 8a (kde je mj. vystaven modrý malovaný nábytek) se kvůli vysoké vlhkosti vzduchu používal odvlhčovač. Výstavní činnost V roce 2007 se MMG uskutečnilo 13 výstav, z toho 4 z oblasti malby, 1 z oblasti sochařství, 1 fotografická, 1 z oblasti uměleckého řemesla, 3 víceoborové výtvarné, 3 výstavy realizoval Muzejní spolek (v přízemních prostorách MMG). Výstavy se konaly většinou v 3týdenních intervalech (s výjimkou výstavy Gustav Klimt a Egon Schiele: Kresby a akvarely a Jarmila Mucha Plocková: Vzácné dědictví, které byly prezentovány v dvouměsíčních intervalech). Přehled výstav v roce 2007: Vítězslav Ruber X RAY Abstraktní obrazy (olej, akryl) pocitů a dojmů inspirované RTG snímky Dagmar Humpolíková FOTOTERAPIE Umělecké a dokumentární fotografie v černobílých zvětšeninách i v barevných světelných a lineárních kontrastech Gustav Klimt kresby, Egon Schiele akvarely Výstava téměř 80ti obrazů-faksimilií z tvorby čelných představitelů rakouské secese a expresionismu konaná pod záštitou Rakouského kulturního fóra v Praze

3 Výstava výtvarných prací dětí z hustopečských škol. Tradiční výstava tentokrát v zastoupení DDM Pavučina, mateřských škol a ZUŠ Hustopeče František Navrátil KRÁSY OHROŽENÉHO DRUHU HOMO SAPIENS Plastiky a portrétní kresby z celoživotní tvorby ak. sochaře F. Navrátila ) 2007 Jarmila Mucha Plocková VZÁCNÉ DĚDICTVÍ Šperky, plastiky, sklo, textilie, které podle návrhů a díla Alfonse Muchy vytvořila jeho vnučka Jarmila Mucha Plocková Aleš Janšta HLEDÁNÍ Výstava z celoživotní tvorby významného hustopečského malíře k jeho 80tiletému jubileu Jiří Havlíček OBRAZY A PLASTIKA Výstava olejomaleb a figurální i užitkové plastiky. Host výstavy: malíř Lubomír Sklenák ALFONS výtvarná skupina Hustopeče. Tradiční prezentace výtvarníků Hustopečska - v zastoupení: J. Zelinka (dřevořezba), M. Klaková (fotografie), M. Mikulič (loutky) a R. Müller (koláže), E. Urbánková (návrhy společenských šatů) Arnošt Bláha KRAJINA POD PÁLAVOU Pestré a nekonformní olejomalby krajiny a lokalit v oblasti Pálavských vrchů. Odborná činnost Přednášková činnost se realizovala pro tyto instituce: Obec Popice (S. Nezhodová: Rekonstrukce hanácko-slováckého kroje), Masarykovo muzeum v Hodoníně (S. Nezhodová: Masaryk a Hustopeče), Moravské zemské muzeum (S. Nezhodová: Židovský Mikulov). Klub historie a vlastivědy Hustopečska (M. Vejpustek: Nejstarší movité památky Hustopečí). MMG se podílelo na konzultaci prací vysokoškolských (diplomové práce Zahradnická fakulta v Lednici, Katedra muzeologie FF MU v Brně) i středoškolských studentů a dotazů odborníků, institucí i jednotlivých občanů. V letošním roce to byly především: Konzultace při rekonstrukci kroje, a to hanácko-slováckého pro obec Morkůvky (včetně střední odb. práce Historie a vývoj morkůvského kroje, autorky: M. Páleníková, M. Kinclová), Brumovice, Bošovice, a jihobrněnského pro obec Uherčice a Vranovice.

4 Údaje o regionálních obětech komunismu (pro: ČT), o Židech v Hustopečích (pro: Arizona State University, Herberger College of Art) a v Mikulově (pro: Židovské muzeum v Praze), o rodu a sídle Pagatsche von Paburg (pro: zámek Kunín), o hustopečských hradbách (pro: Národní památkový ústav v Praze). Soukromým badatelům byly poskytnuty údaje o evangelících v Hustopečích, o hustopečském pobytu a působení Filipa Kubra, Alfonse Muchy a Jana Remundy, o německých rodinách v Hustopečích Občanskému sdružení HRÚDY z Kopčan byly poskytnuty zpracované materiály o životě Josefa Masaryka v Hustopečích. Správě Domu zdraví Hustopeče bylo umožněno kopírování pohlednic a starých fotografií Hustopečí (z fotoarchivu MMG) pro výstavní účely. Badatelská činnost V roce 2007 proběhl další výzkum v depozitářích Etnografického ústavu MZM v Brně (sbírky lidového oděvu z hanáckého Slovácka), Městského muzea v Kloboukách (taktéž) a v SOkA Mikulov (Archiv města Hustopeče). Publikační činnost Ve spolupráci s Ústavem pro soudobé dějiny AV ČR vydalo MMG - resp. Město Hustopeče v srpnu 2007 Sborník z konference (konané ) věnované Johannu Wolfgangu Brügelovi. Název: In memoriam Johann Wolfgang Brügel. Edd: S. Nezhodová, D. Olšáková, V. Prečan. Náklad: 500 ks. Sborník vyšel díky finanční podpoře Evropské unie, německé překlady byly financovány z projektu Dokumentace osudů aktivních odpůrců nacismu, kteří byli po skončení druhé světové války postiženi v souvislosti s opatřeními uplatňovanými v Československu proti tzv. nepřátelskému obyvatelstvu. Pracovníci MMG přispívali do regionální periodik (Malovaný kraj, Hustopečské listy). Správa budovy V září 2007 byl proveden nátěr dvorních arkád a štítu budovy ve směru k ulici Na hradbách (malířství Nečas). Během podzimu se prováděl orientační průzkum vlhkosti přízemních prostor domu U Synků, aby mohl být realizován adekvátní návrh sanace vlhkosti (Ing. M. Pospíšilová). V listopadu-prosinci byla (firmou Čukan) v půdních prostorách (nad stávající galerií) aplikována táhla k zajištění statiky (1. etapa depozitáře muzea). Z dotace JmK bylo na toto opatření čerpáno ,-- Kč.

