Příručka pro uživatele Navigační software

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Příručka pro uživatele Navigační software"

Transkript

1 Příručka pro uživatele Navigační software

2 - 2 - Obsah 1 Uvedení do provozu Důležité informace Alternativní instalace navigačního softwaru z paměťové karty Další digitální mapy Přenos digitálních map na paměťovou kartu Přenos instalačních souborů a digitálních map do vnitřní paměti Přenos dat (GoPal Assistant) Ovládání navigačního softwaru Symboly Mapa Cíl Zadat nový cíl Pátrat po Oblíbené položky Předchozí místa Možnosti ovlivnění trasy Přidat k oblíbeným položkám Ukázat místo na mapě Vypočítat trasu Rychlé vyhledávání Hledání v okolí Plánování trasy Uložit aktuální pozici Administrace seznamu cílů Trasa Jdi na Změnit trasu Popis cesty Možnosti ovlivnění trasy Zastavit vedení k cíli Náhled D mapa popř. 3D mapa Náhled se šipkou Dopravní situace Kompas Informace o cestě Další aplikace Nastavení Nastavení přístroje Zobrazení Hlasitost... 20

3 Jazyk Vybrat mapu Upozornění na maximální rychlost Vyhledávání vysílače TMC Vyhledávání TMCpro Dopravní zácpu Preferované čerpací stanice Kategorie pro rychlé vyhledávání Informace Další upozornění Záruka Obchodní značka... 24

4 Uvedení do provozu V této kapitole najdete informace týkající se následujících témat: 1.1 Důležité informace 1.2 Alternativní instalace navigačního softwaru z paměťové karty 1.3 Další digitální mapy 1.4 Přenos digitálních map na paměťovou kartu 1.5 Přenos instalačních souborů a digitálních map do vnitřní paměti 1.6 Přenos dat (GoPal Assistant)

5 Důležité informace Z bezpečnostních důvodů nesmí řidič zadávat údaje během jízdy. U pokynů navigačního systému se jedná o doporučení. V každém případě je třeba dbát pravidel silničního provozu. Automobilová termoskla anebo skla opatřená kovovou vrstvou silně omezují příjem GPS signálů. Většinou se ale v tomto pokovení vyskytuje speciální mezera, za kterou je možno navigační přístroj umístit. V opačném případě je třeba namontovat zvenku, např. na střechu auta, běžnou GPS anténu. 1.2 Alternativní instalace navigačního softwaru z paměťové karty Software pro Váš navigační systém může být také nainstalován přímo z předem odpovídajícně připravené paměťové karty V případě potřeby musí být software, který zde byl již nainstalován, před tím deinstalován (viz Příručka). Během prvního instalování budete vyzváni k instalaci navigačního softwaru. Postupujte, prosím, následovně: a. Opatrně vyjměte paměťovou kartu z obalu. Dávejte pozor, aby jste se nedotýkali kontaktů a nebo je nezašpinili. b. Vložte paměťovou kartu do SD-/MMC pozice až zaklapne. c. Klikněte na OK za účelem nainstalovat aplikaci. Poté, co byly všechny údaje překopírovány na Váš navigační systém, objeví se hlavní obrazovka, na které nyní můžete provést nastavení navigace. Poznámka Prosíme dbejte toho, že po instalaci softwaru musí být přijmut platný signál GPS a nastaveno odpovídající časové pásmo. Jen tak je možno při propočítávání trasy stanovit správný čas příjezdu. 1.3 Další digitální mapy Váš navigační system je ve vnitřní paměti vybaven přímo od výrobce digitalizovanou mapou Vaší země. S pomocí paměťové karty mohou být ještě navíc kromě těchto map ve vnitřní paměti využívány i další digitalizované mapy. V závislosti na verzi se nacházejí ještě další digitalizované mapy na Vašem DVD. Tyto mapy můžete neprodleně přenést na paměťovou kartu. Pro tento případ se doporučuje využití externí čtečky karet (viz Příručka). V závislosti na objemu digitálních map jsou zapotřebí paměťové karty s 256 MB, 512 MB, MB nebo větší.

6 - 6 - Poznámka Povšimněte si, prosím, toho, že u určitých přístrojů nejsou paměťové karty zahrnuty do objemu dodávky. V tomto případě jsou instalační soubory a soubory s digitálními mapami obsaženy přímo v přístrojích. Instalace proběhne následně automaticky. Dodatečné paměťové karty (MMC-nebo SD-karty) dostanete ve specializovaných obchodech. 1.4 Přenos digitálních map na paměťovou kartu Přenos dalších digitálních map na paměťovou kartu se provádí nejlépe přes Explorer Vašeho počítače. Postupujte následovně: a. Vložte DVD s požadovanými digitálními mapami. b. Otevřete Vaši pracovní plochu a zvolte diskovou jednotku s Vaším DVD. c. Překopírujte soubor s koncovkou.psf z adresáře Vámi žádaného regionu na DVD do adresáře MapRegions na Vaší paměťové kartě. V závislosti na velikosti Vaší paměťové karty můžete na tuto kartu přenést vícero souborů s digitálními mapami. Při přenosu dat dbejte, prosím, na to, aby v paměti Vaší paměťové karty byl dostatek místa. Jestliže jste na Vaší paměťovou kartu překopírovali digitalizované mapy více států nebo skupin států, musíte si při používání navigačního přístroje vybrat mapu požadované země. 1.5 Přenos instalačních souborů a digitálních map do vnitřní paměti Váš přístroj disponuje vnitřní, ne dočasnou, pamětí, která se nachází ve složce \My Flash Disk. Pomocí ActiveSync si můžete přes volbu Prohledat tuto složku, stejně jako i ostatní, zviditelnit. Se složkami a soubory je možno manipulovat stejným způsobem jako v Exploreru. Aby byly instalační soubory a digitální mapy k dispozici Vašemu přístroji, je třeba pro ně zřídit potřebné složky. Pro instalační soubory založte složku INSTALL (\My Flash Disk\INSTALL). Digitální mapy uložte do složky MapRegions (\My Flash Disk\MapRegions). Při pojmenovávání těchto složek použijte, prosím, výše udaný způsob psaní. V případě, že jste na Vašem navigačním přístroji uložili ještě dodatečná data, je třeba zajistit, aby byla pro přenos dat k dispozici postačující kapacita. Jestliže kapacita nepostačuje, vymažte nepotřebné soubory. Poznámka Pro přenos dat musí být navigační system spojen přes ActiveSync s počítačem (viz Příručka).

7 Přenos dat (GoPal Assistant) Pro přenos instalačních souborů a digitálních map do navigačního přístroje Vám je k dispozici GoPal Assistant. Použijte při něm čtečku paměťových karet nebo spojení Microsoft ActiveSync. Přenos instalačních souborů Poznámka Dbejte, prosím, na to, aby byla paměťová karta před přenosem dat zformátována! Předtím také zajistěte, aby se na paměťové kartě nenacházely žádné důležité soubory! Před instalací softwaru je třeba následujícím způsobem přenést instalační soubory za GoPal Assistant: a. Po vložení DVD do mechaniky vašeho PC se software spustí automaticky. V případě, že se software nespustí automaticky, můžete software spustit ve Windows Explorer přímo z DVD prostřednictvím souboru GoPalAssistant.exe (adresář: Assistant). b. Vložte Vaší paměťovou kartu do čtečky karet nebo spojte Váš navigační přístroj s Vaším počítačem via ActiveSync. c. Zvolte diskovou jednotku s Vaší paměťovou kartou nebo jednotku, přes kterou je ActiveSync připojen k Vašemu počítači. d. Nyní můžete instalační soubory navigačního softwaru přenést prostřednictvím Přenést software z DVD na paměťovou kartu. Poznámka Uvědomte si, prosím, že instalace softwaru do navigačního systému proběhne teprve po resetu hardwaru (viz Příručka). Přenos údajů pro mapy Po přenosu instalačních souborů na paměťovou kartu si můžete sami vytvořit z přehledové mapy svou vlastní mapovou oblast. Svou mapovou oblast můžete i později přizpůsobovat prostřednictvím GoPal Assistant, to znamená, že můžete smazat již nepoužívané mapy s regiony, popřípadě připojit nové mapy s regiony. a. Po vložení DVD do mechaniky vašeho PC se software spustí automaticky. V případě, že se software nespustí automaticky, můžete software spustit ve Windows Explorer přímo z DVD prostřednictvím souboru GoPalAssistant.exe (adresář: Assistant). b. Vložte Vaší paměťovou kartu do čtečky karet nebo spojte Váš navigační přístroj s Vaším počítačem via ActiveSync. c. Zvolte diskovou jednotku s Vaší paměťovou kartou nebo jednotku, přes kterou je ActiveSync připojen k Vašemu počítači. d. Nyní můžete přejít prostřednictvím Přenést údaje pro mapu do přehledové mapy, ve které si můžete vytvořit vlastní mapovou oblast prostřednictvím klepnutí na mapy s regionem. Následujte pokyny softwaru! Poznámka Pokyn: pokud jste právě přenesli instalační soubory navigačního softwaru na svou paměťovou kartu, nacházíte se opět v náhledu jednotky se svou paměťovou kartou a můžete prostřednictvím Přenést údaje pro mapy přímo přejít do přehledové mapy.

