Organizace školního roku 2014/2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Organizace školního roku 2014/2015"

Transkript

1 Ročník XVII, 7/2014, školní rok 2014/2015 Září 2014 Organizace školního roku 2014/2015 Zahájení: pondělí Podzimní prázdniny: pondělí 27. října a středa 29. října 2014 Vánoční prázdniny: Ukončení vyučování v 1. pololetí čtvrtek 29. ledna 2015 Pololetní prázdniny: pátek 30. ledna 2015 pondělí 22. prosince 2014 pátek 2. ledna 2015, vyučování začne v pondělí 5. ledna 2015 Jarní prázdniny: pondělí 9. března 2015 neděle Velikonoční prázdniny: čtvrtek 2. dubna a pátek 3. dubna 2015 Ukončení vyučování ve 2. pololetí pátek 27. června 2015 Hlavní prázdniny: Časový rozvrh vyučování středa 1. července 2015 pondělí 31. srpna 2015, vyučování začne v úterý 1. září hodina přestávka hodina hlavní přestávka hodina přestávka hodina polední pauza přestávka hodina polední pauza přestávka hodina přestávka hodina přestávka hodina přestávka hodina přestávka hodina Pokud potřebujete mluvit během dne se svými dětmi, nenarušujte vyučování a využijte pouze přestávky.

2 Seznam pedagogických zaměstnanců školy ve školním roce 2014/2015 Mgr. Pavel Čučka Mgr. Radoslava Mašková Mgr. Lenka Sváčková Mgr. Jana Randýsková Mgr. Alena Macháčová Mgr. Hana Poláková Mgr. Olga Garzinová Mgr. Radka Macháňová Mgr. Marie Bechná Mgr. Petr Podzemný Mgr. Lucie Vaughn Mgr. Ján Rimbala Ivana Bátrlová ředitel, Čj-D-Ov-Pracovní činnosti zástupkyně ředitele, Čj-Hv-Vv-Pracovní činnosti TU 1. roč. TU 2. roč. TU 3. roč. TU 4. a 5. roč., Aj TU 6. roč., Čj-D-Ov-Nj, metodička prevence TU 7. roč., koordinátorka EVVO, M-Bi-Ch TU 8. roč, výchovná poradkyně, M-Z TU 9. roč., Tv-Inf-F-Pracovní činnosti Aj-Vv náboženství vychovatelka ŠD a ŠK Nákup učebních potřeb a kopírování Žáci naší školy si mohou zakoupit sešity a výkresy v kanceláři vedení školy, ale pouze KAŽDÉ PONDĚLÍ V 9:15 9:30 HOD A KAŽDOU STŘEDU V 9:15 9:30 HOD Totéž platí pro kopírování, laminování apod. Potvrzování tiskopisů Veškeré tiskopisy pro žáky potvrzuje paní Růžena Ševelová v kanceláři vedení školy, a to KAŽDÉ PONDĚLÍ V 9:15 9:30 HOD A KAŽDOU STŘEDU V 9:15 9:30 HOD Odhlášky stravného a povinnosti zákonných zástupců NEPŘEHLÉDNĚTE!!! S odkazem na školský zákon upozorňujeme rodiče na povinnost odhlásit dítě při absenci ve škole z důvodu nemoci apod. ze školního stravování, protože po tuto dobu nemá ze zákona nárok na dotovaný oběd, tedy za cenu, kterou obvykle platíte podle věkové kategorie. Rodičům, kteří tak neučiní, musíme doúčtovávat cenu stravenky o náklady režijní a mzdové, tedy 28 Kč za každý oběd. Odhlášky se provádějí u vedoucí ŠJ Dany Dohnalové. Připomínáme, že odhlášku musíte učinit nejpozději do hod den před absencí, každá pozdější odhláška není brána v úvahu. V den, kdy např. vaše dítě onemocní a vy jste ani nemohli odhlášku provést, budeme účtovat cenu bez režijních nákladů, ale pouze tento den. V tento den si také můžete oběd vyzvednout do nosiče a odnést domů. NEZAPOMÍNEJTE, STOJÍ VÁS TO HODNĚ PENĚZ! Zároveň upozorňujeme všechny zákonné zástupce na povinnost včas zaplatit stravné na měsíc dopředu. Je nutné mít k 15. dni v měsíci, kdy provádíme inkaso, dostatek peněz na účtu. Platí pravidlo, že se stravné neplatí zpětně, ale např. v září na říjen. Konzultační hodiny výchovné poradkyně S platností od jsou konzultační hodiny výchovné poradkyně ZŠ Loučka Mgr. Marie Bechné stanoveny takto: žáci úterý 9:15-9:30 hod rodiče středa 12:05 12:55 hod V případě potřeby je možné se dohodnout po předchozí domluvě i na jiném termínu.

3 Školní mléko Se školním mlékem můžete opět v novém roce počítat. Jedinou podmínkou je vyplnění přihlášky a její odevzdání zástupkyni ředitele školy Mgr. Radoslavě Maškové. Prodejními dny je úterý a čtvrtek. Platí se v hotovosti u prodejního místa. K dispozici jsou výrobky firmy Laktea Praha. Zájemci mohou získat další informace na Ovoce do škol pokračuje Úkolem projektu Ovoce do škol" je především přispět k trvalému zvýšení spotřeby ovoce a zeleniny, vytvořit zdravé stravovací návyky ve výživě dětí, bojovat proti epidemii dětské obezity a zvrátit klesající spotřebu ovoce a zeleniny. Projekt se vztahuje na žáky ročníku. Konkrétní finanční limit je stanoven na 34,50 Kč/ měsíc. Zájmové kroužky nejpozději od října Oznamujeme, že zájmové kroužky zřizované školou zahájí svou činnost nejpozději od 1. října Všechny kroužky jsou součástí školního klubu či školní družiny. Poplatek je 40,- Kč/ měsíc (hrazeno pololetně). Děti přihlášené ve školní družině už za kroužek neplatí. Za jeden poplatek = počet kroužků neomezen. Poplatek za keramiku je s ohledem na materiál 600,-Kč/pololetí. Žádáme zákonné zástupce, aby poplatky za příslušná pololetí uhradili včas. Po přihlášení je účast povinná vždy nejméně do konce pololetí. Odhlásit se můžete pouze písemně na předepsaném formuláři s podpisem zákonného zástupce. Omlouvání absence žáků NEPŘEHLÉDNĚTE!!! Školy, rodiče a žáci postupují při omlouvání nepřítomnosti ve vyučování podle 22, 50 a 67 zákona č. 561/2004 Sb. Škola by měla být informována o nepřítomnosti žáka ve vyučování nejpozději třetí kalendářní den. Po návratu žáka musí zákonní zástupci bez zbytečného prodlení, nejpozději 3. kalendářní den, doložit důvody nepřítomnosti s přesným vymezením její délky. Pozdější, dodatečné snahy omluvy, jsou v rozporu se zákonem a tedy nepřípustné. Odchod žáka z vyučování před jeho ukončením je možný pouze na základě písemné omluvy rodičů, kterou žák předloží vyučujícímu hodiny (při uvolnění na jednu hodinu), nebo třídnímu učiteli při uvolnění na více hodin, o době delší než 2 dny, vyjma nemoci, rozhoduje ředitel školy individuálně na základě písemné žádosti zákonných zástupců. Krátkodobé uvolňování žáků z vyučování K uvolňování z vyučování připomínáme, že platí: Má-li žák jakékoli zdravotní potíže v době vyučování, uvolníme jej pouze tehdy, jestliže si ho vyzvedne zákonný zástupce nebo jím písemně pověřená zletilá osoba. V případě, že zákonný zástupce ví o absenci předem a chce uvolnit dítě během vyučování, předloží třídnímu učiteli žádost podle níže uvedeného vzoru. Žádost najdete také na případně požádejte třídní učitele, jsou k dispozici ve sborovně školy. Žádám tímto o uvolnění syna/dcery žáka/žákyně třídy z vyučování dne od do hodin z důvodu. V uvedené době přebírám za své dítě plnou zodpovědnost. V Loučce dne Kraje pro bezpečný internet podpis zákonného zástupce

4 Žáci, vyhrajte hodnotné ceny! Jak? Odpovězte na otázky kvizu! Kde je najdete? Přeci online, na www. kpbi.cz Jak mám postupovat? Je to tak jednoduché...zaregistrujte se nebo přihlaste klepnutím na ikonu podle své cílové skupiny a pusťte se do kvízu anebo e-learningu. Hodně štěstí, poučení a zábavy... Co Vás čeká v online kurzech? Pro děti a mládež jsou připraveny tři online lekce: Ochrana mladého surfaře Zloduši a havěť na internetu (Ne)Bezpečný mobil Na rodiče a všechny další příznivce bezpečnějšího internetu čekají dvě online lekce: Zloduši a havěť na internetu pro rodiče (Ne)Bezpečný mobil Pro sociální pracovníky a další pomáhající profesionály jsou připraveny tři online lekce: Prevence a řešení kyberšikany v souvislostech sociálně právní ochrany dětí Prevence a řešení sextingu, online prostituce a online sexuálního lákání dětí a mládeže v souvislostech SPOD Ochrana osobních údajů a osobnosti na internetu V případě dotazů anebo technických problémů pište na ovou adresu: soutez@osi.cz. Tato ová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. jsme držiteli ocenění Aktivní škola 2014/2015 Portál Proškoly.cz nabízí žákům naší školy ucelenou řadu testů rozumových schopností (logika, paměť, prostorová představivost, vnímání, koncentrace). Obsahuje také paměťové testy, testy pro nejmenší, test volby povolání, angličtinu pro nejmenší, čtenářskou gramotnost, sociometrické dotazníky a další kvizy. Portál je dobrým pomocníkem pro žáky, jejich učitele i rodiče. Služby portálu jsme předplatili na další rok a můžete jej využívat i z domova. Přístupová hesla máme pro všechny žáky, ale také pro rodiče. Máte-li o ně zájem, oznamte to svému třídnímu učiteli. Mgr. Pavel Čučka, ředitel školy Nabídka zájmových kroužků ve školním roce 2014/2015 Název: Vedoucí: Určeno DEN, ČAS FLORBAL I Mgr. Podzemný ch PO, 15:00 16:00 FLORBAL II Mgr. Garzinová roč. ST, 12:00 13:00 FLORBAL III Mgr. Podzemný roč.+d ČT, 15:00 16:00 FLORBAL IV Mgr. Poláková roč. PÁ, 12:00 13:00 VÝTVARKA Mgr. Sváčková 1. stupeň ST, 12:30 14:30 ČEŠTINA K PŘIJÍMAČKÁM Mgr. Čučka roč. dle domluvy s žáky ŠIKOVNÉ RUČIČKY Mgr. Macháňová od 2. roč. ČT, 12:30 14:30 KERAMIKA Mgr. Mašková 1. stupeň ČT, 13:00 14:00, sudý ZÁKL. ADMIN. Mgr. Vaughn roč. ÚT, 12:05 12:55 ZÁKL. ADMIN. Mgr. Vaughn 6. roč. ČT, 11:30 12:30 FRANCOUZŠTINA Mgr. Vlčková 2. stupeň dle domluvy s žáky KONVERZACE Z AJ Mgr. Vlčková 2. stupeň dle domluvy s žáky RUŠTINA Mgr. Hudečková 2. stupeň po 17:00 HUDEBNĚ-DRAMATICKÝ Mgr. Mašková 1., 2.stupeň dle domluvy s žáky NE alkoholu!

