školní rok Strana 1 (celkem 34)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "školní rok 2011-2012 Strana 1 (celkem 34)"

Transkript

1 Výroční zpráva školní rok Strana 1 (celkem 34)

2 Město Jindřichův Hradec leží v jihovýchodních Čechách přesně na patnáctém poledníku, který protíná farní kostel Nanebevzetí Panny Marie s přilehlou vysokou věží v historickém jádru města. Mezi největší lákadla patří hlavně gotický hrad a renesanční zámek a rybník Vajgar, řada církevních památek, světoznámá úzkokolejka a v neposlední řadě bezesporu také malebná krajina Jindřichohradecka. Nyní má Jindřichův Hradec téměř obyvatel, jeho rozloha je 74,27 km čtverečních a leží v 478 metrech nad mořem. Rokem 1950 bylo vyhlášeno historické jádro města městskou památkovou rezervací. V roce 1991 zde byla otevřena vysoká škola, původně pod patronátem Jihočeské univerzity, později fakultu převzala Vysoká škola ekonomická. Jindřichův Hradec je tedy zčásti i studentským městem. Město Jindřichův Hradec nabízí svým návštěvníkům bohaté kulturní, společenské a sportovní vyžití v nádherném prostředí historického města. K vidění jsou zde galerie, řada památek, koncerty (mimo jiné také například pravidelné operní představení v objektu místního zámku). Pro náruživé sportovce jsou zde k dispozici tenisové a volejbalové kurty, plovárna, krytý venkovní i vnitřní vodní ráj, upravené cyklotrasy. Turistickou atraktivitu místa podtrhuje krásná příroda města i okolí. Strana 2 (celkem 34)

3 Kde nás najdete Strana 3 (celkem 34)

4 A) ZÁKLADNÍ ÚDAJE 1) NÁZEV ZAŘÍZENÍ, ADRESA, KONTAKTY. Výchovný ústav, střední škola a školní jídelna, Jindřichův Hradec, Gymnazijní 118 Výchovný ústav, střední škola a školní jídelna, Gymnazijní 118/II, Jindřichův Hradec zřizovatel: MŠMT ČR forma hospodaření: příspěvková organizace identifikátor zařízení: IČO: zařazení do sítě škol: č. j /99-21 ze dne telefonní spojení: ústředna fax e mail vum.jh@tiscali.cz dálkový přístup: 2) ÚDAJE O VEDENÍ ZAŘÍZENÍ ředitel Mgr. Pavel Vítkovský zástupce ředitele pro školu zástupce ředitele pro výchovu hospodářka, vedoucí ekonomického úseku vedoucí školní jídelny ) SOUČÁSTI ZAŘÍZENÍ výchovný ústav kapacita 36 lůžek IZO: střední škola 24 žáků IZO: praktická škola 24 žáků školní jídelna 100 jídel I ZO: ) CHARAKTERISTIKA ÚSTAVU VÚ, SŠ a ŠJ Jindřichův Hradec je příspěvkovou organizací s právní subjektivitou. Je zřizován a přímo řízen MŠMT ČR. V čele zařízení stojí ředitel organizace. Koncepce ústavu začala vznikat již v roce 1993, o oficiálním statutu zařízení s léčebným režimem rozhodlo MŠMT ČR k 1. únoru Ve školním roce došlo k realizaci druhé části koncepčního záměr. V prosinci 2007 byla ukončena rekonstrukce staré části zařízení a vznikly zde dvě specializované výchovné skupiny. Od počátku roku 2008 se tak výchovný úsek dělí na dvě výchovná oddělení. I. oddělení se 4 VS pro dívky vyžadují výchovně léčebný režim a na II. oddělení EPCHO a OV. Zde jsou přijímány dívky s uloženou ochrannou výchovou (VS OV) a dívky s extrémními poruchami chování (VS EPCHO) Koncepce zařízení se postupně dotvářela s ohledem na měnící se strukturu dětí, které byly do zařízení přijímány. Záměrem je přijímat široké spektrum dívek ve věku 15 18, popř. 19 let s nařízenou ústavní výchovou, které neobstojí v běžném typu zařízení a vyžadují zvýšenou individuální péči. Vedle dívek s psychickou poruchou to jsou děti, které vyžadují malý kolektiv a posílení sociálního statutu, dívky se zdravotními problémy (epilepsie, m. anorexie, diabetes apod.) a také dívky, které jsou blízké dovršení zletilosti a nejsou motivovány pro učební obor ani pro práci v pracovním poměru. V posledních letech sledujeme narůstající trend umísťování dívek se závažnými psychickými poruchami, které v dětském věku dlouhodobě a opakovaně pobývají v psychiatrických léčebnách a které nejsou pedagogicky ovlivňovány, především však dívek, které Strana 4 (celkem 34)

5 jsou umísťovány v PL pro své agresivní chování, kdy výchovné problémy jsou dominantní. Pro tyto dívky právě vznikla výchovná skupiny EPCHO. Došlo také k naplnění záměru MŠMT a byla vybudována výchovná skupina pro dívky s uloženou ochrannou výchovou, které dle litery zákona jsou ubytovány odděleně od ostatních dívek. 5) VNITŘNÍ ČLENĚNÍ ÚSTAVU úsek ředitele poskytuje komplexní odborný servis pro pedagogické pracovníky. Tvoří jej psycholog. ekonomický úsek je řízen hospodářkou sociální pracovníci, účetní, uklízečka, údržbář (topič) a školní jídelna úsek školy v čele úseku stojí zástupce ředitele pro školu. Pro výuku dívek je zřízena střední škola - praktická škola jednoletá a dvouletá. výchovný úsek v čele úseku stojí zástupce ředitele pro výchovný úsek, metodické řízení výchovy zajišťuje etoped zařízení. Tento úsek se dále dělí na dvě oddělení I. výchovně léčebné, v čele stojí vedoucí vychovatel a II. oddělení EPCHO a OV přímo řízené zást. ředitele pro výchovu. 6) MATERIÁLNÍ VYBAVENÍ Střední škola je v samostatném patře staré budovy. Výuka probíhá ve třech učebnách, praktická výuka probíhá v odborných učebnách: šicí dílna, cvičná kuchyňka (modernizace 8/2009). ODBORNÉ DÍLNY A UČEBNÍ PROSTORY Odborné učebny, moderně vybavené pro teoretickou výuku. Praktická výuka probíhá ve cvičné dílně. Dílna je dostatečně vybavena strojním zařízením, stříhací a žehlící technikou a učebními pomůckami. Dívky se připravují na profesionálních šicích strojích. Šicí dílna je v areálu zařízení. Strana 5 (celkem 34)

6 Ústav má vlastní školní jídelnu, její rekonstrukce byla dokončena v roce V roce 2005 byla dokončena přístavba ubytovací části pro I. oddělení VLÚ. Přístavba je čtyřpodlažní. V suterénu budovy je posilovna, PC klubovna s pevným internetovým připojením a 7 PC, prádelna, sušárny a botárna. V 1. a 2. nadzemním podlaží jsou čtyři samostatné buňky pro dívky. Každá buňka má charakter bytu a skládá se z haly, tří ložnic po dvou lůžkách, šatny se samostatně uzavíratelnými skříněmi pro každou dívku, kuchyňského koutu, obývacího pokoje, úklidové komory, skládku a hygienickým zařízením v nadstandardním provedení. V podkroví jsou odborné pracovny etopeda, psychologa, zdravotnice a zástupce ředitele pro výchovný úsek, šatny vychovatelů a konferenční místnosti s vlastní kuchyňkou. Ve II. NP je moderně vybavený zdravotní pokoj s vlastním hygienickým zařízením. V prosinci 2007 byla dána do užívání rekonstruovaná část budovy pro II. oddělení. Ve VS EPCHO jsou 4 pokoje s možností v případě potřeby ubytovat dívky samostatně. Maximální důraz při rekonstrukci byl kladen na bezpečnost dívek a ochranu. Okenní výplně, výplně dveří a přepážka noční služby jsou osazeny bezpečnostním sklem Conex. Sociální zařízení centrální je v provedení nerez, postele dívek kovové, zpevněné proti poškození, nábytek na ložnicích ukotven k nosným konstrukcím, osvětlení v bezpečnostním provedení el. zásuvky na ložnicích kovové, odolné proti poškození, kovové kryty topení na ložnicích zesílené, okna zajištěná proti otevření, větrací okénko v horní části rozměrově konstruované proti průlezu. Šatna a sociální zařízení dívek jsou osvětleny denním světlem pomocí světlovodů. Vstupní dveře na ložnice jsou kovové s průzorem z bezpečnostního skla Conex. Veškeré elektrické rozvody jsou řízeny centrálně z ústředny, na skupině nejsou umístěny vypínače, všechny prostory jsou zabezpečeny nouzovým osvětlením samostatně napájeným akumulátory, centrálně ovládané. 2. VS je zřízena odděleně pro ubytování dívek s uloženou ochrannou výchovou v souladu se zák. 109/2002 Sb. Kapacita VS je 6 lůžek ve třech ložnicích. Pro dívky je zřízena čajová kuchyňka. Byly použity zabezpečovací prvky proti útěkům dívek (bezpečností skla Conex). Pro oddělené vzdělávání dívek obou skupin byla zřízena třída vybavená výpočetní technikou. Pro zájmovou činnost jsou připraveny sportovní potřeby lyže, kola, stůl pro stolní tenis a posilovací a relaxační stroje v posilovně. Ve všech VS je televizní okruh, rozvody počítačové sítě, v oddělení I. i do obývacích pokojů dívek. 7) ÚDAJE O ŠKOLSKÉ RADĚ Školská rada pracovala v tříčlenném složení v původní sestavě od října 2009 ve složení: PhDr. Alena Janů zást. pdg. pracovníků ústavu, předseda MUDr. Hana Vlnasová jmenována MŠMT Mgr. Pavlína Čermáková zástupce zletilých žáků a zák. zástupců nezl. žáků Strana 6 (celkem 34)

