Vnitřní řád služby denního stacionáře (dále DS)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vnitřní řád služby denního stacionáře (dále DS)"

Transkript

1 Vnitřní řád služby denního stacionáře (dále DS) Vnitřní řád střediska SSMP Denního pobytu, služby denního stacionáře, představuje soubor pravidel, která jsou uživatelé, zákonní zástupci/opatrovníci a zaměstnanci služby povinni dodržovat. Uživatelé služby, zákonní zástupci/opatrovníci jsou s Vnitřním řádem seznámeni při jednání se zájemcem o službu. Vnitřní řád je součástí Smlouvy o poskytnutí sociální služby DS mezi uživatelem a poskytovatelem. Souhlas s dodržováním Vnitřního řádu potvrzuje ve Smlouvě vlastním podpisem uživatel, nebo jeho zákonný zástupce, u osoby zbavené způsobilosti k právním úkonům opatrovník. V případě změn ve Vnitřním řádu jsou uživatelé, zákonní zástupci/opatrovníci o této skutečnosti informováni ve lhůtě do 1 měsíce. Pravidla vnitřního řádu 1. Smlouva o poskytování služby DS 1. Služba denního stacionáře je poskytována na základě písemné Smlouvy o poskytování služby DS mezi poskytovatelem a uživatelem služby. 2. Veškeré dodatky ke Smlouvě DS musí být uzavírány písemně s podpisem obou smluvních stran. 3. Přílohou Smlouvy o poskytování služby DS je fotokopie listiny o ustanovení opatrovníka ( v případě omezení svéprávnosti). 2. Úhrada za službu 1. Řídí se aktuálními a Radou města Přerova schválenými úhradami za službu denního stacionáře, podmínky úhrady za službu DS jsou stanoveny ve Smlouvě. 3. Příchod a odchod uživatelů do/ze zařízení Pravidelná doba příchodu a odchodu uživatelů do zařízení a ze zařízení je stanovena ve Smlouvě o poskytnutí služby DS, případné změny jsou sjednány písemně v dodatku Smlouvy o poskytování služby DS. Provozní doba denního stacionáře je od pondělí do pátku od 5.30 do hodin mimo doby uzavření denního stacionáře (DS je uzavřen v letním prázdninovém období ve předem stanoveném období 3 týdnů a v době vánočních prázdnin). Uživatelé, zákonní zástupci/opatrovníci či určené kontaktní osoby jsou poskytovatelem o době uzavření DS předem písemně informováni.

2 Ranní příchod uživatelů do zařízení v době provozu: - uživatelé, kteří bydlí v Přerově v době od 5.30 hod. do 8.30 hod., - uživatelé dojíždějící z regionu v době od 5.30 hod. do 9.00 hod., - pozdní příchod uživatelé, zákonní zástupci/opatrovníci či určené kontaktní osoby předem nahlásí ústně nebo telefonicky na tel: , vedoucí DS, OA a OSP, hlavní vychovatelce. Stanovení pravidelné doby odchodu: - odchod ze zařízení vychází z potřeb uživatele a jeho rodiny a je upraven ve Smlouvě o poskytování služby DS, pravidelná doba odchodu ze zařízení je od hod. do hodin, - změnu aktuálního odchodu ohlásí uživatel, zákonný zástupce/opatrovník či určená kontaktní osoba předem zaměstnanci zařízení (vychovateli, zdravotní sestře, pracovníkovi sociální péče, vedoucí DS, OA a OSP, hlavní vychovatelce). Prostory pro příchod a odchod uživatelů: Příchod/odchod pro mobilní uživatelé I. a uživatelé II., III. a IV. skupiny: - pro mobilní uživatele je určen pravý boční vchod pro uživatele a rodiče, ve vchodu je umístěna ústředna se zvonky do jednotlivých místností zařízení, do 8.00 hodin uživatelé, zák.zástupci/opatrovníci zazvoní na společenskou místnost, po 8.00 hodině do jednotlivých skupin, kde je uživatelům poskytována služba, pověřený pracovník následně přes ústřednu nebo osobně otevře vstupní dveře do šatny uživatelů, - šatny pro ženy a muže slouží k převlékání a přezouvání uživatelů, v šatně jsou uživatelům k dispozici uzamykatelné skříňky, kde si ukládají své oblečení, obuv a osobní věci. Pro příchod a odchod imobilních uživatelů I. a II. (popř. jiné) skupiny: - je určen levý boční bezbariérový vchod, po dohodě lze využít hlavní vchod (zde je nutno pracovníkem předem připravit přenosnou nájezdovou plošinu na vstupní schody), - doprovod může k převozu uživatele z auta do skupiny využít kočár nebo vozík zařízení, - zák.zástupce/opatrovník následně předá uživatele ve skupině pracovníkovi přímé obslužné péče. Uživatelé, zákonní zástupci/opatrovníci a další osoby v případě nepříznivého počasí využívají k pohybu po zařízení přezůvky, popřípadě návleky, které jsou k dispozici v botníku u hlavního vchodu. 4. Zdravotní péče o uživatele v době jejich přítomnosti v denním stacionáři Zdravotní sestra nebo jiný určený pracovník provádí ranní filtr, kdy v rámci nástupu uživatelů do DS věnuje pozornost jejich zdravotnímu stavu. Uživatelé, zákonní zástupci nebo opatrovníci jsou povinni informovat pracovníka přímé obslužné péče o aktuálním zdravotním stavu uživatele (menstruace apod.). Uživatel, který přichází do denního stacionáře samostatně, informuje pracovníka o svém aktuálním zdravotním stavu osobně. - v případě, že uživatel bude vykazovat při příchodu do DS známky infekční virové nebo bakteriální nemoci, nebo bude pod vlivem alkoholu či jiné omamné látky pracovník je oprávněn odmítnout daný den poskytování služby DS, o této skutečnosti neprodleně informuje vedoucí popř. jejího zástupce a o situaci sepíše písemný zápis.

