A7B36SIN ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE TRACKER KNIHA JÍZD VIZE PROJEKTU. tracker project/wiki/home

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "A7B36SIN ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE TRACKER KNIHA JÍZD VIZE PROJEKTU. https://www.assembla.com/spaces/samekvit tracker project/wiki/home"

Transkript

1 ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE A7B36SIN TRACKER KNIHA JÍZD VIZE PROJEKTU projetku: Stránky projektu: Vypracovali: trackerfel@gmail.com tracker project/wiki/home Bohuslav Koukal Josef Kiefmann Michal Chvála Vít Samek Termín cvičení: Úterý 14:30 16:00, LS 2013/2014 Jméno cvičícího: Ing. Martin Komárek Datum odevzdání:

2 1. Verze vize Popis aplikace 2. 1 Zadání projektu Každý zaměstnanec si může půjčit auto pro služební i osobní účely. Před zapůjčením může provést rezervaci. Každý den musí být dostupné alespoň jedno auto a maximálně N aut pro akutní potřeby (stanoví vedení firmy). O každé cestě pak eviduje její datum a počet ujetých km, případně závady, které na autě zaregistroval. Pokud na autě nějaké závady nechal opravit, přidá ke zprávě sken faktury za opravu (originál předá správci vozového parku). Každý zaměstnanec si může zkontrolovat kolik km ujel za měsíc/rok a kolik bude platit za soukromé cesty. Správce vozového parku má na starosti nákup, opravy a vyřazení vozidel. Může si u každého auta zobrazit historii jeho jízd a historii technického stavu. Pokud je vozidlo poškozené/v opravě označí ho jako nepojízdné (není možné si ho zapůjčit ani rezervovat). Každá oprava, výměna oleje atd. se eviduje v kartě auta, která dále obsahuje informace z velkého techničáku vozidla. Vedení firmy může zobrazit statistiky ohledně využití vozového parku (sumární a průměrné hodnoty km, náklady atp.) a to jak přes celý park tak za jedno auto nebo řidiče. Účetní oddělení má možnost ze systému získat knihu jízd (parametry viz zákon), kterou přikládá do účetnictví. Osobní cesty pak zaměstnancům vyúčtuje Popis projektu Hotový produkt usnadní malým i větším firmám správu vozového parku, pomůže jim shromažďovat data o způsobu používání podnikových vozidel a jejich údržbě a pomůže tak předcházet případným ztrátám, spojeným s jejich používáním.

3 3. Zainteresované osoby 3. 1 Definice uživatelů Typickým uživatelem produktu je společnost, vlastnící vozový park. Tyto společnosti mohou být dvojího druhu: Ad 1 1. Společnost již nějaký software pro správu využívá, ale naše kniha jízd jim bude vyhovovat lépe (nabízí lepší/další funkce nebo pomůže vozový park spravovat efektivněji než dosud). 2. Společnost zatím žádnou centrální správu svého vozového parku neprovádí. Pokud již společnost nějakou správu vozového parku využívá, náš produkt jim pomůže tuto správu dělat centrálně (efektivněji) a nabídne jim funkce, které jejich současný systém neposkytuje (záleží na současném stavu). Ad 2 Pokud společnost žádnou správu vozového parku nevyužívá, náš produkt: 1. Pomůže této společnosti předcházet ztrátám v důsledku špatné péče o vozidla či zneužívání vozidel zaměstnanci. 2. Pomůže zaměstnancům jednoduše a přehledně rezervovat vozidla a jednodušeji plánovat soukromé i služební cesty. 3. Pomůže vedení firmy monitorovat používání vozidel jednotlivými zaměstnanci, jejich způsob jízdy apod Konkrétní uživatelé systému: 1. Správce vozového parku 2. Mechanici 3. Management firmy 4. Zaměstnanci firmy 5. Rodinní příslušníci zaměstnanců firmy 6. Potenciálně rizikové osoby interní (tzv. zloději uvnitř firmy) 7. Potenciálně rizikové osoby externí (tzv. zloději vně firmy) 8. Účetní oddělení

4 3. 3 Popis uživatelů systému Správce vozového parku Správce vozového parku, zodpovídá za všechna vozidla. Spravuje půjčování vozů a řeší případné problémy zaměstnanců, které vznikají využíváním vozidel Mechanici Mají na starosti opravu a údržbu vozidel. Při každé kontrole či opravě zaznamenávají provedenou práci na konkrétním vozidle pro pozdější zpětnou kontrolu a pro přehled o aktuálním stavu vozidla Management firmy Využívá systém jak pro rezervování vozidel a knihu jízd, tak i pro kontrolu a přehled využívání vozidel a nákladů s ním spojených (spotřeba paliva, cena oprav...) Zaměstnanci firmy Využívají systém pro rezervování vozidel a pro vytváření záznamů o cestách (kniha jízd). Ve svém profilu mohou najít statistiky o používání vozidel které vozidlo měli půjčeno, kolik najeli kilometrů, jakým způsobem řídili apod Rodinní příslušníci zaměstnanců firmy Rodinní příslušníci mohou také využívat vozidla z firemního vozového parku, ať již služebně (v případě výpomoci nebo záskoku ve firmě vlastnící toto vozidlo) nebo soukromě. V profilu zaměstnance může být povoleno půjčování vozidla rodinným příslušníkům Potenciálně rizikové osoby interní Interní potenciálně rizikové osoby jsou zaměstnanci a jejich rodinní příslušníci, kteří by mohli potenciálně zneužít zapůjčených vozidel, pro vlastní potřebu, krást palivo, nebo falšovat informace o jízdě Potenciálně rizikové osoby externí Externí potenciálně rizikové osoby jsou lidé, kteří nemají oficiálně přístup k systému správy vozidel. Riziko spočívá v potenciálním útoku na bezpečnost aplikace nebo celého systému automobilu, kdy zpravidla může dojít i ke zcizení vozidla. V případě chybějícího vozidla je možné rychleji kontaktovat patřičné orgány a zvyšuje se pravděpodobnost nalezení vozidla Účetní oddělení Účetní oddělení využívá systém k získání knihy jízd. Soukromé jízdy zaměstnancům vyúčtuje.

