R O Z H O D N U T Í. integrované povolení. typ územní jednotky. Hrádek nad Nisou. parcelní čísla 1602/25, 1602/26

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "R O Z H O D N U T Í. integrované povolení. typ územní jednotky. Hrádek nad Nisou. parcelní čísla 1602/25, 1602/26"

Transkript

1 Adresátům dle rozdělovníku Liberec 7. května 2004 Č. j.: KULK/8484/2003 Vyřizuje: Ing. Petr Čech Tel.: R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje (dále jen krajský úřad ) jako příslušný správní úřad podle ustanovení 33 písm. a) zákona č. 76/2002 Sb., o integrované prevenci a omezování znečištění, o integrovaném registru znečišťování a o změně některých zákonů (zákon o integrované prevenci), v platném znění, vydává podle ustanovení 13 odst. 3 téhož zákona integrované povolení společnosti ThyssenKrupp Aluminium Technik s.r.o., se sídlem Oldřichovská 726, Hrádek nad Nisou, s přiděleným IČ (dále jen provozovatel ), pro zařízení Technologický soubor zařízení na tavení hliníkové suroviny a výrobu hliníkových odlitků v Hrádku nad Nisou (dále jen zařízení ), které je zařazené dle přílohy č. 1 zákona o integrované prevenci do kategorie 2.5b Zařízení na tavení, včetně slévání slitin, neželezných kovů, včetně přetavovaných produktů (rafinace, výroba odlitků a pod.), o kapacitě tavení větší než 4 t denně u olova a kadmia nebo 20 t denně u všech ostatních kovů. 1. Umístění zařízení 2. Popis zařízení typ územní jednotky Název Kraj Liberecký Obec Hrádek nad Nisou katastrální území Hrádek nad Nisou parcelní čísla 1602/25, 1602/26 Společnost ThyssenKrupp Aluminium Technik s. r. o. se zabývá zpracováním hliníkových předslitin formou tavení a následujícího tlakového lití na odlitky převážně pro automobilový průmysl. Jako vstupní surovina se nejvíce používá předslitina silumín (AlSi12Cu) s krycí a rafinační solí Arsal Tato sůl se dávkuje v množství cca 0,2 až 0,4 hmotnostních % vsázky. 2.1 Technické a technologické jednotky dle přílohy č. 1 zákona č. 76/2002 Sb.:

2 Kelímková tavící pec typu Morgan BT výkon: 200 kg. h -1 taveniny tepelný příkon: 530 kw počet: 4 ks palivo: zemní plyn z veřejné sítě Tavící pec typu Striko Westofen CMHG - T800 - výkon: 370 kg. h -1 taveniny tepelný příkon: 465 kw počet: 2 ks palivo: zemní plyn z veřejné sítě 2.2 Technické a technologické jednotky mimo rámec přílohy č. 1 zákona č. 76/2002 Sb.: Tlakový lis CHL 400 t v počtu 4 ks Tlakový lis CHL 630 t v počtu 3 ks Tlakový lis CHL 750 t v počtu 2 ks Uvedené tlakové lisy jsou vybaveny odsávacím a filtračním zařízením KMA ULTRAVENT s automatickým čištěním filtračních buněk. Vyčištěný vzduch je vypouštěn zpět do výrobní haly, kde je rozptylován ventilátory. Odprašky jsou smývány užitkovou vodou a potrubím svedeny do jímky zaolejovaných vod, odkud jsou přečerpávány externí firmou k likvidaci. 2.3 Přímo spojené činnosti Předehřev pánví Odplynění taveniny pomocí N 2 Omílání odlitků - Otryskávání odlitků - Vodní hospodářství - 2 ks omílacích strojů 1 ks otryskávací stroj 3x chladící věž, 2x akumulační nádrž à l vody Výroba stlačeného vzduchu - 3 ks kompresoru Atmos: 1x výkon 1000 m 3 /h Skladování chemických látek a prostředků Nakládání s odpady Sklad motorové nafty Vytápění - kotel Buderus G334-XZ.. 2 x à 90 kw infrazářič Helios 10-I 13 x à 10,6 kw ohřívač Monzun VH 180E. 8 x à 22 kw ohřívač Monzun VH180ED 2 x à 22 kw ohřívač Monzun RTI300M. 5 x à 34 kw I. 2 x výkon 500 m 3 /h

3 V souladu s ustanovením 13 odst. 3 písm. d), odst. 4 a 6 zákona o integrované prevenci, ve vazbě na 14 téhož zákona, stanoví krajský úřad závazné podmínky provozu zařízení a s ním přímo spojených činností, dále postupy a opatření zabezpečující plnění těchto podmínek. V těchto podmínkách jsou zahrnuty podmínky uvedené ve vyjádření příslušného orgánu ochrany veřejného zdraví, které se dotýkají zájmů chráněných podle zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví v platném znění. 1. Ochrana ovzduší a emisní limity 1.1 Integrované povolení se vydává k provozu zvláště velkého zdroje znečišťování ovzduší Technologický soubor zařízení na tavení hliníkové suroviny a výrobu hliníkových odlitků za splnění emisních limitů uvedených v Tab. 1,2 a 3. Emisní zdroj Znečišťující látka Emisní limit (mg/m 3 ) tavící pec Morgan včetně hořáků tavící pec Striko bez hořáků TZL 20 NO CO 800 Pachové látky Emisní limit dle vyhlášky č. 356/2002 Sb. 50 OEUR.m 3 Tab. č. 1 : Emisní limity tavící pec Morgan a tavící pec Striko zvláště velký zdroj znečištění ovzduší Emisní zdroj Znečišťující látka Emisní limit (mg/m 3 ) Nové tryskací zařízení TZL 15 Tab. č. 2 : Emisní limity nové tryskací zařízení střední zdroj znečištění ovzduší Emisní zdroj Znečišťující látka Emisní limit dle NV č. 352/2002 Sb. (mg/m 3 ) Hořáky pecí Striko CO 100 NO Pachové látky Emisní limit dle vyhlášky č. 356/2002 Sb. 50 OEUR.m 3 Tab. č. 3 : Emisní limity hořáky pecí Striko střední zdroj znečištění ovzduší Emisní limity (TZL, NO 2 a CO) uvedené v tabulce č. 1 platí při vztažných podmínkách A dle NV č.353/2002 Sb.