5 V prosinci došlo k vysazení římsy střechy (směrem k sousedním objektu manželů Radových) cca o 0,3 m. Střešní žlab realizovala firma Novotňák došlo k předání a převzetí nebytových prostor (sklepa a vinotéky) v domě U Synků od dosavadního nájemce firmy ZVOS Hustopeče. Stav zaměstnanců Počet zaměstnanců na plný úvazek: 2, z toho odborných: 2. Zaměstnanci pracující na částečný úvazek (na dohodu o pracovní činnosti): 2. Spolupráce s občanskými sdruženími: MMG úzce spolupracuje s těmito občanskými sdruženími: Klub historie a vlastivědy Hustopečska, Dobromysl Bořetice, Muzejní spolek Hustopeče, ALFONS - výtvarná skupina Hustopeče. Z toho dvě posledně jmenované organizace mají svá sídla přímo v budově muzea. Muzejní spolek v roce 2007 realizoval cyklus přednášek a 3 tradiční výstavy (Velikonoční kraslice a výzdoba, Výstava chryzantém, Vánoční aranžmá). ALFONS (výtvarná skupina Hustopeče) se kromě tradiční listopadové výstavy v MMG prezentoval v září 2007 v Rakousku v Gumpoldskirchenu (výstava: Alfons in Gumpoldskirchen), a to ve složení: Jarmila Milotová, Věra Nohelová, Aleš Janšta, Michal Mikulič, Jana Rozková, Roman Miller. S občanským sdružení Dobromysl Bořetice MMG úzce spolupracuje na rekonstrukci hanáckoslováckého kroje. V tomto roce navázalo MMG spolupráci s o.s. HRÚDY z Kopčan, rodné obce Josefa Masaryka. Zástupci tohoto o.s. se spolu se starostou obce Kopčany zúčastnili i pietního aktu k 70. výročí úmrtí TGM a ke 100. výročí úmrtí Josefa Masaryka, který se uskutečnil na hustopečském městském hřbitově. Spolupráce s místními školami: Každoročně většinou v jarním termínu pořádá MMG prezentaci výtvarných prací žáků a studentů hustopečských škol. V letošním roce byly představeny práce dětí z DDM Pavučina, z mateřských škol a ze ZUŠ Hustopeče. Žáci a studenti (včetně doprovodu) mají do MMG vstup bezplatný. Propagace Na všechny akce zve MMG své návštěvníky (fyzické osoby i instituce) prostřednictvím tištěných i e- mailových pozvánek.

6 Propagaci ve městě ve formě plakátů nalepených na vyhrazených místech v Hustopečích zajišťuje pro MMG Městské kulturní středisko. MMG má o svém sídle, o expozicích a o návštěvních dobách vlastní propagační brožurku. Informace o MMG jsou pro návštěvníky Brna k dispozici na zvukovém informačním panelu (DARUMA CITY VOICE) na Náměstí Svobody (stanoviště č. 146). V Hustopečích jsou trvalé upoutávky na MMG umístěny ve vchodech do obou budov MěÚ, v průjezdu domu U Synků a na informační tabuli společnosti Penny-Market (ul. Brněnská). Internetové stránky MMG jsou pravidelně aktualizovány. MMG využívá i neplacené inzerce: AMG - Věstník Asociace muzeí a galerií ČR, KAM v České republice, Místní kultura měsíčník pro kulturní život v místech a regionech, Program Brněnska, ProgRÁMek Slovácka, Moravský jih, Břeclavsko, Nový život, Hustopečské listy

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉHO MUZEA A GALERIE HUSTOPEČE V ROCE 2008

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉHO MUZEA A GALERIE HUSTOPEČE V ROCE 2008 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉHO MUZEA A GALERIE HUSTOPEČE V ROCE 2008 Městské muzeum a galerie Hustopeče (dále jen MMG) je organizační složkou Města Hustopeče a v roce 2008 disponovalo třemi stálými expozicemi

Více

Zpráva o činnosti a hospodaření Městského muzea Nové Město nad Metují za rok 2015

Zpráva o činnosti a hospodaření Městského muzea Nové Město nad Metují za rok 2015 ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2015 Zpráva o činnosti a hospodaření Městského muzea Nové Město nad Metují za rok 2015 1) Název subjektu, adresa, IČ Název organizace: Městské muzeum Nové Město nad

Více

Zpráva o činnosti Městského muzea v Čelákovicích za rok 2005

Zpráva o činnosti Městského muzea v Čelákovicích za rok 2005 Zpráva o činnosti Městského muzea v Čelákovicích za rok 2005 Hlavní sídlo muzea: Čelákovice, Na Hrádku 464 (Tvrz), tel. 326991556, tel./fax 326991192 e-mail: cmm@volny.cz, www.muzeum-celakovice.com zde:

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉHO MUZEA A GALERIE HUSTOPEČE V ROCE 2010

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉHO MUZEA A GALERIE HUSTOPEČE V ROCE 2010 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉHO MUZEA A GALERIE HUSTOPEČE V ROCE 2010 Městské muzeum a galerie Hustopeče (dále jen MMG) je organizační sloţkou Města Hustopeče a v roce 2009 disponovalo třemi stálými expozicemi

Více

Muzeum Vyškovska, příspěvková organizace. Nám. Čsl. armády 2, 682 01 Vyškov ZPRÁVA

Muzeum Vyškovska, příspěvková organizace. Nám. Čsl. armády 2, 682 01 Vyškov ZPRÁVA Muzeum Vyškovska, příspěvková organizace Nám. Čsl. armády 2, 682 01 Vyškov ZPRÁVA o činnosti příspěvkové organizace za rok 2010 OBSAH I. Plnění úkolů v oblasti hlavní činnosti muzea... 1 I.1 Sbírkotvorná

Více

Zpráva o činnosti Městského muzea v Čelákovicích za rok 2006

Zpráva o činnosti Městského muzea v Čelákovicích za rok 2006 Zpráva o činnosti Městského muzea v Čelákovicích za rok 2006 Hlavní sídlo muzea: Čelákovice, Na Hrádku 464 (Tvrz), tel. 326991556, tel./fax 326991192 e-mail: cmm@volny.cz www.muzeum-celakovice.com zde:

Více

Městské muzeum Sedlčany

Městské muzeum Sedlčany Městské muzeum Sedlčany Výroční zpráva za rok 2009 1) Úvod 2) Návštěvnost 3) Sbírky 4) Knihovna 5) Výstavy 6) Ostatní činnost 7) Akvizice (přírůstky) 8) Sponzorské dary a příspěvky 9) Hospodaření 1) Úvod

Více

OBLASTNÍ GALERIE VYSOČINY V JIHLAVĚ VÝROČNÍ ZPRÁVA 2001

OBLASTNÍ GALERIE VYSOČINY V JIHLAVĚ VÝROČNÍ ZPRÁVA 2001 OBLASTNÍ GALERIE VYSOČINY V JIHLAVĚ VÝROČNÍ ZPRÁVA 2001 Z Á K L A D N Í I N F O R M A C E O B L A S T N Í G A L E R I E V Y S O Č I N Y V J I H L A V Ě Adresa: Komenského 10, 586 01 Jihlava Tel 066/730

Více

2. 3.1. Novoroční turnaj ve futsalu, Městská sportovní hala. Kontakt: Pavel Nečas, tel.: 608 300 700

2. 3.1. Novoroční turnaj ve futsalu, Městská sportovní hala. Kontakt: Pavel Nečas, tel.: 608 300 700 Akce 2010 leden 2. 3.1. Novoroční turnaj ve futsalu, Městská sportovní hala. Kontakt: Pavel Nečas, tel.: 608 300 700 9.1. Tříkrálový volejbalový turnaj, Městská sportovní hala. Kontakt: Centrum volného

Více

Výroční zpráva o činnosti Městského muzea v Ústí nad Orlicí za rok 2015 (podrobněji v instituci)

Výroční zpráva o činnosti Městského muzea v Ústí nad Orlicí za rok 2015 (podrobněji v instituci) Výroční zpráva o činnosti Městského muzea v Ústí nad Orlicí za rok 2015 (podrobněji v instituci) Úvod: Příspěvková organizace města Městské muzeum v Ústí nad Orlicí spravuje objekt čp.72 v Ústí nad Orlicí

