Demonstrační kufřík TAC XENTA

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Demonstrační kufřík TAC XENTA"

Transkript

1 Demonstrační kufřík TAC XENTA Zadání 1. Pomocí aplikace Menta vytvořte funkční logiku systému. 2. Seznamte se s programem TAC Vista Workstation, tak abyste byli schopni vytvořit vlastní projekt a vyzkoušet si spojení s moduly systému. 3. Ověřte funkčnost na reálném hardware. 4. Vytvoření aplikace 5. Vytvořte jednoduchou vizualizaci. Postup práce 1 Návrh řídící logiky v systému TAC Menta Po spuštění programu je třeba zvolit z nabídky File>New. Následně se zobrazí okno Device Specification ve kterém vybereme, typ modulu TAC Xenta 401, a verzi systému 3.8 a hardware 2. Tento modul slouží jako řídící modul pro vstupně výstupní moduly 422 a 452, proto je, pokud s nimi chceme pracovat, přidáme do projektu tlačítky Add IO Module (v nově otevřeném okně lze vybrat typ modulu, vše ostatní není třeba nastavovat).

2 Obr. 1 Okno Device Specification Po potvrzení OK se zobrazí další okno ( Program specification ) kde se zadá název projektu, případné jméno autora. Nyní je projekt připraven pro programování logiky. Další práce bude pokračovat na pracovní ploše projektu. Zde se pravým kliknutím zobrazí menu, kde lze vybrat jednotlivé bloky. Simple block bloky obsahující vstupy, výstupy, zdroje signálů, funkce, zpožďovače a další Operator bloky logických operátorů Expression blok který umožňuje vytvoření vlastní funkce Test Probe Block testovací bloky Node pro vytváření uzlů (lepší je však vytvářet je po kliknutí na vodič ) Obr. 2 Menu pro vložení bloku.

3 Bližší informace o funkcích jednotlivých bloků lze získat po jejich otevření a stisknutí tlačítka Help. Pro nastavování vlastností jednotlivých bloků je nejprve nutno kliknout myší do prázdného bílého prostoru a následně na blok kliknout pravým tlačítkem, kdy dojde k zobrazení nabídky s volbu Edit. V nově otevřeném okně je vždy nutno zvolit identifikátor (identifier) tedy název pod kterým bude blok v systému vystupovat. U I/O bloků je třeba nastavit pomocí tlačítka Bind konkrétní blok a port, který má být použit. U ostatních je třeba zvolit parametry, které jsou závislé na daném bloku. Propojování boxů probíhá tažením vodičů od výstupu k vstupu (nutno držet levé tlačítko myši). Následně lze celý projekt uložit (File>Save as), případně uložit do databáze, pokud je již vytvořen (Vista database> Save as). Příkad: Propojte digitální vstup X1 tak aby ovládal relé K1. Nejdříve vytvoříme bloky DI a DO které nalezneme v menu Simple block Tažením od výstupu k vstupu vytvoříme spojení mezi těmito bloky. Obr.3 Propojení DI a DO. Poté otevřeme nastavení bloku DI kde nastavíme Identifier (název pod kterým bude vstup zobrazen) a klikneme na tlačítko Bind. Obr. 4 a 5 Náhled editace bloku DI Na nově otevřené kartě vybereme modul, jehož vstup chceme využívat M1 (422), vstup (X1)a případně můžeme nastavit další parametry. Oba dialogy uzavřeme tlačítky OK. Obdobně provedeme pro výstup DO. Také zvolíme modul M1 (422) a jako výstup zvolíme K1. Poté vše uložíme a program bude připraven k použití.

4 Pro použití teploměru je třeba nastavit vstup jako Non-linear Analog Input, jelikož použitý teploměr má nelineární charakteristiku. V položce Sensor vybereme Thermistor ( C). Obr. 6 Nastavení teploměru 2 TAC Vista Workstation vytvoření projektu + nahrání do hardware V úloze budou využity všechny jednotky kromě Xenta 120. Pro komunikaci s moduly je třeba nejdříve spustit server TAC Vista Server. Po načtení okna je třeba vybrat menu File > Start TAC Vista Workstation. Zobrazí se přihlašovací dialog, kde je třeba vyplnit uživatelské jméno: system a heslo: system. Toto uživatelské jméno/heslo je třeba si zapamatovat bude ještě několikrát vyžadováno. Nové jednotky se vytvářejí kliknutím pravým tlačítkem ve stromové struktuře, kde je potřeba objekt vytvořit (v našem projektu). Z menu vybereme New > Device> a jednotku kterou chceme přidat. Základní komunikační část našeho projektu bude jednotka Xenta 511, skrz kterou budeme ovládat všechna zařízení zapojené v síti LON. Obr. 7 Náhled menu pro přidání jednotky Xenta 511

5 Pro editování vlastností a nahrávání do modulu využijeme položky Edit v menu, která spustí TAC XBuilder. Obr. 8 Zobrazení složek v programu TAC VISTA Workstation V modulu je přednastavena adresa Tuto adresu nastavíme. Obr. 9 Zobrazení z programu XBuilder pro nastavení IP adresy (IP Address/DNS Name)

6 Před ukončením programu XBuilder je ještě třeba program nahrát do modulu Xenta 511. To provedeme kliknutím na ikony:, vytvořit (vygeneruje soubory) a, download (nahraje do modulu). Podle ikon modulů ve stromové struktuře lze odhalit několik problémů. Pokud vše funguje jak má, na ikonách jsou zelená část ( ). Červená ikona značí, že zařízení není online došlo k chybě v komunikaci s modulem, případně se modul restartuje (např. po připojení napájení nebo po nahrání nového programu). Hvězdička označuje ty části programu pro konkrétní jednotky, které byly změněny, ale nebyly ještě nahrány do modulu. Dále je třeba přidat do jednotky 511 komunikační rozhraní LonWorks Network (pravý klik na jednotce Xenta 511) - New>Device>LonWorks Network a v následném průvodci můžeme nechat vše jak je. Do nově vytvořené sítě Lon je třeba přidat skupinu pro moduly - TAC Xenta group, stejným postupem. V této složce mohou být umístěny řídicí jednotky řad 280,300,400 a 900. V naší úloze přidáme pouze jednotku 400. Opět se spustí průvodce, ve kterém nastavíme název jednotky a Neuron ID. K získání Neuron ID můžeme využít Servis Pin po stisknutí tlačítka SP a následném stisknutí tlačítka na modulu se Neuron ID samo načte. Dále můžeme vybrat již vytvořený soubor logiky systému (*.mta). Obr. 10 Pohled do průvodce pro přidání modulu řady 400 nastavení Neuron ID pomocí Service Pin Pro případnou úpravu logiky systému klikneme pravým tlačítkem na modul (Xenta 401) a zvolíme položku Edit. Po nahrání logiky je třeba nastavit Neuron ID modulů 422 a 452. Po kliknutí na modul 401 ve stromu složek otevřeme položku $IO. Zobrazí se moduly načtené v souboru logiky (M1, M2, ). Po rozkliknutí jednotlivých modulů se zobrazí jejich vlastnosti. Po označení Neuron ID se zobrazí tlačítko SP a tím můžeme načíst ID zařízení jednoduchým stisknutím tlačítka jako v případě modulu 401.

