Až budeš tuto knihu číst, možná Ti bude slza smáčet líc. Né neboj, není jenom o smutku, ale o prostém životu. O životu člověka,

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Až budeš tuto knihu číst, možná Ti bude slza smáčet líc. Né neboj, není jenom o smutku, ale o prostém životu. O životu člověka,"

Transkript

1 Až budeš tuto knihu číst, možná Ti bude slza smáčet líc. Né neboj, není jenom o smutku, ale o prostém životu. O životu člověka, který píše to, co zrovna cítí, i když se to mnohým lidem nelíbí. Do svých veršů své emoce vnáší, tak, jak jde život, a co s sebou přináší.

2 Ztráta Tak jako příroda pláče, tak pláči já. Po ztrátě Tebe lásko má. Kolik úsilí mi to dalo, abych Tě získal na trvalo. Kolik krásných chvil jsme spolu prožili a kolikrát se spolu od srdce zasmáli. To dnes už spolu nespočítáme, i když to oba v mysli máme. Snad až smíchá se čas s osudem, tak znovu se potkáme. Pak společným životem půjdem, a ze všeho radovat se budem. Tak jako příroda pláče, Tak pláči já, po ztrátě Tebe lásko má.

3 Sen Snad to není pouhý sen, ze kterého jsem byl probuzen. O milé dívce se mi zdálo, že s ní budu vstávat každé ráno. Teď tady stojíš Ty a já nevěřím očím svým. Snad nejsi čertovo dítě, ale sám anděl mi posílá Tě, aby jsi chránila duši mou a já Ti byl oporou. Sám sebe štípnout musím, že to není sen, když hledím do Tvých očí. Za ruku Tě vzít chci a nikdy už Tě nepustit. Snad nejsi čertovo dítě, ale sám anděl mi posílá Tě, aby jsi chránila duši mou a já Ti byl oporou.

4 Křehké city Tvé city jsou tak křehké a tolik zranitelné. Stačí maličkost pouze, pak srdce Ti žalem tepe. Náhlé citové nedorozumění Tě ve smutnou dámu promění. Pak dlouho trvá, než začneš se smát a slunce Tě začne zase hřát. Než začneš věřit svému okolí a čas Tě zase v tu krásnou! A veselou dámu promění. Tvé city jsou tak křehké a tolik zranitelné. Stačí maličkost pouze, a pak srdce Ti žalem tepe.

5 Sny Já člověk jsem jako vy, já člověk jsem a mám také své sny, své sny, které bych si rád vyplnil a s vámi tady teď spokojeně žil. Kolik přání člověk může mít a kolik si jich stihne vyplnit. Snad pouze dvě nebo tisíce, než přijde konec, jak zatmění měsíce.

6 Život a láska Z velké lásky se lidi rodí, kvůli lásce také často umírají. Když dívka s přítelem se rozejde a on ji stále miluje, tak velkou bolest ve svém srdci má a svůj život černým rounem zakrývá. Nikdo nechápe jeho činy. Nikdo nechápe proč život si vzal, když životu se tak smál, tak proč už k sakru nežije dál. Všechno v černé barvě viděl, nehleděl na svůj životní úděl, už na tomto světě nemá co dělat, když ta dívka ho přestala milovat. Nikdo nechápe jeho činy. Nikdo nechápe, proč život si vzal, když životu se tak smál, tak proč už k sakru nežije dál.

7 Peníze a láska Tam za obzorem začíná svítat a my budem nový den vítat. Že ráno jsme se zdraví vzbudili, hned nastarujem naše vnitřní hodiny. Ty hodiny, co potichu jdou a stále nás někam ženou. My se už pro lásku neženeme, ale kde peníze seženeme. Čím více peněz v kapse je, tím méně člověk opravdu miluje. Bez velkých peněz, láska je upřímnější, protože oba pořádně prověří, jak věrní si jsou, když jdou tou dobou obtížnou.

8 Vlastní já Proč když člověk leze nahoru, proč mu to jde tak pomalu, ale když padá z výše dolů, pak namele si často hubu. Když narovnat se chce, aby šel a zvednout hlavu, aby zase viděl do dáli, tak všichni ho za blázna mají. Svým vlastním rozumem řídí se sám, že o své já, bude bojovat dál. Aby se znova vzchopil a napravil vše, co ztropil.

9 Příroda Na jaře louky překrásně voní a zvířata se v ní z lásky honí. Po zimním odpočinku teď rozčarovaná je, že všechno krásně kvete, pak se raduje. Za tou vůní, za tím teplem, letěli k nám ptáčci širým světem. Aby tady svoje potomky vychovali a před zimou zase odletěli. Nad těmi vonícími květy včelky bzučí a vybírají, který květ je vlastně sladčí. Aby se na něj posadily a sosáčkama se nakrmily. Teď hojnost potravy mají, že nosí i těm druhým. Vše, co se v jarní přírodě děje, já popsat neumím. Stačí mít otevřené oči a potichu jít. Pak každý uslyší, jak příroda umí žít.

10 Mraky a lodě Po jasném nebi obláčky plují, jak zbloudilé lodi na širém moři. Mráčkům je jedno, kde se ocitnou, ale lodě čekají, kdy svůj přístav naleznou.

11 Únava Před sladkým spánkem pohádku si povídat necháš, že lépe se Ti usíná, když příjemný hlas posloucháš. V Tvých očích únava je vidět a víčka se Ti začínají k zemi sklánět, když pomalu usínáš a něžný hlas při tom posloucháš. Ty také povídat by sis chtěla, jen kdyby si sílu měla. Tvá únava Tě zmáhá moc a já Ti přeji sladkou noc. Hezké sny, ať se Ti zdají a ráno růžové probuzení. V Tvých očích únava je vidět a víčka se Ti začínají sklánět, když pomalu usínáš a něžný hlas při tom posloucháš.

12 Strach V Tvých očích vidím lásku, žal, bolest i radost. A Ty sebe se ptáš, co bude dál. Ne neboj, vždyť křídla anděla máš, i když si jak čertík sama připadáš. To, co celý život hledáš marně, teď já našel v tobě. Tak věř mi, že Tě nezklamu, že velkou oporou Ti zůstanu.

13 Škola života Nejlepší škola na světě, je sám život přece. Život nám stále své lekce dává a nehledí na žádná práva. Ty práva, co jsme si sami vymysleli, abychom se dobře měli. Když na svět přicházíme, tak hned se učit začínáme, jak dýchat, jíst a pít, aby člověk mohl být živ. Jen co se začnem trochu hýbat, zjistíme, že máme ruce a nohy, ale co s nima. Na tu otázku nám život odpoví a člověk se rázem postaví. Začne dělat první krůčky, zjistí také, od čeho jsou ručky, že s nima se dá krásně jíst a dá se do nich něco vzít.

14 Země Z výšky se ten svět tak malý zdá, že snad žádné problémy nemůže mít. Jak krásná ta planeta Země je, když se na ní z dálky koukneme. Do modré barvy je zahalena, jen občas tu modrou překrývá bledá. Čím blíže jsme té naší zemi, tím více barvy mění. Proč náhle svůj lesk ztrácí, když se přibližujem jak ptáci. I ty problémy vidět jsou, jak člověk zemi přetváří v měsíční krajinu.

15 Kdyby Je tolik věcí, co bych Ti chtěl říct, jen otevři oči a pohleď na mou líc. Jak vyznávám se k Tobě a spituji své hříchy, ty, co jsem si natropil a teď jen říkám kdyby. Rty se mi chvějí, ale zimou to není. Já u Tebe sklesle sedím a ty vedle tiše ležíš. Na Tvou tvář mlčky se dívám a cítím, jak slzami tvář smývá. Ano, já pláči za bolest tvou, jenž osud si pohrál s náhodou.

16 Lidská zloba Už mnoho sporů a válek na zemi bylo a lidstvo se ničemu neponaučilo, že kvůli hamižnosti musíme se prát, aby nás národ měl rád. Ať perou se páni, co hamonit se snaží a na světě bude klid všem zbraním. Pak teprve bude ráj na zemi, ten co jsme všichni chtěli. Nebuďme na sebe jako saně, pojďme se radovat, na světě tak krásně je.

17 Obloha Hle, co to po obloze běhá, snad velbloud či zebra. Já vidím i ovčí stádo, když se probouzím ráno. A večer když jdu spát, tak s červánkama bych si chtěl hrát. Spolu s nima dovádět, po obloze se volně procházet.

18 Slunce Tam v dálce jasná hvězda vychází a hřejivé slunce se pomalu ztrácí, aby ráno se k nám vrátilo a zatím jiné lidi zahřálo. Bez slunce nelze žít, stejně jak vodu musíme pít. K životu potřebujeme i vzduch, jinak by to pro nás byla jistá smrt.

19 Cesta daleká Své srdce, Ti tady lásko nechávám, ale se svou myslí, na dalekou cestu se vydávám. Cesta, která mě čeká, nebude nijak lehká. Nevím, kdy vrátím se zpátky, nevím, snad za den, nebo také možná za dva roky. Ta cesta, kterou teď půjdu, se neměří mírou, ale dobou.

