Kapitoly ve vědeckých monografiích vydané v domácích vydavatelstvích

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Kapitoly ve vědeckých monografiích vydané v domácích vydavatelstvích"

Transkript

1 SEZNAM PŮVODNÍCH PUBLIKOVANÝCH PRACÍ PhDr. Markéty Šauerovej, Ph.D. Uvedené dle vyhlášky MŠ SR, č. 6/2005 Z.z. a 1 ods. 2, písm. f), ) Zásad TU v Trnavě. Seznam je vytvořený ze zdrojů OBD Pro/VŠTVS PALESTRA, které jsou přiložené, podle směrnice - Smernica č.13/2008 O bibliografickej registrácii a kategorizácii publikačnej činnosti, umeleckej činnosti a ohlasov. AAB Vědecké monografie vydané v domácích vydavatelstvích AAB ŠAUEROVÁ, Markéta, Projekty osobnostního rozvoje v nestandardních výchovných podmínkách. Praha: VŠTVS Palestra: European Science and Art Publishing, 2011, 165 s., ISBN (VŠTVS), ISBN (ESAP). (7AH). 1. TŮMA, J. Volnočasové aktivity dětí v diagnostických ústavech. In: ŠAUEROVÁ, M. (Ed.).Zážitková pedagogika a možnosti jejího využití při práci s vybranými cílovými skupinami. VŠTVS Palestra, S.186. ISBN VADÍKOVÁ, K., M. Axiologicko-aretologický rozmer zážitku v edukačnom procese. In: ŠAUEROVÁ, M. (Ed.) Zážitková pedagogika a možnosti jejího využití při práci s vybranými cílovými skupinami. VŠTVS Palestra, S. 59.ISBN AAB ŠAUEROVÁ, Markéta (75%.) - ŠPAČKOVÁ, Klára - NECHLEBOVÁ, Eva, Speciální pedagogika v praxi (komplexní péče o děti s SPUCH). Praha: Grada, 2012, 248 s., ISBN (Podíl na monografii 75% + editorské práce, podíl 7AH). ABD Kapitoly ve vědeckých monografiích vydané v domácích vydavatelstvích ABD ŠAUEROVÁ, Markéta. Didactic Aspects of Physical Activities in Education of ADHD Syndrome Affected Children. In: SÉGARD, Milena, HÁTLOVÁ, Běla (Eds.). Psychomotor Therapy in Mental Health Care. Ústí nad Labem: UJEP, S ISBN (1AH) 1. ŠPAČKOVÁ, K. Specifické poruchy učení a chování. In ŠAUEROVÁ, M (Ed.)., ŠPAČKOVÁ, K., NECHLEBOVÁ, E. Speciální pedagogika v praxi (komplexní péče o děti s SPUCH). Praha: Grada, s. 38. ISBN ABD ŠAUEROVÁ, Markéta. Motivace dospělých v celoživotním vzdělávání. S In: VETEŠKA, Jaroslav. Perspektivy učení a vzdělávání v evropském kontextu. 1. vydání. Praha: UJAK, ISBN (1 AH) 1. HLAĎO, P. Pohledy žáků maturitních a nematuritních oborů středních škol na relevanci vzdělání a profese pro osobní úspěch. In: DANIELOVÁ, L., LINHARTOVÁ, D., SCHMIEDOVÁ, K. (Eds.). Sborník z mezinárodní vědecké konference ICOLLE S ISBN ADE Vědecké práce v zahraničních nekarentovaných časopisech

2 ADE ŠAUEROVÁ, Markéta. The Significance of Social Experience of Children Together with Their Parents and the Family Education. Studia Edukacyjne. Num. 13. Poznań: Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, ISBN , ISSN (Časopis v databázi ERIH, kategorie NAT). 1. KIRCHNER, J. Geocaching. In: Kolektiv autorů. Trendy ve wellness vybrané kapitoly. Praha: VŠTVS Palestra, S. 58. ADE ŠAUEROVÁ, Markéta (75%), HOŠEK, V., FRABŠA, M. Fair Play in Training and Clients Sport Situations. Polish Journal of Sport and Tourism, vol. 18, num. 2, s , ISSN (Časopis v databázi EBSCO). ADE ŠAUEROVÁ, Markéta. Essential Sources of Effectiveness Communication of the Parents and Teachers. US-China Education Review B. Vol. 2. Nu. 11, November S ISSN (Časopis v databázích EBSCO, CSA, Ulrich, ProQuest, Summon, CEPS, CNKI, NSD, ERIC,UDLSB). ADE ŠAUEROVÁ, Markéta. Philosophical Basis of Senior Education. Studia Edukacyjne. Num. 19/2012. Poznań: Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, S ISBN ISBN ISSN (Časopis v databázi ERIH, kategorie NAT). ADE ŠAUEROVÁ, Markéta. Faktory ovlivňující inkluzi zdravotně handicapovaného dítěte v edukační praxi případová studie. Efeta, ročník XXII, S ISSN ADE ŠAUEROVÁ, Markéta. Význam volnočasových aktivit v azylovém domě při rozvíjení sociálních interakcí matka- dítě. Vědecký internetový časopis Prohuman ( TŮMA, J. Volnočasové aktivity dětí v diagnostických ústavech. In: ŠAUEROVÁ, M. (Ed.) Zážitková pedagogika a možnosti jejího využití při práci s vybranými cílovými skupinami. VŠTVS Palestra, S. 187 ISBN ADF Vědecké práce v domácích nekarentovaných časopisech ADF ŠAUEROVÁ, Markéta. "Varovné signály" v diagnostice školní zralosti, Pedagogika, mimořádné číslo, roč. 46, 1996, s ISSN ADF ŠAUEROVÁ, Markéta. The Importance of Physical Activity in the Ageing Process. Journal of Outdoor Activities. Ústí nad Labem: UJEP, 2(2), 4-29, 2009, s ISSN Časopisem vyžádaná a upravená verze příspěvku z konference pro zahraniční časopis do sekce Diskuse. Celé znění příspěvku je uvedeno v jiném sborníku. Upravila Šauerová, M.

3 1. HEJMA, O. Wellness jako prevence. In: HOŠEK, V., TILINGER, P. (Eds.) Wellness a bio-psycho-sociální kontext. Recenzovaný sborník příspěvků z mezinárodní vědecké konference VŠTVS Palestra, Praha: VŠTVS Palestra, 2012, S 39. ISBN NECHLEBOVÁ, E. Aktivizace seniorů v nemocnici v Měšicích In: ŠAUEROVÁ, M. (Ed.) Zážitková pedagogika a možnosti jejího využití při práci s vybranými cílovými skupinami. VŠTVS Palestra, S ISBN ADF ŠAUEROVÁ, Markéta. The Structure of Activities in the Selected Retirements Homes as an Important Part of Life Quality Improvement and Maintenance. Journal of Outdoor Activities. Ústí nad Labem: UJEP, 3(2), 2010, s ISSN ADF ŠAUEROVÁ, Markéta. Přirozená autorita ve vrstevnických vztazích a její význam v prevenci sociálně patologických jevů u dětí a mládeže. S In: VALIŠOVÁ, A. a kol. Autorita a proměny jejího pojetí v edukačním prostředí. ACTA UNIVERSITATIS CAROLINAE PHILOSOPHICA ET HISTORICA STUDIA PSYCHOLOGICA X. Praha: Nakladatelství Karolinum Univerzita Karlova v Praze, 2011, 335 s. ISSN ADF ŠAUEROVÁ Markéta. Communication of the Parents Teachers Pupils in the Process of Education. Education and Science without borders. Vol. 2011, No. 4. Prague, Czech Republic. ISSN (časopis v databázi ProQuest) ADF ŠAUEROVÁ, Markéta. Sociopedagogická specifika realizace edukačních programů pro seniory. Andragogická revue. Č.2/2011 ročník III. s ISSN ADF ŠAUEROVÁ, Markéta. Osobnostní rozvoj wellness praktiků v celoživotním vzdělávání. Studie. Life Long Learning. Vol. 1, No. 2. Nezávislý recenzovaný vědecký časopis. Brno: Mendelova Univerzita, ISSN X. 1. VADÍKOVÁ, K. Etické aspekty poskytovania wellness v biopsychosociálnom kontexte. In: HOŠEK, V., TILINGER, P. (Eds.) Wellness a bio-psycho-sociální kontext. Recenzovaný sborník příspěvků z mezinárodní vědecké konference VŠTVS Palestra, Praha: VŠTVS Palestra, 2012, S ISBN NEUWIRTH, R. Výzkum poptávky po wellness službách. In: HOŠEK, V., TILINGER, P. (Eds.) Wellness a bio-psycho-sociální kontext. Recenzovaný sborník příspěvků z mezinárodní vědecké konference VŠTVS Palestra, Praha: VŠTVS Palestra, S. 59. ISBN ADF ŠAUEROVÁ, Markéta. Vliv vývoje sociálních interakcí dětí předškolního a mladšího školního věku na možnost podpory čtenářské gramotnosti v rodinné edukaci. S Pedagogika, roč. LXII 2012, č Praha: Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta. ISSN ADF ŠAUEROVÁ, Markéta. The Wellness Activities in the Ageing Process. S ACTA SALUS VITAE. Vol.1, Number 1, Praha: VŠTVS Palestra & Society of Research in Wellness Prague, CR. ISSN AEC Vědecké práce v zahraničních recenzovaných vědeckých sbornících, monografiích