7 Obr. 11 Nastavení Neuron ID pomocí SP. Dále zbývá jen nahrát projekt do zařízení. Klikneme pravým tlačítkem na síť Lon a vybereme Commission and Download. Obr. 12 Menu pro Commission and Download

8 V následujícím dialogu zvolíme ikonu dvou zelených šipek a necháme program nahrát do zařízení. Obr. 13 Okno pro nahrávání dat do modulu Xenta 401 Po nahrání software do modulů dojde k jejich restartu, po kterém je třeba cca minutu vyčkat. Znovunačtení indikuje zelená ikona u modulů a sítí. Funkčnost komunikace mezi moduly je možné také ověřit indikačními LED na modulech bližší informace v příloze Popis modulů. Obr. 14 Program nahraný do modulů a zobrazení proměnných ( Public hodnoty).

9 3 Vytvoření aplikace Vytvořte aplikaci, která bude číst data ze senzoru teploty (Xenta 452 B1) a po překročení určité hranice (doporučeno 25 C) spustí ventilátor (Xenta 422 K2). Zapojte tlačítko T1 (Xenta X1) tak, aby nezávisle ovládalo ventilátor. Dále nastavte LED D2 připojenou ke vstupu Xenta K1, aby při překročení napětí 8V na vstupu Xenta 452 U1, sepnula. Vstup Xenta 452 U1 měří napětí na D1, proto musíme nakonfigurovat i nastavení výstupu na tuto diodu (Xenta Y2). Vytvořte vizualizaci červené diody a teploměru. Obr. 15 Zapojení v programu TAC Menta. Následně ověřte funkčnost.

10 4 Vizualizace systému Pro vzdálenou vizualizaci je možné využít Webserver v modulu TAC Xenta 511. Nejdříve je však třeba vytvořit grafickou aplikaci. K tomu slouží aplikace TAC Graphics Editor. Obr. 16 TAC Graphic Editor TGML Z levého menu vybereme grafický prvek, který chceme použít a přetáhneme ho do střední části okna vizualizace. V našem případě můžeme vizualizovat teplotu prvkem Thermomether a LED diodu, prvkem LED. Soubor uložíme. Následně je třeba grafiku načíst z programu TAC XBuilder (stejný který jsme používali pro přidání modulu Xenta 511 do systému). V levé části Systém je zobrazena struktura grafiky v modulu 511. Klikneme pravým tlačítkem na ikonu složky a vybereme New >Page>Graphics page čímž vytvoříme stránku, do níž vložíme grafiku. Kliknutím pravým tlačítkem na složku zvolíme Import>Graphics. Přiřazení této grafiky ke grafické stránce je provedeno jejím přetažením na grafickou stránku. Dále už jen zbývá přiřadit grafickým symbolům proměnné. Pokud rozbalíme grafiku uvidíme dostupné prvky grafiky, které je možné pro vizualizaci použít. Pravým stiskem vybereme Select signal a otevře se nové okno. V něm je třeba najít požadovaný signál (všechny naše signály jsou ve složce Public Signals). Je třeba ho hledat v IP Backbone>Název_modulu>LON_síť>atd.

11 Zobrazení vizualizace na webu Pro zobrazení takto vytvořené vizualizace stačí jakýkoliv webový prohlížeč s podporou Java appletů. Obr. 17 Náhled vizualizace v internetovém prohlížeči Na levé straně je umístěno menu s nahranými grafikami a jinými nástroji. Po jejím vybrání se zobrazí v pravém okně. 5 Obsah kufříku Schneider Electric 1. Webserver TAC Xenta 511 Tento modul ke komunikaci s PC prostřednictvím protokolu IP (vizualizaci sítě LON v prostředí internetu, nahrávání programu). 16MB interní pamětí s možností rozšíření kartou MMC. Po spuštění zelená dioda bliká s intervalem cca 2x za sekundu a po naběhnutí systému svítí. Oranžová dioda u rozhraní Ethernet signalizuje komunikaci. I/O 2x RS232 1x Ethernet (RJ45) 1x LON

12 1x MMC slot 2. Řídící jednotka TAC Xenta 401 Slouží jako nadřazená řídicí jednotka pro moduly 4xx. Po spuštění zelená dioda rychle bliká (cca 3x za vteřinu) a po naběhnutí systému bliká cca 2x za sekundu. 1x LON 1x RS Vstupně-výstupní jednotka TAC Xenta 422 Po spuštění zelená dioda rychle bliká (cca 3x za vteřinu) a po naběhnutí systému bliká cca 2x za sekundu. Skupina pěti zelených diod s omezeným svitem problikává, případně svítí, pokud je sepnutý některý digitální výstup. Skupina čtyř zelených/červených diod svítí po sepnutí digitálního vstupu 4x digitální vstup 5x releový výstup (max 2A 250 V AC) 1x LON 4. Vstupně-výstupní jednotka TAC Xenta 452 Po spuštění zelená dioda rychle bliká (cca 3x za vteřinu) a po naběhnutí systému bliká cca 2x za sekundu. 2x DA převodníky 0-10V 4x Termistorový vstup 4x Univerzální vstupy 1x LON 5. Fancoil řídící jednotka řady TAC Xenta Odporový teploměr 7. Zdroj 24V pro dvou i čtyř trubkové propojení fancoilů možnost libovolné kombinace čidel (teploty, okenních kontaktů, přítomnosti, CO2 a podobně) R 25 =1800Ω

PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY FATEK

PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY FATEK PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY FATEK NÁVOD PRO INSTALACI A PRVNÍ SPUŠTĚNÍ Obsah: 1. Připojení automatu přes port RS232 2. Připojení automatu přes port USB 3. Připojení automatu přes Ethernet Připojení automatu

Více

Ethernetový komunikátor ETH-BOX1

Ethernetový komunikátor ETH-BOX1 Ethernetový komunikátor ETH-BOX1 NÁVOD K POUŽITÍ Poslední aktualizace: 22.12.2011 Ethernetový komunikátor ETH-BOX1 1 Malý ethernetový komunikátor umožňující pohodlné ovládání libovolného zařízení přes

Více

Návod ke cvičení předmětu BPGA ControlLogix

Návod ke cvičení předmětu BPGA ControlLogix Návod ke cvičení předmětu BPGA ControlLogix ControlLogix Automat ControlLogix je výrobkem firmy Rockwell Automation. Více informací ohledně tohoto produktu můžete najít na stránkách výrobce www.rockwellautomation.com.

