S velikou radostí oznamujeme, že po uplynulém roce stále existujeme, stále jsme. k Asociaci TOM a naší hlavní programovou

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "S velikou radostí oznamujeme, že po uplynulém roce stále existujeme, stále jsme. k Asociaci TOM a naší hlavní programovou"

Transkript

1

2 S velikou radostí oznamujeme, že po uplynulém roce stále existujeme, stále jsme oddílem, poøád jsme TOM Zlaté Šípy patøící k Asociaci TOM a naší hlavní programovou náplní je poøád turistika, pøíroda, poznávání a sport. Poèet družin zùstal stejný. V šesti družinách se oddílového dìní úèastnilo asi 70 èlenù, instruktorù a vedoucích. Když už jsme u tìch èísel, pøihoïme ještì pár dalších. Celková docházka všech lidí dosáhla pìkných 83%. Kdybychom se malinko prohrábli v historii, zjistili bychom, že oproti minulému roku je to nárùst o celé procento. A teï se podívejme do budoucna. Jestli bude tato slibná tendence pokraèovat, v roce 2017/2018 se hodnota docházky ustálí na úctyhodných 100% a o rok pozdìji, jakkoli to zní podivnì, na neuvìøitelných 101%. Spojující nití celého roku byla tentokrát oddílová hra Mapování. Družiny a jednotlivci se v ní postupnì zmocòovali všech èeských a slovenských okresù. Ale o tom ještì bude øeè. Ctíme tradici a tak jsme ani letos nemohli nìkteré akce vynechat. Patøí mezi nì napøíklad Tøináctka, Regata, turnaj Zlaté trenky a srazy v Kladerubech a Bítovských mlýnech. è

3 Z dalších významnìjších poèinù bychom nemìli opomenout lyžování v Jeseníkách, vodáckou akci na øece Moravì a vícedenní výpravu do Prahy. Mnoho èasu a úsilí nás stála tvorba filmù pro 2.roèník Filmového festivalu Ledový Leoš. Témìø každý týden jsme se na Mlynáøce scházeli na hudebních školách (flétna a kytara), v tìlocviènì pak pøi hraní florbalu. Novinkou byla pravidelnì konaná akcièka Hatlapatka, kde se její úèastníci vìnovali nevšedním výtvarnickým èinnostem a fotografování. Nechybìlo ani povídání s cestovateli na Korálcích a plnìní odborností na Odborníècích. Probìhnuvší rok se vyznaèoval nebývalým množstvím akcí pro školy a veøejnost. Hned v záøí jsme se na týdenní akci GO vìnovali organizování programu pro valmezácké potravináøské uèilištì. Herkyáda, to byly dny her uspoøádané pro Základní školu Fibichova. Také závodu Tleskaèova stezka se neúèastnil pouze úzký okruh lidí našeho oddílu, zváni byli naprosto všichni. Naší èinnost jsme také prezentovali na meziøíèském Veletrhu volného èasu, èeskobudìjovické Velké výmìnì zkušeností, ostravském Rádcáku èi na pražské Bambiriádì. Že jsme oddílový rok ukonèili tøítýdenním stanovým táborem snad ani není tøeba dodávat. Spíše zmiòme, že jsme se zaobírali rozluštìním záhady tajemné kostky Kubox. Lokálnì Estetický Obèasník Šípákù zdárnì prošel ètvrtým rokem vydávání a tìší se na pátý. Právì jsme dospìli ke konci krátkého shrnutí uplynulého roku. Tìm, kdo touží po detailnìjších informacích jsou k dispozici www stránky, kroniky, fotokroniky, videozáznamy a diapozitivy uložené v našem archívu. Smyslem jejich bytí je pouze a jedinì pohled Vašich zvìdavých oèí.

4 V L A Š T O V K Y Lída Kováøová, Veronika Žaba Peèivová, Hana Pifka Volfová, Zuzana Uanka Andrisová, Dagmar Kyška Tomšejová, Petra Háèek Andrisová, Mirka Chocholatá, Dominika Ondruchová, Katka Nová M E D V Ì D I Petr Šašek Pittner, Jakub Džimi Hendrych, Ivan Dostál, Petr Piškot Hanták, Kája Tomšej, Jakub Ak as Wrzecký, Tomáš Sop a Hanták, Honza Sandany K A M Z Í C I Staòa Ë Poboøil, Petr Zabuk Sazovský, Pavel Alias Nìmec, Marek Helmut Vala, Michal Šimùnek, Honza Jeskyòa Jelínek, Vašek Song Volf, Michal Konvièný, Tomáš Klaso Jeèmen V L È I C E Jarèa Sobotková, Jana Vodová, Venda Vlèková, Romèa Dostálová, Pavla Kopøivová, Andrea Koala Kladòáková, Dagmar Dari Konvièná, Jana Kessy Hantáková, Marina Dakièová S R N K Y Marcela Arwen Juraèková, Majka Haluzová, Zuzka Kusková, Gabèa Valová, Dana Kelárková, Lenka Kelárková, Pavla Kusková, Kamila Milka Markusíková N E T O P Ý Ø I Honza Paskal Valoušek, Martin Jerry Jeøábek, Filip Bobr Kladòák, Václav Žele Slimáèek, Karel Mongi Kopøiva, Petr Vodka Voda, Jan Kaski Kopøiva, Petr Klon Voda, Tomáš Králík Perutka M A K A È I Jiøí Youry Palát, Michal Zajíc Valoušek, Jiøí Tetøev Krajèa, Jiøí Ing Vološín, Kamèa Králová, Vìra Krajèová, Jitka Pomeranè Pittnerová, Kája Riki Mrnuštík, Jan Vorvi Baøák, Laïa Havran Vrána, Jakub Šroty Šindler P A N V E D O U C Í I v o H o p S k o è e k

5 Od záøí 2000 do èervna 2001 mìl náš oddíl celkem 286 akcí (po seètení všech družinovek, družinových a oddílových akcí). Níže je uveden seznam všech oddílových a tìch významnìjších, které v tomto období probìhly. Klíèek Slavnostní otevøení klubovny a zahájení celoroèní oddílové hry Mapování. Prùzkum prvního okresu vsetínského. Maturita Dùkladné provìøení znalostí a dovedností v základních tábornických disciplínách. Neunikl nikdo. Bítovské mlýny Pro náš oddíl úspìšný sraz, více v kapitolce Reprezentace oddílu. Premiéru zde mìla naše soutìž Sedmé nebe. Návrat do džungle Nelítostný boj v nepropustné buši a zrádných bažinách. Tleskaèova stezka è Další kolo závodu na podivuhodných strojích pro široširou veøejnost. Kuželna Kuželky, koule a v neposlední øadì též rodièe s kterými jsme kouleli.

6 Praha dny strávené návštìvou Karlštejna, exkurzí v Národním divadle a jiných míst naší metropole a jejího okolí. Konkurz Z našich øad byli vybráni ètyøi jedinci s nejlepšími pøedpoklady pro tomácký velkofilm, èímž se odstartovala jejich závratná kariéra multimediálních hvìzd. VVZ Velká výmìna zkušeností v Èeských Budìjovicích. Akce pro íèka. Dálkoplaz Akce nároènìjšího rázu. Zdolávání padesáti kilometrù mezi Velkými Karlovicemi a Vsetínem. Vhodno dodat, že pìšmo. Regata Stará známá soutìž v lasování a uzlování na èas a na množství. Výsledky nejlepších jsou v kapitolce Oddílové soutìže. Vánoèka Š astná a veselá akce s rodinnou atmosférou a vyrábìním dárkù pro zvíøátka - ptaèích budek. Tøíkrálový Radhoš Chození a vaøení na oddílové výpravì. Trojrozmìrné piškvorky Notoricky známá hra získala na našem turnaji nové dimenze.

7 Motýlek Dvojdenní pozvání do Prahy pro vedoucí TOM. Oddílová skupinka kytaristù má v divadle Skelet své pøedstavení. Jeseníky Necelý týden strávený lyžováním nejen na svazích Pradìdu. Také pøíprava filmù na filmový festival. FFLL Již podruhé jsme se spolu s rodièi a pøáteli oddílu setkali pøi promítání družinami vytvoøených videosnímkù na Filmovém festivalu Ledový Leoš. Festival Harryho Mouèky Divadelní a hudební festival v Ostravì. Více v kapitolce Reprezentace oddílu. Zlaté Trenky O prestižní trofej se na turnaji ringa ucházelo 130 lidí z šesti oddílù. Florbal s BVÚ Pøátelské utkání s ostravským oddílem ve tøech vìkových kategoriích. Kufrovaèka Hledání cesty okolím Bystøièky komplikovalo bludištì vytvoøené na mapì, které se v reálném terénu muselo respektovat. DOPOX Kontroverzní soutìž v roznášení letákù v rámci prezentace výše uvedené firmy.