8 Ovládání navigačního softwaru V této kapitole najdete informace týkající se následujících témat: 2.1 Symboly 2.2 Mapa 2.3 Cíl 2.4 Trasa 2.5 Náhled 2.6 Nastavení

9 Symboly Symboly v rámci nabídky Kliknutím na tento symbol vyvoláte lištu s nabídkou. Kliknutím na tento symbol se dostanete do nabídky Náhled. Kliknutím na tento symbol se dostanete do nabídky Cíl. Kliknutím na tento symbol se dostanete do nabídky Trasa. Kliknutím na tento symbol se dostanete do nabídky Nastavení. Kliknutím na tento symbol se dostanete do nabídky Nápověda. Kliknutím na tento symbol se dostanete do předchozího náhledu. Kliknutím na tento symbol potvrdíte zadání a dostanete se do dalšího náhledu. Kliknutím na tento symbol opustíte navigační software. Symboly na mapě Stisknutím tohoto symbolu se dostanete do nabídky kompas. Tento symbol Vám ukazuje stav nabití baterie Vašeho přístroje. Z tohoto symbolu můžete vyčíst kvalitu příjmu GPS signálů. Kliknutím na tento symbol přeskočíte do náhledu Kompas. Přes modul TMC mohou být přijímány aktuální dopravní informace, které pak jsou pomocí odpovídajícího dopravního symbolu ukázány na mapě. Zelený symbol TMCpro ukazuje, může-li být TMCpro dekódováno. Je-li TMCpro symbol červený, není možno údaje TMCpro dekódovat. Na nejbližší dopravní komplikace, které leží na Vaší trase a mají vliv na dobu trvání Vaší cesty, bude upozorněno pomocí varovného symbolu na mapě stejně jako i pomocí akustického signálu. Prostřednictvím výstražného symbolu se dostanete do náhledu dopravní výstraha. V případě, že dopravní komplikace neleží na vypočítané trase, budou varovné symboly zobrazeny šedě. Funkce telefon (pouze u zařízení s bluetooth) Pro určité úseky trasy je v mapě udávána aktuální nejvyšší povolená rychlost.

10 Mapa Náhled s mapou obsahuje následující informace: Rozlišení: 320 x 240 pixlů Rozlišení: 480 x 272 pixlů

11 Kompas Ulice/silnice, na které se právě nacházíte 1 Vaše aktuální pozice Hlavní menu/automatický zoom 2 Ukazatel kvality příjmu TMC signálů Předpokládaný čas příjezdu Ukazatel stavu baterie Doba zbývající do cíle Ukazatel kvality příjmu GPS signálů Vzdálenost zbývající do cíle Měřítko Náhled Zoom 1) Pro jednotlivé manévry jsou navíc ukazovány informace o vzdálenosti a odbočování. V případě, že jsou tyto informace v digitální mapě obsaženy, mohou informace o odbočování upozornit také na jízdní pruh, který se má použít. 2) Po přiblížení popř. oddálení pomocí zoomu můžete tímto tlačítkem znovu aktivovat automatický zoom. Stisknete-li dotykovou obrazovku prstem nebo tužkou, můžete mapou volně pohybovat. Svůj cíl si můžete zvolit přímo na mapě. Za tím účelem se lehce dotkněte toho místa na mapě, ke kterému chcete býti navigováni. Neshoduje-li se takto vybraná oblast s Vaším cílem, můžete se za pomoci nabídky na spodní liště dostat do dalších vyznačených oblastí v okolí. Tímto navigujte k předešlému označenému místu na mapě. Tímto navigujte k následujícímu označenému místu na mapě. Vyberte si tímto označené místo za svůj cíl.

12 Cíl Po nastartování navigačního softwaru můžete zadáním cíle okamžitě naplánovat trasu a ihned poté vyjet Zadat nový cíl Rozlišení: 320 x 240 pixlů Rozlišení: 480 x 272 pixlů

13 Výběr cíle z předchozích míst Výběr kategorie vyhledávání (ulice nebo mimořádná místa) Zadání města popř. výběr země Zadání poštovního směrovacího čísla Zadání ulice popř. čísla domu Výběr cíle z oblíbených položek 1) Jestliže je jako kategorie vyhledávání vybráno mimořádné místo (např. hotel), nahradí se vstupní datové pole ulice nebo číslo domu datovým polem název. Poznámka Vámi hledané místo můžete určit zadáním poštovního směrovacího čísla a/nebo města. Za účelem zpřesnění vyhledávání může být zadána i ulice nebo číslo domu. Jestliže může být číslo domu při propočítávání trasy zohledněno, bude to ukázáno v náhledu Detailní informace. Můžete se také nechat donavigovat bez zadání názvu ulice do centra zadané obce nebo bez zadání čísla domu do středu zadané ulice. Při vyhledávání mimořádného místa (např. čerpací stanice) umožní zadání názvu přesnější vyhledávání. Natipujte pomocí tastatury Vaší cílovou adresu. Navigační software při hledání cílového místa automaticky doplní adresu a po zadání pouhých několika znaků ukáže tři nejlepší výsledky jakož i seznam všech možných výsledků. V případě, že se na seznamu Vámi hledané místo neobjeví, jsou eventuálně v zadání adresy zapotřebí přesnější informace Pátrat po V kategorii vyhledávání můžete definovat druh Vašeho cíle. Standardně bývá zadávána ulice hledané adresy. Kromě toho můžete na tomto místě výběrem jiné kategorie vyhledat v určeném městě i mimořádná místa jako např. hotely, letiště nebo čerpací stanice. Vlastníte-li přístroj s funkcí Bluetooth a Vámi zvolený mimořádný cíl má nějaké telefonní číslo, můžete si z náhledu Detailní informace toto číslo vyvolit Oblíbené položky V tomto seznamu jsou uloženy Vámi zadané cíle, do kterých dojíždíte častěji Předchozí místa Místa používaná v poslední době jsou ukládána v chronologickém pořadí. Poslední tři použitá místa si je možno vybrat přímo v políčku pro zadání adresy, všechna ostatní místa z posledních aplikací mohou být vyvolána přes nabídku Předchozí místa.

14 Možnosti ovlivnění trasy Než si trasu necháte vypočítat, můžete ji v detailních informacích týkajících se cíle ovlivnit. V těchto možnostech ovlivnění trasy určujete způsob, jakým budete vedeni k Vašemu cíli. Propočítávání a vedení trasy optimálně pro motorová vozidla (standardní varianta) Propočítávání a vedení trasy optimálně pro cyklisty (možné v okruhu do 50 km) Propočítávání a vedení trasy optimálně pro chodce (možné v okruhu do 50 km) Propočítávání a vedení trasy optimálně pro motocyklisty Vypočítaná trasa bude optimalizována se zřetelem na dobu trvání (standardní varianta). Vypočítaná trasa bude optimalizována se zřetelem na svoji délku. Ekonomická trasa: kombinace krátké a rychlé trasy Při výpočtu trasy budou brány v úvahu silnice s poplatkem (standardní varianta). Vypočítaná trasa se bude vyhýbat silnicím s poplatkem. Při výpočtu trasy budou brány v úvahu dálnice (standardní varianta). Vypočítaná trasa se bude vyhýbat dálnicím. Při výpočtu trasy budou brány v úvahu přívozy (standardní varianta). Vypočítaná trasa se bude vyhýbat přívozům. Neobjíždět dopravní zácpu Ruční zadání objížďky dopravní zácpy Automatické zadání objížďky dopravní zácpy Přidat k oblíbeným položkám Tuto volbu si můžete vybrat v detailních informacích v případě, že si chcete uložit označené místo do oblíbených položek Ukázat místo na mapě Touto volbou si můžete místo označené v detailních informacích nechat předem ukázat na mapě.