4 Emisní limit uvedený v tabulce č. 2 platí při vztažných podmínkách A dle NV č.353/2002 Sb., pro nové tryskací zařízení s výduchem mimo halu. Emisní limity (CO a NO 2 ) uvedené v tabulce č. 3 platí pro koncentrace v suchém plynu za normálních podmínek (101,32 kpa, 0 C) při referenčním obsahu O 2 = 3%. Podmínky a) Stávající tryskací zařízení bude nahrazeno novým, s odsáváním vzdušniny samostatným výduchem mimo výrobní prostor tj. do venkovního prostředí v termínu do : b) Krajskému úřadu bude předložen odborný posudek a protokol s výsledky měření emisí u vyjmenovaného zařízení podle 17, vyhlášky č. 356/2002 Sb., v platném znění v termínu do 3 měsíců od nabytí právní moci integrovaného povolení. 1.2 Provozní řád zvláště velkého zdroje znečišťování ovzduší Integrovaným povolením se schvaluje provozní řád zvláště velkého zdroje znečišťování ovzduší. Provozní řád bude průběžně aktualizován a nejpozději do 5 dnů od aktualizace předložen KÚ Libereckého kraje, odboru životního prostředí a zemědělství k odsouhlasení. 2 Povolení a limity z hlediska ochrany vod Vzhledem k tomu, že nedochází k vypouštění odpadních vod provozovatelem zařízení do recipientu, nejsou stanoveny emisní limity. 2.1 Plán opatření pro případ havárie (dále jen havarijní plán ) Integrovaným povolením se schvaluje havarijní plán, který bude průběžně aktualizován a nejpozději do 5 dnů od aktualizace předložen krajskému úřadu, odboru životního prostředí a zemědělství k odsouhlasení. Důležitá telefonní čísla budou aktualizována minimálně jednou do roka. 3 Odpady 3.1 Integrovaným povolením se vydává souhlas k nakládání s nebezpečnými odpady (soustřeďování, shromažďování, třídění) uvedenými v tabulce č. 4.

5 Katalogové číslo Název druhu odpadu Kategorie Solné strusky z druhého tavení N Černé stěry z druhého tavení N Pevé odpady z čištění plynu N Odpadní řezné emulze a roztoky neobsahující halogeny N Kaly z obrábění obsahující nebezpečné látky N Odpadní materiál z otryskávání obsahující nebezpečné látky N Upotřebené brusné nástroje obsahující nebezpečné látky N Syntetické hydraulické oleje N Jiné hydraulické oleje N Syntetické motorové, převodové a mazací olej N Jiné motorové, převodové a mazací oleje N Kaly z odlučovačů oleje N Olej z odlučovačů oleje N Olej z odlučovačů oleje (Zaolejovaná voda z odlučovačů oleje) N Topný olej a motorová nafta N Jiné emulze N Odpady jinak blíže neurčené N Kaly nebo pevné odpady obsahující ostatní rozpouštědla N Obaly obsahujcí zbytky nebezpečných látek nebo obaly těmito látkami znečišťené N Absorpční činidla, filtrační materiály (včetně olejových filtrů jinak blíže neurčených), čiasticí tkaniny a ochranné oděvy znečištěné N nebezpečnými nebezpečnými látkamii Vyřazená zařízení obsahující nebezpečné složky neuvedená pod čísly až N Olověné akumulátory N Odpady obsahující ropné látky N Kaly z jiných způsobů čištění průmyslových odpadních vod obsahující nebezpečné látky N Kyseliny N Zásady N Zářivky a jiný odpad obsahující rtuť N Vyřazené elektrické a elektronické zařízení obsahující nebezpečné látky neuvedené pod čísly a N Tab. č. 4 : Seznam NO Nakládání s odpady bude prováděno za těchto podmínek 1) Nakládání s odpady bude prováděno v souladu s příslušnými ustanoveními zákona MŽP č.185/2001 Sb., o odpadech, v platném znění, včetně prováděcích předpisů, zvláště pak bude dán důraz na následující podmínky: A. Odpady budou vytříděny a shromažďovány po vytřídění do určených nádob a po naplnění odváženy oprávněnou firmou ke zneškodnění. Nádoby budou řádně označeny a zaměstnanci poučeni o nebezpečných vlastnostech odpadů a způsobu nakládání s nimi. B. Provozovatel důsledně zabezpečí třídění odpadů z výrobní činnosti v souladu se zákonem č. 185/2001 Sb., v platném znění.

6 C. Bude zpracován plán odpadového hospodářství podle 28 Vyhlášky č. 383/2001 Sb. v návaznosti na plán odpadového hospodářství kraje, pokud bude splněna podmínka 44 zákona č. 185/2001 Sb. Plán odpadového hospodářství bude zpracován do 1 roku ode dne vyhlášení závazné části řešení POH Libereckého kraje. 2) Pokud vzniknou při provozu zařízení další nebezpečné odpady neuvedené v tabulce č. 4, bude tato skutečnost oznámena krajskému úřadu do tří pracovních dnů od vzniku odpadu. Pokud krajský úřad vyhodnotí, že nedošlo k významné změně technologických postupů vedoucí ke změně integrovaného povolení, vztahuje se integrované povolení také na nakládání s tímto nebezpečným odpadem, a to za dodržení podmínek uvedených v integrovaném povolení a ustanovení zákona o odpadech a jeho prováděcích předpisů. V opačném případě bude provozovatel vyzván k podání žádosti o změnu IP. 4 Hluk Limit akustického tlaku na hranici pozemku závodu bude odpovídat NV č. 502/2000Sb., v platném znění tj. pro : Denní dobu 50 db (6:00 až 22:00) Pro noční dobu 40 db (22:00 až 6:00) 1) Bude provedena podrobná identifikace všech zdrojů hluku v dané lokalitě, včetně změření hlučnosti jednotlivých stacionárních zdrojů a hlučnosti pocházející ze zdrojů liniových (dopravní zatížení). 2) Na základě výsledků provedených měření bude zpracována a předložena krajskému úřadu a Krajské hygienické stanici LK hluková studie pro zařízení a bude navrženo řešení na odstranění nepříznivých dopadů zvýšené hladiny hluku zejména v době mezi 22:00-6:00 hod. a to v termínu do ) Do doby trvalého vyřešení hlukové zátěže budou realizována přechodná opatření ve formě instalace lehkých protihlukových zábran u konkrétních zdrojů hluku a přesměrování výduchů ventilace těchto zdrojů a to v termínu do Podmínky zajišťující ochranu zdraví člověka, zvířat a ochranu životního prostředí 1) Pro pracovníky přicházející do styku s nebezpečnými chemickými látkami a chemickými přípravky bude provedeno minimálně 1 x ročně periodické školení o účincích těchto látek na zdraví člověka, zvířat a životní prostředí. Školení bude provedeno k tomu pověřenou osobou, která je držitelem příslušného osvědčení. 2) Bude realizována retenční nádrž a lapol pro odvádění dešťových vod z manipulačních a parkovacích ploch v areálu závodu v termínu do 06/ Podmínky pro hospodárné využívání surovin a energie

