ze školky zpracovala Bc. Denisa Rieneslová

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ze školky zpracovala Bc. Denisa Rieneslová"

Transkript

1 ZIMNÍ KU LIŠÁRNY ze školky zpracovala Bc. Denisa Rieneslová 1. AKTIVITA Kresba paní Zimy Mráz nás zebe do tvářiček, na zem padají sněhové vločky a ze střech visí rampouchy. Kraluje nám teď paní Zima. Jak paní Zima vypadá? Je to princezna se sněhovou korunkou nebo ježibaba s ledovou holí? Zkus si ji představit a nakreslit ji. Nakresli jí všechno, co postava má mít: hlavu, krk, ramena, ruce, trup a nohy (Nohy nakresli, i kdyby měly být schované pod šaty ). Nezapomeň také na obličej a prsty. Může s tebou kreslit i maminka, ať si vaše paní Zimy můžete pak porovnávat. 2. AKTIVITA Představení se paní Zimě Věřím, že se vám paní Zimy povedly a jsou to mrazivé parádnice! Zkus si vzít do ruky tvůj obrázek nebo obrázek maminky a představ si, že bys takovou paní Zimu potkal/a. Uměl/a by ses jí představit? Říct jí své jméno, příjmení a adresu, kde bydlíš? Až půjdeš k zápisu, budeš tohle říkat paní učitelce. Zkus si to nacvičit s paní Zimou. Dívej se na paní Zimu a říkej: Dobrý den, já se jmenuji bydlím na adrese ve městě/vesnici Paní učitelka by se tě též mohla zeptat, kolik je ti let, jak se jmenují tvoje rodiče, a jestli máš nějakého sourozence. Zkus si to s paní Zimou a maminkou nacvičit, i kdyby tě škola čekala až za delší dobu, toto je dobré vždy umět. 3. AKTIVITA Vytleskávání a počítání Kdyby ses někdy ztratil/a, tak by lidem pomohlo, co jsi říkal/a paní Zimě. Můžeš to říct i nějakému chlapečkovi nebo holčičce ve školce. Uvidíš, jestli se umí také představit. Dalším tvým úkolem bude vytleskávat zimní obrázky na slabiky. Až všechny obrázky vytleskáš, spočítej, kolik jich je.

2 4. AKTIVITA První hláska ve slově Hezky jsi obrázky vytleskal/a. Teď nastraž ouška, protože budou mít největší úkol pilně poslouchat. Maminka nebo tatínek ti budou říkat obrázky, které jsi vytleskával/a, a ty budeš rozpoznávat, na jakou hlásku začínají. Například: šála (Maminka nebo tatínek zdůrazní š, opakují slovo několikrát: šála, šála, šála. Pokud se to nebude dařit, nic se neděje, snaha se cení a ouška alespoň měla trénink. ) 5. AKTIVITA Přiřazení vlastnosti k obrázku Ouška jsme procvičili. Nyní procvičíme hlavičku. Budeme pracovat ještě s obrázky výše a budeme ke každému z nich přiřazovat vlastnost, tzn. jaký ten obrázek je. Například: žluté. Co je žluté z těch obrázků, které jsi vytleskával/a? Výborně! Boby. Takže žluté boby. Zkusíme dál: dřevěné pruhovaná sněhová černá hvězdičkovaná Jaký může být sněhulák? Jaký je led? Vymysli ke každému jednu vlastnost.

3 6. AKTIVITA Poslech písničky Za to, jak pilně plníš úkoly, poslechni si písničku z Kouzelné školky. Znáš Majdu a Františka? Majda bude zpívat o stavění sněhuláka. Po písničce vyraz s maminkou a tatínkem také nějakého postavit. Písnička Sněhulák: 7. AKTIVITA Vločky Tak co sněhulák? Ještě stojí a neroztál? Sněhuláka bys nepostavil/a bez sněhových vloček. Na sněhuláka je jich potřeba tisíce. Když vločky padají a můžeš je chytat do dlaní, lze si všimnout, jak jsou různé a krásné. Tvým úkolem bude najít danou vločku mezi dalšími třemi vločkami. Dívej se pozorně, kterou vločku máš najít, a až ji najdeš, zakroužkuj vločku tužkou či pastelkou.

4 8. AKTIVITA Zasněžené městečko Aby ručičky něco tvořily, vezmeš si barevné papíry, nůžky, lepidlo, štětec, bílou temperu a černý fix a vyrobíš si městečko v zimě. Tmavě modrý papír si přeložíš na polovinu, potom nastříháš různě barevné obdélníky nebo čtverce, kousek tvaru přeložíš, který bude sloužit jako střecha a nalepíš na polovinu tmavě modrého papíru. Pak si uděláš okénka vystřihneš malé čtverce nebo obdélníky, nalepíš je na domy a černým fixem dokončíš. Pak už jen namaluješ sníh štětcem a bílou temperou a zasněžíš celé městečko. Jak bys své městečko pojmenoval/a? Byla by v tvém městečku také školka jako v Lišově? Video návod: 9. AKTIVITA Básnička: Rampouch Nauč se básničku o rampouchu. Opakuj slova a pohyby po mamince či tatínkovi.

5 10. AKTIVITA Zimní sporty: poznávání podle obrázků Tak už umíš básničku o rampouchu? Řekni ji mamince nebo tatínkovi, než začneme zimní sporty. Znáš nějaké zimní sporty? Zkus se zamyslet a říct, co tě napadlo. Co rád/a v zimě děláš? Chtěl/a by ses nějaký zimní sport naučit? Až odpovíš na otázky, podívej se na obrázky a hádej, co je to za zimní sport. Maminka nebo tatínek ti o něm něco přečte vedle obrázku. Vracejte se k této aktivitě, ať se naučíš zimní sporty a nějaké informace o nich. Lední hokej: Týmový sport, hrají dva týmy, v každém týmu 6 hráčů mající hokejky a brusle. Hráči jednoho týmu se snaží střelit puk do branky druhého týmu. Jaký tým střelí více puků do branky, ten vyhrál. Branku chrání brankář. Lední hokej lze hrát na rybníku nebo na zimním stadionu. Bruslení na ledu: Sport, který lze provozovat samostatně, v páru nebo ve skupině. Bruslí se tak, že se přenáší váha z jedné nohy na druhou. Bruslí se na rybníku nebo na zimním stadionu. Krasobruslení je umělecké bruslení. Krasobruslaři ztvárňují na ledu piruety, skoky a kroky. Rychlobruslení je závodění v bruslení na čas.