4 AEC ŠAUEROVÁ, Markéta. The Concept of Freedom as Perceived by Children and Adolescent. S In: MOŃ,R., KOBYLIŃSKI, A: Prawa czĺowieka i świat wartości. (Human Rights and the World of Values). Warsawa: Wydawaictwo Uniwersytetu Kardynala Stefana Wyszyńskiego w Warszawie, s ISBN AEC ŠAUEROVÁ, Markéta. Inkluze zdravotně handicapového dítěte v edukační praxi případová studie. In: LECHTA, V. (Ed.). Výchovný aspekt inkluzívnej edukácie a jeho dimenzie. Bratislava: Iris, S ISBN AED Vědecké práce v domácích recenzovaných vědeckých sbornících, monografiích AED ŠAUEROVÁ, Markéta. Autorita vrstevníka - účinný zdroj ovlivňování skupiny In: VALIŠOVÁ, A. a kol.: Autorita ve výchově. Vědecký sborník, součást výzkumného projektu grantové agentury UK Praha. Praha: Karolinum, 1999, s ISBN TILINGER, P., LEJČAROVÁ, A. a kol. Sport osob s intelektovým postižením. Univerzita Karlova v Praze. Nakladatelství Karolinum S ISBN AED ŠAUEROVÁ, Markéta. Projekt a realizace programu zaměřeného na prevenci šikany na prvním a druhém stupni základní školy. In: MIŇHOVÁ, J. (Ed). Psychologie ve vzdělávání učitelů a v jejich profesní činnosti. Monografie. Plzeň: FPE ČZU, s ISBN TILINGER, P., LEJČAROVÁ, A. a kol. Sport osob s intelektovým postižením. Univerzita Karlova v Praze. Nakladatelství Karolinum s ISBN AED ŠAUEROVÁ, Markéta. Problém autority při realizaci edukačních programů pro seniory. In. VALIŠOVÁ a kol. Autorita v edukační a sociální práci. Pardubice: UPCE, S ISBN NECHLEBOVÁ, E. Aktivizace seniorů v nemocnici v Měšicích In: ŠAUEROVÁ, M. (Ed.) Zážitková pedagogika a možnosti jejího využití při práci s vybranými cílovými skupinami. VŠTVS Palestra, S ISBN AED ŠAUEROVÁ, Markéta. Absence vzdělávacích programů zaměřených na diagnostiku chyby ve struktuře nabídek v oblasti dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků. In: DANIELOVÁ, L., LINHARTOVÁ, D. FEJFAROVÁ, H. (Eds.) Celoživotní vzdělávání v podmínkách EU (CD). 1.vydání. Brno:MUNI Press, ISBN S AFC Publikované příspěvky na zahraničních vědeckých konferencích AFC ŠAUEROVÁ, Markéta. Vývoj postojů společnosti ke svobodě a zodpovědnosti. In: HREHOVÁ, H.Transformácia ĺudskej identity po roce Recenzovaná kolektivní monografie. Částečný výstup z řešení grantové úlohy VEGA č. 1/0278/08, FF TU Trnava, S ISBN SLAVÍČEK, F. Projekt volnočasových aktivit pro děti z azylového domu jako podpora motivace klientů v převzetí odpovědnosti. In: NANIŠTOVÁ, E., FOTTA, P.

5 Existenciálne významné hodnoty v osobnom, spoločenskom a kultúrnom kontexte. FF TU, Trnava, S ISBN HREHOVÁ, H.Transformácia ĺudskej identity po roce Recenzovaná kolektivní monografie. Částečný výstup z řešení grantové úlohy VEGA č. 1/0278/08, FF TU Trnava, S. 8. ISBN RUSNÁK, P. Stopa umeleckéo symbolizmu v ruskej filozofii. In: HREHOVÁ, H. a kol. Acta Moralia Tyrnaviensia IV, Fenomén krásy v reflexii súčasného slovanského myslenia.sborník příspěvků z mezinárodní vědecké konference, Trnava Trnava: FF TU, S ISBN HÁTLOVÁ,, B a kol. (2010). Kapitoly z psychomotorické terapie. Praha: European Science and Art Publishing: Asociace psychologů sportu, s ISBN AFC ŠAUEROVÁ, Markéta. Aktivní přijetí hodnot jako součást vytváření pozitivního scénáře života. In: NANIŠTOVÁ, E., FOTTA, P. (Eds.) Existenciálne významné hodnoty v osobnom, spoločenskom a kultúrnom kontexte. Recenzovaný sborník příspěvků z konference. Vydáno s podporou Grantové agentury MŠ SR, projekt VEGA č. 1/0252/10. FF TU, Trnava, S ISBN SLAVÍČEK, F. Projekt volnočasových aktivit pro děti z azylového domu jako podpora motivace klientů v převzetí odpovědnosti. In: NANIŠTOVÁ, E., FOTTA, P. Existenciálne významné hodnoty v osobnom, spoločenskom a kultúrnom kontexte. FF TU, Trnava, S ISBN ORBAN, K. Aspects of Value in Audiovisual Media. In: MOŃ, R., KOBYLIŃSKI, A: Prawa czlowieka i świat wartości (Human Rights and the World of Values). Wydawaictwo Uniwersytetu Kardynala Stefana Wyszyńskiego w Warszawie, Warszawa, s ISBN VADÍKOVÁ, K., M. Význam porozumenia zomieraniu ako osobnému tajemstvu v podmienkach hospicovej a paliatívnej starostlivosti. Paliatívna medicína a liečba bolesti Suplement S2, 2012, 5 (S2). ISSN VADÍKOVÁ, K. Etické aspekty poskytovania wellness v biopsychosociálnom kontexte. In: HOŠEK, V., TILINGER, P. (Eds.) Wellness a bio-psycho-sociální kontext. Recenzovaný sborník příspěvků z mezinárodní vědecké konference VŠTVS Palestra, Praha: VŠTVS Palestra, 2012, S ISBN NECHLEBOVÁ, E.Význam, specifika a formy vzdělávání seniorů. In: DANIELOVÁ, L., LINHARTOVÁ, D. FEJFAROVÁ, H. (Eds.) Celoživotní vzdělávání v podmínkách EU (CD). 1. vydání. Brno: MUNI Press, S ISBN AFC ŠAUEROVÁ, Markéta. Pojetí podstaty symbolických hodnot dobra a krásy u dětí předškolního a školního věku v českém kulturním kontextu. In: HREHOVÁ, H. a kol. Acta Moralia Tyrnaviensia IV, Fenomén krásy v reflexii súčasného slovanského myslenia. Recenzovaný sborník příspěvků z vědecké konference s mezinárodní účastí, Trnava Trnava: FF TU, S ISBN RUSNÁK, P. The Value of Justice and Singularity in the Human Rights Theory. In: MOŃ, R., KOBYLIŃSKI, A: Prawa czlowieka i świat wartości (Human Rights and the World of Values).Wydawaictwo Uniwersytetu Kardynala Stefana Wyszyńskiego w Warszawie, Warszawa, s ISBN RUSNÁK, P. The Value of Justice and Singularity in the Human Rights Theory. In: MOŃ, R., KOBYLIŃSKI, A: Prawa czlowieka i świat wartości (Human Rights and the World of Values). Wydawaictwo Uniwersytetu Kardynala Stefana Warszawa, s ISBN Wyszyńskiego w Warszawie, AFC ŠAUEROVÁ, M. Posuzování krizových situací v rodině samotným dítětem pod vlivem mediálně prezentovaných vzorů rodiny. [DVD-ROM]. In: HARDY, M.,DUDÁŠOVÁ, T.,VRANKOVÁ, E., HRAŠKOVÁ, A. (Eds.) Sociálna patológia rodiny. Recenzovaný sborník z mezinárodní vědecké konference, Vysoká škola

6 zdravotnictva a sociálnem práce sv. Alžbety v Bratislave, Žilina s ISBN VADÍKOVÁ, K., M. Human rights and Personal Conscience. Axiology in Praxix. In: MOŃ, R., KOBYLIŃSKI, A: Prawa czlowieka i świat wartości (Human Rights and the World of Values). Wydawaictwo Uniwersytetu Kardynala Stefana Wyszyńskiego w Warszawie, Warszawa, s. 57. ISBN ORBAN, K. Aspects of Value in Audiovisual Media. In: MOŃ, R., KOBYLIŃSKI, A: Prawa czlowieka i świat wartości (Human Rights and the World of Values). Wydawaictwo Uniwersytetu Kardynala Stefana Wyszyńskiego w Warszawie, Warszawa, s., s ISBN AFC ŠAUEROVÁ, Markéta. Hodnocení významu programu zacházení z pohledu dlouhodobě odsouzených. Str In. Kolektiv autorů. Studia Scientifica Facultatis Paedagogicae. Universitas Catholica. Ružomberok. Číslo 1, február 2013, ročník XII. 233 s. ISSN AFD Publikované příspěvky na domácích vědeckých konferencích AFD ŠAUEROVÁ, Markéta. Motivace v dalším vzdělávání pedagogických pracovníků. [DVD-ROM]. In: LINHARTOVÁ, D., DANIELOVÁ, L., MÁCHAL, P. (Eds). Recenzovaný sborník z mezinárodní vědecké konference ICOLLE Mendelova Univerzita v Brně, 1. vyd. Brno: Ircaes s.r.o., 2009, s ISBN KOUTSKÁ, I. Výuka cizích jazyků v akademickém prostředí u osob 55+. Casalc review. Roč. 2012, č. 1. S. 44. ISSN HLAĎO, P. Pohledy žáků maturitních a nematuritních oborů středních škol na relevanci vzdělání a profese pro osobní úspěch. In: DANIELOVÁ, L., LINHARTOVÁ, D., SCHMIEDOVÁ, K. (Eds.). Sborník z mezinárodní vědecké konference ICOLLE S ISBN AFD ŠAUEROVÁ, Markéta. Personální diagnostika osobnostního typu profese wellness specialista. In: HOŠEK, V., TILINGER, P. (Eds.) Východiska pro odborné vzdělávání wellness specialistů. Recenzovaný sborník příspěvků z konference VŠTVS Palestra, Praha: VŠTVS Palestra, s ISBN NECHLEBOVÁ, E. Wellness jako prevence syndromu geriatrické křehkosti. Recenzovaný sborník z mezinárodní konference Wellness jako odbornost. Praha: VŠTVS Palestra, S. 82 ISBN NEUWIRTH, R. Úloha manažera při poskytování wellness služeb. Recenzovaný sborník z mezinárodní konference Wellness jako odbornost. Praha: VŠTVS Palestra, S.85. ISBN AFD ŠAUEROVÁ, Markéta (50%), HOŠEK, Václav, FRABŠA, Michal. Fair Play in Training and Clients Sport Situations. In: DOVALIL, J., FELDSTEIN. J. a kol (eds). Fair Play Education in Schools: A Schared Responsibility. The 16th European Fair Play Congress. Olympia Sportprint, Prague, s ISBN AFD ŠAUEROVÁ, Markéta. Edukace klientů ve wellness. In: HOŠEK, V., TILINGER, P. (Eds.). Wellness a bio-psycho-sociální kontext. Recenzovaný sborník příspěvků z mezinárodní vědecké konference VŠTVS Palestra. Praha: VŠTVS Palestra, S ISBN

