Ceny jsou uvedeny bez DPH.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Ceny jsou uvedeny bez DPH."

Transkript

1 Březen 2019

2 Vážení obchodní partneři, opět dostáváte do rukou kompletní nabídku potřeb pro silážování a konzervaci krmiv, jejíž přehled máte k dispozici i s cenami pro rok U zboží jsou uvedeny slevy množstevní a nebo se jedná o slevy, které jsou podmíněné včasnou objednávkou. Obchodní podmínky Splatnost faktur 14 dní, je možné domluvit i delší dobu splatnosti s individuálními platebními podmínkami. Zboží dodáváme na základě vašich telefonických nebo e mailových objednávek v termínu dle vašich požadavků. Informace o konzervantech a konzultace o problematice konzervace krmiv jsou možné po telefonu či osobně s našimi poradci Ing. Mikyska František mikyska@agrokonzulta.cz Ing. Hubálková Věra hubalkova@agrokonzulta.cz

3 NOVINKA! PooLagoon 535 Kč / balení (500 g) Používá se pro laguny s kejdou nebo digestátem. *Eliminace tvorby krusty *Snížení finální sušiny *Snížení počtu míchání *Lepší aplikace digestátu / kejdy PooLagoon poskytuje zdroj živých přirozeně se vyskytujících mikroorganismů. Min. celkový počet bakteriálních CFU 2,0E + 10 CFU / g produktu. Uchovávejte na chladném a suchém místě pro maximální stabilitu. Neponechávejte sáček otevřený delší dobu. *Baleno v sáčcích 20 x 500 g. *Doba použitelnosti je: 6 měsíců při 20 o C, 12 měsíců při 5 o C a 18 měsíců při 18 o C. Složení přípravku: Bacillus licheniformis, Bacillus subtilis, Enterococcus feacium M74. Jedna startovací dávka do vaší nádrže. Jak používat PooLagoon Krok 1 Krok 2 Dávkování 2x měsíčně dle návodu. Využijte této tabulky k určení kolik PooLagoon je třeba aplikovat každý druhý týden. m 3 Množství / 14 dní Krávy v kg , Nádrž Startovací m 3 dávka kg , , Bezpečné pro životní prostředí.

4 Probiotické přípravky pro silážování objemných krmiv Sleva 3 % platí do Bactozym Premium 1 755,- Kč / balení (500 g) ( Jedno balení 500 gramů je určeno pro ošetření 25 tun silážované hmoty. ) Bakteriálně enzymatický konzervační přípravek zvyšující nutriční hodnoty silážovaných plodin. Bactozym Premium je premix doplňkových látek pro silážování obsahující bakterie mléčného kvašení a enzymy rozkládající vlákninu. Zajišťuje kvalitní fermentaci obtížně silážovatelných plodin a výrazně zlepšuje stravitelnost silážované hmoty při zachování vysoké nutriční hodnoty silážované hmoty. Použití: Bactozym Premium zajišťuje kvalitní fermentaci obtížně silážovatelných plodin a výrazně zlepšuje stravitelnost silážované hmoty. Obsah sušiny v siláži (%) Plodina Poznámka Optimum Rozsah Vojtěška Zavadlý materiál Jetel Zavadlý materiál Složení přípravku: Bakteriální druhy: Lactococcus lactis, Lactobacillus plantarum, Enterococcus faecium.. Doporučená dávka je CFU/g ošetřené píce, enzymatická aktivita je 3,5 HEC/g ošetřené hmoty. SiloSolve EF 3 570,- Kč / balení (500g) ( Jedno balení 500 gramů je určeno pro ošetření 100 tun silážované hmoty. ) Bakteriálně enzymatický konzervační přípravek pro kvalitnější fermentaci. SiloSolve EF je premix doplňkových látek pro silážování obsahující bakterie mléčného kvašení a enzymy rozkládající vlákninu. Zajišťuje dokonalou fermentaci při zachování vysoké nutriční hodnoty silážovane hmoty. Použití: Mezi cílové plodiny patří vojtěška, jetel a další rostliny s nízkým až středním obsahem sušiny. Plodina Obsah sušiny v siláži (%) Optimum Rozsah Poznámka Vojtěška Zavadlý materiál Jetel Zavadlý materiál Luskoviny Přímá sklizeň Tráva Zavadlý materiál Složení přípravku: Bakteriální druhy: Lactococcus lactis, Lactobacillus plantarum, Enterococcus faecium. Doporučená dávka je CFU/g ošetřené píce, enzymatická aktivita je 0,5 HEC/g ošetřené hmoty.

5 Sleva 3 % platí do SiloSolve MC 1 790,- Kč / balení (200g) ( Jedno balení 200 gramů je určeno pro ošetření 100 tun silážované hmoty. ) Bakteriální konzervační přípravek pro kvalitnější a rychlou fermentaci. SiloSolve MC je silážní aditivum, obsahující bakterie mléčného kvašení, které zajišťují kvalitní fermentaci a rychlý pokles ph silážované píce. Plodina Obsah sušiny v siláži (%) Optimum Rozsah Poznámka Tráva Kukuřice Celá rostlina GPS Obiloviny Luskoviny Přímá sklizeň Složení přípravku: Bakteriální druhy: Lactococcus lactis, Lactobacillus plantarum, Enterococcus faecium. Doporučená dávka CFU/g ošetřené píce. SiloSolve FC 2 550,- Kč / balení (200g) ( Jedno balení 200 gramů je určeno pro ošetření 100 tun silážované hmoty ) Bakteriální přípravek pro rychlou fermentaci a dlouhodobou aerobní stabilitu. Plodina Obsah sušiny v siláži (%) Optimum Rozsah Poznámka Kukuřice GPS Trávní porosty Luskoviny min. 28 přímá sklizeň Složení přípravku: Lactococcus lactis ( schopnost spotřebovávat kyslík )Lactobacillus buchneri, Doporučená dávka CFU/g čerstvé píce.

6 Sleva 3 % platí do Microsil TM Premium 2 550,- Kč / balení (200g) ( Jedno balení 200 gramů je určeno pro ošetření 100 tun silážované hmoty. ) Bakteriální konzervační přípravek ke zlepšení aerobní stability. Microsil TM Premium je biologický silážní inokulant na bázi kombinace homofermentativních a heterofermentativních bakterií mléčného kvašení. Kontroluje a řídí primární fermentaci a výrazně omezuje rizika sekundárních ztrát. Použití: Microsil TM Premium je určen pro kukuřici, celé rostliny obilovin a trav, snadno až mírně obtížně silážovatelné plodiny, a tam, kde hrozí mírné riziko růstu kvasinek. Plodina Obsah sušiny v siláži (%) Optimum Rozsah Poznámka Kukuřice Celá rostlina Obiloviny Celé rostliny Tráva, jetel Zavadlý materiál Luskoviny Složení přípravku: Bakteriální druhy: Lactobacillus buchneri, Enterococcus faecium, Lactobacillus plantarum. Doporučená dávka CFU/g ošetřené píce. AdiSil M 100 Stabil 5 080,- Kč / balení (250g) ( Jedno balení 250 gramů je určeno pro ošetření 250 tun silážované hmoty.) Mikrobiální inokulant pro konzervaci kukuřice a glycidových objemných krmiv. AdiSil M-100 Stabil je vysoce účinný silážní přípravek určený pro konzervaci a zvýšení stability kukuřice a glycidových objemných krmiv. Výrazně snižuje počet kvasinek již od počátku fermentačního procesu a zvyšuje aerobní stabilitu siláže po jejím otevření. Složení a koncentrace: Lactobacillus brevis nejméně 1 x CFU/g přípravku*. * CFU jednotky tvořící kolonie

7 Sleva 3 % platí do Lactisil TM Premium 1 sáček bakterií/80g a 1 pytel benzoanu sodného/10kg 1 575,- Kč / balení Kombinovaný silážní přípravek velmi intenzivně inhibuje rozvoj nežádoucích mikroorganismů, především kvasinek a plísní. Lactisil TM Premium je speciální přípravek do siláže, který kombinuje působení bakterií mléčného kvašení s pozitivními účinky chemické složky. Ideální pro konzervaci do balíků a vaků, k ošetření povrchů siláží pod plachtu a také při přerušení naskladňování. Použití: Lactisil TM Premium je určen především pro ošetření hmoty z celých rostlin kukuřice a bílkovinných pícnin, ale i ostatních plodin, pokud je zvýšené riziko růstu kvasinek a plísní. Plodina Obsah sušiny v siláži (%) Optimum Rozsah Dávka / 1 tunu Vojtěška / jetel litrů Travní porosty litry Luskoviny, GPS litry Kukuřice celá rostlina ,5 litru Kukuřice systém LKS litrů Kukuřice, obiloviny, šrotované zrno jemně hrubě litrů litrů Složení přípravku: Lactococcus lactis, Enterococcus faecium, Lactobacillus plantarum. Doporučená dávka CFU/g ošetřené píce. Chemická složka: benzoan sodný.

