P60 / P80 / Platinum 125

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "P60 / P80 / Platinum 125"

Transkript

1 P60 / P80 / Platinum 125 P60 / P80 / Platinum 125

2 N e v i d i t e l n í n e p ø á t e l é Vìtšina lidí stráví až 90% svého èasu buï doma nebo pøi práci v uzavøených prostorech. Podle amerického úøadu pro ochranu životního prostøedí EPA mùže zneèištìní vzduchu ve vnitøních prostorech pøedstavovat až 100x silnìjší zatížení lidského organismu. Ke zneèištìní vzduchu v uzavøených prostorech mohou pøispívat následující faktory: - vysoká akumulace lidí v prostorech zvyšuje tvorbu hub, bakterií a virù jakož i køížové kontaminace, - nové druhy izolací budov snižují výmìnu vzduchu mezi prostory uvnitø a venku a tím také náklady na klima zaøízení, pøièemž se naproti tomu drasticky zvyšují kolonie plísní a bakterií, - vadné èištìní klima zaøízení, - koncentrace organických materiálù jako knih, kobercù, závìsù a záclon. Dobrá kvalita vzduchu je nutností pro ty, kteøí trpí nemocemi dýchacích cest a alergiemi. Kontaminovaný vzduch (houby, alergeny ve vzduchu, pyly a ozon) ve vnitøních prostorech mohou vyvolat následující obtíže: - astma, bronchitida, zánìt nosní sliznice a vedlejších dutin, - houbové infekce u pacientù s nabouraným imunitním systémem, - podráždìné oèi, krk a nos, - bolesti hlavy, slabosti, vznìtlivost, - kašel a obtíže s koncentrací. Pomìr mezi mikroorganismy a pøíslušnými onemocnìními. Inokulace (*) x Toxicita (**) lidská reakce (odolnost) (*) poèet mikroorganismù (**) agresivita mikroorganismù Èím vyšší poèet Inokulace a Toxicity a/nebo èím nižší lidská reakce (odolnost), tím vyšší je riziko kontaminace pro lidi. Podstatnou pøíèinou kontaminací jsou nìkolikeré druhy hub jako bakterie, viry, exkrementy a skelety domácích prachových roztoèù, které obsahují silné alergeny a škodlivé houby jakož i sezónní pyly. Mnoho tìchto cizích látek je již odolných vùèi silným chemikáliím a jedù. Airfree znièí bezpeènì a tiše takovéto alergeny.

3 O b l a s t i p o u ž i t í Zdravé klima s èerstvým, zdravým vzduchem. Tichá a efektivní technologie Airfree èistí konstantnì vzduch a odstraòuje rostoucí zneèištìní vzduchu v místnostech domù, kanceláøích, knihovnách, muzeích, veøejných budovách, školách, školkách, potravináøském prùmyslu, vojenských zaøízeních a všude tam, kde je èistý vzduch v prostorách nezbytný. Alergici a astmatici Díky drastické redukci alergenu ve vzduchu peèuje Airfree o èisté prostøedí pro alergiky. Redukuje plísnì, bakterie, výkaly a ostatky domácích roztoèù jakož i hodnoty ozonu na minimální míru. Dìti Studie potvrzují, že jsou malé dìti ménì náchylné astmatu, když jsou vystaveny menší míøe domácích roztoèù. Plísnì / hniloby Plísnì a hniloby zanechávají èástice ve vzduchu, které cirkulují celým domem a mohou zpùsobovat tìžké alergické reakce jako slzející oèi, kýchání, teèení a ucpání nosu a malátnost. Mimoto tující kolonie. Airfree nièí èástice plísní a hnilob ve vzduchu a pøispívá tak k zamezení nového výskytu zneèištìní. Pachy Organické pachy jsou díky Airfree drasticky redukovány nebo zcela odstranìny. Kuchynì a spižírny Redukce hub a èástic ve vzduchu chránìným Airfree zamezuje tvorbì plísní na sýrech, chlebu, ovoci a ostatních potravinách. Videa, filmy, diapozitivy, akustická a optická zaøízení Absence hub a èástic ve vzduchu èištìném Airfree vytváøí optimální prostøedí pro uložení kamer, videí, obrazového materiálu, diapozitivù, negativù a všech ostatních zaøízení, kterým mohou být houby nebezpeèné. Airfree chrání spolehlivì a tiše Vaše osobní pøedmìty a vzpomínky. Airfree odstraòuje spolehlivì èástice hub, plíseò, hnilobu, roztoèe, bakterie a silné zápachy - nìkteré typické problémy majitelù èlunù.

4 O b l a s t i p o u ž i t í Kanceláøe a veøejné budovy Místnosti, chodby a výtahy, v nichž se nachází èasto mnoho lidí, pøedstavují trvalé riziko nákazy pro zamìstnance a návštìvníky. Tato situace je ještì umocnìna škodlivými houbami a jinými mikroby, které se nacházejí ve vzduchu a které vstupují do klimatizace, jakož i ozonem, který vyrábí poèítaèe a kopírky. Takové prostøedí mùže ještì urychlit rozšíøení chorob, které jsou pøenášeny vzduchem. Airfree likviduje silnì zneèištìný vzduch viry, bakteriemi, houbami, ozonem a nesèetnými alergeny. Knihovny a muzea Èástice hub, z nichž vznikají plísnì a roztoèi, jsou všude. Pokud teplota v místnosti a vlhkost prostøedí podporují tvorbu zárodkù, èástice rostou a prospívají explosivnì. Tyto èástice mohou napadnout knihy, èásti odìvù, dokumenty a umìlecká díla. Airfree nièí plísnì a roztoèe a peèuje tím o zdravìjší prostøedí pro uživatele a zamìstnance. Školy a školky Nemoci, které jsou pøenášeny vzduchem, pøedstavují velkou zátìž pro školáky, rodièe, uèitelé a vedení školy. Zárodek chøipkového viru, zánìtu mozkových blan a zardìnek jakož i dalších nepøíjemných mikrobù se vznáší volnì ve vzduchu. Použití Airfree ve tøídách ukazuje, že zdravotní stav žákù a uèitelù je velkým pøáním vedení školy. Krom toho klesá riziko,ných státech, z dùvodu nemocí, které jsou zpùsobovány plísnìmi. Nemocnice,kliniky a laboratoøe Pro vìtšinu nemocnic je zneèištìní vzduchu velmi dùležité téma. S použitím Airfree je prostøedí nemocnice bezpeènìjší. Efektivním nièením virù, bakterií a hub ve vzduchu je Airfree nepostradatelným v èekárnách a ošetøovnách. Navíc redukuje Airfree hodnotu ozonu ve vzduchu, který mùže vést k újmì u pacientù s dýchacími potížemi. Laboratoøe již nemusí nechávat vzduch èistit chemicky a bìhem nìj pøerušovat veškerou jejich aktivitu. Díky této úspoøe èasu ušetøí týdnì celý jeden pracovní den. Restaurace Airfree sterilizuje soustavnì vzduch a nabízí tím zcela decentní dodateènou ochranu pro hosty. Všechny viry a bakterie, které prochází patentovaným sterilizaèním keramickým jádrem Airfree, jsou znièeny. Majitelùm restaurací je doporuèováno, aby nám pøedložili plán (pùdorys) k analýze, aby byla garantována plošná ochrana všech vnitøních prostor.

