Projekt Místa pro zaregistrování OZP do databáze IZS hl. m. Prahy - (OZP v IZS). (o zachraňování osob se zdravotním postižením)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Projekt Místa pro zaregistrování OZP do databáze IZS hl. m. Prahy - (OZP v IZS). (o zachraňování osob se zdravotním postižením)"

Transkript

1 Projekt Místa pro zaregistrování OZP do databáze IZS hl. m. Prahy - (OZP v IZS). (o zachraňování osob se zdravotním postižením)

2 Projekt je financován z Evropského sociálního fondu, státního rozpočtu ČR a rozpočtu hl. m. Prahy, z programu JPD 3 registrační č. projektu: CZ / /1074. Při povodních na Moravě a později i v Čechách a v Praze jsme zjistili, že mnozí lidé se zdravotním postižením potřebují speciální zacházení při zvláštních situacích, jako jsou přírodní či jiné katastrofy a havárie. Projevilo se to v tom, že prostředky záchrany a místa, kam byli tito lidé evakuováni, nebyly přizpůsobeny, a tak někdy přes všechno úsilí záchranářů došlo nejen k ohrožení zdraví, ale i života osob se zdravotním postižením (dále jen OZP). Chyběly vozíčky, zvedáky, toalety apod. pro lidi s tělesným postižením, bylo obtížné komunikovat s osobami se sluchovým postižením, málokdo uměl zacházet s lidmi se postižením zrakovým. Silným popudem k přípravě adekvátních opatření se staly události v New Orleans, kde dokonce došlo k tomu, že OZP bez jakékoliv možnosti záchrany utonuly. Stalo se to navzdory technickým možnostem, které v USA jsou. Nebyli připraveni ani lidé ani systém. Něčemu podobnému chceme předejít. Posláním tohoto pilotního projektu je začlenění OZP do společnosti i v oblastech, které se týkají zachraňování (měly by mít stejné příležitosti jako osoby bez postižení). Cíle projektu jsou: vytvoření pracovních míst (registračních pracovníků) pro osoby ohrožené dlouhodobou nezaměstnaností a posílení individuálního přístupu ke klientům, tzn. především OZP, vytvoření registru OZP pro použití v Integrovaném záchranném systému hl. m. Prahy tak, aby záchranáři věděli, že v místě zásahu bydlí OZP a že potřebuje zvláštní zacházení, zmapování zvláštních přístupů v zacházení s OZP tak, aby jim Integrovaný záchranný systém hl. m. Prahy (dále jen IZS) byl schopen účinně pomáhat, představme si to na příkladu: Pan Mrkvička je hluchoslepý. Bydlí v místě, které zasáhne povodeň. Vzhledem k tomu, že je zaregistrovaný, v IZS se na mapě znázorňující zatopenou část objeví upozornění, že tam je člověk, který potřebuje zvláštní zacházení. Záchranáři se vybaví tak, aby s ním byli schopni komunikovat, spojí se s organizací, která je s to pomoci, a zorganizují odpovídající následnou péči, pokud je nutná evakuace. Výstupy a výsledky realizace projektu tedy budou: kurs a metodika pro vyškolení registračních pracovníků, registrační pracovníci z řad OZP (ohrožených dlouhodobou nezaměstnaností), kteří budou OZP v hl. m. Praze registrovat, OZP, kterým registrace umožní pocit bezpečí a v případě ohrožení takový způsob zachraňování, který zohlední potřebu zvláštního zacházení, registr OZP u IZS.

3 Kde projekt probíhá: Projekt zatím probíhá v hl. m. Praze a je určen jejím obyvatelům. Kontaktní adresa: Chrášťany 171, Rudná. Kdy se projekt realizuje: Realizace začala 1. ledna Projekt bude ukončen 30. června Kdo projekt uskutečňuje: NRZP ČR, Partyzánská 7, Praha 7 Realizační tým projektu: Koordinátorka projektu: Jana Hrdá Manažerka projektu: Ivana Klepaczová Asistentka/administrátorka: Jana Langerová Další účastníci realizace: Školitelé: z řad pracovníků IZS, externí odborníci Grafická presentace a videotrénink: Jiří Horský Jak je projekt daleko: Byl proveden nábor a výběr registračních pracovníků - registrátorů tak, aby buďto sami měli takové zdravotní postižení jako skupina, jíž nabízejí registraci, nebo aby k ní měli úzké vazby. Registrátoři prošli vzděláváním: první část se týkala IZS a spočívala v předání základních znalostí o tomto systému a o metodách práce (praktické předvedení na Požární stanici Hasičského záchranného sboru ČR, Jinonice a na dispečinku tísňového čísla 112); realizovaly jej složky IZS; druhá část zvýšila kompetence frekventantů v jednání s OZP při jejich registraci znalosti o typech zdravotního postižení, komunikační dovednosti atd.; třetí část vybavila frekventanty dovednostmi týkajícími se administrativy, používání počítačů atd.; Registrátoři jsou sice zaměstnanci NRZP ČR, ale pracují u organizací OZP, (aby byl zajištěn co nejužší styk se skupinou lidí, kteří jsou nositeli určitého typu zdravotního postižení), tzv. umístitelů (viz dále). Co registrátoři dělají: Registrátoři pracují v ordinačních hodinách u umístitelů (viz dále) a mimo to v terénu, tj. provádějí šetření v bytě a okolí zájemců o registraci. Aby se co nejvíce osob dozvědělo o možnosti zaregistrovat se, informují registrátoři jednak členy a klienty umístitelských organizací, jednak seniory nebo nositele toho druhu zdravotního postižení, které mají na starosti (to vše podle komunikačních schopností OZP), a to prostřednictvím tisku, webu a dalších médií, konferencí, schůzí a jiných příležitostí, dále prostřednictvím lékařů-specialistů, výrobců či distributorů pomůcek a zdravotnické techniky.