5 4. Klíčové vlastnosti produktu 4. 1 Finanční hledisko Produkt bude shromažďovat veškeré informace týkající se používání vozidel. Tyto informace budou sloužit pro kontrolu a správu financování vozového parku. Firma bude moci efektivně určovat, která vozidla je potřeba zkontrolovat, opravit či vyměnit a tím předejít finančním ztrátám Výkon Úzce souvisí s bodem 1. Majitelé produktu budou mít veškeré informace shromážděny na jednom místě a díky tomu budou moci snadno rozhodovat o situaci a dalším vývoji vozového parku. Díky použité technologii odpadá veškeré papírování, které by mohlo zpomalit dostupnost informací o jednotlivých řidičích, nebo stavu vozidla Kvalita a spolehlivost Díky snímání real time statistik o způsobu řízení řidiče a sbírání informací o stavu vozidla, neexistuje možnost, že by uživatel mohl zapomenout vyplnit knihu jízd nebo potažmo úmyslně zkreslit data o používání vozidla Konkurenční odlišnost Naše aplikace sbírá data přímo z vozidla. Tyto informace nelze jednoduše měnit a tím získáváme jednoznačná data o řidičích a vozidlech.

6 5. Technologie a klíčové vlastnosti 5. 1 Klíčové vlastnosti 1. Evidence vozidel 2. Rezervace vozidel 3. Sběr informací o vozidle a. Počet najetých kilometrů b. Stav oleje c. Poslední pravidelná kontrola d. Platnost STK 4. Sběr informací o řidiči a. Počet najetých kilometrů b. Seznam zapůjčených vozidel c. Statistika jízdy řidiče 5. 2 Technologie 1. Webová aplikace Díky webové aplikaci, se do systému může přihlásit kdokoliv a odkudkoliv. Z mobilního telefonu, tabletu, notebooku, nebo ze svého počítače může uživatel kdykoliv rezervovat a sledovat veškeré informace o automobilech a své jízdě. 2. Mobilní aplikace Mobilní aplikace, je část systému, díky které je možno sbírat data přímo z automobilu. Mobilní aplikace sbírá data ze senzoru, zpracovává je a odesílá data na server. 6. Rozhodující faktory pro aplikaci Aplikace se skládá ze dvou částí: 1. Statickou, což je aplikace běžící na serveru. 2. Vozidlovou, což je aplikace běžící na zařízení s operačním systémem Android, přičemž se připojuje (např. prostřednictvím GPRS) k serverové aplikaci.

7 7. Finance 7. 1 Odhadované mzdové náklady na projekt v předmětu SIN 4 osoby. Osoba 40 hodin měsíčně. 3 měsíce (celkem osoba stráví na projektu 120 hodin za semestr). 150 Kč/hod. hrubé mzdy (DPP v tomto případě je hrubá mzda rovna čisté mzdě). Celkový náklad Kč. V případě, že by zakázka byla realizována OSVČ, je zapotřebí do ceny započítat náklady (prostory, vybavení, energie, cestovné...), potom by cena byla okolo Kč Odhadované mzdové náklady na plně funkční a nasazený produkt 4 osoby. Osoba 160 hodin měsíčně. Vývoj a nasazení: 4 měsíce. 200 Kč/hod. hrubé mzdy ( hrubého měsíčně, konečná čistá mzda se bude lišit v závislosti na dalších údajích). Nelze pracovat na DPP (max. 300 hodin ročně). Pokud bychom byli zaměstnanci, mzdové náklady pro zaměstnavatele by činily Kč * 4 osoby = cca Kč. K této ceně je potřeba přičíst náklady na provoz aplikace cca Pokud bychom pracovali jako OSVČ, předběžná navržená cena pro fakturaci by činila Kč.

8

9

10 Jméno Body 1. iterace zahájení 2. iterace zahájení 1. iterace rozpracová ní 2. iterace rozpracován í 3. iterace rozpracov ání 1. iterace konstrukce Důvod B Důvod B Důvod B Důvod B Důvod B Důvod B Chvála Michal 0 Kiefma nn Josef 0 Koukal Bohusl av 0 Samek Vít 0 přerozdělení 2 přerozdělení 2 přerozdělení 2 přerozdělení 2 přerozdělení 2 přerozdělení 2 přerozdělení 2 přerozdělení 2 Kontrol ní součty

11 Zpětné hodnocení iterace především z pohledu organizace práce Co se osvědčilo/fungovalo? Zatím fungovalo osobní scházení pouze v rámci cvičení předmětu v kombinaci s hromadnou virtuální konverzací (Skype) a sdílením rozpracovaných souborů na společném disku (Google drive). Uvidíme, zda bude tento způsob dostačující i v časově náročnějších iteracích nebo zda budeme nuceni přistoupit k častějším osobním setkáním. Dále se nám osvědčil systém přerozdělování bodů, který zpočátku nenarušuje kohezi skupiny (dvě počáteční iterace s celkovou sumou 0 bodů u každého člena týmu). Jaké byly problémy? Problémy byly typické pro začínající projekt domluva ohledně používaných technologií, ohledně rozdělení kompetencí, získání celkového přehledu o požadavcích vyučujících. Všechny byly jednoduše řešitelné. Co a jak zkusíme dělat lépe? Nenapadá nás zatím nic, co by se dalo zlepšit. Spíše než lépe budeme v dalších iteracích muset dělat více.

Elektronická Kniha jízd. www.knihajizd.info

Elektronická Kniha jízd. www.knihajizd.info Elektronická Kniha jízd www.knihajizd.info Jak to funguje O produktu Aplikace elektronické Knihy jízd Patriot Vám s využitím systému GPS (Global Positioning System) umožní jednoduše a spolehlivě sledovat

Více

Jak to funguje. O produktu. Jak to funguje

Jak to funguje. O produktu. Jak to funguje www.auto-gps.eu Jak to funguje O produktu Aplikace elektronické knihy jízd AutoGPS Vám s využitím systému GPS (Global Positioning System) umožní jednoduše a spolehlivě sledovat pohyb všech Vašich vozidel,

Více

S m ě r n i c e č. 14 o používání a provozu služebních vozidel

S m ě r n i c e č. 14 o používání a provozu služebních vozidel Krajská knihovna Karlovy Vary Závodní 378/84, 360 06 Karlovy Vary S m ě r n i c e č. 14 o používání a provozu služebních vozidel Dle ustanovení zákona 257/2001 Sb. o knihovnách a podmínkách provozování

Více

Výkaznictví sociálních služeb. 1. hodnotící zpráva

Výkaznictví sociálních služeb. 1. hodnotící zpráva Výkaznictví sociálních služeb 1. hodnotící zpráva Ing. Radovan Hauk 14. září 2015 Stránka 1 OBSAH Úvod... 4 1. Výkaznictví MPSV (OKposkytovatel)... 5 1.1 Náklady a výnosy... 5 1.2 Struktura pracovních

Více

SHOPTRONIC SERVIS-ZAKÁZKA. 1995..2014 OMEGA s.r.o.