8 Sleva 5 % platí do Benzoát sodný 2 114,- Kč / balení (25kg) Je konzervační přípravek vysoce účinný proti kvasinkám a plísním. Samotný benzoát sodný se dá použít na ochranu povrchů jak bílkovinných, tak glycidových siláží. Aplikuje se postřikovačem na udusanou siláž před zakrytím. Doporučuje se zakrýt siláž nejprve mikroténovou plachtou a následně silnou PE plachtou, kterou běžnými způsoby zatížíme. Příprava roztoku Do 200 litrového sudu hadicí napouštíme 160 litrů vody a přitom přisypáváme kg benzoátu sodného. Proud vody rozpustí benzoát sodný a v případě, že se přípravek nerozpustí při napouštění vody, tak roztok mícháme, než se přípravek rozpustí. Po doplnění na 200 litrů vznikne 5% roztok, který aplikujeme postřikovačem na povrch siláže. Připravené množství nakonzervuje cca 500 m 2. Při sušinách nad 35% doporučujeme navýšit benzoát sodný až na 20 kg a naředit až čtyřnásobné množství vody tak, aby se přípravek dostal co nejhlouběji pod povrch siláže. Po aplikaci je vhodné jámu přejet dusací technikou a tím se lépe vpraví benzoát sodný do siláže. Ošetření stěny senáže Pokud se přeruší zkrmování senáže v případě, že se bude doplňovat další senáž a nebo se senáž na určitou dobu nebude zkrmovat, pak příprava roztoku bude odlišná. Jde o to, aby roztok byl maximálně nasycen benzoátem sodným. Do 80 litrů se za stálého míchání postupně nasype 25 kg benzoátu sodného. Pokud voda bude studená, tak rozpustnost se snižuje (v horké vodě je rozpustnost cca o 30% větší). Takže se může stát, že část zůstane nerozpuštěná na dně sudu. Pak čirý roztok přečerpejte do jiného sudu a zbylý benzoát rozřeďte vodou, aby se všechen rozpustil. Oba roztoky smíchejte a můžete je aplikovat postřikovačem na stěnu. Ideálním postřikovačem je aplikátor na bílení stájí. Na 1 m 2 se aplikuje 1 až 2 litry. Pokud se pouze přeruší zkrmování a naaplikuje se roztok, pak se musí stěna přikrýt plachtou a utěsnit ji. V případě nezakrytí, benzoát sodný sublimuje a po určité době jeho fungicidní účinek přestane fungovat a stěna bude plesnivět.

9 Sleva 3 % platí do AdiSil Plus 8 025,- Kč / balení (500g) ( Jedno balení 500 gramů je určeno pro ošetření 250 tun čerstvé hmoty.) Mikrobiální inokulant pro konzervaci objemných krmiv se sušinou nad 28%. AdiSil Plus je nový koncentrovaný silážní přípravek určený pro konzervaci bílkovinných a polobílkovinných siláží. Díky široké fermentační škále cukrů a vyšší koncentraci účinných složek výrazně zlepšuje fermentační proces a nutriční hodnotu siláží. Složení a koncentrace: Lactobacillus plantarum, Lactobacillus paracasei nejméně 1,5 x CFU/g přípravku*. * CFU jednotky tvořící kolonie AdiSil Gas 4 815,- Kč / balení (250g) ( Jedno balení 250 gramů je určeno pro ošetření 250 tun silážované hmoty.) Speciální mikrobiální inokulant pro konzervaci kukuřice a pícnin určených pro výrobu bioplynu. AdiSil GAS je nový přípravek, který obsahuje unikátní kmen Lactobacillus plantarum, který účinně fermentuje a stabilizuje silážovanou hmotu tak, aby byl zachován co nejvyšší obsah energie pro následný rozvoj a produkci metanogenních baktérií. Takto vyrobenou siláž je možné použít jak na produkci bioplynu, tak i jako krmivo pro dojnice a jiná hospodářská zvířata. Složení a koncentrace: Lactobacillus plantarum nejméně 1 x CFU/g přípravku*. * CFU jednotky tvořící kolonie

10 Sleva 3 % platí do AdiSil Lac 4 815,- Kč / balení (250g) ( Jedno balení 250 gramů je určeno pro ošetření 250 tun silážované hmoty.) AdiSil Lac je špičkový silážní přípravek určený pro konzervaci kukuřice a glycidových objemných krmiv. Jeho použití se doporučuje ve všech případech, kde je požadovaná okamžitá a co nejvyšší produkce kyseliny mléčné Složení a koncentrace: Lactobacillus plantarum, Pediococcus acidilactici nejméně 1 x CFU/g přípravku*. * CFU jednotky tvořící kolonie AdiSil LG 100 Perfekt 6 690,- Kč / balení (250g) ( Jedno balení 250 gramů je určeno pro ošetření 250 tun silážované hmoty.) AdiSil LG-100 Perfect je nový silážní přípravek určený pro konzervaci bílkovinných a polobílkovinných krmiv. Výrazně zlepšuje fermentační proces a nutriční hodnotu siláží. Díky rychlému startu a širokému fermentačnímu rozpětí silážních kultur (fermentuje široké spektrum cukrů včetně fruktanů) dochází k rychlému poklesu hodnoty ph, zastavení množení nežádoucích mikroorganismů a snížení rizika následné degradace silážované hmoty. Složení a koncentrace: Lactobacillus plantarum, Pediococcus acidilactici, Lactobacillus paracasei nejméně 1 x CFU/g přípravku*. * CFU jednotky tvořící kolonie

11 Konzervační přípravky chemické SLEVA 3% při odběru nad 800 litrů nebo 800 kg SilaFor 2 Plus 3 6 litrů / tuna silážované hmoty 40,50 Kč / litr Určen pro: - konzervaci těžce a středně těžce silážovatelné píce z přímé sklizně při sušině % ( vojtěška, jetel, travní porosty, směsky, ) - konzervaci mláta a vedlejších produktů potravinářského průmyslu Složení: Kyselina mravenčí, mravenčan amonný, karamel E 150d a voda ( 81,5% aktivního obsahu ) SilaFor 2000 Plus 3 6 litrů / tuna silážované hmoty 43,50 Kč / litr Určen pro: - konzervaci těžce a středně těžce silážovatelné zavadlé píce při sušině od 28 % ( vojtěška, jetel, travní porosty, směsky, ) - konzervaci mačkaného, drceného nebo šrotovaného vlhkého zrna - konzervaci mláta a vedlejších produktů potravivářského průmyslu - ošetření horní vrstvy a bočních stěn před zakrytím silážní jámy Složení: Kyselina mravenčí, mravenčan amonný, kyselina propionová, kyselina benzoová, karamel E 150d a voda ( 85% aktivního obsahu ) SilaPro NC P 3 5 kg / tuna silážované hmoty 47,- Kč / kg Určen pro: - konzervaci mačkaného zrna obilovin, kukuřice a luštěnin - konzervaci celého vlhkého zrna obilovin a kukuřice - protiplísňový nástřik do kompletních krmných směsí Složení: Kyselina propionová, propionan amonný ( 98% aktivního obsahu ) ( měrná hmotnost 1100 kg / m 3 )

12 Balící fólie Ceny platí do *Při odběru 20 ks a více SLEVA 3% 500 x 1800 m bílá, zelená ASPLA Španělská fólie FOUKANÁ 5 ti vrstvá ( 0,025 mm ) Kč / role Kč / role * 750 x 1500 m bílá, zelená Kč / role Kč / role * 500 x 1800 m bílá, zelená SILOTITE Belgická fólie - FOUKANÁ 5 ti vrstvá ( 0,025 mm ) Kč / role Kč / role * 750 x 1500 m bílá, zelená Kč / role Kč / role * 750 x 1650 m zelená 7 ti vrstvá ( 0,022 mm ) Kč / role Kč / role *

13 Síťovina pro svinovací lisy (s vysokou UV stabilizací ) Ceny platí do *Při odběru 20 ks a více SLEVA 3% Řecká - Total Cover 1230 mm x 3000 m Kč / role Kč / role * 1230 mm x 3600 m Kč / role Kč / role * 1250 mm x 3000 m Kč / role Kč / role * 1300 mm x 3000 m Kč / role Kč / role * Česká - JUTA 1230 mm x 2000 m Kč / role Kč / role * 1230 mm x 3000 m Kč / role Kč / role * 1230 mm x 3600 m Kč / role Kč / role * 1250 mm x 3000 m Kč / role Kč / role * 1250 mm x 3600 m Kč / role Kč / role * 1300 mm x 3000 m Kč / role Kč / role * 1300 mm x 3600 m Kč / role Kč / role *

14 Silážní plachty - v rolích - UV stabilní - BEZEŠVÉ Ceny platí do *Při odběru 10 ks a více SLEVA 3% PE plachta ROLE ( síla 0,150 mm ) černá černo - bílá Rozměr Cena Kč / role Cena Kč / role 10 x 20 m Kč Kč * Kč Kč * 10 x 25 m Kč Kč * Kč Kč * 12 x 25 m Kč Kč * Kč Kč * 14 x 25 m Kč Kč * Kč Kč * 16 x 25 m Kč Kč * Kč Kč * 18 x 25 m Kč Kč * Kč Kč * 8 x 50 m Kč Kč * 10 x 50 m Kč Kč * Kč Kč * 12 x 50 m Kč Kč * Kč Kč * 14 x 50 m Kč Kč * Kč Kč * 16 x 50 m Kč Kč * Kč Kč * 18 x 50 m Kč Kč * Kč Kč * 20 x 50 m Kč Kč * Kč Kč * 20 x 12 m Kč Kč * 20 x 16 m Kč Kč * 20 x 20 m Kč Kč * 25 x 20 m Kč Kč * 24 x 22 m Kč Kč *

