Manuál. od Konfigurátor životního pojištění. PERSPEKTIVA v rámci KNZ. přechází od na novou technologii HTML5.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Manuál. od 16. 7. 2015. Konfigurátor životního pojištění. PERSPEKTIVA v rámci KNZ. přechází od 16. 7. 2015. na novou technologii HTML5."

Transkript

1 Manuál Konfigurátoru v HTML5 od Konfigurátor životního pojištění PERSPEKTIVA v rámci KNZ přechází od na novou technologii HTML5. Jedná se o moderní platformu která na rozdíl od té předchozí (Flash) běží i na všech tabletech včetně ipadů. Tento manuál slouží k rychlé orientaci v novém ovládání a novinkách které spolu s HTML5 platformou spouštíme. Co najdete v tomto manuálu 1 Práce s manuálem 1 2 Minimální systémové požadavky 2 3 Nové ovládání v HTML Sbalené kategorie Rolování Záhlaví Konfigurátoru Integrované zápatí Nápovědy Režim změny a UNInáhrady Modelace pojištění Informace o získateli 8 4 Novinky Zdravotní dotazník Pojištění odpovědnosti Cestovní pojištění KOLUMBUS ABONENT VDP více smluv s VDP Migrace smluv Šablona nastavení pojistné ochrany 12 5 Co v HTML5 chybí KOOPORTÁL Průvodce obchodní řečí a PENZE S GARANCÍ 13 INFO PRO VÁS Naprostá většina vylepšení které jsou popsány v tomto manuálu se týká pouze KNZ. Nicméně offline varianta Konfigurátoru je nadále podporovaná a plně funkční.

2 Manuál Konfigurátoru v HTML5 2 1 Práce s manuálem Co v manuálu nehledejte Manuál je zaměřen pouze na technické ovládání Konfigurátoru. Nespecifikuje ani nepopisuje vlastnosti a chování samotných pojistných produktů pokud to nevyplývá z exkluzivity dané funkcionality v Konfigurátoru (např. speciální vlastnosti cestovního pojištění k PERSPEKTIVĚ). Manuál také neřeší problémy s KNZ jako takovým ani jiné uživatelské potíže (s prohlížečem operačním systémem počítačem tiskárnou ). Pro řešení takových problémů se obracejte na příslušný Helpdesk administrátora nebo i na někoho kdo je s počítači větší kamarád. Abychom si rozuměli KNZ = Konsolidovaný Nástroj Získatele (online prostředí pro sjednání našich produktů) Konfigurátor = kalkulační nástroj pojištění osob zejména pak pro PERSPEKTIVU který funguje + buď v rámci KNZ (online) + nebo samostatně stále ještě ve Flashi (offline) KA = kódové označení cestovního pojištění KOLUMBUS IO = kódové označení pojištění běžné občanské odpovědnosti VDP = vlastnoruční digitální podpis (též biometrický podpis nebo biopodpis) Pro snadnou orientaci v manuálu Podsvícení obrázků je odlišné pro výřezy ze staré Flashové verze nebo z HTML5 verze Konfigurátoru: 2 Minimální systémové požadavky Operační systém Prohlížeč + Windows 7 a vyšší + Aktualizace na Windows 10 nepředstavuje ohrožení pro funkčnost Konfigurátoru + Internet Explorer (IE) verze 10 a vyšší + Ostatní prohlížeče (Chrome Mozilla ) fungují bez omezení Internetové připojení + Je nutné pro přihlášení do KNZ POZOR Pro jinou konfiguraci nemůžeme garantovat bezchybnou funkčnost.

3 Manuál Konfigurátoru v HTML5 3 3 Nové ovládání v HTML5 3.1 Sbalené kategorie Životní pojištění PERSPEKTIVA nabízí nepřeberné množství možných rizikových pojištění která jsme pro lepší přehlednost již v minulosti roztřídili do logických kategorií. I tak byla nabídka pojištění velmi dlouhá a rychlá orientace vyžadovala jistou zkušenost proto jsme zavedli funkci sbalování. Po spuštění Výchozí zobrazení po spuštění: první kategorie je rozbalená všechny ostatní kategorie jsou sbalené na nejkompaktnější možnou úroveň. Při práci VŠIMNĚTE SI Kategorie jsou pro lepší přehlednost barevně rozlišené dle zavedeného Kooperativního standardu nejen na záložkách jednotlivých pojištěných osob ale i na záložce Osobní údaje. Kategorie lze kdykoli libovolně sbalit a rozbalit kliknutím kamkoli do řádku s nadpisem kategorie. Při sbalování platí že zvolená pojištění zůstávají viditelná i po sbalení aby nedošlo k nechtěnému přehlédnutí sjednaných rizik. Celá rozbalená kategorie: šipka u názvu kategorie směřuje dolů jsou viditelná všechna rizika v kategorii Částečně rozbalená kategorie: šipka u názvu kategorie směřuje doprava (na znamení že jde ještě rozbalit) zobrazují se jen zvolená pojištění Sbalená kategorie: šipka u názvu kategorie směřuje doprava (na znamení že jde rozbalit) všechna pojištění jsou skrytá

4 Manuál Konfigurátoru v HTML Rolování Nabídku rizikových pojištění zobrazujeme pro lepší přehlednost na větší ploše. Původní zobrazení Ve Flashi bylo rolování v rizicích omezené pevnou plochou okna bez ohledu na velikost monitoru. Nové rozšířené zobrazení V HTML5 se oblast s rizikovými pojištěními přizpůsobuje velikosti okna a pokud ani to nepostačuje schová se i část hlavičky. Základní záhlaví a názvy záložek jsou viditelná vždy. 3.3 Záhlaví Konfigurátoru Plocha Konfigurátoru je nově optimalizovaná pro zobrazování rizik => záhlaví nově zabírá méně prostoru. Původní záhlaví Nové záhlaví Záhlaví je nově zredukované na nejdůležitější informace aby bylo více prostoru pro zobrazení nabídky rizikových pojištění. Informace o lhůtním pojistném je nově skrytá v nápovědě. Pracuje-li se na smlouvě s Limitem zobrazí se v tomto řádku místo investiční strategie. Logo získatele se přesune do hlavního záhlaví KNZ. Celkem zaplaceno lze najít na záložce Průběh pojištění. Po načtení klienta jsou zde uvedeny informace o daňovém zvýhodnění a případně i VĚRNOSTNÍ PRÉMII.

