INFORMACE O PRODUKTECH. Přenosná měřicí ramena

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "INFORMACE O PRODUKTECH. Přenosná měřicí ramena"

Transkript

1 INFORMACE O PRODUKTECH ROMER Absolute Arm Přenosná měřicí ramena

2 ROMER Absolute Arm Absolutní hodnota Kontrola kvality, kontrola, ověření ve stroji, zpětná analýza, virtuální montáž nebo 3D modelování. Kdykoli potřebujete něco takového, pomůže vám měřicí rameno ROMER Absolute Arm. Je to mnohem více než pouhý metrologický nástroj jeho hodnota spočívá v jeho univerzálnosti. Přenosnost, stabilita, nízká hmotnost a výkonné laserové skenery činí z měřicího ramene ROMER Absolute Arm univerzální nástroj pro 3D měření, analýzu a digitalizaci, který může používat kdokoli a kdekoli i po minimálním proškolení. Na rozdíl od mnoha jiných měřicích zařízení nevyžaduje měřicí rameno ROMER Absolute Arm žádnou dobu přípravy nebo inicializaci díky stabilní konstrukci z uhlíkových vláken a absolutním čítačům. Měřicí rameno jednoduše přenesete k měřenému dílu, zapnete je a můžete začít s měřením. Zvýšení produktivity ve všech průmyslových odvětvích Obvyklé průmyslové obory: Typické měřicí aplikace: Automobilový průmysl Letecký průmysl Obecné průmyslové využití Tváření Slévárenství Svařované kovové výrobky Výroba strojních zařízení Sportovní vybavení Potrubí a trubky Zemědělství a těžká technika Stavba lodí a člunů železnice Archeologický výzkum a restaurování historických objektů Plechové díly Formy a zápustky / nářadí Obráběné díly Nastavení a vyrovnání přípravků a upevňovacích prvků Roury a montáž potrubí Porovnávání předlohy systému CAD s dílem Vyrovnávání Reverzní inženýrství Virtuální montáž Surová karoserie Kontrola nástrojů na stroji Kontrola kompozitů Tlakové lití a modely

3

4 NEJDŮLEŽITĚJŠÍ FUNKCE MĚŘICÍHO RAMENE ROMER ABSOLUTE ARM RDS Software RDS určený pro ramena ROMER zahrnuje technologii SMART, která umožňuje kompletní správu kontrol přímo v místě měření a také monitorování teploty a otřesů. Laserové skenování Měřicí rameno ROMER Absolute Arm je k dispozici se zcela integrovaným, vysoce výkonným laserovým skenerem nebo s externím laserovým skenerem HP-L-20.8 pro nejnáročnější skenovací úlohy. Měřicí ramena ROMER Absolute Arm jsou jediné, skutečně prověřené skenovací systémy, které jsou dnes na trhu. Automatické rozpoznání sondy Inteligentní rychlá výměna sond: Dotykové sondy lze kdykoli vyměnit aniž by bylo potřeba provádět novou kalibraci. Možnost opakovatelné montáže sondy u ramena ROMER Absolute Arm umožňuje vyměňovat sondy během provozu dle potřeby. Okamžitá zpětná vazba Měřicí rameno ROMER ABSOLUTE ARM poskytuje operátorovi okamžitou akustickou a hmatovou zpětnou vazbu, díky čemuž je možné používat měřicí rameno Romer Absolute Arm i v těch nejnáročnějších průmyslových prostředích.

5 Absolutní snímače Inicializace a čas strávený zahříváním patří minulosti rameno stačí jen zapnout a můžete začít měřit. Měřicí rozsah Velikost je důležitá: Měřicí rameno ROMER Absolute Arm je k dispozici v sedmi délkách, od 1,5 do 4,5 m. Certifikace Všechna měřicí ramena ROMER Absolute Arm včetně skenovacích systémů procházejí certifikací B K dispozici jsou i dodatečné certifikace dle VDI/VDE Model ROMER Absolute Arm Compact nabízíme s možností výběru certifikace podle normy ISO nebo B Zero G Protizávaží Zero G eliminuje moment v základně a prvcích ramena, takže usnadňuje ovládání při namontování ramena ve vertikální poloze. SmartLock Jestliže není měřicí rameno ROMER Absolute Arm používáno, můžete jej bezpečně zajistit v klidové poloze. Technologie SmartLock rovněž umožňuje zafixování ramene v jakékoli mezilehlé poloze. Balíčky funkcí Díky snadno vyměnitelným balíčkům funkcí je možné kdykoli rozšířit funkce měřicího ramena ROMER Absolute Arm. K dispozici jsou balíčky funkcí pro bezdrátovou komunikaci, bezdrátové skenování a provoz na baterie.

6 ROMER Absolute Arm komentáře uživatelů Hexagon Metrology je náš cenný a spolehlivý partner a měřicí rameno ROMER Absolute Arm garantuje kvalitu našich produktů. Marcin Wojciechowski, Solaris, Sroda Wielkopolska, Polsko Výrazným zkrácením smyčky zpětné vazby mezi měřením ve výrobě a procesem návrhu současně šetříme čas a dosahujeme lepších výsledků. Steve Ruggiero, Pratt & Whitney, CT, USA Ramena jsou velmi kvalitní. Nyní nacházíme na výrobcích chyby, o kterých jsme předtím nevěděli, manipulace s ramenem je ve srovnání s předchozími typy excelentní a díky snadné výměně sond je práce s rameny uživatelsky velmi komfortní. Sam Harper, Red Bull Technology Milton Keynes, UK Díky své univerzálnosti rameno dokonale vyhovuje našim potřebám: okamžitě jsme viděli, kde nám šetří čas při seřízení saní, ale nyní pro něho nacházíme využití, o kterém jsme předtím ani nesnili. Kristan Bromley, Světový šampion ve skeletonu a prezident Bromley Technologies, Bromley Technologies Rotherham, UK Hexagon Metrology nám pomáhá optimalizovat všechny oblasti vozu a motoru což přináší výsledky na trati. Naši inženýři si jsou jisti, že měření pomocí ramen ROMER jsou přesnější než měření prováděná dřívějšími metodami kontroly. Doug Duchardt, Hendrick Motorsports, NC, USA Když stojíte uprostřed upínacího přípravku, absolutní čítače na měřicím rameni ROMER jsou dokonalé, protože je NEMusíte nijak kalibrovat. Peter Haase, Bombardier Bautzen, Německo Úspora času je klíčový faktor. Co dřív trvalo dny, nyní trvá hodiny. Procento zmetků jsme téměř úplně eliminovali. Tony Wells, Fabspeed, PA, USA Měřicí rameno ROMER Absolute Arm zaručuje přesnost, jakou potřebujeme ke kontrole geometrie bicyklů na závodech. Žádný jiný měřicí systém by nám neumožnil zkontrolovat celý rám s tolerancí 100 mikronů za necelých 10 minut. Johan Kucaba, Union Cycliste Internationale (UCI), Aigle, Švýcarsko

7 SNADNO DOSAŽITELNÁ PŘESNOST Tisíce uživatelů ve všech průmyslových oborech spoléhají na přenosná měřicí ramena od Hexagon Metrology. Tito uživatelé oceňují, jak jsou měřicí ramena ROMER Absolute Arm navržena a jak jim usnadňují každodenní měření. STEJNĚ INDIVIDUÁLNÍ JAKO VAŠE APLIKACE Feature Pack Feature Packy ROMER rozvinou plný potenciál přenosného měřicího ramene. Tato vyměnitelná rozšíření je možné namontovat na zadní část ramena, aby poskytla nové funkce: ROMER Mobility Pack zahrnuje akumulátor a WiFi komunikaci, čímž měřicímu ramenu ROMER Absolute Arm propůjčuje maximální flexibilitu. ROMER Scanning Pack obsahuje rozhraní pro laserové skenery. Uhlíková vlákna zajišťují, že rameno si stoprocentně zachovává své parametry za veškerých podmínek okolního prostředí, např. při změnách teploty. Balíček bezdrátového skenování ROMER je určen pro integrované laserové skenery, což umožňuje vysokorychlostní skenování kompletně bez použití kabelů. SpinGrip usnadňuje manipulaci s ramenem u velkých dílů. Okamžitá zpětná vazba prostřednictvím akustického navádění a hmatového rozhraní umožňuje uživateli, aby si byl jist výsledky měření. Uživatelské pomůcky, například zápěstí s integrovanou funkcí myši, osvětlení dílu a integrovaná digitální kamera, jsou navrženy pro usnadnění průmyslových měření prováděných na jakémkoli místě. Protizávaží ZeroG vyvažuje rameno v ruce uživatele a proměňuje bolestivý ergonomický zážitek v příjemný a produktivní. Příslušenství K dispozici jsou různé sondy, stativy a stojany pro různá využití: všechna měřicí ramena ROMER Absolute Arm jsou připravena pracovat v nejrůznějších typech prostředí. Připraveny jsou stovky položek příslušenství.