Více

Jak vytvořit vlastní ikonu bloku a faceplate v PCS7 V6.x a 7.x

Jak vytvořit vlastní ikonu bloku a faceplate v PCS7 V6.x a 7.x Jak vytvořit vlastní ikonu bloku a faceplate v PCS7 V6.x a 7.x Otázka: Jak postupovat při tvorbě vlastní ikony bloku a faceplate pro uživatelsky vytvořený funkční blok PCS7 Odpověď: Pro každý uživatelský

Více

Reprodukce tohoto návodu k obsluze, nebo jeho části, v jakékoli formě bez předchozího písemného svolení společnosti DEGA CZ s.r.o. je zakázána.

Reprodukce tohoto návodu k obsluze, nebo jeho části, v jakékoli formě bez předchozího písemného svolení společnosti DEGA CZ s.r.o. je zakázána. NÁVOD K OBSLUZE KONFIGURACE Konfigurační software DEGA CONFIG ISO 9001:2008 Quality Management Systems Systéme de Qualité www.sgs.com Obsah str. 2 / Technické požadavky str. 2 / Návod k použití str. 3

Více

Návod na nastavení klienta pro připojení k WiFi síti SPŠE Brno

Návod na nastavení klienta pro připojení k WiFi síti SPŠE Brno Návod na nastavení klienta pro připojení k WiFi síti SPŠE Brno V Brně dne 20.září 2009 Bc. Jiří Žiška, Ing. Jan Šafář 1. Obecná konfigurace autentizace osob K autentizaci jakéhokoliv bezdrátového klienta

Více

TACHOTel manuál 2015 AURIS CZ

TACHOTel manuál 2015 AURIS CZ TACHOTel manuál 2 TACHOTel Obsah Foreword I Úvod 0 3 1 Popis systému... 3 2 Systémové... požadavky 4 3 Přihlášení... do aplikace 5 II Nastavení aplikace 6 1 Instalace... a konfigurace služby ATR 6 2 Vytvoření...

Více

Vzdálené ovládání dotykového displeje IDEC HG3G pomocí routeru VIPA TM-C VPN

Vzdálené ovládání dotykového displeje IDEC HG3G pomocí routeru VIPA TM-C VPN Vzdálené ovládání dotykového displeje IDEC HG3G pomocí routeru VIPA TM-C VPN Vzdálené ovládání dotykového displeje IDEC HG3G pomocí routeru VIPA TM-C VPN Abstrakt Tento aplikační postup je ukázkou jak

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. IP kamerový systém. Aplikace pro tablety a telefony: SW pro instalaci v PC můžete stáhnout zde:

NÁVOD K POUŽITÍ. IP kamerový systém.   Aplikace pro tablety a telefony: SW pro instalaci v PC můžete stáhnout zde: NÁVOD K POUŽITÍ Aplikace pro tablety a telefony: IP kamerový systém www.slkamery.cz SW pro instalaci v PC můžete stáhnout zde: https://uloz.to/!kvhw8rsuaksf/cmsklient-rar 1 1. První připojení kamery Vložení

Více

Po přihlášení do Osobní administrativy v Technologie a jejich správa vybereme položku Certifikáty bezdrátové sítě (Eduroam).

Po přihlášení do Osobní administrativy v Technologie a jejich správa vybereme položku Certifikáty bezdrátové sítě (Eduroam). IMPORT CERTIFIKÁTŮ Prvním krokem je vygenerování a import kořenového a uživatelského certifikátu obdobně jako u sítě Eduroam. Pokud již máte certifikáty importované z Eduroam, tuto část návodu vynechte.

Více

Ing. Michal Martin. Spojení PLC CLICK s NA-9289

Ing. Michal Martin. Spojení PLC CLICK s NA-9289 Propojení PLC CLICK s NA-9289 Autor: Ing. Michal Martin Copyright TECON spol. s r. o., Vrchlabí, Česká republika Tato publikace prošla jen částečnou jazykovou korekturou. Tato publikace vznikla na základě

Více

První kroky s METEL IEC IDE

První kroky s METEL IEC IDE První kroky s poskytuje programování v IEC 61131-3 jazycích, podporuje jak grafickou tak textovou podobu. Umožňuje vytvářet, upravovat a ladit IEC 61131-3 (ST, LD, IL, FBD) programy pro řídicí jednotky

Více

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod:

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod: Internetový prohlížeč CHROME Pro správné fungování veškerých funkcionalit, které nám nástroje společnosti Google nabízí, je dobré používat prohlížeč Chrome. Jeho instalaci je možné provést z webové adresy:

Více

Windows Live Movie Maker

Windows Live Movie Maker Windows Live Movie Maker Tento program slouží k vytváření vlastních filmů, která se mohou skládat z fotografií, videí, titulků a zvuku. Movie Maker je součástí instalace operačního systému Windows 7 a

Více

Práce s programem MPVaK

Práce s programem MPVaK Práce s programem MPVaK Tato informace popisuje postup práce s programem "MPVaK Vybrané údaje z majetkové a Vybrané údaje z provozní evidence. Jsou v ní popsány nejdůležitější úlohy, které budete s programem

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. IP kamerový systém.

NÁVOD K POUŽITÍ. IP kamerový systém. NÁVOD K POUŽITÍ IP kamerový systém www.slkamery.cz 1 1. Práce se systémem CMS 1. Instalace aplikace Aplikaci CMS nainstalujeme z přiloženého CD. Pokud není CD součástí balení, stáhneme instalační soubory

Více

TransKlim ver.1.13 Uživatelská příručka pro verzi 1.13

TransKlim ver.1.13 Uživatelská příručka pro verzi 1.13 TransKlim v.1.0 Program pro zaznamenávání a vyhodnocování hodnot z měření teplot a vlhkosti v objektech kulturních památek s přenosem po síti nn 230V/50Hz. Uživatelská příručka pro verzi 1.13 Uživatelská

Více

1. Obecná konfigurace autentizace osob. 2. Konfigurace klienta Windows Vista

1. Obecná konfigurace autentizace osob. 2. Konfigurace klienta Windows Vista 1. Obecná konfigurace autentizace osob K autentizaci jakéhokoliv bezdrátového klienta k bezdrátové síti ISS-COP v Brně je nutné nastavit následující parametry. SSID pro učitele: ISSCOP_V1 SSID pro studenty:

Více

My si nyní takovou sestavu vytvoříme na příkladu jednoduché kanceláře. Začneme vytvořením takové kanceláře.