6 Lyžování: Samostatný sport, pro který je potřeba mít lyže, lyžáky (speciální boty, které se připojují k lyžím) a lyžařské hole. Lyžař se dopraví lanovkou nebo lyžařským vlekem na vrchol kopce či hory a sjíždí dolů. Toto se opakuje. Lyžařské disciplíny: 1. slalom závodníci projíždějí trať krátkými oblouky, 2. sjezd závodníci překonávají dlouhou trať sjížděním, 3. alpská kombinace (sjezd + slalom). Jaký závodník je nejrychlejší, ten vyhrál. Pokud by ses chtěl/a naučit lyžovat a rodiče tě to naučit nemohou, protože sami lyžovat neumí, tak to nevadí, protože existují lyžařské školy, kde se to všichni můžete naučit. Běh na lyžích: Samostatný sport, který se provádí na lyžích se zahnutou špičkou. Tyto lyže nazýváme běžky. K běžkování jsou potřeba běžky, boty na běžky a běžecké hole. Běžkuje se tak, že běžky jsou vedle sebe, pravá běžka společně s pravou holí jde dopředu, pak levá běžka s levou holí a to se opakuje. Pořádají se závody, kde musí běžkaři uběhnout několik desítek kilometrů, např. Jizerská padesátka (50 km).

7 Snowboarding: Samostatný sport, kde člověk má připnuté nohy k prknu, kterému se říká snowboard, proto se sport nazývá snowboarding. Jezdec na prkně, také jako lyžař, se dopraví na vrchol kopce či hory a tu sjíždí. Snowboardové disciplíny: 1. slalom to je stejné jako u lyžování, 2. freestyle jezdec se snaží na prkně ukázat něco zajímavého a pohledného. Jezdí na rampě, skáče či překonává překážky. Pro lední hokej, lyžování nebo snowboarding je bezpečné nosit helmu, která nás chrání před vážným zraněním hlavy. Při lyžování, snowboardingu či běhu na lyžích je dobré mít ještě brýle sloužící proti slunci, sněhu a větru. Zimní pochod: Samostatné, párové či skupinové vyžití. Chůze je zdravá a ve sněhu náročnější. Pro chůzi v zimě je potřeba mít teplé oblečení a boty. Nejlepší jsou sněhule. Zimní pochod Českým rájem: 17 km dlouhý pochod, kde se účastníci pochodu musí za určitý čas dostat ze startu do cíle.

8 Sáňkovaní: O sáňkovaní jistě něco víš. Zkus odpovědět mamince na otázky: Kolik lidí může sáňkovat na saních? Jak se sáňkuje? K čemu slouží popruh na saních? Co člověk potřebuje, aby si mohl užít sáňkování? Sáňkování je sport, ve kterém se také závodí. Lze závodit samostatně nebo ve dvojici. Jde o to projet trať nejvyšší rychlostí za nejkratší čas. Bobování: Bobování je stejné jako sáňkování, ale místo saní máš boby. Boby jsou rychlejší než saně. Závodí se v jiných bobech, než znáš, jsou uzavřené a sedí tam více lidí. Závodníci projíždí úzkou, točitou a nakloněnou trať. To je podobné jako u závodu na saních AKTIVITA Honzík s kočičkou Fifinkou na saních Připrav si tvé šikovné prstíky, pastelky, nůžky a můžeme začít. Vybarvi si nejprve Honzíka a kočičku Fifinku, vystřihni je kolem modrého okraje, a pak stříhej podle čar. Nakonec nastřižené čáry toč prstíky do ruličky. A je hotovo! Honzík projíždí sněhovou závějí. Video návod:

9

10 12. AKTIVITA - Grafomotorika Ořež si tužku do špičky, teď budeme trénovat psaní. Zkus obtahovat čáry zleva doprava bez zastavení a mysli na správný úchop (Palec a ukazováček drží tužku, prostředníček podpírá.).

11 13. AKTIVITA Grafomotorika bruslařka Helenka Helenka by si přála stát se krasobruslařkou, proto každý den chodí na rybník bruslit. Aby Helenka byla lépe vidět, spoj tečky tužkou, a pak Helenku pečlivě vybarvi pastelkami.

12 14. AKTIVITA Písnička: Přišla bílá zima Pěkná milá písnička, co zahřeje u srdíčka. Nauč se jí stejně šikovně jako básničku o rampouchu. Písnička: Už je tu, už je tu. Už je tu, už je tu. Už je tu, už je tu, přišla bílá zima. Vytáhneme z kůlny sáně, spolu sedneme si na ně, Lucko, Jitko pojďte sáňkovat. Směle z kopce pojedeme, ať se trochu zahřejeme, rychlou jízdu tu má každý rád. Refrén: Už je tu Koulování je moc príma, pak nám vůbec není zima, všude kolem je slyšet náš smích. Pozor letí bílá koule, když tě trefí, bude boule, ze všech stran se na nás řítí sníh. Refrén: Už je tu Podívej se kolem sebe, jak to bílé z nebe zebe, mráz nám přidá červeň do tváří. Sníh se třpytí jako sklíčka, uděláme andělíčka, radost v dětských očích zazáří. Refrén: Už je tu 15. AKTIVITA Sněhulky a sněhuláci sportují Sněhuláci a Sněhulky se rozhodly zmenšit svá kulatá bříška a začít sportovat. Spoj správného Sněhuláka nebo Sněhulku se sportovním vybavením, které potřebují pro vybraný sport: Sněhulák Vašík půjde sáňkovat (Vašík sáňky). Sněhulka Růženka se bude učit lyžovat. Sněhulák Martínek bude hrát lední hokej. Sněhulka Maruška půjde bobovat. Sněhulák Olaf vyzkouší snowboarding. Jaký zimní sport by sis vybral/a ty?

13 Vašík Růženka Martínek Maruška Olaf

14 Zvládl/a jsi všechny úkoly. Za velkou snahu se na tebe už těší nevymalované omalovánky. Až si je vybarvíš, můžeš si vzít nůžky a všechny kolem modrého okraje vystřihnout.

15

16 PĚKNÉ ZIMNÍ RADOVÁNKY A ZIMNÍM SPORTŮM ZDAR!

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ.1. 07/1. 4. 00/21.2712 Šablona: VY_32_INOVACE_3_44_Čj Ročník: 3., 4. a 5. Datum vytvoření: 12. 2. 2013 Datum ověření ve výuce: 4.

Více

Časopis pro zvídavé děti

Časopis pro zvídavé děti vychází: 3.2.2018 Časopis pro zvídavé děti TÉMA: ZIMNÍ OLYMPIÁDA TLESKEJ A POČÍTEJ: VYTLESKEJ SLOVA A SPOČÍTEJ SLABIKY KOLÍČKOVÁNÍ: VYTVOŘ SI KARTIČKY S VLAJKAMI ČTENÍ: POZNEJ SPORT PODLE POPISU GRAFOMOTORIKA:

Více

Přišla k nám zima. Poslední a nejstudenější měsíce v roce. Přináší sníh a někdy teploty klesají až pod bod mrazu. Sluníčko vidíme méně.