Více

Publikačníčinnost muzeí zřizovaných Krajem Vysočina

Publikačníčinnost muzeí zřizovaných Krajem Vysočina Publikačníčinnost muzeí zřizovaných Krajem Vysočina Božena Kabelíková Muzeum Vysočiny Třebíč 1 Kraj Vysočina Název Kraje Vysočina souvisí se skutečností, že se tento správní celek rozkládá na podstatnéčásti

Více

Výroční zpráva. občanského sdružení. Hilbertinum, o. s. Společnost Kamila Hilberta. za rok 2008

Výroční zpráva. občanského sdružení. Hilbertinum, o. s. Společnost Kamila Hilberta. za rok 2008 Výroční zpráva občanského sdružení Hilbertinum, o. s. Společnost Kamila Hilberta za rok 2008 Občanské sdružení Hilbertinum, o. s. Společnost Kamila Hilberta Noskov 21, pošta Mladá Voţice 391 43 IČ: 27037690,

Více

II.2. Celková bilance návrhu rozpočtu JMK na rok 2013 (v tis. Kč)

II.2. Celková bilance návrhu rozpočtu JMK na rok 2013 (v tis. Kč) II.2. Celková bilance návrhu rozpočtu JMK na rok 2013 (v tis. Kč) Položka PŘÍJMY Návrh rozpočtu na rok 2013 1111 Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních požitků 1 019 288 1112 Daň z

Více

ROZBORY HOSPODAŘENÍ za rok 2010

ROZBORY HOSPODAŘENÍ za rok 2010 ROZBORY HOSPODAŘENÍ za rok 2010 Celý název organizace: Městské muzeum a galerie Polička Adresa: Tylova 114, Polička 57201 IČO: 70152853 Bankovní spojení: GE Money Bank Polička Číslo účtu: 150873368/0600

Více

Kulturní akce. příhraniční oblasti

Kulturní akce. příhraniční oblasti Kulturní akce příhraniční oblasti prosinec 2015 Obsah Brno a okolí... 3 Břeclav a okolí... 5 Hodonín a okolí... 7 Hustopeče a okolí... 9 Kyjov a okolí... 11 Mikulov a okolí... 13 Moravský Krumlov a okolí...

Více

Týden 1/2014. 1.ledna 2014-5.ledna 2014

Týden 1/2014. 1.ledna 2014-5.ledna 2014 Týden 1/2014 1.ledna 2014-5.ledna 2014 30.12.2013 31.12.2013 1.1.2014 2.1.2014 3.1.2014 4.1.2014 5.1.2014 Týden 2/2014 6.ledna 2014-12.ledna 2014 6.1.2014 7.1.2014 8.1.2014 9.1.2014 10.1.2014 11.1.2014

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉHO MUZEA A GALERIE HUSTOPEČE V ROCE 2013

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉHO MUZEA A GALERIE HUSTOPEČE V ROCE 2013 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉHO MUZEA A GALERIE HUSTOPEČE V ROCE 2013 Městské muzeum a galerie Hustopeče (dále jen MMG) je organizační složkou Města Hustopeče a v roce 2012 disponovalo dvěma stálými expozicemi

Více

U s n e s e n í ze 73. schůze rady města Hustopeče dne 26.05.2009

U s n e s e n í ze 73. schůze rady města Hustopeče dne 26.05.2009 U s n e s e n í ze 73. schůze rady města Hustopeče dne 26.05.2009 Rada města schválila: 1) Dnešní program schůze RM (příloha č. 1). 2) Jmenování skupiny, která se bude zabývat problematikou výstavby kompostárny

Více

Městské muzeum v Železném Brodě příspěvková organizace. Zpráva o činnosti za rok 2011

Městské muzeum v Železném Brodě příspěvková organizace. Zpráva o činnosti za rok 2011 Městské muzeum v Železném Brodě příspěvková organizace Zpráva o činnosti za rok 2011 Mgr. Petra Hejralová 29. 2. 2012 Městské muzeum v Železném Brodě Své stálé expozice prezentuje ve dvou budovách. Sklářskou

Více

Archiv Ústavu T. G. Masaryka (archiv zvláštního významu) ve správě Masarykova ústavu Akademie věd ČR

Archiv Ústavu T. G. Masaryka (archiv zvláštního významu) ve správě Masarykova ústavu Akademie věd ČR Archiv Ústavu T. G. Masaryka (archiv zvláštního významu) ve správě Masarykova ústavu Akademie věd ČR Zpráva o činnosti archivu v roce 2004 - sídlo, hmotné vybavení, personálie Archiv pracoval v prostorách

Více

Základní umělecká škola Mšeno. Výroční zpráva 2008/09. Nádraţní 326, 277 35 Mšeno www.zusmseno.cz e-mail: info@zusmseno.cz

Základní umělecká škola Mšeno. Výroční zpráva 2008/09. Nádraţní 326, 277 35 Mšeno www.zusmseno.cz e-mail: info@zusmseno.cz Základní umělecká škola Mšeno Výroční zpráva 2008/09 Nádraţní 326, 277 35 Mšeno www.zusmseno.cz e-mail: info@zusmseno.cz Základní údaje o škole: Název školy Zkrácený název školy Základní umělecká škola

Více

Zpráva o činnosti Archivu Národního technického muzea v Praze za rok 2013

Zpráva o činnosti Archivu Národního technického muzea v Praze za rok 2013 Zpráva o činnosti Archivu Národního technického muzea v Praze za rok 2013 Sídlo archivu a kontakty: Kostelní 42, 170 78 Praha 7 tel. +420 220 399 196, fax. +420 220 399 200, archiv@ntm.cz, www.ntm.cz/cs/archiv/

Více

1. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 26.01.2016

1. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 26.01.2016 1. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 26.01.2016 Bod pořadu jednání: 26. Název : Důvod předložení: Zpracoval: Závazek spolufinancování projektu Kulturní dědictví v Euroregionu Nisa Usnesení

Více

Olomoucká obrazárna IV

Olomoucká obrazárna IV Olomoucká obrazárna IV Evropské malířství 19. století z olomouckých sbírek 25. 2. 25. 9. 2016 Arcidiecézní muzeum Olomouc Galerie KONCEPCE VÝSTAVY Marie Mžyková, Martina Potůčková KURÁTORKA VÝSTAVY Martina

Více

U s n e s e n í z 60. schůze rady města Hustopeče dne 09.12.2008

U s n e s e n í z 60. schůze rady města Hustopeče dne 09.12.2008 Rada města schválila: U s n e s e n í z 60. schůze rady města Hustopeče dne 09.12.2008 1) Dnešní program schůze příloha č. 1. 2) Souhlas pro spol. Viadesigne Břeclav k územnímu řízení na akci Hustopeče

Více

Vážení hosté benefičního večera, KATALOG DRAŽENÝCH UMĚLECKÝCH DĚL. Mgr. Jiří Pitaš