5 O b l a s t i p o u ž i t í Hotely a domy pro seniory Ve vìtšinì hotelù zùstávají okna normálnì zavøená.tyto prostory jsou trvale vystavovány virùm, bakteriím a plísním, které pocházejí jak od hostù (v prùmìry každé dva dny nový host) tak od personálu. Klimatizace pøispívá k permanentnímu zneèištìní vzduchu tím, že je chladnìjší vzduch pumpován do místnosti odtahovými otvory. Airfree nièí tiše a efektivnì všechny mikroorganismy ve vzduchu a chrání tím pøed vzdu-chem pøenosnými chorobami a alergickými reakcemi. Použití Airfree v pokoji pro hosty ukazuje, že zdravotní stav hostù stojí pro hotel na nejpøednìjším místì. Používání Airfree mùže pøispìt k vyšší obsazenosti a nabízí k tomu dobrý základ v pøípadì právního sporu. Úèinnost Airfree byla potvrzena nezávislými testy. Pyly Pyly nejsou žádnou výjimkou a jsou jako ostatní mikroorganismy pøi prùchodu patentovaným sterilizaèním jádrem nièeny. Po spálení jsou vzniklé neškodné èástice vráceny zpìt do vzduchu. Ozon Ozon je jedovatý plyn, který škodí plicní tkáni, vyvolává bolesti na prsou, dušnost a dráždìní v krku a mùže zpùsobit dokonce astma. Airfree redukuje jak dokázáno hodnoty ozonu v místnosti. Viry a bakterie Viry a bakterie jsou nièeny již pøi teplotách, které leží pod provozní teplotou Airfree keramického jádra asi 200 C. Též nejsmrtelnìjší a nejmenší mikroby, jako zárodky kožních a plicních zánìtù a spály, jsou odstranìny. Všechny tyto zdraví škodlivé organismy ve vzduchu jsou díky Airfree eliminovány. Domácí roztoèi Redukcí plísní ve vzduchu jsou též redukovány populace domácích roztoèù, protože tyto plísnì potøebují k životu. Airfree nièí krom toho výkaly a ostatky roztoèù. Tyto èásteèky jsou potencionálními iniciátory alergických reakcí a astmatických záchvatù.

6 A i r f r e e a p l í s n ì Návod na intalaci Airfree v místnostech postižených plísnìmi 1 - instalujte Váš Airfree dle pokynù v návodu k obsluze 2 - nechte Vaše zaøízení minimálnì týden bìžet, aby došlo podstatnì k redukci èástic plísnì ve vzduchu 3 - oèistìte infikované pøedmìty a plochy, nebo ty jsou stálým zdrojem nových èástic Poukazujeme na to, že Airfree neznièí nebo neodstraní plíseò na infikovaných pøedmìtech nebo plochách. Tyto plochy musí být oèištìny manuálnì. Airfree znemožòuje rozšíøení èástic existujících kolonií plísní na další místa a brání zároveò narùstání existujících kolonií. Èástice plísní ve vzduchu v prùmìrném dìtském pokoji Bez Airfree ochrany S Airfree ochranou Ilustrace je založena na výsledcích nezávislých testù Airfree. Výsledky mohou být podle prostor a podmínek prostøedí rùzné.

7 V l a s t n o s t i A i r f r e e 1 - vrchní kryt s odvodem vzduchu a anti stresovým svìtlem 2 - boèní otvory 3 - LED signalizace zapnutí / vypnutí 4 - spodní èást 5 - štìrbiny pro nasávání vzduchu 6 - proudový kabel 7 - regulátor anti stresového svìtla Anti stresové svìtlo Airfree má estetický efekt a mùže mít i uklidòující úèinek. Intenzita svìtla mùže být regulována pomocí regulátoru na patce Airfree. Svìtlo neruší a funguje nezávisle na provozu patentovaného sterilizaèního jádra.

8 N e z á v i s l é v ý k o n n o s t n í t e s t y Airfree - výkonnostní testy nezávislých laboratoøí, institutù a universit následujících zemí: Laboratoø Technical Micronics Control Redukce Mìsto / stát mikroorganismù plísnì bakterie celkem Huntesville / USA 84% 84% SGS Natec Institut Hamburg / Nìmecko 98,5% Univ. Complutense de Madrid / mikrobiologická laboratoø Labor Campana / chemická laboratoø INETI / Torre do Tombo- Portugalský Národní archiv Madrid / Španìlsko 90% 62% Sao Paulo / Brazílie 100% 87% Lissabon / Portugalsko 80% 76% INETI / RTP Archiv Lissabon / Portugalsko 96% 96% INETI / Portugalská Národní knihovna Novináøská hala prostor restaurace Lissabon / Portugalsko 69% 83% Lissabon / Portugalsko 64% 83% INETI / poboèka Lissabon / Portugalsko 87% 72% Universita Nova, Lisabon Lissabon / Portugalsko 77% Na výše uvedené a další výsledky testù se mùžete podívat na našich webových stránkách

9

P800520.4.3 NÁVOD NA POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITÍ. Airfree babyair/e40/e60/e80/e125/p40/p60/p80/p125/p150

P800520.4.3 NÁVOD NA POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITÍ. Airfree babyair/e40/e60/e80/e125/p40/p60/p80/p125/p150 P800520.4.3 NÁVOD NA POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITÍ Airfree babyair/e40/e60/e80/e125/p40/p60/p80/p125/p150 Airfree babyair/e40/e60/e80/e125/p40/p60/p80/p125/p150 1 Rejstřík Bezpečnostní pokyny...3 Neviditelní

Více

Energetik v sociálních službách a ve školství

Energetik v sociálních službách a ve školství Energetik v sociálních službách a ve školství Ing. Karel Srdečný Brno 25. 09. 2018 Praha 27. 09. 2018 České Budějovice 23. 10. 2018 Zlín 25. 10. 2018 Dílo bylo zpracováno za finanční podpory Státního programu

Více

VÝZNAM VĚTRÁNÍ V BUDOVÁCH. Ing.Zuzana Mathauserová zmat@szu.cz Státní zdravotní ústav Laboratoř pro fyzikální faktory

VÝZNAM VĚTRÁNÍ V BUDOVÁCH. Ing.Zuzana Mathauserová zmat@szu.cz Státní zdravotní ústav Laboratoř pro fyzikální faktory VÝZNAM VĚTRÁNÍ V BUDOVÁCH Ing.Zuzana Mathauserová zmat@szu.cz Státní zdravotní ústav Laboratoř pro fyzikální faktory Vnitřní prostředí staveb Je definováno hodnotami fyzikálních, chemických a biologických