5 Manuál Konfigurátoru v HTML Integrované zápatí Původní oddělené zápatí s ovládacími prvky Konfigurátoru je včleněné do standardního zápatí KNZ. Původní zápatí Nové zápatí Tlačítko Tisk modelace nahrazuje Tisk nabídky. Tlačítko Tisk smlouvy bude aktivní až po vytvoření originálu (po přidělení čísla PS). Tlačítko Zdravotní přirážka nově viditelné ve všech variantách více v kapitole Nápovědy Pro snadnější práci s Konfigurátorem a rychlý přehled základních parametrů produktu PERSPEKTIVY používáme i v novém prostředí HTML5 řadu nápověd. Technické nápovědy Slouží k + dovysvětlení příslušné funkcionality a doplnění informací například: Výše lhůtního pojistného Modelový stav účtu na konci pojištění Pravidla pro daňovou uznatelnost Tlačítko Šablona více v kapitole 4.1. Tlačítko Sleva (na úkor provize) nově viditelné pro Kapitol a interní obchod. Ukazatele nákladovosti SUN a TER Práce s obmyšlenou osobou Práce s elektronickou komunikací + popisu tlačítka například: Zdravotní dotazník Kontrola na součet částek klienta VÍTE ŽE Panáček může nabývat 3 hodnot (barev)? = klient není načten = klient se načetl ale nepočítá se s ním v kontrolách = klient se načetl a počítá se s ním v kontrolách

6 Manuál Konfigurátoru v HTML5 6 + speciálním funkcionalitám například: Výpočet měsíčního pojistného pro vytvoření požadované finanční rezervy na účtu za danou dobu Produktové nápovědy Najdeme dva typy nápověd 1. s rychlými informacemi o parametrech pojištění například: průběh progrese u trvalých následků (grafický i tabulkový) výčet diagnóz pro všechny varianty vážných onemocnění vysvětlení optimistické a pesimistické varianty v grafu odůvodnění výchozího nastavení zhodnocení pro jednotlivé fondy 2. po najetí kurzoru myši na text tzv. pop-up například: vysvětlení bonusových pojištění B1 B2 B3 minimální pojistné hrazené zaměstnancem technické parametry některých rizik 3.6 Režim změny a UNInáhrady Volba pro načtení stávající smlouvy pro účely změny nebo UNInáhrady je součástí hlavního výběrového menu KNZ UNInáhrada Změna stávajícího pojištění

7 Manuál Konfigurátoru v HTML5 7 Režim změny Modelace změny Žádost o změnu + Tisk modelace (= rekapitulace stavu pojistné ochrany a předpokládaného vývoje účtu po změně určená pro klienta) je možný pouze před uzamčením změny + Vytvořením změnolístku (tlačítko ) se stav žádosti zamkne + Po zamknutí lze vytisknout pouze Žádost o změnu (nikoli již modelaci) 3.7 Modelace pojištění Modelace pojištění má několik nových prvků: Upozornění pro obchodníka a klienta: modelace je sama o sobě nedostatečným dokumentem pro uzavření smlouvy nebo žádost o změnu pojištění => s ohledem na ustanovení NOZ výslovně upozorňujeme že jejím podpisem/zaplacením modelace nemůže vzniknout smluvní vztah. VÍTE ŽE Součástí modelace je i informace o předpokládaných přirážkách za zdravotní stav? Přirážky jsou promítnuté v rizikovém pojistném i vyčíslené procentuálně. V modelaci je informace nejen o pojištěních PERSPEKTIVY ale i o cestovním pojištění a pojištění odpovědnosti jsou-li zvolena. TIP PRO VÁS Modelace je přehledným a srozumitelným výčtem všech sjednaných pojištění s předpokládaným vývojem účtu pojistníka. Předávejte modelaci klientům jak v rámci nově uzavírané smlouvy tak i při změně pojištění.

8 Manuál Konfigurátoru v HTML Informace o získateli Původní zobrazení Dříve se po otevření Konfigurátoru v hlavním menu KNZ objevila tato obrazovka kde bylo nutné vyplnit Zastupujícího získatele: Nové zobrazení V HTML5 je Konfigurátor napojen na Správu uživatele odkud si potřebné informace o získateli dotáhne sám a Zastupující získatel se již nevyplňuje: 4 Novinky 4.1 Zdravotní dotazník INFO PRO VÁS Offline Konfigurátor zatím nekončí ale nemá tolik výhod a funkcionalit jako online varianta v KNZ. Nové umístění Zdravotní dotazník je nově dostupný přes novou ikonku přímo ze záložek jednotlivých pojištěných osob. Tlačítka na záložce Osobní údaje u jednotlivých pojištěných zůstávají. Ikonka / tlačítko zdravotního dotazníku mění barvu u každého pojištěné dle aktuálního nastavení pojistné ochrany: + / = zdravotní dotazník není třeba vyplňovat nebo je již vyplněný + / = vyplňte prosím zdravotní dotazník Interaktivní zdravotní dotazník 1 Ve zdravotním dotazníku naleznete nové doplňující otázky v případě vybraných diagnóz zvýšený krevní tlak epilepsie dvanácterníkové vředy dna VÍTE ŽE Automatické přirážky za zdravotní stav používáme již nyní pro nepřiměřené BMI? 1 Tato funkcionalita bude nasazena v průběhu srpna nebo září.

9 Manuál Konfigurátoru v HTML5 9 Na základě vyhodnocení jejich odpovědí může dojít k automatickému nastavení přirážky za zdravotní stav pojištěného které se zobrazují v posledním sloupci u jednotlivých rizikových pojištění. Přirážky za zdravotní stav POZOR Pojišťovna má vždy právo k dalšímu zkoumání zdravotního stavu pojištěného. Konečná výše přirážky se může změnit. Pro představu klienta o nutné výši pojistného je možné v Konfigurátoru demonstrativně pracovat s přirážkami za zdravotní stav. + Lze modelovat přirážky směrem nahoru + Nelze je však snižovat pod automaticky vygenerované přirážky jako je např. Práce na základě vyhodnocení interaktivního zdravotního dotazníku s přirážkami dříve stanovené přirážky za zdravotní stav (v režimu změny PS) 100% přirážka na riziko TP a DO u profesionálních sportovců 100% přirážka na základní pojištění je-li PČ Kč Tiskový výstup 4.2 Pojištění odpovědnosti + Při uzamčení PS / generování žádosti o změnu je třeba zpátky nastavit automaticky dosazené hodnoty (v programu je na to kontrola a příp. se zobrazí dialog s dotazem zda nastavit) + V tiskovém výstupu se zobrazují pouze automaticky vygenerované přirážky Pojištění odpovědnosti v běžném občanském životě lze nově přisjednat i v rámci změny pojistné smlouvy (nikoli pouze s nově uzavíranou pojistnou smlouvou) PERSPEKTIVA. Podmínky přisjednání Parametry pojištění + Na pojistné smlouvě PERSPEKTIVA musí dojít v rámci změny pojištění k navýšení celkového rizikového pojistného! Vždy předejte klientovi záznam z jednání k pojištění odpovědnosti! + Lze volit 3 úrovně pojistné ochrany 4.3 Cestovní pojištění KOLUMBUS ABONENT Pokud má uživatel nezbytná oprávnění může nově sjednat klientům spolu s PERSPEKTIVOU i cestovní pojištění KOLUMBUS ABONENT. POZOR Jde o samostatnou pojistnou smlouvu s vlastním číslem pojistné smlouvy a vlastním záznamem z jednání. Uzavření pojistné smlouvy Parametry pojištění + V rámci nově uzavírané PERSPEKTIVY + Při změně stávající smlouvy PERSPEKTIVA pokud dojde zároveň k navýšení celkového rizikového pojistného na PERSPEKTIVĚ + Sjednává se pro jednotlivé pojištěné zvlášť (není sjednáno automaticky všem pojištěným osobám na PERSPEKTIVĚ jako je tomu u odpovědnosti) + Všichni pojištění mají stejnou variantu - dle hlavního pojištěného + Pojistná doba = 1 rok + Lze volit 3 úrovně pojistné ochrany Další vlastnosti a parametry cestovního pojištění k PERSPEKTIVĚ odpovídají standardním vlastnostem produktu KOLUMBUS ABONENT.! Nezapomeňte předat klientovi záznam z jednání k cestovnímu pojištění. VÍTE ŽE Cestovní pojištění vyjde s PERSPEKTIVOU výhodněji? Na bonusovou cenu se slevou až 75 % mají nárok všichni pojištění v PERSPEKTIVĚ.

