Vysvětlivky k použitým symbolům

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vysvětlivky k použitým symbolům"

Transkript

1 Vysvětlivky k použitým symbolům Následující symboly i doprovodný text jsou majetkem Pražské organizace vozíčkářů, o.s., Benediktínská 688/6, Praha 1, Kategorie přístupnosti objektů Objekt přístupný - přístupný je celý objekt nebo jeho větší část alespoň s jedním bezbariérovým vstupem. Návštěva je možná bez předchozí domluvy. - rampy (mobilní i pevné) před vstupem i uvnitř objektu mají sklon při délce do 3 metrů maximálně 12,5%, při délce do 9 metrů maximálně 8%. Šířka pevných ramp je minimálně 110 cm. - dveře a průchody jsou široké minimálně 80 cm, platí i pro vstupní (hlavní) křídlo dvoukřídlých dveří. Výška prahů je maximálně 2 cm. - pro překonání výškových rozdílů je k dispozici samoobslužný výtah a jeho rozměry jsou minimálně: šířka dveří 80 cm, vnitřní rozměr kabiny šířka 100 cm x hloubka 125 cm. Objekty s plošinou nevyhodnocujeme jako objekty přístupné. - pokud se jedná o objekt s toaletami pro veřejnost, k dispozici je přístupná toaleta WC I. (viz vysvětlivky níže) nebo v případě, že jsou všechny ostatní požadavky na přístupnost naplněny, alespoň částečně přístupná toaleta WC II. (viz vysvětlivky níže). - povrch a sklon komunikací v objektu a jeho bezprostředním okolí výrazněji nekomplikují pohyb na vozíku. Objekt částečně přístupný - přístupná je jen část objektu nebo objekt nenaplňuje některé z požadavků uvedených u objektu přístupného. Popis nesplněných požadavků je uveden v textu. - rampy a ližiny (mobilní i pevné) před vstupem i uvnitř objektu mají sklon při délce do 3 metrů maximálně 16,5%, při délce do 9 metrů maximálně 12,5%. Šířka pevných ramp je minimálně 110 cm. - dveře a průchody jsou široké minimálně 70 cm. Výška prahů je 2 5 cm. - výtah má rozměry minimálně: šířka dveří 70 cm, vnitřní rozměr kabiny šířka 100 cm x hloubka 110 cm. - rozměry plošiny jsou minimálně: šířka dveří 70 cm, přepravní plocha šířka 70 cm x hloubka 90 cm. Informace o nosnosti jsou uvedeny v doplňujícím textu. - přístupnost WC není rozhodujícím faktorem. Vzhledem ke stávající přístupnosti prostředí v ČR by požadavek na existenci alespoň WC II. u objektů částečně přístupných znamenal přeřazení velké části objektů k objektům nepřístupným. - před vstupem do objektu je maximálně jeden schod bez řešení k jeho překonání. Objekt nepřístupný - přístup nebo pohyb po objektu je zvlášť komplikovaný (kombinace různých důvodů). Další informace o jednotlivých aspektech přístupnosti objektu jsou zaznamenány pomocí doplňujících piktogramů a textu. Doplňující piktogramy Obtížný povrch - piktogram se nachází jen u objektů, u kterých je třeba počítat se zvlášť nerovným terénem. Obvykle se jedná o neudržovanou historickou dlažbu z velkých nerovných kostek s hlubokými spárami. Podrobnější informace uvádíme v doplňujícím textu.

2 Obtížný skon - nakloněný terén v bezprostředním okolí objektu (včetně chybějících a nevyhovujících nájezdů). Podrobnější informace uvádíme v doplňujícím textu. Bezbariérový vstup hlavním vchodem - bezbariérový vstup hlavním vchodem, který umožňuje vstup do přístupného nebo částečně přístupného objektu (podrobnosti uvádíme v doplňujícím textu). Bezbariérový vstup bočním vchodem - boční vchod umožňující bezbariérový přístup nebo vchod, který ve srovnání s hlavním vchodem vstup do objektu ulehčuje. Podrobnější informace o jeho umístění, parametrech a způsobu obsluhy (v některých případech je k jeho použití potřeba asistence personálu) uvádíme v doplňujícím textu. Schody - počet schodů upřesňujeme v doplňujícím textu. Např. +3 = 3 schody nahoru; -1 = 1 schod dolů; +3-1 = 3 schody nahoru a 1 schod dolů mezi nimi je podesta nebo větší prostor bez výškových stupňů. V případě, že po překonání několika schodů do části budovy je přístup do dalších pater možný jen po dalších schodech ve větším počtu, nachází se v textu upozornění: schodiště. Pokud se u objektu s tímto piktogramem doplňující text nachází, v objektu jsou schody v sériích/schodiště bez zařízení k jejich překonání nebo možnosti je obejít. Točité schodiště - schodiště, které velmi komplikuje dopomoc k jeho překonání např. zužující se schodové stupně, úzké průchody (užší než 80 cm), snížené podhledy atp. Výtah - běžně použitelný výtah (samoobslužný provoz). Rozměry uvádíme v doplňujícím textu. Plošina nebo výtah jen pro osoby s omezenou schopností pohybu - svislá/šikmá schodišťová plošina nebo výtah, které neslouží pro použití běžnou veřejností, ale jejich použití je umožněno osobám s omezenou schopností pohybu. Zpravidla je k obsluze všech těchto zařízení potřeba asistence personálu. Informace o rozměrech, způsobu jejich obsluhy a u plošin také o nosnosti uvádíme v doplňujícím textu. Ližiny nebo rampa - ližiny nebo rampa (mobilní i pevné), které slouží obvykle k překonání několika schodů. Většinou je třeba počítat s prudším sklonem. V doplňujícím textu upozorňujeme na prudké ližiny/rampu a rovněž uvádíme parametry pevných ramp. Úzké dveře nebo průjezdy - dveře nebo průchody užší než 80 cm, platí i pro hlavní křídlo dvoukřídlých dveří. Přístupná toaleta WC I. - nachází se v dámských toaletách (případně v dámských i pánských) nebo je umístěna samostatně. - vstupní dveře kabiny i všechny přístupy k ní jsou širší než 80 cm. Dveře se otevírají směrem ven z kabiny. - rozměry kabiny jsou minimálně: šířka 1,6 m x hloubka 1,6 m. - přístup k míse z boku (boční přístup k míse) je minimálně 80 cm. - u mísy jsou madla, toaletní papír je v dosahu osoby sedící na míse. - pod umyvadlem je dostatečný prostor pro podjetí vozíku. Manipulační prostor v kabině není omezený dalším zařízením toalety. V případě, že se toaleta zamyká, informace o způsobu jejího otevření uvádíme v doplňujícím textu.

3 Částečně přístupná toaleta WC II. - vstupní dveře kabiny i všechny přístupy k ní jsou širší než 70 cm. Dveře se otevírají směrem ven z kabiny. - rozměry kabiny jsou minimálně: šířka 1,4 m x hloubka 1,4 m. Manipulační prostor musí být umístěný proti dveřím. - přístup k míse z boku (boční přístup k míse) je minimálně 70 cm. Další potřebné informace (včetně upozornění na uzamykání kabiny) uvádíme v doplňujícím textu. Nepřístupná toaleta běžné WC - toaleta není upravena pro použití osobami s omezenou schopností pohybu Vyhrazené parkovací místo - piktogram uvádíme jen u objektů, jejichž součástí je vyhrazené parkovací stání (pro držitele příslušného českého nebo mezinárodního průkazu). V případě, že vyhrazené parkovací stání není součástí objektu, ale v jeho blízkosti se nachází jiné vyhrazené parkovací stání, uvádíme podrobnější informace o jeho umístění a parametrech v doplňujícím textu.

4 Veřejné instituce Policie ČR obvodní oddělení Malátova 3, Brno, Vstup z ulice Malátova je komplikován podélným sklonem 4% (lokálně 6%). U vstupu je po pravé straně zvonek s piktogramem vozíčkáře (výška 119 cm, odsazení 18 cm). Zvonek slouží jako signalizace pro obsluhu plošiny, která je vlevo za vstupními automatickými dveřmi (šířka 88 cm) stále zamčena. Plošina po sklopení zmenšuje prostor pro manipulaci na 140 x 140 cm a má šířku 78 cm a délku 90 cm. Na plošinu se najíždí a vyjíždí kolmo k směru jízdy. Pohyb po oddělení je bezbariérový. Vpravo od recepce je volně přístupné WC (šířka 160 cm, délka 170 cm). Směr otevírání je ven z místnosti a dveře jsou opatřeny madlem ve výšce 78 cm. Vpravo ode dveří je umyvadlo (horní hrana 83 cm, podjezd 67 cm). Za ním, hlouběji v místnosti je osazena mísa (zleva vzdálenost ke stěně 93 cm, zprava nepřístupná). Madla po obou stranách ve výšce 78 cm. Splachování za zády nad nádobou ve výšce 90 cm.