7 Rada schválila výroční zprávu školy 2011/2012 Rada se průběhu roku sešla na dvou jednáních. Hodnotila připravenost nového učebního oboru - Provozní služby, hodnotila systém hodnocení dětí a vzdělávání žáků střední školy. B) PŘEHLED OBORŮ VZDĚLÁVÁNÍ STŘEDNÍ ŠKOLA (SŠ) V čele úseku stojí zástupce ředitele pro školu. Pro výuku dívek je zřízena Praktická škola. Charakteristika školy, učebních oborů a přehled učebních plánů se schvalovacími doložkami ministerstva. PRAKTICKÁ ŠKOLA PRŠ JEDNOLETÁ připravuje žáky s ukončenou povinnou školní docházkou v jednoleté přípravě na výkon jednoduchých činností. Dokladem o vzdělání je vysvědčení o závěrečné zkoušce. PRŠ DVOULETÁ připravuje žáky s ukončenou povinnou školní docházkou v dvouleté přípravě na výkon jednoduchých činností praktického života. Dokladem o vzdělání je vysvědčení o závěrečné zkoušce. PRAKTICKÁ ŠKOLA S JEDNOLETOU PŘÍPRAVOU (PRAKTICKÁ PROFESNÍ PŘÍPRAVA) C/001: Výuku schválilo MŠMT ČR pod č. j / NÁPLŇ UČEBNÍHO OBORU Cílem je umožnit žákům doplnění a rozšíření teoretického i praktického vzdělání dosaženého v průběhu povinné školní docházky a poskytnout jim základy odborného vzdělání a manuálních dovedností v jednoduchých činnostech se zaměřením na běžné domácí práce, rozšířené o základy šití prádla, pěstitelství a přípravy jídel. PRAKTICKÁ ŠKOLA DVOULETÁ C/002: Výuku schválilo MŠMT ČR pod č. j / NÁPLŇ UČEBNÍHO OBORU Cílem je umožnit žákům doplnění a rozšíření teoretického i praktického vzdělání dosaženého v průběhu povinné školní docházky a poskytnout jim základy odborného vzdělání a manuálních dovedností v jednoduchých činnostech se zaměřením na běžné domácí práce, rozšířené o základy šití prádla, pěstitelství a přípravy jídel. ODBORNÉ UČILIŠTĚ 21. PROVOZNÍ SLUŽBY E/01 Výuku schválilo MŠMT ČR pod č. j /2010- NÁPLŇ UČEBNÍHO OBORU DLE ŠVP UPLATNĚNÍ ABSOLVENTA Strana 7 (celkem 34)

8 Absolvent se uplatní při úklidu ve zdravotnických a sociálních zařízeních, v ubytovacích zařízeních, kancelářích, veřejných prostorách apod. Také se uplatní při výkonu pomocných prací při přípravě pokrmů, při praní a žehlení prádla, při šití a opravách prádla a bytových doplňků. C) PERSONÁLNÍ ZABEZPEČENÍ A ORGANIZAČNÍ SCHÉMA Na základě pokynu MŠMT bylo přistoupeno s účinností od 1. února 2012 ke snížení počtu pracovníků. opatření snížení počtu učitelů SŠ snížení počtu kuchařek snížení počtu vychovatelů na EP- CHO + OV snížení počtu vychovatelů na výchovně léčebném oddělení snížení celkem počet pracovníků zmírnění dopadu sloučení teoretické výuky, zařazení úvazku ředitel, etoped, psycholog na školu zvýšení frekvence samostatné přípravy jídel dívkami na VS, změna pracovní náplně vedoucí ŠJ Diverzifikace služeb, část přímé VP nahrazena dozorem v rámci nepřímé VP, o dívky nezařazené do výuky pečuje AP Diverzifikace služeb, část přímé VP nahrazena dozorem v rámci nepřímé VP 6 = 10,7% zaměstnanců stav k stav k (od ) ředitel 1 ředitel 1 zástupce řed. 2 zástupce řed. 1 sociální pracovnice 2 sociální pracovnice 2 psycholog 1 psycholog 1 vedoucí vychovatel/etoped 1 vedoucí vychovatel/etoped 1 hospodářka 1 hospodářka 1 účetní 1 účetní 1 šk. jídelna 4 šk. jídelna 3 údržbář 1 údržbář 1 topič 0,35 topič 0,35 uklízečka 1 uklízečka 1 učitelé 3 učitelé 3 vychovatelé 24 vychovatelé 20 asistenti pedagoga 14 asistenti pedagoga 14 celkem 56,35 celkem 50,35 Strana 8 (celkem 34)

9 údaje o pracovnících, jejich vzdělání a praxi k ) NEPEDAGOGIČTÍ PRACOVNÍCI zařazení vzdělání zařazení vzdělání hospodářka VŠE vedoucí ŠJ SOU účetní SEŠ kuchařka OU SD soc. pracovnice VŠ kuchařka OU SSD soc. pracovník SOŠ kuchařka OU SD údržbář ÚSO uklízečka OU 2) PEDAGOGIČTÍ PRACOVNÍCI (ASISTENTI PEDAGOGA) zařazení vzdělání praxe (r) studium AP AP SO 4 ANO AP SO 4 ANO AP Gymnázium 6 ANO AP ÚSO 5 NE AP Gymnázium, ÚSO 11 ANO AP ÚSO 17 ANO AP ÚSO 4 ANO AP ZŠ 19 ANO AP SPgŠ 6 ANO AP ÚSO 7 ANO AP ÚSO 10 ANO AP VŠ pedagog. 5 AP SO 24 ANO AP ÚSO 5 ANO Strana 9 (celkem 34)

10 3) PEDAGOGIČTÍ PRACOVNÍCI (VYCHOVATELÉ, ETOPED A PSYCHOLOG) zařazení vzdělání praxe ve VÚ (r) studium SPP ředitel VŠ SPP 29 ANO zást. ředitele VVŠ+DPS 17 ANO Etoped VŠ SPP 19 ANO Psycholog VŠ 20 Vychovatel SpgŠ 8 ANO Vychovatel ÚSO+ DPS 6 ANO Vychovatel ÚSO 5 ANO Vychovatel VŠ pedagog. 3 ANO Vychovatel ÚSO 5 zahájil Vychovatel VŠ pedagog. 3 ANO Vychovatel gymnázium + DPS 24 ANO Vychovatel ÚSO 6 NE Vychovatel ÚSO+ DPS 7 ANO Vychovatel SPgŠ 13 ANO Vychovatel VOŠ + Bc. SPP 5 ANO Vychovatel VŠ 7 zahájil Vychovatel VŠ SPP 5 ANO Vychovatel gymnázium + DPS 14 ANO Vychovatel VŠ pedagog. 5 ANO Vychovatel SPgŠ 7 ANO Vychovatel ÚSO 5 NE Vychovatel ÚSO 1 NE Vychovatel SPgŠ 3 ANO Vychovatel VŠ SPP 6 ANO Strana 10 (celkem 34)

11 4) STŘEDNÍ ŠKOLA zást. ředitele pro školu učitel všeobecně vzdělávacích předmětů kvalifikace VŠ FTVS praxe ve VÚ 2 roky učitelka OU - učitelka odborné odborného výcviku, TU kvalifikace SŠ odborné, pdg. studium + SPP praxe 20 let učitelka PrŠ - učitelka odborné odborného výcviku, TU kvalifikace SŠ odborné, pdg. studium + SPP praxe 11 let D) ÚDAJE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ žáci byli přijímání na základě výsledků dosažených v ZŠ SŠ přihlášeno přijato přijato celkem 1. kolo 2. kolo 1. kolo 2. kolo /skutečnost PrŠ jednoletá /9 PrŠ dvouletá /2 OU /11 Do SŠ byli žáci přijímáni dle aktuální potřeby VÚ a DÚM průběžně. E) ÚDAJE O VÝSLEDCÍCH VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ Počet tříd a žáků C/001 PrŠ jednoletá 1.r. 9 žáků C/002 PrŠ dvouletá 2.r. 2 žáků celkem PrŠ 11 žáků E/01 Provozní služby 1.r. 11 žáků celkem SŠ 22 žáků Strana 11 (celkem 34)