20 Láska Říká se, že láska je slepá, ale to pravda není. Láska vidí dobře, jen lidé už ji nevidí.

21 Příroda Pojď, půjdeme spolu zasněženou plání, kde všechny větve se nám sklání. K zemi se pokorně ohýbají, jako když procházejí její páni. Ne, neukláněj se nám příroda mocná, jsme to my, kdo klanět by se měl. Od tebe se pořád máme co učit a ne tě jenom ničit. Ty pláčeš a my se ti smějem, při katastrofě už jen klejem. Že za všechno si vlastně můžem sami, proto bychom tě měli více chránit.

22 Rady Až při posledním loučení, teprve člověk si uvědomí, že neztratil známého či kamaráda, ale člověka, který mu toho tolik dal. Ne, nebyly to peníze, ani dárky, ale prosté životní rady. Rady, které životem si nastřádal a pak druhému je předával. Velkou radost vždycky měl, když ty rady předat směl. Že druzí jeho rady k srdci se berou a mají z nich radost velkou.

23 Květinka Ty jsi moje voňavá květinka, co kvete i v zimě a Tvůj úsměv dokáže tak krásně hřát, i když je třeskutej mráz.

24 Lidstvo Až lidstvo uvidí, to co nevidí, uslyší, to co neslyší, začne vnímat, to co nevnímá a lidé poznají sami sebe, pak teprve tady začne ráj, co bůh si stvořit přál.

25 Výlet Pojedeme spolu na výlet, tam kde šumí moře a příroda své plody nám bude nabízet. Kokosy budou padat z palem dolů, jen pozor, ať nevrátíš se s velkou boulí domů. Opičky budou s náma hrát na schovávanou a chvílemi nám i něco seberou. Kolem budou létat překrásní motýli, až hlava se ti zatočí na chvíli. Všude se tam chodí pěšky, nebo nám půjčí mezky. Ty jezdí na samé dobré věci, které si pak příroda zlikviduje přeci. Vše, co se tam sní, je velice chutné a zdravé, protože jsou to dary přírody a moře. Opičky budou s náma hrát na schovávanou a chvílemi nám i něco seberou. Kolem budou létat překrásní motýli, až hlava se ti zatočí na chvíli.

26 Tělo a divadlo Lidské tělo je jak divadlo. Vše co je vidět, člověk si všímá, ale to co je za oponou skryto už zůstává nepovšimnuto.

27 Mámo Víš mámo kde jsi, kde Tě mám, teď marně Tě tady hledám. Za tvou ruku chci Tě vzíti a po Tvých stříbrných vlasech hladit. Najednou chtěl bych si s Tebou povídat, ale to místo, kde jsi vždycky byla, je náhle tak tiché a prázdné. Nikdy jsem nedokázal přijít, a poděkovat za všecko. Vzít Tě za ruku, pohladit Tvou ustaranou tvář a říct Ti, tady mě máš. Ty jsi své nemoci skrývala a při nich si trpěla. Všichni kolem slepí byli a vůbec si Tě nevšímali, že ty vrásky, co máš na tváři, máš ustarané k nám z lásky. Nikdy jsem nedokázal přijít, a poděkovat za všecko. Vzít Tě za ruku, pohladit Tvou ustaranou tvář a říct Ti, tady mě máš.

28 Hvězdy a terorista Hle, co to támhle v dáli padá, že by hvězdičky, či boing maličký. Tak nevím, zda mám si něco přáti, nebo ať jsou všicky zdrávi. Kéž to ty hvězdy budou a ne terorista, zabývající se nudou. Že Aláh mu věčný život dá, když odpálí se, každý ho bude mít rád. Snad neuvěřil těm hloupostem a neublížil i jiným bytostem. Tak asi to bude roj hvězdiček, na které svítí jasný měsíček.

29 Abecední šprým Alžběta běží celá červená do ďolíčku. Emil frajer gruntuje honem chaloupečky. I jásá klídek, lidi máme nové ňafalo, oranžové quatro. Rád říká svým štěstím to ťapali už wordu. Xena, Yveta zamávaly životu.

30 Rebelská Český národe vstávejme a už k sakru nespěme, vždyť vládní činitelé si dělají co chtějí a obyčejnému lidi se jen smějí. Jejich snaha pouze je, jak obrat pracující lid, aby státní kasa měla klid. Sotva státní kasa je plná, tak politik si hned přidá. Lidem daně sníží, ale všechno vzápětí zdraží. A aby lidé věděli, že vládnutí není žádný med, tak si všichni stěžují a přitom jsou jak květ.

31 Scházíš mi Nevím jak mám Ti říct, že mi scházíš čím dál víc. Slovy to nedokážu vyjádřit a mé city Ty neumíš pochopit. To co já k Tobě stále cítím, když ve svých snech Tě vidím. Kolikrát se vzbudím a za ruku chci Tě vzít, ale když otevřu oči, tak jsi už pryč. Ten koho láska ještě nebolela, tak opravdu nikdy nemiloval.

32 Pohádka Na zámku se stoly prohýbají, pod spoustou dobrého jídla a pití, že přijedou urození princové, pro svou budoucí nevěstu a paní. Dcera krále už dospěla a macecha ji bohatého muže vybrala. Jenže princezna o něj zájem nemá, ve svém srdci lásku k jinému chová. To co se v království děje, nikdo nevidí a každý se jen směje. Pod spoustou pití a hodování netuší, co macecha tam provádí. Macecha její city ale přehlíží a do princových měšců nahlíží. Že nejbohatší jen ten pravý, který jejich chudé království spraví. Když vezme si toho bohatého, zachrání celé království, i otce svého. To co se v království děje nikdo nevidí a každý se jen směje. Pod spoustou pití a hodování netuší, co macecha tam provádí.

33 Princezna je celá znavená, z toho, co pro ni macecha má. Ráda by za muže milého svého, ale macecha jí nutí toho bohatého. Jak to v pohádkách bývá, zjevila se princezně hodná víla. Princezna poslechla všechny její rady a společně macechu oklamaly. Svého milovaného prince si vede a na krále, svého otce, se jen směje.

34 Láska Fortuny Fortuna, ta mocná bohyně všech sázkařů, nezná slitování a má velkou odvahu. Lehce dokáže člověka omámit a z něj všechno vymámit. Ten kdo propadne lásce Fortuny, často přijde o mnoho, ale hlavně o své já! Život se mu pomalu v peklo mění a ani netuší, jak je do ní zamilovaný. Člověka si kolem prstu omotá, aby stále sázel dokola. Jen sázej dokud máš, právě teď je tvůj pravý čas. Ten kdo propadne lásce Fortuny, často přijde o mnoho, ale hlavně o své já! Život se mu pomalu v peklo mění a ani netuší, jak je do ní zamilovaný.

35 Jakmile vycítí, že už nemá nic, tak jde od něj pryč jako papír ho odhodí, vždyť už se jí nehodí. Nechá ho napospas svému osudu a řekne, s tebou já hrát už nebudu. Ten kdo propadne lásce Fortuny, často přijde o mnoho, ale hlavně o své já! Život se mu pomalu v peklo mění a ani netuší, jak je do ní zamilovaný.

36 Nápověda Něco z hůry mi napovídá, běž za ní, to je ta pravá víla. Ta víla, kterou hledáš a po nocích o nich sníváš. Běž za ní a vyznej jí své city, jen neříkej si žádné kdyby. To nevidíš, že své srdce otevřené má, a čeká, kdy do něj vstoupí láska tvá. Tak neboj se a pospíchej a do očí se jí sladce podívej. Řekni jí, že jí to moc sluší a z lásky k ní Ti hoří uši, jak rád jí máš, a co pro tebe znamená, že je to Tvá víla vysněná.

37 Zamilování Snad Amor letěl kolem a vystřelil svůj šíp, nebo napil jsem se z číše lásky a zamiloval se do té plavovlásky. Tam stála sama se svou krásou a já měl hlavu prázdnou. Ústa mi náhle ztuhla, já něco chtěl říct z plna hrdla. Nevím čím to je, že se najednou zamilujem. Snad stačí pohled a jiskra lásky přeskočí a z člověkem to hezky zatočí. Tam stála sama se svou krásou a já měl hlavu prázdnou. Ústa mi náhle ztuhla já něco chtěl říct z plna hrdla.

38 Život Když jsme byli malí tak jsme si jen hráli, jen co jsme ale dospěli, tak jsme pořád dělali. Abychom si v důchodu odpočinuli a na mládí vzpomínali. Jenže na vzpomínky nemáme čas, protože děláme pořád zas a zas, abychom se jako důchodci uživili a na nájem vydělali.

39 Klady a zápory Na každé klady jsou také zápory. Můžeme solit, ale také musíme sladit. Můžeme vařit, ale také musíme chladit. Můžeme spát, ale také musíme bdít. Musíme sčítat, ale také musíme odečítat. Kladů a záporů je mnoho, ale v životě je jen jeden důležitej. Můžeme se narodit, ale umřít, musíme!

