Nové vlastnosti Verze systému KRONOS 1.5 zahrnuje četné nové vlastnosti, uvádíme je níže. Nahlédněte do upraveného PDF manuálu, kde je více informací.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Nové vlastnosti Verze systému KRONOS 1.5 zahrnuje četné nové vlastnosti, uvádíme je níže. Nahlédněte do upraveného PDF manuálu, kde je více informací."

Transkript

1 KRONOS 61/73/88 Verze systému Nové vlastnosti Verze systému KRONOS 1.5 zahrnuje četné nové vlastnosti, uvádíme je níže. Nahlédněte do upraveného PDF manuálu, kde je více informací. Bylo přidáno sedm dalších User bank s programy, wave sekvencemi a bicími sadami, označenými od USER-AA do USER-GG. Maximální počet RAM Multisamplů byl zvýšen z 1000 na 4000; maximální počty RAM Samplů a Multisample indexů byly rovněž zvýšeny ze 4000 ne Umožnění připojení USB MIDI class-compliant kontrolerů přímo do Kronosu. Podpora instalace přídavné paměti 1GB RAM, kterou provádí každé autorizované servisní středisko Korg. Tím získáte asi dvojnásobek maximální dostupné sample RAM paměti, tedy až do 2 GB. Následující položky popisují hlavní funkční vylepšení a odstraněné nedostatky, jež přináší tento update operačního systému. Obecně DŮLEŽITÉ: Při hraní samply s využitím VMT, např. SGX-1, se občas stávalo, že se systém nečekaně restartoval. To je nyní opraveno. Efekty Při změně programů, kombinací nebo songů, zůstával viset zvuk efektu Stereo Analog Record. To je nyní opraveno. MIDI Při přijímání zprávy MIDI All Notes Off reagoval KRONOS stejně, jako kdyby přijal zprávu All Sound Off. To je nyní opraveno. Režim Program U programů CX-3 v některých případech reagovaly slidery a táhla, jako při opačném směru pohybu. To je nyní opraveno.

2 Režim Combination Při změně kombinace někdy zůstaly viset určité tóny. To je nyní opraveno. Režim Sequencer V režimu Sequencer bicí stopa nevysílala MIDI události. To je nyní opraveno. Při spuštění příkazů Erase Measure a Delete Measure v menu někdy docházelo k chybovému stavu. To je nyní opraveno. [] Když jste zvolili příkaz menu Bounce All Tracks to Disk, nahrávací úroveň se resetovala na nulu. Nyní zůstává zachována předchozí nahrávací úroveň. Režim Disk Občas docházelo k chybovému stavu, když byl požadavek do USB paměti na WAVE soubor ve formátu ADPCM. To je nyní opraveno. Update přináší i řadu dalších drobných vylepšení a oprav.

3 KRONOS 61/73/88 Verze systému Nové vlastnosti Verze systému KRONOS 1.6 zahrnuje četné nové vlastnosti, uvádíme je níže. Uninstall EXs Verze systému přidává nový příkaz "Uninstall EXs" v menu na stránce P6: Options info, v režimu Global. Odinstaluje zvolená data EXs z interního harddisku. Tento příkaz využijte např. při odstranění EXs dat demo režimu, nebo když potřebujete více místa na interním harddisku. EXs data pak lze kdykoliv znovu nainstalovat. 1. Zvolte požadovanou volbu EXs ze seznamu Installed Option na stránce P6: Options info, v režimu Global. 2. Dotykem "Uninstall EXs" se otevře dialogový box. 3. Dotykem OK potvrdíte a spustíte příkaz Uninstall EXs, nebo stiskem tlačítka Cancel operaci zrušíte. 4. Po odinstalaci EXs dat se objeví potvrzení: EXs (číslo a název) sample data deleted Related PCG, KSC, etc. may remain; delete manually if desired. 5. Stiskem OK zavřete okno s potvrzením. 6. V režimu Disk pak můžete podle potřeby vymazat zbývající složky a soubory. KRONOS SW Editor a Plug-In Editor KRONOS v1.6 přináší podporu Kronos SW Editoru a Plug-In SW Editoru, což umožňuje editaci a organizaci zvuků na Mac OS X a Windows počítači. Chcete-li spustit KRONOS SW Editor a Plug-In Editor, je nutná verze systému KRONOS V1.6.0 a novější. SW Editor and Plug-In Editor KRONOS je zdarma ke stažení na stránce

4 Následující položky popisují hlavní funkční vylepšení a odstraněné nedostatky, jež přináší tento update operačního systému. Obecně Při hraní HD-1 Programy se s funkcí Wave Sequence mohla objevit chyba. To je nyní opraveno. Režim Set List Ve slotu Programu, se neobjevovaly banky U-AA až GG při výběru Programů na stránce Control Surface. To je nyní opraveno. Režim Program U Programů SGX-1, využívajících EXs12 Austrian Piano, nebyl obrázek piana ve správných barvách. To je nyní opraveno. U Programů SGX-1 a EP-1 EXi, nefungovaly správně kontrolery AMS u parametrů funkcí Common LFO a Common Step Seq. To je nyní opraveno. Režim Sequencer Při volbě příkazu Copy Pattern v menu nebyl správně proveden update jména Patternu. To je nyní opraveno. V dialogu MIDI Event Edit, se nezobrazila správně jména not. To je nyní opraveno. Režim Global Při editaci kroků Wave Sequence, docházelo ke kliknutí na Note on, při zapnutém Start Offset On. To je nyní opraveno. Funkce Tie u Wave Sequence nefungovala správně. To je nyní opraveno. Update přináší i řadu dalších drobných vylepšení a oprav.

5 KRONOS 61/73/88 KRONOS X 61/73/88 Verze systému Nové vlastnosti Verze systému KRONOS 2.0 zahrnuje četné nové vlastnosti, uvádíme je níže. Nahlédněte do upraveného PDF manuálu, kde je více informací. User Sample banky Banky uživatelských samplů přenáší výhodu EXs Korg do vašich vlastních knihoven samplů: * Načtěte a přehrávejte GB svých vlastních nebo konvertovaných samplů, s využitím Virtuální paměti * Vytvořte si vlastní banky, jako kombinace částí různých bank, aniž byste museli duplikovat samply na disku * Jednoduše sdílejte zvuky se svými přáteli a spolupracovníky * Nová, vylepšená konverze knihoven Akai a SoundFont 2.0 Podpora druhého interního SSD disku KRONOS nyní podporuje instalaci druhého interního SSD disku, kvůli rozšíření prostoru pro samply, audio stopy a programová data. * Podpora extrémně rychlých, na cestování zvyklých SATA disků SSD * Instalace pouze v autorizovaných servisních střediscích * Podrobnosti o zakoupení a instalaci sdělí distributor Korg USB Ethernet podpora KRONOS nyní podporuje USB Ethernet, který zaručuje rychlejší přenos souborů s počítačem. * Můžete zálohovat své soubory do počítače, předávat samply do KRONOSu a organizovat, např. přejmenovat soubory a složky na interních discích KRONOS. * Zapojení off-the-shelf USB Ethernet adaptérů (viz manuály, kde je výpis podporovaných zařízení) * Můžete využívat standardní ftp servery s univerzální podporou pod kterýmkoliv moderním operačním systémem. Vylepšený import Akai a SoundFont 2.0 V několika směrech vylepšený import Akai a SoundFont 2.0 knihoven. Nejvýznamnější: * Až 16 stereo dynamických zón s podporou jednotlivých HD 1 Programů * Zvýšená kompatibilita variací formátování a pojmenování SoundFont 2.0 * Rozšířená podpora parametrů syntézy SoundFont 2.0

6 KRONOS v2 Editor a Plug-In Editor KRONOS System verze bude mít podporu v chystaném KRONOS v2 Editoru a Plug-In Editoru; předchozí verze Editoru a Plug-In Editoru kompatibilní nejsou. KRONOS v2 Editor a Plug-In Editor software bude dostupný ke stažení z koncem srpna Následující položky popisují hlavní funkční vylepšení a odstraněné nedostatky, jež přináší tento update operačního systému. * * * * * Od verze 2.0 KRONOS Systému Obecně Pokud jste odinstalovali a znovu nainstalovali autorizované EX, měly by hrát i v demo režimu, dokud jste nerestartovali OS. To je nyní opraveno. Na stránce "Pads" v režimech Program, Combination, Sequencer a Sampling, se ne vždy obnovila správně funkce LEDky tlačítka "Chord Assign". To je nyní opraveno. Za určitých okolností se někdy na výstupu objevil šum. To je nyní opraveno. Režim Set List Po přidání songu do výpisu Set List, někdy nefungovalo spuštění RPPR. To je nyní opraveno. Režim Program V programech AL-1, STR-1 a MOD-7, se někdy nevykreslila správně grafika frekvenční odezvy MultiFilter. To je nyní opraveno.