7 1) Bude proveden energetický audit dle zákona č. 406/2000 Sb., ve znění zákona č. 359/2003 Sb., a ve smyslu vyhlášky č. 213/2001 Sb. s termínem do Požadovaná opatření vyplývající z tohoto auditu budou realizována v termínu do konce roku Opatření pro předcházení haváriím a omezování jejich případných následků 1) Závady a poruchy na zařízeních mající vliv na životní prostředí musí být opraveny předepsaným způsobem podle vnitřních provozních předpisů. 2) V případě havárie bude postupováno podle platného schváleného havarijního plánu. 8 Opatření pro provoz v situacích odlišných od podmínek běžného provozu 1) V případě, že nastane situace odlišná od podmínek běžného provozu, řídit se podle interních pokynů pro havarijní stavy. 2) Provozovatel zpracuje soubor opatření pro podmínky provozu za situace odlišné od podmínek běžného provozu s termínem do Způsob monitorování emisí a přenosů 1) Dle 8, odst. 2a) vyhlášky č. 356/2002 Sb. u zdrojů klasifikovaných jako zvláště velký zdroj, bude prováděno jednorázové měření, tj. dvakrát za kalendářní rok. 2) U zdrojů klasifikovaných jako střední zdroj znečištění se jmenovitým tepelným výkonem do 1 MW bude prováděno jednorázové měření jedenkrát za 5 kalendářních roků, při kterém se budou zjišťovat emise oxidů dusíku jako NO 2, oxidu uhelnatého jako CO a obsah kyslíku. První měření (hořáky Striko) bude provedeno v termínu do konce roku 2007 a u zařízení pro vytápění do konce roku ) Měření pachových látek bude provedeno v souladu s přílohou č. 8, bod 13) k vyhlášce č. 356/2002 Sb. a to v termínu do ) Provozovatel bude provádět jednorázové měření emisí u jmenovitě určeného zdroje (tavící pece) v rozsahu látek, které budou upřesněny na základě protokolu dle kapitoly 1.1 bodu b) tohoto rozhodnutí a odborného posudku a následně stanoveny krajem s ohledem na 48 odst.1 písm.v) zákona o ochraně ovzduší jako látky, jejichž emise je nutno zjišťovat pouze měřením, a to s četností dle 17 vyhl. č. 356/2002 Sb.,v platném znění tj. jednou za 3 kalendářní roky. 5) Všechna měření budou prováděna pouze autorizovanou osobou popřípadě osobou dle 15 odst. 14 zákona o ochraně ovzduší v platném znění a termín měření bude oznámen 14 dnů předem ČIŽP OI Liberec. 10 Postup vyhodnocování plnění podmínek integrovaného povolení

8 1) Provozovatel je povinen nejpozději do 31. března každého roku podávat krajskému úřadu, odboru životního prostředí a zemědělství na základě shromážděných údajů, zprávu o veškerých výsledcích monitorování za uplynulý kalendářní rok tak, aby prokázal dodržování podmínek integrovaného povolení. 2) Každá nezbytná změna provozu zařízení, zejména změna související s plněním závazných podmínek integrovaného povolení, musí být předem projednána s krajským úřadem. 3) Provozovatel je povinen vést provozní evidenci zvláště velkého a středního zdroje znečišťování ovzduší a zpracovat souhrnnou evidenci za kalendářní rok a předat ji ČIŽP OI Liberec, do 15. února následujícího roku. 4) Provozovatel je povinen vést průběžnou evidenci o odpadech a způsobech nakládání s nimi. 5) Provozovatel je povinen vést evidenci údajů o plnění závazných podmínek provozu. 6) Provozovatel je povinen předkládat roční zprávu o monitoringu ovzduší za kalendářní rok krajskému úřadu, odboru životního prostředí a zemědělství do 31.března. 7) Provozovatel je povinen každoročně zasílat do 15. února následujícího roku pravdivé a úplné hlášení o druzích, množství odpadů a způsobech nakládání s nimi a o původcích odpadů obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností příslušnému podle místa provozovny. 8) Provozovatel je povinen zjišťovat, vyhodnocovat a ohlašovat látky dle 22 odst. 1 zákona, jejichž emise a přenosy jsou za jeden kalendářní rok vyšší nebo shodné s množstvím stanoveným v NV č. 368/2003 Sb., o integrovaném registru znečišťování. 11 Opatření k vyloučení rizik možného znečišťování životního prostředí pocházejících ze zařízení po ukončení jeho činnosti 1) Pro případné ukončení provozu provozovatel zařízení zpracuje detailní harmonogram prací spojených s likvidací zařízení a provozních látek a surovin. Dále zajistí analýzy povrchových vod a půdy na možnou kontaminaci způsobenou používanými provozními látkami a na základě výsledků těchto analýz jejich dekontaminaci a rekultivaci dotčeného území. Provozovatel tento harmonogram předloží krajskému úřadu minimálně 1 měsíc před započetím prací. II. V souladu s ustanovením 44 odst. 2 zákona o integrované prevenci se ruší následující pravomocná rozhodnutí, stanoviska, vyjádření a souhlasy : 1) Rozhodnutí, kterým se uděluje souhlas k nakládání s nebezpečnými odpady č.j.:ržp/1/291/ ze dne 6. února 2002 vydané Okresním úřadem Liberec.

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení. společnosti KSM Castings CZ s.r.o., jako účastníku řízení dle 27 odstavce 1) správního

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení. společnosti KSM Castings CZ s.r.o., jako účastníku řízení dle 27 odstavce 1) správního Adresátům dle rozdělovníku Liberec 5. září 2006 Č. j.: KULK/31117/2006 Sp.Zn. : ORVZŽP 560/2006 Vyřizuje: Ing. Petr Čech Tel.: 485226391 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor rozvoje

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo

Více

Nové legislativní povinnosti pro zemědělské podnikatele

Nové legislativní povinnosti pro zemědělské podnikatele Nové legislativní povinnosti pro zemědělské podnikatele - nový zákon o ovzduší - ekologická újma Kroměříž Ing. Martina Svobodová Agroteam CZ s.r.o. OBSAH Nové povinnosti vyplývající ze zákona o ovzduší

Více

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení Liberec 10. září 2004 Č. j.: KULK 96/2004 Vyřizuje: Ťoková Kateřina Tel.: 485 226 385 Adresátům dle rozdělovníku R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor životního prostředí a zemědělství

Více

R O Z H O D N U T Í. o změně č. 2 integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í. o změně č. 2 integrovaného povolení KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/552/15 Spis. zn.: ZN/121/ŽP/15 Počet listů: 3 Počet příloh: 0 Počet listů příloh: 0 Vyřizuje: Mgr. Jaroslav