5 Česká pošta Mojmírovo náměstí 22, Brno, Na poštu vede vedlejší vstup skrze pasáž, zezadu budovy. Bezbariérový vstup je označen na budově, vede od ulice Kollárova po dvou plošinách (sklon 5%). Vstupní dveře jsou mechanické (šířka 95 cm, bez madla) otevírání dovnitř. Podlaha uvnitř pasáže je z leštěné dlažby. Samotný vstup do pošty je řešen dvěma mechanickými dveřmi (šířka křídla 90 cm, bez vodorovného madla, výška madla pro otevření dveří je 100 cm). Tlačítka pro tisk lístků pořadače pro jednotlivé služby pošty jsou ve výšce 93 cm. Text čitelný pouze ve stoje. Podjezd u pultu 50 cm a hloubka 40 cm. Na poštu vede vedlejší vstup skrze pasáž, zezadu budovy. Bezbariérový vstup je označen na budově, vede od ulice Kollárova po dvou plošinách (sklon 5%). Vstupní dveře jsou mechanické (šířka 95 cm, bez madla) otevírání dovnitř. Podlaha uvnitř pasáže je z leštěné dlažby. Samotný vstup do pošty je řešen dvěma mechanickými dveřmi (šířka křídla 90 cm, bez vodorovného madla, výška madla pro otevření dveří je 100 cm). Tlačítka pro tisk lístků pořadače pro jednotlivé služby pošty jsou ve výšce 93 cm. Text čitelný pouze ve stoje. Podjezd u pultu 50 cm a hloubka 40 cm.

6 Úřad městské části Brna, Brno Královo Pole Palackého třída 59, Plocha před hlavním vstupem v přímé návaznosti na vstupní dveře je tvořena mírnou rampou v délce 77 cm, sklonem 15% a šířce 125 cm. Vstupní dveře stejné šířky automaticky posuvné. Pro vstup je nutné překonat 8 schodišťových stupňů (výška 16 cm, hloubka 33 cm, šířka 267 cm, madlo ve výšce 93 cm), které jsou doplněny šikmou schodišťovou plošinou (nosnost 250 kg, šířka přepravní plochy 90 cm, délka 99 cm). Nástup na plošinu je možný pouze z boční strany. Ovládat plošinu lze jen pod dohledem osoby z vrátnice objektu, chybí zvonek nutná asistence. Jednotlivá podlaží jsou přístupná pomocí výtahu (automaticky posuvné dveře šířky 80 cm, klec šířky 135 cm, hloubky 100 cm, bez sedátka, nejvyšší tlačítko ovládaní ve výšce 126 cm). Ve 4. patře (vedle vstupu na WC) se nachází rampa (prostor před rampou 1,3 m x1,3 m, sklon 6%, šířka rampy 1,2 m, délka 4,25 m, ohraničena stěnou). Za rampou se nachází prostor šířka 2,2 m a délky 1,83 m. Do tohoto prostoru se otevírají mechanické dveře šířky 90 cm, bez madla, s Branem obtížné otevření). Pohyb po objektu komplikují drobné překážky (rohože přede dveřmi, 2 cm prahy) Bezbariérová toaleta je umístěna ve 4 patře hned naproti výtahu. Toaleta má dveře šířky 80 cm, šířka místnosti je 134 cm a její hloubka 163 cm. Na vnitřní straně dveří (80 cm šířka, mechanické otvíravé ven) chybí podélné madlo. Mísa ve výšce 50 cm. Boční prostor mezi mísou a obvodovou zdí je snížen na 74 cm. Sklopné madla ve výšce 82 cm. Splachování 1 m nad podlahou vedle pravého madla. Výška umyvadla v 84 cm, podjezd do výšky 70 cm.

7 Úřad práce, Mojmírovo náměstí 10 Mojmírovo náměstí 10, Hlavní vstup je řešen automaticky posuvnými dveřmi o světlé šířce 106 cm. Vstup je na úroveň sníženého přízemí. Do prvního podlaží je potřeba překonat 8 schodišťových stupňů. Schodiště je doplněno ližinami, které kopírují sklon schodiště (27%) a schodišťovou šikmou plošinou (nosnost 150 kg, přepravní plocha šířky 78 cm, hloubky 90 cm, ovládání na plošině). Nástup na plošinu je nutné provést z boční strany a otočit se až na její ploše. Jednotlivá podlaží jsou pak již přístupná pomocí výtahu (automaticky otevírané dveře šířky 80 cm, klec šířky 88 cm a hloubky 130 cm). Přivolávací tlačítko výtahu je ve výšce 117 cm. Ve výtahu je sedátko (47 cm nad podlahou, hloubka 30 cm, dosahová vzdálenost na tlačítka je vhodná, nejvyšší tlačítko ve výšce 110 cm) Bezbariérová toaleta je volně dostupná a umístěna v přízemí objektu na konci chodby naproti vstupní plošině. Toaleta má mechanické dveře otvíravé ven (šířky 90 cm, madlo ve výšce 90 cm). Šířka místnosti je 234 cm a její hloubka 160 cm. Výška WC mísy 48 cm. Vedla záchodu je prostor 95 cm zprava a 30 zleva. Madla ve výšce 65 cm. Splachování ve výšce 1 m. Výška umyvadla je 75 cm a podjezd 65 cm. Před objektem jsou k dispozici dvě vyhrazená parkovací stání. Není ovšem vyřešena jejich bezbariérová návaznost na přilehlý chodník.

8 Železniční stanice a vlakové nádraží Brno Královo pole Bundovcova 2, Hlavní vstup do objektu je bezbariérový, automaticky posuvné dveře šířky 94 cm. Vstupy na všechna nástupiště jsou umožněna pouze po schodech. 1. Nástupiště +14 schodů, podesta 1,5 m x 1,9 m, + 13 schodů (šířka 1,9 m, hloubka 30 cm, výška 14 cm). Ostatní nástupiště +28 schodů. Daná vlaková stanice neumožňuje nástup a výstup z vlakové soupravy osobě používající pro svůj pohyb mechanický nebo elektrický vozík. Nefunkční, zaskládaná nářadím a za poplatek.

9 Ředitelství městské policie Brno Štefánikova 43, Hlavní vstup je bariérový přes vnější schodiště +6 na úroveň přízemí objektu. Vedlejší bezbariérový vstup je řešen z ulice Ptašinského. Pro vstup je potřeba zazvonit (zvonek ve výšce 121 cm nad terénem). Dveře mechanicky se otevírající v šířce 90 cm. Za tímto vstupem se dostaneme na úroveň přízemí pomocí vnitřních dvou ramp (sklon 8,3 %, šířky 174 cm, délky 230 cm a 165 cm). Jednotlivá podlaží jsou přístupná pomocí výtahu (automatické dveře šířky 80 cm, klec šířky 108 cm a hloubky 138 cm). V objektu je upravená bezbariérová toaleta. Šířka dveří 80 cm bez madla na vnitřní straně. Šířka místnosti je 144 cm a hloubka 148 cm. Boční prostor mezi mísou a obvodovou zdí je snížen na 76 cm. WC mísa ve výšce 51 cm. Výška madla 87 cm.

10 Úřad práce, Palackého třída 89 Palackého třída 89, Hlavní vstup přístupný po překonání rampy (délka 108 cm, sklon 13,5%, bez madel). Vlastní vstup je řešen jako mechanicky otvíravé dveře (šířky 85 cm, bez madel). Zvonek umístěn ve výšce 155 cm. Bezbariérový pohyb je umožněn pouze v přízemí objektu, ostatní podlaží jsou přístupná s pomocí schodiště. Vnitřní dvoukřídlé dveře mechanicky otvíravé s šířkou používaného křídla 67 cm. Pohyb po objektu komplikují drobné překážky (prahy 2 cm) Pouze standardní toaleta, volně dostupná

11 Zdravotní zařízení a školy Obvodní zdravotnické středisko dětské oddělení Palackého třída 137, Brno, Před vstupem do objektu je zvýšený chodník s obrubníkem. Z čelního pohledu je cca 25 m na pravé straně snížený chodník a umožněn nájezd. Samotný vstup do objektu je tvořen dvoukřídlými mechanicky otevíratelnými dveřmi směrem ven (šířka jednoho křídla je 80 cm, bez madel, bez zvonku). Za dveřmi je krátká chodba a na jejím konci jsou vpravo dveře (80 cm šířka, bez madel, stále otevřeny), které vedou k ordinacím. Pohyb po interiéru je omezen drobnými překážkami (prahy do ordinací výška 2 cm)

12 Základní škola pro tělesně postižené Kociánka Palackého třída 164, Brno, Návaznost okolí na areál, ve kterém se škola nachází, je komplikovaný kvůli velkému podélnému sklonu okolních ulic. Samotný pohyb po areálu je bezproblémový a sklon chodníků je maximálně 3%. Cesta od vstupu na areálu až po vstup do školy je značena a vzdálena cca 400 m. Před hlavní vchodem je rampa (šířka 122 cm, sklon 9%, 1. rameno 480 cm, odpočívadlo 120 cm, 2. rameno 700 cm, madlo ve výšce 90 cm a zarážka proti sjezdu ve výšce 10 cm). Za výjezdem z rampy jsou automatické posuvné dveře šířky 180 cm. Naproti vchodu je výtah s posuvnými dveřmi šířky 90 cm. Výtah má délku 2,86 m a šířku 1,12 m. Madlo ve výšce 97 cm, sedátko ve výšce 52 cm. Nejvyšší tlačítko je ve výšce 1,2 m. V přízemí volně dostupné. Rozměry místnosti jsou 2,3 x 1,5 m. Šířka dveří je 90 cm, bez madel, otevíraní ven. WC mísa ve výšce 40 cm, vzdálenost od stěn zprava 23 cm a zleva 90 cm. Madlo zleva pevné šikmé ve výšce 63 cm a zprava sklopné 72 cm nad zemí. Splachování na nádobce 77 cm. Výška umyvadla 74 cm a podjezd 50 cm. 4 parkovací místa před vstup do areálu, ale kvůli velkému sklonu (12%) bez asistence nevhodná. Možnost vjezdu do areálu a parkování uvnitř, před vstupem do školy.

