Das Dachshundspiel 2011 Karlsbad und Umgebung. Zadání + Řešení

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Das Dachshundspiel 2011 Karlsbad und Umgebung. Zadání + Řešení"

Transkript

1 Zadání + Řešení

2 Zadání stanoviště 1:

3 Nápověda stanoviště 1: Vrtulník víří prach a rozděluje prostor.

4 Řešení stanoviště 1: HVEZDARNA Morseovka, kdy vozidlo jedouci doleva je čárka a doprava tečka. Vrtulník je oddělovač písmen.

5 Zadání stanoviště 2: Pozor, toto není zadání šifry, pouze informace: V okolí hvězdárny se v bermudském trojúhelníku nachází jeden ze základních symbolů Karlových Varů.

6 Nápověda stanoviště 2: starej německej prasák chce mít přehled

7 Řešení stanoviště 2: Goethova rozhledna V prostoru vchodu do hvězdárny se nachází oplocený prostor ve tvaru trojúhelníku. Uvnitř za okýnkem stály 2 lahve Mattoni, v jedné byla fotka Goetheho, ve druhé model Eiffelovky. Některé týmy neviděly do lahví a paradoxně řešení přesto našli a to údajně pomocí rozcestníku či nástěnky, kde byl symbol lva (Karlových Varů) a dalekohledu? Ha ha ha... Nicméně kdo se podíval do mapy a použil nápovědu, vyluštil i bez řešení.

8 Zadání stanoviště 3: Jan I. vyrazili s Karlem IV. na lov brzy ráno, asi dvě minuty po šesté. Jejich ženy, Fúrie II. a Hyzda toho času II. si to namířili do města na nákupy, shodou okolností také dvě minuty po šesté. Dvě a dvě sekundy váhal Karel s Janem, než vytáhli kulovnice a skolili jednoho jelena a jednoho kamzíka, který se už chystal skočit za jezevcem. Dvě dámy mezitím zavítaly do hospůdky Černá Plzeň, toho času II. cenové skupiny, kde si Hyzda objednala smažák v trojobalu a jedno pivo. 4minuty, snad 5 trvalo, než se Karel vzpamatoval a uvědomil si, že mu stříkla do ksichtu voda o teplotě 56 stupňů :-) Mezitím manželky po pěti čárkách na lístku zpozorovaly, jak číšník připisuje šestou... šestou zvolala Hilda ty kurvo číšná, dyť máme jenom 5 piv, nás bohaté neokrádej! Čtyři minuty po druhé hodině, Karel pětkrát zvolal: Hurá, pramen, to mám zas jednou štěstí!! V pět hodin jedna minuta se ženy líně povalovaly po stole, zmoženy 6 pivky a dvěma Becherovkami. Sedmero lokajů druhý den přispěchalo a naplnilo osm kádí, které se pak převezly na jednom povozu do hradu. Osm dní Karel stravil naložen v kádi a ani jednkrát z ní za tu dobu nevylezl, díky léčivým účinkům těchto pramenů omládl o devět let a jeho druhá koule opět nabila účinnosti. Stejný čas tedy sedm nocí strávily královny v Černé plzni, kde vypily 586 piv. Osmý den vyrazily k domovu, 6x si Fúrie cestou rozbila hubu a 9x nalomila stydkou kost a v pět padla do královské lóže. Karel zbohatl, nechal vystavět 10 univerzit, 5 mostů, 11 klášterů a 6 hradů. Stále ho ale nečo svrbělo, nevěděl zda-li je to 11 let starý puchejř anebo 6. věštba Libušina, která říkala, že se ocitne v májském roce 12 mezi pěti nejúspěšnějčími panovníky. Deset let premýšlel, poslední dva roky se neskutečně trápil, 11 se pokusil o sebevraždu až jednou...to je ono!!! plácl se Kája do císařského čela a tak ve 12:02 založil Karlovy Vary!!!

9

10 Nápověda stanoviště 3: odečti vzniklý obrazec

11 Řešení stanoviště 3: XXX (tři kříže) Každá věta obsahuje 4 čísla. To jsou souřadnice 2 bodů, které se zanesou na osu a spojí. Po odečtení vzniklého obrazce od původní fotografie zůstanou 3 x-ka = 3 kříže.

12 Zadání stanoviště 4: viz tyto rozstříhané kartičky:

13 Nápověda stanoviště 4: Písmenka jsou charašó. Seřaď a přemýšlej.

14 Řešení stanoviště 4: Pramen Svoboda Plody byly následovně: asparágus, avokádo, špenát, papája,mango,granátové jablko, limet(k)a,ananas,banán,datel,šalotka,zázvor, pomelo Kartičky se seřadí vzestupně podle písmenka ruské abecedy (ta je v pomůckách šifraře) a z názvu ovoce/zeleniny se vezme n-té písmeno odpovídající číslu na kartičce. Vyluštil pouze vítězný tým s použitím nápovědy.

15 Zadání stanoviště 5:

16 Nápověda stanoviště 5: Každý z těch, který léčí, se dá vyjádřit i čísly.

17 Řešení stanoviště 5: DIANA VEZ LANOVKOU Pohodová šifra lázeňského střihu. V zadání jsou symboly pramenů. Každý z nich má svou cedulku, např. Ty bylo třeba najít a doplnit čísla (symbol = pořadové č., symbol s teploměrem = teplota) I organizátor je člověk a naší chybou se stalo, že u šestého písmena jsme měli chybně zadání a vycházelo tak písmeno F (místo V). Má tam být -43. Sorry!

18 Zadání stanoviště 6: S 18 O M M Y T 23 P A 3 K 14 O 5 O D 1 E D S H 11 S P O B M C H 19 E 7

19 Nápověda stanoviště 6: Šnečku šnečku vystrč růžky

20 Řešení stanoviště 6: Hospoda loděnice pod chebským mostem (Jdi podle mapy následovně: cesta přátelství, chata přátelství, ruselova cesta, křížkova chata, nerudova stezka, Křížíkova, Krále Jiřího, Davida Bechera, Chebský most) Ignoruj čísla a čti od středu proti směru hodinových ručiček. Poslední zdánlivě lehká šifra, kterou vyluštily pouze 2 týmy s nápovědou.