15 Silážní plachty skládané Ceny platí do *Při odběru 10 ks a více SLEVA 3% PE plachta SKLÁDANÁ černá rozměr Cena Kč / role Cena Kč / role 10 x 20 m ( síla 0,150 mm ) Kč Kč * 10 x 20 m ( síla 0,200 mm ) Kč Kč * SKLÁDANÉ plachty je možno objednat dle rozměru silážního žlabu! ( Cena za 1 m 2 zůstává stejná ) Mikrotén SKLÁDANÝ ( síla 0,030 mm ) 10 x 20 m 646 Kč 625 Kč * Mikrotén ROLE ( síla 0,040 mm ) 10 x 50 m Kč Kč * 12 x 50 m Kč Kč * 14 x 50 m Kč Kč * 16 x 50 m Kč Kč * 18 x 50 m Kč Kč * 20 x 50 m Kč Kč * Lepící páska 10 cm x 10 m 170 Kč / ks

16 Kombinovaná fólie 2v1 s názvem O 2 Barrier, která je úspěšnou kombinací slabé podkladové fólie a silné vrchní fólie na jedné roli. ( Přikrytí silážní jámy jedním tahem ) Ceny platí do Silážní plachty 2 v 1 O 2 Barrier ROLE ( síla 0,100 mm ) zelená ( černá ) + čirá rozměr Cena Kč / role 10 x 50 m Kč 12 x 50 m Kč 14 x 50 m Kč 16 x 50 m Kč 18 x 50 m Kč 20 x 50 m ** Kč ** Sedmivrstvá plachta současně navinutá s transparentní fólií na jedné roli. ( stříbrná + modrá + transparentní )

17 Silážní vaky ( vhodné pro všechny typy silážních lisů používaných v ČR ) SLEVA 3% při odběru 3 a více vaků SLEVA 5% při odběru 5 a více vaků SLEVA 10% při odběru 10 a více vaků Značkové vaky Průměr Délka Tloušťka Cena Kč / kus 1,5 m ( 5 stop ) 60 m 0,212 mm Kč 1,95 m ( 6,5 stop ) 60 m 0,212 mm Kč 45 m Kč 2,4 m ( 8 stop ) 60 m 0,240 mm Kč 75 m Kč 45 m Kč 2,7 m ( 9 stop ) 60 m Kč 0,240 mm 75 m Kč 90 m 45 m Kč 3,0 m ( 10 stop ) 60 m Kč 0,240 mm 75 m Kč 90 m Kč NOVINKA Značkové vaky 7 vrstvé. Průměr Délka Cena Kč / kus 45 m Kč 2,4 m ( 8 stop ) 60 m X - treme Kč 75 m Kč 45 m Kč 2,7 m ( 9 stop ) 60 m Kč X - treme 75 m Kč 90 m Kč 60 m Kč 3,0 m ( 10 stop ) 75 m X - treme Kč 90 m Kč Lepší fyzikální vlastnosti - větší pružnost - o 10 % lehčí.

18 Zátěžové pytle cena : 25,50 Kč / ks SLEVA 8% při odběru nad 200 ks Zátěžové pytle tkané po naplnění pískem nebo podobným materiálem slouží k zatížení například silážních plachet. Tkané zátěžové pytle jsou pevné, mají již připravený úvazek a rozměry 120 x 27 cm. Barva zelená - Dokonalé utěsnění silážní jámy - Stálé utěsnění čela silážní stěny - Vetkaný uzávěr a zpevněný průhmat - Snadná manipulace a skladování - UV záruka 5 let Vazačové motouzy pro zemědělství Druh motouzu Hmotnost cívky (kg) m / kg Pevnost v tahu (kg) Cena Kč / kg nad 100 kg PP750 (14) ,30 Kč PP600 (17) barevný ,20 Kč PP500 (20) bílý ,10 Kč PP500 (20) barevný ,10 Kč PP150 (66) bílý ,10 Kč PP150 (66) barevný ,10 Kč PP130 (83) barevný ,00 Kč MASTER (90) béžový ,90 Kč Ceny platí do

19 Pytle na zemědělské komodity Pytle tkané PP / 25kg a 50kg ( obilí, mák, ) Pytle rašlové / 15kg 25kg a 50kg ( brambory, zelenína, ovoce, ) Pytle tkané pytle s provzdušněnými pruhy / 25kg a 50kg ( brambory, cibule, ) Pytle tkané PP do 1000 ks nad 1000ks 56 x 125 / 50 kg 8,50 Kč 7,50 Kč 56 x 135 / 50 kg 10,20 Kč 9,20 Kč 60 x 130 / 50 kg 11,70 Kč 10,70 Kč 50 x 80 / 25 kg 7,90 Kč 7,00 Kč 30 x 60 7,00 Kč 6,50 Kč 44 x 65 6,60 Kč 6,00 Kč Pytle tkané bramborové do 1000 ks nad 1000ks 58 x 115 / 50 kg 10,90 Kč 9,90 Kč 50 x 90 / 25 kg 8,90 Kč 7,90 Kč Pytle rašlové do 1000 ks nad 1000ks 57 x 104 / 50 kg 8,00 Kč 7,50 Kč 50 x 78 / 25 kg (s tkanicí) 4,90 Kč 4,50 Kč 40 x 80 / 15 kg 4,40 Kč 3,80Kč Pytle papírové 3N do 1000 ks nad 1000ks 55x110x18 cm 13,50 Kč 13,00 Kč Jsme schopni dle Vašich požadavků dodat veškerý sortiment pytlů na zemědělské komodity.

20 APLIKÁTORY konzervačních přípravků Sleva 5 % platí do Balíkovací lisy MP 6 Analog Flowmaster nádrž 1 x 50 l Včetně magnetického ventilu ( zabraňuje odkapávání). Výkon 0,5 6 l / min. Tlak 3,5 baru Cena Kč MP 6 Analog Flowmaster nádrž 1 x 50 l Včetně dálkového ovládání. Výkon 0,5 6 l / min. Tlak 3,5 baru Cena Kč GP 8 Analog Flowmaster nádrž 1 x 50 l Zpětný chod zabraňuje odkapávání. Výkon 0,5 8 l / min. Tlak 1 bar Cena Kč GP 8 Digital Flowmaster nádrž 1 x 50 l Zpětný chod zabraňuje odkapávání. Výkon 0,5 8 l / min. Tlak 1 bar Cena Kč

21 Sběrací vozy MP 10 Digital Flowmaster nádrž 150 l Včetně dálkového ovládání. Výkon 0,5 10 l / min. Tlak 3,5 baru Cena Kč MP 10 Digital Flowmaster nádrž 2 x 50 l Včetně dálkového ovládání. Výkon 0,5 10 l / min. Tlak 3,5 baru Cena Kč Řezačky MP 17 Digital Flowmaster pro 200 l sud, nebo kontejner Včetně dálkového ovládání a magnetického ventilu. Výkon 17 l / min. Tlak 3 bary Cena Kč MP 20 Digital Flowmaster pro 200 l sud, nebo kontejner Včetně dálkového ovládání a magnetického ventilu. Výkon 20 l / min. Tlak 3 bary Cena Kč

22 Šrotovníky zubová čerpadla GP 8 Digital Flowmaster Včetně dálkového ovládání. Výkon 8 l / min. Tlak 1 bar Cena Kč pro 200 l sud Cena Kč nádrž 1 x 50 l Cena Kč nádrž 1 x 120 l GP 12 Digital Flowmaster pro 200 l sud, nebo kontejner Pro vysoké koncentrace kyseliny propionové. Včetně dálkového ovládání. Výkon 12 l / min. Tlak 4 bary Cena Kč GP 15 Digital Flowmaster pro 200 l nádrž, nebo kontejner Pro všechny typy kyselin. Včetně dálkového ovládání. Výkon 0,5 15 l / min. Tlak 2,5 baru Cena Kč Univerzální systém MP 12 Digital Flowmaster nádrž 1 x 120 l Včetně dálkového ovládání a magnetického ventilu. Výkon 0,5-12 l / min. Tlak 3,5 baru Cena Kč

23

24

Kompletní program konzervace. Charakteristika konzervantů. objemných a koncentrovaných statkových krmiv. SilaFor NA.

Kompletní program konzervace. Charakteristika konzervantů. objemných a koncentrovaných statkových krmiv. SilaFor NA. SilaFor 2 SilaFor 2000 SilaFor NA 2. SILOTEX tkanina nebo SILONET síť 1. vícevrstvá PE nebo bariérová fólie SilaFor NA Vynikající protiplísňový účinek! SilaFor FA-85 Složení: kyselina mravenčí 85% Rovnoměrně

Více

Silážní inokulanty - výzkum a vývoj Aktuální témata. Dr. Edmund Mathies

Silážní inokulanty - výzkum a vývoj Aktuální témata. Dr. Edmund Mathies Silážní inokulanty - výzkum a vývoj Aktuální témata Dr. Edmund Mathies 2 Enzymatický systém Cukr Kys. mléčná 1,2- Propandiol Kys. mléčná Kys. octová Rozklad polysacharidů Potlačení clostridií Stravitelnost

Více

Konzervace objemných krmiv. Nežli se stane ze zelených rostlin kvalitní konzervované krmivo, musí urazit dlouhou cestu.