3 Při změně zdravotního stavu, popř. při úrazu uživatele zdravotní sestra provede základní Ošetření a informuje nadřízeného pracovníka, který v případě nutnosti přivolá lékaře a neprodleně informuje zákonného zástupce/opatrovníka, případně určenou kontaktní osobu o změně zdravotního stavu uživatele. ZS popř. pověřený zaměstnanec zajišťuje uživateli zdravotní péči do příjezdu lékaře nebo zákonného zástupce, opatrovníka, kontaktní osoby. V rámci služby DS je uživatelům dle Smlouvy na základě lékařského potvrzení podávána zdravotní sestrou předepsaná medikace, Pracovníci DS předávají zákonným zástupcům / opatrovníkovi či kontaktním osobám informace o aktuálním zdravotním stavu uživatele. 5. Přihlašování a odhlašování pobytu uživatele v zařízení - uživatel, zákonný zástupce/opatrovník nebo určená kontaktní osoba přihlašuje/odhlašuje uživatele ústní, písemnou nebo telefonickou formou do/z pobytu v denním stacionáři, - odhlášení nebo přihlášení uživatele je nutné provést vždy nejpozději do 6.30 hod. daného dne, - v případě pozdního odhlášení uživatele v daný den je strava (svačina, oběd dle Smlouvy) v plné výši naúčtována, po domluvě lze stravu osobně vyzvednout do hod. v DS, - v případě pozdního přihlášení uživatele nebude z provozních důvodů dle Smlouvy strava poskytnuta. 6. Oblast hygieny, péče o vlastní osobu uživatele - uživatel přichází do denního stacionáře slušně a čistě upraven, - uživatelé DS jsou z domova vybaveni čistým oděvem na převlečení, přezůvkami, hygienickými kapesníčky, potřebami pro ženy, v případě nutnosti plenami a hygienickými vlhčenými kapesníky atd., - uživatelé mohou využít k osobní potřebě hygienická zařízení denního stacionáře, která jsou vybavena toaletním papírem, mýdlem, ručníky, tekoucí teplou a studenou vodou, zrcadlem, - denní stacionář neposkytuje uživatelům osobní hygienické potřeby (kartáček na zuby, zubní pastu, šampon, sprchový gel, hygienické potřeby pro ženy, pleny, papírové a hygienické kapesníčky). 7. Komunikace mezi poskytovatelem služby a uživatelem, zákonným zástupcem/opatrovníkem - uživatel, zákonný zástupce/opatrovník či určená kontaktní osoba komunikují s poskytovatelem ústní, písemnou nebo telefonickou formou, - v případě písemné komunikace ze strany poskytovatele a požadavku na vyjádření se k zaslaným informacím ( společenské, sportovní a kulturní akce, výlety, rekreace, schůzky, ) je potřeba podepsané a upřesněné informace doručit zpět do denního stacionáře, - uživatel, zákonný zástupce/opatrovník, kontaktní osoba má právo vyjádřit svůj názor, souhlas nebo nesouhlas s poskytovanými informacemi.

4 8. Práva a povinnosti uživatelů služby denního stacionáře: - každý uživatel, zákonný zástupce / opatrovník má právo nahlédnout do dokumentace o něm vedené, doplnit ji o aktuální a podstatná fakta pro práci s uživatelem, - uživatel má povinnost neprodleně hlásit změny, které jsou podstatné pro poskytování služby (změna bydliště, změna kontaktů ) - v případě, že v rámci poskytování služby jsou používány uživatelem vlastní kompenzační pomůcky, uživatel/ opatrovník / zákonný zástupce je povinen tyto udržovat v dobrém technickém stavu za účelem předcházení ohrožení zdraví či života uživatele, - každý uživatel má právo kdykoliv vypovědět Smlouvu bez udání důvodu, poskytovatel má právo vypovědět Smlouvu pouze z důvodů uvedených ve Smlouvě o poskytování služby, - uživatel nebo jeho zákonný zástupce/opatrovník má právo si sám určit potřebnost a náplň služby v rámci rozsahu úkonů dle Smlouvy a dle zákona č.108/2006 Sb. o sociálních službách v platném znění, - uživatel služby, zák.zástupce/opatrovník, i jakákoliv osoba prosazující zájmy uživatele má možnost podávat stížnost (ústní, písemnou i anonymní formou) dle Standardu č. 7 - Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby, který je k dispozici na nástěnce v prostorách vchodu pro uživatele a rodiče, - uživatel má právo na dodržování základních lidských práv a svobod a ochranu práv uživatelů, - uživatel, jeho zákonní zástupci, opatrovník, je povinen dodržovat pravidla slušného chování vůči ostatním uživatelům, zákonným zástupcům/opatrovníkům, zaměstnancům a dalším osobám, - pokud by uživatel vážným způsobem a opakovaně narušoval svým chováním činnosti v denním stacionáři, vedoucí DS, OA a OSP, hlavní vychovatelka a klíčový pracovník projednají problémové chování s uživatelem, zákonnými zástupci nebo opatrovníkem, popř. určenou kontaktní osobou a vyhotoví z jednání zápis s postupem řešení problému, s kterým bude uživatel služeb nebo jeho zákonný zástupce,/opatrovník seznámen, - v případě, že uživatel bude svým chováním ohrožovat život nebo zdraví sebe nebo jiných osob, jsou zaměstnanci oprávněni, dle stanovených pravidel pro použití opatření omezující pohyb osob, použít omezení uživatele formou fyzických úchopů, úchopové techniky ke zklidnění uživatele mohou použít pouze zaměstnanci, kteří absolvovali kurz Šetrné sebeobrany, - uživatel, kterému je poskytována sociální služba denního stacionáře nesmí být pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných látek (pokud nastane podezření, že je uživatel pod vlivem alkoholu nebo omamných látek, vedoucí popř. její zástupce informuje o stavu uživatele opatrovníka nebo zákonného zástupce, kteří jsou povinni uživatele ihned převzít z denního stacionáře, uživateli, který nebyl omezen ve svéprávnosti, bude v tomto případě daný den odmítnuto poskytovaní služby), - v celé budově denního stacionáře platí zákaz kouření. Další práva a povinnosti uživatelů jsou přílohou Vnitřního řádu DS.

5 9. Chování zaměstnanců k uživatelům denního stacionáře se řídí následujícími pravidly - Standardy kvality sociálních služeb, (vydané MPSV v roce 2003) - Etickým kodexem pracovníků - Metodikami poskytovaných služeb - Zákoníkem práce a platnými zákony a předpisy - Vnitřními a organizačními směrnicemi organizace - Provozním a organizačním řádem - Pracovní smlouvou zaměstnance - Náplní práce zaměstnance - Na základě podepsání prohlášení ve smyslu zákona 101/2000 Sb. o ochraně osobních a citlivých údajů jsou zaměstnanci DS vázáni mlčenlivostí.