4 Práce registrátorů spočívá v tom, že na jedné straně informace od zájemců o zaregistrování získávají, na druhé jim důležité informace dávají: provádějí šetření schopností a dovedností OZP se zřetelem ke zvláštnostem zacházení s OZP při zachraňování, tzn. při kontaktu a komunikaci, manipulaci a přesunech, evakuaci z bytu, umístění, následné péči po evakuaci; provádějí šetření v bytě a v okolí OZP; poskytují zájemcům rady, jak jednat při různých nenadálých událostech i při zásazích složek IZS; pomáhají zájemcům vytvořit nouzový seznam úkonů, jež je potřeba učinit před případnou evakuací, a věcí, jež je nezbytné vzít s sebou; průběžně poskytují konsultace OZP o všem, co se týká projektu a IZS; při sběru důvěrných a citlivých údajů dodržují zákon o ochraně osobních dat č. 101/2000 Sb., aktualizují údaje. Zaregistrovaný občan - OZP dostane žlutý Průkaz SOS, v němž bude jméno, rok narození, bydliště (patro), druh postižení/senior, nezbytné pomůcky, léky, ev. zvíře (asistenční či vodicí pes), kontaktní osoba. Podobné údaje bude zaznamenány v registru pro IZS, tzn. pro Odbor krizového řízení Magistrátu hl. m. Prahy, pražský dispečink Jednotného evropského čísla tísňového volání 112 a pražský dispečink tísňového volání Hasičského záchranného sboru ČR 150.

5 Jak se s registrátory spojit: Pro: seniory Kdo: Ivana Černá Kde: Život90 Karolíny Světlé 18, Praha 1 Kdy: Po 9:00-12:00 13:00-15:00 Čt 9:00-12:00 13:00-15:00 /fax: ivana.cerna@zivot90.cz Telefon: Pro: seniory Kdo: Zuzana Nováková Kde: Život90 Karolíny Světlé 18, Praha 1 Kdy: Út 9:00-12:00 13:00-15:00 St 9:00-12:00 13:00-15:00 /fax: zuzana.novakova@zivot90.cz Telefon: Pro: osoby s tělesným postižením Kdo: Miroslav Diviš Kde: Vondroušova 1193/45, Praha 6 Kdy: Út 10:00-17:00 /fax: divis.mirek@volny.cz Telefon: , Pro: osoby s tělesným postižením Kdo: Tomáš Lanc Kde: POV - Pražská organizace vozíčkářů Benediktská 6, Praha 1 Kdy: St 10:00-15:00 /fax: lanc.pov@seznam.cz Telefon: , Kde: MO Flora Hornomlýnská 1255, Praha 4 Kunratice Kdy: Út 10:00-15:00 /fax: lanc.moflora@centrum.cz Telefon:

6 Pro: osoby s hluchoslepotou Kdo: Martina Hanusová Kde: ČUN - Česká unie neslyšících Dlouhá 37, Praha 1 Kdy: Út 8:00-13:00 Čt 8:00-13:00 /fax: hanusova.martina@ .cz Telefon: , Pro: osoby se sluchovým postižením Kdo: Lenka Hejlová Kde: ČUN - Česká unie neslyšících Dlouhá 37, Praha 1 Kdy: Pá 10:00-15:00 /fax: praha@cun.cz / Telefon: , Kde: ASNEP - Asociace organizací neslyšících, nedoslýchavých a jejich přátel Hábova 1571, Stodůlky-Praha 5, Kdy: Čt 10:00-15:00 /fax: asnep@volny.cz / Telefon: , Pro: osoby s mentálním postižením Kdo: Věra Hrádková Kde: SDMO - Středisko ucelené rehabilitace při DMO Klimentská 9, Praha 1 Kdy: Po 11:30-16:30 Út 11:30-16:30 /fax: vhradkova@volny.cz Telefon: , Pro: osoby s vnitřním postižením Kdo: Jakub Kettner Kde: VFN - Všeobecná fakultní nemocnice Karlovo náměstí 32, Praha 2 Kdy: Út 10:00-15:00 Čt 10:00-15:00 /fax: reg.kettner@seznam.cz Telefon:

7 Pro: osoby s duševními nemocemi Kdo: Břetislav Košťál Kde: FOKUS - Praha Dolákova 24, Praha 8 Kdy: Út 13:00-18:00 St 13:00-18:00 /fax: mosty@fokus-praha.cz Telefon: , l. 207, Pro: osoby se zrakovým postižením Kdo: Ilona Ozimková Kde: Tyflocentrum Praha, o.p.s. Krakovská 1695/21, Praha-Nové Město Kdy: St 12:00-17:00 Čt 8:00-13:00 /fax: registratorka@seznam.cz Telefon:

8 NÁRODNÍ RADA OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ČR, o.s. PRAŽSKÁ KRAJSKÁ RADA, kontaktní adresa: Chrášťany 171, Rudná, IČ , předseda sdružení: Václav Krása, koordinátorka: Jana Hrdá , manažerka: Ivana Klepaczová , administrátorka projektu: Jana Langerová

OZP v IZS Jana Hrdá Jak myšlenka vznikla Války na Balkáně, v Čečně, Afghanistánu, Iráku etc. Teroristické útoky v Israeli a jinde; Tsunami v Asii, Katrina v New Orleans. A co u nás Povodně 1997, 2002 záchranáři

Více

Výsledky výběru žádostí v rámci grantového schématu JPD 3 CZ / Integrace specifických skupin obyvatelstva ohrožených sociální exkluzí

Výsledky výběru žádostí v rámci grantového schématu JPD 3 CZ / Integrace specifických skupin obyvatelstva ohrožených sociální exkluzí Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Odbor řízení pomoci z ESF Na Poříčním právu 1, 128 01, Praha 2 ýsledky výběru žádostí v rámci grantového schématu JPD 3 CZ.04.3.07/2.1.01. Integrace specifických

Více

Rozdělení finančních prostředků ve výši Kč JEDNIČKA PRO ROK 2008 podpora MHMP v sociální oblasti

Rozdělení finančních prostředků ve výši Kč JEDNIČKA PRO ROK 2008 podpora MHMP v sociální oblasti Příloha k usnesení Zastupitelstva MČ číslo U08_0226 ze dne 26. 06 2008: Rozdělení finančních prostředků ve výši 654 000 Kč JEDNIČKA PRO ROK 2008 podpora MHMP v sociální oblasti Č í s l o P r o j e k t

Více

Veřejný závazek sociální služby Osobní asistence

Veřejný závazek sociální služby Osobní asistence Oblastní spolek ČČK Hradec Králové Veřejný závazek sociální služby Osobní asistence (výtah z Vnitřních pravidel poskytované služby Osobní asistence Oblastního spolku Českého červeného kříže Hradec Králové)

Více

Ochrana člověka za mimořádných událostí Praktická cvičení na školách. Michal Bareš Rescueinfo o.s.