10 Manuál Konfigurátoru v HTML Vlastnoruční digitální podpis VDP více smluv Nově bude možné použít vlastnoruční digitální podpis i v případě že se spolu s PERSPEKTIVOU uzavírá další smlouva (IO KA). V takovém případě budou tyto produkty pro klienta přiloženy v archivu k PERSPEKTIVĚ s VDP Externím partnerům kteří používají vlastní tiskopis pro zápis 21 a 2789 se pro účely VDP smlouvy zpřístupní Upozornění pojistitele dle 2789 od Kooperativy které je nutné vyplnit. Toto Upozornění pojistitele je nedílnou součástí sjednané smlouvy a bez jeho vyplnění nelze smlouvu prostřednictvím VDP podepsat. Po zaškrtnutí VDP se zpřístupní upozornění dle Migrace smluv S nasazením HTML5 je možné přenést smlouvy z off-line Konfigurátoru do KNZ. Týká se + uzavřených nových smluv (ve stavu originál ) + rozpracovaných nabídek pojištění + uložených změn na smlouvách + UNInáhrad Samotný proces migrace je vcelku návodný a probíhá ve dvou krocích 1) Export smluv z offline Konfigurátoru 2) Import požadovaných smluv do KNZ VÍTE ŽE Díky migraci mohou obchodníci plynule přejít do KNZ se všemi jeho benefity (např. biometrický podpis) bez ztráty starších dat o smlouvách. POZOR Migrace není automatická uživatel ji musí provést aktivně sám. 1) Export smluv z offline Konfigurátoru Nejprve je potřeba vyexportovat smlouvy z off-line Konfigurátoru (do pomocného souboru s koncovkou *.7bn): 1. Na úvodní obrazovce off-line Konfigurátoru klikněte na tlačítko Načtení smlouvy 2. Následně zvolte novou volbu Export smluv do KNZ

11 Manuál Konfigurátoru v HTML Potvrďte volbu Ano. 4. Vygenerovaný pomocný exportní soubor si uložte například na Plochu. 2) Import smluv do KNZ V druhém kroku musí dojít k načtení smluv z exportního souboru *.7bn do KNZ databáze smluv. 5. Přihlaste se do KNZ a v novém menu Administrace zvolte volbu Import 7BN smluv z offline (máte-li více nabídek) nebo přímo potvrďte volbu Ano v dotazu 6. Tlačítkem Procházet vyberte uložený exportní soubor *.7bn a zvolte Načíst 7. Označte smlouvy které chcete naimportovat (jednotlivě nebo hromadně) 8. Zvolte Načíst

12 Manuál Konfigurátoru v HTML5 12 Zobrazení naimportovaných smluv Naimportované smlouvy najdete zde. POZOR Pokud importované smlouvy nevidíte v seznamu svých smluv je třeba nastavit filtr u sloupce Vloženo např. na volbu Před dlouhou dobou. 4.6 Šablona nastavení pojistné ochrany Interní obchodníci a vybraní obchodní partneři si mohou nově v HTML5 nastavit tzv. šablonu nastavení pojistné ochrany podle toho jak jsou zvyklí ze své vlastní praxe. Ikonku pro práci se šablonou najdete v zápatí. Ovládání Uložit jako šablonu Načíst šablonu + Aktuální nastavení pojistné ochrany se uloží jako šablona pro nastavení volby pojištění u všech pojištěných osob (PERSPEKTIVA IO i KA) parametrů rizik (varianty pojištění karenční doby klesání PČ ) pojistných částek + Opakovaným stiskem se přepíše stávající šablona aktuálním nastavením + Načte se uložená šablona pro relevantní rizika tj. nenačte se např. ošetřování nemocného dítěte není-li pojištěnému dítěti 2-10 let pojištění invalidity je-li pojištěný invalidní příslušného stupně! Pozor: načtením šablony se přepíše dosud nastavená pojistná ochrana + Se smlouvou lze dále libovolně pracovat dle potřeb klienta Chování Konfigurátoru s uloženou šablonou Nová smlouva Změny UNInáhrady + Po otevření Konfigurátoru je smlouva v tzv. nulovém stavu + Šablona není načtená automaticky => je třeba ji aktivně načíst + Tlačítka Uložit jako šablonu a Načíst šablonu jsou funkční + V těchto režimech se šablony vůbec neprojeví + Tlačítka Ulož jako šablonu a Načíst šablonu jsou neaktivní resp. nejsou vůbec vidět

13 Manuál Konfigurátoru v HTML Co v HTML5 chybí 5.1 KOOPORTÁL Přímé sjednání KOOPORTÁLU v Konfigurátoru je v HTML5 verzi až do odvolání nahrazeno odkazem na sjednání přímo v KNZ. 5.2 Průvodce obchodní řečí a PENZE S GARANCÍ Obě tyto varianty Konfigurátoru zatím zůstávají na původní Flashové platformě se všemi původními vlastnostmi a nastaveními. Spouštět se budou prostřednictvím samostatných odkazů v hlavním menu KNZ. To platí i v případě kdy se uživatel při obchodním rozhovoru v rámci Průvodce přepne do plnohodnotného řádkového Konfigurátoru. Pro tyto případy je nutné mít správně vyplněné získatelské údaje (Zastupující získatel) Průvodce obchodní řečí PENZE S GARANCÍ / DŮCHOD mají samostatný odkaz

Uživatelská příručka. Vlastnoruční digitální podpis

Uživatelská příručka. Vlastnoruční digitální podpis Uživatelská příručka Vlastnoruční digitální podpis 1. Úvod Tato příručka obsahuje návod jak pracovat s vlastnoručním digitálním podpisem v prostředí KNZ společnosti Kooperativa. Věříme, že Vám tato příručka

Více

Nový design ESO9. E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a , P r a h a. Strana 1 z 9

Nový design ESO9. E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a , P r a h a.   Strana 1 z 9 Nový design ESO9 E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 z 9 Úvod... 3 Popis změn... 4 Horní lišta... 4 Strom činností... 5 Prostřední rám... 7 Horní lišta...