8 ROMER Absolute Arm Univerzální metrologický nástroj Měřicí rameno ROMER Absolute Arm ROMER ABSOLUTE ARM S INTEGROVANÝM LASEROVÝM SKENEREM Měřicí rameno ROMER Absolute Arm se šesti osami je navrženo pro vysoce přesné dotykové měření nespočetných typů obrobků. Umožňuje spolehlivé měření a kontrolu pomocí dotykových sond téměř libovolných součástí včetně plechových dílů, plastových komponent nebo struktur z uhlíkových vláken. Budou-li vaše měřicí úlohy vyžadovat laserové skenování později, můžete kdykoli provést příslušnou aktualizaci. Volnost pohybu: s plně integrovaným a certifikovaným laserovým skenerem RS3 získáte všestranný měřicí systém pro téměř jakékoli měření. Kontrola mraků bodů, porovnání produktů, zpětná analýza, rychlá výroba prototypů, virtuální montáž nebo CNC obrábění jsou jen některé z typických aplikací laserových skenerů, které je možné přidat do bohatého portfolia aplikací dotykových měření. Integrovaný laserový skener je určen k zachycení dat téměř z jakéhokoli povrchu. Nevyžaduje přípravnou dobu ani přídavné kabely či řídicí jednotky. Měření pomocí skeneru i sondy se kombinují v průběhu jedné softwarové relace.

9 MĚŘICÍ RAMENO ROMER ABSOLUTE ARM S EXTERNÍM LASEROVÝM SKENEREM ROMER TUBE INSPECTION SOLUTION Měřicí rameno ROMER Absolute Arm s externím skenerem je špičková platforma pro laserové skenování navržená pro laserový skener HP-L-20.8 společnosti Hexagon Metrology. V kombinaci se skenerem HP-L-20.8 nabízí rameno ROMER Absolute Arm prvotřídní výkon i na těch nejsložitějších površích. Automatická laserová kontrola znamená, že je možné snímat různé barvy povrchu během jednoho průchodu. Díky unikátní technologii plovoucího bodu použité u laserového skeneru HP-L-20.8 je šířka skenování a hustota bodů naprosto variabilní, což zaručuje maximálně detailní skenování právě když je nejvíce zapotřebí. Řešení ROMER Tube Inspection pokrývá všechny 3 hlavní úlohy měření trubek v jednom bezkontaktně pracujícím produktu: kontrolu a definici trubek, měření geometrie a dokonce je prostřednictvím korekce programu pro ohýbání možná i komunikace s CNC stroji pro ohýbání trubek. Řešení ROMER Tube Inspection je jediným přenosným řešením kontroly trubek na trhu. Lze jej přemístit k obrobku a měřit potrubí, vedení, hadice či trubky přímo na místě, což šetří čas a námahu. Zpětná analýza trubek a hadic je neuvěřitelně rychlá, a není zapotřebí žádné složité laserové skenování.

10 ROMER Absolute Arm technické tabulky ROMER ABSOLUTE ARM COMPACT TECHNICKÉ ÚDAJE B ISO Model Měřicí rozsah Opakovatelnost bodu Prostorová přesnost MPEp MPEe Hmotnost ramene m / 3.9 ft mm / in. ± mm / in. 8 µm 5+L/40 18 µm 10.2 kg / 22.5 lbs m / 3.9 ft mm / in. ± mm / in. 6 µm 5+L/65 15 µm 10.8 kg / 23.8 lbs Hodnoty opakovatelnosti bodu měření a prostorové přesnosti dle B MPEp je Maximální přípustná chyba sondy dle normy ISO MPEe je prostorová chyba měření dle normy ISO Všeobecně, hodnota MPEe chyby je určující pro stanovení přesnosti měřícího ramene. Výběr certifikace: B89 nebo ISO? Měřicí rameno ROMER Absolute Arm Compact nabízíme s možností výběru ze dvou certifikací: B nebo ISO Každá certifikace udává přesnost ramene jiným způsobem. B89 je standardní certifikace obvykle používána pro PCMMs a zohledňuje výkonnost ramen (objemovou přesnost a opakovatelnost bodů). Certifikace ISO je certifikace pro stacionární SMS, která definuje přesnost ramene podle proměnné L, kde L se rovná délce prováděného měření. Čím je měření delší, tím je hodnota L vyšší a tím nižší je přesnost měření. ROMER ABSOLUTE ARM COMPACT Prostorová přesnost dle ISOI (MPEe) (µm) RA7312 RA Přesnost (mm) Délka měření RA7512 RA7312