My si nyní takovou sestavu vytvoříme na příkladu jednoduché kanceláře. Začneme vytvořením takové kanceláře. Sestavy Sestavy (angl. Reports) slouží ve Visiu k rychlému vytvoření přehledného souhrnu informací o objektech na výkresu. Visio umí tyto stručné sestavy vytvářet jako sešit programu Excelu, ve formátu

Více

ČSOB Business Connector instalační příručka

ČSOB Business Connector instalační příručka ČSOB Business Connector instalační příručka Obsah 1 Úvod... 2 2 Získání komerčního serverového certifikátu... 2 2.1 Vytvoření žádosti o certifikát v počítači... 2 2.2 Instalace certifikátu na počítač...

Více

Manuál pro mobilní aplikaci Patron-Pro. verze pro operační systém Symbian

Manuál pro mobilní aplikaci Patron-Pro. verze pro operační systém Symbian Manuál pro mobilní aplikaci Patron-Pro verze pro operační systém Symbian 1 1. Popis Aplikace je určena pro mobilní telefony NOKIA s operačním Symbian a vybavené technologií NFC. Slouží pro správu identifikačních

Více

1 Uživatelská dokumentace

1 Uživatelská dokumentace 1 Uživatelská dokumentace Systém pro závodění aut řízených umělou inteligencí je zaměřen na závodění aut v prostředí internetu. Kromě toho umožňuje testovat jednotlivé řidiče bez nutnosti vytvářet závod

Více

Uživatelský manuál. Format Convert V3.1

Uživatelský manuál. Format Convert V3.1 Uživatelský manuál Format Convert V3.1 Obsah Obsah 1 Kapitola 1 - Popis softwaru Systémové požadavky 2 Podporovaná zařízení a formáty 2 Odinstalace 3 Kapitola 2 - Ovládání Výběr formátu souboru 4 Výběr

Více

Obsah: Bezpečnost... 2. Vybavení... 2. Vlastnosti... 3. Popis a funkce... 4. Pracovní postupy. 5.1. Nastavení... 6. 5.2. Záznam teploty...

Obsah: Bezpečnost... 2. Vybavení... 2. Vlastnosti... 3. Popis a funkce... 4. Pracovní postupy. 5.1. Nastavení... 6. 5.2. Záznam teploty... Obsah: Bezpečnost... 2 Vybavení... 2 Vlastnosti... 3 Popis a funkce... 4 Pracovní postupy 5.1. Nastavení... 6 5.2. Záznam teploty... 8 5.3. Vymazat paměť... 9 5.4. Stáhnout paměť... 9 5.5. Výměna baterií...

Více

Systém řízení Autoklávu

Systém řízení Autoklávu VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA ELEKTROTECHNIKY A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ Systém řízení Autoklávu Číslo projektu: RF-TI3/151 Číslo výsledku: 26897 Odpovědný pracovník: Ing. Vladimír Holcman Ph.D.

Více

Návod na nastavení bezdrátového routeru Asus WL-520g Deluxe v režimu klient

Návod na nastavení bezdrátového routeru Asus WL-520g Deluxe v režimu klient Návod na nastavení bezdrátového routeru Asus WL-520g Deluxe v režimu klient Příprava k nastavení Příprava k nastavení Ethernet port routeru označený 1 spojíme UTP kabelem s ethernetovým portem počítače.

Více

Interface LPG / CNG Bluetooth. Instrukce k instalaci a konfiguraci zařízení v1.0 cz. U rozhraní bluetooth není instalace ovladače potřebná.

Interface LPG / CNG Bluetooth. Instrukce k instalaci a konfiguraci zařízení v1.0 cz. U rozhraní bluetooth není instalace ovladače potřebná. Interface LPG / CNG Bluetooth ProjektTECH Instrukce k instalaci a konfiguraci zařízení v1.0 cz U rozhraní bluetooth není instalace ovladače potřebná. (párovací kód: 1234) 1. Požadavky na hardware : - PC

Více

Postupy práce se šablonami IS MPP

Postupy práce se šablonami IS MPP Postupy práce se šablonami IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Postupy práce se šablonami IS MPP Modul

Více

Návod ke cvičení předmětu BPGA SLC 500

Návod ke cvičení předmětu BPGA SLC 500 Návod ke cvičení předmětu BPGA SLC 500 SLC 500 Automat SLC 500 je výrobkem firmy Allen-Bradley, dneska již Rockwell Automation. Více informací ohledně tohoto produktu můžete najít na stránkách výrobce

Více

NÁVOD PRO PŘIPOJENÍ NA FTP SERVER PRO PŘENOS TISKOVÝCH DAT

NÁVOD PRO PŘIPOJENÍ NA FTP SERVER PRO PŘENOS TISKOVÝCH DAT NÁVOD PRO PŘIPOJENÍ NA FTP SERVER PRO PŘENOS TISKOVÝCH DAT Co je to FTP klient a jak jej použít? FTP (File transport protocol) - Protokol používaný pro přenos souborů Vaších tiskových dat na diskový prostor

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. IP kamerový systém.

NÁVOD K POUŽITÍ. IP kamerový systém. NÁVOD K POUŽITÍ IP kamerový systém www.slkamery.cz Práce se systémem CMS 1. Instalace aplikace Aplikaci CMS nainstalujeme z přiloženého CD. Pokud není CD součástí balení, stáhneme instalační soubory zde:

Více

STRUČNÝ NÁVOD K POUŽITÍ

STRUČNÝ NÁVOD K POUŽITÍ STRUČNÝ NÁVOD K POUŽITÍ REPOTEC RP-IP0613 Úvod Bandwidth manager REPOTEC (dále jen BM) je levný a jednoduchý omezovač rychlosti pro jakékoliv sítě založené na protokolu TCP/IP. Velice snadno se ovládá

Více

Aktualizace softwaru Basis a firmwaru ústředny Lares. Ksenia: Bezpečnost on-line

Aktualizace softwaru Basis a firmwaru ústředny Lares. Ksenia: Bezpečnost on-line 0201600010-0201600015 - 0201600020-0201600025 0201600035 Aktualizace softwaru Basis a firmwaru ústředny Lares Ksenia: Bezpečnost on-line Aktualizace softwaru Basis na novější verzi Pro aktualizaci softwaru

Více

Hard r wa w ro r v o á ko n igu ig ra c řa ř dy d 100V a 200V

Hard r wa w ro r v o á ko n igu ig ra c řa ř dy d 100V a 200V Hardwarová konfigurace řady 100V a 200V Hardwarová konfigurace řady 100V a 200V Abstrakt Tento aplikační postup ukazuje na příkladu CPU 214-2BM02 hardwarovou konfiguraci VIPA CPU řad 100V a 200V ve vývojovém

Více

Po přihlášení do Osobní administrativy v Technologie a jejich správa vybereme položku Certifikáty bezdrátové sítě (Eduroam).