40 Letní doba Už aby tu zase byla, ta krásná letní doby. Lidé jsou na sebe milejší, když je počasí teplejší. Holky sundavají kabáty a zkracujou sukně. Muži se radujou, že je po tý zimě.

41 Stížnost bohu Já stěžuju si bohu, že nekoná dobře, když bere hodný lidi k sobě. Ó bože, co jsi to udělal, proč jsi si toho hodného člověka k sobě navždy vzal, proč zlí lidé, po tomhle světě chodí dále a hodní za ně nastavují rámě. Já stěžuju si bohu, že nekoná dobře, když bere hodný lidi k sobě. Dnes už nevítězí dobro nad zlem a pravda nad lží. Ale boháč se chudému vysmívá a silný slabého často mlátívá. Já stěžuju si bohu, že nekoná dobře, když bere hodný lidi k sobě.

42 Tak jaká spravedlnost na tom světě vládne, když i boží ruka nad vším mávne. Rarach se jen konejší, nad tím zmatkem pozemským.

43 Zákon přírody Lidé mají mnoho zákonů ale příroda uznává jen jeden. Žer, nebo budeš sežrán. A někteří z nás se ho drží zas a zas.

44 Láska a peníze Peníze jsou krásné, ale upřímná láska, má mnohem větší cenu.

45 Život Co je život ve své podstatě: Poznání něčeho i někoho, zklamání i naděje. Je teda lepší poznat a zažít něco neopakovatelného a pak věřit a doufat, že i tomu druhému to začne chybět. A pokud ne, tak už raději neprožít nic, protože by mohla přijít bolest následná. A pokud o tom někteří nepřemýšlí, je pro ně život jednodušší.

46 Povrchnost Někdo se honosí titulem a přesto není člověkem. Jiný zas chodí jako páv a myslí si, že je světa pán. Mnoho lidí změní jejich postavení a nepřemýšlí, jak se jim život mění. Už nedokážou radovat se z prostých věcí, vždyť jsou někdo přeci. Někdo honosí se titulem a přesto není člověkem. Jiný zas chodí jako páv a myslí si, že je světa pán. Nedokážou se od srdce radovat, mají přece školy, na to, jak se správně chovat. Kdy smát se, a co můžou říct jsou přece jiní než obyčejnej lid. Někdo honosí se titulem a přesto není člověkem. Jiný zas chodí jako páv a myslí si, že je světa pán.

47 Ale když sundáme šaty, jsme všichni stejní přeci. Tak proč jsou někteří lidé tak povrchní, když bez šatů jsou stejní jako my?

48 Hodování a věk Celou noc hoduješ a pak se divíš, že ráno nevstaneš, že je ti zle a nevolno a všechno stojí za hovno. V mládí člověk mohl si užívat a nemusel ni předstírat, že je mu dobře a nemusí ani spát a může táhnout dál. Celou noc hoduješ a pak se divíš, že ráno nevstaneš, že je ti zle a nevolno a všechno stojí za hovno. Jak člověk stárne jeho organismus slábne. Už toho tolik nevydrží a je rád, že jen tak drží. Celou noc hoduješ a pak se divíš, že ráno nevstaneš, že je ti zle a nevolno a všechno stojí za hovno.

49 Z toho všeho plyne jedno, že dříve člověk hodoval tři dny a bylo mu špatně jeden den. Ve stáří hoduje člověk jeden den, ale je mu špatně tři dny.

50 Pojď blíž Pojď ke mně lásko má blíž a natav mi svoji líc. Já utřu kapky deště, co stékají po tobě ještě. Ten déšť, přišel jak blesk z čistého nebe, snad je to důkaz, jak miluju tebe. Bez tebe nemůžu žít, Ty jsi pro mě vším. Pojď ke mně lásko má blíž a natav mi svoji líc. Já utřu kapky deště, co stékají po tobě ještě. Ty mi dáváš sílu abych žil, dáváš mi i víru abych snil. Ty máš v sobě co žádná jiná, jsi tak čistá, jak obloha jasná. Pojď ke mně lásko má blíž a natav mi svoji líc. Já utřu kapky deště, co stékají po tobě ještě.

51 Pohoda Až zapálím voňavé svíce, snad nemusím ti říkat více. Pojď si sednout lásko ke stolu, budem si vychutnávat pohodu. Uvařím něco dobrého k jídlu a vychladím lahvinku vína. Jahody do sektu připravím a příjemná hudba se naladí. Až zapálím voňavé svíce, snad nemusím ti říkat více. Pojď si sednout lásko ke stolu, budem si vychutnávat pohodu. Nic nemusíme si říkat, jen očima se budem vnímat. Naše ústa budou mlčet, aby ťukání skleniček bylo slyšet. Až zapálím voňavé svíce, snad nemusím ti říkat více. Pojď si sednout lásko ke stolu, budem si vychutnávat pohodu.

52 Při ťuknutí sklenice, zatančí nám plamínek ze svíce. Ten tichý náš společník co zpříjemňuje nám náladu večerní. Až zapálím voňavé svíce, snad nemusím ti říkat více. Pojď si sednout lásko ke stolu, budem si vychutnávat pohodu.

53 Neznámá cesta Já, odcházím někam, kde nevím co čeká. Ta cesta není v žádný mapě, ale každý ji nosí v sobě. Ta cesta má jeden směr pouze tam a né už zpět.

54 Srdce na okně Maluju prstem na zamrzlé okno velké srdce, které vydrží mnoho. Love you baby je pod ním napsáno, abys ho viděla každé ráno. Ráno, když vstáváš a z okna hledíš, jak sníh se z nebes sype dolů.

55 Ráno Ráno ptáci začínají zpívat a nový den budou vítat. Já ještě přiložím na oheň, než vyjde slunce za obzorem. Zima nám lásko nebyla, ty ses ke mně tulila. Oheň nás zahříval a já tebe objímal.

56 Vše rychle Rozhlížím se kolem sebe a marně přemýšlím, co se to s námi děje. Všichni chvátají a nevnímají okolní svět, jen aby rychle byly tam a zase zpět. Z práce rychle nakoupit a rychle usednout k televizi. Pak rychle jít spát, abychom mohli zase rychle vstát a do práce se hnát. Neustále se někam chvátá a stejně se nic nestíhá. Tak, jak to teda dělali naši předci, že všechno stíhali přeci. To neměli počítače, ani mobily, přesto na návštěvy k sobě chodili. Snad proto se znali víc a ve všem si vyšli vstříc.

57 Rozchod Nenech mě lásko venku stát, já tě mám vážně rád. Jen poslouchej co ti tady říkám a do očí se ti upřímně dívám. Celou noc jsme se rádi měli, tak proč to najednou měnit. Jaký vzrat v tobě nastal, abych teď tady stál sám.

58 Věk a hraní Hej člověče pojď se smát, hej člověče pojď si s náma hrát. Nekoukej na to kolik je ti let a pojď se s náma radovat hned. Aby si člověk mohl hrát, nemusí být jenom mlád. Stačí když nebude vnímat svůj věk a okolní svět. Hej člověče pojď se smát, hej člověče pojď si s náma hrát. Nekoukej na to kolik je ti let a pojď se s náma radovat hned. Ze života budem se radovat a dovádět, hlouposti jak malé děti provádět. Zapomenem na okolní svět, tak nestyď se a pojď k nám teď. Hej člověče pojď se smát, hej člověče pojď si s náma hrát. Nekoukej na to kolik je ti let a pojď se s náma radovat hned.

59 Bláznivej život. Méně znamenát více a pomaleji vlastně rychlej. Za něčím se ženeme a ono nám to stále utíká. Kolikrát ale stojíme na místě a všechno přijde za náma.

60 Velké tělo Ten chlap velký jak hora byl a velkými svaly se honosil, snad proto každý se ho bál a on nechtěl být přesto sám. Přes ty svaly veliké, nikdo nevšímal si, že má srdce žalem nalité. Každý koukal na to velké tělo a nikdo netušil co by vlastně chtělo. Co cítí a co by si přál, aby se svým srdcem už nebyl sám.

61 Posudek z pohledu Ten kdo mě nezná nechápe, jak vlastně můžu žít. Ale ten kdo mě už pozná, začíná pomalu chápat, že mě vůbec neznal. A přitom si svůj posudek z prvního pohledu udělal.

62 Počkej dívko Já teď chvátám za tou sličnou děvou a nekoukám co se děje za mnou. Hledím jenom dopředu, na tu krásku nesmělou. Počkej dívko nechvátej, já nejsem tak rychlej. Počkej malou chviličku, ať můžu ti dát voňavou kytičku. Snad že je tak nesmělá, červená se jak jahoda. V očích leskne si jí plamínek, co vykřesal ze studu kamínek. Počkej dívko nechvátej, já nejsem tak rychlej. Počkej malou chviličku, ať můžu ti dát voňavou kytičku. Prosím přijmi květinu ode mě, která je jen pro tebe. Na louce voňavé natrhaná a od srdce darovaná.

