Podrobnosti o postupech úředníků úřadu při přijímání a vyřizování výše uvedených podání jsou uvedeny v jednotlivých částech níže uvedenými pravidly.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Podrobnosti o postupech úředníků úřadu při přijímání a vyřizování výše uvedených podání jsou uvedeny v jednotlivých částech níže uvedenými pravidly."

Transkript

1 1. PRAVIDLA K VYŘIZOVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O INMFORMACE OBČANŮ PODLE ZÁKONA Č. 106/1999 Sb., O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM, V PLATNÉM ZNĚNÍ. 2. PRAVIDLA K VYŘIZOVÁNÍ PETIC PODLE ZÁKONA Č. 85/1990 Sb., O PRÁVU PETIČNÍM, V PLATNÉM ZNĚNÍ. 3. PRAVIDLA K VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ OBČANŮ. 4. PRAVIDLA PRO VYŘIZOVÁNÍ OSTATNÍCH PODÁNÍ. Osoba, která hodlá využít svého práva podat na Městský úřad Neratovice žádost o informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, petici podle zákona č. 85/1990 Sb., o právu petičním nebo stížnost na jednání pověření úřední osoby v souvislosti s vedením správního řízení, anebo jiná podání (podnět, upozornění, doporučení apod.) se při tomto podání řídí obecně závaznými právními předpisy, zejména dbá na to, aby jeho podání bylo úplné a mělo náležitosti předepsané jednotlivými právními předpisy. Podání musí dále obsahovat jméno a příjmení toho, kdo podání zasílá nebo doručuje, jeho trvalé bydliště a podpis. Podrobnosti o postupech úředníků úřadu při přijímání a vyřizování výše uvedených podání jsou uvedeny v jednotlivých částech níže uvedenými pravidly. Tyto pravidla upravují: ČÁST 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy 1. věcnou a místní příslušnost jednotlivých pracovišť městského úřadu a městské policie v oblasti: a) vyřizování žádostí občanů o informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění posledních změn a doplňků, (dále jen zákon o svobodném přístupu k informacím ), b) vyřizování petic občanů, právnických a fyzických osob v podnikání podle zákona č. 85/1990 Sb., o právu petičním, c) vyřizování stížností osob podle ustanovení 175 až 178 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění posledních změn a doplňků, (dále jen s správní řád ), d) vyřizování jiných podání osob (žádostí, podnětů, upozornění, doporučení apod.) podle ustanovení 154 až 158 správního řádu nebo podle zvláštních zákonů (hmotně právních nebo procesně právních), 2. postup jednotlivých pracovišť městského úřadu a městské policie při vyřizování informací občanům, petic občanů, právnických a fyzických osob v podnikání, stížností a jiných podání osob.

2 ČÁST 2. POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Základní pojmy 1. Žadatelem o informaci podle zákona o svobodném přístupu k informacím je každá fyzická i právnická osoba, která o informaci žádá, a která splní formální i faktické náležitosti tohoto zákona, zejména ustanovení 13. Žádost musí mít označení, že jde o informace vyžadované podle zákona o svobodném přístupu k informacím. V opačném případě nejde o žádost o podání informace podle tohoto zákona, ale jde o jiné podání řešené v Části 5 těchto pravidel. 2. Informace podle zákona o svobodném přístupu k informacím se rozumí jakýkoliv obsah nebo část v jakékoliv podobě, zaznamenaný na jakémkoliv nosiči, zejména obsah písemného záznamu na listině, záznamu uloženého v elektronické podobě nebo záznamu zvukového, obrazového nebo audiovizuálního. Informací není počítačový program. 3. Povinným podle zákona o svobodném přístupu k informacím je ten, kdo je v držení požadované informace. Pro účely těchto pravidel je jím příslušné pracoviště úřadu nebo městské policie podle jejich náplně práce. 4. Odpovědným pracovníkem za vyřízení informace podle zákona o svobodném přístupu k informacím je vedoucí příslušného pracoviště. Článek II. Vyřizování informací 1. Žádost o informace podle zákona o svobodném přístupu k informacím, která je označena v souladu s tímto zákonem vyřizuje povinný uvedený v článku I. odst. 3) této části pravidel způsobem uvedeným v jednotlivých ustanoveních zákona o svobodném přístupu k informacím. 2. Po vyřízení žádosti o informaci jeho žadateli předá povinný neprodleně spis sekretariátu tajemníka úřadu, který vede evidenci došlých a vyřízených žádostí. 3. Sekretariát tajemníka úřadu založí spis do evidence. Současně zveřejní žádost a žadateli zaslanou informaci podle ustanovení 5 tohoto zákona způsobem umožňujícím dálkový přístup. Zveřejnění musí provést nejpozději do 15 dnů od poskytnutí informace žadateli v místě povinně zveřejňovaných informací na internetových stránkách města. O poskytnutí informace v jiné než elektronické podobě, nebo mimořádně rozsáhlý elektronicky poskytnutý dokument postačí zveřejnit doprovodnou informaci vyjadřující jejich obsah. O tom, zda bude publikována informace v plném rozsahu nebo pouze formou doprovodné informace rozhoduje a doprovodnou informaci připravuje povinný (příslušný vedoucí pracoviště úřadu nebo městské policie).

3 Článek III. Vydávání výroční zprávy 1. O přijatých a vyřízených žádostech o informace podle zákona o svobodném přístupu k informacím se za uplynulý rok zpracovává pravidelná výroční zpráva o činnosti úřadu v oblasti vydávání informací podle zákona o svobodném přístupu k informacím. 2. Výroční zprávu zpracovává sekretariát tajemníka úřadu na základě jím vedené evidence o přijatých a vyřízených žádostech o informace. Výroční zpráva musí obsahovat nejméně tyto údaje: a) počet podaných žádostí o informace, b) počet vydaných rozhodnutí o odmítnutí žádostí o informace, c) počet podaných odvolání proti rozhodnutí, d) opis podstatných částí každého rozsudku soudu ve věci přezkoumání zákonnosti rozhodnutí o odmítnutí žádosti a přehled všech výdajů, které byly vynaloženy v souvislosti se soudním řízením, a to včetně nákladů na zaměstnance povinného a náklady na právní zastupování, e) výčet poskytnutých výhradních licencí, včetně odůvodnění nezbytnosti poskytnutí výhradní licence, f) počet stížností podaných podle ustanovení 16a zákona o svobodném přístupu k informacím, důvody jejich podání a stručný popis způsobu jejich vyřízení, g) další informace vztahující se k uplatnění tohoto zákona. 3. Zpracovanou výroční zprávu o činnosti úřadu v oblasti vydávání informací podle zákona o svobodném přístupu k informacím podepisuje vedoucí úřadu. 4. Vyhotovenou a podepsanou výroční zprávu za uplynulý rok umístí sekretariát tajemníka úřadu nejpozději do 1. března na internetové stránky města v části, kde jsou umístěny žádosti o informace a jejich vyřízení. Výroční zpráva musí být na internetových stránkách umístěna nejméně 2 roky. ČÁST 3. PETICE Vyřizování petice 1. Pokud obdrží kterékoliv pracoviště úřadu nebo městská policie petici od občanů, právnických nebo fyzických osob v podnikání, je povinen ji přijmout. Petice musí být písemná a musí být pod ní uvedeno jméno, příjmení a bydliště toho, kdo ji podává. Podává-li petici petiční výbor, musí být uvedeny jména, příjmení a bydliště všech členů výboru a jméno, příjmení a bydliště toho, kdo je oprávněn členy výboru v této věci zastupovat. 2. Ten, kdo petici přijal je povinen neprodleně oznámit přijetí petice sekretariátu starosty, který vede evidenci petic přijatých úřadem a městskou policií. V oznámení uvede: - datum přijetí petice, - osobu, která petici podala nebo členy výboru a pověřenou osobu, která výbor zastupuje, - věcné označení petice,