5 Popíjení alkoholu a opíjení se se nevyhýbá ani českým dětem. Dokládají to výsledky studie ESPAD, kde 58 procent šestnáctiletých chlapců a 44 procent děvčat stejného věku uvedlo, že si během posledních 30 dnů před dotazováním koupili alkoholické nápoje v maloobchodní síti. Ještě více chlapců (66 %) a děvčat (63 %) pilo alkohol během posledního měsíce v nějakém restauračním zařízení, ukazují data Evropské školní studie o alkoholu a jiných drogách. Podle ní se až 21 procent dotazovaných studentů epizodicky opíjí, což je charakterizováno jako vypití 5 a více skleniček alkoholu za večer alespoň třikrát během posledního měsíce. Nejvíc mohou udělat rodiče doma při výchově. Chtějí-li vést své dítě k životu bez závislosti na alkoholu, rozhodně by se měli řídit těmito základními body: 1. Omezte viditelnost a dostupnost alkoholu Podle odborníků schovávat alkohol nestačí, je třeba ho zamykat. Předejde se tak vážným otravám alkoholem u dětí. U starších dětí je třeba sledovat, kde se mohou k alkoholu dostat kromě nejrůznějších zábav je to také škola a brigády. Pracovníci oborů jako barmani, číšníci nebo kuchaři jsou podle zkušeností adiktologů zastoupeni mezi závislými na alkoholu častěji, než by odpovídalo jejich počtu v populaci. Předpokládáme zde dvojí příčinu. Jedná se o zaměstnání, kde pracovník často přichází do styku s alkoholem a osobami, které jsou pod jeho vlivem. Kromě toho si problémoví dospívající s oblibou vybírají právě tyto rizikové obory. Na to je třeba upozornit jejich rodiče a hledat vhodnější způsoby jejich uplatnění, vysvětluje doktor Nešpor. 2. Vyhraďte si dostatek času na dítě a přiměřený dohled Nic nevynahradí dítěti kontakt s rodiči, který je zvláště důležitý během období časného a středního dospívání. Samozřejmě nemůžete být se svým potomkem dvacet čtyři hodin denně, zajímejte se ale i o jeho školní a mimoškolní aktivity. Největší roli ve vztahu dětí a alkoholu a dalších drog může hrát negativní vliv party kamarádů. Rodiče se proto snaží volný čas svých dětí smysluplně strukturovat sportem, hudbou a dalšími koníčky. Tím, že pošle dítě na trénink, ale starost rodiče ještě nekončí. Původní data z české populace totiž svědčí o tom, že fotbal, zápas, box nebo kick box, posilování a tanec byly spojeny s vyšším rizikem zneužívání alkoholu u žáků 9. tříd. Předpokládáme zde negativní vliv kolektivu a prostředí. K tomu přistupuje u fotbalu jeho spojování s reklamou alkoholu a hazardu. Rodiče by neměli spoléhat na to, že sport jejich děti ochrání před návykovými riziky. Měli by se raději zajímat o to, jestli je na sportovišti dostupný alkohol, zda se tam jeho užívání toleruje a co se děje po tréninku nebo po zápase, doporučuje doktor Nešpor. 3. Nastavte v rodině jasná a prosazovaná pravidla Důležitou roli hraje i rozumná (tedy ne samoúčelná a přehnaná) disciplína. Význam dobře nastavených rodinných pravidel dokládají také práce na českých dospívajících, podle kterých dodržování rodinných pravidel mělo silnější vliv na chování dítěte než kontrola a dohled ze strany rodičů. Svého času jsem připravoval seminář pro vojáky z povolání. Zajímalo mě, jestli jsou na tom jejich děti lépe nebo hůře než ty ostatní. Vojáci z povolání cestují, mají nepravidelnou pracovní dobu a jsou vystaveni stresu. Předpokládal jsem, že se vojáci nemohou dětem tolik věnovat a že jejich děti budou více ohroženy. Podle zahraničních výzkumů to ale vypadá přesně naopak. Děti vojáků pily a braly drogy méně. Je to asi tím, takový nadporučík dokáže jasně stanovit a prosazovat pravidla, vzpomíná na příklady ze své bohaté praxe Nešpor. 4. Zakažte pití alkoholu doma Mnoho rodičů nabídne dětem alkohol ve víře, že pokud se s ním seznámí nebo dokonce opije na rodinné oslavě pod jejich dohledem, nebude je tolik lákat na diskotéce s kamarády. Je to hezký nápad, ale nefunguje, jak dokazuje australský výzkum sledující dva tisíce rodin. Děti, kterým mezi dvanáctým a třináctým rokem rodiče umožňovali pít doma alkohol (jedno ze šesti ve výzkumu), měly třikrát větší šanci, že budou v šestnácti letech alkohol zneužívat v porovnání s dětmi, které neměly svolení rodičů. Celá třetina rodičů pak dětem v tomto věku ve výzkumu sama alkohol nalévala. 5. Jděte dětem příkladem ve svém vztahu k alkoholu Děti rodiče nevědomky napodobují a to se týká i návykového chování. Neodměňujte se alkoholem, neopíjejte se a nepijte příliš často. Opilý rodič často selhává ve svých rolích a není na něj spolehnutí. To vyvolává v dětech pocity viny a nejistotu. Opilost rodičů souvisí i s domácím násilím, přehnaným trestáním, zanedbáváním, sexuálním zneužíváním a oslabením rodičovské autority, varuje doktor Nešpor před ztrátou kontroly vlivem alkoholu. Pokud má rodič samotný problémy s alkoholem, u dítěte se to pak může projevit mnoha způsoby, od zlobení přes špatné známky až může dojít ke zdravotním obtížím. Zdravotní stav dítěte i jeho školní prospěch se

6 často rychle zlepší, jakmile závislý rodič začne abstinovat. Zvláště tyto děti je třeba varovat před alkoholem a jinými návykovými látkami. Jsou více ohroženy a udělají dobře, když budou abstinovat i v dospělosti, radí doktor Nešpor. Na jeho stránkách si můžete zdarma stáhnout materiály, které vám pomohou v boji s alkoholem, drogami i hazardem u vás i u vašich dětí. 6. Naučte se řešit problémy a komunikovat v rodině Důležitá je samozřejmě i schopnost rodičů řešit problémy a dobrá kvalita vztahů v rodině. Pozitivní vztah mezi rodiči a dospívajícím se podle posledních průzkumů ukázal jako významný ochranný faktor, který se uplatňoval nejen v případě rizikového pití alkoholu, ale také u kouření a užívání marihuany. Zdroj: /deti.aspx?c=a140915_105138_deti_haa#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanekbox Logopedická poradna Pro předškoláky a žáky mladšího školního věku je ve škole k dispozici logopedická poradkyně Mgr. Jana Randýsková. Kontaktujte ji a využijte možnost zlepšit svou výslovnost. Rozhodnutím Zastupitelstva Obce Loučka je tato poradna hrazena z prostředků obce. Ambulantní náprava poruch učení Pro žáky, kteří mají diagnostikovanou poruchu učení je připravena mj. specifická péče, spočívající v individuální nápravě. Žákům se věnuje každý týden Mgr. Alena Macháčová. Je důležité, aby zařazení žáci pravidelně docházeli, protože náprava pomáhá ke zlepšení jejich školního prospěchu. ZUŠ Alfreda Radoka, pobočka Loučka Od je otevřena pobočka ZUŠ Alfreda Radoka v Loučce. Vyučovací dny jsou pondělí a úterý vždy od 13:00 hodin. Výuka probíhá buď v kinosále nebo ve 2. třídě. V současné době to je 9 vyučovacích hodin. Nečekejte na svoz nebezpečného odpadu! Naše škola i v tomto roce shromažďuje vyřazené drobné elektrospotřebiče, např.: mobily, nabíječky, fény, tablety apod. Navíc od září do konce října jsme se zaměřili na sběr baterií. Každá třída má sběrnou nádobku, do které mohou žáci vhazovat přinesené tužkové či jiné baterie. V projektu Recyklohraní pak tento sebraný materiál vyměňujeme za různé výtvarné, sportovní a jiné předměty do školy. Drobné elektrospotřebiče můžete odevzdávat panu školníkovi. Mgr. Radka Macháňová, koordinátorka EVVO Sazka olympijský víceboj je součástí česko sportuje, Projektu českého olympijského výboru na podporu Zdravého životního stylu Zapojíte se i vy, žáci naší školy? Co musíte zvládnout: HLUBOKÝ PŘEDKLON Žáci sedí s úplně nataženýma nohama a chodidly položenými svisle na boční straně lavičky tak, že pravítko směřuje čelem k nim. Při udržení úplně natažených kolen, rovnoměrně natažených paží s dlaněmi dolů a jednou rukou na vrchu druhé se žáci ohýbají a natahují, co nejdál to jde. Zaznamenejte nejvzdálenější hodnotu na pravítku, kterou žák dosáhne prostředníkem a vydrží tak po dobu počítání do tří. Proveďte dva pokusy a zaznamenejte každé odečtení se zaokrouhlením k nejbližšímu centimetru. Počítá se lepší z obou výsledků. Pokud žák dosáhne přesně na hranu krabice, dosažená hodnota je 0 cm. Pokud dosáhne např. 5 cm před hranu krabice, dosažená hodnota je 5 cm.

7 BĚH DO T (ČLUNKOVÝ BĚH) Žák začíná u kuželu u paty písmene T (A). Startuje se z vysokého startu na povel Start. Se spuštěním měření času žák vyběhne sprintem směrem k prostřednímu kuželu (B) a dotkne se ho rukou. Dále žák pokračuje cvalem stranou nejdříve 5 m doleva, aby se dotkl kuželu C. Pak 10 m napravo, aby se dotkl kuželu D. Dále 5 m zpátky nalevo, aby se dotkl kuželu B. Žák končí během pozadu 10 m k patě písmena T to je ke kuželu A. Stopky se zastaví, když žák mine kužel A. Zaznamenejte čas se zaokrouhlením k nejbližší desetině sekundy. ZKRÁCENÉ SEDY-LEHY Žáci leží na žíněnkách s položenými hlavami, rovnými pažemi na žíněnce podél těla a dlaněmi směrem dolů s prostředníkem každé ruky na hraně 20cm čáry. Nohy by měly být v kolenou pokrčené do pravého úhlu. Chodidla v botách stojí na podlaze. Za držení rukou na žíněnce při zvedání hlavy a horní části zad pomalu ohýbejte páteř a posouvejte špičky prstů obou rukou směrem k 10cm značce. Během ohybu musí dlaně a paty zůstat v kontaktu s podlahou. Po ohybu se musí lopatky a hlava vrátit na žíněnku a špičky prstů obou rukou se musí dotknout zpět 20cm značky. Pohyb by se měl vykonávat kontrolovaným způsobem a tahem. POSTOJ ČÁPA Žák se postaví v pohovu oběma chodidly na křížek a dá si ruce v bok. Pak zvedne jednu nohu a položí patu zvednutého chodidla na stranu druhé nohy pod koleno. Koleno zvednuté nohy směřuje do strany. Když žák dosáhne rovnováhy a zavře oči, spusťte stopky. Pokus končí, když se zvednuté chodidlo oddálí od kolena, oči se otevřou, ruce se oddálí od boků nebo se chodidlo na zemi pohne mimo označení páskou. Poskakování s cílem nabýt rovnováhu není povoleno. Udělejte dva pokusy a zaznamenejte čas se zaokrouhlením k nejbližší vteřině. Žák si přitom může vybrat, na které noze chce jako čáp stát, nohy se nemusí střídat. Maximální čas je 60 vteřin. Počítá se lepší z obou výsledků. SPRINT NA 60 METRŮ Žáci startují ve stoji s přední nohou na startovní čáře z vysokého startu na povel Start. Časoměřič stojí na cílové čáře. Na povel Start od časoměřiče vyběhnou žáci sprintem co nejrychleji ze startovní čáry směrem k cílové čáře. Vypněte stopky, když hrudník nebo ramena žáka protnou cílovou čáru. Vykonejte jeden pokus a zaznamenejte naměřený čas s přesností na setiny sekundy (např. 8,36 s). BĚH NA 500 METRŮ (1. STUPEŇ) / METRŮ (2. STUPEŇ) Označte startovní a cílový bod trati nebo dráhy kuželem, případně odměřte 4 strany obdélníkové trati za použití měřicího pásma a na každý roh umístěte kužel. Žáci začínají u startovního kuželu z vysokého startu na povel Start. Povězte jim, kolik kol mají absolvovat, a pečlivě zaznamenávejte každé kolo. Na znamení časoměřiče spusťte stopky a žáci oběhnou nebo někteří z nich ujdou co nejrychleji vzdálenost 500/1 000 metrů. SKOK Z MÍSTA (1. STUPEŇ) / TROJSKOK Z MÍSTA (2. STUPEŇ) Žáci skáčou ze stoje mírně rozkročného, špičky nohou těsně u odrazové čáry, nohy rovnoběžně. Žák provede skok daleký odrazem snožmo (povolený je podřep, hmitání a švih paží). Délku skoku měříme od odrazové čáry k místu dotyku bližší paty. Skok se opakuje dvakrát, zaznamenává se nejlepší pokus v celých centimetrech. HOD BASKETBALOVÝM MÍČEM Žáci sedí na zemi se zády a rameny opřenými o zeď. Nohy jsou u sebe, natažené před tělem. Za použití obouručného hodu odtlačením od hrudníku házejí žáci basketbalový míč co nejdále. Aby žáci dosáhli co nejdelšího hodu, měli by míč házet obloukem. Záda, ramena a zadní část těla žáků musí zůstat po celou dobu v kontaktu se zdí nebo podlahou. Nedochází tedy k žádnému švihu těla. Vykonejte dva pokusy a zaznamenejte výsledky zaokrouhlené k nejbližšímu decimetru. Počítá se lepší z obou výsledků.