21 Stanoviště 7: VÍTEJ U LODĚNICE! NAJDI ORGANIZÁTORY.

22 Tady je pár veselých zábavných hravých hádanek, které vás budou bavit po celý den při dlouhých přesunech mezi jednotlivými stanovišti. Za každou správnou odpověď vám bude odečteno 10 minut z celkového času. Odpovědi zapište do tabulky a poté odevzdejte s výsledkovou listinou. Fantazii 3x hurá, hurá, hurá!!! 1. Stojíte před třemi dveřmi: za jedněmi je nové auto, za zbývajícíma dvěma je koza. Máte právo jedny dveře otevřít a získat, co za nimi je. Vy samozřejmě chcete auto. Když si vyberete své dveře, tak ještě než je definitivně otevřete, moderátor (který ví, kde je auto) vždy otevře jedny ze zbývajících dveří a ukáže, že je tam koza. Nyní Vám dá šanci svou volbu změnit. Stojíte tedy před dvěma zavřenýma dveřma. Změníte svou volbu? 2. V autě jede otec a syn (pokrevní). A jak to tak na silnicích chodí, najednou se přihodí strašná nehoda. Oba dva jsou vážně zraneni a sanitky je odvezou do dvou různých nemocnic. Syn je na operačním sále, přijde k němu chirurg a řekne: "Nemůžu ho operovat, je to můj (pokrevní) syn!" Jak je to možné? 3. V šuplíku je 32 červených ponožek a 32 modrých ponožek. Levá a pravá ponožka jsou k nerozeznání. Taháte po tmě ponožky z šuplíku. Kolik jich musíte vyndat, aby jste měli jistotu, že až se na ně podíváte, máte pár? 4. Jedna topinka se smaží deset minut - pět minut z každé strany. Na pánev se vejdou dva chleby vedle sebe. Za jak dlouho nejrychleji osmažíte na jedné pánvi tři topinky? 5. Do hotelu přišli tři lordi. V recepci si řekli za jeden pokoj 10 liber, které každý z gentlemanů zaplatil - dohromady 30 liber. Když měl poslíček odnést pánům zavazadla, přispěchal ředitel hotelu, že měli hosté zaplatit jen 25 liber. Dal tedy poslíčkovi pět liber, ať je lordům vrátí. Poslíček nevěděl, jak rozdělit 5 liber mezi tři osoby, tak dal každému po libře a dvě si nechal. Každý tedy zaplatil 9 liber (deset původně, jednu dostal zpět). 3x9=27. Dvě libry si nechal poslíček. 27+2=29. Kam zmizela jedna libra?

23 1 ANO, 50% pravděpodobnost oproti 33% 2 Chirurg je otec otce syna. Chirurg je transvestita apod :) minut 5 Nikam, libry jsou: na hotelu 25, pánové 3, poslíček 2. Z pohledu toho kdo kolik zaplatil: lordi 27, poslíček jim dluží každému 2/3libry. Pokud by jim to vrátil, pak by zaplatil každý lord 8 a 1/3 libry.

Proč je lepší, je-li poklop na studni kulatý, než aby byl ve tvaru čtverce?

Proč je lepší, je-li poklop na studni kulatý, než aby byl ve tvaru čtverce? 60. Bohyně Vedle sebe seděly tři bohyně Pravda, která vždy mluví pravdu, Lež, která vždy lže a Polopravda, která mluví někdy pravdu a někdy lež. Poutník by rád zjistil, která je která, a tak se ptá: Poutník:

Více

Gymnasté (L) Doutnáky (T)

Gymnasté (L) Doutnáky (T) Sobota 25. 7. 2009 Gymnasté (L) V družstvu gymnastů je 5 mužů. Seřaďte je od nejvyššího k nejnižšímu, když víte, že 1. Zdeněk je menší než Martin, 2. Libor je větší než Vilém, 3. Viktor je menší než Zdeněk,

Více

Přiřaď k páčkám 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 písmena a, b, c, d a urči,

Přiřaď k páčkám 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 písmena a, b, c, d a urči, 21. Na obrázku je robot, který na sobě má 7 páček, osmá schází. Přiřaď k páčkám 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 písmena a, b, c, d a urči, jak má vypadat osmá, chybějící páčka. 32 6. Na obrázku je podivný letící hmyz

Více

Školní kolo soutěže Mladý programátor 2013, kategorie A, B. Úloha č. 1 - Baltík v zoo

Školní kolo soutěže Mladý programátor 2013, kategorie A, B. Úloha č. 1 - Baltík v zoo Úloha č. 1 - Baltík v zoo 30 bodů a) Baltík má rád zvířátka. Šel se na ně podívat do zoologické zahrady. Tvým úkolem je vyčarovat tři stejné prázdné klece (předměty jsou z bank 0 a 2). 10 bodů b) Baltík

Více

Statutární město Karlovy Vary

Statutární město Karlovy Vary Statutární město Karlovy Vary PROGRAM REGENERACE MĚSTSKÉ PAMÁTKOVÉ ZÓNY KARLOVY VARY 2014-2024 ČÁST V. 1 2 I. Historická fotodokumentace města Karlovy Vary 3 Karlovy Vary lázeňské centrum s Kostelním náměstím

Více

Modulární systém dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků JmK. v přírodních vědách a informatice CZ.1.07/1.3.10/

Modulární systém dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků JmK. v přírodních vědách a informatice CZ.1.07/1.3.10/ Modulární systém dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků JmK v přírodních vědách a informatice CZ.1.07/1.3.10/02.0024 Teorie grafů Sbírka cvičení Projekt učitelé Domečkologie Zkuste nakreslit domečky

Více

Školní časopis Základní školy a Mateřské školy Třebívlice

Školní časopis Základní školy a Mateřské školy Třebívlice číslo 1 / ročník XV Změny na naší škole ve školním roce 2012/2013 Od září máme spousty nových změn. Máme nového pana ředitele Mgr. Tomáše Rulfa. Paní učitelka Cupalová už neučí na základní škole, ale pracuje

Více

Habermaaß-hra 4748A /4287N a jeden poklad

Habermaaß-hra 4748A /4287N a jeden poklad CZ Habermaaß-hra 4748A /4287N 1000 a jeden poklad 1000 a jeden poklad Dobrodružná hra na motivy pohádek 1000 a jedné noci pro 2-4 hráče od 5 do 99 let. Obsahuje základní variantu pro mladší hráče. Autor:

Více

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 ŠKOLTÝN Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 Obsah 1. Lyžařský výcvikový kurz 2. Tři králové, zápis do 1. třídy 3. Zimní škola v přírodě 4. Vánoční laťka, florbal starší dívky

Více

VÝUKOVÝ MATERIÁL. zpracovaný v rámci projektu. Aktivita žáků, vyhledávání slov dle zadání, doplňování křížovky.