Přišla k nám zima. Poslední a nejstudenější měsíce v roce. Přináší sníh a někdy teploty klesají až pod bod mrazu. Sluníčko vidíme méně. Ahoj kamarádi, v rukou držíte zimní vydání časopisu Noviny skřítka Knihomílka. Vezměte si tužku a pastelky a rovnou se můžete pustit do prvních úkolů. Věřím, že se u nové pohádky pobavíte a u bajky zase

Více

První část. Nauč se tvořit. p sto. r vé. aňá. m sky

První část. Nauč se tvořit. p sto. r vé. aňá. m sky První část Nauč se tvořit r vé p sto m sky aňá Postupy SoumĚrnost Přehni papír napůl. Nakresli na něj libovolný tvar končící na přehybu a vystřihni ho. Až vystřižený papír narovnáš, uvidíš, že máš dva

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ.1. 07/1. 4. 00/21.2712 Šablona: VY_32_INOVACE_3_49_Čj Ročník: 3., 4. a 5. Datum vytvoření: 14. 2. 2013 Datum ověření ve výuce: 2.

Více

Podmínky pro pobyt a sportovní vystoupení Českého olympijského týmu v Soči 2014

Podmínky pro pobyt a sportovní vystoupení Českého olympijského týmu v Soči 2014 Podmínky pro pobyt a sportovní vystoupení Českého olympijského týmu v Soči 2014 PhDr. Martin Doktor Sportovní ředitel ČOV Šéf mise ČOT ZOH SOCHI 2014 XXII. ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY SOČI 2014 7. 23. února 2014

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ.1. 07/1. 4. 00/21.2712 Šablona: VY_32_INOVACE_3_42_Čj Ročník: 3., 4. a 5. Datum vytvoření: 11. 2. 2013 Datum ověření ve výuce: 4.

Více

Klára Kochová, Norbert Rybář PedF UK, Učitelství pro 1. stupeň ZŠ, 4. Ročník Didaktika matematiky s praxí I. Téma: Jedeme na hory (slovní úlohy)

Klára Kochová, Norbert Rybář PedF UK, Učitelství pro 1. stupeň ZŠ, 4. Ročník Didaktika matematiky s praxí I. Téma: Jedeme na hory (slovní úlohy) Téma: Jedeme na hory (slovní úlohy) 1/ Představení 2/ Seznámení s průběhem hodiny: Otázka Kdo jezdí rád na hory? Kam jezdíte? Kdo umí lyžovat? V lednu se chystáme na hory. Nejdřív si musíme všichni pořídit

Více

2 HRAVÉ POZNÁVÁNÍ 1 - METODICKÁ PŘÍRUČKA 1. Rodina sociální učení. 2. Školka sociální učení

2 HRAVÉ POZNÁVÁNÍ 1 - METODICKÁ PŘÍRUČKA  1. Rodina sociální učení. 2. Školka sociální učení METODICKÁ PŘÍRUČKA 1. Rodina sociální učení 2. Školka sociální učení Cíl: Pojmenovat členy rodiny Úkol: Vybarvit členy své rodiny a pojmenovat je Děti vybarví jen ty postavy, které tvoří jejich rodinu.

Více

ZOH SOČI ČT SPORT. XXII. zimní olympijské hry 2014 Soči programové schéma ČT SPORT

ZOH SOČI ČT SPORT. XXII. zimní olympijské hry 2014 Soči programové schéma ČT SPORT ČT SPORT XXII. zimní olympijské hry 2014 Soči programové schéma ČT SPORT ZOH SOČI DATUM ČAS DISCIPLÍNA AKCE ČT 6. 2. 2014 15:00 JÍZDA V BOULÍCH kvalifikace 15:45 SNOWBOARDING, KVALIFIKACE SLOPESTYLE 16:30

Více

Kreslící program. V této lekci se naučíš vytvořit si vlastní kreslící program! Následujte postupně tyto INSTRUKCE

Kreslící program. V této lekci se naučíš vytvořit si vlastní kreslící program! Následujte postupně tyto INSTRUKCE Scratch 1 Kreslící program Všechny Kódovací kluby - Code Clubs musí být registrovány. Tím, že zaregistrujete váš klub, můžeme měřit náš dosah, a můžeme tak pokračovat s poskytováním zdrojů pro výuku programování

Více

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. ÚVOD Pracovní listy grafomotorické cviky jsou určeny pro vzdělávání žáků v základní škole speciální a

Více

Pracovní list korekce hlásky B

Pracovní list korekce hlásky B Pracovní list korekce hlásky B Pojmenuj všechny předměty na obrázcích a ty, které začínají písmenkem B, spoj červenou pastelkou s písmenkem uprostřed kroužku. Spočítej, kolik je na obrázku zvířátek, každé

Více

Inovace výuky Člověk a jeho svět

Inovace výuky Člověk a jeho svět Inovace výuky Člověk a jeho svět Čs1/03 Zima Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Rozmanitost přírody Cílová skupina: 1. ročník Klíčová slova: Zima,

Více

NEWSLETTER ÚNOR Iva Koptová CO NÁS ČEKÁ V ÚNORU. Řemesla. Vesmír. Naše země AKCE V ÚNORU. Mateřská škola v Chýni

NEWSLETTER ÚNOR Iva Koptová CO NÁS ČEKÁ V ÚNORU. Řemesla. Vesmír. Naše země AKCE V ÚNORU. Mateřská škola v Chýni NEWSLETTER ÚNOR 2017 Leden byl v tomto roce skutečně měsíc plný ledu. Děti si toto počasí užívaly a bylo krásné pozorovat je, jak najednou zapomněly na únavu a zimu. Běhaly, bobovaly, během chvíle měly

Více

Únor 1t - Pohádkové postavy - Čarodějnice Spoj tečky a vytvoř si svůj vlastní obrázek. Poté si obrázek vybarvi Tereza Bartošová

Únor 1t - Pohádkové postavy - Čarodějnice Spoj tečky a vytvoř si svůj vlastní obrázek. Poté si obrázek vybarvi Tereza Bartošová Únor 1t - Pohádkové postavy - Čarodějnice Spoj tečky a vytvoř si svůj vlastní obrázek. Poté si obrázek vybarvi Tereza Bartošová Únor 1t - Pohádkové postavy - Koruna Dokresli druhou polovinu obrázku (korunka

Více

Instrukce pro administrátora

Instrukce pro administrátora nomi Instrukce pro administrátora POTŘEBNÝ PODNĚTOVÝ MATERIÁL: 4 hrací kostky 1 tužka obyčejná volný papír k testu vytvořené sady obrázků I. Počty A) Auta s koly Popis úkolu: V podnětovém materiálu má

Více

SPORTOVNÍ DISCIPLINY ZIMNÍCH OLYMPIÁD

SPORTOVNÍ DISCIPLINY ZIMNÍCH OLYMPIÁD SPORTOVNÍ DISCIPLINY ZIMNÍCH OLYMPIÁD 41. ročník filatelistické olympiády pro školní rok 2013/2014 Uplynulo již hodně let od doby, kdy byla náplní filatelistické olympiády sportovní tematika. Letošní ročník

Více

Identifikátor materiálu: ICT 1/43. Žák se seznámí s písmenem B, b. Mgr. Bc. Jaroslava Tenkrátová. Pozná písmeno B, b

Identifikátor materiálu: ICT 1/43. Žák se seznámí s písmenem B, b. Mgr. Bc. Jaroslava Tenkrátová. Pozná písmeno B, b Identifikátor materiálu: ICT 1/43 Anotace Žák se seznámí s písmenem B, b Autor Mgr. Bc. Jaroslava Tenkrátová Jazyk Český jazyk Očekávaný výstup Pozná písmeno B, b Speciální vzdělávací potřeby Žádné Klíčová

Více

KTERÉ VYBRALI REDAKTOŘI POŠKOLÁČKA. VŠICHNI VÍTĚZI JIŽ BYLI NÁLEŽITĚ ODMĚNĚNI.