63 Moderní pohodlí Místo ptáčků nám nad hlavami, létají samá letadla. A místo volně pobýhající zvířeny, se kolem nás prohání samé stroje. Už tak pohodlní jsme, že se nám chodit nechce a všude se dovezem. Všude máme mobily a počítače a přesto se neznáme a nedomluvíme. A tak přes ten moderní svět, ani neslyšíme ptačí zpěv. Jak příroda si povídá to člověku už uniká.

64 Noční procházka Jdem spolu pod noční oblohou a jen posloucháme jak noha jde za nohou. Mlčky jdem a neříkáme nic a vánek nám ochlazuje líc.

65 Krásná řeč Že nejde napsat báseň bez y a i to hloupost je kdo řekl. Možné je vše jen potřeba je správně poskládat slova. Slov máme mnoho jen je znát a nebát se je skloňovat. Malá ukázka následuje, že bez toho to jde. Tvá krásná rudá tvář, má barvu jak severská zář. Tvůj parfém má krásné aroma, to je pro nás muže, sladká pohroma.

66 Osada Do vlaku společně nasedáme a naposled své osadě zamáváme, že vrátíme se všichni zas, až zazní jara hlas. Celta, lžička, nůž a sekyrka, to naše domácnost jenom byla. Nic jiného třeba nebylo a všem se nám na osadě líbilo. Do vlaku společně nasedáme a naposled své osadě zamáváme, že vrátíme se všichni zas, až zazní jara hlas. Večer aby smutno nebylo, hrálo se a zpívalo. Kapku rumu jsme i vypili a přitom se krásně bavili. Do vlaku společně nasedáme a naposled své osadě zamáváme, že vrátíme se všichni zas, až zazní jara hlas.

67 Tak ahoj naše osado, kde nás všechno bavilo. Všichni se měli rádi, a poznali jsme i nové kamarády.

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

Slavnost Ježíše Krista Krále. Cyklus B Mt 25,31-46

Slavnost Ježíše Krista Krále. Cyklus B Mt 25,31-46 Slavnost Ježíše Krista Krále Cyklus B Mt 25,31-46 Má sílo Má sílo, k Tobě vzhlížím, má sílo Tobě zpívám, neboť ty Bože jsi útočiště mé. Pane můj, lásko má, Ty Bože jsi útočiště mé. Pane smiluj se Čtení

Více

Podpořte vydání knihy Básní a Energetických obrázků Duchovní léčitelky. S fotografiemi

Podpořte vydání knihy Básní a Energetických obrázků Duchovní léčitelky. S fotografiemi Podpořte vydání knihy Básní a Energetických obrázků Duchovní léčitelky S fotografiemi Část peněz ze zisku této knihy věnuje na podporu centra www.nightlife.mypage.cz Brána k uzdravení Těla, Duše i Světa.

Více

3. Kousky veršů (Poupata)

3. Kousky veršů (Poupata) 1. esta poslední kapky (Poupata) mi mi 1. Sklenici vína dolej nám, ó, Pane, mi mi dokud tam na dně něco zbejvá, Pane, nebudem vědět o těle, duše se vínem umeje, nebudem bdít a nebudem spát, ó, Pane. 2.

Více

O PŘÍTELI. Přítel je člověk ten, kdo pozná i Tvůj sen... Kdo o Tebe se bojí, kdo nablízku Ti stojí...

O PŘÍTELI. Přítel je člověk ten, kdo pozná i Tvůj sen... Kdo o Tebe se bojí, kdo nablízku Ti stojí... O PŘÍTELI Přítel je člověk ten, kdo pozná i Tvůj sen... Kdo o Tebe se bojí, kdo nablízku Ti stojí... Kdo pomocnou ruku podá, radost a odvahu Ti dodá... Kdo povzbudivá slova, Ti říká, píše, znova... Kdo

Více

2. Čisté víno (Sem tam)

2. Čisté víno (Sem tam) 1. Čekání na zázrak (Sem tam) H # 1. Už padá půlnoc, zní jen můj těžký krok, oblohou snáší se k zemi mráz, vítr ztichl, zbyl jenom úplněk, () i čas zůstal na chvíli stát. 2. jinak nic, pouze průhledný

Více

Samuel van Tongel. Nevinnosti I

Samuel van Tongel. Nevinnosti I Samuel van Tongel Nevinnosti I Studený vítr ochlazoval jinak teplý večer při svitu zapadajícího slunce, jehož barva se měnila při každém mraku, který se na překrásném oranžovo-modrém nebi ocitl. Na stromech

Více

JAK SE MARTÍNEK ZTRATIL

JAK SE MARTÍNEK ZTRATIL JAK SE MARTÍNEK ZTRATIL M ta ta, mta ta, mta ta hraje hudba u velikého kolotoče. Prásk, prásk střílí puška na střelnici. Tutú, tutú houká holčička na trumpetu s třásněmi. A těch lidí! Martínku, drž se

Více

Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ

Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ 1 Copyright Radomír Hanzelka, 2013 www.radomirhanzelka.cz Všechna práva vyhrazena Vytiskla a vydala: Nová Forma s.r.o. www.novaforma.cz Vydání první ISBN 2

Více

CD IPD PRAHA IPD Kouzelná duha. Kouzelná duho, záři nade mnou, svými barvami, mě ochraňuj.

CD IPD PRAHA IPD Kouzelná duha. Kouzelná duho, záři nade mnou, svými barvami, mě ochraňuj. IP PRAHA 2017 01. IP Větrný mlýn V ručičkách svou lásku probudím, aby roztočila větrný mlýn, od něj vítr fouká do výšin, kde sluníčko svítí. 02. IP Motýlku, vyleť výš Motýlku, motýlku, vyleť výš, vyleť

Více

Byla to láska. Kytička milostné poezie. Obsah: Když jsem byla hodně malá. Pomalu vrůstám do tebe. Kdybych to dovedl. Byla to láska.

Byla to láska. Kytička milostné poezie. Obsah: Když jsem byla hodně malá. Pomalu vrůstám do tebe. Kdybych to dovedl. Byla to láska. Byla to láska Kytička milostné poezie Obsah: Když jsem byla hodně malá Pomalu vrůstám do tebe Kdybych to dovedl Byla to láska Magdaléna Štěpán Křivánek GRANO SALIS NETWORK 2004 www.granosalis.cz Když jsem

Více

Jindřiška Šindlerová Projdi se mnou

Jindřiška Šindlerová Projdi se mnou Jindřiška Šindlerová Projdi se mnou edice Knihovnicka.cz Tribun EU 2008 Jindřiška Šindlerová Projdi se mnou edice Knihovnicka.cz Tribun EU 2008 KATALOGIZACE V KNIZE - NÁRODNÍ KNIHOVNA ČR Šindlerová, Jindřiška

Více

MŮJ STRACH. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza

MŮJ STRACH. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza MŮJ STRACH Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza Byla jsem hrozně vyděšená, hlavně z toho, že lidé, které jsem zázrakem potkala, mě jednoduše opustí. Proč by někdo

Více

Můj strach. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje.

Můj strach. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. Můj strach Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza Byla jsem hrozně vyděšená, hlavně z toho, že lidé, které jsem zázrakem potkala, mě jednoduše opustí. Proč by někdo

Více

NOCTURNO 2014. Do hlubin. Za okny měsíc neúspěšně trhá z očí noci třešně ne, nejsou to třešně, jsou to slzy a v nich se choulíme v jantaru zmrzlí

NOCTURNO 2014. Do hlubin. Za okny měsíc neúspěšně trhá z očí noci třešně ne, nejsou to třešně, jsou to slzy a v nich se choulíme v jantaru zmrzlí NOCTURNO 2014 Do hlubin Za okny měsíc neúspěšně trhá z očí noci třešně ne, nejsou to třešně, jsou to slzy a v nich se choulíme v jantaru zmrzlí Jsme to, nejsme to my zakletý v jantaru váhání Dívej se na

Více

Zdeněk Svěrák. Jaroslav Uhlíř

Zdeněk Svěrák. Jaroslav Uhlíř Zdeněk Svěrák Jaroslav Uhlíř Barbora píše z tábora 2 Maminko, tatínku posílám vám vzpomínku z letního tábora Jistě víte, že vám píše vaše dcera Barbora Strava se nedá jíst dneska byl jen zelný list polívka

Více

Cesta ke hvězdám Oldřiška Zíková

Cesta ke hvězdám Oldřiška Zíková Cesta ke hvězdám Oldřiška Zíková Každý si pod pojmem cesta ke hvězdám představí něco jiného. Jeden si bude představovat chodník slávy v Los Angeles, další si sní o své cestě ke hvězdám a někdo úplně jiný

Více

Čekám svůj den. 1. Pěší pták (M. David / P. Vrba) 2. Můžeš lhát ( P. Krejča / P. Vrba) 3. Můra (P. Janda / P. Vrba)

Čekám svůj den. 1. Pěší pták (M. David / P. Vrba) 2. Můžeš lhát ( P. Krejča / P. Vrba) 3. Můra (P. Janda / P. Vrba) Čekám svůj den 1. Pěší pták (M. David / P. Vrba) 2. Můžeš lhát ( P. Krejča / P. Vrba) 3. Můra (P. Janda / P. Vrba) 4. Čekám svůj den (P. Krejča / P. Vrba) 5. Nic víc (P. Janda / P. Vrba) 6. Na háku (M.