7 1. REHOR, P. Yes I Can Exercise Adoption/Adherence Model. ACTA SALUS VITAE. Vol.1, Number 1, Praha: VŠTVS Palestra & Society of Research in Wellness Prague, CR. S. 8. ISSN AFD ŠAUEROVÁ, Markéta. Volba vhodných pohybových aktivit jako součást edukace dítěte s ADHD. In. BALÁKOVÁ, V., KIRCHNER, J. (Eds.) Psychologie sportu v praxi aneb nedílná součást přípravy sportovce. Recenzovaný sborník příspěvků z mezinárodní konference , FF UK, Praha, 2011, ISBN ŠPAČKOVÁ, K. Specifické poruchy učení a chování. In ŠAUEROVÁ, M (Ed.), ŠPAČKOVÁ, K., NECHLEBOVÁ, E. Speciální pedagogika v praxi (komplexní péče o děti s SPUCH). Praha: Grada, S. 39. ISBN AFD ŠAUEROVÁ, Markéta. Posuzování krizových situací v rodině samotným dítětem pod vlivem mediálně prezentovaných vzorů rodiny. In: HARDY, M., MUHLPACHR, P., DUDÁŠOVÁ, T.. Sociální patologie rodiny. Brno: Institut mezioborových studií Brno, S ISBN AFD ŠAUEROVÁ, Markéta. Využití literární tvorby Eduarda Štorcha v projektech rodinné edukace zaměřených na podporu čtenářské gramotnosti dospívajícího chlapce s multifaktoriálním zdravotním handicapem. Kazuistická studie. [DVD-ROM]. In ČUŘÍN, M., VÍŠKA, V., PODOLÁKOVÁ, I. (Eds.). Gramotnost ve škole - sborník příspěvků z konference. Hradec Králové: PedF UHK, ISBN AFD ŠAUEROVÁ, Markéta. Význam edukačních programů pro seniory v prevenci aktivního stáří [DVD ROM]. In: DANIELOVÁ, L., LINHARTOVÁ, D. Recenzovaný sborník z mezinárodní vědecké konference ICOLLE Mendelova Univerzita v Brně. 1. vyd. Brno: Ircaes s.r.o., Icolle S ISBN AFD ŠAUEROVÁ, Markéta. Motivace odsouzených mužů ve výkonu trestu k účasti na celoživotním vzdělávání. In: VETEŠKA, J., SALIVAROVÁ, J. (Eds.) Vzdělávání dospělých - příležitosti a úskalí v globalizovaném světě. S ISBN AFD ŠAUEROVÁ, Markéta. Využití technických prostředků a moderních technologií v rozvíjení čtenářství a čtenářské gramotnosti dítěte. [DVD-ROM]. In: ANDRES, P., VALIŠOVÁ, A. a kol. Interdisciplinární vztahy mezi technickými, humanitními a společenskými vědami. ČVUT v Praze, Masarykův ústav vyšších studií, katedra inženýrské pedagogiky, ISBN AFD ŠAUEROVÁ, M. Význam prožitku při podpoře čtenářství a čtenářské gramotnosti. In: ŠAUEROVÁ, M. (Ed.) Zážitková pedagogika a možnosti jejího využití při práci s vybranými cílovými skupinami. VŠTVS Palestra, S ISBN AFD ŠAUEROVÁ, M. Možnosti projektů volnočasových aktivit v prevenci sociální exkluze. In: Kolektiv autorů. Rodina ve II. deceniu 21. století. Praha: EDUCA SERVICE, ISBN (V distribuci)

8 BCI BCI Vysokoškolská skripta, studijní texty ŠAUEROVÁ, M. Vybrané kapitoly z pedagogiky volného času a sociální psychologie. 71 s. Praha: VŠTVS Palestra, (3AH) BCI ŠAUEROVÁ, M. Vybrané kapitoly z psychologie a pedagogické psychologie. 63 s. Praha: VŠTVS Palestra, (2 AH) 1. VLACH, F., HEČKOVÁ, R. Metodická příručka pro úpravu odborných prací. VŠTVS Palestra, S. 34. ISBN BCI BCI BCI ŠAUEROVÁ, M. (50%), DONEVOVÁ, M. Speciální pedagogika II. VŠTVS Palestra s. r. o., s. (s ). ISBN (podíl 3AH) 1. ŠPAČKOVÁ, K. Specifické poruchy učení a chování. In ŠAUEROVÁ, M (Ed.)., ŠPAČKOVÁ, K., NECHLEBOVÁ, E. Speciální pedagogika v praxi (komplexní péče o děti s SPUCH). Praha: Grada, S. 40. ISBN PAUKERTOVÁ, J.: Vybrané kapitoly ze základů obecné, speciální a penitenciární pedagogiky pro základní odbornou přípravu příslušníků a zaměstnanců VS ČR, Stráž pod Ralskem, IVVS, 2010, s. 55. VACKOVÁ, L., ŠAUEROVÁ, M.(35%) Úvod do studia wellness. Praha: VŠTVS Palestra, s. ISBN (ŠAUEROVÁ, M. Sociální a komunikativní dovednosti profesí v oblasti wellness. S ). (podíl 1AH) ŠAUEROVÁ, M. (75%), ŠPAČKOVÁ, K. Speciální pedagogika III. Způsob práce a komunikace s dětmi se specifickouporuchou učení a chování. Praha: VŠTVS Palestra, s. ISBN (podíl 3AH) 1. KIRCHNER, J. Geocaching. In: Kolektiv autorů. Trendy ve wellness vybrané kapitoly. Praha: VŠTVS Palestra, S.61. BDF Odborné práce v domácich nekarentovaných časopisoch BDF ŠAUEROVÁ, Markéta. Zápisy do prvních tříd a projekt Obecná škola. Učitelské listy, 1995, č. 2, s. 38. BDF ZMATLÍKOVÁ, Markéta. Školní zralost ano, či ne? My a děti, roč. 24, 1994, č. 2, s DAI Disertační práce ŠAUEROVÁ, M. Vliv vyučování na rozvoj osobnosti žáka 1. třídy. FF UK s. Školitel prof. PhDr. Z. Kolář, DrSc. 2 Původní vydání skript vyšlo v roce 2007, bez ISBN, nákladem 50 Ks, toto vydání již není dostupné, v roce 2008 byla skripta vydána v počtu 500 ks. 3 Původní vydání skript pod názvem Vybrané kapitoly ze speciální pedagogiky II vyšlo v roce 2008, bez ISBN, vydání již není dostupné, nové vydání má již ISBN, text je totožný, bez úprav oproti verzi 2008.

9 EDI Recenze EDI ŠAUEROVÁ, M. Recenze knihy: VETEŠKA, J. Kompetence ve vzdělávání dospělých. Praha: UJAK, In. Life Long Learning. Vol. 1, No.1. Nezávislý recenzovaný vědecký časopis. Brno: Mendelova Univerzita, ISSN X. EDI ŠAUEROVÁ, M. Recenze knihy: PAYNE, J. Kvalita života a zdraví. Vol. XIII, No. 3. Kontakt, ISSN EDI ŠAUEROVÁ, M. Recenze knihy: HRABAL, V., PAVLÍKOVÁ, I. Jaký jsem učitel? Čas. Andragogická revue. Č. 1/2011 ročník III. ISSN EDI ŠAUEROVÁ, M. Recenze knihy: KUČERA, M., KOLÁŘ, J., DYLEVSKÝ, I.et al. Dítě, pohyb, sport. Praha: Grada, Vol. XIII, No. 4. Kontakt, ISSN EDI ŠAUEROVÁ, M. Recenze knihy: TILINGER, P., LEJČAROVÁ, L. Sport tělesně handicapovaných. Praha: Karolinum, Pedagogická orientace, roč. 22, č. 2/2012. Brno: Česká pedagogická společnosti, ISSN EDI ŠAUEROVÁ, M. Recenze knihy: KETTNER, B. Kdo byl Eduard Štorch. Havlíčkův Brod: Bohumil Kettner, Pedagogická orientace, roč. 23, č. 3/2013. Brno: Česká pedagogická společnosti, ISSN EDI ŠAUEROVÁ, M. Zpráva z konference Zážitková pedagogika a její možnosti využití u vybraných cílových skupin. Pedagogická orientace, roč. 23, č. 3/2013. Brno: Česká pedagogická společnosti, ISSN Redakční a editorské práce ŠAUEROVÁ, M (Ed.)., ŠPAČKOVÁ, K., NECHLEBOVÁ, E. Speciální pedagogika v praxi (komplexní péče o děti s SPUCH). Praha: Grada, s. ISBN ŠAUEROVÁ, VADÍKOVÁ, (Ed,.) a kol. Specifika edukace seniorů. VŠTVS Palestra, V recenzním řízení (1 posudek je již vypracovaný). ŠAUEROVÁ, M. (Ed.) Zážitková pedagogika a možnosti jejího využití při práci s vybranými cílovými skupinami. VŠTVS Palestra, s. ISBN ACTA SALUS VITAE. Vol.1, Number 1, Praha: VŠTVS Palestra & Society of Research in Wellness Prague, CR. ISSN Další nezařaditelné ŠAUEROVÁ, M. Máme doma školáka, Betynka, 7/1995 ŠAUEROVÁ, M. Naše dítě opravdu zlobí, Betynka, 1119/95 ŠAUEROVÁ, M. Kniha a naše dítě, Betynka, 1/1996 ŠAUEROVÁ, M. Zralé pro školu?, Betynka, 8/1998 ŠAUEROVÁ, M. Zvon vánoční, Betynka, 12/1998 ŠAUEROVÁ, M. Ekologická výchova na školách. Aperio III, ŠAUEROVÁ, M. Co děláš a na co se těšíš, když jsi spolu s babičkou nebo dědečkem? Anketa mezigeneračních vztahů. Aperio IV, ISSN ŠAUEROVÁ, M. O čem bys řekl/a, že je to krásné. Anketa mezi dětmi. Aperio I, ISSN ŠAUEROVÁ, M. Zimní radovánky s dětmi. Aperio I, ISSN ŠAUEROVÁ, M. Pozvánky na víkendové výlety. rodina.cz, duben ŠAUEROVÁ, M. Prázdniny na venkově. Vzpomínáte? Aperio II, ISSN