SHOPTRONIC SERVIS-ZAKÁZKA. 1995..2014 OMEGA s.r.o. SHOPTRONIC SERVIS-ZAKÁZKA I OBSAH I O programu 2 II Vstup dat 4 III Opravy s prohlížením 8 IV Tisk zakázek 12 V Export,import 17 VI Hromadné rušení dat 19 VII Číselníky 21 1 Ceník prací... 22

Více

Návrh konceptuálního datového modelu Autopůjčovna. PB114 Datové modelování

Návrh konceptuálního datového modelu Autopůjčovna. PB114 Datové modelování Návrh konceptuálního datového modelu Autopůjčovna PB114 Datové modelování Vypracoval: Jan Pospíšil (143246), Roman Melichar (139576) Jaro 2008 Popis: Datový model informačního systému Autopůjčovna umožňuje

Více

Všeobecné podmínky společnosti internetového obchodu www.olejesgaranci.cz provozovaného firmou Jana Čiháková, DiS.

Všeobecné podmínky společnosti internetového obchodu www.olejesgaranci.cz provozovaného firmou Jana Čiháková, DiS. Všeobecné podmínky společnosti internetového obchodu www.olejesgaranci.cz provozovaného firmou Jana Čiháková, DiS. olejesgaranci.cz Jana Čiháková, DiS. náměstí Jiřího z Poděbrad 814/3 703 00 Ostrava IČ:

Více

Kategorie způsobilých výdajů. Způsobilé jsou výdaje na úhradu: osobních nákladů

Kategorie způsobilých výdajů. Způsobilé jsou výdaje na úhradu: osobních nákladů 1. Dotace je určena pouze na způsobilé výdaje. Způsobilý je výdaj, který: je v souladu s právními předpisy (tj. zejména legislativou EU a ČR), je v souladu s pravidly programu (OPZ) a s podmínkami poskytnutí

Více

CHARAKTERISTIKA A ČLENĚNÍ DLOUHODOBÉHO MAJETKU. OCEŇOVÁNÍ DHM. TECHNICKÉ ZHODNOCENÍ. ODPISOVÁNÍ. POŘÍZENÍ A VYŘAZENÍ DLOUHODOBÉHO MAJETKU.

CHARAKTERISTIKA A ČLENĚNÍ DLOUHODOBÉHO MAJETKU. OCEŇOVÁNÍ DHM. TECHNICKÉ ZHODNOCENÍ. ODPISOVÁNÍ. POŘÍZENÍ A VYŘAZENÍ DLOUHODOBÉHO MAJETKU. Opakovací úloha 3 b CHARAKTERISTIKA A ČLENĚNÍ DLOUHODOBÉHO MAJETKU. OCEŇOVÁNÍ DHM. TECHNICKÉ ZHODNOCENÍ. ODPISOVÁNÍ. POŘÍZENÍ A VYŘAZENÍ DLOUHODOBÉHO MAJETKU. Právní úprava: 1. Dlouhodobý hmotný majetek

Více

K H n e t. i n f o, z. s., H a v ířská stezka 68, 284 01 Kutná Hora Spisová značka L 14927 vedená u Městského soudu v Praze, IČO: 26670186

K H n e t. i n f o, z. s., H a v ířská stezka 68, 284 01 Kutná Hora Spisová značka L 14927 vedená u Městského soudu v Praze, IČO: 26670186 STANOVY ZAPSANÉHO SPOLKU KHnet.info, z. s. Čl. I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1. Zapsaný spolek s názvem KHnet.info, z. s. (dále jen Spolek) je dobrovolné, nezávislé a neziskové sdružení fyzických a právnických

Více

*** Referenční dokument

*** Referenční dokument 1 Veřejná konzultace o povinnosti zaměstnavatele informovat zaměstnance o podmínkách pracovní smlouvy nebo pracovního poměru (tzv. směrnice o písemném prohlášení ) *** Referenční dokument Směrnice o písemném

Více

Regulace topení. na portálu topeni.flea.cz

Regulace topení. na portálu topeni.flea.cz Regulace topení na portálu topeni.flea.cz Zpracoval: Ing. Adam Sluka Email: adam.sluka@flea.cz Mob.: +420 739 065 991 Dne: 24. 7. 2011 Obsah Obsah... 2 Úvod... 3 Základní řešení... 4 Aplikace Flea Topení...

Více

SPZ 2010 13.13. Uživatelská příručka

SPZ 2010 13.13. Uživatelská příručka SPZ 2010 13.13 Uživatelská příručka Listopad, 2010 Obsah Obsah ÚVOD... 2 Nápověda programu... 2 POŽADAVKY... 2 INSTALACE... 3 ZÁKLADNÍ NASTAVENÍ... 5 PRVNÍ NAČTENÍ DAT... 6 Automatické načtení... 6 Doplnění

Více

Vize. Thang Do. Adam Papoušek.

Vize. Thang Do. Adam Papoušek. Vize Thang Do dothang@fel.cvut.cz Adam Papoušek papouada@fel.cvut.cz 1 Základní informace... 3 2 Zainteresované osoby a instituce... 3 2.1 Zákazník... 3 2.2 Dodavatel... 3 2.3 Uživatelé systému... 3 3

Více

Přijímání pracovníků

Přijímání pracovníků Přijímání pracovníků Postup Zahrnuje řadu procedur pro vybrání uchazeče (pokud ZC přijetí akceptuje) Hlavní je sepsání pracovní smlouvy (případně jiného dokumentu upravujícího PP vztah) + dodatek k pracovní

Více

7-8/2011 - ČERVENEC-SRPEN VÍTEJTE Obsah Úvodník TOP Téma: Sledujeme kontejnery 3 Novinky z Webdispečinku 9 1. Nadmořská výška 2. Dallas čip Novinka v legislativě 9 Dovolená je tu! 10 Redakce Adresa redakce:

Více

Metodický manuál. 16 18 let SPOLEČENSKO-VĚDNÍ ZÁKLAD. nástroje zdroje. aplikace TABLETY DO ŠKOL. Petr Kofroň

Metodický manuál. 16 18 let SPOLEČENSKO-VĚDNÍ ZÁKLAD. nástroje zdroje. aplikace TABLETY DO ŠKOL. Petr Kofroň Metodický manuál pro nástroje, zdroje a aplikace využitelných v oborové výuce TABLETY DO ŠKOL POMŮCKA PRO PEDAGOGA VE SVĚTĚ DIGITÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Metodický manuál SPOLEČENSKO-VĚDNÍ ZÁKLAD 16 18 let nástroje

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini

Nápověda k systému CCS Carnet Mini Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

- 1 - SMĚRNICE Č. 5/2015 ze dne 27. října 2015 o cestovních náhradách. Kvestor vydává tuto směrnici Janáčkovy akademie múzických umění v Brně:

- 1 - SMĚRNICE Č. 5/2015 ze dne 27. října 2015 o cestovních náhradách. Kvestor vydává tuto směrnici Janáčkovy akademie múzických umění v Brně: - 1 - SMĚRNICE Č. 5/2015 ze dne 27. října 2015 o cestovních náhradách Kvestor vydává tuto směrnici Janáčkovy akademie múzických umění v Brně: ČÁST PRVNÍ Všeobecná ustanovení Čl. 1 Právní úprava (1) Poskytování

Více

Manuál pro používání Google Apps

Manuál pro používání Google Apps Manuál pro používání Google Apps Co vše Google Apps žákům školy nabídne? Všichni žáci školy získají jednotnou vlastní e-mailovou adresu ve tvaru: jmeno.prijmeni@zscernilov.cz s neomezenou kapacitou velikosti

Více

ANALÝZA VZDĚLÁVACÍHO OBORU AUTOMECHANIK, TECHNICKÉ PRÁCE V AUTOSERVISU

ANALÝZA VZDĚLÁVACÍHO OBORU AUTOMECHANIK, TECHNICKÉ PRÁCE V AUTOSERVISU SLAĎOVÁNÍ VZDĚLÁVACÍ NABÍDKY S POTŘEBAMI TRHU PRÁCE PILOTNÍ INFORMAČNÍ PRODUKT PRO POTŘEBY SEKTOROVÝCH RAD ANALÝZA VZDĚLÁVACÍHO OBORU AUTOMECHANIK, TECHNICKÉ PRÁCE V AUTOSERVISU Zakázka: Projekt: Dodavatel:

Více

ODBOR KANCELÁŘ ŘEDITELE. Příjmy. Schválený rozpočet 2013 60 40 66,67 116 500 147 000 126,18 0 9 0,00 0 186 0,00 CELKEM 116 560 147 235 126,32

ODBOR KANCELÁŘ ŘEDITELE. Příjmy. Schválený rozpočet 2013 60 40 66,67 116 500 147 000 126,18 0 9 0,00 0 186 0,00 CELKEM 116 560 147 235 126,32 ODBOR KANCELÁŘ ŘEDITELE Druhové zatřídění Nedaňové příjmy Název Příjmy ze vstupního vzdělávání Příjmy od PO za elektřinu a plyn Splátky půjček z Fondu zaměstnavatele SPZ Triangle PO - odvod Příjmy Schválený

Více

Návod, jak správně vyúčtovat poskytnutý finanční dar od ČEZ, a. s.

Návod, jak správně vyúčtovat poskytnutý finanční dar od ČEZ, a. s. Návod, jak správně vyúčtovat poskytnutý finanční dar od ČEZ, a. s. Formulář závěrečné hodnotící zprávy Vyplnění základních údajů o organizaci a projektu Povinné dokumenty, které se přikládají k závěrečné

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY CLEAN STYLE CAR s r.o. IČ: 038 19 094, DIČ: CZ03819094 se sídlem Hvězdova 1716/2b, Nusle, 140 00 Praha 4 zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl C, vložka 238451 kontaktní

Více

Pravidla pro používání služebních motorových vozidel uvolněnými členy Zastupitelstva města Veselí nad Moravou

Pravidla pro používání služebních motorových vozidel uvolněnými členy Zastupitelstva města Veselí nad Moravou 1 Pravidla pro používání služebních motorových vozidel uvolněnými členy Zastupitelstva města Veselí nad Moravou Uvolnění členové Zastupitelstva města Veselí nad Moravou se při používání motorových vozidel

Více

OPERATIVNÍ LEASING (OL) předvídatelný, efektivní, transparentní. FULL-SERVICE LEASING (FSL) auta bez starostí VE FIXNÍ MĚSÍČNÍ SPLÁTCE JE ZAHRNUTO:

OPERATIVNÍ LEASING (OL) předvídatelný, efektivní, transparentní. FULL-SERVICE LEASING (FSL) auta bez starostí VE FIXNÍ MĚSÍČNÍ SPLÁTCE JE ZAHRNUTO: FULL-SERVICE LEASING (FSL) auta bez starostí Full-Service Leasing umožňuje financovat a provozovat Váš vozový park bez nutnosti koupě vlastních vozů. Za nové vozy platíte po celou dobu leasingu pouze pevné

Více

Cestovní náhrady. kapitola rozpočtu 2. Jiří Haken Email: jiri.haken@msmt.cz

Cestovní náhrady. kapitola rozpočtu 2. Jiří Haken Email: jiri.haken@msmt.cz Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken Email: jiri.haken@msmt.cz 1 Obsah 1. Definice cestovních náhrad 2. Důležité dokumenty 3. Rozpočet kapitoly 4. Cestovné 5. Ubytování/nocležné, stravné 6.

Více

; ENERGETICKÝ MANAŽER

; ENERGETICKÝ MANAŽER ; ENERGETICKÝ MANAŽER PRO MĚSTA A OBCE PODZIM 2011 ZPRAVODAJ APLIKACE E-MANAŽER UVNITŘ NAJDETE Novinky v aplikaci e-manažer 2 Co Vám přinese užívání aplikace e-manažer Normování spotřeby podle klimatických

Více

Výnosy a náklady obec a DSO nejsou plátcem DPH. A. Výnosy

Výnosy a náklady obec a DSO nejsou plátcem DPH. A. Výnosy Výnosy a náklady obec a DSO nejsou plátcem DPH Uvedené postupy účtování výnosů a nákladů pro obce a DSO jsou doporučené, protože nebyl pro účtování nákladů a výnosů vydán Český účetní standard. Účetní

Více

PŘÍLOHA Č. 11C POPIS ŘÁDKŮ EDS

PŘÍLOHA Č. 11C POPIS ŘÁDKŮ EDS PŘÍLOHA Č. 11C POPIS ŘÁDKŮ EDS Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 16 č.řádku INVESTIČNÍ POTŘEBY 6010 Náklady dokumentace k registraci projektu 6011 Náklady dokumentace projektu 6012

Více

Pokyny pro účastníky studentských stáží v rámci projektu Inovace uměnovědných studijních oborů na FF MU (CZ.1.07/2.2.00/28.0044)

Pokyny pro účastníky studentských stáží v rámci projektu Inovace uměnovědných studijních oborů na FF MU (CZ.1.07/2.2.00/28.0044) Pokyny pro účastníky studentských stáží v rámci projektu Inovace uměnovědných studijních oborů na FF MU (CZ.1.07/2.2.00/28.0044) 1. smlouva a protokoly před realizací odborné stáže je student povinen dostavit

Více

Červen 2009 RF048. Robert Bosch GmbH Postfach 10 60 50 70049 Stuttgart

Červen 2009 RF048. Robert Bosch GmbH Postfach 10 60 50 70049 Stuttgart Červen 2009 RF048 Lithio-iontové baterie výzvy a milníky ve vývoji pro použití automobilovém průmyslu Dr. Joachim Fetzer Výkonný Vice prezident SB LiMotive Přednáška k 59. mezinárodnímu kolokviu pro motoristický

Více

Metodika měření a hodnocení sociálních služeb a jejich sledování prostřednictvím aplikace on-line katalogu

Metodika měření a hodnocení sociálních služeb a jejich sledování prostřednictvím aplikace on-line katalogu Metodika měření a hodnocení sociálních služeb a jejich sledování prostřednictvím aplikace on-line katalogu A s i s t e n č n í c e n t r u m a. s. S p o r t o v n í 3 3 0 2 4 3 4 0 1 M o s t 1 7. 1 2.