Po přihlášení do Osobní administrativy v Technologie a jejich správa vybereme položku Certifikáty bezdrátové sítě (Eduroam). Import certifikátů Prvním krokem je vygenerování a import kořenového a uživatelského certifikátu obdobně jako u sítě Eduroam. Pokud již máte certifikáty importované z Eduroam, tuto část návodu vynechte.

Více

Instalace SQL 2008 R2 na Windows 7 (64bit)

Instalace SQL 2008 R2 na Windows 7 (64bit) Instalace SQL 2008 R2 na Windows 7 (64bit) Pokud máte ještě nainstalovaný MS SQL server Express 2005, odinstalujte jej, předtím nezapomeňte zálohovat databázi. Kromě Windows 7 je instalace určena také

Více

Návod: Připojení ke školnímu FTP serveru. Návodu sloužící k přípojení k FTP serveru pomocí: Total Commander Webové rozhraní FTP Novell Client

Návod: Připojení ke školnímu FTP serveru. Návodu sloužící k přípojení k FTP serveru pomocí: Total Commander Webové rozhraní FTP Novell Client Návod: Připojení ke školnímu FTP serveru Návodu sloužící k přípojení k FTP serveru pomocí: Total Commander Webové rozhraní FTP Novell Client Příhlášní ke školnímu FTP serveru pomocí programu Total Commander

Více

IP kamera. Uživatelský manuál

IP kamera. Uživatelský manuál IP kamera Uživatelský manuál Upozornění: Tento manuál nemusí zcela přesně popisovat některé technické detaily nebo může obsahovat tiskařské chyby. Pokud byste nemohli vyřešit některé problémy pomocí tohoto

Více

Ares 10/12 První spuštění

Ares 10/12 První spuštění Ares 10/12 První spuštění Popis konektorů a zapojení Popis LED Alarm (červená) signalizace alarmového stavu, je-li některý senzor mimo povolený rozsah nebo je-li ve stavu alarm některý ze vstupů (2 Digital

Více

VComNet uživatelská příručka. VComNet. Uživatelská příručka Úvod. Vlastnosti aplikace. Blokové schéma. «library» MetelCom LAN

VComNet uživatelská příručka. VComNet. Uživatelská příručka Úvod. Vlastnosti aplikace. Blokové schéma. «library» MetelCom LAN VComNet Uživatelská příručka Úvod Aplikace VComNet je určena pro realizaci komunikace aplikací běžících na operačním systému Windows se zařízeními, které jsou připojeny pomocí datové sběrnice RS485 (RS422/RS232)

Více

Systém řízení Autoklávu s PLC AMIT

Systém řízení Autoklávu s PLC AMIT VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA ELEKTROTECHNIKY A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ Systém řízení Autoklávu s PLC AMIT Číslo projektu: RF-TI3/151 Číslo výsledku: 26897 Odpovědný pracovník: Ing. Vladimír

Více

Instalace systému Docházka 3000 na operační systém ReactOS Zdarma dostupné kompatibilní alternativě k systému Windows

Instalace systému Docházka 3000 na operační systém ReactOS Zdarma dostupné kompatibilní alternativě k systému Windows Instalace systému Docházka 3000 na operační systém ReactOS Zdarma dostupné kompatibilní alternativě k systému Windows Tento návod popisuje možnost provozovat Docházku 3000 pod zdarma dostupným operačním

Více

1. Nastavení kamerového systému

1. Nastavení kamerového systému 1. Nastavení kamerového systému Předpoklady: Všechny kamery jsou nainstalovány a připojeny do PoE switche Nesmí být ani dočasně použit DHCP server IP kamery AXIS při startu, pokud nenajdou DHCP server,

Více

Spínací hodiny SHT15. Návod k použití AUDIC

Spínací hodiny SHT15. Návod k použití AUDIC Spínací hodiny SHT15 Návod k použití AUDIC Návod k použití pro uživatele 1 Ovládání Spínací hodiny ovládáme pomocí rezistivního dotykového displeje K obsluze můžeme použít přibalený stylus (dotykové pero)

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. IP kamerový systém.

NÁVOD K POUŽITÍ. IP kamerový systém. NÁVOD K POUŽITÍ IP kamerový systém www.slkamery.cz 1 Aplikace pro tablety a telefony: Kompletní obsah CD se SW pro instalaci v PC můžete stáhnout zde: http://uloz.to/xaufpwhg/swkam-rar 2 1. Nastavení kamery

Více

Psaní programu pro PLC SIMATIC S7-300 pomocí STEP 7

Psaní programu pro PLC SIMATIC S7-300 pomocí STEP 7 Psaní programu pro PLC SIMATIC S7-300 pomocí STEP 7 Seznámení s programem STEP 7 bude provedeno řešením jednoduché úlohy. Lis s ochranným zařízením má být spuštěn jen pomocí signálu START- spínače S1,

Více

Voltampérová charakteristika diody

Voltampérová charakteristika diody Voltampérová charakteristika diody Pozn.: Voltampérovou charakteristiku diod, resp. i rezistorů, žárovek aj. lze proměřovat se soupravou ISES-PCI a též i s ISES-USB. Souprava ISES-PCI, resp. ISES-PCI Professional

Více

Signalizace a ovládací prvky. Konektory a připojení

Signalizace a ovládací prvky. Konektory a připojení PH-WEB je zařízení, sloužící ke správě jednotlivých prvků systému PocketHome přes webové rozhraní. Z libovolného místa na světě lze, prostřednictvím sítě Internet, zjišťovat informace o jednotlivých prvcích

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. IP kamerový systém.