Více

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz DODATEK č. 1 20.1.2012 OBSAH OBSAH... 48 C. PRÁCE SE SYSTÉMEM... 49 C.1 ÚVODNÍ OBRAZOVKA PO PŘIHLÁŠENÍ... 49 C.2 NASTAVENÍ VLASTNÍCH ÚDAJŮ... 50 a. Nastavení Uživatele... 50 b. Nastavení Systému... 51

Více

Úvod do aplikace: Pracovní plocha Obsah

Úvod do aplikace: Pracovní plocha Obsah Základy práce v systému POS zpracovala: vera.dzurekova@uniqa.cz Obsah... 1 Obsah... 1 Prostředí úvodní obrazovky: Pracovní plocha... 2 Pracovní plocha a její části... 2 Otevřená okna... 2 Moduly... 3 Panel

Více

Formulář NÚV v programu PPP4

Formulář NÚV v programu PPP4 Formulář NÚV v programu PPP4 Verze programu: 4.2.1.0 Datum: 16. 5. 2017 1. Nastavení programu PPP4 V programu je nutné nastavit: 1. cestu k programu Form Filler 602 (tento program musí mít každý uživatel

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini

Nápověda k systému CCS Carnet Mini Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

Produktové zvýhodnění programu ŽABKA

Produktové zvýhodnění programu ŽABKA INFORMACE 1/2015/z Produktové zvýhodnění programu ŽABKA Od ledna 2015 zavádíme produktové zvýhodnění v rámci programu Žabka Dětského životního pojištění PERSPEKTIVA 7 BN. Zvýhodnění bude automaticky zařazeno

Více

ZŠ ÚnO, Bratří Čapků 1332

ZŠ ÚnO, Bratří Čapků 1332 MS Excel 2002 Grada - po spuštění je třeba kliknout do středu obrazovky - v dalším dialogovém okně (Přihlášení) vybrat uživatele, zřídit Nového uživatele nebo zvolit variantu Bez přihlášení (pro anonymní

Více

Návod k práci s programem MMPI-2

Návod k práci s programem MMPI-2 Návod k práci s programem MMPI-2 Výchozím vstupním heslem je název programu psaný malými písmeny, tedy mmpi-2. Po zadání hesla stiskněte Enter nebo tlačítko Dále. Hlavní obrazovka programu zobrazuje přehled

Více

Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek. Uživatelský manuál

Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek. Uživatelský manuál Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek Uživatelský manuál Obsah První spuštění, přihlašování... 3 První spuštění... 3 Přihlášení... 5 Agenda Osoby... 6 Vytvoření nové osoby... 6 Tabletová aplikace...

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

Administrační rozhraní Manuál pro klienty

Administrační rozhraní Manuál pro klienty Administrační rozhraní Manuál pro klienty Verze 5. 9. 2013 Zpracoval Tým Zboží.cz Registrace eshopu Registrace vašeho eshopu se provádí na adrese: http://www.zbozi.cz/addpremisescreen. Na server Zboží.cz

Více

Průvodce pro přenos dat

Průvodce pro přenos dat Průvodce pro přenos dat (pro tonometr OMRON M6 Comfort IT a OMRON M3 IT) 1)Před prvním použití se musíte nejdříve zaregistrovat. 2)Přejděte na webovou stránku: http://bi-link.omron.com/home/landing 3)Zde

Více

ABRA Software a.s. ABRA on- line

ABRA Software a.s. ABRA on- line ABRA Software a.s. ABRA online ÚVOD 2 2.1 ABRA on-line - úvod 1 ČÁST 1 2 1.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené aplikace z prostředí OS MS Windows 1 ČÁST 2 11 2.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené

Více

ŘEŠENÍ PRO ŘÍZENÍ FIREM Jednání. JRV.CZ s.r.o. RosaData Jednání. Uživatelský manuál. Jiří Rouča [Vyberte datum.] JRV.CZ s.r.o. Bulharská 4 612 00 Brno

ŘEŠENÍ PRO ŘÍZENÍ FIREM Jednání. JRV.CZ s.r.o. RosaData Jednání. Uživatelský manuál. Jiří Rouča [Vyberte datum.] JRV.CZ s.r.o. Bulharská 4 612 00 Brno Jednání JRV.CZ s.r.o. RosaData Jednání Uživatelský manuál Jiří Rouča [Vyberte datum.] OBSAH Úvod... 3 Ovládání aplikace... 3 Hlavní nabídka... 3 Jednání... 5 Strom jednání... 5 Seznam jednání... 6 Detail

Více

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) Finanční zdraví se vyhodnocuje, pokud kritéria

Více

Vystavení osobního komerčního certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx

Vystavení osobního komerčního certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Vystavení osobního komerčního certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Tento návod popisuje všechny kroky od vystavení certifikátu až po odeslání a podepsání dat v obchodním systému CS OTE v

Více

M Ů Ž E T E S E S P O L E H N O U T

M Ů Ž E T E S E S P O L E H N O U T M Ů Ž E T E S E S P O L E H N O U T OBSAH 1. Výběr sledovaného období... 3 2. Zásady pro ovládání aplikace... 3 2.1. Ovládací lišta... 3 2.2. Úvodní strana... 4 2.3. Úvodní strana zvolené oblasti - zdroje...

Více

Program PERSPEKTIVA UNIversal

Program PERSPEKTIVA UNIversal Program PERSPEKTIVA UNIversal Vážení obchodní přátelé, rádi bychom vás informovali o znovu spuštění programu PERSPEKTIVA UNIversal od 1. 11. 2017. Popis programu Program PERSPEKTIVA UNIversal je obchodní

Více

Registr práv a povinností

Registr práv a povinností Registr práv a povinností Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP v4.0

Více

Konsolidovaný nástroj získatele Kalkulačka - Cestovní pojištění (KO8,KA8) Návod k obsluze

Konsolidovaný nástroj získatele Kalkulačka - Cestovní pojištění (KO8,KA8) Návod k obsluze Konsolidovaný nástroj získatele Kalkulačka - Cestovní pojištění (KO8,KA8) Návod k obsluze Obsah 1 Kalkulace pojistné smlouvy... 1 1.1 Informace o smlouvě... 1 1.2 Partneři (klienti)... 1 1.2.1 Pojistník...