4 - označení pracoviště, které petici vyřizuje. 3. V případě, že petici přijala podatelna úřadu, postupuje tuto petici neprodleně sekretariátu starosty. Sekretariát starosty provede zaevidování petice a neprodleně ji předá příslušnému pracovišti úřadu nebo městské policii k vyřízení. Pokud je petice adresována radě města nebo zastupitelstvu města, předá ji těmto orgánům na nejbližší termín jejich zasedání. Zastupitelstvu města předá petici k vyřízení vždy cestou rady města. 4. Nepatří-li věc obsažená v petici do působnosti přijímajícího pracoviště úřadu, je povinen ji do 5 dnů postoupit buď věcně příslušnému pracovišti úřadu nebo příslušnému státnímu orgánu nebo právnické osobě, jemuž byla působnost státního orgánu svěřena a uvědomit o tom toho, kdo petici podal. Stejně tak postupuje i sekretariát starosty, pokud petice nespadá do věcné nebo místní působnosti úřadu, městské policie, rady města nebo zastupitelstvu města. 5. Ten, kdo petici vyřizuje je povinen její obsah posoudit a do 30 dnů písemně odpovědět tomu, kdo jí podal nebo tomu, kdo zastupuje členy petičního výboru. V odpovědi uvede stanovisko k obsahu petice a způsob jejího vyřízení. Článek II. Petice vzešlá ze shromáždění Vzešla-li petice ze shromáždění, platí pro ni postupy vyřizování petice podle čl. I. s tím, že musí být uvedeno, z jakého shromáždění vzešla a jak byla shromážděním schválena. Petičním výborem se rozumí svolavatel shromáždění Článek III. Vedení spisu a jeho archivace 1. Pracoviště úřadu, které petici vyřizovalo nebo postoupilo jinému příslušnému státnímu orgánu nebo právnické osobě, jemuž byla působnost státního orgánu svěřena je povinno uzavřený spis opatřený všemi náležitostmi předepsanými procesně právními předpisy nebo zvláštními zákony a interními předpisy úřadu (obsahem spisu, potvrzením o doručení apod.) neprodleně, nejdéle však do 5 pracovních dnů, předat sekretariátu starosty k uložení a následné archivaci. 2. Lhůta 5 dnů se počítá od doby posledního úkonu provedeného ve spisu nebo po vložení posledního potvrzení o převzetí písemnosti o vyřízení podatelem petice nebo převzetí postoupené petice příslušnému státnímu orgánu nebo právnické osobě, jemuž byla působnost státního orgánu svěřena. 3. Sekretariát datum předání spisu a jeho uložení poznamená do evidence přijatých petic.

5 ČÁST 4. STÍŽNOSTI Základní pojmy 1. Stížnost je zvláštní forma podání osobou, která je adresována správnímu orgánu a týká se nevhodného chování úřední osoby nebo jejího postupu při správním řízení. 2. Správním orgánem se rozumí zákonem pověřený orgán k vedení správního řízení ve věcech samostatné působnosti obce nebo delegované působnosti obce, anebo přenesené působnosti obecního úřadu obce s rozšířenou působností. V čele správního orgánu stojí jeho vedoucí (tajemník úřadu). 3. Pověřená úřední osoba je pracovník úřadu, který je držitelem pověření k výkonu konkrétních správních činností vydaném podle ustanovení 15 zákona č. 500/2004 Sb., Správní řád, ve znění posledních změn a doplňků vedoucím úřadu. Článek II. Vyřizování stížnosti 1. Stížnost lze podat písemně nebo ústně. Je-li stížnost podána ústně a lze-li ji ihned vyřídit, sepíše o ní správní orgán písemný záznam. Stížnosti projednává a vyřizuje vedoucí úřadu. 2. Pokud písemnou stížnost obdrží podatelna úřadu, předává jí neprodleně vedoucímu úřadu. Pokud stížnost obdrží některé z pracovišť úřadu písemně, taktéž ji neprodleně postoupí vedoucímu úřadu. 3. Pokud se stěžovatel dostaví na kterékoliv pracoviště úřadu a hodlá podat stížnost ústně, pracovník úřadu, který se stěžovatelem jedná, jej doprovodí k vedoucímu úřadu, v jeho nepřítomnosti k jeho zástupci, pokud vedoucí úřadu nebo jeho zástupce mohou stěžovatele ihned přijmout. V případě, že vedoucí úřadu nebo jeho zástupce nemohou stěžovatele ihned přijmout, pak stěžovateli doporučí, aby podal stížnost písemně nebo se s ústní stížností obrátil přímo na vedoucího úřadu po předchozím objednání. 4. Pro řádné a objektivní vyřízení stížnosti si vedoucí úřadu vyžádá potřebné podklady od pracoviště, které vede napadené řízení. Vedoucí pracoviště je povinen s vyžádanými podklady předat vedoucímu úřadu vyjádření ke stížnosti jak úřední osoby, které se stížnost týká, tak vyjádření vlastní. Vyžadované je povinen vedoucí pracoviště předat bez zbytečných odkladů. 5. Vedoucí úřadu po vyřízení a uzavření stížnosti předá veškeré písemnosti spojené se stížností k založení do správního spisu, kterého se stížnost týkala. O stížnostech se na úřadu nevede žádná zvláštní evidence. Článek III. Zvláštní postupy při vyřizování stížnosti 1. V případech, kdy se vede správní řízení o stížnosti podle procesních zásad uvedených v jiném procesně právním nebo hmotně právním předpisu a tento předpis neupravuje