8 Tøináctka Tradièní soutìž v tábornických znalostech a dovednostech. Výsledky v kapitolce Oddílové soutìže. Morava Tøi dny strávené v loïkách, návštìva hradu Buchlov. Mapování Závìreèná akce oddílového bodování spojená s pøezkoušením znalostí o okresech. Bambiriáda Pøedstavení naší èinnosti pøispìlo k uspoøádání pražské akce pro veøejnost. Navštívil nás obr Eliška. 9. sraz oddílù Deštìm obdaøené setkání oddílù zabývajících se táboøením, turistikou a pobytem v pøírodì. Letos se jich zúèastnilo šest. Slib Noví èlenové složili oddílový slib ve slibové rokli. Zhodnocení uplynulého roku. Dìèín Odmìna pro vítìze celoroèní hry Mapování. Putování po Labských pískovcích a Èeském Švýcarsku. K již klasickým èinnsotem probíhaly každý týden pravidelné tìlocvièny - florbal, hudební školy hra na kytaru a flétnu, Hatlapatka výtvarná dílna, Korálky povídání s cestovateli èi obdorníèky na zdokonalování tábornických dovedností.

9 ODDÍLOVÉ MAPOVÁNÍ Tento název v sobì skrývá putování nejprve prstem po mapì, oèkem po fotce a nakonec nohama po pevné zemi v nìkteré z tajuplných koutù Èeské èi Slovenské republiky. Nejlepší družina, 10 nejlepších a jeden š astlivec vyrazí na zatím neznámé místo, jehož totožnost nám pomùže urèit oddílové mapování. Jak? Družiny se pohybují po stránkách tøí objemných knih. Na každé ze 128 stran je fotografie pocházející z jednoho okresu Èeské èi Slovenské republiky. Úkolem družiny je podle postupnì odkrývaných èástí fotografie poznat místo, ze kterého fotka pochází. Vítìzem se stává družina s nejvìtším poètem správnì odhalených okresù, která za odmìnu navštíví to místo, které v knihách chybí. Cílem jednotlivce je mít zastoupení v co nejvíce okresech. Tím má taky nadìji, že se nakonec zúèastní závìreèné akce, nebo osoba, která má majoritní podíl v okrese do kterého se pojede, jede automaticky taky spolu s první desítkou. Tohle se všichni dozvìdìli zaèátkem záøí a od té doby probíhal boj. Nejvìtší šanci mìli poctiví chodièi, deníkáøi a ti, kterým se daøilo v soutìžích. Koncem èervna již bylo vše jasné a nejlepší se vydaly koncem srpna do okresu Dìèín, (ten v knize chybìl). Nachází se zde náš nejmladší národní park Èeské Švýcarsko.

10 Pohled na obì nástìnky. Bodování jednotlivcù bylo umístìno na levé nástìnce. Každý èlen mìl za získané body nárok na vybarvení urèitého poètu území v mapì Èeské èi Slovenské republiky. Pravá nástìnka sloužila pro bodování družin (detail níže). Detail nástìnky s bodováním družin. Nad mapou Èeské a Slovenské republiky jsou umístìny knihy s fotografiemi míst, které mìly družiny za úkol nejprve poskládat a posléze i správnì rozpoznat.

11 Následuje pøehled nejlepších pìti jednotlivcù, nejlepších chodièù a nejlepší družina za jednotlivé dvoumìsíce oddílového roku. Záøí øíjen Pavla 2. Venda 3. Ivan 4. Žele Romèa Romèa, Koala, Pavla, Lenka, Pavla, Zuzka, Žaba, Domèa, Kyška, Mongi, Ivan, Kaski, E, Zabuk, Kája, Ak as, Šašek, Honzas Nejlepší družina: Vlèice Listopad prosinec Ivan Helmut, Mongol, Klaso, koala, Jeskyòa, 2. Venda Kaski, Romèa, Pavla, Kyška, Ivan, Jerry,E, 3. Kyška Alias Nejlepší družina: Kamzíci 5. Pavla Leden únor Venda Kessy, Mongol, Kyška, Koala, Jarèa, 2. Pavla, Žele 4. Vodka 5. Kyška Nejlepší družina: Netopýøi Koala Bøezen duben Žele Uanka, Vodka, Sop a, Žele, Venda, Ivan, 2. Venda Koala, Majka, Zuzka, Žaba, Bobr, Zabuk, 3. Ivan Šašek 4. Koala Kessy Nejlepší družina: Vlèice Kvìten èerven Venda 68 Žele, Mongi, Kaski, Ing, Ivan, Alias, E, 2. Pavla 64 venda, Romèa, Koala, Pavla, Jarèa, Ing 3. Romèa Koala 62 Nejlepší družina: Vlèice 5. Žele 61

12 Poøadí družin 1.Vlèice 2.Netopýøi 3.Srnky 4.Medvìdi 5.Kamzíci 6.Vlaštovky Do našich øad se letos zaøadili tito nováèci: Králík, Dalík, Vašek, Milka, Domèa, Pavla Nejlepší chodièi 1. Koala 100% 2. Ivan 98,4% 3. Kaski 97,2% 4. E 97% Pavla 97% 6. Mongol 96,4% 7. Kyška 96,2% 8. Zabuk 95% 9. Zuzka 94% 10. Venda 93,6% celý oddíl mìl prùmìrnou docházku 83% Nejlepší v soutìžích (po seètení všech soutìží jednotlivcù) starší mladší 1. Žele 1. Honza Ivan 2. Katka 3. Venda 3. Michal Klon Nejlepší deníky 1. Venda Žele 3. Ivan

13 1. Venda / Žele / Pavla / 109 Ivan / Koala / Vodka / Kaski / Kessy / Romèa / Kyška / Pifka / 87 Alias / Dari / Mongol / Sop a / Honza / Klaso / Uanka / 78 Vašek / Háèek / Domèa / Kája / Pavla (S) / Klon / Dana / Ak as / Helmut / Piškot / Mirka / Michal I / Lenka / Gabèa / Honza (M) 113 / Milka / Michal II / 23 Katka / Michal (N). 68 / 22 Verèa / Marina / Patrik Èísla za jménem udávají celkový poèet získaných bodù za oddílový rok a poèet správnì rozpoznaných okresù. Seznam obsahuje pouze èleny, kteøí do oddílu po celý rok chodili. Pokud z nìj nìkdo v prùbìhu èinnosti odešel, jeho jméno v tomto seznamu není uvedeno.

14 51.sraz oddílù Bítovské mlýny (záøí 00) 2.místo...pìtiboj holky 4.místo...pìtiboj kluci 1.místo...nejlepší scénka 2.místo...nejlepší kronika 2.místo...nejlepší deník - Žele 3.místo...lasování nad 15 let - Hop 4.místo...hbitý uzlík do 12 let - Pavla Valmezcup Val. Meziøíèí (øíjen 00) 2.místo...fotbal Festfilm - Vsetín (prosinec 00) 1.místo...snímek Kšeft režie, scénáø, herecké role Regata 18.roèník - Ostrava (únor 01) 5.místo...kadet Jarèa 6.místo...moøský vlk Hop 7.místo...kadet Jana Festival Harryho Mouèky Ostrava ( bøezen 01) 1.místo...hudební vystoupení 2.místo...divadelní vystoupení celkovì jsme skonèili první Florbal s BVU Val. Meziøíèí (bøezen 01) 1.místo...mladší, starší, nejstarší 9.sraz oddílù Kladeruby (èerven 01) 1.místo...pìtiboj mladší holky 1.místo...pìtiboj starší holky 1.místo...pìtiboj starší kluci 1.místo...nejlepší deník Venda 1.místo...nejlepší kronika Kamzíci

15 Regata (prosinec 00) Zde jsou uvedeni vítìzové jednotlivých kategorií v poøadí mladší, starší, nejstarší: uzly na èas Kuba, Ivan, Jarèa uzly množství Míša, Želé, Šašek lasování Klon, Ivan, Hop Tøináctka (duben 01) Tentokrát tvoøily tøináctku tyto disciplíny: uzly, laso, topo, morse, rostliny, zvíøata, 1.pomoc, kolotoè, oheò, vaøení, fakule, slalom, tajný úkol. Níže jsou uvedeni výherci jednotlivých kategorií: mladší 1.Jeskyòa 2.Katka 3.Kessy starší 1.Žele 2.Ivan 3.Venda íèka 1.Hop 2.Youry 3.Šašek KOR (pøekonané a nové rekordy) Do klubu oddílových rekordù pøibyli tito mistøi svého oboru: Chytání zrnka vína do úst Alias, Ivan (40,7m) Skákání pøes švihadlo za 1 minutu Tetøev (195 pøeskokù) Tisknutí kramlíku Šroty (5:33min) Soukání lipa na provázku Arwen (6:08 s) Jamajka Žele (59 cm) Stání na 1 noze s kanistry Jerry (30:35 min) Vázání 6 základních uzlù Jarèa (13:78 s) Bìh do schodù starší holky - Pavla (1:14min) podrobnosti a pøesné znìní rekordù k nalezení v Knize oddílových rekordù Pìt letv oddíle (alespoò) Pìt let je doba, která se nedá pøehlédnout. Proto každý èlen, který je po tuto dobu èinný v oddíle získává trièko s maskotem. Patøí mezi nì: Arwen, Lída, Riki, Šašek, Jarèa, Šroty, Ing, Havran, Youry, Tetøev, Pomeranè, Kamèa, Zajíc, Vorvi, Helmut, Hop, Koala, Džimi, Paskal, Žaba, Zabuk, Gabèa, Piškot, E, Alias, Žele, Mongi, Kaski, Pavla, Bobr a Pif jakožto èestný nositel

