MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE"

Transkript

1 Odbor správy majetku Písek MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Mgr. Ing. Jiří Hořánek, 2. místostarosta Návrh předkládá Návrh zpracoval Ing. Milena Hladíková, vedoucí odboru správy majetku Daniela Vokatá, oddělení pozemků

2 a) STAVMAT STAVEBNINY, a. s. žádost o změnu nájemce části pozemku parc.č. 1076/26 k.ú. Písek Návrh na usnesení: Rada města Písku po projednání : a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje změnu nájemce části pozemku parc.č. 1076/26 o výměře 226 m 2 k.ú. Písek ze SAINT- GOBAIN Building Distribution CZ, a. s., IČO , sídlem Rudná, Pod Můstkem 884 na STAVMAT STAVEBNINY, a. s., IČO , sídlem Praha 8, Březiněves, Na hlavní 18/53. Rada města pověřuje starostku podpisem dodatku č. 2 ke smlouvě o nájmu pozemku. Důvodová zpráva: Společnost SAINT-GOBAIN Building Distribution CZ, a. s., má s městem Písek uzavřenou smlouvu o pronájmu části pozemku parc.č. 1076/26 o výměře 226 m 2 k.ú. Písek. Jedná se o část oploceného areálu stavebnin za Šarlákem. Na základě fúze společnosti ze dne je nyní vlastníkem areálu společnost STAVMAT STAVEBNINY, a. s., která žádá o převedení nájemní smlouvy na sebe. Nájemné je hrazeno ve výši 50 Kč/m 2 /rok, tj Kč ročně. Záměr změny smlouvy o pronájmu byl zveřejněn k připomínkám občanům bez připomínek. Společnost STAVMAT STAVEBNINY, a. s., nemá dluh vůči městu Písek. Doporučení zpracovatele: Doporučuje vyhovět žadateli (usnesení a). Vztah k rozpočtu: Příjem kapitoly Kč ročně. Způsob určení ceny: Dohodou. Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 39 odst. 1, 102 odst. 3. Vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu: Nemá vztah ke strategickému plánu. Přílohy: Situace s vyznačením části pozemku stránka 2 (celkem 25)

3 stránka 3 (celkem 25)

4 b) Žádost o ukončení nájemní smlouvy dohodou a převedení pronájmu části pozemku parc.č.st. 2475/17 k.ú. Písek na nového nájemce (pozemek pod montovanou garáží vnitroblok Kollárova ul.) Návrh na usnesení: Rada města Písku po projednání : a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje 1. ukončení nájemní smlouvy na pronájem části pozemku parc.č.st. 2475/17 o výměře 20 m 2 k.ú. Písek dohodou ke dni pro žadatele, bytem Štěchovice podmínky převedení pronájmu na nového nájemce. Rada města pověřuje starostku podpisem dohody o ukončení smlouvy o nájmu pozemku. 2. pronájem části pozemku parc.č.st. 2475/17 o výměře 20 m 2 k.ú. Písek, za účelem užívání jako pozemek pod montovanou garáží, na dobu neurčitou od , s výpovědní lhůtou 3 měsíce, za úplatu ve výši 100 Kč/m 2 /rok pro nového nájemce, bytem Písek. Rada města pověřuje starostku podpisem smlouvy o nájmu pozemku. Důvodová zpráva: Žadatel žádá o převedení pronájmu části pozemku parc.č.st. 2475/17 k.ú. Písek o výměře 20 m 2. Jedná se o pozemek pod montovanou garáží ve vnitrobloku v Kollárova ulici v Písku. Garáž odprodal a žádá o ukončení nájemní smlouvy dohodou ke dni s tím, že nájem pozemku bude převeden na nového nájemce Záměr pronájmu byl zveřejněn k připomínkám občanům bez připomínek. Nový nájemce nemá dluh vůči městu Písek. Doporučení zpracovatele: Doporučuje vyhovět žadateli (usnesení 1a, 2a). Vztah k rozpočtu: Příjem kapitoly Kč ročně. Způsob určení ceny: Na základě usnesení č. 614/12 ze dne U s n e s e n í č. 614/12 Rada města Písku po projednání souhlasí s účinností od s navýšením nájemného u pozemků pronajímaných jako pozemky pod plechovými a zděnými garážemi na částku 100 Kč/m 2 /rok. Rada města ukládá odboru RIMM vypracovat nejpozději do dodatky k nájemním smlouvám, kterých se toto navýšení týká. Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 39 odst. 1, 102 odst. 3. Vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu: Nemá vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu. Přílohy: Situace s vyznačením části pozemku stránka 4 (celkem 25)

5 stránka 5 (celkem 25)

6 c) Žádost o převedení pronájmu a výpůjčky části pozemku parc.č. 1134/1 k.ú. Putim Návrh na usnesení: Rada města Písku po projednání : a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje pronájem části pozemku parc.č. 1134/1 o výměře 83 m 2 a výpůjčku části pozemku parc.č. 1134/1 o výměře 220 m 2 vše k.ú. Putim za účelem užívání jako zahrada na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 1 rok s nájemným ve výši 5 Kč/m 2 /rok pro žadatele, bytem Putim. Rada města pověřuje starostku podpisem smlouvy o nájmu a výpůjčce pozemku. Důvodová zpráva: Žadatel žádá o pronájem části pozemku parc.č. 1134/1 o výměře 83 m 2 (oplocená zahrádka) a výpůjčku části stejného pozemku o výměře 220 m 2 (neoplocená, pouze udržovaná část) v k.ú. Putim. Jedná se o břeh rybníka Podkostelní. Smlouva je uzavřena s jeho maminkou, která zemřela, a proto žádá o převedení pronájmu na svoji osobu. Záměr byl zveřejněn k připomínkám občanům bez připomínek. Žadatel nemá dluh vůči městu Písek. Doporučení zpracovatele: Doporučuje vyhovět žadateli (usnesení a). Vztah k rozpočtu: Příjem kapitoly Kč ročně. Způsob určení ceny: Dohodou. Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 39 odst. 1, 102 odst. 3. Vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu: Nemá vztah ke strategickému plánu. Přílohy: Situace s vyznačením části pozemku stránka 6 (celkem 25)

7 stránka 7 (celkem 25)

8 d) p. Václav Pícha žádost o pronájem části pozemku parc.č. 2216/13 k.ú. Písek Návrh na usnesení: Rada města Písku po projednání : a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje pronájem části pozemku parc.č. 2216/13 o výměře cca 2 m 2 k.ú. Písek za účelem umístění reklamního poutače o velikosti 4,5 x 2 m na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 6 měsíců s nájemným ve výši Kč ročně + DPH pro pana Václava Píchu, IČO , sídlem Písek, Táborská Rada města pověřuje starostku podpisem smlouvy o nájmu pozemku. Vyjádření dotčených orgánů: Vyjádření městského architekta: Bez připomínek. Důvodová zpráva: Pan Václav Pícha žádá o pronájem části pozemku parc.č. 2216/13 o výměře cca 2 m 2 k.ú. Písek za účelem umístění reklamního poutače. Na reklamním panelu bude upoutávka, která umožní snadněji navést zákazníky k prodejně s obklady firmy Václav Pícha. Reklamou by rád podpořil své podnikání ve městě Písek. V návaznosti na nově zpracovávaný strategický plán, jehož součástí je rozšíření služeb o další sortiment a zákazníky požadované služby může reklamní plocha podpořit jeho podnikatelskou činnost a může mít vliv i na navýšení pracovních míst pro zdejší obyvatele. Plánované rozměry panelu jsou 4.5 x 2 m. Umístění panelu bude podmíněno souhlasem Policie ČR. Nájemné za reklamní plochy je stanoveno ve výši Kč za první m 2 a Kč za každý další i započatý m 2 plochy reklamního poutače. V tomto případě činí roční nájemné částku Kč ročně (plocha panelu 9 m 2 ). Záměr pronájmu byl zveřejněn k připomínkám občanům bez připomínek. Pan Václav Pícha nemá dluh vůči městu Písek. Doporučení zpracovatele: Doporučuje vyhovět žadateli (usnesení a). Vztah k rozpočtu: Příjem kapitoly Kč ročně + DPH. Způsob určení ceny: Pravidla pro nájmy pozemků schválené RM reklamy Kč za první m 2 a Kč za každý další i započatý m 2. Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 39 odst. 1, 102 odst. 3. Vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu: Nemá vztah ke strategickému plánu. Přílohy: Situace s vyznačením části pozemku Vizualizace panelu v terénu stránka 8 (celkem 25)