Více

MULTIZNAČKOVÁ DIAGNOSTIKA INTELIGENTNÍ DIAGNOSTIKA

MULTIZNAČKOVÁ DIAGNOSTIKA INTELIGENTNÍ DIAGNOSTIKA MULTIZNAČKOVÁ DIAGNOSTIKA INTELIGENTNÍ DIAGNOSTIKA 2 OBSAH Úvod Co je Jaltest? Na koho se zaměřuje? Diagnostické funkce Diagnostika závad Vynikající funkce Jaltest Expert Přídavné moduly Aktualizace Zařízení

Více

Nejedná se o řízení podle zák. č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen ZVZ )

Nejedná se o řízení podle zák. č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen ZVZ ) Č.j.: 00001/12/AV Opakovaná výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu Název zakázky Servisní podpora komunikačních systémů Nejedná se o řízení podle zák. č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách,

Více

Průmyslové hodiny Informační panely

Průmyslové hodiny Informační panely Průmyslové hodiny Informační panely Jednotný čas Digitální hodiny Analogové hodiny LED informační panely Věžní a fasádní hodiny ELEKON, s.r.o. sídlo společnosti. Brněnská 411/ 15 682 01 Vyškov Tel.: 517

Více

olga.kristofikova@mdcr.cz

olga.kristofikova@mdcr.cz Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky A. Předkladatel garant výzkumné potřeby Název organizace Ministerstvo dopravy Adresa Nábřeží Ludvíka Svobody 12/ Kontaktní osoba Ing. Olga

Více

- Samostatné podání žádosti na animaci školských zařízení není možné.

- Samostatné podání žádosti na animaci školských zařízení není možné. Plzeň, 22.2.2016 místopředseda spolku V návaznosti na výstupy z diskusí na workshopech realizovaných ve spolupráci s Celostátní sítí pro venkov, na četné dotazy z MAS a na základě připomínek PS LEADER

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2006

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2006 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2006 1. Zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti ve městě za využití Městské policie Děčín Ve městě Děčín byla zřízena městská policie v roce 1992, což je

Více

PŘÍLOHA Č. 3 C POPIS ŘÁDKŮ SMVS

PŘÍLOHA Č. 3 C POPIS ŘÁDKŮ SMVS PŘÍLOHA Č. 3 C POPIS ŘÁDKŮ SMVS Řízená kopie elektronická Vydání: 1.2 Revize: 2 Strana 1 z 13 č.řádku INVESTIČNÍ POTŘEBY 6010 Náklady dokumentace k registraci projektu Náklady na studie, zpracování investičních

Více

S M Ě R N I C E O poskytování cestovních náhrad Obec Podmolí

S M Ě R N I C E O poskytování cestovních náhrad Obec Podmolí S M Ě R N I C E O poskytování cestovních náhrad Obec Podmolí Obec: Podmolí 1 Legislativní rámec Poskytování náhrad při pracovních cestách upravují tyto zákony: Zákon č.262/2006 Sb., zákoník práce, Část

Více

ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA, O.P.S.

ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA, O.P.S. ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA, O.P.S. Studijní program: B6208 Ekonomika a management Studijní obor: 6208R087 Podniková ekonomika a management obchodu Porovnání daňového zatížení fyzických a právnických osob

Více

A7B36SI2 - Řízení SW projektů. Smart-Fine. Systém evidence parkovacích lístků pomocí chytrých telefonů. Project Overview Statement (v.

A7B36SI2 - Řízení SW projektů. Smart-Fine. Systém evidence parkovacích lístků pomocí chytrých telefonů. Project Overview Statement (v. A7B36SI2 - Řízení SW projektů Smart-Fine Systém evidence parkovacích lístků pomocí chytrých telefonů Project Overview Statement (v. 3) Martin Štajner, Pavel Brož 16.12.2011 1 Problém Kdykoliv v dnešní

Více

Katalog produktů Lexmark

Katalog produktů Lexmark Katalog produktů Lexmark Léto 2016 O společnosti Lexmark International nabízí podnikům všech velikostí široké spektrum tiskových a zobrazovacích produktů, softwaru, řešení a služeb, které pomáhají zákazníkům

Více

Obchodní a dodací podmínky platné od: 03.03.2016 (DD.MM.RRRR)

Obchodní a dodací podmínky platné od: 03.03.2016 (DD.MM.RRRR) Obchodní a dodací podmínky platné od: 03.03.2016 (DD.MM.RRRR) OBCHODNÍ PODMÍNKY Česká republika, Slovenská republika firmy Petr Pejchal INSPIRACTIVE pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného

Více

Nastavení telefonu Samsung P7300 Galaxy Tab 8.9

Nastavení telefonu Samsung P7300 Galaxy Tab 8.9 Nastavení telefonu Samsung P7300 Galaxy Tab 8.9 Telefon Samsung P7300 Galaxy Tab 8.9, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb

Více

JIHOČESKÁ U IVERZITA V ČESKÝC BUDĚJOVICÍCH

JIHOČESKÁ U IVERZITA V ČESKÝC BUDĚJOVICÍCH JIHOČESKÁ U IVERZITA V ČESKÝC BUDĚJOVICÍCH Ekonomická fakulta BAKALÁŘSKÁ PRÁCE 2011 Kateřina Dušáková JIHOČESKÁ U IVERZITA V ČESKÝC BUDĚJOVICÍCH Ekonomická fakulta Katedra účetnictví a financí Studijní

Více

Peklák (PKK) interní rezervační systém

Peklák (PKK) interní rezervační systém Peklák (PKK) interní rezervační systém Předmět A7B36USI paralelka 111 Pondělí 12:45 cvičící Ing. Martin Komárek ČVUT FEL Odkaz https://www.assembla.com/spaces/usi-peklak/wiki Email usi-peklak@alerts.assembla.com

Více

Příručka ke způsobilým výdajům programu Potenciál

Příručka ke způsobilým výdajům programu Potenciál Příručka ke způsobilým výdajům programu Potenciál Cílem této příručky je poskytnout přehled a výklad k jednotlivým položkám způsobilých výdajů programu Potenciál v takové kvalitě a vypovídací schopnosti,