Více

Převod na 2. pololetí

Převod na 2. pololetí Převod na 2. pololetí Funkce pro převod na 2. pololetí je součástí systému SAS od verze 5.12, kdy byla v SASu zavedena evidence žáků po pololetích. Umožňuje převést třídy a žáky z 1. do 2. pololetí. Nová

Více

Nastavení lokálního úložiště certifikátů

Nastavení lokálního úložiště certifikátů Nastavení lokálního úložiště certifikátů Aby bylo možné používat lokální úložiště, je nezbytné vytvořit zálohu privátní části elektronického podpisu, tj. soubor s koncovou *.pfx, nebo *.p12. Soubor je

Více

Nejčastější kladené dotazy

Nejčastější kladené dotazy Nejčastější kladené dotazy Než začnete vyplňovat žádost o dotace prostřednictvím jednotného inteligentního formuláře, je vhodné si přečíst návod. Přesto se může stát, že v něm nenajdete všechno. V takovém

Více

Nastavení lokálního úložiště certifikátů v OSx

Nastavení lokálního úložiště certifikátů v OSx Nastavení lokálního úložiště certifikátů v OSx Aby bylo možné používat lokální úložiště, je nezbytné vytvořit zálohu privátní části elektronického podpisu, tj. soubor s koncovou *.pfx, nebo *.p12. Soubor

Více

Záznam uživatelského testování "Pojištění před zahraniční cestou"

Záznam uživatelského testování Pojištění před zahraniční cestou Záznam uživatelského testování "Pojištění před zahraniční cestou" Vypracoval: Filip Zwyrtek Testované internetové stránky pojišťoven (http://www.ceskapojistovna.cz/) (http://www.csob.cz/) Česká podnikatelská

Více

PTV MAP&GUIDE INTERNET V2 USNADNĚNÝ PŘECHOD

PTV MAP&GUIDE INTERNET V2 USNADNĚNÝ PŘECHOD PTV MAP&GUIDE INTERNET V2 USNADNĚNÝ PŘECHOD Obsah Obsah 1 PTV Map&Guide internet V2 Co je nového?... 3 1.1 Změna licenčních modelů... 3 1.1.1 Kmenoví zákazníci 3 1.1.2 Noví zákazníci 4 1.2 Nástroj pro

Více

Nejsnazší cesta k půjčení firemního vozu

Nejsnazší cesta k půjčení firemního vozu Novinky Aplikace O 2 Car Control dostala nový, vylepšený design Nejsnazší cesta k půjčení firemního vozu Návody Co je Dispečerské okno? Kde Dispečerské okno najdete? Nová funkce Autopůjčovna Novinky Autopůjčovna

Více

Manuál na pořízení technické změny pomocí webové kalkulačky. Verze 1.2

Manuál na pořízení technické změny pomocí webové kalkulačky. Verze 1.2 Manuál na pořízení technické změny pomocí webové kalkulačky Verze 1.2 2 Obsah 1. Úvod.. 3 1.1. Základní informace 3 1.2. Spuštění kalkulačky. 3 1.3. Přehled možných úprav 4 2. Sestavení technické změny.

Více

Tisk map z LPIS - rozšířené

Tisk map z LPIS - rozšířené Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Tisk map z LPIS - rozšířené Podklady pro školení Říjen 2011 PV-Agri s.r.o. 2011 http://www.pvagri.cz pvagri@pvagri.cz

Více

Tvorba dávek. Uživatelská příručka

Tvorba dávek. Uživatelská příručka Tvorba dávek Uživatelská příručka Návod Dokumentace Poslední aktualizace: 27.9.2013 Tento návod slouží jako ucelený pohled pro vytvoření dávek pro pojišťovny. Neklade si za cíl detailně popsat jednotlivá

Více

InsideBusiness Payments CEE

InsideBusiness Payments CEE InsideBusiness Payments CEE Referenční příručka k novému vzhledu Přístupová cesta do střední a východní Evropy InsideBusiness Payments CEE Potřebujete pohodlný a bezproblémový přístup k úplné nabídce služeb

Více

Nejčastější kladené dotazy

Nejčastější kladené dotazy Nejčastější kladené dotazy Než začnete vyplňovat žádost prostřednictvím jednotného inteligentního formuláře, je vhodné si přečíst návod. Přesto se může stát, že v něm nenajdete všechno. V takovém případě

Více

Průvodce aplikací. Aplikaci easyeldp spusťte z nabídky Start pomocí ikony KomixFiller, kterou naleznete ve složce Komix.

Průvodce aplikací. Aplikaci easyeldp spusťte z nabídky Start pomocí ikony KomixFiller, kterou naleznete ve složce Komix. Instalace aplikace easyeldp Aplikaci easyeldp je třeba instalovat na počítač, který splňuje příslušné systémové požadavky. Při instalaci postupujte následovně: 1) Spusťte instalaci aplikace easyeldp z

Více

AEGON echange = změna smlouvy

AEGON echange = změna smlouvy AEGON echange = změna smlouvy Prostřednictvím aplikace AEGON WebAgent lze jednoduše provádět technické změny na smlouvě klienta. Aplikace vygeneruje formulář se žádostí o změnu nebo umožní provést změnu

Více

Modul IRZ návod k použití

Modul IRZ návod k použití Modul IRZ návod k použití Verze: 2 Datum: 26. 2. 2016 Tento dokument představuje stručný návod na použití modulu IRZ v programu EVI 8. Modul IRZ je určen na evidenci odpadů pro IRZ provozovny a hlášení

Více

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený Redakční systém Joomla Prokop Zelený 1 Co jsou to red. systémy? Redakční systémy (anglicky Content Management System - CMS) jsou webové aplikace používané pro snadnou správu obsahu stránek. Hlavním cílem

Více

Vzdělávejte se v Learnis Cloud 5.5

Vzdělávejte se v Learnis Cloud 5.5 PŘÍRUČKA STUDENTA Pro responzivní téma Vzdělávejte se v Learnis Cloud 5.5 Čeština 1 / 15 Poslední aktualizace 2019-03-16, 16:58:33 2 / 15 Poslední aktualizace 2019-03-16, 16:58:33 Obsah Účet Learnis...4

Více

ČSOB Business Connector

ČSOB Business Connector ČSOB Business Connector Instalační příručka Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace aplikace ČSOB Business Connector... 3 3 Získání komunikačního certifikátu... 3 3.1 Vytvoření žádosti o certifikát

Více

Představenstvo, kontrolní komise, vedení. SBD Vítkovice. Elektronická hlášení závad. Scénář postupu práce. Cornelius Scipio s.r.o.

Představenstvo, kontrolní komise, vedení. SBD Vítkovice. Elektronická hlášení závad. Scénář postupu práce. Cornelius Scipio s.r.o. SBD Vítkovice Elektronická hlášení závad Scénář postupu práce Představenstvo, kontrolní komise, vedení Autor: Cornelius Scipio s.r.o. Obsah: 1. Úvod... 3 2. Postup práce s touto webovou aplikací... 4 2.1.