Ochrana člověka za mimořádných událostí Praktická cvičení na školách. Michal Bareš Rescueinfo o.s. Ochrana člověka za mimořádných událostí Praktická cvičení na školách Michal Bareš Rescueinfo o.s. Chrudim, 21. listopadu 2012 Rescueinfo o.s. Vzniklo na jaře 2005 z podnětu uživatelů občanských radiostanic

Více

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Zdroj: 1) Webové stránky poskytovatelů 2) Registr poskytovatelů sociálních služeb k datu 16.10.2015 3) Informace od poskytovatelů sociálních

Více

Univerzita Karlova v Praze. Filozofická fakulta

Univerzita Karlova v Praze. Filozofická fakulta Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta DIPLOMOVÁ PRÁCE 2010 TOMÁŠ LANC 1 UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE Filozofická fakulta Katedra sociální práce DIPLOMOVÁ PRÁCE Tomáš LANC Integrovaný záchranný systém

Více

Program J1 grant nad 200 000,- Kč. OA - Osobní asistence 1 632 670 0 300 000 ne ano

Program J1 grant nad 200 000,- Kč. OA - Osobní asistence 1 632 670 0 300 000 ne ano Příloha č. 6 k usnesení Rady HMP č. 1736 ze dne 23. 10. 2012 IČO Název žadatele Číslo registrace socální služby Program J1 grant nad 200 000,- Kč Název služby Druh služby Požadavek na dotaci HMP 2012 Grant

Více

Kdo může získat zdarma Euroklíč?

Kdo může získat zdarma Euroklíč? Záštitu projektu Euroklíč poskytly Ministerstvo dopravy ČR a Asociace krajů ČR. Vážení přátelé, držitelé průkazu TP, ZTP, ZTP/P, držitelé WC karty, diabetici, stomici, onkologičtí pacienti, lidé trpící

Více

Vnitřní předpis ITY z.s. č. 1/2017

Vnitřní předpis ITY z.s. č. 1/2017 Vnitřní předpis č. 1/2017 1. Cíle a předmět činnosti spolku 2. Organizační řád 3. Kompetence pracovníků v sociální službě 4. Práva a povinnosti zaměstnanců 5. Nouzové a havarijních situace 6. Závěrečné

Více

Krizové řízení v obci Písty

Krizové řízení v obci Písty Krizové řízení v obci Písty Krizové řízení je nedílnou součástí řízení státu, organizace čí jiné instituce, které mají zájem na svém rozvoji. Jeho cílem je předcházet vzniku možných kritických situací,

Více

Medicína Katastrof 2006 14. 15. 11. Hradec Králové

Medicína Katastrof 2006 14. 15. 11. Hradec Králové Medicína Katastrof 2006 14. 15. 11. Hradec Králové Systém traumatologické přípravy v kraji Vysočina Ing. Tomáš Halačka halacka.t@kr-vysocina.cz tel. 564602814 obsah: 1. Laická zdravotnická první pomoc

Více

Nový předmět. Garant předmětu. Zkratka katedry/kód předmětu Kredity Semestr Typ ukončení Forma výuky předmětu FPR/INPAS 4 Zimní Zápočet prezenční

Nový předmět. Garant předmětu. Zkratka katedry/kód předmětu Kredity Semestr Typ ukončení Forma výuky předmětu FPR/INPAS 4 Zimní Zápočet prezenční Nový předmět Katedra FPR Garant předmětu Mgr. Lenka Krhutová, Ph.D. Název předmětu Interpersonální osobní asistence Anglický název předmětu Inter-personal assistance Zkratka katedry/kód předmětu Kredity

Více

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce 2015 - za jednotlivé oblasti sociální péče

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce 2015 - za jednotlivé oblasti sociální péče Oblast péče o seniory Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na Domov pro seniory Dobětice, p.o. Domov pro seniory Dobětice, p.o. Domov pro seniory Severní Terasa, p.o. 20 let s vámi - oslavy 20. výročí

Více

Statut. Článek I Úvodní ustanovení

Statut. Článek I Úvodní ustanovení Č E S K Á U N I E N E S L Y Š Í C Í C H Statut Center sociálních služeb České unie neslyšících Článek I Úvodní ustanovení Statut Center sociálních služeb ČUN (dále jen CSS) je soubor základních informací

Více

Dotazník pro uživatele sociálních služeb: Zdravotně postižení

Dotazník pro uživatele sociálních služeb: Zdravotně postižení Dotazník pro uživatele sociálních služeb: Zdravotně postižení Dobrý den, obracíme se na Vás s krátkým dotazníkem, jehož cílem je zjistit, jak jste spokojeni se sociálními službami v Táboře. Výsledky budou

Více

Příloha č. 3 k usnesení Rady HMP č. 560 ze dne 16. 4. 2013

Příloha č. 3 k usnesení Rady HMP č. 560 ze dne 16. 4. 2013 Příloha č. 3 k usnesení Rady HMP č. 560 ze dne 16. 4. 2013 Kód služby Číslo registrace socální služby IČO Název žadatele Název služby Druh služby Cílová skupina Dotace HMP - soc.oblast 2012 Rozpočet služby

Více

Občané se sluchovým či zrakovým postižením při katastrofách

Občané se sluchovým či zrakovým postižením při katastrofách Občané se sluchovým či zrakovým postižením při katastrofách Projekt : Asistence lidem s disabilitou při katastrofách Evropská síť pro psychosociální krizové řízení European Network for Psychosocial Crisis

Více

Číslo registrac e služby. Název projektu. Poř. číslo. Druh sociální služby. Výše dotace (v Kč) Adresa. Horní Branná 1, Horní Branná

Číslo registrac e služby. Název projektu. Poř. číslo. Druh sociální služby. Výše dotace (v Kč) Adresa. Horní Branná 1, Horní Branná PODPOŘENÉ PROJEKTY v podprogramu č. 5. 1. Podprogram na podporu ch věcí a služeb v celkovém objemu 5 499 000,- Kč, níže uvedeným příjemcům na projekt ve výši: Poř. číslo Žadatel IČ Číslo registrac e Druh

Více

Rozvoj služby Podporované zaměstnávání v Olomouckém kraji

Rozvoj služby Podporované zaměstnávání v Olomouckém kraji SPOLU Olomouc Rozvoj služby Podporované zaměstnávání v Olomouckém kraji 1.1.2006 31.12.2007 Projekt byl financován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Realizátor projektu: Agentura podporovaného

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-70558-1/PO-2009 Kódové označení: VPP-M IV-KIS Počet listů: 12 V S T U P N Í P Ř Í P R A V A P Ř Í S L U Š N Í K Ů H Z S