8 Žákovská rada a školní sněm Školní sněm tvoří vždy 2 zástupci z každé třídy, které si děti zvolily ve třídách. 1. ročník: předsedkyně: zástupkyně: 2. ročník předsedkyně: zástupkyně: 3. ročník: předsedkyně: zástupce: 4. a 5. ročník: předseda: zástupce: 6. ročník: předseda: zástupce: 7. ročník: předseda: zástupkyně: 8. ročník: předseda: zástupkyně: 9. ročník: předsedkyně: zástupkyně: Andrea Staňková Lucie Lukášová Magdaléna Kajnarová Daniela Klvaňová Adéla Stříteská Justina Hapková Štěpán Kajnar Jiří Kundrát Štěpán Hrabovský Jan Holec Prokop Rajnoch Pavlína Dohnalová Jiří Macháň Tereza Krutilová Nela Wiesnerová Šárka Vidličková školní sněm zvolil novou Žákovskou radu ve složení: Nela Wiesnerová (předsedkyně) Adéla Stříteská (jednatelka) Šárka Vidličková (tisková mluvčí) Štěpán Hrabovský a Tereza Krutilová (nástěnkáři) Styčným pracovníkem školy sněm zvolil paní učitelku Mgr. Radku Macháňovou. Náboženství ZŠ Loučka zřídila i letos nepovinný předmět NÁBOŽENSTVÍ (římskokatolické) výuku náboženství v letošním školním roce na ZŠ Loučka vede pan farář Mgr. Ján Rimbala dnem výuky je středa 1. skupina (1. 2. roč.) od 11:10, 2. skupina: (3. 5. roč.) od 12:10, 3. skupina (2. stupeň) 13:00 jednou za 14 dní Blahopřání V měsíci září oslavili výročí svého narození tito žáci školy: Adam Hrabovský, Štěpán Hrabovský, Lucie Lukášová, Jan Šurin a Jan Josef Kuna a tito zaměstnanci a bývalí zaměstnanci školy: Pavla Obrazová a Mgr. Radka Macháňová. Přejeme všem hodně zdraví, pohody a štěstí.

9 Ročník XVII, 8/2014, školní rok 2014/2015 Říjen 2014 Přijímací řízení na střední školy a střední odborná učiliště Jak jste jistě informováni, MŠMT vyhlásilo ve školním roce 2014/2015 pilotní ověřování organizace přijímacího řízení do maturitních oborů středních škol s využitím centrálně zadávaných jednotných testů z českého jazyka a matematiky. Ve Zlínském kraji se do těchto jednotných přijímacích zkoušek zapojí všechny střední školy zřizované Zlínským krajem, střední školy zřizované církvemi a rovněž některé soukromé střední školy. Tyto státem organizované přijímací zkoušky tak v našem kraji nahradí přijímací zkoušky připravované v uplynulých letech firmou Scio. Veškeré bližší informace o termínech a organizaci výše uvedených přijímacích zkoušek najdete na webu řízení Zvlášť upozorňujeme, že zde mimo jiné najdete odkaz na upravený formulář přihlášky pro denní formu vzdělávání ve střední škole. Tento formulář je k dispozici i na Oprava informace odhlášky stravného a povinnosti zákonných zástupců NEPŘEHLÉDNĚTE!!! V minulém vydání jsme chybně uvedli, že doúčtování ceny stravenky při neodhlášení dítěte ze školního stravování v důsledku nemoci je ve výši 24,- Kč. Skutečně to je 28 Kč. S odkazem na školský zákon : z důvodu nemoci či delší absence z jiných důvodů žák školy nemá ze zákona nárok na dotovaný oběd, tedy za cenu, kterou obvykle platíte podle věkové kategorie. Podzimní prázdniny Ve dnech 27. října 2014 (pondělí) a 29. října 2014 (středa) mají žáci podzimní prázdniny. Nástup do školy je ve čtvrtek 30. října Schůzka s rodiči žáků 9. ročníku přijímací řízení a profesní orientace 26. listopadu 2014 na 15:00 hodin jsme pro zájemce z řad rodičů žáků 9. ročníku připravili seminář zaměřený na přijímací řízení a zodpovědnost zákonných zástupců žáků za jeho zdárný průběh, na volbu dalšího studia, možnosti uplatnění v praxi apod. Seminář povede Mgr. Pavel Čučka. Na úvod vystoupí výchovní poradci z některých středních škol okresu Vsetín. Adaptační pobyt žáků 6. ročníku Od do se zúčastnili žáci 6. ročníku adaptačního pobytu na Hájence v Semetíně u Vsetína. Tři dny, které zde strávili, byly naplněny společenskými hrami, sportovními a naukovými programy. Díky nim se mohli žíci lépe poznat, zlepšit své vzájemné vztahy a komunikaci. Doplnili si své znalosti hlavně o přírodě. I přes nepříznivé počasí se šesťákům pobyt velmi líbil a domácí kuchyně jim skvěle chutnala. Mgr. Olga Garzinová, TU a metodička prevence Třídní schůzky

10 Informace o prospěchu a chování žáků za 1. čtvrtletí školního roku 2014/2015 se konají v době od 14:55 do 16:30 hod. Zákonným zástupcům nových žáků budeme téhož dne vyplácet v kanceláři vedení školy finanční dotaci 1 500,-Kč od Obecního úřadu Loučka. Besedovali jsme Poradna pro ženy a dívky 10. října 2014 naši školu opět navštívila paní Rýparová z Poradny pro ženy a dívky v Rožnově pod Radhoštěm. Pro šestý ročník měla připravenou besedu o dospívání. Seznámila žáky se změnami, které je v tomto věku čekají. Důraz kladla především na osobní hygienu. Se sedmáky si povídala o poruchách příjmu potravin, hlavně o bulimii a anorexii. Obě besedy byly doplněny fotografiemi a krátkými filmy. Žáci se mohli do besed aktivně zapojit a tak přidat své osobní zkušenosti. Mgr. Olga Garzinová, metodička prevence Návštěva Městské knihovny ve Valašském Meziříčí Ve středu dne navštívili žáci 3. ročníku Městskou dětskou knihovnu ve Valašském Meziříčí. Konala se zde beseda s názvem Kniha a lidé kolem ní. Po příchodu do knihovny nás hezky přivítala paní knihovnice a prezentovala nám, co všechno předchází tomu, než se kniha dostane do rukou nás, čtenářů. Dozvěděli jsme se o výrobě papíru, o tom, jak se knihy tisknou, kdo je to spisovatel, kdo je ilustrátor, co je to knihkupectví či nakladatelství. Seznámila děti rovněž s funkcí knihovny a se systémem řazení a vyhledávání knih. Potom si vyslechly poutavý příběh z knihy Mikulášovy patálie a odpovídaly na některé záludné otázky. Závěrem si děti mohly knihy v dětském oddělení prohlédnout. Některé knihy je velmi zaujaly např. kniha o pražských památkách pro nevidomé, psaná Braillovým písmem nebo kniha o hmyzu, který mohly děti pozorovat velkou lupou. Beseda měla za úkol motivovat ke čtení, přiblížit jim známé i méně známé autory a podporovat čtenářskou gramotnost. Mgr. Alena Macháčová, třídní učitelka Knihovna ve Valašském Meziříčí Žáci 6. ročníku si mohli 1. října 2014 prohlédnout knihovnu ve Valašském Meziříčí. Seznámili se s půjčovním řádem knihovny. Poté si s nimi paní knihovnice Holmanová vykládala o biblických příbězích. Žáci vyhledávali informace o hrdinech a jejich významných činech. Ukázky z příběhů ve skupinkách dramaticky ztvárnili. Po dvou hodinách práce spokojeně odjížděli do školy. Mgr. Olga Garzinová, třídní učitelka Zvýšení kapacity školní družiny Odbor školství, mládeže a sportu Krajského úřadu Zlínského kraje vydal rozhodnutí a povolil od navýšení kapacity školní družiny tak, aby mohli být přijati všichni zájemci o toto zájmové vzdělávání, tedy všech 39 dětí. Od tak fungují dvě oddělení školní družiny. Škola také přijala do družiny na částečný úvazek další vychovatelku Naděždu Stašovou.

11 Skutečně otevřené zájmové kroužky ve školním roce 2014/2015 Název: Vedoucí: Určeno DEN, ČAS FLORBAL I Mgr. Podzemný ch PO, 15:00 16:00 FLORBAL II Mgr. Garzinová roč. ST, 12:00 13:00 FLORBAL III Mgr. Podzemný roč.+d ČT, 15:00 16:00 FLORBAL IV Mgr. Poláková roč. PÁ, 12:00 13:00 VÝTVARKA Mgr. Sváčková 1. stupeň ST, 12:30 14:30 ČEŠTINA K PŘIJÍMAČKÁM Mgr. Čučka roč. ST, 7:00-7:35, 12:30-13:00 ŠIKOVNÉ RUČIČKY Mgr. Macháňová od 2. roč. ČT, 12:30 14:30 KERAMIKA Mgr. Mašková 1. stupeň ČT, 13:00 14:00, sudý ZÁKL. ADMIN. Mgr. Vaughn roč. ÚT, 12:05 12:55 ZÁKL. ADMIN. Mgr. Vaughn 6. roč. ČT, 11:30 12:30 FRANCOUZŠTINA Mgr. Vlčková 2. stupeň ÚT, 15:00 16:00 KONVERZACE Z AJ Mgr. Vlčková 2. stupeň ST. 15:00 16:00 RUŠTINA Mgr. Hudečková 2. stupeň ÚT, 16:30 17:30 V městské knihovně září 2014 se žáci 1. a 2. ročníku zúčastnili besedy v městské knihovně ve Valašském Meziříčí s názvem Ilustrátoři dětských knih. Po úvodním slově a představení publikací Krtek, Mach a Šebestová a Maxipes Fík získali žáci informace o ilustrátorech Zdeňku Milerovi, Adolfu Bornovi a Rudolfu Čechurovi. Zhlédli DVD ukázku a odpovídali na kvízové otázky. Tvořili příběh z rozstříhané obrázkové osnovy. Ve zbývajícím čase si mohli prohlédnout libovolné knihy a časopisy. Do školy se žáci vraceli plni dojmů a diskutovali o tom, co se jim nejvíc líbilo. Mgr. Lenka Sváčková třídní učitelka 1. ročníku Odznak Absolvent ZŠ Loučka Od konce školního roku 2013/2014 udělujeme všem absolventům školy jedinečný a speciální dárek odznak Absolvent ZŠ Loučka. Nikdo jiný než skutečný absolvent posledního ročníku, ve kterém ukončí povinnou školní docházku v Loučce, odznak získat nemůže. Na bílém podkladu je text ve zlaté barvě. Střed odznaku tvoří duha jako symbol školního vzdělávacího programu. Dokončení rekonstrukce osvětlení 4. října 2014 byla dokončena rekonstrukce osvětlení v prostorách školy. Na jarní montáž zářivkových světel ve vstupní hale a přízemí 2. stupně navázala výměna světel na schodištích a v 1. patře 2. stupně. Nápojové automaty ve škole Od začátku školního roku splňuje většina sortimentu v automatech ve vstupní hale školy kritéria zdravé výživy méně slazené nápoje, bezkofeinové nápoje, cereální tyčinky, káva bez kofeinu.

12 Sběr starého papíru Ve dnech jsme organizovali sběr starého papíru. S výsledkem můžeme být spokojeni. Shromáždili jsme velké množství papíru. Nasbírali jsme celkem kg papíru a kartónů. Je to i vlivem třídění papíru ve škole. Průměr na jednoho žáka činí 77,71 kg (loni 54,4 kg). Celkově jsme získali částku Kč (loni Kč) Sběr jsme pojali jako soutěž mezi ročníky a přinášíme nyní její výsledky. Pořadí je určeno po přepočtu na počet žáků ve třídě. Pořadí roč. Počet žáků Celkem Průměr na žáka Kč kg 182,00 kg Kč kg 91,40 kg Kč kg 75,13 kg Kč kg 64,55 kg Kč kg 64,27 kg 958 Kč kg 57,50 kg Kč kg 46,92 kg 892 Kč kg 39,88 kg 958 Kč Ročníky na stupních vítězů si pochutnaly na čokoládových bonbonech. Všem dětem, které se do sběru aktivně zapojily, děkuji. Peníze za sběr dáváme k dispozici jednotlivým třídám podle množství, které nasbíraly. Děkuji panu školníkovi Martinu Chroustovi a žákům a žákyním 9. a 8. ročníku, kteří nám pomohli s vážením a naložením na nákladní automobily. Mgr. Pavel Čučka, ředitel školy Zážitková škola ve Všemině I v letošním školním roce měli žáci 7. a 8. ročníku možnost zúčastnit se vzdělávací a zároveň odpočinkové Zážitkové školy, která je součástí dvouletého projektu s názvem Finanční vzdělávání žáků 2. stupně základních škol ve Zlínském kraji. Do projektu je zapojeno 12 základních škol a naše je jedinou ze vsetínského okresu. Celý pobyt, tj. ubytování, stravu i program měli žáci plně hrazen z nákladů projektu. Žáci tak mohli na tři dny vycestovat do rekreačního centra ve Všemině a spolu se žáky ZŠ Dolní Němčí plnit nelehké úkoly. Nabitý program obsahoval outdoorové aktivity v okolních lesích, při nichž se učili ovládat GPS navigaci, nahlídli do tajů geocachingu a hlavně společnými silami pomocí technického vybavení natočili film na dané téma finanční gramotnosti. Volného času moc neměli, ale přece jen si mohli odpočinout v bazénu, u bowlingu, u deskových her nebo při závěrečné krátké diskotéce. Pobyt jim všem rychle utekl a nejraději by si ho prodloužili až do pátku. Mgr. Radka Macháňová, třídní učitelka 7. roč. Blahopřání V měsíci říjnu oslaví výročí svého narození tito žáci školy: Nikola Kirchnerová, Richard Borák, Zuzana Danková, Tereza Danková, Markéta Dohnalová a Natálie Pavelková a tito současní a bývalí zaměstnanci: Růžena Ševelová, Mgr. Marie Bechná, Mgr. Ján Rimbala, Milan Zachrdla. Přejeme všem hodně zdraví, pohody a štěstí.