10 ŠAUEROVÁ, M. Moje oblíbená knížka. Rozhovor s rodinami na téma. Aperio I, ŠAUEROVÁ, M. Příručka pracovně-právního minima. Praha: SVV, ŠAUEROVÁ, M., ŠAUER, O. Hry a hračky pro dlouhodobě nemocné dítě. Děti a my. ŠAUEROVÁ, M. Bolavý návrat do školy: dítě se po nemoci může ve školním kolektivu cítit osaměle. Praha : Aperio, Roč. 6, č. 5 (2007), s ,. ŠAUEROVÁ, M. Bojová umění - cesta pro hyperaktivní děti. Fighter s magazine, č.3-4, roč. 16,2011. ISSN ŠAUEROVÁ, M. Nevíte si rady s trestáním svého potomka? ŠAUEROVÁ, M., NECHLEBOVÁ, E. Relaxační techniky účinný způsob k dosažení životní pohody. Fighter s magazine, č.7-8, roč. 16, ISSN ŠAUEROVÁ, M. Povídejme si se svou dcerou. Dáša, srpen, ŠAUEROVÁ, M., ŠVAMBERK, Z. Motivace dětí ke sportu. Fighter s magazine, č.1-2, roč. 18, ISSN ŠAUEROVÁ, M., ŠVAMBERK, Z. Cesta k úspěšnému sportovci. Fighter s magazine, č. 3-4, roč. 18, ISSN Kategórie publikačnej činnosti požadované MŠ SR SKUPINA A1 Knižné publikácie charakteru vedeckej monografie AAA Vedecké monografie vydané v zahraničných vydavateľstvách AAB Vedecké monografie vydané v domácich vydavateľstvách 2 ABA Štúdie v časopisoch a zborníkoch charakteru vedeckej monografie vydané v zahraničných vydavateľstvách ABB Štúdie v časopisoch a zborníkoch charakteru vedeckej monografie vydané v domácich vydavateľstvách SKUPINA A2 Ostatné knižné publikácie ACA Vysokoškolské učebnice vydané v zahraničných vydavateľstvách ACB Vysokoškolské učebnice vydané v domácich vydavateľstvách BAA Odborné knižné práce vydané v zahraničných vydavateľstvách BAB Odborné knižné práce vydané v domácich vydavateľstvách BCB Učebnice pre základné a stredné školy BCI Skriptá a učebné texty 5 CAA Umelecké monografie, preklady, autorské katalógy vydané v zahr. vydavateľstvách CAB Umelecké monografie, preklady, autorské katalógy vydané v domácich vydavateľstvách EAI Prehľadové práce - knižné EAJ Odborné preklady publikácií - knižné Redakčné a zostavovateľské práce (bibliografie, encyklopédie, katalógy, slovníky, zborníky...) 4 SKUPINA B - Publikácie v karentovaných vedeckých časopisoch a autorské osvedčenia, patenty a objavy ADC Vedecké práce v zahraničných karentovaných časopisoch ADD Vedecké práce v domácich karentovaných časopisoch

11 AEG AEH AGJ BDC BDD CDC CDD Stručné oznámenia, abstrakty vedeckých prác v zahr. karentovaných časopisoch Stručné oznámenia, abstrakty vedeckých prác v domácich karentovaných časopisoch Autorské osvedčenia, patenty, objavy Odborné práce v zahraničných karentovaných časopisoch Odborné práce v domácich karentovaných časopisoch Umelecké práce a preklady v zahraničných karentovaných časopisoch Umelecké práce a preklady v domácich karentovaných časopisoch SKUPINA C Ostatné recenzované publikácie ABC Kapitoly vo vedeckých monografiách vydané v zahraničných vydavateľstvách ABD Kapitoly vo vedeckých monografiách vydané v domácich vydavateľstvách 2 ACC Kapitoly vo vysokoškolských učebniciach vydané v zahraničných vydavateľstvách ACD Kapitoly vo vysokoškolských učebniciach vydané v domácich vydavateľstvách ADE Vedecké práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch 6 ADF Vedecké práce v domácich nekarentovaných časopisoch 9 AEC Vedecké práce v zahraničných recenzovaných vedeckých zborníkoch, 2 monografiách AED Vedecké práce v domácich recenzovaných vedeckých zborníkoch, 4 monografiách AFA Publikované pozvané príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách AFB Publikované pozvané príspevky na domácich vedeckých konferenciách AFC Publikované príspevky na zahraničných vedeckých konferenciách 5 AFD Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách 12 AFE Abstrakty pozvaných príspevkov zo zahraničných konferencií AFF Abstrakty pozvaných príspevkov z domácich konferencií AFG Abstrakty príspevkov zo zahraničných konferencií AFH Abstrakty príspevkov z domácich konferencií BBA Kapitoly v odborných knihách vydané v zahraničných vydavateľstvách BBB Kapitoly v odborných knihách vydané v domácich vydavateľstvách BCK Kapitoly v učebniciach a učebných textoch BDA Heslá v odborných terminologických slovníkoch a encyklopédiách vydaných v zahraničných vydavateľstvách BDB Heslá v odborných terminologických slovníkoch a encyklopédiách vydaných v domácich vydavateľstvách BDE Odborné práce v zahraničných nekarentovaných časopisoch BDF Odborné práce v domácich nekarentovaných časopisoch 2 BEC Odborné práce v zahraničných recenzovaných zborníkoch (konferenčných aj nekonferenčných) BED Odborné práce v domácich recenzovaných zborníkoch (konferenčných aj nekonferenčných) BFA Abstrakty odborných prác zo zahraničných podujatí (konferencie...) BFB Abstrakty odborných prác z domácich podujatí (konferencie...) BGH Legislatívne dokumenty CDE Umelecké práce a preklady CDF Umelecké práce a preklady v domácich nekarentovaných časopisoch

Kategórie publikačnej činnosti

Kategórie publikačnej činnosti Kategórie publikačnej činnosti Príloha č. 1 Smernice č. 13/2008-R Beáta Bellérová, SlPK Zatriedenie MŠ SR - A 1 AAA Vedecké monografie vydané v zahraničných vydavateľstvách AAB Vedecké monografie vydané

Více

Harmonogram zberu, evidencie publikačnej a umeleckej činnosti a validácie zaevidovaných záznamov CREUČ za rok 2015 na FA STU

Harmonogram zberu, evidencie publikačnej a umeleckej činnosti a validácie zaevidovaných záznamov CREUČ za rok 2015 na FA STU Smernica dekanky Číslo 10_2015-S 12.10.2015 Harmonogram zberu, evidencie publikačnej a umeleckej činnosti a validácie zaevidovaných záznamov CREUČ za rok 2015 na FA STU Vypracovala: PhDr. Kristína Raitlová

Více

Štatistika kategórií publikačnej činnosti:

Štatistika kategórií publikačnej činnosti: Publikačné aktivity v skrátenej verzii sú uvedené nižšie (k septembru 202), kompletné zoznamy nájdete v databázach Web of resp. ich nájdete aj na adrese: http://www.upjs.sk/pracoviska/univerzitna-kniznica/evidencia-publikacnej-cinnosti/

Více

ADM) - IF = menej ako 0,4 Zahraničné - odborné práce CCC (BDC) 30 Domáce - vedecké práce CCC/WoS/SCOPUS (ADD, ADN) - IF = aspoň 0,4

ADM) - IF = menej ako 0,4 Zahraničné - odborné práce CCC (BDC) 30 Domáce - vedecké práce CCC/WoS/SCOPUS (ADD, ADN) - IF = aspoň 0,4 Interná smernica č. 1/201 Konkretizácia pracovných povinností v oblasti publikačnej a vedeckovýskumnej činnosti zamestnancov EU v Bratislave na funkčných miestach: profesor, mimoriadny profesor, docent

Více

PROFESIJNÝ ŽIVOTOPIS

PROFESIJNÝ ŽIVOTOPIS Čl. 3, ods. 2, pís. b PROFESIJNÝ ŽIVOTOPIS Meno a priezvisko, rodné priezvisko, titul: PaedDr. PhDr. Marcel Lincényi, PhD. Dátum a miesto narodenia: 23. 12. 1981, Bratislava Vysokoškolské vzdelanie a ďalší

Více

Evaluácie vedecko-výskumnej činnosti v UIS. doc. Dr. Ing. Jaroslav Šálka prorektor pre VVČ

Evaluácie vedecko-výskumnej činnosti v UIS. doc. Dr. Ing. Jaroslav Šálka prorektor pre VVČ Evaluácie vedecko-výskumnej činnosti v UIS doc. Dr. Ing. Jaroslav Šálka prorektor pre VVČ Obsah 2 Záznamník výskumníka - projekty ZODPOVEDNÝ RIEŠITEĽ NASTAVUJE AKTUÁLNY STAV PROJEKTOV PROSTREDNÍCTVOM ÚPRAVA

Více

Príloha č. 1 k vyhláške č. 456/2012 Z. z.