13 Služby GE Money Bank pobočka + bankomat Palackého třída 51, Brno, Vstup je opatřen automaticky se otevírajícími dveřmi dovnitř (šířky 90 cm, bez madel). Před samotným vstupem je krátká rampa (sklon 9%, délka 80 cm, šířka 98 cm) ohraničena pouze z levé strany stěnou bez madel. Pohyb po interiéru pobočky je bezbariérový. Pokladna má odkládací pult ve výšce 84 cm a hluboký 20 cm. Bankomat je vpravo od vstupu do pobočky. Z pravé strany je osově vzdálen 52 cm ode zdi. Klávesnice je ve výšce 78 cm nad povrchem, který má příčný sklon 3% od budovy.

14 Lékárna Dr. Max Palackého třída 55, Brno, Vstup tvoří mechanicky otvíravé dveře dovnitř (šířka 97 cm) opatřené madlem ve výšce 74 cm a klikou z obou stran. Těsně před vstupem je malá rampa (délka 30 cm a sklon 7%). Pohyb po interiéru je bezbariérový. Pro hendikepované osoby je speciální pult označený značkou pro vozíčkáře (výška 85cm, šířka 90 cm, hloubka 60 cm). Není k dispozici

15 Lidl Palackého třída 152, Brno, Návaznost objektu z parkoviště je bezproblémová. Vstupní dveře jsou automaticky posuvné šířky 140 cm. Pohyb po objektu je bezbariérový. Nutná asistence při výběru zboží z vyšších míst regálů. Pokladna ve výšce 95 cm. Před objektem je parkoviště a k dispozici 4 parkovací místa a dvě místa pro auto s kočárkem.

16 Kultura Semilasso Palackého třída 126, Brno, Před vstupem je vytvořena přímá rampa pro překonání výškového rozdílu. Rampa je široka 1,3 m, sklon 4%, délka 7,7 m, podesta délky 2,5 m a navazující rampa je délky 5,5 m. Zábradlí ve výšce 90 cm a vodící tyč výšky 25 cm. Dveře (šířky 90 cm, madlo pouze svislé od země až po vrch dveří) do objektu jsou mechanicky otvíravé směrem do exteriéru. Výška pultu u pokladny a šatny 100 cm. Pohyb po objektu je bezbariérový. Volně dostupné, vedle šaten. Dveře mechanicky otvíravé ven (šířka 80 cm, madlo vodorovné ve výšce 90 cm). Místnost má rozměry 1,72 x 2,52 m. Výška mísy 40 cm, z pravé strany odsazena od stěny 100 cm, zleva 32 cm. Madla ve výšce 70 cm. Splachování umístěno na nádobce, výška 77 cm. Umyvadlo ve výšce 87 cm, podjezd 70 cm.

17 Bezbariérové divadlo Barka Svatopluka Čecha 35a, Brno, Hlavní vstup je řešen dvoukřídlími mechanickými otvíratelnými dveřmi směrem ven (šířka křídla 80 cm, obou křídel 160 cm, madlo vodorovné), dveře jsou v provozních hodinách vždy otevřené. Za vstupní dveřmi je dostatečný prostor na manipulaci a následuje rampa (délka 120cm, šířka 190 cm a sklon 5%). Za rampou směrem doprava vede chodba, po pravé straně mineme šatnu (výška obslužného pultu 80 cm, žádný podjezd). Na rozcestí je doprava WC a doleva vede rampa do hlediště. K hledišti vede rampa (délka 4,3 m, šířky 83 cm a sklon 8%). Rampa vede mezi stěnami, madla chybí. Na tuto rampu navazuje do proti-sklonu menší rampa (délky 120 cm, šířky 94 cm, sklon 8%). Hlediště je v 7. řadě tvořeno plošinou o šířce 100 cm a délce 6,6 m. V objektu se nachází menší nerovnosti do 2 cm. Volně dostupné, šířky 160 cm a hloubky 100 cm. Mechanické otevíratelné dveře ven z místnosti (šířka 90 cm, bez madla). Mísa je osazena na levé straně místnosti. Madlo připevněno na stěně na (výška 65 cm). Výška mísy 50 cm. Splachování vedle madla. Umyvadlo je umístěno na chodbě (výška 79 cm, podjezd 65 cm) 1 místo vyhrazeného parkování přes křižovatku Svatopluka Čecha. Cesta ke vchodu je bezbariérová.

18 Knihovna Jiřího Mahena Palackého třída 164, Brno, Vstupní dveře jsou dvoukřídlé mechanicky otvíravé směrem ven (šířka jednoho křídla je 85 cm, bez madel, bez zvonku). Za vstupními dveřmi je zádveří délky 118 cm a navazují stejné dveře jako vstupní (otevírání opět směrem do exteriéru). Pohyb po interiéru je bez omezení. PC stolky jsou výšky 75 cm, šířky 60 cm a s podjezdem 63 cm. Recepční stolek ve výšce 75 cm, bez podjezdu. Pouze standardní toaleta. Vyhrazeno jedno místo, hned naproti vchodu do místnosti. Návaznost je bezproblémová.

Příloha č. 1 Metodika posuzování přístupnosti objektů

Příloha č. 1 Metodika posuzování přístupnosti objektů Příloha č. 1 Metodika posuzování přístupnosti objektů Objekt přístupný 1. Přístupný je celý objekt, nebo jeho větší část, alespoň s jedním bezbariérovým vstupem. Návštěva je možná bez předchozí domluvy.

Více

FORMULÁŘ PRO MAPOVÁNÍ PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ DLE MKPO

FORMULÁŘ PRO MAPOVÁNÍ PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ DLE MKPO FORMULÁŘ PRO MAPOVÁNÍ PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ DLE MKPO 13. DIVADLO HORNÍ POČERNICE VSTUP HLAVNÍ Vyhrazené parkovací stání lokalizace: na parkovišti u vstupu počet: 1 přístup od VPS ke vstupu do objektu: bezbariérový

Více

FORMULÁŘ PRO MAPOVÁNÍ PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ DLE MKPO

FORMULÁŘ PRO MAPOVÁNÍ PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ DLE MKPO FORMULÁŘ PRO MAPOVÁNÍ PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ DLE MKPO VSTUP HLAVNÍ Vyhrazené parkovací stání Přístup ke vstupu obtížný povrch přístup od VPS ke vstupu objektu: (bezbariérový, obrubník bez nájezdu, zúžení

Více

PŘÍSTUPNÁ KNIHOVNA. Právní předpisy k bezbariérovému užívání staveb. Ing. Marie Málková. konference Knihovny současnosti 2012 12. září 2012, Pardubice

PŘÍSTUPNÁ KNIHOVNA. Právní předpisy k bezbariérovému užívání staveb. Ing. Marie Málková. konference Knihovny současnosti 2012 12. září 2012, Pardubice PŘÍSTUPNÁ KNIHOVNA Právní předpisy k bezbariérovému užívání staveb Ing. Marie Málková konference Knihovny současnosti 2012 12. září 2012, Pardubice 1 Vznik organizace: duben 1991 Tři základní pilíře činnosti

Více

AT LAS PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 1

AT LAS PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 1 AT LAS PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 1 Rejstřík objektů I. ÚŘADY 16 38. Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR, o.s. - Krakovská 15 A1 38 1. Úřad MČ Praha 1, Vodičkova 681/18,

Více

Červená menza se nachází ve 2. NP a 3. NP Studentského domu.