13 Ročník XVII, 9/2014, školní rok 2014/2015 Listopad 2014 Zveme vás na Vánoční besídku Ve čtvrtek se bude v prostorách školní jídelny konat tradiční Vánoční besídka. Žáci se už připravují a těší se na návštěvu všech příbuzných a známých. Začínáme v 15:30 hodin. Konaly se třídní schůzky 26. listopadu 2014 se konaly třídní schůzky. Vedení školy děkuje všem rodičům za aktivní účast a projevení zájmu o práci dětí. S účastí na třídních schůzkách jsme spokojeni, zúčastnilo se 80% zákonných zástupců. Nadále platí, že pokud máte kdykoliv potřebu konzultovat cokoli s vyučujícími, stačí se jen dopředu dohodnout na termínu schůzky. Příspěvek novým žákům V době konání třídních schůzek jsme vyplatili příspěvek Obce Loučka ve výši 1 500,- Kč zákonným zástupcům těch žáků školy, kteří od školního roku 2014/2015 nově nastoupili do naší školy. Je to díky podpoře a rozhodnutí členů Zastupitelstva Obce Loučka. Sciotesty v devítce Žáci 9. ročníku se zúčastnili začátkem listopadu testování společnosti Scio projektu Stonožka. Vykonali testy z matematiky, českého jazyka a všeobecných studijních předpokladů. Výsledek jim napoví, jak jsou schopni zvládnout přijímací zkoušky na střední školu a jaká má být jejich volba dalšího vzdělávání. Každý žák obdrží po vyhodnocení individuální zprávu. Návštěva divadelního představení 5. listopadu 2014 jsme navštívili s žáky 1. stupně naší školy Divadlo loutek v Ostravě. Vypravili jsme se na muzikálovou pohádku Kocourek Modroočko. Tato pohádka byla zpracována podle dětské knížky Z deníku kocoura Modroočka od spisovatele Josefa Koláře a byla doplněna krásnými a veselými písničkami Marka Ebena. Hlavní postavou bylo bílé roztomilé kotě, které vypustili z pelíšku, a tak se seznamovalo s okolním světem. Potkalo zkušenou Zelenoočku a moudrého Zrzundu, kteří mu dávali rady do života. Setkalo se i s protřelým a nebezpečným Natrhouškem, před kterým se muselo mít na pozoru. Nakonec se seznámilo s krásnou bílou kočičkou Kiki, do které se zamilovalo a stalo se šťastným tatínkem. Příběh kocourka Modroočka provází děti již po více generací, ale pořád je stejně poutavý. za 1. stupeň Mgr. Alena Macháčová

14 Rádi bychom Vás informovali o inovované verzi stránek která přináší spoustu informací, rad a postřehů o problematice pití alkoholu u mladistvých v komplexní a zároveň zjednodušené a zajímavé formě. Stránky nabízejí pomocnou ruku nejen školám, ale i rodičům. Žáci zde mohou najít základní informace o alkoholu a o rizicích spojených s jeho užíváním, dále příběhy, testy či návody, jak alkohol odmítnout. Portál se věnuje i neblahým psychosomatickým následkům nerozvážného konzumování alkoholických nápojů. V neposlední řadě web zahrnuje i rady odborníků, jak postupovat při poskytování první pomoci svým kamarádům, dojde-li u nich k nadměrnému požití. Zájemci naleznou na kompaktní návod, jak s dětmi o daném tématu mluvit. Mohou využít sdílené infografiky, statistiky či tipy, jak nenásilnou formou vnuknout představu o škodlivých následcích pití alkoholu. O alkoholu a závislosti na něm se vyplatí s dětmi mluvit již na druhém stupni základní školy (cca v ročníku), neboť statistiky dokazují, že 65 % 11letých dětí má už první zkušenosti s alkoholem za sebou. Za tým Fórum Pijte s rozumem Vás zdraví Eliška Svátková Provozní doba školní družiny Od se mění provozní doba školní družiny takto: Po Pá: 6:30 7:20 hod a 11:10 16:00 hod Pokud budete chtít využít ranní nebo odpolední dobu navíc, oznamte to vychovatelkám školní družiny. Změnu je třeba provést písemně v přihlášce. Vaneta z KLUBU MOST zase u nás 5. listopadu 2014 navštívila naši školu Vaneta z KLUBU MOST ve Valašském Meziříčí. Pro žáky 8. ročníku měla připravenou besedu s názvem Vztahy ve třídě. Žáci přemýšleli sami o sobě, o tom, jak se cítí ve třídě, jaký mají vztah k ostatním. Řešili úkoly, hráli hry, diskutovali, vysvětlovali. Na závěr besedy Vaneta všechny pozvala na aktivity, které klub pořádá a které pomáhají k rozvíjení morálních hodnot u mladých lidí. Mgr. Olga Garzinová, koordinátorka prevence Okrskové kolo v halové kopané chlapci a 8. 9 tříd V úterý 21. října 2014 se žáci tříd zúčastnili okrskového kola v halové kopané ve sportovní hale ZŠ Zašová. Naši školu reprezentovali: Tomáš Kocvelda, Prokop Rajnoch, Jan Žeravík, Dominik Bača (gólman), Jaromír Číp, Jan Holec a Štěpán Hrabovský. Soutěže se zúčastnilo 6 škol, byla vytvořena jedna skupina. V turnaji jsme obsadili nepopulární první místo od konce s jedním bodem, ale jak se říká není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. Děkujeme našim hráčům za účast a snad se nám příští rok podaří umístit lépe. Ve čtvrtek 23. října 2014 se žáci tříd zúčastnili okrskového kola v halové kopané ve sportovní hale ZŠ Zašová. Naši školu reprezentovali: Adam Hrabovský, David Chrenko, David Korečko, Josef Kuběja (gólman), Jan Šurin, David Kapusta a Jiří Macháň. Turnaje se zúčastnilo 8 škol, které byly rozděleny do 2 základních skupin. Ve skupině jsme obsadili 4. nepostupové místo. Děkujeme našim hráčům za účast a snad se nám v příštím roce podaří minimálně postoupit ze skupiny nebo i vyhrát. Okresní kolo ve stolním tenise chlapci tříd

15 V pátek 24. října 2014 se ve Středisku volného času DOMEČEK ve Valašském Meziříčí uskutečnilo okresní kolo stolního tenisu. Turnaje se zúčastnili žáci 8. a 9. tříd. Naši školu reprezentovali tito žáci: Jan Šurin, Jiří Macháň, Josef Kuběja a jako náhradník David Chrenko. V základní skupině jsme bojovali o postup do semifinále se ZŠ Sychrov (Vsetín) a ZŠ Masarykova (Valašské Meziříčí). Do semifinále jsme jen těsně nepostoupili, když jsme podle očekávání podlehli favoritům ze Vsetína, ale se ZŠ Masarykova jsme svedli ukrutný boj o postup. Nakonec jsme prohráli 2 : 3 na zápasy. Celkovým vítězem se stala ZŠ Sychrov (Vsetín). Děkujeme žákům, kteří naši školu reprezentovali a za bojovnost ve velmi atraktivním turnaji. Okrskové kolo ve florbalu chlapci tříd, dívky a tříd V pátek 7. listopadu 2014 se žáci tříd zúčastnili okrskového kola ve florbalu na ZŠ Křižná (Val Mez). Naši školu reprezentovali: Tomáš Kocvelda, Prokop Rajnoch, Jan Žeravík, Dominik Bača, Jaromír Číp (gólman), Jan Holec a Štěpán Hrabovský. Turnaje se zúčastnilo 7 škol, které byly rozděleny do 2 základních skupin. Skupina A (3 školy) a skupina B (4 školy). Naše družstvo bylo nalosováno do skupiny A. Ve skupině jsme obsadili 3. místo, a tedy i nepostupové do semifinále. Děkujeme našim hráčům za účast a snad se nám příští rok podaří umístit lépe. V pondělí dne 10. listopadu 2014 se žákyně tříd zúčastnily okrskového kola ve florbalu na ZŠ Křižná (Val Mez). Naši školu reprezentovaly: Alena Kundrátová, Ludmila Kundrátová, Tereza Blinková (gólmanka), Bára Čípová, Tereza Čípová, Natálie Pavelková a Nikola Vavříková. Turnaje se zúčastnilo 5 škol, byla vytvořena jedna skupina. V turnaji jsme obsadili výborné 3 místo, ale bohužel nebylo postupové (2 výhry a 2 prohry). Postupovala jenom jedna škola. Děkujeme našim hráčkám za výbornou účast a v příštím roce se budeme snažit postoupit. Ve čtvrtek 13. listopadu 2014 se žákyně tříd zúčastnily okrskového kola ve florbalu ve sportovní hale při ZŠ Zašová. Naši školu reprezentovaly: Kateřina Hlavicová, Kristýna Pavlíčková, Nela Wiesnerová (gólmanka), Markéta Dohnalová, Tereza Krutilová, Michaela Kundrátová, Klára Šimčíková a Karolína Vlčková. Turnaje se zúčastnilo 6 škol, byla vytvořena jedna skupina. V turnaji jsme obsadili dobré 4. místo. Postupovala jenom jedna škola. Děkujeme našim hráčkám za výbornou účast a v příštím roce se budeme snažit umístit lépe. Mgr. Petr Podzemný, učitel TV Pomozte nemocným dětem Vážení učitelé, vážení rodiče, milí žáci, i v letošním roce organizujeme sbírku Fondu Sidus obecně prospěšné společnosti, která si klade za cíl dlouhodobě podporovat nemocné a potřebné, a to po finanční i materiální stránce Dovolujeme si Vás i letos požádat o účast na dobročinném projektu, jehož cílem je opět získání finančních prostředků na pomoc při léčbě onkologických dětských pacientů v ČR. Každý účastník, který se rozhodne pomoci, získá výrobek hru Pohádkoví Lepíci (40 Kč) nebo Chytrý notýsek (40 Kč) či dvoubarevnou propisku (35 Kč). Výrobky jsou k dispozici v kanceláři vedení školy. Mgr. Pavel Čučka, ředitel školy

16 Návštívili jsme hvězdárnu na Slovensku Ve čtvrtek 13. listopadu 2014 měli naši žáci možnost navštívit hvězdárnu v Kysuckém Novém Městě. Zúčastnili se projektu přeshraniční spolupráce SR - ČR Brána do vesmíru. Po příjezdu do již zmiňovaného města si prohlídli místní hvězdárnu a zhlédli prezentaci spojenou s odborným výkladem o historii Země. Poté následovala přednáška Jak vznikaly Karpaty a před hvězdárnou pozorovali žáci modely planet, Slunce a sluneční hodiny. Protože bylo pěkné počasí, mohli se na Slunce podívat i dalekohledem. Po cestě zpět si sdělovali své zážitky a díky filmové ukázce jim cesta rychle uběhla. Návštěva z rožnovské poradny a klubu Most 14. listopadu 2014 proběhlo na naší škole několik besed. Paní Rýparová z rožnovské poradny si povídala s žáky osmého ročníku o antikoncepci. Hovořila o druzích antikoncepce, její prospěšnosti a významu hlavně pro zdraví člověka. Besedu doplnila zajímavými příběhy ze života a fotografiemi. Ve stejný den zavítala mezi deváťáky Vaneta Zvoníčková z meziříčského klubu Most. Povídala si s žáky o Holocaustu a jeho nebezpečí i v dnešní době.žáci si četli příběhy Židů z koncentračního tábora v Osvětimi a pak o nich vyprávěli. Beseda byla doplněna fotografiemi a dokumentárním filmem. Beseda s Policií ČR 25. listopadu 2014 navštívil naši školu zástupce preventivního oddělení Policie ČR nprap. Malcharczik. Pro žáky 2. ročníku měl besedu na téma Policista je náš kamarád. Představil žákům příslušníka Policie ČR, uvedl rozdíly mezi pořádkovým a dopravním policistou a kriminalistou a seznámil žáky s chováním v silničním provozu. Poté si s žáky pátého ročníku povídal o bezpečném chování a doporučil, jak se nestat obětí protiprávního jednání. Nakonec si žáci osmého ročníku vyslechli důležité informace o svých právech a povinnostech, které je budou čekat od 15 let. Seznámil žáky s přestupky, trestnými činy a všeobecně s trestním právem. Mgr. Olga Garzinová, koordinátorka prevence Vánoční koncert s cimbálovkou Réva 5. prosince 2014 v 7:35 min vystoupí v hale 2. stupně školy cimbálová muzika Réva s vánočním koncertem. Pro žáky je účast povinná. Vstupné je 45,- Kč. Pokud má o koncert zájem kdokoliv z veřejnosti, může přijít. Cena vstupného je stejná. Blahopřání V měsíci listopadu oslavili výročí svého narození tito žáci školy: Jiří Kundrát, Karolína Vlčková, Michaela Kundrátová, Kryštof Zavidčák, Šárka Vidličková, Iveta Koláčková, Filip Vrba a tito současní a bývalí zaměstnanci: Dana Dohnalová, Mgr. Zdenka Machaňová, Zdenka Huňková, Martin Chroust, Mgr. Hana Poláková a Mgr. Radoslava Mašková.