Konzervace objemných krmiv. Nežli se stane ze zelených rostlin kvalitní konzervované krmivo, musí urazit dlouhou cestu. Konzervace objemných krmiv Nežli se stane ze zelených rostlin kvalitní konzervované krmivo, musí urazit dlouhou cestu. Konzervace objemných krmiv zemědělské podniky, které se zabývají chovem skotu, anebo

Více

Kompletní program pro konzervaci objemných krmiv

Kompletní program pro konzervaci objemných krmiv Kompletní program pro konzervaci objemných krmiv Kompletní program pro konzervaci objemných krmiv Složení aditiv Agros odpovídá podmínkám chovů v EU. Zajišťuje účinnou fermentaci při zachování nutričních

Více

Přípravky do siláží. Yvona Tyrolová Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i. Praha Uhříněves

Přípravky do siláží. Yvona Tyrolová Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i. Praha Uhříněves Přípravky do siláží Yvona Tyrolová Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i. Praha Uhříněves Požadavky na siláž při silážování rychle okyselit hmotu, uchovat živiny, omezit mikrobiální pochody vznikající

Více

Efektivní výroba objemných krmiv

Efektivní výroba objemných krmiv Seminář MOD Morava, 31.3.2016, Vyškov Efektivní výroba objemných krmiv Ing. Miroslav Kozák VVS Verměřovice, s.r.o. Trendy ve spotřebě mléka Miliony tun 400 350 300 250 200 150 100 50 0 1983 1993 2020 Technologie

Více

Jak dosáhnout vyšších zisků v chovu dojnic

Jak dosáhnout vyšších zisků v chovu dojnic Jak dosáhnout vyšších zisků v chovu dojnic Kvalitnější siláží k vyšší produkci mléka na dojnici/den a delší laktaci Dr.H.-H.Herrmann Feb. 2013 AgriBusiness Consulting Struktura prezentace Požadavky dojnic

Více

Ceník přípravků pro výrobu biomasy na výrobu metanu - sezóna 2018

Ceník přípravků pro výrobu biomasy na výrobu metanu - sezóna 2018 Ceník přípravků pro výrobu biomasy na výrobu metanu - sezóna 2018 ECOSYL Bílkovinné siláže 500 000 1 000 000 CFU. g Sušina pod 35 % 1 mil. CFU.g Sušina 35 45 % 500.000 CFU.g Sušina nad 45 % 1 mil. CFU.g

Více

Produkce bioplynu a konzervace travních porostů. Ing. Václav Jambor,CSc.

Produkce bioplynu a konzervace travních porostů. Ing. Václav Jambor,CSc. Produkce bioplynu a konzervace travních porostů. Ing. Václav Jambor,CSc. www.nutrivet.cz Lactobacillus plantarum MTD/1 Mimořádný kmen Lactobacillus plantarum. Rozmnožuje se při 8-45 C Působí při velkém

Více

PIVOVARSKÉ MLÁTO. Tradiční české krmivo

PIVOVARSKÉ MLÁTO. Tradiční české krmivo IVOVARSKÉ MLÁTO Tradiční české krmivo roteinové krmivo s vysokým obsahem dusíkatých látek, vysokou stravitelností živin, příznivými dietetickými účinky a specifickou výživovou hodnotou. ro své laktogenní

Více

Selekce hybridů a vliv konzervačních přípravků. kukuřičné siláže. na fermentační proces a biozplynovatelnost

Selekce hybridů a vliv konzervačních přípravků. kukuřičné siláže. na fermentační proces a biozplynovatelnost Selekce hybridů a vliv konzervačních přípravků na fermentační proces a biozplynovatelnost kukuřičné siláže ing. Václav Jambor, CSc. www.nutrivet.cz Mušov 23. ledna 2019 Výběr hybridů z hlediska produkce

Více

Příprava siláží z energetických rostlin pro bioplynové stanice, pro dosažení optimální produkce bioplynu. Dr. Jörg Winkelmann

Příprava siláží z energetických rostlin pro bioplynové stanice, pro dosažení optimální produkce bioplynu. Dr. Jörg Winkelmann Příprava siláží z energetických rostlin pro bioplynové stanice, pro dosažení optimální produkce bioplynu Dr. Jörg Winkelmann Lactosan Starterkulturen, Kapfenberg, Rakousko Výzkum, Vývoj, Produkce Důležité

Více

Současná výživa hospodářských zvířat Kvalita objemného krmiva. Ing. Sikyta Miloslav

Současná výživa hospodářských zvířat Kvalita objemného krmiva. Ing. Sikyta Miloslav Současná výživa hospodářských zvířat Kvalita objemného krmiva Ing. Sikyta Miloslav Základem ziskové výroby mléka je bezesporu výroba kvalitního objemného krmiva. O tom již bylo napsáno mnoho odborných

Více

Sklizeň vlhkého zrna bez jakýchkoli fyzikálních úprav v ochranné atmosféře CO2 konzervací preparáty na bázi kyseliny propionové

Sklizeň vlhkého zrna bez jakýchkoli fyzikálních úprav v ochranné atmosféře CO2 konzervací preparáty na bázi kyseliny propionové Sklizeň vlhkého zrna Sklizeň a konzervace vlhkého zrna se provádí za účelem prodloužení jeho skladovatelnosti při snížených nákladech (sušení bývá výrazně dražší). Existují ale i další důvody: minimální

Více

iva a výroba krmiv v chovu masného skotu

iva a výroba krmiv v chovu masného skotu Management, welfare,, ekonomika,výživa iva a výroba krmiv v chovu masného skotu ODBORNÝ SEMINÁŘ v rámci projektu Společná zemědělská politika v chovu masného skotu s ohledem na bezpečnost potravin a welfare

Více

Nové údaje Sil-All 2015

Nové údaje Sil-All 2015 Nové údaje Sil-All 2015 24. února 2015 Timea Matyas-Dzuro tdzuro@sil-all.com Sil-All 4X4+ Inteligentní inokulant Co dělá? Prop acidipropionici P acidilactici ph Neošetřeno P pentosaceus L plantarum Čas

Více

Příprava pokusných mikrosiláží

Příprava pokusných mikrosiláží Posílení spolupráce mezi MZLU v Brně a dalšími institucemi v terciárním vzdělávání a výzkumu (VZ 1.07/2.4.01/12.0045) Příprava pokusných mikrosiláží Worshop 1. 2. 6. 2010 Ing. Ivo Vyskočil 2010 Tento projekt

Více

Kvalita píce vybraných jetelovin a jetelovinotrav

Kvalita píce vybraných jetelovin a jetelovinotrav Kvalita píce vybraných jetelovin a jetelovinotrav Ing. Zdeněk Vorlíček, CSc., Zemědělský výzkum, spol. s r.o. Troubsko Ing. Jiří Dubec, Ph.D., Výzkumný ústav pícninářský, spol. s r.o. Troubsko Pro výživu

Více

Eroze a úrodnost půdy. Ing.Vlasta Petříková, DrSc. Kontakt : Tel

Eroze a úrodnost půdy. Ing.Vlasta Petříková, DrSc. Kontakt : Tel Eroze a úrodnost půdy Ing.Vlasta Petříková, DrSc. Kontakt : vpetrikova@volny.cz, Tel. 736 171 353 Hospodaření na orné půdě se zhoršuje Rozsah eroze půdy se zvětšuje Úrodnost se snižuje, zvl. v důsledku

Více

AgroKonzulta poradenství, s. r. o. Žamberk. Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně. Metodika

AgroKonzulta poradenství, s. r. o. Žamberk. Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně. Metodika AgroKonzulta poradenství, s. r. o. Žamberk Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Metodika Silážování čerstvého pivovarského mláta se sladovým květem a systémy jeho zkrmování u vysokoprodukčních

Více

S jakými přípravky silážovat v roce 2015

S jakými přípravky silážovat v roce 2015 Krmivářství P1 S jakými přípravky silážovat v roce 2015 Jednou z možností, jak dlouhodobě uchovat krmivo v jeho co nejvyšší kvalitě, je silážování. Výhodou tohoto způsobu konzervace je uchování značného

Více

VYUŢITÍ ODPADŮ A SUROVIN ZE ZEMĚDĚLSKÉHO PROVOZU K VÝROBĚ BIOPLYNU. Ing Jaroslav Váňa CSc

VYUŢITÍ ODPADŮ A SUROVIN ZE ZEMĚDĚLSKÉHO PROVOZU K VÝROBĚ BIOPLYNU. Ing Jaroslav Váňa CSc VYUŢITÍ ODPADŮ A SUROVIN ZE ZEMĚDĚLSKÉHO PROVOZU K VÝROBĚ BIOPLYNU Ing Jaroslav Váňa CSc Použitelné druhy biologických odpadů zemědělské odpady o z rostlinné výroby, o z živočišné výroby, odpady z potravinářského

Více

Robert van Buuren Manager Nutrition

Robert van Buuren Manager Nutrition Robert van Buuren Manager Nutrition Obsah - Pivovarské mláto - Corngold kukuřičné mláto - Přednosti pivovarského mláta - Optimální funkce bachoru a prevence acidóz - Zvýšení příjmu sušiny - Řepkový šrot

Více

Návod k obsluze. Aplikačního zařízení FERMENT EASY - BIO

Návod k obsluze. Aplikačního zařízení FERMENT EASY - BIO Návod k obsluze Aplikačního zařízení FERMENT EASY - BIO 1 OBSAH 1.Účel aplikátoru 2 2.Popis aplikátoru..3 2.1.Základní vybavení...3 2.2.Další vybavení.3 3.Instalace 3 3.1.Umístění na sklízecí řezačce 3

Více

Automatické krmení. Automatické krmení je připraveno právě pro vás. Chytré krmení. Systém krmení funguje. Využijte svůj čas rozumně

Automatické krmení. Automatické krmení je připraveno právě pro vás.   Chytré krmení. Systém krmení funguje. Využijte svůj čas rozumně Využijte svůj čas rozumně 03 Chytré krmení 05 Systém krmení 07 funguje Lely Vector Automatizací opakované práce máte více času tam, kde potřebujete. Krmení několikrát denně přesnými krmnými dávkami, které

Více

Správna výživa méně civilizačných chorob!!!