15 Vypočítat trasu Jestliže jste překontrolovali údaje o Vašem cíli a možnosti ovlivnění trasy stanovili tak, aby odpovídaly Vaším preferencím, můžete nastartovat propočítávání trasy. Trasa může být vypočítána pouze v případě, že Váš přístroj bezchybně funguje. Poruchy jsou vyznačeny následovně: Příjem GPS signálů je rušen. Není proto možné určit Vaše aktuální stanoviště Rychlé vyhledávání Pomocí rychlého vyhledávání můžete hledat přímo podle předem nastavené vyhledávací kategorie (např.: hotely, letiště nabo čerpací stanice) Hledání v okolí Zde Vám budou nabídnuta na výběr mimořádná místa v blízkosti Vašeho aktuálního stanoviště. Ukázána bude také vzdálenost k těmto místům vzdušnou čarou. Poznámka Navigační software vyhledává nejdříve v těsné blízkosti. Pokud zde nenajde žádné výsledky, rozšíří vyhledávání na větší okruh. Díky tomuto postupu může za jistých okolností dojít k časovým ztrátám Plánování trasy Touto volbou si můžete trasu naplánovat (např. v předvečer Vašeho odjezdu na dovolenou), aniž byste zapínali přijímač signálů GPS, a to zadáním požadované výchozí a cílové pozice. Můžete zadat i více cílů najednou. K těmto cílům budete potom navigováni postupně. Vaše výchozí pozice (standardně bude použita Vaše poslední známá pozice). Můžete přidat až 5 cílů. Posunutí pozice vybraného cíle nahoru. Posunutí pozice vybraného cíle dolů. Vymažte jeden z cílů. Zde je možno změnit výchozí bod trasy. Pomocí této funkce se optimalizuje trasa se zřetelem na celkovou délku. Využitím funkce Nastartovat vedení k cíli můžete po ukončení plánování tuto předem připravenou trasu v hlavním menu vyvolat. K tomu je nutné, aby GPS přijímač přijal signál.

16 Uložit aktuální pozici Touto funkcí můžete Vaší aktuální pozici uložit do oblíbených položek. To ale pouze za předpokladu, že Váš navigační přístroj přijmul alespoň jeden signál GPS Administrace seznamu cílů S pomocí funkce Administrace seznamu cílů můžete přejmenovat popř. vymazat Vaše osobní oblíbené položky, místo, do kterého jste naposledy jeli, anebo všechna předchozí místa. 2.4 Trasa Po úspěšném vypočítání trasy budete za pomoci akustických a optických směrových pokynů vedeni ke stanovenému cíli. Během navádění po trase můžete využívat následující funkce: Jdi na Zde můžete během navádění po trase nebo po ukončení plánování trasy přeskočit do přehledu Vaší trasy, do cílové oblasti, zpět k Vašemu aktuálnímu stanovišti popř. k výchozí pozici plánování trasy Změnit trasu Zde můžete, tak jak je to popsáno v Plánování trasy, změnit Vaši aktuální trasu Popis cesty Z popisu cesty můžete zjistit, které ulice musíte využít, abyste dorazili k Vašemu cíli. Kromě toho jsou zde vyznačeny hraniční přechody do ostatních zemí. Popis cesty je k dispozici pouze v případě, že jste si vypočítali nějakou trasu Možnosti ovlivnění trasy I během navigace po určené trase můžete měnit možnosti jejího ovlivnění. Tím máte vliv na způsob, jakým budete naváděni k cíli (viz Plánování trasy ) Zastavit vedení k cíli Využitím této funkce můžete přerušit aktuální navádění po trase a trasu vymazat z paměti.

17 Náhled Během navádění po trase můžete přeskakovat mezi různými náhledy: D mapa popř. 3D mapa Zde je možno rychle přeskakovat mezi 2D a 3D mapou Náhled se šipkou Náhled se šipkou obsahuje následující informace: Rozlišení: 320 x 240 pixlů Rozlišení: 480 x 272 pixlů

18 Následující manévr Ulice/silnice, na které se právě nacházíte Ukazatel kvality příjmu TMC signálů Předběžný náhled přespříštího manévru Kliknutím na tento symbol se dostanete do předchozího náhledu. Předpokládaný čas příjezdu Ukazatel stavu baterie Doba zbývající do cíle Ukazatel kvality příjmu GPS signálů Vzdálenost zbývající do cíle Ukazatel vzdálenosti k dalšímu manévru Dopravní situace Pomocí této funkce si můžete nechat ukázat náhled se seznamem aktuálních dopravních informací. V tomto seznamu budou ukázány nejprve dopravní hlášení týkající se Vaší trasy (seřazeny podle vzdálenosti) a pak ty události, které na Vaší trase neleží (v abecedním řazení). Když vyberete položku v seznamu, otevře se detailní náhled pro toto hlášení o provozu. Nachází-li se toto místo s váznoucí dopravou na vaší trase, zobrazí se v detailním náhledu vzdálenost k místu s váznoucí dopravou. V případě, že má váznoucí doprava vliv na dobu vaší jízdy (dopravní zácpa, váznoucí provoz), zobrazí se v detailním náhledu ještě také předpokládaná ztráta času. V případě, že dopravní komplikace neleží na vypočítané trase, budou varovné symboly zobrazeny šedě. V náhledu dopravních varování Vám bude kromě informací o vzdálenosti k dopravní komplikaci relevantní pro směrování Vaší trasy a o Vaší předpokládané časové ztrátě navíc nabídnuta i možnost nechat si propočítat náhradní trasu. V případě, že si nechcete nechat propočítat náhradní trasu, odmítnete tuto možnost a varovný symbol z mapy zmizí. V případě, že si necháte propočítat náhradní trasu, vypočítá navigační software takovou trasu, u které bude možno tuto komplikaci objet. V případě, že není možno vypočítat náhradní trasu, zmizí sice varovný symbol z mapy, vy máte ale nadále možnost vyvolit si tuto dopravní komplikaci v náhledu se seznamem a poté si v náhledu tohoto dopravního hlášení nechat náhradní trasu vypočítat znovu. Poznámka V Německu je možno přijímat kromě informací TMC i informace TMCpro (viz Vyhledávání TMCpro ). V seznamu stejně jako i v detailním náhledu je dopravní informace označena mimořádným symbolem Kompas Z kompasu můžete vyčíst Vaší rychlost, aktuální stupně zeměpisné šířky a délky, stejně tak jako kvalitu příjmu GPS signálů (hodnota HDOP). Směr jízdy se spolehlivě ukazuje od rychlosti cca 5km/hod. Kromě

19 toho je od přijmutí prvního GPS signálu ukázán také čas GPS ve formě západoevropského času (ZEČ) - Greenwich Mean Time (GMT) Informace o cestě V tomto náhledu najdete informace o Vaší aktuální trase, jako např. Vaši průměrnou rychlost, celkovou dobu, po kterou jste již na cestě, a nebo celkovou vzdálenost, kterou jste již absolvovali Další aplikace Disponuje-li Váš navigační systém dodatečnými aplikacemi, je možné je nastartovat také přímo z navigačního softwaru. 2.6 Nastavení Navigační software může být řadou různých nastavení individuálně zkonfigurován Nastavení přístroje Na Vašem přístroji mohou být provedena následující nastavení: V tomto náhledu se Vám ukáže stav nabití baterie Vašeho přístroje popř. to, jestli se baterie právě nabíjí. Navíc zde můžete v rámci šetření proudem zvolit pro síťový a bateriový provoz časové úseky, po jejichž uplynutí se přístroj sám vypne. V případě, že reaguje Vaše dotyková obrazovka nepřesně na dotyk, můžete ji zde nově kalibrovat (seřídit). Za účelem kalibrování se ve středu obrazovky objeví kříž. Po jeho stisknutí se tento kříž posunuje dále po obrazovce. Tiskněte ho opakovaně až do okamžiku, kdy se opět dostane do středu obrazovky. Novým stisknutím dotykové obrazovky bude seřízení převzato. V případě, že nové seřízení nepotvrdíte stisknutím, bude tato maska po uplynutí předem stanovené doby opuštěna beze změny. Zde si nastavte, chcete-li si při přehrávání MP3 nechat ukázat v navigačním softwaru název přehrávané skladby. Zde si nastavte hlasitost Vašeho přístroje (např.: kliknutí tlačítka). Zde můžete upravit světlost obrazovky. Pomocí této funkce můžete ve Vašem přístroji obnovit původní nastavení od výrobce. Přitom budou vymazána všechna Vaše osobní nastavení. Funkce telefon (pouze u zařízení s bluetooth)