Více

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu farmáře

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu farmáře Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu farmáře Program rozvoje venkova (2014 2020) Finanční zdraví (dále také jen FZ) se vyhodnocuje, pokud kritéria přijatelnosti

Více

Helpdesk Liberecké IS

Helpdesk Liberecké IS tel: +420 485 243 031 e-mail: lis@lis.liberec.cz IČO: 254 0131 Liberecká IS, a.s., Mrštíkova 3, 461 71 Liberec 3 DIČ: CZ25450131 Helpdesk Liberecké IS Dokumentace zákazník d.help Josef Fröhlich Liberecká

Více

Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR

Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR Verze: 0 Září 2015 Helpline: ISKP.OPPR@praha.eu 1 Po přihlášení do portálu ISKP 14+ (https://mseu.mssf.cz/) je uživateli v levé horní části

Více

Územní plán Ústí nad Labem

Územní plán Ústí nad Labem mapová aplikace Územní plán Ústí nad Labem Návod na ovládání veřejné mapové aplikace: Územní plán Ústí nad Labem Logo, název Panel nástrojů Vrstvy Odkazy Výběr podkladové mapy Rychlá navigace Hledání Obsah

Více

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - jednotlivec

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - jednotlivec Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - jednotlivec Jako jednotlivec se na portálu www.skoleni-lp.cz registrujte, pokud jste nepodnikající fyzická

Více

AUTOMATICKÉ NAČTENÍ INSOLVENČNÍHO PŘÍPADU DO SYSTÉMU... 1 MANUÁLNÍ NAČTENÍ INSOLVENČNÍHO PŘÍPADU DO SYSTÉMU... 3 ZÁLOŽKA ZÁKLADNÍ...

AUTOMATICKÉ NAČTENÍ INSOLVENČNÍHO PŘÍPADU DO SYSTÉMU... 1 MANUÁLNÍ NAČTENÍ INSOLVENČNÍHO PŘÍPADU DO SYSTÉMU... 3 ZÁLOŽKA ZÁKLADNÍ... NOVINKY VERZE 13.0.0 ze dne 31. 1. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulém týdnu jsme pro zefektivnění vaší práce v informačním systému Insolvenční správce připravili opět několik vylepšení. V rámci aktualizace

Více

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - firma

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - firma Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - firma Jako firma se na portálu www.skoleni-lp.cz registrujte, pokud jste podnikající fyzická osoba nebo právnická

Více

Obsah. při vyšetření pacienta. GDT souboru do programu COSMED Omnia GDT souboru z programu COSMED Omnia a zobrazení výsledků měření v programu MEDICUS

Obsah. při vyšetření pacienta. GDT souboru do programu COSMED Omnia GDT souboru z programu COSMED Omnia a zobrazení výsledků měření v programu MEDICUS Obsah Napojení...3 programu COSMED Omnia Nastavení...3 MEDICUS Přidání...3 externího programu COSMED Omnia Přidání...4 ikony do panelu nástrojů Nastavení...5 COSMED Omnia Postup...5 při vyšetření pacienta

Více

Návod k obsluze portálu pro obchodníky

Návod k obsluze portálu pro obchodníky Návod k obsluze portálu pro obchodníky Úvod Tento manuál obsahuje informace a postupy potřebné k obsluze Portálu pro obchodníky. V manuálu je uveden postup, jak se správně přihlásit do systému a náležitosti

Více

LabMeredian Gravik. gravik

LabMeredian Gravik. gravik LabMeredian Gravik gravik 1.Úvod 2.Nápověda 3.Spuštění a ukončení programu 4.Připojení analytických vah 5.Popis ovládacích prvků a tlačítek 6.Aplikace 6.1.Stanovení etanolu 6.2.Stanovení cukru 6.3.Stanovení

Více

Systém eprojekty Příručka uživatele

Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM http://www.ys.cz Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM, spol. s r.o., se sídlem Praha Türkova 2319/5b, 149 00 Praha 4, IČ: 00174939, DIČ: CZ00174939, zapsaná v obchodním rejstříku,

Více

2017 CARAT "New design"

2017 CARAT New design 2017 CARAT "New design" Stručný průvodce verzí CARAT New Design Tato příručka poskytuje informace o základech programu CARAT New Design. Další podrobné informace jsou k dispozici na úvodní stránce online

Více

Novinky ISÚI a VDP verze (aktualizováno dne 17. srpna 2016)

Novinky ISÚI a VDP verze (aktualizováno dne 17. srpna 2016) www.ruian.cz (aktualizováno dne 17. srpna 2016) Novinky v prostředí ISÚI a VDP ve verzi 2.0 Instalace nové verze ISÚI/VDP do produkčního prostředí proběhla ve dnech 15. - 17. 7. 2016. Níže jsou stručně

Více

WebLIMS. Kuk do laboratoře

WebLIMS. Kuk do laboratoře WebLIMS Kuk do laboratoře 1. Přihlášení do WebLIMS Přístup do aplikace WEBLIMS naleznete na stránkách KNL v části Pro odborníky https://www.nemlib.cz. Kliknete na odkaz tlačítko a najdete odkaz na WebLIMS

Více

Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx

Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Návod popisuje kroky od vystavení certifikátu až po odeslání a podepsání dat v obchodním systému CS OTE v prostředí operačního systému Apple

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu 21.1.2013 Obsah Návod na obsluhu interního webu IS NSK... 3 Základní informace o IS NSK... 3 Stránka pro přihlášení

Více

Uživatelská příručka pro respondenty

Uživatelská příručka pro respondenty Uživatelská příručka pro respondenty Statistický informační systém Českého statistického úřadu Subsystém DANTE WEB Funkční blok Objednavatel: Český statistický úřad Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 Dodavatel:

Více

MANUÁL administrátora elektronické spisové služby

MANUÁL administrátora elektronické spisové služby MANUÁL administrátora elektronické spisové služby Administrace obálek a sestav (NÁVRHÁŘ) 1 PilsCom, s.r.o. OBSAH 1. NÁVRHÁŘ OBECNĚ... 3 2. NASTAVENÍ MS INTERNET EXPLORERU... 4 3. SPUŠTĚNÍ NÁVRHÁŘE OBÁLKY...

Více

Pro správné zobrazení mapové aplikace je potřeba mít nainstalovaný zásuvný modul Flash Adobe Player.