Více

KOORDINOVANÉ ZÁVAZNÉ STANOVISKO

KOORDINOVANÉ ZÁVAZNÉ STANOVISKO KOORDINOVANÉ ZÁVAZNÉ STANOVISKO V PROCESU ÚZEMNÍHO ROZHODOVÁNÍ ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ - o umístění stavby nebo zařízení (dále jen rozhodnutí o umístění stavby) -o změně využití území -o změně stavby a o změně

Více

c) Ministerstvo dopravy a poskytuje tyto tabulky provozovateli silničního vozidla

c) Ministerstvo dopravy a poskytuje tyto tabulky provozovateli silničního vozidla Kontrolní otázky podle zákona č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a o změně zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a o

Více

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení Adresátům dle rozdělovníku Liberec 28. června 2011 Sp. Zn. OŽPZ 165/2011 Č. j. KULK 3657/2011 Vyřizuje: Ing. Petr Čech Tel.: 485 226 391 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor životního

Více

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení Liberec 29. října 2008 Č. j.: KULK/59542/2008 Sp. zn.: ORVZŽP/1/2008 Vyřizuje: Bc. Lenka Maryšková Tel.: 485 226 499 Adresátům dle rozdělovníku R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor

Více

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení Adresátům dle rozdělovníku Liberec 11. května 2004 Č. j.: KULK/2714/2003 Vyřizuje: Ing. Petr Čech Tel.: 485226391 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje (dále jen krajský úřad ) jako příslušný

Více

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení podle 13 odst. 3 zákona o integrované prevenci

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení podle 13 odst. 3 zákona o integrované prevenci Adresátům dle rozdělovníku Č. j.: KULK 52369/2006 Spis č.: ORVZŽP 478/2006 Vyřizuje: Ing. Miroslav Kašák Telefon: 485 226 499 v Liberci 2.10.2006 R O Z H O D U T Í Krajského úřadu Libereckého kraje, odboru

Více

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1 k Vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Ulice: PSČ, obec: V.... dne..... Věc: OHLÁŠENÍ STAVBY podle ustanovení 104 odst. 2 písm. a) až

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 9 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Obecní úřad Výprachtice Stavební úřad PSČ, obec: Výprachtice č.p.3, 561 34 Výprachtice Věc: ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ podle ustvení

Více

Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu

Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ o o umístění stavby nebo zařízení o o změně stavby a o změně

Více

Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ

Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ *) Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. *) Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ [ 15 odst. 2 vodního zákona a 104 odst. 2 písm. n) stavebního zákona] udržovacích prací obnovy

Více

Operační program Životní prostředí 2007 2013

Operační program Životní prostředí 2007 2013 PODPORY A DOTACE Z OPERAČNÍHO PROGRAMU ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Operační program Životní prostředí 2007 2013 Prioritní osa 5 Omezování průmyslového znečišťování a snižování environmentálních rizik Ing. Miroslava

Více

Označování dle 11/2002 označování dle ADR, označování dle CLP

Označování dle 11/2002 označování dle ADR, označování dle CLP Označování dle 11/2002 označování dle ADR, označování dle CLP Nařízení 11/2002 Sb., Bezpečnostní značky a signály 4 odst. 1 nařízení 11/2002 Sb. Nádoby pro skladování nebezpečných chemických látek, přípravků

Více

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu MĚSTSKÝ ÚŘAD TÁBOR Odbor dopravy Žižkovo náměstí 2 390 15 Tábor Telefon: +420 381 486 111 Fax: +420 381 486 100 E-mail: posta@mu.tabor.cz

Více

OBČANŮ (DOMÁCNOSTÍ) 1) [ 15 vodního zákona] 1. Žadatel 2) Jméno, popřípadě jména, příjmení

OBČANŮ (DOMÁCNOSTÍ) 1) [ 15 vodního zákona] 1. Žadatel 2) Jméno, popřípadě jména, příjmení Městský úřad Dvůr Králové nad Labem odbor životního prostředí náměstí T.G. Masaryka 38 544 17 Dvůr Králové nad Labem ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ K DOMOVNÍ ČISTÍRNĚ ODPADNÍCH VOD, STUDNI NEBO JINÉMU VODNÍMU

Více

Tabulka 1 Závazné emisní limity při spalování zemního plynu pro kotle K1, K2 a K3

Tabulka 1 Závazné emisní limity při spalování zemního plynu pro kotle K1, K2 a K3 1. Emisní limity A.Ovzduší Emisní limity pro kotle K1, K2 a K3 : Kategorizace zdroje: Dle 54, odst. 8 zákona č. 86/2002 Sb. a přílohy č. 1 k ařízení vlády č. 52/2002 Sb. jsou kotle K1, K2 a K3 o celkovém

Více

K R A J S K Ý Ú Ř A D L I B E R E C K É H O K R A J E U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 odbor životního prostředí a zemědělství R O Z H O D N U T Í

K R A J S K Ý Ú Ř A D L I B E R E C K É H O K R A J E U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 odbor životního prostředí a zemědělství R O Z H O D N U T Í K R A J S K Ý Ú Ř A D L I B E R E C K É H O K R A J E U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 odbor životního prostředí a zemědělství Liberec 30. ledna 2004 Č. j.: KULK/3506/2003 Vyřizuje: Ing. Petr Beneš Tel.:

Více

závazné podmínky provozu

závazné podmínky provozu závazné podmínky provozu podle 13 odst. 3 písm. d), odst. 4, 5 a 6, 14, 15 odst. 2 a 3 zákona o integrované prevenci: 1. Emisní limity 1.1. Ovzduší Provozovatel má za povinnost v běžných provozních podmínkách

Více

Adresa příslušného úřadu: ČÁST A. I. Identifikační údaje stavby (název, účel stavby, místo)...

Adresa příslušného úřadu: ČÁST A. I. Identifikační údaje stavby (název, účel stavby, místo)... Adresa příslušného úřadu: Úřad: MěÚ Boskovice, odbor výstavby a ÚP Ulice: nám. 9. května 954/2 PSČ, obec: 680 11 Boskovice Věc: ŽÁDOST O POVOLENÍ PŘEDČASNÉHO UŽÍVÁNÍ STAVBY podle ustanovení 123 č. 183/2006

Více

R O Z H O D N U T Í. se ve výroku mění tak, že po změně zní :

R O Z H O D N U T Í. se ve výroku mění tak, že po změně zní : Liberec 4.dubna 2008 Č. j.: KULK/14919/2008 Sp.Zn.: ORVZŽP/89/2008 Vyřizuje: Kateřina Ťoková Tel.: 485 226 385 Adresátům dle rozdělovníku R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor rozvoje