KTERÉ VYBRALI REDAKTOŘI POŠKOLÁČKA. VŠICHNI VÍTĚZI JIŽ BYLI NÁLEŽITĚ ODMĚNĚNI. VÝTVARNÁ SOUTĚŽ UKÁZKA VÍTĚZNÝCH PRACÍ ZA MĚSÍCE: ŘÍJEN, LISTOPAD a PROSINEC, KTERÉ VYBRALI REDAKTOŘI POŠKOLÁČKA. VŠICHNI VÍTĚZI JIŽ BYLI NÁLEŽITĚ ODMĚNĚNI. -2- Gratulují Vaši redaktoři časopisu Poškoláček

Více

Září 1t - Já a moje školka - S čím si nehraješ? Červenou pastelkou škrtni věci, se kterými si ve školce nehraješ. Tereza Bartošová

Září 1t - Já a moje školka - S čím si nehraješ? Červenou pastelkou škrtni věci, se kterými si ve školce nehraješ. Tereza Bartošová Září 1t - Já a moje školka - S čím si nehraješ? Červenou pastelkou škrtni věci, se kterými si ve školce nehraješ. Tereza Bartošová Září 1t - Já a moje školka - Dvojice Najdi dvojice slov s opačným významem:

Více

# 6 / ' / Bogna po přeskoku - Hra Hůl leží na ledě cca 1 m před překážkou. Po přeskoku následuje bogna.

# 6 / ' / Bogna po přeskoku - Hra Hůl leží na ledě cca 1 m před překážkou. Po přeskoku následuje bogna. PŘÍPRAVA NA TRÉNINKOVOU JEDNOTKU Obratnostní bruslení Datum: Kdykoliv Čas: Cca 7 min. cvičení Soubor cvičení pro zdokonalení bruslení, obratnosti, stability. Nácvik dynamiky. Není provedena korektura popisů

Více

PRACOVNÍ LISTY. Albatros Pasparta. Milé děti,

PRACOVNÍ LISTY. Albatros Pasparta. Milé děti, PRACOVNÍ LISTY Milé děti, pracovní listy, které právě držíte v rukou, vznikly jako doplněk ke knize Lukáš a profesor Neptun autorky Petry Štarkové a ilustrátora Milana Starého. Navazují tedy na příběh

Více

ChatBot - Povídací robot

ChatBot - Povídací robot Scratch 1 ChatBot - Povídací robot Všechny Kódovací kluby - Code Clubs musí být registrovány. Tím, že zaregistrujete váš klub, můžeme měřit náš dosah, a můžeme tak pokračovat s poskytováním zdrojů pro

Více

BLUDIŠTĚ ZDRAVÁ VÝŽIVA HYGIENA

BLUDIŠTĚ ZDRAVÁ VÝŽIVA HYGIENA sidus_sestava 1 9/3/12 7:23 AM Stránka 1 BLUDIŠTĚ SLUŠNÉ CHOVÁNÍ ROČNÍ OBDOBÍ RODINA UVOLŇOVACÍ CVIKY ZDRAVÁ VÝŽIVA HYGIENA MATEMATICKÉ PŘEDSTAVY OVOCE A ZELENINA Zakoupením Poznáváčku jste pomohli, ve

Více

Prosinec 1t - Co děláme celý den - Budíky Podaří se ti najít 2 stejné budíky, které ukazují stejný čas? Dvojice vymaluj stejnou barvou.

Prosinec 1t - Co děláme celý den - Budíky Podaří se ti najít 2 stejné budíky, které ukazují stejný čas? Dvojice vymaluj stejnou barvou. Prosinec 1t - Co děláme celý den - Budíky Podaří se ti najít 2 stejné budíky, které ukazují stejný čas? Dvojice vymaluj stejnou barvou. Zuzana Doubravová Prosinec 1t - Co děláme celý den - Cesta Najdi

Více

VIII. stanoviště rozhovor s rodiči - hodnocení činností v průběhu zápisu, co dítě zvládlo a co nezvládlo

VIII. stanoviště rozhovor s rodiči - hodnocení činností v průběhu zápisu, co dítě zvládlo a co nezvládlo Zápis do 1. ročníku - Sněhurka a sedm trpaslíků I. stanoviště 1. přivítání dítěte, označení jmenovkou s obrázkem trpaslíka 2. aktivita: Co si dnes myslí můj otisk boty ( s pomocí rodičů dítě obkreslí svoji

Více

JAK SE MARTÍNEK ZTRATIL

JAK SE MARTÍNEK ZTRATIL JAK SE MARTÍNEK ZTRATIL M ta ta, mta ta, mta ta hraje hudba u velikého kolotoče. Prásk, prásk střílí puška na střelnici. Tutú, tutú houká holčička na trumpetu s třásněmi. A těch lidí! Martínku, drž se

Více

Zimní olympijské hry Soči 2014 na NOVA Sport a VOYO

Zimní olympijské hry Soči 2014 na NOVA Sport a VOYO Zimní olympijské hry Soči 2014 na NOVA a VOYO Vůbec poprvé v historii nabídne stanice NOVA a VOYO přímé přenosy z nejprestižnější sportovní akce, olympijských her. Televizní diváci se dočkají sedmnácti

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček leden 2018 K+M+B PF 2018 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Informace o platbě obdržíte

Více

Říjen 1t - Ovoce a zelenina - Mísa Spojením teček dokresli obrázek. Potom si obrázek vybarvi. Tereza Bartošová

Říjen 1t - Ovoce a zelenina - Mísa Spojením teček dokresli obrázek. Potom si obrázek vybarvi. Tereza Bartošová Říjen 1t - Ovoce a zelenina - Mísa Spojením teček dokresli obrázek. Potom si obrázek vybarvi. Tereza Bartošová Říjen 1t - Ovoce a zelenina - Dokresli co chybí Dokresli obrázky (mrkev, citron a kiwi) podle

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček únor 2017 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platba bude provedena

Více

Centrum čtení. Hejbejte se, kosti moje, já mám doma ještě dvoje, až ty jedny rozlámu, hodím s nimi na slámu a druhé si popadnu.

Centrum čtení. Hejbejte se, kosti moje, já mám doma ještě dvoje, až ty jedny rozlámu, hodím s nimi na slámu a druhé si popadnu. Centrum čtení 1. Přečtěte si v knížečce NAŠE TĚLO z edice Zábavná fakta od nakladatelství Fragment kapitolu o kostech s názvem Kostra je opora. Čtěte nahlas, ve čtení se střídejte. 2. Každý sám za sebe

Více

Květen 1t - Maminka má svátek - Kabelka Dokonči zdobení maminčiny kabelky. Obtáhni přerušované a tečkované čáry. Veronika Baudyšová

Květen 1t - Maminka má svátek - Kabelka Dokonči zdobení maminčiny kabelky. Obtáhni přerušované a tečkované čáry. Veronika Baudyšová Květen 1t - Maminka má svátek - Kabelka Dokonči zdobení maminčiny kabelky. Obtáhni přerušované a tečkované čáry. Veronika Baudyšová Květen 1t - Maminka má svátek - Náušnice Mamince se smíchaly náušnice.