Červená menza se nachází ve 2. NP a 3. NP Studentského domu. Objekt částečně přístupný* SPRÁVA ÚČELOVÝCH ZAŘÍZENÍ (SÚZ ČVUT) STUDENTSKÝ DŮM (ČERVENÁ) MENZA Bílá 2571/6, 166 36 Praha 6 - Dejvice Tel.: 234 606 111 Web: http://www.suz.cvut.cz/menzy/studentsky-dum GPS:

Více

FORMULÁŘ PRO MAPOVÁNÍ PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ DLE MKPO

FORMULÁŘ PRO MAPOVÁNÍ PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ DLE MKPO FORMULÁŘ PRO MAPOVÁNÍ PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ DLE MKPO 8. ZŠ STOLIŇSKÁ NOVÁ BUDOVA VSTUP HLAVNÍ Vyhrazené parkovací stání počet: - přístup od VPS ke vstupu do objektu: - Přístup ke vstupu obtížný povrch sklon

Více

Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská má hlavní budovu v Břehové ulici, Praha 1.

Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská má hlavní budovu v Břehové ulici, Praha 1. Objekt částečně přístupný* FAKULTA JADERNÁ A FYZIKÁLNĚ INŽENÝRSKÁ (FJFI) budova BŘEHOVÁ Břehová 7, 115 19 Praha 1 Tel.: 224 358 310 (tel. ústředna FJFI) Web: http://www.fjfi.cvut.cz/desktopdefault.aspx

Více

Objekt přístupný* VSTUPY

Objekt přístupný* VSTUPY Objekt přístupný* UNIVERZITNÍ KNIHKUPECTVÍ ODBORNÉ LITERATURY - ČVUT Budova Národní technické knihovny (NTK) Technická 6/2710, 160 80 Praha 6 - Dejvice Tel.: neuveden Web knihkupectví: http://intranet.cvut.cz/cs/struktura/ctn

Více

Národní památník II. světové války

Národní památník II. světové války Národní památník II. světové války Obsah: Kategorizace přístupnosti...3 Doplňující piktogramy...3 Národní památník II. světové války...4 Kontakty:...4 Přístupnost objektu:...4 Vstup...4 Interiér...4 Výtah...5

Více

Fakulta biomedicínského inženýrství má hlavní budovu na náměstí Sítná v Kladně. Objekt je

Fakulta biomedicínského inženýrství má hlavní budovu na náměstí Sítná v Kladně. Objekt je Objekt částečně přístupný* FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ (FBMI) Katedra zdravotnických oborů a ochrany obyvatelstva Objekt bývalých Lidických kasáren Sportovců 2311, 272 01 Kladno Tel.: +420-22435-9973/7989

Více

PŘES BARIÉRY. Muzeum a návštěvníci se speciálními potřebami 2013 Návštěvníci s pohybovým postižením. 1. října 2013, ČMH Ing.

PŘES BARIÉRY. Muzeum a návštěvníci se speciálními potřebami 2013 Návštěvníci s pohybovým postižením. 1. října 2013, ČMH Ing. PŘES BARIÉRY Muzeum a návštěvníci se speciálními potřebami 2013 Návštěvníci s pohybovým postižením 1. října 2013, ČMH Ing. Marie Málková Pražská organizace vozíčkářů, o. s. Vznik organizace: 1991 Odborné

Více

398/2009 Sb. VYHLÁŠKA

398/2009 Sb. VYHLÁŠKA 398/2009 Sb. 2 VYHLÁŠKA ze dne 5. listopadu 2009 o obecných technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové užívání staveb Ministerstvo pro místní rozvoj stanoví podle 194 písm. a) zákona č. 183/2006

Více

FORMULÁŘ PRO MAPOVÁNÍ PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ DLE MKPO

FORMULÁŘ PRO MAPOVÁNÍ PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ DLE MKPO FORMULÁŘ PRO MAPOVÁNÍ PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ DLE MKPO 12. CHVALSKÝ ZÁMEK VSTUP HLAVNÍ Vyhrazené parkovací stání počet: - přístup od VPS ke vstupu do objektu: - Přístup ke vstupu obtížný povrch sklon podélný

Více

METODIKA KATEGORIZACE PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ

METODIKA KATEGORIZACE PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ METODIKA KATEGORIZACE PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ Kritéria pro zařazení objektů do jednotlivých kategorií z pohledu osob s omezenou schopností pohybu Zpracovala Pražská organizace vozíčkářů, o. s. Úvod Mapování

Více

FORMULÁŘ PRO MAPOVÁNÍ PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ DLE MKPO

FORMULÁŘ PRO MAPOVÁNÍ PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ DLE MKPO FORMULÁŘ PRO MAPOVÁNÍ PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ DLE MKPO 17. ZŠ PRAKTICKÁ BÁRTLOVA VSTUP HLAVNÍ Vyhrazené parkovací stání počet: - přístup od VPS ke vstupu do objektu: - Přístup ke vstupu obtížný povrch sklon

Více

Příloha uveřejněné zakázky Mapování přístupnosti bodů národního cestovního ruchu předběžná podoba Formuláře pro mapování přístupnosti

Příloha uveřejněné zakázky Mapování přístupnosti bodů národního cestovního ruchu předběžná podoba Formuláře pro mapování přístupnosti Příloha uveřejněné zakázky Mapování přístupnosti bodů národního cestovního ruchu předběžná podoba Formuláře pro mapování přístupnosti Formulář pro mapování přístupnosti objektu Název mapovaného objektu

Více

pavilony A 1, A 2, A 3, A 4 ( učebny )

pavilony A 1, A 2, A 3, A 4 ( učebny ) 7. ZŠ Pardubice - Studánka Adresa: Pod Zahradami 317 530 03 Pardubice Tel.: 466 651 602, 466 651 603, 733 583 163 web: www.zs-studanka.cz ZŠ Studánka - pavilonová škola, pavilony: A 1, A 2, A 3, A 4 dvoupodlažní,

Více

ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ. Rozsah platnosti

ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ. Rozsah platnosti 369/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva pro místní rozvoj ze dne 10. října 2001 o obecných technických požadavcích zabezpečujících užívání staveb osobami s omezenou schopností pohybu a orientace Ministerstvo

Více

Vstupy do objektu jsou dva; každý ze vstupů má vlastní číslo popisné i orientační. Oba vstupy jsou snadno vizuálně rozeznatelné od okolí.

Vstupy do objektu jsou dva; každý ze vstupů má vlastní číslo popisné i orientační. Oba vstupy jsou snadno vizuálně rozeznatelné od okolí. Objekt částečně přístupný* FAKULTA DOPRAVNÍ (FD) budova FLORENC Na Florenci 1324/25 a Na Florenci 1333/27, 110 00 Praha 1 Tel.: 224 890 711, 224 813 887 Web: http://www.fd.cvut.cz/ GPS Na Florenci 1324/25:

Více

Slezské zemské muzeum Opava, Historická výstavní budova

Slezské zemské muzeum Opava, Historická výstavní budova Slezské zemské muzeum Opava, Historická výstavní budova Obsah: Kategorizace přístupnosti... 3 Doplňující piktogramy... 3 Kontakty:... 4 Přístupnost objektu:... 4 Vstup... 4 Interiér... 5 Výtah... 5 WC...

Více

ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ. 1 Rozsah platnosti

ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ. 1 Rozsah platnosti 369 VYHLÁŠKA Ministerstva pro místní rozvoj ze dne 10. října 2001 o obecných technických požadavcích zabezpečujících užívání staveb osobami s omezenou schopností pohybu a orientace Ministerstvo pro místní

Více

369_2001_sb.txt. o obecných technických požadavcích zabezpečujících užívání staveb osobami s omezenou schopností pohybu a orientace

369_2001_sb.txt. o obecných technických požadavcích zabezpečujících užívání staveb osobami s omezenou schopností pohybu a orientace 369/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva pro místní rozvoj ze dne 10. října 2001 o obecných technických požadavcích zabezpečujících užívání staveb osobami s omezenou schopností pohybu a orientace Změna: 492/2006

Více

Deset kritérií. pro bezbariérové úpravy prostoru a staveb

Deset kritérií. pro bezbariérové úpravy prostoru a staveb Deset kritérií pro bezbariérové úpravy prostoru a staveb Deset kritérií pro bezbariérové úpravy prostoru a staveb 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Překonávaný výškový rozdíl Počet a klasifikace bariér Dopravní

Více

KONFERENCE PŘES BARIÉRY II.