Správna výživa méně civilizačných chorob!!! Správna výživa = méně civilizačných chorob!!! Cash flow života krávy měsíčně a nápočtem Kč/měsíc 5000 4000 3000 2000 1000 0-10000 10 20 30 40 50 60 70-2000 -3000 věk měsíce měsíšně nápočtem nápočtem 100000

Více

Ceník Agroslužeb. TRIOL CZ,a.s. služby zemědělskou technikou

Ceník Agroslužeb. TRIOL CZ,a.s. služby zemědělskou technikou TRIOL CZ,a.s. služby zemědělskou technikou Ceník Agroslužeb 2018 ---------------- Kontaktní osoba : Jaroslav Dlouhý tel. +420 773 642 802 1.dlouhy@seznam.cz SETÍ KUKUŘICE A ČIROKU Bezorebný přesný secí

Více

Zvyšující se produkce mléka přináší stále větší problémy především v oblasti výživy dojnic a v ekonomice výroby mléka. Ještě před dvěmi lety byla

Zvyšující se produkce mléka přináší stále větší problémy především v oblasti výživy dojnic a v ekonomice výroby mléka. Ještě před dvěmi lety byla AgroKonzulta Žamberk s.r.o. Klostermanova ul. 1258, 564 01 Žamberk Tel.: 465 676767 Fax: 465 676700 E-mail:mikyska@ agrokonzulta.cz E-mail: vyziva@ agrokonzulta.cz Ing. František Mikyska Problémy ve výživě

Více

Zdravotní nezávadnost a kvalita siláží z objemných krmiv vyrobených v roce 2017

Zdravotní nezávadnost a kvalita siláží z objemných krmiv vyrobených v roce 2017 Zdravotní nezávadnost a kvalita siláží z objemných krmiv vyrobených v roce 2017 Ing. František Mikyska AgroKonzulta Žamberk spol. s r.o. Zdravotní nezávadnost objemných krmiv je nedílnou součástí kvality

Více

Kvalita siláží v období z databanky objemných krmiv

Kvalita siláží v období z databanky objemných krmiv Kvalita siláží v období 1997 2012 - z databanky objemných krmiv Ing. František Mikyska AgroKonzulta Žamberk spol. s r.o. Kvalita objemných krmiv, ale především jejich produkční účinnost, se v posledních

Více

RACIONÁLNÍ PŘÍSTUP K NÁKLADŮM = ZÁKLAD EKONOMIKY VÝROBY MLÉKA

RACIONÁLNÍ PŘÍSTUP K NÁKLADŮM = ZÁKLAD EKONOMIKY VÝROBY MLÉKA RACIONÁLNÍ PŘÍSTUP K NÁKLADŮM = ZÁKLAD EKONOMIKY VÝROBY MLÉKA STRUKTURA NÁKLADŮ mléko - litry 645355 5,81 Kč / q 1880076 Kč/l krmiva 1589348 2,91 ND kuk.sil 90 523311 0,811 mzdy 957845 1,48 vojt.komp 100

Více

EFFECT OF ADDITIVES ON THE QUALITY OF FERMENTATION AND AEROBIC STABILITY OF CORN SILAGE

EFFECT OF ADDITIVES ON THE QUALITY OF FERMENTATION AND AEROBIC STABILITY OF CORN SILAGE EFFECT OF ADDITIVES ON THE QUALITY OF FERMENTATION AND AEROBIC STABILITY OF CORN SILAGE Žváčková P., Doležal P. Department of Animal Nutrition and Forage Production, Faculty of Agronomy, Mendel University

Více

Vláknina jako zdroj energie v kukuřici Ing. Václav Jambor, CSc., Blažena Vosynková NutriVet s.r.o., www.nutrivet.cz

Vláknina jako zdroj energie v kukuřici Ing. Václav Jambor, CSc., Blažena Vosynková NutriVet s.r.o., www.nutrivet.cz Vláknina jako zdroj energie v kukuřici Ing. Václav Jambor, CSc., Blažena Vosynková NutriVet s.r.o., www.nutrivet.cz Výživa přežvýkavců je založena na využití rostlinných bílkovin. Kromě zdrojů N-látek

Více

Automatické krmení. Automatické krmení je připraveno právě pro vás. Chytré krmení. Automatický systém funguje. Výhody častého krmení

Automatické krmení. Automatické krmení je připraveno právě pro vás.   Chytré krmení. Automatický systém funguje. Výhody častého krmení Výhody častého krmení 03 Chytré krmení 05 Automatický systém 07 funguje krmení Lely Vector Častější krmení má pozitivní vliv na zdraví zvířat a přírůstek hmotnosti. Krmení několikrát denně přesnými krmnými

Více

Ceník Agroslužeb. TRIOL CZ,a.s. služby zemědělskou technikou

Ceník Agroslužeb. TRIOL CZ,a.s. služby zemědělskou technikou TRIOL CZ,a.s. služby zemědělskou technikou Ceník Agroslužeb 2016 ---------------- Kontaktní osoba : Jaroslav Dlouhý tel.: +420 773 642 802 1.dlouhy@seznam.cz SETÍ KUKUŘICE A ČIROKU Bezorebný secí stroj

Více

Školení provozování BPS zásady dobré praxe. Ing. Jan Štambaský, Ph.D.

Školení provozování BPS zásady dobré praxe. Ing. Jan Štambaský, Ph.D. zásady dobré praxe Ing. Jan Štambaský, Ph.D. Obsah semináře AD a vznik bioplynu Propad produkce, vznik a následky Možnosti chemické analýzy Vlivy teploty Přetížení procesu Nedostatek minerální výživy 2

Více

Konzervanty v silážích

Konzervanty v silážích VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. Praha Uhříněves CERTIFIKOVANÁ METODIKA Konzervanty v silážích Autoři Ing. Yvona Tyrolová Ing. Alena Výborná Oddělení výživy a krmení hospodářských zvířat Oponenti

Více

Rozdělení BPS podle zpracovávaného substrátu

Rozdělení BPS podle zpracovávaného substrátu Rozdělení BPS podle zpracovávaného substrátu Bioplynové stanice k 31.12.2015 Celkem 507 BPS (k 1.1.2014 500 BPS) Instalovaný výkon 358 MW Výroba elektřiny 83887 GWh Podíl bioplynu na OZE 24,7 % (22,1 %)

Více

Aktuální problémy ve výživě skotu, zejména při krmení silážemi s krátkou řezankou. Mušov

Aktuální problémy ve výživě skotu, zejména při krmení silážemi s krátkou řezankou. Mušov Aktuální problémy ve výživě skotu, zejména při krmení silážemi s krátkou řezankou Mušov 23.1.2019 Nyní řešený projekt MZe NAZV QJ1510391 OMEZENÍ RIZIK SPOJENÝCH S VÝŽIVOU SKOTU S VYSOKOU UŽITKOVOSTÍ Ing.