Více

1A Pomoz klukovi na obrázku najít správné oblečení podle toho, jaké je venku zrovna počasí. Spoj jednotlivé druhy oblečení se symboly počasí, do kterého je nejvhodnější a pověz proč. Mysli na to, že se

Více

Etická výchova. Pracovní listy pro 1. ročník základních škol. Jarmila Plachá Ivana Koutská. Ilustrovala: Kateřina Skořepová

Etická výchova. Pracovní listy pro 1. ročník základních škol. Jarmila Plachá Ivana Koutská. Ilustrovala: Kateřina Skořepová Etická výchova Pracovní listy pro 1. ročník základních škol Jarmila Plachá Ivana Koutská Ilustrovala: Kateřina Skořepová V rámci projektu CZ.1.07/1.1.00/26.0114 Etická výchova a učebnice Vytvořilo Etické

Více

Hodnocení 5. turnaje Společného přeboru - skupina C Ml. žáků - Úvaly 1. 6. 2014

Hodnocení 5. turnaje Společného přeboru - skupina C Ml. žáků - Úvaly 1. 6. 2014 Hodnocení 5. turnaje Společného přeboru - skupina C Ml. žáků - Úvaly 1. 6. 2014 Pár fotek ve fotogalerii. Myslím kluci, že poslední turnaj sezóny si užilo jen Béčko. S Ačkem to byla chyba, že jsme ho tam

Více

Rámcový program SBX kempů

Rámcový program SBX kempů Rámcový program SBX kempů (program je pouze orientační, bude vždy přizpůsoben podmínkám, účastníkům, lokaci a délce trvání kempu) Den příjezdu 16 18 - příjezd 18:00 - večeře 19:30 seznámení s programem

Více

Obsahem této publikace jsou didaktické listy k deseti tradičním dřevěným hračkám, které jsou dostupné na našem trhu.

Obsahem této publikace jsou didaktické listy k deseti tradičním dřevěným hračkám, které jsou dostupné na našem trhu. Slovo autorky Didaktické listy jsou určeny rodičům, učitelkám mateřských škol a dětem. Rodičům, aby uměli svým dětem ukázat možnosti dané hračky, učitelkám mateřských škol, které může jedna hračka inspirovat

Více

Pondělí Sněhové vločky

Pondělí Sněhové vločky Pondělí Sněhové vločky Po ránu si zacvičíme společně s naším oblíbeným maskotem. 11:00-12:00 Vločky plné knoflíčků Krásné vločky ze dřívek a knoflíků 12:30-14:00 Odpočinek u pohádky Polední poklidné promítání

Více

Pohádkové jaro časopis pro děti 2016/2017

Pohádkové jaro časopis pro děti 2016/2017 Pohádkové jaro časopis pro děti 2016/2017 Ahoj milé děti, vážení rodiče, po dost vydatné zimě k nám přichází jaro a s ním také vydání dalšího čísla časopisu naší mateřské školy. I jarní výtisk časopisu

Více

INFRA, s.r.o., Tyršova 241, Stařeč, tel.: , , fax: , VĚRNOSTNÍ PROGRAM

INFRA, s.r.o., Tyršova 241, Stařeč, tel.: , , fax: ,   VĚRNOSTNÍ PROGRAM vydavatelství a nakladatelství vzdělávací agentura virtuální vzdělávání INFRA, s.r.o., Tyršova 241, 675 22 Stařeč, tel.: 568 851 733, 568 850 770, fax: 568 850 771, e-mail: infra@infracz.cz VĚRNOSTNÍ PROGRAM

Více

Březen 1t - Příchod jara - Klíče Spoj vždy 2 stejné tvary klíčů a vybarvi je. Jaké geometrické tvary na klíčích vidíš? Veronika Baudyšová, Ing. Arch.

Březen 1t - Příchod jara - Klíče Spoj vždy 2 stejné tvary klíčů a vybarvi je. Jaké geometrické tvary na klíčích vidíš? Veronika Baudyšová, Ing. Arch. Březen 1t - Příchod jara - Klíče Spoj vždy 2 stejné tvary klíčů a vybarvi je. Jaké geometrické tvary na klíčích vidíš? Veronika Baudyšová, Ing. Arch. Zdeněk Baudyš Březen 1t - Příchod jara - Spirály Namaluj

Více

Metodická příručka UČENÍ NENÍ MUČENÍ. Program odpolední aktivity v rámci projektu. Víme jak na to, aneb škola je kamarád

Metodická příručka UČENÍ NENÍ MUČENÍ. Program odpolední aktivity v rámci projektu. Víme jak na to, aneb škola je kamarád Metodická příručka UČENÍ NENÍ MUČENÍ Program odpolední aktivity v rámci projektu Víme jak na to, aneb škola je kamarád Zpracovala a realizovala Jana Dušková a Jarmila Štěpánová Základní škola, Vítkov,

Více

Projekt Odyssea,

Projekt Odyssea, Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Příprava na vyučování s cíli osobnostní a sociální výchovy Téma oborové Vzdělávací obor Kdo jsem a kým bych chtěl být Člověk a jeho svět Ročník 3. Časový rozsah Tematický

Více

PRACOVNÍ LIST S PÍSMENKEM N n PRACUJTE SAMOSTATNĚ

PRACOVNÍ LIST S PÍSMENKEM N n PRACUJTE SAMOSTATNĚ CENTRUM ČTENÍ POLÁMAL SE MRAVENEČEK, MRAVENČÍHO DOKTORA ČTENÍ S MRAVENEČKEM PRACUJTE SPOLEČNĚ PŘEČTĚTE SI PODLE OBRÁZKŮ NA STRANĚ 20 POHÁDKU O MRAVENEČKOVI. POKUD POTŘEBUJETE NÁPOVĚDU, NAJDETE JI NA STRANĚ

Více

50 ROČNÍKŮ JIZERSKÉ

50 ROČNÍKŮ JIZERSKÉ 2017 50 ROČNÍKŮ JIZERSKÉ 50 1968 2017 46. JIZERSKÁ 50 (2013) Závodníci míří od stadionu v Bedřichově k Buku při velmi mrazivém 46. ročníku Jizerské 50. Rok 2013 byl také významný změnou programu. Došlo

Více

Jazyková výchova. Žáci čtou slova obsahující slabiku bě, pě, vě, mě. Doplňují tyto slabiky do slov. Píší slova se skupinou bě, pě, vě, mě.