Príloha č. 1 k vyhláške č. 456/2012 Z. z. Kategórie publikačnej činnosti Kód Názov kategórie AAA Vedecké monografie vydané v zahraničných AAB Vedecké monografie vydané v domácich - pôvodné monotematické práce vedecko-objaviteľského charakteru

Více

Príloha 1 Kódy a názvy kategórií publikačnej činnosti

Príloha 1 Kódy a názvy kategórií publikačnej činnosti Príloha 1 Kódy a názvy kategórií publikačnej činnosti Kód AAA AAB ABA ABB ABC ABD ACA ACB Názov kategórie Vedecké monografie vydané v zahraničných vydavateľstvách Vedecké monografie vydané v domácich vydavateľstvách

Více

CREPČ a hodnotenie publikačnej činnosti v CVTI SR

CREPČ a hodnotenie publikačnej činnosti v CVTI SR Centrum vedecko-technických informácií SR CREPČ a hodnotenie publikačnej činnosti v CVTI SR Mgr. Ľudmila Hrčková PhDr. Jana Tlstovičová Výročná konferencia ProScientia 3. 11. 2010, SNK v Martine Centrálny

Více

Projekty utváření pozitivního postoje dětí k pohybovým aktivitám

Projekty utváření pozitivního postoje dětí k pohybovým aktivitám Projekty utváření pozitivního postoje dětí k pohybovým aktivitám Markéta Švamberk Šauerová Pavel Tilinger Václav Hošek Vysoká škola tělesné výchovy a sportu PALESTRA, spol. s r.o. Projekty utváření pozitivního

Více

VEDECKÁ RADA PANEURÓPSKEJ VYSOKEJ ŠKOLY V BRATISLAVE

VEDECKÁ RADA PANEURÓPSKEJ VYSOKEJ ŠKOLY V BRATISLAVE VEDECKÁ RADA PANEURÓPSKEJ VYSOKEJ ŠKOLY V BRATISLAVE Kritériá na vyhodnotenie splnenia podmienok získania vedecko-pedagogického titulu docent a kritériá na vyhodnotenie splnenia požiadaviek podmienok získania

Více

Kategórie publikačnej činnosti Kód Názov kategórie

Kategórie publikačnej činnosti Kód Názov kategórie Strana 3572 Zbierka zákonov č. 456/2012 Čiastka 109 Príloha č. 1 k vyhláške č. 456/2012 Z. z. Kategórie publikačnej činnosti Kód Názov kategórie AAA Vedecké monografie vydané v zahraničných AAB Vedecké

Více

Zpracovatel: Oddělení informačních služeb NTK. Datum zadání: Datum zpracování:

Zpracovatel: Oddělení informačních služeb NTK. Datum zadání: Datum zpracování: Rešerše: 080402/2015 Téma rešerše: Bibliografie autora z vybraných databází Zadavatel: Jaroslav Mužík Zpracovatel: Datum zadání: 8. 4. 2015 Datum zpracování: 22. 4. 2015 20 mm 210 mm 1/6 Klíčová slova:

Více

Edukační interakce s cílovými skupinami celoživotního vzdělávání v knihovnách

Edukační interakce s cílovými skupinami celoživotního vzdělávání v knihovnách Edukační interakce s cílovými skupinami celoživotního vzdělávání v knihovnách Mgr. Pavlína Mazáčová, Ph.D. Kabinet informačních studií a knihovnictví FF MU pmazacov@phil.muni.cz Co je obsahem Kompetenční

Více

ŽIVOTOPIS. Zuzana Tichá

ŽIVOTOPIS. Zuzana Tichá ŽIVOTOPIS Osobní údaje Křestní jméno / Příjmení Tituly E-mail Státní příslušnost Zuzana Tichá PhDr., Ph.D. zuzana.ticha@upol.cz ČR Pracovní zkušenosti Období (od-do) Hlavní pracovní náplň a odpovědnost

Více

Formulár na zverejňovanie informácií o habilitačnom konaní

Formulár na zverejňovanie informácií o habilitačnom konaní Formulár na zverejňovanie informácií o habilitačnom konaní 1. Dátum doručenia žiadosti o habilitačné konanie: 10.12.2012 2. Meno, priezvisko, rodné priezvisko: Zuzana HAJDUOVÁ, KUBÍNOVÁ a) Akademické tituly,

Více

Formulár na zverejňovanie informácií o habilitačnom konaní

Formulár na zverejňovanie informácií o habilitačnom konaní Formulár na zverejňovanie informácií o habilitačnom konaní 1. Dátum doručenia žiadosti o habilitačné konanie: 9. 10. 2013 2. Meno, priezvisko, rodné priezvisko: Ľubica Sipková, rod. Pomothyová a) Akademické

Více

Formulár na zverejňovanie informácií o habilitačnom konaní

Formulár na zverejňovanie informácií o habilitačnom konaní Formulár na zverejňovanie informácií o habilitačnom konaní 1. Dátum doručenia žiadosti o habilitačné konanie: 29.09.2014 2. Meno, priezvisko, rodné priezvisko: Štefan ŽÁK a) Akademické tituly, vedeckopedagogické

Více

Kapitola 1 PŘÍPRAVNÉ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ

Kapitola 1 PŘÍPRAVNÉ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ OBSAH 5 OBSAH ÚVOD Kapitola 1 PŘÍPRAVNÉ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ 11 19 21 1.1 Vzdelávanie učiteliek materských škôl v SR v medzinárodnom kontexte Zita Baďuríková 1.1.1 Požadovaný stupeň vzdelávania

Více

Predmety v dennej a v externej forme bakalárskeho štúdia

Predmety v dennej a v externej forme bakalárskeho štúdia Doc. JUDr. Mária Srebalová, PhD. Právnická fakulta Univerzity Komenského v Bratislave Profesijný životopis Meno, priezvisko Rodné priezvisko Tituly Dátum a miesto narodenia Vyskoškolské vzdelanie a ďalší

Více

doc. PhDr. Ilona GILLERNOVÁ, CSc. ŽIVOTOPIS

doc. PhDr. Ilona GILLERNOVÁ, CSc. ŽIVOTOPIS doc. PhDr. Ilona GILLERNOVÁ, CSc. ŽIVOTOPIS Osobní data Trvalý pobyt: Datum a místo narození: Stav: ilona.gillernova@ff.cuni.cz Olešovice, Opuková 454, 251 68 p. Kamenice 23. března 1955 v Praze vdaná,

Více

Základné typy dokumentov a ich častí pre registráciu a vykazovanie publikačnej činnosti. Stručná charakteristika

Základné typy dokumentov a ich častí pre registráciu a vykazovanie publikačnej činnosti. Stručná charakteristika Základné typy dokumentov a ich častí pre registráciu a vykazovanie publikačnej činnosti. Stručná charakteristika Predmet evidencie publikačnej činnosti O evidencii publikačnej činnosti autorov (ďalej EPC)

Více

ANALÝZA POSTOJÙ POPULACE V RÙZNÝCH VÌKOVÝCH SKUPINÁCH K VYBRANÝM SLOŽKÁM ZDRAVÉHO ŽIVOTNÍHO STYLU

ANALÝZA POSTOJÙ POPULACE V RÙZNÝCH VÌKOVÝCH SKUPINÁCH K VYBRANÝM SLOŽKÁM ZDRAVÉHO ŽIVOTNÍHO STYLU VYSOKÁ ŠKOLA TÌLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU PALESTRA, SPOL. S R.O. ANALÝZA POSTOJÙ POPULACE V RÙZNÝCH VÌKOVÝCH SKUPINÁCH K VYBRANÝM SLOŽKÁM ZDRAVÉHO ŽIVOTNÍHO STYLU Výzkumný roèníkový projekt magisterského studia

Více

Formulár na zverejňovanie informácií o habilitačnom konaní

Formulár na zverejňovanie informácií o habilitačnom konaní Formulár na zverejňovanie informácií o habilitačnom konaní 1. Dátum doručenia žiadosti o habilitačné konanie: 16.06.2015 2. Meno, priezvisko, rodné priezvisko: Monika MATUŠOVIČOVÁ, rodená Majzlanová a)

Více

RÁMCOVÁ KRITÉRIA PRO HABILITAČNÍ ŘÍZENÍ

RÁMCOVÁ KRITÉRIA PRO HABILITAČNÍ ŘÍZENÍ Vysoké učení technické v Brně, Fakulta chemická Datum vydání: 29. 6. 2018 Za věcnou stránku odpovídá: prof. Ing. Martin Weiter, Ph.D. Účinnost: od 1. 7. 2018 Závaznost: FCH VUT v Brně Vydává: děkan FCH

Více

Kategórie publikácií pre účely dotácie (Nedotované kategórie *) Názov kategórie A1 A1 AAA AAB ABA ABB A1 A1 ABC ABD A2 A2 ACA ACB

Kategórie publikácií pre účely dotácie (Nedotované kategórie *) Názov kategórie A1 A1 AAA AAB ABA ABB A1 A1 ABC ABD A2 A2 ACA ACB Kategórie publikácií pre účely dotácie (Nedotované kategórie ) dotácia EPČ AAA AA Vedecké monografie vydané v zahraničných Vedecké monografie vydané v domácich AA A A AD AA A - pôvodné monotematické práce

Více

Doc. PhDr. Josef Konečný, CSc.

Doc. PhDr. Josef Konečný, CSc. Doc. PhDr. Josef Konečný, CSc. Funkce: vedoucí Katedry psychologie a patopsychologie PdF UP v Olomouci Odborné zaměření: psychologické poradenství psychologie vysoké školy psychologická diagnostika patopsychologie

Více

Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne. Študentská 2, T R E N Č Í N Fakulta špeciálnej techniky

Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne. Študentská 2, T R E N Č Í N Fakulta špeciálnej techniky Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne Študentská 2, 911 50 T R E N Č Í N Fakulta špeciálnej techniky SMERNCA PRE HODNOTENE PUBLKAČNEJ ČNNOST PEDAGOGCKÝCH A VÝSKUMNÝCH PRACOVNÍKOV FAKULTY

Více

Mgr. Lucie Křeménková, Ph.D.

Mgr. Lucie Křeménková, Ph.D. Mgr. Lucie Křeménková, Ph.D. FUNKCE: členka akademického senátu PdF, UP; prezenční rozvrh; koordinátorka webových stránek TELEFON: 585635201 E-MAIL: lucie.kremenkova@gmail.com ČÍSLO PRACOVNY: 4.27 VĚDECKO-VÝZKUMNÉ

Více

Projekty formování pozitivního postoje dětí a dospívajících k četbě v podmínkách rodinné edukace

Projekty formování pozitivního postoje dětí a dospívajících k četbě v podmínkách rodinné edukace Projekty formování pozitivního postoje dětí a dospívajících k četbě v podmínkách rodinné edukace Markéta Švamberk Šauerová PROJEKTY FORMOVÁNÍ POZITIVNÍHO POSTOJE DĚTÍ A DOSPÍVAJÍCÍCH K ČETBĚ V PODMÍNKÁCH

Více

HABILITAČNÉ KONANIE. Mgr. Soňa Lovašová, PhD. Katedra sociálnej práce, Filozofická fakulta, UPJŠ, Košice

HABILITAČNÉ KONANIE. Mgr. Soňa Lovašová, PhD. Katedra sociálnej práce, Filozofická fakulta, UPJŠ, Košice HABILITAČNÉ KONANIE Mgr. Soňa Lovašová, PhD. Katedra sociálnej práce, Filozofická fakulta, UPJŠ, Košice Študijný odbor: sociálna práca Dátum doručenia žiadosti:.. 06 Názov habilitačnej práce: Klientské

Více

Zoznam publikačnej činnosti. PhDr. Mgr. Petr Hlaďo, PhD.