Více

Zákon o nakládání s těžebním odpadem a o změně některých zákonů

Zákon o nakládání s těžebním odpadem a o změně některých zákonů M) ČESKÝ BÁŇSKÝ ÚŘAD A) Platné právní předpisy Zákon o ochraně a využití nerostného bohatství, (horní zákon), ve znění zákona ČNR č. 541/1991 Sb., zákona č. 10/1993 Sb., zákona č. 168/1993 Sb., zákona

Více

Zadávací dokumentace SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ

Zadávací dokumentace SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ Příloha č. 1 Oznámení o zahájení zadávacího řízení Zadávací dokumentace Název zakázky: SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ 1. Doba a místo plnění veřejné zakázky: Termín zahájení:

Více

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení Adresátům dle rozdělovníku Liberec 2. července 2009 Spis: ORVZŽP 1512/2008 Č. j.: KULK 41401/2009 Vyřizuje: Ing. Petr Beneš Tel.: 485 226 389 R O Z H O D U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor životního

Více

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení Adresátům dle rozdělovníku Č. j.: KULK/2587/2004 Vyřizuje: Ing. Miroslav Kašák Tel.: 485 226 499 Liberec 13. prosince 2004 R O Z H O D N U T Í Krajského úřadu Libereckého kraje, odboru životního prostředí

Více

VÍTKOVICE HEAVY MACHINERY a.s. Výroba a zpracování oceli Integrované povolení čj. MSK 180938/2006 ze dne 27.4.2007, ve znění pozdějších změn

VÍTKOVICE HEAVY MACHINERY a.s. Výroba a zpracování oceli Integrované povolení čj. MSK 180938/2006 ze dne 27.4.2007, ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. ktuální

Více

Přechod financování z MPSV na kraje k 1. 1. 2015. Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014

Přechod financování z MPSV na kraje k 1. 1. 2015. Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014 Přechod financování z MPSV na kraje k 1. 1. 2015 Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014 Povinnosti kraje Zajišťuje dostupnost poskytování sociálních služeb na svém území v souladu

Více

Omezení při používání rodenticidů

Omezení při používání rodenticidů Omezení při používání rodenticidů 51 Ochrana včel, zvěře, vodních a dalších necílových při používání přípravků (1) Fyzická nebo právnická osoba, která při podnikání používá přípravky ve venkovním prostředí,

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ V Praze dne: 10. 12. 2014 Číslo jednací: 153426/2014/KUSK Spisová značka SZ_153426/2014/KUSK Vyřizuje: Ing. Jana Hrbková / l. 860 Značka: OŽP / HrJ ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001

Více

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení podle 13 odst. 3 zákona o integrované prevenci

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení podle 13 odst. 3 zákona o integrované prevenci Adresátům dle rozdělovníku Č. j.: KULK 46581/2007 Spis zn.: ORVZŽP 175/2007 Vyřizuje: Ing. Miroslav Kašák Telefon: 485 226 499 v Liberci 15. října 2007 R O Z H O D N U T Í Krajského úřadu Libereckého kraje,

Více

1. podmínka : Dodržet závazné emisní limity. Tabulka 1 : Emisní zdroje a termíny dosažení závazného emisního limitu

1. podmínka : Dodržet závazné emisní limity. Tabulka 1 : Emisní zdroje a termíny dosažení závazného emisního limitu Ovzduší 1. podmínka : Dodržet závazné emisní limity. Tabulka 1 : Emisní zdroje a termíny dosažení závazného emisního limitu Emisní zdroj Technologický úsek AUDI výduch 001 Technologický úsek PQ 35 ŠKODA

Více

PRŮMYSLOVÝ LIHOVAR TRMICE INFORMACE O PRŮBĚHU PROVOZU. za období. až.

PRŮMYSLOVÝ LIHOVAR TRMICE INFORMACE O PRŮBĚHU PROVOZU. za období. až. Příloha č. 3 vzor formátu pravidelné zprávy PRŮMYSLOVÝ LIHOVAR TRMICE INFORMACE O PRŮBĚHU PROVOZU za období. až. Obsah: 1. Úvod... 2 2. Kapacita výroby lihu... 2 3. Kapacita výroby a sušení výpalků...

Více

Povolování zdrojů znečišťování ovzduší Irena Kojanová

Povolování zdrojů znečišťování ovzduší Irena Kojanová ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ ÚŘEDNÍKŮ PRO VÝKON STÁTNÍ SPRÁVY OCHRANY OVZDUŠÍ V ČESKÉ REPUBLICE Povolování zdrojů znečišťování ovzduší Irena Kojanová Povolení zdroje znečišťování ovzduší podle zákona č. 201/2012

Více

Aktualizace krajského programu ke zlepšení kvality ovzduší Ústeckého kraje Příloha III. Příloha III

Aktualizace krajského programu ke zlepšení kvality ovzduší Ústeckého kraje Příloha III. Příloha III Příloha III Porovnání spalování paliv v malém stacionárním zdroji ASCEND s.r.o. Strana 1 (celkem 10) Dle výsledků projektu, který porovnával emise ze spalování hnědého uhlí a jiných typů paliv (Státní

Více

Ohlášení stavby. nové stavby nástavby přístavby stavební úpravy změny stavby před dokončením ČÁST A.

Ohlášení stavby. nové stavby nástavby přístavby stavební úpravy změny stavby před dokončením ČÁST A. MĚSTSKÝ ÚŘAD UHERSKÉ HRADIŠTĚ Odbor dopravy Masarykovo náměstí 19 686 01 Uherské Hradiště odloučené pracoviště: Revoluční 1023 Ohlášení stavby podle ustanovení 104 odst. 2 písm. a) až d) zákona č. 183/2006

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ V Praze dne: 13. 11. 2014 Číslo jednací: 143734/2014/KUSK Spisová značka SZ_143734/2014/KUSK Vyřizuje: Ing. Jana Hrbková / l. 860 Značka: OŽP / HrJ ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001

Více

MASSAG, a.s. Povrchové úpravy Integrované povolení čj. MSK 170950/2006 ze dne 6. 3. 2007, ve znění pozdějších změn

MASSAG, a.s. Povrchové úpravy Integrované povolení čj. MSK 170950/2006 ze dne 6. 3. 2007, ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení. integrované povolení. pro zařízení

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení. integrované povolení. pro zařízení Adresátům dle rozdělovníku Liberec 20. listopadu 2009 Spis: OŽPZ 955/2009 Č. j.: KULK 68633/2009 Vyřizuje: Ing. Petr Beneš Tel.: 485 226 389 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor životního

Více

neviditelné a o to více nebezpečné radioaktivní částice. Hrozbu představují i freony, které poškozují ozónovou vrstvu.

neviditelné a o to více nebezpečné radioaktivní částice. Hrozbu představují i freony, které poškozují ozónovou vrstvu. OCHRANA OVZDUŠÍ Ovzduší je pro člověka jednou z nejdůležitějších složek, které tvoří životního prostředí a bez které se nemůže obejít. Vdechovaný vzduch a vše, co obsahuje, se dostává do lidského těla

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV. Tel.: 549 439 756 E-mail : lubos.dvoracek@tisnov.

MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV. Tel.: 549 439 756 E-mail : lubos.dvoracek@tisnov. MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV Č. j. MUTI 6127/2016/ODŽÚ/Dv-1 V Tišnově, 8. 3. 2016 Vyřizuje: Oprávněná úřední osoba: Luboš Dvořáček Tel.: 549 439

Více

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. /2013 Sb. VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 Vysvětlivky Rok

Více

Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci

Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci Místní akční skupina ORLICKO M A S Divišova 669, 564 01 Žamberk Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci Fiche č. 5 Moderní zemědělské podnikání Č. Příloha Forma Kontrola Povinné přílohy 1.

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ V Praze dne 14. 08. 2012 Č.j.: 1350/500/12, 54916/ENV/12 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon

Více

R O Z H O D N U T Í. podle 13 odst. 3 zákona. Se sídlem: Ralsko Boreček čp. 30, pošta Mimoň, PSČ 471 24 S přiděleným IČ: 40 23 02 95

R O Z H O D N U T Í. podle 13 odst. 3 zákona. Se sídlem: Ralsko Boreček čp. 30, pošta Mimoň, PSČ 471 24 S přiděleným IČ: 40 23 02 95 Adresátům dle rozdělovníku Liberec 9. února 2007 Sp. Zn. ORVZŽP/1160/2006 Č. j. KULK/79093/2006 Vyřizuje: Ing. Petr Beneš Tel.: 485 226 389 R O Z H O D U T Í Krajského úřadu Libereckého kraje, odboru rozvoje

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 VRŠOVICE, Vršovická 65 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ V Praze dne 28. 3. 2014 Č. j. 21154/ENV/14 podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní

Více

OBEC BŘEZOVÁ. OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře

OBEC BŘEZOVÁ. OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře OBEC BŘEZOVÁ BŘEZOVÁ 106, 747 44 BŘEZOVÁ U VÍTKOVA, IČ: 00299880, TEL.: 556 307 017, email: starosta@obec-brezova.cz OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře

Více

Informace o výsledcích kontrol provedených Magistrátem města Jablonec nad Nisou v roce 2015: Počet provedených kontrol Kontrolované

Informace o výsledcích kontrol provedených Magistrátem města Jablonec nad Nisou v roce 2015: Počet provedených kontrol Kontrolované Informace o výsledcích kontrol provedených Magistrátem města Jablonec nad Nisou v roce 2015: Odbor kancelář primátora Oddělení interního auditu a stížností: Dodržování zákona č. 320/2001 Sb. o finanční

Více

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek DATUM: 02.01.2011 ČÍSLO JEDNACÍ: VÝTISK ČÍSLO: BR-1/2011-2 Jediný POČET LISTŮ (STRAN): 3 (5) Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek vydaný k zabezpečení 8 nařízení vlády č. 462/2000

Více

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení Adresátům dle rozdělovníku Liberec 2. července 2007 Spis: ORVZŽP 1472/2006 Č. j.: KULK 27545/2007 Vyřizuje: Ing. Petr Beneš Tel.: 485 226 389 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor rozvoje

Více

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Prioritní osa 7 -Technická pomoc Praha - prosinec 2010 Verze 1.0 Ministerstvo dopravy www.opd.cz OBSAH Úvod...3 Obecná pravidla...4 Legislativní

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 7 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne...... Věc: OHLÁŠENÍ ODSTRANĚNÍ stavby terénních úprav zařízení podle ustanovení 128 zákona č.

Více

Výzva k podání nabídky Výběrové řízení

Výzva k podání nabídky Výběrové řízení Výzva k podání nabídky Výběrové řízení Obec Vacenovice si Vás dovoluje vyzvat k předložení nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu: Název zakázky: Název: Dotační management projektu Stavební úpravy

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 1 Identifikace provozovatele Obchodní firma nebo název/ Titul,

Více

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení Adresátům dle rozdělovníku Liberec 15. ledna 2009 Č. j.: KULK/1845/2009 Sp. zn.: ORVZŽP 1442/2008 Vyřizuje: Ing. Pavlína Švecová Tel.: 485 226 385 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor

Více

1. Ochrana ovzduší a emisní limity

1. Ochrana ovzduší a emisní limity 1. Ochrana ovzduší a emisní limity 1.1 Integrované povolení se vydává k provozu zvláště velkého zdroje znečišťování ovzduší Technologický soubor zařízení na tavení hliníkové suroviny a výrobu hliníkových

Více

Ing. Miloš Hrdý, MSc. bezpečnostní ředitel. Přílohy:

Ing. Miloš Hrdý, MSc. bezpečnostní ředitel. Přílohy: Příloha č. 6 a PODMÍNKY přístupu zaměstnanců cizích firem vykonávajících na základě smluvního vztahu činnosti pro ČNB k utajované informaci stupně utajení Vyhrazené Česká národní banka (dále jen,,čnb )

Více

SOUHRNNÁ PROVOZNÍ EVIDENCE A OZNÁMENÍ O POPLATKU ZVLÁŠTĚ VELKÝCH, VELKÝCH A STŘEDNÍCH STACIONÁRNÍCH ZDROJŮ ZNEČIŠŤOVÁNÍ OVZDUŠÍ

SOUHRNNÁ PROVOZNÍ EVIDENCE A OZNÁMENÍ O POPLATKU ZVLÁŠTĚ VELKÝCH, VELKÝCH A STŘEDNÍCH STACIONÁRNÍCH ZDROJŮ ZNEČIŠŤOVÁNÍ OVZDUŠÍ SOUHRNNÁ PROVOZNÍ EVIDENCE A OZNÁMENÍ O POPLATKU ZVLÁŠTĚ VELKÝCH, VELKÝCH A STŘEDNÍCH STACIONÁRNÍCH ZDROJŮ ZNEČIŠŤOVÁNÍ OVZDUŠÍ Název a adresa orgánu ochrany ovzduší příslušného pro Oznámení o poplatku

Více

Položka 17 1. Vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení anebo vydání rozhodnutí o změně vlivu užívání stavby na území

Položka 17 1. Vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení anebo vydání rozhodnutí o změně vlivu užívání stavby na území na stavebním úřadu (platné od 01.01.2013) dle přílohy č. 1 zákona č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů Úkon Položka 17 1. Vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení

Více

OBEC LEŠTINA U SVĚTLÉ

OBEC LEŠTINA U SVĚTLÉ OBEC LEŠTINA U SVĚTLÉ Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

SEZNAM SPRÁVNÍCH AKTŮ NAHRAZOVANÝCH INTEGROVANÝM POVOLENÍM

SEZNAM SPRÁVNÍCH AKTŮ NAHRAZOVANÝCH INTEGROVANÝM POVOLENÍM Ministerstvo životního prostředí Sekce technické ochrany životního prostředí Odbor posuzování vlivů na životní prostředí a integrované prevence Čj. Datum - /ENV/13 16. 01. 2014 SEZNAM SPRÁVNÍCH AKTŮ NAHRAZOVANÝCH

Více

Úplné znění výrokové části integrovaného povolení

Úplné znění výrokové části integrovaného povolení Úplné znění výrokové části integrovaného povolení Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. V souladu s 19a odst. 7 zákona o integrované prevenci je rozhodné znění výrokových částí

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh. NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. / ze dne [ ]

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh. NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. / ze dne [ ] KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ Návrh V Bruselu dne... C NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. / ze dne [ ] kterým se stanoví technické požadavky a správní postupy v souvislosti s neobchodním letovým provozem a kterým

Více

Právnické osobě GALVAN CZ s.r.o. se sídlem Oderská 687, 702 00 Ostrava - Přívoz, IČ 25815571, se vydává. integrované povolení

Právnické osobě GALVAN CZ s.r.o. se sídlem Oderská 687, 702 00 Ostrava - Přívoz, IČ 25815571, se vydává. integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik DEZA, a.s. Masarykova 753 757 01 VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ IDDS: av3cdzk datum oprávněná úřední osoba číslo jednací spisová značka

Více

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE

NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE NAŘÍZENÍ JIHOČESKÉHO KRAJE č. 1/2011, kterým se zřizuje přírodní památka Granátová skála Rada Jihočeského kraje vydává dne 8. 3. 2011 podle 77a odst. 2 v souladu s ustanovením 36 zákona č. 114/1992 Sb.,

Více

Změny v právních předpisech s dopady na RÚIAN. Marika Kopkášová

Změny v právních předpisech s dopady na RÚIAN. Marika Kopkášová Změny v právních předpisech s dopady na RÚIAN Marika Kopkášová Obsah 1) realizované (2015, 2016) - novela vyhlášky č. 326/2000 Sb. - novela zákona č. 128/2000 Sb., o obcích - změna stavebního zákona 2)

Více

datum: 27. 08. 2013 vyřizuje: Ing. Hana Havelková telefon: 386 720 727 ROZHODNUTÍ

datum: 27. 08. 2013 vyřizuje: Ing. Hana Havelková telefon: 386 720 727 ROZHODNUTÍ O D B O R Ž I V O T Í H O P R O S TŘEDÍ, ZEMĚDĚLSTVÍ A LESICTVÍ Čj.: KUJCK 46312/20132 OZZL/5/Hav Sp.zn.: OZZL 22718/2013/mipi datum: 27. 08. 2013 vyřizuje: Ing. Hana Havelková telefon: 386 720 727 I.

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2015,

Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, OBEC RADSLAVICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce

Více

č.j.: HSOS - 11611-6/2015

č.j.: HSOS - 11611-6/2015 č.j.: HSOS - 11611-6/2015 ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY podle 156 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) a vyhlášky č. 232/2012 Sb., o podrobnostech

Více

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy Veřejnoprávní smlouva č. 1/2015 o poskytnutí dotace dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Na základě usnesení zastupitelstva obce Čáslavsko

Více

2. Za vydání územního rozhodnutí ve zjednodušeném územním řízení vybere správní úřad poplatek ve výši poloviny sazby příslušného poplatku.

2. Za vydání územního rozhodnutí ve zjednodušeném územním řízení vybere správní úřad poplatek ve výši poloviny sazby příslušného poplatku. Zákon č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích - znění od 1.1.2013. Položka 17 1. Vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení anebo vydání rozhodnutí o změně vlivu užívání stavby na území 14) a) ke

Více

PARDUBICKÝ KRAJ Krajský úřad

PARDUBICKÝ KRAJ Krajský úřad PARDUBICKÝ KRAJ Krajský úřad odbor životního prostředí a zemědělství Dle rozdělovníku Váš dopis zn.: Ze dne: 29. 8. 2008 Číslo jednací: OŽPZ/39598-4/08/SY Vyřizuje: Sýkora Telefon: 466 026 356 E-mail:

Více

Zámek Prostějov statické zajištění mostku přes zámecký příkop

Zámek Prostějov statické zajištění mostku přes zámecký příkop Zámek Prostějov statické zajištění mostku přes zámecký příkop 1 DOKUMENTACE Zámek Prostějov statické zajištění mostku přes zámecký příkop NAKLÁDÁNÍ S ODPADY Zámek Prostějov statické zajištění mostku přes

Více

ZMČ 7/6.6 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015

ZMČ 7/6.6 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015 Rada městské části Brno-Židenice ZMČ 7/6 ZMČ 7/6.6 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015 Název: Aktualizace znění přílohy č. 1 a přílohy č. 2 obecně závazné vyhlášky

Více

Vyjádření k oznámení k záměru přeložka silnice II/240 ( R7-D8) úsek mezi rychlostní silnicí R7, dálnice D8 a silnicí II. třídy č.

Vyjádření k oznámení k záměru přeložka silnice II/240 ( R7-D8) úsek mezi rychlostní silnicí R7, dálnice D8 a silnicí II. třídy č. Krajský úřad Středočeského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Středočeského kraje Zborovská 11 150 21 Praha 5 OBECNÍ ÚŘAD obce Velké Přílepy Pražská 162 252 64 Velké Přílepy Vyjádření k oznámení

Více

B.1 Technické a technologické jednotky dle přílohy č. 1 zákona o integrované prevenci:

B.1 Technické a technologické jednotky dle přílohy č. 1 zákona o integrované prevenci: Krajský úřad Libereckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Úplné znění podmínek integrovaného povolení č.j.:kulk/22657/2008 ze dne 18. března 2009 společnosti International Automotive Components

Více

BÍLSKO. Změna č. 2 A.1. NÁVRH ZMĚNY - TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍ PLÁN OBCE. : Olomoucký. : Městský úřad Litovel, odbor výstavby

BÍLSKO. Změna č. 2 A.1. NÁVRH ZMĚNY - TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍ PLÁN OBCE. : Olomoucký. : Městský úřad Litovel, odbor výstavby ÚZEMNÍ PLÁN OBCE BÍLSKO Změna č. 2 A.1. NÁVRH ZMĚNY - TEXTOVÁ ČÁST OBEC : Bílsko OKRES : Olomouc KRAJ : Olomoucký POŘIZOVATEL OBJEDNATEL : Městský úřad Litovel, odbor výstavby Obec Bílsko PROJEKTANT :