16 Již ètvrtým rokem se vìrní ètenáøi tìší na další a další výtisky oddílového obèasníku LEOŠ. V roce 2000/2001 vyšlo sedm èísel. A kdo za letošní LEOŠe mùže? Pøedevším lidé, skrytí za tìmito akronymy: kkrk, puk, zzz, trj a trj, OSÈM, kvak, nmn, KO, F.B., ko, aeiou, BfLmPsVz, cobol

17 Výèet tìch, kteøí mají splnìné I. stupnì odborností: Topograf Hop, Ing, Zabuk Rostliny Kamèa, Jarèa, Ivan, Arwen, Zuzka, Vodka Uzlaø Jana, Venda, Zabuk, Vodka, Pavla, Zuzka, Žele, Jarèa, Hop, Ivan, Michal, Wìra, Alias Hvìzdáø Šroty, Zabuk Superman Šašek Signalizace Arwen, Zuzka, Jana, Zabuk, Žele, Majka, Venda, Lída, Ivan, Dana, Helmut Zvíøata Youry, Ivan, Žele, Romèa, Jarèa 1.Pomoc Lída, Ivan, Kamèa, Mongol, Žele Lasaø Ivan, Hop, Youry, Žele Táborník Jarèa, Hop, Ivan, Zabuk, Žele, Mongol, Arwen, Kaski, Helmut, Zuzka, Romèa, Jana, Lída, Pavla, Venda, Šašek, Alias, Piškot, Wìra

18 Planeta Kubik je od Zemì nedozírnì vzdálena. Její obyvatelé, Kubikové, nás technicky i kulturnì vysoce pøevyšují. Pøed dávnými lety vyslali na Zemi loï, s cílem navázat s lidmi pøátelské kontakty. Naše zaostalost však zpùsobila, že Kubikùm nezbylo, než zanechat na Zemi agenty, aby prùbìžnì posílali zprávy na Kubik a èekali na okamžik, kdy lidstvo kontaktu schopno bude. Agenti, kteøí jsou nerozeznatelní od èlovìka, se periodicky, jednou za nìkolik set let scházejí, aby odeslali zprávu. Dlouhé mezidobí zpùsobuje, že vìtšina agentù zapomene, že vlastnì agenty jsou. A tak se tomu stalo i u nás. Teprve po pøíchodu na tábor jsme zjistili, že jsme potomky tìchto agentù a že nastal èas k odeslání zprávy. Nejprve jsme museli dokázat, že náš pobyt na Zemi není zbyteèný. Našim úkolem bylo rozluštit záhadu tajemné kostky Kubox, objektu neznámého složení oranžové barvy se stranami o velikosti asi 2x2 metru. Pìt skupin, každá zastupující jednu stranu kostky, se po dvanáct dnù snažila tajemství pøijít na kloub. Nakonec bylo zjištìno, že je Kubox dutý. Uvnitø jsme nalezli zaøízení pro odesílání dat. Tìch dat, které se z našich hlav každou noc ukládaly do snových karet umístìných v našich polštáøcích. Potøebnou energii pro vyslání zprávy jsme shromáždili díky šlapacímu stroji podobnému kolu. Celou noc jsme se støídali ve šlapání a ráno se podaøilo odeslat zprávu ze všech snových karet. Odpovìï z Kubiku pøišla záhy. Znìla: Dìkujeme za data. Teï musí být tábor evakuován. Kubox bude znièen a likvidace mùže být nebezpeèná Vašim životùm. Když jsme se po nìkolika dnech do tábora vrátili, Kubox byl již zpopelnìn.

19 Strana Proxima Jarèa, Jerry, Alias, Pavla, Kája, Pifka, Háèek Kvádry, koule, kužele to nás vùbec nebere, Bere nás jen krychlièka, Proxima je jednièka! Strana SDVE (Strana dokonale využité energie) Pomeranè, Jana, Mongol, Helmut, Koala, Kessy, Dalík, Jeskyòa C,H,V,K,Z,N,U,D,V,E? J,T,T. D,H,J,J,K,K,M,P. (Chcete vìdìt, kteøí z nás umí dokonale využít energii? Jsou to tito: Dalík, Helmut, Jana, Jeskyòa, Kessy, Koala, Mongol, Pomeranè.) Strana Relativního støedu Kamèa, Zuzka, Ivan, Piškot, Gabèa, Kyška, Ak as, Song HU,hu, hu, strana Relativního støedu je tu! Strana Arkusini Zabuk, Žaba, Žele, Romèa, Míša, Mirka, Klon Sinus, cosinus, tangens, cotangens! Sinus, cosinus, tangens, cotangens! Sinus, cosinus, tangens, cotangens! Sinus, cosinus, tangens, cotangens! Sinus, cosinus, tangens, cotangens! Sinus, cosinus, tangens, cotangens! Arkusinu! Strana SIR (Strana interglaciárních reliktù) Arwen, Džimi, Vodka, Kaski, Uanka, Dari, Sop a, Domèa Silur, Karbon, Devon, Perm, chybí ti nìcosuper? S.I.R., když musíš tak musíš! Strana základní Hop, Youry, Zajíc, Tetøev, Wìra, Šašek, Šroty, Havran, Bobr

20 Soutìže Výsledky jsou vypoèteny z ranních bìhù a všech soutìží a závodù, které se na táboøe konaly. mladší holky 1. Domèa 2. Kessy 3. Háèek mladší kluci 1. Míša 2. Ak as 3. Jeskyòa starší holky 1. Pavla 2. Romèa 3. Dari starší kluci 1. Žele 2. Ivan 3. Alias Bodování stanù 1.Gabèa, Koala 2.Pavla, Romèa 3.Alias, Míša Deníky 1. Kaski Žele 3. Romèa Mirka Pavla Táborník 1.Žele 2.Pavla 3.Romèa 4.Alias 5.Gabèa 6.Kaski 7.Dari 8.Koala 9.Vodka 10.Pifka

21 To co se o prázdninách pozapomìnilo, na Maturitì se popøipomnìlo (záøí 2000) Vskutku pìkný úlovek bahenních èervù Návrat do džungle (øíjen 2000) Totálnì vyèerpaná porota na Konkurzu nabírá energii pro další kolo komparzistù (listopad 2000)

22 zruèné dívky + vercajk + matroš = ptaèí budka, vánoèní dar pøírodì (prosinec 2000) Kytarové šou pro TOMícké publikum na pražském Motýlku (leden 2001) Bìžkaøská èeta na høebenech Jeseníkù (únor 2001)

23 Zuøivý Ruprecht pronásledující Saturòana X-íka Filmový Festival Ledový Leoš (únor 2001) Na Zlatých trenkách nás navštívila i Èeská televize a krátký šot z této akce odvysílala v regionálním deníku Report (bøezen 2001) Dnes již legendární Duonùž firmy DOPOX (duben 2001)

24 Trojválec na Pálavì. Jinak Wìra, Kessy a Háèek na Moravì (kvìten 2001) Bohatá úèast spøátelených oddílù na Srazu (èerven 2001) Béédevìt efkááá a zet pìtdva péé Tábor s Kuboxem(èervenec 2001)

25 Za podporu dìkujeme tìmto firmám a organizacím: Asociace TOM Mìstský úøad ve Valašském Meziøíèí SZ Unites a.s. Václav Slimáèek - potrubí - montáže TNS Jelínek Zasílatelství Sobotková HOJA DDM Valašské Meziøíèí Gymnázium Františka Palackého SME Obecní úøad v Kladeruby ÖTK (Rakousko) Zvláštní podìkování patøí Obecnímu úøadu v Lubinì (Slovensko), zámku Kinských, panu knihaøi Blažkovi a pánùm Valouškovi a Vlèkovi. Tìchto pár stránek je pøehled toho, co se v oddíle událo v letech Více lze najít v kronikách a to celoroèní, tábor Lubina a fotokronikách oddílová èinnost a tábor. Urèeno pro vnitøní potøebu TOM Zlaté šípy 2001 Hop, Zajíc, Kamèa kontakt: Zlaté šípy, ul. Zahumení, Valašské Meziøíèí, , tel: 0651/ www stránky: zlatesipy.hyperlink.cz zlatesipy@ .cz

Úvodní slovo. Milí čtenáři, Blecha Cup. vstoupili jsme do nového roku a já věřím, že pro nás pro všechny bude ještě úspěšnější, než byl ten předchozí.

Úvodní slovo. Milí čtenáři, Blecha Cup. vstoupili jsme do nového roku a já věřím, že pro nás pro všechny bude ještě úspěšnější, než byl ten předchozí. Úvodní slovo Milí čtenáři, vstoupili jsme do nového roku a já věřím, že pro nás pro všechny bude ještě úspěšnější, než byl ten předchozí. Díky výborné práci našeho týmu se podařilo spousta věcí, které

Více

Turistický zpravodaj. Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1

Turistický zpravodaj. Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1 Turistický zpravodaj Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou Číslo 1/2014 Ročník XXVII. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1 Časopis Turistický zpravodaj je občasník Klubu

Více

výroèní zpráva obèanské sdružení I MY spoleènost pøátel Rolnièky pro podporu lidí s postižením

výroèní zpráva obèanské sdružení I MY spoleènost pøátel Rolnièky pro podporu lidí s postižením výroèní zpráva 2006 obèanské sdružení I MY spoleènost pøátel Rolnièky pro podporu lidí s postižením Obèanské sdružení I MY (Spoleènost pøátel Rolnièky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Sobìslavi

Více

Roky jsou čím dál kratší. A stěžovat si není kde. Zase jeden ufrnknul, ani jsme si ho nestačili pořádně prohlédnout. No, to přeháním.