12 výsledky vzdělávání žáků obor - ročník prospěch absence celková /na žáka 1. pololetí 2. pololetí omluvené neomluvené 1. pololetí 2. pololetí 1. pololetí 2. pololetí PS 2,28 2, /96, / /115, /170,27 PrŠ 1 2,72 2,67 254/28,22 150/16, /125, /269,44 PrŠ 2 2,23 2,15 22/11 197/98,5 83/41,5 560/280 PS 1. ročník ukončilo 11 žákyň opravné zkoušky 0 opakování ročníku na žádost rodičů 0 ukončení studia pro absenci a neprospěch 4 přestup z jiné školy 2 1. PrŠ ukončilo 9 žákyň opravné zkoušky 0 opakování ročníku na žádost rodičů 0 ukončení studia pro absenci a neprospěch 8 přestup z jiné školy 7 2. PrŠ ukončilo 2 žákyně opravné zkoušky 0 opakování ročníku na žádost rodičů 0 ukončení studia pro absenci a neprospěch 1 přestup z jiné školy 1 ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY 1. PrŠ počet žáků v ročníku 9 k ZZ přihlášeno 1 opakování ročníku 0 neúčast na ZZ 0 prospělo 1 z toho s vyznamenáním 0 2. PrŠ počet žáků v ročníku 2 k ZZ přihlášeno 1 opakování ročníku 0 neúčast na ZZ 0 prospělo 1 z toho s vyznamenáním 1 Strana 12 (celkem 34)

13 F) HODNOCENÍ VZDĚLÁVÁNÍ DÍVEK NEZAŘAZENÝCH DO ŠKOL- NÍ VÝUKY Ve VÚ jsou zřízeny pro dopolední vzdělávání dvě skupiny dívek, které nenavštěvují žádnou školu a jejichž pobyt ve VÚ je krátko či střednědobý. První skupina dívek je zřízena pro oddělení s vých. léčebným režimem, druhá skupina pro oddělení EPCHO. Ve školním roce 2011/2012 byly stanoveny pro první skupinu pracující v I. oddělení hlavní a vedlejší cíle výchovy a na jejich základě sestavován konkrétní obsahový plán činností. Konkrétní obsah činností byl ověřován v předchozím šk. roce v praxi a byl vytýčen stěžejní výchovný a vzdělávací cíl a obsah činností. Dívky pracují ve vzdělávacích modulech. Jejich osou jsou matematické aplikace, příprava pokrmů a výtvarné techniky, především ruční šití, šití na stroji, pletení a háčkování, zpracované dle požadavků RVP. Celý obsah učiva je zpracován jako terapeutický a s přihlédnutím k využití v praktickém životě. Jsou propojovány jednotlivé moduly. Např. matematické aplikace při přípravě pokrmů, (znalost jednotek hmotnosti a objemu) a při výtvarných technikách (znalost jednotek míry, používání základních rýsovacích pomůcek a znalost konstrukce pravého úhlu). V roce 2011/12 byla do plánu skupiny začleněna finanční gramotnost, výpočet zlomků a procent a zavedena výuka výpočtu hrubé a čisté mzdy, základní povědomí o daních přímých a nepřímých a sestavování rodinného rozpočtu, a to vše při používání počítačové techniky a základních početních operací v programu Excel. Během roku 2011/12 byla zpracována základní osnova výuky literatury ve spojení s výukou dějepisu a zeměpisu, která byla vyučována dle konkrétních významných státních svátků a významných mezinárodních dnů. Ke zkvalitnění výuky přispělo nebývalou měrou vybudování stálé učebny pro skupinu A-D. Ve školním roce 2011/12 je bylo hlavním cílem ověřovat v praxi obsah výuky literatuře a připravit osnovu výchovy ke zdraví. Druhá skupina dívek byla vyučována podle osnov PrŠ, které byly upraveny na krátkodobý pobyt dívek. Při výuce bylo přihlédnuto k individuálním zvláštnostem dívek. Dívkám je při odchodu ze zařízení vydáváno osvědčení o absolvování výuky. Strana 13 (celkem 34)

14 G) ÚDAJE O PREVENCI SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ V zařízení je zřízena funkce preventisty sociálně-patologických jevů, kterou vykonává ústavní psycholog. Jeho úkolem je ve spolupráci s ostatními pedagogickými pracovníky dbát na: osobnostní rozvoj dívek: zvyšováním odolnosti vůči sociálně patologickým jevům, upevňováním zásad zdravého životního stylu (program proti kouření), podporou přiměřeného sebevědomí a sebehodnocení dětí, pěstováním seberegulačních vlastností, zdokonalováním schopností vyrovnávat se se zátěžovými situacemi. osvětovou a informační činnost: na výchovných skupinách i ve škole tematické nástěnky, besedy s odborníky pro děti i výchovné pracovníky (PhDr. Kožnar, Mgr. Týmal), doplňováním a aktualizací ústavní odborné knihovny pro výchovné pracovníky. Škola: začlenění tématu do výuky zejména občanské výchovy, těl. výchovy apod. Výchovný úsek: S dívkami se pracuje individuálně i skupinově, u již závislých se snažíme motivovat je k vhodné formě odvykací léčby. Hlavní důraz v programu protidrogové prevence je kladen na rozšiřování a zkvalitnění volnočasových aktivit dívek nabídkou sportovních akcí (sportovní kroužky, účast na olympiádách), pěstováním turistiky (programy na poznávání blízkého i vzdálenějšího okolí ústavu), podporou umělecké hudební a výtvarné činnosti (ruční práce, pořádání kulturních akcí jako jarmark, hudební zahradní slavnost apod., účastí na festivalu zájmové umělecké činnosti. Pravidelná organizace dne, týdne jasná struktura plnění povinností, blok odpočinku a zábavy. Pěstování mediální gramotnosti nebezpečí internetu, výběr kvalitní TV a video produkce Problémy přesahující rámec VS využívání schránky důvěry Specifické působení zátěžové pobyty s psychorelaxačním působením Strana 14 (celkem 34)

15 H) DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ Sociální pedagogika VŠ pedagogická 4 pedagogové zařízení Speciální pedagogika PF UK Praha 1 pedagog zařízení OV a ZSV pro 2 stupeň ZŠ a SŠ PF UK Praha 1 pedagog zařízení Pedagogika PF České Budějovice 1 pedagog zařízení Psychopatologie PdF UP Olomouc, 4 pedagogové zařízení Supervizní výcvik rozsah dlouhodobý výcvik (120 hod.) pořadatel IPPP účast 1 pedagog zařízení Klinické dny rozsah dle nabídky pořadatel českomoravská psychologická společnost účast psycholog zařízení Program Alternativa rozsah dlouhodobý (2 ročník) pořadatel DÚM Praha Hodkovičky účast 4 pedagogové zařízení rozsah dlouhodobý ((1. ročník)) pořadatel DÚM Praha Hodkovičky účast 4 pedagogů zařízení Účast na vzdělávacích akcích dle nabídky agentur Kurzy dovedností ve volnočasových aktivitách Strana 15 (celkem 34)

16 I) PREZENTACE ZAŘÍZENÍ NA VEŘEJNOSTI zařízení provozuje vlastní webové stránky: účast na veřejných soutěžích a výstavách ve městě výstavy prací dívek pro veřejnost tradiční jarmark ukázka prací dívek pro veřejnost 4. ročník koncert hudebních skupin v areálu VÚ turnaj ve fotbale dívek 3. ročník účast na sportovních turnajích pořádaných ostatními zařízeními (Černovice, V. Meziříčí) spolupráce s odbornými školami Zařízení je klinickým pracovištěm JČU Poskytujeme praxi studentům Vyšší odborné školy sociální a Střední pedagogické školy Prachatice Smlouva o spolupráci a poskytování praxe s Vyšší odbornou školou Strana 16 (celkem 34)

17 J) ÚDAJE O VÝSLEDCÍCH INSPEKČNÍ ČINNOSTI PROVEDENÉ ČŠI dubna 2012 Veřejnoprávní kontrola za období 2011 do data kontroly Státní kontrola za období 2011 ostatní faktory ovlivňující činnost školy PEDAGOGICKÁ RADA Pravidelné čtvrtletní zasedání projednány kázeňské přestupky (řešeno ve spolupráci s rodiči, OPD a výchovným úsekem). TŘÍDNÍ SCHŮZKY RODIČŮ 2 x ve školním roce, rodiče jsou průběžně písemně informování o prospěchu a chování žáka. KONTROLNÍ A HOSPITAČNÍ ČINNOST Zpracován plán kontrolní a hospitační činnosti jako neveřejná příloha plánu práce, pravidelně vyhodnocován. Akce školy: Exkurze do výrobních podniků a na výstavy Strana 17 (celkem 34)