KONFERENCE PŘES BARIÉRY II. KONFERENCE PŘES BARIÉRY II. Problematika mapování a kategorizace tras a komunikací (extravilán, intravilán) KC ZAHRADA 19. listopadu 2013 Pražská organizace vozíčkářů Proč kategorizace přístupnosti: Legislativa

Více

Objekt nepřístupný* VSTUP GPS: 50 4'34.468"N, 14 25'8.537"E

Objekt nepřístupný* VSTUP GPS: 50 4'34.468N, 14 25'8.537E Objekt nepřístupný* SPRÁVA ÚČELOVÝCH ZAŘÍZENÍ (SÚZ) VÝDEJNA Karlovo náměstí Karlovo náměstí 13, 121 35 Praha 3 - Nové Město Tel.: 224 357 339 Web: http://www.suz.cvut.cz/menzy/vydejna-karlovonamesti GPS:

Více

FORMULÁŘ PRO MAPOVÁNÍ PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ DLE MKPO

FORMULÁŘ PRO MAPOVÁNÍ PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ DLE MKPO FORMULÁŘ PRO MAPOVÁNÍ PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ DLE MKPO 2. MŠ CHODOVICKÁ - PASTELKA VSTUP HLAVNÍ Vyhrazené parkovací stání lokalizace: na parkovišti u vstupu počet: 2 přístup od VPS ke vstupu do objektu: bezbariérový

Více

o obecných technických poţadavcích zabezpečujících bezbariérové uţívání staveb

o obecných technických poţadavcích zabezpečujících bezbariérové uţívání staveb 398/2009 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 5. listopadu 2009 o obecných technických poţadavcích zabezpečujících bezbariérové uţívání staveb Ministerstvo pro místní rozvoj stanoví podle 194 písm. a) zákona č. 183/2006

Více

Bezbariérová řešení staveb

Bezbariérová řešení staveb Navrhování bezbariérového prostředí dle vyhlášky 398/2009 Sb. Bezbariérová řešení staveb doc. Ing.arch. Irena Šestáková, ČVUT Praha, FA, Ústav nauky o budovách Základní pojmy Základní pojmy Základní pojmy

Více

BEZBARIÉROVÉ UŽÍVÁNÍ STAVEB

BEZBARIÉROVÉ UŽÍVÁNÍ STAVEB BEZBARIÉROVÉ UŽÍVÁNÍ STAVEB Ing. Renata Zdařilová, Ph.D. Metodika k vyhlášce č. 398/2009 Sb., o obecných a technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové užívání staveb ISBN 978-80-87438-17-6 ÚVODNÍ

Více

REVITALPARK PŘÍSTUPNOST CÍLE. Masarykovy sady, Český Těšín (CZ) GPS: 49.748835, 18.623842 (49 44'55.806"N 18 37'25.831"E)

REVITALPARK PŘÍSTUPNOST CÍLE. Masarykovy sady, Český Těšín (CZ) GPS: 49.748835, 18.623842 (49 44'55.806N 18 37'25.831E) cile.jedemetaky.cz REVITALPARK Adresa, Český Těšín (CZ) GPS: 49.748835, 18.623842 (49 44'55.806"N 18 37'25.831"E) Zámecký vrch, ul. Zamkowa, Cieszyn (PL) GPS: 49.751254, 18.626438 (49 45'3.679"N 18 37'35.291"E)

Více

Objekt částečně přístupný*

Objekt částečně přístupný* Objekt částečně přístupný* FAKULTA DOPRAVNÍ (FD) budova FLORENC Na Florenci 1324/25 a Na Florenci 1333/27, 110 00 Praha 1 Tel.: 224 890 711, 224 813 887 Web: http://www.fd.cvut.cz/ GPS Na Florenci 1324/25:

Více

BEZBARIEROVOST MĚSTSKÝ ÚŘAD A POLIKLINIKA STRÁŽ POD RALSKEM, REVOLUČNÍ č.p. 164

BEZBARIEROVOST MĚSTSKÝ ÚŘAD A POLIKLINIKA STRÁŽ POD RALSKEM, REVOLUČNÍ č.p. 164 BEZBARIEROVOST MĚSTSKÝ ÚŘAD A POLIKLINIKA STRÁŽ POD RALSKEM, REVOLUČNÍ č.p. 164 ZMĚNA STAVBY PŘED JEJÍM DOKONČENÍM PŘÍLOHA č. 1 Řešení přístupu a užívání stavby osobami s omezenou schopností pohybu a orientace

Více

Požadavky na vybavení pro ubytování hostů s invalidním vozíkem

Požadavky na vybavení pro ubytování hostů s invalidním vozíkem Požadavky na vybavení pro ubytování hostů s invalidním vozíkem Hotel disponuje (uveďte počet) 2 jednolůžkové bezbariérové pokoje. Prosíme zatrhnout vyhovující, popřípadě doplnit vysvětlením v poznámkách.

Více

Objekt Juliska zahrnuje kromě sportoviště část pracovišť náležících k fakultě strojní (FS).

Objekt Juliska zahrnuje kromě sportoviště část pracovišť náležících k fakultě strojní (FS). Objekt částečně přístupný* ÚSTAV TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU ČVUT (ÚTVS ČVUT) Sportovní centrum JULISKA Pod Juliskou 4, 160 00 Praha 6 - Dejvice Tel.: 224 351 824, 224 351 820 (vrátnice provoz 21 07h) Web:

Více

ArchiCafé se nachází ve vstupním podlaží (1. NP) Nové budovy v Dejvicích, na fakultě architektury a fakultě informačních technologií.

ArchiCafé se nachází ve vstupním podlaží (1. NP) Nové budovy v Dejvicích, na fakultě architektury a fakultě informačních technologií. Objekt přístupný* ArchiCafé Nová budova ČVUT v Dejvicích (NB) Thákurova 9, 166 34 Praha 6 - Dejvice Tel.: 725 896 859 Web: https://www.suz.cvut.cz/menzy/archicafe GPS: 50 6'18.144"N, 14 23'22.714"E ArchiCafé

Více

Bezbariérovost v Otrokovicích

Bezbariérovost v Otrokovicích 2015 Bezbariérovost v Otrokovicích Kolektiv autorů Sociální odbor MěÚ 4.12.2015 Obsah 1. Kategorizace přístupnosti... 2 2. Veřejná správa... 3 3. Bankovní domy a bankomaty... 4 4. Zdravotnická zařízení...

Více

Inovacentrum ČVUT, centrum pro transfer technologií a spolupráci s průmyslem ČVUT, se nachází ve 3. NP Studentského domu (Červená menza).

Inovacentrum ČVUT, centrum pro transfer technologií a spolupráci s průmyslem ČVUT, se nachází ve 3. NP Studentského domu (Červená menza). Objekt částečně přístupný* INOVACENTRUM ČVUT (IC) (Studentský dům Červená menza, 3. NP) Bílá 2571/6, 160 00 Praha 6 Dejvice (POZOR: vchod z ulice Kolejní) Tel.: 222 368 651, 777 456 918 (recepce) Web:

Více

PRAŽSKÉ KOSTELY Přehled přístupnosti veřejných míst Prahy z hlediska bezbariérovosti

PRAŽSKÉ KOSTELY Přehled přístupnosti veřejných míst Prahy z hlediska bezbariérovosti PRAŽSKÉ KOSTELY Přehled přístupnosti veřejných míst Prahy z hlediska bezbariérovosti Autor (editor): Jan Tomandl, Marie Málková, Kateřina Novotná, Tereza Novotná a kolektiv studentů 1. ročníku FA ČVUT

Více

V budově B Horská se nachází detašované pracoviště Ústřední knihovny ČVUT.

V budově B Horská se nachází detašované pracoviště Ústřední knihovny ČVUT. Prostor částečně přístupný* LOKÁLNÍ KNIHOVNA na fakultě dopravní (FD) budova B - HORSKÁ (Albertov) Horská 3, 128 03 Praha 2 GPS: 50 4'3.007"N, 14 25'26.685"E Tel. knihovny: 22435-9191 Web knihovny: http://knihovna.cvut.cz/knihovna/lokalniknihovny/knihovna-fd.html

Více

Bezbariérový přístup do budov magistrátu města České Budějovice

Bezbariérový přístup do budov magistrátu města České Budějovice Bezbariérový přístup do budov magistrátu města České Budějovice Jeronýmova 1 Budova z 2. pol. 19. století postavená jako Schwarzenberská účtárna. Vstup do budovy přes dvoukřídlé mechanické dveře, které

Více

Objekt A částečně přístupný* Objekt B částečně přístupný* Objekt C nepřístupný* Objekt D částečně přístupný* Objekt F nepřístupný*

Objekt A částečně přístupný* Objekt B částečně přístupný* Objekt C nepřístupný* Objekt D částečně přístupný* Objekt F nepřístupný* Objekt A částečně přístupný* Objekt B částečně přístupný* Objekt C nepřístupný* Objekt D částečně přístupný* Objekt F nepřístupný* FAKULTA STROJNÍ (FS) Karlovo náměstí objekty A, B, C, D, F Karlovo náměstí

Více

Objekt částečně přístupný*

Objekt částečně přístupný* Objekt částečně přístupný* SPRÁVA ÚČELOVÝCH ZAŘÍZENÍ (SÚZ) DEJVICKÁ KOLEJ Zikova 538/19, 166 00 Praha 6 - Dejvice Tel.: 224 310 583-86 Web: http://www.suz.cvut.cz/koleje/dejvicka-kolej GPS: 50 6'6.732"N,

Více

OBJEKTY MĚSTSKÉHO OBVODU SLEZSKÁ OSTRAVA

OBJEKTY MĚSTSKÉHO OBVODU SLEZSKÁ OSTRAVA GENEREL KATEGORIZACE PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ OBJEKTY MĚSTSKÉHO OBVODU SLEZSKÁ OSTRAVA analýza stávajícího stavu, zařazení a doporučené návrhy úprav Magistrát města Ostravy Útvar hlavního architekta a stavebního

Více

STARS TŘINEC. Tyršova 275, Třinec GPS: 49.670340, 18.668016 (49 40'13.224"N 18 40'4.858"E) Přístup k objektu Parkoviště/ možnost parkování

STARS TŘINEC. Tyršova 275, Třinec GPS: 49.670340, 18.668016 (49 40'13.224N 18 40'4.858E) Přístup k objektu Parkoviště/ možnost parkování cile.jedemetaky.cz STARS TŘINEC Adresa Tyršova 275, Třinec GPS: 49.670340, 18.668016 (49 40'13.224"N 18 40'4.858"E) PŘÍSTUPNOST CÍLE Přístup k objektu Parkoviště/ možnost parkování Přístupový chodník Parkoviště

Více

Bezbariérový přístup do dětského koutku je přes hlavní vstup fakulty elektrotechnické.