VÝUKOVÝ MATERIÁL. zpracovaný v rámci projektu. Aktivita žáků, vyhledávání slov dle zadání, doplňování křížovky. VÝUKOVÝ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu Škola CZ.1.07/1.4.00/21.1825 Základní škola s rozšířenou výukou výtvarné výchovy, Teplice, Koperníkova 2592 Šablona klíčové aktivity I/2 Sada

Více

VZOROVÝ STIPENDIJNÍ TEST Z MATEMATIKY

VZOROVÝ STIPENDIJNÍ TEST Z MATEMATIKY VZOROVÝ STIPENDIJNÍ TEST Z MATEMATIKY 1. Lyžařského zájezdu se zúčastnilo 44 osob. Mužů bylo o pět méně než žen, dětí o šestadvacet méně než dospělých. Kolik tam bylo mužů, žen a dětí? 2. Vyberte ekvivalentní

Více

Název projektu: EU Peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3498

Název projektu: EU Peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3498 Název projektu: EU Peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3498 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_123 Jméno autora: Jana Lanková Třída/ročník: 2. stupeň ZŠ praktické - výuka

Více

Modulární systém dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků JmK. v přírodních vědách a informatice CZ.1.07/1.3.10/

Modulární systém dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků JmK. v přírodních vědách a informatice CZ.1.07/1.3.10/ Modulární systém dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků JmK v přírodních vědách a informatice CZ.1.07/1.3.10/02.0024 Teorie grafů Sbírka cvičení Domečkologie Zkuste nakreslit domečky na obrázku. Které

Více

Fráňa Šrámek. Po sněhu půjdu čistém, bílém, hru v srdci zvonkovou. Veronika Florešová, Klára Šustrová, Adéla Bezděková,

Fráňa Šrámek. Po sněhu půjdu čistém, bílém, hru v srdci zvonkovou. Veronika Florešová, Klára Šustrová, Adéla Bezděková, 17 Prosinec Fráňa Šrámek Po sněhu půjdu čistém, bílém, hru v srdci zvonkovou. Vánoční země je mým cílem. Až hvězdy vyplovou, tu budu blízko již. A budu ještě blíž, až lesní půjdu tmou. Veronika Florešová,

Více

1. Na stole jsou tři hromádky jablek. Na první je o třináct jablek méně než na druhé, na třetí hromádce je o osm

1. Na stole jsou tři hromádky jablek. Na první je o třináct jablek méně než na druhé, na třetí hromádce je o osm 1. Na stole jsou tři hromádky jablek. Na první je o třináct jablek méně než na druhé, na třetí hromádce je o osm jablek více než na první. Kolik jablek je dohromady na stole, víš-li, že na druhé hromádce

Více

Lucemburkové na českém trůně. Skládačka

Lucemburkové na českém trůně. Skládačka Lucemburkové na českém trůně Skládačka Návod na přípravu skládačky: Každá skládačka se v tomto souboru skládá ze tří částí: 1) karta se zadáním; 2) karta s odpověďmi; 3) fotografie. Všechny tři části vytiskneme.

Více

Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek Datum: Autor: Marcela Ivanenková Číslo šablony: I/2 Název materiálu:

Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek Datum: Autor: Marcela Ivanenková Číslo šablony: I/2 Název materiálu: Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek Datum: 5.12.2012 Autor: Marcela Ivanenková Číslo šablony: I/2 Název materiálu: VY_12_INOVACE_16_Vl 4.roč. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2213

Více

ČESKY. Karlovy Vary a okolí LÁZEŇSKÁ PERLA

ČESKY. Karlovy Vary a okolí LÁZEŇSKÁ PERLA ČESKY 7 Karlovy Vary a okolí LÁZEŇSKÁ PERLA 1 Vyhlídky a lázeňské cesty Sokolovsko se nachází uprostřed Lázeňského trojúhelní- V ku kopcích Karlovy nad Vary údolím Mariánské Teplé se táhne Lázně spletitá

Více

1. Dvě mince dávají dohromady 3 koruny, i když jedna z nich není koruna. Co je to za mince?

1. Dvě mince dávají dohromady 3 koruny, i když jedna z nich není koruna. Co je to za mince? 1. Dvě mince dávají dohromady 3 koruny, i když jedna z nich není koruna. Co je to za mince? 2. V pokoji je tma a v zásuvce prádelníku je čtyřiadvacet červených a čtyřiadvacet modrých ponožek. Kolik nejméně

Více

Hřebenovka Nízkých Tater: 5 krásných dní nad civilizací

Hřebenovka Nízkých Tater: 5 krásných dní nad civilizací Stránka č. 1 z 5 Hřebenovka Nízkých Tater: 5 krásných dní nad civilizací 10. září 2007 9:31 Jít a dívat se minimálně pět dní na lidskou civilizaci jenom shora! Tenhle nevšední zážitek si můžete dopřát,

Více

Co je správně? Doplňte slovesa v imperativu. obléknout si obout se. nesvlékat se nezouvat se. svléknout si zout se

Co je správně? Doplňte slovesa v imperativu. obléknout si obout se. nesvlékat se nezouvat se. svléknout si zout se Co je správně? 179/6 1. slunce zuří / září 2. rozzlobený člověk zuří / září 3. člověk, který chce to nejlepší, je náročný / špičkový 4 zboží, které má tu nejlepší kvalitu, je náročné / špičkové 5. situace

Více

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Seznámení s autorem: Na okraj bych se Vám ráda představila. Mé jméno je Barbora Koppová a bydlím nedaleko Prahy. Ke psaní jsem se dostala z povinnosti. Snažila

Více

Lekce 18 Na návštěvě. V jídelně.

Lekce 18 Na návštěvě. V jídelně. Lekce 18 Na návštěvě. V jídelně. 18.1 Struktury Co bude k obědu/k večeři? Dejte mi míň masa. Můžu dostat víc knedlíků? Proč nechceš jíst vepřové? Nesmím jíst vepřové, protože jsem muslim. Olga se seznámila

Více

Memoriál Břéti Hampla 2009 Základní informace

Memoriál Břéti Hampla 2009 Základní informace Memoriál Břéti Hampla 2009 Základní informace Závod bude probíhat v okolí chaty U Floriána v České Třebové v sobotu 7. února 2009. SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ: v 9:25 hod. dívčí kmen (registrace do 9:15 hod.)

Více

50 8'18.77"N 15 6'25.49"E. GPS poloha:

50 8'18.77N 15 6'25.49E. GPS poloha: Park Poděbradská obora 50 8'18.77"N 15 6'25.49"E Poděbradská obora se nachází na levém břehu řeky Labe, jižně od čtvrti Poděbrad, zvané Polabec a severně od Pražské silnice. Na její východní straně začíná

Více

ABSOLVENTSKÁ PRÁCE ZÁMEK BLATNÁ

ABSOLVENTSKÁ PRÁCE ZÁMEK BLATNÁ Základní škola T. G. Masaryka Blatná, okr. Strakonice ABSOLVENTSKÁ PRÁCE ZÁMEK BLATNÁ Autor práce: Tereza Fořtová, IX. tř. Vedoucí práce: Mgr. Blanka Posavádová Školní rok: 2012/2013 Úvod Zámek Blatná

Více

TÝDEN SE ZVÍŘÁTKY DNÍ. Let. Účastníků. Tematická oblast (odbornost) Příměstské tábory. Jana Jelínková a kolektiv. Místo konání Praha 2012

TÝDEN SE ZVÍŘÁTKY DNÍ. Let. Účastníků. Tematická oblast (odbornost) Příměstské tábory. Jana Jelínková a kolektiv. Místo konání Praha 2012 5 DNÍ 7 11 Let 20 Účastníků TÝDEN SE ZVÍŘÁTKY Tematická oblast (odbornost) Autor Odbornostní setkání Příměstské tábory Jana Jelínková a kolektiv Praha, Středočeský kraj Místo konání Praha 2012 Průřezové