18 K) ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ FKSP Ukazatel Hodnocení závazných ukazatelů v tis. Kč **Zdroj krytí při překročení Rozpočet Skutečnost závazných ukaz. schválený po změnách slovně v Kč a Běžné náklady celkem z toho: mzdové prostředky v tom: platy OON zákonné odvody z mezd a ostatní běžné náklady vlastní výnosy rezervní fond 041, Vlastní výnosy ,10 * Limit počtu zaměstnanců 56,3 1 56,31 57,02 Hospodářský výsledek - z hlavní činnosti ,00 - z jiné činnosti 0,00 Celkem k před zdaněním ,00 Předpokládané zdanění celkem 0,00 Celkem po zdanění (zisk+, ztráta-) ,00 Položky upravující hospodářský výsledek celkem (+,-) 0,00 v tom: - dodatečné odvody a vratky nevyčerpaných prostředků 0,00 - úhrada ztráty z minulých let celkem 0 - další: 0 Upravený hospodářský výsledek (zisk +, ztráta -) ,00 Tvorba a použití peněžních fondů Předchozí Hodnocený v Kč Peněžní fondy organizace číslo účtu stav k stav k Tvorba Čerpání Stav k Změna stavu za rok = 5-2 Fond odměn , ,25 0,00 0, ,25 0,00 FKSP , , , , , ,13 Rezervní fond ze zlepšeného HV Rezervní fond z ostatních titulů , ,49 0, , , , ,00 0, , ,00 0,00 0,00 FRM , , ,00 0, , ,00 CELKEM , , , , , ,77 Strana 18 (celkem 34)

19 L) ÚDAJE O ZAPOJENÍ ŠKOLY DO ROZVOJOVÝCH MEZINÁROD- NÍCH PROGRAMŮ Škola není zapojena M) ÚDAJE O ZAPOJENÍ ŠKOLY DO DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI CELOŽIVOSTNÍ UČENÍ Škola není zapojena N) ÚDAJE O PŘEDLOŽENÝCH A ŠKOLOU REALIZOVANÝCH PRO- JEKTECH FINANCOVÁNÍ Z CIZÍCH ZDROJŮ Ve fázi žádosti O) ÚDAJE O SPOLUPRÁCI S PARTNERY PŘI PLNĚNÍ ÚKOLŮ VE VZDĚLÁVÁNÍ Škola úzce spolupracuje se vzdělávacími organicemi Zapojení do projektu Expresivní terapeutické metody v rámci ESF organizovaný UP Olomouc Strana 19 (celkem 34)

20 VÝCHOVNÝ ÚSTAV JINDŘICHŮV HRADEC 1) CHARAKTERISTIKA ZAŘÍZENÍ VÚ je členěn na dva úseky: I. VLÚ výchovně léčebné oddělení II. EPCHO a OV I. VLÚ má celorepublikovou působnost a jako jediný v rámci ČR pečuje o dívky ve věku (19) let, které pro své zdravotní, tělesné a psychické onemocnění nemohou být umístěny v běžném výchovném ústavu. Pro tuto potřebu jsou zřízeny dva léčebné oddíly pro dívky docházející do školy a jeden oddíl léčebně diagnostický pro dívky před zařazením do školy a zařazené do pracovní terapie, popř. procházející diagnostikou. Do ústavu se zařazuje mládež odpovídající ustanovením příslušných předpisů, zejm. Zák. 109/02 Sb., po ukončení povinné školní docházky. V čele úseku stojí zástupce ředitele pro výchovný úsek, který řídí dvě oddělení, I. VLÚM a II. EP- CHO a ÚV. Ï. oddělení VLÚM - řídí vedoucí vychovatel - metodické řízení výchovy zajišťuje etoped zařízení. Dívky jsou ubytovány ve čtyřech výchovných skupinách (VS) 1 4. VS je umístěna v nové přístavbě Kapacita je 4 x 6 lůžek, celkem 24. V čele každé VS je vychovatel, který je pověřen řídit práci skupiny. Členění ve dvou vrstvách. Pro dívky s uloženou ochrannou výchovou a extrémními poruchami chování je II. oddělení skupina. Celková kapacita zařízení je 36 lůžek - 6 dívek v každé skupině. Počty dívek u skupin 1 3 a 5 6 lze aktuálně snižovat dle náročnosti výchovné práce a míry postižení dívek. 1. a 2. skupina slouží pro ubytování dívek v prvním měsíci střednědobého a pro krátkodobý pobyt. Obsahově se práce obou skupiny neliší. Členění na dvě skupiny vyplývá z dlouhodobé zkušenosti a slouží k možnosti odděleného ubytování dívek, jejichž projevy by se vzájemně negativně ovlivňovaly. Metoda práce je smíšená individuální i skupinová, míra uplatňování obou metod reflektuje potřeby dívek. Cílem je stanovení základních postupů a metod práce s dívkou, kompenzace, vypracování prognózy. 3. skupina pro ubytování dívek na dlouhodobém pobytu, které vyžadují zvýšenou individuální péči. Dominantní je individuální přístup. Cílem je dlouhodobá kompenzace, posilování pozitivních prvků chování. 4. skupina pro ubytování dívek na dlouhodobém pobytu, které navštěvují školy při zařízení, popř. školy ve městě a které vyžadují standardní individuální péči. Hlavními výchovnými postupy jsou skupinové metody práce sloužící k posílení sociálního statutu dívek, jejich samostatnosti a zlepšení orientace v běžném životě skupina pro ubytování dívek s nařízenou ochrannou výchovou, popř. dívek vykazující extrémní poruchy chování. 2) PŘIJÍMÁNÍ DÍVEK VÚ přijímá dívky pouze prostřednictvím diagnostického ústavu (DÚM Praha Hodkovičky). Dívky jsou přijímány na pobyty dlouhodobé, krátkodobé a střednědobé. Pro dlouhodobý pobyt jsou přijímány dívky s psychickými poruchami jednoznačně indikované pro výchovně léčebný pobyt. Strana 20 (celkem 34)

21 střednědobý a krátkodobý pobyt: Pro střednědobý a krátkodobý pobyt jsou umísťovány dívky, které vyžadují stabilizaci a jsou již zařazeny do zařízení pro výkon ÚV OV, popř. DÚ. Zařízení, které eviduje dívku zpracuje psychologickou (popř. etopedickou) zprávu a požádá DÚM Praha Hodkovičky o souhlas s umístěním dívky. Pro přijetí do VÚ zpracuje kontrakt, který zejména stanovuje požadavek na specifickou péči a předpokládanou délku pobytu. Do jednoho měsíce od přijetí vypracuje VÚ individuální plán převýchovy se stanovením priorit, postupů a předpokládanou délkou realizace, který předloží kmenovému zařízení, příslušnému orgánu péče o děti a osobám odpovědným za výchovu. Za střednědobý pobyt se považuje pobyt v rozpětí tři až šest měsíců. Krátkodobý pobyt je ukončen zpracováním doporučení do jednoho měsíce od přijetí dívky. 3) CHARAKTERISTIKA PŘIJÍMANÝCH DÍVEK Do zařízení jsou přijímány dívky ve věku 15 18, resp. 19 let s nařízenou ústavní výchovou po ukončení povinné školní docházky. Pro přijetí dívek je rozhodující priorita poškození dle následujících kritérií: dívky s psychickými poruchami, které nevyžadují dlouhodobou péči specializovaných zdravotnických zařízení (PL) dívky se zdravotními problémy vyžadujícími zvýšenou péči dívky vyžadující zvýšený individuální přístup, indikované pro menší kolektiv, vyžadující posílení sociálního statutu dívky s problémy v oblasti experimentování s návykovými látkami motivované pro abstinenci popř. s prognózou nástupu léčby. vnitřní dynamika 4) PROSTUPNOST ÚSTAVU Dívky jsou po přijetí do ústavu zařazovány do výchovných skupin podle předpokládané délky pobytu a míry adjustace. Dívky, u nichž na základě dostupných informací lze předpokládat dlouhodobý pobyt jsou zařazovány přímo do 3. a 4. skupiny dle jednotlivých charakteristik skupin. Dívky, které jsou do ústavu přijímány na časově omezený pobyt jsou zařazovány do 1. a 2. skupiny minimálně na dobu jednoho měsíce. Po této době rozhoduje porada vých. úseku o dalším umístění dívky. Dívka s předpokládaným střednědobým pobytem, která vyžaduje zvýšený ind. přístup je zařazována do 3. skupiny, dívka se střednědobým pobytem indikovaná pro skupinovou práci je zařazována do 4. skupiny. Prostupnost mezi 1. a 2. skupinou je dána možností vzájemné interakce dívek, prostupnost mezi 3. a 4. skupinou předpokládá míru adjustace. vnější dynamika Vnější prostupnost ústavu je dána plněním kontraktu, který je nabídnut kmenovému zařízení. K hodnocení míry úspěšnosti plnění stanovených úkolů slouží Škálový dotazník chování T-184. Dotazník zpracovávají měsíčně příslušní vychovatelé výchovných skupin u všech dívek v zařízení ve spolupráci s psychologem zařízení a etopedem. Výsledky jsou schvalovány poradou vých. úseku, jsou zakládány do spisové dokumentace dívek vedené vých. úsekem a slouží k upřesnění postupů a metod práce. Dívka, která nevyžaduje další péči VÚ odchází zpět do svého původního zařízení. Strana 21 (celkem 34)