Bezbariérový přístup do dětského koutku je přes hlavní vstup fakulty elektrotechnické. Objekt přístupný* Dětský koutek HLÍDÁRNA monoblok FEL/FS - Dejvice Technická 2, 166 27 Praha 6 - Dejvice Tel.: +420-22435-2222 (vrátnice FEL Dejvice) Web: http://www.cvut.cz/ GPS: 50 6'11.833"N, 14 23'38.602"E

Více

Objekt částečně přístupný

Objekt částečně přístupný Objekt částečně přístupný BETLÉMSKÁ KAPLE (SÚZ) Betlémské náměstí 255/4, 110 00 Praha 1 Tel.: +420 224 248 595, +420 222 221 030 Web1: https://www.suz.cvut.cz/ostatni/betlemska-kaple Web2: http://www.bethlehemchapel.eu/

Více

Požadavky na vybavení pro ubytování hostů s invalidním vozíkem

Požadavky na vybavení pro ubytování hostů s invalidním vozíkem Požadavky na vybavení pro ubytování hostů s invalidním vozíkem Hotel disponuje (uveďte počet)...3... bezbariérovými pokoji. Prosíme zatrhnout vyhovující, popřípadě doplnit vysvětlením v poznámkách. Vámi

Více

Objekt A je nepřístupný* Objekt B je přístupný* VSTUP INTERIÉR

Objekt A je nepřístupný* Objekt B je přístupný* VSTUP INTERIÉR Objekt A je nepřístupný* Objekt B je přístupný* FAKULTA DOPRAVNÍ (FD) budova HORSKÁ (Albertov) Horská 3, 128 03 Praha 2 Tel.: 224 890 111 (budova Horská ) Web: http://www.fd.cvut.cz/ GPS: 50 4'3.007"N,

Více

Objekt A částečně přístupný* Objekt B částečně přístupný* Objekt C nepřístupný* Objekt D částečně přístupný* Objekt F nepřístupný*

Objekt A částečně přístupný* Objekt B částečně přístupný* Objekt C nepřístupný* Objekt D částečně přístupný* Objekt F nepřístupný* Objekt A částečně přístupný* Objekt B částečně přístupný* Objekt C nepřístupný* Objekt D částečně přístupný* Objekt F nepřístupný* FAKULTA STROJNÍ (FS) Karlovo náměstí objekty A, B, C, D, F Karlovo náměstí

Více

a) Schodiště Konstrukce spojující různé úrovně Rampy Výtahy Žebříky Schodiště - názvosloví

a) Schodiště Konstrukce spojující různé úrovně Rampy Výtahy Žebříky Schodiště - názvosloví Konstrukce spojující různé úrovně Schodiště Rampy Výtahy Žebříky a) Schodiště ČSN 734130 Schodiště a šikmé rampy-1985, ČSN 743305 Ochranná zábradlí-1998. Schodiště - názvosloví Slouží k trvalému komunikačnímu

Více

SNACK BAR BUFET se nachází ve vstupním podlaží (1. NP) bloku 1, v areálu kolejí Strahov.

SNACK BAR BUFET se nachází ve vstupním podlaží (1. NP) bloku 1, v areálu kolejí Strahov. Prostor přístupný* SNACK BAR - BUFET KOLEJE STRAHOV (blok 1) Vaníčkova 7, 160 17 Praha 6 Tel.: 234 678 388 Web: https://www.suz.cvut.cz/ostatni/snack-bar---bufet GPS: 50.0798025N, 14.3904339E SNACK BAR

Více

Menší část prostorů Rektorátu se nachází ve vstupním podlaží (1. NP) v blízkosti hlavního vstupu. Většina kanceláří a místností se nachází ve 2. NP.

Menší část prostorů Rektorátu se nachází ve vstupním podlaží (1. NP) v blízkosti hlavního vstupu. Většina kanceláří a místností se nachází ve 2. NP. Objekt obtížně přístupný nebo nepřístupný* REKTORÁT ČVUT (RČVUT) Zikova 4, 166 36 Praha 6 Dejvice Tel.: nutno vyhledat na níže uvedeném webu dle pracoviště Web: http://www.cvut.cz/cs/uz/rektorat GPS: 50

Více

Obsah vyhlášky č. 398/2009 Sb. o obecných technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové užívání staveb

Obsah vyhlášky č. 398/2009 Sb. o obecných technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové užívání staveb Obsah vyhlášky č. 398/2009 Sb. o obecných technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové užívání staveb Poznámka: text kurzívou v závorce charakterizuje předmět paragrafového znění Úvodní ustanovení

Více

16. Zámek - Východočeské muzeum Zámek č.p. 2 muzeum muzeum muzeum

16. Zámek - Východočeské muzeum Zámek č.p. 2 muzeum muzeum   muzeum adresa telefon www 16. Zámek - Východočeské muzeum Zámek č.p. 2 muzeum 466 799 240 muzeum www.vcm.cz muzeum Parkování Přístup Vstup není vyhrazené před hlavní branou (vstupem do průjezdu) je hrubá žulová

Více

Objekt nepřístupný* VSTUPY INTERIÉR

Objekt nepřístupný* VSTUPY INTERIÉR Objekt nepřístupný* FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ (FEL) budova ZIKOVA (budova rektorátu ČVUT) Zikova 4, 166 36 Praha 6 Dejvice Tel.: 224 351 111 (tel. ústředna ČVUT) Web: http://www.fel.cvut.cz/cz/ GPS: 50

Více

muzeum, galerie vstup přednáškový sál (z velkého nádvoří)

muzeum,   galerie vstup přednáškový sál (z velkého nádvoří) adresa telefon www 2. Zámek, Východočeské muzeum, Východočeská galerie Zámek č.p. 2 muzeum, Zámek č.p. 3 galerie 466 799 240 muzeum, 466 510 003 galerie http://www.pardubice.eu/o-pardubicich/turisticke-informace/pamatky-a-jinazajimava-mista/zamek/

Více

Úvodní slovo (Ing. Kamil Jankovský, ministr pro místní rozvoj) 3 Obsah 5 Úvod (Ing. Renata Zdařilová, Ph.D.) 13

Úvodní slovo (Ing. Kamil Jankovský, ministr pro místní rozvoj) 3 Obsah 5 Úvod (Ing. Renata Zdařilová, Ph.D.) 13 OBSAH Úvodní slovo (Ing. Kamil Jankovský, ministr pro místní rozvoj) 3 Obsah 5 Úvod (Ing. Renata Zdařilová, Ph.D.) 13 Vyhláška č. 398/2009 Sb., o obecných technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové

Více

Objekt E částečně přístupný* SOUBOR JE VE FÁZI ZPRACOVÁNÍ.

Objekt E částečně přístupný* SOUBOR JE VE FÁZI ZPRACOVÁNÍ. Objekt E částečně přístupný* / Objekt G nepřístupný* FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ (FEL) Karlovo náměstí objekty E, G Karlovo náměstí 13, 121 35 Praha 3 - Nové Město Tel.: 224 351 111 (telefonní ústředna ČVUT)

Více

D.1.3 - Koncepce požární ochrany

D.1.3 - Koncepce požární ochrany Fürll & Hannemann Inženýrská kancelář Majitelé: Dr.-Ing. (TU) Peter Fürll & Dr. Ing. (TU) Joachim Hannemann poradenství projektování statika výběrová řízení vedení stavby posudky Ackermannstraße 17 01217

Více

Objekt částečně přístupný*

Objekt částečně přístupný* Objekt částečně přístupný* FAKULTA JADERNÁ A FYZIKÁLNĚ INŽENÝRSKÁ (FJFI) budova BŘEHOVÁ Břehová 7, 115 19 Praha 1 Tel.: 224 358 310 (tel. Ústředna FJFI) Web: http://www.fjfi.cvut.cz/desktopdefault.aspx

Více

Průvodní zpráva. Název stavby : MIKS Krnov, nám. Míru 1/14 - rekonstrukce části 1.NP na dílnu