Vážení hosté benefičního večera, KATALOG DRAŽENÝCH UMĚLECKÝCH DĚL. Mgr. Jiří Pitaš Vážení hosté benefičního večera, jsem rád, že se po roce potkáváme v čase adventu na XI. ročníku benefiční akce pro SKP-CENTRUM, o.p.s. Dovolte mi, přivítat Vás zde v Rytířském sále pardubického zámku,

Více

LIBERECKY KRAJ U Jezu 642/2a, Liberec IV- Perštýn, 460 Ol Liberec ZRIZOVACI LISTINA

LIBERECKY KRAJ U Jezu 642/2a, Liberec IV- Perštýn, 460 Ol Liberec ZRIZOVACI LISTINA , LIBERECKY KRAJ U Jezu 642/2a, Liberec IV- Perštýn, 460 Ol Liberec v, ZRIZOVACI LISTINA Zastupitelstvo Libereckého kraje dle ustanovení 35 odst. 2 písm. j) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, ve znění

Více

Název školy: ZŠ Vyškov, Na Vyhlídce 12, příspěvková organizace

Název školy: ZŠ Vyškov, Na Vyhlídce 12, příspěvková organizace Název školy: ZŠ Vyškov, Na Vyhlídce 12, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3425 Název materiálu: VY_12_INOVACE_02_Vl_32_Alfons Mucha Tematický okruh: I/2 Čtenářská a informační gramotnost

Více

Výroční zpráva Archivu Moravské galerie v Brně za rok 2012

Výroční zpráva Archivu Moravské galerie v Brně za rok 2012 Výroční zpráva Archivu Moravské galerie v Brně za rok 2012 Základní a kontaktní údaje instituce Název: Moravská galerie v Brně Adresa: Husova 18, 66226 Brno Zřizovatel: Ministerstvo kultury ČR IČO 00094871

Více

ZPRÁVA Národního ústavu lidové kultury za rok 2012

ZPRÁVA Národního ústavu lidové kultury za rok 2012 ZPRÁVA Národního ústavu lidové kultury za rok 2012 o naplnění Rozhodnutí MK ze dne 31. 1. 2012 o poskytnutí institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace na základě zhodnocení

Více

Rejstřík článků Věstník AMG ročník 2008

Rejstřík článků Věstník AMG ročník 2008 1 Z činnosti orgánů AMG Zápis se zasedání senátu AMG 11. prosince 2007 v Národním muzeu 1/2008, s. 4 Zápis se zasedání senátu AMG 19. února 2008 v Národním muzeu 2/2008, s. 4 Zápis ze zasedání senátu AMG

Více

DYS-centrum Praha, o.s. Korunovační 8, Praha 7, 170 00 www.dyscentrum.org, dyscentrum@dyscentrum.org tel., zázn., fax: 233 370 262, mobil 603 399 889

DYS-centrum Praha, o.s. Korunovační 8, Praha 7, 170 00 www.dyscentrum.org, dyscentrum@dyscentrum.org tel., zázn., fax: 233 370 262, mobil 603 399 889 DYS-centrum Praha, o.s. Korunovační 8, Praha 7, 170 00 www.dyscentrum.org, dyscentrum@dyscentrum.org tel., zázn., fax: 233 370 262, mobil 603 399 889 CENTRUM PRAHA - CZECH REPUBLIC Výroční zpráva za rok

Více

VYSVĚTLIVKY. Výtvarné a řemeslné dílny Výstavy a expozice. Havlíčkův Brod. Žďár nad Sázavou. Pelhřimov. Jihlava OKRES JIHLAVA.

VYSVĚTLIVKY. Výtvarné a řemeslné dílny Výstavy a expozice. Havlíčkův Brod. Žďár nad Sázavou. Pelhřimov. Jihlava OKRES JIHLAVA. 56 58 60 64 73 77 78 80 81 82 84 85 VYSVĚTLIVKY Výtvarné a řemeslné dílny Výstavy a expozice Havlíčkův Brod Pelhřimov Jihlava Žďár nad Sázavou OKRES JIHLAVA Třebíč 20 53. Bartoň David - Ateliér v bývalé

Více

DYS-centrum Praha, o. s. Korunovační 8, Praha 7, 170 00 www.dyscentrum.org, dyscentrum@dyscentrum.org tel., zázn., fax: 233 370 262, mobil 603 399 889

DYS-centrum Praha, o. s. Korunovační 8, Praha 7, 170 00 www.dyscentrum.org, dyscentrum@dyscentrum.org tel., zázn., fax: 233 370 262, mobil 603 399 889 DYS-centrum Praha, o. s. Korunovační 8, Praha 7, 170 00 www.dyscentrum.org, dyscentrum@dyscentrum.org tel., zázn., fax: 233 370 262, mobil 603 399 889 CENTRUM PRAHA - CZECH REPUBLIC Výroční zpráva za rok

Více

Klub Vojenské Historie Břeclav

Klub Vojenské Historie Břeclav O nás Klub Vojenské Historie Břeclav je občanským sdružením, jehož cílem je sdružovat osoby zabývající se vojenskou historií Břeclavska a v širším pojetí i Jižní Moravy. Naše sdružení se snaží o popularizaci

Více

UPOZORNĚNÍ UZÁVĚRKA ČLÁNKŮ PROSINCOVÉHO ČÍSLA LZ BUDE 5. 12. 2014

UPOZORNĚNÍ UZÁVĚRKA ČLÁNKŮ PROSINCOVÉHO ČÍSLA LZ BUDE 5. 12. 2014 Lipovský ZPRAVODAJ LISTOPAD 2014 vydává obec Lipová-lázně www.lipova-lazne.cz www. ic-lipova.cz vydáno: 24. 11. 2014 OBECNÍ ÚŘAD UPOZORNĚNÍ UZÁVĚRKA ČLÁNKŮ PROSINCOVÉHO ČÍSLA LZ BUDE 5. 12. 2014 USNESENÍ

Více

Výroční zpráva. Sociální nadační fond města Brna Domovy potřebných

Výroční zpráva. Sociální nadační fond města Brna Domovy potřebných Výroční zpráva 2013 Sociální nadační fond města Brna Domovy potřebných 1 Výroční zpráva 2013 Sociální nadační fond města Brna Domovy potřebných Jednotlivé části výroční zprávy vypracovaly: PhDr. Zdenka

Více

Rok řemesel bude koordinován AMSP ČR, za účasti 23 řemeslných cechů a společenstev, pokrývajících 35 profesí:

Rok řemesel bude koordinován AMSP ČR, za účasti 23 řemeslných cechů a společenstev, pokrývajících 35 profesí: 2016 Pracovní verze Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR pokračuje v mohutné ofenzivě na podporu drobných živnostníků a vyhlašuje rok 2016 jako ROK ŘEMESEL. Navazujeme tím na naši aktivitu

Více

Vyšší odborná škola informačních služeb, Praha Institute of Technology, Sligo

Vyšší odborná škola informačních služeb, Praha Institute of Technology, Sligo Vyšší odborná škola informačních služeb, Praha Institute of Technology, Sligo DIGITALIZACE FOTOGRAFICKÉHO MATERIÁLU V MUZEJNÍCH SBÍRKÁCH SE ZAMĚŘENÍM NA NÁRODNÍ TECHNICKÉ MUZEUM Research Methods and Project