22 hodnocení 5) ZÁKLADNÍ VÝCHOVNÉ PRINCIPY V zařízení je používán bodový systém hodnocení. Hodnocení se provádí průběžně každý den na večerním kruhu, sumárně týdně v rámci skupinového sezení. Dívka se k hodnocení vyjadřuje, má právo na informace o svém hodnocení, je seznámena s obdrženými výhodami a sama navrhuje v případě obdržených vycházek, popř. dovolenek jejich čerpání. Měsíčně je dívka hodnocena za účasti svého učitele, pokud navštěvuje školu při zařízení. Pro průběžnou orientaci projevů dívky jsou založeny individuální léčebné deníky, kam se zapisují veškeré projevy dívky vč. stručného hodnocení a získaného bodového hodnocení. Pro stanovení metod a postupů výchovné práce zpracovávají vychovatelé vých. skupin ind. plány převýchovy (slouží pro stanovení a upřesnění kontraktu s kmenovým zařízením dívky), které měsíčně vyhodnocují. Součástí hodnocení je škálový dotazník. 6) VÝCHOVNÁ ČINNOST Základním principem výchovné práce v zařízení je individuální práce s dívkou realizovaná v rámci skupiny skupinovým vychovatelem, dále psychologem, etopedem, příp. externími odborníky. Ind. práce se řídí ind. plánem převýchovy. Tento individuální plán má 3 fáze: 1. fáze adaptační - orientace a adaptace dívky v novém prostředí. Prvním krokem bude diagnostický nebo vstupní rozhovor zaměřený na informace o pobytu, na emoce, zvládání maladaptačních projevů a na tvorbu krátkodobého kontraktu. Poté následuje specifický adaptační program, limitovaný časově i normativně. Tato fáze bude zaměřena na otevřenou komunikaci a hledání. 2. fáze vytváření individuálního programu rozvoje osobnosti - stanovení cílů, strategie, intervence, diagnostické hypotézy. Tento program bude specificky zaměřen na individuální potřeby dívky. Je nutné počítat s vývojem postojů dívky jak vůči instituci, tak i vůči skupině dívek. V této fázi se proto bude jednat o vnější přijetí a následné potvrzení rozhodnutí dívky což se projeví v jejím vlastním konání. 3. fáze výstupní příprava na návrat do kmenového zařízení. V této fázi půjde o zvnitřnění norem a podporu nezávislosti dívky. Konečným cílem je sociální rehabilitace. Výchovné skupiny pracují samostatně. Pro zvýšení skupinové koheze si vytvářejí vlastní rituály. Práce skupiny se řídí týdenním plánem skupiny, zpracovávaným ve spolupráci s dívkami při týdenním hodnocení. Využívána je vlastní posilovna, pronájem tělocvičny v sousedním gymnasiu a počítačová klubovna s internetovým připojením. K dispozici je sportovní areál v sousedství zařízení, sportovní a kulturní zařízení ve městě. Dívkám jsou přístupné zájmové aktivity Domu dětí a mládeže, základní umělecké školy apod. Poloha zařízení na okraji centrální zástavby a v sousedství městského parku umožňuje relativně otevřenou činnost. Četná rekreační zařízení regionu umožňují pobytové aktivity sloužící k zvýšení koheze skupin. V zařízení pracuje psycholog a etoped, který provádí ind. vyšetření a terapii dívek, superviduje práci výchovných skupin a spolupracuje s vychovateli při stanovování vhodných výchovných postupů. Lékařská peče standardní je zajištěna praktickými pediatry ve městě. Odborná a akutní péče lékaři nemocnice s poliklinikou ve městě. Zdravotnickou péči zajišťuje zdravotní sestra. Strana 22 (celkem 34)

školní rok 2012-2013 Strana 1 (celkem 26)

školní rok 2012-2013 Strana 1 (celkem 26) Výroční zpráva školní rok 2012-2013 Strana 1 (celkem 26) Město Jindřichův Hradec leží v jihovýchodních Čechách přesně na patnáctém poledníku, který protíná farní kostel Nanebevzetí Panny Marie s přilehlou

Více

školní rok 2010-2011 Strana 1 (celkem 40)

školní rok 2010-2011 Strana 1 (celkem 40) Výroční zpráva školní rok 2010-2011 Strana 1 (celkem 40) Město Jindřichův Hradec leží v jihovýchodních Čechách přesně na patnáctém poledníku, který protíná farní kostel Nanebevzetí Panny Marie s přilehlou

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY , Neprobylice 18, Třebíz 273 75 (dříve Dr. Streda College, střední škola, Kvílice 38, Třebíz 273 75) VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY 2013 2014 Zpracovala Mgr. Jarmila Hejtmánková, ředitelka školy dne 24.

Více

Pracovní náplň školního psychologa

Pracovní náplň školního psychologa Pracovní náplň školního psychologa pedagogicko-psychologické poradenství ve škole spolupráci členů školního poradenského pracoviště a jeho komunikaci s vedením školy spolupráci členů školního poradenského

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce SOŠ Velvary s.r.o. Školní 268 273 24 Velvary Plán práce výchovného poradce Školní rok 2010/2011 výchovný poradce: Mgr. Hana Hronková Výchovný poradce zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole,

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální zpracovaný podle RVP pro obor vzdělávání žáků se středně těžkým mentálním postižením Dětský domov a Základní škola Vizovice Masarykovo

Více

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Vlasatice Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod MŠMT změnilo v souladu s 4 odst. 4 zákona č.561/2004 Sb. (školský zákon) Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání s účinností

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Základní škola Nové Město na Moravě, Malá 54 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Školní rok 6/7 Nové Město na Moravě,..7 Zpracoval: Mgr. Bohuslav Žilka ředitel školy ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Plný název školy:

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO DOMOV MLÁDEŽE KONZERVATOŘ, ČESKÉ BUDĚJOVICE, Kanovnická 22, České Budějovice

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO DOMOV MLÁDEŽE KONZERVATOŘ, ČESKÉ BUDĚJOVICE, Kanovnická 22, České Budějovice 2016 ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO DOMOV MLÁDEŽE KONZERVATOŘ, ČESKÉ BUDĚJOVICE, Kanovnická 22, 370 61 České Budějovice 0 1.9.2016 1. PŘIJÍMÁNÍ A UKONČOVÁNÍ UBYTOVÁNÍ NA DM Ubytování v domově mládeže se

Více

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 1. Spolupráce VP s vedením školy - shromažďování údajů o uchazečích s SPU - informační materiály a přihlášky na VŠ - dny otevřených dveří spolupráce

Více

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2014/2015

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2014/2015 PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2014/2015 Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, 357 35 Chodov Poradenské služby ve škole odrážejí specifika školy i regionu. Jsou koordinovány se

Více

V N I TŘNÍ ŘÁD O D L O UČENÉHO P R A C O V I Š TĚ

V N I TŘNÍ ŘÁD O D L O UČENÉHO P R A C O V I Š TĚ DĚTSKÝ DIAGNOSTICKÝ ÚSTAV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ŠKOLNÍ JÍDELNA BOHUMÍN, ODLOUČENÉ PRACOVIŠTĚ HÁJKOVA 8, OSTRAVA - PŘÍVOZ V N I TŘNÍ ŘÁD O D L O UČENÉHO P R A C O V I Š TĚ platný od 1.1.2010 Obsah: 1 CHARAKTERISTIKA

Více

DĚTSKÝ DOMOV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ŠKOLNÍ JÍDELNA

DĚTSKÝ DOMOV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ŠKOLNÍ JÍDELNA DĚTSKÝ DOMOV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ŠKOLNÍ JÍDELNA Sídliště Míru 40, HORNÍ PLANÁ 382 26, IČO 60084413 PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE Školní rok 2016/2017 č. j. 787/2016 Práce výchovného poradce se řídí: Příloha

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 Část I. Základní údaje o škole Název školy: Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Služovice, okres Opava Služovice 134, 747 28 Štěpánkovice IČ

Více

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2015/2016. Gymnázium T. G. Masaryka Litvínov Studentská 640, 436 67 Litvínov

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2015/2016. Gymnázium T. G. Masaryka Litvínov Studentská 640, 436 67 Litvínov PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2015/2016 Gymnázium T. G. Masaryka Litvínov Studentská 640, 436 67 Litvínov Poradenské služby ve škole odrážejí specifika školy i regionu. Jsou koordinovány se