17 Ročník XVII, 10/2014, školní rok 2014/2015 Prosinec 2014 Žáci a žákyně, vážení rodiče, kolegyně a kolegové, za několik málo dní končí rok Čeká nás chvíle ohlédnutí, ale i chvíle nových předsevzetí a nových plánů. Děkuji všem zaměstnancům školy za práci, kterou ve prospěch naší organizace v roce 2014 odvedli. Děkuji také našim žákům za přístup k výuce i reprezentaci školy na veřejnosti. Máme za sebou rok velkých úspěchů, ale i hořkých porážek a zklamání. Je na každém z nás, aby se v tomto čase ohlédl a pokusil si sečíst své plusy a mínusy roku Na stránkách informátoru jsme Vás pravidelně informovali o našich úspěších i nezdarech. Jsem rád, že těch úspěchů bylo daleko více. Děkuji za dobrou spolupráci našim partnerům: zřizovateli školy Obci Loučka, zaměstnancům referátu školství Městského úřadu Valašské Meziříčí, Odboru školství, mládeže a sportu Krajského úřadu Zlín, České školní inspekci, členům Správní rady Nadačního fondu ZŠ Loučka, představitelům obecních úřadů okolních obcí i všem sponzorům školy a obchodním partnerům. Chtěl bych Vám v souvislosti s nastávajícími svátky popřát, abyste je strávili v pohodě na duši, abyste prožili mnoho radosti v rodinném kruhu se svými nejbližšími a tichou vzpomínku věnovali i těm, kteří s námi v těchto dnech z jakýchkoli důvodů být nemohou. Přeji Vám, ať se naplní všechna přání, i ta, která se na první pohled jeví jako nesplnitelná. Do nového roku bych nám všem chtěl popřát hodně zdraví, pohody a klidu k práci. Mgr. Pavel Čučka, ředitel školy Vánoční prázdniny Vánoční prázdniny začínají v pondělí 22. prosince 2014 a trvají do pátku 2. ledna Nástup do školy je v pondělí 5. ledna Poděkování Děkujeme OÚ Loučka za vánoční smrček, který ozdobil prostory vstupní haly v adventní době. Zároveň děkujeme i všem dětem a vyučujícím, které vyrobily letošní ozdoby v barvě bílé a růžové.

18 Vánoční muzicírování s Révou Páteční vyučování 5. prosince 2014 jsme zahájili netradičně. S příchodem adventu jsme chtěli dětem připomenout vánoční tradice a zvyky. Výborným prostředkem k tomu bylo vystoupení cimbálové muziky Réva. Děti zpívaly společně s muzikanty, soutěžily, tančily, ale také se dozvěděly něco nového. Krásný vstup do ještě krásnějšího dne. Mgr. Pavel Čučka, ředitel školy Školou chodil Mikuláš a lítali čerti V pátek 5. prosince 2014 probíhala na naší škole tradiční akce Mikuláš se svým doprovodem vyrazil mezi žáky do tříd. Tradičně se tohoto úkolu zhostili žáci 9. ročníku. Ten den sice většina dětí nemyslí na vyučování, protože očekává, jak se k nim zachová Mikuláš, nebo jestli je náhodou neodnesou čerti, ale protože si rádi připomínáme všechny tradice a zvyky, musíme to vydržet a zvýšeným úsilím učivo dohnat později. Deváťáci si pečlivě připravili masky, od hříšníků vyžadovali nápravu v podobě básničky či písničky. Někteří hříšníci skončili dokonce v pytli, ale jen na chvíli. Mgr. Pavel Čučka, ředitel školy Návštěva dětského zábavního parku Galaxie Na úterý 9. prosince 2014 se děti z 1. stupně naší školy velmi těšily. Navštívili jsme totiž Dětské zábavní centrum Galaxie ve Zlíně. Ve velké hale na ploše 2500 m 2 se nachází spousta atrakcí, z nichž každá představuje jinou planetu či galaxii. Děti si s radostí všechny tyto atrakce vyzkoušely. Zaskákaly si na trampolínách, poválely se na obřím pudingu, vyzkoušeli multifunkční prolézačky s překážkami a s tobogány, vesmírná děla či dvě obří skluzavky. Některé děti zaujal raketoplán, jiné daly přednost horolezecké stěně, na které si vyzkoušely svou odvahu. Děti rovněž otestovaly neobvyklé stolní hry, které ještě nikdy neviděly. Po zakoupení žetonů si děti mohly zajezdit na čtyřkolkách a motorkách, což se jim také velmi líbilo. Obzvlášť dívky zaujala masážní křesla, která jim po vložení žetonu promasírovala bolavé svaly. Během svého dovádění si děti mohly zakoupit občerstvení nebo drobné suvenýry v přilehlém bufetu a po krásně prožitém dopoledni se šťastné, veselé a rozesmáté vracely domů. Za 1. stupeň Mgr. Alena Macháčová Vaneta opět na naší škole V úterý navštívila naši školu Vaneta Zvoníčková. Žáci osmého ročníku s ní besedovali na téma Sex a vztahy trochu jinak. Začátek besedy patřil Vanetě Pak se děti vyslovovaly k dané problematice pomocí projekce, anonymních otázek a kreativního vyjadřování názorů. Lektorka se snažila žáky motivovat k zodpovědnosti ve věcech sexu a vztahů. Každý vztah může mít i negativní důsledky. V pátek se žáci 9. ročníku zúčastnili besedy Vztahy ve třídě. Pracovali jak ve skupinách, tak samostatně, řešili úkoly, hodnotili sebe i druhé, řešili své postavení ve třídě. Nakonec Vaneta pozvala žáky na akce klubu Most z Valašského Meziříčí, kde pracuje. Mgr. Olga Garzinová, metodička prevence Atlasy školství pro žáky 9. tříd jsme žákům 9.ročníku rozdali Atlasy školství na školní rok 2015/2016, které nám poskytl Úřad práce Vsetín. Jsou v nich podrobné informace ke středním školám a odborným učilištím Zlínského kraje.

19 Listopad ve znamení besed Žáci 2. ročníku měli v uplynulém měsíci hned několik zajímavých besed. Už na konci října za nimi přijeli hasiči z Valašského Meziříčí. Děti si připomněly důležitá telefonní čísla, jak se zachovat při požáru a jak ho správně nahlásit. Na sklonku listopadu přijeli hasiči znovu a učili děti další zásady správného chování při požáru v domácnosti nebo ve škole a také jak rozpoznat houkající sirény. Na jaře se pojedou podívat přímo na hasičskou základnu ve Valašském Meziříčí. V posledním listopadovém týdnu navštívil děti v rámci besed pro druháky i zástupce Policie ČR. Připomněl jim hlavně důležité zásady bezpečnosti na silnici a v okolí školy nebo při výletech s rodiči i se školou. Je velmi důležité, aby děti znaly a uměly řádně vyslovit své jméno, adresu a popřípadě školu, na kterou chodí. S tím souvisí obezřetnost, aby v žádném případě neposkytovaly informace o sobě a své rodině cizím lidem. Žáci 2. ročníku měli v listopadu ještě jednu zajímavou besedu, ale tentokrát úplně z jiného soudku. Název titulku možná vede ke zvířatům a výstavě nebo exkurzi do ZOO, ale opak je pravdou. Staré známé rčení z pohádek, že děti nosí čáp nebo vrána, vzaly určitě za své i posledním snílkům nebo možná i neznalým... Pěkným vyprávěním se děti dověděly, jak to s tím pohlavím, početím, těhotenstvím, porodem a vůbec celým tajemstvím ohledně vzniku lidského života doopravdy je. Do rukou se jim dostaly i plastové modely např. zárodku nebo několika měsíčního plodu. Beseda byla zakončena filmovou ukázkou, ve které docela vtipně vystupovalo ještě nenarozené mimino, které roste v maminčině břiše. Vtip a humor ale střídala i vážná témata, jako je např. kouření nebo požívání alkoholu těhotnými ženami. S dětmi si paní povídala i o sexuálním zneužívání a o postupech a možnostech, jak se bránit. Ne všechny děti totiž ví, kam se obrátit pro pomoc. Neví např., že existují Linky bezpečí a nebo i jiné formy pomoci, na které se dítě může obrátit se svým trápením, když z nejrůznějších důvodů nemůže nebo nechce se svěřit někomu blízkému ve svém okolí. Mgr. Jana Randýsková, třídní učitelka Jak správně psát Stále častěji se setkáváme s tím, že děti, které přicházejí do školy, nemají vytvořeny správné návyky při uchopení a držení tužky. Důsledkem jsou poté jejich potíže při psaní písmen. Uvádíme proto webovou adresu projektu, který se touto problematikou zabývá: S jakými kapitolami se můžete seznámit? Psaní krok za krokem, Čím psát a kreslit, Příklady správného a špatného psaní, Kreslením k hezkému psaní a Předškolák. Školní filmová představení Poslední předprázdninový týden jsme žákům zpříjemnili školním filmovým představením v kině Svět ve Valašském Meziříčí. Žáci z 2. stupně zhlédli film Jiřího Mádla Pojedeme k moři a děti z 1. stupně navštívily novou českou pohádku režiséra Jana Svěráka Tři bratři. Blahopřání V měsíci prosinci oslaví výročí svého narození tito žáci školy: Nela Orlová, Aneta Orlová, Dominika Hříbková, Barbora Kundrátová, Jaroslav Rábl, Hana Pavlicová a Alžběta Hrušková a tito bývalí zaměstnanci: Mgr. Zdena Mizerová Do dalších let vše nejlepší a pevné zdraví.

20 Výstava, která změní váš život Viděli jste někdy kladívko, kovadlinku a třmínek? Jak vypadají plíce kuřáka? Jak složité je koleno? Jak malé mohou být vlásečnice? Odpovědi na tyto a mnohé další otázky vyslechli žáci 8. a 9. ročníku na výstavě Bodies Revealed v Brně 18.listopadu V rámci výuky přírodopisu měli možnost zhlédnout unikátní výstavu o lidském těle. Pomocí speciálních technik se lidské tkáně konzervují a upravují do podoby, která dovoluje prohlédnout tělo skrz naskrz. Skupině byla přidělena medička, která nás výstavou prováděla a objasňovala naše dotazy. Exkurze byla výjimečná a doufám, že si na ni zúčastnění žáci vzpomenou při probírání učiva o lidském těle nebo při myšlenkách na kouření. Děkuji nadačnímu fondu za úhradu vstupného ve výši 190,- Kč na žáka. Rodiče tak platili jen jízdné vlakem. Mgr. Radka Macháňová, učitelka Př

Organizace školního roku 2015/2016

Organizace školního roku 2015/2016 Ročník XVIII, 7/2015, školní rok 2015/2016 Září 2015 Organizace školního roku 2015/2016 Zahájení: pondělí 1. září 2015 Podzimní prázdniny: čtvrtek 29. října a pátek 30. října 2015 Vánoční prázdniny: Ukončení

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, KUNOVICE, U PÁLENICE 1620, INFORMACE O ORGANIZACI ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, KUNOVICE, U PÁLENICE 1620, INFORMACE O ORGANIZACI ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016 INFORMACE O ORGANIZACI ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016 Personální obsazení školy, kontakty Jméno aprobace funkce třídnictví telefon email BALOUNOVÁ Kristýna 1. stupeň Učitelka 4.A 778 406 921 balounova@zskunup.cz

Více

MANUÁL DISCIPLÍN SOV

MANUÁL DISCIPLÍN SOV MANUÁL DISCIPLÍN SOV SAZKA OLYMPIJSKÝ VÍCEBOJ JE SOUČÁSTÍ ČESKO SPORTUJE, PROJEKTU ČESKÉHO OLYMPIJSKÉHO VÝBORU NA PODPORU ZDRAVÉHO ŽIVOTNÍHO STYLU Aktualizováno dne 15. 9. 2015. HLUBOKÝ PŘEDKLON Dřevěnou

Více

Návod na realizaci a měření 6 disciplín ke konfrontaci/ porovnání testováním hráčů

Návod na realizaci a měření 6 disciplín ke konfrontaci/ porovnání testováním hráčů Návod na realizaci a měření 6 disciplín ke konfrontaci/ porovnání testováním hráčů Verze 1.0 Obsah 1) SKOK Z MÍSTA (5-11LET) / TROJSKOK Z MÍSTA (12-16 LET) - SÍLA... 3 2) ČLUNKOVÝ BĚH (T-BĚH) AGILITY...