Více

Výše požadované dotace. Celkové náklady akce. v Kč v Kč v Kč. září - říjen 2007 31 500 22 500 15 000 září - říjen 2007 honoráře, autorská práva filmu

Výše požadované dotace. Celkové náklady akce. v Kč v Kč v Kč. září - říjen 2007 31 500 22 500 15 000 září - říjen 2007 honoráře, autorská práva filmu Žádosti o poskytnutí dotace z kulturního fondu - 3. kolo roku na akce zahájené v období od 1. října do 31. března (příjem žádostí do 31. srpna do 14:00 hodin) Č. Žadatel Název akce Termín akce 1 2 3 4

Více

Výroční zpráva Muzea Velké Meziříčí za rok 2006. Úkoly organizačně správní. Uskutečněná jednání

Výroční zpráva Muzea Velké Meziříčí za rok 2006. Úkoly organizačně správní. Uskutečněná jednání Výroční zpráva Muzea Velké Meziříčí za rok 2006 Úkoly organizačně správní Uskutečněná jednání Zřizovatel rada města po výměně ředitele k 1.3.2006, byla rada seznámena s aktuálním stavem muzea, jak v oblasti

Více

Vážení hosté benefičního večera, KATALOG DRAŽENÝCH UMĚLECKÝCH DĚL. Mgr. Jiří Pitaš

Vážení hosté benefičního večera, KATALOG DRAŽENÝCH UMĚLECKÝCH DĚL. Mgr. Jiří Pitaš Vážení hosté benefičního večera, každoročně se v čase adventním setkáváme na benefičních akcích pro SKP-CENTRUM, o.p.s., v letošním roce se jedná již o jubilejní X. ročník. Vítám Vás na charitativní dražbě

Více

PRIM A SEZÓN A. o. p. s. NÁCHODSK Á

PRIM A SEZÓN A. o. p. s. NÁCHODSK Á Informace a propozice k divadelní sekci NPS Divadelní sekce Náchodské Prima sezóny 2014 je koncipována jako soutěžní přehlídka studentského divadla umožňující setkání studentských divadelních kolektivů,

Více

Zřizovatel MK ČR do 30. června 2001 Krajský úřad Ústeckého kraje od 1. července 2001

Zřizovatel MK ČR do 30. června 2001 Krajský úřad Ústeckého kraje od 1. července 2001 Výroční zpráva Galerie moderního umění v Roudnici n.l. za rok 2001 Galerie moderního umění v Roudnici n.l. Očkova 5, Roudnice n.l., tel. a fax 0411 837301 Zřizovatel MK ČR do 30. června 2001 Krajský úřad

Více

11. společenský večer s dobročinnou aukcí

11. společenský večer s dobročinnou aukcí 11. společenský večer s dobročinnou aukcí Katalog exponátů Hlavní partner: Partneři: Neodpírej dobrodiní těm, kteří je potřebují, je-li v tvé moci je prokázat. Přísloví 3.27 Program: Prohlídka výstavy

Více

T i p y n a c y k l i s t i c k é v ý l e t y I. Z ČESKÉHO KRUMLOVA DO HOLAŠOVIC II. Z ČESKÉHO KRUMLOVA NA DÍVČÍ KÁMEN

T i p y n a c y k l i s t i c k é v ý l e t y I. Z ČESKÉHO KRUMLOVA DO HOLAŠOVIC II. Z ČESKÉHO KRUMLOVA NA DÍVČÍ KÁMEN Č e s k ý K r u m l o v s l á v a, n a z d a r v ý l e t u! a n e b A H O J N A K O L E K O N C E P T C Y K L I S T I C K Ý C H V Ý L E T Ů v o k o l í Č e s k é h o K r u m l o v a r o k 2 0 1 1 T i p

Více

Zpráva o činnosti Archivu Pražského hradu v roce 2010

Zpráva o činnosti Archivu Pražského hradu v roce 2010 1 Zpráva o činnosti Archivu Pražského hradu v roce 2010 Archiv Pražského hradu je od 1. 7. 2003 organizačně zařazen do odboru spisové a archivní služby Kanceláře prezidenta republiky. Archiv PH k 31.12.

Více

1. Hrad a zámek Český Krumlov 2. Hradní muzeum Český Krumlov

1. Hrad a zámek Český Krumlov 2. Hradní muzeum Český Krumlov Českokrumlovsko Český Krumlov vám pro poznávací a tematicky zaměřené výlety nabízí nepřeberné množství cílů. Největším lákadlem města je jeho bohatá historie a s ní spojené architektonické památky zdejší

Více

Výroční zpráva LABYRINT BOHEMIA

Výroční zpráva LABYRINT BOHEMIA 1 Výroční zpráva za rok 27 LABYRINT BOHEMIA o.p.s. Výroční zpráva LABYRINT BOHEMIA, o. p. s. 27 Výroční zpráva LABYRINT BOHEMIA, o. p. s. 27 2 1. Identifikační údaje: 1.1. Název společnosti: LABYRINT BOHEMIA,

Více

Sezóna 2010 v Českém muzeu stříbra

Sezóna 2010 v Českém muzeu stříbra České muzeum stříbra v Kutné Hoře Příspěvková organizace Středočeského kraje Barborská 28, 284 01 Kutná Hora, tel: 327 512 159, fax: 327 513 813 info@cms-kh.cz, objednavky@cms-kh.cz, http://www.cms-kh.cz

Více

Od 20. června do 20. srpna 2013. knihovna. umělecké řemeslo

Od 20. června do 20. srpna 2013. knihovna. umělecké řemeslo Od 20. června do 20. srpna 2013 přírodověda knihovna historie a archiv archeologie výtvarné umění umělecké řemeslo Alfons Mucha Plakáty Nová expozici Alfons Mucha Plakáty splňuje po technické stránce veškerá

Více

PROJEKT ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015

PROJEKT ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 PROJEKT ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 Co je Hodnotící zpráva? Hodnotící zpráva projektu Zdravé město Rosice má za úkol informovat vedení města, veřejnost, podnikatele a partnery

Více

Program Dotace z rozpočtu města Hradec Králové na veřejně prospěšné projekty na zachování a obnovu památkového fondu

Program Dotace z rozpočtu města Hradec Králové na veřejně prospěšné projekty na zachování a obnovu památkového fondu Program Dotace z rozpočtu města Hradec Králové na veřejně prospěšné projekty na zachování a obnovu památkového fondu schválený usnesením Zastupitelstva města Hradec Králové číslo ZM/2016/1026 dne 29.03.2016

Více

ZPRAVODAJ 9/2015. Vážení přátelé slánského muzea,

ZPRAVODAJ 9/2015. Vážení přátelé slánského muzea, ZPRAVODAJ 9/2015 Vážení přátelé slánského muzea, letní prázdniny jsou za námi, podzim se pomalu blíží a s ním i zahájení nové sezóny KPH, pokračování přednáškového cyklu v malé galerii muzea, ale i ukončení

Více

Výroční zpráva za rok 2003. 1) Úvod. 2) Sbírky. 3) Knihovna. 4) Výstavy. 5) Ostatní činnost. 6) Akvizice /přírůstky/ 7) Sponzorské dary a příspěvky