Více

1. Obecná ustanovení. Obec Tachlovice

1. Obecná ustanovení. Obec Tachlovice SMĚRNICE k zajištění finančního hospodaření Obce Tachlovice a k zajištění plnění ustanovení zákona o účetnictví 563/91 Sb., ve znění pozdějších změn a doplňků, vyhlášky 410/2009 Sb. a Českých účetních

Více

Studie k problematice souběhu funkcí jednatelů a členů představenstev Červenec 2014

Studie k problematice souběhu funkcí jednatelů a členů představenstev Červenec 2014 Studie k problematice souběhu funkcí jednatelů a členů představenstev Červenec 2014 Autoři prof. Ing. Zuzana Dvořáková, CSc., VŠE v Praze Mgr. Kateřina Háblová, AGROFERT, a.s. Bc. Darja Krasnikova, VŠE

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Uživatelská příručka k aplikaci Norton Internet Security Online Software popsaný v této knize je poskytnut pod licenční dohodou a smí být používán pouze v souladu s podmínkami této

Více

Manažerské dovednosti, týmová práce, vyjednávání pro manažery a zaměstnance Zadavatel Obchodní firma/ název OMD Czech, a.s

Manažerské dovednosti, týmová práce, vyjednávání pro manažery a zaměstnance Zadavatel Obchodní firma/ název OMD Czech, a.s Zadávací dokumentace Název zakázky Manažerské dovednosti, týmová práce, vyjednávání pro manažery a zaměstnance Zadavatel Obchodní firma/ název OMD Czech, a.s Právní forma Akciová společnost Osoba oprávněná

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Na publikaci se autorsky podíleli: RNDr. Ivan Brychta Ing. Marie Hajšmanová Ing. Bc. Petr Kameník Mgr. Vít Lederer Wolters Kluwer ČR, a. s., 2016

Více

Renault DRIVE program operativního leasingu

Renault DRIVE program operativního leasingu Renault Business Finance program operativního leasingu Pro Vaši bezstarostnou jízdu FULL-SERVICE LEASING (FSL) auta bez starostí Full-Service Leasing umožňuje financovat a provozovat Váš vozový park bez

Více

Plán dalšího postupu procesního modelování a standardizace agend veřejné správy a způsob jeho financování

Plán dalšího postupu procesního modelování a standardizace agend veřejné správy a způsob jeho financování Příloha č. 2 usnesení vlády ze dne 13. července 2015 č. 565 Plán dalšího postupu procesního modelování a standardizace agend veřejné správy a způsob jeho financování 1.0 Úvod: strategické zakotvení a základní

Více

VÝROBNÍ PŘÍPRAVA DODAVATELE, ŘÍZENÍ ZHOTOVOVÁNÍ STAVBY, PŘEDÁNÍ A PŘEVZETÍ STAVBY, BEZPEČNOSTNÍ MANAGEMENT, RIZIKA

VÝROBNÍ PŘÍPRAVA DODAVATELE, ŘÍZENÍ ZHOTOVOVÁNÍ STAVBY, PŘEDÁNÍ A PŘEVZETÍ STAVBY, BEZPEČNOSTNÍ MANAGEMENT, RIZIKA VÝROBNÍ PŘÍPRAVA DODAVATELE, ŘÍZENÍ ZHOTOVOVÁNÍ STAVBY, PŘEDÁNÍ A PŘEVZETÍ STAVBY, BEZPEČNOSTNÍ MANAGEMENT, RIZIKA 126EMM - Ekonomika a management letní semestr 2012/2013 Ing. Eduard Hromada, Ph.D. eduard.hromada@fsv.cvut.cz

Více

Nastavení tabletu Sony Xperia Tablet Z

Nastavení tabletu Sony Xperia Tablet Z Nastavení tabletu Sony Xperia Tablet Z Tablet Sony Xperia Tablet Z, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

Jak vyplnit rozpočet nadačního příspěvku Stránka 1

Jak vyplnit rozpočet nadačního příspěvku Stránka 1 Jak vyplnit rozpočet nadačního příspěvku Vyplňování rozpočtu, prosím věnujte mimořádnou pozornost. V případě schválení vaší žádosti se k němu budete vracet viz Návod jak správně vyúčtovat nadační příspěvek

Více

ÚSTAVNÍ SOUD. Knihovní řád

ÚSTAVNÍ SOUD. Knihovní řád Org. 47/12 ÚSTAVNÍ SOUD Knihovní řád (úplné znění) Knihovní řád Ústavního soudu (dále jen knihovní řád ) vydal podle 4 odst. 7 zákona č. 257/2001 Sb., o knihovnách a podmínkách provozování veřejných knihovnických

Více

Nastavení telefonu HTC Desire 200

Nastavení telefonu HTC Desire 200 Nastavení telefonu HTC Desire 200 Telefon HTC Desire 200, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud

Více

Uživatelský manuál mobilní aplikace My Connected Car

Uživatelský manuál mobilní aplikace My Connected Car Zákaznická linka: +420 840 181 181 Uživatelský manuál mobilní aplikace My Connected Car Datum: 22.12.2015 Verze: 1.00 1. OBSAH 1. OBSAH...2 2. APLIKACE MY CONNECTED CAR...3 3. OVLÁDÁNÍ APLIKACE...4 3.1

Více

GPS lokátor s výdrží až 180 dní

GPS lokátor s výdrží až 180 dní GPS lokátor s výdrží až 180 dní Návod k použití Hlavní výhody produktu: Dlouhá výdrž až 180 dní při provozu z baterie (SMS mód) Možnost připojení jak prostřednictvím magnetu, tak přímo na autobaterii Velmi

Více

Ceny pro velkoodběratele

Ceny pro velkoodběratele Ceny pro velkoodběratele (s obratem nad 100 tis. Kč měsíčně bez DPH) pro vyproštění a odtahy vozidel včetně pojízdné dílny doporučené pro rok 2016/2017 Asociace silničních a odtahových služeb z.s. Brno

Více

Lely T4C InHerd. Základní uživatelská příručka

Lely T4C InHerd. Základní uživatelská příručka Lely T4C InHerd Základní uživatelská příručka Obsah: 1. ÚVOD PŘEDSTAVENÍ APLIKACE T4C InHerd 2. VÝZNAM A PŘÍNOS 3. TECHNICKÉ POŽADAVKY 4. ZÍSKÁNÍ APLIKACÍ T4C InHerd Stažení Instalace Spuštění Spojení

Více

I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I

I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I Příloha č. 1 Specifikace předmětu zakázky Stručný popis záměru ICT software (dále jen: ICT SW) na míru pro digitalizaci procesů, pro zavedení produktové inovace, procesní inovace, marketingové inovace