Průvodní zpráva. Název stavby : MIKS Krnov, nám. Míru 1/14 - rekonstrukce části 1.NP na dílnu Průvodní zpráva Název stavby : MIKS Krnov, nám. Míru 1/14 - rekonstrukce části 1.NP na dílnu Objednatel : Městské informační a kulturní středisko Krnov, nám. Míru 1/14, 794 01 Krnov IČ: 00601179 Krnov,

Více

Objekty částečně přístupné*

Objekty částečně přístupné* Objekty částečně přístupné* FAKULTA STAVEBNÍ (FSv) Thákurova 2077/7, 166 29 Praha 6 Dejvice (objekty A, B, C) GPS: 50 6'15.909"N, 14 23'21.581"E Thákurova 2636/7a, 166 29 Praha 6 Dejvice (objekt D) GPS:

Více

Objekt přístupný* VSTUP INTERIÉR

Objekt přístupný* VSTUP INTERIÉR Objekt přístupný* FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ (FEL) monoblok FEL/FS - Dejvice Technická 2, 166 27 Praha 6 - Dejvice Tel.: 224 351 111 (telefonní ústředna ČVUT) Web: http://www.fel.cvut.cz/cz/ GPS: 50 6'11.833"N,

Více

T E C H N I C K Á Z P R Á V A

T E C H N I C K Á Z P R Á V A VÝTAHY MORAVIA CZ, spol. s r.o. Sladkovského 659/40, 783 71 OLOMOUC tel.: +420 585 314 497, +420 585 314 496, fax: +420 585 314 495 e-mail: posta@vytahymoravia.cz, http://www.vytahymoravia.cz Zakázka číslo

Více

Zákazníci u nás vždy na prvním místě

Zákazníci u nás vždy na prvním místě Zákazníci u nás vždy na prvním místě My ve společnosti ALTECH se snažíme maximálně pochopit potřeby imobilních osob a jako jeden z největších světových výrobců kompenzačních pomůcek jsme zde s nabídkou

Více

Objekt KN-A částečně přístupný* Objekt KN-B částečně přístupný* Objekt KN-C nepřístupný* Objekt KN-D částečně přístupný* Objekt KN-F nepřístupný*

Objekt KN-A částečně přístupný* Objekt KN-B částečně přístupný* Objekt KN-C nepřístupný* Objekt KN-D částečně přístupný* Objekt KN-F nepřístupný* Objekt KN-A částečně přístupný* Objekt KN-B částečně přístupný* Objekt KN-C nepřístupný* Objekt KN-D částečně přístupný* Objekt KN-F nepřístupný* FAKULTA STROJNÍ (FS) Karlovo náměstí (KN) objekty A, B,

Více

1. Aquacentrum. adresa Jiráskova 2664, Pardubice telefon web.

1. Aquacentrum. adresa Jiráskova 2664, Pardubice telefon web. 1. Aquacentrum adresa Jiráskova 2664, Pardubice 530 02 telefon 461 101 200 e-mail info@aquapce.cz web www.aquapce.cz Parkování Přístup Vstup Interiér 1.NP zvýšené 1.NP 2.NP 5x vyhrazené pro ZTP na parkovišti

Více

Celkově lze objekty hodnotit jako částečně přístupné. MEGA BUF FAT sám o sobě je přístupný.

Celkově lze objekty hodnotit jako částečně přístupné. MEGA BUF FAT sám o sobě je přístupný. Prostor přístupný* MEGA BUF FAT FAKULTA STAVEBNÍ objekt B (FSv) Thákurova 2077/7, 166 29 Praha 6 Dejvice Tel.: +420-22435-4676 Web: https://www.suz.cvut.cz/ostatni/bufet---fsv GPS: 50 6'15.909"N, 14 23'21.581"E

Více

Technické podmínky pro technický automobil chemický

Technické podmínky pro technický automobil chemický Technické podmínky pro technický automobil chemický 1. Předmětem technických podmínek je pořízení jednoho technického automobilu chemického pro detekci chemických látek. Automobil umožňuje odběr, zpracování,

Více

8. Základní škola Pardubice Polabiny 1 - Družstevní

8. Základní škola Pardubice Polabiny 1 - Družstevní 8. Základní škola Pardubice Polabiny 1 - Družstevní adresa Družstevní 305 530 09 Pardubice telefon 466 401 885 e-mail info@zspolabiny1.cz web www.zspolabiny1.cz Pavilonová škola pavilon A, B, C, D, E,

Více

Kvalitativní+standardy.doc

Kvalitativní+standardy.doc Košumberk 80, 538 54 Luže, IČ: 0083024, DIČ: CZ0083024 OBSAH:. Všeobecně 2. Charakteristiky funkčních geometrických parametrů 3. Související normy a předpisy 4. Požadované vlastnosti některých konstrukcí

Více

Objekt částečně přístupný*

Objekt částečně přístupný* Objekt částečně přístupný* FAKULTA STROJNÍ (FS) objekt HALOVÝCH LABORATOŘÍ FS Technická 4, 166 07 Praha 6 - Dejvice Tel.: +420-22435-2482 (Ústav techniky prostředí) Web: http://utp.fs.cvut.cz/halovalab.php

Více

Objekt částečně přístupný*

Objekt částečně přístupný* Objekt částečně přístupný* SPRÁVA ÚČELOVÝCH ZAŘÍZENÍ (SÚZ) MENZA KLADNO/restaurace Kokos Nám. Sítná 3105, 272 01 Kladno 2 Tel.: 224 359 919, 224 359 920 Web: http://www.suz.cvut.cz/menzy/menza-kladno GPS:

Více

V budově Břehová se nachází detašované pracoviště Ústřední knihovny ČVUT pro FJFI.

V budově Břehová se nachází detašované pracoviště Ústřední knihovny ČVUT pro FJFI. Knihovna částečně přístupná* LOKÁLNÍ KNIHOVNA na fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské (FJFI) budova BŘEHOVÁ Břehová 7, 115 19 Praha 1 GPS: 50 5'27.736"N, 14 24'58.714"E Tel. knihovny: 22435-8305, 22435-8340

Více

Sál F1 částečně přístupný* Sál M1 nepřístupný

Sál F1 částečně přístupný* Sál M1 nepřístupný Sál F1 částečně přístupný* Sál M1 nepřístupný FAKULTA JADERNÁ A FYZIKÁLNĚ INŽENÝRSKÁ (FJFI) Areál Karlov MFF UK, Praha 2 Web ČVUT: http://www.fjfi.cvut.cz/ Web UK: http://www.mff.cuni.cz/fakulta/budovy/kampus/karlov.htm

Více

Vyhláška o obecných technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové užívání staveb 398/2009 Sb.

Vyhláška o obecných technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové užívání staveb 398/2009 Sb. Vyhláška o obecných technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové užívání staveb 398/2009 Sb. Vyhláška Úvodní ustanovení Předmět úpravy 1 2 3 Požadavky na stavby pozemních komunikacía veřejného

Více

SPOLEČENSKÁ A SPORTOVNÍ HALA V NEBOVIDECH uveřejněná v IS VZ US dne pod evidenčním číslem zakázky

SPOLEČENSKÁ A SPORTOVNÍ HALA V NEBOVIDECH uveřejněná v IS VZ US dne pod evidenčním číslem zakázky Dotaz 02: -Jakou požaduje kategorii strukturované kabeláže, v částech dokumentace je to uvedeno rozdílně Odpověď 02: Cat 6 Dotaz 03: - jaká je požadovaná specifikace ústředny EZS uvedeno rozdílně v technické

Více

INFORMACE PRO NÁVŠTĚVNÍKY S OMEZENOU SCHOPNOSTÍ POHYBU A ORIENTACE NÁVRH INTERNETOVÉ STRÁNKY PAMÁTKOVÝCH OBJEKTŮ VE SPRÁVĚ NPÚ

INFORMACE PRO NÁVŠTĚVNÍKY S OMEZENOU SCHOPNOSTÍ POHYBU A ORIENTACE NÁVRH INTERNETOVÉ STRÁNKY PAMÁTKOVÝCH OBJEKTŮ VE SPRÁVĚ NPÚ INFORMACE PRO NÁVŠTĚVNÍKY S OMEZENOU SCHOPNOSTÍ POHYBU A ORIENTACE NÁVRH INTERNETOVÉ STRÁNKY PAMÁTKOVÝCH OBJEKTŮ VE SPRÁVĚ NPÚ JE ZÁJEM INFORMOVAT NÁVŠTĚVNÍKY S OMEZENOU SCHOPNOSTÍ POHYBU A ORIENTACE VOZÍČKÁŘE

Více

Objekty částečně přístupné*

Objekty částečně přístupné* Objekty částečně přístupné* FAKULTA JADERNÁ A FYZIKÁLNĚ INŽENÝRSKÁ (FJFI) Areál Troja MFF UK, V Holešovičkách V Holešovičkách 2, 180 00 Praha 8 Tel. ČVUT: 224 358 310 (tel. ústředna FJFI) Web ČVUT: http://www.fjfi.cvut.cz/desktopdefault.aspx