Více

Atletika. Sprint na 60m a na 100 m

Atletika. Sprint na 60m a na 100 m Atletika Sprint na 60m a na 100 m http://www.flickriver.com/photos/tags/spri nters/interesting/ Běh na krátké vzdálenosti (též sprint) je lehkoatletická disciplína. Běhá se na 50, 60, 100, 200 a 400 m.

Více

Informátor pro školní rok 2015/2016

Informátor pro školní rok 2015/2016 Ředitel Zás. ředitele Vých. poradce Účetní Třída Základní škola a Mateřská škola Stará Ves nad Ondřejnicí, příspěvková organizace Informátor pro školní rok 2015/2016 Důležité kontakty web: www.zs-staravesno.cz

Více

KONCEPCE MINIMÁLNÍHO PREVENTIVNÍHO PROGRAMU

KONCEPCE MINIMÁLNÍHO PREVENTIVNÍHO PROGRAMU Základní škola, Znojmo, náměstí Republiky 9 KONCEPCE MINIMÁLNÍHO PREVENTIVNÍHO PROGRAMU Školní rok 2015/2016 Vypracovala: Mgr. Kamila Sobotková MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM (MPP) Školní rok: 2015/2016

Více

Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá.

Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá. 2015 Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá. Vážení spoluobčané, je tu konec října, před námi poslední dva měsíce roku a opět vám do schránek přinášíme náš zpravodaj. V obecním zastupitelstvu

Více

INFORMACE PRO RODIČE. Školní rok 2015/2016

INFORMACE PRO RODIČE. Školní rok 2015/2016 Základní škola Velehrad, Salašská 300, 687 06 Velehrad INFORMACE PRO RODIČE Školní rok 2015/2016 Vážení rodiče, v rámci dobré spolupráce rodiny se školou Vám poskytujeme základní informace o naší škole.

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Základní škola Josefa Bublíka, Bánov, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Charakteristika školského zařízení Základní škola Josefa Bublíka, Bánov, okres Uherské

Více

Základní škola Větřní, Školní 232, 382 11 Větřní Tel. 380 732 352 E-mail: kopackova@zsamsvetrni.cz zsvetrni.pomoc@email.cz

Základní škola Větřní, Školní 232, 382 11 Větřní Tel. 380 732 352 E-mail: kopackova@zsamsvetrni.cz zsvetrni.pomoc@email.cz Základní škola Větřní, Školní 232, 382 11 Větřní Tel. 380 732 352 E-mail: kopackova@zsamsvetrni.cz zsvetrni.pomoc@email.cz 1 Obsah 1) Projekt str. 3 2) Základní údaje str. 4 3) Prevence realizovaná v rámci

Více

ŠKOLNÍ ROK 2015-2016

ŠKOLNÍ ROK 2015-2016 Základní škola profesora Josefa Brože, Vlachovo Březí, okres Prachatice Komenského 356, PSČ: 384 22 IČO: 47258721 tel.: 388 320 215 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ZÁKLADNÍ ÚDAJE ŠKOLNÍ ROK 2015-2016 Název

Více

ŠVP ZV Škola plná života

ŠVP ZV Škola plná života ŠVP ZV Škola plná života Výroční zpráva za školní rok 2012/2013 Ve školním roce 2012/2013 jsme pokračovali v realizaci námi vytvořeného Školního vzdělávacího programu Škola plná života. Dle tohoto dokumentu

Více

Okresní kolo středních škol v šachu

Okresní kolo středních škol v šachu Okresní kolo středních škol v šachu Kdy? 7. prosinec2015 Kde? SPŠS Vsetín O co šlo? V pondělí dne 7. prosince 2015 se na naší škole uskutečnilo okresní kolo středních škol v šachu. Zprávu o průběhu podal

Více

ZŠ a MŠ Staňkovice. Minimální preventivní program pro školní rok 2015/2016. Základní a mateřská škola Staňkovice, okres Louny

ZŠ a MŠ Staňkovice. Minimální preventivní program pro školní rok 2015/2016. Základní a mateřská škola Staňkovice, okres Louny ZŠ a MŠ Staňkovice Minimální preventivní program pro školní rok 2015/2016 Název zařízení: Základní a mateřská škola Staňkovice, okres Louny Adresa: Postoloprtská 100, Staňkovice 439 49 Telefon: 415 721

Více

1. Sprint na 60 m (jeden pokus v jednom dni) 2. Skok do dálky z rozběhu (tři pokusy v jednom dni)

1. Sprint na 60 m (jeden pokus v jednom dni) 2. Skok do dálky z rozběhu (tři pokusy v jednom dni) 1. Sprint na 60 m Z nízkého startu, podle pravidel atletiky platných od 1. 1. 2010, startování jako ve vícebojích, tj. po prvním chybném startu musí být varováni všichni závodníci v daném běhu. Kdo zaviní

Více

Základní škola a Mateřská škola Vejprty

Základní škola a Mateřská škola Vejprty MěÚ Vejprty Tylova 6, 431 91 Vejprty Věc: Zahajovací zpráva 2015/16 Termínová organizace školního roku: Zahájení školního roku v pondělí 1. září 2015. Vyučování bude v prvním pololetí ukončeno ve čtvrtek

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA K. J. ERBENA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KORÁLKA MILETÍN

ZÁKLADNÍ ŠKOLA K. J. ERBENA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KORÁLKA MILETÍN ZÁKLADNÍ ŠKOLA K. J. ERBENA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KORÁLKA MILETÍN STRATEGIE SYSTÉMOVÉHO ŘEŠENÍ PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ 2014-2017 STRATEGIE SYSTÉMOVÉHO ŘEŠENÍ PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ

Více

PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ

PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Organizace školního roku Období školního vyučování ve školním roce 2014/2015 začne v pondělí 1. září 2014. Vyučování bude v prvním pololetí ukončeno ve čtvrtek

Více

OKRESNÍ KOLA 2014. Sprint na 60 m (jeden pokus)

OKRESNÍ KOLA 2014. Sprint na 60 m (jeden pokus) PRAVIDLA DISCIPLÍN PRAVIDLA DISCIPLÍN OKRESNÍ KOLA 2014 Sprint na 60 m Z nízkého startu, podle pravidel atletiky platných od 1.1.2010, startování jako ve vícebojích, tj. po prvním chybném startu musí být

Více

Pravidla: soutěž sestává ze 7 fotbalových úkolů, tyto úkoly jsou podrobně popsány v manuálu k této akci

Pravidla: soutěž sestává ze 7 fotbalových úkolů, tyto úkoly jsou podrobně popsány v manuálu k této akci Soutěž ve fotbalových dovednostech - manuál Vážené sestry a bratři, vážení přátelé, děkujeme Vám za Váš zájem a přihlášku k pořádání akce Soutěž ve fotbalových dovednostech. Rádi bychom Vás seznámili s

Více

Minimální preventivní program na školní rok 2014 15

Minimální preventivní program na školní rok 2014 15 Jamenská 555, Jablonné nad Orlicí 561 64 tel: 461 100 016 e-mail: skola@zs.jablonneno.cz Minimální preventivní program na školní rok 2014 15 Č.j.: 81/2014/RE Spisový znak: C4 Skartační znak: A/5 Platnost:

Více

Běhám, běháš, běháme

Běhám, běháš, běháme metodická PŘÍLOha ČaSOPISU ČaSPV POhyB Je život 1/2008 Příloha č. 43 Běhám, běháš, běháme Bc. Antonín Morávek Grafická úprava Olga Pokorná pohyb_2_08_priloha.indd 1 19.5.2008 13:59:42 Pohyb je život www.caspv.cz

Více

Mateřská škola Markova 1176 Frenštát pod Radhoštěm Výroční zpráva za školní rok 2013/2014

Mateřská škola Markova 1176 Frenštát pod Radhoštěm Výroční zpráva za školní rok 2013/2014 Mateřská škola Markova 1176 Frenštát pod Radhoštěm Výroční zpráva za školní rok 2013/2014 Příloha výroční zprávy školy 1 Charakteristika školy: Mateřská škola Frenštát p. R., Markova 1176 je součástí organizace

Více

PRAVIDLA SILOVÉHO ČTYŘBOJE

PRAVIDLA SILOVÉHO ČTYŘBOJE PRAVIDLA SILOVÉHO ČTYŘBOJE Pro soutěže AŠSK ČR I. PRAVIDLA SILOVÉHO ČTYŘBOJE KATEGORIE V. CHLAPCI SŠ příloha č.1 příloha č.2 příloha č.3 příloha č.4 soutěžní protokol tabulka pro výpočet hmotnosti činky

Více

Základní škola T.G.Masaryka v Pyšelích. Školní vzdělávací program pro školní družinu

Základní škola T.G.Masaryka v Pyšelích. Školní vzdělávací program pro školní družinu Základní škola T.G.Masaryka v Pyšelích Pražská ul.č.168, Pyšely, PSČ 251 67, okr. Benešov, tel.: 323 647 215, E-mail: zspysely@zspysely.cz, www.zspysely.estranky.cz Školní vzdělávací program pro školní

Více

P R O P O Z I C E. krajského kola Poháru AŠSK ČR V SILOVÉM VÍCEBOJI SŠ. chlapci. Mladá Boleslav 3.dubna 2012

P R O P O Z I C E. krajského kola Poháru AŠSK ČR V SILOVÉM VÍCEBOJI SŠ. chlapci. Mladá Boleslav 3.dubna 2012 Asociace školních sportovních klubů České republiky P R O P O Z I C E krajského kola Poháru AŠSK ČR V SILOVÉM VÍCEBOJI SŠ chlapci Mladá Boleslav 3.dubna 2012 Pohár AŠSK ČR Silový víceboj SŠ chlapci strana

Více

ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa školy Základní škola speciální, Základní škola praktická a Praktická škola Litoměřice, Šaldova 6, detašované pracoviště

Více

Výroční zpráva o činnosti školy

Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola a Mateřská škola Bořitov, okres Blansko, příspěvková organizace Školní 125, 679 21 Bořitov Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok: 2014/2015 1 Část I. Základní údaje o škole Název školy:

Více

ROZPIS OBLASTNÍ KVALIFIKACE (OSSH) V HÁZENKÁŘSKÉM DESETIBOJI V KATEGORII MLADŠÍHO ŽACTVA

ROZPIS OBLASTNÍ KVALIFIKACE (OSSH) V HÁZENKÁŘSKÉM DESETIBOJI V KATEGORII MLADŠÍHO ŽACTVA ROZPIS OBLASTNÍ KVALIFIKACE (OSSH) V HÁZENKÁŘSKÉM DESETIBOJI V KATEGORII MLADŠÍHO ŽACTVA 1. Systém soutěže Házenkářský desetiboj je jednorázová soutěž všestrannosti družstev organizovaná komisí mládeže

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Základní škola a Mateřská škola Skuhrov nad Bělou Minimální preventivní program Školní rok 2015/2016 Minimální preventivní program je zaměřen na žáky 1. a 2. stupně ZŠ, žáky se SPU a chování, na pedagogické

Více

1. Práva a povinnosti žáků a zákonných zástupců, vztahy žáků a zákonných zástupců s pedagogickými pracovníky školy.

1. Práva a povinnosti žáků a zákonných zástupců, vztahy žáků a zákonných zástupců s pedagogickými pracovníky školy. Obsah: Školní řád 1. Práva a povinnosti žáků, zákonných zástupců ve škole a pravidla vzájemných vztahů žáků a zákonných zástupců žáků s pedagogickými pracovníky. 1.1. Práva a povinnosti žáků ve škole 1.2.

Více

Co by Vás mohlo zajímat

Co by Vás mohlo zajímat Co by Vás mohlo zajímat Jak začne první školní den? V pondělí 2. září 2013 se sejdeme v 8 hodin před školou. Rádi přivítáme rodiče a další příbuzné našich prvňáčků. Nezapomeňte na fotoaparát nebo kameru.