Roky jsou čím dál kratší. A stěžovat si není kde. Zase jeden ufrnknul, ani jsme si ho nestačili pořádně prohlédnout. No, to přeháním. Roky jsou čím dál kratší. A stěžovat si není kde. Zase jeden ufrnknul, ani jsme si ho nestačili pořádně prohlédnout. No, to přeháním. Ten oddílový rok byl dlouhý tak akorát. Ve správném poměru jsme se

Více

R A N Ž Á D A. Na Stínové noènírnì tanèily stíny. Jak se trénuje pamì. Obèasník Domu dìtí a mládeže SPIRÁLA; Praha 8 - Kobylisy, Bohnice

R A N Ž Á D A. Na Stínové noènírnì tanèily stíny. Jak se trénuje pamì. Obèasník Domu dìtí a mládeže SPIRÁLA; Praha 8 - Kobylisy, Bohnice R A N Ž Á D A Obèasník Domu dìtí a mládeže SPIRÁLA; Praha 8 - Kobylisy, Bohnice vyšlo: únor 2015 roèník 9, èíslo 6 CO SE DÌLO ZAJÍMAVÉHO Na Stínové noènírnì tanèily stíny Cyklus noèníren je série akcí

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2006 / 2007. MOZAIKOVNÍK školní rok 2006 / 2007. ZŠ Mozaika, o.p.s. U Stadionu 1166 516 01 Rychnov nad Kněžnou

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2006 / 2007. MOZAIKOVNÍK školní rok 2006 / 2007. ZŠ Mozaika, o.p.s. U Stadionu 1166 516 01 Rychnov nad Kněžnou ZŠ Mozaika, o.p.s. U Stadionu 1166 516 01 Rychnov nad Kněžnou GSM: 739 007 826 e-mail: info@zsmozaika.info web: www.zsmozaika.info - 12 - ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2006/2007 Zahájení školního roku: 4. září

Více

R A N Ž Á D A roèník 3, èíslo 5

R A N Ž Á D A roèník 3, èíslo 5 R A N Ž Á D A roèník 3, èíslo 5 Obèasník Domu dìtí a mládeže Praha 8 - Kobylisy, Bohnice vyšlo: leden 2009 Š ASTNÝ NOVÝ ROK Pøejeme všem úspìšné vykroèení do roku 2009 a hodnì krásných zážitkù! -1- ORANŽÁDA

Více

Miroslava Baštánová. Vzpomínka na. Josefa Kramoliše. pøedsedu Valašského muzejního spolku v letech 1926-1945

Miroslava Baštánová. Vzpomínka na. Josefa Kramoliše. pøedsedu Valašského muzejního spolku v letech 1926-1945 Miroslava Baštánová Vzpomínka na Josefa Kramoliše pøedsedu Valašského muzejního spolku v letech 1926-1945 2012 Miroslava Baštánová Vzpomínka na Josefa Kramoliše pøedsedu Valašského muzejního spolku v letech

Více

Okresní kolo středních škol v šachu

Okresní kolo středních škol v šachu Okresní kolo středních škol v šachu Kdy? 7. prosinec2015 Kde? SPŠS Vsetín O co šlo? V pondělí dne 7. prosince 2015 se na naší škole uskutečnilo okresní kolo středních škol v šachu. Zprávu o průběhu podal

Více

Ivan Dostál, Petr Vodka Voda, Jan Kaski Kopřiva, Jan Klon Voda, Tomáš Tom Žilinský, Petr Irčan Žoček, Jiří Jirka Příhoda, Michal Dalík Konvičný

Ivan Dostál, Petr Vodka Voda, Jan Kaski Kopřiva, Jan Klon Voda, Tomáš Tom Žilinský, Petr Irčan Žoček, Jiří Jirka Příhoda, Michal Dalík Konvičný Loňský oddílový rok začal přílivem nováčků a z mnohých z nich se již stali řádní členové. Počet členů, instruktorů a vedoucích se zvedl na osmdesátku a to je potěšující. Zůstalo šest družin a navíc přibyla

Více

Hra Starých Vlkù. Kmenová akce! Duben

Hra Starých Vlkù. Kmenová akce! Duben 70 1999 Duben Návštìva Klerence Petr Na úterý 16.3. 1999 zorganizoval Lev návštìvu Národního divadla v Ostravì, kde hraje jeho mladší brácha hlavní roli Romea. Odjezd byl od DDM. Spoleènì s èleny ZS jsme

Více

Kategorie 1. - 2005 a mladší MIX. Kategorie 2. - 2004 / 2003 MIX. Kategorie 3.D - 2002 / 2001 dívky

Kategorie 1. - 2005 a mladší MIX. Kategorie 2. - 2004 / 2003 MIX. Kategorie 3.D - 2002 / 2001 dívky Výsledky Kulatého desetiboje 2008 - jednotlivci Kategorie 1. - 2005 a mladší MIX Basket Fotbal Tenis Florbal Lacrosse Kuličky Golf Kuželky Petan. Ciky 1. Natálie Hudousková 8 4 10 4 10 0 0 1 2 6 45 2.

Více

Seznam vybraných výstupů

Seznam vybraných výstupů Seznam vybraných výstupů Výstup 1: Rynholecký festiválek (plakát, program) 1 2 Festival Menteatrál Neratov Program (divadlo): Sobota: Samerstein - Jiné jeviště Hrají: Honza, Tibor, veru, EVa, Renča, Páťa,

Více

Na další číslo našeho nového časopisu se můžete těšit už začátkem února!!!

Na další číslo našeho nového časopisu se můžete těšit už začátkem února!!! Na další číslo našeho nového časopisu se můžete těšit už začátkem února!!! Vydal: DDM DOMINO Domažlice ve spolupráci se studenty VOŠ Číslo:leden 2011 Odpovědná osoba: Lenka Zimmerová Náklad: 100 Ks DDM

Více

Èíslo 42 ze dne 25. 4. 2000 OBSAH. Na str. 4 si pøeètìte povídání o letošní kouzelnické galapøehlídce.

Èíslo 42 ze dne 25. 4. 2000 OBSAH. Na str. 4 si pøeètìte povídání o letošní kouzelnické galapøehlídce. Šprdzpravodaj Sdružení dìtí a mládeže pro volný èas, pøírodu a recesi Interní nepravidelník sdružení Vychází jednou za uherský mìsíc Èíslo 42 ze dne 25. 4. 2000 Nikdo neví, kam se jede Cyklistický jídelníèek

Více

Dorostová unie sdružení křesťanských dorostů o.s.

Dorostová unie sdružení křesťanských dorostů o.s. Dorostová unie sdružení křesťanských dorostů o.s. Výroční zpráva za rok 2008 Organizační struktura SNĚM Všichni výchovní pracovníci starší 16-ti let RADA Jan Homolka - předseda Petr Asszonyi - místopředseda

Více

OBECNÍ NOVINY POØÍÈÍ u Litomyšle, MLADOÈOVA A ZRNÌTÍNA

OBECNÍ NOVINY POØÍÈÍ u Litomyšle, MLADOÈOVA A ZRNÌTÍNA POØÍÈSKÝ ZPRAVODAJ OBECNÍ NOVINY POØÍÈÍ u Litomyšle, MLADOÈOVA A ZRNÌTÍNA ÈÍSLO 3 ROÈNÍK XXI. ZÁØÍ 2015 MAGICKÁ ESA Obec a kulturní komise Poøíèí u Litomyšle srdeènì zvou na zájezd do Divadla kouzel Pavla

Více

ORION. Ještě jsme. Junák - svaz skautů a skautek, přístav ORION Karlovy Vary

ORION. Ještě jsme. Junák - svaz skautů a skautek, přístav ORION Karlovy Vary Junák - svaz skautů a skautek, přístav ORION Karlovy Vary ORION O d d í l, s t ř e d i s k o, p ř í s t a v, t r e m p s k á o s a d a Oddíl, středisko, přístav, trempská osada - parta lidí, kamarádů a

Více

Dobrý den, dámy a pánové! Dovolte mi, abych vás přivítal na dílně s titulem Sudoku a logické úlohy.

Dobrý den, dámy a pánové! Dovolte mi, abych vás přivítal na dílně s titulem Sudoku a logické úlohy. Dobrý den, dámy a pánové! Dovolte mi, abych vás přivítal na dílně s titulem Sudoku a logické úlohy. 1 Možná to bude zpočátku spíše přednáška než dílna. Ale rád bych, aby to bylo co nejinteraktivnější.