NÁVOD K POUŽITÍ. IP kamerový systém. NÁVOD K POUŽITÍ IP kamerový systém www.slkamery.cz 1. Práce se systémem CMS 1. Instalace aplikace Aplikaci CMS nainstalujeme z přiloženého CD. Pokud není CD součástí balení, stáhneme instalační soubory

Více

4.2. Odhlásit se Šifrování hesla Sepnutí výstupních relé Antipassback Zobrazení všech dat...

4.2. Odhlásit se Šifrování hesla Sepnutí výstupních relé Antipassback Zobrazení všech dat... Obsah 1. ÚVOD...3 2. EDITOVÁNÍ DAT V PAMĚTI ŘÍDÍCÍ JEDNOTKY...3 3. PRVNÍ SPUŠTĚNÍ PROGRAMU...3 4. POPIS MENU PŘIHLÁŠENÍ...5 4.1. Přihlásit se...6 4.2. Odhlásit se...6 4.3. Změna hesla...6 4.4. Šifrování

Více

28. SafetyPLC pro sběrnici EtherCAT

28. SafetyPLC pro sběrnici EtherCAT 28. 28.1 TwinCAT tvorba SafetyPLC 28.1.1 Zdrojové soubory ke stažení TwinCAT2 zdarma ke stažení po registraci http://www.beckhoff.com/tcatweb/twincat_download_e.aspx Nejnovější verze XML souboru periferií

Více

Microsoft Office. Word hromadná korespondence

Microsoft Office. Word hromadná korespondence Microsoft Office Word hromadná korespondence Karel Dvořák 2011 Hromadná korespondence Hromadná korespondence je způsob, jak určitý jeden dokument propojit s tabulkou obsahující více záznamů. Tímto propojením

Více

INSTALAČNÍ NÁVOD ČTEČKA OTISKŮ PRSTŮ F10

INSTALAČNÍ NÁVOD ČTEČKA OTISKŮ PRSTŮ F10 ČTEČKA OTISKŮ PRSTŮ F10 INSTALAČNÍ NÁVOD Úvod Indikátor platného/neplatného načtení a tlačítko: Jestliže je čtečka v normálním provozním stavu, bliká indikátor zeleně v intervalu jedné sekundy. Při platném

Více

Popis programu EnicomD

Popis programu EnicomD Popis programu EnicomD Pomocí programu ENICOM D lze konfigurovat výstup RS 232 přijímačů Rx1 DIN/DATA a Rx1 DATA (přidělovat textové řetězce k jednotlivým vysílačům resp. tlačítkům a nastavovat parametry

Více

UniLog-D. v1.01 návod k obsluze software. Strana 1

UniLog-D. v1.01 návod k obsluze software. Strana 1 UniLog-D v1.01 návod k obsluze software Strana 1 UniLog-D je PC program, který slouží k přípravě karty pro záznam událostí aplikací přístroje M-BOX, dále pak k prohlížení, vyhodnocení a exportům zaznamenaných

Více

HP-2000E UŽIVATELSKÝ MANUÁL

HP-2000E UŽIVATELSKÝ MANUÁL HP-2000E UŽIVATELSKÝ MANUÁL Strana 1 / 7 Úvod AirLive konfigurační utilita pro OS Windows umožňuje uživatelům identifikovat HomePlug zařízení (HP1000E Sérii & HP2000E Sérii) v elektrické síti. Dále zobrazuje

Více

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb Uživatelský manuál aplikace Dental MAXweb Obsah Obsah... 2 1. Základní operace... 3 1.1. Přihlášení do aplikace... 3 1.2. Odhlášení z aplikace... 3 1.3. Náhled aplikace v jiné úrovni... 3 1.4. Změna barevné

Více

APS Control Panel. Ovládací panel systému APS mini Plus pro SW balík APS Administrator. Uživatelská příručka

APS Control Panel. Ovládací panel systému APS mini Plus pro SW balík APS Administrator. Uživatelská příručka APS Control Panel Ovládací panel systému APS mini Plus pro SW balík APS Administrator Uživatelská příručka 2004 2015,TECH FASS s.r.o., Věštínská 1611/19, Praha, www.techfass.cz, techfass@techfass.cz (vydáno

Více

APS Administrator.GS

APS Administrator.GS APS Administrator.GS Grafická nadstavba pro vizualizaci systémů APS (rozšiřující programový modul pro APS Administrator) Instalační a uživatelská příručka 2004 2015,TECH FASS s.r.o., www.techfass.cz, techfass@techfass.cz

Více

Nejprve je třeba spustit správce serveru: V něm je třeba vybrat přidání rolí:

Nejprve je třeba spustit správce serveru: V něm je třeba vybrat přidání rolí: Změna web serveru Pokud Vám z nějakého důvodu nevyhovuje používání nejrozšířenějšího webového serveru Apache, který je součástí standardní instalace docházky, je možné použít webový server jiný. V tomto

Více

2015 GEOVAP, spol. s r. o. Všechna práva vyhrazena.

2015 GEOVAP, spol. s r. o. Všechna práva vyhrazena. 2015 GEOVAP, spol. s r. o. Všechna práva vyhrazena. GEOVAP, spol. s r. o. Čechovo nábřeží 1790 530 03 Pardubice Česká republika +420 466 024 618 http://www.geovap.cz V dokumentu použité názvy programových

Více

Postup obnovy a nastavení nového připojovacího certifikátu pro úložiště SÚKL

Postup obnovy a nastavení nového připojovacího certifikátu pro úložiště SÚKL Postup obnovy a nastavení nového připojovacího certifikátu pro úložiště SÚKL I. Postup pro rychlou automatickou obnovu certifikátu pomocí formuláře v Medioxu SÚKL implementoval rozhraní pro automatickou

Více

Vizualizace kotle. tschechisch. Návod k instalaci a obsluze. DE-V verze software 1.1.1

Vizualizace kotle. tschechisch. Návod k instalaci a obsluze. DE-V verze software 1.1.1 kotle Návod k instalaci a obsluze tschechisch DE-V02-0711 verze software 1.1.1 Obsah strana 1 Obecně... 3 1.1 Ustanovení k používání 3 1.2 Systémové předpoklady 3 1.3 Propojení pomocí rozhraní 3 1.3.1

Více

Nastavení V-GSM-SI pro měření hladiny pomocí VSDP

Nastavení V-GSM-SI pro měření hladiny pomocí VSDP 1 Úvod ke konfiguračnímu programu VSDP_GSM U modulu GSM brány V-GSM_SI/F, která je použita v sestavě autonomního monitoru vodní hladiny V-LM-GSM je nutné nastavit, jako u jiných našich zařízeních, pomocí

Více

Lokality a uživatelé

Lokality a uživatelé Administrátorský manuál TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. Třebohostická 987/5 100 00 Praha 10 tel.: 234 052 111 fax.: 234 052 999 e-mail: ttc@ttc.cz http://www.ttc-telekomunikace.cz Datum vydání: 15.října 2013