9 stránka 9 (celkem 25)

10 stránka 10 (celkem 25)

11 e) Myslivecký spolek Putim - žádost o stažení výpovědi z výpůjčky části pozemku parc.č. 1134/1 k.ú. Putim Návrh na usnesení: Rada města Písku po projednání : a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje stažení výpovědi ze smlouvy na výpůjčku části pozemku parc.č. 1134/1 k.ú. Putim o výměře 56 m 2 pro Myslivecký spolek Putim, IČO , sídlem Putim čp Důvodová zpráva: Rada města Písku na svém jednání dne přijala následující U s n e s e n í č. 14/17 Rada města Písku po projednání schvaluje vypovězení smlouvy o výpůjčce části pozemku parc. č. 1134/1 o výměře 56 m 2 k. ú. Putim uzavřené s Mysliveckým sdružením Putim, IČO , sídlem Písek, Putim 198. Rada města pověřuje starostku podáním výpovědi. Důvodem vypovězení smlouvy bylo nepodepsání dodatku ke smlouvě o výpůjčce pozemku. Výpověď byla doručena a převzata dne Myslivecký spolek žádá o stažení výpovědi s odůvodněním, že ve spolku došlo ke změně statutárního orgánu a tím došlo i k nepřenesení informací, jako bylo uzavření zmíněného dodatku. Dodatek je v současné době již podepsán a byl doručen odboru správy majetku. Doporučení zpracovatele: Doporučuje vyhovět žadateli (usnesení a). Vztah k rozpočtu: Způsob určení ceny: Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 39 odst. 1, 102 odst. 3. Vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu: Nemá vztah ke strategickému plánu. Přílohy: stránka 11 (celkem 25)

12 f) Spolek Přátelé Kamenného mostu Písek žádost o užití Kamenného mostu v Písku Návrh na usnesení: Rada města Písku po projednání : 1. a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje užití Kamenného mostu v Písku v rámci konání akcí Jarní slavnost - velikonoční jarmark dne , procesí k soše sv. Nepomuka na mostě dne , sportovní akci Běh mezi mosty dne a Svatomartinská slavnost dne pro Spolek Přátelé Kamenného mostu Písek, IČO , sídlem Písek, Purkyňova 548/4, zastoupené předsedkyní JUDr. Hanou Šebestovou. Souhlas rady města nenahrazuje povolení příslušného správního orgánu ke zvláštnímu užívání dle platných předpisů. 2. a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje prominutí poplatku za užití Kamenného mostu v Písku v rámci konání akcí Jarní slavnost - velikonoční jarmark dne , procesí k soše sv. Nepomuka na mostě dne , sportovní akci Běh mezi mosty dne a Svatomartinská slavnost dne pro Spolek Přátelé Kamenného mostu Písek, IČO , sídlem Písek, Purkyňova 548/4, zastoupené předsedkyní JUDr. Hanou Šebestovou. Důvodová zpráva: Spolek Přátelé Kamenného mostu Písek žádá, stejně jako v předchozích letech, o povolení k užití Kamenného mostu v Písku v rámci konání připravovaných akcí pro rok Jedná se o konání následujících akcí: Jarní slavnost - velikonoční jarmark dne , procesí k soše sv. Nepomuka na mostě dne , sportovní akci Běh mezi mosty dne a Svatomartinská slavnost dne Na těchto akcích chce nadále spolupracovat s městem Písek, společností Píseckem, s. r. o., Centrem kultury, Jihočeskou hospodářskou komorou, oblast Písek a píseckými spolky, firmami a podnikateli. Vzhledem k tomu, že nejde o reklamní činnost, ale o prezentaci města Písku, žádá Spolek Přátelé Kamenného mostu Písek o prominutí poplatku za užití Kamenného mostu. Za město Písek, jako vlastníka Kamenného mostu, dává dle Pravidel souhlas k jeho užití k reklamním a podobným účelům rada města prostřednictvím odboru SM. Souhlas rady města nenahrazuje povolení příslušného správního orgánu ke zvláštnímu užívání dle platných předpisů. Doporučení zpracovatele: Doporučují vyhovět žadateli (usnesení 1a, 2a). Vztah k rozpočtu: Způsob určení ceny: Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 39 odst. 1, 102 odst. 3. Vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu: Nemá vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu. Přílohy: stránka 12 (celkem 25)

13 g) PROTOM Strakonice, s. r. o. výpůjčka pozemků pro stavbu Vodovod a kanalizace ul. Burketova Výstaviště Písek Návrh na usnesení: Rada města Písku po projednání : a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje výpůjčku pozemků parc.č. 294/1 o výměře 2144 m 2, parc.č. 297/2 o výměře 170 m 2, parc.č. 298/4 o výměře 888 m 2, parc.č. 298/5 o výměře 737 m 2, parc.č. 302/4 o výměře 3222 m 2, parc.č. 298/7 o výměře 1205 m 2, parc.č. 2145/5 o výměře 1925 m 2 a parc.č. 2772/1 o výměře 1266 m 2 vše k.ú. Písek na dobu určitou do za účelem provedení stavby Vodovod a kanalizace ul. Burketova Výstaviště Písek pro PROTOM Strakonice, s. r. o., IČO , sídlem Strakonice, Písecká 290 a pověřuje starostku města podpisem smlouvy o výpůjčce pozemků dle přílohy Důvodová zpráva: V rámci provádění stavby vodovodu a kanalizace dle projektu Vodovod a kanalizace ul. Burketova Výstaviště Písek budou dotčeny následující pozemky: parc.č. 294/1 o výměře 2144 m 2, parc.č. 297/2 o výměře 170 m 2, parc.č. 298/4 o výměře 888 m 2, parc.č. 298/5 o výměře 737 m 2, parc.č. 302/4 o výměře 3222 m 2, parc.č. 298/7 o výměře 1205 m 2, parc.č. 2145/5 o výměře 1925 m 2 a parc.č. 2772/1 o výměře 1266 m 2 vše k.ú. Písek. Odbor správy majetku předkládá ke schválení smlouvu o výpůjčce výše uvedených pozemků pro PROTOM Strakonice, s. r. o. Záměr výpůjčky byl zveřejněn k připomínkám občanům bez připomínek. PROTOM Strakonice, s. r. o., nemá dluh vůči městu Písek. Doporučení zpracovatele: Doporučuje uzavření smlouvy o výpůjčce (usnesení a). Vztah k rozpočtu: Způsob určení ceny: Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 39 odst. 1, 102 odst. 3. Vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu: Nemá vztah ke strategickému plánu. Přílohy: Návrh smlouvy o výpůjčce pozemku Situace s vyznačením pozemků stránka 13 (celkem 25)

14 Město Písek, Velké náměstí 114/3, Písek, IČO zastoupené starostkou paní Mgr. Evou Vanžurovou (dále také jako půjčitel) a Sdružení: PROTOM, HYDROTECHNIK Burketova Písek zastoupené vedoucím účastníkem sdružení: PROTOM Strakonice, s. r. o., Písecká 290, Strakonice, IČO zastoupená jednatelem panem Ing. Luďkem Jozou (dále také jako vypůjčitel) uzavírají tuto s m l o u v u o v ý p ů j č c e p o z e m k u : I. Město Písek je vlastníkem pozemku, parcely katastru nemovitostí, druh pozemku ostatní plocha, způsob využití ostatní komunikace, parc.č. 294/1 o celkové výměře 2144 m 2, druh pozemku ostatní plocha, způsob využití ostatní komunikace, parc.č. 297/2 o celkové výměře 170 m 2, druh pozemku ostatní plocha, způsob využití ostatní komunikace, parc.č. 298/4 o celkové výměře 888 m 2, druh pozemku ostatní plocha, způsob využití jiná plocha, parc.č. 298/5 o celkové výměře 737 m 2, druh pozemku ostatní plocha, způsob využití ostatní komunikace, parc.č. 298/7 o celkové výměře 1205 m 2, druh pozemku ostatní plocha, způsob využití ostatní komunikace, parc.č. 302/4 o celkové výměře 3222 m 2, druh pozemku ostatní plocha, způsob využití ostatní komunikace, parc.č. 2145/5 o celkové výměře 1925 m 2 a druh pozemku ostatní plocha, způsob využití ostatní komunikace, parc.č. 2772/1 o celkové výměře 1266 m 2 vše v k.ú. Písek. Pozemky jsou zapsány v katastru nemovitostí vedeném Katastrálním úřadem pro Jihočeský kraj Katastrální pracoviště Písek na LV č. 1. II. Půjčitel přenechává pozemky uvedené v článku I. této smlouvy o celkové výměře m 2 vypůjčiteli, aby tyto pozemky dočasně užíval. Pozemky jsou vyznačeny na situaci v příloze č. 1, která je nedílnou součástí této smlouvy. Vypůjčitel pozemky do dočasného užívání přijímá, přičemž prohlašuje, že je mu stav pozemků znám a pozemky jsou ve stavu způsobilém smluvenému užívání. III. Smluvní strany se dohodly, že užívání pozemků na základě této smlouvy o výpůjčce pozemku se stanoví s účinností ode dne podpisu smlouvy o výpůjčce pozemku oběma smluvními stranami na dobu od do s výpovědní lhůtou 1 měsíc. IV. stránka 14 (celkem 25)