20 Zobrazení Zobrazovač můžete upravit následovně: Mapa je zobrazena v závislosti na svém měřítku buď v orientaci na sever nebo do směru jízdy (2D náhled s mapou). Mapa se vždy otočí do směru jízdy (2D náhled s mapou). Mapa je vždy znázorněna v orientaci na sever (2D náhled s mapou). 3D mapa je orientována vždy ve směru jízdy. Funkce zoom je i ve 3D mapě nadále aktivní, posunování mapy není ale možné. Zobrazení náhledu mapy v designu optimalizovaném pro denní světlo Zobrazení náhledu mapy v designu optimalizovaném pro tmu Design mapy se přizpůsobuje dennímu světlu nebo tmě v závislosti na denním čase. Během manévru se zobrazovač automaticky přepne z náhledu s mapou do náhledu se šipkou. Po ukončení manévru se přepne zase zpět do náhledu s mapou. I během manévru je zobrazena mapa. Směr manévru je ve zmenšenině promítnut do mapy Hlasitost Zde si přizpůsobte hlasitost akustických pokynů, které jsou používany v navigačním softwaru. Hlasitost celého systému se upravuje v nastaveních přístroje v nabídce Nastavení popř. Settings Jazyk V případě, že je na Vašem navigačním přístroji nainstalováno vícero jazyků, můžete si zde vybrat nějaký jiný jazyk. Po vyběru jazyka je třeba přístroj znovu zapnout. Poté bude používán nově zvolený jazyk Vybrat mapu Touto volbou si v případě, že máte na Vaší paměťové kartě nainstalovánu více než jen jednu mapu, můžete vybrat požadovaný region Upozornění na maximální rychlost Tuto funkci můžete využít k tomu, aby vás, když pojedete rychleji, než je nejvyšší povolená rychlost, během jízdy varoval akustický signál. Rychlost se navíc zobrazí na mapě jako symbol. Akustický signál vás může upozornit při překročení maximální rychlosti o 5, 10, 15, 20, 25, 30 km/hod, popřípadě míle/hod.

21 Hlásit bez varování: Zde se budou na mapě zobrazovat pouze nejvyšší povolené rychlosti bez varování akustickým signálem o překročení nejvyšší povolené rychlosti. Nehlásit: Zde můžete varování pro nejvyšší povolenou rychlost deaktivovat Vyhledávání vysílače TMC Zde je automatické vyhledávání jiného vysílače. Při zhoršení kvality příjmu signálů se automaticky začne vyhledávat jiný vysílač. Při ručním ladění si můžete jeden vysílač TMC nastavit natrvalo. Zhorší-li se signál TMC, nezačne se automaticky vyhledávat jiný vysílač. Zde můžete hledat jiný vysílač TMC v krocích po 100kHz Vyhledávání TMCpro Zde si můžete nastavit, chcete-li přijímat dopravní zprávy TMCpro. Poznámka TMC využívá informací dodávaných policií, lidmi hlásícími dopravní zácpy, ADAC a dalšími lidskými zdroji. TMCpro využívá na rozdíl od TMC automatických informačních sensorů na mostech na dálnici, sensorů integrovaných do vozovky a aut s technikou FCD (Floating Car Data). používání pouze TMCpro (ne TMC) současné používání TMC i TMCpro (informace TMCpro jsou označeny) používání pouze TMC (ne TMCpro) Dopravní zácpu V tomto náhledu můžete nastavit, zda chcete být automaticky vedeni okolo dopravní zácpy. Zde vám navigační software na základě existujících informací o provozu automaticky na pozadí oznámí obchvatovou trasu okolo míst s váznoucí dopravou, která se nacházejí na vaší trase a vliv, jaký to bude mít na dobu vaší jízdy. Při manuálním objíždění dopravní zácpy budete na náhledu mapy upozorněni prostřednictvím výstražného symbolu na nejbližší místa s váznoucí dopravou, která se nachází na vaší trase a která mají vliv na dobu jízdy. Klepnutím na varovným symbol se dostanete do náhledu dopravní výstraha, ve kterém můžete zvolit, zda má být propočítána obchvatová trasa. Pokud jste zvolili žádná objížďka dopravní zácpy, nebudou při vytváření trasy brány v potaz aktuální dopravní informace.

22 Preferované čerpací stanice Zde si určete značku Vámi preferované čerpací stanice. Tato funkce je prospěšná zejména v případě, že disponujete zákaznickou kartou některé z čerpacích stanic a při hledání čerpací stanice si chcete nechat ukázat stanice této značky přednostně Kategorie pro rychlé vyhledávání Zde můžete definovat vyhledávací kategorii pro rychlé vyhledávání podle určitého místa (např. čerpací stanice) Informace Zde najdete informace o softwarové a mapové verzi.

23 Další upozornění V této kapitole najdete informace týkající se následujících témat: 3.1 Záruka 3.2 Obchodní značka

24 Záruka Vyhrazujeme si obsahové změny dokumentace a softwaru bez dalšího sdělení. MEDION AG nepřebírá záruku za správnost obsahu nebo za škody, které vyplývají z použití uživatelské příručky. Budeme vám vděční za upozornění na chyby nebo návrhy na zlepšení, abychom vám mohli v budoucnu nabídnout ještě dokonalejší produkty. 3.2 Obchodní značka Všechny v uživatelské příručce uvedené a příp. třetími osobami chráněné ochranné známky a obchodní značky podléhají neomezeně ustanovením příslušného platného značkového práva a vlastnickým právům příslušných registrovaných vlastníků. Všechny zde vyznačené ochranné známky, obchodní jména nebo názvy firem jsou nebo mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků. Všechna práva vyhrazena, včetně těch, která zde nejsou výslovně zaručena. Z chybějícího explicitního značení v této příručce použitých ochranných známek není možné vyvozovat, že je jméno prosté práv třetích osob. Windows a ActiveSync jsou ochrannými známkami Microsoft Corporation.

Příručka pro uživatele Navigační software

Příručka pro uživatele Navigační software Příručka pro uživatele Navigační software - 2 - Obsah 1 Uvedení do provozu... 4 1.1 Důležité informace... 5 1.2 Alternativní instalace navigačního softwaru z paměťové karty... 5 1.3 Další digitální mapy...

Více

Příručka pro uživatele Navigační software

Příručka pro uživatele Navigační software Příručka pro uživatele Navigační software - 2 - Obsah 1 Uvedení do provozu... 4 1.1 Důležité informace... 5 1.2 Alternativní instalace navigačního softwaru z paměťové karty... 5 1.3 Přenos digitálních

Více

- 1 - Navigační software Příručka pro uživatele

- 1 - Navigační software Příručka pro uživatele b - 1 - Navigační software Příručka pro uživatele - 2 - Obsah 1 Uvedení do provozu...4 1.1 Důležité informace...5 1.2 Instalace navigačního softwaru...5 1.2.1 Opětovná instalace navigačního softwaru...5

Více

Vaše uživatelský manuál MEDION GOPAL NAVIGATOR 2.3 ME

Vaše uživatelský manuál MEDION GOPAL NAVIGATOR 2.3 ME Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro MEDION GOPAL NAVIGATOR 2.3 ME. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se MEDION GOPAL

Více

Vaše uživatelský manuál MEDION GOPAL NAVIGATOR 3.0 MEAE

Vaše uživatelský manuál MEDION GOPAL NAVIGATOR 3.0 MEAE Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro MEDION GOPAL NAVIGATOR 3.0 MEAE. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se MEDION GOPAL

Více

Vaše uživatelský manuál MEDION GOPAL NAVIGATOR 2.0 PE

Vaše uživatelský manuál MEDION GOPAL NAVIGATOR 2.0 PE Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro MEDION GOPAL NAVIGATOR 2.0 PE. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se MEDION GOPAL

Více

Příručka pro uživatele Navigační software

Příručka pro uživatele Navigační software Příručka pro uživatele Navigační software - 2 - Obsah 1 Uvedení do provozu... 4 1.1 Důležité informace... 5 1.2 Alternativní instalace navigačního softwaru z paměťové karty... 5 1.3 Přenos digitálních

Více

viagps 3.0 Black edition Uživatelská příručka

viagps 3.0 Black edition Uživatelská příručka viagps 3.0 Black edition Uživatelská příručka Obsah 1. Úvod..... 4 2. Navigace k cíli... 6 3. Navigace... 8 4. Náhled a editace trasy... 9 4.1. Jak změnit cíl cesty nebo přidat průjezdové body... 9 4.2.