7 Režim Sequencer Příkaz "Memory Status" v menu nezobrazoval po spuštění 100%, ani když bylo 100% paměti sekvenceru k dispozici. To je nyní opraveno. Při použití příkazu "Put Pattern to MIDI Track" v menu, se někdy objevila nadbytečná hláška "Open pattern?". To je nyní opraveno. Režim Global Pruh postupu se nyní odvíjí správně i při načítání KSC souborů, příkazem "Do Auto-Load Now", na stránce KSC Auto-Load. Režim Disk Výrazně jsme vylepšili konverzi dat SoundFont 2.0. Jestliže soubor KSC obsahoval několik tisíc samplů, načítání trvalo příliš dlouho a některé samply se nenačetly správně. To je nyní opraveno. Pokud Multisample obsahoval přejmenovaný Sample (např. po vytvoření příkazem Copy Sample, bez označení With Sample Data, nebo podobné samply u konvertovaných dat Akai), a byl načtený při procházení souboru KSC, načítání trvalo příliš dlouho. To je nyní opraveno. Při ukládání a načítání souboru SNG, nebyl správně uveden stav po načtení SNG. To je nyní opraveno. V dialogu Load KSC, se objevila hláška "Enough slots in Sampling Mode: Yes", i když počet pamětí nebyl dostatečný. To je nyní opraveno. Za určitých okolností,. se při použití příkazu Memory Required v menu Append, "Load KSC" nezobrazila správně hodnota. To je nyní opraveno. Instalace EX se někdy přerušila, s chybovou hláškou, jestliže jméno adresáře či podadresáře obsahovalo jméno EX instalačního souboru nebo mezeru. To je nyní opraveno.

8 Při kopírování prázdného adresáře příkazem "Multiple Select", se nezobrazila správně chybová hláška "File path not found". To je nyní opraveno. Update přináší i řadu dalších drobných vylepšení a oprav. * * * * * Od verze 2.0 KRONOS Systému1.6.0 Obecně Pokud nestačila kapacita interního SSD disku, při spuštění příkazu "Install EXs" se objevila chybová hláška. To je nyní opraveno. Pokud zhavarovala funkce "Full Install" z Accessory disku, objevila se chybová zpráva "The USB DVD drive does not have sufficient power", i když nebyl problém s USB napájením. To je nyní opraveno. Po stisku tlačítka COMPARE nefungovala správně funkce FX Balance. To je nyní opraveno. KARMA Pro programy i kombinace platilo, že při výběru nové GE a následoval příkaz Write, nehrály fráze KARMA vždy správně. To je nyní opraveno. MIDI Programy GM Drum Banky při výběru nové bicí sady nereagovaly na změny parametrů SysEx. To je nyní opraveno. Režim Set List Kombinace ENTER + REC/WRITE pro Auto Song Setup je nyní podporována i v režimu Set List.

9 Režim Program Pokud hrály programy AL-1 ve Step sekvenceru, docházelo občas k šumu a/nebo různým zvukům. To je nyní opraveno. Pokud byly parametry HPF MG/T.EXT, HPF EG2/EXT a LPF MG/T.EXT u MS-20EX upraveny funkcí Tone Adjust, někdy nefungovaly správně. To je nyní opraveno. Režim Sequencer Po načtení souborů OASYS.SNG se někdy nespustil metronom. To je nyní opraveno. Režim Sampling Po vymazání dat Sampling Mode (např. příkazem Delete MS, nebo při načtení dat samplu volbou Clear Sampling Mode data ), se vytvořil jediný inicializovaný Multisample. Ten je nyní jako stereo Multisample, nikoliv mono. Když byl otevřený dialog "Time Slice", nebyly vždy správně přiřazení stereo samplů klávesám, takže L a R neseděly. To je nyní opraveno. Na stránkách Sample Edit a Loop Edit, knob TEMPO a funkce TAP TEMPO nebylo možné využít pro nastavení hodnoty tempa Grid. To je nyní opraveno. Režim Disk Vymazání většího počtu samplů je nyní rychlejší. Kopírování většího počtu souborů z USB disku je nyní rychlejší. Nyní můžete načítat také soubory M3.KGE. Datové soubory samplů (.KSC,.KM P,.KSF) lze nyní přepsat přímo, už během operace Save. Prohlížení souboru PCG, pomocí dotykového displeje, docházel někdy k nesprávné reakci. To je nyní opraveno. Update přináší i řadu dalších drobných vylepšení a oprav.

10 KRONOS 61/73/88 KRONOS X 61/73/88 Verze systému Změny od verze KRONOS Systému Režim Program U HD-1, Amp LFO1/2 AMS Intensity byly nesprávně ignorovány hodnoty příkazu Note-on. Tento problém se objevil ve verzi 2.0.5, a nyní je již opraven. Změny od verze KRONOS Systému Obecně Vestavěný řádkový ftp klient pod Windows, se nesprávně napojoval na KRONOS ftp server. To je nyní opraveno. Pokud byl režim Power On Mode nastaven na Memorize a MIDI Clock na Auto, přičemž nepřicházel žádný externí Hodinový signál při spuštění, hodnota tempa přesto zobrazila EXT, i když jel systém podle interních hodin. To je nyní opraveno. Velmi zřídka, při provádění update systémového software, systém zamrzl hned na počátku procesu update, hned po stisku OK. (Řešením bylo pouze restartovat nástroj a provést update znovu). Od verze se nic podobného, při update již nestane. KSC a import samplu Pokud jste změnili User Sample Bank data přes ftp, systém nedokázal ihned detekovat změnu. To je nyní opraveno. Funkce Auto-load u souboru non-userbank KSC z druhého disku SSD, někdy způsobila zamrznutí systému. To je nyní opraveno.

11 Při načtení dat SoundFont 2.0, někdy nebyla správně nastavena hodnota vyvážení Cutoff filtru. Také se nenačítaly správně stereo samply se jménem, končícím na _L/_R. To je nyní opraveno. Při přepsání stávajícího souboru KSC, by měl být tento soubor uložen s novým Bank ID. Díky tomu, po uložení souboru KSC v programech, využívajících jeho samply, ne vždy zněly správně, a proto se objevila chybová hláška Samples Not Loaded. To je nyní opraveno. Po načtení a následném odstranění souboru UserBank.KSC, dialog Load KSC dočasně informoval, že je banka ještě stále obsazena. To je nyní opraveno. Režim Set List Při zápisu Set Listu, bylo někdy zbytečně omezeno jméno na 23 znaků, místo 24. To je nyní opraveno. U Songů v Set Listu, někdy nefungovala správně funkce Link KBD/REC Trk to Control Surface. To je nyní opraveno. Použití Songu v Set Listech někdy vedlo k poškození dat Songu. To je nyní opraveno. Použitím příkazu Add to Set List, bylo pole obsazeno komentářem z předchozí paměti. To je nyní opraveno. Režim Program Při editaci parametru Oscillator Mode v režimu HD-1 Program, pomocí MIDI SysEx zpráv, se někdy objevily nesprávná jména Multisamplů a bicích sad. To je nyní opraveno. V dialogu Remap MS/Sample Banks, při editaci parametru In, byla někdy pomalá odezva uživatelského rozhraní. To je nyní opraveno. Výběr parametru MOD-7 někdy způsobil vyvolání dialogu položky v nesouvisejícím menu. To je nyní opraveno. V Mono Legato programech, nebyla konzistentní AMS modulace, vyvolaná příkazem Poly After Touch, v závislosti na určení cíle modulace. To je nyní opraveno.

12 Režim Sequencer Při použití KRONOS Editoru verze 2.0.0, někdy při přijímání a vysílání dat Songu, docházelo k chybové zpráv+ě, při synchronizaci dat. To je nyní opraveno. V režimu Sequencer někdy nefungoval správně výběr KARMA Module Control. To je nyní opraveno. Změna parametru Track Select někdy nenastavila správně MIDI kanál, co mohlo vést k neočekávanému chování. To je nyní opraveno. Režim Disk V dialogu Save PCG Data, jsme zvětšili pole To: file name, takže zobrazuje i větší jména. Kromě výše uvedeného, Update přináší i řadu dalších drobných vylepšení a oprav.