Více

Cvičení ze statistiky - 4. Filip Děchtěrenko

Cvičení ze statistiky - 4. Filip Děchtěrenko Cvičení ze statistiky - 4 Filip Děchtěrenko Minule bylo.. Dokončili jsme deskriptivní statistiku Tyhle termíny by měly být známé: Korelace Regrese Garbage in, Garbage out Vícenásobná regrese Pravděpodobnost

Více

Téma hodiny: CESTA ZA POKLADEM

Téma hodiny: CESTA ZA POKLADEM Téma hodiny: CESTA ZA POKLADEM Zpracovala Magdalena Malá, Martina Žaludová Pomůcky: 24 kartiček s příklady, 8 velkých čísel=výsledků, 8 obálek, barevné proužky papíru, 8 látkových pytlíčků + 3 větší pytlíky

Více

Místo jejich rodinného drama

Místo jejich rodinného drama Místo jejich rodinného drama 1 HLUŠEC 2008 Jsme s ním teď sousedé na našich venkovských sídlech. On zrovna neoplývá jemností sluchu. To ho skutečně netíží. Spíše naopak, k jeho profesi řidiče jemný sluch

Více

Na odměny ve školní soutěži bylo koupeno 25 tužek. Dražší tužky byly za 20 Kč, lacinější za 15 Kč. Celá zaplacená částka byla 455 Kč.

Na odměny ve školní soutěži bylo koupeno 25 tužek. Dražší tužky byly za 20 Kč, lacinější za 15 Kč. Celá zaplacená částka byla 455 Kč. Na odměny ve školní soutěži bylo koupeno 25 tužek. Dražší tužky byly za 20 Kč, lacinější za 15 Kč. Celá zaplacená částka byla 455 Kč. Kolik kusů tužek od každého druhu bylo koupeno? 16 ks dražších a 9

Více

Soused konečně otevřel dveře a řekl, aby byl zticha a nebudil mu děti: Dám ti třeba i dva chleby, jen rychle zase jdi!

Soused konečně otevřel dveře a řekl, aby byl zticha a nebudil mu děti: Dám ti třeba i dva chleby, jen rychle zase jdi! JEŽÍŠ UČITEL Když začal Ježíš kázat, učil lidi, co mají dělat, aby byli dobří, a aby jim za to Pán Bůh žehnal. Říkal lidem: Máte v nebi dobrého Otce. Mějte ho rádi a takto se k němu modlete: Otče náš,

Více

TVAROSLOVÍ Mgr. Soňa Bečičková

TVAROSLOVÍ Mgr. Soňa Bečičková TVAROSLOVÍ Mgr. Soňa Bečičková ČÍSLOVKY VY_32_INOVACE_CJ_3_15 OPVK 1.5 EU peníze středním školám CZ.1.07/1.500/34.0116 Modernizace výuky na učilišti Druhy číslovek, skloňování číslovek, duálové skloňování

Více

Rodina v Bibli I. Téma Rodina v Bibli

Rodina v Bibli I. Téma Rodina v Bibli Rodina v Bibli I. Dnešní téma by mělo být aktuální pro většinu přítomných. Téma Rodina v Bibli/ne manželství, ale rodina/. Většina z nás žijeme uprostřed rodiny ať už v roli rodičů, dětí, dědečků či babiček.

Více

Družinová výprava Růžovek 26.4. aneb Po stopách josefodolských čarodějnic

Družinová výprava Růžovek 26.4. aneb Po stopách josefodolských čarodějnic A Editorial, Zprávy z hradu Akce, které nás čekají hoj, vítám vás všechny u dalšího vydání akély. Kolombo odeslal příspě vek s vtipy, takže se pořádně posmějeme. Ale už tu máme pozdní jaro a doufám, že

Více

Jméno a příjmení. 2.1 Pokyny k otevřeným úlohám. 2.2 Pokyny k uzavřeným úlohám TESTOVÝ SEŠIT NEOTVÍREJTE, POČKEJTE NA POKYN!

Jméno a příjmení. 2.1 Pokyny k otevřeným úlohám. 2.2 Pokyny k uzavřeným úlohám TESTOVÝ SEŠIT NEOTVÍREJTE, POČKEJTE NA POKYN! MATEMATIKA 9 M9PDD19C0T04 DIDAKTICKÝ TEST Jméno a příjmení Počet úloh: 16 Maximální bodové hodnocení: 50 bodů Povolené pomůcky: pouze psací a rýsovací potřeby 1 Základní informace k zadání zkoušky Časový

Více

PRÁCE S TEXTEM Anglický park. OČEKÁVANÝ VÝSTUP Procvičování četby a porozumění textu na základě doplňování slov z nabídky

PRÁCE S TEXTEM Anglický park. OČEKÁVANÝ VÝSTUP Procvičování četby a porozumění textu na základě doplňování slov z nabídky PRÁCE S TEXTEM Anglický park AUTOR Mgr. Jana Pikalová OČEKÁVANÝ VÝSTUP Procvičování četby a porozumění textu na základě doplňování slov z nabídky FORMA VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU pracovní list pro žáka POMŮCKY

Více

Školní časopis 1.VYDÁNÍ. 2011/2012 Škola základ života. Redakce: Anastázie Janečková, IX.C Jan Kotrba,IX.C

Školní časopis 1.VYDÁNÍ. 2011/2012 Škola základ života. Redakce: Anastázie Janečková, IX.C Jan Kotrba,IX.C Učíme se celý život Školní časopis 1.VYDÁNÍ 2011/2012 Škola základ života Redakce: Anastázie Janečková, IX.C Jan Kotrba,IX.C Veronika Šavarová,IX.B Alex Novák,IX.C Pavel Vlček, IX.B Veronika Križanová,IX.B

Více

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Pořadové číslo DUM 291 Jméno autora Mgr. DANA ČANDOVÁ Datum, ve kterém byl DUM vytvořen 30. 3. 2012 Ročník, pro který je DUM určen Vzdělávací oblast (klíčová slova) Metodický

Více

Úloha č. 1 Rozměry fotografie jsou a = 12 cm a b = 9 cm. Fotografii zvětšíme v poměru 5 : 3. Určete rozměry zvětšené fotografie.