Více

Z-E3756 NAVIGATION RYCHLÝ NÁVOD CZ

Z-E3756 NAVIGATION RYCHLÝ NÁVOD CZ Z-E3756 NAVIGATION RYCHLÝ NÁVOD CZ Počáteční nastavení 1. Vyberte preferovaný jazyk a poté klepněte na tlačítko, abyste výběr potvrdili. Později ho lze kdykoli změnit v nabídce Místní nastavení. 2. Přečtěte

Více

NAvigaCE. Quick Start Guide X-302MH. Čeština. Rev 1.0

NAvigaCE. Quick Start Guide X-302MH. Čeština. Rev 1.0 NAvigaCE Quick Start Guide X-302MH Čeština Rev 1.0 Začínáme Při prvním použití navigačního softwaru se automaticky spustí proces počátečního nastavení. Postupujte následovně: Přečtěte si licenční ujednání

Více

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL CZECH Začínáme Při prvním použití navigačního softwaru se automaticky spustí proces počátečního nastavení. Postupujte následovně: Zvolte jazyk programu. Pokud

Více

PRIME/ESSENTIAL NAVIGATION QUICK START GUIDE

PRIME/ESSENTIAL NAVIGATION QUICK START GUIDE PRIME/ESSENTIAL NAVIGATION QUICK START GUIDE CZ Počáteční nastavení 1. Vyberte preferovaný jazyk a poté klepněte na tlačítko, abyste výběr potvrdili. Později je lze kdykoli změnit v menu Místní nastavení.

Více

OBSAH. Úvod. Bezpečnostní pokyny. Varování. Stručný průvodce. Navigační systém. CZ_NAVIBOX_OWNERMANUAL_v0.5.indd 1 29/05/ :26

OBSAH. Úvod. Bezpečnostní pokyny. Varování. Stručný průvodce. Navigační systém. CZ_NAVIBOX_OWNERMANUAL_v0.5.indd 1 29/05/ :26 CZ OBSAH Úvod Bezpečnostní pokyny Varování Stručný průvodce Navigační systém CZ_NAVIBOX_OWNERMANUAL_v0.5.indd 1 29/05/2014 09:26 CZ_NAVIBOX_OWNERMANUAL_v0.5.indd 2 29/05/2014 09:26 Úvod NÁVOD K OBSLUZE

Více

Z-N326 Z-N426 2DIN DEVICE NAVIGATION QUICK START GUIDE

Z-N326 Z-N426 2DIN DEVICE NAVIGATION QUICK START GUIDE Z-N326 Z-N426 2DIN DEVICE NAVIGATION QUICK START GUIDE CZ Počáteční nastavení 1. Vyberte preferovaný jazyk a poté klepněte na tlačítko, abyste výběr potvrdili. Později jej lze kdykoli změnit v menu Místní

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení pracuje s následujícími operačními systémy: Windows XP, 2000, Me a 98SE Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500

Více

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista OBSAH Kapitola 1: SYSTéMOVé POžADAVKY...1 Kapitola 2: INSTALACE SOFTWARU TISKáRNY V SYSTéMU WINDOWS...2 Instalace softwaru pro lokální tisk... 2 Instalace softwaru

Více

Začínáme. Při prvním použití navigačního softwaru se spustí inicializační procedura. Proveďte následující kroky:

Začínáme. Při prvním použití navigačního softwaru se spustí inicializační procedura. Proveďte následující kroky: Začínáme Při prvním použití navigačního softwaru se spustí inicializační procedura. Proveďte následující kroky: Zvolte jazyk programu. Pokud se Váš jazyk neobjeví na obrazovce, přejděte na jinou stránku

Více

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor Verze: 1.06 Strana: 1 / 17 Návod pro použití Plug-in SMS Operátor 1. Co to je Plug-in modul SMS Operátor? Plug-in modul (zásuvkový modul) do aplikace MS Outlook slouží k rozšíření možností aplikace MS

Více

Rychlá instalační příručka

Rychlá instalační příručka Rychlá instalační příručka PCTV DVB-T Flash Stick CZ duben 2007 EXAC s.r.o., Zbraslavská 27, Praha 5-159 00 http://www.exac.cz http://www.pctvsystems.com Všechna práva vyhrazena. Žádná část této příručky

Více

Uživatelský manuál. Dynavix Navigace. pro zařízení s OS Android

Uživatelský manuál. Dynavix Navigace. pro zařízení s OS Android Uživatelský manuál Dynavix Navigace pro zařízení s OS Android Obsah: Spuštění Nastavení první trasy Pohled řidiče (náhled) Trasa Zobrazení celé trasy Objížďka a přepočet trasy Simulace a plánování trasy

Více

Průvodce pro přenos dat

Průvodce pro přenos dat Průvodce pro přenos dat (pro tonometr OMRON M6 Comfort IT a OMRON M3 IT) 1)Před prvním použití se musíte nejdříve zaregistrovat. 2)Přejděte na webovou stránku: http://bi-link.omron.com/home/landing 3)Zde

Více

Jak používat program P-touch Transfer Manager

Jak používat program P-touch Transfer Manager Jak používat program P-touch Transfer Manager Verze 0 CZE Úvod Důležité upozornění Obsah tohoto dokumentu a technické parametry příslušného výrobku podléhají změnám bez předchozího upozornění. Společnost

Více

GPS NAVIGAC NÍ SYSTÉM

GPS NAVIGAC NÍ SYSTÉM GPS NAVIGAC NÍ SYSTÉM PRU VODCE RYCHLÝM SPUŠTE NÍM NAVIGACE ÚVODNÍ STRANA C ESKY Začínáme Při prvním použití navigace se automaticky spustí počáteční nastavení. Postupujte následovně: Vyberte jazyk programu.

Více

INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4

INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4 INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4 1. Dříve než spustíte instalaci Vítáme Vás při instalaci nové verze aplikace eliška. Před samotnou instalací, prosím, ověřte, že jsou splněné následující podmínky:

Více

VOZIDLA. Uživatelská příručka SeeMe - Ecofleet. Provozovatel GPS služeb: pobočka ZNOJMO pobočka JIHLAVA pobočka DOMAŽLICE pobočka PRAHA Identifikace

VOZIDLA. Uživatelská příručka SeeMe - Ecofleet. Provozovatel GPS služeb: pobočka ZNOJMO pobočka JIHLAVA pobočka DOMAŽLICE pobočka PRAHA Identifikace alarmy do vozidel, sledování úbytku paliva a další služby VOZIDLA Uživatelská příručka SeeMe - Ecofleet Identifikace IČO:28550650 Rejstříkový soud: Praha, Oddíl C vložka 149630 Systémové požadavky... 3

Více

UŽIVATELSKÉ PŘÍRUČCE

UŽIVATELSKÉ PŘÍRUČCE UŽIVATELSKÉ PŘÍRUČCE Informace Gratulujeme vám ke koupi přístroje NDrive! NDrive je navigační systém, který splní všechna vaše očekávání. Díky GPS technologii (Global Positioning System) můžete využívat

Více

Důležité informace o produktu

Důležité informace o produktu Začněte zde Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez

Více

Návod pro uživatele DS150E. Dangerfield May 2009 V3.0 Delphi PSS

Návod pro uživatele DS150E. Dangerfield May 2009 V3.0 Delphi PSS Návod pro uživatele DS150E 1 OBSAH Hlavní součásti...3 Zápis do elektronické řídicí jednotky (OBD)...86 Pokyny k instalaci......5 Skenování... 89 Konfigurace technologie Bluetooth...26 Diagnostický program...39

Více

GoClever Map 2.5 manuál

GoClever Map 2.5 manuál GoClever Map 2.5 manuál Obsah 1. Na dotyku záleží... 4 2. Navádění k lokaci... 5 3. Navigační okno... 7 3.1. Změna nastavení systému navigačního okna... 7 4. Hlavní vlastnosti GoClever Map 2.5... 8 5.