13 KRONOS 61/73/88 KRONOS X 61/73/88 Verze systému EX 14, 15 a 16 vyžadují KRONOS System verzi EXs14 EDM Drums, EXs15 Classical a Ambient Choir, a/nebo EXs16 Funk a Soul Brass vyžadují KRONOS System verze nebo novější. Na stránce si stáhněte nejnovější dostupný operační systém. Změny od verze KRONOS Systému Obecně V určitých případech zůstaly viset tóny, zahrané na klaviaturu. To je nyní opraveno. Jestliže KSC určoval, že by tato data měla být načtena do RAM (nikoliv do Virtual Memory), a tento KSC byl nastaven na Auto-Load při spuštění, a nastavení Auto-Load téměř vyčerpalo systémovou paměť, pak některé samply nebyly úplně načteny, což vedlo k výpisu zprávy Samples Not Loaded. To je nyní opraveno. Efekty Při přepínání mezi programy, kombinacemi, nebo songy, nastavenými na jiné tempo, a novým zvukem, využívajícím specifické tempo delay efekty (096: Stereo BPM Mod.Delay nebo 098: Tape Echo BPM), a tóny byly zahrány ihned po volbě zvuku, byl slyšet zvláštní klouzavý zvuk, při přechodu na nové tempo. To je nyní opraveno.

14 HD-1 Pro EXs14, EXs15 a EXs16 jsme přidali nové grafiky. Tyto grafiky jsou využívány novými programy u titulů EXs, a jsou dostupné i parametru Play Page MS/WS/DK Display. Pokud byly Wave sekvence přiřazeny MS 5-8, při zaznění zvuku docházelo k chybovému stavu. To je nyní opraveno. Pokud byl vypnutý globální parametr Local Control On, a na klaviatuře KRONOS zněly interní zvuky KRONOS přes MIDI smyčky (např. i v DAW), a aktuální zvuk, obsažený ve Wave sekvenci, s vypnutým Key Sync, se objevovalo kliknutí, pokud jste byli na stránce Pads. To je nyní opraveno. V ojedinělých případech, byla jména samplů specifických párů mezi daty User Sample Banky nesprávně identifikována jako stereo páry, což vedlo k nesprávnému výpisu stereo Multisamplů a stereo bicích Samplů. To mohlo být způsobeno nesprávným stereo přehráváním. To je nyní opraveno. Kromě výše uvedeného, Update přináší i řadu dalších drobných vylepšení a oprav.

15 KRONOS 61/73/88 KRONOS X 61/73/88 Verze systému Změny od verze KRONOS Systému Nové vlastnosti Verze systému KRONOS zahrnuje četné nové vlastnosti, uvádíme je níže. Nahlédněte do upraveného PDF manuálu, kde je více informací. SGX-2 Update na SGX-1 je mnohem významnější, než jsme si mysleli, že si zaslouží, proto jsme update pojmenovali rovnou jako SGX-2. Nejprve řekněme, že SGX-2 nyní zahrnuje modeling rezonance strun, pro více realistické piano (starší zvuky je nutné upravit ručně, aby mohly využívat tuto vlastnost). Další změny pod pokličkou dále nabízejí skvělé nové typy pian, ve 12 dynamických zónách a se speciálními Una Corda samply např. EXs17 Berlin D Piano. Zadání pomocí přetažení prstem Pro celý KRONOS můžete nyní jednoduše upravit parametr prstem, přetažením po displeji, a tak změnit danou hodnotu. To se vztahuje na všechny knoby, slidery, táhla i numerické parametry. Dotykem a přetažením dále vytvoříte i vymažete kabelové propojení mezi patch panely MS-20EX a MOD-7. Editace programů z kombinace nebo songu Nyní můžete přejít přímo na editační stránku programu, z kombinace nebo songu ačkoliv posloucháte všechny ostatní timbrály nebo stopy. Můžete tak upravit šablonu v krokovém sekvenceru, nebo experimentovat se zapojením patch kablíků v MS-20EX. Vintage efekty Nová kategorie Vintage effect zahrnuje 12 efektů, založených na CX-3 a EP-1. Klasické tipy, jako Small Phase a Vox Wah, jsou nyní dostupné jako insertní, master i total efekty. Set Listu Set Listy nyní podporují odlišné barvy pro každý Slot, takže je snazší je rychle odlišit. Sloty lze nyní také individuálně transponovat. K dispozici je více místa pro komentáře, tím že se zobrazí pouze 4 nebo 8 Slotů, popř. 16 Slotů, takže máte po ruce maximální počet zvuků.

16 Nový panel Comment, dostupný dotykem oblasti komentářů, a přetažením dolů, dočasně obsadí celou obrazovku pro váš komentář. Můžete si také vybrat odlišné velikosti fontů pro komentář ke každému Slotu, od malého (tudíž pro více textu bez rolování) po ultra široký (s lepší čitelností). Find Nová vlastnost Find, dostupná tlačítkem s vyznačenou ikonou lupy, u výběrových dialogů, umožňuje vyhledat programy, kombinace a další data podle jména. Meters Stupnice na obrazovce nyní udávají audio úrovně programových oscilátorů (na stránce Control Surface), Combination Timbres, Song Tracks, insertních efektů a hlavního výstupu. Vylepšená podpora stupnic Nový globální parametr Osc/Timbre/Track Transpose určuje, jak budou spolupracovat parametry Program Oscillator, Combination Timbre a Song Track Transpose s funkcemi Scale a Key. Načtení požadovaných samplů Jestliže program, kombinace, nebo song využívá EXs, User Sample Banku, nebo režim Sampling, která nejsou aktuálně načtená, objeví se zpráva Samples Not Loaded, v horní části displeje. Můžete nyní použít příkaz Load required samples a načíst všechny požadované samply v jediném kroku. Podpora USB alfanumerické klávesnice Kdekoliv, kam můžete vložit text, nyní můžete využít připojenou USB alfanumerickou klávesnici, jako alternativu k dotykové verzi. Doporučujeme klávesnici se standardním US rozložením IBM PC QWERTY. Další vylepšení Programové banky I-A F lze nyní konfigurovat jako HD-nebo EXi. Pozn.: KRONOS Systém verze zahrnuje téměř všechny vlastnosti nového KRONOSu, kromě update zvuků a sample knihoven. Tyto update zvuky a knihovny, včetně EXs17 Berlin D Piano, EXs18 Korg EXs Collections, a nových programů a kombinací, získají majitelé předchozích modelů KRONOS v lednu 2015 (s cenou TBD).

17 Další vylepšení a odstraněné chyby Kromě nových vlastností, KRONOS systém verze zahrnuje následující vylepšení funkcí a opravy chyb. Obecně V okně Category/Program Select, se zobrazovaly redundantní GM bicí programy. To je nyní opraveno. V okně Category/Program Select, se nezobrazovaly GM variace programů banky. To je nyní opraveno. U zprávy Auto Power-Off, se stiskem tlačítka Change Setting neotevřel dialog Auto Power-Off Setting. To je nyní opraveno. Na editačních stránkách HD-1 Program a Global Wave Sequence, se někdy nesprávně zobrazovaly výpisy EXs Multisamplů. To je nyní opraveno. MIDI Když jste během hraní na externí MIDI zařízení přepnuli parametr Convert Position v režimu Global, zůstávaly viset tóny. To je nyní opraveno. U externích MIDI zařízení zůstávaly viset tóny, při volbě nové kombinace, nebo změně režimu, pokud jste tyto tóny drželi, podle nastavení konkrétního parametru kombinace. To je nyní opraveno. Pokud byl Control Surface v režimu EXTERNAL, knoby a slidery nevysílaly redundantní MIDI CC hodnoty. To je nyní opraveno. Vysílání a přijímání dat User Drum Track šablony, příkazem Dump Drum Track Pattern, neupravil jméno šablony bicí stopy. To je nyní opraveno.

18 Jako u většiny parametrů KRONOS, nastavení na stránce Global Special Function Assign, akceptují vysílané a přijímané zprávy změn MIDI System Exclusive parametrů. Pokud jste toto nastavení upravili příliš rychlým otočením knobu pro zadání dat, výsledný SysEx přenos nedával odpovídající hodnoty. To je nyní opraveno. KARMA Pokud jste použili příkaz Initialize KARMA Module, znepřístupnily se volby u některých parametrů KARMA, takže je nebylo možné správně resetovat. To je nyní opraveno. V mapách Custom Note Map, nefungovala správně volba Octave Replication, po provedení změny kombinace nebo režimu. To je nyní opraveno. V režimu Sequencer, nebyly správně nastaveny per-scene parametry Drum Track On pomocí příkazů Initialize Song a Copy KARMA Module. To je nyní opraveno. Režim Set List Při načítání jednotlivých Set Listů ze souboru PCG, bylo špatně nastavení Set List Memory Protect v režimu Global. To je nyní opraveno. Při použití funkce Auto Song Setup ze Set Listu, podle pořadí operací, výběr slotu mohl vést k přeskočení do režimu Program nebo Combination. To je nyní opraveno. Režim Program Na stránce Control Surface - Osc Mixer, reset kontroleru tlačítkem RESET CONTROLS, nefungoval vždy správně. To je nyní opraveno. V Double Drums programech, by se úpravy Osc 2 u vybrané bicí sady, provedené funkcí Tone Adjust, neměly ukládat příkazem Write Program. To je nyní opraveno.