15 Vypůjčitel je oprávněn užívat pozemky pouze za účelem provedení stavby dle projektu Vodovod a kanalizace ul. Burketova Výstaviště Písek. Vypůjčitel se zavazuje zajistit i v době své nepřítomnosti stav pozemků tak, aby byly dodrženy zásady ochrany životního prostředí. Změny na pozemcích je oprávněn provádět jen se souhlasem vypůjčitele, a to na vlastní náklady, pokud v konkrétním případě nedojde k jiné dohodě. Vypůjčitel přitom není oprávněn požadovat úhradu nákladů vynaložených na provedení změn po skončení výpůjčky pozemků. Půjčitel je oprávněn provést kdykoli kontrolu řádného způsobu užívání pozemků. V. Vypůjčitel není oprávněn k tomu, aby dal pozemky přenechané k výpůjčce jinému k užívání. VI. Smluvní strany nesjednaly žádný jiný důvod k odstoupení od smlouvy, než jsou důvody uvedené v občanském zákoníku. Smluvní strany se dohodly, že pozemky je nutno předat po skončení užívání ve stavu odpovídajícím způsobu užívání. Tato smlouva je sepsána ve dvou vyhotoveních, z nichž každá strana obdrží po jednom výtisku. Jakékoliv dodatky nebo doplnění této smlouvy budou platné pouze tehdy, pokud budou učiněny v písemné formě, vzestupně číslovány a podepsány oběma smluvními stranami. Smluvní strany prohlašují, že tato smlouva je projevem jejich vážné a svobodné vůle prosté omylu a tísně, na důkaz čehož připojují své podpisy. Smluvní strany souhlasí se zveřejněním této smlouvy. V Písku dne... V Písku dne... za půjčitele za vypůjčitele stránka 15 (celkem 25)

16 stránka 16 (celkem 25)

17 h) Žádost o ukončení smlouvy o nájmu části pozemku parc.č. 1972/3 k.ú. Písek dohodou Návrh na usnesení: Rada města Písku po projednání : a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje ukončení smlouvy o nájmu části pozemku parc.č. 1972/3 díl 18 o výměře 150 m 2 dohodou ke dni pro žadatele, bytem Písek. Rada města pověřuje starostku podpisem dohody o ukončení smlouvy o nájmu pozemku. Důvodová zpráva: Žadatel má uzavřenou smlouvu na pronájem části pozemku parc.č. 1972/3 díl 18 o výměře 150 m 2 k.ú. Písek. Jedná se o zahrádku na Ptáčkovně. Smlouva je uzavřena na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 1 rok. Žadatel žádá z osobních důvodů o ukončení smlouvy dohodou ke dni Roční nájemné činí Kč. Doporučení zpracovatele: Doporučuje vyhovět žadateli (usnesení a). Vztah k rozpočtu: Způsob určení ceny: Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 39 odst. 1, 102 odst. 3. Vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu: Nemá vztah ke strategickému plánu. Přílohy: stránka 17 (celkem 25)

18 i) Nájem pozemků parc. č. 580/3 a parc. č. 2652/6 k. ú. Písek od ČR - Státního pozemkového úřadu akce: Obnova rybniční soustavy Purkratice v k. ú. Písek NÁVRH USNESENÍ: Rada města Písku po projednání: a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje 1. nájem pozemků parc. č. 580/3 o výměře 374 m 2 a parc. č. 2652/6 o výměře 18 m 2 vše k. ú. Písek od ČR Státního pozemkového úřadu, Husinecká 1024/11a, Praha 3 Žižkov v rámci akce: Obnova rybniční soustavy Purkratice v k. ú. Písek na dobu určitou od do , za cenu 784,- Kč/rok (období od do nabytí právní moci stavebního povolení) a následně za cenu 7.840,- Kč/rok (období po nabytí právní moci stavebního povolení) a uzavření nájemní smlouvy dle přílohy č úhradu za užívání nemovité věci - pozemku parc. č. 580/3 k. ú. Písek za období od do za cenu ,- Kč a uzavření Dohody o zaplacení úhrady za užívání nemovité věci č. 15N17/06 dle přílohy č. 2. Důvodová zpráva: Město Písek plánuje v tomto roce provést obnovu soustavy Purkratických rybníků. Rybníky mají poškozené výpusti a hráze, nedostatečnou kapacitu bezpečnostních přelivů, zarůstají a jsou zaneseny sedimentem. U rybníku Zálesného budou stavbou dotčeny mimo jiné i pozemky parc. č. 580/3 a parc. č. 2652/6 vše k. ú. Písek, které jsou ve vlastnictví ČR s právem hospodařit pro Státní pozemkový úřad (dále SPÚ). Na pozemku parc. č. 580/3 se nachází část hráze rybníka (návodní líc) a pozemek parc. č. 2652/6 je součástí přístupové cesty. Před vlastní realizací stavby SPÚ požaduje uzavřít speciální nájemní smlouvu pro nezemědělské účely a nejpozději po ukončení stavební činnosti musí být pozemky majetkoprávně vypořádány. SPÚ zaslal návrh nájemní smlouvy, který předkládáme ke schválení (příloha č. 1). Před podpisem nájemní smlouvy ještě SPÚ požaduje uhradit nájem za užívání pozemku parc. č. 580/3 k. ú. Písek za celou dobu užívání, tj. od do současnosti ve výši ,- Kč. Toto je zachyceno v návrhu Dohody o zaplacení úhrady za užívání nemovité věci č. 15N17/06, který rovněž předkládáme ke schválení (příloha č. 2). Dle vysvětlení SPÚ vzhledem k ustanovení 14 zákona č.219/2000 Sb., o majetku České republiky, je Státní pozemkový úřad povinen vymáhat nájemné - úhradu za celou dobu skutečného užívání nemovité věci. Státní pozemkový úřad je s účinností od příslušný k výkonu všech práv a povinností Pozemkového fondu ČR a může inkasovat úhradu i za období faktického užívání před tímto datem. Město Písek je historicky vlastníkem uvedeného rybníku (vznik práva ze zákona 172/1991 Sb.). V katastru nemovitostí jsou dotčené pozemky vedeny takto: - pozemek parc. č. 580/3 o výměře 374 m 2 je veden jako vodní plocha - rybník, - pozemek parc. č. 2652/6 o výměře 18 m 2 je veden jako trvalý travní porost. Doporučení zpracovatele a předkladatele: Doporučují uzavřít nájemní smlouvu a dohodu o zaplacení úhrady (usnesení 1a, 2a). Vztah k rozpočtu: Výdej kapitoly 739 částka ,- Kč, dále 784,- Kč/rok, následně 7.840,- Kč/rok. stránka 18 (celkem 25)

19 Způsob určení ceny: Nájem požadovaný vlastníkem pozemku. Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů odst. 3. Vztah ke strategickému plánu a územnímu plánu: Nemá vztah ke strategickému plánu. Přílohy: č. 1 - návrh nájemní smlouvy č. 2 - návrh dohody č. 3 - ortofoto Příloha č. 1 návrh nájemní smlouvy Česká republika Státní pozemkový úřad sídlo: Husinecká 1024/11a, Praha 3 Žižkov IČO: DIČ: CZ za který právně jedná ing. Eva Schmidtmajerová CSc, ředitelka Krajského pozemkového úřadu pro Jihočeský kraj, adresa: Rudolfovská 80, České Budějovice, na základě oprávnění vyplývajícího z předpisu Státního pozemkového úřadu č. 1/2016, Podpisový řád, ze dne 1. ledna 2016, bankovní spojení: Česká národní banka číslo účtu: /0710 (dále jen pronajímatel ) na straně jedné a Město Písek, IČ: , se sídlem Velké náměstí 114, Písek, zastoupené Mgr. Evou Vanžurovou, starostkou, (dále jen nájemce ) na straně druhé uzavírají podle ustanovení 2201 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen NOZ ), tuto NÁJEMNÍ SMLOUVU č. 15N17/06 Čl. I Pronajímatel je ve smyslu zákona č. 503/2012 Sb., o Státním pozemkovém úřadu a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, příslušný hospodařit s těmito pozemky ve vlastnictví státu vedenými u Katastrálního úřadu pro Jihočeský kraj, Katastrální pracoviště v Písku, obec kat. území druh evidence parcela č. Výměra m2 druh pozemku Písek Písek KN 580/3 374 Vodní plocha Písek Písek KN 2652/6 18 Travní porost stránka 19 (celkem 25)