Více

Výroční zpráva 3. skautského oddílu Střelka za rok 2006/2007

Výroční zpráva 3. skautského oddílu Střelka za rok 2006/2007 Junák - Svaz skautů a skautek ČR, Středisko Mirka Svobody Výroční zpráva 3. skautského oddílu Střelka za rok 2006/2007 Úvodem 3. oddíl Střelka je členem skautského střediska Mirka Svobody v Kroměříži.

Více

FOTOGRAFICKÁ SOUTĚŽ VELEHRAD 2010

FOTOGRAFICKÁ SOUTĚŽ VELEHRAD 2010 FOTOGRAFICKÁ SOUTĚŽ VELEHRAD 2010 konaná u příležitosti Dnů lidí dobré vůle - Velehrad 2010 Dobrý fotograf umí vidět lépe a trochu jinak než většina lidí. On nejen zachytí či zdokumentuje určité skutečnosti,

Více

TOP GUIDE junior 2010 REGION REGINA 2010

TOP GUIDE junior 2010 REGION REGINA 2010 Doprovodný program Mezinárodních veletrhů cestovního ruchu PROFI GO 2010 16. ročník soutěže talentů pro cestovní ruch TOP GUIDE junior 2010 8. ročník soutěže mladých odborníků v cestovním ruchu REGION

Více

PIONNIER - PIONÝR. Význam tohoto slova původem z francouzštiny znamená průkopník, hlasatel nových myšlenek a cest, objevitel nových směrů.

PIONNIER - PIONÝR. Význam tohoto slova původem z francouzštiny znamená průkopník, hlasatel nových myšlenek a cest, objevitel nových směrů. PIONNIER - PIONÝR Význam tohoto slova původem z francouzštiny znamená průkopník, hlasatel nových myšlenek a cest, objevitel nových směrů. Pionýrská skupina Kamarádi cest Okříšky U Stadionu 7, 675 21 Okříšky

Více

Vůdce střediska o středisku v roce 2005 1. Činnost střediska v roce 2005 2. Významné akce v roce 2005 11. Činnost jednotlivých oddílu ve středisku 13

Vůdce střediska o středisku v roce 2005 1. Činnost střediska v roce 2005 2. Významné akce v roce 2005 11. Činnost jednotlivých oddílu ve středisku 13 Obsah Vůdce střediska o středisku v roce 2005 1 Činnost střediska v roce 2005 2 Významné akce v roce 2005 11 Činnost jednotlivých oddílu ve středisku 13 30. oddíl oldskautů 13 31. chlapecký oddíl 13 33.

Více

Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov. občanské sdružení. Výroční zpráva 2009

Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov. občanské sdružení. Výroční zpráva 2009 Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov občanské sdružení Výroční zpráva 2009 Úvodní slovo Vážené dámy, vážení pánové, přátelé, dovolte, abych vám předložil výroční zprávu naší organizace za rok 2009.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2004. Pionýrská skupina desátníka Stanislava Roubala

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2004. Pionýrská skupina desátníka Stanislava Roubala VÝROČNÍ ZPRÁVA 2004 Pionýrská skupina desátníka Stanislava Roubala MOTTO: Dětství má nárok na zvláštní péči a pomoc (Všeobecná deklarace lidských práv, schváleno Organizací spojených národů) Pionýrská

Více

R A N Ž Á D A C O S E D Ì L O Z A J Í M A V É H O. Do CPD Šipka pøijel Martin na bílém koni. Pùlnoèní cirkus letos opìt zavítal do Prahy

R A N Ž Á D A C O S E D Ì L O Z A J Í M A V É H O. Do CPD Šipka pøijel Martin na bílém koni. Pùlnoèní cirkus letos opìt zavítal do Prahy R N Ž Á D Obèasník Domu dìtí a mládeže SPIRÁL; Praha 8 - Kobylisy, ohnice roèník, èíslo vyšlo: prosinec 00 O S E D Ì L O Z J Í M V É H O Do PD Šipka pøijel Martin na bílém koni Zábavné pùldne pro dìti

Více

Novosedelský. zpravodaj

Novosedelský. zpravodaj Novosedelský èervenec 2015 zpravodaj císlo 7 rocník V. www.nove-sedlo.cz V ážení spoluobèané, polovina prázdnin je již za námi a já vìøím, že hlavnì dìti si tyto sluneèné užívají s radostí, hlavnì ve zdraví

Více

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první 1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první společnou školu v přírodě v Jizbici pod Blaníkem velice užili. Velký dík patří naší vychovatelce Terezce a ostatním instruktorům,

Více

DRUŽINOVKY. Vypracovala: Lenka Lepíčková. Oddíl Svišti, Modrý kruh

DRUŽINOVKY. Vypracovala: Lenka Lepíčková. Oddíl Svišti, Modrý kruh DRUŽINOVKY Vypracovala: Lenka Lepíčková Oddíl Svišti, Modrý kruh Praha, 2016 Obsah Obsah...2 Úvod...3 1 Spuštění družinovek...4 1.1 Správné místo a čas...4 1.1.1 Škola vs. klubovna...4 1.2 Dohoda s okolím...5

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. za školní rok 2013/2014

Výroční zpráva o činnosti školy. za školní rok 2013/2014 Základní škola Horní Kruty, okres Kolín Horní Kruty 29, PSČ: 281 46 Tel: 321 796 926, 728 603 443 E-mail: zs.hornikruty@tiscali.cz Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2013/2014 Vypracovala: PaedDr.

Více

Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání v DDM Klatovy

Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání v DDM Klatovy Dům dětí a mládeže Klatovy Směrnice č. 3 Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání v DDM Klatovy Vypracoval : Mgr. Tomáš Kovanda ředitel Platnost ode dne: 1. 9. 2015 Účinnost ode dne: 1. 9. 2015

Více

ČESKÁ LITERATURA II. POLOVINY 20. STOLETÍ. Divadla malých forem

ČESKÁ LITERATURA II. POLOVINY 20. STOLETÍ. Divadla malých forem ČESKÁ LITERATURA II. POLOVINY 20. STOLETÍ Divadla malých forem Interaktivní výukový materiál Česká literatura II. pol. 20. století V horních záložkách naleznete okruhy nejdůležitějších otázek, na které

Více

Ohlédnutí za uplynulými ročníky

Ohlédnutí za uplynulými ročníky P o t ř e t í Hylváty jsou částí města Ústí nad Orlicí od roku 1924. Historicky byly součástí lanšperského panství, později lanšperského velkostatku lanškrounského panství. Obcí se staly po roce 1850 a

Více

MALÁ ENERGETICKÁ AKADEMIE ročník 2009/ 2010 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA JIHOČESKÝ KRAJ ZÁVEREČNÁ ZPRÁVA 2009/2010 JIŽNÍ ČECHY

MALÁ ENERGETICKÁ AKADEMIE ročník 2009/ 2010 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA JIHOČESKÝ KRAJ ZÁVEREČNÁ ZPRÁVA 2009/2010 JIŽNÍ ČECHY ZÁVEREČNÁ ZPRÁVA 2009/2010 JIŽNÍ ČECHY Malé energetické akademie společnosti E.ON je soutěž, do které se děti a mládež mohou přihlásit v kategoriích: jednotlivec, malá skupina, třídní kolektiv, nebo velká

Více

Halové rekordy oddílu SSK Vítkovice k 1.1.2015

Halové rekordy oddílu SSK Vítkovice k 1.1.2015 Halové rekordy oddílu SSK Vítkovice k 1.1.2015 60m: ženy - 7,32 Kubalová Renáta 65 2.2.91 Jablonec juniorky 19 let: - 7,55 Ščerbová Denisa 86 19.2.05 Praha 18 let: - 7,55 Černochová Renáta 65 19.2.83 Jablonec

Více

Cena Anny a Jaromíra Hlubíkových pro nejlepší žáky ZŠ a MŠ Jaromíra Hlubíka Lipov 2014

Cena Anny a Jaromíra Hlubíkových pro nejlepší žáky ZŠ a MŠ Jaromíra Hlubíka Lipov 2014 Cena Anny a Jaromíra Hlubíkových pro nejlepší žáky ZŠ a MŠ Jaromíra Hlubíka Lipov 2014 Uudělení Ceny podle bodu 5a): Podle navržených kritérií pro 2. stupeň ZŠ vychází následující pořadí: 1. Strachotová

Více

Juříková Daniela 1.B PEL Baby masáže - (10:00-11:30) Pátek 26.6. Spáčilová Valentina 2.A PMP Baby masáže - (10:00-11:30) Pátek 26.6. Víchová Adéla 2.A PMP Baby masáže - (10:00-11:30) Pátek 26.6. Černá

Více

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška Zůstatek ze šk.roku 2004/2005 0,- Příjmy: příspěvky žáků 4 440,- Sponzoři 2 800,- Zisky z akcí 1 388,- Obecní úřad + příspěvky na karneval 1 856,- 10 484,- výdaje: příspěvek na výlet (66 žáků) 1 650,-

Více

Ž é Ž ň é é é Ť Ž é é Ó Ť é Í Í Ť Ť é ť é Ť é é é é é é é Ť é é Ž é é é ť Ď é Ť é é é éť é é é é é Ť ň é é Ť Ť Ť Ť é é é é é é Ť Š é ď Ž é é Ť Ť é é é é ď é Ť é Ť é é Ó Ť Ť Ť é é Ť Ť é é é é Ť ň ň Ť Ž

Více

Duben 2016. Nazdar bratři a sestry,

Duben 2016. Nazdar bratři a sestry, Duben 2016 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz Nazdar bratři a sestry, Začal duben. Přichází jaro. Kvetou bledule, a ptáci, kteří se vrátili z teplých krajů, už cvrlikají pod okny. Roste

Více

Stafeta. Čas Pořadí (sekundy kluci ) 18.16 36 14.06 5 15.73 22. Pořadí holky 16.06 15 13.78 4 13.22 1 16.17 28 20.16 40 15.95 14 14.26 9 21.