19 Režim Combination V režimech Combination a Sequencer, příkaz Copy Drum Track zkopíroval všechny parametry, související s bicí stopou. Nyní se kopírují pouze parametry na bicí stopě, které souvisí se šablonou; Drum Track Input/Output MIDI kanálů se nemění. Režim Sequencer Byla vylepšena práce s funkcí Auto Song Setup u zvuků kombinací, včetně KARMA frází. Funkce tlačítek CONTROL ASSIGN a MIXER KNOBS lze nyní nahrávat do stop sekvenceru. Při kopírování programu do songu, funkcí Auto Song Setup, je nyní nastavení CONTROL ASSIGN rovněž zkopírováno do songu. V některých případech, editace Program Bank a čísel v dialogu MIDI Event Edit, vedl k provozní chybě. To je nyní opraveno. Při kopírování programu do songu, funkcí Auto Song Setup, byl nesprávně stav LEDky tlačítek SW1/2. To je nyní opraveno. Import funkcí Region/WAV v dialogu Region Edit, nefungoval pro WAV soubory uvnitř souboru.sng. To je nyní opraveno. Režim Sampling Při použití příkazu Convert MS To Program s volbou Use Destination Program Parameters, neodpovídal zvuk nastavení, které bylo na displeji. To je nyní opraveno.

20 Po použití příkazu Auto Sampling Setup s volbou Auto Resample through IFX, byl zahrán nesprávný sample, během automatického přesamplování. To je nyní opraveno. Při editaci parametrů na stránce Audio CD, se v některých případech objevila chybová hláška. To je nyní opraveno. Automatické pojmenování příkazem Copy MS, ořízlo během připojení k novému, číslo nového Multisamplu. Příkaz Copy MS, přidává číslo Multisamplu ke jménu nového Multisamplu, ale pouze tři cifry ze čtyř. To je nyní opraveno. V režimech Program, Combination a Sequencer, se při přesamplování zvuků, za účelem vytvořit nový Program, se příkazem Auto Sampling Setup, občas výsledný Program obsahoval nežádoucí nastavení efektů, z režimu Sampling. To je nyní opraveno. Režim Global Na stránce KSC Auto-Load, někdy nebyl správně údaj o využití paměti a zobrazila se zbytečně zpráva OVER, podle nastavení Load Method. To je nyní opraveno. Pokud jste vstoupili do režimu Global mode na stránky Drum Kit, z EXi Programu, funkce Tone Adjust nefungovala správně. To je nyní opraveno, takže funkce Tone Adjust již bude fungovat i se standardním nastavením HD-1. Režim Disk Délka cesty k adresáři/souboru může nyní být až 255 znaků. Načítání souboru UserBank.KSC volbou Clear All, nefungovalo správně. (To se však dělo výhradně u systému verze 2.1.2, nikoliv u dřívějších verzí). To je nyní opraveno.

21 V některých případech způsoboval příkaz Check Medium provozní chybový stav. To je nyní opraveno. Občas, při načtení dat v dialogu.pcg Contents To: Load PCG, nastaveném na Bank I- G, docházelo k provozní chybě. To je nyní opraveno. Při použití CD-RW disků v některých CD mechanikách, někdy nefungoval na stránce Audio CD příkaz Write to CD správně. To je nyní opraveno. Pokud jste pužili příkaz Load PCG (RAM) and Samples s volbou Load ROM Program in Combi/Song too, vytvořila se nesprávně smíchaná HD-1 a EXi Program Banka, což vedlo k nestabilním stavům. To je nyní opraveno.

Obsah. Úvod... 2. Co je KORG KONTROL Editor?... 2 Požadavky na systém... 2 Instalace... 3

Obsah. Úvod... 2. Co je KORG KONTROL Editor?... 2 Požadavky na systém... 2 Instalace... 3 Obsah Úvod... 2 Co je KORG KONTROL Editor?... 2 Požadavky na systém... 2 Instalace... 3 Instalace pro uživatele Windows... 3 Instalace pro uživatele Mac OS X... 3 Quick start... 4 Spuštění KORG KONTROL

Více

Obsah Úvod... 3 Gate arpeggiator... 4 Použití režimu Touch Scale... 6 Parametry Scene u nanopad2... 7 Globální parametry u nanopad2...

Obsah Úvod... 3 Gate arpeggiator... 4 Použití režimu Touch Scale... 6 Parametry Scene u nanopad2... 7 Globální parametry u nanopad2... Přehled parametrů Obsah Úvod... 3 Příprava... 3 Gate arpeggiator... 4 Je-li Touch Scale mode na off... 4 Je-li Touch Scale mode na on... 5 Použití režimu Touch Scale... 6 Změna notového rozsahu v režimu

Více

FOX KeyControl 49 USB MIDI OVLADAČ UŽIVATELSKÝ MANUÁL. 2012 Audio Partner s.r.o.

FOX KeyControl 49 USB MIDI OVLADAČ UŽIVATELSKÝ MANUÁL. 2012 Audio Partner s.r.o. FOX KeyControl 49 USB MIDI OVLADAČ UŽIVATELSKÝ MANUÁL I. VLASTNOSTI - 49 kláves - přiřaditelný jezdec, pedál, kolečko ohýbání tónu, modulační kolečko, tlačítka nahoru/dolů, knoflíky - multifunkční klávesnice

Více

Obsah Úvod... 3 Parametry nanokontrol2... 4 Nastavení v režimu CC... 5 Operace v režimu DAW Control... 10

Obsah Úvod... 3 Parametry nanokontrol2... 4 Nastavení v režimu CC... 5 Operace v režimu DAW Control... 10 Přehled parametrů Obsah Úvod... 3 Přípravy... 3 Parametry nanokontrol2... 4 Celkové nastavení nanokontrol2... 4 Nastavení v režimu CC... 5 Skupina kontrolerů... 5 Knoby... 6 Slidery... 6 Solo tlačítka/mute

Více

Napájení Zapojte k tomu určený AC adaptér do zásuvky se správným napětím. Nezapojujte jej do zásuvky s jiným napětím než to, pro které je určen.

Napájení Zapojte k tomu určený AC adaptér do zásuvky se správným napětím. Nezapojujte jej do zásuvky s jiným napětím než to, pro které je určen. Uživatelský manuál Upozornění Umístění Použijete-li přístroj v následujících místech, může dojít k poškození. Na přímém slunečním světle V místech s extrémní teplotou nebo vlhkostí Na příliš špinavých

Více

Oxygen 88 Uţivatelský Manuál

Oxygen 88 Uţivatelský Manuál Oxygen 88 Uţivatelský Manuál 1: Úvod Gratulujeme k zakoupení Oxygen 88, špičkového 88-klávesového nástroje, s kladívkovou, dynamicky citlivou mechanikou pro hraní ve studiu i naţivo. Oxygen 88 je vybaven

Více

Několik slov o autorovi... 11 Věnování... 12 Poděkování... 13 Úvod... 15

Několik slov o autorovi... 11 Věnování... 12 Poděkování... 13 Úvod... 15 OBSAH Několik slov o autorovi.................................. 11 Věnování............................................ 12 Poděkování........................................... 13 Úvod................................................

Více

Nový firmware pro GENOS (v1.2) a aktualizace programu Yamaha Expansion Manager (v2.5.1)

Nový firmware pro GENOS (v1.2) a aktualizace programu Yamaha Expansion Manager (v2.5.1) Nový firmware pro GENOS (v1.2) a aktualizace programu Yamaha Expansion Manager (v2.5.1) Jen několik měsíců po uvedení Yamahy Genos na trh se tento model drží pevně pozici nového standardu mezi klávesovými

Více

Informace pro uživatele k likvidaci elektrických a elektronických zařízení (domácnosti)

Informace pro uživatele k likvidaci elektrických a elektronických zařízení (domácnosti) Uživatelský manuál Informace pro uživatele k likvidaci elektrických a elektronických zařízení (domácnosti) Uvedený symbol na výrobku nebo v průvodní dokumentaci znamená, že použité elektrické nebo elektronické

Více

THE FCC REGULATION WARNING (for USA)

THE FCC REGULATION WARNING (for USA) Uživatelský manuál Upozornění Umístění Použijete-li nástroj v následujících místech, může dojít k poškození. Na přímém slunečním světle V místech s extrémní teplotou nebo vlhkostí Na příliš špinavých a

Více

Synchronizovatelné LFO, půltónová transpozice, 16 stereo výstupů a mnoho dalších vylepšených prvků

Synchronizovatelné LFO, půltónová transpozice, 16 stereo výstupů a mnoho dalších vylepšených prvků SampleTank 2.1 je dlouho očekávaný update pro softwarový sampler SampleTank 2. Přináší mnoho nových vylepšené, SampleTank 2.1 znovu posunul laťku standardu pro multi-kanálové softwarové nástroje založené

Více

Kompletní systémové požadavky, informace o kompatibilitě a registraci produktu, navštivte sekci podpory na webové stránce M-Audio: www.akaipro.com.