20 Čl. II 1) Pronajímatel přenechává nájemci pozemky uvedené v čl. I do užívání za účelem realizace stavby (akce) Obnova rybniční soustavy Purkratice v k.ú. Písek a to na základě souhlasu vydaného Státním pozemkovým úřadem pod značkou SPU /2017ze dne a dále pak za účelem získání dotace na tuto akci z Operačního programu Rybářství na dobu nejméně 5 let od data závěrečného vyhodnocení akce. 2) Nájemce se zavazuje, že nejpozději po ukončení stavební činnosti požádá o převod pozemků uvedených v čl. I. Nájemce je povinen: Čl. III a) užívat předmět nájmu v souladu s účelem nájmu, b) neprodleně po nabytí právní moci předložit stavební povolení pronajímateli, c) oznámit pronajímateli datum zahájení stavby nejpozději 10 pracovních dní před tímto datem, d) v případě ukončení nájmu uvést předmět nájmu do stavu, ve kterém se nacházel ke dni zahájení nájemního vztahu, pokud se s pronajímatelem nedohodne jinak, e) trpět věcná břemena, resp. služebnosti spojené s pozemky, jež jsou předmětem nájmu, f) platit v souladu se zákonnou úpravou daň z nemovitých věcí za pozemky, jež jsou předmětem nájmu, g) umožnit pronajímateli na jeho žádost vstup na pozemky specifikované v čl. I, a to za účelem kontroly, zda jsou) pozemky užívány v souladu s touto smlouvou; den, kdy pronajímatel hodlá provést kontrolu, bude nájemci oznámen písemně alespoň 7 dnů předem; v případě nutné potřeby je pronajímatel oprávněn kontrolu provést i za jeho nepřítomnosti. Čl. IV 1) Tato smlouva se uzavírá na dobu určitou od do ) Právní vztah založený touto smlouvou lze ukončit dohodou. 3) Pronajímatel může v souladu s ustanovením 2232 NOZ vypovědět nájem bez výpovědní doby, jestliže nájemce porušuje zvlášť závažným způsobem své povinnosti, a to ke dni doručení výpovědi nájemci. Čl. V 1) Nájemce je povinen platit pronajímateli nájemné. 2) Nájemné se platí ročně dopředu vždy k běžného roku. 3) a) Roční nájemné v období od data účinnosti smlouvy do nabytí právní moci stavebního povolení, na základě kterého bude moci nájemce realizovat výše uvedenou stavbu, se stanovuje dohodou ve výši 784 Kč (slovy: sedmsetosmdesátčtyři korun českých). b) Roční nájemné po nabytí právní moci stavebního povolení, na základě kterého bude moci nájemce realizovat výše uvedenou stavbu se stanovuje dohodou ve výši Kč (slovy: sedmtisícosmsetčtyřicet korun českých). 4) Nájemné za období od účinnosti smlouvy do včetně činí (183/365x784), tj 393Kč (slovy: třistadevadesáttři korun českých) a bylo uhrazeno před podpisem této smlouvy. stránka 20 (celkem 25)

21 5) Nájemné bude hrazeno převodem na účet pronajímatele vedený u České národní banky, číslo účtu /0710, variabilní symbol Zaplacením se rozumí připsání placené částky na účet pronajímatele. 6) Nedodrží-li nájemce lhůtu pro úhradu, je povinen podle ustanovení 1970 NOZ zaplatit pronajímateli úrok z prodlení, a to na účet pronajímatele vedený u České národní banky, číslo účtu /0710, variabilní symbol ) Prodlení nájemce s úhradou nájemného delší než 60 dnů se považuje za porušení smlouvy zvlášť závažným způsobem, které zakládá právo pronajímatele nájem vypovědět bez výpovědní doby. 8) Smluvní strany se dohodly, že pronajímatel je oprávněn vždy k běžného roku jednostranně zvyšovat nájemné o míru inflace vyjádřenou přírůstkem průměrného ročního indexu spotřebitelských cen vyhlášené Českým statistickým úřadem za předcházející běžný rok. Zvýšené nájemné bude uplatněno písemným oznámením ze strany pronajímatele nejpozději do běžného roku, a to bez nutnosti uzavírat dodatek a nájemce bude povinen novou výši nájemného platit s účinností od nejbližší platby nájemného. zvýšením. Základem pro výpočet zvýšeného nájemného bude nájemné sjednané před tímto V případě, že meziroční míra inflace přestane být z jakéhokoli důvodu nadále publikována, nahradí ji jiný podobný index nebo srovnatelný statistický údaj vyhlašovaný příslušným orgánem, který propachtovatel dle svého rozumného uvážení zvolí. 9) Pro případ předčasného ukončení nájmu bude zaplacené nájemné vypořádáno a odpovídající část nájemci pronajímatelem vrácena. Čl. VI Nájemce není oprávněn přenechat pronajaté pozemky, některé z nich nebo jejich části do podnájmu. Čl. VII Nájemce je oprávněn umožnit zhotoviteli stavby vstup na pronajaté pozemky, nebo jejich části. Čl. VIII Nájemce bere na vědomí a je srozuměn s tím, že pozemky, které jsou předmětem nájmu dle této smlouvy, mohou být pronajímatelem převedeny na třetí osoby v souladu s jeho dispozičním oprávněním. V případě změny vlastnictví platí ustanovení 2221 a 2222 NOZ. Čl. IX Smluvní strany smlouvy souhlasí se zveřejněním této smlouvy na oficiálních webových stránkách města Písku v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím a zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, oba ve znění pozdějších předpisů. Čl. X 1) Smluvní strany se dohodly, že jakékoliv změny a doplňky této smlouvy jsou možné pouze písemnou formou dodatku k této smlouvě, a to na základě dohody smluvních stran, není-li touto smlouvou stanoveno jinak. stránka 21 (celkem 25)

22 2) Smluvní strany jsou povinny se vzájemně informovat o jakékoli změně údajů týkajících se jejich specifikace jako smluvní strany této smlouvy, a to nejpozději do 30 dnů ode dne změny. Čl. XI Tato smlouva je vyhotovena ve dvou stejnopisech, z nichž každý má platnost originálu. Jeden stejnopis přebírá nájemce a jeden je určen pro pronajímatele. Čl. XII Tato smlouva nabývá platnosti dnem podpisu smluvními stranami a účinnosti dnem uvedeným v Čl. IV této smlouvy. Čl. XIII Smluvní strany po přečtení této smlouvy prohlašují, že s jejím obsahem souhlasí a že tato smlouva je shodným projevem jejich vážné a svobodné vůle, a na důkaz toho připojují své podpisy. V Českých Budějovicích dne Státní pozemkový úřad Ing. Eva Schmidtmajerová CSc. ředitelka Krajského pozemkového úřadu pronajímatel Město Písek Mgr. Eva Vanžurová nájemce Za správnost: ing. Marek Vituj stránka 22 (celkem 25)

23 stránka 23 (celkem 25)