Stafeta. Čas Pořadí (sekundy kluci ) 18.16 36 14.06 5 15.73 22. Pořadí holky 16.06 15 13.78 4 13.22 1 16.17 28 20.16 40 15.95 14 14.26 9 21. Stafeta BĚH MLADŠÍ Jméno dítě Ackermann Lukáš Adamová Alena Adolt David Bareš Štěpán Bendáková Klára Boček Jáchym Čáp Sebastian Čechrák Tomáš Černá Anežka Dvořáková Apolena Elvy David Fiala Jakub Filgasová

Více

za spolupráce Obrologické spoleènosti Èech a Moravy.

za spolupráce Obrologické spoleènosti Èech a Moravy. Mohlo by se zdát, že se letošní rok pøíliš nelišil od tìch minulých, byl to však rok pestrý a zajímavý. Zde v úvodu vzpomeòme toliko zlomek konaných poèinù. A tak pojïme pìknì popoøádku. Stejnì jako v

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KLÁŠTER HRADIŠTĚ NAD JIZEROU IČO: 75034620 TEL. 326 702 246 e-mail : zsklaster@centrum.cz www.skola.klasterhradiste.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ( školní rok 2010/2011

Více

Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov Výroční zpráva 2010

Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov Výroční zpráva 2010 občanské sdružení Salesiánský klub mládeže Rumburk Jiříkov Výroční zpráva 2010 Vážené dámy, vážení pánové, přátelé, když se v horkém létě potřebujeme osvěžit, můžeme se třeba zakousnout do melounu. Poznat

Více

9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam

9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam 9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam dojeli, měli jsme přibližně hodinu volno a potom jsme se vypravili na exkurzi. Byl

Více

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany. Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/21.3210

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany. Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/21.3210 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/21.3210 Téma sady: Literatura a film pro sedmý, osmý a devátý ročník Název DUM: VY_32_INOVACE_2C_13_Současná_pražská_divadla

Více

Hodnotící zpráva. DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE Hradec Králové. školní rok 2014-15

Hodnotící zpráva. DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE Hradec Králové. školní rok 2014-15 Hodnotící zpráva DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE Hradec Králové školní rok 2014-15 Hodnotící zprávu předkládá SVČ: Příspěvková organizace Dům dětí a mládeže, Hradec Králové, Rautenkrancova 1241/1 500 03 IČ: 61222275

Více

počet odehraných turnajů počet získaných bodů vítězství v jednotlivých kolech vítězství v turnaji Jméno

počet odehraných turnajů počet získaných bodů vítězství v jednotlivých kolech vítězství v turnaji Jméno Jméno počet odehraných turnajů počet získaných bodů vítězství v jednotlivých kolech vítězství v turnaji 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 Aichingerová Sandra 2

Více

Výroční zpráva 2010 V Praze 31.1. 2011

Výroční zpráva 2010 V Praze 31.1. 2011 Výroční zpráva 2010 V Praze 31.1. 2011 Sídlo sdružení: Občanské sdružení Potichounku Kaňkovského 1234, Praha 8 182 00 IČO: 22667041, www.potichounku.cz bankovní spojení: 1979888339/0800 Bc. Ondřej Tichý,

Více

Tělocvična 3. ZŠ Velké Meziříčí

Tělocvična 3. ZŠ Velké Meziříčí TJ Březejc, z.s. pořádá Regionální soutěž v boccie jednotlivců 2016 pro soutěžní třídy BC1, BC2, BC3 region VÝCHOD Česká federace Spastic Handicap, z.s. Tělocvična 3. ZŠ Velké Meziříčí Neděle, 6. března

Více

R A N Ž Á D A. Co znamená Medium. Vítali jsme První máj. Vyrazili jsme na cyklostezky

R A N Ž Á D A. Co znamená Medium. Vítali jsme První máj. Vyrazili jsme na cyklostezky R A N Ž Á D A Obèasník Domu dìtí a mládeže SPIRÁLA; Praha 8 - Kobylisy, Bohnice vyšlo: èerven 2011 roèník 5, èíslo 10 CO SE DÌLO ZAJÍMAVÉHO Co znamená Medium V pøíjemném kvìtnovém odpoledni se sešla skupina

Více

E L Z A K s r. o. nabízí tyto odborné služby:

E L Z A K s r. o. nabízí tyto odborné služby: Vážení spoluobèané, tak nám rok opìt ubìhl jako voda a blíží se období prázdnin a dovolených. Dìti postupnì vylepšují své výsledky ve škole, uèitelé se tìší na zasloužené volno. Mnoho našich mladých úspìšnì

Více

Přestupní karta hasičů pro vyšší kola ročníku 2012

Přestupní karta hasičů pro vyšší kola ročníku 2012 P L Z E Ň S K Ý povolen za okres / kraj ne Valečková Štěpánka Domažlice/Plzeňský Plzeň-jih/Plzeňský Růžková Pavla Domažlice/Plzeňský Plzeňs-sever/Plzeňský Kacerovská Kristýna Domažlice/Plzeňský Klatovy/Plzeňský

Více

Krajský úøad Zlínského kraje

Krajský úøad Zlínského kraje 2012 Krajský úøad Zlínského kraje obsah Slovo úvodem - èlen Rady Zlínského kraje Organizaèní schema odboru Obvody pùsobnosti stavebních úøadù ve ZK Územní studie 2008-2012 Územní studie 2008-2012 Územní

Více

Na Týřově FUN AEROBIC Rakovník

Na Týřově FUN AEROBIC Rakovník Na Týřově A. Herinková V neděli jsme byli s maminkou, tatínkem a Adélkou na Týřově. Je to zřícenina středověkého hradu. Stojí nad soutokem berounky s Úpočským potokem. Jsou odtud krásné výhledy do okolí.

Více

Výroční zpráva JmKOP. za rok 2011

Výroční zpráva JmKOP. za rok 2011 Výroční zpráva JmKOP za rok 2011 Pionýr je demokratické, dobrovolné, samostatné a nezávislé sdružení dětí, mládeže a dospělých, zabývající se osvětovou, kulturně výchovnou, charitativní činností, obhajobou

Více

ě ř ý Č ý Č ě ěř Ú Č ú ů ýš ů ý ř ř č ě ě Š š ě ě ř ž ř š č ě Č ů ú ů Ř ů ú Č ů ě ú ě ú ď ě ú Č ř ň úč ě ú Č š ě š ú č ú ě ů ěš ě ú ě ú ýš ý ď č ř ž žá ýš ý ř ě ž ýš č č š ý ů ř ě č š č č ř č č ý ě Ú ň

Více

ř ř š ř ů ř š ěř š ř ý ý ř ě Úř ě š ě ř ů ě Í ě ř ť ř ú ýš ř ů Č ý ýš ý ů ý Ú Č ř Č ř ý Š ř ý ýš ý ů Č ý Č ý ř ě ěš úř ýš ý ř ů ý ý ů ý ý ř ý ý ě ř ý ů ě úř ú ú úř ý š ě š š ř š ě š ď ě ůč ý ů Č úř ř ů

Více

R A N Ž Á D A. Našli jsme dùm z televizního seriálu! Jak nezabloudit v knihovnì. Naše klavíristka se úspìšnì umístila v soutìži Doremifa

R A N Ž Á D A. Našli jsme dùm z televizního seriálu! Jak nezabloudit v knihovnì. Naše klavíristka se úspìšnì umístila v soutìži Doremifa R A N Ž Á D A Obèasník Domu dìtí a mládeže SPIRÁLA; Praha 8 - Kobylisy, Bohnice vyšlo: duben 2011 roèník 5, èíslo 8 CO SE DÌLO ZAJÍMAVÉHO Našli jsme dùm z televizního seriálu! V rámci jedné z výprav kroužku

Více

1 CENTRUM DÌTSKÝCH AKTIVIT NIPOS-ARTAMA Blanická 4, P.O.BOX 12, 120 21 Praha 2, tel.: 221 507 900, fax: 221 507 955 e-mail: artama.dc@nipos-mk.cz, www.nipos-mk.cz/artama Tajemník Centra dìtských aktivit:

Více

Ě Á ř ě ř ř ř ě úř ř úř ě ýúř ý ý ě ď ý ú ýú ě Ě Ú Á ř š ú ř ě ě š ř ů Ž ř š ú ě ý ú ě ů ú ě ě ě š ř ů ř ě ě š ř ů ě Ú ě ý ú ú ě ř ů Ž ř ň ř ř š ě ě ú ý ř ě ě ď ý ý ě ú ě ě ě ů ů ý ě ú ě ú ř ř ěř ů Ž ú