Jazyková výchova. Žáci čtou slova obsahující slabiku bě, pě, vě, mě. Doplňují tyto slabiky do slov. Píší slova se skupinou bě, pě, vě, mě. Šablona č. II, sada č. 2 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Český jazyk a literatura Jazyková výchova Slova s bě, pě, vě, mě Čtení a psaní slov s bě, pě, vě, mě Ročník 2. Anotace Žáci

Více

PRACOVNÍ LISTY PRO DĚTI PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU PODZIM. Mgr. Lenka Tomcová

PRACOVNÍ LISTY PRO DĚTI PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU PODZIM. Mgr. Lenka Tomcová PRACOVNÍ LISTY PRO DĚTI PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU PODZIM PRACOVNÍ LISTY PRO DĚTI PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU PODZIM Vážení čtenáři, děkuji Vám za stažení tohoto krátkého e-booku. Věřím, že jednotlivé pracovní listy přispějí

Více

VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace. Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura

VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace. Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh / učivo: Povídka uvědomělé tiché čtení s porozuměním JK 2-DUM č. 2 Va Autor: Mgr. Dagmar Valachová

Více

ČTENÍ S POROZUMĚNÍM VENDULKA A SKŘÍTEK LUKÁŠ V OBCHODĚ

ČTENÍ S POROZUMĚNÍM VENDULKA A SKŘÍTEK LUKÁŠ V OBCHODĚ ČTENÍ S POROZUMĚNÍM VENDULKA A SKŘÍTEK LUKÁŠ V OBCHODĚ Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu Druh interaktivity Cílová skupina Stupeň a

Více

Červen 1t - Svátek dětí - Balónky na sváteční oslavu Spoj tečky, dokresli balónky. Mgr. Marie Balcárková

Červen 1t - Svátek dětí - Balónky na sváteční oslavu Spoj tečky, dokresli balónky. Mgr. Marie Balcárková Červen 1t - Svátek dětí - Balónky na sváteční oslavu Spoj tečky, dokresli balónky. Mgr. Marie Balcárková Červen 1t - Svátek dětí - Kuličky Vyznač trasu, kterou se dostane kulička do dolíku. Červeně zakroužkuj

Více

KuliFerda 2019/2020, č. 1 Podzimní dary přírody

KuliFerda 2019/2020, č. 1 Podzimní dary přírody KuliFerda 09/00, č. Podzimní dary přírody PANÁČCI, PTÁČCI, MÉĎOVÉ KuliFerda zkoušel obkreslit tvar švestek a jablíček ze zahrádky. Pak z nich vytvořil i několik DOZRÁVAJÍ MAKOVICE Z makovic se sypou zralá

Více

ZÁŘÍ 1. TÝDEN 1. 4. 9. 2. TÝDEN 3. TÝDEN 4. TÝDEN 7. 11. 9. 14. 18. 9. 21. 25. 9.

ZÁŘÍ 1. TÝDEN 1. 4. 9. 2. TÝDEN 3. TÝDEN 4. TÝDEN 7. 11. 9. 14. 18. 9. 21. 25. 9. ZÁŘÍ 1. TÝDEN 1. 4. 9. 2. TÝDEN 7. 11. 9. 3. TÝDEN 14. 18. 9. Úvodní hodina, pomůcky a bezpečnost v hodinách Vzpomínky na léto kresba Otisky štětce dekor: řazení barev pravidelně za sebou zdobíme vázu

Více

Základy programování v jazyce Python pro střední školy

Základy programování v jazyce Python pro střední školy Základy programování v jazyce Python pro střední školy Lekce 5 Kreslení Andrej Blaho Ľubomír Salanci Václav Šimandl alfa verze - 2018 1. Už jsi směňoval koruny na eura. Teď vytvoř nový program smena2.py,

Více

POČTENÍČKO PRO PŘEDŠKOLÁKY

POČTENÍČKO PRO PŘEDŠKOLÁKY POČTENÍČKO PRO PŘEDŠKOLÁKY a jejich rodiče Ahoj kamarádi, vítejte na palubě lodi Veselá plachta, jejímž cílem je Ostrov. Mé jméno je Tom a jsem na této lodi plavčíkem. Během plavby vás seznámím se životem

Více

KIDSCREEN-52. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let

KIDSCREEN-52. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let KIDSCREEN-52 Dotazník o zdraví pro děti a mládež Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let Page 1 of 7 Dobrý den, Datum: Měsíc Rok Jak se ti daří? Jak se cítíš? Rádi bychom se to od tebe dozvěděli. Přečti

Více

PDF publikace. Katalog forem a metod. INFRA, s.r.o. vydavatelství a nakladatelství Tyršova 241 675 22 Stařeč www.infracz.cz

PDF publikace. Katalog forem a metod. INFRA, s.r.o. vydavatelství a nakladatelství Tyršova 241 675 22 Stařeč www.infracz.cz Katalog forem a metod PDF publikace Upozornění pro uživatele této publikace: Elektronická verze publikace podléhá stejným pravidlům užívání jako tištěná. Všechna práva jsou vyhrazena. Žádná část nesmí

Více

Slovníček k učebnici Tamburin 1 - pokyny v pracovním sešitě

Slovníček k učebnici Tamburin 1 - pokyny v pracovním sešitě Slovníček k učebnici Tamburin 1 - pokyny v pracovním sešitě 1. lekce Ich und du Já a ty 1. Hry Udělej šipky. 2. Hrajeme si A) Přečti a namaluj obrázek. B) vystřihni a nalep (str.65) C) vystřihni a nalep

Více

Výstup na Mont Blanc. 9. září 2016

Výstup na Mont Blanc. 9. září 2016 Výstup na Mont Blanc 9. září 2016 Na předchozí straně je pohled na masiv Mont Blancu od jezírka dole v nížině, kde jsme se po výstupu druhý den zotavovali. Samotný vrchol Mont Blancu není vidět. To nejvyšší,

Více

Multiglot www.multiglot.eu 2010 Ludmila Černá

Multiglot www.multiglot.eu 2010 Ludmila Černá Lekce 6: Úvod roční období V dnešní lekci si budeme o jaru. Jaro je první roční období, přichází po zimě. Na jaře se oteplí, protože naše Země se dostává blíže ke Sluníčku. Sníh roztaje a všude kolem se

Více

Matematika se Čtyřlístkem 1

Matematika se Čtyřlístkem 1 Matematika se Čtyřlístkem SPOČÍTEJ, KOLIK VĚCÍ JE V KAŽDÉ SKUPINĚ. DO RÁMEČKU NAKRESLI STEJNÝ POČET PUNTÍKŮ. ŘEKNI, CO VIDÍŠ, NAPŘ. TŘI TYČINKY. DO OKÉNEK NAKRESLI STEJNÝ POČET TVARŮ. POTOM NA OKÉNKA PŘILOŽ

Více

3) Pomocí tl. Výběr vyber barevnou krabici a přetáhni ji do větší bílé krabice.