Více

Rhun Fychan. Aberystwyth Wales Velká Británie

Rhun Fychan. Aberystwyth Wales Velká Británie Rhun Fychan Aberystwyth Wales Velká Británie Proč děláme siláže? Abychom nakrmili přežvýkavá hospodářská zvířata? NE! Abychom vyráběli mléko a maso se ziskem Pamatujte si Siláž je na farmě tím nejdůležitějším

Více

LNÍ VLASTNOSTI ENÍ ANTIMIKROBIÁLN ČESKÁ REPUBLIKA. CHUMCHALOVÁ J. a PLOCKOVÁ M. Ústav technologie mléka a tuků

LNÍ VLASTNOSTI ENÍ ANTIMIKROBIÁLN ČESKÁ REPUBLIKA. CHUMCHALOVÁ J. a PLOCKOVÁ M. Ústav technologie mléka a tuků ANTIMIKROBIÁLN LNÍ VLASTNOSTI BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠEN ENÍ CHUMCHALOVÁ J. a PLOCKOVÁ M. Ústav technologie mléka a tuků ČESKÁ REPUBLIKA OBSAH Charakterizace bakterie mléčného kvašení (BMK) Organické kyseliny

Více

TO-Natural nitrogen K, organické hnojivo

TO-Natural nitrogen K, organické hnojivo TO-Natural nitrogen K, organické hnojivo Výrobce: TONAK a.s., Zborovská 823, 741 01 Nový Jičín Číslo registrace: 4284 Chemické a fyzikální vlastnosti: Vlastnost: Hodnota: vlhkost v % max. 10,0 % spalitelné

Více

Pro nekompromisně lepší siláž

Pro nekompromisně lepší siláž Pro nekompromisně lepší siláž Obsah Znáte současnou situaci na trhu? Proč používat silážní aditiva? Proč si vybrat Ecosyl? Důkaz Kontrolujte aerobní znehodnocení Produktová řada Ecosyl Zkušenosti farmářů

Více

institucemi v terciárním vzdělávání a výzkumu CZ.1.07/2.4.00/12.045

institucemi v terciárním vzdělávání a výzkumu CZ.1.07/2.4.00/12.045 Posílení spolupráce mezi MZLU v Brně a dalšími institucemi v terciárním vzdělávání a výzkumu CZ.1.07/2.4.00/12.045 Výživa zvířat a pícninářství í doc. Ing. Jiří Skládanka, Ph.D. doc. Ing. Pavel Veselý,

Více

Ekonomika výroby siláží

Ekonomika výroby siláží Mendelova univerzita v Brně Agronomická fakulta Ústav výživy zvířat a pícninářství Ekonomika výroby siláží Bakalářská práce Vedoucí práce: Vypracovala: doc. Ing. Jiří Skládanka, Ph.D. Lenka Niezgodová

Více

Kalkulace nákladů a výnosů bioplynových stanic v zemědělských podnicích

Kalkulace nákladů a výnosů bioplynových stanic v zemědělských podnicích Kalkulace nákladů a výnosů bioplynových stanic v zemědělských podnicích Mezinárodní konference Energie zemědělské energie květen 2013 Boudný Jan, Janotová Bohdana, Poláčková Jana Kalkulace nákladů a výnosů

Více

CERTIFIKOVANÁ METODIKA. Silážování lupiny bílé

CERTIFIKOVANÁ METODIKA. Silážování lupiny bílé VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. Praha Uhříněves CERTIFIKOVANÁ METODIKA Silážování lupiny bílé Autoři Ing. Yvona Tyrolová Bc. Alena Výborná Oddělení výživy a krmení hospodářských zvířat Oponenti

Více

Druhy a složení potravin

Druhy a složení potravin Druhy a složení potravin Přednáška 9+10 Doc. MVDr. Bohuslava Tremlová, Ph.D. Magisterský studijní program Veterinární hygiena a ekologie Obsah přednášky: Změny potravin při skladování Trvanlivost potravin,

Více

Mendelova univerzita v Brně. Metodika výroby experimentálních mikrosiláží

Mendelova univerzita v Brně. Metodika výroby experimentálních mikrosiláží Mendelova univerzita v Brně Metodika výroby experimentálních mikrosiláží Ing. Ivo Vyskočil, doc. Ing. Jiří Skládanka, Ph.D., prof. MVDr. Ing. Petr Doležal, CSc., Dr. Ing. Zdeněk Havlíček, Ing. Petr Sláma,

Více

Předmět: Odborný výcvik Ročník: 1.2.3. Téma: Chov Zvířat. Vypracoval: Bc. Ivana Kadeřábková. Materiál: VY32_INOVACE_260 Datum: 5.4.

Předmět: Odborný výcvik Ročník: 1.2.3. Téma: Chov Zvířat. Vypracoval: Bc. Ivana Kadeřábková. Materiál: VY32_INOVACE_260 Datum: 5.4. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 41-51-H/01 Zemědělec farmář Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Odborný výcvik Ročník: 1.2.3. Téma: Chov

Více

Systém automatického krmení pro VMS a jiné farmy

Systém automatického krmení pro VMS a jiné farmy Systém automatického krmení pro VMS a jiné farmy Každý chovatel ví, že řádné krmení je základním předpokladem pro dosažení dobrého zdravotního stavu krav s vysokou užitkovostí a s dobrými reprodukčními

Více

Fermentace. Na fermentaci je založena řada potravinářských výrob. výroba kysaného zelí lihovarnictvní pivovarnictví. mlékárenství.

Fermentace. Na fermentaci je založena řada potravinářských výrob. výroba kysaného zelí lihovarnictvní pivovarnictví. mlékárenství. Fermentace Rozklad organických látek ( hlavně cukrů) za účasti mikrobiálních enzymů za vzniku metabolických produktů, které člověk cíleně využívá ke svému prospěchu - výroba, konzervace potravin. Fermentace

Více

Silážování jazykem zemědělců

Silážování jazykem zemědělců Silážování jazykem zemědělců Co se v l a s t n ě děje a jak můžete zlepšit KVALITU SILÁŽE 1 2 Vítáme vás u firmy Salinity Salinity Agro dodává výrobky pro zemědělství v celé Severní Evropě. Základem naší

Více

Pracovní list č. 1 téma: Úvod do rostlinné produkce

Pracovní list č. 1 téma: Úvod do rostlinné produkce Pracovní list č. 1 téma: Úvod do rostlinné produkce Obsah tématu: 1) Hlavní cíl rostlinné výroby 2) Rozdělení kulturních rostlin dle vlastností sklízených produktů s přihlédnutím k postupům při jejich

Více

Půda a hnojení. Roman Rozsypal

Půda a hnojení. Roman Rozsypal Půda a hnojení Roman Rozsypal Koho živí půda Rostliny - Zvířata - Člověka zatížení cca 0,4 VDJ/ha o.p. Edafon -?! Potřeba sušiny krmiv Zvířata - zatížení přežvýkavci 1 VDJ/ha = potřeba sušiny krmiv cca

Více

Zemědělství a potravinářský průmysl. Údaje z vykazovaného roku. Státní ministerstvo životního prostředí a zemědělství

Zemědělství a potravinářský průmysl. Údaje z vykazovaného roku. Státní ministerstvo životního prostředí a zemědělství Zemědělství a potravinářský průmysl Údaje z vykazovaného roku 28 Státní ministerstvo životního prostředí a zemědělství Svobodný stát Sasko Údaje z vykazovaného roku 28 ROZLOHA A OBYVATELSTVO VYUŽÍVÁNÍ

Více

MITHON SVA KONZERVAČNÍ PŘÍPRAVEK PRO KAPALINY POUŽÍVANÉ PŘI OBRÁBĚNÍ KOVŮ

MITHON SVA KONZERVAČNÍ PŘÍPRAVEK PRO KAPALINY POUŽÍVANÉ PŘI OBRÁBĚNÍ KOVŮ MITHON SVA KONZERVAČNÍ PŘÍPRAVEK PRO KAPALINY POUŽÍVANÉ PŘI OBRÁBĚNÍ KOVŮ Mithon SVA je určen ke konzervaci nebo k potlačení nežádoucího mikrobiálního napadení kapalin používaných při obrábění kovů. Tento

Více

Kvalita siláží z objemných krmiv byla silně ovlivněna extrémním počasím v roce 2015

Kvalita siláží z objemných krmiv byla silně ovlivněna extrémním počasím v roce 2015 Kvalita siláží z objemných krmiv byla silně ovlivněna extrémním počasím v roce 2015 Ing. František Mikyska AgroKonzulta Žamberk spol. s r.o. Základem výživy skotu je výroba objemných krmiv v dostatečném

Více

Analogový Flowmaster a čerpadlo MP7

Analogový Flowmaster a čerpadlo MP7 Analogový Flowmaster a čerpadlo MP7 Návod k obsluze ISO 9001 Serigstad ČR s.r.o Horní Vilímeč 29 394 68 Žirovnice Czech Republic Tel/fax - +420 565 495 075 Mobil +420 776 075 121 info@serigstad.cz www.