Více

Á Ž Ž Ž ž Ž Ž Ž ť ž ť ž ž ž ž Ž ž Ž Í Ž Ž žť ž ž ž ž Ž Ž ž ž Ž ž ž Ž Ž Ž ž Ž ž ž ť ť Č ž ť Ž ž Ž Ž ž ď ž ť ž ž ť ž Ž Ž Ž Ž Ž ž ž Ž ž ž ž ž ť ž ž ž ž ž

Á Ž Ž Ž ž Ž Ž Ž ť ž ť ž ž ž ž Ž ž Ž Í Ž Ž žť ž ž ž ž Ž Ž ž ž Ž ž ž Ž Ž Ž ž Ž ž ž ť ť Č ž ť Ž ž Ž Ž ž ď ž ť ž ž ť ž Ž Ž Ž Ž Ž ž ž Ž ž ž ž ž ť ž ž ž ž ž Ž ř Ť ý ř ý ř ř Ž ř ř ů ř ř ř ů ř ž ů ů Ž ž ř ř ž ř ř ř ůž ý ů řů ý ůž ý ď ů Ťž Á Ž Ž Ž ž Ž Ž Ž ť ž ť ž ž ž ž Ž ž Ž Í Ž Ž žť ž ž ž ž Ž Ž ž ž Ž ž ž Ž Ž Ž ž Ž ž ž ť ť Č ž ť Ž ž Ž Ž ž ď ž ť ž ž ť ž Ž Ž Ž

Více

(PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015

(PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015 (PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015 Milí čtenáři, v ruce držíte 2. díl časopisu (Po)Školáček. Předešlý díl vydali naši minulí páťáci. V tomto díle se dozvíte něco o adventu a bude tam i hodně

Více

R A N Ž Á D A. Konì mají své solárium. Jak žili králové. Obèasník Domu dìtí a mládeže Praha 8 - Kobylisy, Bohnice. vyšlo: bøezen 2010

R A N Ž Á D A. Konì mají své solárium. Jak žili králové. Obèasník Domu dìtí a mládeže Praha 8 - Kobylisy, Bohnice. vyšlo: bøezen 2010 R A N Ž Á D A Obèasník Domu dìtí a mládeže Praha 8 - Kobylisy, Bohnice vyšlo: bøezen 2010 roèník 4, èíslo 10 CO SE DÌLO ZAJÍMAVÉHO Konì mají své solárium Nebudete tomu vìøit, ale i konì dnes už chodí do

Více

ť ť Ť Č ú Č ň ů Ž ě ů ě ě ě ě š Č ě Ž Ž ě š Č š Č ě Ž ž Č ě Ž š Ž ň Ž Íž ě Á ÁŘ Á ů Č ě Č ě Ž š ě Ž Ž ě ň Č ě Ž ů š ů ě ů Č Š ě š ů ě Ž Ú ě Í ě ě Ú ě š ň ž Č š š Ú ě š ů Í ě Ž ú ň ň ž Ž Ý š š Ý ě š ů ě

Více

ý ě í ď ř ý ě í ř ž ří í ř í Í í ě í ř ě í č ř ší í ž í ď č í íž í ř í í ž ž ř ý ě ří ř ř ě ř č ý ě ý í í ě š ě íž í ř í č ý í í í í č ě ů í í ý í ů žáý í ý ě ě í ž Í í í ě í ě ů í ř ří č í ě ň í ý ě ř

Více

ÚSPĚCHY ŽÁKŮ ZUŠ KROMĚŘÍŽ VE ŠKOLNÍM ROCE 2015/2016 V REGIONÁLNÍCH, CELOSTÁTNÍCH A MEZINÁRODNÍCH SOUTĚŽÍCH

ÚSPĚCHY ŽÁKŮ ZUŠ KROMĚŘÍŽ VE ŠKOLNÍM ROCE 2015/2016 V REGIONÁLNÍCH, CELOSTÁTNÍCH A MEZINÁRODNÍCH SOUTĚŽÍCH ÚSPĚCHY ŽÁKŮ ZUŠ KROMĚŘÍŽ VE ŠKOLNÍM ROCE 2015/2016 V REGIONÁLNÍCH, CELOSTÁTNÍCH A MEZINÁRODNÍCH SOUTĚŽÍCH HUDEBNÍ OBOR Písňová soutěž Bohuslava Martinů, Praha říjen 2015 Beáta Vymlátilová 1. CENA pedagogické

Více

Národní finále nejmladších minižáků 22 24. dubna 2016 BK SNAKES Ostrava

Národní finále nejmladších minižáků 22 24. dubna 2016 BK SNAKES Ostrava Národní finále nejmladších minižáků 22 24. dubna 2016 BK SNAKES Ostrava delegát: Ing. František Ebergényi Účastníci a výsledky Skupina A 1. - 1. Pha - Basketbalová škola Praha 2. - 1. JM - BK Žďár nad

Více

Zápisné: 500,- Kč/rok.

Zápisné: 500,- Kč/rok. Umění 1 Pohybová skupina Mažoretky Sova a Barbíny Pochody, taneční formace a sestavy na dechovou hudbu, jazz a jiné žánry, pro dívky od třetí třídy do osmnácti let. Nábor dívek bude probíhat celé září

Více

Společná fota na straně

Společná fota na straně Ty největší hlody již na straně 2. Společná fota na straně 4. Více na straně 8. Jak jistě každý z Vás ví, v letošním roce se v Praze, ve dnech 5. a 6.7, konal XV. Všesokolský slet, který byl vyvrcholením

Více

Turistický zpravodaj. Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou

Turistický zpravodaj. Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou Turistický zpravodaj Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou Číslo 1/2016 Ročník XXIX. Časopis Turistický zpravodaj je občasník Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou. Přináší informace

Více

JUNÁK- Svaz skautů a skautek ČR STŘEDISKO RADOST A NADĚJE BEROUN

JUNÁK- Svaz skautů a skautek ČR STŘEDISKO RADOST A NADĚJE BEROUN JUNÁK- Svaz skautů a skautek ČR STŘEDISKO RADOST A NADĚJE BEROUN ODDÍL RS DO ROKU 2012 Znak města Berouna STŘEDISKO RADOST A NADĚJE BEROUN ODDÍL RS DO ROKU 2012 v STŘEDISKO RADOST A NADĚJE BEROUN ODDÍL

Více

Dům dětí a mládeže Oslavany. pořádá letní tábor

Dům dětí a mládeže Oslavany. pořádá letní tábor Dům dětí a mládeže Oslavany pořádá letní tábor Místo : Westernové městečko Šiklův mlýn Ubytování : stany s podsadou, zděná jídelna a sociální zařízení Strava : 5x denně + celodenní pitný režim Cena : 2950,-

Více

14. èervna 2003 - JIHLAVA

14. èervna 2003 - JIHLAVA 14. èervna 2003 - JIHLAVA 18. CELOSTÁTNÍ PØEHLÍDKA ÈESKÝCH A MORAVSKÝCH DÌTSKÝCH FOLKLORNÍCH SOUBORÙ JIHLAVA 2003 Z povìøení a za finanèního pøispìní Ministerstva kultury ÈR poøádá IPOS-ARTAMA DKO s.r.o.

Více

PŘÍSLOVÍ 1) Řekni mi, co čteš, a já Ti povím, kdo jsi. ( anglické přísloví ) 2) Cizí chyby máme na očích, svoje však za zády. ( arabské přísloví )

PŘÍSLOVÍ 1) Řekni mi, co čteš, a já Ti povím, kdo jsi. ( anglické přísloví ) 2) Cizí chyby máme na očích, svoje však za zády. ( arabské přísloví ) OBSAH : 1. Úvod 5. Sport 2. Informační pelmel 6. Slovo mají čtenáři 3. Zprávy z obecního úřadu 7. Závěr 4. Kultura ÚVODEM Nejkrásnější měsíce v roce skončily, léto je pryč. Děti už zase vytáhly své aktovky

Více

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13 Gymnázium Nymburk Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK Karolína Rejmanová 1PB 2O13 1 OBSAH 1. ÚVOD 2. JAK TO VŠECHNO ZAČALO 3. PRVNÍ ROK BYL TĚŽKÝ 4. DOSTAVILY SE VÝSLEDKY 5. ZALOŽENÍ NOVÉHO KLUBU

Více

2.číslo Říjen 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno

2.číslo Říjen 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno 2.číslo Říjen 2014 Ročník XXVI. Měsíčník turistického oddílu mládeže Roháči 2713 Kladno Co budeme dělat v říjnu? 2.10. Oddílovka 4.-5.10. Dřeviáda na Hrádku 12.10. Běh Járy Cimrmana 18.10. Den stromů 22.10.