Úloha č. 1 Rozměry fotografie jsou a = 12 cm a b = 9 cm. Fotografii zvětšíme v poměru 5 : 3. Určete rozměry zvětšené fotografie. Slovní úlohy - řešené úlohy Úměra, poměr Úloha č. 1 Rozměry fotografie jsou a = 12 cm a b = 9 cm. Fotografii zvětšíme v poměru 5 : 3. Určete rozměry zvětšené fotografie. Každý rozměr zvětšíme tak, že jeho

Více

Hra Starých Vlkù. Kmenová akce! Duben

Hra Starých Vlkù. Kmenová akce! Duben 70 1999 Duben Návštìva Klerence Petr Na úterý 16.3. 1999 zorganizoval Lev návštìvu Národního divadla v Ostravì, kde hraje jeho mladší brácha hlavní roli Romea. Odjezd byl od DDM. Spoleènì s èleny ZS jsme

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

Školní kolo soutěže Baltík 2007, kategorie A a B

Školní kolo soutěže Baltík 2007, kategorie A a B Úloha č. 1: Baltík - obkladač a. Baltík si koupil nový dvoupokojový byt. Po spuštění programu se na pracovní ploše objeví tyto dva pokoje. Zdi pokojů jsou tvořené předměty č. 1150 z banky 1. Baltík stojí

Více

VIII. stanoviště rozhovor s rodiči - hodnocení činností v průběhu zápisu, co dítě zvládlo a co nezvládlo

VIII. stanoviště rozhovor s rodiči - hodnocení činností v průběhu zápisu, co dítě zvládlo a co nezvládlo Zápis do 1. ročníku - Sněhurka a sedm trpaslíků I. stanoviště 1. přivítání dítěte, označení jmenovkou s obrázkem trpaslíka 2. aktivita: Co si dnes myslí můj otisk boty ( s pomocí rodičů dítě obkreslí svoji

Více

Kam se chodilo na nákup.

Kam se chodilo na nákup. Kam se chodilo na nákup. Starý obrázek ukazuje, že jedním z prvních obchodů byl v čp. 26, tedy v modrém domě proti dnes vyhořelé hospodě Na mlýně, tehdy U sokola a patřil Jaroslavu Pánkovi. Dalším místem

Více

Obhajoba praktické semestrální práce na téma Vývoj

Obhajoba praktické semestrální práce na téma Vývoj PEDAGOGICKÁ FAKULTA KATEDRA VÝTVARNÉ KULTURY Obhajoba praktické semestrální práce na téma Vývoj Vypracovala : 1. ročník VV1O ZS 2011/2012 PF UJEP Ústí nad Labem KATEDRA VÝTVARNÉ KULTURY / PF UJEP V ÚSTÍ

Více

PRACOVNÍ LIST ŘÍMSKÉ ČÍSLICE

PRACOVNÍ LIST ŘÍMSKÉ ČÍSLICE PRACOVNÍ LIST ŘÍMSKÉ ČÍSLICE JMÉNO: Dnes se římské číslice nepoužívají pro výpočty, ale můžeme je najít například na ciferníku hodin, jako označení kapitol v knihách, letopočtů výstavby nebo rekonstrukce

Více

Obsah krabice. 1 hrací deska 60 karet. 1 karta hotelu. 32 karet pohybu 2 karet fotografií. 34 dřevěných částí

Obsah krabice. 1 hrací deska 60 karet. 1 karta hotelu. 32 karet pohybu 2 karet fotografií. 34 dřevěných částí Po celá desetiletí pátrají reportéři z celého světa po Lochnesské příšeře. Poslední dobou se ale zvěstí o jejím spatření objevují stále častěji. Tyto zvěsti přirozeně upoutaly pozornost řady reportérů,

Více

Název projektu: Škola pro život Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada: VY_32_INOVACE_03 Ověření ve výuce: Třída: VII.

Název projektu: Škola pro život Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada: VY_32_INOVACE_03 Ověření ve výuce: Třída: VII. Název projektu: Škola pro život Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2701 Šablona: III/2 Sada: VY_32_INOVACE_03 Ověření ve výuce: Třída: VII. Datum: 4.10.2011 Předmět: Dějepis Ročník: 7. Klíčová slova: Velká

Více

Návod na přípravu skládačky: Návod na použití skládačky:

Návod na přípravu skládačky: Návod na použití skládačky: Skládačka Návod na přípravu skládačky: Každá skládačka se v tomto souboru skládá ze tří částí: 1) karta se zadáním; 2) karta s odpověďmi; 3) fotografie. Všechny tři části vytiskneme. Každou skládačku můžeme

Více

i 8 klouzků a 4 kozáky. Zbylé 4 praváky rozkrájela na plátky a nechala sušit. Kolik babek našel Michal?

i 8 klouzků a 4 kozáky. Zbylé 4 praváky rozkrájela na plátky a nechala sušit. Kolik babek našel Michal? (1) 1. Michal Muchomůrka rád sbírá houby. Jednou se vrátil z lesa s plným košíkem. Dvacet procent hub od každého druhu ale bylo červivých, a tak je paní Muchomůrková musela vyhodit. Protože řízky jsou

Více

Jméno a příjmení. Pokud budete chtít svou odpověď opravit, zabarvěte původně zakřížkovaný čtvereček a zakřížkujte nový čtvereček.

Jméno a příjmení. Pokud budete chtít svou odpověď opravit, zabarvěte původně zakřížkovaný čtvereček a zakřížkujte nový čtvereček. MATEMATIKA 5 M5PCD19C0T03 DIDAKTICKÝ TEST Jméno a příjmení Počet úloh: 14 Maximální bodové hodnocení: 50 bodů Povolené pomůcky: pouze psací a rýsovací potřeby Časový limit pro řešení didaktického testu

Více

KUBA. Pravidla přeložil Bednin (připomínky posílejte na Bednin@email.cz)

KUBA. Pravidla přeložil Bednin (připomínky posílejte na Bednin@email.cz) KUBA Pravidla přeložil Bednin (připomínky posílejte na Bednin@email.cz) Za nepříznivých okolností se vesnice na ostrově snaží získat nezávislost, vliv a bohatství.kdo bude schopen nejvýhodněji prodávat

Více

Svobodná chebská škola, základní škola a gymnázium s.r.o. Slovní úlohy řešené rovnicemi I. procvičování

Svobodná chebská škola, základní škola a gymnázium s.r.o. Slovní úlohy řešené rovnicemi I. procvičování METODICKÝ LIST DA75 Název tématu: Autor: Předmět: Ročník: Metody výuky: Formy výuky: Cíl výuky: Slovní úlohy řešené rovnicemi I. procvičování Astaloš Dušan Matematika devátý frontální, fixační samostatná

Více

Teorie množin. kapitola 2

Teorie množin. kapitola 2 Teorie množin kapitola 2 kapitola 2 část 3 Intervaly Základní poznatky Teorie množin Co po tobě budu dneska chtít? V této podkapitole tě naučím pracovat s intervaly, správně je zapisovat a zakreslovat

Více

Honzík začíná v cykloškolce

Honzík začíná v cykloškolce Jízda na kole je skvělý způsob, jak protáhnout celé tělo. Honzík začíná v cykloškolce To jsem si dal, pomyslel si Honzík, když zasedl do školní lavice. Ve třídě totiž seděli samí malí špunti a Honzík byl

Více

m.1.2. v prohlížeči vyhledat velikost katastrálního území a porovnat Jazyková komunikace ČESKÝ JAZYK 1. stupeň 1. období skládání slov, čtení textu

m.1.2. v prohlížeči vyhledat velikost katastrálního území a porovnat Jazyková komunikace ČESKÝ JAZYK 1. stupeň 1. období skládání slov, čtení textu Souhrnný 101 Ročník: 1 Matematika a její aplikace MATEMATIKA porovnávání čísel do 20, sčítání a odčítání do 20 M m.1.1. seřadit názvy vesnic podle velikosti území, odpovědět na otázky. Mapa se po kliknutí