Více

Longostand. www.petruzalek.cz NOVINKY. Petruzalek s.r.o. Bratislavská 50 690 02 Bøeclav Tel.: 519 365 111

Longostand. www.petruzalek.cz NOVINKY. Petruzalek s.r.o. Bratislavská 50 690 02 Bøeclav Tel.: 519 365 111 NOVINKY Petruzalek s.r.o. Bratislavská 50 690 02 Bøeclav Tel.: 519 365 111 www.petruzalek.cz Efektivní, hygienické a flexibilní øešení pro nakládání s odpady v prùbìhu úklidu Efektivní Hygienický Šetrný

Více

Amcor. Odvlhèovaè Amcor D 550

Amcor. Odvlhèovaè Amcor D 550 Amcor Odvlhèovaè Amcor D 550 Odvlhèovaè Amcor Sání vzduchu Ovládání D 550 Výsuvné držadlo Koleèka èerpadla. Vlhkost vzduchu dokáží podle potøeby udržet v rozmezí 20 80 %. Souèástí výbavy odvlhèovaèù Amcor

Více

Bezkonkurenèní výkon Brusiva Bona - rychlost a odolnost pro døevìné podlahy

Bezkonkurenèní výkon Brusiva Bona - rychlost a odolnost pro døevìné podlahy Bezkonkurenèní výkon Brusiva Bona - rychlost a odolnost pro døevìné podlahy Bezkonkurenèní výkon broušení Bona pøináší to nejlepší pro døevìné podlahy už více než 90 let. Díky dlouholetým zkušenostem v

Více

Membránová sušièka NovaDrier

Membránová sušièka NovaDrier Membránová sušièka NovaDrier Membránová sušárna je jiná Tisíce membránových vláken odstraòují z proudu vlhkého vzduchu molekuly vody a redukují jeho rosný bod na -40 C bez ohledu na roèní období, bez ohledu

Více

Větrání v nových a stávajících budovách, rizika vzniku plísní a podmínky plnění dotačních titulů

Větrání v nových a stávajících budovách, rizika vzniku plísní a podmínky plnění dotačních titulů Větrání v nových a stávajících budovách, rizika vzniku plísní a podmínky plnění dotačních titulů Konference ČKAIT 14. dubna 2015 Ing. Zuzana Mathauserová Státní zdravotní ústav Praha Co se dá ovlivnit

Více

PATENTOVANÉ FOTOKATALYTICKÉ FUNKČNÍ NÁTĚRY PRO INTERIÉR A EXTERIÉR

PATENTOVANÉ FOTOKATALYTICKÉ FUNKČNÍ NÁTĚRY PRO INTERIÉR A EXTERIÉR PATENTOVANÉ FOTOKATALYTICKÉ FUNKČNÍ NÁTĚRY PRO INTERIÉR A EXTERIÉR +420/266312323 am.jtj@atlas.cz www.advancedmaterials1.com FN ČISTÍ VZDUCH OD RAKOVINOTVORNÝCH LÁTEK, VIRŮ, BAKTÉRIÍ, SPÓR, KOUŘE, PACHŮ

Více

Představení čističky a osvěžovače vzduchu

Představení čističky a osvěžovače vzduchu Představení čističky a osvěžovače vzduchu Nová patentovaná technologie udává nový rozměr v čištění vzduchu. Atrium Innovation Ltd. a Atrium Innovation Ltd. Cleanaer je unikátní britský vynález, který byl

Více

Rovnomìrná povrchová koroze, pøi které je povrch poškozen rovnomìrnì. Štìrbinová koroze, pøi které jsou napadeny malé oblasti povrchu ve tvaru štìrbin

Rovnomìrná povrchová koroze, pøi které je povrch poškozen rovnomìrnì. Štìrbinová koroze, pøi které jsou napadeny malé oblasti povrchu ve tvaru štìrbin 1 Všeobecn k ochran proti korozi Antikorozní prostøedky mají pøechodnì chránit kovové povrchy proti korozi a korozí se rozumí snížení kvality kovového materiálu, k nìmuž došlo chemickým nebo elektrochemickým

Více

VLASTNOSTI PARAMETRY SVÍTIDLA VÝHODY NA PØÁNÍ

VLASTNOSTI PARAMETRY SVÍTIDLA VÝHODY NA PØÁNÍ PARAMETRY SVÍTIDLA Krytí optické èásti: Krytí elektrické èásti: Odolnost proti nárazu (sklo): Napájecí napìtí: El. tøída izolace: Hmotnost: TECEO 1 TECEO 2 Instalaèní výška: TECEO 1 TECEO 2 VÝHODY NA PØÁNÍ

Více

Model: SE - 115 CH 2A. Návod k obsluze a instalaci

Model: SE - 115 CH 2A. Návod k obsluze a instalaci Model: SE - 115 CH 2A Návod k obsluze a instalaci JAK INSTALOVAT Teplota Místnosti Chladnièky ve tøídì N jsou schopny provozu v prostøedí od 16 O C - 32 O C Vyvážení Pøední nožky vyšroubujte tak, aby spotøebiè

Více

DEN ZEMĚ MEZINÁRODNÍ SVÁTEK ŢIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ POPRVÉ SE DEN ZEMĚ SLAVIL V SAN FRANCISKU

DEN ZEMĚ MEZINÁRODNÍ SVÁTEK ŢIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ POPRVÉ SE DEN ZEMĚ SLAVIL V SAN FRANCISKU DEN ZEMĚ JE MEZINÁRODNÍ SVÁTEK ŢIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ POPRVÉ SE DEN ZEMĚ SLAVIL V SAN FRANCISKU VE SPOJENÝCH STÁTECH AMERICKÝCH 22. 4. 1970 V ČESKÉ REPUBLICE SE DEN ZEMĚ SLAVIL POPRVÉ 22. 4. 1990 VLAJKU DNE

Více

VENTILÁTORY BLC, XRCMB, XRMB

VENTILÁTORY BLC, XRCMB, XRMB , XRCMB, XRMB POPIS Díky odstøedivým ventilátorem je možné optimálnì vyøešit odstranìní všech typù prachu a problémù pøenosu materiálu v rùzných prostøedích a extrémních klimatických podmínkách s odpovídajícími

Více

Air Purifiers 2006-2007 ČISTIČKA VZDUCHU. -Nový produkt- MC707

Air Purifiers 2006-2007 ČISTIČKA VZDUCHU. -Nový produkt- MC707 2006-2007 ČISTIČKA VZDUCHU -Nový produkt- MC707 Obsah 1.- Statistika v oblasti alergií 2.- Co je nového? 3.- Hlavní rysy 4.- Produktové řady 5.- Cílové skupiny 6.- Závěr Statistika v oblasti alergií Air

Více

Stavebně technické předpoklady: - mikroklimatické podmínky - rešerše norem sálů - vzduchotechnické systémy pro čisté provozy operačních sálů

Stavebně technické předpoklady: - mikroklimatické podmínky - rešerše norem sálů - vzduchotechnické systémy pro čisté provozy operačních sálů SNEH ČLS JEP 23. září 2014 XXI. mezinárodní konference Nemocniční epidemiologie a hygiena Stavebně technické předpoklady: - mikroklimatické podmínky - rešerše norem sálů - vzduchotechnické systémy pro

Více

Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

FASERFIX Super. Žlaby jsou nenamrzavé, nenasákavé, odolné vùèi solance a pùsobení ropných látek.