24 Příloha č. 2 návrh dohody Česká republika Státní pozemkový úřad sídlo: Husinecká 1024/11a, Praha 3 Žižkov IČO: DIČ: CZ za který právně jedná ing. Eva Schmidtmajerová CSc, ředitelka Krajského pozemkového úřadu pro Jihočeský kraj, adresa: Rudolfovská 80, České Budějovice, na základě oprávnění vyplývajícího z předpisu Státního pozemkového úřadu č. 1/2016, Podpisový řád, ze dne 1. ledna 2016, bankovní spojení: Česká národní banka číslo účtu: /0710 (dále jen Státní pozemkový úřad ) na straně jedné a Město Písek, IČ: , se sídlem Velké náměstí 114, Písek, zastoupené Mgr. Evou Vanžurovou, starostkou, (dále jen uživatel ) - na straně druhé uzavírají tuto dohodu o zaplacení úhrady za užívání nemovité věci č. 15N17/06 Čl. I Uživatel nemovité věci ve vlastnictví státu, se kterou je příslušný hospodařit Státní pozemkový úřad, zapsané u Katastrálního úřadu pro Jihočeský kraj, Katastrální pracoviště v Písku obec kat. území druh evidence parcela č. Výměra m2 druh pozemku Písek Písek KN 580/3 374 Vodní plocha se zavazuje za její užívání od do zaplatit Státnímu pozemkovému úřadu úhradu za užívání (dále jen úhrada ). Čl. II Roční úhrada za užívání nemovité věci specifikované v čl. I této dohody je stanovena dohodou a činí 374 Kč (slovy: třistasedmdesátčtyři korun českých) za období od do a 748 Kč (slovy: sedmsetčtyřicetosm korun českých) za období od do Celková úhrada za období od do tedy činí (21x374+78/365x374+3x748+11/365x748), tj Kč (slovy: desettisícdvěstějedna korun českých). Čl. III Uživatel se zavazuje celkovou úhradu specifikovanou v čl. II této dohody, kterou tímto uznává co do důvodu a výše, zaplatit na účet Státního pozemkového úřadu vedený u České národní banky, číslo účtu /0710, variabilní symbol nejpozději do Zaplacením se rozumí připsání placené částky na účet Státního pozemkového úřadu. stránka 24 (celkem 25)

25 Čl. IV Smluvní strany smlouvy souhlasí se zveřejněním této smlouvy na oficiálních webových stránkách města Písku v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím a zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, oba ve znění pozdějších předpisů. Čl. V Další užívací vztahy k nemovité věci specifikované v čl. I. této dohody budou řešeny v nájemní smlouvě č. 15N17/06, která bude uzavřena po podpisu této dohody. Čl. VI Tato dohoda je vyhotovena ve dvou stejnopisech, z nichž každý má platnost originálu. Jeden stejnopis přebírá uživatel a jeden je určen pro Státní pozemkový úřad. Čl. VII Tato dohoda nabývá platnosti a účinnosti dnem jejího podpisu smluvními stranami. Čl. VIII Smluvní strany po přečtení této dohody prohlašují, že s jejím obsahem souhlasí a že tato dohoda je shodným projevem jejich vážné a svobodné vůle, a na důkaz toho připojují své podpisy. V Českých Budějovicích dne Státní pozemkový úřad Ing. Eva Schmidtmajerová CSc. ředitelka Krajského pozemkového úřadu Město Písek Mgr. Eva Vanžurová uživatel Za správnost: ing. Marek Vituj Příloha č. 3 ortofoto stránka 25 (celkem 25)

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku V Písku dne: 28.04.2016.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu

Více

NÁJEMNÍ SMLOUVU, e. 332N16/59 '

NÁJEMNÍ SMLOUVU, e. 332N16/59 ' C ^ v? z t-r '" ;j '= - i - fr- ' ; V -. >' k - 3.- -^ é. Výtisk č. 'i Česká republika - Státní pozemkový úřad sídlo; Husinecká 1024/1 la, 130 00 Praha 3 - Žižkov Zastoupený Ing, Josefem Haarem, vedoucím

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ MIMOŘÁDNÉ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ MIMOŘÁDNÉ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek 05.12.2018.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ MIMOŘÁDNÉ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 20.12.2018 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku V Písku dne: 07.01.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 14.1.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Věcná břemena NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Ing. Mgr. Jiří Hořánek 2. místostarosta

Více

PACHTOVNÍ SMLOUVU č. SMLN- 22- /2019

PACHTOVNÍ SMLOUVU č. SMLN- 22- /2019 Správa Krkonošského národního parku se sídlem Dobrovského 3, 543 01 Vrchlabí zastoupená PhDr. Robin Böhnisch, ředitelem IČO: 00088455 DIČ: CZ 00088455 bankovní spojení: ČNB číslo účtu 5830601/0710 (dále

Více

ze dne PhDr. Daniela Rázková starostka Robert Králíček zástupce starostky

ze dne PhDr. Daniela Rázková starostka Robert Králíček zástupce starostky MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-037-010-15 ze dne 5.10.2015 Revokace části usnesení rady č. R-026-001-15 ze dne 29.06.2015 a smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 4079/1 v k. ú.

Více

DODATEČNÝ MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

DODATEČNÝ MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 03.12.2012 DODATEČNÝ MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 06.12.2012 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Konečné schválení smlouvy NÁVRH USNESENÍ Dle

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 710 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 710 ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 710 ze dne 17.10.2018 Pronájem části pozemku parc. č. 3961/6 v k.ú. Žižkov a návrh nájemní smlouvy k pronájmu části pozemku parc. č. 3961/6 v

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-173-031-14 ze dne 23.9.2014 Smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 1859/250 v k. ú. Kamýk se společností Penny Market s.r.o. Rada městské části 1.

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek 15.06.2017 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 29.06.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Jiné dispozice s majetkem města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Mgr. Ing. Jiří

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 61 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 61 ze dne č.j.: 64/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 61 ze dne 03.02.2016 Pronájem části pozemku parc. č. 2639/126 v k.ú. Žižkov a návrh nájemní smlouvy k pronájmu části pozemku parc.

Více

ze dne PhDr. Daniela Rázková starostka Robert Králíček zástupce starostky

ze dne PhDr. Daniela Rázková starostka Robert Králíček zástupce starostky MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-023-029-15 ze dne 8.6.2015 Smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 712/1 v k. ú. Komořany při ulici Krupná Rada městské části 1. s c h v a l u j e

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ MIMOŘÁDNÉ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ MIMOŘÁDNÉ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 06.03.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ MIMOŘÁDNÉ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 06.03.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Věcná břemena NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu JUDr.

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne 26.08.2013 14.12.2011: 25.08.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 04.09.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy nebytových prostor NÁVRH

Více

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 361/2015

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 361/2015 č.j.: 361/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 338 ze dne 27.05.2015 Pronájem garážového stání č. 27.25, Sabinova 8/278, Praha 3 Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1.

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 996 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 996 ze dne č.j.: 1064/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 996 ze dne 14.12.2015 Pronájem části pozemku parc. č. 2799/9 v k.ú. Žižkov a návrh nájemní smlouvy k pronájmu části pozemku parc.

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 27 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 27 ze dne č.j.: 29/2018 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 27 ze dne 17.01.2018 Pronájem části pozemku parc. č. 2814/1 v k.ú. Žižkov a návrh nájemní smlouvy k pronájmu části pozemku parc.

Více

Smlouva o nájmu prostoru sloužícího k podnikání

Smlouva o nájmu prostoru sloužícího k podnikání 1. Město Česká Lípa Smlouva o nájmu prostoru sloužícího k podnikání Se sídlem nám. T.G.Masaryka 1, 470 36 Česká Lípa IČ: 00260428, DIČ:CZ00260428 Zastoupené na základě Mandátní smlouvy č. B 06-3831/2008

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R Smlouva o zřízení služebnosti cesty k tíži pozemku parc. č. 4079/5, v k.ú.

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R Smlouva o zřízení služebnosti cesty k tíži pozemku parc. č. 4079/5, v k.ú. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-065-015-16 ze dne 11.4.2016 Smlouva o zřízení služebnosti cesty k tíži pozemku parc. č. 4079/5, v k.ú. Modřany Rada městské části 1. b e r e n a vědomí

Více

Dohoda o převodu práv a povinností ze smlouvy o nájmu pozemku ze dne 30. října 2012

Dohoda o převodu práv a povinností ze smlouvy o nájmu pozemku ze dne 30. října 2012 Dohoda o převodu práv a povinností ze smlouvy o nájmu pozemku ze dne 30. října 2012 Níže uvedeného dne, měsice a roku uzavřeli: "; \ J IČ: Rvskvv:i.':, se sídlem Boskcvi e, Masarykovo nám. 4/2 680 18 Boskovice,

Více

NÁJEMNÍ SMLOUVA. č (114-2/1715/18)

NÁJEMNÍ SMLOUVA. č (114-2/1715/18) NÁJEMNÍ SMLOUVA č. 2018000064 (114-2/1715/18) kterou uzavřely Pronajímatel: statutární město Českc Budějovice se sídlem: nám. Přemysla Otakara II. 1/1, 370 92 České Budějovice za které jedná: Ing. Jiří

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 385/2017 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 357 ze dne 12.06.2017 Pronájem části pozemku parc. č. 3652 v k.ú. Vinohrady a návrh nájemní smlouvy k pronájmu části pozemku parc.