Výroční zpráva za rok 2003. 1) Úvod. 2) Sbírky. 3) Knihovna. 4) Výstavy. 5) Ostatní činnost. 6) Akvizice /přírůstky/ 7) Sponzorské dary a příspěvky Výroční zpráva za rok 2003 1) Úvod 2) Sbírky 3) Knihovna 4) Výstavy 5) Ostatní činnost 6) Akvizice /přírůstky/ 7) Sponzorské dary a příspěvky 8) Hospodaření 1. Úvodem Městské muzeum Sedlčany vzniklo jako

Více

Olomoucké vysoké školství partnerem moravského venkova. reg. č.: CZ.1.07/2.4.00/12.0065

Olomoucké vysoké školství partnerem moravského venkova. reg. č.: CZ.1.07/2.4.00/12.0065 Olomoucké vysoké školství partnerem moravského venkova reg. č.: CZ.1.07/2.4.00/12.0065 Moravská cesta (Litovelsko Pomoraví) 26. září 2012, Olomouc Občanská participace na venkově Julie Zendulková předsedkyně

Více

DYS-centrum Praha, o.s. Korunovační 8, Praha 7, 170 00 www.dyscentrum.org, dyscentrum@dyscentrum.org tel., zázn., fax: 233 370 262, mobil 603 399 889

DYS-centrum Praha, o.s. Korunovační 8, Praha 7, 170 00 www.dyscentrum.org, dyscentrum@dyscentrum.org tel., zázn., fax: 233 370 262, mobil 603 399 889 DYS-centrum Praha, o.s. Korunovační 8, Praha 7, 170 00 www.dyscentrum.org, dyscentrum@dyscentrum.org tel., zázn., fax: 233 370 262, mobil 603 399 889 CENTRUM PRAHA - CZECH REPUBLIC I. Charakteristika organizace

Více

Digitalizace a projekty CITeM

Digitalizace a projekty CITeM Digitalizace a projekty CITeM Zdeněk Lenhart Moravské zemské muzeum, Metodické centrum pro informační technologie v muzejnictví (CITeM) Digitalizace a projekty CITeM CITeM (Metodické Centrum pro Informační

Více

Město Čelákovice Závěrečný účet za rok 2003

Město Čelákovice Závěrečný účet za rok 2003 Město Čelákovice Závěrečný účet za rok 2003 Zpracoval: Ing. Karel Majer Obsah 1) Zpráva auditora 2) Rozbor hospodaření 3) Vyúčtování finančních vztahů 4) Přílohy: stavy účtů k 31.12.2002 výdaje na infrastrukturu

Více

U s n e s e n í z 80. schůze rady města Hustopeče dne 11.08.2009

U s n e s e n í z 80. schůze rady města Hustopeče dne 11.08.2009 U s n e s e n í z 80. schůze rady města Hustopeče dne 11.08.2009 Rada města schválila: 1) Dnešní program schůze RM (příloha č. 1). 2) Dodatek č. 1 ke SOD se spol. HaSt na akci Hustopeče Za Pionýrskou,

Více

M Ě ST O B EN E ŠO V

M Ě ST O B EN E ŠO V MĚSTO BENEŠOV KAPITOLY Z HISTORIE MUZEA UMĚNÍ A DESIGNU BENEŠOV 1990-2010... Historie Muzea umění a designu Benešov není vizitkou jeho několika zaměstnanců, ale především úspěchem celého mě sta. Jeho

Více

Výroční zpráva Český Merán o.p.s. za rok 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA. obecně prospěšné společnosti Český Merán. za rok 2011

Výroční zpráva Český Merán o.p.s. za rok 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA. obecně prospěšné společnosti Český Merán. za rok 2011 Český Merán, obecně prospěšná společnost Vítkovo nám. 69 257 92 Sedlec-Prčice 2 IČ: 26 45 84 20 Výroční zpráva Český Merán o.p.s. za rok 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA obecně prospěšné společnosti Český Merán za

Více

GALERIE BENEDIKTA REJTA V LOUNECH příspěvková organizace Ústeckého kraje

GALERIE BENEDIKTA REJTA V LOUNECH příspěvková organizace Ústeckého kraje GALERIE BENEDIKTA REJTA V LOUNECH příspěvková organizace Ústeckého kraje 2006 GALERIE BENEDIKTA REJTA V LOUNECH muzeum moderního umění příspěvková organizace zřizuje: Ústecký kraj Pivovarská 29 34, 440

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Monitorovací zpráva o činnosti MAS Zpráva za období: od 1. 5. 2013 do 31. 8. 2013 Název MAS: Zpracovatel zprávy: (jméno, příjmení, funkce) Havlíčkův kraj o.p.s. Jaroslava Hájková, ředitelka MAS Kontakt:

Více

Zpráva o činnosti Městské knihovny Hranice za rok 2009.

Zpráva o činnosti Městské knihovny Hranice za rok 2009. Zpráva o činnosti Městské knihovny Hranice za rok 2009. Městská knihovna Hranice, příspěvková organizace s právní subjektivitou, střediskovou funkcí, pověřená knihovna pro výkon regionálních funkcí v regionálním

Více

Městská knihovna Blansko

Městská knihovna Blansko Městská knihovna Blansko A. Zpráva o činnosti za rok 2015 Obsah: 1. Základní statistické údaje za rok 2015 2. Kulturní akce knihovny v roce 2015 3. Ostatní záležitosti v roce 2015 Základní statistické

Více

Jméno Obor studia a ročník: Termín Instituce, místo pobytu na stáži Cíle stáže Popis pracoviště či hostitelské instituce

Jméno Obor studia a ročník: Termín Instituce, místo pobytu na stáži Cíle stáže Popis pracoviště či hostitelské instituce Jméno: Jana Dubová Obor studia a ročník: Restaurování a konzervace uměleckých děl na papíru a souvisejících materiálech, 2. Ročník Termín: 21. července 2014 15. srpna 2014 Instituce, místo pobytu na stáži:

Více

w w w.h usto p e ce - cit y. cz sport senioři

w w w.h usto p e ce - cit y. cz sport senioři w w w.h usto p e ce - cit y. cz rodina sport senioři víno PRO SENIORY Seniorský věk už dnes nemusí být obdobím stráveným v ústraní aktivního společenského života. Stále více institucí myslí na lidi seniorského

Více

Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: červenec srpen 2013

Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: červenec srpen 2013 Program Slováckého muzea v Uherském Hradišti: červenec srpen 2013 Hlavní budova muzea ve Smetanových sadech Stálá expozice Nositelé ceny Vladimíra Boučka v Uherském Hradišti Expozice tvůrců Uherskohradišťska,

Více

M Ě S T O N O V Ý J I Č Í N. U S N E S E N Í z 21. zasedání Zastupitelstva města Nový Jičín konaného dne 19.11.2009

M Ě S T O N O V Ý J I Č Í N. U S N E S E N Í z 21. zasedání Zastupitelstva města Nový Jičín konaného dne 19.11.2009 Příloha č. 4 M Ě S T O N O V Ý J I Č Í N U S N E S E N Í z 21. zasedání Zastupitelstva města Nový Jičín konaného dne 19.11.2009 VARIANTA URČENÁ KE ZVEŘEJNĚNÍ Text usnesení byl upraven v souladu se zákonem