Vnitřní směrnice sociální služby - Denní stacionář Mikulov

Vnitřní směrnice sociální služby - Denní stacionář Mikulov Příloha č. 2 Aktualizace ke dni 10. 09. 2018 Vnitřní směrnice sociální služby - Denní stacionář Mikulov Vnitřní směrnice stanovuje základní pravidla poskytování sociální služby v souladu s platným zákonem

Více

Vnitřní směrnice sociální služby - Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi - STONOŽKA

Vnitřní směrnice sociální služby - Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi - STONOŽKA Příloha č. 2 Vnitřní směrnice sociální služby - Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi - STONOŽKA Aktualizace ke dni 07. 09. 2018 Vnitřní směrnice BILICULUM, z.ú. stanovuje základní pravidla poskytování

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY Centrum sociálních služeb Prostějov, p. o. Lidická 86, 796 01 Prostějov, IČ: 479 21 293 PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY Denní stacionář Pivoňka 1 1. Základní ustanovení Tento dokument stanovuje základní

Více

Vnitřní pravidla poskytovatele CENTRUM HÁJEK z.ú.

Vnitřní pravidla poskytovatele CENTRUM HÁJEK z.ú. Vnitřní pravidla poskytovatele CENTRUM HÁJEK z.ú. Poskytovatel: CENTRUM HÁJEK z.ú. Křimická 756 330 27 Vejprnice I. Poskytovatel sociálních služeb Pracoviště: Centrum sociálních služeb CENTRUM HÁJEK Šťáhlavice

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Domov na Kalvárii s.r.o. Jaroměřice 271, 569 44 IČ: 287 74 604 VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY O nás Poskytovatelem je Domov na Kalvárii s.r.o., poskytující sociální službu typu pečovatelská

Více

Vnitřní směrnice sociální služby - Denní stacionář Mikulov (DSM)

Vnitřní směrnice sociální služby - Denní stacionář Mikulov (DSM) Aktualizace ke dni 1.4.2015 Vnitřní směrnice sociální služby - Denní stacionář Mikulov Vnitřní směrnice stanovuje základní pravidla poskytování sociální služby v souladu s platným zákonem č. 108/2006 Sb.,

Více

Vnitřní směrnice sociální služby - Denní stacionář Mikulov (DSM)

Vnitřní směrnice sociální služby - Denní stacionář Mikulov (DSM) Aktualizace ke dni 1.4.2017 Vnitřní směrnice sociální služby - Denní stacionář Mikulov Příloha č. 2 Vnitřní směrnice BILICULUM, z.ú. stanovuje základní pravidla poskytování sociální služby v souladu s

Více

Provozní řád. Dětské skupiny Cipťáček

Provozní řád. Dětské skupiny Cipťáček Provozní řád Dětské skupiny Cipťáček Obsah 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 3 2. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ... 3 3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... 3 4. ZÁPIS A PODMÍNKY PŘIJETÍ DĚTÍ A UKONČENÍ DOCHÁZKY V CIPŤÁČKU... 4 5. DOCHÁZKA

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Brno, Hroznová 1 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č. j.: 180a Spisový znak: 2a Skartační znak: A5 Vypracoval: Bc.Žaneta Muronová, vedoucí vychovatelka Schválil: Mgr.Zbyněk Krejčíř Datum vydání:

Více

Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o.

Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o. Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č. J.: 1/9/2014 Vypracoval: Vydal: Ing. Petra Hanzalová, vychovatelka pověřená vedením ŠD Mgr. Jarmila Líčeníková, ředitelka

Více

JESLE M. Knesla M. Knesla 4056, 760 01 Zlín Organizační složka statutárního města Zlína tel. 577 439 554, e-mail. jesle.kneslova@volny.

JESLE M. Knesla M. Knesla 4056, 760 01 Zlín Organizační složka statutárního města Zlína tel. 577 439 554, e-mail. jesle.kneslova@volny. JESLE M. Knesla M. Knesla 4056, 760 01 Zlín Organizační složka statutárního města Zlína tel. 577 439 554, e-mail. jesle.kneslova@volny.cz DOMÁCÍ ŘÁD JESLÍ V jeslích je poskytována péče zdravým dětem ve

Více

Fakultní základní škola Komenium a Mateřská škola Olomouc, 8.května 29

Fakultní základní škola Komenium a Mateřská škola Olomouc, 8.května 29 Fakultní základní škola Komenium a Mateřská škola Olomouc, 8.května 29 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

Příloha č. 1 Smlouvy o poskytování sociální služby. denního stacionáře. I. Působnost

Příloha č. 1 Smlouvy o poskytování sociální služby. denního stacionáře. I. Působnost Příloha č. 1 Smlouvy o poskytování sociální služby Vnitřní pravidla pro poskytování služeb denního stacionáře I. Působnost 1. Tato Vnitřní pravidla pro poskytování služeb denního stacionáře (dále jen Vnitřní

Více

Mateřská škola Sluníčko Šumperk, Evaldova 25, příspěvková organizace Evaldova 25, 787 01 Šumperk

Mateřská škola Sluníčko Šumperk, Evaldova 25, příspěvková organizace Evaldova 25, 787 01 Šumperk ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNÍČKO ŠUMPERK, EVALDOVA 25, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE odloučené pracoviště Gen. Krátkého 28 Mateřská škola Gen. Krátkého 28 je 2 třídní MŠ, pro děti ve věku od 3

Více

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10. Vnitřní řád

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10. Vnitřní řád Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10 Vnitřní řád ŠKOLA 1. Režim dne Vyučování začíná dopoledne v 8.00 hodin v obou budovách školy. Odpolední vyučování začíná ve 12.45

Více

Vnitřní řád Školní družiny

Vnitřní řád Školní družiny Základní škola Štěpánov, okres Olomouc, příspěvková organizace Dolní 597, 783 13 Štěpánov tel.: 587 571 044, 777 033 930 IČO 709 28 622 skola@zsstepanov.cz Vnitřní řád Školní družiny Účinnost od 1. 9.

Více

DOMÁCÍ ŘÁD V DENNÍM STACIONÁŘI BŘEŽANY ANEB JAK NA TO

DOMÁCÍ ŘÁD V DENNÍM STACIONÁŘI BŘEŽANY ANEB JAK NA TO DOMÁCÍ ŘÁD V DENNÍM STACIONÁŘI BŘEŽANY ANEB JAK NA TO Organizace služby: Do Denního stacionáře můžete docházet od pondělí do pátku v čase od 7:00 do 15:30 hodin. Dobu příchodu a odchodu si určujete dle

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 1. Poslání Posláním Denního centra služeb pro osoby ve středním a vyšším věku se zdravotním postižením (dále jen Denní centrum nebo poskytovatel ) je nabídnout

Více

I. Organizační pokyny

I. Organizační pokyny Speciální základní škola, mateřská škola a praktická škola Moravská Třebová D 7 Vnitřní řád školní družiny Obsah : I. Organizační pokyny 1. Úvod 2. Přihlašování a odhlašování 3. Organizace činnosti II.