Více

Příloha č. 1 usnesení Rady HMP č. 521 ze dne 17. 3. 2015

Příloha č. 1 usnesení Rady HMP č. 521 ze dne 17. 3. 2015 Příloha č. 1 usnesení Rady HMP č. 521 ze dne 17. 3. 2015 Kód služby Číslo registrace socální služby IČ Název žadatele Název služby Druh služby Požadavek na dotaci HMP 2015 jednotka jednotka kvantitativně

Více

Ročník: 1. Zpracováno dne: 13. 12. 2012

Ročník: 1. Zpracováno dne: 13. 12. 2012 Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUMJI_TELOCVIK_04 Název materiálu: Integrovaný záchranný systém Tematická oblast: Tělesná výchova 1. ročník Anotace: V posledním desetiletí je stále častější vznik mimořádných

Více

Jednoduchá dostupnost tísňového volání pomocí Integrovaného bezpečnostního centra Moravskoslezského kraje (IBC) v Ostravě

Jednoduchá dostupnost tísňového volání pomocí Integrovaného bezpečnostního centra Moravskoslezského kraje (IBC) v Ostravě Jednoduchá dostupnost tísňového volání pomocí Integrovaného bezpečnostního centra Moravskoslezského kraje (IBC) v Ostravě V Moravskoslezském kraji se rodí unikátní projekt operačního a krizového řízení

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc z.s. INFO Červenec - Srpen 2016

Oblastní unie neslyšících Olomouc z.s. INFO Červenec - Srpen 2016 Oblastní unie neslyšících Olomouc z.s. INFO Červenec - Srpen 2016 INFO OUN Olomouc je podporováno statutárním městem Olomouc 1 CO SE KONALO V ČERVNU? Hanácký farmářský trh V pátek 3. 6. od 8 do 12:00 hod

Více

STČ 12/IZS Typová činnost složek IZS při poskytování psychosociální pomoci (novelizace 2015)

STČ 12/IZS Typová činnost složek IZS při poskytování psychosociální pomoci (novelizace 2015) STČ 12/IZS Typová činnost složek IZS při poskytování psychosociální pomoci (novelizace 2015) plk. Mgr. Martina Wolf Čapková MV - generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Seminář Aktuální trendy

Více

CASE MANAGEMENT ZVYŠOVÁNÍ ODBORNÝCH KOMPETENCÍ AKADEMICKÝCH PRACOVNÍKŮ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ A SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ

CASE MANAGEMENT ZVYŠOVÁNÍ ODBORNÝCH KOMPETENCÍ AKADEMICKÝCH PRACOVNÍKŮ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ A SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ ZVYŠOVÁNÍ ODBORNÝCH KOMPETENCÍ AKADEMICKÝCH PRACOVNÍKŮ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ A SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ CASE MANAGEMENT Ivana Kaniová Katedra sociální práce FSS OU OTÁZKA NA ÚVOD Co potřebuje

Více

Mgr. Helena Selucká Knihovna Jiřího Mahena v Brně SKIP Sekce služeb osobám se specifickými potřebami

Mgr. Helena Selucká Knihovna Jiřího Mahena v Brně SKIP Sekce služeb osobám se specifickými potřebami Mgr. Helena Selucká Knihovna Jiřího Mahena v Brně SKIP Sekce služeb osobám se specifickými potřebami Pilíře Vlastní zážitky k pochopení těch, kterým chceme připravit služby na míru Komunikace Sdílení

Více

Podpora lidí s PAS osobní asistencí

Podpora lidí s PAS osobní asistencí Asociace pomáhající lidem s autismem APLA-JM o.s. Podpora lidí s PAS osobní asistencí Ing. Tomáš Dostál Mgr. Pavla Krňávková APLA-JM o.s. Vznik v roce 2002 z iniciativy rodičů dětí s autismem, odborníků

Více

Bc. Sabina Šmatová, DiS.

Bc. Sabina Šmatová, DiS. Bc. Sabina Šmatová, DiS. Příspěvek na péči Žádá se na úřadu práce dle trvalého místa bydliště Nezáleží na výši důchodu, posuzuje se zdravotní stav Lze využívat doma i v domově pro seniory, hospici atd

Více

DOTACE. Účelové dotace v oblasti sociální péče pro rok 2015 (rozdělováno celkem Kč 400.000,--)

DOTACE. Účelové dotace v oblasti sociální péče pro rok 2015 (rozdělováno celkem Kč 400.000,--) Název organizace Požadované Poskytnutá Obsah projektu Kč 1. Sdružení zdravotně postižených občanů a jejich přátel Rehabilitační pobyt 20.000,-- 10.000,-- - doprava 2. Asociace rodičů a přátel zdravotně

Více

STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2018

STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2018 STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2018 I. ZÁSAHY JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY (jednotky PO) V prvním čtvrtletí letošního roku zasahovaly jednotky PO u 24

Více

organizace identifikátor sociální služba název projektu cílová skupina schválená dotace celkem CELSUZ - Odborné sociální poradenství

organizace identifikátor sociální služba název projektu cílová skupina schválená dotace celkem CELSUZ - Odborné sociální poradenství Přehled schválených dotací pro nestátní neziskové organizace poskytující sociální služby na území města Brna pro rok 2018 - program I. (dle celkové částky pro organizaci) organizace identifikátor sociální

Více

Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání

Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání Klíčové kompetence Kompetence občanské: o rozhoduje se zodpovědně podle dané situace, poskytne dle svých možností účinnou pomoc a chová se zodpovědně

Více

Decentralizace adaptace aneb co nám brání v realizaci prvků resilience v místních rozvojových strategiích MAS. Havlíčkův Brod

Decentralizace adaptace aneb co nám brání v realizaci prvků resilience v místních rozvojových strategiích MAS. Havlíčkův Brod Decentralizace adaptace aneb co nám brání v realizaci prvků resilience v místních rozvojových strategiích MAS Havlíčkův Brod 16. 3. 2016 Koncepce ochrany obyvatelstva do roku 2020 s výhledem do roku 2030

Více

Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje

Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje Základní informace Rozloha Královéhradeckého kraje 4 759 km 2, počet obyvatel zhruba 551 000, HZS Královéhradeckého kraje vznikl z 5 bývalých okresních

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2005 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ INSTAND

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2005 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ INSTAND VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2005 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ INSTAND OBSAH: 1. Poslání a cíle občanského sdružení Instand... 2 2. Přehled projektů v roce 2005... 3 2.1 Projekty probíhající v roce 2005... 3 2.2 Připravované