Více

Obsah: Úvodem. Charakteristika společnosti. Orgány a management MAS. Přehled činností v roce 2010. Změny stanov a ve složení orgánů MAS

Obsah: Úvodem. Charakteristika společnosti. Orgány a management MAS. Přehled činností v roce 2010. Změny stanov a ve složení orgánů MAS Obsah: Úvodem Charakteristika společnosti Orgány a management MAS Přehled činností v roce 2010 Změny stanov a ve složení orgánů MAS Zpráva o hospodaření Úvodem: Rok 2010 byl pro naší MAS charakteristický

Více

Usnesení č. 4/138/1 - Příloha č. 2 Strana 1 Počet stran přílohy: 10

Usnesení č. 4/138/1 - Příloha č. 2 Strana 1 Počet stran přílohy: 10 Usnesení č. 4/138/1 - Příloha č. 2 Strana 1 Seznam náhradních projektů doporučených k případnému poskytnutí neinvestiční dotace z rozpočtu Moravskoslezského kraje v rámci "Programu obnovy kulturních památek

Více

Moravská cesta (Litovelsko - Pomoraví), o. s. Setkání s certifikovanými výrobci HANÁ regionální produkt Litovel, 6. listopad 2013

Moravská cesta (Litovelsko - Pomoraví), o. s. Setkání s certifikovanými výrobci HANÁ regionální produkt Litovel, 6. listopad 2013 Moravská cesta (Litovelsko - Pomoraví), o. s. Setkání s certifikovanými výrobci HANÁ regionální produkt Litovel, 6. listopad 2013 Julie Zendulková předsedkyně MAS Moravská cesta Datum vzniku MAS: prosinec

Více

Zpráva o činnosti za rok 2003

Zpráva o činnosti za rok 2003 České muzeum stříbra v Kutné Hoře Zpráva o činnosti za rok 2003 Motto: " aby písemní a umělecké památky ve zdejší krajině byly sbírány, před zkázou chráněny a známost o nich a tím i větší šetrnost k nim

Více

Výroční zpráva. Sedlická krajka výroční zpráva 2 0 1 2

Výroční zpráva. Sedlická krajka výroční zpráva 2 0 1 2 Výroční zpráva 2 0 1 2 2 Obsah Úvodní slovo...3 Představení společnosti-cíl a poslání...4 Činnost společnosti v roce 2012..5-6 Akce...7-9 Krajkářské slavnosti Sedlice-2012...10-11 Soutěžní přehlídka...12-13

Více

Zpráva o činnosti Archivu Národního technického muzea v Praze za rok 2004

Zpráva o činnosti Archivu Národního technického muzea v Praze za rok 2004 Zpráva o činnosti Archivu Národního technického muzea v Praze za rok 2004 Podle plánu na rok 2004 měl archiv plnit tři hlavní úkoly : 1 pokračovat ve vysoušení archiválií postižených povodní v roce 2002,

Více

Spolek Vltavan v Praze

Spolek Vltavan v Praze Spolek Vltavan v Praze Výroční zpráva 2014 Spolek Vltavan v Praze IČ 005 52 429 Výroční zpráva 2014 Spolek Vltavan v Praze Výroční zpráva 1 z 9 Spolek Vltavan v Praze občanské sdružení, registrovaný MV

Více

Hospodaření muzea 2. 300 000,- Kč. 70.000,-Kč 247 785,- 194 620,- Kč. 135 600,- Kč

Hospodaření muzea 2. 300 000,- Kč. 70.000,-Kč 247 785,- 194 620,- Kč. 135 600,- Kč VÝROČNÍ ZPRÁVA MĚSTSKÉHO MUZEA A GALERIE HLINSKO, příspěvkové organizace ZA ROK 2010 BUDOVA MĚSTSKÉHO MUZEA, HAVLÍČKOVA 675 BUDOVA MĚSTSKÉ GALERIE, HAVLÍČKOVA 614, KŘIVÁ 655 1 Městské muzeum a galerie

Více

Důvodová zpráva Zastupitelstvo města Hrádek nad Nisou konané 21. 10. 2015. 8 - Projekt Paměť v krajině Trojzemí OP PS SN CZ

Důvodová zpráva Zastupitelstvo města Hrádek nad Nisou konané 21. 10. 2015. 8 - Projekt Paměť v krajině Trojzemí OP PS SN CZ Důvodová zpráva Zastupitelstvo města Hrádek nad Nisou konané 21. 10. 2015 8 - Projekt Paměť v krajině Trojzemí OP PS SN CZ Projekt s názvem Paměť v krajině Trojzemí spojuje 6 kooperačních projektových

Více

N Á V R H Z Á V Ě R E Č N É H O Ú Č T U K A P I T O L Y 3 5 5 Ú S T A V P R O S T U D I U M T O T A L I T N Í C H R E Ž I M Ů Z A R O K 2 0 1 2

N Á V R H Z Á V Ě R E Č N É H O Ú Č T U K A P I T O L Y 3 5 5 Ú S T A V P R O S T U D I U M T O T A L I T N Í C H R E Ž I M Ů Z A R O K 2 0 1 2 K A P I T O L A 3 5 5 Č.j.: USTR - 168/2013 Počet listů: 131 N Á V R H Z Á V Ě R E Č N É H O Ú Č T U K A P I T O L Y 3 5 5 Ú S T A V P R O S T U D I U M T O T A L I T N Í C H R E Ž I M Ů Z A R O K 2 0

Více

Schválený rozpočet pro rok 2016 VÝDAJE

Schválený rozpočet pro rok 2016 VÝDAJE 1014 2141 2212 2219 Ozdravování hospodářských zvířat - zatoulaní psi ( pobyt v útulku,veterinární péče) 25 000 - dar útulek Němčovice 5 004 Informační středisko - mzdové náklady 482 000 - DHDM stojan na

Více

Slovácké muzeum hlavní budova, Uherské Hradiště (kulturní památka majetek Zlínského kraje).

Slovácké muzeum hlavní budova, Uherské Hradiště (kulturní památka majetek Zlínského kraje). ÚVOD CHARAKTERISTIKA ORGANIZACE Slovácké muzeum patří mezi nejvýraznější regionální muzea v České republice. Instituce byla založena v roce 1914. Jejím hlavním posláním je činnost sbírkotvorná a péče o

Více

ZUŠ CAMPANELLA Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti ZUŠ ve školním roce 2014/2015. zpracovala: PhDr. Iveta Hlubinková ředitelka ZUŠ

ZUŠ CAMPANELLA Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti ZUŠ ve školním roce 2014/2015. zpracovala: PhDr. Iveta Hlubinková ředitelka ZUŠ ZUŠ CAMPANELLA Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti ZUŠ ve školním roce 2014/2015 zpracovala: PhDr. Iveta Hlubinková ředitelka ZUŠ OBSAH 1 Základní údaje o škole 3 2 Charakteristika školy 5 3 Organizace výuky

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA MVP 2007

VÝROČNÍ ZPRÁVA MVP 2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA MVP 2007 Obsah Poslání muzea 6 Střípky z historie muzea v Pelhřimově 8 Odborná činnost MVP 11 Správa sbírky 11 Rozšiřování sbírkového fondu MVP 11 Správa sbírky podle zákona č. 122/2000

Více

Srdce v domě, p.o. PROBLEMATIKA ZAČLEŇOVÁNÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH V RÁMCI DEINSTITUCIONALIZACE DO SPOLEČNOSTI. SRDCE V DOMĚ, p.o.