Více

Bodláky ve vlasech. Emi Ami D

Bodláky ve vlasech. Emi Ami D Bodláky ve vlasech Emi Ami D 1. Do vlasů bláznivej kluk mi bodláky dával, Emi C F D za tuhle kytku pak všechno chtěl mít, D Ami H7 svatební menuet mi na stýblo hrával, C D D7(-) že prej se musíme vzít.

Více

noční motýl prosím tě otevři

noční motýl prosím tě otevři když spíš když spíš má ticho zvláštní něhu svět ustane v svém koloběhu když spíš co tvůj sen skrývá nemám zdání zdá se ti asi o létání když spíš pokoj má barvu zralých pšenic slunce už sahá do okenic když

Více

Cesta života / Cesta lásky

Cesta života / Cesta lásky Kudy do nebe Cesta života / Cesta lásky Cesta života Smyslem života není jen někam jít. Chceme-li, aby náš život měl smysl, je třeba mít cíl, který stojí za to, abychom kvůli němu občas museli překonat

Více

No, jednou jsem takhle poprvé snědla moc třešní a pak jsem to zapila vodou.

No, jednou jsem takhle poprvé snědla moc třešní a pak jsem to zapila vodou. 40.V Ý S T U P Eva, Bára (EVA s BÁROU stojí na lávce, hraje Bářin magnetofon) Mami, byla jsi taky někdy takhle zamilovaná? Nemyslím do táty, myslím úplně poprvé? První láska! Když jsi cítila, že je to

Více

OSTRUZINY.cz. Žebříček TOP 10 básní z PSANCI.cz ZÁŘÍ 2007

OSTRUZINY.cz. Žebříček TOP 10 básní z PSANCI.cz ZÁŘÍ 2007 OSTRUZINY.cz Žebříček TOP 10 básní z PSANCI.cz ZÁŘÍ 2007 1. Dole...nahoře (od LUKiO) 2. Tajemství (od Zorik von Masimo) 3. Linnéa (od otazník) 4. Dopravní modlitbička (od Lizzzie) 5. Definice lásky (od

Více

Byl jednou jeden princ. Janči se jmenoval. A ten princ Janči byl chudý. Nebydlel v zámku, ale ve vesnici

Byl jednou jeden princ. Janči se jmenoval. A ten princ Janči byl chudý. Nebydlel v zámku, ale ve vesnici Kašpárek (Vypravěč) Princ Janči Chůva (Babička) Žába Princezna Janička Král Čert Světnice Vesnice Komnata Podhradí Les Přídavné kulisy: studna Smrk Kašpárek nebo vypravěč: Byl jednou jeden princ. Janči

Více

BLÁZEN kapo 2. intro: G G maj C G am G D. G 1. V listí a sám G maj nad hlavou mám. hvězdy a plno dětských snů G mraky dál jdou.

BLÁZEN kapo 2. intro: G G maj C G am G D. G 1. V listí a sám G maj nad hlavou mám. hvězdy a plno dětských snů G mraky dál jdou. BLÁZN kapo 2 FOOL HRT MMORY Blake Mevis/ H. Raclavský intro: maj am 1. V listí a sám maj nad hlavou mám hvězdy a plno dětských snů mraky dál jdou maj kreslí tu svou dalekou cestu k obzorům. am Po bílých

Více

Rady pro pokročilou duši

Rady pro pokročilou duši Rady pro pokročilou duši Richard Bach Příručka Mesiáše Rady pro pokročilou duši Nejlepší způsob, jak se vyhnout odpovědnosti, je říct: Mám odpovědnost. Tví přátelé tě během první minuty vašeho setkání

Více

Fotografie Jiřího Ortena: originály archiválií jsou uložené v Památníku národního písemnictví literární archiv.

Fotografie Jiřího Ortena: originály archiválií jsou uložené v Památníku národního písemnictví literární archiv. Znění tohoto textu vychází z díla Knihy veršů tak, jak bylo vydáno nakladatelstvím Český spisovatel v roce 1995 (ORTEN, Jiří. Knihy veršů. 1. vyd. Praha: Český spisovatel, 1995. 301 s. Spisy Jiřího Ortena,

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

Legenda o třech stromech

Legenda o třech stromech Legenda o třech stromech Legenda o třech stromech je v tomto setkání s malými metodickými úpravami zpracována v rámci jednoho setkání pro skupinu mládeže a dospělých včetně seniorů. Ve středu zájmu není

Více

Alison Gross Am G C E7 Am G C Dm E7 1. Když zapadlo slunce a vkradla se noc a v šedivých mracích se ztrácel den, Am G C E7 Am G Am a když síly zla ve tmě převzaly moc, tu Alison Gross vyšla z hradu ven.

Více

1 NA CHALUPU, KAM NECHCI

1 NA CHALUPU, KAM NECHCI 1 NA CHALUPU, KAM NECHCI Za výzo jsem dostal od mámy a Richarda Nintendo. Chtěl jsem ho nechat doma, aby bylo jasný, že si mě za dárek, i když je suprovej, nemůžou koupit. Stejně to vymyslel on, mamka

Více

TEXTY VOJTĚCH MALACH 2003

TEXTY VOJTĚCH MALACH 2003 TEXTY VOJTĚCH MALACH 2003 TMA SE SNÁŠÍ NA MĚSTO TAK TĚ PROSÍM BUĎ SE MNOU UPÍR KROUŽÍ KOLEM NÁS SCHOVEJ HLAVU POD POLŠTÁŘ ZKOUŠÍM TO DÁL R. ZKOUŠÍM TO DÁL DOTKOUT SE OBLAKŮ ZKOUŠÍM TO DÁL DOTKNOUT SE HVĚZD

Více

ŽALM 23,4A JAN ASSZONYI. SCB BRNO - KOUNICOVA Jan Asszonyi 2015_051 04 Ž23 - Rokle stínu smrti.docx 4. 10. 2015

ŽALM 23,4A JAN ASSZONYI. SCB BRNO - KOUNICOVA Jan Asszonyi 2015_051 04 Ž23 - Rokle stínu smrti.docx 4. 10. 2015 2015 Hospodin vede na různá místa zelené pastvy, stezky spravedlnosti. Po příjemných cestách pomyslel David na cestu roklí stínu smrti. Tam se nebude bát. Ne pro svo odvahu, nýbrž pro přítomnost pastýře.

Více

Lord You're Mighty. Youthful Praise. Pane, jsi mocný...

Lord You're Mighty. Youthful Praise. Pane, jsi mocný... Lord You're Mighty Youthful Praise Pane, jsi mocný... Hospodine, jak veliké je Tvé jméno po vší zemi, svou slávou převyšuješ nebesa i zemi- Když přemýšlím o všem, co jsi stvořil: slunce, měsíc a hvězdy,

Více

Ježibaba: Čert: Vodník: Princ Král. Kašpárek: Princezna. les, smrk komnata podhradí, smrk. Kašpárek, ježibaba (princezna), vodník, čert

Ježibaba: Čert: Vodník: Princ Král. Kašpárek: Princezna. les, smrk komnata podhradí, smrk. Kašpárek, ježibaba (princezna), vodník, čert Ježibaba Čert Vodník Princ Král Kašpárek Princezna les, smrk komnata podhradí, smrk Kašpárek, ježibaba (princezna), vodník, čert Děti! Taky jste si všimly, že většina pohádek je o krásných princeznách

Více

Do soutěže bylo zasláno více než 30 prací. Vítězné práce:

Do soutěže bylo zasláno více než 30 prací. Vítězné práce: Do soutěže bylo zasláno více než 30 prací. Vítězné práce: Někteří se ptají, co by dělali s knihou. Já se spíš ptám, co bych dělal bez knihy. Ivo Ondráček SPgŠ Znojmo Jaro, léto, podzim, zima, číst si knížku

Více

VĚČNÝ OUTSIDER Pavel Kopáček

VĚČNÝ OUTSIDER Pavel Kopáček VĚČNÝ OUTSIDER Pavel Kopáček 1 Vydavatel: Jan Šuba-Makniha.cz rok vydání: 2015 Jan Šuba-Makniha.cz Všechna práva vyhrazena! ISBN 978-80-88080-48-0 (pdf) ISBN 978-80-88080-49-7 (epub) ISBN 978-80-88080-50-3

Více

Ztichlým večerem kráčí postava vypadá jako že nespěchá Kolem se míhá minulost i dnešek

Ztichlým večerem kráčí postava vypadá jako že nespěchá Kolem se míhá minulost i dnešek Polendář 009 Jan Bezděk Pavla Jurigová Milý poutníče, procházející jednotlivými stránkami tohoto Polendáře, měsíci roku, cestami života, jdi s cílem ve svém srdci, pak nebude nikdy vzdálená tvá představa

Více

pískovaný celopísek jen text (negativ) (pozitiv) Pískování na láhev vína: + cena vína dle Vašeho výběru (pouze láhve VÍNO HRUŠKA) Pískování na přání:

pískovaný celopísek jen text (negativ) (pozitiv) Pískování na láhev vína: + cena vína dle Vašeho výběru (pouze láhve VÍNO HRUŠKA) Pískování na přání: Pískování na láhev vína: 149,- Kč + cena vína dle Vašeho výběru (pouze láhve VÍNO HRUŠKA) Pískování na přání: 199,- Kč (vlastní obrázek, vlastní delší texty) + cena vína dle Vašeho výběru (pouze láhve

Více

Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů.

Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů. Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů. Čekal tak toužebně, že by nebylo divu, kdyby se objevili ve

Více

Návštěva. 2 vyučovací hodiny 4.ročník 4letého gymnázia vstup do tématu kooperativní vyučování metody dramatické výchovy

Návštěva. 2 vyučovací hodiny 4.ročník 4letého gymnázia vstup do tématu kooperativní vyučování metody dramatické výchovy Návštěva 2 vyučovací hodiny 4.ročník 4letého gymnázia vstup do tématu kooperativní vyučování metody dramatické výchovy 1. Co si s sebou vezmete na dalekou cestu? Psaní seznamů Max.5min 2. Kam jedeme? báseň

Více

Zatím sestoupi1 s nebe anděl v bílém rouchu. Odvalil od hrobky kámen a posadil a něj. Vojáci se zděsili a utekli. Za chvíli potom přišly k hrobu zbožn

Zatím sestoupi1 s nebe anděl v bílém rouchu. Odvalil od hrobky kámen a posadil a něj. Vojáci se zděsili a utekli. Za chvíli potom přišly k hrobu zbožn ZMRTVÝCHVSTÁNÍ Ježíšovi nepřátelé zvítězili. Ježíš byl mrtev, jeho učedníci rozptýleni. Všemu byl konec. Zlí lidé nechtěli poslouchat Ježíšovo učení a teď, když byl mrtev, se radovali. Ježíš však řekl:

Více

OSTRUŽINY. Žebříček TOP 10 básní z PSANCI.cz DUBEN 2009

OSTRUŽINY. Žebříček TOP 10 básní z PSANCI.cz DUBEN 2009 OSTRUŽINY Žebříček TOP 10 básní z PSANCI.cz DUBEN 2009 1. Po sklence (od milancholik) 2. Jak se dýchá ticho (od Lizzzie) 3. Noční víla (od nevěrná) 4. Po hádce (od ivkaja) 5. Vstoupil jsi (od Verena) 6.

Více

28. neděle v mezidobí. Cyklus B Mk 10,17-30

28. neděle v mezidobí. Cyklus B Mk 10,17-30 28. neděle v mezidobí Cyklus B Mk 10,17-30 Hosana 1. /:Hosana, hosana, hosana Bohu na nebi!:/ Jméno slavíme Tvé (hosana aleluja), chválí Tě srdce mé (hosana aleluja), vyvýšen buď, ó Bože náš, hosana Bohu

Více

Kamila Krátká z 8.A. KLEC a KLÍČ. Jestlipak víte, co se stane s člověkem, jenž utíká před světem? Stane se z něj to, co už nikdo nevidí,

Kamila Krátká z 8.A. KLEC a KLÍČ. Jestlipak víte, co se stane s člověkem, jenž utíká před světem? Stane se z něj to, co už nikdo nevidí, Kamila Krátká z 8.A píše poezii a v letošním roce získala za přednes básně Klec a klíč na regionální recitační soutěži Dětská scéna 2013 ocenění za autorský přínos. Ukázky z její tvorby zveřejňujeme v

Více

TÉMA. Pochopila jsem ajurvédu takto: Autor : Matusáková Vlasta

TÉMA. Pochopila jsem ajurvédu takto: Autor : Matusáková Vlasta TÉMA Pochopila jsem ajurvédu takto: Autor : Matusáková Vlasta Abych mohla napsat jak jsem pochopila ajurvédu, tak se musím nejdříve zamyslet nad tím co to je - pochopení. Pochopení chápat věci realisticky.

Více

na jeho límci. Mnohokrát jsem vynesla

na jeho límci. Mnohokrát jsem vynesla Jednoho dne na jeho límci. tento malý hmyz ven, měl učitel narozeniny. Ti lidé se zase předem domluvili: Co kdybychom vyhlásili soutěž o nejlepší oblečení jako dárek na učitelovy narozeniny? Musely ho

Více

A Vike šel domů a vysadil dveře hlavního vchodu. Pak ohnul dvě pružné, pevné mladé břízky, které stá-

A Vike šel domů a vysadil dveře hlavního vchodu. Pak ohnul dvě pružné, pevné mladé břízky, které stá- Soutěž Následujícího dne v šest hodin ráno se Halvar a Vike posilnili několika miskami ovesné polévky, kterou matka Ylva uměla tak výborně vařit, a vydali se k hromadám kamení. Mezi oběma hromadami byl

Více

O ZUZANCE pro holčičky, kluky a jejich rodiče

O ZUZANCE pro holčičky, kluky a jejich rodiče O ZUZANCE pro holčičky, kluky a jejich rodiče Maminka: Zuzanko, jsi celý den zavřená v pokojíčku. Co tu pořád děláš? Zuzanka: Mám tady králíčka Mrkvičku. Podívej, mami! Maminka: Aha, tak až si vyhraješ,

Více

Klasické pohádky. Medvídek Pú. http://deti.e-papa.cz Page 1/5

Klasické pohádky. Medvídek Pú. http://deti.e-papa.cz Page 1/5 Klasické pohádky Medvídek Pú Page 1/5 Tady jde ze schodů za Kryštůfkem Robinem Michal Medvěd hlavou napřed, bum, bum, bum. Jinak to ani neumí, ale někdy mu připadá, že to přece jen musí jít taky jinak,

Více

Honzík. dobrodružství v městečku Postýlkov

Honzík. dobrodružství v městečku Postýlkov Honzík a jeho dobrodružství v městečku Postýlkov Je brzy ráno. Sluníčko nakukuje do Honzíkovy ložnice. Honzík leží v posteli a spí. Áááááá Honzík se vzbudí a zívne si. Otočí se na bok. Pak se s úlekem

Více

Literární sešity. ZŠ B. Dvorského. Zdál se mi sen Lucie Zedníková, 8.B. Zdál se mi sen, jehož význam byl skrytý,

Literární sešity. ZŠ B. Dvorského. Zdál se mi sen Lucie Zedníková, 8.B. Zdál se mi sen, jehož význam byl skrytý, Literární sešity 2016-17 7 ZŠ B. Dvorského Zdál se mi sen Lucie Zedníková, 8.B jehož význam byl skrytý, i barva nebes celý svět byl jednolitý, samá šeď, avšak mnoho odstínů, nerozeznám tam světlo od stínů.

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví

Ukázka knihy z internetového knihkupectví Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Neznámá V mé době Pohled na nebe Na farmě své V přírodě živé V mé době farmářské Hvězdy na obloze nebeské V horách zářivé V přírodě hravé V mé době

Více

Pracovní listy. Workshop - Růžena Nekudová Jak se zbavit starých návyků a vytvořit si nové

Pracovní listy. Workshop - Růžena Nekudová Jak se zbavit starých návyků a vytvořit si nové Pracovní listy Workshop - Růžena Nekudová Jak se zbavit starých návyků a vytvořit si nové Zadání: Zapiš si všechna negativní přesvědčení, která máš nebo si myslíš, že máš o sebevědomí, v oblasti dosahování

Více

ALBATROS MaS ve skole_ _cz.indd :30:45

ALBATROS MaS ve skole_ _cz.indd :30:45 ALBATROS Miloš Macourek Adolf Born Mach a Šebestová ve škole Mach a Šebestová ve škole MILOŠ MACOUREK ADOLF BORN Albatros Miloš Macourek heir, 1982 Illustrations Adolf Born, 1982 ISBN 978-80-00-02867-5

Více

Proměna listopad 1932

Proměna listopad 1932 Osudové obrazy z doby mého duchovního žákovství Ludwig Polzer-Hoditz Proměna listopad 1932 V pozadí hrad Křivoklát. Tytéž osoby jako v předchozím obraze, sedící na lavičce v rozhovoru. Já: Bylo pro mne