Kompletní systémové požadavky, informace o kompatibilitě a registraci produktu, navštivte sekci podpory na webové stránce M-Audio: www.akaipro.com. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Úvod Načtěte virtuálně jakýkoliv sampl přes standardní SD kartu* a přiřaďte jej ke kterémukoliv z osmi podsvícených a na dynamiku a tlak citlivých padů MPX8. Je to

Více

Hlavní vlastnosti. Uživatelský manuál

Hlavní vlastnosti. Uživatelský manuál Uživatelský manuál * Toto zařízení obsahuje demo fráze (90 99). Jakmile je vymažete, nelze je obnovit. Proto si je zálohujte dle popisu v Zálohování do počítače (str. 37). Dle nastavení z výroby, se bude

Více

Uživatelský manuál. Viz následující URL, zvolte owner s manuals a vyhledejte model pod jménem SPD-SX. http://www.roland.

Uživatelský manuál. Viz následující URL, zvolte owner s manuals a vyhledejte model pod jménem SPD-SX. http://www.roland. Uživatelský manuál Jak získáte PDF Uživatelský manuál PDF soubor Uživatelského manuálu a doplňkový materiál pro tento produkt získáte na webových stránkách Roland. SPD-SX Uživatelský manuál (tento dokument)

Více

Přehled verzí aplikace WinTechnol

Přehled verzí aplikace WinTechnol Přehled verzí aplikace WinTechnol Verze 2.0.16 5. 2. 2009 Opravena chyba, která znemožňovala ladění s DOS verzemi systému a WinCNC revize menší než 637. Opraveno nesprávné ukládání informace o aktuální

Více

Tento manuál. Uživatelský manuál a jak jej použít. Dohodnutá symbolika v manuálu

Tento manuál. Uživatelský manuál a jak jej použít. Dohodnutá symbolika v manuálu Uživatelský manuál Děkujeme za zakoupení Korg KROME hudební pracovní stanice. Abyste ze svého nového přístroje měli co nejlepší užitek, přečtěte si tento manuál pečlivě. Tento manuál Uživatelský manuál

Více

Obsah. Úvod 9. Příprava práce 17. Hlavní funkce 33

Obsah. Úvod 9. Příprava práce 17. Hlavní funkce 33 Úvod 9 Kapitola 1 Příprava práce 17 Hlavní pojmy 18 Hlavní nastavení 20 Nastavení MIDI 21 Nastavení zvukového rozhraní 24 Obecná nastavení 27 Nastavení složky FL Studia 29 Nastavení projektu 31 Kapitola

Více

4CH kamerový systém do auta Secutron CarGuard SE- 4SDE

4CH kamerový systém do auta Secutron CarGuard SE- 4SDE 4CH kamerový systém do auta Secutron CarGuard SE- 4SDE Návod k obsluze Hlavní výhody: 4x video vstup záznam scény před, za i uvnitř vozu podpora SD karty až 64Gb www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Úvod Kamerový

Více

Upozornění. Obsluha Abyste předešli poškození, obsluhujte přepínače a další prvky na panelu decentně.

Upozornění. Obsluha Abyste předešli poškození, obsluhujte přepínače a další prvky na panelu decentně. Upozornění Umístění Použijete-li přístroj v následujících místech, může dojít k poškození. Na přímém slunečním světle V místech s extrémní teplotou nebo vlhkostí Na příliš špinavých a prašných místech

Více

Fox 2175. elektronické klávesy NÁVOD K POUŽITÍ

Fox 2175. elektronické klávesy NÁVOD K POUŽITÍ Fox 2175 elektronické klávesy NÁVOD K POUŽITÍ UPOZORNĚNÍ Prosíme, dodržujte následující pravidla pro používání, abyste sebe nebo osoby ve vaší blízkosti nezranili a rovněž, abyste nepoškodili okolní zařízení.

Více

Obsah Úvod... 3 Parametry nanokey2... 4 Obnovení nastavení z výroby... 8 Problémy a potíže... 9

Obsah Úvod... 3 Parametry nanokey2... 4 Obnovení nastavení z výroby... 8 Problémy a potíže... 9 Přehled parametrů Obsah Úvod... 3 Příprava... 3 Parametry nanokey2... 4 Globální MIDI kanál... 4 Klaviatura... 5 PITCH-/PITCH+ tlačítka... 6 SUSTAIN/MOD tlačítka... 7 Obnovení nastavení z výroby... 8 Problémy

Více

OBSAH BALENÍ SOFTWARE CD PŘEHLED PANELU

OBSAH BALENÍ SOFTWARE CD PŘEHLED PANELU OBSAH BALENÍ LPK25 USB kabel Software CD Bezpečnostní pokyny a informace o záruce SOFTWARE CD Uţivatelé PC: Chcete-li nainstalovat Akai Professional LPK25 Editor, otevřete okno s obsahem disku, kliknete

Více

Obsah. Popis panelů... 3. Základní operace... 5. Hraní na kytaru s doprovodem songů... 7. Import songů z PC do JS-10 (eband Song List Editor)...

Obsah. Popis panelů... 3. Základní operace... 5. Hraní na kytaru s doprovodem songů... 7. Import songů z PC do JS-10 (eband Song List Editor)... Uživatelský manuál Obsah Popis panelů... 3 Přední panel... 3 Horní panel / postranní panely... 4 Hlavní obrazovka... 4 Základní operace... 5 Zapnutí přístroje... 5 Vypnutí přístroje... 5 Pohyb kurzoru...

Více

TR & Triton Le Uživatelská příručka

TR & Triton Le Uživatelská příručka TR & Triton Le Uživatelská příručka Návod Triton LE Triton TR Děkujeme Vám za zakoupení hudebního pracoviště Korg LE. Abyste si zajistili dlouhodobou. radost z bezproblémového užívání nástroje, přečtěte

Více

BDVR 05 Kamera do auta. Uživatelský návod

BDVR 05 Kamera do auta. Uživatelský návod BDVR 05 Kamera do auta Uživatelský návod Popis a funkce 1. Zapnutí Stisknutím tlačítka a podržením asi 3 sekundy kameru zapnete (nebo vypnete pokud je již zapnuta). Pokud při zapnuté kameře stisknete tlačítko

Více

ProKeys88 (Překlad Jaroslav Musil ml.)

ProKeys88 (Překlad Jaroslav Musil ml.) ProKeys88 (Překlad Jaroslav Musil ml.) Uživatelský manuál Úvod Děkujeme, že jste si koupili produkt firmy M-Audio ProKeys88. Je to víceúčelový nástroj pro živé hraní s přídavným MIDI ovládáním. Doporučujeme

Více

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Příručka pro instalaci programů Čeština Verze A Úvod Charakteristika P-touch Editor Ovladač tiskárny Usnadňuje vytváření široké škály vlastních štítků v různých návrzích

Více

AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA. Návod k použití 10007329

AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA. Návod k použití 10007329 AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA Návod k použití 10007329 UMÍSTĚNÍ OVLÁDACÍCH PRVKŮ 1) Ochrana před prachem 2) Ladění / SKIP UP / DOWN tlačítko 3) RECORD tlačítko 4) Otvírání

Více

Plně hybridní videorekordér

Plně hybridní videorekordér IWH3216 instalační manuál Plně hybridní videorekordér IWH3216 Touch II Instalační manuál VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 630 (pracovní doba

Více

MLE2 a MLE8. Datalogery událostí

MLE2 a MLE8. Datalogery událostí MLE2 a MLE8 Datalogery událostí Zapisovač počtu pulsů a událostí Návod k obsluze modelů MLE2 MLE8 Doporučujeme vytisknout tento soubor, abyste jej mohli používat, když se budete učit zacházet se zapisovačem.

Více

ZoomText 10.1 pro Windows. Dodatek k uživatelské příručce

ZoomText 10.1 pro Windows. Dodatek k uživatelské příručce ZoomText 10.1 pro Windows 8 Dodatek k uživatelské příručce Autorská práva ZoomText Magnifier Copyright 2013, Algorithmic Implementations, Inc. Všechna práva vyhrazena. ZoomText Magnifier/Reader Copyright

Více

Acer MP150. Uživatelská příručka. Verze 1.0

Acer MP150. Uživatelská příručka. Verze 1.0 Acer MP150 Uživatelská příručka Verze 1.0 Autorská práva Copyright 2006 Acer Inc., všechna práva vyhrazena. Žádná část této příručky nesmí být reprodukována, uložena ve vyhledávacím systému, překládaná

Více

Operační systém v. 2.0

Operační systém v. 2.0 Operační systém v. 2.0 2 KORG Pa300 Operační Systém verze 2.0 Nové funkce OS verze 2.0 KORG Pa300 Operační Systém verze 2.0 Nové funkce OS verze 2.0 Následující funkce byly přidány do OS, aktualizací operačního

Více

Moderní digitální vícestopý záznam a produkce zvuku

Moderní digitální vícestopý záznam a produkce zvuku Moderní digitální vícestopý záznam a produkce zvuku Martin Dostál katedra informatiky, Univerzita Palackého v Olomouci http://dostal.inf.upol.cz 6.5. 2010 Analogový záznam vícestopý záznam Ross Snyder

Více

Upozornění. Uchování manuálu Po přečtení manuálu jej uchovejte pro případné další použití.