6 základní zásady činnosti správních orgánů, platí základní zásady činnosti uvedené v ustanovení 2 až 8 správního řádu, a to i tehdy, pokud zvláštní zákon stanoví, že se řízení podle něj neřídí správním řádem. 2. V případě, že správní orgán provádí úkony související s vyřizováním stížnosti, na které se nevztahují části druhé a třetí správního řádu, postupuje obdobně podle části čtvrté správního řádu. ČÁST 5. JINÁ PODÁNÍ Předmluva Nařízením vlády č. 370/2005 Sb., kterým se zrušuje vládní vyhláška č. 150/1958 Ú.l., o vyřizování stížností, oznámení a podnětů pracujících s účinnosti od 1. ledna 2006 byla ukončena etapa, kdy stížnosti, oznámení a podněty osob regulovala, byť podzákonnou formou, ale samostatnou právní úpravou. Podle textu předmětného nařízení byla předmětná vyhláška zrušena k provedení zákona č. 500/2004 Sb., Správní řád. Z tohoto právního postupu by bylo možné odvozovat, že oblast stížností, oznámení a podnětů osob převzal správní řád. Tato právní domněnka však není zcela pravdivá. V současné době jsou podání osob upravena ponejvíce zvláštními zákony (hmotně právními a procesně právními předpisy), které upravují jednotlivé činnosti úřadu nebo městské policie, jako je např. zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění posledních změn a doplňků v oblasti práv občanů vznášet dotazy, žádosti, podněty apod. vůči jednotlivým orgánům obce nebo celá oblast přípravného řízení trestního a v oblasti soudnictví a sním spojená oprávnění podávat stížnosti, podněty apod. v tomto přípravném řízení trestním a ve výkonu soudnictví apod. Z výše uvedeného tedy vyplývá, že tam, kde není postup orgánů státní moci v oblasti podání osob upraven těmito zvláštními zákony, pak orgán státní moci, tedy i náš úřad postupuje podle příslušných ustanovení správního řádu. Takovými ustanoveními jsou zejména 154 až 158, a to s využitím i jiných, v těchto ustanoveních uvedených ustanovení správního řádu. Článek II. Základní pojmy 1. Jiným podáním se rozumí jakákoliv podání osob, která nejsou upravena výše uvedenými částmi této směrnice a jsou doručena na kterékoliv pracoviště úřadu nebo na městskou policii, a to bez ohledu na to, jak je podání podatele označeno. Tímto podáním může být např. podnět, žádost, upozornění, požadavek apod. a dokonce i špatně označeno jako stížnost. 2. Příslušnost k vyřízení podání je dána věcnou a místní příslušností jednotlivých pracovišť úřadu, městské policie, rady města nebo zastupitelstva města určenou obecně závaznými právními předpisy, interními normativními akty a pokyny vedení města a úřadu. 3. Vyřízením podání se rozumí naplnění všech procesních úkonů daných pro vyřízení obecně závaznými právními předpisy, interními normativními akty úřadu s cílem zajistit úplné dokončení požadovaných opatření předkladatelem.

7 Článek III. Vyřizování jiných podání 1. Jiná podání mohou být podána písemně nebo ústně. Pokud podatel podá podání písemně poštou nebo písemně na podatelnu úřadu, podatelna přidělí podání věcně příslušnému pracovišti úřadu nebo městské policii. V případě, že podání směřuje k činnosti rady nebo zastupitelstvu města, přidělí je sekretariátu starosty města. 2. Pokud je podání učiněno podatelem ústně, přijímá je výlučně pracoviště, kterého se podání týká. O přijmutí ústního podání, které je vyřízeno na místě ústně pořídí přijímací pracovník úřední záznam, který poté věc předá k zaevidování a založení vedoucímu pracoviště. V případě, že toto ústní podání není pracovník schopen vyřítit ústně na místě nebo podatel trvá na písemném vyřízení podání, pořídí o podání písemný záznam, který podepíše jako zpracovatel, tak i podatel. Tento záznam pak předá svému vedoucímu pracoviště, který jej přidělí k vyřízení příslušnému pracovníkovi. Tento postup však neplatí v případě, že zvláštní zákon vyžaduje podání výlučně písemnou formou. 3. Vedoucí příslušného pracoviště přidělí podání jednotlivým pracovníkům podle jejich pracovní náplně, přičemž vždy posuzuje předmětné podání podle obsahu podání, bez ohledu na to, jak je podání podatelem označeno. Podání učiněné radě nebo zastupitelstvu města předloží sekretariát starosty na nejbližší zasedání tohoto orgánu. Zastupitelstvu města tento materiál předloží vždy cestou rady města. V mnoha případech se bude stávat, že podatel označí podání jako stížnost. Nejde-li o stížnost podle části 4. této směrnice, bude dále jeho zpracovatel postupovat podle této části směrnice. 4. Podání musí být vyřízeno neprodleně, nejdéle však do 30 dnů, pokud zvláštní zákon nestanoví lhůtu jinou. Za včasnost a správnost vyřízeného podání odpovídá a vyřízení podepisuje vždy vedoucí pracoviště. Toto neplatí v případě, že věc vyřizuje pověřená úřední osoba v rámci správního řízení. Článek IV. Vrácení podání 1. Pokud pracoviště úřadu obdrží písemné podání, k jehož vyřízení není věcně nebo místně příslušné a nepatří-li jinému pracovišti úřadu nebo městské policii, bezodkladně je usnesením postoupí příslušnému orgánu a současně o tom uvědomí toho, kdo podání učinil. V rámci úřadu nebo k městské policii věc postoupí interní poštou nebo předá osobně. 2. Pokud se na pracoviště dostaví podatel osobně a pracovník úřadu zjistí, že žádné pracoviště úřadu nebo městská policie není věcně ani místně příslušné podání vyřídit, podání nepřijme a podatele odkáže k příslušnému věcně a místně příslušnému orgánu. 3. Jestliže písemně došlé podání bylo zasláno jiným orgánem a přijímající pracovník úřadu zjistí, že žádné z pracovišť úřadu ani městská policie není věcně a místně příslušné, věc usnesením postoupí věcně a místně příslušnému orgánu nebo je vrátit tomu orgánu, který je našemu úřadu postoupil. V případě vrácení podání tomu, kdo je postoupil, musí pracovník úřadu vyžádat souhlas nadřízeného správního orgánu. Usnesení o postoupení podání se pouze poznamená do spisu.

8 4. Postupy uvedené v odstavci 1. až 3. tohoto článku platí jen v případě, že zvláštní zákon, který upravuje věcnou stránku podání, nestanoví odlišný postup. Pokud tento zvláštní zákon sice obsahuje procesní ustanovení, ale neřeší vrácení podání, pak i v tomto případě platí zásady a postupy uvedené v tomto článku. Článek V. Evidence podání 1. O podáních uvedených v této části pravidel se nevede žádná zvláštní evidence, pokud ji nevyžadují zvláštní zákony nebo nejsou přímo podáním k zahájení různých správních a jiných řízení. 2. Podání týkající se agend vedených úřadem (evidence vozidel, evidence řidičů, evidence vydaných občanských průkazů apod.) se zpravidla zařazují do příslušných spisů vedených v těchto agendách. Ostatní podání, které nelze takto zařadit, nebo nejsou přímo podkladem pro zvláštní řízení, se vedou jako spisy a ukládají se na pracovišti úřadu v souladu s interními předpisy (spisovým řádem). Tato pravidla byla vydána s účinností od jako Směrnice městského úřadu č. 26/2011 o vyřizování žádostí o informace, vyřizování petice, stížností a jiných podání osob. Pravidla byla projednána a schválena Radou města Neratovice dne a nahrazují Pravidla pro přijímání a vyřizování petic a stížností ze dne Mgr. Lenka Mrzílková starostka města JUDr. Jiří Konečný tajemník městského úřadu

Pravidla pro přijímání a vyřizování petic a stížností

Pravidla pro přijímání a vyřizování petic a stížností MĚSTO MODŘCE Pravidla pro přijímání a vyřizování petic a stížností Interní směrnice č. 9/2015 Rada města Modřice 12.5.2015 Obsah Interní směrnice č. 9/2015... 1 ČÁST I. - ÚVOD... 1 Článek 1 - Úvodní ustanovení...