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ tel.: 515322442-3, IČ: 70995087, e-mail: zsivancicka@zsivancicka.cz PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ Školní rok 2018/2019-1 - tel.: 515322442-3, IČ: 70995087, e-mail: zsivancicka@zsivancicka.cz 1. Základní

Více

Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb

Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb Pedagogicko-psychologická poradna 5 odstavce 3 bod c,d,e c) poskytuje poradenské služby žákům se zvýšeným rizikem školní neúspěšnosti nebo

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 1. Výchovně vzdělávací oblast: 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Vedoucí školního poradenského pracoviště: Mgr. Jana Uhrová speciální pedagog Členové školního poradenského pracoviště: Mgr. Michal Bešta

Více

Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zdravotně znevýhodněné Kamenomlýnská 2, Brno

Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zdravotně znevýhodněné Kamenomlýnská 2, Brno Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zdravotně znevýhodněné Kamenomlýnská 2, 603 00 Brno Právní forma: Příspěvková organizace Zřizovatel: MŠMT ČR, Karmelitská 529/5, 118 00 Praha 1 IZO: 600

Více

6. základní škola Cheb, Obětí nacismu 16

6. základní škola Cheb, Obětí nacismu 16 6. základní škola Cheb, Obětí nacismu 16 VÝROČNÍ ZPRÁVA Pedagogická rada projednala dne: 27. 09. 2012 Školská rada projednala dne: 11. 10. 2012 Mgr. Pavel Tomáš ředitel školy Charakteristika školy 6. základní

Více

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2008/2009

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková

Více

2 Charakteristika školy

2 Charakteristika školy 2 Charakteristika školy 2.1 Velikost školy Škola Klvaňovo gymnázium a střední zdravotnická škola vznikla 1. 1. 2012 sloučením Klvaňova gymnázia se Střední odbornou školou zdravotnickou a sociální, Kyjov

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 1. Výchovně vzdělávací oblast : 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2007/2008

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2007/2008 Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2007/2008 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Obsah 1. Charakteristika zařízení... 2 2. Stanovení cílů minimální prevence... 2 2.1. Vytyčení cílů... 2 2.2 Cíle primární prevence... 3 3 Aktivity MPP pro jednotlivé cílové

Více

Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí Středisko výchovné péče Velké Meziříčí

Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí Středisko výchovné péče Velké Meziříčí Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí, K Rakůvkám 1, 594 01 tel., fax.: 566 523 132, e-mail: velmez@vuvm.cz Středisko výchovné péče Velké Meziříčí Náměstí

Více

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014. Sídliště U Vodojemu 1261, Kyjov příspěvková organizace města Kyjova

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014. Sídliště U Vodojemu 1261, Kyjov příspěvková organizace města Kyjova 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy adresa školy Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014 právní forma IČO 48847747 IZO 04884774 identifikátor školy 600115607 vedení školy ZŠ a MŠ

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 A) Základní údaje o škole Název: Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Sídlo: Moravské Bránice

Více

Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019

Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019 Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019 1. Metodická a koordinační činnost získávat odborné informace z oblasti

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ Základní škola Náměšť nad Oslavou, Husova 579, 675 71 Náměšť nad Oslavou PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ 1. Školní poradenské pracoviště 2. Hlavní úkoly pro jednotlivé oblasti činnosti ŠPP

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce Plán práce výchovného poradce Školní rok 2018/2019 Výchovný poradce Ing. Jitka Vaňková Preventista RJ Mgr. Miroslav Beránek Skartační znak S 10 Schválil Plán práce výchovného poradce vychází ze zákona

Více

R o z h o d n u t í č í s. 16/2007 ředitele VOŠ, SŠ, COP. O vydání provozního řádu domova mládeže VOŠ, SŠ, COP, Sezimovo Ústí

R o z h o d n u t í č í s. 16/2007 ředitele VOŠ, SŠ, COP. O vydání provozního řádu domova mládeže VOŠ, SŠ, COP, Sezimovo Ústí VOŠ, SŠ, COP Budějovická 421 Sezimovo Ústí R o z h o d n u t í č í s. 16/2007 ředitele VOŠ, SŠ, COP O vydání provozního řádu domova mládeže VOŠ, SŠ, COP, Sezimovo Ústí V návaznosti na platné zákonné normy,

Více

PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU

PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU OBSAH 1. Identifikační údaje 2. Charakteristika zařízení 3. Materiální podmínky 4. Personální podmínky 5. Ekonomické podmínky 6. Cíle vzdělávání 7. Formy a metody

Více

Zák adní škola Nové Město na Moravě, Malá 154

Zák adní škola Nové Město na Moravě, Malá 154 Základn Zák adní škola Nové Město na Moravě, Malá 54 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Školní rok 7/8 Nové Město na Moravě, 98 Zpracoval: Mgr Bohuslav Žilka ředitel školy ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Plný název

Více

Školní poradenské pracoviště

Školní poradenské pracoviště Školní poradenské pracoviště Od listopadu 2011 pracoval ve škole poradenský tým ve složení výchovný poradce, metodik prevence a školní psycholog. Fungovala také velmi úzká spolupráce s učiteli, zákonnými

Více

Plán práce výchovného poradce Základní a mateřská škola Staré Město

Plán práce výchovného poradce Základní a mateřská škola Staré Město Plán práce výchovného poradce 2018 2019 Základní a mateřská škola Staré Město I. Úkoly vyplývající z vyhlášky 72/2005 o poskytování poradenských služeb na školách Systematické a dlouhodobé sledování a

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNIHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

PLÁN PRÁCE ŠKOLNIHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 PLÁN PRÁCE ŠKOLNIHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Školní poradenské pracoviště (dále jen ŠPP) poskytuje poradenské a konzultační služby žákům, jejich zákonným zástupcům a pedagogům. K

Více

Základní škola Ledeč nad Sázavou, Habrecká 378 Výroční zpráva za školní rok 2009-2010

Základní škola Ledeč nad Sázavou, Habrecká 378 Výroční zpráva za školní rok 2009-2010 Čj: ZŠLeH 123/2010 Základní škola Ledeč nad Sázavou, Habrecká 378 Výroční zpráva za školní rok 2009-2010 Základní škola Ledeč nad Sázavou, Habrecká 378 Výroční zpráva za školní rok 2009-2010 1. Základní

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM. pro školní rok 2017/2018. (pracoviště Velké Meziříčí)

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM. pro školní rok 2017/2018. (pracoviště Velké Meziříčí) VÝCHOVNÝ ÚSTAV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA, STŘEDNÍ ŠKOLA A STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE Velké Meziříčí, K Rakůvkám 1 tel./fax 566 523 132 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM pro školní rok 2017/2018 (pracoviště Velké Meziříčí)

Více

Metodická, poradenská, informační činnost výchovné poradkyně Plán práce výchovného poradce 2015/2016

Metodická, poradenská, informační činnost výchovné poradkyně Plán práce výchovného poradce 2015/2016 Metodická, poradenská, informační činnost výchovné poradkyně Plán práce výchovného poradce 2015/2016 Vychovávat dítě znamená učit je, jak se obejde bez nás. (Ernest Leskoué) 1. Metodická a koordinační

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 ÚVOD 1. Základní údaje o organizaci 1.1. Organizace 1.2. Zřizovatel 1.3. Součástí školy 1.4. Školská rada 2. Přehled pracovníků školy 2.1. Údaje

Více

Výuka může probíhat ve dvou tělocvičnách, v zimní zahradě, na hřištích v blízkosti školy, v bazénu, příležitostně i v přírodě.