11 Specifikace 6osého měření řada 73 řada 75 Model Měřicí rozsah Opakovatelnost bodu 1 Prostorová přesnost 2 Hmotnost ramene m / 6.6 ft mm / in. ± mm / in. 7.4 kg / 16.3 lbs m / 8.2 ft mm / in. ± mm / in. 7.7 kg / 17.0 lbs m / 9.8 ft mm / in. ± mm / in. 8.0 kg / 17.6 lbs m / 11.5 ft mm / in. ± mm / in. 8.3 kg / 18.3 lbs m / 13.1 ft mm / in. ± mm / in. 8.6 kg / 19.0 lbs m / 14.8 ft mm / in. ± mm / in. 8.9 kg / 19.6 lbs m / 6.6 ft mm / in. ± mm / in. 7.7 kg / 17.0 lbs m / 8.2 ft mm / in. ± mm / in. 8.0 kg / 17.6 lbs m / 9.8 ft mm / in. ± mm / in. 8.3 kg / 18.3 lbs m / 11.5 ft mm / in. ± mm / in. 8.6 kg / 19.0 lbs m / 13.1 ft mm / in. ± mm / in. 8.9 kg / 19.6 lbs m / 14.8 ft mm / in. ± mm / in 9.2 kg / 20.3 lbs Všechny specifikace jsou v souladu s normou B K dispozici je rovněž certifikace dle VDI/VDE Specifikace 7osého snímání a skenování Model 3 Měřicí rozsah Opakovatelnost bodu měření 1 Prostorová přesnost snímání 2 Přesnost skenovacího systému SI4 systému SE4 (se ske- ramene Přesnost skeno vacího Hmotnost (se systémem RS3) nerem HP-L-20.8) SI Hmotnost ramene SE 1 Test opakovatelnosti bodu je referenční test k určení opakovatelnosti měření ramene pomocí kuličkové sondy. Měřený kužel je umístěn před strojem. Body se měří z více přístupových směrů. Vypočítá se průměrná poloha bodu a odchylka každého bodu od průměrného středu. Výsledek představuje maximální rozsah dělený dvěma. 2 Test prostorové přesnosti nejpřesněji odráží oprávněná očekávání výkonu stroje v praktických měřicích aplikacích, neboť zahrnuje opakované měření certifikovaného délkového standardu v několika místech a orientacích v pracovním prostoru ramene a výsledná měření srovnává se skutečnou délkou. Test prostorové přesnosti je nejvhodnější test k určení přesnosti a opakovatelnosti stroje. Výsledkem je maximální odchylka měřené vzdálenosti minus teoretická délka. Podmínky prostředí Provozní teplota: 0 C 50 C (32 F 122 F) Skladovací teplota: C (-22 F 158 F) Relativní vlhkost: 10% 90% bez kondenzace Provozní nadmořská výška: m ( stop) Označení shody Shoda s označením CE: Ano Požadavky na napájení iverzální celosvětové napětí 110V 240V řada 73 řada SI/SE 7325SI/SE 7330SI/SE 7335SI/SE 7340SI/SE 7345SI/SE 7520SI/SE 7525SI/SE 2.0 m / 6.6 ft. 2.5 m / 8.2 ft. 3.0 m / 9.8 ft. 3.5 m / 11.5 ft. 4.0 m / 13.1 ft. 4.5 m / 14.8 ft. 2.0 m / 6.6 ft. 2.5 m / 8.2 ft mm mm mm mm mm mm mm mm ± mm ± mm ± mm ± mm ± mm ± mm ± mm ± mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm kg 18.3 liber 8.6 kg 19.0 liber 8.9 kg 19.6 liber 9.2 kg 20.3 liber 9.5 kg 20.9 liber 9.8 kg 21.6 liber 8.6 kg 19.0 liber 8.9 kg 19.6 liber 7.9 kg 17.4 liber 8.2 kg 18.1 liber 8.5 kg 18.7 liber 8.8 kg 19.4 liber 9.1 kg 20.1 liber 9.4 kg 20.7 liber 8.2 kg 18.1liber 8.5 kg 18.7 liber 3 SI označuje měřicí ramena ROMER Absolute Arm s integrovaným skenerem a označení SE platí pro měřicí ramena ROMER Absolute Arm s externím skenerem. 4 Test přesnosti skenovacího systému nejpřesněji odráží oprávněná očekávání výkonu stroje v praktických měřicích aplikacích při použití metody laserového skenování. Tento test spočívá v měření matně šedé kuličky v 5ti různých polohách ramene. V každé poloze ramene se kulička skenuje z 5ti různých směrů tak, aby byla naskenována většina plochy kuličky. Výsledkem je maximální 3D vzdálenost od středu 5ti kuliček. Veškeré specifikace měření byly získány měřicím ramenem ROMER Absolute Arm namontovaným k základní desce ROMER nebo k magnetické desce a použitím 15mm ocelové kuličkové sondy o délce 50 mm za stabilních podmínek prostředí. 7530SI/SE 3.0 m / 9.8 ft mm ± mm mm mm kg 20.3 liber 8.8 kg 19.4 liber 7535SI/SE 3.5 m / 11.5 ft mm ± mm mm mm kg 20.9 liber 9.1 kg 20.1 liber 7540SI/SE 4.0 m/ 13.1 ft mm ± mm mm mm kg 21.6 liber 9.4 kg 20.7 liber 7545SI/SE 4.5 m / 14.8 ft mm ± mm mm mm kg 22.3 liber 9.7 kg 21.4 liber Všechny specifikace jsou v souladu s normou B MĚŘICÍ RAMENO ROMER ABSOLUTE ARM, LASEROVÉ SKENERY Integrovaný skener RS3 Externí skener HP-L-20.8 Specifikace skeneru Max. počet sejmutých bodů bodů/s bodů/s Počet bodů na řádek 4600 max Frekvence 100 Hz max Hz Šířka řádku (střední dosah) min. 46 mm 176 mm / 104 mm / 51 mm / 40 mm / stř. 65 mm 220 mm / 130 mm / 63 mm / 51 mm / max. 85 mm 231 mm / 148 mm / 75 mm / 60 mm / Pracovní vzdálenost (střední dosah) 150 mm ± 50 mm 180 mm ± 40 mm Minimální rozestupy bodů (střední dosah) mm mm Řízení výkonu laseru Poloautomatické po řádcích Poloautomatické po řádcích Přesnost 2 sigma / 30 μm 1 sigma/9 µm Rozptyl snímaných hodnot P (koule 95%:Tr:ODS) n.a. 36 μm Hmotnost 340 g 410 g Řídicí jednotka Ne Ne Třída laseru Třída 2M Třída 2 Provozní teplota 5 C 40 C (41 F 104 F) 10 C 42 C (50 F 108 F) *ISO :2013

12 Nástroje pro přesné měření Přenosná měřicí ramena Laser Tracker systémy & stanice Skenery s bílým světlem Snímací systémy pro SMS Portálové SMS Multisenzorové a optické systémy Nejpřesnější souřadnicové měřící stroje SMS s horizontálním ramenem Mostové SMS automatizovaná řešení Software Společnost Hexagon Metrology nabízí komplexní nabídku výrobků a služeb pro veškeré aplikace průmyslového měření v automobilovém, leteckém, energetickém a lékařském průmyslu. Podporujeme své zákazníky poskytováním měřicích informací po celou dobu životního cyklu výrobku od vývoje a konstrukce až po výrobu, montáž a finální kontrolu. S více než 20 výrobními závody a 70 středisky pro kontrolu přesnosti zajišťujícími služby či ukázky výrobků a sítí více než 100 distribučních partnerů na pěti kontinentech zajistíme našim zákazníkům plnou kontrolu jejich výrobních procesů, zdokonalování kvality výrobků a zvyšování efektivity výrobních provozů po celém světě. Hexagon je přední světový poskytovatel informačních technologií, které zvyšují produktivitu a kvalitu napříč průmyslovými a geoprostorovými aplikacemi. Řešení společnosti Hexagon integruje senzory, software, znalosti prostředí a zákaznické pracovní postupy do inteligentních informačních ekosystémů, které poskytují užitečné informace. Ty se pak používají v široké škále důležitých odvětví. Skupina Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) má v současnosti přes zaměstnanců ve 46 zemích a čistý obrat přibližně 2,6 miliardy EUR. Další informace naleznete na Další informace naleznete na webové adrese Hexagon Metrology. Part of Hexagon Všechna práva vyhrazena. Díky neustálému vyvíjení nových produktů si vyhrazuje právo na změny specifikací výrobků bez předchozího upozornění.

LASEROVÝ SKENER HP-L-8.9

LASEROVÝ SKENER HP-L-8.9 INFORMACE O PRODUKTECH LASEROVÝ SKENER HP-L-8.9 Cenově dostupný laserový skener pro měřicí rameno ROMER Absolute Arm 2 LASEROVÝ SKENER HP-L-8.9 HLAVNÍ FAKTA Laserové snímání dostupné všem HP-L-8.9 je dostupné

Více

PŘEHLED ŘEŠENÍ ROMER PRO KONTROLU TRUBEK

PŘEHLED ŘEŠENÍ ROMER PRO KONTROLU TRUBEK PŘEHLED ŘEŠENÍ ROMER PRO KONTROLU TRUBEK ŘEŠENÍ ROMER PRO KONTROLU TRUBEK Systém ROMER Tube Inspection pro kontrolu trubek může kontrolovat, měřit a zpětně analyzovat instalační trubky, kabely, potrubí

Více

SLUŽBY PRO PŘENOSNÁ MĚŘÍCÍ RAMENA ROMER, LASEROVÉ TRACKERY A TPS STANICE LEICA

SLUŽBY PRO PŘENOSNÁ MĚŘÍCÍ RAMENA ROMER, LASEROVÉ TRACKERY A TPS STANICE LEICA AFTERMARKET SLUŽBY PRO PŘENOSNÁ MĚŘÍCÍ RAMENA ROMER, LASEROVÉ TRACKERY A TPS STANICE LEICA RYCHLÝ A VYSOCE KOMPETENTNÍ SERVIS PRO VAŠE MĚŘÍCÍ SYSTÉMY Jednou z hlavních priorit naší společnosti je poskytování

Více

Brožura k výrobku. Leitz Reference Xe. Souřadnicový měřicí stroj

Brožura k výrobku. Leitz Reference Xe. Souřadnicový měřicí stroj Brožura k výrobku Leitz Reference Xe Souřadnicový měřicí stroj 2 Leitz Reference Xe Coordinate Measuring Machine Souřadnicový měřicí stroj pro malé a střední podniky Leitz Reference Xe Malé a střední podniky,

Více

Katalog výrobků. Hexagon metrology

Katalog výrobků. Hexagon metrology Katalog výrobků Hexagon metrology WLS400M 2 wls400 Hexagon Metrology WLS400 Technologie skenování s bílým světlem od firmy Hexagon Metrology využívá digitálních obrazů a nově vyvinutých algoritmů pro přesné