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 217 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 217 ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 217 ze dne 10.04.2019 Pronájem části pozemku parc. č. 3962/5 v k.ú. Žižkov a návrh nájemní smlouvy k pronájmu části pozemku parc. č. 3962/5 v

Více

Nájemní smlouva. uzavřená ve smyslu ust. 663 a násl. občanského zákoníku dále uvedeného dne, měsíce a roku,mezi: takto: I. Předmět a účel nájmu

Nájemní smlouva. uzavřená ve smyslu ust. 663 a násl. občanského zákoníku dále uvedeného dne, měsíce a roku,mezi: takto: I. Předmět a účel nájmu Nájemní smlouva uzavřená ve smyslu ust. 663 a násl. občanského zákoníku dále uvedeného dne, měsíce a roku,mezi: Obec Libhošť (IČ:72086718 Podíl:1/1) Libhošť č.p. 1 Libhošť, 742 57 jako pronajímatel na

Více

SMLOUVA O NÁJMU PROSTORU

SMLOUVA O NÁJMU PROSTORU SMLOUVA O NÁJMU PROSTORU č. 25/05776/16 kterou podle 2302 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění (dále jen občanský zákoník ), uzavřeli tito účastníci Město Uherský Brod se sídlem:

Více

PRAVIDLA PRO UZAVÍRÁNÍ NÁJEMNÍCH SMLUV A SMLUV O VÝPŮJČCE PRO UŽÍVÁNÍ ZÁMECKÉ ZAHRADY, SADŮ A OBORY

PRAVIDLA PRO UZAVÍRÁNÍ NÁJEMNÍCH SMLUV A SMLUV O VÝPŮJČCE PRO UŽÍVÁNÍ ZÁMECKÉ ZAHRADY, SADŮ A OBORY PRAVIDLA PRO UZAVÍRÁNÍ NÁJEMNÍCH SMLUV A SMLUV O VÝPŮJČCE PRO UŽÍVÁNÍ ZÁMECKÉ ZAHRADY, SADŮ A OBORY holešovského zámku Článek 1 Úvodní informace Tento dokument upravuje závazná pravidla pro uzavírání nájemních

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 650 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 650 ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 650 ze dne 09.10.2019 Pronájem části pozemku parc. č. 2157/6 v k.ú. Žižkov a návrh nájemní smlouvy k pronájmu části pozemku parc. č. 2157/6 v

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne 26.08.2013 14.12.2011: 09.05.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 22.05.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy nebytových prostor NÁVRH

Více

Smlouva o nájmu prostoru sloužícího k podnikání Č. 2018/0359/OSM_OM Smluvní strany

Smlouva o nájmu prostoru sloužícího k podnikání Č. 2018/0359/OSM_OM Smluvní strany Smlouva o nájmu prostoru sloužícího k podnikání Č. 2018/0359/OSM_OM Smluvní strany Pronajímatel: Město Česká Lípa zastoupené starostkou města Mgr. Romanou Žateckou IČ: 00260428 DIČ: CZ00260428 bankovní

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku V Písku dne: 17.03.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 31.03.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Jiné dispozice s majetkem města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Mgr.

Více

Smlouva o nájmu nebytových prostor uzavřená podle zák. č. 116/1990 Sb., občanský zákoník ve znění pozdějších předpisů

Smlouva o nájmu nebytových prostor uzavřená podle zák. č. 116/1990 Sb., občanský zákoník ve znění pozdějších předpisů Příloha usnesení Rady městské části Praha 12 č. 52.08.12 Smlouva o nájmu nebytových prostor uzavřená podle zák. č. 116/1990 Sb., občanský zákoník ve znění pozdějších předpisů Článek I. Smluvní strany Pronajímatel:

Více

Návrh smlouvy o nájmu a zajištění technické správy nebytových prostor

Návrh smlouvy o nájmu a zajištění technické správy nebytových prostor Návrh smlouvy o nájmu a zajištění technické správy nebytových prostor uzavřená podle zákona č. 116/1990 Sb., o nájmu a podnájmu nebytových prostor, ve znění pozdějších předpisů, níže uvedeného dne, měsíce

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 74

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 74 MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 74 DNE: 9. 10. 2017 JEDNACÍ ČÍSLO: 1242/2017/OP NÁZEV: Majetkoprávní jednání ANOTACE: Dle přiložené tabulky NÁVRH USNESENÍ: Rada města po projednání schvaluje majetkoprávní jednání

Více

Zastupitelstvo města Lysá nad Labem

Zastupitelstvo města Lysá nad Labem Zastupitelstvo města Lysá nad Labem Výpůjční smlouvy na nemovitý majetek Města v užívání SDH konané dne 15. 06. 2016 Zpráva se předkládá z důvodu: Vyvěšený záměr na výpůjčku majetku města Zprávu vypracoval:

Více

Č. 71/2016 NSV/3003/2016

Č. 71/2016 NSV/3003/2016 Nájemní smlouva Č. 71/2016 NSV/3003/2016 1. Město Česká Lípa zastoupené starostkou města Mgr. Romanou Žateckou se sídlem nám. T.G.Masaryka 1, 470 36 Česká Lípa IČ: 00260428, DIČ:CZ00260428 Bankovní spojení:

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek 07.05.2019 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 16.05.2019 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Jiné dispozice s majetkem města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Návrh předkládá

Více

SMLOUVA. CZ bank. spoj.: Česká spořitelna a.s., č. účtu: /0800

SMLOUVA. CZ bank. spoj.: Česká spořitelna a.s., č. účtu: /0800 MORAVSKOSLEZSKO K.R.* J - (ČRAJSKÝ ÚŘAD CISLO SMLOUVY (DODATKU) SMLOUVA poř. č slo rok O UZAVŘENI BUDOUCÍ SMLOUVY O ZŘÍZENI VĚCNÉHO BŘEMENE - SLUŽEBNOSTI INŽENÝRSKÉ SÍTĚ - podle ust. 1785 a násl. a ust.

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku V Písku dne: 26.08.2013 14.12.2011: 04.12.2017 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 14.12.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Výpůjčka movitých věcí expozice sladovnictví - Sladovně o.p.s.

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 02.12.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 10.12.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Pravobřežní mezimostní městský parter v Písku návrh zápočtu smluvní sankce. NÁVRH

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku V Písku dne: 06.01.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 14.01.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku V Písku dne: 27.01.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 04.02.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek 4.1.2017 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.1.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Věcná břemena NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Ing. Mgr. Jiří Hořánek 2. místostarosta Návrh

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek 31.05.2017.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 08.06.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Mgr.

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku V Písku dne: 26.08.2013 14.12.2011: 15.03.2018 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 22.03.2018 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Smlouva o provozování Sportovně komunitního centra Písek NÁVRH

Více

smlouva číslo 371/2018/SM

smlouva číslo 371/2018/SM smlouva číslo 371/2018/SM v r r v r v podle ust 1785 a násl. a ust. 1257 a násl. zákona č 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů (dále jen občanský zákoník") a podle zákona č. 183/2006

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku V Písku dne: 30.04.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 14.05.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy nebytových prostor NÁVRH USNESENÍ dle návrhu v textu Návrh předkládá

Více

S M L O U V A O N Á J M U

S M L O U V A O N Á J M U S M L O U V A O N Á J M U uzavřená dle 2201 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v aktuálním znění (dále jen občanský zákoník ), Město Beroun, IČ 00233129 se sídlem Husovo nám. 68, 266 43

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 26.03.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 03.04.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 27.03.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 03.04.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh Smlouvy o úhradě hodnoty ekologické újmy mezi Městem Písek

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku V Písku dne: 7.1.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 14.1.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ CEROK, z.s. Písek žádost o odpuštění poplatku za provozní náklady NÁVRH USNESENÍ Rada

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 1058/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 984 ze dne 17.12.2014 Návrh nájemní smlouvy k pronájmu pozemku parc. č. 1793/6 v k.ú. Žižkov se společností WH Estate s.r.o.,

Více

PRAVIDLA PRODEJE A PRONÁJMU OBECNÍCH POZEMKŮ

PRAVIDLA PRODEJE A PRONÁJMU OBECNÍCH POZEMKŮ Obec Novosedly Novosedly 1 691 82 Novosedly na Moravě PRAVIDLA PRODEJE A PRONÁJMU OBECNÍCH POZEMKŮ Schválena usnesením zastupitelstva obce Novosedly konaného dne 28.02.2012 1. Postup při prodeji obecních

Více

Smlouva o nájmu budovy k rekreaci. (jméno a příjmení, nebo název/obchodní firma)