Zoznam publikačnej činnosti. PhDr. Mgr. Petr Hlaďo, PhD. Zoznam publikačnej činnosti PhDr. Mgr. Petr Hlaďo, PhD. AAB Vedecké monografie vydané v domácich vydavateľstvách AAB01 Balcar, Jiří 33% - Havlena, Jan 33% - Hlaďo, Petr 34%: Zvolil jsem si techniku. Proč?

Více

PROGRAM Wellness, zdraví a kvalita života 2013

PROGRAM Wellness, zdraví a kvalita života 2013 PROGRAM Mezinárodní vědecká konference Wellness, zdraví a kvalita života 2013 17. 18. 10. 2013 Vysoká škola tělesné výchovy a sportu PALESTRA, Praha Čtvrtek 17. října 2013 8:30 14:00 REGISTRACE ÚČASTNÍKŮ

Více

GRÉCKOKATOLÍCKA BOHOSLOVECKÁ FAKULTA PU

GRÉCKOKATOLÍCKA BOHOSLOVECKÁ FAKULTA PU GRÉCKOKATOLÍCKA BOHOSLOVECKÁ FAKULTA PU Katedra biblických vied a jazykov BEF Dejiny židovskej filozofie od obdobia antiky po dnešok / Mária Timková. fakulty PU v Prešove. - ISSN 1335-5570. - Roč. 2, č.

Více

Mgr. Pavla Dobešová. Výuka předmětů: Česká literatura 19. století. Téma disertační práce: Multimédia v hodinách literární výchovy na 2.

Mgr. Pavla Dobešová. Výuka předmětů: Česká literatura 19. století. Téma disertační práce: Multimédia v hodinách literární výchovy na 2. Mgr. Pavla Dobešová Výuka předmětů: Česká literatura 19. století Téma disertační práce: Multimédia v hodinách literární výchovy na 2. stupni ZŠ Školitel: Mgr. Daniel Jakubíček, Ph.D. Školitel-konzultant:

Více

- majú rozsah aspo 1 AH, náklad aspo 100 exemplárov, prísluné vydavate ské

- majú rozsah aspo 1 AH, náklad aspo 100 exemplárov, prísluné vydavate ské Kategórie publika nej innosti Kód Názov kategórie AAA Vedecké monografie vydané v zahrani ných AAB Vedecké monografie vydané v domácich - pôvodné monotematické práce vedecko-objavite ského charakteru alebo

Více

Směrnice děkana č. 21/2013 KRITÉRIA HABILITAČNÍHO A JMENOVACÍHO ŘÍZENÍ NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ

Směrnice děkana č. 21/2013 KRITÉRIA HABILITAČNÍHO A JMENOVACÍHO ŘÍZENÍ NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ Č. j. OU-3272/45-203 Směrnice děkana č. 2/203 KRITÉRIA HABILITAČNÍHO A JMENOVACÍHO ŘÍZENÍ NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ Článek Úvodní ustanovení V souladu s 72 75 zákona č. /998

Více

NOVINKY v EPCA. Dagmar Bugárová

NOVINKY v EPCA. Dagmar Bugárová NOVINKY v EPCA Dagmar Bugárová NOVINKY MŠVVaŠ Metodické SlPK Dopĺňanie Nové Typ Vyhláška č. 456/2012 pokyny CVTI Bratislava Web evidencia publikačnej činnosti IF a indexovanosť v databázach WoS a SCOPUS

Více

Závěry mezinárodní vědecké konference ICOLLE 2014

Závěry mezinárodní vědecké konference ICOLLE 2014 Závěry mezinárodní vědecké konference ICOLLE 2014 Ve dnech 16. a 17. září 2014 byl Institutem celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně pořádán již 6. ročník mezinárodní vědecké konference celoživotního

Více

Benefity využití sportovních a prožitkových aktivit v edukačních souvislostech

Benefity využití sportovních a prožitkových aktivit v edukačních souvislostech VYSOKÁ ŠKOLA TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU PALESTRA, SPOL. S R.O. Benefity využití sportovních a prožitkových aktivit v edukačních souvislostech Kolektivní monografie Editor: M. Švamberk Šauerová PRAHA 2016

Více

České vysoké učení technické v Praze Masarykův ústav vyšších studií PROGRAM KONFERENCE

České vysoké učení technické v Praze Masarykův ústav vyšších studií PROGRAM KONFERENCE České vysoké učení technické v Praze Masarykův ústav vyšších studií PROGRAM KONFERENCE Technické, humanitní a společenské vědy: Je možné vést v pedagogickém procesu dialog? Odborní garanti: prof. PhDr.

Více

H A B I L I T A Č N É K O N A N I E. JUDr. MUDr. Daniel Šmihula, PhD., Dr. iur. Stredoeurópska vysoká škola v Skalici

H A B I L I T A Č N É K O N A N I E. JUDr. MUDr. Daniel Šmihula, PhD., Dr. iur. Stredoeurópska vysoká škola v Skalici H A B I L I T A Č N É K O N A N I E JUDr. MUDr. Daniel Šmihula, PhD., Dr. iur. Stredoeurópska vysoká škola v Skalici Študijný odbor: 3.4.. teória a dejiny štátu a práva Dátum doručenia žiadosti: 7.08.

Více

Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2018/2019

Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2018/2019 Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2018/2019 Prof. PaedDr. Miroslava Bartoňová, Ph.D. 1. Inkluzivní didaktiky na prvním stupni základní školy 2. Motivace u dětí s lehkým

Více

Doktorský studijní obor Didaktika literatury. 1 Organizace doktorského studijního oboru Didaktika literatury

Doktorský studijní obor Didaktika literatury. 1 Organizace doktorského studijního oboru Didaktika literatury Obsah 1 Organizace doktorského studijního oboru Didaktika literatury... 1 1.1 Shrnutí požadovaných studijních aktivit včetně jejich kreditového ohodnocení... 2 1.2 Charakteristika a kreditové ohodnocení

Více

TÉMATA DIPLOMOVÝCH PRACÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2012/2013

TÉMATA DIPLOMOVÝCH PRACÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2012/2013 TÉMATA DIPLOMOVÝCH PRACÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2012/2013 Katedra pedagogiky FPE ZČU v Plzni (Téma je nutno domluvit s vedoucím DP) Mgr. Radomír Bednář 1. Téma DP pouze po osobní domluvě PhDr. Dagmar Čábalová,

Více

Seznam aktivit a publikační činnosti Mgr. Pavla Vyhnálková, Ph.D. odborné kurikulum

Seznam aktivit a publikační činnosti Mgr. Pavla Vyhnálková, Ph.D. odborné kurikulum Seznam aktivit a publikační činnosti Mgr. Pavla Vyhnálková, Ph.D. odborné kurikulum Jméno, příjmení, tituly: Pavla Vyhnálková, Mgr., Ph.D. Rodné příjmení: Pospíchalová Datum a místo narození: 20. ledna

Více

TEMATICKÉ OKRUHY K STÁTNÍ ZAVĚREČNÉ ZKOUŠCE AKADEMICKÝ ROK 2010/2011

TEMATICKÉ OKRUHY K STÁTNÍ ZAVĚREČNÉ ZKOUŠCE AKADEMICKÝ ROK 2010/2011 TEMATICKÉ OKRUHY K STÁTNÍ ZAVĚREČNÉ ZKOUŠCE AKADEMICKÝ ROK 2010/2011 STUDIJNÍ PROGRAM: Ošetřovatelství 53-41-B STUDIJNÍ OBOR: Všeobecná sestra R009 FORMA STUDIA: Prezenční PŘEDMĚT: BEHAVIORÁLNÍ VĚDY 1.

Více

Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2017/2018

Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2017/2018 Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2017/2018 Mgr. Lenka Felcmanová 1. Možnosti včasné intervence u dětí ze sociálně vyloučených lokalit 2. Speciáněpedagogická podpora dětí

Více

Publikační činnost. Mgr. Martin Kupka, Ph. D. Ke dni: 14. března Přehled publikační činnosti člena Katedry psychologie FF UP v Olomouci

Publikační činnost. Mgr. Martin Kupka, Ph. D. Ke dni: 14. března Přehled publikační činnosti člena Katedry psychologie FF UP v Olomouci Publikační činnost Mgr. Martin Kupka, Ph. D. Ke dni: 14. března 2011 Strana 1 (celkem 6) Zaměstnání v oboru Diagnostický ústav pro mládež Žulová (psycholog) 2001-2002 Pedagogicko psychologická poradna

Více

Závěry mezinárodní vědecké konference ICOLLE 2015

Závěry mezinárodní vědecké konference ICOLLE 2015 Závěry mezinárodní vědecké konference ICOLLE 2015 Ve dnech 15. a 16. září 2015 byl Institutem celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně pořádán již 7. ročník mezinárodní vědecké konference celoživotního

Více

Návrhy možných témat závěrečných prací

Návrhy možných témat závěrečných prací Návrhy možných témat závěrečných prací PEDAGOGICKÉ STUDIUM UČITELŮ PV a OV, OV, VV, HV, ZDRAV, VYCH, PVČ Student je povinen si zvolit v rámci svého studia téma své závěrečné práce. K tomu má možnost využít

Více

Ing. Marián HOCKO, PhD.

Ing. Marián HOCKO, PhD. Ing. Marián HOCKO, PhD. Profesijný životopis Meno a priezvisko: Ing. Marián Hocko, PhD. Dátum a miesto narodenia: 14. 1. 1955 Prešov Adresa: Bratislavská 2, 080 01 Prešov, Slovenská republika Tel.: 00

Více

PROGRAM KONFERENCE 30. - 31. 8. 2013. Pořadateli konference jsou:

PROGRAM KONFERENCE 30. - 31. 8. 2013. Pořadateli konference jsou: Diagnostika a intervenční postupy ve školní psychologii PROGRAM KONFERENCE 30. - 31. 8. 2013 Pořadateli konference jsou: Fakulta humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Asociace školní psychologie

Více

Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2017/2018

Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2017/2018 Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2017/2018 Mgr. Lenka Felcmanová 1. Podpůrná opatření ve vzdělávání žáků s nezdravotními překážkami v učení 2. Podpůrná opatření ve vzdělávání

Více

PhDr. Pavel Kliment, Ph.D.