Více

Směrnice o přijímání a vyřizování petic a stížností na Městském úřadě v Dobřanech

Směrnice o přijímání a vyřizování petic a stížností na Městském úřadě v Dobřanech Směrnice o přijímání a vyřizování petic a stížností na Městském úřadě v Dobřanech Rada města v Dobřanech schválila svým usnesením č. 2194 ze dne 29.05.2012 dle ustanovení 102, odst. 2, písm. n) zákona

Více

Město Broumov třída Masarykova 239, Broumov SMĚRNICE RADY MĚSTA. Název: Petice a stížnosti

Město Broumov třída Masarykova 239, Broumov SMĚRNICE RADY MĚSTA. Název: Petice a stížnosti Město Broumov třída Masarykova 239, 550 01 Broumov SMĚRNICE RADY MĚSTA Název: Petice a stížnosti Číslo dokumentu: SRM/05 Vydání č.: 03 Výtisk č.: 1 Účinnost od: 01.12.2016 Platnost do: neurčitá Zrušuje

Více

Pravidla pro vyřizování petic, stížností a podnětů

Pravidla pro vyřizování petic, stížností a podnětů Městský úřad Doksy Městská policie Doksy Pravidla pro vyřizování petic, stížností a podnětů vnitřní směrnice č. 2/2012 Rozdělovník: starostka místostarosta tajemník MěÚ vedoucí odborů velitel MP POČET

Více

PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ

PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Cílem těchto pravidel je upravit závazný postup při přijímání a vyřizování petic a stížností. Podle ustanovení 102 odst.

Více

Směrnice č. 4/2016 města Roztoky, kterou se stanovují pravidla pro vyřizování stížností a petic

Směrnice č. 4/2016 města Roztoky, kterou se stanovují pravidla pro vyřizování stížností a petic Směrnice č. 4/2016 města Roztoky, kterou se stanovují pravidla pro vyřizování stížností a petic Rada města Roztoky schválila dne 7. 12. 2016 dle 102 odst. 2 písm. n) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed PŘIJÍMÁNÍ, EVIDOVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ, PODNĚTŮ A PETIC

Statutární město Brno, městská část Brno-střed PŘIJÍMÁNÍ, EVIDOVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ, PODNĚTŮ A PETIC Statutární město Brno, městská část Brno-střed PŘIJÍMÁNÍ, EVIDOVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ, PODNĚTŮ A PETIC Směrnice č.: 13 Martin Landa, v.r. Vydání č.: 1 starosta MČ Brno-střed Účinnost: 01.05.2017 Vydal/schválil:

Více

PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ

PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ Pravidla Rady města Kuřimi č. P1/2018/RM PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ Článek I. Obecná ustanovení 1. Tato Pravidla pro přijímání a vyřizování stížností (dále jen Pravidla ) vydává v souladu

Více

Město Rosice. Část první OBECNÁ USTANOVENÍ

Město Rosice. Část první OBECNÁ USTANOVENÍ Město Rosice Pravidla pro přijímání a vyřizování petic a stížností (2014/1) Rada města Rosice se usnesla dne 03.02.2014 vydat, v souladu s ustanovením 102 odst. 2 písm. n) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích

Více

VNITŘNÍ SMĚRNICE 25. Pravidla vyřizování petic a stížností. Číslo dokumentu: VS/25 Vydání č.: 3 Výtisk č.:

VNITŘNÍ SMĚRNICE 25. Pravidla vyřizování petic a stížností. Číslo dokumentu: VS/25 Vydání č.: 3 Výtisk č.: Město Nový Bydžov VNITŘNÍ SMĚRNICE 25 Pravidla vyřizování petic a stížností Číslo dokumentu: VS/25 Vydání č.: 3 Výtisk č.: Účinnost od: 1. 5. 2008 Platnost do: Zpracoval: Ing. Marcela Česáková Dne: Podpis:

Více

SMĚRNICE Olomouckého kraje

SMĚRNICE Olomouckého kraje SMĚRNICE Olomouckého kraje ze dne 23. 3. 2016 č. 1/2016 kterou se vydávají Pravidla pro přijímání a vyřizování petic a stížností Rada Olomouckého kraje vydává svým usnesením č. UR/92/57/2016 ze dne 23.

Více

PRAVIDLA pro přijímání a vyřizování petic a stížností

PRAVIDLA pro přijímání a vyřizování petic a stížností PRAVIDLA pro přijímání a vyřizování petic a stížností Na základě zmocnění v 102 odst. 2 písm. n) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, stanovuje Rada města Písku tato pravidla,

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 736/2013 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 670 ze dne 30.10.2013 Pravidla pro přijímání a vyřizování petic a stížností podaných orgánům městské části Praha 3 Rada městské

Více

PRAVIDLA pro přijímání a vyřizování petic a stížností

PRAVIDLA pro přijímání a vyřizování petic a stížností 9 MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ RADA KRAJE PRAVIDLA pro přijímání a vyřizování petic a stížností Úplné znění ke dni 1. 1. 2017 Schváleno radou kraje usnesením č. 4/287 ze dne 22. 12. 2016 s účinností ode dne 1.

Více

Pravidla pro poskytování informací, přijímání a vyřizování stížností a petic

Pravidla pro poskytování informací, přijímání a vyřizování stížností a petic MĚSTSKÝ OBVOD PARDUBICE III Rada městského obvodu Vnitřní směrnice č. 14/2013 Pravidla pro poskytování informací, přijímání a vyřizování stížností a petic ve znění dodatku č. účinného od Obsah: Část I.

Více

PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ A PETICÍ

PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ A PETICÍ Statutární město Ostrava magistrát Pravidla PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ A PETICÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA OSTRAVY Ostrava, září 2010 Zpracoval: Odbor interního auditu a kontroly Odbor legislativní

Více

Směrnice ředitele školy k svobodnému přístupu k informacím

Směrnice ředitele školy k svobodnému přístupu k informacím Směrnice ředitele školy k svobodnému přístupu k informacím Č. j.: 342/17 Spisový znak: 2a Skartační znak: A10 Vypracoval: Schválil: Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy

Více

Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů. Článek 1.

Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů. Článek 1. Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů Článek 1 Úvod 1.1 Státní pozemkový úřad (dále SPÚ ) je povinen poskytovat informace podle

Více

Obec Žernov PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ FYZICKÝCH A PRÁVNICKÝCH OSOB

Obec Žernov PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ FYZICKÝCH A PRÁVNICKÝCH OSOB Obec Žernov PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ FYZICKÝCH A PRÁVNICKÝCH OSOB Listopad 2007 1 PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ FYZICKÝCH A PRÁVNICKÝCH OSOB Účelem

Více

Město Adamov Rada města Adamova Pod Horkou 2, 679 04 Adamov Pravidla pro přijímání a vyřizování stížností a petic vnitřní předpis č.

Město Adamov Rada města Adamova Pod Horkou 2, 679 04 Adamov Pravidla pro přijímání a vyřizování stížností a petic vnitřní předpis č. Město Adamov Rada města Adamova Pod Horkou 2, 679 04 Adamov Pravidla pro přijímání a vyřizování stížností a petic vnitřní předpis č. 4/2007 Článek 1 Úvod 1.1. Účelem tohoto vnitřního předpisu je stanovit

Více

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Č.j.: MPSV-UP/2526/13/ÚPGŘ ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Úplné znění vnitřního řídícího aktu: Úplné znění Směrnice č. 3/2012 ve znění Dodatku č. 1 Název vnitřního řídícího aktu: Směrnice pro přijímání, evidování

Více

S Poskytování informací dle zákona 106_1999 Sb verze č.1

S Poskytování informací dle zákona 106_1999 Sb verze č.1 Identifikace dokumentu Město Frenštát pod Radhoštěm Stav dokumentu verze č.1 Evidenční údaje Název předpisu S-2011-08 Poskytování informací dle zákona 106_1999 Sb Datum nabytí účinnosti 1.4.2011 Odbor

Více

S M Ě R N I C E ředitelky Krajského úřadu Královéhradecké kraje

S M Ě R N I C E ředitelky Krajského úřadu Královéhradecké kraje S M Ě R N I C E ředitelky Krajského úřadu Královéhradecké kraje upravující postup Krajského úřadu Královéhradeckého kraje v oblasti poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu

Více

Směrnice č. 2/2013 Pravidla pro zajištění přístupu k informacím

Směrnice č. 2/2013 Pravidla pro zajištění přístupu k informacím Směrnice č. 2/2013 Pravidla pro zajištění přístupu k informacím Rada města Šluknov se na své 87. schůzi dne 30.09.2013 usnesením č. XX/87R/2013 usnesla vydat v souladu s 103 odst. 4 písm. e) zákona č.