Smlouva o nájmu budovy k rekreaci. (jméno a příjmení, nebo název/obchodní firma) Smlouva o nájmu budovy k rekreaci Pronajímatel poskytovatel (jméno a příjmení, nebo název/obchodní firma) (bydliště, nebo sídlo) (předmět podnikání) (IČO) Nájemce spotřebitel (jméno a příjmení, nebo název/obchodní

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R Smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 4097/6 v k. ú. Modřany na Obchodním náměstí

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R Smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 4097/6 v k. ú. Modřany na Obchodním náměstí MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-165-001-18 ze dne 16.4.2018 Smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 4097/6 v k. ú. Modřany na Obchodním náměstí Rada městské části 1. s c h v a l u

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor školství a kultury V Písku dne: 13.05.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.06.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh smlouvy o výpůjčce mezi Městem Písek, ZŠ T. G. Masaryka a Fotbalovým klubem

Více

Městská část Praha - Kunratice. Mgr. Frédéric Dongmo NÁJEMNÍ SMLOUVA

Městská část Praha - Kunratice. Mgr. Frédéric Dongmo NÁJEMNÍ SMLOUVA Městská část Praha - Kunratice a Mgr. Frédéric Dongmo NÁJEMNÍ SMLOUVA TATO SMLOUVA O NÁJMU POZEMKŮ BYLA UZAVŘENA DLE. ZÁK. Č. 89/2012 SB., OBČANSKÝ ZÁKONÍK VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH ZMĚN A DOPLŇKŮ, NÍŽE UVEDENÉHO

Více

SMLOUVĚ O NÁJMU NEBYTOVÝCH PROSTOR

SMLOUVĚ O NÁJMU NEBYTOVÝCH PROSTOR 1. Město Čáslav, IČ: 00236021 se sídlem Čáslav-Staré Město, nám. Jana Žižky z Trocnova 1/1 jednající starostou města Ing. Jaromírem Strnadem (dále jen pronajímatel) a 2. Velkoobchod ORION spol. s r.o.,

Více

zastoupená na základě plné moci evidenční číslo 006/2018 ze dne společností: zapsaná: zastoupená:

zastoupená na základě plné moci evidenční číslo 006/2018 ze dne společností: zapsaná: zastoupená: KUMSP00D6 J78 II O UZAVŘENI BUDOUCÍ SMLOUVY O ZŘÍZENI VĚCNÉHO BŘEMENE -SLUŽEBNOSTI podle ust. 1785 a násl, a ust. 1257 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, a ustanovení

Více

SMLOUVA O NÁJMU. uzavřená dle ustanovení 2201 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění

SMLOUVA O NÁJMU. uzavřená dle ustanovení 2201 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění SMLOUVA O NÁJMU uzavřená dle ustanovení 2201 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění Masarykovo gymnázium, Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Vsetín,

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 1151/HSY/2019-HSYM Čj.: UZSVM/HSY/1130/2019-HSYM Česká republika Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových se sídlem Rašínovo nábřeží 390/42, Nové Město, 128 00 Praha 2, za kterou

Více

Zásady pro pronajímání zahrádek v Sadu bojovníků za svobodu

Zásady pro pronajímání zahrádek v Sadu bojovníků za svobodu nám. J. M. Marků 12, 563 16 Lanškroun, www.mesto-lanskroun.cz Kancelář starosty a tajemníka Čj.: MULA 29994/2012 Počet listů dokumentu: 8 Počet listů příloh: 4 Spisový znak: 53 2 Zásady pro pronajímání

Více

Smlouva o nájmu prostoru sloužícího podnikání

Smlouva o nájmu prostoru sloužícího podnikání Smlouva o nájmu prostoru sloužícího podnikání (uzavřená dle 2302 NOZ).. (název) se sídlem,. IČO: zastoupen/ jednající.. (dále jen Pronajímatel ) a... (jméno a příjmení) s místem podnikání IČO:... (dále

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek 20.10.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 03.11.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Jiné dispozice s majetkem města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Mgr. Ing. Jiří

Více

Nájemní smlouva. uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku podle ustanovení zák. č. 116/1990 Sb., v platném znění mezi. I.

Nájemní smlouva. uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku podle ustanovení zák. č. 116/1990 Sb., v platném znění mezi. I. Příloha č. 8 Zásad vzorová nájemní smlouva pro pronájem nebytového prostoru ( doba určitá / neurčitá ) Nájemní smlouva uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku podle ustanovení zák. č. 116/1990 Sb.,

Více

Smlouva o nájmu parkovacího stání. podle 2201 a násl. zákona č. 89/2012 Sb.

Smlouva o nájmu parkovacího stání. podle 2201 a násl. zákona č. 89/2012 Sb. Smlouva o nájmu parkovacího stání podle 2201 a násl. zákona č. 89/2012 Sb. Účastníci: Město Nymburk se sídlem Nymburk, Náměstí Přemyslovců 163,288 28 Nymburk zastoupené Ing.Vlastimilem Jandou vedoucím

Více

Uzavření dodatků ke smlouvám o uzavření budoucích kupních smluv (budoucí prodeje částí pozemku u plánované autobusové zastávky na Trnci)

Uzavření dodatků ke smlouvám o uzavření budoucích kupních smluv (budoucí prodeje částí pozemku u plánované autobusové zastávky na Trnci) Materiál číslo: 9 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 10.12.2018 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-023-034-15 ze dne 8.6.2015 Smlouva o zřízení služebnosti inženýrské sítě na pozemku parc. č. 42 v k. ú. Komořany - splašková kanalizace Rada městské

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek 11.10.2017.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 19.10.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Mgr.

Více

Vondrákem, CSc, hejtmanem kraje

Vondrákem, CSc, hejtmanem kraje "ČÍSLO SMLOUVY (DOPATKU)" -7- KUt1SP0eD6E77,, «*Si» M «* *»1- JI» * í ř 9. * **D " II I iíiiiíbg«ijjllhhi»*í i g I poř. číslo ro. zkr. odb. SM LOUVA x '' O UZAVŘENI BUDOUCÍ SMLOUVY O ZŘÍZENI VĚCNÉHO BŘEMENE

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 220 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 220 ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 220 ze dne 11.04.2018 Pronájem části pozemku parc. č. 2639/1 v k.ú. Žižkov a návrh nájemní smlouvy k pronájmu části pozemku parc. č. 2639/1 v

Více

Pravidla pronájmu nebytových prostor SD

Pravidla pronájmu nebytových prostor SD Pravidla pronájmu nebytových prostor SD Zasedací sály v 1. patře Sankturinovského domu Obsah Článek 1 Článek 2 Článek 3 Článek 4 Článek 5 Článek 6 Úvodní ustanovení Vymezení pojmů Nájem zasedací místnosti

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 564 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 564 ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 564 ze dne 29.08.2018 Pronájem části pozemku parc. č. 2764/1 v k.ú. Žižkov a návrh nájemní smlouvy k pronájmu části pozemku parc. č. 2764/1 v

Více

uzavřená podle ustanovení 1257 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

uzavřená podle ustanovení 1257 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník uzavřená podle ustanovení 1257 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník MORAVSK.! ~^L^E1J:.v; Aj - RAJSKÝ ÚŘAD] se sídlem: zastoupený' 28, října 117, 702 18 Ostrava Miroslavem Novákem, nej y%.,

Více

L I B E R E C. Majetkoprávní operace záměr bezúplatného nabytí pozemků od Státního pozemkového úřadu

L I B E R E C. Majetkoprávní operace záměr bezúplatného nabytí pozemků od Státního pozemkového úřadu S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 4. zasedání zastupitelstva města dne: 28. 4. 2016 Bod pořadu jednání: Majetkoprávní operace záměr bezúplatného nabytí pozemků od Státního pozemkového úřadu Stručný

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 942/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 871 ze dne 22.10.2014 Návrh výpovědi z nájemní smlouvy č. A/39/3305/02 ze dne 18.5.1998, z nájemní smlouvy č. A/39/2289/02 ze dne

Více

Statuární město Č. Budějovice

Statuární město Č. Budějovice Č. smi. město 2018000868 PŮJČ1TEL: sídlem: zastoupeno: IČ: DIČ: bankovní spojení: číslo účtu: Statuární město Č. Budějovice nám. Přemysla Otakara II 1/1, 370 01 České Budějovice Ing. Jiřím Svobodou, primátorem