Více

PRODUKTOVÁ BROŽURA ABSOLUTE ARM PRAKTICKÉ VŠESTRANNÉ PRODUKTIVNÍ DÍKY PROMYŠLENÉ KONSTRUKCI

PRODUKTOVÁ BROŽURA ABSOLUTE ARM PRAKTICKÉ VŠESTRANNÉ PRODUKTIVNÍ DÍKY PROMYŠLENÉ KONSTRUKCI PRODUKTOVÁ BROŽURA ABSOLUTE ARM PRAKTICKÉ VŠESTRANNÉ PRODUKTIVNÍ DÍKY PROMYŠLENÉ KONSTRUKCI Laserové skenování. Bodové měření. Měření trubek. Analýza kompozitů. Vysoká rychlost. Vysoká přesnost. Pevnost

Více

PIONEER Kvalitní a cenově dostupný souřadnicový měřící stroj

PIONEER Kvalitní a cenově dostupný souřadnicový měřící stroj PIONEER Kvalitní a cenově dostupný souřadnicový měřící stroj Coordinate Measuring Machines www.sheffieldmeasurement.com PIONEER... PIONEER je ideální volbou pro zákazníky, kteří kupují jejich první souřadnicový

Více

PŘEHLED PRODUKTŮ. m&h LASEROVÉ SYSTÉMY USTAVOVÁNÍ NÁSTROJŮ Měření v obráběcím stroji rychle a přesně

PŘEHLED PRODUKTŮ. m&h LASEROVÉ SYSTÉMY USTAVOVÁNÍ NÁSTROJŮ Měření v obráběcím stroji rychle a přesně PŘEHLED PRODUKTŮ m&h LASEROVÉ SYSTÉMY USTAVOVÁNÍ NÁSTROJŮ Měření v obráběcím stroji rychle a přesně LASEROVÉ SYSTÉMY USTAVOVÁNÍ NÁSTROJŮ... Způsob použití a měřicí programy Pro zajištění konstantní výrobní

Více

Voestalpine Automotive Components: absolutní přesnost od zapracování nástrojů až po sériovou výrobu

Voestalpine Automotive Components: absolutní přesnost od zapracování nástrojů až po sériovou výrobu Příklad použití Voestalpine Automotive Components: absolutní přesnost od zapracování nástrojů až po sériovou výrobu Sídlo společnosti: Schwäbisch Gmünd Systém GOM: ATOS Triple Scan Software GOM: ATOS Professional,

Více

On-line datový list. FLOWSIC150 Carflow MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJE PRŮTOKU

On-line datový list. FLOWSIC150 Carflow MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJE PRŮTOKU On-line datový list FLOWSIC150 Carflow A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Objednací informace Typ Výrobek č. FLOWSIC150 Carflow Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se mohou

Více

PRIMA Bilavčík, s. r. o., 9. května 1182, Uherský Brod, tel.: ,

PRIMA Bilavčík, s. r. o., 9. května 1182, Uherský Brod, tel.: , - Měřicí přístroje - Zakázková měření - Centrum počítačové tomografie - Akreditovaná kalibrační laboratoř - Vzdělávací centrum PRIMA AKADEMIE - Servis měřicí techniky PRIMA Bilavčík, s. r. o., 9. května

Více

On-line datový list FLOWSIC60 PŘÍSTROJE PRO MĚŘENÍ RYCHLOSTI PROUDĚNÍ

On-line datový list FLOWSIC60 PŘÍSTROJE PRO MĚŘENÍ RYCHLOSTI PROUDĚNÍ On-line datový list A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Objednací informace TNÍ MĚŘENÍ PROUDĚNÍ VZDUCHU PRO BÁŇSKÉM PRŮMYSLU Typ Výrobek č. Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku

Více

WHERE QUALITY COMES TOGETHER

WHERE QUALITY COMES TOGETHER WHERE QUALITY COMES TOGETHER OBSAH 04 Úvod: Všechny aspekty metrologie 06 Hexagon: Měřicí technologie a služby světové úrovně 08 Řešení vašich potřeb v oblasti metrologie 10 Měření v libovolném měřítku

Více

Přehled produktových řad. Lector63x Inteligentní. Flexibilní. Intuitivní. KAMEROVÉ ČTEČKY KÓDŮ

Přehled produktových řad. Lector63x Inteligentní. Flexibilní. Intuitivní. KAMEROVÉ ČTEČKY KÓDŮ Přehled produktových řad Lector63x Inteligentní. Flexibilní. Intuitivní. Výhody A TNÍ. FLEXIBILNÍ. INTUITIVNÍ. B C D E F Lector63x nabízí optimální kombinaci výkonu a flexibility v kompaktním pouzdru.

Více

Bezkontaktní systém ustavování nástrojů NC4

Bezkontaktní systém ustavování nástrojů NC4 Katalogový list H-2000-2244-05-B Bezkontaktní systém ustavování nástrojů NC4 Změření nástroje a zjištění poškozeného nástroje kdekoli v dosahu paprsku Komponenty systému Systém ustavování nástrojů NC4

Více

Optický měřicí přístroj. Česká verze

Optický měřicí přístroj. Česká verze Optický měřicí přístroj Česká verze MT1 Velký rozsah měření v kompaktním a praktickém optickém měřicím přístroji pro soustružené a broušené díly. Jeho jedinečné provedení poskytuje přímý přístup k dílu,

Více

Infračervený teploměr

Infračervený teploměr Infračervený teploměr testo 830 rychlé, bezdotykové měření povrchové teploty Laserové označení místa měření a velká optika pro přesné měření i při větších vzdálenostech C Rychlé zjištění měřené hodnoty

Více

3D MĚŘÍCÍ STŮL ŘADA MIRACLE

3D MĚŘÍCÍ STŮL ŘADA MIRACLE 3D MĚŘÍCÍ STŮL ŘADA MIRACLE 1 Miracle (zázrak) CMM - reprezentuje plně automatizované CMM Všechna tři vodící tělesa jsou vyrobena z vysoce kvalitního granitu, zachovávají si své vlastnosti a tvrdost i

Více

Přesné strojírenství. nově nabízíme: laserový systém

Přesné strojírenství. nově nabízíme: laserový systém Přesné strojírenství nově nabízíme: laserový systém ACP300-COMPACT laserový systém ACP300-COMPACT KOMPAKTNÍ A FLEXIBILNÍ LASEROVÝ SYSTÉM Víceúčelový mobilní laserový systém ACP300-COMPACT je určený pro

Více

Infračervený teploměr

Infračervený teploměr Infračervený teploměr testo 835 Rychlý a přesný infračervený teploměr pro řemeslo a průmysl Bezpečné a přesné měření až do oblasti vysokých teplot. 4-bodový laser zobrazuje přesně oblast měření a eliminuje

Více

Infračervený teploměr

Infračervený teploměr Infračervený teploměr testo 830 rychlé, bezdotykové měření povrchové teploty C Laserové označení místa měření a optika pro přesné měření i při větších vzdálenostech Rychlé zjištění měřené hodnoty dvěmi

Více

Infračervený teploměr

Infračervený teploměr Infračervený teploměr testo 830 rychlé, bezdotykové měření povrchové teploty Laserové označení místa měření a velká optika pro přesné měření i při větších vzdálenostech C Rychlé zjištění měřené hodnoty

Více

Přehled produktových řad. OL1 Přesné vedení v dráze v plném spektru SENZORY PRO MĚŘENÍ VZDÁLENOSTI

Přehled produktových řad. OL1 Přesné vedení v dráze v plném spektru SENZORY PRO MĚŘENÍ VZDÁLENOSTI Přehled produktových řad OL1 Přesné vedení v dráze v plném spektru Výhody A DENÍ V DRÁZE V PLNÉM SPEKTRU B C D Přesná detekce v rozsahu mikrometrů E F OL1 je díky svému 10 mm širokému světelnému pásu s

Více

IQ Easy firmy Simco-ION

IQ Easy firmy Simco-ION IQ Easy firmy Simco-ION Nová generace zařízení pro inteligentní ovládání statické elektřiny Firma Simco-ION představuje novou generaci výrobků pro účinnou eliminaci statické elektřiny, elektrostatické

Více

Leica Rugby CLA a CLH. První upgradovatelné lasery. Stvořeno k přeměnám. leica-geosystems.com

Leica Rugby CLA a CLH. První upgradovatelné lasery. Stvořeno k přeměnám. leica-geosystems.com Leica Rugby CLA a CLH První upgradovatelné lasery Stvořeno k přeměnám leica-geosystems.com Leica Rugby CLA Schopnost rychlého přizpůsobení a reakce na potřeby během vykonávané práce jsou pro vaše projekty

Více

Mida Set ODNÍMATELNÉ, VYSOCE PŘESNÉ MĚŘÍCÍ RAMENO PRO ZAMĚŘENÍ A KONTROLU NÁSTROJŮ NA SOUSTRUZÍCH. Výhody. Dotykové sondy.