Více

Návod na instalaci a použití programu

Návod na instalaci a použití programu Návod na instalaci a použití programu Minimální konfigurace: Pro zajištění funkčnosti a správné činnosti SW E-mentor je potřeba software požívat na PC s následujícími minimálními parametry: procesor Core

Více

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Postup přechodu na podporované prostředí Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Obsah Zálohování BankKlienta... 3 Přihlášení do BankKlienta... 3 Kontrola verze

Více

Řada zūmo. 300 Stručný návod k obsluze. Srpen _0D Vytištěno na Tchaj-wanu

Řada zūmo. 300 Stručný návod k obsluze. Srpen _0D Vytištěno na Tchaj-wanu Řada zūmo 300 Stručný návod k obsluze Srpen 2013 190-01457-61_0D Vytištěno na Tchaj-wanu Začínáme VAROVÁNÍ Přečtěte si leták Důležité bezpečnostní informace a informace o produktu vložený v obalu s výrobkem.

Více

OBSAH... 2 ÚVOD... 3 TYPY INSTALACE... 4

OBSAH... 2 ÚVOD... 3 TYPY INSTALACE... 4 OBSAH OBSAH... 2 ÚVOD... 3 O této příručce...3 Téma 3 Určení 3 Potřebný software...3 Systémové požadavky...3 Požadavky na server 3 TYPY INSTALACE... 4 Instalace na samostatná PC (Typická)...4 Typická instalace

Více

Nokia Autem 3.0 - Uživatelská příručka

Nokia Autem 3.0 - Uživatelská příručka Nokia Autem 3.0 - Uživatelská příručka 1.0. vydání 2 Obsah Obsah Aplikace Nokia Autem 3 Jízda k cíli 3 Uložení nebo zobrazení místa 4 Hlasové pokyny 4 Stahování a odebírání map 5 Navigace offline 5 Pomoc

Více

Programová příručka. GoPal Navigator verze 4

Programová příručka. GoPal Navigator verze 4 Programová příručka GoPal Navigator verze 4 GoPal Navigator verze 4 Obsah KAPITOLA 1. ÚVOD... 1 Uvítání...1 Obsah CD/DVD...1 Systémové požadavky...3 Konvence v této příručce...4 Rady a varovná upozornění...4

Více

pro začátečníky pro pokročilé na místě (dle požadavků zákazníka)

pro začátečníky pro pokročilé na místě (dle požadavků zákazníka) Semináře pro začátečníky pro pokročilé na místě (dle požadavků zákazníka) Hotline telefonická podpora +420 571 894 335 vzdálená správa informační email carat@technodat.cz Váš Tým Obsah Obsah... -2- Úvod...

Více

Řada přístrojů OREGON 200, 300, 400t, 400c, 400i, 550, 550t. stručný návod k obsluze

Řada přístrojů OREGON 200, 300, 400t, 400c, 400i, 550, 550t. stručný návod k obsluze Řada přístrojů OREGON 200, 300, 400t, 400c, 400i, 550, 550t stručný návod k obsluze Přečtěte si leták Důležité bezpečnostní informace a informace o výrobku vložený v obalu s výrobkem obsahující varování

Více

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA.

Více

QCZ2631 A639. Průvodce 15G06A2451Z0

QCZ2631 A639. Průvodce 15G06A2451Z0 QCZ63 A639 Průvodce 5G06A45Z0 SD SD Seznámení s MyPal Přední část Boční část Indikátor napájení/oznámení Činnost Oznámení MyPal A636: Bluetooth / Wi-Fi / GPS dioda MyPal A63: Bluetooth/GPS dioda Bluetooth

Více

Tablet. Rychlý průvodce instalací

Tablet. Rychlý průvodce instalací Tablet CZ Rychlý průvodce instalací Windows Vista, Vista x64, XP, XP x64, 2000 Macintosh OS X v10.3.9. nebo vyšší Důležité: pro plné využití všech funkcí pera a tabletu je NUTNÁ instalace ovládacího programu

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PROTECTION SOFTWARE PRO EXTERNÍ PEVNÉ DISKY FREECOM. Rev. 024

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PROTECTION SOFTWARE PRO EXTERNÍ PEVNÉ DISKY FREECOM. Rev. 024 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PROTECTION SOFTWARE PRO EXTERNÍ PEVNÉ DISKY FREECOM Rev. 024 Potřebujete pomoc? Máte otázky? Máte otázky k používání tohoto výrobku? Hledáte informace o jiných produktech Freecom,

Více

MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU

MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9355538 Issue 1 Vydaná elektronická příručka odpovídá "Podmínkám a ustanovením uživatelských

Více

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. LC202 Sweex Powerline Ethernet adaptér 200 Mbps

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. LC202 Sweex Powerline Ethernet adaptér 200 Mbps LC202 Sweex Powerline Ethernet adaptér 200 Mbps Úvod Nevystavujte Sweex Powerline Ethernet adaptér 200 Mbps nadměrným teplotám. Neumísťujte zařízení na přímé sluneční světlo ani do blízkosti zdrojů tepla.

Více

Programová příručka. GoPal Navigator verze 4

Programová příručka. GoPal Navigator verze 4 Programová příručka GoPal Navigator verze 4 GoPal Navigator verze 4 Obsah KAPITOLA 1. ÚVOD... 1 Uvítání...1 Obsah CD/DVD...1 Systémové požadavky...3 Konvence v této příručce...3 Rady a varovná upozornění...4

Více

Hledat a označit 2 z 16

Hledat a označit 2 z 16 Hledat a označit Hledat a označit 2 z 16 Copyright Každé nedovolené šíření dodávaného návodu (popis instalace, uživatelská příručka), jako i částí, nebo celého programu SEMA, případně Online nápovědy bude

Více

FM16 P/NO:MBM PŘENOSNÝ HUDEBNÍ PŘEHRÁVAČ NÁVOD K OBSLUZE

FM16 P/NO:MBM PŘENOSNÝ HUDEBNÍ PŘEHRÁVAČ NÁVOD K OBSLUZE PŘENOSNÝ HUDEBNÍ PŘEHRÁVAČ NÁVOD K OBSLUZE PŘED POUŽÍVÁNÍM PŘÍSTROJE SI PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TENTO NÁVOD K POUŽITÍ A USCHOVEJTE JEJ PRO PŘÍPAD POTŘEBY. CZ FM16 P/NO:MBM37748516 Obsah Bezpečnostní pokyny...3

Více

Přijímač digitální pozemní televize do počítače KD - 6 1 7 NÁVOD K POUŽITÍ

Přijímač digitální pozemní televize do počítače KD - 6 1 7 NÁVOD K POUŽITÍ Přijímač digitální pozemní televize do počítače KD - 6 1 7 NÁVOD K POUŽITÍ 1 Děkujeme za zakoupení USB adaptéru KD609. Je navržen pro příjem digitální televize do osobního počítače nebo notebooku v digitální

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení splňuje podmínky pro zařízení UPnP AV a Intel Network Media. Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500 MHz, min.

Více

MICRO DVB-T STICK. Uživatelský manuál. Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167

MICRO DVB-T STICK. Uživatelský manuál. Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167 MICRO DVB-T STICK Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167 Uživatelský manuál Úvod 2 Obsah balení 2 Požadavky na systém 2 Instalace zařízení 3 Instalace softwaru 3 Práce se zařízením 5 Hlavní

Více

Motorola Phone Tools. Začínáme

Motorola Phone Tools. Začínáme Motorola Phone Tools Začínáme Obsah Minimální požadavky... 2 Před instalací aplikace Motorola Phone Tools... 3 Instalace aplikace Motorola Phone Tools... 4 Instalace a konfigurace mobilního zařízení...

Více

Aplikace NAM tracker pro ios. Příručka platí pro verzi NAM trackeru 1.1.0

Aplikace NAM tracker pro ios. Příručka platí pro verzi NAM trackeru 1.1.0 Příručka platí pro verzi NAM trackeru 1.1.0 Obsah: 1. K čemu je aplikace určena?....................................3 2. Přihlášení.............................................3 2.1. Seznam Objektů.........................................