Více

Vzor č II I IIII~I~~~~~~IJ~~[~IIIII. Nájemní smlouva

Vzor č II I IIII~I~~~~~~IJ~~[~IIIII. Nájemní smlouva Vzor č. 19-1. 10. 2017 II I IIII~I~~~~~~IJ~~[~IIIII Evidenční číslo smlouvy 700/2018 Nájemní smlouva uzavřená dle ust. 2201 a násl. Zákona č. 89/2012 Sb., Občanský zákorúk (dále jen "0. z.") I. Smluvní

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 05.02.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 13.02.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ

Více

SMLOUVA O NÁJMU NEBYTOVÝCH PROSTOR podle 663 a následujících občanského zákoníku

SMLOUVA O NÁJMU NEBYTOVÝCH PROSTOR podle 663 a následujících občanského zákoníku m xprogres: MAXPROGRES, s.r.o. Tri bvá 1, 619 00 Brno {/ SMLOUVA O NÁJMU NEBYTOVÝCH PROSTOR podle 663 a následujících občanského zákoníku Město Boskovice zastoupené Ing. Františkem Siverou, starostou města

Více

podle ustanovení 1785 a násl. a ust 1257 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění

podle ustanovení 1785 a násl. a ust 1257 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění KUMSP00D72CH MORAVSKOSLEZSKÝ KRA,? - KRAJSKÝ ÚŘAD podle ustanovení 1785 a násl. a ust 1257 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění Moravskoslezský kraj se sídlem: 28. října 2771/117,

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 524 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 524 ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 524 ze dne 21.08.2019 Pronájem části pozemku parc. č. 2814/1 v k.ú. Žižkov a návrh nájemní smlouvy k pronájmu části pozemku parc. č. 2814/1 v

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor školství a kultury V Písku dne: 29.01.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 13.02.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na obsazení bytu ve školském areálu Křesťanská mateřská škola, Dobrovského

Více

Pachtovní smlouvě č. 006/POZ/T/2014

Pachtovní smlouvě č. 006/POZ/T/2014 Níže uvedeného dne, měsíce a roku na základě úplného konsensu v souladu s příslušnými ustanoveními zákona č. 89/2012 Sb., ve znění pozdějších změn a doplňků Město Bochov, IČ 00254444, DIČ CZ 00254444,

Více

Dodatek nájemní smlouvy dle Občanského zákoníku č. 89/2012 Sb., 2201 Číslo smlouvy 002/2014

Dodatek nájemní smlouvy dle Občanského zákoníku č. 89/2012 Sb., 2201 Číslo smlouvy 002/2014 Dodatek nájemní smlouvy dle Občanského zákoníku č. 89/2012 Sb., 2201 Číslo smlouvy 002/2014 Článek 1 Smluvní strany 1) Obec Kryštofovy Hamry, Kryštofovy Hamry 64, 431 91 Vejprty, zastoupená Bc.Františkem

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek dne: 07.12.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 15.12.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Pronájem nebytových prostor restaurace v budově bez čp/če (budova přilehlá k čp. 114,

Více

II. pani Marcela Boháčová rodné číslo : adresa: na straně (dále jen "Nájemce")

II. pani Marcela Boháčová rodné číslo : adresa: na straně (dále jen Nájemce) I Vzor č. 19-1. 10. 2017 11 1111 ~~~~~~~~l~~uiii I I Evidenčrú číslo smlouvy 710/2018 Nájernni smlouva uzavřená dle ust. 2201 a násl Zákona č. 89/2012 Sb., Občanský zákoník (dále jen "0. z.") I. Smluvní

Více

Název materiálu: Prodej pozemku p.č. 2777/2 v k.ú. Turnov

Název materiálu: Prodej pozemku p.č. 2777/2 v k.ú. Turnov Podklady na zasedání ZM dne: 29.11.2018 Název materiálu: Prodej pozemku p.č. 2777/2 v k.ú. Turnov Předkládá: Vypracoval: Ing. Tomáš Hocke Bc. Olga Bažantová Zúčastní se projednávání v ZM: Ludmila Těhníková

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor správy majetku. Pozemek parc. č. 528/2 v k.ú. Hranice

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor správy majetku. Pozemek parc. č. 528/2 v k.ú. Hranice MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 10. 11. 2016 Bod programu: 10 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Jiří Kudláček Odbor správy majetku Ing. Radomír Bradáč Bc. Ludmila

Více

Městská část Praha - Ďáblice Zastupitelstvo městské části

Městská část Praha - Ďáblice Zastupitelstvo městské části Městská část Praha - Ďáblice Zastupitelstvo městské části 8. zasedání dne 2. 11. 2015 USNESENÍ č. 64/15/ZMČ Ke smlouvě o nájmu sportovního areálu Zastupitelstvo MČ po projednání I. souhlasí s uzavřením

Více

ze dne PhDr. Daniela Rázková starostka Robert Králíček zástupce starostky

ze dne PhDr. Daniela Rázková starostka Robert Králíček zástupce starostky MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-040-005-15 ze dne 19.10.2015 Smlouva o nájmu části pozemku parc. č. 18/1 na Obchodním náměstí a části pozemku parc. č. 4400/454 na Sofijském náměstí,

Více

Název materiálu: Prodej pozemku p.č. 863/14 (p.č. 863/8) v k.ú. Turnov

Název materiálu: Prodej pozemku p.č. 863/14 (p.č. 863/8) v k.ú. Turnov Podklady na zasedání ZM dne: 28.06.2018 Název materiálu: Prodej pozemku p.č. 863/14 (p.č. 863/8) v k.ú. Turnov Předkládá: Ing. Tomáš Hocke Vypracoval: Bc. Olga Bažantová Zúčastní se projednávání v ZM:

Více

SMLOUVU O VÝPŮJČCE č /Vyp./CBU6/SO (dále jen Smlouva j

SMLOUVU O VÝPŮJČCE č /Vyp./CBU6/SO (dále jen Smlouva j Č. smi. 2018000110 PŮJČITEL: sídlem: zastoupeno: IČO: DIČ: bankovní spojení: číslo účtu: Statuární město České Budějovice nám. Přemysla Otakara II. 1/1, 370 92 České Budějovice Ing. Jiřím Svobodou, primátorem

Více

SMLOUVU SVM/O/3001/2016-HMS. Cl-1.

SMLOUVU SVM/O/3001/2016-HMS. Cl-1. KUMSP08D6VEX Č.j.: U2SVM/O/3001/2016-HMSO 4324/0/2016-HMSO Česká republika - Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, se sídlem Rašínovo nábřeží 390/42, 128 00 Praha 2, zastoupená Ing. Karolem

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek 16.02.2017 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 02.03.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Jiné dispozice s majetkem města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Mgr. Ing. Jiří

Více

Smlouva o koupi nemovitosti uzavřená níže uvedeného dne, měsíce, roku podle ustanovení 2079 a násl. z.č. 89/2012 Sb., občanský zákoník v platném znění

Smlouva o koupi nemovitosti uzavřená níže uvedeného dne, měsíce, roku podle ustanovení 2079 a násl. z.č. 89/2012 Sb., občanský zákoník v platném znění Smlouva o koupi nemovitosti uzavřená níže uvedeného dne, měsíce, roku podle ustanovení 2079 a násl. z.č. 89/2012 Sb., občanský zákoník v platném znění Čl. I. Smluvní strany 1. Město Vizovice Masarykovo

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-115-024-13 ze dne 14.5.2013 Smlouva o uzavření budoucí smlouvy o zřízení věcného břemene mezi městskou částí Praha 12 a společností Pontos Property,

Více

Městská část Praha - Kunratice. Jiří Jakoubek PACHTOVNÍ SMLOUVA

Městská část Praha - Kunratice. Jiří Jakoubek PACHTOVNÍ SMLOUVA Městská část Praha - Kunratice a Jiří Jakoubek PACHTOVNÍ SMLOUVA Čl. I. SMLUVNÍ STRANY 1. Městská část Praha Kunratice pod adresou Úřadu MČ K Libuši 7, 148 23 Praha 4- Kunratice IČO: 002 31 134 zastoupena

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor finanční V Písku dne: 10.05.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 26.05.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace z rozpočtu města dotace na vytvoření

Více

NÁJEMNÍ SMLOUVA. Článek I. Smluvní strany

NÁJEMNÍ SMLOUVA. Článek I. Smluvní strany STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA *MMOPP00BWG0F* NÁJEMNÍ SMLOUVA uzavřená dle 663 a následujících občanského zákoníku Článek I. Smluvní strany Pronajímatel: Se sídlem: Statutární město Opava Horní náměstí 69, 746

Více