Více

Jak docílit vyšší výtěžnosti bioplynu s produkty BASF? Ida McGill, BASF

Jak docílit vyšší výtěžnosti bioplynu s produkty BASF? Ida McGill, BASF Jak docílit vyšší výtěžnosti bioplynu s produkty BASF? Ida McGill, BASF Faktory ovlivňující úrodu 150 years Faktor Vliv Potenciál Mechanizace Zavlažování Hnojení Ochrana rostlin Hybridy Dobře připravená

Více

a technologie) b) Pěstební technologie DEN POPIS TECHNICKÉ ZAJIŠTĚNÍ Spotřeba

a technologie) b) Pěstební technologie DEN POPIS TECHNICKÉ ZAJIŠTĚNÍ Spotřeba Tab. č.: 184 Jetel luční a) Výchozí ukazatele Poř. Ukazatel - standard (dobré podmínky - intenzivní - v horších č. a technologie) podmínkách 1 Výnos zelené hmoty [t/ha] 50 40 2 Výnos sušiny po odečtení

Více

KRMIVA AGROBS. Dr. rer. nat. Manuela Bretzke a Glord.cz

KRMIVA AGROBS. Dr. rer. nat. Manuela Bretzke a Glord.cz KRMIVA AGROBS Dr. rer. nat. Manuela Bretzke a Glord.cz KŮŇ A POTRAVA Kůň je stepní zvíře Trávy a byliny s nízkým obsahem bílkovin Bohatá biodiversita Velmi dobrá kvalita bez plísní Čistá potrava díky stálému

Více

Zemědělský svaz České republiky a obnovitelné zdroje energie. Ing. Martin Pýcha předseda ZS ČR

Zemědělský svaz České republiky a obnovitelné zdroje energie. Ing. Martin Pýcha předseda ZS ČR Zemědělský svaz České republiky a obnovitelné zdroje energie Ing. Martin Pýcha předseda ZS ČR Osnova: 1.Dosavadní vývoj českého zemědělství 2.Rozvoj obnovitelných zdrojů energie 3.Pozitiva a rizika obnovitelných

Více

Hodnocení kvality siláží objemných krmiv z databanky krmiv v období let 1997 2014

Hodnocení kvality siláží objemných krmiv z databanky krmiv v období let 1997 2014 Hodnocení kvality siláží objemných krmiv z databanky krmiv v období let 1997 2014 Ing. František Mikyska AgroKonzulta Žamberk spol. s r.o. Siláže z víceletých pícnin, spolu se silážemi z kukuřic, jsou

Více

Kvalitní seno je významné krmivo

Kvalitní seno je významné krmivo F-03-zoo(36-59).qxd 29.4.2005 11:50 StrÆnka 39 Kvalitní seno je významné krmivo Při snaze zabezpečit dojnicím maximální denní příjem sušiny v krmné dávce, kdy dominantní podíl tvoří objemná, zpravidla

Více

Bakterie mléčného kvašení jako původci kažení masných výrobků. Co je to zkažená potravina? Faktory ovlivňující mikrobiální kažení

Bakterie mléčného kvašení jako původci kažení masných výrobků. Co je to zkažená potravina? Faktory ovlivňující mikrobiální kažení Bakterie mléčného kvašení jako původci kažení masných výrobků Josef Kameník, Marta Dušková FVHE, Veterinární a farmaceutická univerzita Brno Co je to zkažená potravina? Zkáza potraviny (zkažení) = jakákoli

Více

ÚSTŘEDNÍ KONTROLNÍ A ZKUŠEBNÍ ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÝ ÚŘEDNÍ KONTROLY. Kontrola hnojiv a vstupů do půdy. Kontrola krmiv. Kontroly podmíněnosti

ÚSTŘEDNÍ KONTROLNÍ A ZKUŠEBNÍ ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÝ ÚŘEDNÍ KONTROLY. Kontrola hnojiv a vstupů do půdy. Kontrola krmiv. Kontroly podmíněnosti Kontrola přípravků na ochranu rostlin Organizační struktura Odboru kontroly zemědělských vstupů ÚSTŘEDNÍ KONTROLNÍ A ZKUŠEBNÍ ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÝ Výkon úřední kontroly výroby, dovozu, uvádění přípravků na

Více

Pro použít mléné bakterie?

Pro použít mléné bakterie? Pedstavujeme Vám novou generaci startovacích kultur FloraPan, urenou pro prmyslovou výrobu kvasových druh chleba. Tyto dv nové kultury obsahují vysoce koncentrované bakterie kyseliny mléné, pinášející

Více

Travní porosty nové trendy při hospodaření na travních porostech

Travní porosty nové trendy při hospodaření na travních porostech Travní porosty nové trendy při hospodaření na travních porostech Stanislav Hejduk Mendelova univerzita v Brně Obsah přednášky 1.Virtuální oplocení pastvin 2.Hadicová aplikace kejdy a močůvky bez cisterny

Více

Výskyt a typizace mléčných bakterií v baleném mase

Výskyt a typizace mléčných bakterií v baleném mase Výskyt a typizace mléčných bakterií v baleném mase 1 Štegnerová, H., 2 Nápravníková, E., 2 Steinhauserová, I., 1 Švec, P. 1 MU PřF, Česká sbírka mikroorganismů (CCM) 2 VFU, FVHE, Ústav hygieny a technologie

Více

Dojnice SANO KONCEPT VÝŽIVY SKOT

Dojnice SANO KONCEPT VÝŽIVY SKOT Dojnice SANO KONCEPT VÝŽIVY SKOT VÍTEJTE Vážený zákazníku, vážený zájemce o naše výrobky, jsme velmi rádi, že vás zaujal Sano koncept výživy dojnic. Na následujících stránkách najdete důležité informace

Více

Flexibilní řešení uskladnění a zpracování

Flexibilní řešení uskladnění a zpracování Flexibilní řešení uskladnění a zpracování Váš problém je pro nás výzvou. Kontaktujte nás prosím na adrese: EURO BAGGING je přední výrobce vysoce kvalitních technologií uskladnění a zpracování pícnin, obilnin,

Více

Tematické okruhy závěrečné zkoušky

Tematické okruhy závěrečné zkoušky Tematické okruhy závěrečné zkoušky Obor : Zemědělec farmář Předmět : Pěstování rostlin 1) Půda - její složení, vlastnosti - půdní typy - půdní druhy - rozbor půdy, bonitace půdy 2) Živiny živin - charakteristika

Více

Oceněné rostlinné hnojivo!

Oceněné rostlinné hnojivo! Oceněné rostlinné hnojivo! Powder Feeding Organická a minerální hnojiva byla v zemědělství používána po tisíce let, ovšem co se týká zemědělské techniky a zdrojů, tak ty se příliš nezměnily. Co ho dělá

Více

Technologické zlepšení výtěžnosti bioplynu. Mechanické usnadnění míchání, čerpání, dávkování. Legislativní nařízená předúprava VŽP:

Technologické zlepšení výtěžnosti bioplynu. Mechanické usnadnění míchání, čerpání, dávkování. Legislativní nařízená předúprava VŽP: Důvody předúpravy: Technologické zlepšení výtěžnosti bioplynu Mechanické usnadnění míchání, čerpání, dávkování Legislativní nařízená předúprava VŽP: hygienizace vstupního materiálu Výsledkem předúpravy

Více

PIADIN. Stabilizátor dusíku pro organická hnojiva snižuje pracnost, zvyšuje výnosy a je šetrný k životnímu prostředí INHIBITOR NITRIFIKACE

PIADIN. Stabilizátor dusíku pro organická hnojiva snižuje pracnost, zvyšuje výnosy a je šetrný k životnímu prostředí INHIBITOR NITRIFIKACE KAPALNÝ INHIBITOR NITRIFIKACE PIADIN Stabilizátor dusíku pro organická hnojiva snižuje pracnost, zvyšuje výnosy a je šetrný k životnímu prostředí Chemie pro budoucnost. VÝHODY PRO VÁS, POUŽIJETE-LI PIADIN»

Více

FungiSPRAY bezchlorový. FungiSPRAY chlorový LIKVIDACE PLÍSNÍ S OKAMŽITÝM ÚČINKEM LIKVIDACE PLÍSNÍ S DLOUHODOBÝM ÚČINKEM

FungiSPRAY bezchlorový. FungiSPRAY chlorový LIKVIDACE PLÍSNÍ S OKAMŽITÝM ÚČINKEM LIKVIDACE PLÍSNÍ S DLOUHODOBÝM ÚČINKEM FungiSPRAY chlorový LIKVIDACE PLÍSNÍ S OKAMŽITÝM ÚČINKEM SPÁRY SPRCHY BĚLÍCÍ OBKLADY DLAŽBA SPÁRY U OKEN SPÁRY U DLAŽBY SPRCHOVÝ KOUT Chlorový přípravek s fungicidním a bělícím účinkem určený k likvidaci

Více

RKW ProAgri. Silážní fólie. Rozluštěno! Tajemství revoluční fólie.

RKW ProAgri. Silážní fólie. Rozluštěno! Tajemství revoluční fólie. RKW ProAgri Silážní fólie Rozluštěno! Tajemství revoluční fólie. Světová novinka, která vám usnadní práci a ušetří čas Maximální efektivita a trvanlivost se systémem kombinovaná fólie nejnovější generace

Více

Krmiva pro sumcovité ryby 2019

Krmiva pro sumcovité ryby 2019 Krmiva pro sumcovité ryby 2019 Potápivé krmivo Vyvinuto pro recirkulační systémy - RAS Plovoucí krmivo Udržitelné krmivo Poloplovoucí krmivo Obsahuje astaxanthin Bez živočišného proteinu ze suchozemských

Více

Ing. Jiří Kolouch Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky

Ing. Jiří Kolouch Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Vzorkování krmiv Přednáška probíhá v rámci projektu CZ.1.07/2.2.00/28.0302 Inovace studijních programů AF a ZF MENDELU směřující k vytvoření mezioborové integrace. Ing. Jiří Kolouch 7.5.2013 Projekt je

Více

Způsoby potlačení tvorby biofilmů event. jejich degradace. Doležalová Fehérová 2015/2016

Způsoby potlačení tvorby biofilmů event. jejich degradace. Doležalová Fehérová 2015/2016 Způsoby potlačení tvorby biofilmů event. jejich degradace Doležalová Fehérová 2015/2016 Biofilmy Přisedlé společenstvo mikroorganismů Tvořeny buňkami produkujícími extracelulární polymerní látky Extracelulární

Více

Odpovědnost za životní prostředí, člověka a stroj Firma Kärcher důsledně zabraňuje používání zbytečných rozpouštědel, těžkých kovů

Odpovědnost za životní prostředí, člověka a stroj Firma Kärcher důsledně zabraňuje používání zbytečných rozpouštědel, těžkých kovů Vysoce efektivní a ekonomické složení produktů Pro čisticí prostředky Kärcher jsou používány vysoce kvalitní suroviny. Díky tomu je možné používat produkty ve velmi malém dávkování, při kterém se šetří

Více

Konzervace potravin. Úprava potravin s cílem prodloužit její trvanlivost.