Více

Joyplus M78 Uživatelská příručka

Joyplus M78 Uživatelská příručka Technická podpora Servisní stredisko: Conquest Entertainment/ UMAX Czech Hloubetínská 11 198 00 Praha 9 +420 284 000 111 Technická podpora: +420 284 000 164 support@umax.cz www.umax.cz www.hddplayer.cz

Více

RYCHLÝ PRŮVODCE INSTALACÍ

RYCHLÝ PRŮVODCE INSTALACÍ RYCHLÝ PRŮVODCE INSTALACÍ 1 RYCHLÝ PRŮVODCE INSTALACÍ Celý manuál a záruční podmínky je možné nalézt na: http://consumer.inosat.com/manualcar_cz.pdf INSTALACE JEDNOTKY 3 Budete automaticky informován o

Více

Požadavky pro konfiguraci internetového připojení

Požadavky pro konfiguraci internetového připojení Požadavky pro konfiguraci internetového připojení Abyste mohli připojit přístupový bod k AP Manageru, musí být v položce TCP/IP vašeho počítače nastaveny následující parametry : Statická IP adresa: 192.168.1.x

Více

Dealer Extranet 3. Správa objednávek

Dealer Extranet 3. Správa objednávek Dealer Extranet 3 Správa objednávek Obsah Zpracování objednávky 3 Vyhledávací pole 4 Konfigurátor 5 Rychlá objednávka 6 Rychlá objednávka náhradních dílů a nestandardních produktů 7 Oblíbené 8 Objednávání

Více

si.shimano.com Uživatelský návod

si.shimano.com Uživatelský návod (Czech) si.shimano.com Uživatelský návod verze 1.4.1 OBSAH Pokyny k používání... 3 Informace o webu... 3 Používání jednotlivých obrazovek... 4 Hlavní obrazovka... 4 Navigace... 4 Navigační nabídka... 4

Více

Dálkové ovládání (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka

Dálkové ovládání (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka Dálkové ovládání (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows a Windows Vista jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky

Více

MHD v mobilu. Instalace a spuštění. Co to umí

MHD v mobilu. Instalace a spuštění. Co to umí MHD v mobilu Aplikace MHD v mobilu umí zobrazovat offline (bez nutnosti připojení) jízdní řády MHD na obrazovce mobilního telefonu. Aplikaci pro konkrétní město je možné stáhnout z našich stránek zdarma.

Více

Mini PC ITV26. Návod k použití

Mini PC ITV26. Návod k použití Návod k použití Poslední revize: 13. 6. 2013 Obsah Spuštění... 3 Připojení napájení... 3 Připojení příslušenství... 3 Připojení televize... 3 Připojení myši... 4 Způsob použití... 4 Připojení k internetu...

Více

SIM Card Recovery Stick

SIM Card Recovery Stick SIM Card Recovery Stick Návod k použití Hlavní výhody produktu: Jednoduché ovládání Recovery software Obnoví i smazané SMS, které se nacházejí na SIM kartě Možno použít také pro kompletní management vaší

Více

Obsah: Bezpečnost... 2. Vybavení... 2. Vlastnosti... 3. Popis a funkce... 4. Pracovní postupy. 5.1. Nastavení... 6. 5.2. Záznam teploty...

Obsah: Bezpečnost... 2. Vybavení... 2. Vlastnosti... 3. Popis a funkce... 4. Pracovní postupy. 5.1. Nastavení... 6. 5.2. Záznam teploty... Obsah: Bezpečnost... 2 Vybavení... 2 Vlastnosti... 3 Popis a funkce... 4 Pracovní postupy 5.1. Nastavení... 6 5.2. Záznam teploty... 8 5.3. Vymazat paměť... 9 5.4. Stáhnout paměť... 9 5.5. Výměna baterií...

Více

Naším cílem je Vaše spokojenost...

Naším cílem je Vaše spokojenost... Vážení zákazníci, Naším cílem je Vaše spokojenost... blahopřejeme Vám, že jste se rozhodli pro nákup nové telefonní ústředny řady ATEUS - NETSTAR od českého výrobce 2N TELEKOMUNIKACE a.s. Současně Vás

Více

Vaše uživatelský manuál MEDION GOPAL NAVIGATOR 3.0 PE

Vaše uživatelský manuál MEDION GOPAL NAVIGATOR 3.0 PE Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro MEDION GOPAL NAVIGATOR 3.0 PE. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se MEDION GOPAL

Více

X10 Uživatelský manuál na webové rozhraní (ver0.9)

X10 Uživatelský manuál na webové rozhraní (ver0.9) X10 Uživatelský manuál na webové rozhraní (ver0.9) UPOZORNĚNÍ: Prosím přesvěčte se, že k použití webového rozhraní máte na Vašem X10 nainstalovaný upgrade R1644 nebo vyšší. 1. Jak provést nastavení k možnosti

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka WATCH ME Uživatelská příručka DIGITÁLNÍ PŘEHRÁVAČ MÉDIÍ Přehled funkcí Watch me je hodinkový Bluetooth přehrávač formátu MP3 s kapacitním dotykovým displejem, uživatel se může prsty dotknout ikony na obrazovce

Více

Obslužný software. PAP ISO 9001

Obslužný software.  PAP ISO 9001 Obslužný software PAP www.apoelmos.cz ISO 9001 červen 2008, TD-U-19-20 OBSAH 1 Úvod... 4 2 Pokyny pro instalaci... 4 2.1 Požadavky na hardware...4 2.2 Postup při instalaci...4 3 Popis software... 5 3.1

Více

CMS. Centrální monitorovací systém. Manuál

CMS. Centrální monitorovací systém. Manuál Centrální Monitorovací Systém manuál CMS Centrální monitorovací systém Manuál VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 630 (pracovní doba 8.00 16:30)

Více

Aplikace NAM tracker

Aplikace NAM tracker Obsah: 1. K čemu je aplikace určena?....................................3 2. Přihlášení.............................................3 2.1. Seznam Objektů (výchozí obrazovka)..............................

Více

Demoprojekt Damocles 2404

Demoprojekt Damocles 2404 Vizualizační a řídicí systém kategorie SCADA/HMI Demoprojekt Damocles 2404 (časově omezený demoprojekt pro zařízení Damocles 2404 společnosti HW group s.r.o.) Verze systému: 3.7.1.9 Poslední revize dokumentu:

Více

Uživatelský manuál A4000BDL

Uživatelský manuál A4000BDL Uživatelský manuál Aplikace : Jednoduchý program umožňující přenos souboru s pochůzkou k měření z programu DDS 2000 do přístroje řady Adash 4100/4200 Jednoduchý program umožňující přenos naměřených dat

Více

Začínáme. 1 Nabijte přístroj připojením do síťové zásuvky. Pro nabíjení a přenos dat můžete připojit Kindle pomocí USB kabelu do Vašeho počítače

Začínáme. 1 Nabijte přístroj připojením do síťové zásuvky. Pro nabíjení a přenos dat můžete připojit Kindle pomocí USB kabelu do Vašeho počítače quick start guide Začínáme 1 Nabijte přístroj připojením do síťové zásuvky. Pro nabíjení a přenos dat můžete připojit Kindle pomocí USB kabelu do Vašeho počítače USB/ NAPÁJECÍ PORT VYPÍNAČ INDIKÁTOR NABÍJENÍ

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Compact III

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Compact III Nastavení telefonu T-Mobile MDA Compact III Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Compact III, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry

Více

Bluetooth Wi-Fi GPS. LCD dotykový displej Tlačítko kalendář Přepínač Režim/ úkol

Bluetooth Wi-Fi GPS. LCD dotykový displej Tlačítko kalendář Přepínač Režim/ úkol Seznámení s MyPal Power Notification Tlačítko spuštění Tlačítko Poznámky (záznam hlasu) Tlačítko kontakty Reproduktor Navigační tlačítko Přední část Indikátor napájení/oznámení Bluetooth Wi-Fi GPS LCD

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

UniLog-L. v0.81 návod k obsluze software. Strana 1

UniLog-L. v0.81 návod k obsluze software. Strana 1 UniLog-L v0.81 návod k obsluze software Strana 1 UniLog-L je PC program, který slouží k přípravě karty pro záznam logických průběhů aplikací přístroje M-BOX, dále pak k prohlížení a vyhodnocení. Popis

Více

DINOX IP kamery řady: DDC-xxxx DDR-xxxx DDX-xxxx DDB-xxxx

DINOX IP kamery řady: DDC-xxxx DDR-xxxx DDX-xxxx DDB-xxxx DINOX IP kamery řady: DDC-xxxx DDR-xxxx DDX-xxxx DDB-xxxx Rychlá uživatelská příručka Obsah Rychlá uživatelská příručka... 1 1. Systémové požadavky... 3 2. Připojení do sítě... 4 3. Přístup pomocí webového

Více

Uživatelský manuál. Veroval medi.connect: Jediným kliknutím ovládejte své zdraví. Veroval medi.connect: Jediným kliknutím ovládejte své zdraví.