Více

Výroční zpráva ZUŠ Jablonné nad Orlicí

Výroční zpráva ZUŠ Jablonné nad Orlicí Výroční zpráva ZUŠ Jablonné nad Orlicí školní rok 2012/2013 1. Základní údaje Název školy: Základní umělecká škola Jablonné nad Orlicí Sídlo: Jablonné nad Orlicí, Aloise Hanuše 384, PSČ 561 64 Kontakty:

Více

Hry a rošťárny pro kluky a holky

Hry a rošťárny pro kluky a holky Hry a rošťárny pro kluky a holky Vyšlo také v tištěné verzi www.fragment.cz Hry a rošťárny pro kluky a holky e-kniha Vybrala a uspořádala Hana Janoušková Ilustroval Antonín Šplíchal Copyright Fragment,

Více

Informace z Teplicka 3/2010. Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 ICQ : 365485543

Informace z Teplicka 3/2010. Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 ICQ : 365485543 Informace z Teplicka 3/2010 Kontakt : icm@ddmteplice.cz Telefon : 417 633 573 ICQ : 365485543 POMOZTE NÁM ZKVALITNIT NAŠE SLUŽBY ICM Teplice na měsíc březen 2010 připravilo pro své návštěvníky krátké a

Více

Č ř úř ě ř č ů č ř ěš úř úř Í ě ř ř úř Í ď ř ě č Á ÍŘ Í Í ř ž ř ř č ů č ě š č ů č Á Í Á Í č Ž č ěř ů Ť ř ě Š č č ř ů č Ž ů š š ů ě ř ě č ěř ů Ž č ěí ž ž ř ř ě Š ř ů č č ř ž Í ů ř š č ř č ř ěř ž ěř úč ě

Více

Výsledková listina výtvarná část Evropa ve škole 2010/11

Výsledková listina výtvarná část Evropa ve škole 2010/11 Výsledková listina výtvarná část Evropa ve škole 2010/11 I. kategorie (4-8 let; do 3. třídy) Umístění Jméno Adresa školy Název Jméno Galerie Paletka To jsem já MgA. Darina Hejlová Vojtěch Benhard Štěpánka

Více

Ř Ž É É ÍŠ Č Ě Ý Č Ý Ř Ř Ž É Č Ž ě Č č ě ý š ň ý ě ě É ě Č Č ý Ř Š Ě Š É É Ř č ú Ž ř ě Í Č Ý ěř ň Ý ŘĚ Ě Š É É Ř č ú Ž ř ě ň ě Č č ř Ž ý ř š ř Ž č ě š ř š ě ú ý č ě ř ř ý č ě ě ě Ž ý ý Ž ř š ě ř ě Ž ř

Více

ř ž Š š ž ň š ř ř ž ř ř Č š ř ř š ř Ú ž š Í ř š ž ř ř ř ř Ý Í Ř Ú šť ž ú ž žň ř š ř ú ř žó ň ř ř ň ž ž ž ž ž š š š ř ř š ž ž ř ž ž ž ř ř ň ž š ř ň ž š š ž ř ž ž š ž ž ň ř ž ššú šž š š ř š ž ř š ř ř ž ň

Více

Výsledková listina V{ÉÄà v~ö IC

Výsledková listina V{ÉÄà v~ö IC Kategorie: Přípravka 14 Daniel PRCHAL Ostrava-Heřmanice 2 20,67 29,53 20,67 1 11 Lucie DUŠKOVÁ Choltice 1 24,14 25,36 24,14 2 5 Gabriela SERYNOVÁ Ostrava-Heřmanice 1 NP 29,08 29,08 3 6 Šimon ŠTROBICH Voleč

Více

Výroční zpráva 2015 O dětech, pro děti, ale především s dětmi!

Výroční zpráva 2015 O dětech, pro děti, ale především s dětmi! Výroční zpráva 2015 O dětech, pro děti, ale především s dětmi! 1 Obsah: Základní údaje Regionální redakce KD, DTA a jejich činnost Malé (ale naše) noviny Internetové dětské Radio Domino Internetová Malá

Více

http://www.okjihlava.com

http://www.okjihlava.com SPORTOVNÍ KLUB OK JIHLAVA, o.s. Rošického 6 586 01 Jihlava http://www.okjihlava.com ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA PROVOZOVÁNÍ KRAJSKÉHO CENTRA TALENTOVANÉ MLÁDEŽE V ORIENTAČNÍM BĚHU NA VYSOČINĚ V ROCE 2008 Jihlava,

Více

úř Ž ž Č ř ř Ž Č ř ú ř ř ú ů ů ř ř ř Í ř ř Ž ř ř Ú Ů Ž ř ř Ž ř ř ř ř ř ř ž ř ř ř ř ř ú ř ř ř ř Ů ř ř ř ú ů ř ů ú Č Ý ř ř ř ř š ž ř ř ř ř ř ž ř ř úř ú ř úř ú ů Ú ř Č ů Ž ř ř ú ř ú ř š É ú ř ř ů ř ř ř Ž

Více

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D Š T E R N B E R K odbor stavební

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D Š T E R N B E R K odbor stavební M Ě S T S K Ý Ú Ř A D Š T E R N B E R K odbor stavební Horní náměstí č.p. 78/16, 785 01 Šternberk Č.j.: MEST 15101/2011 Sp.zn.: OS 776/2010 sen Spisový znak - 330, skartační znak/skartační lhůta - V/5

Více

Družinová výprava Růžovek 26.4. aneb Po stopách josefodolských čarodějnic

Družinová výprava Růžovek 26.4. aneb Po stopách josefodolských čarodějnic A Editorial, Zprávy z hradu Akce, které nás čekají hoj, vítám vás všechny u dalšího vydání akély. Kolombo odeslal příspě vek s vtipy, takže se pořádně posmějeme. Ale už tu máme pozdní jaro a doufám, že

Více

í é ů ž é ž í í é ů ě í š í í í ů ů ů ů ě ů ýš í í ú í ě í ž í é ý í ě íž í í é í í ý ý ů í íž í ě é ž í ů ý ý ů í ýš é í ě í é ž é ě é ž ě í í é í é í ě í ů é í é ů é ů í é ů ě í š í Č ů ý š í é í ž í

Více

ě é ď ří ý í ý é ř ů Ř í ě í ěř í Ú Č ú ů š í ě ř í ř é í é é ž č é ř íě ě ř ů ř í ů č ř é é ě í é í í ř ě í ř ý ř í í ř čů ř ě í í ý ěď í é ů é í ú ů ěš í ě Ů ý úř ř ů ů ě í ě č í ě ě ě í í ě ú Ř í ř

Více

Í ÚŘ ě ú ě Ě ř ď ěš úř ě úř úř ž Š úř é š ě ě č Š é Ř Š Ú Í Í ř ž é ř ě é Č é ž ž ú š é Í ě š é ř ě úř ě Ú ě ř ř š ý č ú ř ě ďě š ř ů ř ň ú č ě š č ě š ú ě ú Í ř ú ř ž ě č é ý úč ř ř é ý ž ř é ů ř ě ě

Více

AKCE sobota 5.1. Tøi králové sobota 19.1. Yettyho stopa pátek-sobota 25.-26.1. Regata v Ostravì

AKCE sobota 5.1. Tøi králové sobota 19.1. Yettyho stopa pátek-sobota 25.-26.1. Regata v Ostravì Milí ètenáøi, je nám to opravdu líto, ale v tomto roce se setkáváte s èasopisem Leoš naposled. Proto by Vám naše redakce chtìla mými ústy popøát vše nejlepší v roce nadcházejícím, krásné prožití vánoc

Více

ýúř Ú ě úř ř Í Í š ě úř Í ř š úř ě ý úř ý úř ř ž ů Í úř Í ý ř ě ě š ř ů Íř š ýúř ř š ý ě ě š ř ů ř ř ř ě š ě ý Í Í ř Úř Ú ř ř ů ě ýúř ř ž ě Úř Ž ě ř ě ú ůž ě ěř ú ř ť Č úř ů ě ř úř Ž úř ý ě ů ů ó š ú ůž

Více

PROHLÍDKA ZAČÍNÁ SEZAME, OTEVŘI SE!

PROHLÍDKA ZAČÍNÁ SEZAME, OTEVŘI SE! SEZAME, OTEVŘI SE! Milí čtenáři, vítám vás u prvního čísla našeho školního časopisu. Jak jste si určitě všimli, Sezam je zkratkou názvu naší školy, kterou všichni dobře znáte. A vám všem a také těm, kteří

Více

š Ť Ť š Ť š Ť š Ž Ť Ť č š Ť š č Ť š č Ť Ž č č š š Ž Ť č Ž Ž Ž š ň č Ť ú š Ť š š Ý šť Ť ÍŤ Ť Ť š č Ť š š Ž š š Ž Ť ď č Ť Ť ť š Ť Ť ť Ť Ť Ž Ť ť ď š šť š š š č š Ť Ť č Ť š Ť š šš Í č č Š Ž Ž Ž Ť č č š Ť Ť

Více

UPOZORNĚNÍ UZÁVĚRKA ČLÁNKŮ PROSINCOVÉHO ČÍSLA LZ BUDE 5. 12. 2014

UPOZORNĚNÍ UZÁVĚRKA ČLÁNKŮ PROSINCOVÉHO ČÍSLA LZ BUDE 5. 12. 2014 Lipovský ZPRAVODAJ LISTOPAD 2014 vydává obec Lipová-lázně www.lipova-lazne.cz www. ic-lipova.cz vydáno: 24. 11. 2014 OBECNÍ ÚŘAD UPOZORNĚNÍ UZÁVĚRKA ČLÁNKŮ PROSINCOVÉHO ČÍSLA LZ BUDE 5. 12. 2014 USNESENÍ

Více