Více

Nebe plné červánku. Jsem zpátky. 1 Nebe plné červánků

Nebe plné červánku. Jsem zpátky. 1 Nebe plné červánků 2008 Jsem zpátky 1 Nebe plné červánků 2 Nekonečná 3 Léto 4 Tři oříšky 5 Scházíš mi čím dál víc 6 Rozvíjej se poupátko 7 Láska má je zákon 8 Ve jménu lásky Nebe plné červánku Přiznávám, že čas od času o

Více

Prosím Dovol mi dotknout se myšlenkou Tvého ticha, vnořit se do barev Tvých a tóny prstů s Tebou tvořit duhové mosty (2. 6. 2013)

Prosím Dovol mi dotknout se myšlenkou Tvého ticha, vnořit se do barev Tvých a tóny prstů s Tebou tvořit duhové mosty (2. 6. 2013) Prosím Dovol mi dotknout se myšlenkou Tvého ticha, vnořit se do barev Tvých a tóny prstů s Tebou tvořit duhové mosty do S T Ř E D U (2. 6. 2013) Sami a spolu nahoru dolu ve zpěvu ptáků v zrcátku mraků

Více

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ Obsah MILOST Milost je projevem Boží lásky k nám. 1. Máš přednost 9 2. Veliká bouřka 13 3. Žena u studny 17 4. Snídaně s Ježíšem 21 UCTÍVÁNÍ Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. 5. Kdykoli

Více

LOUČENÍ. K.D.Charlie6

LOUČENÍ. K.D.Charlie6 STRÁŽCE Zlé síly jsem vyprovodil na okraj propasti šílené dimenze Odemkl klíčem, pootevřel dveře zlehounka, aby jemný vánek odvál všechnu zlobu z mého srdce Teď tu stojím čistý jako křišťál, Přichystán

Více

Deník,,správnýho psa

Deník,,správnýho psa Deník,,správnýho psa Ne, ne, ne a ještě jednou ne! Neolíznu tě! A nekoukej tak na mě! Opakoval jsem, ale marně. Aneta se na mě pořád koukala svýma smutnýma očima a musím říct, že tohle jí jde fakt dobře.

Více

Malý Ježíš měl také malé kamarády. Nazaretské děti si s ním rády hrály. Ježíš se vždycky nejdříve zeptal maminky a teprve potom si šel ven hrát. Chlap

Malý Ježíš měl také malé kamarády. Nazaretské děti si s ním rády hrály. Ježíš se vždycky nejdříve zeptal maminky a teprve potom si šel ven hrát. Chlap JEŽÍŠOVO DĚTSTVÍ O Ježíšově dětství toho mnoho nevíme. Víme jen tolik, že bydlel v Nazaretě, ve vesnici, kde byla doma Panna Maria, a že by velmi poslušný. Když zemřel zlý král Herodes, Svatá Rodina se

Více

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel 1. stupeň GRAFY Termín dotazníkového šetření: listopad/prosinec 2012 Škola: Základní škola a Mateřská škola Lašťany 373, 78316 Bělkovice - Lašťany počet žáků

Více

PRÁCE S TEXTEM Zpěvy sladké Francie (Král Looys)

PRÁCE S TEXTEM Zpěvy sladké Francie (Král Looys) AUTOR Mgr. Jana Pikalová PRÁCE S TEXTEM Zpěvy sladké Francie (Král Looys) OČEKÁVANÝ VÝSTUP procvičování čtení a porozumění textu na základě doplňování slov do textu básně podle rýmu FORMA VZDĚLÁVACÍHO

Více

Chaloupka. Blbe, sotva jsem zabrala a ty tu děláš takovej randál.

Chaloupka. Blbe, sotva jsem zabrala a ty tu děláš takovej randál. Chaloupka Ten les je nějakej divnej. A že jsem už lesů prošel dost. Lesy jsou různý. Hustý, řídký, tmavý, smíšený, smrkový, borový, nebo třeba zabordelený. Tenhle ne. Tenhle je prostě divnej. Takovej tichej.

Více

PŘÍLOHA. IV. Statistické údaje církevních a občanských svateb na Žďársku v letech I. Seznam svateb z terénního výzkumu.

PŘÍLOHA. IV. Statistické údaje církevních a občanských svateb na Žďársku v letech I. Seznam svateb z terénního výzkumu. PŘÍLOHA I. Seznam svateb z terénního výzkumu. II. Seznam svatebních informátorů. III. Ukázka 5 lidových písní zpívaných o svatbě ve Žďárském okrese: pevný řád, co se při jaké příležitosti zpívá, není dán.

Více

Seznam příloh Textové přílohy: Grafické přílohy:

Seznam příloh Textové přílohy: Grafické přílohy: Seznam příloh Textové přílohy: Příloha 1 Nemá náš rytmus; Mně rytmus vnikl do žil Příloha 2 Pět strun Příloha 3 Kdyby tisíc klarinetů Příloha 4 Loď swingu Příloha 5 Melancholické blues Grafické přílohy:

Více

Petra Soukupová. K moři

Petra Soukupová. K moři Petra Soukupová K moři Brno 2011 Petra Soukupová, 2007 Host vydavatelství, s. r. o., 2007, 2011 (elektronické vydání) ISBN 978 80 7294 420 0 Rodičům PETROVY DVĚ ŽENY 1/ Petr a Magda se potkávají Magda

Více

MAPA NA CESTU ROKEM 2019

MAPA NA CESTU ROKEM 2019 MAPA NA CESTU ROKEM 2019 PRACOVNÍ LISTY PRO UZAVŘENÍ ROKU 2018 A SKVĚLÝ START ROKU 2019 Než se vydám na cestu k novým obzorům, musím se nejdříve zorientovat v mapě. Kde se právě teď nacházím? Jakou cestu

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

Martina Zapletalová. Cause. Upřímnost je nemoc z vyčítání. (tentokráte i s předmluvami)

Martina Zapletalová. Cause. Upřímnost je nemoc z vyčítání. (tentokráte i s předmluvami) 3 Martina Zapletalová Cause Upřímnost je nemoc z vyčítání (tentokráte i s předmluvami) 4 Obsaženo Obsaženo...4 Za dveřma někdo pije čaj...6 Gejši mávají přes ulici...8 Hlupáček-undefined... 10 Rezervace

Více

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam FAJN TROCHU OČISTNÉ ANO Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam se chtěl zamyslet nad možnými důsledky. Ve světle její reakce považoval za nutné to probrat detailněji. Nekaz to kouzlo, požádala

Více

Bůh podrobuje Abrahama zkoušce lásky

Bůh podrobuje Abrahama zkoušce lásky Bible pro děti představuje Bůh podrobuje Abrahama zkoušce lásky Napsal: Edward Hughes Ilustrovali: Byron Unger; Lazarus Upravili: M. Maillot; Tammy S. Přeložila: Majka Alcantar Vydala: Bible for Children

Více

Zajímavá krása v orchidejích Co napsat na závěr Užitečné odkazy... Chyba! Záložka není definována.

Zajímavá krása v orchidejích Co napsat na závěr Užitečné odkazy... Chyba! Záložka není definována. Obsah Úvodem... 5 Z jarních procházek... 6 Teď pro změnu něco ze zahrádek... 27 A teď se zkuste zaměřit na odstíny barvy žluté... 35 A když přijdete do hor a uvidíte hořce... 41 A spousta dalších květů

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

Kněz se usměje a objímá brigádníka kolem ramen. Pojedete domů už na Velikonoce. Sám vás tam zavezu a předám rodině. K těm šatům přidáme ještě dárky

Kněz se usměje a objímá brigádníka kolem ramen. Pojedete domů už na Velikonoce. Sám vás tam zavezu a předám rodině. K těm šatům přidáme ještě dárky Škaredá středa Středa svatého týdne, říká se jí také škaredá středa. Proč? Máme před očima Jidáše, jednoho z dvanácti apoštolů, jak se domlouvá s farizeji. Na čem? Farizejové se rozhodli Ježíše zahubit.

Více

Bílý. kámen. 1. Bílý kámen (P. Lochman, J. rejent / V. Kočandrle, I. Bartošová) 2. Lípo stoletá (V. kočandrla / V. Kočandrle)

Bílý. kámen. 1. Bílý kámen (P. Lochman, J. rejent / V. Kočandrle, I. Bartošová) 2. Lípo stoletá (V. kočandrla / V. Kočandrle) kámen Bílý 1. Bílý kámen (P. Lochman, J. rejent / V. Kočandrle, I. Bartošová) 2. Lípo stoletá (V. kočandrla / V. Kočandrle) 3. Poklad ( J. Škorpík / V. Kočandrle, I. Bartošová) 4 Jeskyně (V. Kočandrle,

Více

Volnomyslné přírodní deníky

Volnomyslné přírodní deníky Volnomyslné přírodní deníky Karolína Tauberová 3. místo Próza do 23 let 1. 7. Dokud si vítr hraje s mými vlasy, kapky deště dopadají na tvář a slunce rozjasňuje oči, září mi úsměv na rtech a já cítím,

Více

Studna tří bratří: Ježíš Kristus včera i dnes je tentýž, i na věky Ježíš Kristus včera...