FASERFIX Super. Žlaby jsou nenamrzavé, nenasákavé, odolné vùèi solance a pùsobení ropných látek. FASERFIX Super Požadavky Povrchové vody musí být z povrchù komunikací rychle a spolehlivì odvedeny. Odvodòovací žlaby musí odolat dlouhodobému dopravnímu zatížení. Tyto nároky jsou kladeny na žlaby umístìné

Více

LED TRUBICE LED REFLEKTORY LED ŽÁROVKY

LED TRUBICE LED REFLEKTORY LED ŽÁROVKY LED TRUBICE LED REFLEKTORY LED ŽÁROVKY PROÈ PØEMÝŠLET O LED OSVÌTLENÍ? stávající zdroje LED žárovky a záøivky jsou vyrábìny tak aby plnì nahradily stávající žárovky a záøivky. Nízké náklady na provoz a

Více

FAKTORY VNITŘNÍHO PROSTŘEDÍ STAVEB

FAKTORY VNITŘNÍHO PROSTŘEDÍ STAVEB FAKTORY VNITŘNÍHO PROSTŘEDÍ STAVEB Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace

Více

Nanofi bers for everyone

Nanofi bers for everyone Nanofi bers for everyone Česká nanotkanina Ochrana před alergií i záněty Víte, že ve vašem lůžku s vámi bydlí několik milionů roztočů, kteří jsou původci nejrůznějších nemocí (astma, záněty dýchacích cest)

Více

Veroval. Jistota bez čekání Rychlý a spolehlivý DOMÁCÍ TEST. 10 diagnostických testů pro domácí použití. Alergie/nesnášenlivost.

Veroval. Jistota bez čekání Rychlý a spolehlivý DOMÁCÍ TEST. 10 diagnostických testů pro domácí použití. Alergie/nesnášenlivost. Jistota bez čekání Rychlý a spolehlivý 10 diagnostických testů pro domácí použití Alergie/nesnášenlivost Akutní potíže Prevence Plánování rodičovství Berte své zdravotní potíže vážně! Kvůli každodennímu

Více

ODMÍTAVÉ REAKCE NA POTRAVINY

ODMÍTAVÉ REAKCE NA POTRAVINY ODMÍTAVÉ REAKCE NA POTRAVINY Pavel Rauch Ústav biochemie a mikrobiologie, VŠCHT Praha Týden bezpečnosti potravin, VŠCHT Praha, květen 2006 ALERGIE JAKO MÓDA SOUČASNOSTI 20% POPULACE VĚŘÍ, ŽE MÁ INTOLERANCI

Více

Zdravé bydlení. Ing. Václav Nevšímal. Baumit Klima omítky

Zdravé bydlení. Ing. Václav Nevšímal. Baumit Klima omítky Zdravé bydlení Ing. Václav Nevšímal Baumit Klima omítky Zdraví - trend blízké budoucnosti? Už současná výstavba to zná.. Baumit a Zdravé bydlení Průměrný člověk třetinu života prospí třetinu života stráví

Více

Odbor hygieny obecné a komunální Leden 2019

Odbor hygieny obecné a komunální Leden 2019 PYLOVÝ MONITORING Vyhodnocení pylového monitoringu za rok 218, porovnání pylových sezón v letech 215, 216, 217 a 218, sestavení pylového kalendáře pro Liberecký kraj Odbor hygieny obecné a komunální Leden

Více

NANO ČISTIČKA VZDUCHU

NANO ČISTIČKA VZDUCHU FN VIRY, BAKTERIE, ALERGENY, ZÁPACH, CIGARETOVÝ KOUŘ, SBS, SMOG NANO ČISTIČKA VZDUCHU 1 NEVIDITELÁ ČISTIČKA VZDUCHU NANOČISTIČKA NENÍ PRAKTICKY VIDĚT A PŘITOM VELMI ÚČINNĚ ČISTÍ VZDUCH 2 NANOČISTIČKA NA

Více

Baumit Zdravé bydlení

Baumit Zdravé bydlení Zdravé bydlení Řada výrobků Baumit Klima Výrazně regulují vlhkost vzduchu Neobsahují škodlivé látky Jsou vysoce prodyšné Nápady s budoucností. Zdravé bydlení POKOJOVÉ KLIMA PRO TĚLO I DUCHA Dýcháte zdravě?

Více

Jsem ohrožen(a) žloutenkou typu B?

Jsem ohrožen(a) žloutenkou typu B? Jsem ohrožen(a) žloutenkou typu B? Co je to? Žloutenka (hepatitida) typu B je virus, který infikuje játra, a mùže vést k závažnému onemocnìní jater. Játra jsou dùležitým orgánem a obstarávají rozklad potravy

Více

Alergický pochod. Alergie v dětském věku- od atopického ekzému k respirační alergii

Alergický pochod. Alergie v dětském věku- od atopického ekzému k respirační alergii Alergický pochod Alergie v dětském věku- od atopického ekzému k respirační alergii Kateřina Kopecká Centrum alergologie a klinické imunologie Nemocnice Na Homolce Things we knew, things we did Things we

Více

ČISTÍCÍ ENERGIE SVĚTLA

ČISTÍCÍ ENERGIE SVĚTLA ČISTÍCÍ ENERGIE SVĚTLA TECHNOLOGIE VYSOCE ÚČINNÝCH FOTOKATALYTICKÝCH POVRCHŮ uplatnění při výstavbě, rekonstruování a údržbě domů a při vytváření zdravého vnitřního prostředí v budovách Mgr. Pavel Šefl,

Více

Svědění kůže. Část I: Proč kůže svědí. Co je svědění? Čím je způsobeno? » Svědí, pálí, pne, bolí...