Více

Vnitřní pravidla. Pečovatelské služby

Vnitřní pravidla. Pečovatelské služby Městský ústav sociálních služeb v Klatovech, příspěvková organizace vydává Vnitřní pravidla Pečovatelské služby v Klatovech, Balbínova 59/I Článek 1 Vnitřní pravidla obsahují zásady pro zajištění poskytované

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny Základní škola, Blatná, Holečkova 1060 Činnost školní družiny 1. Školní družina poskytuje žákům školy zájmové vzdělávání, odpočinkový program, společenské, kulturní, sportovní

Více

Školní řád Mateřské školy Olomouc, Zeyerova 23, příspěvková organizace

Školní řád Mateřské školy Olomouc, Zeyerova 23, příspěvková organizace Školní řád Mateřské školy Olomouc, Zeyerova 23, příspěvková organizace Ředitelka Mateřské školy Olomouc, Zeyerova 23, příspěvková organizace, v souladu s 30 odst. 1 a 3 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

Sociálně aktivizační služby pro rodiny. s dětmi - STONOŽKA

Sociálně aktivizační služby pro rodiny. s dětmi - STONOŽKA Příloha č.1 Vnitřní směrnice Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi - STONOŽKA Aktualizace ke dni 1.4.2015 Vnitřní směrnice BILICULUM, z.ú. stanovuje základní pravidla poskytování sociální služby

Více

Metodický pokyn pro návštěvy uživatelů

Metodický pokyn pro návštěvy uživatelů Metodický pokyn pro návštěvy fyzických osob, které nejsou v pracovněprávním vztahu s organizací (přátelé a známí uživatelů) Podporou, jak přirozeně a nenásilně zvyšovat kvalitu života uživatelů a začleňovat

Více

Praxe/stáže v Nemocnici Tábor, a.s.

Praxe/stáže v Nemocnici Tábor, a.s. Vypracoval Kontroloval Schválil Praxe/stáže v Nemocnici Tábor, a.s. Lucie Bělská, DiS., personální oddělení Verze: 01 Iva Glatzová, vedoucí personálního oddělení NT_SM_132 Datum vydání: 1.9.2015 Účinnost

Více

Informace a závazná přihláška na LETNÍ ŠKOLU v ZŠ Huslenky

Informace a závazná přihláška na LETNÍ ŠKOLU v ZŠ Huslenky Informace a závazná přihláška na LETNÍ ŠKOLU v ZŠ Huslenky Termín: PO 12. 8. 2013 PÁ 16. 8. 2013 od 7: 00 h do 14: 45 h Sraz: každý den mezi 7: 00 h -7: 45 h ve školní družině II- hned u hlavního vchodu

Více

Metodika č. 2/2011 PROVOZNÍ ŘÁD CENTRA DENNÍCH SLUŽEB MOTÝL

Metodika č. 2/2011 PROVOZNÍ ŘÁD CENTRA DENNÍCH SLUŽEB MOTÝL Metodika č. 2/2011 PROVOZNÍ ŘÁD CENTRA DENNÍCH SLUŽEB MOTÝL A ÚVODNÍ ČÁST údaje o zařízení: Centrum denních služeb MOTÝL, Adámkova třída 654, 539 01 Hlinsko zřizovatel: město Hlinsko, Poděbradovo náměstí

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ ODLEHČOVACÍ SLUŽBY

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ ODLEHČOVACÍ SLUŽBY , PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ ODLEHČOVACÍ SLUŽBY 1. Poslání Posláním je zajistit nezbytný odpočinek a úlevu pečujícím z důvodu vlastního onemocnění, lázeňského pobytu, lékařského vyšetření či dovolené, zbavit

Více

Vnitřní řád školní družiny (ŠD)

Vnitřní řád školní družiny (ŠD) Vnitřní řád školní družiny (ŠD) Č. j.: ZŠH/55/2018 Spisový znak: 2a-1 Skartační znak: A5 Vypracoval: Schválil: Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Datum vydání: 28. 8.

Více

Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby

Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby 1) Doba poskytování služby: Poskytování pečovatelské služby je zahájeno dnem uvedeným ve smlouvě o poskytování sociální služby (pečovatelské služby).

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY KARVINÁ, příspěvková organizace Sokolovská 1761, 735 06 Karviná-Nové Město JESLE Závodní 1667, 735 06 Karviná-Nové Město

SOCIÁLNÍ SLUŽBY KARVINÁ, příspěvková organizace Sokolovská 1761, 735 06 Karviná-Nové Město JESLE Závodní 1667, 735 06 Karviná-Nové Město Ř Á D J E S L Í Provoz je zajištěn od 6,00 do 16,00 hod. V pondělí a středu nabízíme po dohodě s rodiči prodloužený provoz do 17,30 hod, v úterý a čtvrtek po dohodě do 16,30 hod. Rozdělení dětí do oddělení

Více

Vnitřní řád školní družiny a školního klubu

Vnitřní řád školní družiny a školního klubu Vnitřní řád školní družiny a školního klubu ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j. Vypracoval: Bc. Radomíra Stejskalová Schválila Školská rada dne: Pedagogická rada ZŘ projednala dne: Směrnice

Více

Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 15

Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 15 Vnitřní pravidla pro poskytování pobytových odlehčovacích služeb Definice pobytových odlehčovacích služeb podle zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách v platném znění: Pobytová odlehčovací služba

Více

Vnitřní řád školní družiny a školního klubu

Vnitřní řád školní družiny a školního klubu Vnitřní řád školní družiny a školního klubu ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j. ZŠLNM2PO/0049/2014 Vypracoval: Bc. Radomíra Stejskalová Schválila Školská rada dne: 5.9. 2014 Pedagogická

Více

Domov Jeřabina příspěvková organizace DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ODLEHČOVACÍ SLUŽBY. SMĚRNICE č. 5/ 2013

Domov Jeřabina příspěvková organizace DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ODLEHČOVACÍ SLUŽBY. SMĚRNICE č. 5/ 2013 Domov Jeřabina příspěvková organizace DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ODLEHČOVACÍ SLUŽBY SMĚRNICE č. 5/ 2013 PRAVIDLA PRO JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM O SLUŽBU Přílohy: 1. Informace o zájemci o poskytovanou