3) Pomocí tl. Výběr vyber barevnou krabici a přetáhni ji do větší bílé krabice. Pracovní list Zadání: Pracovní list obsahuje celkem 3 úkoly k programu Malování. Každý úkol má své zadání, podle kterého postupuj, abys dosáhl stejného nebo podobného výsledku. Úkol č. 1 Cílem je vyzkoušet

Více

Tréninkový deník na prázdniny 2014. nejméně sladkosti. Lepší svačinou než limonáda a sušenka je neslazený čaj TRÉNINK

Tréninkový deník na prázdniny 2014. nejméně sladkosti. Lepší svačinou než limonáda a sušenka je neslazený čaj TRÉNINK Tréninkový deník na prázdniny 2014 Milý ragbisto, DOBŘE O SEBE PEČUJ Správný trénink jde ruku v ruce se správnou životosprávou a výživou. máš před sebou úžasné dva měsíce prázdnin. Zažiješ určitě spoustu

Více

e POMŮCKY Přesto, že dinosauři vyhynuli již před dávnou dobou, mnoho dětí je miluje! 1 Přehni karton na polovinu a na 2 Vystřihni dinosaura z obou

e POMŮCKY Přesto, že dinosauři vyhynuli již před dávnou dobou, mnoho dětí je miluje! 1 Přehni karton na polovinu a na 2 Vystřihni dinosaura z obou Přesto, že dinosauři vyhynuli již před dávnou dobou, mnoho dětí je miluje! Dinosauři jsou zpět! e POMŮCKY Zelený karton Růžový hedvábný papír Černý špičatý fix Nůžky Lepidlo 1 1 Přehni karton na polovinu

Více

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny vám připravily: Jak to všechno začalo? str.

Více

Monte Bondone Program a časový harmonogram Sportkids pobytu jarní prázdniny 2016

Monte Bondone Program a časový harmonogram Sportkids pobytu jarní prázdniny 2016 Monte Bondone Program a časový harmonogram Sportkids pobytu jarní prázdniny 2016 Po cca 800km jízdy po dálnici z Prahy sjedete v Itálii u města Trento. Pokračujete jízdou do kopce (20 min.) a jste v Monte

Více

Dobrý den, Činnosti pro prezentaci nového jazyka.

Dobrý den, Činnosti pro prezentaci nového jazyka. WATTSENGLISH POSTER ACTIVITIES Dobrý den, doufáme, že se Vám plakát líbí. V naší publikaci Průvodce metodikou výuky angličtiny v mateřské škole I., která byla vytvořena ve spolupráci s VÚP a MŠMT jsme

Více

Petra Braunová. O chlapci, který spadl z nebe

Petra Braunová. O chlapci, který spadl z nebe Albatros Petra Braunová O chlapci, který spadl z nebe Petra Braunová Ilustrovala Magda Veverková O chlapci, který spadl z nebe Albatros 5 Petra Braunová, 2012 Illustrations Magda Veverková Hrnčířová,

Více

Volnomyslné přírodní deníky

Volnomyslné přírodní deníky Volnomyslné přírodní deníky Karolína Tauberová 3. místo Próza do 23 let 1. 7. Dokud si vítr hraje s mými vlasy, kapky deště dopadají na tvář a slunce rozjasňuje oči, září mi úsměv na rtech a já cítím,

Více

Medvídek Teddy barvy a tvary

Medvídek Teddy barvy a tvary CZ Habermaaß-hra 5878 Moje první hra Medvídek Teddy barvy a tvary Moje první hra Medvídek Teddy barvy a tvary První umísťovací hra pro 1 až 4 malé medvídky od 2 let. Autor: Christiane Hüpper Ilustrace:

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček únor 2018 Děti z MŠ Brouček sportují. Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Informace o platbě

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

Podle Českého statistického úřadu žilo na konci roku 2015 v České republice lidí s indickým občanstvím.

Podle Českého statistického úřadu žilo na konci roku 2015 v České republice lidí s indickým občanstvím. Indická republika je sedmá největší a druhá nejlidnatější země na světě. Nachází se na indickém subkontinentu v jižní Asii. Ačkoliv indická ekonomika rychle roste, v zemi jsou velké sociální rozdíly a

Více

KOLO. Vymodeluj z plastelíny dvě stejné modré kulaté placky a tři stejně dlouhé červené válečky.

KOLO. Vymodeluj z plastelíny dvě stejné modré kulaté placky a tři stejně dlouhé červené válečky. KOLO Vydej se na dobrodružnou cestu! Začni výletem na kole. Jezdíš na kole rád? Jedno barevné si můžeš vyrobit a nezabere ti to ani moc času. Připrav si červenou a modrou plastelínu. Vymodeluj z plastelíny

Více

Ovládni svou konkurenci. Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků?

Ovládni svou konkurenci. Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků? Ovládni svou konkurenci Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků? Jak získat zákazníky tvé konkurence i když je už zavedená a ty teprve začínáš? 2 Udělej svou konkurenci nezajímavou Když začínáš

Více

POČTENÍČKO PRO PŘEDŠKOLÁKY

POČTENÍČKO PRO PŘEDŠKOLÁKY POČTENÍČKO PRO PŘEDŠKOLÁKY a jejich rodiče Ahoj kamarádi, vítejte na palubě lodi Veselá plachta, jejímž cílem je Ostrov. Mé jméno je Tom a jsem na této lodi plavčíkem. Obtáhni vlnky a mráčky. Obrázek si

Více

Návrh na úpravu učebnice pro uživatele českého znakového jazyka

Návrh na úpravu učebnice pro uživatele českého znakového jazyka Návrh na úpravu učebnice pro uživatele českého znakového jazyka Pro seminární práci, ve které bych ráda navrhla úpravu učebnice pro uživatele českého znakového jazyka, jsem si vybrala Slabikář od nakladatelství

Více

PRACOVNÍ LIST POP č. 1 pro nadprůměrné dítě v mateřské škole, M. Kaslová

PRACOVNÍ LIST POP č. 1 pro nadprůměrné dítě v mateřské škole, M. Kaslová Předmatematické aktivity se zaměřením na rozvoj prostorové orientace a představivosti (D10) PRACOVNÍ LIST POP č. 1 pro nadprůměrné dítě v mateřské škole, M. Kaslová Pomůcky: obrázky jsou budˇ nakreslení

Více

Prvouka. Pracovní listy pro žáky ZŠ. 1.ročník

Prvouka. Pracovní listy pro žáky ZŠ. 1.ročník Začlenění průřezových témat do učiva 1.stupně ZŠ Prvouka Pracovní listy pro žáky ZŠ 1.ročník Tento výukový materiál je součástí metodiky a materiálů s aktivitami na interaktivní tabuli pro výuku prvouky

Více

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Seznámení s autorem: Na okraj bych se Vám ráda představila. Mé jméno je Barbora Koppová a bydlím nedaleko Prahy. Ke psaní jsem se dostala z povinnosti. Snažila

Více

ZŠ a MŠ Panenské Břežany

ZŠ a MŠ Panenské Břežany Hlavní 63, 250 70 Panenské Břežany www.zsmsbrezany.cz, zsbrezany@seznam.cz Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol Číslo projektu: Šablona: Cz.1.07/1.4.00/21.1997 VY_32_INOVACE_41-60