Více

AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY

AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY 2016 2020 1 Akční plán je prováděcím dokumentem Komunitního plánu sociálních služeb města 2016 2020 (dále KPSS). Je každoročně zpracováván pro

Více

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce za jednotlivé oblasti sociální péče

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce za jednotlivé oblasti sociální péče Oblast péče o seniory (služby) Dům pokojného stáří svaté Ludmily 80 000 Dům pokojného stáří sv.ludmily zvl.rež. 82 000 Opora Pečovatelská služba OPORA 603 000 Opora Domácí hospicová péče OPORA 210 000

Více

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE TYPOVÉ ČINNOSTI SLOŽEK IZS A JEJICH APLIKACE V ÚROVNI KRAJE

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE TYPOVÉ ČINNOSTI SLOŽEK IZS A JEJICH APLIKACE V ÚROVNI KRAJE HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE TYPOVÉ ČINNOSTI SLOŽEK IZS A JEJICH APLIKACE V ÚROVNI KRAJE plk.ing.petr Ošlejšek, Ph.D. Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO

Více

Sociální rehabilitace

Sociální rehabilitace Název poskytovatele: Druh služby: Jméno služby: Forma služby: Název zařízení a místo poskytování: Dítě a kůň, z.s. Sdružení pro hipoterapii Sociální rehabilitace Sociální rehabilitace Ambulantní, terénní

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení

Čl. 1 Úvodní ustanovení 6 P O K Y N generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky ze dne 4. února 2015, k realizaci preventivně výchovné činnosti u Hasičského záchranného sboru České republiky K zabezpečení

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-70558-1/PO-2009 Kódové označení: VPP-M IV-PRE Počet listů: 12 V S T U P N Í P Ř Í P R A V A P Ř Í S L U Š N Í K Ů H Z S

Více

Zápis č. 15 z jednání Komise pro hospodaření s obecními byty, pro sociální a zdravotní záležitosti Rady města Přerova ze dne 8.3.

Zápis č. 15 z jednání Komise pro hospodaření s obecními byty, pro sociální a zdravotní záležitosti Rady města Přerova ze dne 8.3. Zápis č. 15 z jednání Komise pro hospodaření s obecními byty, pro sociální a zdravotní záležitosti Rady města a ze dne 8.3.212 Přítomni: Ing. Slivka Jan Černocká Ludmila JUDr. Dutko Petr RNDr. Karabina

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-70558-1/PO-2009 Kódové označení: VPP-M IV-OŘ Počet listů: 12 V S T U P N Í P Ř Í P R A V A P Ř Í S L U Š N Í K Ů H Z S

Více

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Pečovatelská služba

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Pečovatelská služba Adresa: Duha o.p.s. J. Fučíka 873, 504 01 Nový Bydžov VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 4 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Pečovatelská služba I. Základní informace Ředitel:Ing. Štěpánka Holmanová Kontakty: 495 491 180 a 736 601 096

Více

STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2017

STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2017 STATISTICKÉ INFORMACE O ZÁSAZÍCH JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY A POŽÁRECH ZA 1. ČTVRTLETÍ 2017 I. ZÁSAHY JEDNOTEK POŽÁRNÍ OCHRANY (jednotky PO) V prvním čtvrtletí letošního roku zasahovaly jednotky PO u 26

Více

METODIKA SYSTÉMU VZDĚLÁVÁNÍ

METODIKA SYSTÉMU VZDĚLÁVÁNÍ OBČANSKÉ SDRUŽENÍ MARTIN a Česká asociace pečovatelské služby METODIKA SYSTÉMU VZDĚLÁVÁNÍ REKVALIFIKACE V KOMBINACI S TRÉNINKOVÝM ZAMĚSTNÁNÍM NEZAMĚSTNANÝCH OSOB STARŠÍCH 50 LET NA PRACOVNÍKY V SOCIÁLNÍCH

Více

Výroční zpráva za rok 2012

Výroční zpráva za rok 2012 Centrum pro zdravotně postižené Ústeckého kraje, o.s. Štefánikova 25, 400 01 Ústí nad Labem IČO: 265 93 661 č.ú.: 182796256/0300 www.krcentrum.cz info@krcentrum.cz Výroční zpráva za rok 2012 Odborné sociální

Více

Ochrana obyvatelstva Témata:

Ochrana obyvatelstva Témata: Ochrana obyvatelstva Témata: Činnost obce při mimořádných událostech Povinnosti starosty a obce Zabezpečení jednotlivých ochranných opatření Preventivně výchovná činnost Organizace ochrany obyvatelstva

Více

Zápis z jednání pracovní skupiny Občané se sluchovým postižením

Zápis z jednání pracovní skupiny Občané se sluchovým postižením Zápis z jednání pracovní skupiny Občané se sluchovým postižením datum: 10. 10. 2017 (úterý) od 9:00 místo konání: Centrum služeb pro neslyšící a nedoslýchavé, o.p.s., 28. října 286/10, Ostrava 702 00 přítomni:

Více

EuRoklíČ V ÚSTECkÉM kraji,

EuRoklíČ V ÚSTECkÉM kraji, Záštitu projektu Euroklíč poskytly Ministerstvo dopravy ČR a Asociace krajů ČR. Vážení přátelé, držitelé průkazu TP, ZTP, ZTP/P, diabetici, stomici, onkologičtí pacienti, lidé trpící roztroušenou sklerózou,

Více

organizace sociální služba název projektu cílová skupina schválená dotace celkem Chráněné bydlení sv. Anežky Chráněné bydlení sv.

organizace sociální služba název projektu cílová skupina schválená dotace celkem Chráněné bydlení sv. Anežky Chráněné bydlení sv. Přehled schválených dotací z rozpočtu města Brna pro nestátní neziskové organizace poskytující sociální služby na území města Brna pro rok pro rok 2017 - program I. (dle celkové částky pro organizaci)

Více

Centrálním distribučním místem Euroklíčů pro Prahu je:

Centrálním distribučním místem Euroklíčů pro Prahu je: Záštitu projektu Euroklíč poskytly Ministerstvo dopravy ČR a Asociace krajů ČR. Vážení přátelé, držitelé průkazu TP, ZTP, ZTP/P, držitelé WC karty, diabetici, stomici, onkologičtí pacienti, lidé trpící