Více

Regionální kolo soutěže Baltík 2009, kategorie A a B

Regionální kolo soutěže Baltík 2009, kategorie A a B Pokyny: 1. Kategorie A řeší pouze úlohy 1, 2, 3 a kategorie B pouze úlohy 2, 3, 4! 2. Řešení úloh ukládejte do složky, která se nachází na pracovní ploše počítače. Její název je stejný, jako je kód, který

Více

Regionální kolo soutěže Mladý programátor 2013, kategorie A, B

Regionální kolo soutěže Mladý programátor 2013, kategorie A, B Pokyny: 1. Kategorie A řeší jen úlohy 1, 2, 3 a kategorie B jen úlohy 2, 3, 4! 2. Řešení úloh ukládejte do složky, která se nachází na pracovní ploše počítače. Její název je stejný, jako je kód, který

Více

Radostný růženec - Věřím v Boha...

Radostný růženec - Věřím v Boha... Radostný růženec - Věřím v Boha... I. Ježíš, kterého jsi z Ducha svatého počala. - Otče náš... 1. Bůh poslal archanděla Gabriela do galilejského Nazaretu. - Zdrávas Maria... 2. K panně, zasnoubené muži

Více

č. 1 2011/2012 NAŠE SPOLEČENSTVÍ VOJTA SE PTÁ, PROČ

č. 1 2011/2012 NAŠE SPOLEČENSTVÍ VOJTA SE PTÁ, PROČ č. 1 2011/2012 NAŠE SPOLEČENSTVÍ VOJTA SE PTÁ, PROČ 1. září je den, který nemá většina dětí moc ráda. Každý ví, proč. Jasně. Začíná škola. I pro Vojtu. První cesta po prázdninách do školy byla pro Vojtu

Více

1. Jméno. jméno. příjmení. mapa. Jaroslav. stůl. Antonín. moře. Vladimír. Jan. vana. sprcha. Blanka. Trénink funkcionální komunikace I.

1. Jméno. jméno. příjmení. mapa. Jaroslav. stůl. Antonín. moře. Vladimír. Jan. vana. sprcha. Blanka. Trénink funkcionální komunikace I. 1. Jméno 1 Václav Procházka jméno příjmení 1. VYBERTE JENOM JMÉNA. mapa Antonín moře Jan sprcha Jaroslav stůl Vladimír vana Blanka 1 2. JAK SE JMENUJE AUTOR TOHOTO TEXTU. Dobrý den, jmenuji se Robert Kouba,

Více

VŠEZNÁLKOVY NOVINY č.6 Třídy 4.B Milí čtenáři Už máme šesté číslo Všeználkových novin. V tomto čísle vás čeká krásná pohádka o jaru a doufáme, že se vám bude líbit. Najdete v něm i barevné počítání, velikonoční

Více

Matematická olympiáda ročník ( ) Komentáře k úlohám 2. kola pro kategorie Z5 až Z9. kategorie Z5 Z5 II 1 Z5 II 2 Z5 II 3

Matematická olympiáda ročník ( ) Komentáře k úlohám 2. kola pro kategorie Z5 až Z9. kategorie Z5 Z5 II 1 Z5 II 2 Z5 II 3 1 of 6 20. 1. 2014 12:14 Matematická olympiáda - 49. ročník (1999-2000) Komentáře k úlohám 2. kola pro kategorie Z5 až Z9. kategorie Z5 Z5 II 1 Jirka půjčil Mirkovi předevčírem přibližně 230 Kč, tj. 225

Více

Poté hráči spočtou své Body prestiže a vítězem se stává ten, kdo jich nashromáždil nejvíce.

Poté hráči spočtou své Body prestiže a vítězem se stává ten, kdo jich nashromáždil nejvíce. Pravidla hry Rokoko Cíl hry V Rokoku se stáváte majitelem oděvnické dílny na dvoře francouzského krále Ludvíka XV., kde se snažíte získat co nejvíce prestiže. Během každého tahu zahrajete kartu jednoho

Více

Sobota 18. června 2016 KV Arena Karlovy Vary Česká republika 4. CARLSBAD RG CUP. 4. ročník mezinárodních závodů v moderní gymnastice. www.gymkv.

Sobota 18. června 2016 KV Arena Karlovy Vary Česká republika 4. CARLSBAD RG CUP. 4. ročník mezinárodních závodů v moderní gymnastice. www.gymkv. Sobota 18. června 2016 KV Arena Karlovy Vary Česká republika 4. CARLSBAD RG CUP 4. ročník mezinárodních závodů v moderní gymnastice www.gymkv.cz Vážení přátelé moderní gymnastiky, dovolujeme si vás již

Více

... ne, pane doktore, byla bych velmi nerada, kdybyste si mé povídání špatně vysvětloval,

... ne, pane doktore, byla bych velmi nerada, kdybyste si mé povídání špatně vysvětloval, ... ne, pane doktore, byla bych velmi nerada, kdybyste si mé povídání špatně vysvětloval, my jsme byly s maminkou vlastně šťastné, měly jsme, a teď já ovšem také mám, ty všední denní problémy, kdo je nemá,

Více

8. ročník - školní kolo

8. ročník - školní kolo PVTHAGORIÁDA 2012/2013 8. ročník - školní kolo ZADÁNí 1) Které číslo nepatří mezi ostatní? 225; 168; 144; 289; 324; 196; 121; 361 2) Tyč byla rozříznuta na poloviny, poté jednu část dále rozřízli na dva

Více

Mezinárodní programátorská soutěž Baltík 2005 úlohy školního kola

Mezinárodní programátorská soutěž Baltík 2005 úlohy školního kola Mezinárodní programátorská soutěž Baltík 2005 úlohy školního kola Pokyny k vypracování a hodnocení Pravidla pro soutěžící Soutěžit mohou žáci základních škol a odpovídajících tříd víceletých gymnázií,

Více

zastřelení zatčený Víte, kolik se v ČR prodalo novin v roce 2012? Podívejte se na statistiku. Odpovězte na otázky. 139/9+

zastřelení zatčený Víte, kolik se v ČR prodalo novin v roce 2012? Podívejte se na statistiku. Odpovězte na otázky. 139/9+ Substantivum, nebo adjektivum? Rozdělte výrazy do tabulky. Přečtěte je nahlas a pečlivě vyslovujte koncovky -ný nebo -ní. Pak použijte tyto výrazy ve větách. 139/9 zastřelený znásilněný přepadení zatčení

Více

LES OD KOŘENŮ NAD KORUNY. Pro nejmenší. Les od kořenů nad koruny pro nejmenší l 1

LES OD KOŘENŮ NAD KORUNY. Pro nejmenší. Les od kořenů nad koruny pro nejmenší l 1 LES OD KOŘENŮ NAD KORUNY Pro nejmenší Les od kořenů nad koruny pro nejmenší l 1 Správa Krkonošského národního parku se snaží pěstovat pěkné lesy. Okolo Stezky korunami stromů Krkonoše je takový pěkný les.