Více

ŠIKMÉ SCHODIŠŤOVÉ PLOŠINY SP150 OMEGA

ŠIKMÉ SCHODIŠŤOVÉ PLOŠINY SP150 OMEGA ŠIKMÁ SCHODIŠŤOVÁ PLOŠINA SP150 OMEGA plošinu lze použít pro schodiště již od šířky 85 cm, nebrání-li tomu další okolnosti trubky dráhy plošiny lze připevnit na stěnu nebo na sloupky dodávané s dráhou

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD JILEMNICE odbor územního plánování a stavebního řádu Masarykovo náměstí 81, 514 01 Jilemnice

MĚSTSKÝ ÚŘAD JILEMNICE odbor územního plánování a stavebního řádu Masarykovo náměstí 81, 514 01 Jilemnice MĚSTSKÝ ÚŘAD JILEMNICE odbor územního plánování a stavebního řádu Masarykovo náměstí 81, 514 01 Jilemnice Spis. zn.: MUJI 2336/2012 /ÚPSŘ Č.j: PDMUJI 10016/2012/Pl/Rozh Jilemnice, dne: 2.8.2012 Vyřizuje:

Více

Balabenka point objekt C konverze haly na obchodní a kancelářské plochy

Balabenka point objekt C konverze haly na obchodní a kancelářské plochy NÁZEV STAVBY Balabenka point objekt C přestavba výrobní haly na obchodní a kancelářské prostory KLIENT UGAV s.r.o., Lihovarská 12, 190 00 Praha 9 - Libeň MÍSTO STAVBY Praha 9, Drahobejlova 15/2400, Lihovarská

Více

HOSTIVICKÁ SOKOLOVNA

HOSTIVICKÁ SOKOLOVNA HOSTIVICKÁ SOKOLOVNA Rekonstrukce a dostavba na kulturně sportovní centrum Varianta 2 Technická zpráva ke studii Zpracovali: Alena Kučerová a Jiří Kučera Hostivice, leden 2011 Technická zpráva ke studii

Více

PORUCHY A JEJICH ODSTRAŇOVÁNÍ

PORUCHY A JEJICH ODSTRAŇOVÁNÍ 10. SCHODIŠTĚ PORUCHY SCHODŮ - opotřebováním - vlivem statických poruch vlastní konstrukce - vlivem statických poruch jiných částí stavby - poškozením DŮVODY REKONSTRUKCE SCHODIŠŤ - odstranění poškození

Více

MODERNIZACE A DOSTAVBA OBLASTNÍ NEMOCNICE NÁCHOD A.S. I. ETAPA. Název stavby: Modernizace a dostavba oblastní nemocnice Náchod a.s. I.

MODERNIZACE A DOSTAVBA OBLASTNÍ NEMOCNICE NÁCHOD A.S. I. ETAPA. Název stavby: Modernizace a dostavba oblastní nemocnice Náchod a.s. I. OBSAH DOKUMENTACE: 1 Identifikační údaje... 2 2 Účel objektu... 2 3 Zásady architektonického a dispozičního řešení... 2 3.1 Architektonické a výtvarné řešení... 2 3.2 Zásady provozně-dispozičního řešení...

Více

Zadávací dokumentace Technická část

Zadávací dokumentace Technická část Zadávací dokumentace Technická část Výměna výtahů v budově Kolejí TUL Vesec se zaměřením na možnost užívání výtahů osobami se sníženou pohyblivostí Srpen 2012 Výměna výtahů-budova TUL Vesec Strana 1 (celkem

Více

Výrobní areál v průmyslové zóně Kroměříž

Výrobní areál v průmyslové zóně Kroměříž JIŽ OD ROKU 1990 JSME VAŠÍ JISTOTOU VE SVĚTĚ REALIT Výrobní areál v průmyslové zóně Kroměříž Dražební vyhláška pro dobrovolnou dražbu (dle zákona č. 26/2000 Sb.) číslo: 01/12/2012/O Dražebník vyhlašuje

Více

Objekty částečně přístupné*

Objekty částečně přístupné* Objekty částečně přístupné* FAKULTA JADERNÁ A FYZIKÁLNĚ INŽENÝRSKÁ (FJFI) budovy HOLEŠOVIČKY (laboratoře + 6. NP v katedrovém objektu) V Holešovičkách 2, 180 00 Praha 8 Tel.: 224 358 310 (tel. ústředna

Více

Objekt částečně přístupný*

Objekt částečně přístupný* Objekt částečně přístupný* FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ (FBMI) Nám. Sítná 3105, 272 01 Kladno 2 Tel.: 312 608 223, 224 358 419 Web: http://www.fbmi.cvut.cz/ GPS: 50 8'8.570"N, 14 6'14.871"E Fakulta

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY POLYFUNKČNÍ DŮM MULTIFUNCTIONAL BUILDING FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV POZEMNÍHO STAVITELSTVÍ

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY POLYFUNKČNÍ DŮM MULTIFUNCTIONAL BUILDING FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV POZEMNÍHO STAVITELSTVÍ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV POZEMNÍHO STAVITELSTVÍ FACULTY OF CIVIL ENGINEERING INSTITUTE OF BUILDING STRUCTURES POLYFUNKČNÍ DŮM MULTIFUNCTIONAL BUILDING

Více

barvou). Všechny výše uvedené kabely doporučujeme protáhnout skrz sloupky, s použitím elektroinstalačních trubek (husích krků).

barvou). Všechny výše uvedené kabely doporučujeme protáhnout skrz sloupky, s použitím elektroinstalačních trubek (husích krků). Stavební připravenost Stavební připravenost pro otočné brány s lineárním pohonem Při použití lineárních pohonů upevněných na sloupcích. Varianta pro jednokřídlou bránu je zcela stejná jen bez druhého pohonu.

Více

Zadávací dokumentace (Neveřejná zakázka)

Zadávací dokumentace (Neveřejná zakázka) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Zadávací dokumentace (Neveřejná zakázka) Výzva: Český svaz žen vyhlašuje v rámci projektu EQUAL Modelový

Více

NÁVRHY ÚPRAV UZLŮ I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII.

NÁVRHY ÚPRAV UZLŮ I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. NÁVRHY ÚPRAV UZLŮ NÁVRHY ÚPRAV UZLŮ Návrhy úprav uzlů jako konkrétní aplikace navržené metodiky rekonstrukce uzlů VHD jsou zpracovány formou katalogových listů pro každou lokalitu: I. II. III. IV. V. VI.

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ Bc. Filip Jakl Příloha č. FORMULÁŘE PRO SBĚR PARAMETRŮ PRVKŮ ŽELEZNIČNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY DŮLEŽITÝCH PRO OSOBY S OMEZENOU SCHOPNOSTÍ POHYBU 06

Více

VEŘEJNÉ DRAŽBY DOBROVOLNÉ vyhotovená dle 20 zák.č. 26/2000 Sb. č. j: 148/2014-D

VEŘEJNÉ DRAŽBY DOBROVOLNÉ vyhotovená dle 20 zák.č. 26/2000 Sb. č. j: 148/2014-D , Čimická 780/61, Čimice, 181 00 Praha 8 DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA VEŘEJNÉ DRAŽBY DOBROVOLNÉ vyhotovená dle 20 zák.č. 26/2000 Sb. č. j: 148/2014-D Bod 1. Touto Dražební vyhláškou se vyhlašuje konání veřejné dražby

Více

Objekt částečně přístupný*

Objekt částečně přístupný* Objekt částečně přístupný* SPRÁVA ÚČELOVÝCH ZAŘÍZENÍ (SÚZ) MENZA KLADNO/restaurace Kokos Nám. Sítná 3105, 272 01 Kladno 2 Tel.: 224 359 919, 224 359 920 Web: http://www.suz.cvut.cz/menzy/menza-kladno GPS:

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA VEŘEJNÉ DOBROVOLNÉ DRAŽBY podle zák. č. 26/2000 Sb., o veřejných dražbách, ve znění pozdějších předpisů

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA VEŘEJNÉ DOBROVOLNÉ DRAŽBY podle zák. č. 26/2000 Sb., o veřejných dražbách, ve znění pozdějších předpisů DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA VEŘEJNÉ DOBROVOLNÉ DRAŽBY podle zák. č. 26/2000 Sb., o veřejných dražbách, ve znění pozdějších předpisů Dražebník, navrhovatel a vlastník předmětu dražby: Město Louny, IČ: 00265209, Mírové

Více

VÝSLEDKY ANALÝZY PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ V MČ BRNO - BYSTRC

VÝSLEDKY ANALÝZY PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ V MČ BRNO - BYSTRC VÝSLEDKY ANALÝZY PŘÍSTUPNOSTI OBJEKTŮ V MČ BRNO - BYSTRC celkem objektů: 68 VSTUP Počet % Přístupný 26 38% Přístupný s pomocí 37 54% Nepřístupný 5 7% DVEŘE Počet % Jedno křídlo 42 62% Zavírač Brano 45

Více