Upozornění. Uchování manuálu Po přečtení manuálu jej uchovejte pro případné další použití. Pú Upozornění Umístění Použijete-li nástroj v následujících místech, může dojít k poškození. Na přímém slunečním světle V místech s extrémní teplotou nebo vlhkostí Na příliš špinavých a prašných místech

Více

Point of View TAB-P731N- Android 4.0 Tablet PC. Čeština. Obsah

Point of View TAB-P731N- Android 4.0 Tablet PC. Čeština. Obsah Point of View TAB-P731N- Android 4.0 Tablet PC Čeština Obsah Obecné pokyny pro užívání zařízení... 2 Doplňující informace... 2 Obsah balení... 2 1.0 Základní informace... 3 1.1 Tlačítka a konektory...

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113 NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113 EDERA Group a. s. tel.: 775 212 034 e-mail: porucha@edera.cz web: www.edera.cz Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb

Více

CE - Prohlášení Prohlašujeme, že TEAC MEDIA SYSTEMS IP-20 USB Telefon splňuje následující normy a dokumenty: EMC Directive 89/336 / EEC

CE - Prohlášení Prohlašujeme, že TEAC MEDIA SYSTEMS IP-20 USB Telefon splňuje následující normy a dokumenty: EMC Directive 89/336 / EEC CE - Prohlášení Prohlašujeme, že TEAC MEDIA SYSTEMS IP-20 USB Telefon splňuje následující normy a dokumenty: EMC Directive 89/336 / EEC EN 55022 : 1998 + A1 : 2000 + A2 : 2003 EN 55024 : 1998 + A1 : 2001

Více

LuxRiot uživatelský manuál verze 1.6.12. Uživatelský manuál Verze 1.6.12. -1-2008, Stasa s.r.o.,pokorného 14, 190 00, PRAHA

LuxRiot uživatelský manuál verze 1.6.12. Uživatelský manuál Verze 1.6.12. -1-2008, Stasa s.r.o.,pokorného 14, 190 00, PRAHA Uživatelský manuál Verze 1.6.12-1- 2008, Stasa s.r.o.,pokorného 14, 190 00, PRAHA LuxRiot je softwarový balík, určený pro sledování a ukládání dat z kamer. Umožňuje přijímat data z IP kamer a video serverů

Více

Tento manuál. Uživatelský manuál a jeho použití. Dohodnutá symbolika v manuálu

Tento manuál. Uživatelský manuál a jeho použití. Dohodnutá symbolika v manuálu Uživatelský manuál Děkujeme za zakoupení hudební pracovní stanice Korg KROSS. Abyste plně využili všech výhod nového zařízení, pečlivě si přečtěte manuál a používejte produkt podle instrukcí. Tento manuál

Více

Varování: před aktualizací odpojte ipod, během aktualizace nevypínejte přístroj a neodpojujte flash disk s aktualizačními soubory!

Varování: před aktualizací odpojte ipod, během aktualizace nevypínejte přístroj a neodpojujte flash disk s aktualizačními soubory! Aktualizace map přístrojů ZENEC Pro aktualizaci map na přístroje ZENEC budeme potřebovat na PC s přístupem k rychlému internetu, nainstalovaný naviextras Toolbox, který je ke stažení na adrese: https://www.naviextras.com/shop/portal/downloads

Více

MIDI kontrolér (speciálně pro ovládání nahrávacího SW Ableton Live )

MIDI kontrolér (speciálně pro ovládání nahrávacího SW Ableton Live ) MIDI kontrolér (speciálně pro ovládání nahrávacího SW Ableton Live ) Stručný návod k okamžitému použití přístroje Tento návod v českém jazyce je majetkem společnosti K-AUDIO Impex s.r.o. Kardašovská 626,

Více

Operační systém v.2.1

Operační systém v.2.1 Operační systém v.2.1 2 KORG Pa300 Operační systém v.2.1 Nové funkce OS v.2.1 KORG Pa300 Operační systém v.2.1 Nové funkce OS verze 2.1 operačního systému na verzi 2.1. Editace zvuků Stránka User Samples

Více

VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL III/2

VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL III/2 VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL III/2 Vy_32_inovace_005_Pl7 Vzdělávací oblast: Vzdělávací obor (okruh): Vyučovací předmět: Téma: Očekávaný výstup: Klíčová slova: Informační a komunikační technologie Informatika Informatika

Více

Scan Operator 12 FX Světelný ovladač

Scan Operator 12 FX Světelný ovladač Scan Operator 12 FX Světelný ovladač Obsah 1. Popis ovládacích prvků...4 1.1 Čelní panel...4 1.2 Zadní panel...6 2. Ovládání...7 2.1 Spuštění režimu Program...7 2.2 Programování scén...7 2.2.1 Editace

Více

Funkce Chytrý dotyk. verze 1.4. A-61629_cs

Funkce Chytrý dotyk. verze 1.4. A-61629_cs Funkce Chytrý dotyk verze 1.4 A-61629_cs Používání funkce chytrého dotyku Obsah Přehled... 1 Spuštění funkce chytrého dotyku... 2 Používání funkce chytrého dotyku s výchozími čísly funkcí a předem definovanými

Více

Obsah. 1. Upozornění. 2. Všeobecný popis

Obsah. 1. Upozornění. 2. Všeobecný popis Obsah 1. Upozornění... 1 2. Všeobecný popis... 1 3. Obsah servisního CD... 2 4. Hlavní elektronické části LES-RACK:... 2 5. Nastavení Ethernetového modulu zařízení LES-RACK... 2 6. Použití servisního programu

Více

DAH 1500. MP3 přehrávač. Paměť 256/512 MB (dle verze) OLED displej Rozhranní USB 2.0

DAH 1500. MP3 přehrávač. Paměť 256/512 MB (dle verze) OLED displej Rozhranní USB 2.0 DAH 1500 MP3 přehrávač Paměť 256/512 MB (dle verze) OLED displej Rozhranní USB 2.0 Péče a údržba: Nepoužívejte při manipulaci s přehrávačem nepřiměřenou sílu. Chraňte před mechanickým poškozením, pády,

Více

Digitální video kamera

Digitální video kamera Digitální video kamera Uživatelská příručka TDV-3120 Přehled produktů 1. Display tlačítko 2. LED On / Off tlačítko 3. Mód tlačítko 4. Spouštěcí tlačítko 5. Menu tlačítko 6. Tlačítko UP 7. Spouštěcí LED

Více

KORG Pa600 Operační Systém verze 1.2

KORG Pa600 Operační Systém verze 1.2 Operační systém 1.2 2 KORG Pa600 Operační Systém verze 1.2 Nové funkce OS verze 1.2 KORG Pa600 Operační Systém verze 1.2 Nové funkce OS verze 1.2 Následující funkce byly přidány do OS, aktualizací operačního

Více

MPP 009 MP3 PŘEHRÁVAČ PAMĚŤ 512MB ROZHRANÍ USB 2.0 ZÁZNAMNÍK FM RÁDIO

MPP 009 MP3 PŘEHRÁVAČ PAMĚŤ 512MB ROZHRANÍ USB 2.0 ZÁZNAMNÍK FM RÁDIO MPP 009 MP3 PŘEHRÁVAČ PAMĚŤ 512MB ROZHRANÍ USB 2.0 ZÁZNAMNÍK FM RÁDIO S tímto přenosným MP3 přehrávačem můžete poslouchat hudbu mnohem pohodlněji než s jakýmkoli jiným zařízením. Můžete také přímo nahrávat

Více

Mid Android M001, M002, M003

Mid Android M001, M002, M003 Mid Android M001, M002, M003 Uživatelská příručka 1 Uživatelská příručka...1 1. Obrázek zařízení...4 2. Základní informace...5 2.1 Nabíjení baterie...5 2.2 Použití SD karty...5 2.3 Vypnutí a zapnutí...5

Více

QuarkXPress 9.2 - soubor ReadMe

QuarkXPress 9.2 - soubor ReadMe QuarkXPress 9.2 - soubor ReadMe OBSAH Obsah QuarkXPress 9.2 - soubor ReadMe...4 Požadavky na systém...5 Požadavky na systém: Mac OS...5 Požadavky na systém: Windows...5 Instalování: Mac OS...6 Provedení

Více

Vyšlo: 9 / 04. Probůh, co to má být?