Studna tří bratří: Ježíš Kristus včera i dnes je tentýž, i na věky Ježíš Kristus včera... Studna tří bratří: Ježíš Kristus včera i dnes je tentýž, i na věky Ježíš Kristus včera... Ježíš Kristus včera i dnes je tentýž, i na věky. (Žd13,8, Nová smlouva, Křesťanská misijní společnost, 1994) Kdy

Více

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Seznámení s autorem: Na okraj bych se Vám ráda představila. Mé jméno je Barbora Koppová a bydlím nedaleko Prahy. Ke psaní jsem se dostala z povinnosti. Snažila

Více

Ďábel a člověk Texty 1 Pt 5, 8 9: Mt 4, 1 11: 1 M 3, 1-13:

Ďábel a člověk Texty 1 Pt 5, 8 9: Mt 4, 1 11: 1 M 3, 1-13: Ďábel a člověk V našich shromážděních často hovoříme o Bohu, jeho díle v životě člověka, někdy trochu zapomínáme na to, že nežijeme v duchovně neutrálním prostředí, ve kterém nepracuje jenom Bůh, ale i

Více

(pozn. autora: lidé, kteří jsou označeni rámečkem, přežili) 446 - Petr Ginz) viz. vlastní foto

(pozn. autora: lidé, kteří jsou označeni rámečkem, přežili) 446 - Petr Ginz) viz. vlastní foto !" #$ #%"!& Památníku Terezín převzato (č... /+ 01 1 '#( ) #%"!&* + (č. 596!( # #%"!&, (č.968 2 B / 2 2 3 4viz. Lagus, ?@

Více

Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých

Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých šišky vypadají jako velké hnědé knoflíky. V lese zavládlo

Více

Ženy v korintském sboru

Ženy v korintském sboru Ženy v korintském sboru 1. Ježíši krásný, panovníku jasný, Boží i lidský synu, tebe milovat a oslavovat žádám každou hodinu. 2. Krásné jsou kraje, pole, luhy, háje, zavítá-li jarní čas: nad vše vezdejší

Více

LITANIE JEŽÍŠ LIDSTVU 1

LITANIE JEŽÍŠ LIDSTVU 1 Z poselství Ježíše ze dne 19. srpna 2012 v 10:56. LITANIE JEŽÍŠ LIDSTVU 1 ZA OCHRANU PŘED FALEŠNÝM PROROKEM Nejdražší Ježíši, zachraň nás před klamem falešného proroka. Ježíši, smiluj se nad námi. Ježíši,

Více

5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství

5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství 5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství Možná jsi překvapena hned z několika věcí z nadpisu Jen 5 pilířů? Přijde ti, že vybudovat partnerský vztah, po kterém toužíš, je složité a náročné? Napadá

Více

z OBRAZ/SHOT POPIS DĚJE/STORY HUDBA/MUSIC RUCHY/SOUND POZNÁMKA/NOTES 1 Je videt fotoalbum, a starou ruku která táha fotku z albumu.

z OBRAZ/SHOT POPIS DĚJE/STORY HUDBA/MUSIC RUCHY/SOUND POZNÁMKA/NOTES 1 Je videt fotoalbum, a starou ruku která táha fotku z albumu. z OBRAZ/SHOT POPIS DĚJE/STORY HUDBA/MUSIC RUCHY/SOUND POZNÁMKA/NOTES 1 Je videt fotoalbum, a starou ruku která táha fotku z albumu. Táhání fotki z albumu. DŮLEŽITÉ: V CELÉM FILMU NENÍ ŽÁDNÝ DIALOG. Jenom

Více

malýprůvodce životem

malýprůvodce životem karelspilko malýprůvodce životem Podívej se na to jinak a nechej věci, ať se stanou Žít v souladu s kosmickým proudem je koncem utrpení MALÝ PRŮVODCE ŽIVOTEM Podívej se na to jinak a nechej věci, ať se

Více

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou.

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou. Jsem samotná matka Otevře dveře. Protože doma nemám se čtyřmi dětmi. Mistryně mi vždy dělala společnost, umožnila mi mnohokrát z něčeho se dostat. Speciálně chci poděkovat Mistryni. Není zač. Děkuji vám,

Více

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské.

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské. 1. kapitola (Petra) Stojím na chodbě budovy FSV UK a snažím se zorientovat v plánku. Nervózně si přitom pohrávám s propiskou. Náhle za sebou uslyším povědomý hlas: Honzo, kolikrát jsem ti říkal, že nechci,

Více

Je takový osud, že co je v něm bez chvění, není pevné. Je taková láska, že se ti nedostává světa, byť jenom pro krůček.

Je takový osud, že co je v něm bez chvění, není pevné. Je taková láska, že se ti nedostává světa, byť jenom pro krůček. JE Je takový osud, že co je v něm bez chvění, není pevné. Je taková láska, že se ti nedostává světa, byť jenom pro krůček. Je taková rozkoš, že se trestáš za umění, když umění je hříchem. Je takové mlčení,

Více

ADORACE MARIA, MATKA BOŽÍHO MILOSRDENSTVÍ

ADORACE MARIA, MATKA BOŽÍHO MILOSRDENSTVÍ ADORACE MARIA, MATKA BOŽÍHO MILOSRDENSTVÍ Chválená a velebená budiž bez ustání 3x Též Neposkvrněné početí nejblahoslavenější Panny a Matky Boží Marie. Úvod Dn. 1746: Buď veleben, milosrdný Bože, Že ses

Více

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá.

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. To jsem JÁ 1I JMENUJI SE: Baví mě: To je otisk mé ruky: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. 2I Jmenuji se......... a je mi... let. Žiju společně s: Bydlím v: Nejvíc

Více

Zpět na písňové texty. Ten bál se koná Můj Bůh snad spí Vážky Karty mi nelžou Hrál klavír píseň línou. Obsah ukázky

Zpět na písňové texty. Ten bál se koná Můj Bůh snad spí Vážky Karty mi nelžou Hrál klavír píseň línou. Obsah ukázky Zpět na písňové texty Ten bál se koná Můj Bůh snad spí Vážky Karty mi nelžou Hrál klavír píseň línou Obsah ukázky Ten bál se koná (Lady Madona) Hudba a původní text: John Lennon Paul McCartney Ten bál

Více

Blanka Kubešová Žoržína Ztracené dětství. Eroika

Blanka Kubešová Žoržína Ztracené dětství. Eroika 1 2 Blanka Kubešová Žoržína Ztracené dětství Eroika 3 Blanka Kubešová, 2008 Eroika, 2008 ISBN 978-80-86337-74-6 4 Blanka Kubešová Žoržína Ztracené dětství 5 6 7 mámě 8 krajino dětství, chtěl bych se k

Více

Metodika vedení čtenářské dílny 1

Metodika vedení čtenářské dílny 1 Metodika vedení čtenářské dílny 1 Iva Procházková, Hlavní výhra Věková skupina žáků: 9 10 let Úroveň čtenáře: Čtenář průzkumník zpracování informací, hodnocení textu Cíl aktivity: Žák už při čtení předvídá,

Více

EmoTrance slabikář (Dr. Silvia Hartmann, tvůrkyně metody EmoTrance)

EmoTrance slabikář (Dr. Silvia Hartmann, tvůrkyně metody EmoTrance) EmoTrance slabikář (Dr. Silvia Hartmann, tvůrkyně metody EmoTrance) 1. Emoce jsou velmi důležité. - Emoce působí na naše tělo a mohou vyvolat onemocnění. - Emoce působí na naši mysl a mohou způsobit, že

Více

POHÁDKA O TOM, CO SE DVĚMA ŽÁBÁM PŘIHODILO NA VÝLETĚ

POHÁDKA O TOM, CO SE DVĚMA ŽÁBÁM PŘIHODILO NA VÝLETĚ POHÁDKA O TOM, CO SE DVĚMA ŽÁBÁM PŘIHODILO NA VÝLETĚ Dlouho se na ten výlet těšily a říkaly si, že i jim se něco pěkného přihodí, jak už to na výletě bývá. A přihodilo se. Bylo velice krásné červnové jitro,

Více

Mgr. et Bc. Michael Novotný. Veršované pohádky

Mgr. et Bc. Michael Novotný. Veršované pohádky Mgr. et Bc. Michael Novotný Veršované pohádky Copyright Autor: Michael Novotný Ilustrace: Barbora Lišková Vydal: Martin Koláček - E-knihy jedou 2015 ISBN: 978-80-7512-337-4 (epub) 978-80-7512-338-1 (mobipocket)

Více

30. neděle v mezidobí. Cyklus B Mk 10,46-52

30. neděle v mezidobí. Cyklus B Mk 10,46-52 30. neděle v mezidobí Cyklus B Mk 10,46-52 Má sílo Má sílo, k Tobě vzhlížím, má sílo Tobě zpívám, neboť ty Bože jsi útočiště mé. Pane můj, lásko má, Ty Bože jsi útočiště mé. Pane smiluj se Čtení z listu

Více