Svědění kůže. Část I: Proč kůže svědí. Co je svědění? Čím je způsobeno? » Svědí, pálí, pne, bolí... » Svědí, pálí, pne, bolí... anetlanda/fotky&foto Svědění kůže Část I: Proč kůže svědí Co je svědění? Svědění je nepříjemný pocit nutící k poškrábání kůže. Je blízký pocitu vnímání bolesti. Chronické silné

Více

hlavní roli ozón (utajené) Karin Boušová, Ivan Kučera, Petra Flídrová

hlavní roli ozón (utajené) Karin Boušová, Ivan Kučera, Petra Flídrová V (utajené) hlavní roli ozón Karin Boušová, Ivan Kučera, Petra Flídrová Klinika pracovního lékařství FN Hradec Králové Krajská hygienická stanice Královéhradeckého kraje Ozón se představuje vysoce reaktivní

Více

Změna klimatu a lidské zdraví. Brno, 4. května 2010

Změna klimatu a lidské zdraví. Brno, 4. května 2010 Změna klimatu a lidské zdraví Brno, 4. května 2010 odborný konzultant v oblasti zdravotních a ekologických rizik e-mail: miroslav.suta (at) centrum.cz Světový den zdraví 2008 Globální hrozba pro zdraví

Více

Tomáš Korecký. Baumit Zdravé bydlení a VIVA Park

Tomáš Korecký. Baumit Zdravé bydlení a VIVA Park Tomáš Korecký Baumit Zdravé bydlení a VIVA Park Cetifikace spása, nebo móda? Baumit Vize Čeho chceme svou činností dosáhnout? Chceme, aby všichni lidé měli zdravé, Chceme, aby všichni lidé měli zdravé,

Více

Bezpečnost zdravotnického personálu

Bezpečnost zdravotnického personálu Osobní ochranné prostředky Bezpečnost zdravotnického personálu Rizika, způsob přenosu Bakterie a jiné mikroorganismy mohou být za určitých podmínek šířeny vzduchem Dostat se do dosahu dýchací zóny Být

Více

PNEUMOKOKOVÉ INFEKCE A MOŽNOSTI PREVENCE aneb CO MŮŽE ZPŮSOBIT PNEUMOKOK

PNEUMOKOKOVÉ INFEKCE A MOŽNOSTI PREVENCE aneb CO MŮŽE ZPŮSOBIT PNEUMOKOK PNEUMOKOKOVÉ INFEKCE A MOŽNOSTI PREVENCE aneb CO MŮŽE ZPŮSOBIT PNEUMOKOK Očkování! Nejvýznamnější možnost prevence infekčních chorob! Lepší infekční chorobě předcházet než ji léčit! Významný objev v medicíně,

Více

Jméno přednášejícího. Ing. Tomáš Korecký, Ph.D. Zdravé bydlení a omítkové systémy

Jméno přednášejícího. Ing. Tomáš Korecký, Ph.D. Zdravé bydlení a omítkové systémy Jméno přednášejícího Ing. Tomáš Korecký, Ph.D. Zdravé bydlení a omítkové systémy Domácí generace 90 % času trávíme v interiéru (Indoor generation) Čistý vzduch v interiéru často obsahuje více nečistoto,

Více

HEAT HEAT AIR CURTAINS UNITS UNITS AIR HEATING HEATING. Enjoy the silence VENTI- LATION UNITS HEATING UNITS WHISPER AIR HEATING UNITS RECOVERY UNITS

HEAT HEAT AIR CURTAINS UNITS UNITS AIR HEATING HEATING. Enjoy the silence VENTI- LATION UNITS HEATING UNITS WHISPER AIR HEATING UNITS RECOVERY UNITS UNITS HEATING HEATING UNITS HEAT RECOVERY UNITS VENTI- LATION UNITS VENTILATION UNITS AIR CURTAINS AIR CURTAINS AIR CURTAINS HEAT RECOVERY UNITS HEATING UNITS HEATING UNITS WHISPER AIR Enjoy the silence

Více

Úvod Varování Instalace

Úvod Varování Instalace Rychlovazaè X5 2v1 Úvod Blahopøejeme Vám k zakoupení vazacího stroje X5 2v1. Jsme pøesvìdèeni, že jste si vybrali správnì. Jedná se o tzv. kombinovaný vazaè pro vazbu do plastových i kovových høbetù (pro

Více

SINLINE 800, 1200, 1600, 2000, 3000. www.ever.eu

SINLINE 800, 1200, 1600, 2000, 3000. www.ever.eu K A R T A V Ý R O B K U SIIE 800, 1200, 1600, 2000, 3000 ová generace napájeèù SIIE umožòuje plnou ochranu napájení pokroèilých serverù jedno a víceprocesorových, poèítaèù PC, poèítaèových terminálù a

Více

Zumoval. www.petruzalek.cz. Odšťavòovaèe citrusù. Petruzalek s.r.o. Bratislavská 50, 690 02 Bøeclav

Zumoval. www.petruzalek.cz. Odšťavòovaèe citrusù. Petruzalek s.r.o. Bratislavská 50, 690 02 Bøeclav Odšťavòovaèe citrusù Petruzalek s.r.o. Bratislavská 50, 690 02 Bøeclav www.petruzalek.cz Zumoval S. L. Spoleènost Zumoval, S. L. která byla založena v roce 1991, je výrobcem automatických odšťavovaèù citrusù.

Více

Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

VLASTNOSTI PARAMETRY SVÍTIDLA FUTUREPROOF VÝBAVA NA PØÁNÍ ROBUSTNÍ, KOMPAKTNÍ A VYBAVENÉ TECHNOLOGIEMI BUDOUCNOSTI ROZMÌRY

VLASTNOSTI PARAMETRY SVÍTIDLA FUTUREPROOF VÝBAVA NA PØÁNÍ ROBUSTNÍ, KOMPAKTNÍ A VYBAVENÉ TECHNOLOGIEMI BUDOUCNOSTI ROZMÌRY PARAMETRY SVÍTIDLA Krytí optické èásti: Krytí elektrické èásti: Aerodynamický odpor (CxS): Odolnost proti nárazu (PC): Napájecí napìtí: El. tøída izolace: Hmotnost(prázdný): Instalaèní výška: IP 66 LEDSafe

Více

Vestavná trouba - nedílná souèást moderní kuchynì

Vestavná trouba - nedílná souèást moderní kuchynì Vestavná trouba - nedílná souèást moderní kuchynì Trouby jsou jedním z pøístrojù pro domácnost, jejichž vývoj se dostal skuteènì velmi daleko. Abyste si ze široké škály tìchto výrobkù vybrali skuteènì

Více

Čas shodit zimní únavu

Čas shodit zimní únavu Čas shodit zimní únavu S přicházejícím jarním obdobím nabízíme prohlídky zaměřené na zlepšení funkčnosti a účinnosti klimatizačního systému. A Čištění a dezinfekce klimatizačního systému za 299 Kč B Regenerace

Více

1. Obecná upozornìní. 2. Popis pøístroje. testo 830-T1, -T2 bezdotykový teplomìr Návod k obsluze

1. Obecná upozornìní. 2. Popis pøístroje. testo 830-T1, -T2 bezdotykový teplomìr Návod k obsluze testo 830-T1, -T2 bezdotykový teplomìr Návod k obsluze 1. Obecná upozornìní Pøeètìte si pozornì tento návod a pøed použitím pøístroje si nejdøíve vyzkoušejte jeho obsluhu. Tento návod uschovejte tak, aby

Více

MedicSilver. ... i se stříbrem jste vítězi. polštáře & přikrývky. 33 prodejen v ČR www.scanquilt.cz

MedicSilver. ... i se stříbrem jste vítězi. polštáře & přikrývky. 33 prodejen v ČR www.scanquilt.cz MedicSilver polštáře & přikrývky Přikrývka MEDIC SILVER pro celoroční použití vyniká antibakteriálními účinky, je vhodná pro alergiky, astmatiky a všechny, kdo požadují maximální hygienu ve své ložnici.