Více

1. Základní pojmy, používané v tomto manuálu. 2. Stránky

1. Základní pojmy, používané v tomto manuálu. 2. Stránky Redakční systém manuál 1. Základní pojmy, používané v tomto manuálu Hlavní menu Menu v horní světlemodré liště obsahující 7 základních položek: Publikovat, Správa, Vzhled, Komentáře, Nastavení, Pluginy,

Více

2 PŘÍKLAD IMPORTU ZATÍŽENÍ Z XML

2 PŘÍKLAD IMPORTU ZATÍŽENÍ Z XML ROZHRANÍ ESA XML Ing. Richard Vondráček SCIA CZ, s. r. o., Thákurova 3, 160 00 Praha 6 www.scia.cz 1 OTEVŘENÝ FORMÁT Jednou z mnoha užitečných vlastností programu ESA PT je podpora otevřeného rozhraní

Více

Informační systém pro e-learning manuál

Informační systém pro e-learning manuál Informační systém pro e-learning manuál Verze 1.00 Úvod Tento dokument popisuje způsob práce s informačním systémem pro elektronické vzdělávání. Systém je určený pro vytvoření elektronického kurzu a jeho

Více

DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE!

DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE! DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE! Tento dodatek k uživatelské příručce obsahuje postup nastavení USB portu pro ADSL modem CellPipe 22A-BX-CZ Verze 1.0 01/2004 Úvod Vážený zákazníku, tento text popisuje

Více

NAS 107 Seznámení s Control Center

NAS 107 Seznámení s Control Center NAS 107 Seznámení s Control Center Naučte se používat Control Center pro základní správu vašeho NAS A S U S T O R C O L L E G E CÍLE KURZU V tomto kurzu se naučíte: 1. Používat Control Center pro základní

Více

Bezdrátové routery LTE & UMTS datové a hlasové brány

Bezdrátové routery LTE & UMTS datové a hlasové brány Bezdrátové routery LTE & UMTS datové a hlasové brány Jak na to? Základní nastavení www.2n.cz 1. Základní nastavení V tomto dokumentu si popíšeme jak jednoduše nastavit základní funkci 2N SpeedRoute nebo

Více

APS mini Plus.Home. Návod na rychlou instalaci

APS mini Plus.Home. Návod na rychlou instalaci APS mini Plus.Home Administrační program pro systém APS mini Plus Návod na rychlou instalaci 2004 2009,TECH FASS s.r.o., Plavecká 503, 252 42 Jesenice, www.techfass.cz, techfass@techfass.cz (vydáno dne

Více

ixport ETH I4O4 Inteligentní modul

ixport ETH I4O4 Inteligentní modul Vytvořeno: 6.3.2008 Poslední aktualizace: 28.1.2009 Počet stran: 19 ixport ETH I4O4 Inteligentní modul 4 galvanicky oddělené logické vstupy 4 výstupy s přepínacím kontaktem relé rozhraní pro připojení

Více

Návod k obsluze aplikace EKOR 2 Trial

Návod k obsluze aplikace EKOR 2 Trial Návod k obsluze aplikace EKOR 2 Trial Ostrava, leden 2010 Obsah O programu:... 4 Přihlášení do programu:... 5 Nastavení uživatelských údajů:... 7 Vstup do aplikace:... 7 1. Zvolte si firmu... 9 2. Evidence...

Více

Logické řízení s logickým modulem LOGO!

Logické řízení s logickým modulem LOGO! Logické řízení s logickým modulem LOGO! Cíl: Seznámit se s programováním jednoduchého programovatelného automatu (logického modulu) LOGO! a vyzkoušet jeho funkčnost na konkrétních zapojeních. Úkol: 1)

Více

Ekoškola - manuál pro správce školy

Ekoškola - manuál pro správce školy Ekoškola - manuál pro správce školy Obsah 1. Registrace 2. Administrace školy 3. Ekoškola - úkol měsíce 1. Registrace Registrace školy se provádí na adrese www.ekolampov.cz/cz/registrace-skoly. Zde zadejte

Více

Panel IPP. Ovladač řídící jednotka

Panel IPP. Ovladač řídící jednotka Panel IPP Ovladač řídící jednotka Zobrazování plánu směny, plánu v čase a skutečně vyrobených výrobků Tempo výroby - výpočet průměru časů mezi výrobky Zobrazení přesného času a přestávek Funkce ovladače

Více

Nastavení MS Windows XP (SP2) pro připojení k eduroam na UTIA AVCR

Nastavení MS Windows XP (SP2) pro připojení k eduroam na UTIA AVCR Nastavení MS Windows XP (SP2) pro připojení k eduroam na UTIA AVCR Nežli začnete číst tento návod, měli byste znát své přihlašovací jméno a heslo pro síť Eduroam. Tyto informace Vám poskytne Výpočetní

Více

Postup instalace síťové verze Mount Blue

Postup instalace síťové verze Mount Blue Postup instalace síťové verze Mount Blue Instalace na serveru 1. Stáhněte si instalační balíček pro server ze stránek Mount Blue na adrese: http://www.mountblue.cz/download/mountblue-server-setup.exe 2.

Více

Návod pro programovatelný ovladač

Návod pro programovatelný ovladač Návod pro programovatelný ovladač Dálkáč Makro 6 Stars Začínáme Pro programování ovladače je zapotřebí mít připojený ovladač do USB portu počítače kabelem USB/mini USB a spustit SW na programování. SW

Více

Konfigurátor Duo. Manuál pro konfiguraci systémů DUO Standard / Basic. Obsah + vybraná nastavení: - 1 -

Konfigurátor Duo. Manuál pro konfiguraci systémů DUO Standard / Basic. Obsah + vybraná nastavení: - 1 - Konfigurátor Duo SW konfigurátor DuoSB Manuál pro konfiguraci systémů DUO Standard / Basic Obr. 1: Konfigurátor DUO Obsah + vybraná nastavení: Připojení k systému a spuštění programu DuoSB Konfigurace

Více

APS Web Panel. Rozšiřující webový modul pro APS Administrator. Webové rozhraní pro vybrané funkce programového balíku APS Administrator

APS Web Panel. Rozšiřující webový modul pro APS Administrator. Webové rozhraní pro vybrané funkce programového balíku APS Administrator APS Web Panel Rozšiřující webový modul pro APS Administrator Webové rozhraní pro vybrané funkce programového balíku APS Administrator Instalační a uživatelská příručka 2004 2016,TECH FASS s.r.o., Věštínská

Více

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) Příprava Při instalaci elišky doporučujeme nemít spuštěné žádné další programy. Pro instalaci elišky je třeba mít administrátorská práva na daném počítači.