Více

Školní řád. Základní škola Horní Moštěnice okres Přerov příspěvková organizace

Školní řád. Základní škola Horní Moštěnice okres Přerov příspěvková organizace Školní řád Základní škola Horní Moštěnice okres Přerov příspěvková organizace O b s a h Článek Obsah článku Strana I. Preambule 2 II. Práva a povinnosti žáka základní školy. 3 III. Práva a povinnosti zákonných

Více

Číslo 1 / XIX. ročník červen 2013

Číslo 1 / XIX. ročník červen 2013 Základní škola, Hradec Králové, třída SNP 694 INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 1 / XIX. ročník červen 2013 Vážení rodiče! Je za námi další školní rok a před námi další dlouhé letní prázdniny a i Vás čekají dny

Více

ZPRÁVA Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY

ZPRÁVA Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY ZPRÁVA Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY Střední odborné učiliště Zámecká 478, 507 81 Lázně Bělohrad 600 012 051 Srpen 2009 Září 2010 VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLY HODNOCENÍ : VELMI DOBRÉ Tématické plány plní většina

Více

Základní škola a mateřská škola Čáslavice 675 24 Čáslavice 110 IČO: 702 830 44 IZO: 102 655 499 REDIZO: 600 122 115

Základní škola a mateřská škola Čáslavice 675 24 Čáslavice 110 IČO: 702 830 44 IZO: 102 655 499 REDIZO: 600 122 115 Základní škola a mateřská škola Čáslavice, 675 24 Čáslavice 110 tel: 568 883 177, e-mail: blechazscaslavice@gmail.com Výroční zpráva za školní rok 2014/2015 Základní škola a mateřská škola Čáslavice 675

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2006 / 2007. MOZAIKOVNÍK školní rok 2006 / 2007. ZŠ Mozaika, o.p.s. U Stadionu 1166 516 01 Rychnov nad Kněžnou

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2006 / 2007. MOZAIKOVNÍK školní rok 2006 / 2007. ZŠ Mozaika, o.p.s. U Stadionu 1166 516 01 Rychnov nad Kněžnou ZŠ Mozaika, o.p.s. U Stadionu 1166 516 01 Rychnov nad Kněžnou GSM: 739 007 826 e-mail: info@zsmozaika.info web: www.zsmozaika.info - 12 - ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2006/2007 Zahájení školního roku: 4. září

Více

Výsledky soutěží žáků: Jazykové soutěže:

Výsledky soutěží žáků: Jazykové soutěže: Číslo 2 / XV. ročník červen 2009 Vážení rodiče! Blíží se konec dalšího školního roku. Pro naši školu byl tento školní rok v určitém ohledu nový, protože jsme se rozrostli o další pracoviště, bývalou ZŠ

Více

Vyjádření ředitele školy ke splynutí příspěvkových organizací ZŠ a MŠ v Loučce

Vyjádření ředitele školy ke splynutí příspěvkových organizací ZŠ a MŠ v Loučce Ročník XIX, 5/2016, školní rok 2015/2016 Květen 2016 Vyjádření ředitele školy ke splynutí příspěvkových organizací a MŠ v Loučce Vážení rodiče a žáci, v minulém čísle informátoru jsme dali prostor k vyjádření

Více

4. Kroužky Žáci se ve školním roce 2015/2016 mohou přihlásit do následujících kroužků:

4. Kroužky Žáci se ve školním roce 2015/2016 mohou přihlásit do následujících kroužků: Obsah: Organizace školního roku 2015/2016 v ZŠ Růžďka 1. OBDOBÍ ŠKOLNÍHO VYUČOVÁNÍ, PRÁZDNINY... 1 2. VOLNO ŘEDITELE ŠKOLY... 1 3. PŘIDĚLENÍ TŘÍDNICTVÍ:... 1 4. KROUŽKY... 2 5. PLATBY ZA SEŠITY A PRACOVNÍ

Více

Výroční zpráva. školní rok 2010/11

Výroční zpráva. školní rok 2010/11 Základní škola Kralupy nad Vltavou, Komenského náměstí 198 okres Mělník, příspěvková organizace Výroční zpráva školní rok 2010/11 O B S A H: I. Základní údaje II. III. IV. Rámcový popis personálního zabezpečení

Více

Hodnocení ekologické výchovy ve školním roce 2011/2012

Hodnocení ekologické výchovy ve školním roce 2011/2012 Hodnocení ekologické výchovy ve školním roce 2011/2012 V letošním školním roce byl roční plán ekologické výchovy splněn. Učitelé se žáky plnili aktivity v projektech, do kterých se přihlásili, účastnili

Více

Mateřská škola, Nový Bydžov, F. Palackého 1241 ŠKOLNÍ ŘÁD 2015/2016

Mateřská škola, Nový Bydžov, F. Palackého 1241 ŠKOLNÍ ŘÁD 2015/2016 Mateřská škola, Nový Bydžov, F. Palackého 1241 ŠKOLNÍ ŘÁD 2015/2016 V Novém Bydžově dne 1. 9. 2015 Mateřská škola, Nový Bydžov, F. Palackého 1241 ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád upravuje podrobnosti k výkonu práv

Více

Mokrovratský zpravodaj

Mokrovratský zpravodaj číslo 1 leden 2015 Mokrovratský zpravodaj Měsíčník pro Mokrovraty, Pouště a okolí Milí spoluobčané, přejeme Vám příjemné zimní měsíce, hlavně hodně zdraví a pohody. Zprávy z obce Usnesení ze zápisu č.

Více

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013 1 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 v DDM Spálené Poříčí v letošním školním roce pokračovala činnost Domečku ve Spáleném Poříčí a připravili jsme

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Minimální preventivní program ZŠ Horní, Brno 2015/2016 Mgr. Martina Čuperová Školní metodik prevence 1 Úvod: MPP je určen pro žáky, rodiče, pedagogické i nepedagogické pracovníky naší školy. Cíle programu:

Více

POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Člověk v tísni, o.p.s. Šafaříkova 24 120 00 Praha 2 Sociální služba: terénní programy, identifikátor: 9100570

POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Člověk v tísni, o.p.s. Šafaříkova 24 120 00 Praha 2 Sociální služba: terénní programy, identifikátor: 9100570 POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Člověk v tísni, o.p.s. Šafaříkova 24 120 00 Praha 2 Sociální služba: terénní programy, identifikátor: 9100570 POSLÁNÍ SLUŽBY Posláním Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež,

Více

Žďárský zpravodaj 5/2014

Žďárský zpravodaj 5/2014 Žďárský zpravodaj 5/2014 Obecní úřad Žďár nad Metují úřední hodiny Pondělí 8 11:30 a 13-17 hod. Středa 8 11:30 a 13-17 hod. Kontakty: tlf.č. 491 541 142 obec.zdarnm@tiscali.cz www.zdarnadmetuji.cz č.ú.

Více

ZŠ SENOŽATY. školní rok

ZŠ SENOŽATY. školní rok VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti ZŠ SENOŽATY školní rok 2005 2006 Mgr. Zdeněk Vaněk Zprávu zpracoval: ředitel ZŠ Senožaty Mgr. Zdeněk Vaněk Zpráva byla uzavřena: 31. 08. 2006 Zpráva byla předána: Městskému úřadu-odbor

Více

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ září-říjen 2015 Na Maliné. SEZNAMOVACÍ A EKOLOGICKÝ POBYT Také letos se vypravili

Více

METODIKA TESTŮ. Organizace testů: Testy se doporučuje rozdělit do dvou dnů.

METODIKA TESTŮ. Organizace testů: Testy se doporučuje rozdělit do dvou dnů. METODIKA TESTŮ Organizace testů: Testy se doporučuje rozdělit do dvou dnů. Pořadí testů: SCM: 1. den: 1. Klidová srdeční frekvence 2. V předklon 3. Dotyk prstů za zády 4. Člunkový běh 4x10m 5. Kliky 6.

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. Plán práce na školní rok 2015/2016 strana 1 z 12

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. Plán práce na školní rok 2015/2016 strana 1 z 12 PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Plán práce na školní rok 2015/2016 strana 1 z 12 I. Výchova a vzdělávání Rozvíjet osobnost žáka k samostatnému myšlení a svobodnému rozhodování, aktivnímu přístupu k dalšímu

Více

ÚDAJE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ

ÚDAJE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ÚDAJE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ŽÁCI PŘIHLÁŠENÍ KE STUDIU Počet přihlášek STR SLE STA LYT LYE MAN Celkem 1. kolo 62 83 86 63 69-363 Celkem 62 83 86 63 69-363 ŽÁCI PŘIJATÍ KE STUDIU Počet přijatých STR SLE STA

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Název školy : Základní škola náměstí Svobody 3 Šternberk, příspěvková organizace Ředitel školy: Mgr. Pavel Konečný Způsob hospodaření školy : příspěvková organizace Školní

Více

Školní řád. Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav, Skalsko 23, 294 26 Skalsko ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

Školní řád. Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav, Skalsko 23, 294 26 Skalsko ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Školní řád Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav, Skalsko 23, 294 26 Skalsko ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j.: 66/2015 Vypracovala: Zachrdlová Hana Dis. Schválila: Mgr. Šárka Kamenská

Více

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. č. j. ČŠIJ-290/13-J

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. č. j. ČŠIJ-290/13-J Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA č. j. ČŠIJ-290/13-J Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola Náměšť nad Oslavou, Husova 579 Sídlo: Husova 579,

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZŠ PERLIČKA

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZŠ PERLIČKA VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZŠ PERLIČKA ČÍSLO JEDNACÍ: 038 /2015 PLATNOST: 1.9.2015 ZPRACOVALY: Mgr. Martina Schejbalová, MUDr. Darina Gurutidu OBSAH: 1. JAKÁ MÁM PRÁVA JAKO ŽÁK NAVŠTĚVUJÍCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINU

Více

Základní škola Dukelských bojovníků, Dubenec, okres Trutnov. Výroční zpráva o činnosti školy šk. r. 2004/2005

Základní škola Dukelských bojovníků, Dubenec, okres Trutnov. Výroční zpráva o činnosti školy šk. r. 2004/2005 Základní škola Dukelských bojovníků, Dubenec, okres Trutnov Výroční zpráva o činnosti školy šk. r. 2004/2005 1. Charakteristika školy: Základní škola v Dubenci je úplná základní škola vyučující ve šk.

Více

Sedlčanské psaní na klávesnici PC

Sedlčanské psaní na klávesnici PC Vážení přátelé, začal nový školní rok a s ním přichází další ročník školního časopisu Isšáček. V tomto úvodním čísle se setkáte s informacemi, které je třeba sdělit na začátku. Představíme vám nové učitele,

Více

Účast školy v soutěžích a olympiádách. a) Účast na akcích celostátního charakteru:

Účast školy v soutěžích a olympiádách. a) Účast na akcích celostátního charakteru: Účast školy v soutěžích a olympiádách a) Účast na akcích celostátního charakteru: STONOŢKA hnutí Na vlastních nohou v říjnu 2004 odesláno 163 vánočních pozdravů Vánočního koncertu STONOŢKY v praţské Lucerně

Více

Strategický plán rozvoje Základní a mateřské školy Abertamy na období 2015 2018

Strategický plán rozvoje Základní a mateřské školy Abertamy na období 2015 2018 Strategický plán rozvoje Základní a mateřské školy Abertamy na období 2015 2018 Krédo školy - nabídnout žákům a rodičům za minimální náklady kvalitní vzdělávání, pomoc a velkou škálu podnětů ve výchově,

Více

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první 1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první společnou školu v přírodě v Jizbici pod Blaníkem velice užili. Velký dík patří naší vychovatelce Terezce a ostatním instruktorům,

Více

Informátor pro školní rok 2010/2011

Informátor pro školní rok 2010/2011 Základní škola a Mateřská škola Stará Ves nad Ondřejnicí, příspěvková organizace Informátor pro školní rok 2010/2011 Vážení rodiče, žáci, žákyně, přátelé. Dostává se Vám do rukou pravidelné vydání informátoru,

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. za školní rok 2013/2014

Výroční zpráva o činnosti školy. za školní rok 2013/2014 Základní škola Horní Kruty, okres Kolín Horní Kruty 29, PSČ: 281 46 Tel: 321 796 926, 728 603 443 E-mail: zs.hornikruty@tiscali.cz Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2013/2014 Vypracovala: PaedDr.

Více

Všeobecná část 1. Systém soutěže 2. Termín a místo konání 3. Účastnící soutěže, kvalifikace 31. 3. 2014 4. Úhrada nákladů, licenční poplatek 1500 Kč

Všeobecná část 1. Systém soutěže 2. Termín a místo konání 3. Účastnící soutěže, kvalifikace 31. 3. 2014 4. Úhrada nákladů, licenční poplatek 1500 Kč Všeobecná část 1. Systém soutěže Házenkářský desetiboj je jednorázová soutěž všestrannosti družstev organizovaná Komisí mládeže Českého svazu házené jako souhrn týmových disciplín a disciplín jednotlivců.

Více

Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu.

Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu. Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu. Poprvé bylo hráno 7. prosince 1993. Je určeno dětem mateřských škol a mladším žákům prvního

Více

Společenská rubrika. Všem oslavencům gratulujeme, přejeme hodně zdraví, štěstí a životní pohodu.