Více

Nastavení telefonu ZTE KIS PLUS

Nastavení telefonu ZTE KIS PLUS Nastavení telefonu ZTE KIS PLUS Telefon ZTE KIS PLUS, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba

Více

Renault DRIVE program operativního leasingu

Renault DRIVE program operativního leasingu Renault Business Finance program operativního leasingu Pro Vaši bezstarostnou jízdu FULL-SERVICE LEASING (FSL) auta bez starostí Full-Service Leasing umožňuje financovat a provozovat Váš vozový park bez

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA STUDENTA-PRACOVNÍ STÁŽ ERASMUS

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA STUDENTA-PRACOVNÍ STÁŽ ERASMUS ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA STUDENTA-PRACOVNÍ STÁŽ ERASMUS Zpráva o Vašich zkušenostech ze studijního pobytu Erasmus poskytne všem subjektům zapojeným do realizace programu Erasmus cenné informace, které přispějí

Více

PŘÍLOHA č. 15f) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ Výzva 1.4

PŘÍLOHA č. 15f) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ Výzva 1.4 PŘÍLOHA č. 15f) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ Výzva 1.4 Tato příloha obsahuje orientační seznam dokladů, které bude nutné doložit k prokázání způsobilého výdaje.

Více

ČMSZP. Vnitřní směrnice. Českomoravského svazu zemědělských podnikatelů. (dále také Svaz)

ČMSZP. Vnitřní směrnice. Českomoravského svazu zemědělských podnikatelů. (dále také Svaz) Vnitřní směrnice Českomoravského svazu (dále také Svaz) Právní forma: Odborová organizace a organizace zaměstnavatelů. Organizace zapsána: spisová značka L 1074 vedená u Městského soudu v Praze. Sídlo:,

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace Název zakázky: Komplexní program vzdělávání zaměstnanců společnosti LUCIS, s.r.o. Údaje o zadavateli: Název: LUCIS, s.r.o. Sídlo zadavatele: Nová 147/14, Popůvky 664 41 IČO: 25570731

Více

Semestrální projekt Hear me. Intermediální tvorba a technologie 1

Semestrální projekt Hear me. Intermediální tvorba a technologie 1 Semestrální projekt Hear me Intermediální tvorba a technologie 1 ČVUT FEL FAMU Karel Antonín Anastasia Kozitsyna Jiří Nižník Dina Chernova 1. Úvod Cílem naší instalace je zprostředkovat jejím návštěvníkům

Více

1. Definice. Všeobecné podmínky Vzdělávací řešení HPE Software Education

1. Definice. Všeobecné podmínky Vzdělávací řešení HPE Software Education Všeobecné podmínky Vzdělávací řešení HPE Software Education Upozornění: Společnost HPE vynaloží přiměřené úsilí, aby vám oznámila případné zrušení některé ze služeb vzdělávacích řešení, avšak všechny služby

Více

Renault DRIVE program operativního leasingu

Renault DRIVE program operativního leasingu Renault Business Finance program operativního leasingu Pro Vaši bezstarostnou jízdu FULL-SERVICE LEASING (FSL) auta bez starostí Full-Service Leasing umožňuje financovat a provozovat Váš vozový park bez

Více

The Independent Solution Provider for Industrial and Process Automation, Quality & IT

The Independent Solution Provider for Industrial and Process Automation, Quality & IT Razantně snižuje zmetkovitost a náklady na opravy Kontrola prostřednictvím vizualizace Analýzy a reporting přes webové rozhraní Omezuje papírování Sběr dat v reálném čase Snadná obsluha Snadná konfigurace

Více

-měření v terénu. Ing. Martin Langr langr@lss.fd.cvut.cz

-měření v terénu. Ing. Martin Langr langr@lss.fd.cvut.cz Směrové dopravní průzkumy -měření v terénu Ing. Martin Langr langr@lss.fd.cvut.cz K612DOP Dopravní průzkumyů Cílem měření v terénu je srovnání náročnosti, spolehlivosti a efektivnosti realizace a vyhodnocení

Více

PRAVIDLA sportovního klubu KUŽELKY

PRAVIDLA sportovního klubu KUŽELKY Sportovní klub Kuželky Heldovo náměstí 237 503 46 Třebechovice pod Orebem ID 1000492877 Pravidla Sportovního klubu KUŽELKY 1.Úvodní ustanovení Sportovní klub Kuželky v Třebechovicích pod Orebem (dále SKK)

Více

PODNIKOVÉ ČINNOSTI OBSAH TÉMATU MAJETEK PODNIKU ČLENĚNÍ MAJETKU DLOUHODOBÝ MAJETEK DLOUHODOBÝ MAJETEK

PODNIKOVÉ ČINNOSTI OBSAH TÉMATU MAJETEK PODNIKU ČLENĚNÍ MAJETKU DLOUHODOBÝ MAJETEK DLOUHODOBÝ MAJETEK OBSAH TÉMATU PODNIKOVÉ ČINNOSTI Ing. Lukáš Kučera SOŠ SE Velešín majetek podniku zásobování řízení zásob dlouhodobý majetek investiční činnost podniku provádění výkonů podniku odbytová činnost obchodně-technické

Více

TROJKAM STUDIO, s. r. o. Uživatelská příručka. E-learningový systém MUZA, příručka pro účastníky kurzů

TROJKAM STUDIO, s. r. o. Uživatelská příručka. E-learningový systém MUZA, příručka pro účastníky kurzů TROJKAM STUDIO, s. r. o. Uživatelská příručka E-learningový systém MUZA, příručka pro účastníky kurzů Artur Filipiak 15.5.2010 Obsah Uživatelský účet... 4 Registrace nového účtu... 4 Přihlášení do systému...

Více

Směrnice kvestora č. 1/2007 o cestovních náhradách

Směrnice kvestora č. 1/2007 o cestovních náhradách Směrnice kvestora č. 1/2007 o cestovních náhradách Poskytování náhrad výdajů při pracovních cestách vychází ze zák.č.262/2006 Sb., zákoník práce, v platném znění (dále jen zákon). Tato směrnice upravuje

Více

Obsah. Některé z uvedených. EcoBoost nejsou dostupné na českém trhu.