Výuka může probíhat ve dvou tělocvičnách, v zimní zahradě, na hřištích v blízkosti školy, v bazénu, příležitostně i v přírodě. 7.8 ČLOVĚK A ZDRAVÍ 7.8.1 Tělesná výchova (TV) Charakteristika předmětu 1. stupně Vyučovací předmět má časovou dotaci v 1.,4. a 5. ročníku 2 hodiny týdně, ve 2. a 3. ročníku bylo použito po 0,5 disponibilní

Více

Obecným obsahem poradenských služeb je tedy činnost přispívající

Obecným obsahem poradenských služeb je tedy činnost přispívající A. Koncepce činnosti, aktivity, orientace B.1. Základní charakteristika zařízení Pedagogicko-psychologická poradna (PPP) zajišťuje spektrum psychologických a speciálně pedagogických služeb, které jsou

Více

Mgr. Jana Matochová Ph.D., školní psycholog

Mgr. Jana Matochová Ph.D., školní psycholog Mgr. Jana Matochová Ph.D., školní psycholog 1 STŘE DNÍ Š KO LA PRO F. ZDEŇKA MATĚ J ČKA O STRAVA - PO RUBA, 17. LISTO PADU 1123, PŘÍS PĚVKO VÁ O RG ANIZACE Škola je komplexem plně bezbariérových objektů

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2017/2018 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

Předškolní a mimoškolní pedagogika zkrácené studium ve večerní formě 75 31 M/01

Předškolní a mimoškolní pedagogika zkrácené studium ve večerní formě 75 31 M/01 Předškolní a mimoškolní pedagogika zkrácené studium ve večerní formě 75 31 M/01 délka a forma vzdělávání zkrácené studium 2 roky ve večerní formě pro absolventy oborů vzdělání ukončených maturitní zkouškou

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Vedoucí školního poradenského pracoviště: Mgr. Jiřina Poláčková výchovný poradce Členové školního poradenského pracoviště: Mgr. Eva Fajtová

Více

Výroční zpráva 2009/2010

Výroční zpráva 2009/2010 Výroční zpráva 2009/2010 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, příspěvková organizace adresa školy Stará Rudná 121, 793 35 právní forma příspěvková

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Konzultační hodiny: V případě potřeby po telefonické domluvě. ZÁŘÍ - vypracování plánu výchovné poradkyně - stanovení konzultačních hodin - vypracování

Více

Soukromá základní škola a mateřská škola Svět. Výroční zpráva o činnosti školy. Soukromá základní škola a mateřská škola Svět

Soukromá základní škola a mateřská škola Svět. Výroční zpráva o činnosti školy. Soukromá základní škola a mateřská škola Svět Soukromá základní škola a mateřská škola Svět Výroční zpráva o činnosti školy Soukromá základní škola a mateřská škola Svět ve školním roce 2017/2018 1 Obsah 1. Základní údaje o škole... 3 2. Přehled oborů

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2016/2017 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

školní rok Strana 1 (celkem 58)

školní rok Strana 1 (celkem 58) Výroční zpráva školní rok 2015-2016 Strana 1 (celkem 58) KDE NÁS NAJDETE... 5 HISTORIE ÚSTAVU... 6 A) ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 7 Název zařízení, adresa, kontakty.... 7 Údaje o vedení zařízení... 7 Součásti zařízení...

Více

Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Křtiny

Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Křtiny Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Křtiny Od 3. 2. 2014 je v naší škole zřízeno školní poradenské pracoviště, které slouží k poskytování poradenských služeb pro žáky, jejich zákonné zástupce

Více

9 BĚCHOVICEB ROK 2002/2003. Zpráva je vypracována na základě 17 g Zákona 564/90 Sb. Ve znění pozdějších předpisů a obsahuje listů.

9 BĚCHOVICEB ROK 2002/2003. Zpráva je vypracována na základě 17 g Zákona 564/90 Sb. Ve znění pozdějších předpisů a obsahuje listů. ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA BĚCHOVICE Mýtní 73 190 11 Praha Běchovice tel/fax: 281 931 207 (kancelář), 281 930 346 (ředitelna) VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ PRAHAP 9 BĚCHOVICEB ZA ŠKOLNÍ ROK ROK 2002/2003 Zpráva je vypracována

Více

VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ S PORUCHOU AUTISTICKÉHO SPEKTRA NA STŘEDNÍ ŠKOLE MGR. KATEŘINA TEUEROVÁ, ŠKOLNÍ SPECIÁLNÍ PEDAGOG

VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ S PORUCHOU AUTISTICKÉHO SPEKTRA NA STŘEDNÍ ŠKOLE MGR. KATEŘINA TEUEROVÁ, ŠKOLNÍ SPECIÁLNÍ PEDAGOG VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ S PORUCHOU AUTISTICKÉHO SPEKTRA NA STŘEDNÍ ŠKOLE MGR. KATEŘINA TEUEROVÁ, ŠKOLNÍ SPECIÁLNÍ PEDAGOG ŠKOLA JE KOMPLEXEM PLNĚ BEZBARIÉROVÝCH OBJEKTŮ A ZAŘÍZENÍ S VYBAVENÍM PRO TEORETICKÉ VZDĚLÁVÁNÍ,

Více

Organizační řád školy

Organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková organizace Organizační řád školy Tento organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola, Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková

Více

Sdružení hasičů Čech Moravy a Slezska vydává. Směrnici sportovních oddílů SH ČMS

Sdružení hasičů Čech Moravy a Slezska vydává. Směrnici sportovních oddílů SH ČMS Sdružení hasičů Čech Moravy a Slezska vydává Směrnici sportovních oddílů SH ČMS Článek 1 Předmět Tato Směrnice vymezuje postavení sportu ve Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska jako veřejně prospěšné

Více

č.j. ZSPLOV 75/2017 Provozní řád školy kapacita se neuvádí

č.j. ZSPLOV 75/2017 Provozní řád školy kapacita se neuvádí I. Údaje o škole Základní škola a mateřská škola Jihlava, Nad Plovárnou 5, příspěvková organizace č.j. ZSPLOV 75/2017 Provozní řád školy Provozní řád školy vydává ředitel školy dle ustanovení zákona č.258/2000

Více

Předškolní vzdělávání

Předškolní vzdělávání Mateřská škola a základní škola speciální Diakonie ČCE Praha 5 Vlachova 1502, 155 00 Praha 5 identifikátor právnické osoby : 600 021 033 IČ : 71197613 Zřizovatel : Diakonie Českobratrské církve evangelické

Více

Výroční zpráva za školní rok 2008/2009

Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a mateřská škola Jindřichovice pod Smrkem, příspěvková organizace adresa školy Jindřichovice pod Smrkem

Více

5. Hodnocení žáků a autoevaluace školy

5. Hodnocení žáků a autoevaluace školy Ukázka je převzata z pracovní verze ŠVP ZŠ pro sluchově postižené, Praha, Holečkova ul. 5. Hodnocení žáků a autoevaluace školy 5. 2. Evaluační činnosti Evaluační (sebehodnotící, autoevaluační) činnosti

Více

Základní škola a Mateřská škola Křižánky, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2012/2013

Základní škola a Mateřská škola Křižánky, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2012/2013 Základní škola a Mateřská škola Křižánky, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2012/2013 1 Obsah 1.Základní údaje o škole 1.1. Základní škola 1.2. Zřizovatel 1.3. Součásti školy 1. 3. 1

Více

Statut školního poradenského pracoviště

Statut školního poradenského pracoviště Základní škola Hustopeče Nádražní 4, příspěvková organizace, okres Břeclav Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod Na základě vyhlášky č.197/2016 zřizuje ZŠ Hustopeče, Nádraží 4, okres Břeclav,

Více

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY 5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY Cíle a obsah základního vzdělání budou na naší škole naplňovány v těchto vzdělávacích oblastech. Každá oblast zahrnuje příslušné vzdělávací obory, v kterých

Více

Výroční zpráva za školní rok

Výroční zpráva za školní rok Výroční zpráva za školní rok 2015-201 Zpracovala Mgr. Iva Burdová, MBA 31. 8.201 Projednáno se zřizovatelem 31. 8. 201 Projednáno pedagogickou radou 30. 11. 201 Obsah Výroční zpráva... 3 Charakteristika

Více

Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje

Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje Sportovní gymnázium Plzeň otevírá pro školní rok 2015/2016 čtyřleté studium oboru vzdělání 79-41-K/41 GYMNÁZIUM (VŠECHNY DRUHY SPORTU), třída B 79-41-K/81

Více

ROČNÍ PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2009/2010

ROČNÍ PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2009/2010 Střední škola nábytkářská a obchodní Bystřice pod Hostýnem ROČNÍ PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2009/2010 Skupina výchovných poradců školy a okruhy jejich činností: Ing. Aleš Zapletal (současně

Více

Organizační řád školy

Organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková organizace Organizační řád školy Tento organizační řád školy Gymnázium a Střední odborná škola, Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková

Více

Základní škola Jihlava, Nad Plovárnou 5. Provozní řád školy

Základní škola Jihlava, Nad Plovárnou 5. Provozní řád školy Základní škola Jihlava, Nad Plovárnou 5 Provozní řád školy č.j. ZSPLOV 87/2014 Provozní řád školy vydává ředitel školy dle ustanovení zákona č.258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví, ve znění pozdějších

Více

školní rok 2014-2015 Strana 1 (celkem 40)

školní rok 2014-2015 Strana 1 (celkem 40) Výroční zpráva školní rok 2014-2015 Strana 1 (celkem 40) Město Jindřichův Hradec leží v jihovýchodních Čechách přesně na patnáctém poledníku, který protíná farní kostel Nanebevzetí Panny Marie s přilehlou

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2018/2019. SRPEN - vypracovat plán výchovného poradce

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2018/2019. SRPEN - vypracovat plán výchovného poradce Soukromá obchodní akademie, spol. s r. o. Svatováclavská 1404, 438 01 Žatec tel.: 415 726 003, fax: 415 726 003, www.soazatec.cz, e-mail: soa@soazatec.cz PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2018/2019 SRPEN