Více

Zpomalení a detail na kotníky. Skiping normální rychlost Zpomalení - šipka na záda, koleno, ruce společně s komentářem

Zpomalení a detail na kotníky. Skiping normální rychlost Zpomalení - šipka na záda, koleno, ruce společně s komentářem Scénář DVD atletika AT1,AT2 Menu výběr: Běžecká abeceda Švihová technika Nízký start a šlapavá technika Štafetový běh Hod míčkem Vrh koulí Skok do dálky základní technika krok Skok do výšky flop Poznámka:

Více

Nepravidelný občasník MŠ Ukrajinská

Nepravidelný občasník MŠ Ukrajinská Nepravidelný občasník MŠ Ukrajinská www.msukrajinska.cz Únor 2016 Učitel bere za ruce, otevírá mysl a dotýká se srdce. Kresba předškolního dítěte Dětská kresba je jedním z nejvhodnějších přístupů k poznání

Více

KL cm = mm U. ST cm = mm UV cm = mm XY cm = mm KL = mm mm PQ = mm mm ST = mm mm UV = mm mm XY = mm mm

KL cm = mm U. ST cm = mm UV cm = mm XY cm = mm KL = mm mm PQ = mm mm ST = mm mm UV = mm mm XY = mm mm KARTA 19 ODHADY 1 1 a) Zkus uspořádat úsečky podle délky od nejkratší po nejdelší P T Y K L S X b) Odhadni délky čar v cm a převeď je na mm Q KL cm = mm U V PQ cm = mm c) Změř úsečky v mm O kolik mm se

Více

LITERÁRNÍ VÝCHOVA ve 4. třídě

LITERÁRNÍ VÝCHOVA ve 4. třídě LITERÁRNÍ VÝCHOVA ve 4. třídě Hodiny čtení ve 4. třídě nejsou jen tréninkem a zdokonalováním se v technice čtení. Většina dětí už je výbornými čtenáři, jejich přednes je velmi kvalitní. A že si pamatujeme,

Více

grafomotorická cvičení, koordinace ruky a oka zima, zima, zimička, hází bílá peříčka -prsty ruky ťukají o palec, děti si je chytají, koule si z nich

grafomotorická cvičení, koordinace ruky a oka zima, zima, zimička, hází bílá peříčka -prsty ruky ťukají o palec, děti si je chytají, koule si z nich Paní Zima kraluje Cíl: Seznámit děti s hlavními znaky zimního období, typickým počasím a oblékáním. Vést k bezpečnosti (v dopravě, na zamrzlé vodní hladině, omrzliny), péči o živočichy ve volné přírodě

Více

Pojď hrát hokej Část 2 Příprava na ledě

Pojď hrát hokej Část 2 Příprava na ledě Praktická příručka k projektu Pojď hrát hokej Část 2 Příprava na ledě PŘÍPRAVA NA LEDĚ V RÁMCI HOKEJOVÉHO DNE Tato provozní příručka obsahuje zásady pro uskutečnění přípravy na ledě a praktické informace

Více

Popis pracovního postupu

Popis pracovního postupu Popis pracovního postupu sloh Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Denisa Šafářová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního

Více

Na tomto čísle se podíleli: Adélka Zídková Matěj Knotek Jan Suchopár Krista Bendová Veronika Tomášová. Měsíčník jedné třídy březen 2015

Na tomto čísle se podíleli: Adélka Zídková Matěj Knotek Jan Suchopár Krista Bendová Veronika Tomášová. Měsíčník jedné třídy březen 2015 Na tomto čísle se podíleli: Adélka Zídková Matěj Knotek Jan Suchopár Krista Bendová Veronika Tomášová Měsíčník jedné třídy březen 2015 MINI REPORTÉR Mini úvod Pokud již čtete úvod, znamená to, že držíte

Více

ČESKY. Zimní radovánky RADOSTI NA SNĚHU

ČESKY. Zimní radovánky RADOSTI NA SNĚHU ČESKY 12 Zimní radovánky RADOSTI NA SNĚHU 1 Údolí řeky Ohře odděluje na Sokolovsku dva horské masívy Krušné (800 m.n.m.) hory a Slavkovský V areálu Lišák les. jsou Obě 2 vleky tato místa a 4 sjezdovky

Více

Jak se na hradě Klokočníku konala velká oslava

Jak se na hradě Klokočníku konala velká oslava Jak se na hradě Klokočníku konala velká oslava Tato pomůcka je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Za devatero lesy, devatero horami a devatero řekami stojí

Více

KIDSCREEN-27. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let

KIDSCREEN-27. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let KIDSCREEN-27 Dotazník o zdraví pro děti a mládež Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let Page 1 of 5 Dobrý den, Datum: Měsíc Rok Jak se ti daří? Jak se cítíš? Rádi bychom se to od tebe dozvěděli. Přečti

Více

Digitální stopa. 1. V pracovním listu s názvem Po stopách postupujte podle pokynů. Své odpovědi a řešení zapisujte

Digitální stopa. 1. V pracovním listu s názvem Po stopách postupujte podle pokynů. Své odpovědi a řešení zapisujte Digitální stopa Co se naučíte Jak se stát novodobým stopařem ve světě internetu? Naučíte se rozumět tomu, jaký je rozdíl mezi vaší stopou v běžném a v digitálním světě. Kolik máte času 30 minut na práci

Více

PĚTKA. čtvrtletník žáků 5. základní školy č. 1/2016. Novinky ze školy Velikonoční nápady Soutěž o ceny: Kdo je to?

PĚTKA. čtvrtletník žáků 5. základní školy č. 1/2016. Novinky ze školy Velikonoční nápady Soutěž o ceny: Kdo je to? PĚTKA čtvrtletník žáků 5. základní školy č. 1/2016 Novinky ze školy Velikonoční nápady Soutěž o ceny: Kdo je to? Redakční rada: Anděla, Lucka, Jitka, Tereza, Adéla, Vojta, Nikola, Nella, p. uč Žilková

Více

Časopis MŠ. Březen 2016

Časopis MŠ. Březen 2016 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Březen 2016 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

Hravá škola HRAVÁ ŠKOLA KRESLENÍ. Zuzana Pospíšilová Ilustrace Eva Rémišová. Z. Pospíšilová / E. Rémišová

Hravá škola HRAVÁ ŠKOLA KRESLENÍ. Zuzana Pospíšilová Ilustrace Eva Rémišová. Z. Pospíšilová / E. Rémišová Knížka pro všechny tvořivé děti a jejich rodiče nebo učitele: barevné nápady pro kreslení a malování inspirující ilustrace a básničky Pro děti od 4 let. Grada Publishing, a.s. U Průhonu 22, 170 00 Praha

Více

Sportovní program Olympijský festival Ostrava 2018

Sportovní program Olympijský festival Ostrava 2018 Sportovní program Olympijský festival Ostrava 2018 Zimní olympijské sporty Ostrava město Snowboard a freestyle Areál OF Snowpark SLČR Martin Černík Freestyle a snowboard - exhibice a výuka Běžecké lyžování

Více