Více

Příloha 1: Váš individuální zákon přitažlivosti. Nalezněte své osobní energetické číslo

Příloha 1: Váš individuální zákon přitažlivosti. Nalezněte své osobní energetické číslo Nalezněte své osobní energetické číslo Na úvod knihy jsem představila tři základní aspekty zákona přitažlivosti. Na vašem nebeském štěstí se přitom zakládá i váš vysoce individuální zákon přitažlivosti.

Více

Šumava 2018 Matěj Cocher

Šumava 2018 Matěj Cocher Šumava 2018 Matěj Cocher Cesta na Šumavu Na Šumavu jsme z Nedomic vyrazili po nedělním dopoledni, po cestě jsme se stavili u Mac Donalds a na pár benzínových stanicích. Cesta na mapách cca trvá 3 hod.,

Více

Zájezd KČT Solnice do Bílých Karpat 6. 13. 8. 2011 Vedoucí: Josef Holec

Zájezd KČT Solnice do Bílých Karpat 6. 13. 8. 2011 Vedoucí: Josef Holec Zájezd KČT Solnice do Bílých Karpat 6. 13. 8. 2011 Vedoucí: Josef Holec Mikulčin vrch Sobota: Hostýn Vyjíždíme v 5 hodin z Náchoda a postupně přibíráme Dobrušku, Skalku, Solnici a Rychnov. První zastávkou

Více

Nejlepší příspěvky soutěže O nejzajímavější muzejní kufřík

Nejlepší příspěvky soutěže O nejzajímavější muzejní kufřík Nejlepší příspěvky soutěže O nejzajímavější muzejní kufřík Věková kategorie 14 18 let 1. MÍSTO Autorka: Kateřina Mazancová (České Budějovice) Název: Babiččin zachránce (Retro hity) 2. MÍSTO Autorka: Tereza

Více

I. kolo kategorie Z5

I. kolo kategorie Z5 68. ročník Matematické olympiády I. kolo kategorie Z5 Z5 I 1 Míša má pět pastelek. Vojta jich má méně než Míša. Vendelín jich má tolik, kolik Míša a Vojta dohromady. Všichni tři dohromady mají sedmkrát

Více

PRACOVNÍ LIST 2. STUPEŇ ZŠ

PRACOVNÍ LIST 2. STUPEŇ ZŠ PRACOVNÍ LIST 2. STUPEŇ ZŠ Milý návštěvníku, jsem velmi rád, že Tě mohu přivítat v Muzeu Karlova mostu. Jméno mé jest Bruncvík, a jestliže se pozorně projdeš po Karlově mostě, jistě padne Tvůj pohled i

Více

1. Terminálová aplikace. 2. Instalace. 3. Nastavení. HARRACHOV CARD Instalace, nastavení a používání terminálové aplikace

1. Terminálová aplikace. 2. Instalace. 3. Nastavení. HARRACHOV CARD Instalace, nastavení a používání terminálové aplikace 1. Terminálová aplikace Kartový systém Harrachov Card sestává ze 3 částí: - Veřejných webových stránek na adrese www.harrachovcard.cz, kde mohou zákazníci i poskytovatelé najít informace o systému, zobrazit

Více

Sedmnáctka Jaro 1.1.2013

Sedmnáctka Jaro 1.1.2013 2013 Sedmnáctka Jaro. 1.1.2013 Tak kde je to JARO Pan učitel Růžička V tomto díle časopisu jsme se rozhodly vyzpovídat pana učitele Růžičku. Tady jsou naše dotazy: 1. Chtěl jste být učitelem už od malinka,

Více

TEST LOGIKY. Využitelný pro měření kompetence: řešení problémů, orientace v informacích

TEST LOGIKY. Využitelný pro měření kompetence: řešení problémů, orientace v informacích TEST LOGIKY Využitelný pro měření kompetence: řešení problémů, orientace v informacích Forma: papír - tužka Čas na administraci: max. 25 min. Časový limit: ano Vyhodnocení: ručně cca 10 minut jeden testovaný

Více

Zatím sestoupi1 s nebe anděl v bílém rouchu. Odvalil od hrobky kámen a posadil a něj. Vojáci se zděsili a utekli. Za chvíli potom přišly k hrobu zbožn

Zatím sestoupi1 s nebe anděl v bílém rouchu. Odvalil od hrobky kámen a posadil a něj. Vojáci se zděsili a utekli. Za chvíli potom přišly k hrobu zbožn ZMRTVÝCHVSTÁNÍ Ježíšovi nepřátelé zvítězili. Ježíš byl mrtev, jeho učedníci rozptýleni. Všemu byl konec. Zlí lidé nechtěli poslouchat Ježíšovo učení a teď, když byl mrtev, se radovali. Ježíš však řekl:

Více

1. otázka. 2. otázka = Ve které z následujících možností je výsledek uvedeného výpočtu? 3. otázka

1. otázka. 2. otázka = Ve které z následujících možností je výsledek uvedeného výpočtu? 3. otázka 1. otázka Paní Irena měla černé, bílé a černobílé kočky. elkově jich měla dvanáct. Z toho bylo šest černých a čtyři bílé. Jakou část z celkového počtu představují černobílé kočky? 2. otázka 24 + 12 3 5

Více

1. Vypočítejte: 775522 : 11. 2. Základní čtvercová síť má délky strany čtverců 1 cm. Určete obsah vyznačeného obrazce, odpověď zdůvodněte.

1. Vypočítejte: 775522 : 11. 2. Základní čtvercová síť má délky strany čtverců 1 cm. Určete obsah vyznačeného obrazce, odpověď zdůvodněte. Z A D Á N Í Gymnázium Ohradní Praha 4 / 5. třída / 03-04 / 1. kolo 1. Vypočítejte: 775522 : 11 2. Základní čtvercová síť má délky strany čtverců 1 cm. Určete obsah vyznačeného obrazce, odpověď zdůvodněte.

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Únor 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Zimní radovánky...........1 Zábavné sportovní odpoledne.......2 Valentýnské dopoledne..3

Více

Český jazyk přídavná jména. Havlov_ zásluhy. Přijedou na návštěvu tátov_ sourozenci. Řešili jsme Petrov_ problémy.