Více

V l a s t n í p r o g r a m

V l a s t n í p r o g r a m S T Ř E D N Í Š K O L A T E C H N I C K Ý C H O B O R Ů Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Lidická 1a/600, 736 01 Havířov-Šumbark V l a s t n í p r o g r a m 1. Koordinace preventivních

Více

školní rok 2013-2014 Strana 1 (celkem 45)

školní rok 2013-2014 Strana 1 (celkem 45) Výroční zpráva školní rok 2013-2014 Strana 1 (celkem 45) Město Jindřichův Hradec leží v jihovýchodních Čechách přesně na patnáctém poledníku, který protíná farní kostel Nanebevzetí Panny Marie s přilehlou

Více

Plán výchovného poradce pro školní rok 2017/2018

Plán výchovného poradce pro školní rok 2017/2018 Základní škola, Dětský domov, Školní družina a Školní jídelna, Vrbno p.pradědem. Nám.Sv.Michala 17, příspěvková organizace, PSČ: 793 26, tel./fax 554 751 720, fax. ředitel. 554 753 162 IČO:00852619 e-mail

Více

Plán práce školního poradenského pracoviště na školní rok 2016/2017

Plán práce školního poradenského pracoviště na školní rok 2016/2017 Plán práce školního poradenského pracoviště na školní rok 2016/2017 Školní poradenské pracoviště bylo založeno 1.9.2016 na základě potřeb školy a změny legislativy, vyhláška 197/2016 ze dne 16.6.2016.

Více

Plán práce výchovného poradenství pro školní rok 2016/2017

Plán práce výchovného poradenství pro školní rok 2016/2017 Plán práce výchovného poradenství pro školní rok 2016/2017 Září: seznámení s činností výchovného poradenství ve všech třídách školy, souhlas rodičů s poskytování poradenství aktualizace nástěnky výchovného

Více

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y za školní rok 2014/2015 1. Základní údaje o škole Název školy Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 Adresa školy Hradec

Více

Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje

Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje Sportovní gymnázium Plzeň otevírá pro školní rok 2015/2016 obor vzdělání 79-41-K/81 GYMNÁZIUM (VŠECHNY DRUHY SPORTU) osmileté studium, Prima Výhody

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLA PRO ŽIVOT. určený pro praktickou školu jednoletou

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLA PRO ŽIVOT. určený pro praktickou školu jednoletou ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLA PRO ŽIVOT určený pro praktickou školu jednoletou CHARAKTERISTIKA OBORU Charakteristika oboru vzdělání Praktická škola jednoletá umožňuje střední vzdělávání žákům se středně

Více

Soukromá základní škola a mateřská škola Svět. Výroční zpráva o činnosti školy. Soukromá základní škola a mateřská škola Svět

Soukromá základní škola a mateřská škola Svět. Výroční zpráva o činnosti školy. Soukromá základní škola a mateřská škola Svět Soukromá základní škola a mateřská škola Svět Výroční zpráva o činnosti školy Soukromá základní škola a mateřská škola Svět ve školním roce 2015/2016 1 Obsah 1. Základní údaje o škole... 3 2. Přehled oborů

Více

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y za školní rok 2010/2011 1. Základní údaje o škole Název školy Základní škola

Více

Výroční zpráva 2010/2011

Výroční zpráva 2010/2011 Výroční zpráva 2010/2011 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, příspěvková organizace adresa školy Stará Rudná 121, 793 35 právní forma příspěvková

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011 Dětský domov, Jablonné v Podještědí, Zámecká 1, příspěvková organizace a Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc - Hvězdička Telefon/Fax: 487 762 626, 487 762 451, e mail: vf.24@tiscali.cz ZPRÁVA

Více

SOU Valašské Klobouky MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM (MPP) 2012 2013. Metodik prevence sociálně patologických jevů

SOU Valašské Klobouky MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM (MPP) 2012 2013. Metodik prevence sociálně patologických jevů SOU Valašské Klobouky MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM (MPP) 2012 2013 Metodik prevence sociálně patologických jevů Roční plán práce zabezpečuje Mgr. Pavel Hrabina Konzultační hodiny pro žáky a rodiče: kdykoliv

Více

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y za školní rok 2016/2017 1. Základní údaje o škole Název školy Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 Adresa školy Hradec

Více

Výroční zpráva 2010/2011 Vyhláška15/2005 Sb., 7

Výroční zpráva 2010/2011 Vyhláška15/2005 Sb., 7 Výroční zpráva 2010/2011 Vyhláška15/2005 Sb., 7 údaje o škole Mateřská škola U Roháčových kasáren 14/1215, Praha 10, příspěvková organizace telefon: 267311073, 267310191 fax 267310190 web. www.rohacovky.cz

Více

Roční plán mateřské školy na školní rok 2011/2012

Roční plán mateřské školy na školní rok 2011/2012 - 1 - Základní škola a mateřská škola, Ostrava- Hrabůvka, Mitušova 8, příspěvková organizace Roční plán mateřské školy na školní rok 2011/2012 Obsah: I. Hlavní cíl výchovné činnosti pro šk.r.2011/ 2012

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: / Oblastní pracoviště č. 13 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: / Oblastní pracoviště č. 13 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 132 423/99-11055 Oblastní pracoviště č. 13 Signatura: am4as102 Okresní pracoviště Přerov INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Mateřská škola V Zahradách 274, 753 66 Hustopeče

Více

Dlouhodobý plán výchovného poradenství

Dlouhodobý plán výchovného poradenství Základní škola, Zruč nad Sázavou, Okružní 643 Dlouhodobý plán výchovného poradenství Zpracovala: Mgr. Zdeňka Kunčická, výchovná poradkyně Schválila: Mgr. Jana Marečková, ředitelka školy Ve Zruči nad Sázavou

Více

, IČO : IPZ

, IČO : IPZ Výroční zpráva školní rok 2015 2016 Mateřská škola a školní jídelna Chotětov Mírová 2 294 28 Chotětov tel. 326 395 395, 326 351 120 IČO : 70993718 IPZ : 600 048 594 Zpracovala : Bc. Markéta Vosyková, DiS.,

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. K-klub středisko volného času, Jičín, Valdštejnovo nám. 99. Adresa: Valdštejnovo nám. 99, Jičín

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. K-klub středisko volného času, Jičín, Valdštejnovo nám. 99. Adresa: Valdštejnovo nám. 99, Jičín Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA K-klub středisko volného času, Jičín, Valdštejnovo nám. 99 Adresa: Valdštejnovo nám. 99, 506 01 Jičín Identifikátor školského zařízení:

Více

Charakteristika předmětu TĚLESNÁ VÝCHOVA

Charakteristika předmětu TĚLESNÁ VÝCHOVA Charakteristika předmětu TĚLESNÁ VÝCHOVA Obsahové, časové a organizační vymezení předmětu Předmět TĚLESNÁ VÝCHOVA je součástí vědního oboru kinantropologie a zabývá se pohybovým učením, vyučováním a výchovou.

Více

Roční zpráva 2007 Diagnostický ústav a Středisko výchovné péče Praha 4, Na Dlouhé mezi 19

Roční zpráva 2007 Diagnostický ústav a Středisko výchovné péče Praha 4, Na Dlouhé mezi 19 Roční zpráva 2007 Diagnostický ústav a Středisko výchovné péče Praha 4, Na Dlouhé mezi 19 1. Textová část. Diagnostický ústav a Středisko výchovné péče Praha 4, Na Dlouhé mezi 19 byl zřízen MŠMT zřizovací

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-03008/08-06

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-03008/08-06 Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-03008/08-06 Výchovný ústav, dětský domov se školou, středisko výchovné péče, základní škola, střední škola a školní

Více

Výroční zpráva Základní škola a mateřská škola Brno, Blanenská 1 v období školního roku Č.j.: ZŠJeh/171/2014

Výroční zpráva Základní škola a mateřská škola Brno, Blanenská 1 v období školního roku Č.j.: ZŠJeh/171/2014 Výroční zpráva Základní škola a mateřská škola Brno, Blanenská 1 v období školního roku 2013 2014 Č.j.: ZŠJeh/171/2014 Schváleno školskou radou dne 25.8.2014 1 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název

Více

Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Na Sadech 308, Třeboň. Školní program (strategie) pedagogicko-psychologického poradenství

Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Na Sadech 308, Třeboň. Školní program (strategie) pedagogicko-psychologického poradenství Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Na Sadech 308, 379 26 Třeboň Školní program (strategie) pedagogicko-psychologického poradenství Školní rok 2015/2016 identifikátor zařízení: 600 008 291 IZO součásti: 000

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ 1 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA Vedoucí školního poradenského pracoviště: Členové školního poradenského pracoviště: 2 HLAVNÍ CÍLE: výchovný poradce

Více

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Základní škola a Mateřská škola, Trstěnice, okres Znojmo příspěvková organizace Trstěnice 200, 671 71 Hostěradice, tel. - 515/339179, 607 811 321, IČO - 70997969 e-mail zs.trstenice@zn.orgman.cz Školní

Více