Konzervace potravin. Úprava potravin s cílem prodloužit její trvanlivost. Konzervace potravin Úprava potravin s cílem prodloužit její trvanlivost. Nejzávažnější pro spotřebitele jsou změny při uchování potravin vyvolané mikroorganismy Během konzervace nesmí dojít k porušení

Více

Vliv konzervačních přípravku na aerobní stabilitu siláží. Ing. Radko Loučka, CSc. VÚŽV, v.v.i. - Uhříněves

Vliv konzervačních přípravku na aerobní stabilitu siláží. Ing. Radko Loučka, CSc. VÚŽV, v.v.i. - Uhříněves Vliv konzervačních přípravku na aerobní stabilitu siláží Ing. Radko Loučka, CSc. VÚŽV, v.v.i. - Uhříněves Prostup vzduchu do siláže po otevření sila O 2 Siláž CO 2 vytéká, vzduch penetruje do siláže! (Reference:

Více

6.1 ÚPRAVY KRMIV. paření brambory při výkrmu prasat (malochovy) řezání píce při silážování, při tvorbě směsné KD

6.1 ÚPRAVY KRMIV. paření brambory při výkrmu prasat (malochovy) řezání píce při silážování, při tvorbě směsné KD 6.1 ÚPRAVY KRMIV = soubor technologických postupů, kterými se zlepšuje příjem krmiva, jeho stravitelnost, výživná hodnota nebo se odstraňují účinky nežádoucích látek v krmivech a)fyzikální praní okopaniny

Více

D. Praxe kontrolní seznam č. 1 sýr

D. Praxe kontrolní seznam č. 1 sýr D. Praxe kontrolní seznam č. 1 sýr Následující tabulka obsahuje informace o skupinách výrobků uvedených v části C. V prvním sloupci je popsán problém, nedostatek výrobku nebo jeho příznaky, druhý sloupec

Více

ÚSTŘEDNÍ KONTROLNÍ A ZKUŠEBNÍ ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÝ DIGESTÁTY A JEJICH VYUŽITÍ V ZEMĚDĚLSTVÍ

ÚSTŘEDNÍ KONTROLNÍ A ZKUŠEBNÍ ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÝ DIGESTÁTY A JEJICH VYUŽITÍ V ZEMĚDĚLSTVÍ ÚSTŘEDNÍ KONTROLNÍ A ZKUŠEBNÍ ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÝ DIGESTÁTY A JEJICH VYUŽITÍ V ZEMĚDĚLSTVÍ Co je digestát Digestát je fermentační zbytek po anaerobní digesci vstupních materiálů při výrobě bioplynu v bioplynové

Více

FungiSPRAY bezchlorový. FungiSPRAY chlorový. Likvidace plísní s okamžitým účinkem. Likvidace plísní s dlouhodobým účinkem

FungiSPRAY bezchlorový. FungiSPRAY chlorový. Likvidace plísní s okamžitým účinkem. Likvidace plísní s dlouhodobým účinkem FungiSPRAY chlorový Likvidace plísní s okamžitým účinkem spáry sprchy bělicí obklady dlažba Spáry u oken Spáry u dlažby sprchový kout Chlorový přípravek s fungicidním a bělicím účinkem určený k likvidaci

Více

Komponenty Ceny v Kč / Původní KD Návrh 1 Návrh 2

Komponenty Ceny v Kč / Původní KD Návrh 1 Návrh 2 Krmení krav jak lze ušetřit? V současné době jsme opět svědky turbulence ve vývoji ceny syrového kravského mléka a to směrem dolů. Situace tak trochu začíná připomínat období let 2008 2009, kdy jsme si

Více

MITHON SP TEKUTÝ ALGICIDNÍ PŘÍPRAVEK

MITHON SP TEKUTÝ ALGICIDNÍ PŘÍPRAVEK MITHON SP TEKUTÝ ALGICIDNÍ PŘÍPRAVEK Mithon SP je tekutý, nepěnivý chemický přípravek sloužící k preventivnímu ošetření proti růstu řas a k jejich likvidaci. Tento přípravek je vhodný pro ošetření vody

Více

Obsah živin v 1 kg sušiny krmiva pro přežvýkavce

Obsah živin v 1 kg sušiny krmiva pro přežvýkavce Tab. : 73 Obsah živin v 1 kg sušiny krmiva pro přežvýkavce oř. DIE a. íce 1 Bob mladý 5,75 5,65 99,60 136,10 13,3 4,1 217 200 120 2 Bob v květu 6,06 5,97 94,80 113,10 12,4 3,3 180 224 170 3 Hrách setý,

Více

Zemědělství a potravinářský průmysl

Zemědělství a potravinářský průmysl Zemědělství a potravinářský průmysl Údaje z vykazovaného roku 26 Zeme Sasko Údaje z vykazovaného roku 26 ROZLOHA A OBYVATELSTVO VYUŽÍVÁNÍ ZEMĚDĚLSKĚ PŮDY ROZLOHA Celková rozloha 1. ha 1.842 35.75 Zemědělská

Více

VÍCE PLYNU, ŽÁDNOU DŘINU. MethaPlus

VÍCE PLYNU, ŽÁDNOU DŘINU. MethaPlus VÍCE PLYNU, ŽÁDNOU DŘINU MethaPlus MethaPlus S/L 100 Mnohem více energie ve vašem fermentoru Co je MethaPlus S/L 100? Vysoce aktivní biokatalyzátor schopný zvýšit produkci bioplynové stanice Enzym je schopný

Více

Errata: Respektujte varovné věty a symboly uvedené v označení Přípravek je ke dni 25.9.2014 povolen pouze pro profesionální uživatele

Errata: Respektujte varovné věty a symboly uvedené v označení Přípravek je ke dni 25.9.2014 povolen pouze pro profesionální uživatele Errata: Respektujte varovné věty a symboly uvedené v označení Přípravek je ke dni 25.9.2014 povolen pouze pro profesionální uživatele Dokonalá ochrana proti botrytidě a sekundárním chorobám Popis přípravku

Více

CHEMIE. Pracovní list č. 12 žákovská verze Téma: Závislost rychlosti kvašení na teplotě. Mgr. Lenka Horutová

CHEMIE. Pracovní list č. 12 žákovská verze Téma: Závislost rychlosti kvašení na teplotě. Mgr. Lenka Horutová www.projektsako.cz CHEMIE Pracovní list č. 12 žákovská verze Téma: Závislost rychlosti kvašení na teplotě Lektor: Mgr. Lenka Horutová Projekt: Student a konkurenceschopnost Reg. číslo: CZ.1.07/1.1.07/03.0075

Více

Energetické hodnocení krmiv

Energetické hodnocení krmiv Energetické hodnocení krmiv Využití energie krmiv v (%) BE Brutto energie 100 SE Stravitelná energie En.tuhých výkalů 70 (50-80) 30 (20-50) ME Metabolizovatelná EP EM energie plynů moče 57 (35-71) (4-9)

Více

Význam bioplynových stanic v souvislosti s chovem skotu

Význam bioplynových stanic v souvislosti s chovem skotu Význam bioplynových stanic v souvislosti s chovem skotu 15. listopadu 2012, Agroprogress Trnava Ing. Bohumil BELADA, viceprezident AK ČR Osnova prezentace Strukturální nerovnováha mezi RV a ŽV Potenciál

Více

Seminář rostlinné výroby

Seminář rostlinné výroby Seminář rostlinné výroby 26.října 217 Hotel Dvořák Tábor zdenek.kubiska@zznpe.cz Osnova: Svítá na lepší časy? Asi jak kde Vývoj v jednotlivých zemědělských výrobách Změna struktury českého zemědělství

Více

institucemi v terciárním vzdělávání a výzkumu Optimalizace směsí, Optimalizace krmivové základny

institucemi v terciárním vzdělávání a výzkumu Optimalizace směsí, Optimalizace krmivové základny Posílení í spolupráce mezi MZLU v Brně ě a dalšími institucemi v terciárním vzdělávání a výzkumu CZ.1.07/2.4.00/12.045 00/12 045 Optimalizace směsí, Optimalizace krmivové základny Ing. František Mikyska

Více

VÝVOJ OSEVNÍCH PLOCH A PRVNÍ ODHAD SKLIZNĚ

VÝVOJ OSEVNÍCH PLOCH A PRVNÍ ODHAD SKLIZNĚ 26. 7. VÝVOJ OSEVNÍCH PLOCH A PRVNÍ ODHAD SKLIZNĚ Informace o očekávané sklizni polních plodin zveřejňuje Český statistický úřad každoročně v první polovině července. Podkladem pro výpočet jsou osevní

Více