Více

Údržba a ošetøení elastických podlah. Program pro èištìní PVC, vinylu, marmolea a gumových podlah

Údržba a ošetøení elastických podlah. Program pro èištìní PVC, vinylu, marmolea a gumových podlah Bo Hlou na bk èišt ové zneè ìní ištì pod ných lah Údržba a ošetøení elastických podlah Program pro èištìní PVC, vinylu, marmolea a gumových podlah Údržba a ošetøení elastických podlah profesionálnì Bona

Více

MONTAGEVOORSCHRIFTEN EN GEBRUIKSAANWIIZING

MONTAGEVOORSCHRIFTEN EN GEBRUIKSAANWIIZING D GB F NL I E P RU CZ GR MONTAGE- UND GEBRAUCHSANWEISUNG INSTRUCTION ON MOUNTING AND USE PRESCRIPTIONS DE MONTAGE ET MODE D EMPLOI MONTAGEVOORSCHRIFTEN EN GEBRUIKSAANWIIZING ISTRUZIONI DI MONTAGGIO E D

Více

BioNase - O přístroji

BioNase - O přístroji BioNase - O přístroji Rychlý a účinný mobilní přístroj určený k léčbě senné rýmy a rýmy alergického původu. Stop senné rýmě a rýmě alergického původu fototerapií léčbou světelnými paprsky BioNase, bez

Více

ACTIV AIR ČISTÝ VZDUCH PO GENERACE

ACTIV AIR ČISTÝ VZDUCH PO GENERACE ACTIV AIR ČISTÝ VZDUCH PO GENERACE ČISTÝ VZDUCH PO GENERACE Stavební a konstrukční desky Rigips s technologií Activ Air zlepšují kvalitu vnitřního ovzduší. Obsahují totiž unikátní technologii Activ Air

Více

Proč a jak si chránit dýchací orgány proti částicím?

Proč a jak si chránit dýchací orgány proti částicím? 1 Proč a jak si chránit dýchací orgány proti částicím? Obsah: Částice Příklady velikosti částic Jak dlouho zůstávají částice v ovzduší? Přirozená obrana našeho organismu Na všechno přirozená obrana těla

Více

RPR - Wterm s.r.o. 739 91 Jablunkov, Školní 389

RPR - Wterm s.r.o. 739 91 Jablunkov, Školní 389 Seznámení se s tímto návodem umožní správnou instalaci a využití zaøízení, zajišující dlouhodobou a nezávadnou funkci. Výrobek smí být montován ve smyslu ÈSN 33 2000-7-701, v koupelnách, sprchách a podobných

Více

Kvalita ovzduší ve školách Projekt SINPHONIE

Kvalita ovzduší ve školách Projekt SINPHONIE Kvalita ovzduší ve školách Projekt SINPHONIE H. Kazmarová, B. Kotlík, V. Vrbíková, M. Mikešová, H.Velická Státní zdravotní ústav Praha Centrum zdraví a životního prostředí Schools Indoor Pollution and

Více

Mgr. Šárka Vopěnková Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou VY_32_INOVACE_01_3_18_BI1 DÝCHACÍ SOUSTAVA

Mgr. Šárka Vopěnková Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou VY_32_INOVACE_01_3_18_BI1 DÝCHACÍ SOUSTAVA Mgr. Šárka Vopěnková Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou VY_32_INOVACE_01_3_18_BI1 DÝCHACÍ SOUSTAVA DÝCHACÍ SOUSTAVA Buňky živočišného organismu získávají energii pro životní děje: převážně z biologických

Více

Obchodní jméno ADHESIVE TRANSFER TAPES NO.S 926, 927, 950, 969, 976, 9482, 9485, 9491, 9492, 9675 & 9735

Obchodní jméno ADHESIVE TRANSFER TAPES NO.S 926, 927, 950, 969, 976, 9482, 9485, 9491, 9492, 9675 & 9735 3M Èesko, spol. s r.o. Vyskoèilova 1 140 00 Praha 4 tel.: 261 380 155 IÈO: 41195698 fax.: 261 380 110 DIÈ: CZ41195698 ======================================================================== 3M Bezpeènostní

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH)

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 1. leden 2007 27. leden 2010 1. Identifikace látky/pøípravku a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo Další názvy látky/pøípravku

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH)

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNSTNÍ LIST 24. June 2009 24. June 2009 1. Identifikace látky/pøípravku a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo Další názvy látky/pøípravku

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 31. bøezen 2010

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 31. bøezen 2010 Datum vytvoøení 31. bøezen 2010 1. Identifikace látky/pøípravku a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo Èíslo CAS 7440-59-7 Èíslo ES(EINECS) 231-168-5 Další názvy látky/pøípravku

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 27. øíjen 2009

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 27. øíjen 2009 Datum vytvoøení 27. øíjen 2009 1. Identifikace látky/pøípravku a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo Další názvy látky/pøípravku 1.2. Použití látky/pøípravku olej do vakuových

Více

BIOOZON HOME CLEANER

BIOOZON HOME CLEANER BIOOZON HOME CLEANER CO NÁS DNES NEJVÍCE TRÁPÍ? CHEMIE PARAZITI PLÍSEŇ VIRY BAKTERIE Kvůli vysoké kontaminaci životního prostředí a používání chemických látek v zemědělství se v dnešní době stává kvalita

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Identifikaèní èíslo (IÈ) 26934094 Telefon 00420519341880 Fax 00420519341881

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Identifikaèní èíslo (IÈ) 26934094 Telefon 00420519341880 Fax 00420519341881 Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 29. duben 2008 29. duben 2008 1. Identifikace látky nebo pøípravku a spoleènosti nebo podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo Další názvy látky/pøípravku

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH)

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 1. únor 2007 20. záøí 2008 1. Identifikace látky nebo pøípravku a spoleènosti nebo podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo 103-10 Další názvy

Více

Již více než 20 let na adrese

Již více než 20 let na adrese 01/014 INFORMACE nové služby akèní nabídky novinky KONTAKT Díky naším informacím mají klienti vždy na realitním trhu náskok pøed ostatními!!! Nová služba pro naše klienty Pøipravili jsme pro Vás zcela

Více

Přivítejte jaro v dobré kondici. Čištění a údržba klimatizace za atraktivní ceny

Přivítejte jaro v dobré kondici. Čištění a údržba klimatizace za atraktivní ceny Přivítejte jaro v dobré kondici Čištění a údržba klimatizace za atraktivní ceny Přijměte naše pozvání a objednejte se v období od 19. 3. do 18. 5. 2012 v našem autorizovaném servisu na prohlídku zaměřenou

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH)

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 12. èervenec 2006 14. duben 2008 1. Identifikace látky nebo pøípravku a spoleènosti nebo podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo 10 Další názvy

Více

MIKROKLIMA VNITŘNÍHO PROSTŘEDÍ

MIKROKLIMA VNITŘNÍHO PROSTŘEDÍ MIKROKLIMA VNITŘNÍHO PROSTŘEDÍ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace

Více

OLYMPUS ÈTEÈKA/ZAPISOVAÈ PRO MINIATURNÍ KARTY. Pøed použitím výrobku si prosím pozornì pøeètìte tento návod.