Více

Internet ve státní správě a samosprávě konference

Internet ve státní správě a samosprávě konference Internet ve státní správě a samosprávě konference Hradec Králové 12. dubna 2010 Ing. Radek Šedivý koordinátor krizového řízení a bezpečnosti Cílem projektu je především zvýšení odolnosti území a zlepšení

Více

Brožura pro žáky v rámci projektu Abeceda zdraví

Brožura pro žáky v rámci projektu Abeceda zdraví Brožura pro žáky v rámci projektu Abeceda zdraví Milé děti a paní učitelky, a je tu pro Vás připravená poslední brožura v tomto školním roce. Tentokrát se dozvíte něco o záchranných složkách, jinak také

Více

Nařízení starosty města Chrudim č. 3/2007. Statut. Krizového štábu určené obce města Chrudim

Nařízení starosty města Chrudim č. 3/2007. Statut. Krizového štábu určené obce města Chrudim Nařízení starosty města Chrudim č. 3/2007 V souladu s ustanovením 28 odst. 1 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů a ustanovením 12, 13 a 14 nařízení

Více

Krizové řízení. Integrovaný záchranný systém

Krizové řízení. Integrovaný záchranný systém Krizové řízení Integrovaný záchranný systém Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační číslo

Více

analýza sociálních služeb jednotlivých organizací pro cílové skupiny PS

analýza sociálních služeb jednotlivých organizací pro cílové skupiny PS ZÁPIS SETKÁNÍ Pracovní skupina Číslo zápisu: 2 Datum: 25. listopadu 2008 Místo setkání: místnost 153, 1.patro, Malinovské nám. 3 Program: 1. přivítání, představení programu, prezence 2. analýza sociálních

Více

Jednotka kvantitativně (dle základní sítě sociálních služeb a požadavku služby) Cenová hladina uprvená o specifika

Jednotka kvantitativně (dle základní sítě sociálních služeb a požadavku služby) Cenová hladina uprvená o specifika 1408443 A DOMA o.s. 27053679 osobní asistence Osobní asistence Čtyřlístek H 9 331,00 350 3 265 850 1 065 876 509 000 252 000 761 000 A DOMA o.s. 761 000 3009554 ACORUS, o.s. 67365256 krizová pomoc ACORUS

Více

Traumatologické plány krajů jako základ pro zpracování traumatologických plánů poskytovatelů zdravotních služeb

Traumatologické plány krajů jako základ pro zpracování traumatologických plánů poskytovatelů zdravotních služeb Traumatologické plány krajů jako základ pro zpracování traumatologických plánů poskytovatelů zdravotních služeb Odbor bezpečnosti a krizového řízení Medicína katastrof, Brno Ing. J. Hejdová 7. 8. 2. 2013

Více

OBČANSKÁ PORADNA PARDUBICE, O. S.

OBČANSKÁ PORADNA PARDUBICE, O. S. OBČANSKÁ PORADNA PARDUBICE, O. S. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012 2 OBSAH Představení organizace... 4 Kdo jsme?... 4 Poslání, cíle a principy organizace... 5 Posláním organizace je... 5 Cílem organizace je...

Více

Systémová podpora inkluzivního vzdělávání v ČR Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.00/43.0003. Nositel projektu: Univerzita Palackého v Olomouci

Systémová podpora inkluzivního vzdělávání v ČR Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.00/43.0003. Nositel projektu: Univerzita Palackého v Olomouci Systémová podpora inkluzivního vzdělávání v ČR Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.00/43.0003 Nositel projektu: Univerzita Palackého v Olomouci Partner projektu: Člověk v tísni, o. p. s. 1 Východiska: o Právní

Více

Traumatologické plány krajů jako. traumatologických plánů poskytovatelů zdravotních služeb

Traumatologické plány krajů jako. traumatologických plánů poskytovatelů zdravotních služeb Traumatologické plány krajů jako základ pro zpracování traumatologických plánů poskytovatelů zdravotních služeb Odbor bezpečnosti a krizového řízení Medicína katastrof, Brno Ing. J. Hejdová 7. 8. 2. 2013

Více

Studijní texty. Název předmětu: Krizové řízení. Integrovaný záchranný systém v ČR. Ing. Miroslav Jurenka, Ph.D.

Studijní texty. Název předmětu: Krizové řízení. Integrovaný záchranný systém v ČR. Ing. Miroslav Jurenka, Ph.D. Studijní texty Název předmětu: Krizové řízení Téma: Integrovaný záchranný systém v ČR. Zpracoval: Ing. Miroslav Jurenka, Ph.D. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace

Více

Mgr. Václav Krása, předseda NRZP ČR

Mgr. Václav Krása, předseda NRZP ČR Záštitu projektu Euroklíč poskytly Ministerstvo dopravy ČR a Asociace krajů ČR. Vážení přátelé, držitelé průkazu TP, ZTP, ZTP/P, diabetici, stomici, onkologičtí pacienti, lidé trpící roztroušenou sklerózou,

Více

Schválené neinvestiční účelové dotace v oblasti sociální péče na rok 2015

Schválené neinvestiční účelové dotace v oblasti sociální péče na rok 2015 1. CÍLOVÁ SKUPINA SENIOŘI 1 Dobrovolníci pomáhající seniorům v jejich vlastních domácnostech aktivita 80 000 2 Dobrovolníci pomáhající seniorům v sociálních a zdravotních zařízeních aktivita 170 000 3

Více

Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje, odbor OPŘ a KIS

Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje, odbor OPŘ a KIS Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje, odbor OPŘ a KIS Odbor operačního řízení a komunikačních a informačních systémů odpovídá za plnění úkolů v rámci operačního řízení jednotek PO a složek IZS, za výstavbu

Více

F 17_Provozní řád CZP LK o.s.

F 17_Provozní řád CZP LK o.s. Kategorie F Směrnice Interní číslo dokumentu: F 17 Provozní řád CZP LK o.s. Platnost od: 1. 4. 2009 Název organizace: CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ Libereckého kraje o.s. Sídlo organizace: Zahradní 415/10,

Více

Simultánní přepis online pro osoby se sluchovým postižením Transkript online s.r.o.