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PROVOZNÍ DOBA. Rozesmáté děcko, z.s. se sídlem Jizbice 84, Náchod - IČ 033 42 034 - zastoupený Bc. Vladimírou Balcarovou

VNITŘNÍ PRAVIDLA PROVOZNÍ DOBA. Rozesmáté děcko, z.s. se sídlem Jizbice 84, Náchod - IČ 033 42 034 - zastoupený Bc. Vladimírou Balcarovou VNITŘNÍ PRAVIDLA Rozesmáté děcko, z.s. se sídlem Jizbice 84, Náchod - IČ 033 42 034 - zastoupený Bc. Vladimírou Balcarovou Dětská skupina,,rozesmáté děcko max. 12 dětí - provozovna Sokolská 575, Náchod

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Druh služby Identifikátor Forma služby Název zařízení a místo poskytování Armáda spásy Noclehárna 3573576 Ambulantní Centrum sociální služeb

Více

Připomínkou je potom drobná kritika, pojmenování nedostatku či dílčí nespokojenost.

Připomínkou je potom drobná kritika, pojmenování nedostatku či dílčí nespokojenost. Metodický pokyn č. 7/2017 Stížnost na kvalitu nebo způsob poskytování služeb Služba: DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM Organizace: Centrum sociálních služeb Znojmo, příspěvková organizace Vypracoval: sociální

Více

8:30 17:00. Organizace služby: Do Denního stacionáře můžete docházet od pondělí do pátku v čase od 7:00 do 17:00 hodin.

8:30 17:00. Organizace služby: Do Denního stacionáře můžete docházet od pondělí do pátku v čase od 7:00 do 17:00 hodin. Organizace služby: Do Denního stacionáře můžete docházet od pondělí do pátku v čase od 7:00 do 17:00 hodin. Dobu příchodu a odchodu si určujete dle svých potřeb. avšak nejpozději do 8:30 hodin 8:30 17:00

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY Poskytovatel: Stacionář mezi mosty Trutnov Náchodská 359,54101 Trutnov IČO: 70153884 v textu této smlouvy dále jen stacionář Klient: a Jméno a příjmení:. Datum narození:..

Více

Domov blahoslavené Bronislavy, Školní 681, 396 01 Humpolec. Aktuální výše úhrad

Domov blahoslavené Bronislavy, Školní 681, 396 01 Humpolec. Aktuální výše úhrad Příloha č. 1 ke Smlouvě o poskytnutí služby sociální péče v domově pro seniory Aktuální výše úhrad 1) Pobyt nájem + služby (denně) a) jednolůžkový pokoj - 175,- Kč b) dvoulůžkový pokoj - 160,- Kč c) třílůžkový

Více

DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ODLEHČOVACÍ SLUŽBY. SMĚRNICE č. 9/2013 PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ KLIENTŮ DO DOMOVA

DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ODLEHČOVACÍ SLUŽBY. SMĚRNICE č. 9/2013 PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ KLIENTŮ DO DOMOVA Adresa sídla: Těchobuz 1 395 01 Pacov IČO 00511676 Tel.: 565 443 926 Fax.: 565 382 325 info@domovjerabina.cz www.domovjerabina.cz DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ODLEHČOVACÍ SLUŽBY SMĚRNICE č.

Více

Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o.

Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o. Základní škola a Mateřská škola Brno, Pastviny 70, p. o. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č. J.: 1/9/2014 Vypracoval: Vydal: Ing. Petra Hanzalová, vedoucí vychovatelka ŠD Mgr. Jarmila Líčeníková, ředitelka školy

Více

NÁSTUPNÍ LIST. Jméno klienta:... Termín nástupu:...

NÁSTUPNÍ LIST. Jméno klienta:... Termín nástupu:... SVP HELP ME BOŘETICKÁ 2, 629 00 BRNO VINOHRADY Tel.: 544234629, Tel./fax: 544216178 e-mail: helpme@volny.cz, www.svphelpme.cz ambulance: 602/343309, vychovatelé: 602/343533 NÁSTUPNÍ LIST Jméno klienta:...

Více

POSTUPY PŘI PODÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ V ZAŘÍZENÍ

POSTUPY PŘI PODÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ V ZAŘÍZENÍ POSTUPY PŘI PODÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ V ZAŘÍZENÍ Obsah: 1) PRAVIDLA A POSTUP PŘI PODÁVÁNÍ STÍŽNOSTÍ. 2) EVIDENCE A LHŮTA VYŘÍZENÍ STÍŽNOSTÍ. 3) MONITORING A ANALÝZA. 4) ZÁVĚREČNÉ USTANOVENÍ Touto

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola speciální, Frýdlant, okres Liberec, příspěvková organizace Husova 784, 464 01 Frýdlant, tel.: 482312110, e-mail: zvps@volny.cz VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.J. : ZŠS/212-a/2017 Vypracoval:

Více

PRAVIDLA DENNÍHO STACIONÁŘE DOMOVINKA

PRAVIDLA DENNÍHO STACIONÁŘE DOMOVINKA Centrum sociálních služeb Bohumín, příspěvková organizace Slezská 164, 735 81 Bohumín - Starý Bohumín PRAVIDLA DENNÍHO STACIONÁŘE DOMOVINKA Zpracoval: Kolektiv pracovníků Centra sociálních služeb Bohumín,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola, Rokycany, Čechova 40, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Vnitřní řád školní družiny Č.j.: ZSCech40/96/2013 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 19.9.2013 Školská

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j. ZŠLNM2PO/0049/2014 Vypracoval: Bc. Radomíra Stejskalová Schválila Školská rada dne: Pedagogická rada ZŘ projednala dne:

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA. vydává MěÚSS Klatovy, p.o. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Balbínova 59, Klatovy 1

VNITŘNÍ PRAVIDLA. vydává MěÚSS Klatovy, p.o. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Balbínova 59, Klatovy 1 VNITŘNÍ PRAVIDLA vydává MěÚSS Klatovy, p.o. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Balbínova 59, 339 01 Klatovy 1 p l a t n o s t o d 1. 1.2018 Článek 1 Vnitřní pravidla obsahují zásady pro

Více

1. Jednání se zájemcem o sociální službu

1. Jednání se zájemcem o sociální službu 1. Jednání se zájemcem o sociální službu První kontakt zájemce o sociální službu (jeho osoby blízké nebo opatrovníka) získání informací o podmínkách a možnostech poskytování sociální služby Na níže uvedených