Více

Pravidla pro přijímání a vyřizování petic a stížností

Pravidla pro přijímání a vyřizování petic a stížností Městský úřad Šternberk Vydání/změna: 2/0 List číslo: 1 / 9 Pravidla pro přijímání a vyřizování petic a stížností OBSAH 1. ÚVOD A CÍL 2. DEFINICE POJMŮ A ZKRATKY 3. OBLAST A ROZSAH POUŽITÍ 4. ODPOVĚDNOST

Více

Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava úřad městského obvodu. Směrnice č. 1/2013,

Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava úřad městského obvodu. Směrnice č. 1/2013, Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava úřad městského obvodu Směrnice č. 1/2013, upravující postup při poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím,

Více

Směrnice o poskytování informací dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

Směrnice o poskytování informací dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Směrnice o poskytování informací dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Čl. 1. Úvodní ustanovení 1. Tato směrnice upravuje postup Gymnázia a Střední odborné školy, Rýmařov, příspěvkové

Více

Čl. 1 Přijímání stížností

Čl. 1 Přijímání stížností Gymnázium a Střední odborná škola, Moravské Budějovice, Tyršova 365, PSČ 676 19 Směrnice k vyřizování stížností, oznámení a podnětů a vyřizování žádostí o poskytnutí informací doručených Gymnáziu a Střední

Více

Město Nové Hrady SMĚRNICE RADY MĚSTA NOVÉ HRADY Č. 1/2011. Pravidla pro přijímání a vyřizování petic a stížností.

Město Nové Hrady SMĚRNICE RADY MĚSTA NOVÉ HRADY Č. 1/2011. Pravidla pro přijímání a vyřizování petic a stížností. Město Nové Hrady SMĚRNICE RADY MĚSTA NOVÉ HRADY Č. 1/2011 Pravidla pro přijímání a vyřizování petic a stížností Část I. Úvodní ustanovení Rada Města Nové Hrady stanoví podle 102 odst. 2 písm. n) zákona

Více

Směrnice č. 23/2016 o postupu při poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů

Směrnice č. 23/2016 o postupu při poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů Směrnice č. 23/2016 o postupu při poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů Článek 1 Účel a rozsah úpravy 1. Směrnice stanoví postup

Více

O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM

O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM SMĚRNICE č.2 O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM GYMNÁZIUM VODŇANY www.gymnaziumvodnany.cz Tel./fax 383 383 743, kancelar@gymnaziumvodnany.cz 1 GYMNÁZIUM VODŇANY Směrnice o svobodnému přístupu k informacím

Více

Obec Rybitví. pro poskytování informací na základě. k informacím.

Obec Rybitví. pro poskytování informací na základě. k informacím. Obec Rybitví Směrnice č. 1 /2009 pro poskytování informací na základě zákona č.106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím. Datum a místo vydání: 15.09. 2009 Obec Rybitví Schváleno: Zastupitelstvo

Více

PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ A PETICÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA OSTRAVY

PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ A PETICÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA OSTRAVY PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ A PETICÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA OSTRAVY Ostrava, leden 2014 Zpracoval: Odbor interního auditu a kontroly Projednáno s: Odborem legislativním a právním 1/7 Obsah

Více

MĚSTO BEROUN Rada města

MĚSTO BEROUN Rada města MĚSTO BEROUN Rada města V souladu s ustanovením 102 odst. 2 písm. n) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, stanovuje Rada města Berouna tato Pravidla pro přijímání

Více

VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 1/2013

VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 1/2013 VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 1/2013 SMĚRNICE K REALIZACI ZÁKONA č. 106/1999 SB., O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ V PODMÍNKÁCH OBCE NOVÁ VES A OBECNÍHO ÚŘADU NOVÁ VES datum vzniku

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD RÝMAŘOV SMĚRNICE č. 04/2016

MĚSTSKÝ ÚŘAD RÝMAŘOV SMĚRNICE č. 04/2016 MĚSTSKÝ ÚŘAD RÝMAŘOV SMĚRNICE č. 04/2016 Zpracoval: Schválil: Ing. Jiří Furik, tajemník, Mgr. Monika Krykorková, vedoucí odboru ŽÚ, Zdeněk Kudlák, vedoucí odboru VV Ing. Petr Klouda, starosta Dne: 26.01.2016

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R Pravidla pro přijímání a vyřizování petic a stížností. ze dne Rada městské části

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R Pravidla pro přijímání a vyřizování petic a stížností. ze dne Rada městské části Rada městské části 1. s c h v a l u j e MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-109-026-13 ze dne 4.4.2013 Pravidla pro přijímání a vyřizování petic a stížností Směrnici - Pravidla pro přijímání

Více

Nařízení tajemníka č. 9/2014 ze dne

Nařízení tajemníka č. 9/2014 ze dne Městská část Praha 17 - Úřad městské části Praha 17 Nařízení tajemníka č. 9/2014 ze dne 29. 8. 2014 Nařízení upravuje postupy a pravidla pro přijímání a vyřizování petic a stížností došlých orgánům Městské

Více

Statutární město Ostrava Městský obvod Ostrava-Jih

Statutární město Ostrava Městský obvod Ostrava-Jih Statutární město Ostrava Městský obvod Ostrava-Jih Směrnice upravující postup při poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů Článek

Více

Vnitřní předpis o poskytování informací

Vnitřní předpis o poskytování informací VNITŘNÍ PŘEDPISY ÚTVARU KONCEPCE A ROZVOJE MĚSTA PLZNĚ Vnitřní předpis o poskytování informací Označení: ÚKRMP/PINF/2015 Vydání: 1 Nahrazuje: - Počet stran: 5 Počet příloh: 2 Zpracoval: Kontroloval: Schválil:

Více

VNITŘNÍ PŘEDPIS č. 2/06 vydaný Radou města Přerova

VNITŘNÍ PŘEDPIS č. 2/06 vydaný Radou města Přerova VNITŘNÍ PŘEDPIS č. 2/06 vydaný Radou města Přerova Pravidla pro přijímání a vyřizování petic a stížností Rada města Přerova vydala tento vnitřní předpis Pravidla pro přijímání a vyřizování petic a stížností

Více

Mateřská škola, Liberec, Matoušova 468/12, příspěvková organizace

Mateřská škola, Liberec, Matoušova 468/12, příspěvková organizace Mateřská škola, Liberec, Matoušova 468/12, příspěvková organizace, Liberec 3, 460 01 Pokyn ředitelky školy k svobodnému přístupu k informacím a k ochraně informací Č.j.: 5/14 Účinnost od: 1. 1. 2014 Spisový

Více

Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Domov Sněženka Jeseník, příspěvková organizace Moravská 814/2, 790 01 Jeseník Směrnice Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím (účinnost od 1.7.2017) Čl. 1

Více

Čl. 1 Předmět směrnice

Čl. 1 Předmět směrnice 1 VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 2/2009/VP O VYŘIZOVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O INFORMACE Rada města Hrušovany nad Jevišovkou schválila v souladu s ustanovením 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, svým usnesením tento

Více

Směrnice Rady městské části Praha 2 k aplikaci zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů

Směrnice Rady městské části Praha 2 k aplikaci zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů Příloha k usnesení RMČ č.79 ze dne 19. 2. 2009 Směrnice Rady městské části Praha 2 k aplikaci zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů Čl. 1 Preambule Rada

Více

PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ, PROJEDNÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ (dále jen pravidla ) Obsah:

PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ, PROJEDNÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ (dále jen pravidla ) Obsah: PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ, PROJEDNÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ (dále jen pravidla ) Obsah: Úvodní ustanovení... 1 Čl. 1 Úvodní ustanovení... 1 Pravidla pro přijímání, projednávání a vyřizování petic...