Více

Možnosti tisku v MarushkaDesignu

Možnosti tisku v MarushkaDesignu 0 Možnosti tisku v MarushkaDesignu OBSAH 1 CÍL PŘÍKLADU...2 2 PRÁCE S PŘÍKLADEM...2 3 UKÁZKA DIALOGOVÉHO OKNA...3 4 STRUČNÝ POPIS PŘÍKLADU V MARUSHKADESIGNU...5-1 - 1 Cíl příkladu V tomto příkladu si ukážeme

Více

4x standardní vstupy

4x standardní vstupy Uvedení do provozu Toto DVR je speciálně vyrobeno pro USB rozhraní, USB3104 převádí videosignál pomocí USB do počítače. Má vkusný černý design a malou velikost, umožňuje jednoduché připojení k počítači.

Více

ČSOB Business Connector

ČSOB Business Connector ČSOB Business Connector Instalační příručka Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace aplikace ČSOB Business Connector... 3 3 Získání komunikačního certifikátu... 3 3.1 Vytvoření žádosti o certifikát

Více

Práce v návrhovém prostředí Xilinx ISE WebPack 12 BDOM UMEL FEKT Šteffan Pavel

Práce v návrhovém prostředí Xilinx ISE WebPack 12 BDOM UMEL FEKT Šteffan Pavel Práce v návrhovém prostředí Xilinx ISE WebPack 12 BDOM 12.3.2011 UMEL FEKT Šteffan Pavel Obsah 1 Spuštění návrhového prostředí...3 2 Otevření projektu...3 3 Tvorba elektrického schématu...6 4 Přiřazení

Více

UniLog-L. v0.81 návod k obsluze software. Strana 1

UniLog-L. v0.81 návod k obsluze software. Strana 1 UniLog-L v0.81 návod k obsluze software Strana 1 UniLog-L je PC program, který slouží k přípravě karty pro záznam logických průběhů aplikací přístroje M-BOX, dále pak k prohlížení a vyhodnocení. Popis

Více

Měření Záznam Online monitorování Regulace Alarmování

Měření Záznam Online monitorování Regulace Alarmování Měření Záznam Online monitorování Regulace Alarmování Teplota Vlhkost CO 2 Rosný bod Atmosférický tlak Analogový signál Dvoustavové událostí Čítací vstup Bateriové záznamníky Dataloggery Bateriové záznamníky

Více

Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou v operačním systému Mac OS X

Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou v operačním systému Mac OS X Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou v operačním systému Mac OS X Obsah 1 Úvod podmínky pro úspěšné přihlášení do služby... 2 2 Instalace SecureStore

Více

Prostředky automatického řízení Úloha č.5 Zapojení PLC do hvězdy

Prostředky automatického řízení Úloha č.5 Zapojení PLC do hvězdy VŠB-TU OSTRAVA 2005/2006 Prostředky automatického řízení Úloha č.5 Zapojení PLC do hvězdy Jiří Gürtler SN 7 Zadání:. Seznamte se s laboratorní úlohou využívající PLC k reálnému řízení a aplikaci systému

Více

GPS lokátor s online sledováním

GPS lokátor s online sledováním GPS lokátor s online sledováním Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Malé rozměry Snadné ovládání Online sledování v mapovém podkladu www.spionazni-technika.cz Stránka 1 1. Specifikace Tento tracker

Více

Aplikační profily v PLC Tecomat

Aplikační profily v PLC Tecomat Aplikační profily v PLC Tecomat TXV 003 39.01 první vydání září 2012 změny vyhrazeny 1 TXV 003 39.01 Historie změn Datum Vydání Popis změn Září 2012 1 První vydání OBSAH 1 Úvod...3 2 Kontrola aplikačních

Více

Napájecí zdroj JSD. Dohledový IP modul. Verze dokumentu: 1.0 Datum vydání: 19. 2. 2014 Poslední úprava: 19.02.2014 www.alcoma.cz

Napájecí zdroj JSD. Dohledový IP modul. Verze dokumentu: 1.0 Datum vydání: 19. 2. 2014 Poslední úprava: 19.02.2014 www.alcoma.cz Napájecí zdroj JSD Dohledový IP modul Verze dokumentu: 1.0 Datum vydání: 19. 2. 2014 Poslední úprava: 19.02.2014 www.alcoma.cz OBSAH str. 1 ÚVOD... 1 2 MOŽNOSTI PŘIPOJENÍ K DÁLKOVÉMU DOHLEDU... 1 2.1 WEBOVÉ

Více

Uživatelská příručka pro ředitele škol

Uživatelská příručka pro ředitele škol Národní šetření výsledků žáků v počátečním vzdělávání Uživatelská příručka pro ředitele škol Název souboru: Modul IDM - Uživatelská příručka pro ředitele škol V2.doc Strana 1 Obsah 1 Úvod... 3 2 Přihlášení

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM. Manuál pro administrátory. Verze 1.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM. Manuál pro administrátory. Verze 1. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM Manuál pro administrátory Verze 1.0 2012 AutoCont CZ a.s. Veškerá práva vyhrazena. Tento

Více

Instalace Microsoft SQL serveru 2012 Express

Instalace Microsoft SQL serveru 2012 Express Instalace Microsoft SQL serveru 2012 Express Podporované OS Windows: Windows 7, Windows 7 Service Pack 1, Windows 8, Windows 8.1, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2008 R2 SP1, Windows Server 2012,

Více

Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC i čtečkách s E-Ink technologií (Sony, Nook, a další)

Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC i čtečkách s E-Ink technologií (Sony, Nook, a další) Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC i čtečkách s E-Ink technologií (Sony, Nook, a další) - 1 - ereading Jaromír Frič Obsah O tomto dokumentu... 3 1. Instalace čtečky...

Více

LabVIEW. Tvorba programů. Laboratory Virtual Instrument Engineering Workbench

LabVIEW. Tvorba programů.  Laboratory Virtual Instrument Engineering Workbench LabVIEW Laboratory Virtual Instrument Engineering Workbench Tvorba programů www.ni.com Spuštění LabVIEW Start» Programy» National Instruments LabVIEW Průvodní obrazovka: Umožňuje vytvoření: Nového prázdného

Více

MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ

MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ NÁVOD PRO APLIKACI 1 Obsah: 1. Prvotní spuštění aplikace Část monitoring insolvenčního rejstříku 2. Hlavní okno 3. Monitorované subjekty 3.1 Skupiny monitorovaných subjektů

Více