Pro správné zobrazení mapové aplikace je potřeba mít nainstalovaný zásuvný modul Flash Adobe Player. Návod na ovládání veřejné mapové aplikace: Generel cyklodopravy Pro správné zobrazení mapové aplikace je potřeba mít nainstalovaný zásuvný modul Flash Adobe Player. Logo, název Panel nástrojů Odkazy Vrstvy

Více

Postup při vyplňování žádosti o platbu v Benefit7 EX-ANTE

Postup při vyplňování žádosti o platbu v Benefit7 EX-ANTE Postup při vyplňování žádosti o platbu v Benefit7 EX-ANTE Po přihlášení do aplikace Benefit7 se ocitnete na záložce Konto žádostí. Z nabídky vlevo vyberte možnost Konto projektů. V tabulce Konto projektů

Více

UniLog-D. v1.01 návod k obsluze software. Strana 1

UniLog-D. v1.01 návod k obsluze software. Strana 1 UniLog-D v1.01 návod k obsluze software Strana 1 UniLog-D je PC program, který slouží k přípravě karty pro záznam událostí aplikací přístroje M-BOX, dále pak k prohlížení, vyhodnocení a exportům zaznamenaných

Více

Konfigurátor životního pojištění PERSPEKTIVA 7 BN

Konfigurátor životního pojištění PERSPEKTIVA 7 BN Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group Konfigurátor životního pojištění PERSPEKTIVA 7 BN Uživatelská příručka (od verze 5.54) Pražská softwarová, s.r.o.. 4. 204 Obsah Obsah... 2 První instalace

Více

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) Finanční zdraví se vyhodnocuje, pokud kritéria

Více

Dynafleet online Balíček Mapa a sledování (aktuální a historické polohy)

Dynafleet online Balíček Mapa a sledování (aktuální a historické polohy) Dynafleet online Balíček Mapa a sledování (aktuální a historické polohy) Verze 2013.1.1 www.dynafleetonline.com strana 1 / 11 Obsah dokumentu (kliknutím myši na téma z obsahu vás dokument automaticky posune

Více

Formulář pro křížový filtr

Formulář pro křížový filtr Formulář pro křížový filtr Formulář pro křížový filtr je určen zejména autorům křížovek a má sloužit jako pomůcka při jejich tvorbě. Levé části formuláře dominuje tzv. šablona, což je síť 20 krát 20 políček

Více

VYÚČTOVÁNÍ DANĚ ZE ZÁVISLÉ ČINNOSTI, SRÁŽKOVÉ DAŃE

VYÚČTOVÁNÍ DANĚ ZE ZÁVISLÉ ČINNOSTI, SRÁŽKOVÉ DAŃE , VYÚČTOVÁNÍ DANĚ ZE ZÁVISLÉ ČINNOSTI, SRÁŽKOVÉ DAŃE Návod lze analogicky použít i pro ostatní podání na Českou daňovou správu (DPH, výpis z evidence 92, souhrnné hlášení, ). 1) Postavte se do firmy roku,

Více

Manuál k programu KaraokeEditor

Manuál k programu KaraokeEditor Manuál k programu KaraokeEditor Co je KaraokeEditor? Program slouží pro editaci tagů v hudebních souborech formátu mp3. Tagy jsou doprovodné informace o písni, uložené přímo v mp3. Aplikace umí pracovat

Více

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu Pracovní skupiny

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu Pracovní skupiny Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu Pracovní skupiny 21.3.2013 Obsah Obsah... 2 Návod na obsluhu interního webu IS NSK... 3 Základní informace o IS NSK...

Více

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah 1 Obsah 1 Obsah... 1 2 Úvod a spouštění SW Palstat CAQ... 2 2.1.1 Návaznost na další SW moduly Palstat CAQ... 2 2.2 Přihlášení do programu... 2 2.2.1 Stanovení přístupu a práv uživatele... 2 2.2.2 Spuštění

Více

Edu-learning pro školy

Edu-learning pro školy Edu-learning pro školy ONLINE VARIANTA Příručka pro instalaci a správu EDU 2000 s.r.o. Počítačové vzdělávání a testování Oldřichova 49 128 00 Praha 2 www.edu2000.cz info@edu2000.cz www.edu-learning.cz

Více

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu farmáře

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu farmáře Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu farmáře 3. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) Finanční zdraví (dále FZ) se vyhodnocuje, pokud

Více

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace.

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Profesis on-line 20.1.2015 Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace (včetně

Více

MƏj úĭet Uživatelský manuál Verze 1.01/2010

MƏj úĭet Uživatelský manuál Verze 1.01/2010 M j ú et Uživatelský manuál Verze 1.01/2010 Obsah 1 Přihlášení do aplikace Klientské centrum.......................................................................................... 4 2 Zprávy systému...................................................................................................................

Více

Uživatelský manuál SŘHV Online WEB rozhraní pro ZÁKAZNÍKY Srpen 2015 verze 1. 0 VÍTKOVICE STEEL, a.s. vitkovicesteel.com

Uživatelský manuál SŘHV Online WEB rozhraní pro ZÁKAZNÍKY Srpen 2015 verze 1. 0 VÍTKOVICE STEEL, a.s. vitkovicesteel.com 1/ 10 Uživatelský manuál SŘHV Online WEB rozhraní pro ZÁKAZNÍKY Srpen 2015 verze 1. 0 2/ 10 Obsah 1. MINIMÁLNÍ SYSTÉMOVÉ POŽADAVKY... 3 2. SŘHV ON-LINE WEB ROZHRANÍ... 4 3. PŘIHLÁŠENÍ DO SŘHV... 4 4. INFORMACE

Více

ČSOB Business Connector instalační příručka

ČSOB Business Connector instalační příručka ČSOB Business Connector instalační příručka Obsah 1 Úvod... 2 2 Získání komerčního serverového certifikátu... 2 2.1 Vytvoření žádosti o certifikát v počítači... 2 2.2 Instalace certifikátu na počítač...

Více

apilot - První kroky Publikační platforma apilot První kroky

apilot - První kroky Publikační platforma apilot První kroky Publikační platforma apilot První kroky Přihlášení https://domena.apilot.cz Po přihlášení Po přihlášení Nástěnka - aktualizace platformy novinky - tipy, triky (nastavení poštovních klientů) - aktivita

Více

TEST UČEBNÍCH STYLŮ INSTRUKCE

TEST UČEBNÍCH STYLŮ INSTRUKCE TEST UČEBNÍCH STYLŮ INSTRUKCE S případnými dotazy se obracejte e-mailem na ucebnistyly@scio.cz nebo na tel. číslo 234 705 021. Testování administrativně zajišťuje škola, ale žáci si test a dotazník mohou

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

Správa obsahu webové platformy

Správa obsahu webové platformy Správa obsahu webové platformy www.dobrovolnik.net Bc. Irina Kushnareva PRAHA 2019 Tento dokument byl vypracován v rámci projektu Dobrovolnictví ve veřejné správě, reg. č. CZ.03.3.X/0.0/0.0/15_018/0005458,

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka XENIA - systém pro zpracování dokumentů Verze manuálu: 1.0 Verze systému XENIA: 2.30 YDS s.r.o. http://yds.cz http://xenia.cz 2 Obsah Obsah... 3 Předmluva... 5 1. Elektronická archivace...