Více

Soukromá mateřská škola Mateřinka s.r.o., Holárkovy sady 2386, Louny Š K O L N Í Ř Á D

Soukromá mateřská škola Mateřinka s.r.o., Holárkovy sady 2386, Louny Š K O L N Í Ř Á D Soukromá mateřská škola Mateřinka s.r.o., Holárkovy sady 2386, Louny Š K O L N Í Ř Á D 0 Obsah I. Práva a povinnosti účastníků předškolní výchovy a vzdělávání 1. Základní cíle mateřské školy při zabezpečování

Více

JESLOVÝ ŘÁD _. Jeslový řád upravuje podmínky pobytu dítěte v Jeslích na Severní Terase v Ústí nad Labem. pro dlouhodobý a krátkodobý pobyt

JESLOVÝ ŘÁD _. Jeslový řád upravuje podmínky pobytu dítěte v Jeslích na Severní Terase v Ústí nad Labem. pro dlouhodobý a krátkodobý pobyt Příloha č. 2 k Dodatku č. 1/2014 ke Směrnici č. 16/2014 Směrnice k postupu přihlášení dětí do jeslí a výběru platby JESLE MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM, příspěvková organizace, IČ 44555458 Mezní 2853/2, 400 11

Více

Podmínky letního příměstského tábora Filipovka2016 s integračním programem

Podmínky letního příměstského tábora Filipovka2016 s integračním programem Podmínky letního příměstského tábora Filipovka2016 s integračním programem Organizátor: Komunitní, integrační a volnočasové centrum FIlipovka Filipova 2013/1, Praha 4 Chodov 148 00 IČO: Kontaktní osoba:

Více

Smlouva o poskytování pečovatelské služby

Smlouva o poskytování pečovatelské služby OBLASTNÍ CHARITA UHERSKÉ HRADIŠTĚ Domácí pečovatelská služba Náměstí Míru 464, 686 01 Uherské Hradiště Tel.: 572 552 835, 602 155 402, E-mail: dps@uhradiste.charita.cz číslo smlouvy: /2012 výtisk: počet

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby

Smlouva o poskytnutí sociální služby Smlouva o poskytnutí sociální služby Pořadové číslo smlouvy. Níže uvedeného dne, měsíce a roku, dle vlastního prohlášení k právním úkonům způsobilí účastníci: 1. Denní centrum Žirafa, z.s. se sídlem Gagarinova

Více

Základní škola a Základní umělecká škola Jesenice, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY. Řád školní družiny a školního klubu

Základní škola a Základní umělecká škola Jesenice, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY. Řád školní družiny a školního klubu Základní škola a Základní umělecká škola Jesenice, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Řád školní družiny a školního klubu Schválil: Jitka Novotná, ředitelka školy Dne: 1. 9. 2017 Platnost ode

Více

Smlouva o podmínkách poskytnutí služby sociální péče

Smlouva o podmínkách poskytnutí služby sociální péče Smlouva o podmínkách poskytnutí služby sociální péče v Denním centru Žirafa Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli: 1.. (jméno a příjmení). (datum narození).. (trvale bytem) v textu smlouvy dále jen

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny ZÁKLADNÍ ŠKOLA GUTHA-JARKOVSKÉHO KOSTELEC NAD ORLICÍ Vnitřní řád školní družiny VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Školní řád upravuje podrobnosti k výkonu práv a povinností žáků a jejich zákonných zástupců ve

Více

Smlouva o zajištění výchovně-vzdělávacích aktivit na školní rok 2018/2019

Smlouva o zajištění výchovně-vzdělávacích aktivit na školní rok 2018/2019 Smlouva o zajištění výchovně-vzdělávacích aktivit na školní rok 2018/2019 Zřizovatel: No Limits z.s., Prostřední Lánov 81, 543 41 Lánov Provozovatel: Ekoškolka na farmě, Prostřední Lánov 81, 543 41 Lánov

Více

NÁZEV POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: MÍSTO ZAŘÍZENÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Popis realizace poskytování sociální služby

NÁZEV POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: MÍSTO ZAŘÍZENÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Popis realizace poskytování sociální služby NÁZEV ŽADATELE: DRUH POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: NÁZEV POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: MÍSTO ZAŘÍZENÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Generace Brno s.r.o. Terénní služba Pečovatelská služba Kuldova 3, Brno Popis realizace

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉ SKUPINY ŽIRAFA z.s.

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉ SKUPINY ŽIRAFA z.s. PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉ SKUPINY ŽIRAFA z.s. Obsah 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 3 2. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ... 3 3. PROVOZNÍ PODMÍNKY... 4 4. ZÁPIS A PODMÍNKY PŘIJETÍ DĚTÍ A UKONČENÍ DOCHÁZKY V ŽIRAFĚ... 4 5. DOCHÁZKA

Více

Vnitřní pravidla pro poskytování služeb denního stacionáře

Vnitřní pravidla pro poskytování služeb denního stacionáře Příloha smlouvy č. 1 Vnitřní pravidla pro poskytování služeb denního stacionáře I. Působnost Tato Vnitřní pravidla pro poskytování služeb denního stacionáře (dále jen Vnitřní pravidla ) upravují blíže

Více

Pečovatelská služba VNITŘNÍ PRAVIDLA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY SPOLEČNĚ PROTI ČASU O.P.S.

Pečovatelská služba VNITŘNÍ PRAVIDLA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY SPOLEČNĚ PROTI ČASU O.P.S. Pečovatelská služba VNITŘNÍ PRAVIDLA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY SPOLEČNĚ PROTI ČASU O.P.S. Vnitřní pravidla poskytování Pečovatelské služby Společně proti času o.p.s. podrobněji popisují vzájemné vztahy mezi

Více

Mateřská škola Sluníčko Šumperk, Evaldova 25, příspěvková organizace Evaldova 25, 787 01 Šumperk

Mateřská škola Sluníčko Šumperk, Evaldova 25, příspěvková organizace Evaldova 25, 787 01 Šumperk ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNÍČKO ŠUMPERK, EVALDOVA 25, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Odloučené pracoviště Šumavská 15 Mateřská škola Šumavská 15 je 3 třídní MŠ, pro děti ve věku od 3 do 6 let,

Více

JESLE Budovatelská 4820, 760 05 Zlín Organizační složka statutárního města Zlína DOMÁCÍ ŘÁD JESLÍ