Obsah. Některé z uvedených. EcoBoost nejsou dostupné na českém trhu. EcoBoost FORD Obsah Co je to EcoBoost? EcoBoost a jeho vývoj v čase Společné znaky Rozdíly v rámci řady Ocenění Hrdinové řady Ford EcoBoost Rady pro úspornou jízdu Shrnutí 3 4 7 9 11 13 18 21 Některé z

Více

ČLÁNEK 1 ÚČEL A PŘEDMĚT SMLOUVY

ČLÁNEK 1 ÚČEL A PŘEDMĚT SMLOUVY 2. Tato smlouva je uzavřena na základě výsledků zadávacího řízení na zadání veřejné zakázky Dlouhodobé zajištění dopravní obslužnosti Ústeckého kraje veřejnými službami v přepravě cestujících veřejnou

Více

Uživatelský manuál pokladního systému Cash OnLine

Uživatelský manuál pokladního systému Cash OnLine Uživatelský manuál pokladního systému Cash OnLine stránka #1 Vážený zákazníku, děkujeme, že jste si vybrali náš pokladní systém. Cash OnLine je vyvíjen s tou největší péčí a důrazem na spolehlivost a bezpečnost

Více

Obchodní podmínky internetového obchodu prodej motorových vozidel www.autopalace-sporilov.cz

Obchodní podmínky internetového obchodu prodej motorových vozidel www.autopalace-sporilov.cz Obchodní podmínky internetového obchodu prodej motorových vozidel www.autopalace-sporilov.cz 1. Úvodní ustanovení Tyto obchodní podmínky internetového obchodu www.autopalace-sporilov.cz (dále jen Podmínky)

Více

ukázka výstupů ze systému

ukázka výstupů ze systému ukázka výstupů ze systému Commander Control Car Začněte s Commander Systems, s.r.o. Česká republika Slovenská republika România Российская Федерация. Řešení pro On-line monitoring vozidel. Obsah: Úvod....

Více

Vyúčtování zahraniční/tuzemské pracovní cesty (nutno předložit do 10 pracovních dnů po návratu)

Vyúčtování zahraniční/tuzemské pracovní cesty (nutno předložit do 10 pracovních dnů po návratu) Vyúčtování zahraniční/tuzemské pracovní cesty (nutno předložit do 10 pracovních dnů po návratu) Jméno a příjmení: Telefon/e-mail: Druh pracovního poměru: (nehodící se škrtněte) Vysílající pracoviště (institut):

Více

(NET4GAS a Poskytovatel dále společně také jako Smluvní strany nebo jednotlivě jako "Smluvní strana") se dohodly na následujícím:

(NET4GAS a Poskytovatel dále společně také jako Smluvní strany nebo jednotlivě jako Smluvní strana) se dohodly na následujícím: Rámcová smlouva o full service leasingu a správě vozového parku motorových vozidel, (uzavřená kalkulace nových vozidel) reg.č.net4gas: reg.č.poskytovatele: Smluvní strany: a. NET4GAS, s.r.o., se sídlem

Více

Kupní smlouva č. uzavřená podle 409 a násl. zákona č. 513/91 Sb., obchodní zákoník

Kupní smlouva č. uzavřená podle 409 a násl. zákona č. 513/91 Sb., obchodní zákoník Kupní smlouva č. uzavřená podle 409 a násl. zákona č. 513/91 Sb., obchodní zákoník 1.1 Kupující: Název: Sídlo: Zastoupen: I. Smluvní strany Statutární město Most Radniční 1, 434 69 Most Ing. Vlastimilem

Více

OKO občanské kompetence občanům. registrační číslo :CZ.1.07/3.1.00/50.0009

OKO občanské kompetence občanům. registrační číslo :CZ.1.07/3.1.00/50.0009 OKO občanské kompetence občanům registrační číslo :CZ.1.07/3.1.00/50.0009 EXEKUCE, INSOLVENCE, OSOBNÍ BANKROT Exekuce Exekuce neboli vykonávací řízení je nucený výkon exekučního titulu. Exekuce spočívá

Více

Seminární práce. Téma. Jméno, Příjmení, rok,

Seminární práce. Téma. Jméno, Příjmení, rok, Seminární práce Téma Jméno, Příjmení, rok, Obsah 1. O projektu... 2 2. Procházení webu... 2 3. Phishing... 3 a. Co dělat, pokud se stanu obětí phishingu?... 3 b. Falešné webové stránky neboli Spoofing...

Více

Postup objednávky www.akreditovanekurzy.cz

Postup objednávky www.akreditovanekurzy.cz Postup objednávky www.akreditovanekurzy.cz Objednávku e-learningových kurzů je možné provést: 1. Přihlášení přes záložku Personalista (Postup pro personalistu s jedinečnými přihl.údaji) 2. Přihlášení přímo

Více

Město Chrast Náměstí 1, 538 51 Chrast u Chrudimě Hospodářský odbor

Město Chrast Náměstí 1, 538 51 Chrast u Chrudimě Hospodářský odbor Město Chrast Náměstí 1, 538 51 Chrast u Chrudimě Hospodářský odbor Zastoupené: a/ ve věcech smluvních starostkou Martinou Lacmanovou b/ ve věcech technických vedoucím HO Ing. Kateřinou Vohradníkovou IČ:

Více

Jedna karta na všechno.

Jedna karta na všechno. Jedna karta na všechno. Zabezpečení na cestách od společnosti UTA po celé Evropě. VAŠE VÝHODY Vaše výhody - pro všestranně lepší služby Se společností UTA máte vždy toho správného partnera pro mýtné, tankovací

Více

JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Ekonomická fakulta DIPLOMOVÁ PRÁCE. 2012 Bc. Lucie Hlináková

JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Ekonomická fakulta DIPLOMOVÁ PRÁCE. 2012 Bc. Lucie Hlináková JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Ekonomická fakulta DIPLOMOVÁ PRÁCE 2012 Bc. Lucie Hlináková JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Ekonomická fakulta Katedra účetnictví a financí Studijní

Více

P r á v n í r a d y n a l e d e n 2 0 1 6

P r á v n í r a d y n a l e d e n 2 0 1 6 P r á v n í r a d y n a l e d e n 2 0 1 6 Otázka: Je někde stanovena povinnost chodit na preventivní prohlídky? Odpověď: Ano, tato povinnost je uložena zákonem, a to zákonem o veřejném zdravotním pojištění.

Více

Nastavení telefonu Sony Ericsson XPERIA X10 mini

Nastavení telefonu Sony Ericsson XPERIA X10 mini Nastavení telefonu Sony Ericsson XPERIA X10 mini Telefon Sony Ericsson XPERIA X10mini, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb

Více

Integrovaný Ekonomický Systém Účetnictví - IES WIN 2006. Úvod...5

Integrovaný Ekonomický Systém Účetnictví - IES WIN 2006. Úvod...5 Úvod...5 Přehled funkcí modulu účetnictví...6 Účtový rozvrh...11 Výsledovka...12 Rozvaha...12 Saldokonto...12 Druh dokladu...12 Zpracování daňového dokladu...12 Nastavení zpracování DPH (období, sazeb,

Více