Simultánní přepis online pro osoby se sluchovým postižením Transkript online s.r.o. Simultánní přepis online pro osoby se sluchovým postižením Transkript online s.r.o. Jan Zelenka, zelenka@transkript.cz Transkript online s.r.o. Sociální firma Propojení akademické, komerční a sociálně

Více

Prezentace výsledků projektu

Prezentace výsledků projektu Prezentace výsledků projektu Název projektu: Zkrácený název projektu: registrační číslo projektu: Operační program : Příjemce podpory: Koordinátor projektu: Výuka k různosti jako součást multikulturní

Více

Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 2010 na poskytování sociálních služeb

Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 2010 na poskytování sociálních služeb Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 21 na poskytování sociálních 1. Identifikační údaje 1.1 Název kraje: 1.2 Adresa sídla úřadu: Liberecký kraj U Jezu 642/2a Liberec IV-Perštýn

Více

Přehled poskytovatelů rané péče/intervence (iregistr.mpsv.cz):

Přehled poskytovatelů rané péče/intervence (iregistr.mpsv.cz): Příloha č. 1 Přehled poskytovatelů rané péče/intervence (iregistr.mpsv.cz): Arpida, centrum pro rehabilitaci osob se zdravotním postižením, o.s. s působností v Českých Budějovicích. Formy poskytování sociálních

Více

VZDĚLÁVÁNÍ PRO PRACOVNÍKY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH

VZDĚLÁVÁNÍ PRO PRACOVNÍKY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH VZDĚLÁVÁNÍ PRO PRACOVNÍKY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH Nabídka školících akcí VZDĚLÁVACÍ AGENTURA - PHDR. JINDŘICH KADLEC Listopad, 2013 Autor: PhDr. Jindřich Kadlec 1 Vážení přátelé, dostává se Vám do ruky aktualizovaná

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-70558-1/PO-2009 KŘ Kódové označení: VPP-M IV-OOB a Počet listů: 12 V S T U P N Í P Ř Í P R A V A P Ř Í S L U Š N Í K Ů

Více

s názvem MAS SVATOVÁCLAVSKO, z.s. IROP SLOŽKY IZS: MODERNIZACE TECHNIKY A PREVENCE

s názvem MAS SVATOVÁCLAVSKO, z.s. IROP SLOŽKY IZS: MODERNIZACE TECHNIKY A PREVENCE MAS SVATOVÁCLAVSKO, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS MAS SVATOVÁCLAVSKO, z.s. na období 2014 2020 oznamuje změny v 3. výzvě k předkládání žádostí o podporu

Více

Sdružení SPLAV-IROP-Řešení krizových situací I.

Sdružení SPLAV-IROP-Řešení krizových situací I. MAS Sdružení SPLAV jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS Sdružení SPLAV na období 2014 2020 vyhlašuje 4. výzvu k předkládání

Více

JEDNOTKY PO. 1.1 Druhy jednotek požární ochrany

JEDNOTKY PO. 1.1 Druhy jednotek požární ochrany JEDNOTKY PO Jednotkou požární ochrany (dále jen jednotka PO ) se rozumí organizovaný systém tvořený odborně vyškolenými osobami (hasiči), požární technikou (automobily) a věcnými prostředky požární ochrany

Více

Jednotky PO působí buď v organizačním řízení nebo v operačním řízení. Organizačním řízením se rozumí činnost k dosažení stálé

Jednotky PO působí buď v organizačním řízení nebo v operačním řízení. Organizačním řízením se rozumí činnost k dosažení stálé Jednotky PO Jednotky požární ochrany Systém jednotek požární ochrany Jednotky požární ochrany Jednotkou požární ochrany (dále jen jednotka PO ) se rozumí organizovaný systém tvořený odborně vyškolenými

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 27. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 27. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 27. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu VZDĚLÁVACÍ A VÝCVIKOVÁ STŘEDISKA INTEGROVANÉHO

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb. Středisko rané péče Educo Zlín z. s. Chlumská 453, Zlín

Popis realizace poskytování sociálních služeb. Středisko rané péče Educo Zlín z. s. Chlumská 453, Zlín Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Středisko rané péče Educo Zlín z. s. Druh služby Raná péče Identifikátor 5397990 Forma služby Název zařízení a místo poskytování Terénní

Více

Příloha č. 3 Priority a opatření veřejné finanční podpory města Tišnova pro oblast sociálních služeb na období 2013-2014

Příloha č. 3 Priority a opatření veřejné finanční podpory města Tišnova pro oblast sociálních služeb na období 2013-2014 Priorita č. 1 Opatření 1. 1 Opatření 1. 2 PLÁN VEŘEJNÉ FINANČNÍ PODPORY MĚSTA TIŠNOVA - oblast sociálních služeb 2013 2014 Nastavení procesů komunitního plánování sociálních služeb na úrovni ORP Tišnov

Více

Osobní asistence (Pardubice) ano Sociální rehabilitace - PC učebna ne Provozní místnost - Setkávání bez bariér ne 53100

Osobní asistence (Pardubice) ano Sociální rehabilitace - PC učebna ne Provozní místnost - Setkávání bez bariér ne 53100 Výsledky dotačnícho řízení z Programu podpory v sociální oblasti na rok Poř. číslo IČ Žadatel dotace Název projektu/účel 1 4253965 ABATAB, spolek pro péči o rodinu Sasanky, sociálně aktivizační služby

Více

Dotace dle usnesení Rady HMP č. 602 ze dne

Dotace dle usnesení Rady HMP č. 602 ze dne Dotace dle usnesení Rady č. 602 ze dne 8. 4. 2019 Žadatel IČO Název programu Název Požadavek (Kč) 001 4-001/19 ADRA, o.p.s. 61388122 Dobrovolníci DC ADRA Praha v oblasti pomoci seniorům, zdravotně postiženým

Více

Komunikace na úřadech s osobami se sluchovým postižením

Komunikace na úřadech s osobami se sluchovým postižením Komunikace na úřadech s osobami se sluchovým postižením Ing. Martin Novák, Jaroslav Winter Centrum zprostředkování simultánního přepisu prepis@cun.cz www.eprepis.cz ISSS, Hradec Králové 4.4.2011 Nejsme

Více

Zákon č. 329/ 2011 o poskytování dávek osobám se zdravotním postižením Publikováno ve sbírce zákonů dne: 13. října 2011 Účinnost od 1. 1.