Mida Set ODNÍMATELNÉ, VYSOCE PŘESNÉ MĚŘÍCÍ RAMENO PRO ZAMĚŘENÍ A KONTROLU NÁSTROJŮ NA SOUSTRUZÍCH. Výhody. Dotykové sondy. Mida et Programové vybavení Laser Ramena pro Přenosové systémy ODNÍMTELNÉ, VYOCE PŘENÉ MĚŘÍCÍ RMENO PRO ZMĚŘENÍ KONTROLU NÁTROJŮ N OUTRUZÍCH Marposs MID et TM je měřící rameno včetně spínací měřící hlavy

Více

On-line datový list MCS100FT-C SYSTÉMY CEMS

On-line datový list MCS100FT-C SYSTÉMY CEMS On-line datový list A B C D E F Technická data v detailu Systém Objednací informace Typ Výrobek č. Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se mohou odlišovat a závisí na dané

Více

SurfaceMeasure. Bezkontaktní řádková laserová sonda pro souřadnicové měřicí stroje

SurfaceMeasure. Bezkontaktní řádková laserová sonda pro souřadnicové měřicí stroje Souřadnicové měřicí stroje Bezkontaktní řádková laserová sonda pro souřadnicové měřicí stroje SurfaceMeasure PRC 1376 Nová skenovací sonda se automaticky přizpůsobí povrchovým vlastnostem obrobku a poskytuje

Více

Software Form Control

Software Form Control Měření na kliknutí myši. Tak jednoduchá je kontrola obrobku v obráběcím centru pomocí měřícího softwaru FormControl. Nezáleží na tom, zda má obrobek obecné 3D kontury nebo běžný 2.5D charakter. Uživatel

Více

Infračervený teploměr

Infračervený teploměr Infračervený teploměr testo 835 Rychlý a přesný infračervený teploměr pro řemeslo a průmysl Bezpečné a přesné měření až do oblasti vysokých teplot. 4-bodový laser zobrazuje přesně oblast měření a eliminuje

Více

On-line datový list. DWS Pallet SYSTÉMY TRACK AND TRACE

On-line datový list. DWS Pallet SYSTÉMY TRACK AND TRACE On-line datový list A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Technická data v detailu Vlastnosti MTBF Výluky Schopnost kalibrace Aplikace Mechanika/elektrika Rozměry, systém (d š v) Rozměry, systém (d š v)

Více

FAST picker TP80. Čtyřosý průmyslový robot picker

FAST picker TP80. Čtyřosý průmyslový robot picker Čtyřosý průmyslový robot picker Jedinečná řada čtyřosých a šestiosých robotů pro všechny aplikace Kdykoliv potřebují výrobní podniky ve své výrobě navýšit rychlost, opakovatelnost a spolehlivost, představují

Více

Robustní provedení Robustní vodicí sloupec i měřicí hlava Vysoce přesný měřicí systém s kontrolní měřicí hlavou, systém není citlivý na nečistoty

Robustní provedení Robustní vodicí sloupec i měřicí hlava Vysoce přesný měřicí systém s kontrolní měřicí hlavou, systém není citlivý na nečistoty - 2-16 Nový výškoměr Chcete-li dosáhnout přesných výsledků jednoduše a rychleji, je zde nový výškoměr. Výškoměr je použitelný v dílně i ve výrobě. Přesně jak to od našich měřidel očekáváte. Uživatelsky

Více

On-line datový list. DWS Pallet SYSTÉMY TRACK AND TRACE

On-line datový list. DWS Pallet SYSTÉMY TRACK AND TRACE On-line datový list DWS Pallet A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Technická data v detailu Vlastnosti MTBF Výluky Schopnost kalibrace Aplikace Výkon Rychlost osy měření Maximální velikost objektu Minimální

Více

On-line datový list MAC800 ANALYZÁTOROVÉ SYSTÉMY DLE SPECIFIKACE ZÁKAZNÍKA

On-line datový list MAC800 ANALYZÁTOROVÉ SYSTÉMY DLE SPECIFIKACE ZÁKAZNÍKA On-line datový list A B C D E F Objednací informace Typ Výrobek č. Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se mohou odlišovat a závisí na dané aplikaci a zákaznické specifikaci.

Více

efficiency in laser cutting Bystar L Velkoformátové laserové řezací systémy na plechy, roury a profily

efficiency in laser cutting Bystar L Velkoformátové laserové řezací systémy na plechy, roury a profily efficiency in laser cutting Bystar L Velkoformátové laserové řezací systémy na plechy, roury a profily 2 Bystar L velký, přesný a autonomní Vzhledem k velikosti pracovní oblasti překračují univerzálně

Více

BySpeed Pro. laser cutting. efficiency in. Dynamický úsporný balíček pro maximální spolehlivou produkci

BySpeed Pro. laser cutting. efficiency in. Dynamický úsporný balíček pro maximální spolehlivou produkci efficiency in laser cutting BySpeed Pro Dynamický úsporný balíček pro maximální spolehlivou produkci 2 BySpeed Pro dynamické, efektivní, nepostradatelné BySpeed Pro je dynamický úsporný balíček pro maximální

Více

Měření geometrie náprav

Měření geometrie náprav FWA 4630 měření geometrie podvozku, pro všechna osobní a lehká užitková vozidla Unikátní pojetí 3D měření geometrie silničních vozidel. FWA 4630 disponuje všemi výhodami běžnými pro 3D technologii. Měření

Více

On-line datový list FLOWSIC200 PŘÍSTROJE PRO MĚŘENÍ RYCHLOSTI PROUDĚNÍ

On-line datový list FLOWSIC200 PŘÍSTROJE PRO MĚŘENÍ RYCHLOSTI PROUDĚNÍ On-line datový list FLOWSIC200 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Objednací informace Typ Výrobek č. FLOWSIC200 Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se mohou odlišovat a

Více

Flow-X PRŮTOKOMĚR. On-line datový list

Flow-X PRŮTOKOMĚR. On-line datový list On-line datový list Objednací informace A PRO MĚŘENÍ PLYNU TRAZVUKOVÝCH PLYNOMĚRŮ OD SPOB SICK C D Popis produktu E F Typ Výrobek č. Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se

Více

On-line datový list GM960 PROCESNÍ ŘEŠENÍ

On-line datový list GM960 PROCESNÍ ŘEŠENÍ On-line datový list A B C D E F Objednací informace Typ Výrobek č. Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se mohou odlišovat a závisí na dané aplikaci a zákaznické specifikaci.

Více

Flow-X PRŮTOKOMĚR. On-line datový list

Flow-X PRŮTOKOMĚR. On-line datový list On-line datový list A B D E F H I J K L M N O P Q R S T Objednací informace Typ Výrobek č. Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se mohou odlišovat a závisí na dané aplikaci

Více

Elcometer 415 Digitální tloušťkoměr

Elcometer 415 Digitální tloušťkoměr Elcometer 415 Digitální tloušťkoměr Digitální tloušťkoměr Elcometer 415 Jednoduché, rychlé a přesné měření tloušťky povlaku v odvětvích s využitím nátěrových a práškových barev. Rychlý a přesný, více měření

Více

Přehledový katalog stroje. PRAECISA série PSC GREEN DRIVE Elektrohydraulické ohraňovací lisy G.A.D.E.