Více

SimBIm uživatelská dokumentace

SimBIm uživatelská dokumentace SimBIm uživatelská dokumentace SimBIm (zkratka pro Similarity Between Images) je webová aplikace určená pro sběr uživatelských hodnocení podobnosti mezi obrázky. Tyto nasbíraná hodnocení jsou pak většinou

Více

Přístup do cloudu ESO9 z OS Windows

Přístup do cloudu ESO9 z OS Windows Přístup do cloudu ESO9 z OS Windows E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 (celkem 9) Úvod... 3 Vystavení žádosti o vydání klientského certifikátu... 3 Stažení

Více

Převod na nový školní rok

Převod na nový školní rok Převod na nový školní rok Funkce pro převod na nový školní je součástí systému SAS od jeho počátku. Umožňuje převést třídy a žáky ze školního roku, který končí, do dalšího školního roku. Před tím, než

Více

Postup při vyplňování žádosti o platbu v Benefit7 EX-POST

Postup při vyplňování žádosti o platbu v Benefit7 EX-POST Postup při vyplňování žádosti o platbu v Benefit7 EX-POST Výběr projektu Přihlášení v IS Benefit Konto projektů Výběr projektu Žádost o platbu 27.8.2010 2 Založení nové ŽoP Nový záznam + uložení Načtení

Více

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ MANUÁL PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ Verze 1.0 (170714) 1 Obsah 1. Základní informace o používání SKV - aplikace pro výběr kvalitních výsledků...3 1.1 Příhlášení do SKV...3 2.1 Změna

Více

Pro definici pracovní doby nejdříve zvolíme, zda chceme použít pouze informační

Pro definici pracovní doby nejdříve zvolíme, zda chceme použít pouze informační 1. 1 V programu Medicus Komfort a Medicus Profesionál je možné objednávat pacienty v nově přepracovaném objednávacím kalendáři. Volba Objednávky zpřístupňuje možnosti objednávání pacientů, nastavení pracovní

Více

Jednoduchý pomocník pro aplikaci Elektronická příloha č. 2 EP2W EP2 Workspace

Jednoduchý pomocník pro aplikaci Elektronická příloha č. 2 EP2W EP2 Workspace 1. Obecné informace... 1 2. Žádost o přílohu č. 2... 2 3. Vyplnění a odeslání přílohy č. 2 k podpisu do VZP... 3 4. Podpis a odeslání přílohy č. 2 do VZP... 4 4.1 Podepsání jednotlivého dokumentu... 4

Více

Nápověda Webové aplikace CA EET. Verze 1.0,

Nápověda Webové aplikace CA EET. Verze 1.0, Nápověda Webové aplikace CA EET Verze 1.0, 1.9.2016 OBSAH NÁPOVĚDY 1. Úvod... 3 2. Přihlášení do webové aplikace CA EET... 4 3. Vydání nového certifikátu - vytvoření žádosti v prohlížeči... 5 1.1 Vysvětlení

Více

Webová verze Selfnet TV

Webová verze Selfnet TV Webová verze Selfnet TV Uživatelská příručka Přihlášení... 2 Uživatelské prostředí... 3 Živé vysílání a volba programu... 5 Procházení programové nabídky... 8 Informace o pořadu, podobné pořady...11 Vyhledávání

Více

POKYNY k vyplnění ELEKTRONICKÉ EVIDENCE FORMULÁŘŮ Registrací sportovních oddílů ČOS (EEFo RSO)

POKYNY k vyplnění ELEKTRONICKÉ EVIDENCE FORMULÁŘŮ Registrací sportovních oddílů ČOS (EEFo RSO) POKYNY k vyplnění ELEKTRONICKÉ EVIDENCE FORMULÁŘŮ Registrací sportovních oddílů ČOS (EEFo RSO) Aplikaci najdete na adrese https://sokol.ols.cz, která slouží k online registraci sportovního oddílu v rámci

Více

Instalační příručka. Vlastnoruční digitální podpis. Instalace ovladačů a rozšíření na uživatelský počítač nebo tablet

Instalační příručka. Vlastnoruční digitální podpis. Instalace ovladačů a rozšíření na uživatelský počítač nebo tablet Instalační příručka Vlastnoruční digitální podpis Instalace ovladačů a rozšíření na uživatelský počítač nebo tablet 1. Úvod Tato příručka obsahuje návod jak nainstalovat a nastavit uživatelský počítač

Více

Registr IKTA. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity.

Registr IKTA. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity. Registr IKTA Příručka pro uživatele Vytvořil: Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity Obsah Práce s Registrem IKTA 3 1 Vstup do registru 3 2 Základní okno registru 4 3 Registrace nového

Více

Registr práv a povinností

Registr práv a povinností Registr práv a povinností Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP list č.1/20 OBSAH 1 Úvod... 3 2 Doporučené nastavení prohlížeče... 4 2.1 Problém s certifikátem...

Více

Úvod. Program ZK EANPRINT. Základní vlastnosti programu. Co program vyžaduje. Určení programu. Jak program spustit. Uživatelská dokumentace programu

Úvod. Program ZK EANPRINT. Základní vlastnosti programu. Co program vyžaduje. Určení programu. Jak program spustit. Uživatelská dokumentace programu sq Program ZK EANPRINT verze 1.20 Uživatelská dokumentace programu Úvod Základní vlastnosti programu Jednoduchost ovládání - umožňuje obsluhu i málo zkušeným uživatelům bez nutnosti většího zaškolování.

Více

Uživatelská příručka. 06/2018 Technické změny vyhrazeny.

Uživatelská příručka. 06/2018 Technické změny vyhrazeny. Uživatelská příručka 1 OBSAH 1 ÚVOD... 3 1.1 Merbon SCADA... 3 1.1.1 K čemu program slouží...3 2 Přihlášení a odhlášení z programu... 4 3 Projekty... 5 3.1 Výběr zobrazení... 5 3.2 Schémata... 6 3.3 Grafy...

Více

5 Evidence manželských smluv

5 Evidence manželských smluv 5 Evidence manželských smluv 5.1 Společné vyhledávání v evidencích Společné vyhledávání v evidencích slouží k vyhledání evidovaných závětí, listin i smluv a to pouze vyhledáním podle rodného čísla a data

Více

Ovládání Open Office.org Calc Ukládání dokumentu : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Uložit jako.

Ovládání Open Office.org Calc Ukládání dokumentu : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Uložit jako. Ukládání dokumentu : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Uložit jako. Otevře se tabulka, v které si najdete místo adresář, pomocí malé šedočerné šipky (jako na obrázku), do kterého

Více

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 Průběh - uživatelská příručka Verze 1 Obsah 1 ÚVOD... 3 1.1 Kde hledat další informace... 3 1.2 Posloupnost kroků... 3 2 KROK 1 STAŽENÍ HESEL K TESTŮM... 4 2.1

Více

Manuál pro zasílání záznamů o úrazech

Manuál pro zasílání záznamů o úrazech Obsah: Manuál pro zasílání záznamů o úrazech Kapitola 1) Získání přihlašovacích údajů str. 3 2) Přihlášení a změna hesla str. 3 3) Vytvoření účtu pro pracovníka školy str. 4 4) Založení akce str. 5 5)

Více