Srdce v domě, p.o. PROBLEMATIKA ZAČLEŇOVÁNÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH V RÁMCI DEINSTITUCIONALIZACE DO SPOLEČNOSTI. SRDCE V DOMĚ, p.o. PROBLEMATIKA ZAČLEŇOVÁNÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH V RÁMCI DEINSTITUCIONALIZACE DO SPOLEČNOSTI SRDCE V DOMĚ, p.o. PŘEDSTAVENÍ Srdce v domě je příspěvkovou organizací Jihomoravského kraje, se sídlem zařízení

Více

Vyhodnocení čerpání financí z rozpočtu města na podporu realizace 1. Komunitního plánu sociálních služeb města Český Krumlov v roce 2006

Vyhodnocení čerpání financí z rozpočtu města na podporu realizace 1. Komunitního plánu sociálních služeb města Český Krumlov v roce 2006 Vyhodnocení čerpání financí z rozpočtu města na podporu realizace 1. Komunitního plánu sociálních služeb města Český Krumlov v roce 2006 Obsah: str. 1. Souhrnná tabulka čerpání z městského rozpočtu na

Více

Festival muzejních nocí 2008 IV. ročník

Festival muzejních nocí 2008 IV. ročník Festival muzejních nocí 2008 IV. ročník tiskové zpravodajství 16. kvě tna 14. č ervna 2008 V roce 2004 přišlo Národní muzeum s projektem první Pražské muzejní noci. Akce tohoto typu jsou již řadu let obvyklé

Více

Zpráva o činnosti MC MVU za rok 2013. I. Zpráva o činnosti Metodického centra pro muzea výtvarného umění Národní galerie v Praze v roce 2013

Zpráva o činnosti MC MVU za rok 2013. I. Zpráva o činnosti Metodického centra pro muzea výtvarného umění Národní galerie v Praze v roce 2013 Zpráva o činnosti MC MVU za rok 2013 Podprogram B: Projekty metodických center s celostátní působností Název projektu: Metodické centrum pro muzea výtvarného umění Národní galerie v Praze informační a

Více

KULTURA SPORT 2015. Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015.

KULTURA SPORT 2015. Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015. KULTURA SPORT 2015 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015. VYDALO MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO KLATOVY LEDEN - ÚNOR 1. ledna PŘIVÍTÁNÍ NOVÉHO ROKU 2015

Více

PLÁN REALIZACE AKTUALIZACE PLÁNU REALIZACE č. 4 AKCE číslo památky RN v mil.kč 2011 2012 2013 2014 2015

PLÁN REALIZACE AKTUALIZACE PLÁNU REALIZACE č. 4 AKCE číslo památky RN v mil.kč 2011 2012 2013 2014 2015 PLÁN REALIZACE AKTUALIZACE PLÁNU REALIZACE č. 4 AKCE číslo památky RN v mil.kč roky výstavby 2011 2012 2013 2014 2015 příspěvek NEODKLADNÉ ZÁCHRANY OHROŽENÝCH OBJEKTŮ KRITICKY OHROŽENÉ OBJEKTY Piaristická

Více

Tisková zpráva 15/01/2015

Tisková zpráva 15/01/2015 Tisková zpráva 15/01/2015 Na Mikulovsko za zážitky (v sezóně 2015) Náš kraj přírodních krás, cenných historických památek, živých tradic a pohostinných lidí se nachází v nejteplejší části České republiky.

Více

Zpráva ze 34. semináře knihovníků muzeí a galerií

Zpráva ze 34. semináře knihovníků muzeí a galerií Publikováno na Inflow.cz (http://www.inflow.cz/zprava-ze-34-seminare-knihovniku-muzei-galerii) Zpráva ze 34. semináře knihovníků muzeí a galerií 5. 11. 2010 Konířová Marta Komise knihovníků Asociace muzeí

Více

Rozpočet města Varnsdorf na rok 2009

Rozpočet města Varnsdorf na rok 2009 Rozpočet města Varnsdorf na rok 2009 1) Příjmy - Výdaje - Financování Příjmy 274 591 500 Kč Výdaje 346 091 500 Kč Rozdíl -71 500 000 Kč Rozpočet je postaven jako schodkový, schodek bude kryt finančními

Více

Tradiční výrobek Slovácka. Přehled výrobců

Tradiční výrobek Slovácka. Přehled výrobců Tradiční výrobek Slovácka Přehled výrobců Tradiční výrobek Slovácka Tradiční výrobek Slovácka projekt Regionu Slovácko, sdružení pro rozvoj cestovního ruchu se sídlem v Uherském Hradišti a Slováckého muzea

Více

PROHLÍDKY VRCHLABSKÝCH PAMÁTEK S PRŮVODCEM

PROHLÍDKY VRCHLABSKÝCH PAMÁTEK S PRŮVODCEM PROHLÍDKY VRCHLABSKÝCH PAMÁTEK S PRŮVODCEM Navštivte nejzajímavější a běžně uzavřené památky města Vrchlabí. Vystupte na věž kostela sv. Vavřince, prohlédněte si interiér klášterního kostela, zámku a Morzinské

Více

Východočeské muzeum v Pardubicích

Východočeské muzeum v Pardubicích Východočeské muzeum v Pardubicích a Ústav historických věd Filozofické fakulty Univerzity Pardubice pořádají mezioborovou konferenci Ve víru tance ve dnech 15. 16. listopadu 2011 Místo konání: Východočeské

Více

Příloha č. 4 zápisu - usnesení č. 197/2013/RK-7

Příloha č. 4 zápisu - usnesení č. 197/2013/RK-7 Příloha č. 4 zápisu - usnesení č. 197/13/RK-7 Radou Jihočeského kraje schválené projekty v rámci Dotačního programu Jihočeského kraje pro poskytování příspěvků v oblasti kultury v r. 13 Divadlo D001 Kulturní

Více

KLÁŠTER BROUMOV NÁRODNÍ KULTURNÍ PAMÁTKA

KLÁŠTER BROUMOV NÁRODNÍ KULTURNÍ PAMÁTKA KLÁŠTER BROUMOV NÁRODNÍ KULTURNÍ PAMÁTKA BROUMOVSKÝ KLÁŠTER JE MÍSTEM, KDE SE DOSLOVA MŮŽETE DOTKNOUT HISTORIE, ALE I MÍSTEM, KDE SE SETKÁVAJÍ LIDÉ MNOHA NÁRODNOSTÍ A KTERÉ ŽIJE BOHATÝM SPOLEČENSKÝM A

Více

II.2. Celková bilance návrhu rozpočtu JMK na rok 2015 (v tis. Kč)

II.2. Celková bilance návrhu rozpočtu JMK na rok 2015 (v tis. Kč) II.2. Celková bilance návrhu rozpočtu JMK na rok 2015 (v tis. Kč) Položka PŘÍJMY Návrh rozpočtu na rok 2015 1111 Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních požitků 1 116 000 1112 Daň z

Více