Přehledový katalog stroje. PRAECISA série PSC GREEN DRIVE Elektrohydraulické ohraňovací lisy G.A.D.E. Přehledový katalog stroje PRAECISA série PSC GREEN DRIVE Elektrohydraulické ohraňovací lisy G.A.D.E. Vlastnosti a charakteristika ohraňovacích lisů série PSC GREEN DRIVE Ohraňovací lisy G.A.D.E. PRAECISA

Více

On-line datový list FLOWSIC200 FLOWSIC200 / FLOWSIC200 PŘÍSTROJE PRO MĚŘENÍ RYCHLOSTI PROUDĚNÍ

On-line datový list FLOWSIC200 FLOWSIC200 / FLOWSIC200 PŘÍSTROJE PRO MĚŘENÍ RYCHLOSTI PROUDĚNÍ On-line datový list FLOWSIC200 FLOWSIC200 / FLOWSIC200 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Objednací informace Typ Výrobek č. FLOWSIC200 Na vyžádání Tento produkt nespadá podle článku 2 (4) do oblasti

Více

On-line datový list FLOWSIC30 FLOWSIC30 / FLOWSIC30 PLYNOMĚR

On-line datový list FLOWSIC30 FLOWSIC30 / FLOWSIC30 PLYNOMĚR On-line datový list FLOWSIC30 FLOWSIC30 / FLOWSIC30 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Objednací informace Typ Výrobek č. FLOWSIC30 Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku

Více

Innovation Centre. NICe. nikken-world.com

Innovation Centre. NICe. nikken-world.com Innovation Centre e u r o p e NICe nikken-world.com NIKKEN Filozofie Každodenního Výzkumu Společnost NIKKEN se zavázala posunovat hranice moderní výroby a věří, že se to odráží v naší nabídce nejlepší

Více

GLOBAL LINE VŠESTRANNÉ SOUŘADNICOVÉ MĚŘICÍ STROJE BROŽURA K PRODUKTU

GLOBAL LINE VŠESTRANNÉ SOUŘADNICOVÉ MĚŘICÍ STROJE BROŽURA K PRODUKTU GLOBAL LINE VŠESTRANNÉ SOUŘADNICOVÉ MĚŘICÍ STROJE BROŽURA K PRODUKTU 2 HEXAGON MANUFACTURING INTELLIGENCE HexagonMI.com PŘIZPŮSOBENÉ PRO MAXIMÁLNÍ PRODUKTIVITU Přizpůsobitelnost a rozsah jsou charakteristické

Více

IRB 1660ID Vysoce výkonný robot ID pro obloukové svařování a obsluhu strojů

IRB 1660ID Vysoce výkonný robot ID pro obloukové svařování a obsluhu strojů Per Loewgren, globální manažer pro výrobky pro oblast středně velkých robotů, obloukové svařování, řezání a nepřetržité laserové svařování IRB 1660ID Vysoce výkonný robot ID pro obloukové svařování a obsluhu

Více

DYNAMIC. 2015 BLUE RAY a.s., All rights reserved

DYNAMIC. 2015 BLUE RAY a.s., All rights reserved DYNAMIC DYNAMIC MODULÁRNÍ KONSTRUKCE FLEXIBILITA PRODUKTIVNÍ ŘEŠENÍ kompaktní portálové 5-ti osé CNC centrum se dvěma řízenými motory na ose X (gantry) obrábění plastů kompozitů hliníku polystyrenu dřeva

Více

Technická specifikace. PRAECISA série PS Elektrohydraulické ohraňovací lisy G.A.D.E.

Technická specifikace. PRAECISA série PS Elektrohydraulické ohraňovací lisy G.A.D.E. Technická specifikace PRAECISA série PS Elektrohydraulické ohraňovací lisy G.A.D.E. Vlastnosti a charakteristika ohraňovacích lisů série PS Ohraňovací lisy G.A.D.E. PRAECISA série PS Ohraňovací lisy PRAECISA

Více

RESM. Úhlový snímač. Funkce systému

RESM. Úhlový snímač. Funkce systému Katalogový list L-9517-9324-02-D Úhlový snímač RESM Snímač RESM je tvořen kompaktní prstencovou stupnicí z nerezavějící oceli, jenž má na obvodu vyznačeno dělení s roztečí µm. Součástí stupnice je optická

Více

Elcometer 311 Digitální tloušťkoměr pro automobilový průmysl

Elcometer 311 Digitální tloušťkoměr pro automobilový průmysl Elcometer 311 Digitální tloušťkoměr pro automobilový průmysl Digitální tloušťkoměr pro automobilový průmysl Elcometer 311 Elcometer 311 je v současnosti nejrychlejším tloušťkoměrem určeným pro automobilový

Více

Digitální video mikroskop navržený pro flexibilní kontrolu, řízení jakosti, měření a digitální záznam.

Digitální video mikroskop navržený pro flexibilní kontrolu, řízení jakosti, měření a digitální záznam. Katalogový list www.abetec.cz ESD digitální kamera Flexia HM OP-019 195 Obj. číslo: 106000751 Výrobce: Optilia Anotace Digitální video mikroskop navržený pro flexibilní kontrolu, řízení jakosti, měření

Více

FA 510 / FA 515 Nové senzory rosného bodu se sofistikovaným servisním konceptem

FA 510 / FA 515 Nové senzory rosného bodu se sofistikovaným servisním konceptem FA 510 / FA 515 Nové senzory rosného bodu se sofistikovaným servisním konceptem Ve srovnání s předchozími běžnými senzory s analogovými výstupy 4...20 ma je nová generace senzorů rosného bodu vybavená

Více

STOLNÍ ZNAČICÍ SYSTÉM

STOLNÍ ZNAČICÍ SYSTÉM NetMarker KOMPAKTNÍ STOLNÍ ZNAČICÍ SYSTÉM NetMarker KOMPAKTNÍ STOLNÍ ZNAČICÍ SYSTÉM Inovativní stolní CNC značicí systém NetMarker vyniká kvalitou značení, jednoduchostí obsluhy a možností připojení do

Více

DMS 680. Univerzální délkoměr. kalibrace měřidel dle směrnic ISO 9000

DMS 680. Univerzální délkoměr. kalibrace měřidel dle směrnic ISO 9000 DMS 680 Univerzální délkoměr kalibrace měřidel dle směrnic ISO 9000 2 Univerzální délkoměr DMS 680 Pro pravidelnou kalibraci měřidel, měrek, pracovních měřidel a etalonů - naprostá shoda Abbého principu.

Více

GF Piping Systems Malé & lehké. Elektrické pohony typu EA15-250

GF Piping Systems   Malé & lehké. Elektrické pohony typu EA15-250 GF Piping Systems www.titan-plastimex.cz Malé & lehké Elektrické pohony typu EA15-250 Plně utěsněné Hřídel pro integrované nouzové manuální ovládání LED trubice Motor Slot pro příslušenství Displej chybové

Více

Kalibrační přístroje Strana 353

Kalibrační přístroje Strana 353 Kalibrační přístroje Mikrometrické výškoměry Height Mastery Strana 344 Délkové měřicí přístroje - Check Mastery Strana 348 Kalibrační přístroje Strana 353 343 Digitální mikrometrické výškoměry Height Mastery

Více

Vertikální soustruhy APPLICATIONREPORT. OMNITRAC TRACKER3 Ultraportable Laser Tracker. Měření velkých dílů laser trackerem

Vertikální soustruhy APPLICATIONREPORT. OMNITRAC TRACKER3 Ultraportable Laser Tracker. Měření velkých dílů laser trackerem APPLICATIONREPORT Měření velkých dílů laser trackerem OMNITRAC TRACKER3 Ultraportable Laser Tracker Automated Precision Europe GmbH Im Breitspiel 17 69126 Heidelberg Tel: +49 (0) 6221 729 805 0 Fax: +49

Více

Ernest-Lehnert Fertigungsmesstechnik GmbH

Ernest-Lehnert Fertigungsmesstechnik GmbH Naše schopnosti Váš úspěch Společnost Ernest Lehnert GmbH. 25 let zkušeností Mezinárodní působnost Řešení specifických úloh Nepřetržitý vývoj: Od klasické projekční kanceláře, s důrazem na pneumatické

Více

Řízení a zavěšení.