JESLE Budovatelská 4820, 760 05 Zlín Organizační složka statutárního města Zlína DOMÁCÍ ŘÁD JESLÍ JESLE Budovatelská 4820, 760 05 Zlín Organizační složka statutárního města Zlína DOMÁCÍ ŘÁD JESLÍ Obsah: 1. ZŘÍZENÍ JESLÍ...3 2. PŘIJÍMÁNÍ DĚTÍ...3 3. PROVOZ JESLÍ...4 3.1. Přivádění dětí...4 3.2. Nepřítomnost

Více

Lesní mateřská škola DÚLEK, z.s., (dále jen Provozovatel, nebo též školka DÚLEK)

Lesní mateřská škola DÚLEK, z.s., (dále jen Provozovatel, nebo též školka DÚLEK) Lesní mateřská škola DÚLEK, z.s., (dále jen Provozovatel, nebo též školka DÚLEK) Adresa: Husova 29, 250 82 Úvaly Telefon: +420 734 522 998 Email: info@skolka-dulek.cz IČO: 041 904 41 IZO: 181 086 891 Bankovní

Více

1. Jednání se zájemcem o sociální službu

1. Jednání se zájemcem o sociální službu 1. Jednání se zájemcem o sociální službu První kontakt zájemce o sociální službu (jeho osoby blízké nebo opatrovníka) získání informací o podmínkách a možnostech poskytování sociální služby Na níže uvedených

Více

Obsah: Všeobecné ustanovení Organizace a provoz školní družiny Režim školní družiny Dokumentace I. VŠEOBECNÉ USTANOVENÍ. 1.

Obsah: Všeobecné ustanovení Organizace a provoz školní družiny Režim školní družiny Dokumentace I. VŠEOBECNÉ USTANOVENÍ. 1. Základní škola, Šatov, okres Znojmo, příspěvková organizace Vnitřní řád - družina Č.j.: 265/2017 Účinnost od: 1. 9. 2017 Spisový znak: 2-2 Skartační znak: A 5 Změny: V souladu se zněním zákona č. 561/2004

Více

ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 FAKULTNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÉ FAKULTY UK

ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 FAKULTNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÉ FAKULTY UK ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 FAKULTNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÉ FAKULTY UK Tel. 241 731 467 Bankovní spojení: 75435041/0100 IČ: 48 13

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Bílá Lhota, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: 29.8.2016 Směrnice nabývá platnosti dne: 29.8.2016 Směrnice nabývá

Více

JESLE TYRŠOVO NÁBŘEŽÍ 747 Organizační složka statutárního města Zlína DOMÁCÍ ŘÁD JESLÍ

JESLE TYRŠOVO NÁBŘEŽÍ 747 Organizační složka statutárního města Zlína DOMÁCÍ ŘÁD JESLÍ JESLE TYRŠOVO NÁBŘEŽÍ 747 Organizační složka statutárního města Zlína DOMÁCÍ ŘÁD JESLÍ V jeslích je poskytována péče zdravým dětem ve věku od 1 roku do 3 let v denním režimu. Tato péče je zaměřena na všestranný

Více

Smlouva o poskytování sociálních služeb v denním stacionáři

Smlouva o poskytování sociálních služeb v denním stacionáři Smlouva o poskytování sociálních služeb v denním stacionáři Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli 1) Uživatel služby: datum narození: bydliště: (v textu této smlouvy dále jen Uživatel ) Zastoupený

Více

Vnitřní řád ŠD č.j. 452/2013

Vnitřní řád ŠD č.j. 452/2013 Vnitřní řád ŠD č.j. 452/2013 Aktualizace k 1.9.2016 1. Školní družina je umístěna v přízemí pavilonu A a v přízemí pavilonu C a 3.patře pavilonu C školní budovy. Zabezpečuje žákům zájmovou činnost náplň

Více

Popis realizace poskytované služby: PEČOVATELSKÁ SLUŽBA

Popis realizace poskytované služby: PEČOVATELSKÁ SLUŽBA Poskytovatel: Statutární město Ostrava, Městský obvod Ostrava-Jih Popis realizace poskytované služby: PEČOVATELSKÁ SLUŽBA Poslání pečovatelské služby Posláním naší služby je poskytování potřebné pomoci

Více

Odlehčovací služba VNITŘNÍ PRAVIDLA ODLEHČOVACÍ SLUŽBY SPOLEČNĚ PROTI ČASU o.p.s.

Odlehčovací služba VNITŘNÍ PRAVIDLA ODLEHČOVACÍ SLUŽBY SPOLEČNĚ PROTI ČASU o.p.s. Odlehčovací služba VNITŘNÍ PRAVIDLA ODLEHČOVACÍ SLUŽBY SPOLEČNĚ PROTI ČASU o.p.s. Vnitřní pravidla poskytování Odlehčovací služby Společně proti času o.p.s. Pravidla definují vzájemná práva, povinnosti

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby č. <<Číslo smlouvy>>/dozp v Domově pro osoby se zdravotním postižením Písečná 5176, Chomutov

Smlouva o poskytnutí sociální služby č. <<Číslo smlouvy>>/dozp v Domově pro osoby se zdravotním postižením Písečná 5176, Chomutov Smlouva o poskytnutí sociální služby č. /dozp v Domově pro osoby se zdravotním postižením Písečná 5176, Chomutov Klient JMÉNO Bydliště Datum narození Poskytovatel Sociální služby Chomutov,

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny Vypracoval: Ivana Štefková Schválil: Mgr. Ilona Racková Změny ve směrnici jsou prováděny formou číslovaných písemných dodatků, které tvoří součást tohoto předpisu. I. OBECNÁ

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Oblastní charita Uherský Brod Sociálně terapeutická dílna Ambulantní forma

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Klatovy, Čapkova ul. 126 Š k o l a p o d p o r u j í c í z d r a v í telefon: 376 313 353 e-mail: zscapkova@investtel.cz IČO: 70825912 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: ZS-KT-CAP-311/2015

Více

Základní škola Choltice

Základní škola Choltice Základní škola Choltice VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Poslání školní družiny Školní družina se ve své činnosti řídí vyhláškou č. 74/2005 Sb., o zájmovém vzdělávání. Hlavním posláním je zabezpečení zájmové

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Denní stacionář Slunečnice. Provozní dispozice (řád)

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Denní stacionář Slunečnice. Provozní dispozice (řád) SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Denní stacionář Slunečnice A. Krause 1995, 530 02 Pardubice Provozní dispozice (řád) Denní stacionář Slunečnice Pardubice je od 1. 1. 2007 jednou z organizačních složek příspěvkové

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU V DOMOVĚ PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ZÁMEK BŘEŽANY