Více

Královéhradecký kraj

Královéhradecký kraj Královéhradecký kraj SMĚRNICE NÁZEV: SMĚRNICE RADY KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE UPRAVUJÍCÍ POSTUP KRAJSKÉHO ÚŘADU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE V OBLASTI POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ PODLE ZÁKONA Č. 106/1999 SB., O SVOBODNÉM

Více

ŘEŠENÍ STÍŽNOSTÍ (WEB)

ŘEŠENÍ STÍŽNOSTÍ (WEB) Základní škola a mateřská škola Český Těšín Pod Zvonek, příspěvková organizace Titulní list Typ dokumentu: SMĚRNICE /celk. počet: 1 / 5 Účinnost: 1. 9. 212 Evidenční číslo:.příloha Revize: ŘEŠENÍ STÍŽNOSTÍ

Více

VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 1/2008. Pravidla pro poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., v platném znění

VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 1/2008. Pravidla pro poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., v platném znění VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 1/2008 Pravidla pro poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., v platném znění Účinnost: od 1. 4. 2008 V Hudlicích dne 31. 3. 2008 Pavel Hubený starosta obce Článek 1 Úvodní

Více

Povinně zveřejňované informace obcí podle zákonů:

Povinně zveřejňované informace obcí podle zákonů: Povinně zveřejňované informace obcí podle zákonů: Zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, v platném znění Zákon o č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění Zákon č. 500/2004, správní

Více

SMĚRNICE SMĚRNICE PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC, STÍŽNOSTÍ, NÁVRHŮ, PŘIPOMÍNEK, PODNĚTŮ A ŽÁDOSTÍ

SMĚRNICE SMĚRNICE PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC, STÍŽNOSTÍ, NÁVRHŮ, PŘIPOMÍNEK, PODNĚTŮ A ŽÁDOSTÍ SMĚRNICE č. 10/2013 SMĚRNICE PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC, STÍŽNOSTÍ, NÁVRHŮ, PŘIPOMÍNEK, PODNĚTŮ A ŽÁDOSTÍ Zpracoval Vydal Odbor vnitřního auditu a kontroly magistrátu města Tajemník magistrátu města

Více

3/2018. SPORTaS, s.r.o. SMĚRNICE SPOLEČNOSTI. Směrnice o poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

3/2018. SPORTaS, s.r.o. SMĚRNICE SPOLEČNOSTI. Směrnice o poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím SPORTaS, s.r.o. se sídlem Jiráskova 413 436 01 Litvínov SMĚRNICE SPOLEČNOSTI 3/2018 Název: Směrnice o poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Zpracoval: Ing.

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE RADA MĚSTA

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE RADA MĚSTA STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE RADA MĚSTA SMĚRNICE Č. 16/2012 PRAVIDLA PRO VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ, PETIC A POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Rada města, v souladu s ustanovením 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích,

Více

Město Bruntál Pravidla pro přijímání a vyřizování petic a stížností

Město Bruntál Pravidla pro přijímání a vyřizování petic a stížností Město Bruntál Pravidla pro přijímání a vyřizování petic a stížností Zpracovala: Ing. Mazouchová Schválila: Rada města Bruntálu, dne 8.3.2011 Účinnost: 9.3. 2011 Počet stran (příloh): 8(1) OBSAH Část I.

Více

Směrnice pro vyřizování stížností a petic podaných Městskému úřadu v Klatovech

Směrnice pro vyřizování stížností a petic podaných Městskému úřadu v Klatovech Směrnice pro vyřizování stížností a petic podaných Městskému úřadu v Klatovech Rada města Klatov vydává v souladu s ustanovením 102, odst. 2, písm. n) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění,

Více

Směrnice k vyřizování stížností

Směrnice k vyřizování stížností Olomouc, Směrnice k vyřizování stížností I. Obsah Úvodní ustanovení 1. Přijímání stížností 2. Povinnosti OKIS 3. Povinnosti vedoucích zaměstnanců 4. Povinnosti podatelny 5. Postup při vyřizování stížností

Více

(1) Tato směrnice stanoví postup školy k zajištění úkolů vyplývajících ze zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

(1) Tato směrnice stanoví postup školy k zajištění úkolů vyplývajících ze zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím. Výchovný ústav a střední škola, Dřevohostice, Novosady 248 Příkaz ředitele školy k svobodnému přístupu k informacím a k ochraně informací Č.j.: 2264/2014 Účinnost od: 1.1.2015 Spisový znak: 2.1 Počet příloh:

Více

Střední odborná škola, Stříbro, Benešova 508

Střední odborná škola, Stříbro, Benešova 508 Střední odborná škola, Stříbro, Benešova 508 Vnitřní norma: Směrnice k vyřizování stížností Název: Stížnosti Datum vydání: 1.9. 2012 Účinnost od: 1.9.2012 Zpracoval: Mgr. David Junek, zástupce ředitele

Více

Směrnice o postupu při poskytování informací podle z.č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informací, ve znění pozdějších předpisů

Směrnice o postupu při poskytování informací podle z.č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informací, ve znění pozdějších předpisů Směrnice o postupu při poskytování informací podle z.č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informací, ve znění pozdějších předpisů Část I - Obecná ustanovení Článek 1 Účel a rozsah úpravy 1. Směrnice

Více

Základní škola a Mateřská škola Sudice, příspěvková organizace Směrnice k vyřizování stížností Č.j.: Účinnost od: 2. 9. 2013

Základní škola a Mateřská škola Sudice, příspěvková organizace Směrnice k vyřizování stížností Č.j.: Účinnost od: 2. 9. 2013 Základní škola a Mateřská škola Sudice, příspěvková organizace Směrnice k vyřizování stížností Č.j.: Účinnost od: 2. 9. 2013 Spisový znak: Skartační znak: Změny: Tato směrnice ruší všechny předcházející

Více

VNITŘNÍ SMĚRNICE h i mm

VNITŘNÍ SMĚRNICE h i mm MDOBP00334ZO VNITŘNÍ SMĚRNICE h i mm Účinnost: od 1.6.2008 V Dobříši dne 26.5.2008 Ing. Bohumila Budková tajemnice městského úřadu v Článek 1 Úvodní ustanovení Město Dobříš a jeho orgány (dále jen povinný

Více

Pravidla Rady města Velké Meziříčí pro přijímání a vyřizování stížností a petic. I. Stížnosti