PhDr. Pavel Kliment, Ph.D. PhDr. Pavel Kliment, Ph.D. Vzdělání: 1987-1992 Univerzita Palackého v Olomouci, Filozofická fakulta, obor Andragogika, přiznán titul magistr (Mgr.) 1989-1994 Univerzita Palackého v Olomouci, Filozofická

Více

Směrnice děkana č. 1/2012 Habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem na Fakultě sportovních studií

Směrnice děkana č. 1/2012 Habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem na Fakultě sportovních studií Směrnice děkana č. 1/2012 Habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem na Fakultě sportovních studií Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů

Více

Profesní životopis. Identifikace osoby. doc. PhDr. Ing. Karel Šrédl, CSc., v Praze, rozvedený, bezdětný. Pracoviště

Profesní životopis. Identifikace osoby. doc. PhDr. Ing. Karel Šrédl, CSc., v Praze, rozvedený, bezdětný. Pracoviště Profesní životopis Identifikace osoby Pracoviště doc. PhDr. Ing. Karel Šrédl, CSc., 24.8.1951 v Praze, rozvedený, bezdětný Česká zemědělská univerzita v Praze Provozně ekonomická fakulta Kamýcká 129 165

Více

Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2015/2016

Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2015/2016 Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2015/2016 Mgr. Lenka Felcmanová 1. Speciálněpedagogická intervence u jedinců se specifickou poruchou učení 2. Speciálněpedagogická intervence

Více

Obecným obsahem poradenských služeb je tedy činnost přispívající

Obecným obsahem poradenských služeb je tedy činnost přispívající A. Koncepce činnosti, aktivity, orientace B.1. Základní charakteristika zařízení Pedagogicko-psychologická poradna (PPP) zajišťuje spektrum psychologických a speciálně pedagogických služeb, které jsou

Více

Vyjádření školitelky

Vyjádření školitelky Vyjádření školitelky Titul jméno příjmení doktorandky: Mgr. Klára Ptáčková Obor doktorského studia: Speciální pedagogika Jméno školitele: doc. PhDr. Eva Souralová, Ph.D Téma disertační práce: Rozvoj čtenářství

Více

Mgr. Lucie Křeménková, Ph.D.

Mgr. Lucie Křeménková, Ph.D. Mgr. Lucie Křeménková, Ph.D. Funkce: prezenční rozvrh; koordinátorka webových stránek, koordinátor v oblasti vědy a výzkumu Vzdělání: 2011 absolutorium postgraduální doktorandské studium, PdF UP Olomouc

Více

Navazující magisterské studium otázky ke státním závěrečným zkouškám. Andragogika

Navazující magisterské studium otázky ke státním závěrečným zkouškám. Andragogika Navazující magisterské studium otázky ke státním závěrečným zkouškám Andragogika 1. Filozofické základy vzdělávání dospělých I Antická idea vzdělanosti (Sokrates, Platon, Aristoteles). Humanismus. Vzdělávání

Více

Kvantifikovaná kriteria pro habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem na FEM

Kvantifikovaná kriteria pro habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem na FEM Kvantifikovaná kriteria pro habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem na FEM ÚVOD Kvantifikovaná kriteria jsou pomocným podkladem pro zahájení habilitačních řízení a řízení ke jmenování profesorem

Více

Zoznam publikačnej činnosti. PaedDr. Vladislav Kukačka, PhD.

Zoznam publikačnej činnosti. PaedDr. Vladislav Kukačka, PhD. Zoznam publikačnej činnosti PaedDr. Vladislav Kukačka, PhD. AAB Vedecké monografie vydané v domácich vydavateľstvách AAB01 Kukačka, Vladislav 100%: Udržitelnost zdraví. - 1. vyd. - České Budějovice : Jihočeská

Více

SPECIFICKÉ OPATŘENÍ DĚKANA FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ UNIVERZITY OBRANY K HABILITAČNÍM ŘÍZENÍM A ŘÍZENÍM KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM

SPECIFICKÉ OPATŘENÍ DĚKANA FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ UNIVERZITY OBRANY K HABILITAČNÍM ŘÍZENÍM A ŘÍZENÍM KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM UNIVERZITA OBRANY FAKULTA VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ HRADEC KRÁLOVÉ REGISTROVANÝ VNITŘNÍ DOKUMENT Hradec Králové 1. března 2019 Počet listů: 4 SPECIFICKÉ OPATŘENÍ DĚKANA FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ

Více

INSTITUT ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ ÚSTAV OŠETŘOVATELSTVÍ VYPSÁNÍ TÉMAT PRO BAKALÁŘSKÉ PRÁCE AKADEMICKÝ ROK : Bakalářský studijního program

INSTITUT ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ ÚSTAV OŠETŘOVATELSTVÍ VYPSÁNÍ TÉMAT PRO BAKALÁŘSKÉ PRÁCE AKADEMICKÝ ROK : Bakalářský studijního program INSTITUT ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ ÚSTAV OŠETŘOVATELSTVÍ VYPSÁNÍ TÉMAT PRO BAKALÁŘSKÉ PRÁCE AKADEMICKÝ ROK : 2009-2010 Bakalářský studijního program OŠETŘOVATELSTVÍ 53-41 - OBOR VŠEOBECNÁ SESTRA prezenční

Více

Knižní publikace. (1) ROJÁK, A MIKLOŠÍKOVÁ, M. SEKERA, O. Výukový program, ESF OP RLZ, č. projektu: CZ.04.1.03/3.2.15.1./0006, Ostrava : VŠB- u TU Ostrava, 2006.191! s. ISBN 80-248-1112-X. (2) MIKLOŠÍKOVÁ,

Více

Česká školní inspekce, Fráni Šrámka 37, Praha 5 Školní inspektorka

Česká školní inspekce, Fráni Šrámka 37, Praha 5 Školní inspektorka Ţ I V O T O P I S OSOBNÍ INFORMACE Jméno PHDR. JURÁŠKOVÁ Eva Adresa KAMENNÁ 2674, 760 01, Zlín, Česká republika Telefon 605 281 616 E-mail juraskova.e@seznam.cz Národnost česká Datum narození 2. 5. 1966

Více

Trnavská univerzita v Trnave, Pedagogická fakulta

Trnavská univerzita v Trnave, Pedagogická fakulta Trnavská univerzita v Trnave, Pedagogická fakulta Habilitačné konanie uchádzača: PhDr. Markéta Šauerová, Ph.D. Dátum doručenia žiadosti o habilitačné konanie: 24. 9. 2013, č. VR-14282-13 Habilitačné konanie

Více

Směrnice děkana č. 3/2012. Metodický postup pro habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem na Přírodovědecké fakultě UJEP

Směrnice děkana č. 3/2012. Metodický postup pro habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem na Přírodovědecké fakultě UJEP Směrnice děkana č. 3/2012 Metodický postup pro habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem na Přírodovědecké fakultě UJEP Platná od : 1. 11. 2012 1 Část I. Úvod: Čl.1. Habilitační řízení je upraveno

Více

Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2016/2017

Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2016/2017 Témata diplomových prací Katedra speciální pedagogiky studijní rok 2016/2017 Mgr. Lenka Felcmanová 1. Možnosti včasné intervence u dětí ze sociálně vyloučených lokalit 2. Speciáněpedagogická podpora dětí

Více

Směrnice děkana č. 1/2016 pro metodické hodnocení studentů doktorských studijních programů na ČVUT FD

Směrnice děkana č. 1/2016 pro metodické hodnocení studentů doktorských studijních programů na ČVUT FD Směrnice děkana č. 1/2016 pro metodické hodnocení studentů doktorských studijních programů na ČVUT FD ČVUT v Praze Fakulta dopravní Konviktská 20, Praha 1 www.fd.cvut.cz Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Tato

Více

Směrnice děkana č. 1/2012 Habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem na Fakultě sportovních studií MU (ve znění účinném od 1. 4.

Směrnice děkana č. 1/2012 Habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem na Fakultě sportovních studií MU (ve znění účinném od 1. 4. Směrnice děkana č. 1/2012 Habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem na Fakultě sportovních studií MU (ve znění účinném od 1. 4. 2014) Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách

Více

Pravidlá hodnotenia výskumných pracovníkov

Pravidlá hodnotenia výskumných pracovníkov Pravidlá hodnotenia výskumných pracovníkov Historický ústav Slovenskej akadémie vied, verejná výskumná inštitúcia, sídlo: Klemensova 19, 813 64 Bratislava; IČO: 166944 (ďalej len organizácia ) Článok 1

Více

SOCIÁLNÍ PEDAGOGIKA A PORADENSTVÍ: OKRUHY OTÁZEK Státní závěrečná zkouška bakalářská

SOCIÁLNÍ PEDAGOGIKA A PORADENSTVÍ: OKRUHY OTÁZEK Státní závěrečná zkouška bakalářská SOCIÁLNÍ PEDAGOGIKA A PORADENSTVÍ: OKRUHY OTÁZEK Státní závěrečná zkouška bakalářská (otázky jsou platné od ledna 2013) I. Základy pedagogiky a sociální pedagogiky 1. Předmět pedagogiky. Systém pedagogických

Více

Masarykova Univerzita. Fakulta sportovních studií. Habilitační spis. Příloha. Dodatek k habilitačnímu spisu,

Masarykova Univerzita. Fakulta sportovních studií. Habilitační spis. Příloha. Dodatek k habilitačnímu spisu, asarykova Univerzita Fakulta sportovních studií Habilitační spis Příloha Dodatek k habilitačnímu spisu, aktualizováno dne 17. 11. 2014 Brno 2014 Emanuel Hurych Příloha 1: K dokladům osvědčujícím pedagogickou

Více

Zoznam publikačnej činnosti. Ing. Mgr. Radim Bačuvčík, PhD.