Vyšlo: 9 / 04. Probůh, co to má být? Autor(ři): Jan Markovič Vyšlo: 9 / 04 Zřídka se stane, že má převážná většina uživatelů na stejný nástroj taky stejný názor, a to veskrze pozitivní! Od chvíle, kdy byl představen na NAMM Show a později

Více

Nástroj Project Loader TXV 003 10.01 Šesté vydání Září 2013 změny vyhrazeny

Nástroj Project Loader TXV 003 10.01 Šesté vydání Září 2013 změny vyhrazeny Nástroj Project Loader TXV 003 10.01 Šesté vydání Září 2013 změny vyhrazeny 1 TXV 003 10.01 Historie změn Datum Vydání Popis změn Červen 2011 1 První verze (odpovídá stavu nástroje ve verzi 2.0.8) Srpen

Více

českém Úvod Obsah krabice Specifikace Požadavky na systém SWEEX.COM IP001 Sweex USB Internet Phone with Display

českém Úvod Obsah krabice Specifikace Požadavky na systém SWEEX.COM IP001 Sweex USB Internet Phone with Display IP001 Sweex USB Internet Phone with Display Úvod Především vám mnohokrát děkujeme za zakoupení Sweex USB Internet Phone with Display. Pomocí tohoto snadno zapojitelného telefonu můžete volat přes Internet.

Více

CZ Manuál. Zařízení s OS Android. Import a distribuce: RECALL s.r.o.

CZ Manuál. Zařízení s OS Android. Import a distribuce: RECALL s.r.o. CZ Manuál Zařízení s OS Android Import a distribuce: RECALL s.r.o. Obsah 1. Představení... 4 2. Instalace a nastavení... 5 2.1. Stažení obslužné aplikace... 5 2.2. Připojení telefonu/tabletu k Wi-Fi HDD...

Více

českém Úvod Obsah krabice Specifikace Požadavky na systém SWEEX.COM IP002 Sweex USB Internet Phone

českém Úvod Obsah krabice Specifikace Požadavky na systém SWEEX.COM IP002 Sweex USB Internet Phone IP002 Sweex USB Internet Phone Úvod Především vám mnohokrát děkujeme za zakoupení Sweex USB Internet Phone. Pomocí tohoto snadno zapojitelného telefonu můžete volat přes Internet. Pro dosažení bezchybné

Více

Ovladač Fiery Driver pro systém Mac OS

Ovladač Fiery Driver pro systém Mac OS 2016 Electronics For Imaging, Inc. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právní oznámení pro tento produkt. 30. května 2016 Obsah Ovladač Fiery Driver pro systém Mac OS Obsah 3...5 Fiery

Více

ADDAT HEAT Control - Návod k použití - verze 2.07 (firmware 1.44)

ADDAT HEAT Control - Návod k použití - verze 2.07 (firmware 1.44) - ADDAT HEAT Control - Návod k použití - verze 2.07 (firmware 1.44) ADDAT s.r.o. Májová 1126 463 11 Liberec 30 telefon: fax: http: e-mail: 485 102 271 485 114 761 www.addat.cz addat@addat.cz Obsah: 1.

Více

WinTV-HVR-930C-HD WinTV-HVR-930C WinTV-HVR-900-HD WinTV-HVR-900

WinTV-HVR-930C-HD WinTV-HVR-930C WinTV-HVR-900-HD WinTV-HVR-900 WinTV-HVR-930C-HD WinTV-HVR-930C WinTV-HVR-900-HD WinTV-HVR-900 Stručný průvodce instalací Hauppauge Computer Works, Ltd Bank Chambers 6-10 Borough High Street London SE1 9QQ tel: (+44) 0207 378 1997 fax:

Více

DVR25 Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka)

DVR25 Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka) DVR25 Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka) Uživatelská příručka Obsah Funkce kamery... 2 Ovládací prvky kamery... 2 Před spuštěním kamery... 3 Nabíjecí baterie...3 Paměťová karta...3 Poloha

Více

VAR-NET INTEGRAL Manuál správce VNI 5.1 VAR-NET INTEGRAL. verze 0.2. Manuál správce VNI 5.1

VAR-NET INTEGRAL Manuál správce VNI 5.1 VAR-NET INTEGRAL. verze 0.2. Manuál správce VNI 5.1 Manuál správce VNI 5.1 verze 0.2 Manuál správce VNI 5.1 VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 655 (pracovní doba 7:30 15:00) www.variant.cz isb@variant.cz

Více

Uživatelský manuál. Format Convert V3.1

Uživatelský manuál. Format Convert V3.1 Uživatelský manuál Format Convert V3.1 Obsah Obsah 1 Kapitola 1 - Popis softwaru Systémové požadavky 2 Podporovaná zařízení a formáty 2 Odinstalace 3 Kapitola 2 - Ovládání Výběr formátu souboru 4 Výběr

Více

AC Napětí/Proud Data Logger Uživatelský Manuál

AC Napětí/Proud Data Logger Uživatelský Manuál AC Napětí/Proud Data Logger Uživatelský Manuál Před použitím si přečtěte pečlivě tento uživatelský manuál, protože obsahuje důležité bezpečnostní informace Obsah Strana 1. Úvod...... 5 2. Vlastnosti...

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003 NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003 EDERA Group a. s. tel.: 775 212 034 e-mail: porucha@edera.cz web: www.edera.cz Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb

Více

FunKey 61 Keyboard Uživatelský manuál

FunKey 61 Keyboard Uživatelský manuál Upozornění Před použitím čtěte pozorně Prosím všimněte si následujících základních pokynů týkajících se používání elektronických varhan, abyste se tak vyhnuli případnému poškození vašeho nástroje a mohli

Více

Zvláštní poděkování patří Beta Testovacímu Týmu, který nejen vysledoval chyby, ale přispěl ke zlepšení produktu.

Zvláštní poděkování patří Beta Testovacímu Týmu, který nejen vysledoval chyby, ale přispěl ke zlepšení produktu. Manuál Informace v tomto dokumentu se mohou změnit bez ohlášení a nereprezentují závazek vůči majiteli, z hlediska Native Instruments GmbH. Software, popsaný v tomto dokumentu je předmětem poskytnuté licence

Více

8.3 Popis dialogových oken

8.3 Popis dialogových oken 8.3 Popis dialogových oken Pro přehled jsou na následující ilustraci 8.1 vyobrazena všechna dialogová okna. Jedná se o nemodální dialogy, proto je lze mít otevřené současně. Pouze dále popisovaný dialog

Více

U-DRIVE LITE Car DVR Device

U-DRIVE LITE Car DVR Device U-DRIVE LITE Car DVR Device MT4037 Uživatelský manuál Index Index...2 Popis zařízení...2 Příprava před použitím...3 Vložení paměťové karty...3 Používání zařízení...4 Možnosti menu v režimu nahrávání...5

Více

Displej DT20-6. Update firmware řadiče. Simulační systémy Řídicí systémy Zpracování a přenos dat TM 2012_10_10 10. 10. 2012

Displej DT20-6. Update firmware řadiče. Simulační systémy Řídicí systémy Zpracování a přenos dat TM 2012_10_10 10. 10. 2012 Simulační systémy Řídicí systémy Zpracování a přenos dat Displej DT20-6 Autor: Ing. Jan Tupý TM 2012_10_10 10. 10. 2012 OSC, a. s. tel: +420 (5) 416 43 111 Staňkova 557/18a fax: +420 (5) 416 43 109 602

Více

QuarkXPress 9.5 - soubor ReadMe

QuarkXPress 9.5 - soubor ReadMe QuarkXPress 9.5 - soubor ReadMe OBSAH Obsah QuarkXPress 9.5 - soubor ReadMe...4 Požadavky na systém...5 Požadavky na systém: Mac OS...5 Požadavky na systém: Windows...5 Instalování: Mac OS...7 Provedení

Více

Operační systémy (OS)

Operační systémy (OS) Operační systémy (OS) Operační systém Základní softwarové vybavení Ovládá technické vybavení počítače Tvoří rozhraní mezi aplikačními (uživatelskými) programy a hardwarem organizace přístupu k datům spouštění

Více

Bezpečnostní instrukce

Bezpečnostní instrukce Bezpečnostní instrukce P O Z O R! NEBEZPEČÍ ÚRAZU EL. PROUDEM NEOTEVÍREJTE! Symbol vykřičníku uvnitř rovnostranného trojúhelníku upozorňuje uživatele na existenci důležitých provozních a bezpečnostních

Více

INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4

INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4 INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4 1. Dříve než spustíte instalaci Vítáme Vás při instalaci nové verze aplikace eliška. Před samotnou instalací, prosím, ověřte, že jsou splněné následující podmínky:

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka 2.5 Externí pevný disk StoreJet 25M3 (Verze 1.0) Úvod... 3 Obsah balení... 3 Základní popis a vlastnosti... 4 Systémové požadavky... 4 Bezpečnostní opatření... 5 Obecné... 5 Záloha

Více

Uživatelská příručka pro program

Uživatelská příručka pro program NEWARE Uživatelský manuál Uživatelská příručka pro program ve spojení se zabezpečovacím systémem strana 1 Uživatelský manuál NEWARE strana 2 NEWARE Uživatelský manuál Vaše zabezpečovací ústředna DIGIPLEX

Více

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právní oznámení pro tento produkt. 16. listopadu 2015 Obsah 3 Obsah Fiery Driver Configurator...5 Systémové požadavky...5

Více

Uživatelský manuál (CZ)

Uživatelský manuál (CZ) Uživatelský manuál (CZ) - 1 - 1. Zadní panel Vstup Input Loop Audio Video Fan PSU Funkce LNB vstup 950-2050 MHz (F-konektor). LNB výstup pro další přijímač používající stejné pásmo a polarizaci (pouze

Více

V této kapitole se naučíte základnímu ovládání programu ZoomText, totiž:

V této kapitole se naučíte základnímu ovládání programu ZoomText, totiž: KAPITOLA 2 Začínáme V této kapitole se naučíte základnímu ovládání programu ZoomText, totiž: Jak ZoomText instalujete a aktivujete. Jak ZoomText spustíte a ukončíte. Jak ZoomText zapnete a vypnete. Jak

Více

Uživatelská příručka k webové kameře HP Elite Autofocus

Uživatelská příručka k webové kameře HP Elite Autofocus Uživatelská příručka k webové kameře HP Elite Autofocus v4.2.cs Part number: 5992-2507 Copyright 2007 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace obsažené v tomto dokumentu mohou být změněny

Více

ICR-280. Digitální diktafon. Návod k použití - 1 -

ICR-280. Digitální diktafon. Návod k použití - 1 - ICR-280 Digitální diktafon - 1 - Návod k použití Poznámka: Pokud nebudete přístroj delší dobu používat, vypněte vypínač POWER. Nepoužívejte zařízení na extrémně horkých, studených ani prašných místech.

Více

Rámcový manuál pro práci s programem TopoL pro Windows

Rámcový manuál pro práci s programem TopoL pro Windows Rámcový manuál pro práci s programem TopoL pro Windows Příkazy v nabídce Předmět Volba rastru rychlá klávesa F4 Příkaz otevře vybraný rastr; tj. zobrazí ho v předmětu zájmu. Po vyvolání příkazu se objeví

Více

Kamera do automobilu s rozlišením Full-HD

Kamera do automobilu s rozlišením Full-HD Kamera do automobilu s rozlišením Full-HD Model: DO BEG2 Návod k obsluze Obsah Popis produktu strana 3 Vyobrazení strana 3 Konstrukce a funkce strana 4 Ovládání a další pokyny strana 4 Příprava strana

Více

Mobilní aplikace Novell Filr Stručný úvod

Mobilní aplikace Novell Filr Stručný úvod Mobilní aplikace Novell Filr Stručný úvod Únor 2016 Podporovaná mobilní zařízení Aplikace Novell Filr je podporována v následujících mobilních zařízeních: Telefony a tablety se systémem ios 8 novějším

Více

WDV5270 HD "Lagoon" Uživatelský manuál

WDV5270 HD Lagoon Uživatelský manuál WDV5270 HD "Lagoon" Uživatelský manuál 1 Části videokamery: 1. LCD obrazovka 2. Voba režimu / posun vlevo 3. Přehrávání / Posun nahoru 4. Samospoušť / posun vpravo 5. MENU/potvrzeni volby (OK) 6. volba

Více

2 Menu Otevře nabídku Menu 9 Port USB 2.0 Umožní připojit externí USB zařízení (např. USB Flash disk)

2 Menu Otevře nabídku Menu 9 Port USB 2.0 Umožní připojit externí USB zařízení (např. USB Flash disk) Jednoduchá příručka Číslo Popis Funkce Číslo Popis Funkce 1 Tlačítko Zap/Vyp Zapne přijímač / Vypne přijímač do Stand By 8 Mód videa Změní mód videa 2 Menu Otevře nabídku Menu 9 Port USB 2.0 Umožní připojit

Více

Datalogger Teploty a Vlhkosti

Datalogger Teploty a Vlhkosti Datalogger Teploty a Vlhkosti Uživatelský Návod Úvod Teplotní a Vlhkostní Datalogger je vybaven senzorem o vysoké přesnosti měření teploty a vlhkosti. Tento datalogger má vlastnosti jako je vysoká přesnost,

Více

Technologie počítačových sítí 5. cvičení

Technologie počítačových sítí 5. cvičení Technologie počítačových sítí 5. cvičení Obsah jedenáctého cvičení Active Directory Active Directory Rekonfigurace síťového rozhraní pro použití v nadřazené doméně - Vyvolání panelu Síťové připojení -

Více

dvblink - DVB-T tuner

dvblink - DVB-T tuner dvblink - DVB-T tuner Dualní DVB-T tuner Vlastnosti produktu Dualní DVB-T tuner DVB-T MPEG2 a MPEG4 kompatibilní (HD) AFS* - automatické přepínání frekvencí USB AV port přehrávače USB zařízení až 2TB (FAT32

Více

Upozornění. Obsluha Abyste předešli poškození, obsluhujte přepínače a další prvky na panelu decentně.

Upozornění. Obsluha Abyste předešli poškození, obsluhujte přepínače a další prvky na panelu decentně. Uživatelský manuál Upozornění Umístění Použijete-li přístroj v následujících místech, může dojít k poškození. Na přímém slunečním světle V místech s extrémní teplotou nebo vlhkostí Na příliš špinavých

Více

Program MediaLib. Program MediaLib slouží pro automatické skládání reklamních spotů do delších smyček.

Program MediaLib. Program MediaLib slouží pro automatické skládání reklamních spotů do delších smyček. LED Panely SW 2.3.2013, revize 1.0 Platné pro verzi programu 1.04 a vyšší. Program MediaLib Program MediaLib slouží pro automatické skládání reklamních spotů do delších smyček. Určí se celková délka smyčky

Více

Bezpečnostní upozornění: Při používání elektrického zařízení dodržujte prosím následující zásady. Před použitím: Popis částí zařízení:

Bezpečnostní upozornění: Při používání elektrického zařízení dodržujte prosím následující zásady. Před použitím: Popis částí zařízení: Návod k použití Bezpečnostní upozornění: Při používání elektrického zařízení dodržujte prosím následující zásady 1. Před prvním použitím zařízení se seznamte s tímto návodem. 2. Uchovejte si tento návod

Více

Návod na instalaci a používání obslužného programu dataloggeru

Návod na instalaci a používání obslužného programu dataloggeru Návod na instalaci a používání obslužného programu dataloggeru Instalace obslužného programu: 1) Zapněte počítač a nechte naběhnout systémový obslužný program PC. Na monitoru bude základní obrazovka systému.

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Nikobus software ruční režim Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 3. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice, 2010

Více

AIRCAST MP4 pøehrávaè Uživatelská pøíruèka

AIRCAST MP4 pøehrávaè Uživatelská pøíruèka CORE AIRCAST MP4 pøehrávaè Uživatelská pøíruèka 1. Upozornìní 1. Nepøechovávejte nebo nepoužívejte pøehrávaè v místì s extrémnì vysokými nebo nízkými teplotami, vlhkostí èi prašností. 2. Nepoužívejte pøehrávaè

Více

Uživatelská příručka pro webovou kameru HP Webcam 2100

Uživatelská příručka pro webovou kameru HP Webcam 2100 Uživatelská příručka pro webovou kameru HP Webcam 2100 Version 1.0.CS Copyright 2010 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace obsažené v tomto dokumentu mohou být změněny bez předchozího upozornění.

Více

PROGRAM AZA Control návod k použití

PROGRAM AZA Control návod k použití PROGRAM AZA Control návod k použití AZA Control je uživatelský program určený ke správě přístupových práv, archivaci systémových událostí a konfiguraci elektromotorických zámků CERBERIUS pracujících v

Více

Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem

Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem DS-X116D Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby. 1 Obsah Upozornění

Více

2DIN multimediální přehrávač 80810A

2DIN multimediální přehrávač 80810A 2DIN multimediální přehrávač 80810A Předtím než začnete rádio používat, si přečtěte tento návod. 1 Obsah Úvodní informace...3 Důležitá upozornění...3 Hlavní funkce...4 Úvodní obrazovka...4 Uspořádání ikon

Více