OLYMPUS ÈTEÈKA/ZAPISOVAÈ PRO MINIATURNÍ KARTY. Pøed použitím výrobku si prosím pozornì pøeètìte tento návod. OLYMPUS ÈTEÈKA/ZAPISOVAÈ PRO MINIATURNÍ KARTY Návod k použití Pøed použitím výrobku si prosím pozornì pøeètìte tento návod. ctecka.p65 1 DÙLEŽITÉ PRO BEZPEÈNÉ A SPRÁVNÉ POUŽÍVÁNÍ VÝROBKU Dìkujeme vám za

Více

ILPRA. Petruzalek s.r.o. Bratislavská 50, 690 02 Bøeclav. www.petruzalek.cz

ILPRA. Petruzalek s.r.o. Bratislavská 50, 690 02 Bøeclav. www.petruzalek.cz Petruzalek s.r.o. Bratislavská 50, 690 02 Bøeclav www.petruzalek.cz ILPRA Italská firma ILPRA byla založena v roce 1955. Vyrábí pøes 50 typù strojù, vhodných pro potravináøský i pro nepotravináøský prùmysl.

Více

Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup

Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup Kód: Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup Název vzdělávacího materiálu Imunita a infekční nemoci Anotace Pracovní list seznamuje žáka s druhy infekčních chorob a se způsoby jejich

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Předmět Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Téma / kapitola Mendelova 2. stupeň Základní Zdravověda

Více

AOS 071. Čistič vzduchu

AOS 071. Čistič vzduchu Čistič vzduchu AOS 071 Blahopřejeme Vám ke koupi kombinovaného přístroje. S přístrojem AOS 2071 se podstatně zvýší kvalita vzduchu ve Vašem pokoji. Čistý vzduch znamená lepší a kvalitnější život. S novým,

Více

Typové domy ALPH. základní informace o ALPH 86 a 133. Pasivní domy Těrlicko

Typové domy ALPH. základní informace o ALPH 86 a 133. Pasivní domy Těrlicko Typové domy ALPH základní informace o ALPH 86 a 133 1 Technologie Pasivní domy ALPH 86, 133 ALPH přináší zdravé a bezpečné bydlení i nejmodernější technologie. To vše nejen s ohledem k životnímu prostředí,

Více

TURBOVAC vakuové stroje

TURBOVAC vakuové stroje vakuové stroje Petruzalek s.r.o. Bratislavská 50, 690 02 Bøeclav www.petruzalek.cz Turbovac Nizozemská spoleènost Turbovac je jedním z prùkopníkù strojù pro vakuové balení. Turbovac spojuje více než 60

Více

CUBS ADÉLKA. Varování: Pouze pro domácí použití. Informativní náhled na herní sestavu a prostor pro bezpeènou hru. Technické informace

CUBS ADÉLKA. Varování: Pouze pro domácí použití. Informativní náhled na herní sestavu a prostor pro bezpeènou hru. Technické informace CUBS ADÉLKA Varování: Pouze pro domácí použití Informativní náhled na herní sestavu a prostor pro bezpeènou hru 210cm 840cm 340cm 300cm 700cm Technické informace uživatelé høištì: dìti 3-10let poèet uživatelù:

Více

Vliv prachu v ovzduší. na lidské zdraví. MUDr.Helena Kazmarová. h.kazmarova. kazmarova@szu.cz

Vliv prachu v ovzduší. na lidské zdraví. MUDr.Helena Kazmarová. h.kazmarova. kazmarova@szu.cz Vliv prachu v ovzduší na lidské zdraví MUDr.Helena Kazmarová Státn tní zdravotní ústav h.kazmarova kazmarova@szu.cz O čem se bude mluvit Co je prach a kde se s ním setkáváme Kde prach vzniká Prach doma

Více

Ing. Vladimír Bendák Datum vytvoření: 9. 11. 2012 Ročník: Autor:

Ing. Vladimír Bendák Datum vytvoření: 9. 11. 2012 Ročník: Autor: Autor: Ing. Vladimír Bendák Datum vytvoření: 9. 11. 2012 Ročník: 2. ročník nástavbové studium Tematická oblast: Přeprava nebezpečných věcí dle ADR Předmět: Technologie a řízení dopravy Klíčová slova: Toxické,

Více

Nk použití GREE. Návod k použití a instalaci. CZ Èesky

Nk použití GREE. Návod k použití a instalaci. CZ Èesky Nk použití Návod k použití a instalaci GREE CZ Èesky Obsah PROVOZ ÚDRŽBA..... 2........ 3. Popis funkce -... ovladaè 4.... 5.... 6.... 7.... . Bezpeènostní pokyny Pøed použitím zaøízení si peèlivì pøeètìte

Více

PRACOVNÍ LIST. Pøírodní krásy domova - Voticko PR Podhrázský rybník JMÉNA: Podhrázský rybník. 2 Jsme na hrázi rybníka. Víte, k èemu hráz slouží?

PRACOVNÍ LIST. Pøírodní krásy domova - Voticko PR Podhrázský rybník JMÉNA: Podhrázský rybník. 2 Jsme na hrázi rybníka. Víte, k èemu hráz slouží? PR Podhrázský rybník 8. - 9. tøída A Podhrázský rybník 1 Proè jste pøišli zrovna sem? Co je zde tak významného? Byli jste nìkdy na podobném místì? Kde to bylo? Co konkrétnì, jaký výrazný prvek vás tu zaujal?

Více

KABINOVÉ FILTRY. Petr Kykal Ředitel poprodejních služeb

KABINOVÉ FILTRY. Petr Kykal Ředitel poprodejních služeb KABINOVÉ FILTRY Petr Kykal Ředitel poprodejních služeb 20 Novembre, 2010 Funkce kabinových filtrů Úkolem kabinového vzduchového filtru je čistit vzduch vcházející do kabiny pro cestující přes okruh topení

Více

Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

Safír 1 2. Technické parametry. Rozmery. Vlastnosti. Výbava na prání. Fotometrie a Svetelné zdroje

Safír 1 2. Technické parametry. Rozmery. Vlastnosti. Výbava na prání. Fotometrie a Svetelné zdroje Safír 1 Vlastnosti Univerzální svítidlo urèené pro veøejné osvìtlení ve mìstech, obcích a pro osvìtlení komunikací všech tøíd s vynikajícími svìtelnì technickými parametry a mo nosti pou ití výbojky od

Více

È.j. MHMP-O37895/2005/0ZPNI/EIA/126-2Nac. ZÁVÌR ZJIŠ OV AcíHO ØíZENí

È.j. MHMP-O37895/2005/0ZPNI/EIA/126-2Nac. ZÁVÌR ZJIŠ OV AcíHO ØíZENí HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR ŽIVOTNíHO PROSTØEDí Váš dopis zn. È.j. MHMP-O37895/2005/0ZPNI/EIA/126-2Nac Vyøizuje/linka Ing. Vaculová/4322 Datum 4.4. 2005 ZÁVÌR ZJIŠ OV AcíHO