Zoznam publikačnej činnosti. Ing. Mgr. Radim Bačuvčík, PhD. Zoznam publikačnej činnosti Ing. Mgr. Radim Bačuvčík, PhD. AAB Vedecké monografie vydané v domácich vydavateľstvách AAB01 Bačuvčík, Radim [UKOEXIF] (100%) : Nákupní chování obyvatel České republiky na

Více

Tematické okruhy ke státní závěrečné zkoušce navazujícího magisterského studijního programu

Tematické okruhy ke státní závěrečné zkoušce navazujícího magisterského studijního programu Tematické okruhy ke státní závěrečné zkoušce navazujícího magisterského studijního programu Specializace v pedagogice o b o r S o c i á l n í p e d a g o g i k a pro akademický rok 2015/2016 (kombinované

Více

PUBLIKAČNÍ ČINNOST. PhDr. Jan Šmahaj Ph.D. (1.9. 2014)

PUBLIKAČNÍ ČINNOST. PhDr. Jan Šmahaj Ph.D. (1.9. 2014) PUBLIKAČNÍ ČINNOST PhDr. Jan Šmahaj Ph.D. (1.9. 2014) KNIHY, SKRIPTA, KAPITOLA V KNIZE PROCHÁZKA, R., ŠMAHAJ, J., KOLAŘÍK, M., LEČBYCH, M. Teorie a praxe poradenské psychologie. Praha: Grada, 2014. 256

Více

KATEDRA ANTROPOLOGIE A ZDRAVOVĚDY NÁVRH TÉMAT BAKALÁŘSKÝCH A DIPLOMOVÝCH PRACÍ Akademický rok 2015/2016

KATEDRA ANTROPOLOGIE A ZDRAVOVĚDY NÁVRH TÉMAT BAKALÁŘSKÝCH A DIPLOMOVÝCH PRACÍ Akademický rok 2015/2016 KATEDRA ANTROPOLOGIE A ZDRAVOVĚDY NÁVRH TÉMAT BAKALÁŘSKÝCH A DIPLOMOVÝCH PRACÍ Akademický rok 2015/2016 Poznámka: V některých případech jde spíše o tematický rámec, tedy konkrétní téma bude vyprofilováno

Více

říjen

říjen Pedagogická fakulta Katedra tělesné výchovy a sportu Vás zvou na 1. ročník mezinárodní vědecké konference Pod záštitou rektora Univerzity Jana Evangelisty Purkyně doc. RNDr. Martina Baleje, Ph.D. a děkana

Více

ZÁVĚRY MEZINÁRODNÍ VĚDECKÉ KONFERENCE ICOLLE 2013

ZÁVĚRY MEZINÁRODNÍ VĚDECKÉ KONFERENCE ICOLLE 2013 ZPRÁVY ZÁVĚRY MEZINÁRODNÍ VĚDECKÉ KONFERENCE ICOLLE 2013 Dana Linhartová, Lenka Danielová 2013 Ve dnech 17. a 18. září 2013 byl Institutem celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně pořádán již

Více

Směrnice č. 55/2010 děkana Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné

Směrnice č. 55/2010 děkana Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Směrnice č. 55/2010 děkana Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné O STANOVENÍ PODMÍNEK POSKYTOVÁNÍ ODMĚN AUTORŮM PUBLIKACÍ A PROJEKTŮ, A O PUBLIKAČNÍ SOUTĚŽI KATEDER SLEZSKÉ

Více

Didaktika přírodovědy a rámcové vzdělávací programy

Didaktika přírodovědy a rámcové vzdělávací programy Didaktika přírodovědy a rámcové vzdělávací programy Josef Trna Pedagogická fakulta MU v Brně Abstrakt: Jádrem příspěvku je problematika konstituování didaktiky přírodovědy jako mezioborové didaktiky, včetně

Více

DIDAKTIKA EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ.

DIDAKTIKA EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ. DIDAKTIKA EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ doc. Ing. Pavel Krpálek, CSc. KDEP FFÚ VŠE e-mail: krpp01@vse.cz Doporučená literatura a informační zdroje: Asztalos, O. Ekonomické vzdělávání v systému středního a vyššího

Více

JAKÉHO UČITELE ABSOLVENTA POTŘEBUJÍ ŘEDITELÉ ŠKOL?

JAKÉHO UČITELE ABSOLVENTA POTŘEBUJÍ ŘEDITELÉ ŠKOL? Centrum školského managementu Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze JAKÉHO UČITELE ABSOLVENTA POTŘEBUJÍ ŘEDITELÉ ŠKOL? www.csm-praha.cz 26.3.2013 1 2 DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ 3 PŘIJÍMALI JSTE V POSLEDNÍCH

Více

Příloha 2: České pedagogické odborné časopisy (stav k červenci 2011) 1

Příloha 2: České pedagogické odborné časopisy (stav k červenci 2011) 1 150 Příloha 2: České pedagogické odborné časopisy (stav k červenci 2011) 1 Vydavatel Rok založení Periodicita Vydavatelství Univerzity Palackého v Olomouci fakulta UK v Praze Česká pedagogická společnost,

Více

6. Vyučovací jednotka jako základní vyučovací forma (struktura, cíl, organizace, úloha učitele a žáka, technické a materiální podmínky). Vyučovací met

6. Vyučovací jednotka jako základní vyučovací forma (struktura, cíl, organizace, úloha učitele a žáka, technické a materiální podmínky). Vyučovací met Okruhy požadavků k státní magisterské zkoušce z didaktiky technické a informační výchovy. 1. Vzdělávání v předmětech technického a informačně technologického charakteru na základních školách v České republice

Více

VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO

VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO Doporučená kritéria pro habilitační a profesorská na VFU Brno schválená VR VFU Brno dne 3. 12. 2012, účinná od 1. 2. 2013 Habilitační Uchazeč o jmenování docentem musí splňovat předpoklady pro jmenování

Více

MUDr. Ing. Bc. Markéta Kastnerová, Ph.D. Publikační činnost: Monografie:

MUDr. Ing. Bc. Markéta Kastnerová, Ph.D. Publikační činnost: Monografie: MUDr. Ing. Bc. Markéta Kastnerová, Ph.D. Publikační činnost: Monografie: Kastnerová M., Sedláčková, S., Žižková, B. Systém péče o těhotné uživatelky drog, drogově závislé matky a jejich děti. 1. vydání,

Více

Kritéria hodnocení pro habilitační řízení v oboru Teorie vzdělávání ve fyzice na PdF UHK

Kritéria hodnocení pro habilitační řízení v oboru Teorie vzdělávání ve fyzice na PdF UHK Kritéria hodnocení pro habilitační řízení v oboru Teorie vzdělávání ve fyzice na PdF UHK Příloha k RD 22/2012 Přihlásit se k habilitačnímu řízení v daném oboru Teorie vzdělávání ve fyzice mohou vysokoškolsky

Více

Inovativní trendy a didaktické aspekty v pregraduální přípravě učitelů technických předmětů

Inovativní trendy a didaktické aspekty v pregraduální přípravě učitelů technických předmětů Inovativní trendy a didaktické aspekty v pregraduální přípravě učitelů technických předmětů Masarykův ústav vyšších studií, ČVUT v Praze Pavel Andres ICT ve školství 2018, 28. března 2018 ČVUT MÚVS / CTU

Více

Vnitřní normy Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně

Vnitřní normy Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Vnitřní normy Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Kód: Druh: Název: SD/03/2018 VNITŘNÍ NORMA FAKULTY TECHNOLOGICKÉ Rámcová kritéria uplatňovaná při habilitačním řízení a řízení ke jmenování

Více

Okruhy k doktorské zkoušce 4letého DSP Speciální pedagogika

Okruhy k doktorské zkoušce 4letého DSP Speciální pedagogika Okruhy k doktorské zkoušce 4letého DSP Speciální pedagogika Povinné předměty Inkluzivní (speciální) pedagogika Umět vyložit pojmy v oboru speciální pedagogika se zaměřením na inkluzi, inkluzivní vzdělávání

Více

PROJEKT ESF OPERAČNÍHO PROGRAMU ROZVOJE

PROJEKT ESF OPERAČNÍHO PROGRAMU ROZVOJE PROJEKT ESF OPERAČNÍHO PROGRAMU ROZVOJE LIDSKÝCH ZDROJŮ "CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI SPECIÁLNÍ PEDAGOGIKY CZ.04.1.03/3.2.15.1/0150 Číslo priority 3.3. Rozvoj celoživotního učení Číslo opatření 3.3.2

Více

Řešené a aktuálně ukončené významné projekty

Řešené a aktuálně ukončené významné projekty UNIVERZITA JANA AMOSE KOMENSKÉHO PRAHA s.r.o. Přehled výzkumných, vývojových a rozvojových projektů červenec 2013 Řešené a aktuálně ukončené významné projekty Česká šlechta v proměnách 20. století Modernizace

Více

ŽIVOTOPIS. Zuzana Tichá

ŽIVOTOPIS. Zuzana Tichá ŽIVOTOPIS Osobní údaje Křestní jméno / Příjmení Tituly E-mail Státní přísluńnost Zuzana Tichá PhDr., Ph.D. zuzana.ticha@upol.cz ČR Pracovní zkušenosti Období (od-do) Hlavní pracovní náplň a odpovědnost

Více

Vysoká škola. zdravotníctva a sociálnej práce. sv. Alžbety, n. o., Bratislava

Vysoká škola. zdravotníctva a sociálnej práce. sv. Alžbety, n. o., Bratislava Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety, n. o., Bratislava doc. PaedDr. et Mgr. Eva Z A C H A R O V Á, Ph.D. 1 Seznam publikovaných vědeckých prací, odborných prací, uměleckých prací,

Více

Cíle a smysl sociální práce v Česku v posledních 25 letech jejího vývoje

Cíle a smysl sociální práce v Česku v posledních 25 letech jejího vývoje Krajská vědecká knihovna v Liberci, příspěvková organizace, Rumjancevova 1362/1 460 53 Liberec 1 tel. +420-482 412 111; www.kvkli.cz ; library@kvkli.cz R e š e r š e (Dokumentografická jednorázová rešerše)

Více

Jaká byla, je a bude česká mateřská škola

Jaká byla, je a bude česká mateřská škola Univerzita Karlova, Pedagogická fakulta, katedra preprimární a primární pedagogiky, Asociace předškolní výchovy a pražská pobočka České pedagogické společnosti CELOSTÁTNÍ VĚDECKÁ KONFERENCE S MEZINÁRODNÍ

Více