Řízení a zavěšení. Řízení a zavěšení www.comline.uk.com e: info@corahb.cz t: +420 569 333 130 w: www.corahb.cz DOKONALÁ KONTROLA Řízení a zavěšení Spojovací tyče a klouby Široká škála Comline spojovacích tyčí (axiálních

Více

Y X SPECIÁLNÍ ŘEŠENÍ PRO OBRÁBĚNÍ HLINÍKOVÝCH SLITIN PŘESNOST DYNAMIKA

Y X SPECIÁLNÍ ŘEŠENÍ PRO OBRÁBĚNÍ HLINÍKOVÝCH SLITIN PŘESNOST DYNAMIKA SPECIÁLNÍ ŘEŠENÍ PRO OBRÁBĚNÍ HLINÍKOVÝCH SLITIN PŘESNOST DYNAMIKA kompaktní portálové 5osé CNC centrum s horním gantry na ose Y vysoká produktivita možnost Master-Slave Z Y X Nové kompaktní 5osé obráběcí

Více

INOVACE A DOKONALOST CNC PORTÁLOVÁ OBRÁBĚCÍ CENTRA FV FV5. www.feeler-cnc.cz

INOVACE A DOKONALOST CNC PORTÁLOVÁ OBRÁBĚCÍ CENTRA FV FV5. www.feeler-cnc.cz INOVACE A DOKONALOST CNC PORTÁLOVÁ OBRÁBĚCÍ CENTRA FV FV5 www.feeler-cnc.cz CNC portálová obráběcí centra řady FV FV-3214 FV-3214 O výměnu nástrojů se stará spolehlivý řetězový zásobník s výměnnou rukou

Více

On-line datový list VISIC100SF TUNELOVÉ SENZORY A ANALYZÁTOY

On-line datový list VISIC100SF TUNELOVÉ SENZORY A ANALYZÁTOY On-line datový list VISIC100SF A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Objednací informace Typ Výrobek č. VISIC100SF Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se mohou odlišovat a

Více

Teorie bezkontaktního měření rozměrů

Teorie bezkontaktního měření rozměrů Teorie bezkontaktního měření rozměrů Zpracoval: Petr Zelený Pracoviště: KVS Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem

Více

Rámcová nabídka. Robotické pracoviště pro prototypové řezání 2D a 3D plechů. OBSAH Nabídky. Technické řešení... 2

Rámcová nabídka. Robotické pracoviště pro prototypové řezání 2D a 3D plechů. OBSAH Nabídky. Technické řešení... 2 Rámcová nabídka Robotické pracoviště pro prototypové řezání 2D a 3D plechů Číslo nabídky: Zákazník: Kontaktní údaje: Dodavatel: NAV0019/2016 LASCAM Systems, s.r.o. OBSAH Nabídky Technické řešení... 2 Popis

Více

Výměnné snímače síly a točivého momentu s technologií Plug & TestTM (prodávají se samostatně).

Výměnné snímače síly a točivého momentu s technologií Plug & TestTM (prodávají se samostatně). Katalogový list www.abetec.cz Indikátor síly a momentu M3IE, bez senzoru Obj. číslo: 106002051 Výrobce: Mark-10 Corporation Anotace Profesionální digitální ukazatel síly / točivého momentu. Navržený pro

Více

MiniTest 2500/4500. Měření tloušťky vrstvy. Klasický design. Pokrok díky technologii

MiniTest 2500/4500. Měření tloušťky vrstvy. Klasický design. Pokrok díky technologii Pokrok díky technologii Měření tloušťky vrstvy MiniTest 2500/4500 Klasický design Všechny funkce jsou přímo přístupné Velký výběr vyměnitelných sond Vysoký kontrast displeje a osvětlená klávesnice Paměť

Více

TMV 850 / TMV 1050 CNC vertikální obráběcí centrum

TMV 850 / TMV 1050 CNC vertikální obráběcí centrum TMV 850 / TMV 1050 CNC vertikální obráběcí centrum - Určeno pro vysokorychlostní vrtání, frézování a řezání závitů - Rychlá výměna nástroje 3 sec, s řezu do řezu 4,7 sec - Ergonomický design a komfortní

Více

On-line datový list. Combiprobe CP100 SYSTÉMY CEMS

On-line datový list. Combiprobe CP100 SYSTÉMY CEMS On-line datový list Combiprobe CP100 B C D E F Objednací informace Typ Výrobek č. Combiprobe CP100 Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se mohou odlišovat a závisí na dané

Více

PŘÍSTROJE PRO KONTROLU VRSTEV, TLOUŠŤKY STĚNY, VIBRACÍ, SÍLY, TAHOVÉHO NAPĚTÍ A MOMENTOVÉ KLÍČE

PŘÍSTROJE PRO KONTROLU VRSTEV, TLOUŠŤKY STĚNY, VIBRACÍ, SÍLY, TAHOVÉHO NAPĚTÍ A MOMENTOVÉ KLÍČE PŘÍSTROJE PRO KONTROLU VRSTEV, TLOUŠŤKY STĚNY, VIBRACÍ, SÍLY, TAHOVÉHO NAPĚTÍ A MOMENTOVÉ KLÍČE NOVINKA! Brno - tel.: +420 549 246 454, fax: +420 549 241 332 / Bratislava - tel.: +421 263 812 934, fax:

Více

TCE Jednoduchá výměna pneumatik bez námahy

TCE Jednoduchá výměna pneumatik bez námahy TCE 4550 Jednoduchá výměna pneumatik bez námahy TCE 4550: Automatická montovačka pneumatik bez montážních pák Nová TCE 4550 je automatická 30 montovačka pneumatik, která zaručuje snadnou a rychlou výměnu

Více

Budoucnost zavazuje. testo 845

Budoucnost zavazuje. testo 845 Budoucnost zavazuje testo 845 Infra-teploměr s označením snímané plochy Přepínání optiky pro velkou a malou vzdálenost pro optimalizaci velikosti snímané plochy. Současně je možné měřit i vlhkost. 2006

Více

GLOBAL PERCEPTION, DETAILED APPROACH PREZENTACE SPOLEČNOSTI

GLOBAL PERCEPTION, DETAILED APPROACH PREZENTACE SPOLEČNOSTI PREZENTACE SPOLEČNOSTI PREZENTACE SPOLEČNOSTI Představení společnosti Strana 02 Společnost BÖHM PLAST-TECHNIK a.s. (BPT) byla založena v roce 1991 v České Třebové. Díky těsné spolupráci s Tier 1 dodavateli

Více

SVÁŘEČKY PRO POLYFÚZNÍ SVAŘOVÁNÍ TRUBEK

SVÁŘEČKY PRO POLYFÚZNÍ SVAŘOVÁNÍ TRUBEK Zařízení pro svařování plastů SVÁŘEČKY PRO POLYFÚZNÍ SVAŘOVÁNÍ TRUBEK 230 V www.nipo.cz Univerzální svěrka Speciální modrý DT povlak Standardní černý povlak SVEL 950 Nožní stojánek 650 W 850 W 1200 W POLYS

Více

Obsluha měřicích zařízení kontaktní metody

Obsluha měřicích zařízení kontaktní metody T E C H N I C K Á U N I V E R Z I T A V L I B E R C I FAKULTA STROJNÍ KATEDRA VÝROBNÍCH SYSTÉMŮ A AUTOMATIZACE Obsluha měřicích zařízení kontaktní metody Ing. Petr Keller, Ph.D. Ing. Petr Zelený, Ph.D.

Více

HHVB82. Uživatelský manuál. Měřič vibrací, zrychlení a rychlosti. tel: 596 311 899 fax: 596 311 114 web: www.jakar.cz e-mail: kontakt@jakar.

HHVB82. Uživatelský manuál. Měřič vibrací, zrychlení a rychlosti. tel: 596 311 899 fax: 596 311 114 web: www.jakar.cz e-mail: kontakt@jakar. HHVB82 Uživatelský manuál Měřič vibrací, zrychlení a rychlosti tel: 596 311 899 fax: 596 311 114 web: www.jakar.cz e-mail: kontakt@jakar.cz 1 OBSAH Str. 1. Vlastnosti. 3 2. Specifikace 3 3. Popis čelního

Více

Paralelní chapadla HGPM, micro

Paralelní chapadla HGPM, micro miniaturizovaná a optimalizovaná pro montáž mnohostranná a variabilní 2006/10 změny vyhrazeny výrobky 2007 1/-1 hlavní údaje G6: G8: G9: s vyrovnáním zdvihu se svěrným uchycením s upevněním přírubou Všeobecné

Více

Jsme Conteg. Přední výrobce řešení pro IT, datová centra a průmysl

Jsme Conteg. Přední výrobce řešení pro IT, datová centra a průmysl Profil společnosti Jsme Conteg Přední výrobce řešení pro IT, datová centra a průmysl Od svého založení v roce 1998 se CONTEG, ryze česká společnost, neustále rozvíjela a rostla. Dnes patříme mezi přední

Více

Katalogový list ESD digitální systém pro kontrolu BGA, Basic OP Obj. číslo: Popis

Katalogový list   ESD digitální systém pro kontrolu BGA, Basic OP Obj. číslo: Popis Katalogový list www.abetec.cz ESD digitální systém pro kontrolu BGA, Basic OP019 185 Obj. číslo: 106000856 Výrobce: Optilia Popis Optický inspekční systém pro kontrolu BGA. HD kamera s vysokým rozlišením.