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU V DOMOVĚ PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ZÁMEK BŘEŽANY INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU V DOMOVĚ PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ZÁMEK BŘEŽANY Abyste se mohli rozhodnout, zda zrovna naše služba je ta, která Vám pomůže v naplnění Vašich cílů, musíte o nás

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby

Smlouva o poskytnutí sociální služby Smlouva o poskytnutí sociální služby Níže uvedeného dne, měsíce a roku, dle vlastního prohlášení k právním úkonům způsobilí účastníci: 1. Denní centrum Žirafa provozovatel: Nejste sami (spolek) se sídlem

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění vydávám

Více

PRAVIDLA POBYTU V DENNÍM STACIONÁŘI

PRAVIDLA POBYTU V DENNÍM STACIONÁŘI SENIOR Otrokovice, příspěvková organizace K. Čapka 1615, 765 02 Otrokovice PRAVIDLA POBYTU V DENNÍM STACIONÁŘI Tento dokument je zpracován pro příspěvkovou organizaci SENIOR Otrokovice poskytovaná sociální

Více

Vnitřní pravidla Rozesmáté děcko, z.s.

Vnitřní pravidla Rozesmáté děcko, z.s. Příloha 1 Vnitřní pravidla Rozesmáté děcko, z.s. Rozesmáté děcko, z.s. se sídlem Jizbice 84, Náchod, 547 01 IČ 033 42 034 zastoupený Bc. Vladimírou Balcarovou www.rozesmatedecko.cz Kapacita skupiny: neregistrovaná

Více

Vnitřní řád školní družiny Školní rok 2014 2015

Vnitřní řád školní družiny Školní rok 2014 2015 Vnitřní řád školní družiny Školní rok 2014 2015 1. Provoz školní družiny (dále jen ŠD): - pondělí až pátek 6.00-7.45 hod. - pondělí 11.40-17.00 hod. - úterý až pátek 11.40-16.00 hod. ŠD není v provozu

Více

Vnitřní pravidla Denního stacionáře pro osoby s tělesným a mentálním postižením Uherský Brod platná od

Vnitřní pravidla Denního stacionáře pro osoby s tělesným a mentálním postižením Uherský Brod platná od SOCIÁLNÍ SLUŽBY UHERSKÝ BROD, příspěvková organizace Za Humny 2292, 688 01, Uherský Brod Vnitřní pravidla Denního stacionáře pro osoby s tělesným a mentálním postižením Uherský Brod platná od 01. 09. 2018

Více

2. Do ŠD mohou docházet žáci z tř., kteří jsou zařazeni do oddělení pro 2. stupeň ZŠ.

2. Do ŠD mohou docházet žáci z tř., kteří jsou zařazeni do oddělení pro 2. stupeň ZŠ. ZŠ a MŠ KAMÝK nad VLTAVOU, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY a) Přihlašování a odhlašování účastníka 1. Do ŠD mohou docházet děti z přípravné třídy, žáci z 1. 5. tř., kteří jsou zařazeni

Více

Smlouva o poskytování sociální služby Denní stacionář Ledovec, z.s.

Smlouva o poskytování sociální služby Denní stacionář Ledovec, z.s. Smlouva o poskytování sociální služby Ledovec, z.s. Číslo smlouvy.. pan/paní: datum narození: trvalé bydliště: adresa současného pobytu: zastoupený/á opatrovníkem (jméno, příjmení, trvalé bydliště): (v

Více

Všeobecné podmínky Příměstský tábor - prázdniny v pohybu - sportovní soustředění Elitavers Akademy, z. s.

Všeobecné podmínky Příměstský tábor - prázdniny v pohybu - sportovní soustředění Elitavers Akademy, z. s. Všeobecné podmínky Příměstský tábor - prázdniny v pohybu - sportovní soustředění Elitavers Akademy, z. s. Pořadatel: Elitavers Akademy, z. s., Na Vyhlídce 2324/16, 586 01 Jihlava Místo konání: Lezecké

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Klatovy, Čapkova ul. 126 Š k o l a p o d p o r u j í c í z d r a v í telefon: 376 313 353 e-mail: zscapkova@investtel.cz IČO: 70825912 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY I. Všeobecná ustanovení

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola Úterý, okres Plzeň-sever, příspěvková organizace Úterý 16, 330 40 Úterý / tel.: 373 312 216 / e-mail: zms_utery@iol.cz / IČO: 60611171 Obecná ustanovení VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ

Více

Vnitřní řád školní družiny. Základní škola

Vnitřní řád školní družiny. Základní škola Vnitřní řád školní družiny Základní škola odloučené pracoviště: Základní škola, Školní náměstí 56, Soběslav Základní škola, Pod Markem 532, Veselí nad Lužnicí Vnitřní řád školní družiny Na základě ustanovení

Více

Dohoda s organizací vysílající stážistu

Dohoda s organizací vysílající stážistu Dohoda s organizací vysílající stážistu o spolupráci při zabezpečování a provádění odborné stáže v hospici Účastníci Hospic Anežky České, 5. května 1170, Červený Kostelec 549 41, ředitel Ing.Miroslav Wajsar,

Více

Řád školní družiny a školního klubu

Řád školní družiny a školního klubu Řád školní družiny a školního klubu Tato směrnice je vydána v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., školský zákon v platném znění. Je součástí Školního řádu školy, určuje pravidla provozu školní družiny

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Denní stacionář Slunečnice, A. Krause 1995, Pardubice

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Denní stacionář Slunečnice, A. Krause 1995, Pardubice Příloha č. 2 Název: PRAVIDLA POSKYTOVANÉ SLUŽBY DENNÍHO STACIONÁŘE SLUNEČNICE Zpracoval: kolektiv Denního stacionáře Slunečnice Schválil: Štěpánka Hrdinová, vedoucí zařízení Kontrola: průběžně Platnost

Více

Novoměstské sociální služby. Žďárská 68, Nové Město na Moravě

Novoměstské sociální služby. Žďárská 68, Nové Město na Moravě Informace o odlehčovací službě, (dále jen OS) a Podmínky pro poskytování OS (Vnitřní dokument organizace, který je předán žadatelům o službu při Jednání se zájemce o službu, které je součásti vyřízení

Více

Mateřská škola Strakonice, Lidická 625 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

Mateřská škola Strakonice, Lidická 625 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Mateřská škola Strakonice, Lidická 625 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY odloučená pracoviště: Holečkova 413, Školní 80, Spojařů 1260, Stavbařů 213 zřizovatel: město Strakonice ředitelka mateřské školy Strakonice:

Více