Český jazyk přídavná jména. Havlov_ zásluhy. Přijedou na návštěvu tátov_ sourozenci. Řešili jsme Petrov_ problémy. Český jazyk přídavná jména 1. Doplň koncovku přídavných jmen Havlov_ zásluhy. Přijedou na návštěvu tátov_ sourozenci. Řešili jsme Petrov_ problémy. Půjčila jsem si maminčin_ šaty. Zúčastnili se i špičkov_

Více

Vydáno nákladem více než ekonomickým Vytisknuto mimo pracovní dobu Úvodní slovo MiČ Ilustrace PaJu Grafické a textové úpravy by Elouk - PaJu

Vydáno nákladem více než ekonomickým Vytisknuto mimo pracovní dobu Úvodní slovo MiČ Ilustrace PaJu Grafické a textové úpravy by Elouk - PaJu Jan Bezděk Pavla Jurigová a Michal Čagánek Vydáno nákladem více než ekonomickým Vytisknuto mimo pracovní dobu Úvodní slovo MiČ Ilustrace PaJu Grafické a textové úpravy by Elouk - PaJu 0 Jan Bezděk Pavla

Více

40 označovacích kamenů vždy 10 v červené, oranžové, černé, modré barvě. 7 slonů 3 lvi 6 normálních 1 super

40 označovacích kamenů vždy 10 v červené, oranžové, černé, modré barvě. 7 slonů 3 lvi 6 normálních 1 super Lev, zebra, slon - divoká, daleká, krásná země! Počet hráčů: 2-4 Věk: od 8 let Herní doba: okolo 20 min. Andreas Spies Karty Celkem 42 kopytníků (pakůň, zebra, antilopa) se chce dostat z jedné strany africké

Více

P4 Ukecaný program InterLoS 2014

P4 Ukecaný program InterLoS 2014 P4 Ukecaný program Stáhněte si zdrojový kód P4-ukecany.c, zkopilujte jej pomocí kompilátoru jazyka C a spusťte. Program je psaný podle standartu C89, takže by měl jít zkompilovat libovolným C kompilátorem,

Více

Národní kolo soutěže Baltie 2011, kategorie A a B

Národní kolo soutěže Baltie 2011, kategorie A a B Pokyny: 1. Kategorie A řeší jen úlohy 1, 2, 3 a kategorie B jen úlohy 2, 3, 4! 2. Řešení úloh ukládejte do složky, která se nachází na pracovní ploše počítače. Její název je stejný, jako je ID, které dostal

Více

Noc na Buchlově. aneb po stopách historie

Noc na Buchlově. aneb po stopách historie Noc na Buchlově aneb po stopách historie Když hrad ještě nestál Už v dobách Velké Moravy tvořilo chřibské trojvrší přírodní hradbu tehdejších lokalit. Kromě toho bylo v dějinách důležitým orientačním bodem.

Více

Materiál. 4 hodnotící karty 1 karta hracích kol 4 tužky. 100 křížů pokladů Počet hráčů: 2-4 Věk: od 8 let Herní doba: okolo 20 min.

Materiál. 4 hodnotící karty 1 karta hracích kol 4 tužky. 100 křížů pokladů Počet hráčů: 2-4 Věk: od 8 let Herní doba: okolo 20 min. Phil Walker-Harding 100 křížů - 1000 pokladů Počet hráčů: 2-4 Věk: od 8 let Herní doba: okolo 20 min. Materiál 47 map pokladů Od každé barvy (fialová, oranžová, zelená, šedá) je k dispozici vždy 12 karet

Více

Svobodná chebská škola, základní škola a gymnázium s.r.o. procvičení a zapamatování počítání a měření úhlů

Svobodná chebská škola, základní škola a gymnázium s.r.o. procvičení a zapamatování počítání a měření úhlů METODICKÝ LIST DA50 Název tématu: Autor: Předmět: Ročník: Metody výuky: Formy výuky: Cíl výuky: Získané dovednosti: Stručný obsah: Úhly II. - Počítání a měření úhlů Astaloš Dušan Matematika šestý frontální,

Více

Habermaaß-hra 4232. Černý pirát

Habermaaß-hra 4232. Černý pirát CZ Habermaaß-hra 4232 Černý pirát Černý pirát Hra pro 2-4 hráče, ve věku od 5-99 let. Dobří a poctiví mořeplavci plují od jednoho ostrova pokladů k dalšímu. V patách je jim ale Černý pirát Černovous Mořský

Více

Jakýkoliv jiný způsob záznamu odpovědí (např. dva křížky u jedné úlohy) bude považován za nesprávnou odpověď.

Jakýkoliv jiný způsob záznamu odpovědí (např. dva křížky u jedné úlohy) bude považován za nesprávnou odpověď. MATEMATIKA 5 M5PZD16C0T02 DIDAKTICKÝ TEST Jméno a příjmení Počet úloh: 16 Maximální bodové hodnocení: 50 bodů Povolené pomůcky: psací a rýsovací potřeby Časový limit pro řešení didaktického testu je 60

Více

2581/21/7.1.4/2010 PROJEKTU: Test pro žáky 4. ročníku Lucemburkové. Zdroj textu: vlastní

2581/21/7.1.4/2010 PROJEKTU: Test pro žáky 4. ročníku Lucemburkové. Zdroj textu: vlastní NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Jakubčovice nad Odrou okres Nový Jičín, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Martina Pajurková NÁZEV: VY_12_INOVACE_1.2.08.4._VL TÉMA: Vlastivěda, dějiny- Lucemburkové,

Více

Výukové aktivity pro seznámení se základy informatiky

Výukové aktivity pro seznámení se základy informatiky Výukové aktivity pro seznámení se základy informatiky Dan Lessner ksvi.mff.cuni.cz/ucebnice ucime-informatiku.blogspot.cz Co si myslím za zvíře? Co si myslím za číslo? Co si ty myslíš za číslo? (kombinatorika)

Více

Nemusíte si ho brát, nemusíte si ho kupovat, nebo ho někde shánět. Podobenství už je vaše, patří vám.

Nemusíte si ho brát, nemusíte si ho kupovat, nebo ho někde shánět. Podobenství už je vaše, patří vám. Scénář: Dobrý pastýř Podívejte se, mám tu zlatou krabici tedy je žlutá, ale připomíná zlato. Uvnitř je něco cenného. Možná je tam podobenství. Podobenství jsou totiž ještě cennější než zlato! Krabice je

Více

Jan Křtitel. 1. Izrael

Jan Křtitel. 1. Izrael Jan Křtitel 1. Izrael 2. Šema Izrael Lk 1, 5-8 Za dnů judského krále Heroda žil kněz, jménem Zachariáš, z oddílu Abiova; měl manželku z dcer Áronových a ta se jmenovala Alžběta. Oba byli spravedliví před

Více

Matematika a její aplikace Numerace do 100 bez přechodu desítek = 90-6 = = 38-0 = = 69-7 = = 54-3 = = =

Matematika a její aplikace Numerace do 100 bez přechodu desítek = 90-6 = = 38-0 = = 69-7 = = 54-3 = = = Matematika a její aplikace Numerace do 100 bez přechodu desítek 1. Vypočítej: 84 + 6 = 90-6 = 38 + 0 = 38-0 = 62 + 7 = 69-7 = 51 + 3 = 54-3 = 95 + 5 = 100-5 = 2. Najdi 6 čísel v oboru do sta: P A T N Á

Více