Uživatelský manuál. Veroval medi.connect: Jediným kliknutím ovládejte své zdraví. Veroval medi.connect: Jediným kliknutím ovládejte své zdraví. Uživatelský manuál Veroval medi.connect: Jediným kliknutím ovládejte své zdraví. Veroval medi.connect: Jediným kliknutím ovládejte své zdraví. 1 Osobní diagnostika Značka Veroval prezentuje nejucelenější

Více

Návod k obsluze a údržbě T100 HTM Všeobecně

Návod k obsluze a údržbě T100 HTM Všeobecně Telestart T100 HTM Česky 2 D Návod k obsluze a údržbě T100 HTM Všeobecně Vážená zákaznice společnosti Webasto, vážený zákazníku společnosti Webasto, těší nás, že jste se rozhodli pro tento produkt společnosti

Více

HP-2000E UŽIVATELSKÝ MANUÁL

HP-2000E UŽIVATELSKÝ MANUÁL HP-2000E UŽIVATELSKÝ MANUÁL Strana 1 / 7 Úvod AirLive konfigurační utilita pro OS Windows umožňuje uživatelům identifikovat HomePlug zařízení (HP1000E Sérii & HP2000E Sérii) v elektrické síti. Dále zobrazuje

Více

GPS Loc. Uživatelský manuál. mobilní aplikace. pro online přístup do systému GPS Loc pomocí mobilní aplikace

GPS Loc. Uživatelský manuál. mobilní aplikace. pro online přístup do systému GPS Loc pomocí mobilní aplikace GPS Loc mobilní aplikace Uživatelský manuál pro online přístup do systému GPS Loc pomocí mobilní aplikace Mobilní aplikace GPS Loc je určena na sledování aktuální polohy vozidla nebo sledovaného objektu,

Více

Co je nového v GM EPC

Co je nového v GM EPC Co je nového v GM EPC GM Next Gen EPC má mnoho nových funkcí, umožňujících najít správný díl rychleji a snáze. Podrobné pokyny k použití každé funkce si zobrazíte zvolením Uživatelské příručky z nabídky

Více

RYCHLÝ PRŮVODCE INSTALACÍ

RYCHLÝ PRŮVODCE INSTALACÍ RYCHLÝ PRŮVODCE INSTALACÍ RYCHLÝ PRŮVODCE INSTALACÍ Celý manuál a záruční podmínky je možné nalézt na: http://consumer.inosat.com/manualmy_cz.pdf 1 NABÍJENÍ BATERIE Uživatel bude automaticky informován

Více

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (ios)

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (ios) IRISPen Air 7 Stručná uživatelská příručka (ios) Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRISPen TM Air 7. Přečtěte si tuto příručku před zahájením práce s tímto skenerem a

Více

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky Kapitola 1: Úvod 1.1 Obsah balení Po obdržení televizního adaptéru TVGo A03 zkontrolujte, zda balení USB TV Super Mini obsahuje následující položky. Adaptér TVGo A03 Disk CD s ovladači Dálkový ovladač

Více

Uživatelská příručka. MobileNavigator 6 PNA

Uživatelská příručka. MobileNavigator 6 PNA Uživatelská příručka MobileNavigator 6 PNA Stav: Prosinec 2006 Tiráž NAVIGON AG Schottmüllerstraße 20A D-20251 Hamburg V tomto materiálu uvedené údaje a data se mohou změnit bez předchozího oznámení. Bez

Více

A701 Manuál aplikací

A701 Manuál aplikací A701 Manuál aplikací Revize: B007 (Srpen 2006) Obchodní značky Veškeré názvy značek a produktů jsou obchodními značkami nebo registrovanými obchodními značkami příslušných společností. Poznámka Informace

Více

A4300BDL. Ref: JC

A4300BDL. Ref: JC # Uživatelský manuál A4300BDL Aplikace :! Jednoduchý program umožňující přenos souboru s pochůzkou k měření z programu DDS 2000 do přístroje řady Adash 4300! Jednoduchý program umožňující přenos naměřených

Více

Návod k obsluze. Windows -komunikační software GSOFT 3050 pro ruční měřící přístroje GMH 3xxx. Verze Všeobecné informace 2

Návod k obsluze. Windows -komunikační software GSOFT 3050 pro ruční měřící přístroje GMH 3xxx. Verze Všeobecné informace 2 Návod k obsluze Windows -komunikační software GSOFT 3050 pro ruční měřící přístroje GMH 3xxx Verze 1.0 Obsah: 1 Všeobecné informace 2 1.1 Obsluha programu 2 1.2 Licenční podmínky 2 1.3 Registrace programu

Více

s anténou a podstavcem CD-ROM obsahující návod a informace o záruce Ethernetový kabel (CAT5 UTP nekřížený) ADSL kabel (standardní telefonní kabel)

s anténou a podstavcem CD-ROM obsahující návod a informace o záruce Ethernetový kabel (CAT5 UTP nekřížený) ADSL kabel (standardní telefonní kabel) ČESKY Toto zařízení lze nastavit pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6 nebo Netscape Navigator 6.2.3. DSL-G664T Bezdrátový ADSL směrovač Než začnete 1. Pokud jste

Více

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) Příprava Při instalaci elišky doporučujeme nemít spuštěné žádné další programy. Pro instalaci elišky je třeba mít administrátorská práva na daném počítači.

Více

Zálohování v MS Windows 10

Zálohování v MS Windows 10 Zálohování v MS Windows 10 Historie souborů Způsob zálohování jako v MS Windows 8.1 Nastavení Aktualizace a zabezpečení Zálohování nebo Ovládací panely Systém a zabezpečení - Historie souborů Přidat jednotku

Více

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers STRUČNÁ PŘÍRUČKA Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers Obsah 1. Úvod...1 2. Nutné podmínky...1 3. Instalace Ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers...2 3.1 Před začátkem instalace...2 3.2

Více

RYCHLÝ PRŮVODCE SYSTÉMEM NISSANCONNECT EV

RYCHLÝ PRŮVODCE SYSTÉMEM NISSANCONNECT EV RYCHLÝ PRŮVODCE SYSTÉMEM NISSANCONNECT EV Získejte ze svého elektromobilu Nissan co nejvíc se systémem NissanConnect EV. Podle následujících pokynů můžete ovládat svůj vůz přes počítač nebo chytrý telefon.

Více

Používání zásuvného modulu ApSIC Xbench pro SDL Trados Studio 2014

Používání zásuvného modulu ApSIC Xbench pro SDL Trados Studio 2014 Používání zásuvného modulu ApSIC Xbench pro SDL Trados Studio 2014 Vytištěno dne 30 March, 2015 Copyright 1999-2015 ApSIC S.L. Všechna práva vyhrazena Software popsaný v této dokumentaci obsahuje vlastnické

Více

Gluco Diary Elektronický diář měření krevní glukózy

Gluco Diary Elektronický diář měření krevní glukózy Gluco Diary Elektronický diář měření krevní glukózy (Uživatelská příručka) Obsah 1. Představení programu Gluco Diary a. Uživatelská příručka b. Zákaznický servis 2. Součásti programu Gluco Diary 3. Požadavky

Více

P D S - 5 P. Psychologický diagnostický systém. Instalační manuál. Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů

P D S - 5 P. Psychologický diagnostický systém. Instalační manuál. Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů P D S - 5 P Psychologický diagnostický systém Instalační manuál Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů GETA Centrum s.r.o. 04 / 2012 GETA Centrum s.r.o. Nad Spádem 9/206, 147

Více

Connection Manager - Uživatelská příručka

Connection Manager - Uživatelská příručka Connection Manager - Uživatelská příručka 1.0. vydání 2 Obsah Aplikace Správce připojení 3 Začínáme 3 Spuštění Správce připojení 3 Zobrazení stavu aktuálního připojení 3 Připojení k internetu 3 Připojení

Více

Jakodemknouta nahrát námořní mapy. Do navigace Garmin?

Jakodemknouta nahrát námořní mapy. Do navigace Garmin? Jakodemknouta nahrát námořní mapy BlueChartAtlantic Do navigace Garmin? Nejprve je potřeba vytvořit uživatelský účet a zaregistrovat vaši navigaci. 1. Na internetu otevřete stránku: my.garmin.com 2. Zvolte:

Více

Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty

Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty Obsah 1. Instalace SecureStore... 2 2. Nastavení Internet Exploreru... 3 3. První přihlášení...

Více