Pravidla Rady města Velké Meziříčí pro přijímání a vyřizování stížností a petic. I. Stížnosti Rada města Velké Meziříčí stanoví na základě 102 odst. 2 písm. n) z. č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, tato Pravidla Rady města Velké Meziříčí pro přijímání a vyřizování stížností

Více

Směrnice k vyřizování stížností

Směrnice k vyřizování stížností Základní škola Žďár nad Sázavou, Palachova 2189/35, příspěvková organizace 591 01 Žďár nad Sázavou Úvodní ustanovení 1. Příjímání stížností 2. Povinnosti 3. Povinnosti vedoucích zaměstnanců 4. Povinnosti

Více

POKYN ŘEDITELKY ŠKOLY k vyřizování stížností, oznámení a podnětů

POKYN ŘEDITELKY ŠKOLY k vyřizování stížností, oznámení a podnětů MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, Šafaříkova 9, příspěvková organizace POKYN ŘEDITELKY ŠKOLY k vyřizování stížností, oznámení a podnětů Název školy: Mateřská škola Ostrava, Šafaříkova 9, příspěvková organizace Pokyn

Více

Základní škola Mikoláše Alše

Základní škola Mikoláše Alše Základní škola Mikoláše Alše 23. Směrnice pro poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb. Vypracoval: Schválil: Mgr. Petr Mácha Pedagogická rada projednala dne 30. 1. 2017 Směrnice nabývá platnosti

Více

Směrnice č. 2/2016 Svobodný přístup k informacím a jejich ochrana

Směrnice č. 2/2016 Svobodný přístup k informacím a jejich ochrana Mateřská škola Centrum Ústí nad Labem, Velká Hradební 12/43 příspěvková organizace IČO : 702 259 23 Směrnice č. 2/2016 Svobodný přístup k informacím a jejich ochrana Obsah : ČL.1 - Úvodní ustanovení ČL.2

Více

Základní škola profesora Josefa Brože, Vlachovo Březí, okres Prachatice

Základní škola profesora Josefa Brože, Vlachovo Březí, okres Prachatice Základní škola profesora Josefa Brože, Vlachovo Březí, okres Prachatice Komenského 356, PSČ: 384 22 IČO: 47258721 tel.: 388 320 215 mail.: zspjb@zs-vlachovobrezi.net SMĚRNICE K VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ I.

Více

Souhrnná zpráva Odboru auditu, kontroly a dozoru Ministerstva dopravy o vyřizování stížností, petic a ostatních podání občanů za rok 2011

Souhrnná zpráva Odboru auditu, kontroly a dozoru Ministerstva dopravy o vyřizování stížností, petic a ostatních podání občanů za rok 2011 Souhrnná zpráva Odboru auditu, kontroly a dozoru Ministerstva dopravy o vyřizování stížností, petic a ostatních podání občanů za rok OBSAH 1. PŘÍJEM, VYŘÍZENÍ, EVIDENCE PODÁNÍ... 2 2. VÝVOJ POČTU DOŠLÝCH

Více

PRAVIDLA PRO VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ A PETIC

PRAVIDLA PRO VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ A PETIC Město Bučovice, Městský úřad Bučovice, Jiráskova 502, 685 01 Bučovice, IČ0 00291676 Město Bučovice Městský úřad Bučovice SMĚRNICE číslo S20/2013 Výtisk č.: jediný Vydání: 1 Účinnost od: 14. 2. 2013 Přepis:

Více

Směrnice o postupu školy při poskytování informací

Směrnice o postupu školy při poskytování informací Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Směrnice o postupu školy při poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Číslo dokumentu:

Více

ZÁSADY PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ

ZÁSADY PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ Označení dokumentu: S/18/2014 Skartační zn.: A Účinnost od: 01.11.2014 Typ dokumentu: Směrnice Revize: Účinnost do: Stav dokumentu: platný Datum revize: Počet stran/příloh: 10/1 MĚSTO TŘINEC Jablunkovská

Více

Výroční zpráva města Sokolov za rok 2017

Výroční zpráva města Sokolov za rok 2017 Výroční zpráva města Sokolov za rok 2017 zák. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA zák. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím R O K 2 0 1 7 Město Sokolov je povinným

Více

V Butovsi dne 31.5.2011

V Butovsi dne 31.5.2011 Směrnice pro zabezpečení plnění zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím V Butovsi dne 31.5.2011 1. Úvod Tato směrnice upravuje organizační a procedurální otázky pro realizaci zákona č.

Více

MĚSTO TŘEBOŇ SMĚRNICE NÁZEV: PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ A PETIC. PLATNÝ OD: ROZSAH PŮSOBNOSTI: Městský úřad Třeboň

MĚSTO TŘEBOŇ SMĚRNICE NÁZEV: PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ A PETIC. PLATNÝ OD: ROZSAH PŮSOBNOSTI: Městský úřad Třeboň MĚSTO TŘEBOŇ SMĚRNICE NÁZEV: PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ A PETIC PLATNÝ OD: 1. 1. 2010 ROZSAH PŮSOBNOSTI: Městský úřad Třeboň Vypracoval: Ing. Jana Grammetbauerová, tajemnice Schváleno

Více

Irena Kývalová.

Irena Kývalová. Základní škola a mateřská škola Všechovice, příspěvková organizace, Všechovice 88 753 53 Všechovice Směrnice ředitele školy k svobodnému přístupu k informacím a k ochraně informací Č.j.: 00ZŠ/SZŠ13/2017

Více

V souladu s dikcí zákona č. 561/2004 Sb., školský zákon, a zákonem č. 500/2004 Sb., správní řád, jsem vydal tuto směrnici k vyřizování stížností:

V souladu s dikcí zákona č. 561/2004 Sb., školský zákon, a zákonem č. 500/2004 Sb., správní řád, jsem vydal tuto směrnici k vyřizování stížností: Škola: Matiční gymnázium, Ostrava, příspěvková organizace Směrnice k vyřizování stížností č. ev. 3.4 Č.j.: GMAT/715/2013 Účinnost od: 10. 4. 2013 Spisový znak: 1.1.1 Skartační znak: A/10 Změny: V souladu

Více

Směrnice č. 2/2014. Schváleno usn. RM č /RM1014/142. Statutární město Ostrava magistrát. ze dne s účinností od

Směrnice č. 2/2014. Schváleno usn. RM č /RM1014/142. Statutární město Ostrava magistrát. ze dne s účinností od Statutární město Ostrava magistrát Směrnice č. 2/2014 upravující postup při poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů Schváleno

Více

Postup při vyřizování stížností, podnětů a oznámení

Postup při vyřizování stížností, podnětů a oznámení Základní škola praktická, Bílina, Kmochova 205/10, příspěvková organizace Postup při vyřizování stížností, podnětů a oznámení (výňatek z vnitřní směrnice) 1 Vyřizování stížností 1. 1 Stížnosti mohou být

Více

Informace o činnosti Obce Mosty u Jablunkova

Informace o činnosti Obce Mosty u Jablunkova Povinně zveřejňované informace Informace o činnosti Obce Mosty u Jablunkova zveřejňované podle ustanovení 5 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů,

Více

Město Lipník nad Bečvou

Město Lipník nad Bečvou Ev.č.: VS 1/2016 Město Lipník nad Bečvou Směrnice o poskytování informací Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Tato směrnice upravuje postup při poskytování informací městem Lipník nad Bečvou a jeho orgány (dále

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Chomutov Základní škola Jirkov, Nerudova 1151 431 11 Jirkov příspěvková organizace okres ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 13. SMĚRNICE K VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala

Více

Směrnice k vyřizování stížností

Směrnice k vyřizování stížností Směrnice k vyřizování stížností (Příloha č.2 Organizačního řádu školy) Vypracoval: Ing.Bc.Olga Pastyříková Schválil: Ing. Bc. Olga Pastyříková ředitelka školy Schváleno dne: 24.8.2016 Účinnost od: 1. 9.