Více

Budoucnost zavazuje. testo 845

Budoucnost zavazuje. testo 845 Budoucnost zavazuje testo 845 Infra-teploměr s označením snímané plochy Přepínání optiky pro velkou a malou vzdálenost pro optimalizaci velikosti snímané plochy. Současně je možné měřit i vlhkost. 2006

Více

Progresivní diagnostické metody pro monitorování vývoje stavu vozovek PK

Progresivní diagnostické metody pro monitorování vývoje stavu vozovek PK Progresivní diagnostické metody pro monitorování vývoje stavu vozovek PK Autor: Josef Stryk, Radek Matula, Ilja Březina, Michal Janků, CDV, WP6 Příspěvek byl zpracován za podpory programu Centra kompetence

Více

Měření laserovým 3D skenerem

Měření laserovým 3D skenerem Měření laserovým 3D skenerem Lukáš, Sláma Vedoucí práce: Ing. BcA., Jan, Podaný Ph.D. Abstrakt Článek řeší problematiku nového způsobu měření na souřadnicových měřicích strojích pomocí laserových skenovacích

Více

OneLok. Jednoduše jiný.

OneLok. Jednoduše jiný. OneLok Jednoduše jiný. Ve skutečnosti pouze malé změny, spousta možností. Připraven pro každodenní použití. Rychle. Přesně. Efektivně. Je čas pro změnu s novým systémem OneLok. Unikátní konstrukce Rychlovýměnný

Více

Šroubovací systém MT Focus 400 Vysoce kvalitní montáž ve vašich rukou

Šroubovací systém MT Focus 400 Vysoce kvalitní montáž ve vašich rukou Šroubovací systém MT Focus 400 Vysoce kvalitní montáž ve vašich rukou Utahování se stává Představujeme nový šroubovací systém MT Focus 400 vyvinutý společností Atlas Copco, vaším partnerem v oblasti utahování.

Více

GF Machining Solutions. Mikron MILL P 800 U ST

GF Machining Solutions. Mikron MILL P 800 U ST GF Machining Solutions Mikron MILL P 800 U ST Mikron MILL P 800 U ST Soustružení. Hrubování. Dokončování. Jediná upínací operace. Mikron MILL P 800 U ST pro simultánní soustružení je nové řešení, založené

Více

2 025 Kč. Akční nabídka září ABSOLUTE AOS DIGIMATIC Posuvná měřítka. USB kabel. Obj. č Běžná cena: Kč. Obj. č.

2 025 Kč. Akční nabídka září ABSOLUTE AOS DIGIMATIC Posuvná měřítka. USB kabel. Obj. č Běžná cena: Kč. Obj. č. Akční nabídka září 2016 ABSOLUTE AOS DIGIMATIC Posuvná měřítka 500-181-30 : 2 945 Kč Nyní vybavené se stejným AOS (Advance Onsite Sensor) indukčním typem snímače používaným v nejpřesnějších ABS posuvných

Více

dodavatel vybavení provozoven firem ESD digitální systém pro kontrolu BGA, Standard OP Obj. číslo: Popis

dodavatel vybavení provozoven firem  ESD digitální systém pro kontrolu BGA, Standard OP Obj. číslo: Popis dodavatel vybavení provozoven firem www.abetec.cz ESD digitální systém pro kontrolu BGA, Standard OP019 155 Obj. číslo: 106000855 Výrobce: Optilia Popis Optický inspekční systém pro kontrolu BGA. HD kamera

Více

SEZNÁMENÍ S PROJEKTEM AMA AUTONOMOUS MAPPING AIRSHIP

SEZNÁMENÍ S PROJEKTEM AMA AUTONOMOUS MAPPING AIRSHIP SEZNÁMENÍ S PROJEKTEM AMA AUTONOMOUS MAPPING AIRSHIP Bronislav Koska*, Tomáš Křemen*, Vladimír Jirka** *Katedra speciální geodézie, Fakulta stavební ČVUT v Praze **ENKI, o.p.s. Obsah Porovnání metod sběru

Více

POWERVE. Mobilní kolejová váha

POWERVE. Mobilní kolejová váha POWERVE (PSPR v italštině), je inovativním systémem měření, plně přenosná, zkonstruovaná k statickému měření rozložení hmotnostních sil působících na kolejnici u každého kola kolejového vozidla. Ve skutečnosti

Více

PRODUCT BROCHURE. ŘADA LEITZ REFERENCE Univerzální souřadnicové měřicí stroje a systémy pro kontrolu ozubených kol

PRODUCT BROCHURE. ŘADA LEITZ REFERENCE Univerzální souřadnicové měřicí stroje a systémy pro kontrolu ozubených kol PRODUCT BROCHURE ŘADA LEITZ REFERENCE Univerzální souřadnicové měřicí stroje a systémy pro kontrolu ozubených kol ROZHODNUTÍ MOHOU BÝT TAK JEDNODUCHÁ Je dobré vědět, že i ve složitém světě mohou být věci

Více

Infra-teploměr s označením snímané plochy

Infra-teploměr s označením snímané plochy Budoucnost zavazuje Infra-teploměr s označením snímané plochy Přepínání optiky pro velkou a malou vzdálenost pro optimalizaci velikosti snímané plochy. Současně je možné měřit i vlhkost. testo 845 C %

Více

Řezací plotr G3. Seznámení. Your first choice in digtal cutting.

Řezací plotr G3. Seznámení. Your first choice in digtal cutting. Seznámení Your first choice in digtal cutting. Dokonalý v každém detailu Zpracování materiálu až do tloušťky 110mm, Katry G3 jsou k dispozici s výškou mostu 30, 60 nebo 120 mm v závislosti na konfiguraci.

Více

MĚŘÍCÍ Senzory. Velmi přesná kontrola kvality

MĚŘÍCÍ Senzory. Velmi přesná kontrola kvality MĚŘÍCÍ Senzory Velmi přesná kontrola kvality 2 MĚŘÍCÍ Senzory Velký výkon ve 3 disciplínách měření POSUNUTÍ/ VZDÁLENOST Přesné měření vzdálenosti lze provádět na základě laserové triangulace, induktivního

Více

On-line datový list GM35 PLYNOVÉ ANALYZÁTORY IN SITU

On-line datový list GM35 PLYNOVÉ ANALYZÁTORY IN SITU On-line datový list GM35 C D E F H I J K L M N O P Q R S T 15267 14181 certified certified Objednací informace Typ Výrobek č. GM35 Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se mohou

Více

Moderní trendy měření Radomil Sikora

Moderní trendy měření Radomil Sikora Moderní trendy měření Radomil Sikora za společnost RMT s. r. o. Členění laserových měřičů Laserové měřiče můžeme členit dle počtu os na 1D, 2D a 3D: 1D jsou tzv. dálkoměry, které měří vzdálenost pouze

Více

LEPTOSKOP Měření Tloušťky Nanesených Vrstev

LEPTOSKOP Měření Tloušťky Nanesených Vrstev LEPTOSKOP Měření Tloušťky Nanesených Vrstev LEPTOSKOPY jsou již několik desetiletí osvědčené přístroje pro nedestruktivní měření tloušťky nanesených vrstev na kovech magnetoinduktivní metodou (EN ISO 2178)

Více

Budoucnost zavazuje. testo 845

Budoucnost zavazuje. testo 845 Budoucnost zavazuje testo 845 Infra-teploměr s označením snímané plochy Přepínání optiky pro velkou a malou vzdálenost pro optimalizaci velikosti snímané plochy. Současně je možné měřit i vlhkost. 2006

Více

Technický katalog Systémy nosných ramen

Technický katalog Systémy nosných ramen Technický katalog Systémy nosných ramen 2 Různé úhly výhledu na stroj, vysoký nebo malý obsluhující pracovník, práce vsedě nebo vstoje se systémy nosných ramen Rittal optimálně realizujete interakci mezi

Více