Zákon č. 329/ 2011 o poskytování dávek osobám se zdravotním postižením Publikováno ve sbírce zákonů dne: 13. října 2011 Účinnost od 1. 1. Sociální reforma Zákon č. 329/ 2011 o poskytování dávek osobám se zdravotním postižením Publikováno ve sbírce zákonů dne: 13. října 2011 Účinnost od 1. 1. 2012 Změny dalších zákonů s tím související Martina

Více

ANALÝZA POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ve městě Mladá Boleslav

ANALÝZA POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ve městě Mladá Boleslav ANALÝZA POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ve městě Mladá Boleslav na základě dotazování organizací poskytujících sociální služby na území města Mladá Boleslav uskutečněného v roce 2013 OBSAH ÚVOD... 3 1

Více

2.5 Příklady dobré praxe: FOKUS Vysočina

2.5 Příklady dobré praxe: FOKUS Vysočina Odborná konference s workshopem Rozvoj dobrovolnictví v ČR 2.5 Příklady dobré praxe: FOKUS Vysočina Andrea Kozojedová, Iveta Krčálová, DiS. FOKUS Vysočina Dobrovolnická centra Web: http://accendo.cz E-mail:

Více

Částky dotací na sociální služby v oblasti poskytování sociálních služeb s nadregionální či celostátní působností pro rok 2018

Částky dotací na sociální služby v oblasti poskytování sociálních služeb s nadregionální či celostátní působností pro rok 2018 Částky dotací na sociální služby v oblasti poskytování sociálních služeb s nadregionální či celostátní působností pro rok 2018 Identifikátor Druh sociální služby Poskytovatel Dotace 2018 4853448 terapeutické

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření ČUPZ za rok 2010, září 2011

Vyhodnocení dotazníkového šetření ČUPZ za rok 2010, září 2011 Vyhodnocení dotazníkového šetření ČUPZ za rok 2010, září 2011 Shrnutí Dotazníkového šetření se zúčastnilo 23 ze 36 oslovených poskytovatelů PZ (včetně jejich poboček) Poskytovatelé PZ zastoupeni ve 13

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 ANNUAL REPORT 2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 ANNUAL REPORT 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 ANNUAL REPORT 2009 Ve Vsetíně, dne 29. ledna 2010 Adresa: Jiráskova 1817, 755 01 Vsetín, CZ www.dantien.webnode.cz dantienvsetin@gmail.com Telefon: +420 603 833 326 Základní údaje o

Více

SÍŤ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V OKRESE ZNOJMO PRO ROK 2017

SÍŤ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V OKRESE ZNOJMO PRO ROK 2017 SÍŤ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V OKRESE ZNOJMO PRO ROK Na základě projektu Jihomoravského kraje Podpora plánování rozvoje v Jihomoravském kraji III a v návaznosti na práci Okresního multidisciplinárního

Více

CENTRUM PRO NESLYŠÍCÍ A NEDOSLÝCHAVÉ KRAJE VYSOČINA, O. P. S. IČ

CENTRUM PRO NESLYŠÍCÍ A NEDOSLÝCHAVÉ KRAJE VYSOČINA, O. P. S. IČ CENTRUM PRO NESLYŠÍCÍ A NEDOSLÝCHAVÉ KRAJE VYSOČINA, O. P. S. IČ.02285266 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 Obsah 1 Základní informace:... 4 2 Cíle společnosti... 5 2.1 Cílové skupiny, na které společnost orientuje

Více

Sociální služby pro osoby se zdravotním postižením

Sociální služby pro osoby se zdravotním postižením Sociální služby pro osoby se zdravotním Osoby s mentálním Osoby s tělesným Osoby s duševním onemocněním Osoby s chronickým onemocněním Osoby se sluchovým Osoby se zrakovým Osoby s kombinovaným Osoby s

Více

Zápis z jednání pracovní skupiny Občané se sluchovým postižením

Zápis z jednání pracovní skupiny Občané se sluchovým postižením Zápis z jednání pracovní skupiny Občané se sluchovým postižením datum: 17. 5. 2016 (úterý) od 15:00 místo konání: Ostrava Centrum služeb pro neslyšící a nedoslýchavé, o.p.s. přítomni: viz prezenční listina

Více

plk. Ing.Vladimír VLČEK, Ph.D. Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje

plk. Ing.Vladimír VLČEK, Ph.D. Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje plk. Ing.Vladimír VLČEK, Ph.D. Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje Konference Pyromeeting, Brno, 1.června 2017 Konference Pyromeeting, Brno, 1.června 2017 Vývoj Integrovaného záchranného systému

Více

Osobní informace. Vzdělání. Pracovní zkušenosti. Ondřej Sklenář: Profesní životopis. Jméno a příjmení: Ondřej Sklenář

Osobní informace. Vzdělání. Pracovní zkušenosti. Ondřej Sklenář: Profesní životopis. Jméno a příjmení: Ondřej Sklenář Osobní informace Jméno a příjmení: Ondřej Sklenář Trvalé bydliště: Za Poštou 904/11, 10000 Praha Datum narození: 27. 6. 1983 Národnost: Česká Telefonní číslo: +420 737105448 E-mail: sklenar.ondra@seznam.cz

Více

www.zachrannykruh.cz PŘEHLED O ČINNOSTI A PROJEKTECH ASOCIACE ZÁCHRANNÝ KRUH

www.zachrannykruh.cz PŘEHLED O ČINNOSTI A PROJEKTECH ASOCIACE ZÁCHRANNÝ KRUH www.zachrannykruh.cz PŘEHLED O ČINNOSTI A PROJEKTECH ASOCIACE ZÁCHRANNÝ KRUH Činnost a realizace IP ZK - od roku 2005 Záchranný kruh = Integrovaný projekt Záchranný kruh a jeho realizátor a nositel - Asociace

Více

Záštitu projektu Euroklíč poskytly Ministerstvo dopravy ČR a Asociace krajů ČR. Vážení přátelé,

Záštitu projektu Euroklíč poskytly Ministerstvo dopravy ČR a Asociace krajů ČR. Vážení přátelé, Záštitu projektu Euroklíč poskytly Ministerstvo dopravy ČR a Asociace krajů ČR. Vážení přátelé, držitelé průkazu TP, ZTP, ZTP/P, diabetici, stomici, onkologičtí pacienti, lidé trpící roztroušenou sklerózou,

Více

Název projektu: Komplexní odborná terénní a ambulantní pomoc ohroženým rodinám s dětmi na území města Česká Lípa 8 / / /

Název projektu: Komplexní odborná terénní a ambulantní pomoc ohroženým rodinám s dětmi na území města Česká Lípa 8 / / / Granty 2014 návrh výboru pro sociální politiku mimořádné řízení Poř. č.: 1. Žadatel: Centrum pro zdravotně postižené Libereckého kraje, o. p. s. Zahradní 415/10 Liberec listiny) ze dne: O 485 KS Ústí nad

Více