Společenská rubrika. Všem oslavencům gratulujeme, přejeme hodně zdraví, štěstí a životní pohodu. Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel: Hlavní město Praha pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely Vážení a milí čtenáři, říjen 2012 9. ročník, č. 10 teplé

Více

Číslo Datum Strana Účinnost od Provedl Poznámky

Číslo Datum Strana Účinnost od Provedl Poznámky Č.j.548 /2015 Účinnost: od 1.9.2015 Spisový znak: 2-1 Skartační znak: A5 Razítko školy: Masarykova základní škola Žalhostice Počet stran: 11 Podpis ředitele školy: Změny: Školní řád Číslo Datum Strana

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. 2.1. Práva žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků

ŠKOLNÍ ŘÁD. 2.1. Práva žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků ŠKOLNÍ ŘÁD Obsah Čl. 1 Úvod Čl. 2 Práva a povinnosti žáků 2.1. Práva žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků 2.2 Další práva žáků 2.3 Povinnosti žáků a zákonných zástupců nezletilých žáků 2.4 Povinnosti

Více

Katedra preprimárního a primárního vzdělávání - obhajoby BP

Katedra preprimárního a primárního vzdělávání - obhajoby BP Katedra preprimárního a primárního vzdělávání - obhajoby BP K obhajobám se dostavte 20 minut před určeným časem. Technika k dispozici nebude. 23.5.2016 učebna 129 - přízemí Jméno studenta Název práce 8

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KLÁŠTER HRADIŠTĚ NAD JIZEROU IČO: 75034620 TEL. 326 702 246 e-mail : zsklaster@centrum.cz www.skola.klasterhradiste.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ( školní rok 2010/2011

Více

Výchovná poradkyně a metodička prevence

Výchovná poradkyně a metodička prevence Výchovná poradkyně a metodička prevence Marcela Langrová Konzultace: pondělí 12.00-14.00 nebo kdykoli na základě telefonické domluvy telefon (kancelář školy): 721 123 853, e mail: mlangrova@centrum.cz

Více

Škola v přírodě aneb příroda ve škole

Škola v přírodě aneb příroda ve škole Škola v přírodě aneb příroda ve škole Motto: "Chceme-li pro přírodu něco udělat, musíme jí nejprve dobře poznat a chceme-li něco zlepšit, musíme začít sami u sebe." Cílem našeho projektu je aktivně se

Více

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška Zůstatek ze šk.roku 2004/2005 0,- Příjmy: příspěvky žáků 4 440,- Sponzoři 2 800,- Zisky z akcí 1 388,- Obecní úřad + příspěvky na karneval 1 856,- 10 484,- výdaje: příspěvek na výlet (66 žáků) 1 650,-

Více

Školní řád MŠ. Vydala: Mgr. Pavlína Komeštíková, ředitelka školy. Projednáno na pedagogické radě: 21.4.2015

Školní řád MŠ. Vydala: Mgr. Pavlína Komeštíková, ředitelka školy. Projednáno na pedagogické radě: 21.4.2015 Školní řád MŠ Základní škola a Mateřská škola Kojetice Moravcova 26, 250 72 Kojetice Telefon: 315 684 078 Web: www.skolakojetice.cz E-mail: ms@skolakojetice.cz IČO: 750 31 655 Banka: KB Neratovice, č.

Více

ZŠ Kopřivnice, Alšova 1123, okr. Nový Jičín IZO 102 244 162. Výroční zpráva. o činnosti. Základní škola Kopřivnice, Alšova 1123

ZŠ Kopřivnice, Alšova 1123, okr. Nový Jičín IZO 102 244 162. Výroční zpráva. o činnosti. Základní škola Kopřivnice, Alšova 1123 ZŠ Kopřivnice, Alšova 1123, okr. Nový Jičín IZO 102 244 162 Výroční zpráva o činnosti Základní škola Kopřivnice, Alšova 1123 za školní rok 2009/2010 1. Charakteristika školy a) název školy Základní škola

Více

Mateřská škola Markova 1176 Frenštát pod Radhoštěm Výroční zpráva za školní rok 2012/2013

Mateřská škola Markova 1176 Frenštát pod Radhoštěm Výroční zpráva za školní rok 2012/2013 Mateřská škola Markova 1176 Frenštát pod Radhoštěm Výroční zpráva za školní rok 2012/2013 Příloha výroční zprávy školy 1 Charakteristika školy: Mateřská škola Frenštát p. R., Markova 1176 je součástí organizace

Více

Červen 2013. Základní škola a Střední škola. ul.j.palacha 1534, 434 01 Most. tel. 476 700 000, www.specmo.cz

Červen 2013. Základní škola a Střední škola. ul.j.palacha 1534, 434 01 Most. tel. 476 700 000, www.specmo.cz Červen 2013 Základní škola a Střední škola ul.j.palacha 1534, 434 01 Most tel. 476 700 000, www.specmo.cz Redakce:Adéla, Alena, Michal, Martin a Mgr.Horňáková Tým kuchařů firmy BIDVEST Nowaco jezdí již

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. školní rok 2012-2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA. školní rok 2012-2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA školní rok 2012-2013 Základní škola a mateřská škola Milešovice, okr. Vyškov, příspěvková organizace Milešovice 112 683 54 Otnice 1. Základní údaje o škole 1.1 Základní údaje o škole Název

Více

Reference, hodnocení služeb Madio

Reference, hodnocení služeb Madio Reference, hodnocení služeb Madio MADIO z.s. je akreditovanou vzdělávací institucí, nabízí velké množství kvalitních služeb v oboru vzdělávání a prevence rizikového chování u dětí a mládeže v mateřských,

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU. SHM Újezd u Brna. V Újezdě u Brna 15. března 2008

ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU. SHM Újezd u Brna. V Újezdě u Brna 15. března 2008 ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU SHM Újezd u Brna 2008 V Újezdě u Brna 15. března 2008 členská základna Na konci školního roku 2006/07 měl náš Klub 204 členů. V současné době, tedy v březnu 2008 se pohybujeme na

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ZAHRÁDKA SV. FRANTIŠKA

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ZAHRÁDKA SV. FRANTIŠKA Mateřská škola Zahrádka sv. Františka Šlapanice - Budeničky 33, Zlonice 273 71 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ZAHRÁDKA SV. FRANTIŠKA OŘ byl stanoven ředitelkou MŠ s účinností od 1. 9. 2015 V Budeničkách dne

Více

Preventivní program školy 2015 / 16. I. Školní program pedagogicko-psychologického poradenství

Preventivní program školy 2015 / 16. I. Školní program pedagogicko-psychologického poradenství Preventivní program školy 2015 / 16 I. Školní program pedagogicko-psychologického poradenství 1. Jednorázové aktivity a) činnost výchovné a kariérní poradkyně a metodičky prevence pro 1. stupeň - pomoc

Více

NAPOSLEDY V KNIHOVNĚ

NAPOSLEDY V KNIHOVNĚ NAPOSLEDY V KNIHOVNĚ Ve čtvrtek 14.5.2015 byla třída Berušek naposledy v karlovarské knihovně v Lidické ulici. Paní knihovnice Čápová si pro děti tentokrát připravila soutěživé hry a kvízové otázky na

Více

Tato brožura, byla vypracována jako součást bakalářské práce na téma Pohybová aktivita dětí v období dospívání. Je určená mladým dospívajícím lidem,

Tato brožura, byla vypracována jako součást bakalářské práce na téma Pohybová aktivita dětí v období dospívání. Je určená mladým dospívajícím lidem, 1 2 Tato brožura, byla vypracována jako součást bakalářské práce na téma Pohybová aktivita dětí v období dospívání. Je určená mladým dospívajícím lidem, kterým zdraví jejich pohybového aparátu není lhostejné.

Více

Zpravodaj 5. Nová výsadba v obci. Městyse Knínice u Boskovic 2008

Zpravodaj 5. Nová výsadba v obci. Městyse Knínice u Boskovic 2008 Zpravodaj 5 Městyse Knínice u Boskovic 2008 Nová výsadba v obci V průběhu měsíce dubna byla provedena v naší obci výsadba zeleně odbornou firmou. Byly tak z části nahrazeny stromy, které již svým vzrůstem

Více

Školní řád. Č.j.: 56/2012/RE Spisový znak: A 10

Školní řád. Č.j.: 56/2012/RE Spisový znak: A 10 Základní škola Jablonné nad Orlicí Jamenská 555, Jablonné nad Orlicí 561 64 tel: 461 100 016 e-mail: skola@zs.jablonneno.cz Školní řád Č.j.: 56/2012/RE Spisový znak: A 10 Skartační znak: A/5 Platnost:

Více

Základní škola a Mateřská škola Razová

Základní škola a Mateřská škola Razová V Ý R O Č N Í Z P R Á V A O Č I N N O S T I Základní škola a Mateřská škola Razová ve školním roce 2008/9 I. Základní charakteristika školy a) Základní škola a Mateřská škola Razová, příspěvková organizace

Více

Školní řád mateřské školy Praskačka a Sedlice Účinnost od: 1. 9. 2015

Školní řád mateřské školy Praskačka a Sedlice Účinnost od: 1. 9. 2015 Škola: Základní škola a mateřská škola, Praskačka Školní řád mateřské školy Praskačka a Sedlice Účinnost od: 1. 9. 2015 Spisový znak: Změny: Skartační znak: I. Přijímací řízení Zápis dětí do mateřské školy

Více

- 1 - Směrnice pro soutěž družstev SDH (1+8 KLASIKA) r. 2016-2020. Požární útok

- 1 - Směrnice pro soutěž družstev SDH (1+8 KLASIKA) r. 2016-2020. Požární útok - 1 - Směrnice pro soutěž družstev SDH (1+8 KLASIKA) r. 2016-2020 Požární útok Počet členů družstva - 1 + 8 dle organizačního zařazení a jeho označení V., Sp., S., č.1. až č. 6. Ústroj členů družstva -

Více

Školní vzdělávací program ŠD Školní družina pro všechny

Školní vzdělávací program ŠD Školní družina pro všechny Základní škola a mateřská škola Ludgeřovice, příspěvková organizace Školní vzdělávací program ŠD Školní družina pro všechny Základní škola a mateřská škola Ludgeřovice, příspěvková organizace Markvartovická

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ ROK 2014 /2015

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ ROK 2014 /2015 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ ROK 2014 /2015 S účinností od 1.9.2014 Základní údaje Název a adresa školy : Základní škola pro zrakově postižené Nám. Míru 19, 120 00 Praha 2 Ředitelka školy:

Více

Základní škola Svitávka, okres Blansko Výroční zpráva ZŠ Svitávka za školní rok 2011/2012

Základní škola Svitávka, okres Blansko Výroční zpráva ZŠ Svitávka za školní rok 2011/2012 Základní škola Svitávka, okres Blansko Výroční zpráva ZŠ Svitávka za školní rok 2011/2012 Svitávka 3. září 2012 Vypracoval: Mgr. Aleš Antl ředitel školy Obsah: 1) Základní charakteristika školy 2) Školská

Více

Školní řád Mateřské školy Strunkovice nad Blanicí

Školní řád Mateřské školy Strunkovice nad Blanicí Školní řád Mateřské školy Strunkovice nad Blanicí Zpracovala: Mgr. Hana Pártlová, ředitelka ZŠ a MŠ Strunkovice nad Blanicí Obsah: 1. Úvodní ustanovení 2. Přijímání dětí do mateřské školy 3. Evidence dětí

Více

Minimální preventivní program školní rok 2011/2012

Minimální preventivní program školní rok 2011/2012 Základní škola a Mateřská škola Tasovice, příspěvková organizace, okres Znojmo Minimální preventivní program školní rok 2011/2012 Garant programu (metodik) Mgr. Kamila Reischlová, učitelka ZŠ Tasovice

Více

Děti ze ZŠ Dr. Fr. L. Riegra pomáhají lidem

Děti ze ZŠ Dr. Fr. L. Riegra pomáhají lidem 11. ročník, 5. číslo, 20. ledna 2007, školní rok 2006/07 Školní časopis Řecká 564 na houpačce vydává redakční tým VěŠáK ve spolupráci s Občanským sdružením rodičů a přátel ZŠ Dr. F. L. Riegra Semily ONA

Více

Listopad 2010 TANEČNÍ PRO DEVÁTÉ TŘÍDY. Do tanečních jsme začali chodit v říjnu, tradičně do našeho divadla ve škole.

Listopad 2010 TANEČNÍ PRO DEVÁTÉ TŘÍDY. Do tanečních jsme začali chodit v říjnu, tradičně do našeho divadla ve škole. Listopad 2010 Akcí v tomto měsíci nebylo mnoho, skoro to vypadalo na klid před prosincovou bouří. V prosinci naopak jedna akce stíhá druhou. Přesto to, co se událo v listopadu, skutečně stojí za zmínku.

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD (platný od 1. 10. 2014)

ŠKOLNÍ ŘÁD (platný od 1. 10. 2014) Gymnázium, Praha 6, Arabská 14 Č.j.: 831 / 2014 / 1314 ŠKOLNÍ ŘÁD (platný od 1. 10. 2014) Školní řád Gymnázia, Praha 6, Arabská 14 (dále jen školní řád) vychází ze zákona č.561/2004 Sb. o předškolním,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Základní umělecká škola Ústí nad Labem, Husova 349/19, příspěvková organizace. Školní rok 2009/2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Základní umělecká škola Ústí nad Labem, Husova 349/19, příspěvková organizace. Školní rok 2009/2010 Základní škola a Základní umělecká škola Ústí nad Labem, Husova 349/19, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA Školní rok 2009/2010 ( zpracováno dle vyhlášky č. 225/2009 Sb. ) Září 2010 Obsah: 1. Základní

Více