Více

TVRDÁ PLENA PAVOUÈNATKA MOZEK MOZEÈEK PÁTEØNÍ MÍCHA. akciny.net

TVRDÁ PLENA PAVOUÈNATKA MOZEK MOZEÈEK PÁTEØNÍ MÍCHA. akciny.net MOZEK STEJNÌ JAKO MÍCHA TVOØÍ CENTRÁLNÍ NERVOVÝ SYSTÉM. JEDNÁ SE O VELMI SLOŽITÉ ORGÁNY, KTERÉ VYTVÁØEJÍ NERVOVÉ BUÒKY, JENŽ MAJÍ VELMI MALOU SCHOPNOST SE OBNOVOVAT. POŠKOZENOU NERVOVOU BUÒKU SE JEN MÁLOKDY

Více

Dovolte, abych se pøedstavil

Dovolte, abych se pøedstavil Dovolte, abych se pøedstavil... jmenuji se Haemophilus INFORMACE O PREVENCI ZÁKEØNÉ INFEKÈNÍ CHOROBY MILÍ ÈTENÁØI DOVOLTE MI, ABYCH SE VÁM PØEDSTAVIL: JMENUJI SE HAEMOPHILUS INFLUENZAE TYPU B. MNOZÍ Z

Více

Dùležitá bezpeèností upozornìní. Dùležitá bezpeèností upozornìní

Dùležitá bezpeèností upozornìní. Dùležitá bezpeèností upozornìní Dùležitá bezpeèností upozornìní Dùležitá bezpeèností upozornìní Pøeètìte si prosím celý tento návod pøed instalací a použitím a uschovejte si jej na dostupném místì, abyste se mohli k nìkterým pasážím

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH)

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 2. únor 2005 22. únor 2008 1. Identifikace látky nebo pøípravku a spoleènosti nebo podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Alex èistiè a leštìnka 2v1-døevo,

Více

PROBLEMATIKA SENIORŮ V OŠETŘOVATELSTVÍ

PROBLEMATIKA SENIORŮ V OŠETŘOVATELSTVÍ Vysoká škola zdravotnická, o. p. s. PROBLEMATIKA SENIORŮ V OŠETŘOVATELSTVÍ 1 4. M E Z I N Á R O D N Í V Ě D E C K Á K O N F E R E N C E Očkování seniorů Lidmila Hamplová 16. DUBEN 2019 Očkování seniorů

Více

Austral IJX. IP-55 IK 08 El. tøída I El. tøída II. Dekorativní svítidlo s tvrzeným metakrylátovým. nebo polykarbonátovým (volitelné)

Austral IJX. IP-55 IK 08 El. tøída I El. tøída II. Dekorativní svítidlo s tvrzeným metakrylátovým. nebo polykarbonátovým (volitelné) Austral IJX IP-55 IK 08 El. tøída I El. tøída II (volitelné) Mìsta Rezidenèní zóny Promenády Dekorativní svítidlo s tvrzeným metakrylátovým nebo polykarbonátovým (volitelné) difuzorem kulovitého tvaru.

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 9. prosinec 2009

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 9. prosinec 2009 Datum vytvoøení 9. prosinec 2009 1. Identifikace látky/pøípravku a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku Èíslo Další názvy látky/pøípravku 1.2. Použití látky/pøípravku Olej do kompresoru

Více

ení kvality ovzduší oblasti Česka a Polska Kvalita ovzduší Ing. Rafał Chłond Ostrava 29. června 2010

ení kvality ovzduší oblasti Česka a Polska Kvalita ovzduší Ing. Rafał Chłond Ostrava 29. června 2010 Zlepšen ení kvality ovzduší v příhraniční oblasti Česka a Polska Kvalita ovzduší v Česku Ing. Rafał Chłond Ostrava 29. června 2010 Obsah 1. Znečištění ovzduší 2. Způsoby měřm ěření emisí 3. Nemoci způsoben

Více

8 jídel proti chřipce. Funguje to!

8 jídel proti chřipce. Funguje to! 8 jídel proti chřipce. Funguje to! 14. 10. 2012 / 18:27h z webu centrum.cz Mezi chřipkou a nemocemi z nachlazení je trochu rozdíl, ale bránit se jim dá stejně. Chřipka je daleko závažnější onemocnění než

Více

EU Legal Update EVROPSKÝ SYSTÉM OCHRANY DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ. Èervenec 2003 VYBRANÉ OKRUHY OCHRANY DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ

EU Legal Update EVROPSKÝ SYSTÉM OCHRANY DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ. Èervenec 2003 VYBRANÉ OKRUHY OCHRANY DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ Èervenec 2003 David Emr david.emr@wl.ey.cz Weinhold Legal, v.o.s. Charles Square Center Karlovo námìstí 0 20 00 Praha 2 Èeská republika Tel.: (420) 225 335 333 Fax: (420) 225 335 444 Weinhold Legal, v.o.s.

Více

Trpíte kortikofobií? Kortikosteroidy v léčbě alergických chorob. Kortikosteroidní léky

Trpíte kortikofobií? Kortikosteroidy v léčbě alergických chorob. Kortikosteroidní léky » Odstraněním opakovaných atak těchto chronicky probíhajících chorob se výrazně zvýšila kvalita života pacientů, pobyty v nemocnici se staly výjimkou a snížilo se procento nepříznivých komplikací.» nadledvina

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 2. èervenec 2008

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení 2. èervenec 2008 Datum vytvoøení 2. èervenec 2008 1. Identifikace látky/pøípravku a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo pøípravku PINK INSULATION - skelná izolaèní vata Èíslo Další názvy látky/pøípravku 1.2.

Více

MOBILNÍ ODVLHČOVAČE AIRSEC TECHNICKÁ SPECIFIKACE

MOBILNÍ ODVLHČOVAČE AIRSEC TECHNICKÁ SPECIFIKACE MOBILNÍ ODVLHČOVAČE AIRSEC TECHNICKÁ SPECIFIKACE perfektum.cz PERFEKTUMGROUP 0 ŘADA CD Malé, přenosné odvlhčovače pro Váš dům, chatu, kancelář Rodina může prostým dýcháním, vařením, koupelí či sušením

Více

Vášeò pro døevìné podlahy

Vášeò pro døevìné podlahy Bona Katalog výrobkù 2017 Vášeò pro døevìné podlahy Pro krásné døevìné podlahy Nic nemá tak vyjímeèné vlastnosti, jako krásná døevìná podlaha. A žádný jiný prvek domácího designu nevydrží nìkolik generací.

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0437. Člověk a příroda

CZ.1.07/1.5.00/34.0437. Člověk a příroda GYMNÁZIUM TÝN NAD VLTAVOU, HAVLÍČKOVA 13 Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast CZ.1.07/1.5.00/34.0437 III/2- Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím IVT Člověk a příroda

Více