Více

NÁVRH ZPRÁVY O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DLOUHOŇOVICE

NÁVRH ZPRÁVY O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DLOUHOŇOVICE NÁVRH ZPRÁVY O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DLOUHOŇOVICE za období 05/2012 07/2016 ve smyslu ustanovení 55 odst. 1 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) v platném

Více

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2016

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2016 Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2016 Tajemník Městského úřadu Moravský Beroun dne 12.08.2016 v souladu se zákonem č. 312/2002

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

veřejná zakázka Zateplení školských zařízení v obvodu MOaP 3. část - CZ.1.02/3.2.00/13.20570

veřejná zakázka Zateplení školských zařízení v obvodu MOaP 3. část - CZ.1.02/3.2.00/13.20570 Odůvodnění veřejné zakázky veřejná zakázka Zateplení školských zařízení v obvodu MOaP 3. část - CZ.1.02/3.2.00/13.20570 Tato veřejná zakázka je zadávána v souladu se zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných

Více

1) V identifikačních údajích se stanoví hlavní a další kategorie činností dle přílohy č. 1 k zákonu o integrované prevenci a nově zní takto:

1) V identifikačních údajích se stanoví hlavní a další kategorie činností dle přílohy č. 1 k zákonu o integrované prevenci a nově zní takto: Velká Hradební 3118/48, 400 02 Ústí nad Labem odbor životního prostředí a zemědělství Mondi Štětí a.s. Litoměřická 272 411 08 Štětí Datum: 27. 5. 2014 Jednací číslo: 3849/ZPZ/2013/IP-10/Z13/Sk JID: 26026/2014/KUUK

Více

Obsah činnosti a složení bezpečnostní rady a krizového štábu kraje a obce s rozšířenou působností

Obsah činnosti a složení bezpečnostní rady a krizového štábu kraje a obce s rozšířenou působností Částka 149 Sbírka zákonů č. 431 / 2010 Strana 5617 431 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 22. prosince 2010, kterým se mění nařízení vlády č. 462/2000 Sb. k provedení 27 odst. 8 a 28 odst. 5 zákona č. 240/2000 Sb.,

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY DLE 156 ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY DLE 156 ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů ZADAVATEL: Armádní Servisní, příspěvková organizace Sídlem: Podbabská 1589/1, 160 00 Praha 6 - Dejvice Jednající: Ing. MBA Dagmar Kynclová, ředitelka IČ: 604 60 580 Veřejná zakázka: Zateplení obvodového

Více

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik INTEGRA, a.s. Zemědělská č.p. 53 664 63 ŽABČICE datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 7. září 2010 Ing. et Ing. Ondřej

Více

Relevantní legislativa

Relevantní legislativa Centrum dopravního výzkumu, v. v. i. Líšeňská 33a 636 00 Brno Ing. Libor Krejčí Kontrola dodržování mezinárodní dohody ADR Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu

Více

Adresa příslušného úřadu. V... dne... podle ustanovení 125 odst. 4 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon)

Adresa příslušného úřadu. V... dne... podle ustanovení 125 odst. 4 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Toužim Ulice: Sídliště 428 PSČ, obec: 364 01 Toužim V... dne...... Věc: ŽÁDOST O OVĚŘENÍ ZJEDNODUŠENÉ DOKUMENTACE (PASPORTU) STAVBY podle ustanovení 125 odst.

Více

IP_ Univerzální výrobna hnojiv (NPK, LV, DASA) rok 2014 Stránka 1 z 18

IP_ Univerzální výrobna hnojiv (NPK, LV, DASA) rok 2014 Stránka 1 z 18 IP_ Univerzální výrobna hnojiv (NPK, LV, DASA) rok 2014 Stránka 1 z 18 Podmínky integrovaného povolení Stanovené limity (emisní limity, ostatní limity, limitní hodnoty) Označení části IP 1. Ochrana ovzduší

Více

OBJEDNÁVÁNÍ A VÝDEJ LÉKAŘSKÝCH TISKOPISŮ S MODRÝM PRUHEM

OBJEDNÁVÁNÍ A VÝDEJ LÉKAŘSKÝCH TISKOPISŮ S MODRÝM PRUHEM OBJEDNÁVÁNÍ A VÝDEJ LÉKAŘSKÝCH TISKOPISŮ S MODRÝM PRUHEM 1. Základní informace: Odbor sociální MMK vykonává podle 13 zákona č. 167/1998 Sb., o návykových látkách a o změně některých dalších zákonů, v platném

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ PRO ZAŘÍZENÍ SOUBORU CHEMICKÝCH VÝROB DEZA, A.S., VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ PRO ZAŘÍZENÍ SOUBORU CHEMICKÝCH VÝROB DEZA, A.S., VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ PRO ZAŘÍZENÍ SOUBORU CHEMICKÝCH VÝROB DEZA, A.S., VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE

Více

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele,

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele, Doporučení MMR k postupu zadavatelů při zpracování odůvodnění účelnosti veřejné zakázky, při stanovení obchodních podmínek pro veřejné zakázky na stavební práce a při vymezení podrobností předmětu veřejné

Více

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 4. Základní informace Jedná se o uložení inženýrských sítí v souvislosti

Více

Cihelna Hlučín s.r.o., 748 11 Hlučín. Integrované povolení čj. MSK 131052/2007 ze dne 3.12.2007

Cihelna Hlučín s.r.o., 748 11 Hlučín. Integrované povolení čj. MSK 131052/2007 ze dne 3.12.2007 V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ PEDAGOGA PRO DĚTI, ŽÁKY A STUDENTY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM V SOUKROMÝCH A CÍRKEVNÍCH ŠKOLÁCH NA ROK 2010 Č. j.: 24 525/2009-61 V Praze dne 17. prosince

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

OBEC Babice Zastupitelstvo obce Babice Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 kterou se vydává požární řád obce

OBEC Babice Zastupitelstvo obce Babice Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 kterou se vydává požární řád obce OBEC Babice Zastupitelstvo obce Babice Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Babice se na svém zasedání dne 4. 4. 2016 usnesením č. 4/7/2016 usneslo vydat

Více

O Z N Á M E N Í. Návrhy národních plánů povodí Labe/Dunaje jsou dostupné k nahlédnutí: v listinné podobě na adrese:

O Z N Á M E N Í. Návrhy národních plánů povodí Labe/Dunaje jsou dostupné k nahlédnutí: v listinné podobě na adrese: O Z N Á M E N Í Č.j. 78658/2014 Podle 25 zákona č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon), ve znění pozdějších předpisů, se zveřejňují uživatelům vody a veřejnosti k připomínkám:

Více