Více

Žádosti o informace $LOGOIMAGE

Žádosti o informace $LOGOIMAGE Žádosti o informace 4. Základní informace k životní situaci Zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění předpisů jej měnících a doplňujících (dále jen "zákon") zapracovává příslušné

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY se sídlem Hornická 43A/2679, 70200 Ostrava ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 20. STÍŽNOSTI A JEJICH VYŘIZOVÁNÍ Č.j.: 176 /2012 Vypracoval: Schválil: Spisový znak, skartační znak: 2.1 A 5 Směrnice nabývá platnosti

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Jihlava, Jungmannova 6, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 19. SMĚRNICE K VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ Č.j.: Spisový znak Skartační znak 901 /2013 A.1. A10 Vypracoval: Schválil:

Více

Pravidla pro vyřizování stížností a petic

Pravidla pro vyřizování stížností a petic Pravidla pro vyřizování stížností a petic Vnitřní směrnice č. 2/2012 obce ový Kramolín kterou se stanovují pravidla pro přijímání a vyřizování stížností a petic Zastupitelstvo obce ový Kramolín schválilo

Více

Podávání a vyřizování stížností, návrhů a podnětů občanů

Podávání a vyřizování stížností, návrhů a podnětů občanů Podávání a vyřizování stížností, návrhů a podnětů občanů Stížnosti, návrhy a podněty jsou podání občana, skupiny občanů nebo sdružení občanů, jimiž se domáhají ochrany svých práv, chráněných zájmů, případně

Více

SMĚRNICE. Podmínky a způsob poskytování informací podle zákona číslo 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů

SMĚRNICE. Podmínky a způsob poskytování informací podle zákona číslo 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů SPRÁVA SILNIC KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE p ř í s p ě v k o v á o r g a n i z a c e 500 04 HRADEC KRÁLOVÉ - Plačice, Kutnohorská 59 SMĚRNICE Podmínky a způsob poskytování informací podle zákona číslo 106/1999

Více

Směrnice o poskytování informací

Směrnice o poskytování informací Základní škola Mladá Boleslav, Komenského náměstí 91, příspěvková organizace Vypracoval: Schválil: Směrnice o poskytování informací Pedagogická rada projednala dne: 16. dubna 2012 Řád nabývá platnosti

Více

STÍŽNOSTI A JEJICH VYŘIZOVÁNÍ

STÍŽNOSTI A JEJICH VYŘIZOVÁNÍ Základní umělecká škola Soběslav, Školní náměstí 56/III, Soběslav STÍŽNOSTI A JEJICH VYŘIZOVÁNÍ Č.j.: 7 / 2018 Vypracovala: Schválila: Spisový / skartační znak Irena Molíková, ředitelka školy Irena Molíková,

Více

Souhrnná informace Odboru auditu, kontroly a dozoru Ministerstva dopravy o vyřizování stížností, petic a ostatních podání občanů za rok 2014

Souhrnná informace Odboru auditu, kontroly a dozoru Ministerstva dopravy o vyřizování stížností, petic a ostatních podání občanů za rok 2014 Souhrnná informace Odboru auditu, kontroly a dozoru Ministerstva dopravy o vyřizování stížností, petic a ostatních podání občanů za rok OBSAH 1. PŘÍJEM, VYŘÍZENÍ, EVIDENCE PODÁNÍ... 2 2. VÝVOJ POČTU DOŠLÝCH

Více

Účetní jednotka: Západočeské muzeum v Plzni. SMĚRNICE č 17. upravující postup vyřizování stížností přijatých v Západočeském muzeu v Plzni

Účetní jednotka: Západočeské muzeum v Plzni. SMĚRNICE č 17. upravující postup vyřizování stížností přijatých v Západočeském muzeu v Plzni Účetní jednotka: Západočeské muzeum v Plzni SMĚRNICE č 17 upravující postup vyřizování stížností přijatých v Západočeském muzeu v Plzni CL 1 Předmět a rozsah směrnice Tato interní směrnice vychází z platných

Více

PETICE. dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním

PETICE. dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním PETICE dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním My, níže podepsaní občané, prostřednictvím této petice: "Pro založení strany OPS-MK" Občanská Politická Strana

Více

POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ DLE ZÁKONA Č. 106/1999 SB. A VYHLÁŠKY Č. 442/2006 SB. 1. Legislativa

POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ DLE ZÁKONA Č. 106/1999 SB. A VYHLÁŠKY Č. 442/2006 SB. 1. Legislativa Strana: 1 od:1.1.4 POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ DLE ZÁKONA Č. 16/1999 SB. A VYHLÁŠKY Č. 44/6 SB. 1. Legislativa Zákon č. 16/1999 Sb., o svobodném přístupu k m, ve znění pozdějších předpisů Vyhláška č. 44/6, kterou

Více

Směrnice o poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů

Směrnice o poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů OBEC BUBLAVA Evidenční číslo: 22 Směrnice o poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů Vydává/schvaluje: Zastupitelstvo obce Bublava

Více

Pravidla pro přijímání a vyřizování stížností, petic a podnětů

Pravidla pro přijímání a vyřizování stížností, petic a podnětů Číslo: 2/2017 odbor: KT Název: Zpracoval: Lenka Knoppová, Zdena Herelová Vydal: Ing. Igor Kozelek, tajemník MěÚ Krnov Účinnost od: 1. března 2017 Přílohy: číslo 1 - rozdělovník Pravidla pro přijímání a

Více

POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ QI

POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ QI List číslo: 1 / 6 Druh dokumentu: instrukce Identifikační označení: QI 42-02-01 Výtisk číslo:1 POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ QI 42-02-01 Tato směrnice je majetkem Středního odborného učiliště a Střední odborné

Více

Bc. Jitka Oharková, ředitelka školy

Bc. Jitka Oharková, ředitelka školy MATEŘSKÁ ŠKOLA, POLEŠOVICE, OKRES UHERSKÉ HRADIŠTĚ, příspěvková organizace SMĚRNICE O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM Č. j.: MŠ 14/2018 Spisový a skartační znak: 1.2 / A5* Vypracoval: Schválil a vydal:

Více

POKYN ŘEDITELKY ŠKOLY k vyřizování stížností, oznámení a podnětů

POKYN ŘEDITELKY ŠKOLY k vyřizování stížností, oznámení a podnětů MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, Šafaříkova 9, příspěvková organizace POKYN ŘEDITELKY ŠKOLY k vyřizování stížností, oznámení a podnětů Název školy: Mateřská škola Ostrava, Šafaříkova 9, příspěvková organizace Pokyn

Více

Svobodný přístup k informacím

Svobodný přístup k informacím Domov u studánky, Anenská Studánka 41, 563 01 Lanškroun Směrnice P/7 Obsah: Úvod... 2 Povinnost poskytovat informace... 2 Základní pojmy... 2 Poskytování informace... 3 Ochrana informací, omezení práva

Více